Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

O.L.V. Geboorte kerk genomineerd voor ‘mooiste van Nederland’

Foto nr. 1
De gebrandschilderde ramen in de kerk zijn prachtig
om te zien.


Berkel en Rodenrijs - Voorzover u het nog niet wist: de mooiste kerk van Zuid-Holland staat in Berkel en Rodenrijs. Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk aan de Noordeindseweg, gebouwd rond 1865/1866, werd onlangs door de NCRV in het radioprogramma Plaza uitgeroepen tot de mooiste. (meer)

Stuurfout

Stuurfout

Bergschenhoek – Een automobiliste uit Bergschenhoek maakte zaterdagmiddag bij het wegrijden een ongelukkige stuurfout, waardoor haar auto met een ferme duik in de sloot langs de Couperuslaan in Boterdorp Zuid-west terecht kwam. (meer)

De Oranjefonds rolstoelbakfiets in gebruik genomen

Foto
Een vrolijke clown nam samen met Ria en Peter de
rolstoelbakfiets in ontvangst.


Berkel en Rodenrijs – Vorig jaar oktober bracht Beau van Erven Dorens een verrassingsbezoek aan de Oudelandse Hof. Hij kwam daar twee supervrijwilligers bezoeken die veel als ‘maatjes’ aan de slag gaan in het verpleeghuis: Ria en Peter Havenaar. (meer)

Hoeksenaren gaan in gesprek met hun gemeentebestuur

Foto
Elke twintig minuten werd er van tafel gewisseld, zodat men
kon rouleren en uiteindelijk bij alle bestuurders wel een keer aan
de tafel kon aanschuiven.


Bergschenhoek – Vorige week werden alle inwoners van Bergschenhoek uitgenodigd om met burgemeester en wethouders aan tafel te gaan. (meer)

Carnavalsvereniging De Otterrotters reikt prijzen uit

Foto
Mevrouw Molenaar was de gelukkige winnares van de fiets.

Bleiswijk - Zaterdag 16 mei werd door prins Jacobus I de hoofdprijs uitgereikt van de loterij die gehouden werd tijdens het carnavalsfeest der Otterrotters in Bleiswijk.

Bij de rijwielspeciaalzaak van Hans van Straalen mocht de gelukkige
winnares mevrouw Molenaar uit Berkel en Rodenrijs een fiets in ontvangst nemen. (meer)

Susan Valken werkt mee aan verhalen van ouders van vermoorde kinderen

Foto nr. 1
Susan met het boek waar zij aan meewerkte; waarin zij
vertelt over de moord op haar dochter.


Bergschenhoek – Vorig jaar kreeg Susan Valken een verzoek: de Vereniging Ouders van een Vermoord Kind (VOVK) had het plan opgevat een boek samen te stellen. (meer)

Kinderen schaatsen voor straatkinderen in Rio

Foto
Sportieve cheque en smakelijke taart voor het goede doel.

Bleiswijk – Voorzitter van de stichting ‘Help mij leven’ mevrouw Oostenbrink werd vorige week blij verrast met een cheque ter waarde van § 5581,52. (meer)

Dansavond voor senioren Lansingerland groot succes

Foto
De beentjes gingen vlot van de vloer.

Bleiswijk - De eerste dansavond voor senioren in Lansingerland op zaterdag 16 mei, georganiseerd in en door De Leeuwerik in Bleiswijk, is een geweldig succes geworden.

‘Meer bewegen důůr ouderen’ is met veel animo in de praktijk gebracht. (meer)

Esther de Lange (CDA) op verkiezingscampagne in Lansingerland

Lansingerland - EuroparlementariŽr voor het CDA en Zuid-Hollandse kandidaat Esther de Lange zal op zaterdag 30 mei in de middag vanaf 15.00 uur een bezoek brengen aan de gemeente Lansingerland. (meer)

Emeritus-pastoor Jan Zuidgeest met applaus en gehinnik ingehaald

Foto
In een open koets arriveerde jubilaris Jan Zuidgeest
zondag bij de r.k. kerk.


Berkel en Rodenrijs – Met de zon hoog aan de hemel arriveerde emeritus- pastoor Jan Zuidgeest zondagochtend bij de O.L.V. Geboortekerk aan de Noordeindseweg. (meer)

Zware cheque voor een sportieve prestatie

Foto
Het merendeel van de rijders overhandigde zondag de
cheque aan het KWF Kankerbestrijding.


Berkel en Rodenrijs – Veertien sportieve renners uit Lansingerland en omgeving klommen 18 april op de pedalen om deel te nemen aan de Amstel Gold Race met als start Valkenburg. (meer)

Henny Rijntjes neemt per 1 juni afscheid

Foto
Henny Rijntjes; een vertrouwd gezicht dat uit de Berkelse
bibliotheek zal verdwijnen.Berkel en Rodenrijs - Als lezer en dus lid van de 3B-Bibliotheek is het altijd prettig als je goede informatie krijgt over boeken welke je wilt lenen. Medewerkster Henny Rijntjes doet dat al bijna twintig jaar. (meer)

Schade door noodweer

Berkel en Rodenrijs – Ook in Lansingerland was het in de nachtelijke uren van maandag op dinsdag noodweer. Op de wegen in de drie gemeenten lagen veel afgerukte takken en verkeersafzettingen lagen soms her en der verspreid. Op de Noordeindseweg moest een boom het ontgelden.

Verdacht busje

Berkel en Rodenrijs – Zondagavond 24 mei kreeg de politie om kwart over zes een melding dat er in de Herenstraat een aantal fietsen in een busje werd geladen. Gedacht werd aan fietsendiefstal. Bij aankomst en controle in twee restaurants bleek dat een drietal personen hun eigen fietsen wilden ophalen.
Ondanks het feit dat het vals alarm was, benadrukt de politie dat het belangrijk is verdachte zaken te melden.

Fiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Maandagmiddag 18 mei werd vanaf de fietsenstalling bij station Berkel en Rodenrijs een fiets gestolen.

Fiets gevonden

Berkel en Rodenrijs – Op de Stationssingel werd vorige week een Gazelle Impala aangetroffen. Omdat er geen aangifte van diefstal van deze fiets is gedaan, heeft de politie de eigenaar niet kunnen traceren. De fiets staat op politiebureau Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan.

Portierraam vernield

Berkel en Rodenrijs – Op de parkeerplaats bij RandstadRail station Rodenrijs werd op zaterdag 23 mei een auto aangetroffen waarvan een portierraam was vernield. Omdat de eigenaar niet bereikbaar was, is het voertuig veilig gesteld.

Mishandeling

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 24 op 25 mei werd in de Rivierenstraat een 49-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg om half drie ’s nachts een melding en trof bij aankomst bij de woning een kind aan. Nadat het jongetje had verteld dat zijn vader zijn moeder had geslagen, werd de man aangehouden. Bij de aanhouding reageerde de man agressief en sloeg tevens een van de agenten. Hij werd meegenomen naar het bureau. Het jongetje kreeg voor de schrik een beer van de politie.

Alsnog de cel in

Bergschenhoek/Bleiswijk – Op het moment dat politieagenten op de Bergweg- Noord gezien werden door de inzittenden van een personenauto, ging de auto er als een haas vandoor en reed men Weg en Land op alwaar de koplampen gedoofd werden. Nadat de auto staande was gehouden, bleek de bijrijder, een 16-jarige inwoner van Bleiswijk, nog zeven dagen gevangenis open te hebben staan. Ook droeg hij geen gordel. De bestuurder bleek nog een boete te moeten betalen. Beiden werden meegenomen naar het bureau.

Schoten vanuit auto

Bleiswijk – Op dinsdag 19 mei om 15.15 uur kreeg de politie de melding dat er vanuit een auto op de Plaats met een balletjespistool werd geschoten.
Een agent in vrije tijd ging achter de auto aan en werd al snel vergezeld door collega’s. In de omgeving van de Plaats kon de auto worden staande gehouden. De drie inzittenden, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, kregen bekeuringen wegens baldadigheid, geluidshinder en het achterlaten van rommel. De bestuurder kreeg een extra boete omdat hij gevaarlijk had gereden. De drie mannen waren allen afkomstig uit Bleiswijk.

Getuigenoproep aanrijding

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs – Een inwoonster van Berkel en Rodenrijs doet een getuigenoproep van een aanrijding op 17 april van dit jaar. Om 09.35 uur reed haar dochter in een groene Suzuki Swift bij het kruispunt Zestienhoven. (meer)

Snel inschrijven geboden voor eerste Zomeracademie voor senioren

Foto
Het comitť dat de Zomeracademie met elkaar
organiseert.


Lansingerland – In de periode van 20 tot en met 30 juli wordt voor alle senioren van Lansingerland een Zomeracademie georganiseerd waarvoor iedere belangstellende van 55 jaar en ouder zich kan inschrijven. (meer)

Straatspeeldag Bonfut

Berkel en Rodenrijs - Na het succes van voorgaande jaren organiseert het Bewonerscomitť Omgeving Bonfut (BOB) dit jaar voor de vierde keer een straatspeeldag op de Bonfut in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert op vrijdag 29 mei om 14.00 uur klaverjassen in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus.

Wandelen met Scouting Berkel
Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 30 mei organiseert Scouting Berkel een wandeltocht over langere afstanden, te weten 5 – 10 – 20 – 30 en 40 kilometer. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Passage
Bergschenhoek - De laatste ledenavond van dit seizoen van Passage is op donderdag 28 mei. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en FinanciŽn kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Catalpa laat zich van de goede kant zien voor de Roparunners

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet tussen de kinderen die het
gigantische bedrag van 3514 euro bij elkaar wisten te lopen.


Lansingerland – Afgelopen week overhandigde hoofdsponsor Catalpa een flink sponsorbedrag aan de Vrienden van Berkel die zaterdag aan het karwei gaan beginnen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Finale nacompetitie promotie tweedeklasse
Zaterdag:
Soccer Boys – GHC
14.30 uur
Terrein Alphia, Alphen van de Rijn

Soccer Boys oogstrelend en doeltreffend naar de finale

Bleiswijk – Over twee wedstrijden genomen heeft Soccer Boys verdiend de finale weten te bereiken voor de promotie naar de tweedeklasse. De Bleiswijkse zaterdagvoetballers legden de basis op Hemelvaartsdag in Valkenburg tegen Valken’68 door de thuisploeg op een 2-8 nederlaag te trakteren. (meer)

Veel strijd bij drie topsporters uit Lansingerland

Foto.
De drie topsporters gingen fanatiek met elkaar de strijd
aan in hun kano.


Lansingerland – Een door Eijgenraam Hoogwerkers BV georganiseerde Spider Challenge voor drie topsporters was niet alleen een sportief succes. (meer)

Ladies4Berkel en Familiedag CVV Berkel

Foto
De dames van CVV Berkel dragen hun steentje bij aan
de bouw van de nieuwe kleedkamers.


Berkel en Rodenrijs - De damesafdeling van CVV Berkel gaat haar steentje bijdragen aan de nieuwbouw van de kleedkamers. Daarvoor heeft de afdeling een prachtig evenement georganiseerd. (meer)

Vissers genieten langs de Berkelse Plas

Foto
Kampioen Hans Geeratz.

Berkel en Rodenrijs – In totaal 22 deelnemers schaarden zich zaterdagochtend in alle vroegte langs de Berkelse Plas om deel te nemen aan de Lansingerland viswedstrijd 2009. (meer)

Weidevogels organiseert het Veldwerk Rottetoernooi 2009

Bleiswijk - Maandag 1 juni, op Tweede Pinksterdag, organiseert korfbalvereniging Weidevogels voor de 28ste keer met veel plezier het Rottetoernooi. (meer)

Jeugdige carrouselrijders en pony’s van Manege Hillegersberg zetten topprestatie neer

null
Taart, sjerpen, schildjes, een bezoek van de burgemeester
en een groep hele blije amazones en begeleiders.


Bergschenhoek – Ze droomden ervan, hoopten er op en deden vervolgens hun uiterste best: de zeventien jeugdige rijders van Manege Hillegersberg die met hun pony’s waren doorgedrongen tot de landelijke finale carrouselrijden voor de jeugd (tot 18 jaar) in Capelle a/d IJssel. (meer)

‘Vrienden van de A4’: nieuw stuk A4 voorkomt isolement Lansingerland

Lansingerland – “Het doortrekken van de A4 tussen Delft en Vlaardingen/Schiedam kan een permanent verkeersinfarct voorkomen en de bereikbaarheid van Rotterdam en omliggende gemeenten ook in de toekomst garanderen. (meer)

Gemeente wil gevarieerder woningaanbod in Lansingerland

Lansingerland – De gemeente Lansingerland wil samen met haar partners bouwen aan een groene en duurzame leefomgeving, waar alle inwoners veilig en prettig kunnen wonen, werken en recreŽren, met een gevarieerd woningaanbod, passend bij de sociale en demografische opbouw van de samenleving, rekening houdend met historische en culturele waarden. (meer)

Discussie over starterkoopwoningen duurt voort

Lansingerland – Het college gaat op korte termijn een workshop organiseren waarin het gemeentebestuur zich nader oriŽnteert op de mogelijkheden tot de bouw van goedkope woningen voor koopstarters. (meer)

CDA wil aandacht college voor leefbaarheid in centrum Bergschenhoek

Bergschenhoek – De fractie van het CDA is bezorgd over de vertraging die als gevolg van de kredietcrisis ontstaat in de geplande nieuwbouw in Bergschenhoek. (meer)

Regeling voor de koop van gemeentelijk snippergroen aan particulieren

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen onder bepaalde voorwaarden aan hun percelen grenzend ‘snippergroen’, van de gemeente kopen. (meer)

Ondanks slechtere financiŽle positie gemeente toch sluitende meerjarenbegroting

Lansingerland – De groei is eruit en de rek ook. Zo kan de financiŽle
situatie van de gemeente kort worden omschreven. Onlangs bleek dat de jaarrekening 2008 niet met een positief saldo van § 7 miljoen, maar met een negatief van § 17.5 miljoen wordt afgesloten. (meer)

Spanningen in WMO-raad aanleiding voor vragen L3B

Lansingerland – Spanningen in de WMO-raad hebben geleid tot het aftreden van enkele leden van de raad en het neerleggen van haar functie door de voorzitter. (meer)

Gratis make-up (advies) voor vrouwen met kanker

Berkel en Rodenrijs – Vrijdag 29 mei is het Viva la Donna Day. Een dag als ode aan alle moedige vrouwen met kanker. Ook Margot Smits Make-up & Grime nodigt vrouwen met kanker of zij die daarvoor behandeld zijn van harte uit voor een gratis make-up (advies). (meer)

KvK Den Haag geeft bijeenkomst over duurzaam inkopen

Regio - Allťťn leveranciers van producten of diensten die voldoen aan de door Senter Novem opgestelde duurzaamheidseisen dingen in de toekomst mee naar opdrachten van de overheid. (meer)

Korfbal

Bolnes-Weidevogels: 9-11
Bleiswijk - Zaterdag vertrok Weidevogels naar Bolnes om tegen koploper Bolnes te spelen. Weidevogels die zich na een slecht zaaltoernooi wonderbaarlijk hersteld en op het veld nog geen punt heeft weggegeven had goede moede om ook in Bolnes voor een stunt te kunnen zorgen. Met een ongewijzigde opstelling werkte Weidevogels een goede pot af en zorgde voor de stunt. Koploper Bolnes die nog geen verlies te verwerken had gekregen dit seizoen werd met 9- 11 verslagen. Op 6 juni volgt de laatste wedstrijd, thuis op het eigen Merenveldcomplex om 15.30 uur tegen VZOD.

Atletiek

Kieviten in actie
Bleiswijk - Diverse leden van atletiekvereniging De Kieviten kwamen in actie tijdens wedstrijden in de regio. Zondag vond in Nootdorp de maandelijkse Dobbeloop plaats. Op de 3,3 kilometer liep Yannick Hartog 15 minuten en 32 seconden, goed voor de tweede plaats. Op de 10 kilometer werd Willem van der Kooij eerste in een tijd van 38.36. Jeroen Ammerlaan eindigde achter hem als tweede in een tijd van 40.11. Jack 't Hoen had het minst last van de warmte gezien zijn fraaie tijd van 55.52 op de 15 kilometer, eveneens goed voor een eerste plaats. In Den Haag stond Richard Lelieveld aan de start van The Hague Royal Ten, waar ook een wedstrijd van 5 kilometer op het programma stond. Ondanks de warmte zette Richard een goede prestatie neer. Hij eindigde als zevende in een tijd van 17 minuten en 59 seconden. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record met 1 minuut en 17 seconden. Op Hemelvaartsdag deden Kees en Jeannette Voogt onder gunstige weersomstandigheden mee aan de Golden Tenloop in Delft. Het parkoers ging voor deel door de mooie binnenstad en voor een deel door de Delftse Hout. Zo’n 3.000 atleten namen deel aan de diverse afstanden.
Jeannette liep de 10 kilometer in een tijd van 54 minuten en 55 seconden.
Kees eindigde op dezelfde afstand als vierde bij de heren vanaf 50 jaar, zijn eindtijd was 38 minuten en 27 seconden.


Honkbal

Robur-Orioles: 3-5
Bergschenhoek - Zaterdag 23 mei speelde Orioles de 1ste wedstrijd tegen Robur in Apeldoorn. Na een tegenvallend begin van de wedstrijd met maar ťťn honkslag voor Orioles en een punt tegen kwam de wedstrijd pas in de 4de inning op gang. Met een 4-wijd van Rik van Deursen, een honkslag voor Erik van Dorp en een diep geslagen 2-honkslag van Xavier Arends werden twee punten voor Orioles gescoord. Helaas wist hij zelf niet te scoren. Na een pitcherwissel bij Robur sloeg Jurek Ciclia een prachtige 3 honkslag en wist te scoren op een opofferingsstootslag van Rik van Deursen, 2-3. Pas in de gelijkmakende 5e inning beleefde pitcher Brendan Schoemaker een van de weinige moeilijke momenten. In deze inning lukte het Robur om de stand gelijk te trekken. Met een stand van 3-3 gingen beide ploegen de 8e inning in. Voor Orioles een belangrijke inning bleek later. Het leek een herhaling van de 4e inning, na weer een pitcher wissel, een 4 wijd voor Rik van Deursen, een fraaie honkslag langs het derde honk van Erik van Dorp kwamen beide spelers in scoringspositie. Brendan Schoemaker sloeg een honkslag diep in het verre veld en wist beide spelers over de thuisplaat te krijgen.
Hiermee werd de eindstand 3-5.

Orioles-Robur: 12-6
Bergschenhoek - In de return tegen Robur kwamen de Orioles in de 1e inning met 1-2 achter, alleen Ben Groenendijk werd in deze inning binnen geslagen door Brendan Schoemaker. Pas in de gelijkmakende 3e inning wisten de Orioles terug te komen. Rik van Deursen die met 4 wijd op het honk kwam en Erik van Dorp die een honkslag sloeg en beiden een honk verder konden door een fout van de rechtsvelder van Robur. Harvin Hart sloeg beide honklopers binnen en wist zelf ook te scoren. Vervolgens kwamen Xavier Arends, Jurek Cicilia en Jurjen Schotte met een honkslag over de thuisplaat, waardoor de stand op 6-2 kwam. In de 2e helft van de 4e inning wisten de Orioles nog 3 punten erbij te sprokkelen doordat Brendan Schoemaker, Harvin Hart en Xavier Arends over de thuisplaat kwamen. Na deze punten werd de pitcher van Robur gewisseld. In de 5e en 6e inning met een stand van 10-2 kon het team van Robur 4 punten maken (10-6). In de 1e helft 7e inning werd Dimitri Verkuil vervangen door Brad Gooding. Deze pakte het pitchen goed op en lukte het Robur niet om mensen op de honken te krijgen. In de 7e inning liep het team van Orioles uit naar 12-6 doordat Ben Groenendijk door Erik van Dorp werd binnen geslagen. Met 3 honken bezet werd Harvin Hart geraakt en mocht met een vrije loop naar het 1e honk. Daardoor kon Rik van Deursen het 12e en laatste punt voor Orioles maken. In de 8e inning kwam Robur toch nog dichterbij met 3 punten op rij. Volgend weekend speelt Orioles drie maal tegen DSS uit Haarlem. Vrijdagavond de uitwedstrijd in Haarlem en zaterdag en maandag thuis in Bergschenhoek.

Motorcross

Donny Bastemeijer stijgt met stip in ONK
Berkel en Rodenrijs - Op het circuit van Rhenen heeft Donny Bastemeijer goede zaken gedaan in het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap. De 15-jarige crosser stijgt dankzij deze prestatie van de 23ste naar de 11de plaats in het kampioenschap. Ook Team Voorwinden-Brouwer Motors collega Kris Voorwinden kwam beide manches tot scoren. De MX1-rijder, Maik Voorwinden, kwam door blessureleed niet in actie.

Racefiets gestolen

Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zondagmiddag is in Berkel Centrum een racefiets gestolen. Na een mooie tocht met zijn fietsmaten pauzeerde de eigenaar van de fiets bij ‘t Vierkantje. (meer)

Bleiswijkse jeugd op de pedalen

Foto
Duidelijk herkenbaar aan oranje hesjes fietsten
de leerlingen om de beurt vanaf het Kranenburgplein
door het dorp en na de route weer terug naar het plein.


Bleiswijk – Na in april reeds het schriftelijk examen afgelegd te hebben klommen de leerlingen uit de hoogste groepen van de Bleiswijkse basisscholen vorige week maandag op de pedalen om deel te nemen aan de praktische proef voor het jeugdverkeersexamen. (meer)

Na 40 jaar stopt Jan Versteeg met zijn werk bij de bank

  Foto
Jan Versteeg zette een punt achter zijn
werkzaamheden voor de bank.


Bergschenhoek - Nadat moeder Versteeg en de heer FŁss (eerste kassier / directeur van de Boerenleenbank) in 1969 een praatje maakten over de toekomst van de jonge Jan Versteeg werd hij door de heer FŁss uitgenodigd om te solliciteren naar de functie van administrateur bij de (toen nog) Boerenleenbank Bergschenhoek. (meer)

Drie nieuwe distributiehuisjes voor Berkelse Glashart

Foto
Met een druk op de knop realiseerde de wethouder
symbolisch de eerste aansluiting op het snelle net.


Berkel en Rodenrijs – Wethouder Hans de Rijke was vorige week present om in actie te komen in het eerste van de drie Glashart elektrahuisje in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Puike Pruikendag laat vrouwen stralen

Foto
Puik voor elkaar; het hele jaar door.

Bleiswijk – Voor wie de Cosinta Hoeve niet meteen kon vinden: zaterdag danste er een grote, knalroze ballon naast de brug langs de Hoekeindseweg met aan het einde van het pad de hoeve die de hele dag in het teken stond van de Puike Pruikendag. (meer)

Free Record Shop kleurt van geel naar zwart

Foto nr. 1
Hans Breukhoven en Bert Hamer voor de
vernieuwde zaak aan de Kerkstraat in Berkel Centrum.


Berkel en Rodenrijs – Niemand minder dan Hans Breukhoven en VanVelzen waren zaterdagmiddag 16 mei van de partij in Berkel Centrum om samen met een groot aantal belangstellenden de heropening van de Free Record Shop in de Kerkstraat te vieren. (meer)

Invoering Schoolmaatschappelijk werk in het Primair Onderwijs

Foto
De organisaties van het Primaire Onderwijs die
tekenden: ScholengroepHolland, Laurentiusstichting,
Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs,
Spectrum-vpco, Vereniging tot Stichting en Instandhouding
van Scholen met de Bijbel, Gereformeerd Protestants
Onderwijs West-Nederland en Het Weer Samen Naar
Schoolverband.


Lansingerland - Op donderdagmiddag 14 mei werd in het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs het convenant voor de invoering van Schoolmaatschappelijk werk in het Primair Onderwijs te Lansingerland getekend. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis viert Dag van de Zorg

 Foto
Ook in Berkel en Rodenrijs gingen leden van
het managementteam aan de slag op de verschillende
afdelingen.


Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 12 mei, tijdens de Dag van de Zorg, organiseerde het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) een ontspannend en gezond programma voor de medewerkers. (meer)

Financial Wise biedt professionele hulp bij financiŽle planning

Foto
Pietie Jeelof (kantoor Voorburg) en Jeroen
Leeters (kantoor Bergschenhoek); de financieel
planners van Financial Wise.


Bergschenhoek – Na jaren ervaring opgedaan te hebben in de financiŽle branche besloten Jeroen Leeters en Pietie Jeelof onlangs van start te gaan met een eigen financieel planbureau. (meer)

Gouden jubileum voor emeritus pastoor Jan Zuidgeest

Foto
“Een pastoor is een extraatje van Onze Lieve Heer.
Die kun je aanspreken, bellen of om raad vragen,”
verwoordt Jan Zuidgeest.


Berkel en Rodenrijs – In een plechtige Eucharistieviering wordt zondagochtend 24 mei het 50-jarig priesterjubileum gevierd van emeritus pastoor Jan Zuidgeest. (meer)

De Wiekslag vernieuwd

Foto
Een kijkje in de vrolijk gekleurde nieuwe
speelzaal van De Wiekslag.


Bleiswijk – Basisschool De Wiekslag in Bleiswijk heeft niet alleen een uitbreiding, maar ook een grote verbouwing ondergaan. (meer)

Kinderkermis staat in het teken van Studio 100

Foto
In polonaise achter de kabouters aan.

Berkel en Rodenrijs – De oudercommissie van de Stichting Kinderspeelzaal Berkel en Rodenrijs organiseerde op zaterdag 16 mei de jaarlijkse Kinderkermis bij Peuterspeelzaal Peuterhonk aan de Oudelandselaan 135 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Kevers zoeken elkaar op in Appeltern

Foto
In een lange rij reed de groep vanuit Bergschenhoek
richting Appeltern en het feestterrein om daar heel veel
andere Keverliefhebbers te ontmoeten.


Bergschenhoek – Vanuit alle delen van Nederland verzamelden honderden Keverrijders zich zaterdag in Appeltern om daar het 25-jarig jubileum van de Nederlandse Kever Club te vieren. (meer)

Parkeren in Boterdorp

Bergschenhoek - De politie vraagt aandacht voor juist parkeren in de wijk Boterdorp. Het gaat dan specifiek om woonerven. De politie ontvangt regelmatig van bewoners klachten over het parkeergedrag van bewoners in de wijk Boterdorp. Veel bewoners parkeren hun auto zo dicht mogelijk bij de eigen woning, terwijl er voldoende lege parkeervakken beschikbaar zijn.
Vanuit de gemeente is een onderzoek geweest. Hieruit is volgens de gemeente gebleken dat er voldoende parkeergelegenheid zou zijn. De politie verzoekt bestuurders in en in de omgeving van deze wijk om zich aan de parkeerregels te houden.

Camera betrapt vernielers

Zoetermeer/Bleiswijk – Gewaarschuwde politieagenten troffen zondag 17 mei omstreeks 06.10 uur twee mannen en een vrouw aan op het spoor tussen station Voorweg en Centrum West. Op de camerabeelden was te zien dat de drie vernielingen pleegden en een bord uit de grond trokken. Eťn van de mannen vertelde direct aan de agenten dat het bord nog langs het spoor lag.
De drie, in de leeftijd van 21, 24 en 26 uit Bleiswijk en Voorburg zitten nog vast voor verhoor.

Inbraak bestelbus

Bergschenhoek – In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 mei is uit een bestelbus waardevol gereedschap gestolen. De wagen stond geparkeerd op de Berken. Ontvreemd werden onder andere een decoupeerzaag, een zaagmachine, een boormachine en een freesmachine.
De politie waarschuwt autobezitters waardevolle spullen – ook gereedschap – zo mogelijk niet in de wagen achter te laten.

Flatscreen tv gestolen

Bergschenhoek – In de periode van dinsdag 12 mei 09.00 uur tot woensdag 13 mei 13.15 uur is ingebroken in een woning aan de Hertshoornvaren. Er werd een flatscreen tv gestolen.
Er werd geen specifieke braakschade aangetroffen; wel zat de deurklink losser dan normaal. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak.
De politie adviseert een ieder nog eens goed naar de beveiliging van hun huis te kijken. Wat kan er verbeterd worden. Uit onderzoek is gebleken dat een inbraak niet langer dan twee ŗ drie minuten moet duren anders gaat de inbreker er weer vandoor. Dus hoe moeilijker het hem gemaakt wordt, hoe minder kans dat de inbraak slaagt.

Auto te water

Berkel en Rodenrijs – Zaterdagavond 16 mei ontstond op de Molenweg een aanrijding waarbij een van de betrokken auto’s in het water belandde. De 30- jarige bestuurder uit Delft liep hierbij slechts een nat pak op. Het ongeval ontstond doordat de inwoner van Delft bij het passeren van een andere auto de linkerkant van deze auto raakte en de macht over het stuur verloor. Met behulp van duikers hebben bergers de wagen op de kant getakeld. Niemand raakte gewond.

Inbraak en achtervolging

Bleiswijk – In de nacht van 14 op 15 mei werd ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat. Men was via het dak naar binnen gegaan en had wat kleingeld weggenomen.
Kort na de inbraakmelding ontstond er een achtervolging door de politie op een auto met daarin drie personen. Eťn van hen werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. Onderzocht wordt of de inbraak met de achtervolging te maken heeft.

Mishandeling en bedreiging

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 13 mei moest de politie eraan te pas komen om een 37-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs uit het gemeentehuis van Berkel te verwijderen. De man werd ook aangehouden. Hij had een geschil met de gemeente en werd zo boos dat hij een medewerker sloeg en twee anderen duwde en vastpakte.
Tegen de man is aangifte gedaan wegens mishandeling en bedreiging.

De Vluchtheuvel ontmanteld

Foto
Het einde van De Vluchtheuvel is in gang gezet.

Bleiswijk – Het heeft even geduurd, maar vorige week is er dan toch een begin gemaakt met de ontmanteling van zowel De Vluchtheuvel als het ernaast gelegen huis aan de Dorpsstraat te Bleiswijk. (meer)

Senioren laten zich verwennen

Foto
Genieten van een met liefde aangebracht masker.

Berkel en Rodenrijs – Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar door enkele enthousiaste vakvrouwen een verwendag georganiseerd voor de bewoners van De Naeldhorst in Berkel en Rodenrijs. (meer)

CAI Bleiswijk en UPC introduceren digitale televisie en supersnel internet

Bleiswijk - CAI Bleiswijk en kabel- en mediabedrijf UPC Nederland ondertekenden vorige week een contract waarmee de komst van digitale televisie en supersnel internet tot 120 Mbps in Bleiswijk een feit wordt.
Beide partijen verwachten dat begin juni deze diensten geboden kunnen worden. (meer)

De Tuinen feestelijk geopend

Foto
Na een grote opblaasfles ontkurkt te hebben
kwamen er gekleurde ballonnen uit de fles die het
luchtruim kozen.


Bleiswijk – Met ballonnen, speeches en heel veel bezoekers werd donderdagmiddag 14 mei op feestelijke wijze Woonzorgcomplex De Tuinen in Bleiswijk geopend. (meer)

Informatie over weidevogelgebieden

Foto
Het bord in de polder spreekt duidelijke taal.

Lansingerland – Het bestuur van de stichting Natuur en Milieuwacht maakt zich ernstig zorgen over de laatste nog resterende weidevogelgebieden in en rond Lansingerland. (meer)

College kijkt in de keuken van de glastuinbouw

Foto
De teelt werd bekeken, maar er was ook veel
belangstelling voor de grote installaties en de
apparatuur die nodig zijn om een modern glastuinbouwbedrijf
te laten draaien.


Bergschenhoek – Op uitnodiging van de glastuinders die samen het cluster van Bergschenhoek vormen bracht het college van burgemeester en wethouders vorige week een bezoek aan de bedrijven. (meer)

Openingsact Flexworx Rottepop bekend na een spannende finale

Foto
Winnaar No Comment neemt prijs in ontvangst.
Foto: Renť Laukens.


Lansingerland - Zaterdag 16 mei viel de definitieve beslissing wie het Flexworx Rottepop festival mag openen. Door de sponsors Free Record Shop en De Popunie kon de finale zich afspelen in een afgeladen Rotonde en kregen de bands Offhanded, Tripper, Toffe Haan en No Comment een kans om zich te onderscheiden van de rest. (meer)

Documentaire over Berkelaar Jaap Keizerwaard in premiŤre

Foto
Jaap Keizerwaard en filmmaker Guido de Jonge.

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Het Rotterdamse filmtheater Cinerama beleefde vorige week woensdagavond de premiŤre van een minidocumentaire over Berkelaar Jaap Keizerwaard (80) en diens vermaarde creatie het Magic Organ. (meer)

Compliment voor de mantelzorger

Foto
Piet Mazure in een zaal vol mantelzorgers. Met in
zijn hand het fraaie Mantelzorg Compliment, vervaardigd
door beeldend kunstenaar Corry Ammerlaan- van Niekerk.


Lansingerland – Alle mantelzorgers van heel Lansingerland waren welkom tijdens de zaterdag 16 mei georganiseerde dag van het Mantelzorg Compliment. (meer)

YFU reŁnie doet herinneringen boven komen

 Foto nr. 1
Peggy Kemperman in haar tuin in Bergschenhoek.

Bergschenhoek - Een paar weken geleden stond in deze krant een oproep aan oud YFU-kandidaten om zich aan te melden voor de reŁnie van afgelopen zaterdag. Door de jaren heen zijn vijf jongeren uit Berkel en Rodenrijs en drie uit Bergschenhoek via de internationale uitwisselingsorganisatie Youth for Understanding een half jaar of een jaar in het buitenland geweest. (meer)

CDJA onderzoekt politieke betrokkenheid onder jongeren in de regio

Lansingerland - In de maanden maart en april verrichtte het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA, onderzoek naar de politieke betrokkenheid onder jongeren in de regio. (meer)

Kunstgrasveld voor Soccer Boys en BVCB

Bergschenhoek/Bleiswijk – Voorzitter Van der Sluijs van Sportvereniging BVCB in Bergschenhoek en R. Teerds, voorzitter van de jeugdafdeling van de Bleiswijkse Soccer Boys, hielden er nog een warm pleidooi voor. Maar dat bleek niet nodig. (meer)

Toeslag voor langdurige minima voortaan na 36 maanden

Lansingerland – Langdurige minima kunnen met ingang van dit jaar al na 36 maanden een toeslag van de gemeente krijgen. De gemeenteraad zal de verordening waarin dit wordt geregeld in zijn vergadering van 28 mei vaststellen. (meer)

Stadsregio wil ‘door de crisis heen’ bouwen’

Lansingerland - De stadsregio Rotterdam wil, bovenop de lopende bouwafspraken, in de periode 2010-2020 nog eens 65.000 woningen bouwen.
Maar als de bouwopdracht die Lansingerland nu heeft is voltooid is de gemeente volgebouwd. (meer)

Ontmoetingspunt senioren niet in Rehoboth

Berkel en Rodenrijs – De pogingen om een tijdelijk ontmoetingspunt voor senioren in Berkel onder te brengen in zalencentrum Rehoboth aan de Wilhelminastraat, zijn op niets uit te lopen. (meer)

Kabeltelevisie Bleiswijk

Sedert enkele weken is TV Oranje op het kabelnet van CAI Bleiswijk niet meer beschikbaar. Storing of "uit de lucht gehaald"? De abonnee mag er naar raden want op de website van CAI Bleiswijk is hierover niets te vinden.
Medio mei / juni 2008 heeft CAI Bleiswijk een enquÍte gehouden over het TV- aanbod. TV Oranje scoorde met Super RTL slecht (weing interesse voor deze zenders). Het zou dus kunnen dat het bestuur besloten heeft TV Oranje alvast uit het zenderpakket te verwijderen maar je vraagt je als abonnee dan wel af waarom er geen andere zender voor in de plaats komt.
Een suggestie: Discovery Science, die zender wordt door abonnees gemist (uitslag enquÍte).
Een ander resultaat van diezelfde enquÍte is dat door veel abonnees is aangegeven dat er behoefte is aan digitale TV. Volgens CAI Bleiswijk zou daar eind mei (ik neem aan dit jaar) een mededeling over volgen.
Merkwaardig dat ook hierover niets op de website van CAI Bleiswijk is te lezen. Het bestuur vindt het klaarblijkelijk niet nodig de abonnees te informeren. Jammer en onbegrijpelijk.

W. Roos Bleiswijk

_________________________

Noot van de redactie Elders op de site is te lezen dat digitale televisie in Bleiswijk in juni een feit zal zijn.

Berkel en Rodenrijs

Zen-Meditatie.
Berkel en Rodenrijs - Woensdagavond 20 mei leest Susan Knaap haar nieuwste
Zen-tekst in de meditatie-groep van Marianne van der Wouden. Meditatie van 20.00 tot 21.15 uur. Beginners zijn welkom. Aanmelden bij Marianne, tel. 06 - 13862785.

Wandelvierdaagse Scouting Berkel
Berkel en Rodenrijs - De avondwandelvierdaagse van Scouting Berkel wordt dit jaar gehouden van 26 t/m 29 mei. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Jeugddisco The Point
Bergschenhoek - Zaterdag 23 mei is er weer een jeugddisco voor de jeugd uit Lansingerland van 12 tot en met 15 jaar. Locatie: Groeneweg 53. Tijds: 20.00 tot 00.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Weerman bij Vrouwen van Nu
Bleiswijk - Woensdag 20 mei houden de Vrouwen van Nu de laatste avond van dit seizoen. De bekende weerman en meteoroloog Reinier van den Berg zal dan een lezing geven over het weer en de klimaatsverandering. De lezing wordt ondersteund met muziek. Niet-leden zijn ook welkom, zij betalen § 4,50.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Locatie: Parochiehuis, Hoefweg 53 te Bleiswijk.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30- 17.30 uur, dinsdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden: tel. 0800 0228070 of 010 - 5120654.
Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl

Humanitas 3B-hoek
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies.
Humanitas is groot in de organisatie van kleinschalige activiteiten van mens tot mens. (meer)

Jubilerende golfclub verrast Rotta

Foto
De overhandiging op de golfbaan De Rottebergen,
homecourse van de golfclub De Hooge Bergsche. Met
Jaap van Lier (Rotta), Ellen Beckmann (Rotta), Joop van
den Berg (voorzitter Golfclub De Hooge Bergsche), Aria
van Ballegoie (Rotta), Ajo van Duymaer Twist (voorzitter
lustrumcommissie), Aad Deurloo (Rotta) en wethouder
Naushad Boedhoe.


Bergschenhoek – Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Golfclub De Hooge Bergsche ontving Natuur- en Vogelwacht Rotta – binnenkort de buur van de golfbaan – een cheque ter waarde van vijfhonderd euro voor de verbouwing van het nieuwe clubhuis. (meer)

Pinkstercross bij MCC Bleiswijk

Lansingerland – Tweede Pinksterdag – maandag 1 juni – organiseert MCC Bleiswijk op haar crossbaan langs de Groendalseweg weer de jaarlijkse Grandday. (meer)

Combat Familietafeltennistoernooi zeer geslaagd

Foto
Een spelmoment uit de finales. Met op de
achterste tafel Robert en Peter links en rechts
Laurens en Henk. Op de voorste tafel Hidde en
Harmen en rechts Peter en Maurice.


Bleiswijk - De toernooileider en inspirator van het familietoernooi van Combat, Nancy Sonneveldt, had vlak voor het toernooi een groot probleem.
Haar wedstrijdschema voor zestien teams van twee spelers moest de prullenbak in, want vier teams hadden zich op het laatst nog aangemeld en meedoen was belangrijker dan het schema vond ze. (meer)

Ada Kolff in de bloemen gezet

Foto
Zeventig rozen en heel veel felicitaties voor Ada Kolff
die er ook na haar zeventigste niet over peinst te stoppen
met haar vrijwilligerswerk bij HBR.


Berkel en Rodenrijs – Zeventig lentes jong, maar nog altijd wekelijks actief voor ‘haar’ hockeyvereniging: Ada Kolff werd woensdagmiddag 13 mei op feestelijke wijze door haar ‘Hummels’ van HBR gefeliciteerd en in het zonnetje gezet. (meer)

Rob van Dijk trekpleister op Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi bij TOGB

Foto
Jeugdige voetballertjes betreden het hoofdveld
van TOGB voor de openingsceremonie.


Berkel en Rodenrijs – Zondag 24 mei vindt het jaarlijks terugkerend Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi plaats bij TOGB op sportpark Het Hoge Land. Net als in voorgaande jaren zullen E- en F-voetballers zich kunnen meten met leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Trekpleister is Rob van Dijk, keeper bij Feyenoord, die zijn doel schoon hoopt te houden tijdens de penaltybokaal. (meer)

4 Daagse bij Ahoy’ krijgt vrijdag een vervolg

Lansingerland – De door de wielervereniging Ahoy’ georganiseerde avondvierdaagse krijgt vrijdag 22 mei zijn vervolg. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Nacompetitie promotie
Donderdag:
Valken’68 – Soccer Boys
14.30 uur

Zaterdag:
Soccer Boys – Valken ’68
15.00 uur

Kans op promotie nog steeds aanwezig voor Soccer Boys

Bleiswijk – Voor de zaterdagvoetballers van Soccer Boys verloopt de nacompetitie naar wens. De ploeg van trainer Wim Eilander was na twee duels te sterk voor het Leidse Roodenburg. (meer)

Motorcross

Zware crash van Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag ging Maik Voorwinden hard onderuit op het circuit van Heerde. De Team Voorwinden-Brouwer Motors-rijder ging er in de training hard voorover af en kreeg de motor ook nog eens op zich. Er werd gevreesd voor een fractuur aan een ruggenwervel, maar dit bleek later in het ziekenhuis gelukkig niet zo te zijn. De jongste van de gebroeders Voorwinden mocht dezelfde dag het ziekenhuis verlaten.

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1111 duiven werden zaterdag 16 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Epernay. Ze vlogen de afstand van 330 km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. C. v.d. IJssel. 2. J. Straver, 3-6 A.v.d. Burg, 4-9 W. Kooy, 5. B. v.d.
Burg, 7. L.v.d. Berg, 8. Sabrina Huksloot, 10. D. v.d. Vrede. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1. B. van Rossum, 2-4. W. Hulzinga, 3-6-8.
Erik&Jasper de Vreede, 5. J. Maree, 7. Ph. Huksloot, 9. A. van Weelden, 10.
K. v.d. Bulk.
Het poultje werd gewonnen door W. Kooy met prijs 4.

Korfbal

Weidevogels-GKV: 13-9
Bleiswijk - Een flauw zonnetje scheen toen de wedstrijd Weidevogels- GKV op het programma stond. Met Mirjam de Waard terugkerend in de basis in plaats van de geblesseerde Frederike Wilschut begon Weidevogels aan de wedstrijd.
Het team kwam goed uit te startblokken, maar wist ondanks het goede spel geen gaatje te slaan met tegenstander GKV. De ruststand was gelijk 6-6.
In de tweede helft zette Weidevogels het goede spel voort en wist uiteindelijk los te komen. Dit gaatje werd door GKV niet meer goed gemaakt.

Atletiek

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Bleiswijk - Zaterdag 16 mei vond de Logus-De Hoop marathon plaats, met start in Hulst en finish in Terneuzen. Meer dan 400 deelnemers liepen de 42 kilometer en 195 meter over een gevarieerd parcours van bospaden, vestingwallen, gras, zand, schelpen, blubber, kinderkopjes en asfalt. Marko van der Voort, lid van De Kieviten, was afgereisd naar Zeeuws-Vlaanderen om deel te nemen aan deze wedstrijd. Hij noteerde een eindtijd van 3 uur 35 minuten en 27 seconden.

Honkbal

Alcmaria Victrix-Orioles: 0-6
Bergschenhoek - Zaterdag 16 mei speelden de Orioles tegen Alcmaria Victrix in Alkmaar. In de eerste twee innings gebeurde er weinig. In de derde inning kwam men wel tot scoren. Rik van Deursen en Tijmen Schotte namen de eerste twee punten voor hun rekening. Pas in de vijfde inning werd het derde punt gescoord door wederom Rik van Deursen. In de zevende inning namen Tijmen Schotte en Ben Groenendijk het vierde en vijfde punt voor hun rekening. In de achtste inning rondde Jurek Cicilia de wedstrijd af met het zesde punt. Brendan Schoemaker gooide de volledige negen innings uit; een prima prestatie.

Orioles- Alcmaria Victrix: 10-5
Bergschenhoek - Zondag werd in de return in de eerste inning Tijmen Schotte binnengeslagen door Erik van Dorp. Brendan Schoemaker kwam met 4 wijd op het eerste honk, waarna Harvin Hart een prachtige twee punts home run sloeg. In de tweede en derde inning wisten de mannen uit Alkmaar twee punten te scoren. In de derde en vierde inning namen Erik van Dorp en Xavier Arends respectievelijk het vierde en vijfde punt voor hun rekening.
In deze inning liepen de Orioles nog verder uit, Jurek Cicilia en Rik van Deursen wisten nog twee puntjes erbij te sprokkelen. Brendan Schoemaker sloeg met een prachtige klap tegen het hek Tijmen Schotte, Ben Groenendijk en Erik van Dorp over de thuisplaat. In de vijfde en zevende inning wist de ploeg uit Alkmaar nog te scoren. In de zevende inning werd Dimitri Verkuijl op de heuvel vervangen door Brad Gooding. Dit weekend werd het maximale aantal punten behaald, waardoor het 1e team van Orioles zich handhaaft op de zesde plaats op de ranglijst van de 1e klasse.

Badminton

De Zeemeeuwen- BAZUIN/PIP: 5-3
Berkel en Rodenrijs – Vincent Maasland en Edwin Kuiper verloren als eerste herendubbel in de uitwedstrijd tegen de Zeemeeuwen in ’s-Gravenzande. Jan Noorlander en Theo Overmeer wisten in twee sets de winst binnen te halen.
Edwin speelde vervolgens een zware singel. Na een verloren eerste set haalde Edwin het tempo uit de wedstrijd en wist hij de tweede set in winst om te zetten. In de derde en beslissende set wist Edwin met zeer goed tactisch spel de overwinning binnen te halen. Jan moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Zowel Vincent als Theo speelden goede singels en wisten daardoor beiden in twee sets te winnen, waardoor de spelers van BAZUIN/PIP met een 4-2 voorsprong aan de laatste twee dubbels begonnen. Theo en Edwin begonnen voortvarend, maar verloren in drie sets.
Jan en Vincent stelden de totaaloverwinning veilig, doordat zij hun dubbel gemakkelijk in twee sets wonnen. Door deze overwinning behouden de spelers van BAZUIN/PIP de kans op het kampioenschap. Op zondag 24 mei spelen de heren van het 1e herenteam van BAZUIN/PIP de laatste wedstrijd van het seizoen. In de Oostmeer hal begint dan vanaf 10.00 uur de wedstrijd tegen de nummer 2 van de kompetitie, Onder Ons uit Loosduinen.

Wielrennen

Resultaten Pedaalridders
Lansingerland - Tijdens het districtkampioenschap tijdrijden behaalde Sanne de Graaf van De Pedaalridders Lansingerland een zilveren medaille.
Clubgenote Silvie Haakman werd 5de. Bij de nieuwelingen en junioren jongens behaalde Daan Olivier een vijfde plaats, Gido Windmeijer werd negende en Mark Heemskerk tiende.
Tijdens de ronde van Standaardbuiten voor nieuwelingen en junioren meisjes waren De Pedaalridders de hele wedstrijd voorin het peloton te vinden. Drie ronden voor het eind probeerde Nathalie van Wesdonk uit de peloton te ontsnappen, maar ze werd binnen een ronde weer terug gepakt en kwam als vijfde over de meet. Haar clubgenote Silvie Haakman werd negende en Sanne de Graaf vijftiende.
In Amersfoort kende Pedaalridder Gaby Gieskens (cat.2) een slechte start, maar binnen twee ronden maakte de renner deel uit van een grote kopgroep om vervolgens als vierde over de meet te komen. Uitslagen: Jelle Rieffe 13de en nieuwkomer Maic Lobbergt 19de in zijn categorie. De hoogste categorie eindigde in een massasprint, waarbij Lissette van Bergenhenegouwen de beste papieren had (7e). Ramon Remmerswaal werd negende, Bas van der Burg 17de en Collin Molenaar 24ste.
In de jeugdwedstrijd van Oldenzaal werd Camiel Lok tiende plaats; in Uithoorn werd hij veertiende. FabiŽnne Dijkshoorn werd zesde bij de meisjes, Bas Buitenhuis moest zijn inspanning bekopen en viel net buiten de prijzen. Gaby Gieskens zag kans vroeg deel uit te maken van een kopgroep van vijf renners. De Pedaalridder verloor met banddikte de overwinning van de ronde van Uithoorn en kwam als tweede over de meet. In een wedstrijd voor nieuwelinge en junioren - de omloop van Margraten - behaalde Daan Olivier een verdienstelijke zevende plaats. In de Flevo toer voor Nieuwelingen, waarbij Nicky Gieskens geprobeerd had het grote peloton te ontvluchten, werd hij in de zicht van de haven teruggepakt. Hij kwam als 25ste over de meet. Bij de Amateurs behaalde Leen Merison van wielervereniging De Pedaalridders een 18de plaats.

Zwemmen

Derde plaats voor Melissa de Zeeuw
Bleiswijk - De maand mei stond voor de zwemvereniging De Watervogels in het teken van de Kringfinale wedstrijden. In twee weekeinde werden er zowel op zaterdag als zondag wedstrijden georganiseerd waar de beste zwemmers van de regio aan mee mochten doen om uit te maken wie zich Kringkampioen mag noemen voor het seizoen 2008-2009. Deze finalewedstrijden werden gezwommen in het 50 meterbad van Dordrecht. Voor De Watervogels was dat wel even wennen, omdat ze gewend zijn te trainen in een zwembad van 16,5 meter en de meeste wedstrijden worden verzwommen in een 25 meterbad. Twee zwemsters en twee zwemmers van de vereniging voldeden aan de inschrijflimieten en mochten meedoen op verschillende afstanden. Melissa de Zeeuw zette de volgende prestaties neer: op de 200m schoolslag werd ze 4de, op de 100m borstcrawl 7de, 100m vlinder was goed voor een 4de plek en op 100m schoolslag viel ze binnen de medailles door als derde te finishen met dezelfde tijd als de nummer 2.
Janneke Radder mocht uitkomen op maar liefst zes afstanden. Zo zwom ze de 200m schoolslag, wisselslag, rugcrawl en borstcrawl en de 100m borstcrawl en vlinder. De beste resultaten zette ze neer op de 200m schoolslag en 200m rug waar ze beide de 7de plaats behaalde.
Rick van der Stam mocht uitkomen op de 200m borstcrawl en bereikte een mooi 8ste plaats. De laatste deelnemer van De Watervogels was Michiel Reijns.
Hij had zich geplaatst voor het sprintnummer 50m borstcrawl en werd 18de.

Reina gaat de keukenscepter zwaaien bij De Windas

Foto
Reina (midden) heeft er zin in evenals Vera van Welzenis
van Sportfondsen. Aan de gezichten van de bouwvakkers te
zien vertrouwen ook zij erop dat het helemaal goed komt met
De Windas.


Lansingerland – Langzaam maar zeker worden alle plekjes ingevuld in het bijna gereed zijnde zwembad De Windas. (meer)

Burgemeester bezoekt diamanten paar Jopie en Geert Ouwendijk

Foto
Jopie en Geert werden verrast met een beeldje van
Corry Ammerlaan-van Niekerk.


Bergschenhoek – Maandag 11 mei was het precies 60 jaar geleden dat Jopie Ouwendijk-Kien (84) haar jawoord gaf aan Geert Ouwendijk (84). Ze leerden elkaar kennen via de jongelingenvereniging in Overschie. (meer)

Rapportage over project Dagarrangementen en Combifuncties overhandigd

Foto
Het rapport wordt overhandigd.

Berkel en Rodenrijs – Uit handen van Pieter Zweekhorst, financieel directeur van de Laurentiusstichting en Marianne Feenstra, directeur van BSO Zus en Zo, ontving wethouder Werner ten Kate maandagmiddag de rapportage van het Project Dagarrangementen en Combinatiefuncties Berkel en Rodenrijs. (meer)

Brandweerlieden presenteren naslagwerk van hun werk

Foto
Cees Burgstad (links) en Kees Lagendaal met hun net
uitgekomen naslagwerk over 55 jaar vrijwillige brandweer
in Bergschenhoek.


Bergschenhoek – Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de Bergschenhoekse brandweervereniging Paraat werd een naslagwerk samengesteld met daarin een verzameling uitrukken van de Hoekse brandweer in de achterliggende jaren; tussen 1953 en 2008. (meer)

Natascha Burger nieuwe voorzitter Dierenbescherming 3B Hoek

Foto
Na het afscheid van Ben Fackler – die overigens enthousiast
lid van de dierenbescherming blijft – nam Natascha Burger zijn
voorzitterstaken over.


Lansingerland – Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd kennis gemaakt met de nieuwe voorzitter van de Dierenbescherming 3B Hoek; Natascha Burger nam vanaf die dag de taak over van Ben Fackler die tien jaar de voorzittershamer hanteerde. (meer)

TrackJack presenteert nieuw traceersysteem

Foto
Sander en medewerkster Janine Purola met enkele reclame
uitingen voor de nieuw gelanceerde TrackJack.


Bergschenhoek - TrackJack lanceerde vorige week een traceersysteem voor het vinden en volgen van onder andere personen. TrackJack is het eerste traceersysteem op de markt zonder abonnementskosten, dat te bedienen is met een mobiele telefoon en/of het Internet. (meer)

Natuurmonumenten wil Schieveense polder anders indelen

Foto
De Schieveense polder.

Lansingerland/Rotterdam – Bedrijventerrein, moerasgebied, saai en eentonig; allemaal geruchten die te beluisteren zijn als het gaat om de toekomst van de Schieveense polder op de grens van Lansingerland en Rotterdam. (meer)

Feestelijke ingebruikname van terrasoverkapping Jeu de Boulesclub

Foto
Het hele terras kan worden overkapt.

Bleiswijk – Onder grote belangstelling en voorafgaand aan het jaarlijkse pannenkoekentoernooi werd zaterdagochtend 9 mei de vernieuwde accommodatie met nieuwe terrasoverkapping feestelijk in gebruik genomen door de leden van de Bleiswijkse Jeu de Boulesclub. (meer)

Op de bakfiets naar de Berkelse Wereldwinkel

Foto
Op behendige wijze manoeuvreerde de wethouder
de bakfiets tussen het winkelende publiek door tot voor
de jarige Wereldwinkel, waarna hij biologisch geteelde
paprika’s en komkommers uitdeelde.


Berkel en Rodenrijs - De World Fair Trade Day van zaterdag 9 mei werd met het motto ‘Fairtrade, het juiste klimaat’ een feest voor groot en klein in de Wereldwinkel van Berkel Centrum. (meer)

Van harte!

vVliet
Bleiswijk – Wethouder Dick van Vliet gaf op vrijdagmiddag 8 mei zijn jawoord aan z’n stralende bruid Romkhwan Phucharoen. (meer)

Dominee Van Rooyen viert 25-jarig jubileum met zijn gemeente

Foto
Samen met zijn echtgenote en de gemeenteleden
vierde dominee Van Rooyen zijn 25-jarig jubileum: “Die
25 jaar zijn erg snel gegaan.”


Bleiswijk – Met een dienst in de dorpskerk en een receptie in De Rank vierde predikant E. van Rooyen zijn 25-jarig jubileum als predikant. (meer)

Aangifte bij fietsendiefstal

Berkel en Rodenrijs - De politie treft met enige regelmaat fietsen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Wanneer de rechtmatige eigenaar aangifte heeft gedaan van diefstal kan de fiets bij hem of haar terug bezorgd worden. Ook is het waardevol om een fietsendief direct als zodanig te kunnen identificeren.
Is uw fiets gestolen? Doet u hiervan dan altijd aangifte bij het politiebureau. Dit kan ook via de internetsite www.politie-rijnmond.nl.

Verdachte aangehouden na belediging

Bergschenhoek - De politie heeft zondagochtend een 21-jarige man uit Bergschenhoek aangehouden nadat hij politiemensen beledigde en rommel veroorzaakte. Zondagochtend rond vijf uur zagen surveillerende agenten twee jongemannen op de Berkelseweg. Ze blokkeerden de weg met tuinmeubelen, verkeersborden, kaarsenstandaarden en vuilcontainers. Ook beledigden zij de agenten. Toen deze de verdachten wilden aanhouden, renden ze richting de Mossenbuurt. Op het Rendiermos is ťťn van hen aangehouden na een achtervolging. De man is door agenten overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Sport- en spelweek Gouden Griffelplantsoen

Foto
De sport- en spelweek was erg gezellig en er
werden leuke contacten gelegd.


Berkel en Rodenrijs - Een enthousiast sportteam van jonge mensen uit de gereformeerde kerk De Bron, ondersteund door sporters van Athletes in Action, organiseerde in de meivakantie een sport- en spelweek voor kinderen en jongeren in het Gouden Griffelplantsoen. (meer)

Boekenmarkt op basisschool de Oosthoek

Foto
De organisatie van de boekenmarkt is in handen
van de ouderraad van de Oosthoek met v.l.n.r. Irene
Plug , Sonja Rijnbeek, Petra Dik en Joke Vollebregt.


Bleiswijk - Op zaterdag 16 mei zal voor het tweede jaar een grote boekenmarkt worden gehouden op basisschool de Oosthoek in Bleiswijk. (meer)

GroenLinks actief in Lansingerland

  Foto
Een deel van de werkgroep GroenLinks in Lansingerland:
Marianne Roest, Margreet Smit, Patrick Houweling, Marcel
Neeleman, Suzanne Buitenhek en running mate Matthijs Houweling


Lansingerland - Een groep leden van GroenLinks Lansingerland zet zich vanaf 2009 enthousiast in voor de locale politiek. Het doel is in 2010 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en daarom wordt er druk gewerkt aan een goed verkiezingsprogramma. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend voor senioren
Berkel en Rodenrijs – De Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert wekelijks voor senioren in Berkel en Rodenrijs een inloopochtend op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in de Naeldhorst.

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. Er is geen programma, zodat men in een ontspannen sfeer met elkaar kan praten.

ALV Historische Vereniging
Berkel en Rodenrijs - De Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs houdt op donderdag 14 mei haar Algemene Ledenvergadering. Na de huishoudelijke activiteiten, zoals het voorlezen van het jaarverslag, de goedkeuring van de kascommissie, wordt een compilatie van filmbeelden getoond over Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Klussendienst
Bergschenhoek - Voor inwoners van 55-plus en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis, regelt de SWSL werkgroep De Smitshoek een klussendienst. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Workshop Familieopstellingen
Bleiswijk - Donderdagavond 14 mei geeft Sonja Huizinga weer een Workshop Systemisch werk/Familieopstellingen in Bleiswijk. De avond start om 19.30 uur en eindigt rond 22.30 uur. (meer)

Regio

Workshop Thuis op Orde
Lansingerland/Pijnacker - Annemiek Tigchelaar, Professional Organizer, verzorgt op maandag 18 mei een workshop ‘Thuis op orde’ in de Soete Suikerbol in Pijnacker. In deze workshop leren de deelnemers men om van hun huis weer een gezellig ‘thuis’ te maken. (meer)

Orioles extra gemotiveerd

Foto
Actie op het honkbalveld.

Bergschenhoek - Zondag 10 mei wachtte voor Orioles de returnwedstrijd tegen Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, nadat een dag eerder de thuiswedstrijd verloren ging met 2-6. (meer)

Scholierentoernooi Badmintonvereniging Fly Over

Foto
Alle deelnemers van de groepen 5/6 gingen op de
foto onder het spandoek van BC Fly Over.


Bleiswijk - Aan het begin van de april/meivakantie organiseerde BC Fly Over uit Bleiswijk voor het vijfde jaar op rij het scholierentoernooi voor de groepen 5 tot en met 8 van de Bleiswijkse basisscholen. (meer)

Wim Eilander ziet nog voldoende mogelijkheden voor Soccer Boys

Leiden/Bleiswijk – Een nacompetitiewedstrijd met een 1-0 nederlaag beginnen is niet iets waar je bij voorbaat voor zou tekenen. Maar de Bleiswijkse zaterdagvoetballers van Soccer Boys hebben nog voldoende mogelijkheden om zaterdag (15.00 uur thuis) de zaken recht te trekken. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – Roodenburg
15.00 uur (nacompetitie)

Batenburg – jeugdtoernooi bij BVCB

Bergschenhoek – Zaterdag 16 mei organiseert BVCB alweer het derde Batenburg Jeugdtoernooi. De vorige twee edities waren een groot succes. De wedstrijden worden verspeeld op de thuisbasis van voetbalvereniging BVCB aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijkse Esther van Winden wil de 5000 euro halen

Bleiswijk - Het is zover: ze zijn door de magische grens van de drie miljoen euro heen. Wat vorig jaar op 4 juni nog een uniek bedrag was (de eindstand in oktober was meer dan 3,6 miljoen), is nu al een gepasseerd station. (meer)

Zwemvereniging De Watervogels promoveert

Bleiswijk - De wedstrijdploeg van de zwemvereniging de Watervogels is er dit seizoen in geslaagd om te promoveren in de KNZB EON zwemcompetitie van district 3 naar district 2. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – In totaal 1138 duiven werden zaterdag 9 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen de afstand van 340 km met zuidenwind terug. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1. A. v.d.
Burg, 2-4-9 D. v.d. Vrede, 3. M. v.d. Ende, 5. C. v.d. IJssel, 6. W. v.d.
Boogerd, 7-8 J. Straver en 10. M & J de Veld. In de B-ploeg waren de eerste tien van: 1-3 B. Hertog, 2. Comb.v..Rossum/Verweij,-n de B-ploeg waren de eerste tien van: vlucht vanuit 4. H. Kennepohl en Zoon, 5. D. Stedehouder, 6-7-9- G. Boutesteijn, 8. Erik & Jasper de Vreede en 10. A. van Weelden.
Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Burg met prijs 1.

Atletiek

Lenteloop
Bleiswijk - Zaterdag 9 mei vond in Papendrecht de 27e editie van de Nationale Lenteloop plaats met start en finish op de sfeervolle atletiekbaan van AV Passsaat. Op de 15 kilometer finishte Ronnie Duinkerken als tiende overall in een tijd van 53 minuten en 44 seconden. Met deze tijd werd hij vierde in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 35 jaar. Marijn Treurniet eindigde in 57 minuten en 8 seconden en Kees Voogt in 58 minuten en 55 seconden. Kees werd met deze tijd derde in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar. Richard Lelieveld finishte net onder het uur, zijn eindtijd was 59 minuten en 39 seconden. Erik van Keeken eindigde in 1 uur 6 minuten, Marloes Loos in 1 uur 10 minuten en Ingrid Baggerman in 1 uur 14 minuten. Wilt u meer informatie over hardlopen bij De Kieviten, bel 010- 5211320 of kijk op www.dekieviten.nl
Ladies Run Hazerswoude
Bleiswijk - Een aantal dames van De Kieviten liep 10 mei mee in een wedstrijd over 10 kilometer tijdens de Ladies Run in Hazerswoude. Pauline van Donkelaar eindigde als zesde overall in een tijd van 44 minuten en 7 seconden. Zij behaalde met deze tijd de derde plaats in haar categorie dames senioren. Elzelien van den Beukel zette een eindtijd van 48 minuten en 10 seconden op de klok. Marloes Nuijten eindigde als eerste in haar leeftijdscategorie dames onder 20 jaar in een tijd van 50 minuten en 17 seconden. Ingeborg Olsthoorn liep de 10 kilometer in 54 minuten en 35 seconden, Sabine Sonneveld finishte vlak daarachter in 54 minuten en 40 seconden

Korfbal

SDH-Weidevogels: 10 – 18
Bleiswijk - Zaterdag stond voor Weidevogels de uitwedstrijd tegen SDH op het programma. Weidevogels reisde met goede moed naar Hillegom en was van plan om er een mooie wedstrijd van te maken. Weidevogels startte in dezelfde opstelling als voorgaande weken en speelde een topwedstrijd.
Volgend weekend komt GKV op bezoek in Bleiswijk, vanaf 15.30 uur kan iedereen de wedstrijd meebeleven.

Badminton

Schipluiden- BAZUIN/PIP: 3-5
Berkel en Rodenrijs – De spelers van het 1e herenteam van badmintonvereniging BAZUIN/PIP hebben hun zegereeks voortgezet in en tegen Schipluiden. Jan Noorlander en Theo Overmeer startten als eerste herendubbel. Na een gewonnen 1e set, verloren zij de 2e set. In de gelijk opgaande 3e set verloren de Berkelaren uiteindelijk toch nog. Vincent Maasland en Edwin Kuiper hadden weinig tegenstand en wonnen gemakkelijk in 2 sets. Edwin speelde vervolgens ook een vrij gemakkelijke singel. In de 1e set kon zijn tegenstander nog bijblijven, maar uiteindelijk behaalde Edwin een gemakkelijke overwinning in 2 sets. Ook Jan had weinig tegenstand in zijn singel en behaalde derhalve ook een gemakkelijke overwinning in 2 sets. Vincent had echter meer tegenstand, hij verloor echter nipt in 2 sets. Theo had tenslotte de makkelijkste singel. In twee zeer gemakkelijke sets stelde hij de winst in zijn singel veilig. Met een 4-2 voorsprong begonnen de heren van BAZUIN/PIP aan de laatste 2 dubbels. Theo en Edwin begonnen niet goed en verloren dan ook de 1e set. De 2e set wisten zij echter wel te winnen. In de beslissende 3e set begonnen zij echter weer niet goed, na een 4-11 achterstand, wisten zij nog terug te komen tot 16- 17. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning in hun dubbel. Jan en Vincent behaalde tenslotte een hele gemakkelijke overwinning in 2 sets.
Door deze overwinning behouden de heren van BAZUIN/PIP de 1e plaats in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 mei in ’s-Gravenzande tegen De Zeemeeuwen.

Autocross

Prik Racing
Berkel/Bergschenhoek – Zes vrienden uit Berkel en Rodenrijs en ťťn uit Bergschenhoek vormen samen Prik Racing. Ze nemen jaarlijks deel aan een aantal autocrossen. De mannen rijden om de beurt en doen zeker hun best, maar lol en gezelligheid staan voorop. Ieder jaar proberen ze met hun beperkte budget weer een iets betere auto te bouwen. Dat bouwen doen ze helemaal zelf en ook dat is al leuk om te doen.
Mooi weer, een leuke droge baan en een coureur die er zin in had. Alle ingrediŽnten waren aanwezig om de eerste autocrosswedstrijd van het seizoen in Hoogblokland tot een succes te maken. Prik Racing kwam goed voorbereid aan de start en dat leverde mooie gevechten op in de verschillende manches met als beste resultaat een fraaie tweede plek voor Woud van den Berg. De tweede auto van het team kon door technische problemen helaas niet starten maar inmiddels staan allebei de wagens klaar voor de start van de volgende autocross. Dat wordt de wedstrijd op Hemelvaartsdag in Zevenhuizen, toch een beetje een thuiswedstrijd. Prik Racing wil daarom ook al hun sponsors en belangstellenden uitnodigen om in Zevenhuizen een kijkje te komen nemen.

Lichte stijging aantal aangiften in 2008

Lansingerland – Het aantal aangiften bij de politie is in 2008 licht gestegen, van 2128 in 2007 naar 2326 in 2008. Het aantal aangiften van geweldsmisdrijven daarentegen loopt terug, vooral die van straatroof. (meer)

Kinderkermis staat in het teken van Studio 100

Berkel en Rodenrijs – De oudercommissie van de Stichting Kinderspeelzaal Berkel en Rodenrijs organiseert op zaterdag 16 mei 2009 van 10.30 tot 15.00 uur de jaarlijkse Kinderkermis bij Peuterspeelzaal Peuterhonk aan de Oudelandselaan 135 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

‘Vergissing’ gemeente Bergschenhoek reden voor niet nakomen afspraak over grondaankoop

Lansingerland – Een inwoner van Bergschenhoek zag zich in 2008, nadat in 2003 bij de verkoop van zijn bedrijf aan de gemeente het gemeentelijk voorkeursrecht op zijn woning en resterende grond was opgeheven, geconfronteerd met het feit dat de gemeente dit voorkeursrecht toch weer had opgelegd. (meer)

Onderwijs en bedrijfsleven weer een stapje nader tot elkaar

Foto
Brainstormsessie over de onderwijs- en bedrijfsaanpak
van het vak Techniek.


Lansingerland – Afgevaardigden van onderwijs en bedrijfsleven schaarden zich woensdag 22 april rond de tafel om in een derde brainstormsessie over Techniek met elkaar van gedachte te wisselen over een praktijkgerichte aanpak van het onderwijs en korte lijnen richting bedrijfsleven. (meer)

Aanhoudingen na vechtpartij

Pijnacker/Berkel en Rodenrijs - De politie in Pijnacker moest zondagochtend 10 mei om 01.25 uur alle zeilen bij zetten om een 23-jarige man uit Berkel en Rodenrijs aan te houden. (meer)

Finale van de voorronde van Rottepop in de Rotonde

  Foto
Gitarist Elvedin Hodzic en bassist Robert Andrun
van de Naaldwijkse band No Comment. Foto: Renť Laukens


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 16 mei zullen Offhanded, Tripper, Toffe Haan en No Comment onderling strijden in de finale van de voorronde van Rottepop. (meer)

VanVelzen luistert heropening Free Record Shop op

Foto
‘s Middags om drie uur zal VanVelzen te horen zijn
op het marktplein in Berkel Centurm.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 16 mei zal de feestelijke heropening van Free Record Shop in de Berkelse Kerkstraat worden opgeluisterd door een optreden van VanVelzen. (meer)

Twaalf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan verraste Lansingerlanders

 Foto
Na de toespraken werd een champagnetoast uitgebracht
op de gedecoreerden en de Koningin, waarna de taart wordt
aangesneden.


Lansingerland - Op woensdagochtend 29 april vond ook in Lansingerland de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Burgemeester Ewald van Vliet reikte dit jaar twaalf Koninklijke Onderscheidingen uit. (meer)

Schitterend vuurwerk sluit lampionnenoptocht af

VUURWWERK

Bergschenhoek – Honderden lampionnen dansten woensdagavond door de straten van Bergschenhoek. Traditiegetrouw werd de dag voor Koninginnedag een feestelijke lampionnenoptocht georganiseerd die op diverse plekken in de gemeente van start ging en uiteindelijk – onder begeleiding van muziek – bijeen kwam bij het Landmeterplein. (meer)

FinanciŽle crisis raakt gemeente nu direct

Lansingerland – De wereldwijde financiŽle crisis begint nu ook de gemeente direct te raken. Vorige week werd bekend dat het positieve saldo van de jaarrekening 2008, waarvan werd verwacht dat het § 7 miljoen zou zijn, een negatief saldo van § 17,5 miljoen is geworden. (meer)

Beatrixrun passeert Lansingerland

Beatrixrun

Lansingerland – Zaterdag 2 mei reed de jaarlijkse Beatrixrun door zowel Bergschenhoek als Bleiswijk. De Beatrixrun is een motortoertocht waarbij ongeveer honderd zijspanmotoren in het zijspan een mindervalide passagier meenemen. (meer)

Nieuwe kerkelijke gemeente in Lansingerland

Foto
Marcel en Joke worden gezegend als voorgangers
van de nieuwe EGM Lansingerland.


Lansingerland - Op 3 mei ging Evangeliegemeente Morgenstond Lansingerland van start in de druk bezochte dienst. (meer)

Meiden aan de top – Dinah voorop - bij Top of the Kring

Foto nr. 1
De prijsuitreiking aan de overtuigende winnares van
de categorie ‘niet- zang’ Joan Donker.


Bleiswijk - In sporthal Rijneveen was woensdagavond 22 april vooral sprake van spanning. Spanning bij de artiesten die streden om de felbegeerde ‘Top of the Kring-trofee’. (meer)

Stichting Musica Inaudita presenteert ‘Stemmen in de nacht’

Foto
Het Rotterdams Jonge Mannenkoor ‘de Coolsingers’
o.l.v. dirigent Arie Hoek.


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 15 mei organiseert Stichting Musica Inaudita een concert rond bekende en minder bekende componisten uit de Romantiek. (meer)

De heer W.J. Schewe geridderd

Foto
De heer W.J. Schewe.

Bergschenhoek - De heer W.J. Schewe heeft diverse functies bekleed bij de politie KLPD, landelijk als plaatsvervangend hoofd van de Dienst verkeerspolitie van de KLPD. Binnen zijn werk heeft hij onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan politie-uitzendingen naar Tanzania, Rwanda, Burundi, RoemeniŽ en Polen. (meer)

Mevrouw J. Kunst-Willemse

Foto
Mevrouw Kunst-Willemse.

Bergschenhoek - Mevrouw J. Kunst-Willemse is al sinds 1971 vrijwilliger en penningmeester (1973) van de EHBO-vereniging Bergschenhoek. Zij geeft EHBO- lessen op basisscholen en heeft een EHBO-hulppost aan huis. (meer)

De heer J.P. Kunst

Foto
De heer J.P. Kunst.

Bergschenhoek - De heer J.P. Kunst is sinds 1976 assistent en hoofdleider (sinds 1986) van het jaarlijks vakantiekamp voor 100 ŗ 120 jeugdleden van S.V. DOTO. Verder is hij bestuurslid en lid van het jeugdbestuur van deze vereniging. (meer)

Mevrouw J. Hofman-van Spengen

Foto
Mevrouw J. Hofman-van Spengen.

Bleiswijk - Mevrouw J. Hofman-van Spengen is zelfstandig ondernemer. Ze zet zich daarnaast al sinds 1990 in voor de Hartstichting, onder andere als organisator van de collecte en andere geldinzamelingsacties van de Hartstichting. Ze werft ook nieuwe collectanten. (meer)

Mevrouw G.C. Jochims

Foto
Mevrouw G.C. Jochims.

Bergschenhoek - Mevrouw G.C. Jochims is sinds 1 oktober 2006 directeur van de Stichting Zwerfkatten Rijnmond, maar ze steekt per week minstens 80 uur per week in de opvang van zwerfkatten. Momenteel kent de stichting 60 vrijwilligers en is er een professionele ruimte. (meer)

De heer J.L. de Jong

Foto
De heer J.L. de Jong.

Bleiswijk - De heer J.L. de Jong is zelfstandig tuinder, maar is al sinds zijn 13e (1954) organist van de r.k. Kerk Onze Lieve Vrouwe Visitatie in Bleiswijk. Hij is tevens muzikaal begeleider van het St. Caeciliakoor van deze kerk. (meer)

Mevrouw C.P. Schuurmans-van der Linden

 Foto
Mevrouw C.P Schuurmans-van der Linden.

Berkel en Rodenrijs - Mevrouw C.P Schuurmans-van der Linden verricht als sinds 1962 vrijwilligerswerk op het gebied van onderwijs. Zij is onder meer lid geweest van het schoolbestuur Laurentius en van de onderwijscommissie in de gemeente Berkel en Rodenrijs. (meer)

De heer M.J.M. in ’t Veen

Foto
De heer M.J.M. in ’t Veen.

Bleiswijk - De heer M.J.M. in ’t Veen heeft vanaf 1974 veel verschillende vrijwilligersactiviteiten ondernomen. Zo is hij secretaris geweest van de basketbalvereniging Squirels, van sportvereniging DOTO en van het parochiebestuur van de St. Willibrordkerk. (meer)

De heer G. van Westreenen

Foto
De heer G. van Westreenen.

Berkel en Rodenrijs - De heer G. van Westreenen is vanaf 1973 algemeen Adjunct van de Districtkadergroep, een organisatie waarin onderwerpen besproken worden als arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden in de vervoerssector. (meer)

Mevrouw V.P. Wooning-Ruijgrok

Foto
Mevrouw V.P. Wooning-Ruijgrok.

Bleiswijk - Mevrouw V.P. Wooning-Ruijgrok houdt al 35 jaar de kerkruimte van de Onze Lieve Vrouwe Visitatieparochie schoon. Ook is zij al ruim 15 jaar secretaris van de Katholieke Bond van Ouderen en barmedewerkster van het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik. (meer)

De heer A. Sieverdink

Foto
De heer A. Sieverdink.

Bergschenhoek - De heer A. Sieverdink heeft onlangs een zeer actieve loopbaan als accountant afgesloten, maar heeft daarnaast ook veel vrijwilligersactiviteiten op zich genomen. Zo was hij onder meer bestuurslid van de Rotterdams Ondernemersorganisatie, 12 jaar penningmeester bij voetbalvereniging Alphense Boys en vier jaar voorzitter van het bestuur van Jeugd en Gezin Amsterdam. (meer)

De heer A.A. Dijkhuizen

Foto
De heer A.A. Dijkhuizen.

Bleiswijk - De heer A.A. Dijkhuizen heeft zich bijzonder veel gedaan voor het kerkelijk leven eerst in Scheveningen en later in Bleiswijk. (meer)

Koninginnedag met een lach en een traan

11 Oranje
Een vroeg ontbijtje werd druk bezocht.

Lansingerland – Koninginnedag 2009 zal de geschiedenis ingaan als de dag die begon met een lach en eindigde met een traan.

In alle vroegte reeds waren de vele inwoners van Lansingerland in de weer
met matjes, kleden, tafels en dozen vol spullen. (meer)

Elke beslissing roept vragen op

Lansingerland – Burgemeester Ewald van Vliet was de hele Koninginnedag in touw om op verschillende plaatsen in zijn gemeente present te zijn tijdens de Koninginnedagvieringen. (meer)

Bleiswijkse Oranjebazar brengt 23.000 euro op

Bleiswijk – Tijdens de start van de jaarlijkse Oranjebazar – de avond vůůr Koninginnedag - werden om 19.30 uur ondanks de vakantie toch bijna 650 ballonnen opgelaten en was het gezellig druk rond het Kranenburgplein. (meer)

Versierde fietsen van Saskia en Larissa de mooiste

Foto nr. 1
De prijswinnaars van de versierde fietsen
wedstrijd.


Berkel en Rodenrijs – Rond De Visch in Berkel Centrum was het woensdagavond 29 april alles oranje wat de klok sloeg. Van alle kanten kwamen even voor zevenen kinderen aangereden op fraai versierde oranje fietsen. (meer)

Het Posthuys laat mensen genieten

Foto
Het fraaie pand langs de N209
(entree Leeuwenhoekweg).


Bergschenhoek – Het zal weinigen ontgaan zijn: op een unieke zichtlocatie langs de N209 is onlangs een splinternieuw pand van Het Posthuys verrezen.
Een pand met allure; zowel van binnen als van buiten. (meer)

Kees en Riet Schuring vieren 60-jarig huwelijksfeest

 Foto
Burgemeester Ewald van Vliet bracht voor het
bruidspaar een ingelijste kopie van hun trouwakte mee,
vergezeld van een fraai boeket.


Berkel en Rodenrijs – Met een bezoek van kinderen, kleinkinderen en de burgemeester van Lansingerland vierden Kees en Riet Schuring maandag 27 april de dag dat ze 60 jaar geleden hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. (meer)

Fototentoonstelling Nederlands-IndiŽ in de Tweede Wereldoorlog

Foto
Een unieke expositie in Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs – Tot en met 19 mei kan men in de grote zaal van de SPiL (voormalig gemeentehuis) in Berkel en Rodenrijs een bezoek brengen aan een unieke tentoonstelling: een foto expositie van de overheersing van Japan in Nederlands-IndiŽ tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op grote panelen zijn de foto’s en tekeningen te bekijken; een
chronologisch verslag van de gebeurtenissen tijdens de Tweede wereldoorlog in Zuidoost-AziŽ. (meer)

Feestelijke trouwerij juf Lianne

Foto
Juf Lianne en haar Arjan werden feestelijk onthaald
door de kleuters van groep 1/2C van CBS Boterdorp.


Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Op 24 april trouwde juf Lianne Gelderblom met haar Arjan in t Manneke in Berkel en Rodenrijs. (meer)

TOGB maakt het voetbalfeest compleet in Lansingerland

 Foto
TOGB viert feest na de winst op Portugaal en de
behaalde titel met promotie. Foto: Trees Borkus-Henskens.


Berkel en Rodenrijs – “Niet verwacht, wel mogelijkheden en toch weer
twijfels.” Een duidelijker analyse van het afgelopen voetbalseizoen was er voor TOGB-trainer Danny Molendijk niet mogelijk. (meer)

Henk Boon neemt met promotie waardig afscheid van BVCB

Foto
BVCB: verdiend kampioen! Foto: John Hofman.

Bergschenhoek – De feestvreugde kende geen grenzen zaterdag even over vieren op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek. Terwijl spelers en trainers elkaar in de armen vielen werd een droom waarheid. Na de degradatie van verleden seizoen mag de vereniging van voorzitter Peter van der Sluijs zich weer tweedeklasser noemen. (meer)

Renť Wolterman: “Promotie door het collectief”

Foto
CVV Berkel kreeg meer dan het aan het begin van het
seizoen voor ogen had. Reden voor een feestje.
Foto: Annette Docter.


Berkel en Rodenrijs - Op sportpark Nieuw Vreelust heeft CVV Berkel zaterdag de kroon op het werk gezet. De Berkelse voetbalformatie wist met een klinkende 5-0 overwinning op het reeds gedegradeerde Real Parbo de tweede plaats in de vierdeklasse C veilig te stellen. (meer)

Succes voor voetballend Lansingerland

TOGB-voorzitter Ronald Hijdra nam na afloop veel felicitaties in ontvangst.
(meer)

Autorace

Femke Terpstra in BRL Light
Berkel en Rodenrijs - Na een enerverend weekend kan Femke Terpstra terugkijken op een goede start van het nieuwe seizoen. Met een zesde plek in race 1, ondanks pole position door pech een negende plek in race 2, was het haar beste seizoenstart in de BRL Light. Tijdens de vrije trainingen laat Terpstra zien dat ze met haar rondetijden goed kan meekomen in het middenveld. Na een goede start, waarbij Terpstra de leiding behield, kon zij deze goede uitgangspositie niet omzetten in een goed resultaat omdat de motor ging inhouden. Femke zocht nog de pitstraat op om de motor te resetten, helaas zonder resultaat. Uiteindelijk finishte zij als negende.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – In totaal 1315 duiven werden zaterdag 2 mei gelost voor een wedvlucht vanuit. Ze vlogen huiswaarts met westenwind. De eerste die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1-3-4-5-6-8 J. Straver, 2-10 D. v.d. Vrede, 7 A. v.d. Burg en 9 Sabrina Huksloot. Uit de B-ploeg waren dat: -3-8 D.
Stedehouder, 2-4 G. Boutesteijn, 5-10 H. Kennepohl en Zoon, 6 A. van Weelden, 7 B. Hertog en 9 W. Hulzinga.
Het poultje werd gewonnen door M. v.d. Ende met prijs 25.

Voetbal

Degradatie voor dames Berkel
Berkel en Rodenrijs - Een spannende middag in Berkel met veel publiek en media en dat voor de spannendste wedstrijd van het jaar. Berkel begon goed aan de wedstrijd met gelijk druk naar voren. Na zes minuten werd Lindy Hogedoorn door de Stedoco keepster onderuit gehaald wat geel opleverde en geen score voor de thuisclub. Na 20 minuten kreeg Berkel een penalty die genomen werd door Lindy en weer was de keepster de betere en bleef een doelpunt uit. Even later ging Michelle op doel af. Zij werd echter gevloerd wat tevens het vertrek van de keepster inhield. De hierna volgende vrije trap door Marcia Emmer leverde helaas geen treffer op. Ook met tien speelsters bleef Stedoco een lastige ploeg. Vlak voor rust nog een kans van Linda Welles na een goede voorzet van Michelle Arbman, maar de thee werd opgezocht met een 0-0 ruststand. Na de thee en wetend dat concurrent Oostkapelle verloren had, nam de druk toe op Berkel want nu moest het gebeuren. In de 54e minuut scoorde Lindy Hogedoorn prachtig de 1-0 maar om onduidelijke redenen werd de treffer afgekeurd en kon Stedoco counteren, omdat de Berkel-meiden nog in de veronderstelling waren dat het doelpunt telde. Zo ging het de tweede helft over en weer en probeerde Berkel op alle manieren een treffer te maken zodat er nog een toetje in het verschiet zou zitten. Helaas mocht het allemaal niet baten en daar waar Berkel de kansen miste, was het vervolgens Stedoco dat vlak voor tijd uit een uitbraak de 0- 1 op het bord zette.
Na twee mooie seizoen met vallen en opstaan in de 1e klasse spelen de Berkel-dames komend seizoen een treetje lager. Het was voor iedereen een mooie ervaring waarbij ook veel geleerd en genoten werd van het spelen in de 1e klasse.

Honkbal

Blue Birds-Orioles: 2-6
Bergschenhoek - Zaterdag werd de uitwedstrijd gespeeld op Sportpark Kruithuisweg in Delft. Met echt honkbalweer, zonnetje en lekker warm, was er een spannende wedstrijd te zien waarin Blue Birds weinig aan bod kwam.
Na een mooie twee punts home-run van pitcher Brendan Schoemaker in de zevende inning kwam de stand op 6-0 voor The Orioles. Later in de wedstrijd wisten de Delftenaren er nog twee punten bij te sprokkelen, eindstand 2 tegen 6.

Orioles-Blue Birds: 4-6
Bergschenhoek - Zondag kwam het Delfste Blue Birds naar Bergschenhoek toe.
Al in de eerste inning stond het 3-1 voor de Orioles. Deze punten werden gescoord naar aanleiding van fraaie honkslagen van Ben Groenendijk, Erik van Dorp (in de vijfde inning scoorde hij nog een punt) en Brendan Schoemaker. De tegenstander werd overdonderd door agressief honklopen. In de tweede inning werd de stand door de Blue Birds rechtgetrokken tot 3-3.
In de derde inning ving Xavier Arends een prachtige bal, die op het allerhoogste niveau niet zou misstaan. In de zesde inning lukte het de Blue Birds om verder uit te lopen met drie punten. In de inning werd Brad Gooding vervangen op de heuvel door Dimitri Verkuijl. Hij nam de laatste drie innings voor zijn rekening.
Zaterdag spelen de Orioles uit tegen Eurostars uit Capelle a/d IJssel en zondag 10 mei de return op Sportpark De Sporthoek.

Atletiek

Koninginneloop Beilen
Bleiswijk - Op 30 april vond in het Drentse Beilen de traditionele Koninginneloop plaats. Deze wedstrijdloop over 5 en 10 kilometer voerde de lopers over een mooi afwisselend parcours, gedeeltelijk onverhard en met een aantal klimmetjes. Ronnie Duinkerken van atletiekvereniging De Kieviten deed mee aan de wedstrijd over 10 kilometer en finishte in een tijd van 34 minuten en 46 seconden. Met deze prestatie werd hij eerste bij de heren senioren.

Wielrennen

Eerste plaats voor Nathalie
Lansingerland - Tijdens de ronde van Standaardbuiten zag Nathalie van Wesdonk kans zich al vroeg in de wedstrijd voorin het peloton te handhaven.
Zij werd derde bij het drie ronden klassement. Tijdens een massasprint legde zij beslag op een eerste plaats. Ook bij de nieuwelingen jongens van De Pedaalridders viel de jeugd in de prijzen. Tim Rodenburg uit Berkel en Rodenrijs behaalde een verdienstelijke 15de plaats. Sanne de Graaf en DaniŽlle Rodenburg vielen net buiten de prijzen. In de jeugdronde van Zwijndrecht met heel veel bochten en keien werd Lissette Prins 15de, Bas Buitenhuis 18de, FabiŽnne Dijkshoorn 17de en Jelle Rieffe 19de.

Eerste jeugdklassieker verreden
Lansingerland – In de eerste Jeugdklassieker in het hoge noorden - de tweedaagse van het Hoogeland - behaalde Merel Hofman de overwinning bij de meisjes. De tweedaagse wedstrijd bestond uit een tijdrit, criterium en een klassieker voor Nieuwelingen en junioren. Bij de Nieuwelingen plaatste Leon Hofman zich als 23ste in het algemeen klassement. In het algemeen klassement bij de junioren behaalden Pedaalridders Daan Olivier, Richard Lamens en Mark Heemskerk respectievelijk een 14de, 19de en 21ste plaats.
Inmiddels is een nieuwe stichting gevormd: Stichting Wielerpromotie Pedaalridders Lansingerland afgekort W.P.P.L de Pedaalridders Lansingerland, definitief gevestigd in Lansingerland en ingeschreven bij de K.V.K.

Groot aantal autokraken

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek – De afgelopen week zijn negen personenauto’s opengebroken in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. De politie waarschuwt autobezitters geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Haal audio- en navigatieapparatuur uit de wagen en zet het handschoenenkastje open zodat van buitenaf te zien is dat een autoinbraak weinig zal opleveren. Laat ook geen jassen, zonnebrillen of cd’s in de auto liggen, zo is het advies.

Fietsen ontvreemd

Berkel en Rodenrijs – In het weekend van 25 april en van 2 mei werden twee fietsen in Berkel Centrum gestolen. Eťn werd ontvreemd in de Kerkstraat en de ander vanaf het Westerwater.

Alcoholcontrole

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van zondag 3 mei werd tussen middernacht en half vijf een alcoholcontrole gehouden in de Raadhuislaan.
Dertig automobilisten werden verzocht te blazen. Eťn van hen, een beginnend bestuurder, bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kluis opengebroken

Bleiswijk – Op vrijdagochtend 1 mei werd om half vier ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand in de Dorpsstraat. Het slot van een schuifdeur bleek te zijn geforceerd. Vervolgens had men een kluis opengebroken. Onbekend is wat de buit was.
Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.

Woninginbraak

Bergschenhoek – In de periode van 1 tot en met 3 mei werd ingebroken in een woning aan de Pioentuin. Men had het cilinder uit het slot van de voordeur getrokken (ook wel de Bulgaarse methode geheten). Deze manier van inbreken kan voorkomen worden door de deuren te voorzien van goede sloten die het Politiekeurmerk dragen.
Cokegebruiker beboet Berkel en Rodenrijs – De politie heeft op vrijdag 1 mei even na middernacht in de Terpstraat een 24-jarige Rotterdammer aangehouden die coke gebruikte op de openbare weg. De man is ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

Berkel en Rodenrijs – Een 39-jarige inwoner van Pijnacker moest donderdagavond 30 april zijn rijbewijs inleveren, nadat op de Oostersingel geconstateerd was dat hij zwaar beschonken achter het stuur van zijn auto zat. De man was eerder tegen een verkeerspaal aangereden.

Ongepast

Op een zonnig en gezellig dorpsplein wat zo leuk begon, maar toch een zwart randje kreeg door het vreselijke incident in Apeldoorn , was er nog iets walchelijks wat ik tegenkwam: een standje die broodjes verkocht met de naam Mexicaanse griep. Dan vraag ik me af zijn deze mensen wel helemaal normaal? Jammer, maar ook dat schijnt erbij te horen tegenwoordig . Het is te hopen dat deze mensen van buiten ons leuke en gezellige dorp komen .

Marja Donia
Bergschenhoe

Berkel en Rodenrijs

Fietsen met 3-Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – Vanavond – woensdag 6 mei - start de 3-Bondenclub de tweewekelijkse serie zomeravond fietstochten. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitas-project Thuisadministratie 3B-hoek is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

Gemeente laat impasse rond bedrijf aan de Rodenrijseweg voortduren

Lansingerland – Als sinds 2001 probeert een aannemer in Berkel en Rodenrijs vergeefs een oplossing te bereiken voor de problemen die hij ondervindt als gevolg van de bouwplannen in de Rodenrijse Zoom. (meer)

Uitnodiging aan mantelzorgers Lansingerland

Lansingerland – Mantelzorgers die zich nog niet hebben aangemeld voor de Mantelzorg Compliment Middag op zaterdagmiddag 16 mei kunnen dit nog steeds doen. (meer)

Vier moties en een amendement, maar nog geen besluit

Lansingerland – De evaluatie van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) was in de jongste vergadering van de gemeenteraad goed voor vier moties, een amendement en een uitvoerig debat. (meer)

Makkelijke moties over duurzaamheid gemeentehuis en openbaar vervoer

Lansingerland – Na de rij van moties over het CVV, initiatieven van Leefbaar 3B en CDA, was het in de raadsvergadering van 23 april nog niet gedaan. ChristenUnie en PvdA bleven niet achter en kwamen met moties, respectievelijk over het openbaar vervoer en het nieuwe gemeentehuis. (meer)

Voor alles een adres bij de gemeente

Lansingerland – Vragen met een informatief karakter. Meldingen van situaties in de openbare ruimte, die niet in orde zijn. Klachten over het (nalaten van) handelen door ambtenaren en bestuurders. OfficiŽle bezwaren tegen besluiten van het college van burgemeester en wethouders. (meer)

Vrijheid en identiteit

Foto
De herdenking van de gevallenen in Bergschenhoek.

Lansingerland – Het Comitť 4 en 5 mei koos ‘Vrijheid en identiteit’ dit jaar uit als thema van de jaarlijkse Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Dat thema was de leidraad in de toespraak die burgemeester E. van Vliet maandagavond 4 mei hield bij de monument ter nagedachtenis aan alle mensen die sneuvelden voor het vaderland.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut