Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Reeds ingezaaid terrein ligt naast speelveldje Mogelijk stukjes asbest op gesaneerd veldje in Rodenrijse Zoom

Foto
De BAM heeft inmiddels een onderzoek ingesteld
naar de eventuele aanwezigheid van asbest, maar geeft
aan dat er geen reken tot paniek is.


Berkel en Rodenrijs - Asbest, het zit nog overal in Nederland. Vaak blijkt dat ook als er grote branden zijn. Ook in Berkel zal zeer zeker nog op meerdere plaatsen asbest aanwezig, zoals op oude schuren, waar asbestgolfplaten liggen. (meer)

Eikenprocessierups in Bergschenhoek

Bergschenhoek - De eikenprocessierups is, naast andere gemeenten in Rijnmond nu ook in Bergschenhoek gesignaleerd. (meer)

Kluizen gestolen uit supermarkt

Foto
De deur naar de winkel bleek te zijn opengebroken.
Foto: Wim Mounier.


Berkel en Rodenrijs – De politie kreeg op maandagochtend 22 juni om half zeven een melding, dat er een deur bij supermarkt C1000 aan de Nieuwstraat zou openstaan. (meer)

Economische crisis zorgt voor eensgezinde gemeenteraad

Lansingerland - De raadsvergadering van afgelopen donderdag was een
gedenkwaardige bijeenkomst. Op de agenda stond de vaststelling van de kader- en voorjaarsnota 2009. Normaal gesproken aanleiding voor de verschillende partijen om hun wensen kenbaar te maken over de verdeling van de beschikbare financiŽn. (meer)

Een ton belastingschuld

Berkel en Rodenrijs – Op maandagmiddag 22 juni heeft de Belastingdienst tijdens een samen met de politie gehouden verkeerscontrole op de Oudelandselaan een vrachtwagen in beslag genomen, omdat de eigenaar van de auto nog een belastingschuld van honderdduizend euro had openstaan.
De politie heeft verder vier automobilisten bekeurd omdat zij geen rijbewijs bij zich hadden, vier omdat zij geen gordel droegen en ťťn bestuurder kreeg een boete omdat hij geen kentekenbewijs kon tonen.

Sigaretten gestolen

Berkel en Rodenrijs – Uit de winkel bij een tankstation aan de Rodenrijseweg is in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni een hoeveelheid sigaretten gestolen. Men was na het openbreken van een schuifpui naar binnen gegaan. De eigenaar van het tankstation werd om half vier door het inbraakalarm gewaarschuwd, maar helaas hadden de daders hun slag snel geslagen.

Teveel gedronken

Bergschenhoek – Op woensdag 17 juni ontstond om kwart voor een ’s middags een aanrijding tussen een fietser en een auto. De bestuurster van de auto, een 56-jarige vrouw uit Rotterdam, bleek te veel gedronken te hebben. Er raakte niemand gewond.

Ruit snookercentrum ingegooid

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 21 juni werd even na middernacht een grote ruit van het snookercentrum in de Wilhelminastraat ingegooid. De verdachte was boos omdat hij geen bier meer kreeg en had eerst een glas tegen het raam gegooid om daarna een fiets door de ruit te gooien. De politie denkt de vermoedelijke dader binnenkort te kunnen aanhouden.

Roekeloos rijgedrag

Bergschenhoek – Politieagenten zagen in de nacht van vrijdag 19 juni op zaterdag 20 juni op de Boterdorpseweg een bestuurder van een scooter die roekeloos en zonder helm voorbij reed. Toen de 21-jarige man uit Bergschenhoek de politie zag, ging hij er als een haas vandoor. Hij werd op de Hertshoornvaren alsnog aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben.

Laptop ontvreemd

Bleiswijk – Dinsdagavond 16 juni werd tussen half negen en twaalf uur ingebroken in een woning aan de Hoefweg. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De deur van de schuur aan de achterzijde van de woning bleek te zijn opengebroken. Via de schuur was men het woonhuis ingegaan. Er werd een laptop gestolen. De inbrekers hadden er een rommeltje van gemaakt, want alle laden waren opengetrokken en de inhoud ervan lag op de grond. De politie stelt een onderzoek in.

Computers gestolen

Bleiswijk – Uit een school aan de Dorpsstraat zijn in de nachtelijke uren van woensdag 17 op donderdag 18 juni diverse computers gestolen. Men is via een raam de school ingegaan. Alle klaslokalen werden doorzocht. In de kleuterklas werd een deur uit de sponning gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Bezuinigingen bij de politie raken ook Lansingerland

politie

Lansingerland - Het besluit van minister Ter Horst om § 190 miljoen te besparen op het politieapparaat is bij burgemeester Van Vliet in verkeerde aarde gevallen. Volgens Ter Horst merkt de burger tot 2014 niets van de bezuinigingen, omdat zij minder agenten in opleiding wil aannemen. (meer)

Elektronisch Kind Dossier zorgt voor discussie in raadsvergadering

EKD

Lansingerland - In de raadsvergadering van 18 juni uitten diverse partijen hun zorgen met betrekking tot de invoering van het Elektronisch Kind Dossier in Lansingerland. (meer)

Afscheidsfeest bij BVCB

Bergschenhoek - Het eerder geplande afscheid van Henk Boon, Mirjam
Stokdijk, Marcel in ’t Veen en Marco Bal als trainer, verzorgster, leider en begeleider van de BVCB selectie werd op een prettige manier doorkruist door het kampioenschap van BVCB 1. (meer)

Tropische sferen tijdens Midsummernightshopping

Foto
Brassband The Legendairs laat het winkelend
publiek swingen.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 27 juni verkeert Berkel Centrum ’s avonds in tropische sferen. Van 19.00 tot 22.00 uur zetten de ondernemers hun deuren voor u open en hebben zij mooie aanbiedingen. (meer)

Twee autoshows om van te watertanden

Foto nr. 1
Eerst kijken, je laten informeren en dan pas een auto
kopen. Dat is het meest voorkomende scenario, zo bleek
tijdens de autoshow in het centrum van Berkel en Rodenrijs.
Foto’s: John Hofman.


Lansingerland - Wanneer ben je toe aan een nieuwe auto? Tja, de echte liefhebber zal er ieder jaar een kopen en een ander rijdt zijn wagen totdat er wat te veel mankementen tevoorschijn komen en kijkt dan uit naar een nieuwe uit of wellicht een goede occasion. (meer)

Chinese sprekers: “We hebben veel vertrouwen in samenwerking met Nederlandse bedrijven”

Foto
Onder de deelnemers aan het seminar ook
een afvaardiging uit China. Burgemeester Van Vliet
opende de bijeenkomst. Foto: John Hofman
.

Bleiswijk - Lansingerland presenteert zich steeds meer op de ‘kaart’ van
productieve gemeente waar het de glastuinbouw c.q. het bedrijfsleven betreft. Ze heeft de potentie om op het gebied van hoogwaardige plantaardige producten zelfs een belangrijke wereldspeler te worden. (meer)

Aangenaam Festival Rottepop trok meer bezoekers dan in 2008

Foto nr. 1
Saskia Noort en Kluun hielden boeiende voordrachten.

Lansingerland - Het daverend muziekfestival Flexworx Rottepop zette zaterdag 20 juni Bergschenhoek op z’n kop. Lansingerland mag trots zijn dat het dit festival binnen haar grenzen heeft. (meer)

Jochem van Rijns ‘First Contact’ in Ome Ab

Foto
De formatie First Contact met tweede van links
Jochem van Rijn.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 27 juni staat een uniek dubbelconcert op het podium van Ome Ab. De avond wordt geopend door de Haagse formatie Suez Rats die altijd garant staat voor een daverend muziekfeest. (meer)

Gezellige open dag agrariŽrs trok vele bezoekers

Foto
Een koe aaien, best wel spannend. Foto: John Hofman.

Berkel en Rodenrijs - Voordat de huidige generatie kinderen vergeet hoe koeien er uit zien of vergeet waar de melk ťcht vandaan komt, organiseerden negen agrariŽrs in Polder Schieveen zaterdag 20 juni een open dag om een kijkje te laten nemen op hun erf en hoeve. (meer)

Speelveldje bij Het Baken officieel in gebruik genomen

Foto
Wethouder Ten Kate was uitgenodigd samen met
de kinderen het nieuwe speelplein te openen.


Berkel en Rodenrijs - De nieuwe schoolweek begon maandag 22 juni goed voor de kleintjes van peuterspeelzaal Peuterhonk, gevestigd in Het Baken.
Trappelend van ongeduld stonden ze te wachten totdat wethouder Werner ten Kate het lint kwam doorknippen bij het nieuwe speelplein, voorzien van een prachtig speeltoestel. (meer)

Open Tuinen route door Lansingerland

Foto
Neem een kijkje in de tuin van een ander. Dat
kan zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.


Lansingerland - Eindelijk is het dan zover, komend weekend kunt u op de fiets of per auto 45 verschillende mooie tuinen in Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek bezoeken. (meer)

Actie Spieren voor Spieren levert § 2303 op

Foto
Leerlingen van de Klimophoeve op de foto met
international Stijn Schaars.


Bleiswijk – Eind mei hield groep 7 van basisschool de Klimophoeve een fietsactie voor Spieren voor Spieren. Op woensdag 10 juni mochten vier leerlingen, na het zien van de wedstrijd Nederland-Noorwegen, de cheque overhandigen aan een aantal spelers van het Nederlands elftal. (meer)

Goedige heksen en geheimzinnig maar lekker brouwsel

Foto
Het midzomerfeest stond in het teken van Harry
Potter, dus vanzelfsprekend ontbraken de heksen niet.


Berkel en Rodenrijs - De leidsters van speeltuin de Kievit zijn heel aardige dames, dat weten we allemaal. Maar zaterdag 20 juni veranderden er een paar in een heks. Het bleken wťl mooie heksen te zijn en ze waren heel vriendelijk naar de kinderen, dus dat viel alles mee. (meer)

Riet Brand exposeert haar ‘Juwelen van de Zomer’

Foto
Riet Brand: “Het combineren van kleuren is zo
heerlijk om uit te zoeken”. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - We hoeven haar niet bij u te introduceren want ze is bij
velen al bekend: schilderes Riet Brand uit Bergschenhoek. (meer)

Na enkele missies trouwde hij zijn bruid

Foto
Esther Woutersen trouwde met Chris Hollenberg
die in vol ornaat gekleed was.


Berkel en Rodenrijs - Af en toe heb je een huwelijksvoltrekking die meer aandacht verdient dan doorsnee huwelijken. Vrijdagmiddag 19 juni stopte voor het voormalige gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de witte koets waar Esther Woutersen en Chris Hollenberg uitstapten. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend voor senioren
Berkel en Rodenrijs – De Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert wekelijks voor senioren in Berkel en Rodenrijs een inloopochtend op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in de Naeldhorst.

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 26 juni een klaverjasmiddag, aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Bingo 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 30 juni is er een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Prijsklaverjassen ’t Schooltje
Bergschenhoek – Tot en met 25 juni is er elke donderdagavond prijsklaverjassen in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. Iedereen is welkom. Informatie: Coen, tel. 010 – 5216071 / 5216067.

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Humanitas Lansingerland
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies. (meer)

Lansingerland heeft nu ťťn grote volleybalvereniging

Foto
Het nieuwe bestuur van Volley 2B met van links
naar rechts voorzitter Teun van der Nat, Remko Marks
(technische commissie), Jeanette Voets (secretaris), Arjan
de Gelder (financiŽle commissie) en Aad Sonneveld (PR ).
Laatstgenoemde kreeg de bronzen onderscheiding van de
NeVoBo. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - Het was een vreemde gewaarwording. Terwijl in de benedenzaal van sport- en partycentrum Berghonk de leden van volleybalvereniging Volley 2B zich opmaakten voor het inlijven van de Bleiswijkse vereniging Spanning 220, daar moest in de bovenzaal een traantje worden weggepinkt. Letterlijk. (meer)

Priscilla Lambregts stapt met knikkende knieŽn het vliegtuig in

Foto
Priscilla Lambregts en haar vriend/coach Erwin
Idema zijn klaar voor de grote reis naar Japan. Foto:
John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Het is haar niet aan te zien. Het gezegde ‘klein maar dapper’ is met recht op haar van toepassing. Priscilla Lambregts (32) staat aan de vooravond van een groot gebeuren sinds ze zeven jaar geleden met de vechtsport, lees Kyokushinkai Karate, begon. (meer)

Fabian Ammerlaan verovert ‘zilver’ in vesting Boertange

 Foto
Berkelaar Fabian Ammerlaan had zich intensief op
deze wedstrijd voorbereid; niet zonder resultaat zo is gebleken.


Berkel en Rodenrijs - Fabian Ammerlaan is een toekomstige wielerkampioen.
De succesvolle Berkelse nieuweling (16 jaar) maakte dat nog eens duidelijk tijdens de Nederlandse kampioenschappen op de weg. (meer)

Sin-Young levert eerste drie zwarte banders af

Foto
V.l.n.r. Lia Kuppens, Anita Lamens, Jacqueline
Vermeulen en Patricia Partosoebroto.


Lansingerland - Anita Lamens, van sportschool Sin-Yong heeft zaterdag 6 juni haar eerste drie dames de zwarte band om mogen doen. Dit onder de vlag van de World Tang Soo Do Association. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie HSV De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdagavond 17 juni is er gevist bij de Skiberg. Het was heerlijk weer en de vissers waanden zich in een idyllisch visoord ergens in Noorwegen. Het is een prachtig natuurgebied en men kreeg volop de kans om ervan te genieten, want de vis liet de vissers geheel met rust! Door 17 man is er slechts 4,31 kg. gevangen. De uitslag van deze wedstrijd: 1. Robert van Velzen (1,6 kg.), 2. Theo Meijer (0,7 kg.) en 3. Hans Hulzinga (0,4 kg.). De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Robert van Velzen, 2. Jan van de Burg en 3. Kees Hulst.
Woensdag 24 juni wordt gevist in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs.

Schaatsen

Inschrijven bij Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Leden en belangstellenden kunnen zich voor 29 juni inschrijven voor het nieuwe schaatsseizoen. Alle leden hebben een e-mail ontvangen met alle informatie. Voor nieuwe leden staat de mogelijkheid open om via de site www.schaatsvereniginglansingerland.nl alle informatie te verkrijgen en de inschrijfformulieren te printen. Er zijn voor zowel de jeugd als voor senioren voldoende mogelijkheden om komend seizoen de schaatsen onder te binden en onder deskundige leiding te trainen of de schaatssport aan te leren. Op alle niveaus worden er lessen gegeven. De trainingen vinden plaats in Zoetermeer en Den Haag. Ook via de ledenadministratie kan men inlichtingen verkrijgen: mevrouw Ria van Vliet, tel. 010 – 521 75 87 of ria.vanvliet@schaatsvereniginglansingerland.nl.
Op donderdag 25 juni is de Algemene Ledenvergadering van de schaatsvereniging. Leden en ouders van jeugdleden zijn van harte welkom.
Aanvang 20.00 uur in de Sneeuwbal aan de Langevaart te Bleiswijk.

Atletiek

Midzomeravondloop
Bleiswijk - Op woensdagavond 1 juli organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een wedstrijd en prestatieloop door het recreatiegebied Rottemeren. De start is om 19.30 uur aan de Kooilaan. Het parkoers gaat door het recreatiegebied Rottemeren en is geheel verhard en voor het merendeel autovrij. De te lopen afstanden zijn 1.500 meter voor pupillen en junioren C/D; 5 km voor de junioren A/B en de senioren en 15 km voor de senioren, voor de leden ook meetellend voor het clubkampioenschap.
Inschrijven kan vanaf 17.45 uur tot een kwartier voor de aanvang van de wedstrijd in de kantine van korfbalvereniging Weidevogels aan de GŲtzenhainsingel 8 te Bleiswijk, waar ook de kleedkamers en de douches zijn. Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Het inschrijfgeld bedraagt § 1,50 voor de jeugd t/m 19 jaar. Voor de senioren bedraagt het inschrijfgeld § 3,00 voor de 5 km en § 4,00 voor de 15 km.
Voor de 15 km lopers zijn er onderweg twee verzorgingsposten met water en sportdrank. Bij de finish is voor alle lopers water, sportdrank en fruit beschikbaar. Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke attentie. Vorig jaar namen 293 lopers deel aan de Midzomeravondloop.
Voor inlichtingen: kijk op www.dekieviten.nl.

Ambachtsheerlijkheidsloop
Numansdorp/Bleiswijk - In Numansdorp vond afgelopen zaterdag de zesde wedstrijd van de Loopreizenserie 2009 plaats. De deelnemers liepen tijdens de Ambachtsheerlijkheidsloop een wedstrijd over 10 kilometer. Zeven atleten van atletiekvereniging De Kieviten stonden aan de start. Bij de dames finishte Julie Beukers in een eindtijd van 39.52. Ze werd eerste in haar leeftijdscategorie en tweede dame in de wedstrijd. Hiermee verstevigde zij bovendien haar eerste positie in het totaalklassement van de loopreizenserie. Zowel Marloes Loos als Ingrid Baggerman liepen een nieuw persoonlijk record. Marloes eindigde in een prachtige tijd van 45.53, Ingrid deed met een tijd van 46.38 ook goede zaken. De tijden van de heren: Willem van der Kooij 38.08 (tweede bij heren vanaf 50 jaar), Marko van der Voort 40.19, Bart van Dodeweert 41.07 en Cor van der Blom 44.56.

Kieviten lopen 1500 meter
Bleiswijk - Op woensdagavond 17 juni organiseerde atletiekvereniging De Kieviten een interne 1500 meter wedstrijd op de Kooilaan. Deelnemers konden punten verdienen voor het Clubkampioenschap 2009. De weersomstandigheden waren goed en er werd hard gelopen. De winst ging naar Richard Lelieveld, hij eindigde als eerste in een tijd van 00.04.44 en pakte de punten in de leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar. Tweede werd Paul van den Berg in 00.04.48 (heren senioren). De derde plaats was voor Erik van Keeken in 00.04.55. Marloes Loos werd eerste dame, 00.05.56 (dames senioren). In de overige leeftijdscategorieŽn ging de winst en het maximum aantal punten voor het Clubkampioenschap naar Chris Paardenkooper (heren vanaf 45 jaar), Bert Ruijgrok (heren vanaf 55 jaar), Dirk van de Pol (heren vanaf 65 jaar), Miranda van Hoeij (dames vanaf 35 jaar), Marian Cavazza (dames vanaf 45 jaar), Adri van den Berg (dames vanaf 55 jaar), Tamara Eleonora (meisjes pupillen), Damian van Dolder (jongens pupillen), Sander Stortenbeker (jongens junioren DC), Torben Knulst (jongens junioren BA) en Marloes Nuijten (meisjes junioren BA).

Resultaten lopers De Kieviten
Bleiswijk - Afgelopen vrijdag vond in het Westland de 32e editie van de Oranjeloop plaats. Door het late aanvangstijdstip van 20.30 uur was het goed loopweer, ondanks de harde wind. De prestatieloop over een afstand van 10 kilometer kende een snel parcours. Drie leden van de Kieviten stonden aan de start. Jeannette Voogt kwam binnen in een tijd van 52.55 en verbeterde haar persoonlijk record met bijna een minuut. Kees Voogt finishte in een tijd van 38.40 en vierde in zijn leeftijdsklasse. Jack 't Hoen eindigde in 35.42 en werd derde in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar.
Op 20 juni werd in Zevenhuizen de 20e editie van de Lions Rottemerenloop georganiseerd. De Kieviten-dames Marian Cavazza en Adri van der Berg vielen tijdens deze wedstrijd in de prijzen. Marian Cavazza finishte als tweede dame op de 10 kilometer in een nieuw persoonlijk record van 00.46.48. Op de 15 kilometer ging de winst naar Leontien van Moorsel, maar werd Adri van der Berg knap derde in een tijd van 01.17.00. Ook voor haar betekende dit een aanscherping van haar beste tijd. Bij de heren eindigde Rob Steentjes in een tijd van 01.19.23, Dirk van de Pol kwam binnen in 01.21.48.
In Maarn vond afgelopen weekend de vijfde editie van de Heuvelrugloop plaats. In een mooie omgeving en onder goede weersomstandigheden liep Kievit Jeroen Ammerlaan de halve marathon. Hij finishte in een tijd van 01.28.37 seconden en werd met deze prestatie negende in de wedstrijd


Wielrennen

Gaby en Merel op het podium
Lansingerland - Zaterdag 20 Juni stonden er 15 jeugdrenners van de Pedaalridders aan de start in Gouda. Twan de Jong werd 20ste, Joost van Beek 20ste, Jelle Rieffe 17e, Camiel Lok 11e. Lisette van Bergenenhenegouwen werd in categorie 7 10de, Bas v.d. Burg op zijn verjaardag 13e en Rowan Remmerswaal 15e.
Zondag in Amsterdam werd Gaby Gieskens eerste en Camiel Lok 11e, Collin Molenaar 21ste. Merel Hofman stond in Lage Zwaluw aan de start en werd voor de zesde keer dit seizoen eerste.

Honkbal

Druk schema Orioles
Bergschenhoek – Afgelopen week een druk schema voor de honkballers van The Orioles. Eerst stond op woensdagavond de vorige week zondag verregende wedstrijd tegen het Brabantse PSV op het programma. PSV, ťťn plaats boven Orioles in de competitie, is een geduchte tegenstander. Na een snelle, maar o zo spannende wedstrijd van ruim twee uur, wisten de Orioles de minieme voorsprong te behouden en werd met 2-1 gewonnen, een overwinning die bij PSV hard aankwam.
Verder stond er een dubbele wedstrijd tegen UVV op het programma. Op papier weer een sterke tegenstander, tweede op de ranglijst, met maar vier verloren wedstrijden in het hele seizoen. Orioles was niet onder de indruk en liet zich zeker niet van de wijs brengen. Na een goede eerste inning, met al drie honken bezet, wist Orioles helaas niet te scoren. Pas laat in de wedstrijd, in de zevende inning kwam de score op gang. Helaas voor Orioles werd de einduitslag 3-1 voor UVV, maar het was een wedstrijd met mogelijkheden en gaf zeker goede vooruitzichten voor de return op zondag.
Zondagmiddag op het eigen sportpark de Sporthoek werden de Orioles fans verwend met een attractieve ‘pot honkbal’ in een heerlijk juni zonnetje.
Ditmaal stond iedereen op scherp en hing er een overwinning in de lucht.
Door maximale druk op de tegenstander te leggen wist Orioles fouten af te dwingen bij de tegenstander, 6 in 3 innings, waardoor Orioles de score wisten te openen. Gedurende de wedstrijd zag UVV we de mogelijkheid om langszij te komen en daarmee de spanning op te voeren tot het uiterste. Tot in de laatste inning was het spannend tot uiteindelijk in de laatste 9de inning de laatste ‘nul’ werd gemaakt op het eerste honk. Orioles had gedaan waar ze voor kwamen en wonnen deze spannende wedstrijd met 4-3. Hierdoor staan de Orioles op de 6de plaats in de competitie met 7 punten verschil van eerst volgende in de lijst. Aanstaand zaterdag spelen de Orioles thuis tegen de Twins om 14.30 uur.


Turnen

Omnisport 2B bij Rayoncup
Berkel/Bergschenhoek – Zaterdag 20 juni namen 28 meisjes en 8 jongens van Omnisport 2B deel aan een wedstrijd georganiseerd door het rayon Rotterdam Noord van de KNGU. Het betrof niveaus 17 t/m 14 (vanaf 7 jaar). Tien meisjes en vijf jongens behaalden een medaille en voor alle deelnemertjes was er een presentje.
Meisjes niveau 16: Iris Adriani 3e, Maaike Kastelein 3e; Basis Marjet Praasterink 1e, Maureen Molenaar 2e.
Meisjes niveau 15 Benjamin: Veerle Boer 2e; Basis Chantal van Maanen 2e, Charlotte v.d. Coevering 3e, Instap Kyra Docter 2e; Meisjes niveau 14 Pupil 1: Sophia Jukema 3e.
Ook deden mee: Larissa Boer, Rianne van Muiswinkel, Kiki van Buuren, Luna v.d. Hoeven, Delanie Schipper, Nova van Dijk, Anna Smit, Kimberley Trotter, Julie van Leeuwen, Sandra van Halm Braam, Emma Liefting, Anouk Hopman, Anne Haitsma, Laura van Berkel, Floortje Gilhuys, Danieke Boer, Erosa Overmeer en Romy v.d. Ham.
Jongens niveau 15: Instap Sander van Heinsbroek 2e, Lars van Breugel 3e; Pupil Willmar v.d. Heiden 1e; Jongens niveau 14 Benjamin: Gerben Boskma 2e; Instap Gerben van Muiswinkel 1e.
Verder deden mee Constantijn Kool, Luc Grunbauer en Sebastiaan Kool.

Duivensport

Uitslagen PV de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 20 juni 1122 jonge duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-9. J. Straver, 2-5-7. W. v.d. Kooy, 3. L. Kooke, 4. A. v.d.
Burg, 6. C. Romein, 8. L. v.d. Berg, 10. Mevr. S. Paul. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-2-7-8-9. J. Maree, 3. J. v.d. Burg, 4-5-6-10.
Comb.v.Rossum/Verweij. Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg met prijs 8.
In totaal werden zaterdag 20 juni 465 oude duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen de afstand van 120 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. C. v.d.
IJssel, 2-3-4-7-10. D. v.d. Vrede, 5. J. Straver, 6-9. M. v.d. Ende, 8.
Mevr. S. Paul. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-5-9. D.
Stedehouder, 2-3-6-7-8-10. G. Boutesteijn, 4. A. van Weelden. Het poultje werd gewonnen door J. Straver met prijs 5.
Tot slot werden zaterdag 278 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Blois.
Ze vlogen de afstand van 540 km met westnoordwesten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-7-10. J. Straver, 2-5- 6. A. v.d. Burg, 4. B. v.d. Burg, 8. M. v.d. Ende, 9. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-4. J & H de Vreede, 2. B. v. Rossum, 3- 7-9. P. Vonk, 5. C. Rutten, 6. W. v.d. Bosch, 8-10 K. v.d. Bulk. Dit poultje werd gewonnen door B. v.d. Burg met prijs 4.

Voetbal

Mutaties Dames Berkel
Berkel en Rodenrijs - Ook bij de dames van CVV Berkel die 28 juli starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen,worden wat nieuwe gezichten verwelkomt. Nieuw bij Berkel zijn: Lilianne Kruys, Nadine Bier en Cindy Lindeman (allen van Nootdorp) en Desiree in 't Veen (Soccer Boys).
Vertrokken zijn: Linda v.d. Helm (naar RVVH), Joyce Arends (Wartburgia) en Patty Offers (RKDEO).

TOGB gaat sporthal verhuren aan de gemeente

Berkel en Rodenrijs - De leerlingen van de VMBO-scholen Berkroden en
Wolfert Pro kunnen vanaf de kerstvakantie 2009 voor hun gymlessen naar de nog te bouwen sporthal van TOGB. TOGB is al enige tijd bezig met de procedures om op Het Hoge Land een nieuwe hal te bouwen voor haar hand- en voetbalactiviteiten bij slecht weer. (meer)

WMO-raad ter ziele

Lansingerland - De WMO-raad die het college van b. en w. moet adviseren
over zaken die te maken hebben met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is niet meer. Door spanningen in de raad hadden eind vorig jaar al twee leden hun ontslag ingediend, en in maart volgde de voorzitter. (meer)

Raadscommissie vraagt om beleid speelplekken

Lansingerland – Aan de periodiek langskomende insprekers die de gemeenteraad vragen om meer en betere speelplekken voor kinderen in de wijken, moet snel een eind komen. Dat was de mening van alle fracties in de vergadering van de raadscommissie Wonen en Werken, vorige week woensdag. (meer)

Meer bezoekers dan vorig jaar op Flexworx Rottepop

Foto
Milow en zijn band waren ook van de partij.
Foto: John Hofman.


Lansingerland – Het was genieten zaterdag op het Flexworx Rottepop festival, dat op het evenemententerrein aan de Rotte werd gehouden. Het was de tweede editie en het publiek lijkt de weg naar het festival gevonden te hebben. (meer)

Jongerenwerkers presenteren het vakantieprogramma

Foto
De jongerenwerkers hebben er zin in om er ook deze
zomervakantie samen met de jongeren weer iets leuks van
te maken. Op maandag 13 juli beginnen de zomeractiviteiten
met paintball voor alle jongeren van Lansingerland.Lansingerland – Met een flyer en een leuk programma presenteren de jongeren en de jongerenwerkers het zomerprogramma van 2009. Met daarop enkele bekende activiteiten, aangevuld met een aantal nieuwe die op verzoek van de jongeren zelf werden aangedragen. (meer)

Sep scheert Nederlands Kampioenschap binnen

Foto
Sep in actie.

Bergschenhoek – Sep de Haas heeft zijn kampioenstitel schapenscheren geprolongeerd tijdens de in Ermelo gehouden Dag van het Schaap en het Nederlands Kampioenschap Schapenscheren. (meer)

Berkelse scholieren doen fietsexamen

Foto
Om beurten vertrokken de kinderen voor hun fietsrit
door de soms opgebroken straten van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 9 juni heeft het fietsexamen voor de groepen 7 en sommige scholen groep 8 van de basisscholen van Berkel en Rodenrijs plaatsgevonden. (meer)

Rottepop biedt verhoogd podium voor minder validen

Foto nr. 1
Infadels is een Engelse punkfunkband die al op Lowlands,
Parkpop en Pinkpop heeft gestaan, en vormt dan ook een perfecte
afsluiter voor Rottepop. De groep is bekend van hits als Love Like
Semtex, Jagger ’67 en Just Can't Get Enough. De band is enorm
enthousiast en dat komt bij elk optreden over bij het publiek. Tot
achterin de menigte gaan de handen in de lucht.


Bergschenhoek - Tijdens het Flexworx Rottepop festival in Lansingerland op zaterdag 20 juni zijn er ook zitplaatsen voor mensen met een beperking geregeld. Zij kunnen samen met een begeleider of bekende plaatsnemen op een verhoogd podium met zicht op het artiestenpodium. (meer)

Wethouder deelt verkeersdiploma’s uit

Foto
De leerlingen met hun diploma’s.

Bleiswijk – Na het theoretisch en het praktisch deel van het verkeersexamen voor leerlingen uit de groepen 7 of 8 van de basisscholen afgelegd te hebben ging wethouder Werner ten Kate samen met enkele leden van Veilig Verkeer Nederland afdeling Bleiswijk donderdag 11 juni langs alle basisscholen van Bleiswijk om de verkeersdiploma’s uit te reiken. (meer)

Zonovergoten braderie brengt veel bezoekers op de been

Foto nr.1
Spijker slaan en kijken naar de brandweer op het
gemeentehuisplein.


Bleiswijk – Flaneren, kijken, bekeken worden, genieten en geluk hebben met leuke en soms lekkere koopjes; zaterdag stond heel Bleiswijk in het teken van de jaarlijkse braderie. (meer)

Familie Verbaan verruilt Rodenrijs voor Ermelo

 Foto
De familie Verbaan verruilt Berkel en Rodenrijs voor
een nieuwe toekomst in Ermelo.


Berkel en Rodenrijs – Nog een weekje en dan strijken de predikanten Peter en Anne Verbaan met hun kinderen Anne Wikke (12), Floris Pieter (10) en Maria Meg (7) neer in het Veluwse Ermelo. (meer)

Bijna 700 wandelaars kiezen voor Bleiswijkse paden

Foto
Met een snoepstokje van Deliziosa en verrassingen van
de familie haalde deze Bleiswijker de eindstreep.


Bleiswijk – Maandag – de eerste avond dat men zich in Bleiswijk kon melden als deelnemer aan de jaarlijkse wandelvierdaagse – was het weer nog redelijk bij de start, maar tijdens de avonden die volgden viel de regen veelvuldig naar beneden en werden de wandelaars kletsnat. (meer)

Internationale Dag van de Vluchteling

Foto
Ook Lansingerland staat stil bij de Internationale
Dag van de Vluchteling.


Lansingerland - De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. (meer)

Lansingerland Zomerfestival

Foto
Naast Gerard Joling zal ook Wolter Kroes optreden.

Lansingerland – Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het eerste Lansingerland Zomerfestival dat op donderdag 25 juni wordt georganiseerd op het parkeerterrein van sportpark Het Hoge Land. (meer)

Veel racefanaten actief bij Violetti

racefanaten

Bleiswijk - Tijdens de braderie in Bleiswijk had jong en oud de mogelijkheid om een racebaan te winnen bij Violetti. (meer)

Ondernemersdebat met Ton Elias

Foto
Ton Elias gaat graag de discussie aan met ondernemers.

Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de VVD afdeling Lansingerland en in samenwerking met VVD Zoetermeer en VVD Westland komt Tweede Kamerlid Ton Elias op maandag 22 juni zijn “Veertig VVD-punten voor ondernemers” presenteren. (meer)

Inbraak fitnesscentrum

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 9 op 10 juni is ingebroken in een sportcentrum aan de Industrieweg. Met een stoeptegel werd de voorruit van het complex ingegooid en ging men er met een computer vandoor.

Getuigen pakken fietsendief

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 9 juni werd geprobeerd een fiets te stelen vanaf de Raadhuishof alwaar de leerlingen van basisscholen hun startpunt van het praktisch verkeersexamen hadden. Getuigen zagen dat een 36-jarige vrouw de fiets meenam en achterhaalden haar. De vrouw die afkomstig is uit Oudewetering is aangehouden. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar, de juf van een van de klassen. In de rubriek ‘Ingezonden’ is het relaas van de juf te lezen.

Verdacht van heling

Bergschenhoek – In de avonduren van dinsdag 9 juni is een 17-jarige jongeman uit Bergschenhoek aangehouden op verdenking van heling. Een getuige had bij de politie gemeld, dat er een vrij dure fiets bij de jongen in de schuur aan de Vlashoeck stond. De politie nam de zaak serieus en voelde de jongen aan de tand. Deze verklaarde de fiets voor tachtig euro gekocht te hebben. Aangezien het inderdaad een waardevol rijwiel betrof, heeft de politie de fiets in beslag genomen en wordt de jongen verdacht van heling.

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met 3-Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 17 juni organiseert de 3-Bondenclub weer een avondfietstocht. Aanwezig 17.45 uur, vertrek 18.00 uur vanaf de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen, erachter wordt gestempeld en gestart). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Prijsklaverjassen ’t Schooltje
Bergschenhoek – Tot en met 25 juni is er elke donderdagavond prijsklaverjassen in Buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen De Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt op zaterdag 20 juni de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d. Langenberg, tel. 010-5215609. (meer)

Regio

Rollatorspreekuur
Lansingerland - Is uw rollator stuk, of heeft u problemen met het afstellen dan kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Senioren Lansingerland. (meer)

Triathlon 55-plussers Lansingerland wordt nog natter

Lansingerland - De eerste triathlon voor 55-plussers was een succes. Zoiets toch nog te verbeteren valt niet mee. De belangrijkste regel in deze triathlon luidt immers dat hij geen wedstrijdelement mag hebben. (meer)

Weekendafsluiting A12 Gouda – Zoetermeer

Bleiswijk - Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 19 juni 22.00 uur tot maandag 22 juni 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A12 tussen het knooppunt Gouwe en afrit Zoetermeer (afrit 7) in de richting van Den Haag. (meer)

CDA op braderie in Bleiswijk

Bleiswijk - Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse braderie in Bleiswijk.
Velen lieten zich door een stralende zon inspireren om een kijkje te nemen bij de vele gezellig ingerichte kraampjes. (meer)

§ 7,5 ton voor aanleg fietstunnel Bergweg-Noord/Zuid

Bergschenhoek – Hoewel door de schaarste aan financiŽle middelen niet alle wensen van de gemeente kunnen worden gerealiseerd, komt de fietstunnel onder de N209 bij de Bergweg-Noord/Zuid er wťl. (meer)

L3B dringt aan op soberheid in gemeentelijke organisatie

Lansingerland – Haalt de gemeente, bij alle bezuinigingen die er door de financiŽle crisis nodig zijn, zelf ook de broekriem aan? Dat was de strekking van vragen van gemeenteraadslid Jan Pieter Blonk (Leefbaar 3B) bij de bespreking van de Kadernota en Voorjaarsnota 2009 in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid, donderdag 4 juni. (meer)

Veel belangstelling voor bedrijventerreinen

Lansingerland – Ondanks de crisis heeft de gemeente niet te klagen over belangstelling voor de verschillende bedrijventerreinen in de drie kernen. (meer)

Home-Start nog niet zeker van subsidie

Lansingerland – Het blijft nog even spannend voor de lokale afdeling van Humanitas. De gevraagde bijdrage van § 45.000 per jaar voor het project Home-Start is in de Kadernota 2009 op de lijst niet-gehonoreerde wensen terecht gekomen. (meer)

Ruim drie ton extra voor BOA’s

Lansingerland – Voor de inzet van BOA’s – de buitengewone opsporingsambtenaren voor toezicht en handhaving die de gemeente sinds enige tijd kent – wordt dit jaar § 350.000 meer uitgetrokken dan was geraamd. Dat stelt het college van b. en w. voor in de Voorjaarsnota 2009. (meer)

Raadscommissie vraagt om beleid speelplekken

Lansingerland – Aan de periodiek langskomende insprekers die de gemeenteraad vragen om meer en betere speelplekken voor kinderen in de wijken, moet snel een eind komen. (meer)

Eijgenraam Hoogwerkers verslaat de ambtenaren op wielen

Foto
De finale tussen de nummers 1 en 2 werd een
spannende.


Berkel en Rodenrijs – Burgemeester Ewald van Vliet gaf zaterdagochtend 13 juni om tien uur het startschot voor het voor de tweede maal georganiseerde integratietoernooi rolstoelbasketbal in sporthal Oostmeer op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Fraaie zege brengt Kiki Bertens in halve finale

Apeldoorn - Kiki Bertens heeft met een fraaie zege de halve finales van de Future in Apeldoorn bereikt. (meer)

Indeling voetbalcompetitie 2009/2010

Lansingerland – Voor het nieuwe voetbalseizoen heeft de KNVB de competitie- indeling bekend gemaakt. TOGB mag het voor het eerst in haar bestaan in de eerste klasse gaan proberen. De Berkelaren staan mooie en sterke tegenstanders te wachten. (meer)

Nieuwe spelers en eigen jeugd zorgen voor impuls selectie BVCB

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB begint komend seizoen aan een nieuw tijdperk. Na het gedwongen afscheid van een aantal zeer ervaren spelers en een trainerswissel is de technische commissie op zoek gegaan naar een kwalitatieve impuls. (meer)

Eerste Rijnmond Business & Golf Magazine Friends in Golf

Foto
V.l.n.r. Joost Luiten, die het eerste nummer in ontvangst
nam, en Lindy Slooten, Koert Westerman en Jeroen Blom.


Bergschenhoek - Het eerste nummer van Friends in Golf, het nieuwe Golf & Business Magazine is verschenen en werd 20 mei onder grote belangstelling op Golfbaan de Rottebergen door sportpresentator Koert Westerman feestelijk gelanceerd. (meer)

Zwemmen

Medailleregen tijdens sprintkampioenschappen
Bleiswijk - Zwemvereniging De Watervogels was vanuit Bleiswijk met een ploeg van 20 zwemmers afgereisd naar Leiden waar De Kring Gouwe Rijnstreek de jaarlijkse Kringkampioenschappen Sprint organiseerde. Er werd samen met leden van 14 andere verenigingen gestreden op de 50 meter rugcrawl, 50 meter vlinderslag, 50 meter borstcrawl en 50 meter schoolslag. Het werd een enerverende wedstrijd met een groot aantal persoonlijke records en 8 kringkampioenen van de 40 te verdelen titels voor De Watervogels. Steven van Breukelen wist beslag te leggen op alle vier de titels op de 50m rug, 50m school, 50m vlinder en 50m vrij in de leeftijd categorie junioren 3 en 4. Michiel Reijns veroverde goud op de 50m rug en 50m vlinder en brons op de 50m school bij de senioren Heren. Janneke Radder behaalde een tweede plaats op zowel de 50m vrij als de 50m school bij de meisjes junioren 1.
Melissa de Zeeuw werd eerste op de 50m vrij jeugd 1 en 2, tweede op de 50m rug in dezelfde leeftijdscategorie. Bij de senioren dames behaalde Ilona van der Knaap een eerste plaats op de 50m schoolslag en een derde plaats op de 50m vrij. Merijn Foppen werd bij jongens minioren 5-6 derde op de 50m school en derde op de 50m vlinder en ten slotte Rick van der Stam derde op de 50 vlinder bij jongens junioren 1-2.
Met de bovengenoemde prestatie wisten De Watervogels hoog te eindigen in het medailleklassement en een goede afsluiting neer te zetten voor het einde van en seizoen 2008-2009.

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk - Woensdagavond 10 juni werd er gevist aan de Rotte bij
Ottenvanger.
Aanvankelijk leek het aantrekkelijk visweer, maar voor men begon ging het regenen en het hield niet meer op. Dit kwam de vangst niet ten goede. Met 17 man is er slechts 6,5 kg. Gevangen. Het resultaat werd grotendeels bepaald door de vangst van ťťn brasem; er zijn dan ook nieuwe namen in de top, maar dat zal deze competitie nog wel wijzigen. De uitslag van deze wedstrijd is: 1. Kees Hulst (1,6 kg.), 2. Theo Meijer (1,5 kg.) en 3. Ed v.d. Vall (1,4 kg.).
De totaalstand na twee wedstrijden is: 1. Kees Hulst, 2. Jan v.d. Burg en 3 Ed v.d. Vall.
Woensdag 17 juni vist men bij de skiberg.

Duivensport

Uitslagen PV de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden vrijdag 12 juni 88 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit St. Vincent. Ze vlogen de afstand van 1025 km met zuidoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1. L.
Groothuis, 2. A. Hagers, 3. A. v.d. Burg, 4-5-8. J & H de Vreede, 6. W.
v.d. Bosch, 7. J. Straver, 9-10. W. v.d. Kooy.
Zaterdag 13 juni werden 546 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis.
Ze vlogen de afstand van 430 km met zuidoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-9. M. v.d. Ende, 2. D. v.d.
Vrede, 3-10. L. v.d. Berg, 4-5. A. v.d. Burg, 6. J. Straver, 7. D. Lems, 8.
B. v.d. Burg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-9. H. Kennepohl & zoon, 2. B. van Rossum, 3. Comb. v. Rossum/Verweij, 4-5-8. Erik & Jasper de Vreede, 6. G. Boutesteijn, 7. A. van Weelden, 10. P. Vonk. Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg met prijs 10.

Atletiek

Goede prestaties bij vijf regio-ontmoeting in Papendrecht
Bleiswijk - In Papendrecht vond op 6 juni de jaarlijkse vijf regio- ontmoeting plaats; een wedstrijd waar het gaat om het beste totaalresultaat van de regio’s Zuid Holland Midden, Rijnmond, Dordrecht, Zeeland en Noord- Brabant. De vijf beste pupillen en drie beste junioren uit de Regio Zuid Holland Midden werden uitgenodigd om mee te doen. Bij de pupillen deed Tamara Eleonora mee aan de meerkamp. Op het programma stonden de onderdelen hoogspringen, waar zij een mooi PR behaalde met 1.16 m, de 6o meter sprint die zij afrondde in een tijd van 9.86 sec. en kogelstoten met wederom een PR van 7.16 m. Tamara leverde hiermee een goede prestatie waarmee zij hoog in het klassement eindigde.
Bij de junioren kwamen ex-Kieviten (thans trainen zij bij Ilion in Zoetermeer) Inge Drost (Nederlands jeugdkampioen sprint en verspringen) en Steven Eleonora (Nederlands jeugdkampioen verspringen) in actie. Inge presteerde ondanks een rugblessure goed. Zij sprintte de 60 meter naar een tijd van 8.26 sec, sprong 4.39 m. ver, maar moest helaas kogelstoten vanwege haar blessure laten voorbijgaan. Steven eindigde hoog in het eindklassement met een snelle sprint in een tijd van 10.74 sec. over de 80 meter, een verre sprong van 4.74 m. en een rappe 1000 meter die hij in een tijd van 3 min. en 9 sec aflegde.
Tamara, Inge en Steven zorgden er mede voor dat Zuid Holland Midden in het totaalklassement op de tweede plaats eindigde.

Regiocompetitie Jeugdleden De Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 13 juni hebben jeugdleden van atletiekvereniging De Kieviten goed gepresteerd tijdens de derde wedstrijd van de regiocompetitie. Op de atletiekbaan van Gouda kwam Luke van Wageningen bij de C-pupillen als eerste in actie. Met persoonlijke records bij het verspringen (2.62m) en de 600m (2.40 min.) eindigde hij op een mooie 20ste plaats.
Nick van Wageningen (A-pupillen) sprong bij het verspringen voor het eerst over de 3 meter met een sprong van 3.04m, Basil Timmerman wierp de bal naar 20.06m, Lisa van Westreenen liep 11.98 sec. op de 60m sprint en Suzanne van Gulik sprong voor het eerst hoog : 88cm. Tamara Eleonora liep op de 1000m maar liefst 9 seconden sneller dan ooit. Met een tijd van 3 min.42 sec werd zij derde op dit onderdeel. De man in vorm was Damian van Dolder. Hij verbeterde zich op alle onderdelen: hij sprong 1,13m hoog, liep de 60m sprint in 10.18, wierp de bal naar 19.84m en liep de 1000m in 4.13 min. Op 5 september zal de laatste wedstrijd van de competitie plaatsvinden in Alpen aan den Rijn. Na deze wedstrijd kan het totaalklassement worden opgemaakt.

Marathon van Amersfoort
Bleiswijk - Er stonden 14 juni veel atleten van De Kieviten aan de start van de Marathon Amersfoort. Marco Medendorp finishte in een tijd van 3.34.48 en Jan van Donkelaar in 3.59.02. Dick en Ingrid Baggerman gingen samen van start en kwamen samen over de finish in een tijd van 3.59.31. Er waren ook goede prestaties van Kieviten op de halve marathon. Marian Cavazza eindigde in 1.48.26, Mariska van Straalen in 1.50.05 en Hanneke van der Meer in 1.58.35.

Kieviten bij wedstrijden in de regio
Bleiswijk - Zondag 14 juni vond in Delft de maandelijkse Kopjesloop plaats.
Paul van den Berg van De Kieviten finishte in de 5km loop met een persoonlijk record van 17 minuten en 48 seconden. Op dezelfde dag vond in Rotterdam de Adidas Ladiesrun plaats. Jenny Fidder zette in de 5km een tijd van 25 minuten en 53 seconden op de klokken. Onder veel warmere omstandigheden deden 3 atleten van De Kieviten zaterdag 13 juni mee aan de Zwirs Knijnenburgloop in Maasdijk; een wedstrijd van 15km. Kees Voogt kwam uit op een tijd van 1.01.10. Jeannette Voogt eindigde in een tijd van 1.26.30. Jack 't Hoen deed ook mee en werd eerste bij de heren vanaf 35 jaar in een tijd van 58 minuten en 45 seconden. Een week eerder liep Kievit Ronnie Duinkerken in Vlaardingen een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen. Een mooie route door de Broekpolder onder goede omstandigheden. Ronnie won de wedstrijd in een tijd van 1.00.09.
Kievitatleet Gerrit de Bruin liep zondag zijn tweede ultraloop over een afstand van 50km. Start en finish waren in de binnenstad van Den Briel, maar een deel van het parcours liep over het strand en door natuurgebied.
Gerrit volbracht de 50km in een tijd van 5.02.30 waar hij zeer tevreden mee was.

Golf

Open Jeugd kampioenschappen en Committed to Jeugd
Bergschenhoek - Op 20 juni zal op Golfbaan de Rottebergen te Rotterdam het Open Jeugd Golfkampioenschap en het Jeugdclubkampioenschap strokeplay worden gehouden van de golfvereniging de Hooge Bergsche. Vanaf 08.30 uur zal een 20-tal flights van start gaan en strijden om de schitterende bekers. Tevens zal aan het einde van de dag, tegelijk met de prijsuitreiking, door de leiding van de Nederlandse Golffederatie (NGF) het certificaat Committed to Jeugd (als derde vereniging in Nederland) worden uitgereikt. Dit certificaat geeft aan dat de Hooge Bergsche voldoet aan de hoogste eisen die de NGF stelt aan een vereniging ten aanzien van Jeugdopleiding en Jeugdbegeleiding. Aan het verlenen van het certificaat gaat een 2-jarig traject vooraf waarin alle facetten van opleiding en begeleiding aan de orde komen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - In Berghem werd het Nederlands Kampioenschap voor jeugd verreden. Pedaalridder Merel Hofman mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Overige uitslagen van teamgenoten: Lisette van Bergenhenegouwen 6e, Gaby Gieskens, 7e (dames), Bas van der Burg 6e , Camiel Lock 7e, Twan de Jong 11e, Bart Scholte 23e en Menno Oudshoorn 24e. Merel Hofman won eveneens de ronde van Sloten. In de ronde van Pijnacker behaalde Nathalie van Wesdonk een mooie 2de plaats. Clubgenote Pedaalridder Claudia van Oranje werd 16de . Bij de dames werd Dapfne van Kleef 16de en bij de jongens Rowan Remmerswaal 5de. Tijdens een wedstrijd voor junioren en nieuwelingen in Hilvarenbeek werden Guido Windmeijer en Richard Lamens10de en 11de. In Weesp wist Leon Hofman 4de te worden. In de ronde van Valkenswaard behaalde Richard Lamens bij de junioren een mooie 3de plaats Guido Windmeijer en Tom van der Spek werden 10de een 11de.

Landelijk Meisjes Toernooi Dordrecht
Lansingerland - Merel Hofman won het Groot Landelijk Meisjes Toernooi Dordrecht. Lissette Prins werd 11de, FabiŽnne Dijkshoorn en Danique Ammerlaan werden 15 en 18. Silvie Haakman behaalde een verdienstelijke 3de plaats, Nathalie van Wesdonk werd 4de, Lissette van Bergenhenegouwen werd 5de en Charmaine Springer 28ste. Wei –Jil van der Heuvel werd 23ste. In de ronde van Schijndel werd Gaby Gieskens tweede. Merel Hofman werd 4de. In Hoorn wist Bas Buitenhuis zich te plaatsen op een 14de plaats en Bart Scholte volgde als 25ste.

Districtskampioenschappen
Lansingerland – Pedaalridders reden ook mee in de districtskampioenschappen. Het gouden metaal was voor Jan Hordijk. Daarmee mag hij zich districtskampioen van Zuid-Holland noemen. Zijn clubgenoot Leen Merison uit Berkel en Rodenrijs werd 9de. Bij de Nieuwelingen en Junioren Meisjes behaalde Nathalie van Wesdonk een verdienstelijke 4de plaats. Bij de nieuwelingen Meisjes werd Claudia van Oranje 17de, Sanne de Graaf 20ste en 24ste werd Charmaine Springer.
Internationaal voor Amateurs bij Parijs Lansingerland - William de Wolf eindigde als 2de, Leen Merison als 7de en Marco Vermeij als 11de tijdens een internationale wedstrijd nabij Parijs.
In de ronde van Noord-Beveland werd Martin Vrij 1ste; zijn clubgenoot Ramon van der Knaap werd 21ste. In de ronde van Hazerswoude en Numansdorp voor Amateurs behaalde William de Wolf een 7de, Leen Merison werd 13de, Marco Verweij 10de en Nick van der Poel 14de.
Wesdonk sprint naar de overwinning Lansingerland – Tijdens een interland in Apeldoorn sprintte Nathalie van Wesdonk (deel uitmakend van de Rabo Talentgroep) naar een eerste plek Richard Lamens werd in de team Sprint 2de.

Honkbal

Orioles tegen Sparks
Bergschenhoek - Dit weekend stond voor de heren van Orioles een ‘dubbel’ op het programma tegen het Haarlemse Sparks. Orioles wist voldoende honkslagen te produceren, maar kwam met 14 man achtergelaten op de honken, niet aan scoren toe. Pas in de 10de inning wist Orioles, door een fout van Sparks, een 1-0 overwinning af te dwingen.
De return op zondag leken beide partijen verder te gaan waar zaterdag gestopt was. Ook nu kwam de wedstrijd moeizaam op gang maar met dit verschil dat er van beide zijden wel gescoord werd. Orioles wist pas in de 8ste inning gelijk te maken na een 5-3 achterstand. Na de reguliere speeltijd van 9 innings was de stand nog steeds 5-5. De maximale verlenging van 3 innings was nodig om een beslissing te forceren. Dit keer was het Sparks dat in de 12de inning na wilde worp, met alle honken vol, het winnende punt wist te scoren. Einduitslag 6-5 na een vier uur durende wedstrijd. Met een 6de plaats staat Orioles in de bovenste helft van de ranglijst met 21 punten na 20 gespeelde wedstrijden.
Woensdag om 17.45 uur is de inhaalwedstrijd tegen PSV op het sportpark De Sporthoek komend weekend een dubbele wedstrijd tegen UVV.

Jan Siemerink en de zon dť grote smaakmakers van het feest

Foto
Eerst ging de jeugd met Jan Siemerink op de foto.


Berkel en Rodenrijs – Niet alleen de topper Jan Siemerink, maar ook een groot aantal sportieve leden, de goede organisatie en niet te vergeten het stralend mooie weer waren zaterdag 13 juni de ingrediŽnten die er borg voor stonden dat het 25-jarig jubileumfeest van TOGB afdeling Tennis niet snel vergeten zal worden.

De jeugdleden mochten zaterdagmiddag het spits afbijten met een door
Siemerink verzorgde clinic. (meer)

Open Tuinen Lansingerland

Lansingerland – Om alvast in de agenda te noteren: op zaterdag 27 en zondag 28 juni wordt er een Open Tuinen route georganiseerd in Lansingerland. (meer)

Commissaris van de Koningin neemt verrast Toekomstvisie 2040 in ontvangst

Foto
Provinciale complimenten voor de Toekomstvisie 2040
van Lansingerland.


Lansingerland – Een gemeente die op een kruispunt ligt van drie regio’s: Rijnmond, Haaglanden en Midden-Holland, maar ook een groeiende gemeente met een Vinex-taakstelling en alle ontwikkelingen die daarbij horen. (meer)

Gezellige rolstoeltweedaagse brengt honderden Berkelaren op de been

Foto
Feest in het Berkelse centrum tijdens de rolstoeltweedaagse.

Berkel en Rodenrijs – Met 180 rolstoelgebruikers in hun tweewielers en een even zo groot aantal al duwend er achter ging woensdagavond 3 juni de rolstoeltweedaagse van start. (meer)

Wethouder opent tentoonstelling ‘Granen en grutten'

Foto
De wethouder en Ron Tousain staan tijdens de opening
voor het waarheidsgetrouwe schilderij dat Berkelaar Wim Bes
maakte van de windas en de korenmolen die uitgebreid worden
beschreven in het boek.


Bleiswijk - Zaterdag 6 juni was wethouder N. Boedhoe present in de Bleiswijkse Dorpsstraat om de nieuwe tentoonstelling ‘Granen en grutten’ van de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk officieel te openen. (meer)

Basisschool de Kleine Kapitein meert aan in Berkel en Rodenrijs

Foto
Samen met haar team start Bianca Jansen na de
zomervakantie met basisschool de Kleine Kapitein.


Berkel en Rodenrijs – Directeur Bianca Jansen gaat na de zomervakantie van start met een voor Berkel en Rodenrijs hele nieuwe basisschool: de Kleine Kapitein. (meer)

Meint Buter ‘machinist’ op zelfgemaakte stoomtrekkers

Foto
Meint Buter op zijn tweede gemaakte trekker
zitten, een Burrell.


Bergschenhoek - Veel mannen hebben ooit wel eens de wens gehad om treinmachinist of vrachtwagenchauffeur te worden. Stoere beroepen en je komt nog eens ergens. (meer)

Flexx Dance presenteert ‘Pink Panter’ in het Fortis Theater

Foto
De aankleding en uitvoering waren fantastisch.

Berkel en Rodenrijs – De leden van Flexx Dance, de balletafdeling van Omnisport 2B, maakten zich zaterdag 6 juni op voor niet alleen een belangrijke, maar ook een spannende dag: de tweejaarlijkse uitvoering in het Fortis Theater aan de Schie in Schiedam. (meer)

Kinderen zingen voor senioren

kinderen

Bleiswijk - Vanuit de R.K. parochie O.L.V. Visitatie te Bleiswijk hebben de eerste communiecantjes in het kader van diaconie op zondag 7 juni de bewoners van het nieuwe woonzorgcentrum De Tuinen een welkom toe gezongen. (meer)

Het Paleisje breidt uit

Foto
Samira deelde taart uit tijdens de open dag van
haar zevende Paleisje.


Berkel en Rodenrijs – Kinderdagverblijf Het Paleisje zette zaterdag de deuren wagenwijd open van de nieuwe locatie aan de Raadhuislaan 6. (meer)

Scholieren gratis naar Flexworx Rottepop

Foto
Icepopmakers Cissy, Damaris, Danielle, Charlotte, Maureen
en Amanda en Pop de rot winnaars Robin, Kevin, Michael, John,
Remco, Daphne, Cilia, Rick en Isabella.


Bergschenhoek - Op vrijdag 5 juni werden op Melanchthon Bergschenhoek de winnaars bekend gemaakt van een wedstrijd om een festival op te zetten.
Alle derde- en vierdejaars leerlingen hadden zich in verschillende groepjes hiervoor ingeschreven. (meer)

Tonny Schellekens en Jos Louwe presenteren hun werk

 Foto
De beeldend kunstenaars in de tuin van de Retraiterie
langs de Rotte.


Bleiswijk – In de schitterende ambiance van het groen langs de Rotte presenteren twee beelden kunstenaars hun werk. (meer)

EHBO; Eendjes Helpen Bij Ongeval

 Foto
De eerste hulp kwam op tijd.

Bleiswijk – “Dit is een foto van de redder van onze kleine eendjes,” meldde een inwoner van Bleiswijk vorige week. (meer)

Lokale bands veroveren podium van Rotorock

Foto
Het spits bij Rotorock werd afgebeten door de nog
heel jonge band Out of Order.


Berkel en Rodenrijs – Een groeiend aantal regionale bands weet het jaarlijkse Rotorock van Rotonde te vinden om van zich te laten horen. (meer)

Stichting Ambulance Wens ontvangt waardevolle cheque

Foto
Kees Veldboer (tweede van rechts) krijgt de cheque
overhandigd van Ilone en John Ammerlaan. Met uiterst links
Bert Berghout.


Berkel en Rodenrijs – Bij de jaarlijkse plantjesmarkt voor relaties staat in het bedrijf van plantenkweker Leo Ammerlaan altijd een bus klaar waarin de gasten een bijdrage kunnen stoppen. (meer)

Klaar voor de start en rennen maar

Foto
Na het startsignaal begonnen de kinderen aan
het lopen van hun rondjes.


Berkel en Rodenrijs – Bijna 300 kinderen stonden donderdagavond even voor zeven uur startklaar om hun rondjes te gaan lopen in de jaarlijkse sponsorloop, waarvan het geld bestemd is voor de Armeense kinderen die in kindertehuizen wonen. (meer)

Stefan gekozen tot mooiste ezel van Bleiswijk

Foto
Een ererondje voor de ruin Stefan die de naam
van ’t Ezelsbruggetje hoog hield door kampioen te
worden.


Bleiswijk – Traditiegetrouw was de eerste zondag van juni weer de gezellige ezeltjesdag in het recreatiegebied van Bleiswijk. Rond ’t Ezelsbruggetje was het de hele zondag een drukte van belang die begon met het keuren van ruim dertig ezels. (meer)

Leerlingen veroveren nieuwe klimwand

Foto
De klim- en klauterwand werd officieel in gebruik genomen.

Berkel en Rodenrijs – In nauwe samenwerking tussen diverse betrokkenen werd donderdagmiddag 4 juni een schitterende klim- en speelwand in gebruik genomen op de speelplaats van basisschool De Gouden Griffel. (meer)

Informatrice Moeders voor Moeders geeft het stokje door

Foto
Miranda de Jong (links) neemt het stokje over
van Pascalle.


Berkel en Rodenrijs - Pascalle Raaphorst van Moeders voor Moeders in de regio Lansingerland neemt afscheid en per 1 juni vervangt Miranda de Jong haar als informatrice. (meer)

Italiaans koor in Bleiswijkse Dorpskerk

Italiaans koor
Het Italiaanse koor Allesandro Moreschi onder leiding
van Alessandro Vicari uit Monte Compatri.


Bleiswijk - Op zaterdagavond 20 juni wordt in de Dorpskerk van Bleiswijk een wel zeer bijzonder concert gegeven. (meer)

DOTO danst de sterren van de hemel

Foto
De docenten Astrid van Campen en Ellemieke Janssen
temidden van alle deelnemers aan de voorstelling.


Bergschenhoek - Zaterdag 30 mei schitterde de dansafdeling van sv DOTO op het podium in theater aan de Schie. (meer)

Aanrijding door bedienen navigatiesysteem

Bleiswijk - De technische ongevallen dienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Hoefweg, waarbij een 21- jarige motorrijder uit Bleiswijk gewond raakte. Dinsdagochtend 2 juni reed de motorrijder voor een auto, bestuurd door een 29-jarige man die bezig was met het bedienen van zijn navigatiesysteem. Hierdoor hield hij waarschijnlijk het verkeer niet goed in de gaten. Op het moment dat het verkeer voor hem remde kon hij hier niet alert op reageren en raakte hij de motorrijder voor hem. Deze kwam hierdoor ten val. Bij de val liep de motorrijder verschillende kneuzingen aan rug en nek op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor de behandeling. De automobilist, zonder vaste woon of verblijfplaats, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Heling fiets

Berkel en Rodenrijs – Agenten die op dinsdag 2 juni om 19.30 uur op de Zwarteweg reden, zagen op het fietspad drie fietsen liggen. Op de dijk zaten twee jongens en een meisje die verklaarden dat het hun fietsen waren.
Onderzoek wees echter uit dat een van de fietsen van diefstal afkomstig was. Deze fiets was voorzien van een Axa-slot dat met een blanco sleutel geopend kan worden. De agenten hebben een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van heling. Hij zal een HALT-straf krijgen. De politie adviseert mensen die een slot op hun fiets hebben, bij de fietsenmaker te laten controleren of het slot niet door iedereen geopend kan worden.

Ongeldig rijbewijs

Berkel en Rodenrijs – Op 5 juni werd een 22-jarige motorrijdster uit Bleiswijk staande gehouden omdat een surveillerende agent het vermoeden had dat zij geen rijbewijs had. Hij had haar zien rijden op de Noordeindseweg en assistentie gevraagd. Uiteindelijk werd de vrouw nabij de A20 tot stoppen gemaand. De vrouw verklaarde dat zij een brief van de gemeente in bezit had waarin stond dat haar Antilliaanse rijbewijs ook hier geldig zou zijn. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. Tegen de vrouw is proces- verbaal opgemaakt.

Man gaat uit zijn dak

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 7 juni kreeg de politie om half vier een melding dat er in de omgeving van de Anjerdreef een vechtpartij zou zijn.
Ook was er sprake van geschreeuw en geruzie. Agenten troffen op de Condorweg drie mannen aan die onder invloed van drank geluidsoverlast gaven en ruzie aan het maken waren. Omdat een van de mannen, een 22-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs, zijn identiteitskaart niet wilde geven en zich hinderlijk gedroeg werd hij na twee keer te zijn gewaarschuwd aangehouden. In de rit naar het politiebureau uitte hij verschillende beledigende en bedreigende opmerkingen; ook probeerde hij op het uniform van een van de agenten te spugen. Na een nacht in de cel te zijn verbleven, werd hij heengezonden. Hij zal zich naderhand dienen te verantwoorden.

Buitenboordmotor gestolen

Bergschenhoek – Vanaf een terrein aan de Leeuwenhoekweg werd in de nacht van zaterdag 30 mei op zondag 31 mei een grijze buitenboordmotor, merk Marinier, gestolen. Ook werden een anker, zwemvest en een boei ontvreemd.

Inbraak in woning

Bergschenhoek – De bewoner van een huis aan het Koolzaadveld ontdekte vorige week bij thuiskomst dat er was ingebroken. Aan de achterkant van zijn woning stond een raam open. Toen hij naar de voorzijde van het huis liep, sprongen twee mannen van het garagedak en gingen er vandoor. De inbrekers hadden het huis via een raam op de eerste verdieping verlaten.
Het raam aan de achterzijde was met behulp van een schroevendraaier opengebroken. Het is onbekend wat er gestolen is. Het signalement van de inbrekers luidt als volgt. Persoon 1: ca. 25 jaar, lengte 1.90-1.95, wit shirt, donkere broek, Oost-Europees uiterlijk. Persoon 2: ca. 30 jaar, lengte 1.90, grijs jack, gezet postuur, donkere broek en donker haar.

Raad over jaarrekening 2008: overschot hoort niet, maar komt wel goed uit

Lansingerland – De kredietcrisis heeft een flink gat geslagen in de gemeentelijke financiŽn. Bij de behandeling van de jaarrekening 2008 kon de raad niet anders dan dat feit accepteren. (meer)

Ook in de toekomst een aantrekkelijk woon- en werkklimaat

Lansingerland – Het college ontwikkelt een structuurvisie voor Lansingerland. Daarbij heeft het een gemeente voor ogen met een gevarieerde woningvoorraad, in zorgzame wijken, met een groen, recreatief aantrekkelijk woonklimaat, een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en een verder ontwikkelde greenport. (meer)

VVD wil duidelijker afspraken over speelplaatsen in de wijken

Lansingerland – De VVD heeft met steun van de andere fracties in de gemeenteraad de aanleg van speelplaatsen in de wijken op de agenda van de raadscommissie Wonen en Werken gezet. (meer)

Raadscommissie wil informatie over overleg met sportverenigingen

Lansingerland – Het bleek ťťn van de hete hangijzers te zijn in de Kadernota 2009, het toepassen van het profijtbeginsel voor sportverenigingen. (meer)

Raadscommissie neemt voorzet op debat over Kadernota 2009

Lansingerland – De gemeenteraadscommissie nam donderdag vast een voorzet op het debat over de Kadernota en Voorjaarsnota 2009. De meeste fracties beperkten zich daarbij tot de hoofdlijnen van het kader voor de begrotingsjaren 2010 – 2013 en de voorgestelde aanpassingen in de begroting 2009 die het college van b. en w. in de Voorjaarsnota doet. (meer)

SPiL verdwijnt uit Bleiswijk en Berkel

Lansingerland – Eťn van de maatregelen die het college wil nemen om de gemeentelijke financiŽn in de hand te houden, is het opheffen van de SPiL in Bleiswijk en Berkel. (meer)

Topacts Pinkpop komen naar Rottepop

Lansingerland - Op zaterdag 20 juni vindt de tweede editie plaats van Rottepop. Na de primeur in 2008 belooft de line-up voor dit jaar nog veel meer. (meer)

Informatieavond UPC en CAI Bleiswijk over digitale tv

Bleiswijk – Op 15 juni organiseert UPC in samenwerking met CAI Bleiswijk een informatieavond in de Gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat 50 te Bleiswijk, aanvang 18.30 uur. (meer)

La Croix Toernooi groeit uit tot topper in badmintonland

 Foto
De Pippers Vincent Maasland en Sandra Kerkvliet wonnen deze
wedstrijd, maar kregen vervolgens tegenstanders die hen van de
winst afhielden.


Berkel en Rodenrijs – Met een maximaal aantal inschrijvingen van 310 deelnemers – waardoor men twee weken voor het toernooi de inschrijving reeds moest sluiten – en 525 gespeelde wedstrijden schaart het Berkelse La Croix badmintontoernooi zich landelijk gezien tussen de toppers. (meer)

Wielervereniging Ahoy’ geeft Vrienden van Berkel ruggensteun

Foto
Peter Veldkamp, voorzitter van de Vrienden van Berkel, en
Diane Valkenburg waren uitermate content met het bedrag, dat
door wielervereniging Ahoy’ bijeen is gebracht. Foto Rob Veldkamp.


Lansingerland – Vier vrijdagavonden fietsen onder de meest gunstige weersomstandigheden. Een beter scenario was niet denkbaar bij de Rotterdamse wielervereniging Ahoy’ die haar domicilie heeft op de grens van Lansingerland en Rotterdam aan de Doenkade. (meer)

Dames CVV Berkel blijven 24 uur op de been en scoren een mooi geldbedrag

Foto:
Het viel niet altijd mee om 24 uur te voetballen, maar
de dames scoorden hoog met dit initiatief.


Berkel en Rodenrijs – Zelden zal het laatste fluitsignaal de damesvoetballers van CVV Berkel zo als muziek in de oren hebben geklonken als afgelopen zaterdag eind van de middag. (meer)

Overschrijvingen voetbal

Lansingerland – Binnen de amateur voetbalclubs zullen komend seizoen een aantal verschuivingen te zien zijn. Spelers komen en gaan, en sommigen zetten er een punt achter. (meer)

Familiedag CVV ‘anders dan anders’ gevierd

Foto
Met luchtkussens op het veld konden de kinderen zich
vermaken tijdens de familiedag van CVV Berkel.


Berkel en Rodenrijs – Met onderlinge wedstrijdjes, een terras voor de ouders en een aantal luchtkussens sloot voetbalvereniging CVV het seizoen af. (meer)

Nederlands Kampioenschap valt ook senioren van Manege Hillegersberg ten deel

Foto
De ruiters van Manege Hillegersberg die met hun paarden
Nederlands Kampioen carrouselrijden 2009 werden in Assendelft.


Bergschenhoek – Na de junioren en pony’s heeft nu ook de senioren carrouselgroep van Manege Hillegersberg het Nederlands Kampioenschap weten te behalen. Maar dat niet alleen. (meer)

Ruim 3000 games gespeeld tijdens Rabobank Triomf competitie 2009

Foto
De beste speler in de competitie wonnen de wisselbeker.

Bergschenhoek – Zes dinsdagavonden waren de banen van tennisvereniging Triomf het domein van de deelnemers aan de interne Rabo competitie. Alle leden konden zich hiervoor inschrijven: als (mix)team of individueel. (meer)

Rabobank afsluitdag Soccer Boys groot feest

Foto nr. 1
Martijn van de Berg werd pupil van het jaar.

Bleiswijk - Het voetbalseizoen bij Soccer Boys werd zaterdag traditiegetrouw afgesloten met de Rabobank afsluitdag. (meer)

Duivensport

Uitslagen PV de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 6 juni 654 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen de afstand van 257 km. met noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-9- 10. D. v.d. Vrede, 2-3. M. v.d. Ende, 4-5-6. J. Straver, 7-8. A. v.d. Burg.
In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3-9. D. Stedehouder, 2. G.
Boutesteijn, 4-8. A. van Weelden, 5. Comb.v.Rossum/Verweij, 6. W. Hulzinga, 7. Erik & Jasper de Vreede,10. K. v.d. Bulk. Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende met prijs 3.
Zondag 7 juni werden 299 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Orleans Saran. Ze vlogen de afstand van 489 km. met westenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-7. Sabrina Huksloot, 2-9.
D. v.d. Vrede, 3-4-10. L. v.d. Berg, 5. C. Romein, 6. B. v.d. Burg, 8. J.
Straver. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. C. Rutten, 2-10. B. van Rossum, 3. J. v.d. IJssel, 4-7. J.&.H. de Vreede, 5-8. Ph. Huksloot, 6.
Hulsinga, 9. A. Hagers.

Zwemmen

Medailleregen tijdens sprintkampioenschappen
Bleiswijk - Zwemvereniging De Watervogels was vanuit Bleiswijk met een ploeg van 20 zwemmers afgereisd naar Leiden waar De Kring Gouwe Rijnstreek de jaarlijkse Kringkampioenschappen Sprint organiseerde. Er werd samen met leden van 14 andere verenigingen gestreden op de 50 meter rugcrawl, 50 meter vlinderslag, 50 meter borstcrawl en 50 meter schoolslag. Het werd een enerverende wedstrijd met een groot aantal persoonlijke records en 8 kringkampioenen van de 40 te verdelen titels voor De Watervogels. Steven van Breukelen wist beslag te leggen op alle vier de titels op de 50m rug, 50m school, 50m vlinder en 50m vrij in de leeftijd categorie junioren 3 en 4. Michiel Reijns veroverde goud op de 50m rug en 50m vlinder en brons op de 50m school bij de senioren Heren. Janneke Radder behaalde een tweede plaats op zowel de 50m vrij als de 50m school bij de meisjes junioren 1.
Melissa de Zeeuw werd eerste op de 50m vrij jeugd 1 en 2, tweede op de 50m rug in dezelfde leeftijdscategorie. Bij de senioren dames behaalde Ilona van der Knaap een eerste plaats op de 50m schoolslag en een derde plaats op de 50m vrij. Merijn Foppen werd bij jongens minioren 5-6 derde op de 50m school en derde op de 50m vlinder en ten slotte Rick van der Stam derde op de 50 vlinder bij jongens junioren 1-2.
Met de bovengenoemde prestatie wisten De Watervogels hoog te eindigen in het medailleklassement en een goede afsluiting neer te zetten voor het einde van en seizoen 2008-2009.

Korfbal

Weidevogels-VZOD: 12-11
Bleiswijk - Het was een vreemd seizoen voor korfbalvereniging Weidevogels.
De eerste helft van de veldcompetitie in de derde klasse stond het in de middenmoot. De zaalcompetitie in de tweede klasse was dramatisch: Weidevogels eindigde als laatste met nul punten.
De tweede helft van de veldcompetitie herpakte Weidevogels zich en met interim trainers Jacco Glerum en Dico Lamberts werd er geen punt weggegeven. Uiteindelijk behaalde Weidevogels een mooie derde plek.
Zaterdag werd VZOD uit Kudelstaart met 12-11 verslagen.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag vond in Bleiswijk de derde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen plaats. Deze hardloopwedstrijd, georganiseerd door atletiekvereniging De Kieviten, telde mee voor het clubkampioenschap 2009.
Onder goede weersomstandigheden liepen de senioren een afstand van 5 km en de pupillen en junioren CD 1 km. Op de kilometer ging de winst naar Kevin van den Bulk. Hij liep een nieuw persoonlijk record van 3 minuten en 23 seconden. Sander Stortenbeker eindigde als tweede in een tijd van 3.26.
Derde werd Jori Paardenkooper in 3.32, ook een nieuw persoonlijk record. Op de 5km was Marijn Treurniet verreweg de sterkste. Hij verbeterde zichzelf door in 18 minuten en 6 seconden de eindstreep te bereiken. Erik van Keeken finishte als tweede in 18.43, gevolgd door Chris Paardenkooper die in een nieuw persoonlijk record van 18.53 als derde eindigde. Julie Beukers kwam als eerste dame over de streep, haar tijd was 18.59. Tweede dame was Pauline van Donkelaar in 20.44. Mariska van Straalen liep een persoonlijk record, zij was derde dame in 21.41. Er waren meer atleten die hun persoonlijke records verbeterden. Cor van der Blom eindigde in 21.24, Marcel van Lith in 21.34, Ard Hulst in 21.41, Ingrid Baggerman in 22.07, Petra Berkelaar in 25.59, Christien van der Roer in 26.22, Cor Vermeulen in 26.31 en Marlies van der Linden in 29.59 De volledige uitslagenlijst is te vinden op www.dekieviten.nl. Voor meer informatie over hardlopen bij De Kieviten, bel 010-5211320 of kijk op de website.


Kieviten actief in Hardloop4daagse Apeldoorn
Bleiswijk - In het pinksterweekend organiseerde atletiekvereniging Veluwe voor de achtste keer de Hardloopvierdaagse. Vier dagen hardlopen door de uitgestrekte bossen rond Apeldoorn over een totale afstand van honderd kilometer. De deelnemers liepen zes etappes over verschillende afstanden variŽrend van acht kilometer tot een halve marathon. De parcoursen gingen voornamelijk over fietspaden en goed beloopbare zandpaden, maar alle etappes waren zwaar doordat de lopers veel moesten klimmen en dalen. Namens De Kieviten namen Marijn Treurniet, Kees Voogt en Ronnie Duinkerken mee.
Onder warme omstandigheden verdedigde Ronnie zijn titel bij de heren. De concurrentie was groot dit jaar, na een hevige strijd over zes wedstrijden eindigde Ronnie als derde in het eindklassement. Marijn Treurniet eindigde als tweede in zijn leeftijdscategorie heren senioren en werd zevende overall. Kees Voogt werd fraai eerste bij de heren van vijftig jaar en ouder en eindigde als dertiende overall. Jeannette Voogt deed mee aan de zestig kilometer verdeeld over vier etappes. Zij eindigde op een mooie elfde plaats in haar leeftijdscategorie. Janna Brand was ook van de partij in Apeldoorn. Zij was nog herstellende van een blessure en liep slechts twee afstanden tijdens de Hardloop4daagse.

Kieviten actief in wedstrijden
Bleiswijk - Zaterdag 6 juni vond in Monnickendam de Waterland (halve) marathon plaats. De start was op de atletiekbaan van AV Monickendam, het parcours ging over de Waterlandse Zeedijk naar de oude vuurtoren van Marken en weer terug. Richard Lelieveld kwam in actie op de halve marathon. Hij kende een zware wedstrijd en finishte in een tijd van 1 uur 28 minuten en 59 seconden. Jenny Fidder stond een dag later aan de start van de tweede editie van de Letterenloop in Haarlem. Deze sfeervolle wedstrijd, met start en finish op de ijsbaan van Haarlem, telde 1750 lopers die met hun deelname de stichting Run4Schools steunden. Jenny nam deel aan de wedstrijd over 5 kilometer en eindigde in een tijd van 25 minuten en 18 seconden.

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk - Woensdagavond 3 juni is de zomeravondcompetitie van de
hengelsportvereniging De Bleiberg weer gestart; er hebben zich 25 deelnemers aangemeld. De eerste wedstrijd was aan de Ant. Lionweg in Bergschenhoek; het was niet echt een visavond en er werd erg weinig gevangen: totaal slechts 10,6 kg. De individuele uitslag was: 1. Peet v.d.
Bosch (4,3 kg.), 2. Kees Hulst (2,4 kg.) en 3. Bep v.d. Vall (1,4 kg. ).
Woensdag 10 juni wordt er gevist aan de Rotte bij Ottenvanger.

Honkbal

Winst voor Orioles
Bergschenhoek - In het pinksterweekeinde speelde Orioles drie wedstrijden tegen DSS uit Haarlem. Op vrijdagavond werd de uitwedstrijd met 8-4 verloren. De spelers hadden het gevoel dat dit team te verslaan was. Dit voorgevoel werd bevestigd. Op zowel zaterdag als maandag (2e Pinksterdag) speelde Orioles overtuigend en won beide thuiswedstrijden met 4-1 en 17-1.
Anders was de wedstrijd van zaterdag tegen PSV uit Eindhoven. Met maar 1 punt achter PSV moest het haalbaar zijn om ook van dit team te winnen.
Orioles kende een zeer moeizame start. Al in de 3e inning keek het eerste team tegen een 0-9 achterstand aan. Er werden tijdens deze wedstrijd maar 4 honkslagen geproduceerd, Xavier Arends sloeg de 1e honkslag voor Orioles, maar kwam niet tot scoren. Harvin Hart sloeg in de 4e inning een single home run en haalde de nul van het scorebord. Pas in de 6e inning sloeg Erik van Dorp een honkslag en Brendan Schoemaker bracht hem met een 2 honkslag over de thuisplaat. In de 3e inning werd Dimitri Verkuil vervangen door Jervin Cecilia. Cecilia stond alleen in de 4e inning een punt toe, de volgende 4 innings kwamen er geen spelers van PSV meer over de thuisplaat.
Eindstand 10-2. De thuiswedstrijd op zondag duurde niet langer dan 3 innings. De weergoden waren de spelers niet gunstig gestemd en de wedstrijd werd na 45 minuten afgelast.

Vrienden van Berkel breken twee records

Foto
Het team van de Vrienden van Berkel kwamen maandagmiddag
vermoeid maar voldaan over de eindstreep op de Coolsingel.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs – Met het volbrengen van de estafette tocht, De Roparun, kunnen de Vrienden van Berkel weer terugkijken op een geslaagd evenement. Geslaagd, omdat naast het bedrag voor het goede doel, het leven van mensen met kanker aangenamer te maken, ook twee records werden gebroken. (meer)

Graafwerkzaamheden glasvezelnetwerk Wilhelminastraat hervat

glasvezelnetwerk

Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland en Glashart Berkel en Rodenrijs hebben vandaag besloten om de werkzaamheden in de Wilhelminastraat in Berkel en Rodenrijs ten behoeve van de aanleg van een glasvezelnetwerk weer voort te zetten. (meer)

Winkelcentrum neemt afscheid van drie bestuurders

Foto
Afscheid van drie bestuursleden. Met v.l.n.r. Jan Schuring,
Gerard Scholtes en Herman van Rijn. Op de voorgrond de nieuwe
voorzitter Danny Doesburg.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Winkeliersvereniging Berkel Centrum werd woensdagavond 27 mei afscheid genomen van drie leden. Voorzitter Gerard Scholtes legde de hamer neer, omdat hij niet langer winkelier in het centrum is. (meer)

Bleiswijk heet nieuwe bewoners welkom

Foto
Na het overhandigen van zowel de sleutel als de taart kon
iedereen een kijkje gaan nemen in de fraai gerenoveerde
appartementen op de begane grond en de eerste etage.Bleiswijk - Aan de Frans Halslaan werden veertien tweekamerappartementen verbouwd voor de huisvesting van mensen met een psychiatrische beperking. Stichting PerspeKtief uit Delft ondersteunt en begeleidt deze mensen. (meer)

CDA warmt discussie over aardwarmte op

Foto
Wethouder Hans de Rijke in gesprek met EuroparlementariŽr
Cornelis Visser.


Oostland – Tomatenkwekerij Gebroeders Duijvestijn te Pijnacker vormde donderdag 28 mei het decor van een bijeenkomst die door het CDA werd georganiseerd en als hoofdthema de aardwarmte meekreeg. (meer)

Basisschool De Poolster presenteert culturele kaart van Lansingerland

Foto nr. 1
Wethouder Werner ten Kate ontving van leerlingen en leerkrachten
van De Poolster de culturele kaart van de gemeente Lansingerland.


Berkel en Rodenrijs - Op dinsdagmiddag 26 mei presenteerde basisschool De Poolster in het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de culturele kaart. (meer)

Aimee Pijl wordt winnares van 5 minutes of Fame

Foto
De finalisten van de schrijverswedstrijd met tweede van
rechts de winnaar Aimee Pijl.


Oostland - Naast de bekende namen is er bij de Nightwriters op Rottepop 2009 (20 juni) ook ruimte voor onbekend talent in het onderdeel 5 Minutes of Fame. (meer)

Dag van de Buren bezorgt buren een kleur en een bloemetje

Foto
De heer Hans Kerver werd verrast door de burgemeester
en buurmeisje Valerie.


Lansingerland – Op 26 mei, de nationale Dag van de Buren, ging burgemeester Ewald van Vliet met een groot boeket bij drie bijzondere buren op bezoek. (meer)

EuroparlementariŽr Esther de Lange bezocht Lansingerland

Foto
Esther de Lange ging de discussie niet uit de weg.

Lansingerland - Tijdens haar verkiezingstournee voor de Europese verkiezingen bezocht EuroparlementariŽr Esther de Lange afgelopen zaterdag onze gemeente. (meer)

Stedin past plannen aan

Lansingerland – Stedin komt terug op eerdere plannen om een investering van 158 miljoen te doen in de aanleg van een uitgebreid netwerk waardoor glastuinbouwbedrijven energie terug kunnen leveren aan het net.

Oktober 2008 waren er nog 110 tuinders die een aanvraag indienden voor een aansluiting op het nieuw aan te leggen net. (meer)

Aanleg groenzone start nog dit jaar

Berkel en Rodenrijs - Na minstens tien jaar overleg over een natuur- en recreatiegebied tussen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Zoetermeer, zal dit jaar een start worden gemaakt met de aanleg hiervan. (meer)

EuroparlementariŽr Jan Mulder (VVD) bezoekt tuinbouwgemeente Lansingerland

Foto
De VVD delegatie op bezoek bij komkommerteler Voorwinden
in Bergschenhoek.


Lansingerland - In aanloop naar de aankomende Europese verkiezingen bracht EuroparlementariŽr Jan Mulder (VVD) op zaterdag 30 mei een bezoek aan de tuinbouwgemeente Lansingerland. (meer)

De minister krijgt het laatste woord

Lansingerland – Op 7 mei is de complete trajectnota met milieueffectrapportage uitgekomen. Daarin staan gedetailleerd de effecten beschreven van de twee alternatieven van het A4-project: de aanleg van de A4 Delft-Schiedam en de verbreding van de A13 in combinatie met de aanleg van de A13/A16. (meer)

Aanhouding fietsengooier

Berkel en Rodenrijs – Vorige week donderdag kreeg de politie rond kwart over vijf de melding, dat een man zijn vriendin mishandelde in zijn woning aan de Linie. Gealarmeerde agenten gingen hier snel naartoe. Bij de betreffende woning aangekomen bleek dat de verdachte, een 34-jarige man, vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Hij had kort daarvoor een fiets van zijn balkon op de derde etage naar beneden gegooid.
Vervolgens is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de inwoner van Berkel ingesloten ter ontnuchtering. Het mogelijke slachtoffer, een 47-jarige inwoonster van Berkel en Rodenrijs wordt ondervraagd. De politie wil zo een helder beeld krijgen van de aard van de mishandeling.

Hennepkwekerij ontmanteld

Bleiswijk -Politieagenten ontmantelden donderdagmiddag 28 mei een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Hoekeindseweg. Rond kwart over twaalf gingen de agenten de schuur naast de woning binnen. Hier troffen ze een kleine kwekerij aan. In totaal stonden er 56 planten. Deze zijn in beslag genomen voor vernietiging. Ditzelfde geldt voor de materialen die gebruikt zijn om de hennep te vervaardigen.
Vervolgens werd een onderzoek ingesteld in de aangrenzende woning. Hier werd niets aangetroffen. Er werd duidelijk dat de 19-jarige zoon des huizes verantwoordelijk was voor de kwekerij. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Herhaalde getuigenoproep

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs – Vorige week riep een inwoonster van Berkel en Rodenrijs in deze krant getuigen van een aanrijding op 17 april van dit jaar op zich bij haar te melden. Haar auto, een groene Suzuki Swift, was bij het kruispunt Zestienhoven geraakt door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg. Omdat de vrachtwagenchauffeur doorreed, ging haar dochter die de auto bestuurde achter hem aan. Uiteindelijk werd een schadeformulier ingevuld, maar later bleek dat de chauffeur onjuiste gegevens had ingevuld.
Er hebben zich helaas nog geen getuigen gemeld, terwijl er veel medeweggebruikers voor het verkeerslicht stonden te wachten en de aanrijding gezien zouden kunnen hebben. De gedupeerde vrouw looft daarom een beloning uit. Getuigen kunnen zich melden via tel. 010 - 5117305 of 06 – 21960112.

Evaluatie Beltax door gemeenteraad geaccepteerd

Lansingerland – Nadat in de vorige raadsvergadering was besloten om de discussie over het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer, de Beltax, in afwachting van nadere informatie van de wethouder op te schorten, ging de gemeenteraad afgelopen week alsnog akkoord met de voorstellen van het college. (meer)

Garantiestelling leidt tot financieel risico van 7,7 miljoen bij aanleg vervoersknooppunt Bleizo

Lansingerland - De Gemeenschappelijke Regeling Bleizo, waarin de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer deelnemen, heeft zich garant gesteld voor een bedrag van 7,7 miljoen euro, het tekort dat eventueel optreedt bij het aansluiten van de Oosterheemlijn op het toekomstige station Bleizo. (meer)

Gemeenteraad unaniem in waardering voor Mobiliteitsplan

Lansingerland – De gemeenteraad stelde in haar jongste vergadering unaniem het mobiliteitsplan ‘Lansingerland Beweegt’ vast. Daarmee werd een langdurig proces van voorbereiding, inspraak en uitwerking afgerond. (meer)

Inspraak gestart voor bestemmingsplan Vlinderstrik

Lansingerland – Vanaf 15 mei ligt het voorontwerp bestemmingsplan Vlinderstrik ter inzage en kunnen belangstellenden reageren op de inhoud ervan. Het is de start van een procedure die eind 2010 moet leiden tot een vastgesteld, onherroepelijk bestemmingsplan. (meer)

Akkoord over verlenging CAO Glastuinbouw

Oostland - LTO Glaskracht Nederland, Plantum NL, FNV Bondgenoten en CNV Land- en tuinbouw hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over het ongewijzigd verlengen van de CAO Glastuinbouw voor de periode van een jaar (1 juli 2009 tot en met 30 juni 2010) met kwalitatieve afspraken op het gebied van werkzekerheid en toekomstperspectief. (meer)

Lustrumtoernooi Pedaalridders heeft ongekende aantrekkingskracht

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet lost het startschot tijdens de
jeugdwedstrijden van de Pedaalridders. Bijna voorzitter Aad Scholten
kijkt toe.


Lansingerland – Wat vijf jaar geleden als een proefballonnetje werd opgelaten, het organiseren van een eigen jeugdtoernooi door De Pedaalridders Lansingerland, heeft op de eerste lustrumuitgave bewezen een niet meer weg te denken evenement te zijn. (meer)

Tweedeklasserschap van Soccer Boys een feit

Foto nr. 1
Wim Eilander wordt door zijn spelers op de schouders genomen nadat
het beslissingsduel was gewonnen. Foto’s Rob Veldkamp


Alphen aan de Rijn/Bleiswijk – Na verleden seizoen in de toegift te zijn gestrand heeft Soccer Boys nu wel zijn doel bereikt. Als vierde ploeg in Lansingerland dwong de formatie van trainer Wim Eilander de promotie af in het beslissingsduel tegen GHC uit Leiden. (meer)

Orioles damessoftbal krijgt versterking

Foto
Jenna kan gaan fietsen dankzij Martin van der Wel.

Bergschenhoek - Al sinds enkele jaren wordt de afdeling honkbal van de Orioles versterkt door spelers vanuit het land waar de bakermat ligt van zowel de honk-als softbalsport, de Verenigde Staten van Amerika. (meer)

Cees Kruys nieuwe assistent-trainer Berkel Dames

Cees Kruys

Berkel en Rodenrijs - Cees Kruys wordt de nieuwe assistent-trainer bij de dames van CVV Berkel. Hij gaat de Dames B-selectie trainen en Dames 2 coachen. Met Cees heeft CVV Berkel een ervaren damestrainer in huis gehaald. (meer)

Zonovergoten Veldwerk Rottetoernooi brengt 130 teams op de been

Foto
Door de winst van Weidevogels 1 mocht de wisselbeker
dit jaar in Bleiswijk blijven.


Bleiswijk – De 28ste editie van het jaarlijkse korfbaltoernooi op Tweede Pinksterdag is ook ditmaal weer een groot sportief succes geworden. Een groot aantal velden van sportpark Merenveld werd ingezet om alle wedstrijden soepel te laten verlopen. (meer)

Pinkstercross blijft een trekker

Pinkstercross

Bleiswijk – Traditiegetrouw organiseerde MCC Bleiswijk de jaarlijkse Pinkstercross op het eigen terrein langs de Groendalseweg. (meer)

Kennismaken met hockey in Bleiswijk

Bleiswijk - Hockeyvereniging Bleiswijk organiseert ook dit jaar haar jaarlijkse HVB-kennismakingsdag. Op zaterdag 13 juni van 10.30 tot 12.00 uur kunnen jongens en meisjes vanaf 6 jaar (peildatum 1 oktober 2009) bij HVB gratis komen kennismaken met hockey. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. de Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal werden zaterdag 23 mei 624 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Orleans Saran. Ze vlogen de afstand van 490 km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-4-6 D. v.d. Vrede; 2-7-8. J. Straver; 3. L. v.d. Berg; 5-9-10 A. v.d.
Burg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. Comb.van Rossum Verweij; 2- 9-10 B. van Rossum; 3. P. Vonk; 4. J & H. de Vreede; 5. J. Maree; 6. W.
v.d. Bosch; 7. Ph. Huksloot; 8. W. Hulzinga. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 1.
In totaal 533 duiven werden gelost voor een wedvlucht vanuit St. Quentin.
Ze vlogen de afstand van 256 km met oostenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. M. v.d. Ende; 2-3-4-5-6-8-9-10.
D. v.d. Vrede; 7. A. v.d. Burg. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-4- 8-9. G. Boutesteijn; 2. H..Kennepohl & Zoon; 3-6-7. A. van Weelden; 5. B.
Hertog; 10. Comb. van Rossum Verweij. Het poultje werd gewonnen door M.
v.d. Ende met prijs 1.
Op 29 me werden 203 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Bordeaux. Ze vlogen de afstand van 870 km met oost-noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1-6 A. Hagers, 2. Comb. W.Seton & Zn., 3.
Comb.Seinen-de Lange, 4-8-9 M. Willems & Zn., 5. J & H de Vreede, 7. Gebr.
van de Sluijs, 10. Comb. Stieber & Jelijt. Zaterdag 30 mei werden 871 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. Ze vlogen de afstand van 340 km met oost-noordoosten wind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-2-4-6-9 D. v.d. Vrede, 3-5-7 J.
Straver, 8. D. Stedehouder, 10. S. Paul. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. D. Stedehouder, 2-3-5-8. G. Boutesteijn, 4. P. Vonk, 6. J. Maree, 7. H. Kennepohl & Zoon. 9. K. v.d. Bulk, 10. Comb.v. Rossum Verweij. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 1.

Atletiek

Derde Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 7 juni organiseert De Kieviten in Bleiswijk de derde van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van ’t Zeeltje aan de Kooilaan. De te lopen afstand is 5 kilometer (voor senioren en junioren van 16 jaar en ouder) en 1 kilometer (voor de jeugd tot en met 15 jaar).
De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie. Aan de eerste Aart van Hovenloop dit jaar namen 56 lopers deel, aan de tweede 62, van jong tot bijna oud. Voor de leden van De Kieviten telt deze prestatieloop mee voor het clubkampioenschap van 2009. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn weer van harte welkom. Gaarne even ter plaatse aanmelden. Deelname is gratis.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert Nordic Walking op de woensdagavond. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Passage
Bergschenhoek - De laatste ledenavond van dit seizoen van Passage is op donderdag 28 mei. (meer)

Bleiswijk

Amnesty in bieb
Bleiswijk - Op vrijdag 5 juni zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. Met petitielijsten worden handtekeningen gevraagd voor acties rondom schendingen van mensenrechten.
Voorbeeldbrieven van de maand kunnen worden meegenomen. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitasproject Thuisadministratie Lansingerland is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Smartlappenkoor in Berkel Centrum

Foto
Smartlappenkoor Maassluis is zaterdag in Berkel Centrum te
horen en te zien.


Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de Berkelse ondernemers zal het Smartlappenkoor Maassluis zaterdagmiddag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur een vrolijke noot brengen in het winkelcentrum. (meer)

Auto volledig uitgebrand

foto

Bergschenhoek - Op zondagmiddag 31 mei rond kwart over vijf werd de brandweer van Bergschenhoek en Rotterdam-Alexander naar de Dassenplaats in Bergschenhoek gestuurd voor een voertuigbrand. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut