Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbal

BVCB – WDS: 1-0
Bergschenhoek - Tegenwoordig worden wedstrijden vaak beslist uit zogenoemde dode speelmomenten en zo ook BVCB – WDS. In de wedstrijd waar BVCB eindelijk weer eens loon naar werken kreeg, en de aansluiting met de top drie houdt. De wedstrijd tussen de nummer drie (BVCB) en de nummer vier (WDS) begon zeer mat. Het zomeravondvoetbal leverde na 30 minuten pas een eerste echte kans op. Een strakke voorzet werd door Dennis Boon ingekopt en door de doelman van WDS gepakt. Ook WDS kreeg een doelrijpe kans de WDS. Toch kwam ook WDS een aantal keren in de eerste voor de goal van BVCB maar maakte geen doelpunt. Richard Dekkers stond zijn mannetje net zoals de rest van het team.
Na de rust was er direct een grote kans voor BVCB een fraaie voorzet van Maarten Tans werd door Dennis Boon niet benut. Ook WDS kreeg zijn kansen, een mooie actie van Uiterwijk werd niet met een doelpunt beloont.
De tweede helft ging in sneller tempo en dit mondde voor beide teams in een aantal kansen uit. Maar hieruit werd niet gescoord. BVCB bleef de druk op de goal van WDS zetten, in de zesde minuut was het Huub van Heijningen die aan de rechter kant het strafschopgebied inging en werd gestuit. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Alweer een penalty, maar ging hij erin was de vraag na de afgelopen weken. Na Oscar en Daan als schutter was het Max van Dijk die de bekende trekker overhaalde, 1-0. Hierna was het de beurt aan WDS om de gelijkmaker te maken. Maar dit lukte niet. Ze kwamen nog wel een aantal keren in de buurt van de 16 meter, maar de verdedigers van BVCB wisten hun goal schoon te houden. De zonnige middag eindigde hierdoor ook echt zonnig met de 1-0 winst stapten beide elftallen van het veld. Een verdiende drie punter voor BVCB die ze goed konden gebruiken. (meer)

Hockey

HBR – Alkemade 6-5
Berkel en Rodenrijs - HBR zocht vanaf het begin de aanval en kreeg reeds na 20 seconden de eerste strafcorner. In de omschakeling bleek hoe snel het team uit Alkemade was en bij de daarop volgende strafcorner bleek, dat zij een specialist in huis hadden. Een feilloze sleep in de bovenhoek zorgde voor 0-1. Reeds na zeven minuten was de stand weer gelijk via een mooi schot van Martijn Luger. Tot de rust domineerde HBR, wat tot uiting kwam in een treffer van Maurits Smal en Martijn Lugers tweede, pal voor rust. Na de rust domineerde HBR weer, maar bleek hoe gevaarlijk Alkemade was vanuit dode spelsituaties. Dit leidde via een counter tot 3-2. Daarna waren er twee gele kaarten voor Alkemade en één voor Berkel, zodat gedurende ongeveer tien minuten met tien tegen negen gespeeld werd. Alkemade kwam hieruit het beste te voorschijn en scoorde 3-3 en onmiddellijk daarop via hun strafcornerspecialist 3-4. Maurits Smal, net terug in het veld, scoorde met een ziedend schot 4-4. Hierna was het weer de beurt aan Alkemade via hun specialist, 4-5. Met nog tien minuten op de klok was Berkel weer bij de les. Via een vallend ingeslagen treffer van Martijn Luger en een gescoorde strafbal van Steven Mogendorf twee minuten voor tijd werden alsnog de drie punten in Berkel gehouden. Volgende week uit bij koploper Noordwijk.


Motorsport

Voorwinden en Bastemeijer één keer in top 15
Berkel en Rodenrijs - Bij Mac Halmac werd de tweede wedstrijd van het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap Motocross verreden. Het trio van Team Voorwinden-Brouwer Motors kwam in actie en kwam lekker tot scoren. De MX2 rijders, Kris Voorwinden en Donny Bastemeijer, wisten beiden een keer een top vijftien plek te laten noteren. In de zwaardere MX1-klasse kende Maik Voorwinden een zware wedstrijd; hij werd beide manches als 24ste afgevlagd. Over drie weken komt het team uit Berkel en Rodenrijs weer in actie, Donny en Maik gaan dan van start in Engeland. Op het zanderige circuit van Hawkstone Park begint dan het Wereld Kampioenschap MX3 (Maik) en het Europees Kampioenschap MX2 (Donny). Het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap gaat op 21 mei verder op het mooie circuit van Rhenen.


Dotokamp

Bergschenhoek - Dit jaar gaat DOTO voor de 36ste keer op DOTO-kamp met ruim 100 kinderen en een heleboel leiding naar Hoeven. Het kamp wordt georganiseerd door een 22-tal enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn inmiddels al met de voorbereidingen begonnen en het ziet er weer heel veelbelovend uit. Er kunnen maximaal 110 kinderen mee in de leeftijd van 7 (mits je in groep 3 zit) t/m 13 jaar. Dit kamp is bedoeld voor alle kinderen die gewoon een te gekke week willen hebben vol met spelletjes en plezier.
Kosten: ¤ 130,- per kind. Voor het derde kind uit hetzelfde gezin zal er een korting berekend worden van ¤ 25,-. Kind(eren) kan men inschrijven door het inschrijfformulier te downloaden van de site www.dotokamp.nl. Ook voor verdere informatie kan men op deze site terecht.

Volleybal

Havecon/Spanning 220 D1-Leython D1: 4-0
Bleiswijk - Het eerste damesteam van Spanning 220 speelde een wedstrijd tegen koploper Leython uit Leiderdorp. Leython staat dik bovenaan in de competitie. Zaterdag kon dit team daarom ook officieel kampioen worden als zij twee punten wonnen. Leython ging daar helemaal vanuit; de speelsters kwamen met de taxi en er kwam een touringcar met supports uit Leiderdorp. Totaal rond de 80 mensen. Spanning had er zin in en het was duidelijk dat Leython zwaar onder spanning stond. De dames uit Bleiswijk maakten daar graag gebruik van en wonnen de eerste set met 25-23. De tweede set werden er aan de Bleiswijkse kant wat meer fouten gemaakt en Leython kwam daardoor meer in hun spel. Spanning kwam achter, maar kon dit toch omzetten. Ook deze set wonnen de dames uit Bleiswijk met 25-23. De derde set was voor Leython nog belangrijker, omdat zij deze set echt moesten winnen om kampioen te worden. Spanning maakte hier slim gebruik van en speelde erg goed. Het won ook deze set met 25-17. Ook de vierde set won Spanning met 25-19. De supporters en de speelsters van Leython konden dus teleurgesteld terug naar Leiderdorp. De dames van Spanning staan nu derde en hebben nog kans om PD wedstrijden te gaan spelen. Zaterdag 28 maart speelt het damesteam van Spanning tegen de nummer 8 van de competitie, Castellum, om 14.00 uur uit in Alphen a/d Rijn.

M de Koning/Volley2B-Les Deux Intermezzo: 4-0
Lansingerland - De mannen van Volley2B begonnen de wedstrijd slordig, maar ondanks dat kwam het thuisteam niet in de problemen en werd de set met 25-13 binnengehaald. Pas na een goede serviceserie van Remko Marks kon er in de tweede set afstand worden genomen: 25-17. Doordat er met een hoger tempo werd gespeeld kwam Intermezzo er in de derde set niet meer aan te pas en walsten de mannen uit Lansingerland over de gasten heen, 25-11.
De laatste set mocht de vaste spelverdeler uitrusten met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag tegen de nummer 1. Al snel werd duidelijk dat ook Jesse van Wijnen veel tempo in het spel kon brengen waardoor alle hoop op setwinst voor Intermezzo snel vervloog. De set werd dan ook ruim gewonnen 25-13. Zaterdag 28 maart speelt M de Koning/Volley2B uit tegen de Caribean Smasher om 15.00 uit. Het team kan dan kampioen worden; het heeft aan drie punten genoeg.

Verlies Van der Breggen/Volley2B
Lansingerland - Univé/Dames 1 moest twee wedstrijden vlak achter elkaar spelen. Op zaterdag eerst tegen VCN King Software en op maandag tegen Voy 1. De dames van Volley2B staan veilig in de middenzone, waardoor de jeugdspelers een kans kregen om te voelen hoe het is om promotieklasse te spelen. Voor de spelers was het een goede ervaring, maar helaas gingen de wedstrijden verloren met 4-0 en 3-1. Hoogtepunt was de tweede set tegen Voy. Deze set werd netjes met 12 sprongservices afgemaakt door Chantal v.d. Bulk. De komende wedstrijden staan ook in het teken van ervaring opdoen om voor volgend jaar een sterk team neer te kunnen zetten. Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 28 maart thuis tegen RVC/Libanon 2 om 19.00 uur.

Atletiek

Wandelen met RS80
Bleiswijk - Zaterdag 28 maart heeft RS80 een 25 kilometer lange wandeling uitgezet vanaf Fleurin bij bloemenveiling FloraHolland in Bleiswijk. Vanaf 08.00 uur kan men inschrijven en men kan starten tussen 09.00 en 10.00 uur. Vóór 16.00 uur moet men zich afmelden. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 2,-; voor een herinnering betaalt men ¤ 1,50 meer. Bij de RS80 verzorgingspost krijgt men koffie of thee met koek. Voor overige informatie zie de website www.RS80.nl. In september begint de 30ste serie; info en programmaboekje bij de voorzitter van RS80, tel. 071 – 341 61 85.

Reeuwijkse Plassenloop
Bleiswijk - Zaterdag 21 maart stond voor veel atleten van De Kieviten de Reeuwijkse Plassenloop op het programma. Deze loop over 15 kilometer is de derde wedstrijd uit de Loopreizenserie 2009. De start en finish waren op de Reeuwijkse Houtwal in het recreatiegebied ‘De Reeuwijkse Hout’. In totaal meldden meer dan 850 hardlopers zich aan de start. Een aantal van hen zette schitterende prestaties neer. Zo liep Willem van der Kooij een nieuw persoonlijk record van 56 minuten en 45 seconden. Hij werd hiermee eerste in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar. Ook Marijn Treurniet en Cor van der Blom verbeterden hun persoonlijke toptijd. Marijn eindigde in 56 minuten en 59 seconden, Cor in 1 uur 6 minuten en 11 seconden. Bij de dames werd Julie Beukers met een tijd van 1 uur 1 minuut en 35 seconden eerste bij de dames vanaf 40 jaar. Ingrid Baggerman noteerde een nieuw persoonlijk record van 1 uur 12 minuten en 8 seconden. Vlak achter haar eindigde Marloes Loos in een tijd van 1 uur 12 minuten en 22 seconden, zij verpulverde haar persoonlijk record met maar liefst 13 minuten. Ze werd met deze prestatie bovendien vierde bij de dames senioren. De overige tijden op de 15 kilometer: Ronnie Duinkerken 53.47, Kees Voogt 59.26, Bart Roefs 1.00.37, Richard Lelieveld 1.00.45, Marco Meedendorp 1.00.54, Marco van der Voort 1.03.12, Bart van Dodeweerd 1.06.08, Roel Weevers 1.08.26, Elma Mulder 1.17.19, Adri v.d. Berg 1.18.24 en Dirk van van der Pol 1.21.23. Paul van den Berg was ook in Reeuwijk aanwezig, hij liep de 5 kilometer in een tijd van 18 minuten en 27 seconden, een dikke verbetering van zijn persoonlijk record. De vierde wedstrijd uit de Loopreizenserie is Dwars door Dordt op zondag 29 maart in Dordrecht.

Dobbeloop
Bleiswijk - Arie de Vos, atleet van De Kieviten, kwam zondag 22 maart in actie tijdens de Dobbeloop in Nootdorp. Met een straffe wind liep hij de 10 kilometer in een tijd van 50 minuten en 41 seconden.

Bridgen

Competitie Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De clubviertallencompetitie van het seizoen 2008-2009 is afgesloten. De hoogst geëindigde viertallen zijn in de A-lijn: 1. Janneke Kleijn-Hetty v.d. Meer/Ineke Veen-Corry Lap Veen 152 VP, 2. Marissa van Os-Richard van Os/Gerrit Bonke-Albert van Ommen 143 VP, 3. Kees van Leeuwen-Gert Roos/Willem Neeteson-Dorien Bink 142 VP.
In de B-lijn: 1. Lenie Ammerlaan-Tilly Groenewegen/Wim Alsemgeest-Guus Wiendels 162VP, 2. Delia Mostert-Sjetty Slieker/Bea de Lange-An van Oeveren 161VP, 3. Karel Bomers-Kees v.d. Linden/An Jacobs-Ans v.d. Linden 133VP.

Badminton

Velo-Bazuin/PIP: 2-6
Berkel en Rodenrijs – De spelers van het 1e herenteam van badmintonvereniging BAZUIN/PIP behaalden in de uitwedstrijd tegen Velo in Wateringen de vierde overwinning op rij. Vincent Maasland en Edwin Kuiper moesten in hun eerste treffen hun meerdere erkennen in de tegenstander. Jan Noorlander en Theo Overmeer speelden als 2e herendubbel een zeer sterke partij die zij wonnen in twee sets. Edwin zorgde vervolgens voor de 2-1. In een lange en gelijkopgaande partij wist Edwin uiteindelijk in de derde set de winst naar zich toe te trekken. Jan verloor, waardoor de stand op 2-2 kwam. De singels van Vincent en Theo werden vervolgens gemakkelijk in twee sets in winst omgezet, waardoor de spelers van BAZUIN/PIP met een 4-2 voorsprong aan de laatste twee dubbels begonnen. Theo en Edwin begonnen niet goed genoeg en verloren daardoor de eerste set, maar in de tweede en derde set lieten zij zien dat zij sterker waren dan de tegenstanders en werd de winst binnen gehaald. Jan en Vincent zetten hun herendubbel uiteindelijk ook in drie sets in winst om, waardoor een 6-2 overwinning werd behaald. Door de vier overwinningen op rij doet het 1e herenteam van BAZUIN/PIP goed mee aan de kop van de kompetitie.
Zaterdag speelt het 1e herenteam van BAZUIN/PIP om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen medekoploper Onder Ons in Loosduinen.

Atletiek

Voorjaarsloop de Kievieten
Bleiswijk - Zondag 8 maart vond in Bleiswijk de Voorjaarsloop plaats. Deze interne wedstrijd van De Kieviten werd door veel atleten gebruikt als voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De dag begon en eindigde onstuimig, maar tijdens de wedstrijd over een afstand van 21,1 kilometer waren de weersomstandigheden goed. Bart Roefs wilde zichzelf testen en ging voluit. Hij liep de hele wedstrijd op kop en eindigde ver voor de rest van het deelnemersveld. Met een prachtige eindtijd van 1.23.59 noteerde hij een dik persoonlijk record en zal hij vol vertrouwen de marathon tegemoet zien. Marko van der Voort eindigde als tweede in een tijd van 1.32.19, Tim Bosman als derde in 1.33.30. Bij de dames eindigde Julie Beukers als eerste in 1.45.00, Ingrid Baggerman werd tweede in een tijd van 1.50.53, Mariska van Straalen derde in 1.56.25. Met deze wedstrijd konden punten verdiend worden voor het clubkampioenschap 2009. Bart Roefs, Tim Bosman, Cor van der Blom, Gerrit de Bruin, Julie Beukers, Ingrid Baggerman, Dirk van der Pol en Sabine Sonnevold wonnen in hun leeftijdscategorie en behaalden het maximum aantal punten. Er werden ook andere afstanden gelopen. De wedstrijd over 5 Engelse mijlen, zo'n 8 kilometer, werd gewonnen door Frank Schuurman, gevolgd door Marloes Nuijten en Maaike Ruygrok. Op de 3 kilometer finishte Sander Stortebeker als eerste in een tijd van 00.14.23. Op de 1.500 meter eindigde Tamara Eleonora als eerste meisje in een tijd van 00.6.08. Basil Timmerman won bij de jongens in 00.06.52.

Marathontraining
Bleiswijk - Op zondag 15 maart organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 35 km en er kunnen zeven verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Zie voor informatie en kaarten van de 7 rondes de website van De Kieviten, www.dekieviten.nl.
Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De start is om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug en er is voldoende parkeermogelijkheid bij Sportcentrum Rottemeren, Kooilaan 1A te Bleiswijk. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes) en deelname is gratis. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij de Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Aart van Hoven (aartvanhoven@tiscali.nl).

Hockey

HBR Heren 1-Rapid: 6-3
Berkel en Rodenrijs - De eerste wedstrijd na de winterstop kwam Rapid uit Gorinchem op bezoek bij Heren 1 van HBR. HBR startte furieus en na tien minuten was het 1-0 via een lucky goal van Roel van Linden. Na nog een schot op de paal zakte HBR wat in en liet Rapid terugkomen in de wedstrijd. Via een mooi schot van de rand van de cirkel en een tip-in stond HBR plotseling met 1-2 achter. De Berkelaren vochten zich terug in de wedstrijd en Steven Mogendorff scoorde met een hard schot onder de vallende keeper door. Hierna was het de beurt aan de jeugd. Junior Nick Bijwaard scoorde met een prachtige sleeppush uit een strafcorner 3-2 en even later met een harde backhand 2-4. Na de rust startte Berkel overdonderend en binnen twee minuten was het via junior Martin van der Ree 5-2. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en kon Rapid na ongeveer een kwartier terugkomen tot 5-3. Het slotakkoord was echter voor Nick Bijwaard, die met een intelligent wippertje zijn hattrick voltooide. Een goed begin van HBR voor de tweede competitiehelft. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Rijswijk.

Voetbal

Hazerswoudse Boys-BVCB: 1-2
Bergschenhoek - De mannen uit Bergschenhoek reisden zaterdag af naar Hazerswoude. De eerste kans van de wedstrijd leverde gelijk een voorsprong op voor de Hazerswoudse Boys. Na nog geen zeven minuten voetballen was er een doorkopbal van BVCB die voor de voeten van Marten Dannenberg terecht kwam, met een droge knal zette hij de thuisploeg op 1-0. Keeper Richard Dekkers van BVCB raakte de bal nog wel, maar toch verdween het leer in de goal. Een slechtere start had BVCB zich niet kunnen wensen, maar met nog 83 minuten voetbal voor de boeg kon er nog van alles gebeuren. Na het doelpunt was het initiatief voor BVCB. In de 12e minuut moest Dennis Boon met een liesblessure het veld af en werd deze vervangen door Daan van Heijningen. Nog geen minuut later waren de blauw-witten bijna bij de gelijkmaker; een fraaie combinatie tussen Robin Monsma en Maarten Tans werd echter door de keeper van de thuisploeg gepakt. BVCB voerde de druk op, maar pas in de blessuretijd van de eerste helft was het eindelijk raak. Een voorzet van Dennis Zegers van rechts werd door Daan met de punt ingetikt. 1-1.
De tweede helft was koud een minuut oud toen Monsma van links een strakke en mooie voorzet afleverde. Huub van Heijningen (na zeven maanden weer in een officiële wedstrijd) had de bal voor het inkoppen, maar de bal vloog naast de goal. BVCB bleef de aanval zoeken en druk zetten op de goal van Hazerswoudse Boys. Toch resulteerde dit niet in echte kansen. De verdedigers van de thuisclub hadden wel hun handen vol aan de snelle buitenspelers van BVCB. Dit mondde dan ook uit in een overtreding. In de 25e minuut was het Bart van Dijn die Monsma een bodycheck gaf. Scheidsrechter Pieterman wees naar de stip en de gelijkmaken hing in de lucht. Oscar schoot de bal echter naast. Met nog tien minuten op de klok begon de thuisploeg in een stunt te geloven, maar invaller Erwin Hermes gooide roet in het eten. Een strakke voorzet van Max van Dijk werd door Hermes fraai aangenomen en raak geschoten, 1-2.


Soccer Boys-Be Fair: 0-1
Bleiswijk - Een zaterdagmiddag om snel te vergeten! Soccer Boys startte deze middag zonder de vijf basisspelers Jesper v.d. Bosch, Jan van Egmond, Tom Dedel, Aziz Benchamach en Hanin Azarouali. De eerste vier door schorsing en de laatste wegens griep. En dat was te merken aan het spel, hoewel de invallers niet onverdienstelijk speelden. Alhoewel de Bleiswijkers iets sterker waren, speelde Be Fair fanatiek met de instelling om zeker niet te verliezen. Kansen waren er voor Soccer Boys genoeg, maar de goed keepende doelman van Be Fair hield zijn doel schoon. Door een fout van doelman Steven van Aalst werd het voor rust 0-1. Na rust probeerden de aanvallers van Soccer Boys er alles aan te doen om die hatelijke achterstand ongedaan te maken, maar het geluk was deze middag niet aan de zijde van de Bleiswijkers. Schoten tegen de lat en de paal en een onverzettelijke doelman van Be fair voorkwamen de gelijkmaker. Omdat zowel Alphia en BVCB wel wonnen staat Soccer Boys weer op de derde plaats.


Jodanboys DA1-Berkel DA1: 2-0
Berkel en Rodenrijs - De dames van Berkel begonnen goed aan de wedstrijd en zochten direct het doel van de tegenstander. Dit moest na drie minuten een penalty opleveren, maar de scheidsrechter wuifde hands in het strafschopgebied van Jodanboys weg. Na tien minuten toonde de thuisclub z'n eerste wapenfeit, maar hun vrije trap was geen gevaar voor Berkel. Niet veel later weer een uitval van Jodanboys; nu was het een makkie voor Jennifer Gittling die de bal pakte en Berkel op de been hield. In de 37ste minuut sloeg het noodlot toe. De eerste echt goede aanval van Jodanboys werd mooi afgerond door de bal over Jennifer Gittling in het doel te schieten en zo kwam de thuisclub op voorsprong, 1-0. Bij Berkel knakte er toen iets en de dames gingen met een zure achterstand de rust in. Na de thee ging Berkel voortvarend van start en had gelijk vanaf de aftrap bijna succes maar een schot van Lindy uit een corner van Michelle was wederom een prooi voor de keepster van Jodanboys. In de 49ste minuut werd een schot van Michelle gepakt en vier minuten later maakte de thuisclub aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 op het bord te zetten.
(meer)

Tafeltennis

Vriendenschaar 5-TOGB: 5-5
Berkel en Rodenrijs - De heren van tafeltennisvereniging TOGB weten niet meer wat verliezen is. Na de zegereeks van drie gewonnen wedstrijden hield de Berkelse formatie nu knap stand tegen koploper Vriendenschaar. In Gouda werd het 5-5. Harry Sintemaartensdijk en Lennard Overdevest wonnen beiden twee van hun drie enkelspelen. Overdevest won samen met Wim Scholte het dubbel.
Het scoreverloop van de avond was vrij opmerkelijk. Vechter Scholte kwam er verrassend genoeg in zijn enkelspelen amper aan te pas. De in bloedvorm verkerende Overdevest trok knap twee vijfgamers naar zich toe. En Sintemaartensdijk pakte zijn twee winstpartijen met miniem verschil.
TOGB staat nu op plek 2 van de 6. De Berkelse ploeg komt net achter Vriendenschaar en voor Shot '65. NS, TOV en Taverzo zijn respectievelijk 4e, 5e en laatste. Als TOGB doorgaat met het goede spel, dan zou de allerlaatste wedstrijd van het seizoen wel eens de beslissing kunnen brengen om het kampioenschap. Op 17 april spelen de heren thuis tegen Vriendenschaar. Zover is het nog niet. Eerst moet TOGB op vrijdag 20 maart thuis tegen concurrent Shot '65. Aanvang 20.00 uur in Den Opper op sportpark het Hoge Land. Uit verloor TOGB nipt met 6-4. En na Shot volgen nog verraderlijke uitwedstrijden tegen de het papier zwakkere Taverzo (28 maart) en TOV (2 april).

Basketbal

Squirrels-BZ '72: 61-62
Berkel en Rodenrijs - Met een sinds lange tijd weer eens complete selectie trad Squirrels aan voor de wedstrijd tegen Zeist. In navolging van het succesvolle damesteam moest er dit keer maar weer eens gewonnen worden. De Berkelaren begonnen sterk; driepunters van Han van Ochten en goed inside werk van Ruben Rothuizen zette na het eerste kwart een 22-19 voorsprong op het bord. Ook in het tweede kwart liep het gesmeerd. Met goede en snelle aanvallen werd de verdediging van Zeist keer op keer ontregeld, zodat er met een comfortabele voorsprong van 38-29 kon worden gerust.
Aan het begin van de tweede helft werd die voorsprong nog verder uitgebouwd, mede dankzij enkele fraaie scores van Remco Ligtvoet. Op dat moment schakelde Zeist over op een hechte zoneverdediging en dat betekende de kentering in de wedstrijd. Squirrels heeft traditioneel moeite met een dergelijke verdediging en ook nu weer ging het fout. Het afstandsschot wilde niet meer vallen, het spel werd steeds slordiger en dus werd er ook veel balverlies geleden. Spelers raakten gefrustreerd, stopten teveel energie in randzaken in plaats van in het verbeteren van hun eigen spel. Tegenstander Zeist profiteerde optimaal en sloop terug naar 51-47 aan het einde van het derde kwart. In het laatste kwart duurde het tot de vierde minuut voordat Squirrels tot scoren kwam. Zeist was intussen al op voorsprong gekomen en vocht tot de laatste snik om die te verdedigen. Dat ging gepaard met veel persoonlijke fouten, maar Squirrels faalde jammerlijk vanaf de vrije worp-lijn. Van de veertien toegekende vrije worpen wisten de Berkelaren er slechts zes te benutte. Dat er daardoor onnodig met slechts één punt verschil verloren werd, had Squirrels dan ook geheel aan zichzelf te danken.


Korfbal

Weidevogels-DES: 6-16
Bleiswijk - Afgelopen zaterdag speelde Weidevogels 1 zijn laatste thuiswedstrijd in Rijneveen. Het team is al gedegradeerd en speelt dus alleen voor de eer. Weidevogels startte met dezelfde gewijzigde opstelling als vorige week, begon ontspannen aan de wedstrijd want er was niets meer te verliezen en een punt halen tegen DES, waarvan dit seizoen al twee maal werd verloren leek een onmogelijke klus. Er werd wel gevochten voor een niet al te groot verlies. DES had aan één helft genoeg om Weidevogels voor de derde keer dit seizoen de punten afhandig te maken. Weidevogels kon een kwartier lang goed aanhaken, maar daarna leek bij DES ieder schot raak te zijn waardoor DES helaas erg uitliep. Ruststand 2-10. De tweede helft was slechts een formaliteit en de wedstrijd eindigde in 6-16.

Volleybal

Berser/Vollye2B - Bernisse: 3-1
Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Zaterdag kreeg de nummer 8 van de ranglijst, Berser/Volley2B, bezoek van Bernisse, de laatst geplaatste. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en lange tijd ging de strijd gelijk op. V2B was echter vastbesloten deze wedstrijd te winnen en ging voor elke punt. Tom Havenaar wist met zijn harde klappen steeds te scoren en ook Christiaan van de Breggen was goed op dreef met zijn messcherpe aanvallen. Setstand 25-22. In de tweede set kwamen de mannen van V2B goed op stoom. Met een goede verdediging vanuit het achterveld kreeg spelverdeler Ronald Havenaar alle gelegenheid om zijn aanvallers te laten scoren. David Punt was op het midden niet af te blokken en ook Stefan Breugem was attent aan het net en wist de tegenstander steeds te verrassen. Aan het eind van de tweede set kwamen er twee wissels in, die even moesten wennen aan het ritme. De tegenstander dacht even het tij te kunnen keren, maar dat liet V2B niet gebeuren en won de set met 25-20. In de derde set kreeg Bernisse in de gaten dat het er aanvallend echt niet door kwam en probeerde met lepe balletjes V2B uit zijn ritme te halen. Soms lukte dat en het spel werd wat onrustig en slordig. Maar elke aanval van de tegenstander werd goed verdedigd en de aanvallers bleven scoren vanuit elke positie, zodat ook de derde set werd gewonnen, 25-14. Vanaf het begin van de vierde set keken de mannen van V2B tegen een achterstand aan, die ook niet meer kon worden omgebogen naar een voorsprong. Rik van Dijk en Reinier Havenaar konden elkaar goed vinden op het midden, maar ook de degelijke passing en service van Frans Jan Voogt mochten niet meer baten. De vierde set werd verloren met 20-25. Buitenaanvaller Robin Koele heeft zichzelf niet veel speeltijd gegund, maar heeft vanaf de zijlijn zijn team gecoached, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-1 overwinning voor V2B. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 april in sporthal De Ackers in Bergschenhoek.

Fusion-Volley2B (da): 0-4
Bergschenhoek - In een iets andere samenstelling dan normaal vertrokken de dames van Volley 2B voor een uitwedstrijd richting Fusion. Zo maakte door wat blessures Inge Goudriaan haar versnelde debuut bij het eerste van Volley2B en ook pikte Jeanine Luijt uit meisjes A haar punten in het eerste team mee. De dames gingen vol enthousiasme van start. Er werd direct goed gepasst en Suzanne Smit verzorgde als vanouds de spelverdeling. De aanvallers werden door haar op hun wenken bediend en konden naar hartelust scoren. De tegenstander verkeert al weken in een dip en daar maakten de dames uit Bergschenhoek dankbaar gebruik van. In alle vier de sets stond er al snel een voorsprong op het telbord. Met een 4-0 overwinning en vijf punten op zak gingen ze opgetogen terug naar huis.


Wielrennen

Haagse kampioenschappen
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de Haagse kampioenschappen waren de podiumplaatsen voor de jeugd van wielervereniging de Pedaalridders. Nieuweling Silvie Haakman was al vroeg in de wedstrijd met een groep medevluchters ontsnapt uit het peloton. Na een succesvolle sprint schreef Silvie het Haags kampioenschap op haar naam; clubgenote Nathalie van Wesdonk eiste de overwinning bij de junioren meisjes op en bij de Elite dames werd Dapfhe van Kleef eveneens Haags kampioene. Daphe maakt deel uit van de dit jaar gevormde dames topploeg van de Pedaalridders.
Bij de Nieuwelingen jongens werd heel hard gestreden tijdens het kampioenschap. Leon Hofman werd vanuit een sprint derde, Nicky Gieskens 7e en Tim Rodenburg 8e.

Voorjaarscompetitie
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de voorjaarscompetitie waren de prijzen ook voor de jeugd van de Pedaalriders. In de ronde van Breda ontstond al vroeg een kopgroep van twee rensters die de bel kregen voor de laatste ronde. Merel Hofman die te vroeg de sprint aanging, verloor met een banddikte en kwam als tweede over de meet.
Tijdens de ronde van Spijkenisse die deel uitmaakt van de voorjaarscompetitie ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep met daarin Merel Hofman uit Bleiswijk die na acht slopende ronden met veel wind de bel kreeg voor de laatste ronde. Na een sprint schreef Merel met overmacht de ronde van Spijkenisse op haar naam.

Badminton

Orbiton-Bazuin/PIP: 3-5
Berkel en Rodenrijs - Afgelopen week speelde het 1e herenteam van badmintonvereniging Bazuin/PIP de uitwedstrijd in Leidschendam tegen Orbiton 1. Vanwege de afwezigheid van zowel Jan Noorlander als Vincent Maasland, was het team met twee invallers naar Leidschendam gegaan. Ramon van der Berg (voor Jan Noorlander) beet samen met Danny van den Bulk (voor Vincent Maasland) het spits af. Het tweetal heeft nog nooit samen gespeeld en daardoor kwamen zij niet in hun ritme, zij moesten dan ook de overwinning aan hun tegenstanders laten. Theo Overmeer en Edwin Kuiper speelden een goede partij, waardoor zij in twee redelijk gemakkelijk sets de winst binnenhaalden. Vervolgens speelde Edwin de eerste herensingel. In de eerste set verkeek hij zich in zijn tegenstander, waardoor hij deze set met 21-23 verloor. De twee volgende sets wist Edwin gemakkelijk in winst om te zetten. Ramon speelde wederom een sterke singel. Door zijn overwinning in twee sets zorgde hij voor een 3-1 voorsprong. Danny begon zeer sterk aan zijn singel. Geheel tegen zijn eigen verwachting in won hij de eerste set met 21-12. De tweede set moest Danny echter aan zijn tegenstander laten, maar in de derde set vocht hij sterk terug, waardoor ook hij zijn singel in winst wist om te zetten. Theo speelde wederom een driesetter, waarbij hij in de gelijk opgaande derde set uiteindelijk aan het langste eind trok. Met een riante 5-1 voorsprong begonnen de Berkelaren dus aan de laatste twee herendubbels. Zowel Ramon en Theo als Edwin en Danny maakten er een driesetter van. Helaas konden beide dubbels de winst niet binnen halen, waardoor de eindstand uitkwam op een 5-3 overwinning, waarmee het eerste team van Bazuin/PIP na twee wedstrijden al 12 punten heeft behaald. Komend weekend speelt het team de uitwedstrijd in Wateringen tegen Velo.


Nordic Walking

Kennismaken met Nordic Walking
Bleiswijk - Elly (Vermin)-van Heijningen, Nordic Walking instructeur en fysiotherapeut, geeft binnenkort weer Nordic Walking kennismakingslessen. Deze lessen zijn op dinsdag van 13.15 tot 14.30 uur en donderdag van 09.00 tot 10.15 uur. Op donderdag 5 en 12 maart zijn er om 11.00 uur speciale lessen voor mensen die wat meer beperkt zijn door reuma, artrose, knie-, heup-, rug- of nekklachten. Ook is er op dinsdagochtend gelegenheid, voor mensen die al eerder lessen gevolgd hebben, om mee te gaan met de fitgroep. Tijdens de wandeling wordt gelet op het handhaven van de juiste techniek en wordt, voor de liefhebbers, aan de conditie gewerkt. Voor Nordic Walking poles (stokken) wordt gezorgd. Kosten ¤ 10,- voor de les en ¤ 7,-- voor de fitgroep. Aanmelding/inlichtingen: elly@fysiometho.nl of 06 - 535 873 55 of SRC Rottemeren, tel. 010 - 529 00 26. Men verzamelt in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1A te Bleiswijk.

Volleybal

Havecon / Spanning 220-Punch: 4-0 (d)
Bleiswijk - De dames van Spanning hadden de laatste wedstrijd wat puntjes laten liggen dus ze moesten in Het Sportpalet goed hun best doen tegen het Delftse Punch, de nummer 13 van de ranglijst. Coach Frieda Bregman startte de wedstrijd met de volgende speelsters: Marije van de Burg, Marloes, Sandra en Michelle Sonneveld, Yvette Adegeest, Nadine Boehrig en Marlies Fijan als libero. De ondersteuning vanaf de bank kwam van dames 2. Het was een snelle wedstrijd waarbij de dames van Havecon / Spanning 220 de eerste set wonnen met 25-18. De tweede set verliep iets moeizamer, maar werd toch gewonnen met 25-22. Ook de derde (25-19) en de 4e set (25-15) wisten de Bleiswijkse dames naar zich toe te trekken. Een sterk spelende Michelle Sonneveld scoorde veel met haar middenaanval. De dames hebben dus vijf punten gepakt en staan hierdoor derde op de ranglijst. Zaterdag spelen ze weer om 18.00 uur een thuiswedstrijd, ditmaal tegen het zesde geplaatste damesteam van Decos/ NOVO uit Noordwijk.

Badminton

Bazuin/PIP-Orbiton: 7-1
Berkel en Rodenrijs - Het 1e herenteam van badmintonvereniging Bazuin / PIP speelde de eerste competitiewedstrijd in de Oostmeerhal tegen Orbiton 1. Ramon van der Berg, die inviel voor Jan Noorlander, beet samen met Vincent Maasland het spits af. Na een gemakkelijk gewonnen eerste set volgde een nipt verlies in de tweede set. De derde set bleef tot het eind toe spannend en jammer genoeg verloren de Berkelaren deze set. Theo Overmeer en Edwin Kuiper kwamen vervolgens wat moeizaam op gang, maar zij wisten in twee redelijk gemakkelijk sets de winst binnen te halen. Vervolgens speelde Edwin de 1e herensingel. Na een gemakkelijke overwinning in de eerste set liet hij zijn tegenstander rustig meekomen in de tweede set, waardoor hij de tweede set maar net met 22-20 won. Ramon singelde voor het eerst dit seizoen en speelde meteen een zware driesetter. Na een redelijk makkelijk gewonnen eerste set, verloor hij de tweede set met 21-23. In de derde set was Ramon echter oppermachtig en zorgde hij voor een 3-1 voorsprong. Vincent had niet al teveel moeite met zijn tegenstander. In de eerste set bleef zijn tegenstander goed bij (21-19), maar in de tweede set bleek Vincent al snel een maatje te groot te zijn. Theo had het vervolgens in de eerste set van zijn singel moeilijk. Na verlies van deze set vocht Theo zich goed terug. Door zijn vechtlust dwong hij een beslissende derde set af. Ook Theo was in deze set duidelijk beter dan zijn tegenstander. Met een riante 5-1 voorsprong begonnen de Berkelaren aan de laatste twee herendubbels. Vincent en Edwin begonnen te tam aan de eerste set, waardoor ze al snel tegen een 7-19 achterstand aankeken. Wat er vervolgens gebeurde zie je niet vaak, Vincent serveerde in een servicebeurt de hele achterstand weg naar een 20-19 voorsprong. Uiteindelijk wisten ze dan ook de eerste set met 23-21 te winnen. In de tweede set stonden Vincent en Edwin de hele tijd aan de goede kant van de score. Met goed verzorgd en rustig spel stonden ze elke keer een puntje voor. Maar aan het einde van de tweede set pakten ze het iets te rustig aan en dwong de tegenstander een derde set af. In deze set ging het ook lange tijd gelijk op, maar nu speelden zij juist aan het einde van de set op de juiste snelheid, waarmee ze de tegenstander verrasten. Met 22-20 wonnen ze de derde set en daarmee de partij. Ramon en Theo behaalde tenslotte een gemakkelijke tweesets overwinning waardoor de eindstand uitkwam op een ruime 7-1 overwinning, waarmee de eerste zeven punten binnen zijn. De volgende wedstrijd speelt het 1e herenteam van BAZUIN / PIP op zondag 8 maart om 10.00 in de Oostmeerhal.

Atletiek

Voorjaarsloop in Bleiswijk
Bleiswijk - Op zondag 8 maart organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een (interne) wedstrijd door het recreatiegebied in Bleiswijk. De start is bij de rotonde Merenweg / Kooilaan. Het parkoers door het recreatiegebied Rottemeren is geheel verhard en voor het merendeel autovrij. De te lopen afstanden zijn: 1.500m voor pupillen, 3.000m voor junioren DC, 5 Engelse mijlen voor junioren BA en de halve marathon (21,1km) voor de senioren. De start van de halve marathon en de 5 EM is om 09.30 uur. De start van de 1.500 en 3.000m is om 10.00 uur.
Voor de halve marathon worden twee ronden van 8 km gelopen en een afsluitende ronde van 5,1 km. Bij de passage na elke ronde en bij de finish is water en sportdrank beschikbaar. Voor veel lopers maakt deze prestatieloop onderdeel uit van de voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Niet-leden die zich aan het voorbereiden zijn op de marathon of die zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Leden en niet-leden kunnen zich bij de start inschrijven (men ontvangt dan een startnummer). Er zijn geen inschrijfkosten, geen accommodatie en geen herinnering, wel een uitslag. Voorinschrijving via aartvanhoven@tiscali.nl. Voor deelnemers die zich vooraf per e-mail melden (naam, woonplaats, vereniging, geboortedatum, m/v) ligt het nummer klaar voor de start (dit geldt voor zowel leden als niet-leden).

Biljarten

Biljartkampioenschap Lansingerland 60+
Berkel en Rodenrijs - De gehele maand maart worden elke maandag en vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur wedstrijden gespeeld voor het een biljartkampioenschap 60+. Deze worden gehouden in de biljartzaal van TOGB op sportpark Het Hoge Land 23 te Berkel en Rodenrijs. Het zullen spannende wedstrijden worden. De toegang is voor iedereen gratis.


Uitslagen competitie
Rust Wat-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Egelantier 1 5-4
Raedthuys-Katpolder 2-7
Raedthuys-Watertoren 2 4-5.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Op zondag 15 februari werden er twee afstanden gereden voor de snelle pupillen en junioren, de 500 en 1000 meter. Uitslagen Pupillen: Naomi van Klaveren: 500m 54,24 (PR), 1000m: 2.04.32 (PR), Tim van den Hul 500m: 52.07 (PR), 1000m: 1.56.08,
Junioren: Kim Bos: 500m: 50.95, 1000m: 1.48.39, Eline Apperloo 500m: 53.80, 1000m: 1.48.10 (PR), Bart van Oosterhout: 500m: 47.19 (PR) , 1000m: 1.37.76, Duco Bos: 500m: 47.71 (PR), 1000m: 1.38.43 (PR), Marc van Vliet: 500m: 47.45 (PR), 1000m: 1.35.78 (PR).

KNSB-Interclubwedstrijd
Den Haag/Lansingerland - Op zondag 1 maart werd in de Uithof in Den Haag de KNSB-Interclubwedstrijd gereden. Er namen zestien verenigingen deel in de categorieën pupillen en junioren C. In elke categorie mochten twee meisjes en twee jongens deelnemen, Voor Schaatsvereniging Lansingerland deden de volgende schaats(t)ers mee:
Meisjes pupillen: Daphne v.d. Burg en Naomie van Klaveren; jongens pupillen: Thomas Roodenberg en Tim van den Hul;
Junioren meisjes: Eline Apperloo en Carola Kleijweg en junioren jongens: Bart Oosterhout en Bob Ammerlaan.
De pupillen hebben een 500 en een 700 meter gereden en de junioren een 500 en een 1000 meter.
De rijders werden met succes gecoached door André v.d. Burg en Ard Ammerlaan. Dankzij de inzet van de rijders en de coaches is Schaatsvereniging Lansingerland geëindigd op een 6e plaats. De individuele tijden waren als volgt: Naomie van Klaveren 500m: 53.41 (PR), 700m: 1.16.30 (PR), Daphne van der Burg 500m: 55.86 (PR), 700m: 1.19.11 (PR), Tim van den Hul 500m: 52.61, 700m: 1.15.91 (PR), Thomas Roodenberg 500m: 1.03.82, 700m: 1.31.50 (PR)_Eline Apperloo 500m: 52.78, 1000m: 1.46.05 (PR), Carola Kleijweg 500m: 54.09 (PR), 1000m: 1.49.24 (PR), Bob Ammerlaan 500m: 45.77, 1000m: 1.32.26, Bart van Oosterhout 500m: 47.22, 1000m: 1.36.59

Korfbal

Luno-Weidevogels: 9-6
Bleiswijk - Weidevogels kon zaterdag lang blijven aanhaken, maar in de tweede helft zorgde Luno voor het beslissende gaatje en won met 9-6. Nadat Luno met een minimale voorsprong van 4-3 kon gaan rusten liet de tweede helft hetzelfde beeld zien als de eerste; er werden goede aanvallen gespeeld, maar beide ploegen konden moeilijk scoren. Na de 5-5 kon Luno weer een gaatje slaan en kwam het op 8-5 voorsprong. Na de 8-6 van Weidevogels bepaalde Luno de eindstand op 9-6.
Zaterdag speelt Weidevogels om 16.20 uur thuis tegen Des en 14 maart volgt de uitwedstrijd tegen Fiks. Daarna gaat het korfbalcircus weer naar buiten waar Weidevogels 1 zich moet handhaven in de derde klasse.

Voetbal

Berkel-RCL: 1-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - De Berkel dames gingen voortvarend van start. De duels waren fel en Berkel zocht herhaaldelijk het doel van de tegenstander. In de eerste helft waren er veel kansen voor de thuisploeg, maar de bal wilde er niet in. De eerste kans in de 20e minuut ging over het doel van Jennifer Gittling. Niet veel later volgde een schot van Lindy Hogedoorn voorlangs en 10 minuten later was het Joyce Arends die kopte uit een corner van Marcia, maar ook nu was het de keepster die de bal pakte.
Na de thee ging Berkel weer op jacht naar het doel van de tegenstander en in de 55e minuut was het raak. Een mooie Berkel-aanval waarbij Joyce Arends de bal oppikte en vervolgens een pass gaf aan Lindy Hogedoorn. Die wist hier wel raad mee, speelde alles en iedereen mooi uit en scoorde vervolgens de verdiende 1-0. Hierna ontstond voor de toeschouwers een spannend schouwspel op het sportpark. In de 63e minuut een aanval van RCL met daarbij een aardige kans, maar het was Linda van der Helm werkte de bal koppend weg. Vijf minuten later kon Berkel de wedstrijd beslissen, maar een kopbal van Lindy spatte uiteen op de paal en zo bleef het spannend aan beide kanten. Het was echter Jennifer Gittling die Berkel het laatste kwartier op de been hield met prachtige reddingen. Dat daarbij ook paal en lat een treffer voorkwamen was mooi, maar gezien de wedstrijd ook wel verdiend.
Zaterdag speelt Berkel uit tegen Jodanboys.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut