Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Fly-over N209/A12 toeterend in gebruik genomen

Foto
Staande in de open bak van de Opel Blitz reden burgemeester
en vestigingsmanager over de nieuwe fly over. Ze werden gevolgd
door enkele luid toeterende vrachtwagens.


Bleiswijk – Staande in de bak van een Opel Blitz uit 1947 – een kleine vrachtwagen die vroeger de handel naar de veiling bracht – reden burgemeester Ewald van Vliet en vestigingsmanager FloraHolland Bleiswijk Aad van den Enden maandagochtend 27 april in alle vroegte over de N209 en de splinternieuwe fly-over over de A12 bij Bleiswijk. (meer)

Verenigingen presenteren uniek plan

Foto nr. 1
Nadat de maquette door enkele jeugdleden van De
Pedaalridders was onthuld overhandigde Herman Pruisken
het plan aan wethouder N. Boedhoe.


Lansingerland – Er wordt al jaren over gesproken en over nagedacht en inmiddels hebben al veel plannen de prullenbak bereikt. (meer)

Met Paul de Leeuw naar wit dansfestival

Foto
Leon en Marjolijn thuis: met de VIP-kaart voor de
danceparty.


Berkel en Rodenrijs – Marjolijn en Leon van den Enden lijken te zijn uitgegroeid tot ‘bekende Nederlanders’ sinds ze te zien waren in het programma van Paul de Leeuw. (meer)

Vrienden van Berkel scoren voor de Roparun

Foto
De Mainport Barbershop Singers met dirigente Tatiana
Mitrokhina.


Berkel en Rodenrijs - Toen burgemeester Ewald van Vliet aan het einde van het benefietgala op vrijdagavond 24 mei afscheid nam was het ook voor hem een aangename verrassing dat ruim ¤ 51.000,- bijeenvergaard was voor de Vrienden van Berkel. (meer)

Zonnige geranium- en perkplantenmarkten boeken resultaat

Foto
Heel wat klanten wisten hun weg te vinden naar de
fleurig geëtaleerde geraniums en perkplanten.


Lansingerland – In alledrie de kernen van Lansingerland waren de Lions zaterdag de hele dag actief met de verkoop van geraniums en perkplanten. (meer)

Arjan Breukhoven gaat internationaal

Foto
Arjan Breukhoven; niet alleen in Berkel en Rodenrijs
een bekend gezicht, ook in het buitenland wordt deze
musicus gewaardeerd.


Lansingerland – Voor Lansingerland is organist/pianist/dirigent Arjan Breukhoven al lang geen onbekende meer. Hij treedt regelmatig op en velen kennen hem tevens als muzikaal leider van het Hollands Christelijk Mannenkoor en als organist van de fraaie Berkelse Dorpskerk. (meer)

Denk mee over de hoogspanningsverbinding Randstad 380

Foto
De zuidring tussen Wateringen en Zoetermeer die deels
over grondgebied van Lansingerland loopt.


Lansingerland - In de Randstad zijn nieuwe hoogspanningsverbindingen nodig.
Die zogenaamde ‘Randstad 380 kV-verbindingen‘ moeten ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende capaciteit is voor transport van elektriciteit en daarmee voor zekerheid in de Nederlandse energievoorziening. (meer)

Succesvolle concerten Concordia druk bezocht

Foto
De jeugdige blokfluiters met daarachter – in het orkest –
een trotse lerares Anita die de verrichtingen van haar pupillen
van nabij volgt.


Bergschenhoek - Op zaterdagmiddag 25 april verzorgde muziekvereniging Concordia een concert speciaal voor kinderen uit de hogere groepen van de basisscholen. (meer)

Gezondheidscentrum bereikt hoogste punt

Foto
Het hoogste punt is inmiddels bereikt.

Bergschenhoek – Nadert men Bergschenhoek vanaf de Berkelseweg dan lijkt een groot gebouw in aanbouw midden op de weg te verrijzen, maar schijn bedriegt. (meer)

Zwembad De Windas nadert voltooiing

Foto nr. 1
De grote glijbaan aan de zijkant van het zwembad.

Lansingerland – Het zal weinigen ontgaan zijn dat de realisatie van het nieuwe zwembad De Windas langzaam maar zeker de eindfase bereikt. (meer)

Afsluiting project ‘Het raadsel van Craenenborgh’

Foto
Nadat het boek was overhandigd kon het middeleeuws
bord worden onthuld.


Bleiswijk - Maandagochtend 20 april werd het project ‘Het raadsel van Craenenborgh’ met de leerlingen van De Kring en de medewerkers van de bibliotheek afgesloten met het aanbieden van een middeleeuws boek aan wethouder Werner ten Kate. (meer)

Basisschool De Acker bezoekt FloraHolland Bleiswijk

Foto
Leerlingen van groep 8 van basisschool De Acker uit
Bergschenhoek beproeven hun geluk bij het inkopen op
de veilingklok van FloraHolland Bleiswijk.


Bleiswijk - Groep 8 van Christelijke basisschool De Acker uit Bergschenhoek ging donderdag 23 april op bezoek bij FloraHolland Bleiswijk. De bedrijfsbezoeken die samen met het SOB (Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven Oostland) op FloraHolland Bleiswijk worden georganiseerd, zijn bedoeld om leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de dynamische sierteeltsector. (meer)

Aanleg glasvezelkabel vordert

Foto
In elke straat in de hele kern van Berkel en Rodenrijs
zal glasvezelkabel worden neergelegd. De aansluiting zal
meteen tot aan de voordeur van elke woning worden gelegd,
waarna men zelf besluit of de aansluiting naar binnen komt
en wordt gemonteerd. Gebruik is vervolgens eenvoudig, maar
niet verplicht.


Berkel en Rodenrijs – In een groot deel van Berkel en Rodenrijs – ruwweg het hele gebied tussen de Planetenweg enerzijds en de RandstadRail anderzijds – is men druk in de weer met de aanleg van glasvezel. (meer)

Alarm doet z’n werk

Berkel en Rodenrijs – Zondagavond 20 april werd geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Spoorhaven. Vermoed wordt, dat het alarm de inbreker(s) heeft verjaagd. Deze was (of waren) bezig de voordeur open te breken.

Auto’s vernield

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april werden in de Lindelaan aan twee geparkeerd staande auto’s vernielingen aangericht. Onder andere de ruiten van de auto’s moesten het ontgelden.
In dezelfde nacht werd op de Pollux ingebroken in een personenauto. Hierbij werden de autopapieren en een ID-bewijs gestolen.
Op het Westerplein probeerde men die nacht ook in te breken in een tweetal auto’s. Van deze auto’s werd de voorruit ingeslagen. Er wordt echter niets vermist.

Banden lek gestoken

Berkel en Rodenrijs – Op de Venus werden tussen 18 april 19.00 uur en 19 april 12.30 uur de vier banden van een auto lek gestoken.

Auto bij inbraak gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 26 april werd tussen 17.00 en 21.30 uur ingebroken in een woonhuis aan de Kleihoogt. Ontvreemd werden sieraden, geld en de autosleutels, waarna men er ook met de auto vandoor ging.
De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Fietser aangereden

Berkel en Rodenrijs – Woensdagochtend 22 april werd om kwart voor negen op de Oudelandselaan een 36-jarige fietser bij het oversteken aangereden. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. De fietser kwam ten val en kneusde hierbij zijn schouder. De politie is op zoek naar de automobilist die in een donkergekleurde VW Golf reed. Eventuele getuigen kunnen zich eveneens bij de politie melden, tel. 0900 – 8844.

Rijplaten gestolen

Berkel en Rodenrijs – Vanaf een bouwplaats aan de Wildersekade werden vorig weekend acht rijplaten gestolen.

Aanhouding na vernieling

Bleiswijk – Voor het oog van surveillerende agenten gooide een 17-jarige inwoner van Bleiswijk een stoeptegel op het wegdek van de IJsvogellaan kapot. De jongeman is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Daar bleek hij tevens in het bezit te zijn van een zakje wiet. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Informatie: J. van Zeele (5117687) of H. van Lobberegt (5114779).

Koninginnedag in speeltuin De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Op 30 april is er in speeltuin De Kievit een speurtocht uitgezet. (meer)

Bergschenhoek

Koninginnedag in ’t Schooltje
Bergschenhoek – Zoals ieder jaar doet Buurthuis ’t Schooltje ook dit keer na alle ‘dag’-activiteiten in het dorp vanaf 16.00 uur de deur nog even open om na te praten over de feestelijkheden op Koninginnedag. (meer)

Bleiswijk

Bingo De Leeuwerik
Bleiswijk - Zaterdag 3 mei is het weer tijd voor de bingo, een terugkerende activiteit die door de senioren van Bleiswijk erg wordt gewaardeerd. De middag die onder leiding staat van de heer W. de Leeuw, start om 14.00 uur.
Informatie: 010 – 521 48 99 of kijk op www.de-leeuwerik.info.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Amnesty Lansingerland in actie voor vrouwen in Democratische Republiek Congo

Bergschenhoek - Onder het motto ‘Verkrachting is killing, stop seksueel geweld als oorlogswapen’ kunnen bezoekers van de braderie in Bergschenhoek op Koninginnedag hun handtekening plaatsen om op te roepen voor de veiligheid van mensenrechtenactivisten in de Democratische Republiek Congo. (meer)

Vier moties en een amendement, maar nog geen besluit

Lansingerland – De evaluatie van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) was in de jongste vergadering van de gemeenteraad goed voor vier moties, een amendement en een uitvoerig debat. (meer)

Geluidsbelasting in Parkzoom voor een aantal woningen hoger dan de norm

Lansingerland – De gemeenteraad ging vorige week akkoord met een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Parkzoom’. Die herziening was nodig in verband met een aanpassing van de bouwhoogte en om hogere geluidswaarden voor de te bouwen woningen mogelijk te maken. (meer)

Kunst- en cultuurnota door raad akkoord bevonden

Lansingerland – Onlangs zag de eerste nota van het gemeentebestuur over het kunst- en cultuurbeleid in deze gemeente het licht. (meer)

Aanbesteding bouw gemeentehuis biedt lokale aannemers geen kansen

Lansingerland – De eisen die de gemeente bij de Europese aanbesteding van het nieuwe gemeentehuis stelt zijn zodanig zwaar dat zelfs een combinatie van lokale aannemers niet in aanmerking zou komen. (meer)

Kwestie van door de gemeente geïncasseerde UPC gelden voor de rechter

Rotterdam – Op 22 april diende voor de kantonrechter in Rotterdam het geding dat vier inwoners van Berkel en Rodenrijs hebben aangespannen tegen de gemeente Lansingerland, over de 1,85 miljoen euro die UPC betaalt als vergoeding voor de onrechtmatige verhoging van de kabeltarieven in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Voor alles een adres bij de gemeente

Lansingerland – Vragen met een informatief karakter. Meldingen van situaties in de openbare ruimte, die niet in orde zijn. Klachten over het (nalaten van) handelen door ambtenaren en bestuurders. (meer)

Makkelijke moties over duurzaamheid gemeentehuis en openbaar vervoer

Lansingerland – Na de rij van moties over het CVV, initiatieven van Leefbaar 3B en CDA, was het in de raadsvergadering van 23 april nog niet gedaan. ChristenUnie en PvdA bleven niet achter en kwamen met moties, respectievelijk over het openbaar vervoer en het nieuwe gemeentehuis. (meer)

BVCB volop kampioenskansen, Soccer Boys veroordeeld tot nacompetitie

Foto
BVCB-doelman Richard Dekkers moet handelend optreden
in de derby tegen Soccer Boys. Rick van Hal (links), Nick Mahieu,
Soccer Boys-aanvoerder Aziz Benchamach en Niels Kahlmann
(rechts) kijken toe. Foto: John Hofman.


Bleiswijk – Met de 0-1 einduitslag in de derby Soccer Boys-BVCB zijn de kampioenskansen voor de Bleiswijkse formatie tot nul gereduceerd en mag de ploeg van trainer Wim Eilander zich gaan opmaken voor de nacompetitie. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB – Be Fair 14.30 uur
Kouderkerk – Soccer Boys
Real Parbo – Berkel
Berkel (da) – Stedoco 2 15.00 uur
Zwaluwen(da) – Soccer Boys

Zondag:
TOGB – Portugaal 14.00 uur
Soccer Boys – Waddinxveen 14.00 uur

TOGB kan zondag de klus klaren

Berkel en Rodenrijs - De voorlaatste wedstrijd van TOGB deze competitie zal worden bijgeschreven als de wedstrijd met een winst- en verliesrekening.
Winst, omdat concurrent PFC, voor aanvang gelijk in aantal punten, de wedstrijd tegen Dilettant zou verliezen. (meer)

CVV Berkel zet bouw kleedkamers in gang

Foto
Nina Hoogerbrugge en voorzitter Jeroen van Leeuwen van
CVV Berkel ondertekenen de bouwovereenkomst in het
clubgebouw. Op de achtergrond Martin de Ronde, Cees Nederveen
en Cor Schotte van de bouwcommissie. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs – Met de ondertekening van de bouwovereenkomst tussen CVV Berkel – voorzitter Jeroen van Leeuwen en directeur Nina Hoogerbrugge van het aannemersbedrijf Piet Hoogerbrugge werd afgelopen vrijdag de aanzet gegeven voor de bouw van acht nieuwe kleedkamers op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Afscheid bij BVCB

Foto
De bank bij BVCB met v.l.n.r. Marcel in ’t Veen,
Henk Boon en Marco Bal. Zij nemen zaterdag afscheid
bij de club.


Bergschenhoek - Aanstaande zaterdag 2 mei, na de laatste competitiewedstrijd van BVCB tegen Be Fair (eventueel met een kampioenschap voor de Bergschenhoekse formatie) zal de vereniging BVCB afscheid nemen van enkele begeleiders van het eerste team. (meer)

Leen Merison mist eerste plaats tijdens avond 4-Daagse

Rotterdam - Op een haartje na miste Leen Merison vrijdag bij de opening van de Vierdaagse van Ahoy’, de winst in de tijdrit. In deze door de Vrienden van Berkel georganiseerde cyclus moest Merison, die uitkomt voor het team van Cas Lamens, slechts Vlaardinger Louis de Haas voor laten gaan. (meer)

Jaap Bosschieter volleybaltoernooi blijft spannend

  Foto
Volleybal is een sport van concentratie en balbehendigheid.

Bleiswijk – In totaal zestien teams, allemaal samengesteld uit leerlingen van de Bleiswijkse basisscholen, streden met elkaar om de hoogste eer tijdens het jaarlijkse Jaap Bosschieter volleybaltoernooi. (meer)

Geslaagd sponsortoernooi brengt 40.000 euro op voor Rheumaverpleeghuis

Foto nr. 1
De directeur van het Rheumaverpleeghuis laat bewoner de
heer A. de Bruin het startsein geven. Rechts organisator Dodo Cossée.


Bergschenhoek - Een opbrengst van ¤ 40.000 en een speciale oorkonde aan drie deelnemers van ‘Vrienden van het Rheumaverpleeghuis’; dat was het resultaat van een dag golfen op De Rottebergen in het recreatiegebied van Bergschenhoek. (meer)

Hockey

HBR-Pijnacker: 2-2
Berkel en Rodenrijs - De voorlaatste wedstrijd van het seizoen werd een echte streekderby met Pijnacker op bezoek. Het spelpeil was laag met veel slordigheden aan beide kanten. Volkomen uit het niets kwam toch de 0-1 voor Pijnacker op het scorebord, toen een speler alleen voor de keeper verscheen en koel afmaakte. Hierna creëerde Berkel wat kansjes en vijf minuten voor rust was de stand weer gelijk door een hard schot van Maurits Smal. Na rust kregen de Berkelaren de meeste kansen. Een kwartier na rust leidde dit tot een verdiende 2-1 voorsprong doordat Tom Leijendekker een strafcorner hard tegen de plank sloeg. Er ontstonden wat irritaties in het veld, waar de arbiters zwak op reageerden. Hoewel HBR de kansen bleef scheppen wist Pijnacker toch tien minuten voor tijd gelijk te maken door een ten onrechte toegekend doelpunt bij een te hoog ingeslagen strafcorner. Hierdoor ging Pijnacker dankbaar met een punt naar huis. Over twee weken de laatste wedstrijd uit bij De IJssel in Nieuwerkerk.

Wielrennen

Zege voor Dennis van Winden
Rotterdam - De Berkelse belofte Dennis van Winden begon de Franse rittenkoers met een dagzege. Van Winden (lid van wielervereniging RWC Ahoy’) reed op drie kilometer voor de finish weg uit een eerste groep van veertig renners, met daarin vijf ploeggenoten van het Rabo-opleidingsteam.
Vervolgens bleef Dennis het op hol geslagen peloton ruim voor.
Maar ploegleider Kuys en Dennis moesten de volgende dag een teleurstelling verwerken. Domme pech kostte het team de leiderstrui. Van Winden kreeg, op een cruciaal moment in de voorlaatste van de drie plaatselijke ronden, een lekke band. Dennis van Winden verloor ruim driekwart minuut. Van Reek tweede in Made Rotterdam - André van Reek zorgde zondag in de wielerronde van Made voor een succes van het Cycling Team RWC Ahoy’. De winnaar van de clubklassieker in de Zeeuwse Braakmanpolder pakte een tweede plaats. In de klassiekers van het afgelopen weekeinde speelde RWC Ahoy’ een bescheiden rol. In de Alblasserwaard werd Harm Bronkhorst 47ste en Patrick van Loon 57e. In de Zeeuwse Wim Hendriks Trofee maakte de eerste- en tweedejaars beloften van Ahoy’ zondag nuttige wedstrijdkilometers. Jelle Schouten, Kelian Lankester, Jerwin Wieser en Bob van der Tholen finishten na 160 km op ruim een minuut achter de Drentse winnaar van de pelotonssprint Martijn Verschoor.

Ronde van Alphen a/d Rijn en Nieuwkuijk
Lansingerland – In Alphen a/d Rijn waren de jeugdrenner/sters van De Pedaalridders uit Lansingerland ruim vertegenwoordigd. Gaby Gieskens reed mee in de kopgroep, maar verloor met banddikte haar podiumplaats en werd vierde. In de ronde van Nieuwkuijk behaalde Gaby een verdienstelijke vijfde plaats. Haar clubgenoot Merel Hofnam uit Bleiswijk plaatste zich in haar categorie op een fraaie tweede plaats. In de ronde van Nieuwkuijk werd Merel achtste. In de wedstrijd in Alphen a/d Rijn behaalden Pedaalridders Fabiëne Dijkshoorn Bas Buitenhuis en Iris Kerklaan respectievelijk een 16de , 9de en 14de plek bij de Meisjes. De jeugdrenners vanuit de wielerschool WPPL De Pedaalridders boeken steeds meer successen: Wouter Huig, Twan de Jong, Guus Veldman, Kevin Blok en Bart Scholte vielen net buiten de prijzen. Danique Ammerlaan en Camiel Lok werden 19de in hun categorie. In de hoogste categorie bij de jeugd behaalde Rowan Remmerswaal een zesde en Bas van der Burg een tiende plaats. Collin Molenaar werd 17de en Niels Pruisken viel net buiten de prijzen. Bij de meisjes werd Lisette Berghenegouwen vierde. In de jeugdronde van Zwolle behaalde Lissette Prins uit Berkel en Rodenrijs een twaalfde plaats.
Ronde van Made Lansingerland - In de ronde van Made voor Nieuwelingen ontstond vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 20 renners. Uiteindelijk bleven er 10 renners over die de bel kregen voor de laatste ronde. Het was een smalle en lastige aankomst Nicky Giesken kwam als zevende over de meet. Een dag eerder reed Nicky de ronde van Oud Gastel en werd daar twaalfde. In de Omloop van Borsele had nieuwkomer Jesper Riebroek bij de junioren van De Pedaalridders de beste papieren door vanuit een massasprint als 20ste over de streep te komen. Daan Olivier werd 21ste. Thom van Spek, nog maar kort bij De Pedaalridders, maakte een goede indruk tijdens zijn eerste klassieker en reed de wedstrijd uit. Clubgenoot Guido Windmeijer zat achter een valpartij en moeste de laatste ronde opgeven vanwege te grote achterstand.

Atletiek

Kieviten actief in wedstrijden
Bleiswijk - Diverse atleten van atletiekvereniging De Kieviten kwamen in actie tijdens wedstrijden. Richard Lelieveld stond aan de start van de maandelijkse Dobbeloop in Nootdorp. Hij won de wedstrijd over 10 kilometer in een nieuwe toptijd van 36 minuten en 51 seconden en verpulverde hiermee zijn oude record op deze afstand met bijna anderhalve minuut. Ook Willem van der Kooij verbeterde een persoonlijke toptijd. Hij deed mee aan de maandelijkse 3 Plassenloop in Zoetermeer. Willem eindigde als vierde op de 5 kilometer in een eindtijd van 17 minuten en 58 seconden, een verbetering van zijn persoonlijk record met 7 seconden. Jack ‘t Hoen eindigde in Zoetermeer als derde in een tijd van 17 minuten en 23 seconden. Marloes Loos nam deel aan de eerste editie van de Zuidasrun in Amsterdam. Zij liep 10 Engelse mijlen en finishte in een tijd van 1 uur 15 minuten en 27 seconden. Pauline van Donkelaar ging nog verder van huis en deed met een team van haar studentenatletiekvereniging in Maastricht mee aan de Batavierenrace. Deze grote estafetteloop van Nijmegen naar Enschede kent 25 etappes en ruim 300 deelnemende teams. Pauline liep de slotetappe en finishte voor heel veel toeschouwers op de atletiekbaan van de Universiteit Twente. Ze liep de 7,5 kilometer in 31 minuten en 15 seconden, wat een negende plaats op haar etappe opleverde. Haar team eindigde op een fraaie vierde plaats in het algemeen klassement met een totaaltijd van 11 uur 29 minuten en 21 seconden.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – In totaal 1276 duiven deden zaterdag 25 april mee aan een wedvlucht vanuit Pommeroeul. Ze werden om 08.45 uur gelost met oost- zuidoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen in groep A waren van: 1, 2, 4, 5 en 6. D. v.d. Vrede, 3. L. v.d. Berg, 7 en 8, A. v.d. Burg, 9. S.
Paul en 10. M. v.d. Ende. In de B-groep waren dat: 1. K. v.d. Bulk, 2 en 4.
H. Kennepohl & Zn., 3 en 9. B. van Rossum, 5, 6, 7 en 10. G. Boutesteijn en 8. Erik en Jasper de Vreede. Het poultje werd gewonnen door L. v.d. Berg met prijs 5.

Tafeltennis

TOGB-Vriendenschaar: 5-5
Lansingerland - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft de afgelaste wedstrijd tegen koploper Vriendenschaar toch moeten inhalen. Omdat TOGB met een onwaarschijnlijke 9-1 of 10-0 kampioen zou kunnen worden, moest gespeeld worden. Het werd 5-5. Lennard Overdevest en Wim Scholte wonnen beiden twee enkels. Harry Sintemaartensdijk pakte één punt. Vriendenschaar blijft kampioen en TOGB stijgt van de vierde plek naar een gedeeld tweede plaats.
De eindstand in de eerste klasse, groep 4, na tien speelronden: 1.
Vriendenschaar 5 (63 punten), 2. Shot'65 3 (54), 3. TOGB 1 (54), 4. NS 1 (50), 5. TOV 2 (43), 6. Taverzo 5 (36). TOGB staat gedeeld tweede met Shot.
Doordat Shot twee keer van TOGB gewonnen heeft, eindigt Shot op de tweede plek.

Voetbal

Oostkapelle-Berkel: 2-1 (da)
Berkel en Rodenrijs – Het was de thuisclub Oostkapelle die de regie bepaalde en na een half uur spelen ook op een 1-0 voorsprong kwam; een schot van afstand vloog over Jennifer Gittling zo het doel in. Dit was tevens de ruststand. Na de thee en vrijwel direct vanaf de aftrap een kans voor de Berkeldames. Een voorzet van Linda Welles op Lindy Hogedoorn leverde een goed schot op dat de keepster tot corner kon tikken. In de 56ste minuut mocht Oostkapelle geheel vrijstaand voor het Berkeldoel de 2-0 scoren en toen leek de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd kon Michelle Arbman, met hulp van de Oostkapelle keepster, de 2-1 scoren en hoewel Berkel toen ineens vleugels kreeg kwam de treffer te laat. Zelf aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd winnen en hopen op de sportieve plicht van de andere ploegen; een moeilijkere opgave is bijna niet denkbaar.


CVV Berkel-Westlandia: 2-0
Berkel en Rodenrijs - Met voor de wedstrijd een techniekclinic met jeugdspelers onder leiding van Rein Buitenhuis, muziek op het terras en toeters en ratels voor de jeugd werd alles gedaan om de mannen van CVV Berkel te ondersteunen tijdens de wedstrijd tegen Westlandia. Het team van Westlandia had na de winterstop niet meer verloren. Met alweer een aangepast elftal (Edwin van wijk en Jeroen Buitenhuis geblesseerd en Martijn Muis geschorst) en de teruggekeerde Simon Hoep en het prima optreden van Brent Kunnen in de spits, werd de strijd aangevangen. Al in de eerste vijf minuten oefende Berkel enorme druk uit op het doel van de Westlandiakeeper. Robert v.d. Velden, Pieter van der Breggen en Lennard Kennepohl kwamen in kansrijke posities. In de vijfde minuut scoorde Robert uitstekend op een pass van Pieter, 1-0. Een minuut later was Lennard Kennepohl dichtbij de tweede treffer. Brent Kunnen bleef niet achter en middels twee goede acties testte ook hij de keeper van Westlandia.
Diezelfde Brent bood Pieter van der Breggen een prachtige kans in de 23e minuut. Helaas werd deze kans niet omgezet in een doelpunt. Logischerwijs nam de druk van Berkel na een klein halfuur enigszins af. In de 32e minuut werd Westlandia voor het eerst echt gevaarlijk. Doelman Ralph van den Bulk redde echter prima. Deze doelman bleef zich verder de gehele wedstrijd positief onderscheiden. Hij wist steeds goed handelend op te treden en hield Berkel op cruciale momenten goed in de wedstrijd.
De eerste helft werd afgesloten met enig tumult in de 45e minuut, toen diverse Berkel-spelers appelleerden voor een handsbal van een Westlandia- verdediger. De scheidsrechter was het niet eens met de heren en weigerde de bal op de stip te leggen. Met 2x geel (1x Berkel en 1x Westlandia) in de eerste helft ging men van de thee genieten.
De tweede helft was qua voetbal wat minder goed, maar de spanning vergoedde veel. Berkel bleef kleine kansen creëren via Kennepohl en schoten van Glenn van Vianen, maar ook Westlandia speelde alles of niets. Men had immers nog kans op de 3e periode titel. De achterhoede en de verdedigende middenvelders van Berkel hadden er echter goed het oog op en indien Nederstigt en Bes toch iets weg moesten geven was er steeds weer keeper Van den Bulk. Toch schrok alles wat Berkel een warm hart toedraagt in de 73e minuut. Westlandia scoorde toen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarna viel Rick van der Deen in voor de moegestreden Brent Kunnen. Na een vervelende blessure vierde hij in de 72e minuut zijn rentree met een prima doelpunt op aangeven van Pieter van der Breggen. De tweede helft leverde verder nog twee gele en een rode kaart op voor Westlandia. Toch was het een sportieve wedstrijd. In de 94e minuut floot de scheidsrechter definitief af en toen vervolgens duidelijk werd dat concurrent CION verloren had kon het feest losbarsten.
Met nog één wedstrijd te gaan (tegen Real Parbo uit) staat CVV Berkel met een voorsprong van twee punten alleen op de tweede plaats en kan men bij winst volgende week rechtstreeks promoveren naar de 3e klasse.


GSV-Soccer Boys 1 (zo): 2-3
Bleiswijk - Met het einde van de competitie in zicht is er voor Soccer Boys dit seizoen niks meer te behalen. Te vaak zijn er onnodige punten laten liggen en dat maakt ook het behalen van de derde periode onhaalbaar. Deze week mocht Soccer Boys op bezoek bij hekkensluiter GSV, die de laatste weken wel wat beter in vorm leek gezien de resultaten. De wedstrijd werd door de Bleiswijkers goed gestart en GSV kwam er niet aan te pas. Na een kwartier spelen werd dit ook uitbetaald in een doelpunt. Een wat ongelukkige situatie tussen een GSV verdediger en zijn keeper zorgde ervoor dat Martijn van Harten de bal in een lege goal mocht tikken. Na deze 1-0 zakte het spel wat weg en Soccer Boys vergat te vaak te voetballen. Ondanks dat kon GSV wederom geen vuist maken en kwam er nauwelijks aan te pas. Het was dan ook niet geheel verrassend dat de 2-0 voor Soccer Boys er zou komen. Jeffrey Pierot zette op rechts een actie in waarbij hij enkele tegenstanders aftroefde en uiteindelijk het balletje zorgvuldig in het hoekje wist te plaatsen. Vlak voor rust zou GSV wel op 2-1 komen, was het dat er een individuele fout van Soccer Boys aan vooraf moest gaan. Na rust ging Soccer Boys weer iets beter voetballen en de grote ruimtes op de flanken werden een stuk beter benut. Het aantal grote kansen dat hieruit voort kwam was dan ook niet op één hand te tellen, het aantal doelpunten echter wel, namelijk nul. Ondanks dat GSV nauwelijks gevaar wist te creëren bleef het gevaar van die 2-2 natuurlijk in de lucht hangen. Deze zorg zou wat afnemen zodra een GSV speler het nodig vond een Soccer Boys speler in het gezicht te spugen en ook nog even een tikje te geven. Uiteraard kwam hem dit op een rode kaart te staan en was de wedstrijd in principe over.
Toch zou GSV op een gelijke stand komen, ondanks de tien man. Op wonderbaarlijke wijze wel te verstaan, een rollertje naar de goal werd door de Soccer Boys keeper, Kjield Hofman, net iets verkeerd ingeschat waardoor deze hem in plaats van hard weg te schieten ongelukkig in de goal laat rollen. Ongelofelijk en jammer, ook zeker gezien het feit dat hij zijn eerste wedstrijd keepte bij Soccer Boys en dat in principe prima deed.
Gezien het aantal gecreëerde kansen in de tweede helft was de hoop op een overwinning echter nog groot. Soccer Boys ging dan ook weer richting GSV doel. Na een gepareerd schot door de GSV keeper zou Paul Siebers er dan ook voor zorgen dat de overwinning er alsnog kwam door de bal in tweede instantie hard tegen de touwen te jagen. De drie punten hebben weinig betekenis meer in competitie verband, maar een overwinning is altijd lekker.

Korfbal

Weidevogels-Madjoe: 12-6
Bleiswijk - Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd na de zaalcompetitie van Weidevogels op het programma. Weidevogels wilde in deze thuiswedstrijd de positieve lijn van de vorige wedstrijd graag voortzetten. Op bezoek kwam Madjoe, de nummer twee van de competitie, dus een eenvoudige opgave zou het niet worden. Weidevogels startte in dezelfde opstelling als vorige week.
Dit achttal deed wat zij beloofde en won de wedstrijd met 12-6.
Volgend weekend is Weidevogels vrij, maar zaterdag 9 mei reist het af naar Hillegom waar SDO de tegenstander is.

Gevonden en verloren

Berkel en Rodenrijs – Gevonden: donkerblauw damescolbert, omgeving Rodenrijseweg. Informatie: tel. 06 – 188 533 30.

Beatrixrun rijdt door Lansingerland

Lansingerland - Zaterdag 2 mei wordt voor het 26ste achtereenvolgende jaar
de Beatrixrun gereden. De Beatrixrun is een motortoertocht van circa 100 zijspanmotoren met in het zijspan een verstandelijk gehandicapte passagier. (meer)

Hennepkwekerij ontmanteld

Foto
De planten stonden op het punt geoogst te worden.

Berkel en Rodenrijs – Na een anonieme tip spoedde de politie van Lansingerland zich vorige week dinsdag naar een pand aan de Industrieweg te Berkel en Rodenrijs waar na onderzoek bleek dat er op de eerste etage van het pand een hennepkwekerij gehuisvest was. (meer)

Lansingerland Zomerfestival mag dorpsfeest worden

Foto
Naast Gerard Joling zal ook Wolter Kroes van de partij
zijn op het eerste Lansingerland Zomerfestival:
donderdagavond 25 juni op het parkeerterrein van sportpark
Het Hoge Land.Berkel en Rodenrijs – Het parkeerterrein van sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs zal donderdag 25 juni het decor vormen van een groots Lansingerland Zomerfestival waar artiesten als Gerard Joling, Wolter Kroes en DJ Jerome hun opwachting maken. (meer)

Koninginnedagglazen voor de jeugd

Koninginnedag

Bleiswijk – Ook dit jaar ontvingen alle leerlingen van de basisscholen in Bleiswijk weer een geschenk ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag. (meer)

Kijken naar en genieten van oude ambachten

kijken en genieten

Berkel en Rodenrijs – De bezoekers van Berkel Centrum werden zaterdag door de actieve leden van de winkeliersvereniging verrast op enkele kramen met daarin een presentatie van oude ambachten. (meer)

Mombassa: dé coverband met soul

Foto
De twee geweldige zangeressen maken de sound
van Mobassa compleet.


Berkel en Rodenrijs – Zaterdag staat de 9-mans formatie Mombassa op de planken van Ome Ab. (meer)

Rock in de Rotonde

Foto
De band The Loo brengt rock-‘n-roll in de
Rotonde.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 mei is het weer feest in de Rotonde. Zo treedt de lokale band, A Drug For All Reasons - of zoals bekend bij de bezoekers van de Rotonde als ADFAR – op in het jongerencentrum op Het Hoge Land. Maar de topact van deze avond is de band The Loo. (meer)

In de rij voor zwemles of gespetter

Foto
Er werden zaterdagmiddag een kleine tweeduizend
inschrijvingen verwerkt.


Berkel en Rodenrijs – Om kwart over negen zat de eerste belangstellende al voor de deur van sporthal Oostmeer. Zaterdag 18 april kon iedereen zich komen aanmelden voor zwemlessen of andere zwemactiviteiten in het nieuwe zwembad De Windas. (meer)

High Tea en schone auto’s leveren bijna duizend euro op

Foto
In totaal ruim 80 auto’s werden weer ‘als nieuw’
afgeleverd na een fikse wasbeurt.


Berkel en Rodenrijs – De auto laten wassen voor slechts vijf euro of aanschuiven aan de high tea voor ietsje meer; zaterdag 18 april stond voor de jeugd van de Hervormde kerk in Berkel en Rodenrijs in het teken van de jaarlijkse Doe-dag. (meer)

Minister Verburg opent drie prototypes energieproducerende kas

Foto
Minister Gerda Verburg - met rechts Nico van Ruiten
en links Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur
van Wageningen UR - opende de drie prototypes van
energieproducerende kassen in Bleiswijk op een segway.


Bleiswijk – Klimaatneutraal telen is voor de glastuinbouw weer een stap dichterbij. In Bleiswijk staan drie veelbelovende kasconcepten die meer duurzame energie kunnen opleveren dan aan fossiele energie voor de teelt nodig is. (meer)

Ontroerend spel met dramatische afloop

Foto nr. 1
Het gezin nog compleet.

Bergschenhoek - Familiedrama’s, hoe vaak lezen we het niet in de krant of vernemen we het via de televisie? Jaren geleden werd er al een Griekse tragedie, Medea geheten, over geschreven. (meer)

Nieuwbouw Pius X feestelijk geopend

Foto nr. 1
De kinderen maakten allemaal een feestvlaggetje, waarna
ze naar de speelplaats trokken om de nieuwbouw feestelijk te
openen.


Bergschenhoek – Met een druk bezette speelplaats vol kinderen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden werd maandagmiddag 20 april de nieuwbouw aan de Pius X basisschool te Bergschenhoek feestelijk geopend. (meer)

Catalpa Lansingerland wéér in actie voor de Roparun

Foto
Rondjes rennen voor het goede doel.


Lansingerland - Op woensdag 8 april hebben de peuters van de Catalpa dagverblijven, een échte sponsorloop gehouden. (meer)

Golfbaan organiseert natuurwandeling

Foto
Gids Ellen Beckmann van IVN demonstreert
de tondeldoos.


Bergschenhoek - De 20 leerlingen uit groep 7 van basisschool OBS Groenehoek te Bergschenhoek hadden een leerzame natuurwandeling op golfbaan De Rottebergen. (meer)

Twee keer vol bij Dromenkermis

Foto
Theater Vlammen op de planken.

Bergschenhoek – Vanaf januari waren de kinderen van Theater Vlammen druk in de weer met de voorbereidingen van de voorstelling Dromenkermis. (meer)

Dubbelconcert van Helicon werd dubbel genieten

Foto
Vader en zoon; de een als begeleider en de ander
als speler in het leerlingenorkest van Helicon.


Berkel en Rodenrijs – Muziekvereniging Helicon presenteerde zaterdagavond 18 april een dubbelconcert in samenwerking met Harmonie Nootdorp. (meer)

Naar links, naar rechts; fietsen maar!

Foto
Bij Berghonk mochten de leerlingen een voor een
van start, voor de overige weggebruikers duidelijk herkenbaar
aan een knaloranje hesje.


Bergschenhoek – In Bergschenhoek werd maandagochtend 20 april het spits afgebeten met het afleggen van het praktisch deel van het verkeersexamen. (meer)

De vlag mag uit met Koninginnedag

Foto
De drie voorzitters van de Oranjecomité’s – v.l.n.r.
Léon Erwich, Ruud Egas en Annelies van den Beukel –
kwamen vorige week nog eenmaal bijeen om samen met
burgemeester Ewald van Vliet de laatste afspraken te maken
rond de Koninginnedagvieringen in heel Lansingerland.Lansingerland – Nog een paar dagen en dan zal heel het land zich opmaken voor de jaarlijkse Koninginnedagfeesten. Zo ook Lansingerland waar in de drie kernen volop feest gevierd zal worden. (meer)

No comment naar finale Rottepop Voorrondes

Foto
De leden van winnaar No Comment, Monsieur
Cannibale en Parkway Avenue samen met presentatrice
Manon Wilbrink van het bestuur van de Stichting Rottepop.


Lansingerland – De vierde en laatste voorronde van het Flexworx Rottepop festival is gewonnen door No Comment. Hierdoor heeft No Comment zich geplaatst voor de finale, die op 16 mei in de Rotonde gespeeld zal worden. (meer)

Nieuwe actie Stichting Hulp Letland: adopteer een kamer

Foto
Wie helpt het psychiatrische kinderziekenhuis Ainazi met
de inrichting van de kinderkamers?


Lansingerland/Zoetermeer - De Stichting Hulp Letland in Lansingerland is blij verrast met een gift van ¤ 1500.- van de Stichting Pelgrimshoeve te Zoetermeer voor het psychiatrische kinderziekenhuis Ainazi. (meer)

PvdA bezorgd over voortgang ZoRo-bus

Foto
De raadsleden werden tijdens de jaarlijkse excursie
bijgepraat over het openbaar vervoer.


Lansingerland - Zoals het er nu naar uitziet is het noordelijke gedeelte van de ZoRo-buslijn pas medio 2010 gereed. (meer)

Berkelaren bieden steun aan getroffen Italianen

Foto
Mark en Sabrina in de keuken; gespecialiseerd in
Italiaanse gerechten en gestart met een spontane actie
voor het getroffen gebied in Italië.


Berkel en Rodenrijs – “Wij zijn een Italiaans home cooking bedrijf uit Berkel en Rodenrijs. Het zal u niet ontgaan zijn dat zich grote ramp in de regio Abruzzo in Italië heeft voltrokken. (meer)

Verenigde Berkelse Spelers kleuren Oranje

Foto
De Verenigde Berkelse Spelers presenteren een gratis
voorstelling op de avond voor Koninginnedag.


Berkel en Rodenrijs – Op uitnodiging van de Oranjevereniging van Berkel en Rodenrijs zet toneelvereniging De Verenigde Berkelse Spelers woensdagavond 29 april slechts eenmalig het stuk ‘Ouwe jongens krentenbrood’ op de planken. (meer)

Bromfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 15 april werd rond drie uur ’s middags op de Kerksingel een bromfiets gestolen.

Poging inbraak

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 17 op 18 april is geprobeerd in te breken in een woning in de Nieuwstraat. Er bleek een raam te zijn geforceerd, maar men is niet binnen geweest. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Diesel gestolen

Bleiswijk – De politie kreeg in de nacht van 14 op 15 april om kwart over vier de melding, dat er een man bezig was diesel uit vrachtwagens te stelen. Hij gebruikte hierbij een slang. Toen de politie arriveerde was de man vertrokken. Uit vijf vrachtwagens bleek diesel te zijn gestolen. Ook waren tankdoppen vernield. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Voordeur opengebroken

Bergschenhoek – Tussen zondagochtend 12 april en maandagavond 13 april werd ingebroken in een woning aan de Koningsvaren. De voordeur bleek te zijn opengebroken. Verschillende ruimtes in de woning zijn doorzocht. De bewoners missen spullen, maar het is nog niet exact bekend wat er gestolen is. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Autokraken

Bergschenhoek – In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april werd in diverse auto’s in Bergschenhoek ingebroken. Het gaat om auto’s die geparkeerd stonden in de Bernhardstraat, de H. Chabotlaan, de Verzetstraat en de Bachplaats. Ontvreemd werden zonnebrillen, radio-cd-spelers en navigatieapparatuur.

Open vuur

Bergschenhoek – De politie heeft zeven jongeren bekeurd, omdat zij een vuurtje hadden gestookt op een van de velden in het recreatiegebied De Rottemeren. Ook hadden zij een barbecue omver gegooid en lagen er lege blikken bier op de grond.

’Plaatselijke sufferdje’

Kranten van dorp of regio heten tijdens borrelpraat soms ‘het plaatselijke
sufferdje’. Weldenkende mensen weten immers beter. De dorpstoeter is slechts leuk voor jubilea en advertenties van de slager. En af en toe een berichtje van de gemeente. De burgemeester van Utrecht zette deze week de hoofdredactie van een huis-aan-huisblad onder druk, volgens landelijke bronnen. Waarom? Niet minder dan de vernietiging van de complete oplage.
Een vermeend kritisch verhaal over declaraties van de burgervader bleek de aanleiding.

Tijdens bruiloften en partijen zwijgen sindsdien de kletskousen over ‘ons
lokale sufferdje’. Plaatselijke media blijken landelijk nieuws te maken.
Sterker nog, journalistieke medewerkers van deze bladen hebben zelfs eigenwijze opvattingen. Het moet niet veel gekker worden, denken lezers van ‘serieuze’ nieuwsbronnen. Waar gaat dit kikkerlandje heen als burgemeesters nationale persconferenties geven over dorpsroddel? Nederland als bananenrepubliek. Met de plaatselijke pers als irritante luis in de pels van machthebbers. Democratisch smullen, lijkt mij.

Dreigt er vervelend nieuws, dan ook geen advertentiecontract meer met de
gemeente. Zo zette de overheid in Utrecht de redactie van de lokale krant extra onder druk, zo gaat het gerucht. Mogelijk is dit kwaadsprekerij van mensen die overal tegen zijn. En al helemaal tegen de plaatselijke politiek. Of ligt de waarheid anders? Overheden maken vaak gebruik van plaatselijke media als goed gelezen bron van voorlichting. Een ‘drukmiddel’ om al te kritische verslaggeving te vermijden, is er dus wel. Maar dat gebeurt in ons open landje toch niet? Tja.

Onderschat overigens niet saaie verjaardagen en verplichte congressen op
dit punt. Bij het onvermijdelijke ‘drankje en hapje’ vliegen vaak betonnen vooroordelen in rap tempo over en weer. Na een congres over nieuwe media gisteravond was ‘dat plaatselijke sufferdje’ goed voor bulderend gelach.
‘Wacht maar’, dacht ik even.


Kees Keller
Berkel en Rodenrijs

Opnieuw twee top orkesten in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Zaterdagavond 25 april organiseert muziekvereniging Concordia een dubbelconcert op hoog niveau. (meer)

College wil toch weer onderzoek naar mogelijke vestiging HAP

Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouder wil opnieuw onderzoeken of er mogelijkheden zijn om in de gemeente een satelliet huisartsenpost (HAP) te vestigen. (meer)

Commissie: cultuurnota goede visie; uitvoeringsplan afwachten

Lansingerland – Veel waardering was er vorige week in de raadscommissie Burger en Samenleving voor de nota ‘Kunst en cultuur in de schijnwerpers’ die het college presenteerde. (meer)

Raadscommissie wil meer aandacht voor flexibel gebruik vraagafhankelijk vervoer

Lansingerland – Veruit de meeste gebruikers van het collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV) zijn tevreden over de werkwijze van de Beltax. Dat blijkt uit de evaluatie die de gemeente heeft gehouden om te weten te komen of het vervoer van mensen met een beperking aan de verwachtingen voldoet. (meer)

Inspraakperiode centrumvernieuwing Bergschenhoek van start

Bergschenhoek – Vanaf 26 maart tot 6 mei ligt de vergunningaanvraag voor de uitvoering van het Centrumplan Bergschenhoek voor iedereen ter inzage. De gemeente verwacht het besluit erover medio september te zullen nemen. (meer)

Het CDA in de aanloop naar komende verkiezingen

Lansingerland – De afdeling Lansingerland van het CDA hield op 16 april een algemene ledenvergadering. Speciale gast was het Tweede Kamerlid Jan Schinkelshoek. (meer)

Gemeente en ondernemers in debat over bestrijden crisis

Lansingerland - Woensdag 1 april organiseerde het CDA een bijeenkomst over de huidige economische crisis. Sprekers vanuit het bedrijfsleven leidden het debat in dat werd gevoerd door vijf gemeenteraadsleden van CDA, PvdA, VVD, CU en Leefbaar 3B. De gemeente werd opgeroepen om te investeren in innoverende en duurzame projecten, dan wel daarvoor de ruimte te bieden. (meer)

Denk mee over de hoogspanningsverbinding Randstad 380

Lansingerland - In de Randstad zijn nieuwe hoogspanningsverbindingen nodig.
Die zogenaamde ‘Randstad 380 kV-verbindingen‘ moeten ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende capaciteit is voor transport van elektriciteit en daarmee voor zekerheid in de Nederlandse energievoorziening. (meer)

Jongerenwerk organiseert workshops voor meiden

Bleiswijk – Jeugd- en jongerenwerk Midden Holland organiseert in de maanden april, mei en juni drie leuke workshops op de woensdagavond. Ze zijn bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar en ze worden gehouden in jeugdsoos Pecto’s te Bleiswijk. (meer)

Verkeerschaos op wegen van Lansingerland richting Rotterdam en Gouda

Lansingerland – Met het afsluiten van het Schieplein in Rotterdam Noord is een verkeerschaos aangericht die gevolgen heeft voor iedereen die vanuit Lansingerland naar Rotterdam moet reizen. Ook een van de alternatieve routes is afgesloten en deze week zorgt de afsluiting van de N209 bij Bleiswijk voor nog meer problemen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys – BVCB
14.30 uur
Berkel- Westlandia
14.30 uur
Oostkapelle (da) – Berkel
Soccer Boys (da) – Polanen
16.15 uur

Zondag:
Nieuwerkerk – TOGB
GSV –Soccer Boys

Sebastiaan en Yvonne eerste clubkampioenen Schaatsvereniging Lansingerland

Foto nr. 1
De algemeen kampioenen van Schaatsvereniging Lansingerland:
Sebastiaan van Oranje en Yvonne Buijing. Foto's: Marion van Kleef.


Lansingerland - Op 15 maart werden voor het eerst de clubkampioenschappen gehouden voor de leden van de Schaatsvereniging Lansingerland. Onder uitstekende omstandigheden werd om zeven uur in de ochtend het startschot gegeven voor de eerste rit. (meer)

Open dag CVV Berkel een daverend succes

Foto
De jeugd van Feyenoord en gastheer CVV Berkel zijn blij
na een geslaagde open dag en sportief verlopen wedstrijden.
Foto: Fred Roobol.


Berkel en Rodenrijs - De voor de eerste maal gehouden open dag bij voetbalvereniging CVV Berkel heeft aan alle verwachtingen voldaan. Niet alleen waren er veel leden van de vereniging zelf, ook konden veel niet- leden worden begroet. (meer)

4-Daagse van Ahoy’ gaat vrijdag van start

Rotterdam – Komende vrijdag 24 april zal op het terrein van wielervereniging Ahoy’ de 4-Daagse van start gaan waarvan de opbrengst bestemd is voor de Vrienden van Berkel. (meer)

Bridge

Uitslagen Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De derde parencompetitie van het seizoen 2008-2009 is afgesloten. De hoogst geëindigde paren zijn: in de A-lijn: 1. Jaap Lagâs-Albert van Ommen 56.34%, 2. Ronald Vedder-Rob Voerman 56.08%, 3. Kees van Leeuwen-Gert Roos 55.19%, 4. Ank Roos-Matthijs Tuurenhout 53.83%, 5. Harry de Grooth-Uitze Tjeerdsma 52.41%, In de B-lijn: 1. Hans Beijersbergen-Hans Lindhout 60.81%, 2. Wim Alsemgeest-Guus Wiendels 58.24%, 3. Nel Stolze-Krijn Stolze 52.52%, 4. Herma Dullaart-Bas Dullaart 52.05%, 5. Tjakko Kruit-Piet Oostenbrink 51.91%, In de C-lijn: 1. An Jacobs-Ans v.d. Linden 56.46%, 2. Joke Bonnecroy-Ruud Bonnecroy 55.18%, 3. Jan Mulder-Toos van Santen 54.84%, 4. Lenie Ammerlaan-Tilly Groenewegen 54.43%, 5. Loes Horbach-Fred Horbach 52.35%.

Wielrennen

Podiumplaats Van Winden
Rotterdam - Terwijl het Berkelse wielertalent Dennis van Winden op weg was naar een podiumplaats (3e) in Luik, viel de clubafvaardiging van Cycling Team RWC Ahoy’ geenszins uit de toon in de beloften-uitgave van ’s werelds oudste wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, die voor komende zondag op het programma staat. ‘Kleine broer’ Stefan van Winden behoorde tot een vrij grote tweede groep. Hij streed na alle beproevingen in de Belgische Ardennen – met een achterstand van minder dan 3 minuten, om de 26e plek.
Op de wielerbaan van Ans, na ruim 180 het eindpunt van de koers waarin de beste 200 beloften van Europa aan de start komen, vergiste Stefan zich in het moment waarop de uitslag werd opgemaakt. In de (extra) laatste ronde werd de Berkelaar nog overstoken door een flink aantal renners. Stefan kwam nu als 53e op het formulier. Voor Quinten Winkel, Maikel Hogervorst, de door een lekke band geplaagde Jelle Schouten en Bob van der Tholen, was de opgave nog net iets te zwaar.
Harm Bronkhorst vooraan in Friese Woudenklassieker Rotterdam - Evenals vorig jaar, toen hij in de top-tien eindigde, behoorde Ahoy’-wegkapitein Harm Bronkhorst tot de betere renners in de Friese Woudenklassieker. Harm sloot aan bij de groep die definitief afstand nam van het verbrokkelde peloton en veroverde de 14e prijs. In de nationale criteriums was er zaterdag nog een vijfde plek voor Ahoy’s eliterenner Andre van Reek. Hij eindigde, net als op tweede`paasdag in Waddinxveen, als vijfde.

Atletiek

Uitslag Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag vond in Bleiswijk de tweede van de jaarlijkse serie van zes Aart van Hovenlopen plaats. Deze hardloopwedstrijd, georganiseerd door atletiekvereniging De Kieviten, telde mee voor het clubkampioenschap 2009.
Onder prachtige weersomstandigdheden liepen de senioren een afstand van 10 kilometer, de junioren 3 kilometer en de pupillen 1 kilometer. Bij de pupillen was de strijd spannend, de top 3 zat vlak bij elkaar. Damian van Dolder eindigde uiteindelijk als eerste in nieuw persoonlijk record van 4 minuten en 7 seconden. Op een seconde gevolgd door Basil Timmerman die tweede werd en ook een nieuw persoonlijk record liep. Derde werd Tess Grootscholten in 4.09. Bij de junioren verbeterden de nummers een en twee ook hun persoonlijk beste tijd. De wedstrijd werd gewonnen door Sander Stortenbeker in 12 minuten en 29 seconden, tweede werd Kevin van den Bulk in 12.59. Marloes Nuijten finishte als derde en noteerde een eindtijd van 13.14. Bij de senioren was Marco Medendorp de sterkste, net voor Erik van Keeken. Marco won in een tijd van 39 minuten en 29 seconden, Erik finishte een seconde achter hem. Chris Paardenkooper eindigde als derde in een nieuw persoonlijk record van 40.08. Julie Beukers kwam als eerste dame over de streep, haar tijd was 40.55. Er waren meer atleten die hun persoonlijke records verbeterden. Jacco Glerum zette 42.57 op de klokken, Cor van der Blom 43.50, Ingrid Baggerman 46.50, Marcel van Lith 47.45, Hanneke van der Meer 50.33, Rob Meeuwissen 53.06, Christien van der Roer 55.57 en Annemiek Verbeek 57.38.

Dobbeloop in Nootdorp
Nootdorp - De Nootdorpse IJsclub organiseert zondag 26 april weer de maandelijkse Dobbeloop. Het parcours dat is uitgezet door het Dobbeplasnatuurgebied is geheel verhard en vrijwel autovrij. Deze Dobbeloop wordt gelopen over de afstanden van 3, 5 , 10 en 15 km. De start is om 11.00 uur. Om 10.45 uur vindt de start plaats van de Peuter- & Jeugdloop (750 meter en 1,5 km). Inschrijven vanaf 10.00 uur in het clubgebouw op de ijsbaan waar voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig is. Start, finish en parkeergelegenheid zijn bij De Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp. Voor meer informatie: kijk op www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl.

Hockey

Gouda-HBR: 7-2
Berkel en Rodenrijs - De ploegen hadden er zin in en startten met scherp aanvallend hockey. Na vijf minuten hadden beide ploegen al een strafcorner gemist. Aan de gelijkopgaande sportieve strijd kwam abrupt een einde toen de scheidsrechter, geheel tegen de geest van de wedstrijd, na zeven minuten een speler van Berkel voor een niet al te zware overtreding met rood van het veld stuurde. Twee minuten later was het 1-0. Berkel hield daarna nog tien minuten stand, maar toen ging het snel. Binnen zeven minuten wist Gouda vier maal te scoren en leek de wedstrijd voorbij. Berkel herpakte zich en zocht de aanval, maar wist ondanks een groot aantal kansen voor rust niet te scoren. Na de rust had Berkel zijn draai weer gevonden en lange tijd het beste van het spel. Toch zorgde de man minder situatie ervoor, dat Gouda regelmatig gevaarlijk kon worden. Beide ploegen kwamen na de pauze tweemaal tot scoren. HBR via een knap wippertje van Paul de Wolf en een mooi diagonaal schot van Frank Leijendekker. Zondag komt buurman Pijnacker op bezoek.

Badminton

BAZUIN/PIP-Velo: 7-1
Berkel en Rodenrijs – De spelers van het 1e herenteam van badmintonvereniging BAZUIN/PIP hebben hun zegereeks voortgezet tegen Velo uit Wateringen. In een gelijk opgaande derde set trokken Vincent Maasland en Edwin Kuiper in de 1e herendubbel aan het langste eind. Ook Jan Noorlander en Theo Overmeer haalden in derde sets de winst binnen. Edwin speelde vervolgens een loodzware singel waarin de winst uiteindelijk in de derde set met 20-22 naar de tegenstander ging. Jan speelde een goede en degelijke singel en haalde in twee sets de winst binnen. Vincent begon vervolgens te slap aan zijn singel en verloor dan ook de eerste set. In de tweede en derde set stelde hij orde op zaken en haalde ook hij de winst binnen. Als laatste speelde Theo zijn singel, hierin behaalde hij een gemakkelijke overwinning in twee sets. Met een 5-1 voorsprong begonnen de heren van BAZUIN/PIP aan de laatste twee dubbels. In beide dubbels moest eend erde en beslissende set worden gespeeld. Zowel Theo en Edwin als Jan en Vincent wisten in de beslissende set de winst binnen te halen, zodat een ruime 7-1 overwinning werd geboekt. Door deze overwinning behouden de heren van BAZUIN/PIP de tweede plaats in de competitie achter Onder Ons. De eerstvolgende wedstrijd is op 10 mei in en tegen Schipluiden.

Duivensport

Uitslagen P.V. de Vrijheid
Bergschenhoek – In totaal 1212 duiven vlogen zaterdag 18 april mee met een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze werden gelost met noord-noordoostenwind. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1 en 2. L. v.d.
Berg, 3 en 5. D. v.d. Vrede, 4. L.A. Kooke, 6. S. Paul, 7 en 8. A. v.d.
Burg, 9. M&J de Veld en 10. B. v.d. Burg. In de B-ploeg: 1 en 6. G.
Boutesteijn, 2. P. Vonk, 3. A. Hagers, 4. J. Maree, 5, 7 en 10. Comb. Van Rossum/Verweij, 8. A. van Weelden en 9. H. Kennepohl en Zn. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 5.

Motorcross

Team Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap
MX2 en Wereld Kampioenschap MX3 is een grote teleurstelling geworden voor Team Voorwinden-Brouwer Motors. Op het circuit van Hawkstone Park (Engeland) gooiden valpartijen roet in het eten van Donny Bastemeijer en diens teamgenoot Maik Voorwinden. Gelukkig wist Maik dankzij twee keer een twintigste plek nog wel twee WK-punten mee naar Berkel en Roderijs te nemen. Na de teleurstelling van vorige weekend reisde Team Voorwinden- Brouwer Motors nu zeer tevreden terug vanuit Spanje. Op het snelle en moeilijke circuit van Talavera de la Reina werd de tweede wedstrijd van het EK MX2 en WK MX3 verreden. Met succes voor het team uit Berkel en Rodenrijs, want Donny Bastemeijer en Maik Voorwinden kwamen beiden terug met een hand vol punten. De derde rijder uit het team, Kris Voorwinden, kwam in België in actie. Hij werd een manche als negentiende afgevlagd.

Voetbal

Berkel-CSW: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - De Berkel dames gingen goed van start en speelden scherp en gedreven.
In de 17de minuut kwam de verdiende voorsprong. Nadat Lindy Hogedoorn de bal aan Michelle Arbman gaf was zij het die hier wel raad mee wist en beheerst de 1-0 op het bord zette. In de 22ste minuut kon Jennifer Gittling een schot van CSW prima pareren, maar drie minuten later was het wel raak; uit een corner scoorden de gasten uit Wilnis de gelijkmaker.
Berkel ging na de thee meteen weer in de aanval en had al vrij snel succes.
Het was in de 50ste minuut Michelle Arbman die Berkel aan de 2-1 voorsprong hielp. Ook nu speelde Berkel goed en gedreven met veel passie en liet duidelijk merken dat de punten in Berkel moesten blijven. CSW wilde echter ook winnen en daardoor bleef het spannend en boeiend en was het zaak om de controle overal op het veld te houden en te proberen om de voorsprong te vergroten. Dat lukte in de 58ste minuut. Het was Lisa Wijnen die na een voorzet van Michelle Arbman de 3-1 binnenschoot. In het verdere verloop van de wedstrijd hield Berkel de zaak goed onder controle,waren er over en weer wat kansjes, maar gaf Berkel de voorsprong niet meer uit handen, waardoor de drie punten op het eigen sportpark bleven.
Een belangrijke overwinning dus waarbij alles nog open ligt in de 1ste klasse, maar Berkel wel alles in eigen hand heeft. Zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Oostkapelle.

Soccer Boys (zo)-Rijnland: 4-1
Bleiswijk - Na een voor Soccer Boys teleurstellend paasweekend, was zondag Rijnland te gast op sportpark Merenveld. Soccer Boys speelde goed combinatievoetbal en maakte veel gebruik van de flanken. Na een minuut of tien kwam Soccer Boys dan ook op voorsprong toen een schot van Mark Pelkman gepareerd werd, maar in de rebound werd binnengewerkt door Duncan van der Veen. Niet veel later zou het ook nog 2-0 voor Soccer Boys worden toen Rachid Amghar een bal gemakkelijk binnen kon koppen. De eerste helft bleef Soccer Boys de betere ploeg en Rijnland begon wat geïrriteerd te raken. Zo vond een speler het nodig om een Soccer Boys speler in het gezicht te spugen en ook natrappen kon niet uitblijven. De tweede helft werd het dan ook een andere wedstrijd, omdat het agressieve Rijnland min of meer alles wat bewoog de wedstrijd uit leek te willen schoppen. Kort na het begin van de eerste helft kwam Soccer Boys wel op een 3-0 voorsprong toen Rachid Amghar de bal beheerst in het hoekje plaatste nadat hij doorgebroken was.
Rijnland begon na deze 3-0 toch wat meer aan te dringen en er ontstonden zowaar wat kansjes voor de club uit Leiden. Eén hiervan zou verzilverd worden met nog zo’n 20 minuten te spelen. Rijnland bleef aanzetten, maar kwam eigenlijk vaak niet voorbij de achterste linie van Soccer Boys. In plaats van de aansluitende 3-2 was het dan ook Soccer Boys dat de wedstrijd definitief zou beslissen zo’n tien minuten voor tijd. Dit maal was het Martijn van Harten die tot scoren wist te komen. Met deze 4-1 op het scorebord leek Rijnland wederom wat geïrriteerd en daarom kwamen de te late tackles, elleboogstoten en het praten weer terug in de wedstrijd.
Wonderbaarlijk genoeg wist Rijnland de wedstrijd met 11 man te eindigen, waar het er misschien 8 hadden moeten zijn. De 7 gele kaarten waarmee ze naar huis mochten geeft wel een beetje de sportiviteit van de club aan in deze wedstrijd. Volgend weekend mag Soccer Boys naar GSV in Gouda.

Tafeltennis

TOGB-Vriendenschaar: afgelast
Berkel en Rodenrijs - De laatste competitiewedstrijd van Heren 1 van tafeltennisvereniging TOGB is afgelast. Reden was het overlijden van een teamlid van de tegenpartij enkele dagen eerder. De wedstrijd zal niet meer gespeeld worden. TOGB was al zeker van handhaving en tegenpartij Vriendenschaar uit Gouda was al kampioen.
Eindstand in de eerste klasse, groep 4: 1. Vriendenschaar 5 (9-58), 2.
Shot'65 3 (10-54), 3. NS 1 (10-50), 4. TOGB 1 (9-49), 5. TOV 2 (10-43), 6.
Taverzo 5 (10-36).
Bij tafeltennis is het gebruikelijk om aan het eind van het seizoen de persoonlijke resultaten van de spelers uit te rekenen. Lennard Overdevest won 67% van zijn partijen (18 van de 27), Wim Scholte 57% (12 uit 21), Harry Sintemaartensdijk 48% (13 uit 27), de geblesseerde Dennis van Rutten 0% (0 uit 3), invaller Hans van Rutten 33% (1 uit 3), dubbelspel 56% (5 uit 9). Overdevest en Sintemaartensdijk speelden alle wedstrijden mee.
Vorig seizoen degradeerden zowel het eerste als het tweede team van TOGB uit de eerste klasse. TOGB voegde vervolgens de spelers van team 1 en team 2 samen en kreeg een plek in de eerste klasse toegewezen. De Berkelaren hebben met hun goede spel laten zien dat deze toewijzing terecht was en dat de spelers minstens in de eerste klasse thuishoren.

Volleybal

Klimakon Lekkerkerk-M de Koning/Volley2B: 1-3
Lansingerland - In de laatste wedstrijd van het seizoen hebben de jonkies van het tweede vertrekkend coach Gino Kohinor nog één keer laten genieten.
Met fris en snel spel van Volley2B bleek Lekkerkerk duidelijk een maatje te klein. De eerste set werd er gestart met zes man en een libero, de wissels kwamen later de wedstrijd binnen. Er werd gelijk begonnen met goede service druk waarbij er duidelijk een speler werd uitgekozen om die onder druk te zetten, deze tactiek leek succes te hebben, vooral Jesse van Wijnen bleek in staat om de tegenstander tot wisselen te verplichten. De set werd zonder moeite gewonnen 20-25. De tweede set kwam Jaron de Buck binnen, zodat er weer wat speling zat in het wisselbeleid. Echt nodig was wisselen niet, want de spelers van Volley2B lieten zien dat ze niet veel voor elkaar onderdoen. Ook deze set kon Lekkerkerk niets doen tegen het snelle spel van Volley2B, vooral op de snelle middenaanval kregen ze geen grip; 19-25. De derde set verliep hetzelfde als de twee voorgaande sets. Volley2B kwam geen enkel moment in de problemen, 18-25. Met de winst op zak werd er in de laatste set een tandje teruggeschakeld. Vooral onzuiverheden in de pass zorgde ervoor dat er een achterstand voor Volley2B op de borden kwam. Ze kwamen nog wel terug maar de eindsprint kwam te laat; 25-23. Zoals gezegd was dit de laatste wedstrijd van succescoach Gino Kohinor. Hij heeft in de twee jaar dat hij bij volley2B werkzaam was twee teams naar het kampioenschap geleid.

VollinGo-Spanning 220 / Havecon: 4-0 (d)
Bleiswijk - Zaterdag 18 april moest dames 1 naar VollinGo in Gouda, de nummer 8 uit de poule, om hun allerlaatste wedstrijd van dit seizoen te spelen. De eerste set werd goed begonnen maar halverwege de set zakte Spanning in door een sterke service van de tegenpartij en werd verloren met 25-17. De tweede set werd het weer goed opgepakt. Spelverdeler Marije van der Burg rende zich rot, maar helaas werd de set met 27-25 verloren. De derde en vierde set wisten de dames niet genoeg te scoren en werden deze twee sets ook verloren met 25-20 en 25-17. Ondanks het behalen van geen punten zijn de dames uiteindelijk als 4e geëindigd in de poule.

Korfbal

DES-Weidevogels: 11-13
Bleiswijk - Na een slecht zaalseizoen was Weidevogels gemotiveerd om de tweede helft van het veldseizoen goed uit te startblokken te verschijnen.
Er werd hard getraind. Weidevogels startte met de uitwedstrijd tegen DES.
Het begon met de volgende acht spelers: Peter de Waard, Stefan Huisman, Dirk Jan van Dijk, Chris Bos, Manouk de Vries, Frederike Wilschut, Mayke Bolle, Marianne van Beek. Weidevogels kwam meteen de eerste helft goed in haar spel, DES1 speelde de eerste helft zwak en gaf te weinig druk om zelf te scoren. Met name de dames van Weidevogels drukten met negen doelpunten een stempel op deze wedstrijd. De 6-7 ruststand bood nog wel perspectief.
Maar in de tweede helft na de laatste gelijke stand van de middag van 9-9 kon Weidevogels een 9-12 voorsprong nemen. Deze gaf Weidevogels niet meer uit handen. Zaterdag 25 april om 15.30 uur komt Madjoe op visite.

Zegelring verloren

Berkel en Rodenrijs – Een inwoner van Berkel en Rodenrijs is rond 20 maart een dierbare zegelring verloren. De vierkante ring heeft een donkere steen en is een erfstuk. De gedupeerde eigenaar denkt dat de ring in Berkel of in Bergschenhoek verloren is, maar weet dat niet zeker. Wie de ring gevonden heeft, kan contact opnemen via 06 – 490 151 59.

Sint-Laurenscollege Lansingerland is succes

Berkel en Rodenrijs - Even was er paniek onder de ouders en leerlingen van groep 8 in Lansingerland. Op sommige scholen ging het gerucht dat het Sint- Laurenscollege zou stoppen in Lansingerland. (meer)

Lions Geraniums- en Perkplantenmarkt voor ouderenwerk

Lansingerland – De Lionsclubs in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk organiseren komend weekend de jaarlijkse Geranium- en Perkplantenmarkt. (meer)

Lansingerland Zomerfestival

joling

Lansingerland – Op donderdag 25 juni zal er een groot Lansingerland Zomerfestival worden georganiseerd op het parkeerterrein van sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Roparunteam 100 kan ruim zestienduizend euro bijschrijven

Foto
Peter v.d. Noord neemt de cheque in ontvangst.

Berkel en Rodenrijs – Voorzitter en tevens oprichter van de Roparun – de sponsorloop tussen Parijs en Rotterdam die jaarlijks veel geld opbrengt voor onderzoek naar kanker – Peter v.d. Noord was zaterdagmiddag 18 april persoonlijk aanwezig om in aanwezigheid van sporters, sponsors en organisatoren een cheque ter waarde van ¤ 16.250,- in ontvangst te nemen uit handen van Max Claessen. (meer)

Oude ambachten in Berkel Centrum

Foto
Liefhebbers van oude ambachten en traditionele gebruiken
kunnen zaterdag tijdens het winkelen in Berkel hun hart ophalen.


Berkel en Rodenrijs - Heimwee naar ‘die goede oude tijd’, interesse voor het eerlijke handwerk? Zaterdag 25 april staat tussen 10.30 en 16.30 uur op uitnodiging van de Berkelse ondernemers een zestal ambachtslieden met een kraam verspreid door het centrum opgesteld. (meer)

Grote hinder door afsluiting N209 en op- en afritten A12 Bleiswijk

Bleiswijk - Rijkswaterstaat voert van donderdag 23 april 01.00 uur tot maandag 27 april 05.00 uur werkzaamheden uit langs de A12 bij Bleiswijk. In deze periode is de N209 tussen de Groendalseweg en de verlegde Zoetermeerselaan, de kruising van de Kruisweg met de N209 en beide opritten bij Bleiswijk (8) afgesloten voor al het verkeer. (meer)

Koeien op de weg!

 Foto
Zaterdag wandelden er over de Kleihoogt ruim 30
koeien die vanuit de stal naar een weiland iets verderop
liepen.


Berkel en Rodenrijs – Ruim dertig koeien huppelden zaterdagmiddag over de Kleihoogt. Midden op de weg en dat was toch wel iets bijzonders. (meer)

Muziekschool sluit eind van het schoolseizoen haar deuren

Lansingerland – Het dreigde al enige tijd te gebeuren, maar nu is het besluit dan ook daadwerkelijk gevallen. De muziekschool in het Polderhuis sluit aan het eind van het schoolseizoen haar deuren. (meer)

Anna van der Arend-van Winden viert 100ste verjaardag

Foto
Een vrolijk onderonsje tussen de burgemeester en
de jarige eeuweling.


Berkel en Rodenrijs – Temidden van een uitgebreide familie- en vriendenschare vierde Anna van der Arend-van Winden zaterdagmiddag haar honderdste verjaardag. (meer)

Gemeente zet lokfiets in om fietsendieven te vangen

Bergschenhoek – De gemeente maakt gebruik van een lokfiets in om fietsendieven op te sporen. (meer)

Vier dagen zonder N209

Foto
Aan het eind van de maand is er geen oponthoud meer
bij het spoor, maar kan het autoverkeer over zowel het spoor
als de A12 doorstromen. (links bovenaan ligt Bleiswijk).


Bleiswijk – Om de bouwers de gelegenheid te geven in korte tijd de fly-over te realiseren over de A12 zal de N209 enkele dagen voor alle verkeer worden afgesloten. (meer)

Dorcas vrijwilligers brengen hoop in uitzichtloze situatie

Fotobijschrift Dorcas artikel
Een zigeunerman met op de achtergrond de huisjes die
in het project van Dorcas tot stand zijn gekomen.


Bleiswijk - Een groep vrijwilligers van Hulporganisatie Dorcas bezocht twee weken geleden het Transkarpatengebied in Oekraïne. Ook Bleiswijker Wim Rhijnsburger, depothouder van hulpgoederen in Bleiswijk, reisde met de groep mee. (meer)

Herman Brood herleeft in Ome Ab

Foto
Yada Yada met op de voorgrond zanger ‘Stick’.

Berkel en Rodenrijs - De bruisende tijden van Herman Broods Wild Romance zullen vrijdag 17 april weer opleven als de Herman Brood-tribute band Yada Yada een spetterend concert zal geven in podiumcafé Ome Ab. (meer)

Kinderconcert Concordia vertelt verhaal over Wieger

Foto
‘Wieger wordt wakker’ wordt gespeeld door verschillende
musici van Concordia.


Bergschenhoek - Op zaterdagmiddag 25 april geeft Concordia een concert speciaal voor kinderen uit de hogere groepen van de basisscholen, zodat zij op een leuke manier kennis kunnen maken met muziek. (meer)

Eend beleeft hachelijk avontuur

Foto
Een medewerker van de dierenambulance heeft de
eend uit haar benarde situatie bevrijd.


Bleisiwjk - Na een bezoek aan hun dochter op woensdagavond 8 april hoorde de familie Noorland uit Bleiswijk onderweg een doffe klap. (meer)

Duoconcert Muziekvereniging Helicon met Harmonie Nootdorp

Foto
Het is weer tijd voor het Voorjaarsconcert van Helicon.
Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 18 april geeft Muziekvereniging Helicon weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Er is hard geoefend en het belooft weer een fijne muzikale avond te worden. (meer)

Laatste kwartfinale voorronde Rottepop

Foto nr. 1
Parkway Avenue.

Lansingerland - Zaterdag 18 april is de vierde en laatste kwartfinale van de voorrondes van Rottepop. Dit keer speelt het zich af in de Rotonde in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Shantykoor IJgenweis en Mainport Barbershop Singers in De Ark

 Foto nr. 1
Het koor IJgenweis uit Berkel tijdens een onlangs
gehouden optreden.


Berkel en Rodenrijs – De Vrienden van Berkel krijgen van alle kanten medewerking om het sponsorbedrag voor de Roparun naar grote hoogte te doen groeien. Werd verleden jaar, toen het team voor de tweede maal de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam liep, ruim 33.000 euro bijeengebracht, dit jaar wil het team nog meer geld verzamelen voor het goede doel. (meer)

De speeltuin is weer open

Foto nr. 1
Gratis suikerspinnen voor iedereen bij de opening
van de speeltuin.


Berkel en Rodenrijs – Met een vriendelijk zonnetje en heel veel kinderen die dolgraag weer wilden spelen opende speeltuin De Kievit traditiegetrouw op Paaszaterdag de hekken voor een nieuw lente- en zomerseizoen. (meer)

Paaseieren zoeken blijft leuk

Foto
Paashazen verstopten duizenden eitjes in het gras
bij ’t Ezelsbruggetje.


Bleiswijk – Honderden kinderen, hun ouders en grootouders verzamelden zich vrijdagmiddag rond de velden van ’t Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk om present te zijn tijdens het jaarlijkse Paaseieren zoeken. (meer)

Mantelzorgers mogen best eens in het zonnetje gezet

Foto
Margré Burgstad, Annie Zijlstra (m) en de heer Kühlman;
present tijdens de dag voor de mantelzorgers.


Lansingerland – Je zorgt langdurig en onbetaald voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Je bent geen beroepsmatige hulpverlener, maar geeft zorg die voortkomt uit een persoonlijke band. “Heel belangrijke zorg,” weet ook de gemeente Lansingerland die graag de belangrijke functie van - vaak ‘ onzichtbare’ - mantelzorgers onderstreept met een ‘Mantelzorg Compliment’. (meer)

Goede start Orioles 1 in eerste klasse Honkbal

Foto
Wethouder Werner ten Kate kwam Eerste Paasdag naar
het veld van de Orioles om het startsein te geven voor een
nieuw softbalseizoen; met het werpen van de eerste bal.


Bergschenhoek – Het honkbalseizoen werd zaterdag 11 april officieel geopend. De heren van Orioles 1 spelen voor het eerst in de landelijke 1e klasse; slechts één niveau onder de landelijke hoogste klasse. (meer)

Honderd lopers actief tijdens de NextMoves sponsorloop

Foto
Drukte bij de stempelpost tijdens de sponsorloop
bij CVV Berkel voor de Roparun.


Berkel en Rodenrijs – Net als verleden jaar stonden ze allemaal te trappelen tot het startsein gegeven werd voor de grote sponsorloop die voetbalvereniging CVV Berkel had georganiseerd om geld bijeen te brengen voor het team Vrienden van Berkel. (meer)

Richard Lamens sterk in Duitsland

Foto
Richard Lamens op het erepodium na het behalen
van de eerste plaats in het Duitse Uedem.


Berkel en Rodenrijs – Wielrenner Richard Lamens is het wegseizoen sterk begonnen. De rijder van De Pedaalridders won op overtuigende wijze als junior het sterk bezet criterium de Runde von Uedem. De jeugdige rijder uit Berkel wist in de eindsprint zijn twee medevluchters terug te wijzen. (meer)

Voor nieuwe voetbalschoenen doet Lennard Kennepohl veel

Foto
Pieter van der Breggen toornt boven een verdediger
van Polanen uit. Van der Breggen, van wie het onzeker was
of hij op tijd fit was, werd uit voorzorg bij een veilige tussenstand
uit het veld gehaald. Foto John Hofman
.

Berkel en Rodenrijs – Door koploper Polanen op overtuigende wijze met 5-1 klop te geven heeft Berkel weer uitzicht op een hoge klassering. De vier doelpunten van de ploeg van Berkel-trainer René Wolterman in de eerste helft kwamen alle vier in aanmerking voor de schoonheidsprijs. (meer)

Wielrennen

Ronde van Rockanje
Lansingerland - Twee podiumplaatsen waren er voor de jeugd en Junioren dames van De Pedaalridders tijdens de ronde van Rockanje Merel Hofman schreef bij de jeugd de overwinning op haar naam en Nathalie van Wesdonk pakte bij de Junioren dames een mooie tweede podiumplaats. Gaby Gieskens werd in haar categorie 9de, Jelle Rieffe 13de dertiende. Hun clubgenoten Bas van der Burg behaalde een 23ste plaats, Maico van der Heijden, Twan de Jong en Iris Kerklaan behaalden een 25ste, 27ste en een 30ste plaats.
Wouter Huig kwam als 26ste binnen.

Overwinning voor Charmaine
Lansingerland - Gaby Gieskens werd 3de en Merel Hofman 4de tijdens de ronde van Hoogerheide. Lissette Prins werd 9de. Twan de Jong en Dewi- Jill kregen te maken met materiaalpech en vielen buiten de prijzen. Rowam Remmerswaal werd 9de. In de ronde van Hoorn behaalde Charmaine bij de Nieuwelingen meisjes een overwinning over het lastige parcours wat geheel uit keien bestond.
In de ronde van Werken dam stonden drie Nieuwelingen van De Pedaalridders aan de start. Leon Hofman werd 11de en Nicky Gieskens 18de. Emiel de Greef viel net buiten de prijzen. Bij de Nieuwelingen en junioren meisjes van De Pedaalridders behaalde Silvie Haakman en Nathalie van Wesdonk vanuit een sprint een 11de en een 13de plaats. Ronde van Waddinxveen Lansingerland – In de ronde van Waddinxveen - een wedstrijd voor Junioren - behaalde het team van De Pedaalridders met daarin Daan Olivier en Jasper van Velzen een 6de en een 19de plaats. Bij de Amateurs werd Roman van der Knaap vanuit een massasprint 9de. In de klassieker Lek en IJssel meetellende voor het Landelijk clubteams waarbij de Wielervereniging deel uitmaakt van de combinatie Pedaalridders Westland Wil Vooruit voor Belofterenners behaalde Raimond Kreder een verdienstelijke 3de plaats. Bij de Nieuwelingen met een vertrek van 135 renners behaalden Leon Hofman en Nicky Gieskens een 33ste en een 35ste plaats.

Atletiek

Hardloopwedstrijden Tweede Paasdag
Bleiswijk - Op Tweede Paasdag vond in een zonnig en warm Pijnacker de Paasloop over 10 Engelse Mijlen plaats. De weersomstandigheden waren de lopers een stuk beter gezind dan vorig jaar, toen het nog sneeuwde en hagelde. Drie atleten van De Kieviten stonden aan de start van deze wedstrijd, georganiseerd door de plaatselijke ijsvereniging. Jeannette Voogt liep een nieuw persoonlijk record van 1.31.59. Kees Voogt en Willem van der Kooij werden respectievelijk tweede en derde in hun leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar. Kees eindigde in een tijd van 1.05.10 en Willem in 1.08.01. In Utrecht kwamen op Tweede Paasdag nog twee leden van De Kieviten in actie. Tijdens de Jaarbeurs Marathon van Utrecht namen dochter Marloes en vader Ludo Nuijten deel aan de wedstrijd over 5 kilometer. De eindtijd van Marloes was 00.23.21, Ludo eindigde in 00.29.12.


Zestig kilometer van Texel
Bleiswijk - Maandag 13 april vond op het eiland Texel het tweejaarlijkse ultraloopevenement De Zestig van Texel plaats. De hardlopers leggen 60 kilometer af waarvan 30 kilometer langs de zee door het zand. Kieviten Wim van Dam en Gerrit de Bruin trokken samen op in de voorbereiding en namen deel aan deze zware hardloopwedstrijd. Wim van Dam eindigde in een tijd van 6.19.34 en draaide bij de finish om om Gerrit op te halen en aan te moedigen in de laatste kilometers. Gerrit kwam in 6.50.54 over de eindstreep.

Motorcross

MX1 Wild-Card voor Maik Voorwinden
Berkel en Rodenrijs - Een mooier cadeau kan Maik Voorwinden zich nauwelijks voorstellen. Op zijn 21ste verjaardag ontvangt de crosser uit Berkel en Rodenrijs een Wild-Card voor de Nederlandse MX1/MX2 Grand Prix in het weekend van 25-26 april op het beroemde Eurocircuit van Valkenswaard. Het Wereld Kampioenschap MX1/MX2 komt twee keer naar Nederland; later deze maand wordt er gereden in Valkenswaard. In augustus komt het WK circus naar het zware circuit van Lierop. Het organiserende land mag twee Wild-Cards uitgeven en de KNMV heeft dus gekozen voor Maik. Trainer Remy van Rees won ooit een GP in deze klasse dus geen gebrek aan ervaring binnen Team Voorwinden/Brouwer Motors. Maik is natuurlijk gemotiveerd om mooie dingen te laten zien tijdens deze wedstrijd die op diverse TV-zenders live wordt uitgezonden. Ook de NOS besteedt aandacht aan het evenement in het Brabantse zand.
Dit weekend stond de eerste wedstrijd van het Wereld Kampioenschap MX3 op de kalender voor Team Voorwinden/Brouwer Motors. Maik kwam tijdens deze wedstrijd in actie net als teamgenoot Donny Bastemeijer. De 15-jarige crosser uit Heinenoord zal in actie komen in het Europees Kampioenschap MX2.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Egelantier 1 4-5
Watertoren-Ackerfietje 1 5-4
Raedthuys-Zoetermeer 3 1-6
Raedthuys-Carambole 2 2-7
Raedthuys-Watertoren 1 2-7

Golfen

Open Golfdag Golf Centrum Rotterdam
Rotterdam/Lansingerland - Tijdens de Open Golf Dag op 18 april heeft het GCR haar deuren open staan voor iedereen die wil kennismaken met de golfsport. Dit is de ideale gelegenheid om vrienden, collega`s, familie en buren gratis kennis te laten maken met de golfsport. Kom ontdekken hoe leuk golf is en schrijf u gratis in voor een beginners golfclinic. Duur 50 minuten. Aanvang 12.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur of 16.00 uur. Mail uw gegevens door aan golfschool@gcr.nl en geef uw voorkeurstijd aan.

Voetbal

Leidsche Boys-Soccer Boys(zo): 3-3
Bleiswijk - Het paasweekend zorgde er voor dat de Zondag 1 van Soccer Boys twee wedstrijden in drie dagen zou moeten afwerken. De eerste van deze twee vond plaats op zaterdag 11 april in Leiden tegen Leidsche Boys. Het begin was wat terughoudend van de Bleiswijkers, maar al vrij snel begon het team zijn draai te vinden doordat Leidsche Boys veel steekjes lieten vallen op het middenveld en op de flanken. Hierdoor kon Soccer Boys vrij eenvoudig het balletje rond laten gaan en de tegenstander terug drukken op de eigen helft. Dit speloverwicht werd dan ook na een minuut of twintig omgezet in de voorsprong toen Martijn van Harten een vrije trap van een meter of twintig laag in het de uiterste hoek wist te krijgen. Soccer Boys bleef vrolijk doorgaan met combineren en het niveauverschil tussen de teams was gigantisch. Na een minuut of dertig zou Soccer Boys wederom tot scoren komen toen A1-speler Elliot Schoovers in een wat rommelige situatie de bal behendig in het doel wist te plaatsen. Tien minuten voor het rust signaal kon Soccer Boys voor de derde maal juichen toen een kopbal van Marc Termeulen in eerste instantie nog werd gepareerd, maar Rachid Amghar was er snel bij om de bal alsnog tegen de touwen te werken. Toch zou Leidsche Boys in de eerste helft nog scoren door een knullig foutje achterin bij Soccer Boys vlak voor de rust. Na de rust kwam er echter een verandering in het spelbeeld. Het was niet langer Soccer Boys dat de klok sloeg. Waar Soccer Boys de tegenstander in de eerste helft nog goed terug wist te dringen was dit in de tweede helft geen enkel moment aan de orde. De 3-1 voorsprong werd dan ook verspild, want Leidsche Boys wist nog twee keer te scoren.


Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek – In totaal 1253 duiven werden zaterdag 11 april gelost voor een wedvlucht vanuit Strombeek. Ze vlogen om 09.40 uur weg met bewolking en zuidwesten wind. De eerste die in de A-groep binnen kwamen waren van 1. J.
Straver, 2. L.v.d. Berg en 3. J. Straver, A. Hagers (2) en G. Boutesteijn.
In de B-groep – waarbij 506 duiven meevlogen - waren dat: 1 en 3. A.
Hagers, 2. G. Boutesteijn. Het poultje werd gewonnen door B.v.d. Burg met prijs 50.

Inspraakperiode centrumvernieuwing Bergschenhoek van start

Bergschenhoek – Vanaf 26 maart tot 6 mei ligt de vergunningaanvraag voor de
uitvoering van het Centrumplan Bergschenhoek voor iedereen ter inzage. De gemeente verwacht het besluit erover medio september te zullen nemen. (meer)

PvdA over beleid college: ‘Als het kalf verdronken is dempt men de put’

Lansingerland – De gemeente volgt voor wat betreft de verkeersveiligheid
een strategie van ‘pappen en nathouden’, aldus de PvdA fractie tijdens een gedachtewisseling over dat onderwerp in de commissie Wonen en Werken. (meer)

Wijnproeverij ’t Wijnblad komt ten goede aan Huize Thomas

Berkel en Rodenrijs – Ruud, Janny en Glenn van Vianen organiseren zaterdag 18 april een bijzondere wijnproeverij, waarvan 15 procent van de opbrengst ten goede komt aan Huize Thomas. (meer)

Aardwarmte is `hot` in onze regio

Lansingerland - Iedereen wil graag een gasrekening van nul euro. En wie is
er nu niet voor duurzame rendabele energie? Het gebruik van aardwarmte lijkt daarom veelbelovend te gaan worden. (meer)

Gemeente en ondernemers in debat over bestrijden crisis

Lansingerland - Woensdag 1 april organiseerde het CDA een bijeenkomst over de huidige economische crisis. Sprekers vanuit het bedrijfsleven leidden het debat in dat werd gevoerd door vijf gemeenteraadsleden van CDA, PvdA, VVD, CU en Leefbaar 3B. (meer)

Niet meer subsidie voor bibliotheek 3B

Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders zal de subsidie voor de Stichting 3B-bibliotheek niet verhogen. Dat schrijft het college in aan brief aan de Raad van Toezicht van de bibliotheek. (meer)

Uitstel bouw gemeentehuis zal alleen maar meer gaan kosten

Lansingerland – Uitstel van de bouw van een nieuw gemeentehuis zal alleen maar kostenverhogend werken. Dat was de mening van vrijwel alle fracties in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid, vorige week donderdag. (meer)

Nota Kunst en Cultuur zet culturele ambities gemeente op een rij

Lansingerland – Het is pas de eerste kunst- en cultuurnota en die is nog niet perfect. De volgende worden beter, maar deze eerste is een basis voor een uitvoeringsprogramma. Zo kenschetste wethouder Naushad Boedhoe de nota ‘Kunst en cultuur in de schijnwerpers’. (meer)

Aanmelden voor rommelmarkt en versierde fietswedstrijd

Berkel en Rodenrijs – Het is bijna Koninginnedag en het Oranjecomité van Berkel en Rodenrijs heeft alvast iets belangrijks te melden over de rommelmarkt (30 april) en een versierde fietswedstrijd (29 april), twee activiteiten voor de jeugd.
(meer)

Wanneer komt er in Bleiswijk digitale televisie?

Bleiswijk – Het bestuur van de Stichting CAI Bleiswijk vindt het zeer spijtig dat ze nog steeds geen definitieve datum kan noemen waarop in Bleiswijk via het kabelnet van de Stichting CAI Bleiswijk digitale televisie aangeboden kan worden. (meer)

Verloren en gevonden

Lansingerland - Op vrijdag 3 april verloren een nieuwe armband (de eigenaar had ‘m slechts een week): een bruin koordje met drie zilveren hangertjes eraan. Op elk hangertje staat een naam en geboortedatum. De vinder kan zich melden via 06 – 549 925 86.

Koninginnedag in Gouden Griffelbuurt

Berkel en Rodenrijs – Op het schoolplein van de Prinses Máximaschool in de Gouden Griffelbuurt wordt op 30 april een kinderrommelmarkt gehouden. (meer)

Bergschenhoek

Rummicup voor senioren
Bergschenhoek - Ramon Bakker, stagiair van de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert al een aantal weken de activiteit ‘rummicup voor senioren’. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Dorcas Kledingactie
Lansingerland - Zaterdag 18 april wordt door Dorcas Lansingerland een kledingactie gehouden. Kleding kan tussen 09.00 en 16.00 uur worden ingeleverd op het parkeerterrein aan de Dorpsstraat 70 te Bleiswijk. (meer)

HALT straf voor jongeren

Berkel en Rodenrijs – Acht jongeren in de leeftijd van 15-16 jaar uit de drie dorpskernen van Lansingerland en Pijnacker hebben vorige week een HALT verwijzing gekregen nadat zij op een speelveld aan de Oudelandselaan veel overlast hadden gegeven. Vorige week donderdagmiddag rond de klok van vier uur veroorzaakten zij op het veldje brandjes met aanmaakblokjes.
Surveillerende agenten zagen dit en hielden de tieners aan. De jongeren zijn overgebracht naar het politiebureau. Met een HALT-verwijzing op zak mochten zij enige tijd later het pand verlaten.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo- avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, Wilgenlaan 5, ingang Sterrenweg. (meer)

Minister van der Hoeven maakt er een feestje van

Foto
In een goede samenwerking kwam realisatie van de
verplaatsing van het station tot stand. Met v.l.n.r. Edo de
Haan, wethouder van Zoetermeer, Ewald van Vliet, burgemeester
van Lansingerland, Maria van der Hoeven, minister van Economische
Zaken.


Bleiswijk - Met het slaan van de eerste paal voor het nieuwe hoogspanningsstation in Bleiswijk hebben Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven en TenneT-directeur Mel Kroon het symbolische startsein gegeven voor de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding dwars door de Randstad, die komende jaren wordt aangelegd. (meer)

Ontwerp nieuw gemeentehuis nu definitief

Foto
De trotse wethouders Werner ten Kate en Jan den Uil
bij de maquette van het nieuw te bouwen Lansingerlandse
gemeentehuis.


Lansingerland – De locatie aan de rand van de gemeente vraag om een ontwerp dat een icoon kan worden. Vergelijkbaar met landhuizen aan de rand van groene gemeenten. (meer)

Speeltuin De Kievit is klaar voor een nieuw speelseizoen

Foto
De speeltuinleidsters Marja en Anja hebben weer zin
in een nieuw seizoen; met in de peuterhoek een nieuw
toestel waar de kinderen erg veel mee kunnen ontdekken.


Berkel en Rodenrijs – Na een lange winter kunnen de kinderen vanaf zaterdag 11 april weer een lente- en zomerlang gaan genieten van speeltuin De Kievit aan de Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Auto's wassen en uitzuigen levert 800 euro op

Foto
Poetsen, boenen en zuigen: zaterdag reden er opvallend
veel glimmende auto’s rond in Bergschenhoek en omgeving.


Bergschenhoek – Menigeen zal zich vrijdagmiddag 3 april verbaasd hebben afgevraagd wat de reden toch kon zijn van de file die zich vormde bij het voormalig terrein van de Peugeotdealer aan de Bergweg-Noord. (meer)

Vijf verdachten rellen jaarwisseling moeten naar de rechter

Foto
Burgemeester Ewald van Vliet en wijkteamchef Martin
Schrader (m) van de politie geven een toelichting op het
onderzoek naar de rellen in de oudejaarsnacht.


Bergschenhoek – Burgemeester Ewald van Vliet haastte zich te melden dat het tijdens de afgelopen jaarwisseling veel beter was gegaan dan vorig jaar. Er was maar liefst 60 procent minder schade. (meer)

Drukbezochte debatavond over Christendom en Islam

Foto
Na de pauze gingen de vier sprekers met elkaar en
met de aanwezigen in de zaal in debat.


Bergschenhoek - De debatavond met moslims en christenen in het Baken van woensdag 1 april heeft laten zien dat er nog veel is dat gelovigen niet van elkaar weten. De debatavond had als thema ‘Vrede’. (meer)

Unieke expositie toont beelden van Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog

Foto
Mieke Huysman-Engelberts met de poster die men
in heel Lansingerland kan tegenkomen; met daarop de
aankondiging van de unieke tentoonstelling.


Berkel en Rodenrijs – Van 28 april tot 18 mei zal in de hal van de SpIL (voormalig gemeentehuis) van Berkel en Rodenrijs een unieke tentoonstelling te bekijken zijn. (meer)

Studenten Haagse Hogeschool doen afstudeerproject bij kasverwarmingsbedrijf

Foto
De studenten van de Haagse Hogeschool presenteren
hun afstudeerproject bij Adegeest


Bergschenhoek - Een vijftal studenten van de Haagsche Hogeschool heeft,
door tussenkomst van het Samenwerkingsverband Onderwijs en Bedrijven (SOB), bij Kasverwarmingsbedrijf Adegeest in Bergschenhoek hun afstudeerproject mogen doen. (meer)

Thijmen en Maurits zien een skatebaan wel zitten

Foto
Samen met de wethouder buigen Thijmen en Maurists
zich over de kaart van Lansingerland om te bekijken waar
de skatebaan zal komen.


Lansingerland - Thijmen Brinkman (11) en Maurits de Ruijter (12) legden een half jaar geleden contact met wethouder Hans de Rijke met de vraag of het mogelijk was om in de gemeente Lansingerland weer een skatebaan te plaatsen. (meer)

Kleuters van Pius X school onthullen collectezuil

 Foto
Nadat de collectezuil was onthuld mochten de
kinderen er hun meegebrachte munten ingooien.


Bergschenhoek/Rotterdam - Op donderdagochtend 2 april togen de kleuters van groep 1/2B van basisschool Pius X uit Bergschenhoek richting Rotterdam Airport waar hen een belangrijke taak wachtte: het onthullen van een collectezuil voor SOS-Kinderdorpen in de hal van de luchthaven. (meer)

Definitief geen vuurwerk in Bergschenhoek

Bergschenhoek - De oproep om extra financiële steun om het vuurwerk op 29 april in Bergschenhoek door te laten gaan heeft onvoldoende opgeleverd. De gulle giften van enkele inwoners van Bergschenhoek zijn helaas niet voldoende gebleken. (meer)

Koninklijke Onderscheiding voor Hoeksenaar Tjen

Foto
De heer en mevrouw Tjeng na het opspelden
van de eremedaille.


Lansingerland – Op vrijdagmiddag 3 april reikte burgemeester Ewald van Vliet een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer H.S.L.M. Tjen. (meer)

Waardering voor aanbod rommelmarkt

Foto
Veel belangstelling voor de garageverkoop.

Bleiswijk - De garageverkoop in Bleiswijk, waarvan de opbrengst bestemd was voor transport van hulpgoederen naar Burundi, heeft zaterdag in totaal ¤ 351,20 opgebracht. (meer)

Tijdens concert Crescendo

Foto nr. 1
Arie en dochter Fernanda stonden centraal tijdens
het voorjaarsconcert van Crescendo.


Bleiswijk – Maar liefst 60 jaar is hij al lid van muziekvereniging Crescendo en nog wekelijks blaast hij de deuntjes mee: Bleiswijker Arie Huurman (78). (meer)

Toffe Haan mag verder

Foto
Toffe Haan werd winnaar van de derde voorronde.

Bergschenhoek – Drie bands presenteerden zich zaterdagavond op het podium van café Braaf in hartje Bergschenhoek. (meer)

Ron van der Knaap ziet hem goed: Abraham!

Foto
Ook voor Ron van der Knaap kwam Abraham
langs.


Bleiswijk – Ook voor Ron van der Knaap, eigenaar van Knaap Optiek in de Dorpsstraat te Bleiswijk, kwam zicht op de komst van Abraham. Vorige week vierde hij zijn vijftigste verjaardag. (meer)

Eerste paal voor deelplan II de grond in op Oudeland

Foto
Symbolisch hanteerde Bram Harder na de heiwerkzaamheden
de voorzittershamer om de paal verder de grond in te krijgen.


Berkel en Rodenrijs - Bram Harder, voorzitter van ondernemersvereniging Ondernemend 3B, assisteerde donderdagmiddag 2 april bij het heien van de officiële eerste paal slaan voor realisatie van deelplan II van bedrijvencentrum B2B-Oudeland op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenijs. (meer)

Man na uren bevrijd uit auto

Bleiswijk - Een 35-jarige automobilist uit Moerkapelle is zaterdagmorgen rond zeven uur in de tuin van een woning aan de Kruisweg, bekneld in zijn auto, aangetroffen. (meer)

Diefstal fietsen

Berkel en Rodenrijs – De laatste tijd worden er weer regelmatig fietsen ontvreemd. Zo ook op 25 maart tussen 20.30 en 22.00 uur in het Offenbachplantsoen en op 31 maart tussen 09.00 en 23.45 uur bij het station van de RandstadRail.
De politie adviseert fietsenbezitters hun rijwiel goed op slot te zetten en de fiets bij een erkende rijwielhandel te kopen. Men kan dan naar het registratienummer van de fiets vragen, zodat de fiets indien deze gestolen en later weer gevonden wordt, sneller bij de eigenaar terug kan zijn.
Aangifte doen is dan erg belangrijk.

Vernieling aan auto’s

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag 27 maart op zaterdag 28 maart werd tussen 19.00 en 08.30 uur de voorruit van een personenauto ingeslagen.
De auto stond geparkeerd in de Nieuwstraat.
Ook aan een auto die op de Oostmeerlaan stond, werden vernielingen aangebracht. Dit gebeurde op zondag 29 maart tussen 11.30 en 13.45 uur. De politie heeft een onderzoek naar de vernielingen ingesteld.

Diefstal uit school

Bleiswijk – Uit een middelbare school aan de Rembrandtlaan werden op maandag 30 maart tussen 08.30 en 14.30 uur een helm, kleding en schoeisel gestolen.

Woninginbraak

Bergschenhoek – Op maandag 30 maart werd tussen 13.00 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Olmen. Vermoedelijk is men via de deur aan de achterzijde van de woning naar binnen gegaan. Er werd een portemonnee met ID-kaart, pasjes en een rijbewijs gestolen.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond wordt in clubgebouw De Verlenging van CVV Berkel geklaverjast. Aanvang 20.00 uur, gebouw open 19.00 uur.

Programma Rotonde
Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 10 april is de Rotonde geopend vanaf 21.00 uur.?Lekker muziek luisteren of gewoon wat met vrienden drinken.
Gratis toegang. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 9 april wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Woelwater met Pasen
Lansingerland - Het kinderradioprogramma Woelwater zendt op eerste paasdag een paasprogramma uit, speciaal voor alle kinderen! Het thema is 'Op weg naar Pasen'. (meer)

Voor de fietsende leden Schaatsvereniging Lansingerland presenteert nieuwe wielerkleding

Foto
Enkele leden met de nieuwe fietskleding en met de sponsors.

Bleiswijk – Met een feestelijke omlijsting presenteerde de wielerafdeling van Schaatsvereniging Lansingerland vorige week de splinternieuwe fietskleding. (meer)

Open dag CVV Berkel met Feyenoord als toetje

Foto
Marco Jonkman (links) en Pieter Oosterwijk te midden
van een pupillenelftal van CVV Berkel. Pupillen die naar
de open dag bij de club een vriendje of vriendinnetje mogen
meenemen. Foto: John Hofman.


Berkel en Rodenrijs - Nu de voetbalcompetitie op het einde loopt, heeft de jeugd- en sponsorcommissie van voetbalvereniging CVV Berkel het plan opgevat voor een open dag waarop de jeugd uit Lansingerland kennis kan maken met de Berkelse zaterdagclub. (meer)

BVCB komt de tweede helft op stoom, 4-0

Foto
BVCB viert zijn feestje na het tweede doelpunt van
Huub van Heijningen met v.l.n.r. Lennart Kunnen, Huub
van Heijningen, aanvoerder Oscar Schewe en Robin Monsma.
Maarten Tans kijkt op de achtergrond toe. Foto: Rick den Outer.


Bergschenhoek – Als er ooit een spannender competitieslot voor het oprapen ligt dan is dat wel dit seizoen in de derdeklass B. (meer)

Rotterdam Marathon vol verrassingen

Lansingerland - De 29ste editie van de Fortis Rotterdam Marathon is er een vol verrassingen en veel persoonlijke toptijden. (meer)

Vincent loopt voor het Sophia Kinderziekenhuis

Foto
Als een echte kampioen over de finish.

Lansingerland – Ook Vincent Marcussen was zondag present bij de start van de Rotterdam Marathon op de Coolsingel. (meer)

RWC Ahoy’ scoort in de klassiekers

Foto
Fabian Ammerlaan (rechts) behaalde een derde
plaats bij de nieuwelingen.


Rotterdam - Voor RWC Ahoy’ is de ‘wielerlente’ echt begonnen. Het eerste weekeinde van de maand april bracht de Rotterdamse wielervereniging prachtige successen in de klassiekers. (meer)

M de Koning/Volley2B viert feest met nederlaag

Foto
De kampioenen.

Lansingerland - Zaterdag heeft het tweede herenteam van Volley2B het kampioenschap gevierd. (meer)

BVCB C1 zonder puntverlies kampioen

 Foto
Het kampioensteam.

Bergschenhoek - Vorige week stond iedereen al helemaal op scherp om het kampioenschap tegen HION binnen te halen. (meer)

Koude welpenochtend bij Weidevogels

Foto
Een gezellige welpenochtend bij Weidevogels.

Bleiswijk - Zaterdag werd op het veld van korfbalvereniging Weidevogels de eerste welpenochtend georganiseerd. (meer)

Nederlands dovenvoetbalelftal te gast bij BVCB

Foto
Het Nederlands Dovenelftal is zaterdag te gast
bij BVCB in Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Allemaal kennen we het Nederlands elftal van Bert van Marwijk en het Jong-Oranje van Foppe de Haan. Maar wist u dat er ook Nederlandse voetbalteams bestaan voor dove en slechthorende voetballers? (meer)

1-2 nederlaag, TOGB samen met PFC aan kop

Berkel en Rodenrijs - De laatste gele kaart die Frank Docter kreeg in de wedstrijd van TOGB tegen het bezoekende Excelsior’20 stond symbool voor het hele wedstrijdverloop. (meer)

Onderlinge wedstrijden Omnisport 2B

Foto
Jeugdige prijswinnaars van Omnisport 2B.

Berkel en Rodenrijs – De leden van turnvereniging Omnisport 2B lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijden in de Sterrenhal aan de Wilgenlaan. (meer)

Onderlinge wedstrijden Omnisport 2B

Foto
Jeugdige prijswinnaars van Omnisport 2B.

Berkel en Rodenrijs – De leden van turnvereniging Omnisport 2B lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijden in de Sterrenhal aan de Wilgenlaan. (meer)

Korfbal

Weidevogels op NKD C-jeugd
Bleiswijk - Zaterdag 28 maart mochten de spelers van de C1 Weidevogels vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap voor districten. Alle teams werden rond half elf officieel voorgesteld, daarna werd er gekorfbald. Het hele toernooi kan voor Weidevogels C1 in twee woorden samengevat worden: zenuwen en gemiste kansen.
De eerste wedstrijd tegen Ready’60 ging maar nipt verloren; 2-1. Lisanne scoorde daarin het enige doelpunt van Weidevogels. De tweede wedstrijd, tegen Dindoa, werd verloren met 3-5 Lisanne, Sjoerd en Corné scoorden de doelpunten van Weidevogels kant. De derde wedstrijd tenslotte werd ook verloren, maar ook hierin was Weidevogels niet echt de mindere. Tegen Top werd het 6-3. Corné en Jouke (2x) waren in deze wedstrijd de doelpuntenmakers. Helaas gingen de ballen er niet in, maar de spelers / coaches en supporters beleefden met elkaar wel een fantastische dag.

Wielrennen

Ronde van Piershil
Lansingerland - In de ronde van Piershil en Rijswijk stonden weer veel jeugdige Pedaalridders aan de start. Gaby Gieskens legde beslag op een 3de plaats en in Rijswijk werd zij 4de. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Egelantier 2-Ackerfietje 2 4-5
Ackerfietje 1-Rust Wat 7-2
Diamond-Raedthuys 7-2
Moordrecht-Raedthuys 4-3

Voetbal

Berkel-SC ’t Zand: 0-2 (da)
Berkel en Rodenrijs – De Berkel-dames speelden een goede wedstrijd. De tegenstander had dan ook moeite om de score te kunnen openen en moest wachten op de 23ste minuut toen een dood spelmoment goed werd benut. Een vrije trap werd voor het doel van Jennifer Gittling gegooid en zo kon één van de Tilburgse dames de 0-1 binnentikken. (meer)

Tafeltennis

TOV-TOGB: 3-7
Berkel en Rodenrijs - De heren van tafeltennisvereniging TOGB hebben donderdag hun derde plaats zeker gesteld. In Noordwijk wonnen de Berkelaren met 3-7 van TOV. Met nog één wedstrijd te gaan handhaaft TOGB zich in de eerste klasse. TOGB en TOV waren aan elkaar gewaagd. (meer)

Volleybal

RVC Libanon1-van der Breggen Volley2B: 4-0 (d)
Lansingerland - Univé/Dames 1 van Volley2B speelde zaterdag uit bij RVC Libanon, het team dat vorige week al kampioen werd en promoveert. Een leuke uitdaging voor de Dames van Volley2B om hier toch een aantal sets van te winnen. (meer)

Hockey

HBR-Voorne: 3-1
Berkel en Rodenrijs - Het verwachte spektakel bleef uit. Beide teams begonnen zeer mat met veel foutieve passes. In de vijfde minuut mocht Voorne een strafcorner nemen, die door doelman Florian van Steenhoven met een katachtige reactie werd gepareerd. (meer)

Badminton

Onder Ons-Bazuin/PIP: 5-3
Berkel en Rodenrijs –Vincent Maasland en Edwin Kuiper startten in de 1e herendubbel tegen de 1e en 2e heer van Onder Ons. Ondanks dat zij in twee sets verloren, had hier veel meer in gezeten. (meer)

Atletiek

Marathon Rotterdam
Lansingerland - Zondag 5 april werd de Marathon van Rotterdam gelopen.
Naast leden van de Kieviten liepen ook andere atleten uit Lansingerland
mee. Amriet Oemraw uit Bergschenhoek zette een tijd neer van 2.46.34 en was daarmee vierde in zijn leeftijdscatogorie. (meer)

Irado doet mee aan landelijke compostdag

Lansingerland - Zaterdag 11 april kunnen inwoners van de gemeente Lansingerland gratis een zak compost ophalen bij het afvalbrengstation van IRADO aan Bosland 51 te Bergschenhoek vanwege de landelijke compostdag. (meer)

Gemeente en muziekschool zijn er samen nog lang niet uit

Lansingerland – Het ziet er niet naar uit dat de impasse die is ontstaan in het overleg tussen de gemeente en de Stichting Muziekschool Lansingerland, snel tot een oplossing zal komen. (meer)

Ledenvergadering CDA

Lansingerland – Op donderdag 16 april houdt het CDA Lansingerland de Algemene Ledenvergadering in Sport en Partycentrum Berghonk, Burg. Van Oostenweg 4 te Bergschenhoek. Vanaf 19.30 uur is men welkom, de vergadering begint om 20.00 uur. (meer)

Paaseieren zoeken bij ’t Ezelsbruggetje

Bleiswijk – Op vrijdagmiddag 10 april kunnen alle kinderen tussen 0 en 10 jaar weer paaseieren komen zoeken bij ’t Ezelsbruggetje in het recreatiegebied van Bleiswijk. (meer)

Gevonden en verloren

Bergschenhoek – Gevonden op maandagavond 30 maart een goede damesfiets, stond afgesloten bij speelveldje Roggeveld. Informatie: redactie@de- heraut.nl

Papegaai vermist

Berkel en Rodenrijs – Vanaf dinsdag 31 maart 15.30 uur wordt DE grijze roodstaart papegaai Chico vermist. (meer)

1 april in Bergschenhof

 Foto
De kiosk in de Bergschenhof had een bijzondere prijslijst.

Bergschenhoek - In het nieuwe appartementencomplex Bergschenhof in Bergschenhoek is het goed wonen. Althans, dat dachten de nieuwe bewoners. Maat het kan natuurlijk altijd beter. (meer)

Kom in de Kas trekt duizenden belangstellenden

Foto nr. 1
Jong en oud genoot van de producten die in de
verschillende glastuinbouwbedrijven groeiden en bloeiden.


Berkel en Rodenrijs – Kwamen er zaterdag 4 april naar schatting rond de vijfduizend bezoekers een kijkje nemen tijdens de Kom in de Kas aan de A.H. Verweijweg, zondag werd het driedubbele aantal geteld. (meer)

Paasdrukte

pasen

Lansingerland – Met name in en rond Bloemenveiling FloraHolland was het vlak voor en na het weekend een drukte van belang. (meer)

Een hospice in Lansingerland

foto
Jeroen van den Oever namens Vierstroomzorgring
en Bert Haanappel namens 3B Wonen ondertekenen de
intentieovereenkomst.Lansingerland - 3B Wonen en Vierstroomzorgring hebben een intentie-overeenkomst ondertekend om een hospice in de gemeente Lansingerland te realiseren. Afgelopen week was er een informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden. (meer)

Leerlingen van De Klipper lopen mee voor moeders in ontwikkelingslanden

Foto
De tassen met daarin zes liter water werden ook even op
het hoofd gedragen, maar men koos al snel weer voor de rug.Berkel en Rodenrijs - Duizenden Nederlandse leerlingen uit groep 7 en 8 ontdekten woensdagochtend 25 maart tijdens het evenement ‘Wandelen voor Water’ wat hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken: kilometers lopen met zware emmers drinkwater. (meer)

Gerleen en Sytske gaan genieten zonder vislucht

Foto
Met bloemen, flessen, andere kadootjes en een smakelijke
taart namen Gerleen en Sytske afscheid van Lansingerland.Lansingerland – Het zal even wennen worden; niet alleen voor Gerleen en Sytske Pronk, maar ook voor alle klanten die wekelijks konden rekenen op verse vis en een gezellig praatje: het echtpaar Pronk, wekelijks met een viswagen present op diverse standplaatsen, (meer)

ECHTPAAR VAN DEN HOEK 50 JAAR LID PVDA

Foto
Afdelingsvoorzitter Anneliese van Strien speldt Rinus
van den hoek de gouden speld van de PvdA op.Bergschenhoek - 50 jaar lid zijn van een politieke partij is al iets bijzonders maar om als echtpaar allebei zo lang lid te zijn, is echt uniek. (meer)

BEDREIGER SCHOOL AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

LANSINGERLAND - De politie Rotterdam - Rijnmond, district Noord, heeft een dinsdagmiddag een 15-jarige jongen aangehouden. (meer)

BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN

BERKEL EN RODENRIJS - Om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast te verminderen hielden politieagenten woensdagmiddag 25 maart een bromfietscontrole op de Raadhuislaan.
Tussen half drie en zes uur zijn 16 bromfietsbestuurders gecontroleerd. Zeven van hen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid, twee voor het rijden zonder rijbewijs en één voor het niet bij zich hebben van zijn identiteitsbewijs.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA ALCOHOLMISBRUIK

BERKEL EN RODENRIJS - Het rijbewijs van een 41-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs is in de nacht van zondag op maandag ingevorderd.
De man werd rond half twee, rijdend in zijn auto, op het Haarlemmerpad staande gehouden. Na controle bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de man 1.45 promillage. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt.

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Voorjaarsrommelmarkt
Bleiswijk – Op zaterdag 4 april wordt er aan de Overbuurtseweg  4 (parallelweg N 209) van 9.30 tot 13.00 uur een rommelmarkt gehouden ten behoeve van het onderhoud van de Dorpskerk in Bleiswijk. (meer)

Regio

Ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Berkel en Rodenrijs

Nordic Walking KBO
Berkel en Rodenrijs – De KBO organiseert wekelijks Nordic Walking. Met ingang van 1 april vindt deze activiteit plaats op de woensdagavond. Het Nordic Walking gaat alleen bij goed weer door. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut