Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

380 kV leiding bovengronds door Lansingerland

Lansingerland – De 380kV verbinding van Wateringen naar Zoetermeer zal slechts 10 kilometer, vanaf Delft tot juist voorbij de Klapwijkse Knoop, ondergronds aangelegd worden. Van daar af gaat de verbinding tot aan Zoetermeer bovengronds. (meer)

Blikvanger Heembouw langs N471 officieel geopend

Foto nr. 2
Namens Heembouw overhandigde Matthijs Raak een cheque
aan burgemeester Ewald van Vliet, ambassadeur van De Vrienden
van Berkel.


Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 19 maart werd de nieuwe huisvesting van Heembouw vestiging Rotterdam op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs feestelijk geopend. (meer)

Van der Linde maakt de Borstkankervereniging blij

Foto nr. 1
V.l.n.r. Noortje van Wel en Jos Scheepmaker, vertegenwoordigers
van de Borstkankervereniging Nederland, nemen verrast de waardevolle
cheque in ontvangst uit handen van Rafke en Mira van Van der Linde.


Bleiswijk – Een heel jaar lang vierde Van der Linde het 100-jarig bestaan met tal van jubileumacties, maar ook met een originele kunstveiling, een bh-slinger en -verkoop en een modeshow. (meer)

Bezoekers, koor en musici genieten van sublieme muziek

Foto
Ook enkele oud-koorleden kwamen meezingen tijdens het
jubileumconcert dat onder leiding stond van Wiecher Mandemaker
en muzikaal werd begeleid door Collegium Musicum.


Berkel en Rodenrijs – Jeugdkoor Young Voices, solisten, orkest en de vele belangstellenden die zaterdagavond bijeen waren in de r.k. kerk aan de Noordeindseweg te Berkel en Rodenrijs kunnen terugzien op een schitterende avond waarop met een concert werd stilgestaan bij het 30-jarig bestaan van het Berkelse koor dat al die jaren onder leiding stond en nog steeds staat van Wiecher Mandemaker. (meer)

Buurtonderzoek

Bergschenhoek – Naar aanleiding van een inbraak en een poging daartoe in woningen in de Van Keulendreef heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Bij één woning lukte het de dader(s) de schuifpui open te breken en de woning binnen te gaan. De woonkamer bleek te zijn doorzocht. Ontvreemd werden een laptop, een horloge en een digitale camera. Bij de andere woning bleef het bij een poging.

Inbrekers overlopen

Bergschenhoek – Op maandagochtend 16 maart werd ingebroken in een woning aan de Klimvaren. De bewoonster overliep de daders rond de klok van vijf uur. Zij gingen er via de poort aan de achterzijde van de woning vandoor in de richting van de Groeneweg. Ze waren via de schuifpui binnengekomen.

Teveel gedronken

Bleiswijk – De politie hield zaterdag op de Götzenhainsingel een 21-jarige bromfietser uit Bleiswijk staande om een blaasproef af te nemen. De jongeman bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau.

Inbraak mislukt

Bleiswijk – In de nacht van 19 op 20 maart werd geprobeerd in te breken in een bakkerij aan de Dorpsstraat. Men wilde via de schuifdeuren binnen komen, maar de deuren bleven gesloten.

Trilmachine ontvreemd

Bleiswijk – Vanuit een bedrijfsloods aan de Zoetermeerselaan werd in de nacht van 15 op 16 maart een trilmachine gestolen.

Ruit ingeslagen

Berkel en Rodenrijs – In de nachtelijke uren van 19 maart werd om 02.00 uur een ruit van een tankstation aan de Rodenrijseweg ingeslagen. Het is nog onduidelijk of er iets ontvreemd is..

Fietsendiefstal

Berkel en Rodenrijs – Ook de afgelopen week werden in Berkel en Rodenrijs weer fietsen gestolen. Op 14 maart om 13.00 uur in de Pijlkruidstraat, in de nacht van 14 op 15 maart op de Venus en op 15 maart op de Noordeindseweg.

Diefstal in verpleeghuis

Bergschenhoek - Een 56-jarige inwoonster uit Bergschenhoek is vorige week dinsdag in haar woning aangehouden als verdachte van diefstal tijdens haar werk. De vrouw, die werkzaam was in een verpleeghuis in Rotterdam, heeft afgelopen maanden diefstallen gepleegd van een 78-jarige bewoner. De vrouw pleegde de diefstallen tijdens haar werkzaamheden. Zij haalde geld uit de portemonnee van het slachtoffer op het moment dat hij niet in zijn kamer aanwezig was.
Na onderzoek door de recherche van district Noord en na overleg met de Officier van Justitie is de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor. De directie van het verpleeghuis heeft de vrouw met directe ingang ontslagen.

Snelheidscontrole Ankie Verbeek Orhrlaan

Schiebroek/Hillegersberg - Naar aanleiding van klachten van omwonenden hielden politieagenten donderdagmorgen tussen negen en elf uur een snelheidscontrole op de Ankie Verbeek Ohrlaan.
In totaal zijn 55 bestuurders bekeurd voor het te hard rijden. 35 van hen kregen direct de bekeuring, de overige krijgen binnenkort de boete op de deurmat. De hoogst gereden snelheid bedroeg 88 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Tijdens de controle gaven de bewoners blij te zijn met deze controle omdat ze veel overlast ondervinden van automobilisten die hard rijden.

Dit jaar valt de keuze tussen diverse wegvarianten

Foto
Er bleek erg veel belangstelling voor de informatieavond.

Berkel en Rodenrijs – Honderden belangstellenden kwamen woensdagavond 18 maart hun licht opsteken tijdens de informatieavond die Rijkswaterstaat in zalencentrum Rehoboth organiseerde over de aanleg van de A13/A16, de weg tussen de A13 bij de Doenkade en het Terbregseplein en tevens over de mogelijke aanleg van de A4. (meer)

Van Heiningen gaat verbouwen en uitbreiden

Foto
Het complete team van Van Heiningen; even overlast,
maar na de verbouwing helemaal klaar voor de toekomst.


Berkel en Rodenrijs - Parfumerie - schoonheidssalon - drogisterij van Heiningen is al jaren het vertrouwde adres op gebied van uiterlijke en innerlijke verzorging. (meer)

Wethouder steekt de handen uit de mouwen

Foto
Vakkundig schroefde de wethouder het bordje aan de gevel.

Bleiswijk – Gewapend met een boormachine kwam wethouder Werner ten Kate donderdagochtend 19 maart in actie om een herkenningsbordje aan de muur van Melanchthon De Kring te bevestigen. (meer)

3B Wonen maakt muziek mogelijk

Foto
Omdat 3B Wonen het belang van goed muziekonderwijs inziet
zet directeur Frans Weterings graag subtiel ‘zijn voet even tussen
de deur’ om enkele concerten mogelijk te maken.


Lansingerland - 3B Wonen heeft muziekschool Het Polderhuis een eenmalige activiteitenbijdrage toegekend. (meer)

Tijden herleven in De Oudelandse Hof

Foto
Lachen met de clowns.

Berkel en Rodenrijs – Met een blos op de kaken zat fractievoorzitter André Nieuwlaat zaterdag aan het einde van een intensieve ochtend uit te blazen in de theaterzaal. (meer)

Bleiswijks talent schittert in halve finale van Amsterdams Kleinkunst Festival

Foto
Femke met de poster van LOS waarop zij samen
met haar theatercollega’s op staat afgebeeld.Bleiswijk – Het LOS muziektheater is een van de zeven halve finalisten van het Amsterdam Kleinkunst Festival. Het theater bestaat uit een viertal leden, waaronder de 21-jarige Femke Vernij uit Bleiswijk. (meer)

Smikkelen en smullen rond de high tea in Huize Sint Petrus

Foto<br />De burgemeester tijdens de high tea in gesprek met een
bewoner van Huize Sint Petrus.


Berkel en Rodenrijs – Het zal je maar gebeuren dat je rond de klok van tienen op zaterdagochtend oog in oog komt te staan met de burgemeester die bovendien alle tijd neemt om een praatje met je te maken. (meer)

Lions met zak en tang de straat op

Foto
Er werd heel wat zwerfafval verzameld met als motto
‘met elkaar iets doen voor elkaar’ tijdens MADD.


Berkel en Rodenrijs – Met in hun ene hand een grote plastic zak en in de andere een grijptang toog een groep Lions van de afdeling Berkel en Rodenrijs op pad om de Berkelse Sterrenwijk van zwerfafval te ontdoen. (meer)

Zon vergezelt Lente op Berkelhof

Foto
Lente opende het nieuwe tuinseizoen bij Berkelhof.

Berkel en Rodenrijs – Een mooiere dag kon men zich nauwelijks wensen. Zaterdagochtend 21 maart mocht de bijna 2-jarige Lente een lintje doortrekken en daarmee het teeltseizoen van Volkstuincomplex Berkelhof aan de Noordeindseweg officieel voor geopend verklaren. (meer)

Ondernemend 3B kiest nieuwe voorzitter

Foto
Andrea draagt de voorzittershamer over aan haar
opvolger Bram Harder.Lansingerland – Andrea Maxwell, drie jaar als voorzitter het gezicht van Ondernemend 3B, heeft tijdens de dinsdagavond 17 maart gehouden Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer overgedragen aan haar opvolger Bram Harder. (meer)

De Ronde Tafel weet wat feesten is

Foto
De bezoekers van het feest hadden zich fraai uitgedost.

Lansingerland - De Ronde Tafel 136 hield ook dit jaar haar traditie in ere door een groot feest te organiseren voor het goede doel. Dit festijn vond plaats op zaterdagavond 21 maart in sporthal De Ackers in Bergschenhoek. (meer)

The Young Christian Singers op bezoek in r.k.-kerk Bergschenhoek

Foto
The Young Christian Singers waren al eerder te
gast in Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Op zondag 29 maart zal de Eucharistieviering van 9.30 uur in de parochiekerk St. Willibrord aan de Smitshoek te Bergschenhoek worden verzorgd door het koor The Young Christian Singers uit Rotterdam. (meer)

Veel belangstelling voor ledenvergadering Wijkvereniging Berkel Dorp

Foto
De aanwezigen luisterden vol belangstelling naar de
informatie die gegeven werd.


Berkel en Rodenrijs - Op 11 maart hield de Wijkvereniging Berkel Dorp de jaarlijkse ledenvergadering. Veel leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging waardoor de zaal in gebouw De Ark goed gevuld was. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Gebedsdiensten
Berkel en Rodenrijs – De werkgroep Woord- en Gebedsvieringen van de Parochie O.L.V. Geboorte Berkel en Rodenrijs houdt in de Veertigdagentijd op vijf woensdagavonden gebedsdiensten in de Pius X kerk (Anjerdreef), aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs
Bleiswijk - Op zaterdag 28 maart wordt in het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, weer een ruil- en verzamelbeurs gehouden. Er kunnen postzegels, munten, ansichtkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen of stripboeken worden geruild. Openingstijd: 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Inlichtingen bij de heer G.J. van Kampen, tel. 010 – 521 66 22 of kijk op www.de-leeuwerik.info.

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het Huiskamerproject is voor jongeren van 12 tot 18 jaar op dinsdagmiddag 14.30-17.30 uur, dinsdagavond 19.30-22.00 uur, en donderdagmiddag 14.30-17.30 uur (geen alcohol). Info: www.pectos.nl of Marijke van der Meer, tel. 010 – 521 20 90.

Inloopochtend De Peuterhoek
Bleiswijk - De Peuterhoek organiseert op dinsdag 31 maart van 9.30 tot 11.00 uur een speel- en inloopochtend.voor peuters vanaf 1 jaar en hun ouders. Men is van harte welkom een kijkje te komen nemen in de peuterspeelzaal. Tevens is het mogelijk de peuter deze ochtend in te schrijven. Het adres is: Emmastraat 30 in Bleiswijk, tel. 010 – 521 20 73. Kijk voor meer informatie op www.depeuterhoek.nl.


Regio

Jaarvergadering 3B-Belangenvereniging
Lansingerland – Op donderdag 26 maart houdt de 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid haar jaarvergadering in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur. Die middag is er geen sjoelen en klaverjassen. Agenda en jaarverslagen zijn voor de vergadering aan de zaal verkrijgbaar. Mocht er tijd over zijn, dan is er na de vergadering nog een gezellig samenzijn. Informatie: 010 – 511 58 20.

Humanitas 3B-hoek
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen, thuisadministratie, doorbreken isolement en bij het verwerken van verlies. Humanitas is groot in de organisatie van kleinschalige activiteiten van mens tot mens. Uitgangspunten zijn daarbij zelfbeschikking, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid. Vrijwilligers van Humanitas zijn ook actief in Lansingerland. Meedoen of meer weten? Bel 06 106 732 31 of schrijf naar Postbus 74, 2650 AB Lansingerland. E-mail 3B-hoek@humanitasmail.nl. Kijk ook op humanitas.nl of humanitas.nl/afdeling/3bgemeenten.

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. Het is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar via tel. 010 - 4438444 of kijk op www.huiselijkgeweld.rotterdam.nl.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland
Lansingerland - De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. Bij vragen of belangrijke mededelingen kan men bellen naar 010 – 521 64 65. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, kan een boodschap worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Bijeenkomst FGBMFI
Zoetermeer - Maandagavond 30 maart om 18.30 uur organiseert de FGBMFI, Christen zijn op de werkvloer, een dinerbijeenkomst in restaurant Passie. Gastspreker is Leo van Meeteren, transportondernemer, onroerend goed beheerder en verhuurder van hoogwerkers. In 1998 kwam er een grote verandering in zijn druk zakelijk bestaan toen hij tot inzicht kwam dat er meer was in het leven dan geld verdienen. God begon tot zijn hart te speken dat hij moest gaan omzien naar dak- en thuislozen en drugverslaafden in Utrecht. Daarvoor werd een touringcar aangekocht en omgebouwd tot rijdende Welzijnsbus om de beoogde doelgroep te voorzien van eten, drinken, kleding en de boodschap die hemzelf heeft doen veranderen. Iedereen is maandagavond welkom. Aanvang 19.00 uur met een gezamenlijk tweegangen diner, normaal ¤ 20,- nu ¤ 15,- p.p. Wie het diner niet kan bijwonen, is welkom om 20.15 uur, de entree bedraagt dan ¤ 5,- (inclusief kopje koffie/thee).

Voetbal

BVCB – WDS: 1-0
Bergschenhoek - Tegenwoordig worden wedstrijden vaak beslist uit zogenoemde dode speelmomenten en zo ook BVCB – WDS. In de wedstrijd waar BVCB eindelijk weer eens loon naar werken kreeg, en de aansluiting met de top drie houdt. De wedstrijd tussen de nummer drie (BVCB) en de nummer vier (WDS) begon zeer mat. Het zomeravondvoetbal leverde na 30 minuten pas een eerste echte kans op. Een strakke voorzet werd door Dennis Boon ingekopt en door de doelman van WDS gepakt. Ook WDS kreeg een doelrijpe kans de WDS. Toch kwam ook WDS een aantal keren in de eerste voor de goal van BVCB maar maakte geen doelpunt. Richard Dekkers stond zijn mannetje net zoals de rest van het team.
Na de rust was er direct een grote kans voor BVCB een fraaie voorzet van Maarten Tans werd door Dennis Boon niet benut. Ook WDS kreeg zijn kansen, een mooie actie van Uiterwijk werd niet met een doelpunt beloont.
De tweede helft ging in sneller tempo en dit mondde voor beide teams in een aantal kansen uit. Maar hieruit werd niet gescoord. BVCB bleef de druk op de goal van WDS zetten, in de zesde minuut was het Huub van Heijningen die aan de rechter kant het strafschopgebied inging en werd gestuit. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Alweer een penalty, maar ging hij erin was de vraag na de afgelopen weken. Na Oscar en Daan als schutter was het Max van Dijk die de bekende trekker overhaalde, 1-0. Hierna was het de beurt aan WDS om de gelijkmaker te maken. Maar dit lukte niet. Ze kwamen nog wel een aantal keren in de buurt van de 16 meter, maar de verdedigers van BVCB wisten hun goal schoon te houden. De zonnige middag eindigde hierdoor ook echt zonnig met de 1-0 winst stapten beide elftallen van het veld. Een verdiende drie punter voor BVCB die ze goed konden gebruiken. (meer)

Hockey

HBR – Alkemade 6-5
Berkel en Rodenrijs - HBR zocht vanaf het begin de aanval en kreeg reeds na 20 seconden de eerste strafcorner. In de omschakeling bleek hoe snel het team uit Alkemade was en bij de daarop volgende strafcorner bleek, dat zij een specialist in huis hadden. Een feilloze sleep in de bovenhoek zorgde voor 0-1. Reeds na zeven minuten was de stand weer gelijk via een mooi schot van Martijn Luger. Tot de rust domineerde HBR, wat tot uiting kwam in een treffer van Maurits Smal en Martijn Lugers tweede, pal voor rust. Na de rust domineerde HBR weer, maar bleek hoe gevaarlijk Alkemade was vanuit dode spelsituaties. Dit leidde via een counter tot 3-2. Daarna waren er twee gele kaarten voor Alkemade en één voor Berkel, zodat gedurende ongeveer tien minuten met tien tegen negen gespeeld werd. Alkemade kwam hieruit het beste te voorschijn en scoorde 3-3 en onmiddellijk daarop via hun strafcornerspecialist 3-4. Maurits Smal, net terug in het veld, scoorde met een ziedend schot 4-4. Hierna was het weer de beurt aan Alkemade via hun specialist, 4-5. Met nog tien minuten op de klok was Berkel weer bij de les. Via een vallend ingeslagen treffer van Martijn Luger en een gescoorde strafbal van Steven Mogendorf twee minuten voor tijd werden alsnog de drie punten in Berkel gehouden. Volgende week uit bij koploper Noordwijk.


Motorsport

Voorwinden en Bastemeijer één keer in top 15
Berkel en Rodenrijs - Bij Mac Halmac werd de tweede wedstrijd van het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap Motocross verreden. Het trio van Team Voorwinden-Brouwer Motors kwam in actie en kwam lekker tot scoren. De MX2 rijders, Kris Voorwinden en Donny Bastemeijer, wisten beiden een keer een top vijftien plek te laten noteren. In de zwaardere MX1-klasse kende Maik Voorwinden een zware wedstrijd; hij werd beide manches als 24ste afgevlagd. Over drie weken komt het team uit Berkel en Rodenrijs weer in actie, Donny en Maik gaan dan van start in Engeland. Op het zanderige circuit van Hawkstone Park begint dan het Wereld Kampioenschap MX3 (Maik) en het Europees Kampioenschap MX2 (Donny). Het Jumbo Open Nederlands Kampioenschap gaat op 21 mei verder op het mooie circuit van Rhenen.


Biljarten

Finale 60+ Lansingerland biljartkampioenschap
Lansingerland - Vrijdag 27 maart is de finale van het 60+ Lansingerland biljartkampioenschap. Van 10.00 tot 11.00 uur wordt de kwartfinale gespeeld. Om 13.00 uur beginnen de halve finales. Vervolgens wordt om 15.00 uur begonnen aan de finale. Belangstellenden zijn van harte welkom om het slot van dit kampioenschap mee te maken. De toegang is gratis. De wedstrijden worden gespeeld bij TOGB, Sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs.

Dotokamp

Bergschenhoek - Dit jaar gaat DOTO voor de 36ste keer op DOTO-kamp met ruim 100 kinderen en een heleboel leiding naar Hoeven. Het kamp wordt georganiseerd door een 22-tal enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn inmiddels al met de voorbereidingen begonnen en het ziet er weer heel veelbelovend uit. Er kunnen maximaal 110 kinderen mee in de leeftijd van 7 (mits je in groep 3 zit) t/m 13 jaar. Dit kamp is bedoeld voor alle kinderen die gewoon een te gekke week willen hebben vol met spelletjes en plezier.
Kosten: ¤ 130,- per kind. Voor het derde kind uit hetzelfde gezin zal er een korting berekend worden van ¤ 25,-. Kind(eren) kan men inschrijven door het inschrijfformulier te downloaden van de site www.dotokamp.nl. Ook voor verdere informatie kan men op deze site terecht.

Volleybal

Havecon/Spanning 220 D1-Leython D1: 4-0
Bleiswijk - Het eerste damesteam van Spanning 220 speelde een wedstrijd tegen koploper Leython uit Leiderdorp. Leython staat dik bovenaan in de competitie. Zaterdag kon dit team daarom ook officieel kampioen worden als zij twee punten wonnen. Leython ging daar helemaal vanuit; de speelsters kwamen met de taxi en er kwam een touringcar met supports uit Leiderdorp. Totaal rond de 80 mensen. Spanning had er zin in en het was duidelijk dat Leython zwaar onder spanning stond. De dames uit Bleiswijk maakten daar graag gebruik van en wonnen de eerste set met 25-23. De tweede set werden er aan de Bleiswijkse kant wat meer fouten gemaakt en Leython kwam daardoor meer in hun spel. Spanning kwam achter, maar kon dit toch omzetten. Ook deze set wonnen de dames uit Bleiswijk met 25-23. De derde set was voor Leython nog belangrijker, omdat zij deze set echt moesten winnen om kampioen te worden. Spanning maakte hier slim gebruik van en speelde erg goed. Het won ook deze set met 25-17. Ook de vierde set won Spanning met 25-19. De supporters en de speelsters van Leython konden dus teleurgesteld terug naar Leiderdorp. De dames van Spanning staan nu derde en hebben nog kans om PD wedstrijden te gaan spelen. Zaterdag 28 maart speelt het damesteam van Spanning tegen de nummer 8 van de competitie, Castellum, om 14.00 uur uit in Alphen a/d Rijn.

M de Koning/Volley2B-Les Deux Intermezzo: 4-0
Lansingerland - De mannen van Volley2B begonnen de wedstrijd slordig, maar ondanks dat kwam het thuisteam niet in de problemen en werd de set met 25-13 binnengehaald. Pas na een goede serviceserie van Remko Marks kon er in de tweede set afstand worden genomen: 25-17. Doordat er met een hoger tempo werd gespeeld kwam Intermezzo er in de derde set niet meer aan te pas en walsten de mannen uit Lansingerland over de gasten heen, 25-11.
De laatste set mocht de vaste spelverdeler uitrusten met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag tegen de nummer 1. Al snel werd duidelijk dat ook Jesse van Wijnen veel tempo in het spel kon brengen waardoor alle hoop op setwinst voor Intermezzo snel vervloog. De set werd dan ook ruim gewonnen 25-13. Zaterdag 28 maart speelt M de Koning/Volley2B uit tegen de Caribean Smasher om 15.00 uit. Het team kan dan kampioen worden; het heeft aan drie punten genoeg.

Verlies Van der Breggen/Volley2B
Lansingerland - Univé/Dames 1 moest twee wedstrijden vlak achter elkaar spelen. Op zaterdag eerst tegen VCN King Software en op maandag tegen Voy 1. De dames van Volley2B staan veilig in de middenzone, waardoor de jeugdspelers een kans kregen om te voelen hoe het is om promotieklasse te spelen. Voor de spelers was het een goede ervaring, maar helaas gingen de wedstrijden verloren met 4-0 en 3-1. Hoogtepunt was de tweede set tegen Voy. Deze set werd netjes met 12 sprongservices afgemaakt door Chantal v.d. Bulk. De komende wedstrijden staan ook in het teken van ervaring opdoen om voor volgend jaar een sterk team neer te kunnen zetten. Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 28 maart thuis tegen RVC/Libanon 2 om 19.00 uur.

Atletiek

Wandelen met RS80
Bleiswijk - Zaterdag 28 maart heeft RS80 een 25 kilometer lange wandeling uitgezet vanaf Fleurin bij bloemenveiling FloraHolland in Bleiswijk. Vanaf 08.00 uur kan men inschrijven en men kan starten tussen 09.00 en 10.00 uur. Vóór 16.00 uur moet men zich afmelden. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 2,-; voor een herinnering betaalt men ¤ 1,50 meer. Bij de RS80 verzorgingspost krijgt men koffie of thee met koek. Voor overige informatie zie de website www.RS80.nl. In september begint de 30ste serie; info en programmaboekje bij de voorzitter van RS80, tel. 071 – 341 61 85.

Reeuwijkse Plassenloop
Bleiswijk - Zaterdag 21 maart stond voor veel atleten van De Kieviten de Reeuwijkse Plassenloop op het programma. Deze loop over 15 kilometer is de derde wedstrijd uit de Loopreizenserie 2009. De start en finish waren op de Reeuwijkse Houtwal in het recreatiegebied ‘De Reeuwijkse Hout’. In totaal meldden meer dan 850 hardlopers zich aan de start. Een aantal van hen zette schitterende prestaties neer. Zo liep Willem van der Kooij een nieuw persoonlijk record van 56 minuten en 45 seconden. Hij werd hiermee eerste in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar. Ook Marijn Treurniet en Cor van der Blom verbeterden hun persoonlijke toptijd. Marijn eindigde in 56 minuten en 59 seconden, Cor in 1 uur 6 minuten en 11 seconden. Bij de dames werd Julie Beukers met een tijd van 1 uur 1 minuut en 35 seconden eerste bij de dames vanaf 40 jaar. Ingrid Baggerman noteerde een nieuw persoonlijk record van 1 uur 12 minuten en 8 seconden. Vlak achter haar eindigde Marloes Loos in een tijd van 1 uur 12 minuten en 22 seconden, zij verpulverde haar persoonlijk record met maar liefst 13 minuten. Ze werd met deze prestatie bovendien vierde bij de dames senioren. De overige tijden op de 15 kilometer: Ronnie Duinkerken 53.47, Kees Voogt 59.26, Bart Roefs 1.00.37, Richard Lelieveld 1.00.45, Marco Meedendorp 1.00.54, Marco van der Voort 1.03.12, Bart van Dodeweerd 1.06.08, Roel Weevers 1.08.26, Elma Mulder 1.17.19, Adri v.d. Berg 1.18.24 en Dirk van van der Pol 1.21.23. Paul van den Berg was ook in Reeuwijk aanwezig, hij liep de 5 kilometer in een tijd van 18 minuten en 27 seconden, een dikke verbetering van zijn persoonlijk record. De vierde wedstrijd uit de Loopreizenserie is Dwars door Dordt op zondag 29 maart in Dordrecht.

Dobbeloop
Bleiswijk - Arie de Vos, atleet van De Kieviten, kwam zondag 22 maart in actie tijdens de Dobbeloop in Nootdorp. Met een straffe wind liep hij de 10 kilometer in een tijd van 50 minuten en 41 seconden.

Bridgen

Competitie Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De clubviertallencompetitie van het seizoen 2008-2009 is afgesloten. De hoogst geëindigde viertallen zijn in de A-lijn: 1. Janneke Kleijn-Hetty v.d. Meer/Ineke Veen-Corry Lap Veen 152 VP, 2. Marissa van Os-Richard van Os/Gerrit Bonke-Albert van Ommen 143 VP, 3. Kees van Leeuwen-Gert Roos/Willem Neeteson-Dorien Bink 142 VP.
In de B-lijn: 1. Lenie Ammerlaan-Tilly Groenewegen/Wim Alsemgeest-Guus Wiendels 162VP, 2. Delia Mostert-Sjetty Slieker/Bea de Lange-An van Oeveren 161VP, 3. Karel Bomers-Kees v.d. Linden/An Jacobs-Ans v.d. Linden 133VP.

Badminton

Velo-Bazuin/PIP: 2-6
Berkel en Rodenrijs – De spelers van het 1e herenteam van badmintonvereniging BAZUIN/PIP behaalden in de uitwedstrijd tegen Velo in Wateringen de vierde overwinning op rij. Vincent Maasland en Edwin Kuiper moesten in hun eerste treffen hun meerdere erkennen in de tegenstander. Jan Noorlander en Theo Overmeer speelden als 2e herendubbel een zeer sterke partij die zij wonnen in twee sets. Edwin zorgde vervolgens voor de 2-1. In een lange en gelijkopgaande partij wist Edwin uiteindelijk in de derde set de winst naar zich toe te trekken. Jan verloor, waardoor de stand op 2-2 kwam. De singels van Vincent en Theo werden vervolgens gemakkelijk in twee sets in winst omgezet, waardoor de spelers van BAZUIN/PIP met een 4-2 voorsprong aan de laatste twee dubbels begonnen. Theo en Edwin begonnen niet goed genoeg en verloren daardoor de eerste set, maar in de tweede en derde set lieten zij zien dat zij sterker waren dan de tegenstanders en werd de winst binnen gehaald. Jan en Vincent zetten hun herendubbel uiteindelijk ook in drie sets in winst om, waardoor een 6-2 overwinning werd behaald. Door de vier overwinningen op rij doet het 1e herenteam van BAZUIN/PIP goed mee aan de kop van de kompetitie.
Zaterdag speelt het 1e herenteam van BAZUIN/PIP om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen medekoploper Onder Ons in Loosduinen.

Dieuwertje Blok las voor op de BSO

Foto
Dieuwertje Blok - de kinderen kennen haar waarschijnlijk
het beste van het Sinterklaasjournaal - zet zich in voor de
campagne om (voor)lezen te bevorderen.


Bergschenhoek - Als vader of moeder voor het naar bed gaan nog even voorleest, dan zal ieder kind met nog meer plezier rustig gaan slapen. Maar als een tv-persoonlijkheid als Dieuwertje Blok dat op school komt doen, dan is dat helemaal spannend. (meer)

Half juli zwemmen in nieuwe Windas

Lansingerland - Naar verwachting kunnen de eerste zwemmers in de nieuwe Windas half juli terecht in het zwembad aan de Berkelseweg. (meer)

Budget Regiopolitie dreigt met 10 procent gekort te worden

politie

Lansingerland - De regiopolitie Rotterdam Rijnmond dreigt als gevolg van budgettaire verschuivingen ongeveer 25 miljoen euro gekort te gaan worden. (meer)

Kom in de Kas aan de Berkelse A.H. Verweyweg

Foto
De tuinders die in de organisatie zitten van Kom in de Kas:
Chris van der Ende, Jan Breugem, Jan van Heiningen, Peter
Zeestraten, Han Willem Mooy en René van Meurs (afwezig op
de foto). Het 'groene' feest wordt ook dit jaar weer mede mogelijk
gemaakt dankzij de steun van een aantal sponsors.


Berkel en Rodenrijs - Een kijkje tussen de tomaten, de paprika's, de bloemen of de planten; het kan weer allemaal tijdens de manifestatie Kom in de Kas die in het weekend van 4 en 5 april landelijk wordt georganiseerd. (meer)

Buurtpreventieteams bewijzen hun nut

Foto
Evert Jansen vertelde de aanwezigen dat hij was
geschrokken van een rondje door Bergschenhoek.
Er kan nog veel beter.


Bergschenhoek - Een van de ergste dingen die u kan overkomen is, als er bij u wordt ingebroken. Nu is een plasma tv wel weer te vervangen, maar als er zeer persoonlijke dingen worden ontvreemd dan hakt dat er psychisch goed in. (meer)

Inzameling kleding voor Roemenië loopt als een trein

Foto
Er werd donderdagavond een grote hoeveelheid kleding
ingezameld door de Werkgroep Roemenië Klundert - Bergschenhoek.


Bergschenhoek - U denkt dat als een land is toegetreden tot de EU, het er ineens allemaal beter op wordt? Verre van dat! Roemenië is zo'n land, maar de rijken worden er steeds rijker en de armen steeds armer. (meer)

Vechtpartij

Zoetermeer/Berkel en Rodenrijs - Bij een taxistandplaats op het Theaterplein brak zondagochtend 15 maart een vechtpartij uit tussen een aantal wachtende mensen. Om nog onbekende redenen werden een 26-jarige man uit Berkel en Rodenrijs en twee mannen uit Pijnacker (24 en 37 jaar oud) geschopt en geslagen. Toen de politie aankwam, stapten de daders in een taxibus en gingen er vandoor. De taxibus werd korte tijd later staande gehouden en de twee inzittenden, Zoetermeerders van 23 en 27 jaar oud, werden aangehouden. De taxichauffeur werd aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Aanhouding na openlijk geweld

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft een 21-jarige man uit Berkel en Rodenrijs aangehouden die verdacht wordt van openlijk geweld. Vrijdagavond rond half elf kreeg de politie melding van een vechtpartij op het Hoge Land. Ter plaatse bleek dat er bij de Kermis, vernielingen waren gepleegd aan een auto. Agenten hebben een man achtervolgd die ondermeer voldeed aan het signalement van iemand die betrokken was bij de vernieling. De 21-jarige man uit Berkel en Rodenrijs is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Agenten hebben de verdachte ook zien wildplassen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groot aantal fietsen gestolen

Lansingerland - Vorige week werd in de drie dorpen van Lansingerland een flink aantal fietsen gestolen. In het weekend van 6-8 maart werd op de Oostersingel in Berkel en Rodenrijs een fiets ontvreemd. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart werd vanaf de Nachtegaallaan in Bleiswijk een fiets gestolen. Op zondag 8 maart ontdekte de eigenaar van een snorfiets dat deze uit een berging aan de Van Naeldwijcklaan was ontvreemd. Op woensdagochtend 11 maart wisselde in de Bleiswijkse Dorpsstraat een fiets binnen een half uur van eigenaar. En op maandag 9 maart werd tussen 09.30 en 11.00 uur op de Smitshoek een fiets gestolen.
Donderdag 12 maart was het ook raak. Tussen 10.00 en 22.00 uur werd bij een bedrijfspand aan de Van Naeldwijcklaan een fiets gestolen en rond de klok van vier uur 's middags in de Kerkstraat.
Dezelfde dag zag een getuige rond kwart voor negen 's avonds in de Lindelaan twee jongens of mannen met twee fietsen. Op de ene fiets werd gereden en de ander was nog op slot. Op het moment dat de verdachte personen de getuige zagen, lieten zij de fiets achter en gingen er vandoor.
De politie is op zoek naar de daders en hoopt dat eventuele getuigen of zij die iets verdachts hebben gezien, zich melden bij de politie van Lansingerland, tel. 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 7000.

Fiets in brand gestoken

Berkel en Rodenrijs - Twee jongens van 12 en 13 jaar uit Berkel en Rodenrijs werden zondagavond aangehouden op verdenking van het in de brand steken van een fiets. Nadat ze de fiets die bij de Spoorhaven stond, in brand hadden gestoken, rende het tweetal weg. Zij konden echter achterhaald worden. De twee jongens hebben een HALT verwijzing gekregen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets en roept ook eventuele getuigen op zich te melden via 0900 - 8844.

Inbraak kledingzaak

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 maart werd ingebroken in een kinderkledingzaak op het Westerwater. De daders gingen er met een grote hoeveelheid kleding vandoor. Zelfs de kledinghangertjes werden meegenomen.

Woninginbraak

Bergschenhoek - In de avonduren van donderdag 12 maart werd tussen 21.15 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Naaldvaren. Vermoedelijk kwam de dader binnen via een raam op de eerste etage. Ontvreemd werden onder andere een horloge en sieraden. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Inbraak via kantelraam

Bergschenhoek - In de Rembrandtlaan werd op dinsdag 10 maart ingebroken in een woning. Men kwam binnen via een kantelraam aan de voorzijde van de woning. Ontvreemd werden een portemonnee, pasjes, rijbewijzen en andere papieren alsmede een telefoon, een computertas en sleutels. De volgende avond werden 's avonds in een kliko in de Van Ruysdaellaan twee tassen met een deel van de gestolen goederen teruggevonden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden via 0900 - 8844 of M 0800 - 7000.

Inbraak bakkerij

Bleiswijk - In de Dorpsstraat werd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart ingebroken in een bakkerij. Men kwam vermoedelijk via een deur aan de zijkant van het bedrijfspand binnen. Er werd een onbekend geldbedrag gestolen.

Slot verbroken

Bergschenhoek - In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 maart werd ingebroken in een winkel op de Kruin. Het slot van de achterdeur bleek te zijn opengebroken. Er is niets weggenomen.

Project-D live bij Ome Ab

Project D

Berkel en Rodenrijs - De Bleiswijkse band Project-D staat zaterdag 21 maart op de planken van Ome Ab. (meer)

'Er was eens...' een knotsgek sprookjesmozaïek

Foto
De Berkelse Diana van Die in de rol van 'aardig meisje'
(sprookje Vrouw Holle) met gastacteur Eric van Vuurde.
Foto: PR Jeugdtheater Hofplein.


Rotterdam - Begin maart ging in het Hofpleintheater aan de Benthemweg te Rotterdam een nieuwe productie in première, getiteld: 'Er was eens...'. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar en gespeeld, gezongen en gedanst door leerlingen van het Hofpleintheater en gastacteur Eric van Vuurde. (meer)

Succesvolle rommelmarkt in Huize Sint Petrus

Foto
De poffertjes vonden gretig aftrek.

Berkel en Rodenrijs - Die gezellige kleine rommelmarkten bewijzen nog steeds hun nut. Zaterdag 14 maart zag je de mensen weer naar zorgcentrum Sint Petrus gaan, waar opnieuw een grote hoeveelheid hebbedingetjes stond uitgestald. (meer)

Katinka Akkerhuis 25 jaar doktersassistente

Foto
Katinka is een gewaardeerd doktersassistente.

Bleiswijk - Ze vindt het zelf geen prestatie, maar we weten zeker dat de patiënten van huisarts De Gruijl in Bleiswijk daar anders over denken. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Gebedsdiensten
Berkel en Rodenrijs - De werkgroep Woord- en Gebedsvieringen van de Parochie O.L.V. Geboorte Berkel en Rodenrijs houdt in de Veertigdagentijd op vijf woensdagavonden gebedsdiensten in de Pius X kerk (Anjerdreef), aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost _ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.

Toneel in de Smitshoek
Bergschenhoek - Vrijdag 20 maart speelt toneelvereniging 't Foetligt het blijspel 'Moord in de Coulissen' in dienstencentrum de Smitshoek, Smitshoek 18a. (meer)

Bleiswijk

Film in De Leeuwerik
Bleiswijk - Vrijdagavond 20 maart is er een filmavond in de Leeuwerik. Gedraaid wordt de film: Mama Mia. Een gezellige film met veel humor en muziek. (meer)

Regio

Jaarvergadering 3B-Belangenvereniging
Lansingerland - Op donderdag 26 maart houdt de 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid haar jaarvergadering in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur. (meer)

Sportgala Lansingerland met sportieve winnaars

fotovp
In de categorie Gehandicapte Sportploeg Junioren vielen
de Gstars van D.O.T.O. in de prijzen. Presentator Jacco Elthing
interviewde de teamleden nadat rolstoelbasketballer Fabian
van der Salm de plaquette had overhandigd. Foto: Rob Veldkamp.


Lansingerland - Zaterdag 7 maart werd in een sfeervolle ambiance in sportcentrum Oostmeer het tweede Sportgala van Lansingerland gehouden. (meer)

100.000ste bezoeker Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs in het zonnetje gezet

Foto:
De 100.000ste bezoeker Nathalie Winkel en haar partner
met als derde van rechts Karen Kruijthof en uiterst rechts
Wilko van Amelsfort.


Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 5 maart verraste Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis en Wilko van Amelsfort, apotheker bij Kring-apotheek Meerpolder, de 100.000ste patiënt nu het multifunctionele medisch centrum een jaar open is. (meer)

Petra Lakerveld werkt mee aan Zesde Zintuig Plaats Delict

Foto
Petra is vanaf donderdag te zien in Het Zesde
Zintuig Plaats Delict.


Berkel en Rodenrijs - Na haar medewerking aan het vorig jaar uitgezonden programma Het Zesde Zintuig wacht Petra Lakerveld vanaf donderdagavond 12 maart weer een nieuwe uitdaging. (meer)

Bewoners en gemeente bekijken Bleiswijk Rondom

Foto
Alle aanwezigen konden met het opplakken van volgeschreven
briefjes aangeven wat er aangepakt mocht worden in hun wijk.


Bleiswijk - Niet de hobbels in de wegen, hangjeugd of de gevaarlijke punten in de wijk scoorden bij de bewoners van Schilderswijk, Zeeheldenwijk, Kerkstraat, Marijkelaan en Spoorlaan - ofwel Bleiswijk Rondom - de meeste punten om als eerste aangepakt te worden, maar het onderhoud van het openbaar groen. (meer)

Bakker Rodenburg genomineerd voor 'Bakker met Ster''

 Foto
Enkele medewerkers met hun medaille en het bord
waar ook de klanten hun reacties op kunnen plakken.


Lansingerland - Nederland telt 1500 bakkers. Ruim 200 daarvan mochten doorgaan naar de volgende ronde in een door de Nederlandse Bakkerij georganiseerde wedstrijd waarbij aan de beste bakkers van het land sterren uitgedeeld gaan worden; vergelijkbaar met de sterren die toprestaurants kunnen verdienen. (meer)

Ria Oosthoek zoekt een opvolger voor de Simavi collecte

Foto
Ria (rechts) met enkele van de zeer trouwe collectanten:
Lida Oord, Rika Westerbroek en Tiny van der Waal.


Bergschenhoek - Van 15 tot en met 21 maart collecteren ruim 10.000 vrijwilligers in heel Nederland voor de Simavi; om mensen in ontwikkelingslanden een gezonde toekomst te geven. (meer)

Rode Kruis zet vier leden in de bloemen

Foto
Bloemen waren er voor v.l.n.r. Nel Geluk, Jan Pieter
Blonk, Diny Groen en Riet van der Pad.


Lansingerland - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de afdeling Lansingerland van het Nederlandse Rode Kruis, woensdagavond 4 maart gehouden in De Leeuwerik te Bleiswijk, stonden niet alleen de jaarrekening en het jaarverslag op de agenda, maar tevens de wisseling van voorzitter en de huldiging van enkele vrijwilligers. (meer)

Starthandeling riolering Oranjebuurt

Foto nr. 1
De heren De Rijke en Thijsen onthullen samen het
grote informatiebord dat in het Huygensplantsoen werd
geplaatst.


Berkel en Rodenrijs - Op donderdagmiddag 5 maart vond bij de bouwkeet in de Huijgenslaan in de Oranjebuurt te Berkel en Rodenrijs de officiële starthandeling plaats voor de rioleringswerkzaamheden in de wijk. (meer)

Sara op bezoek bij nog steeds jeugdige Barbie

 Foto
Jacqueline van Duijn met de twee oudste poppen en
een fraaie bruid voor de vitrine met Barbies in verschillende
series.


Bergschenhoek - Medio maart - deze week om precies te zijn - is het precies 50 jaar geleden dat de eerste Barbie op de markt kwam. (meer)

Orde van Vrijmetselaren zet de deur open

Foto:
Hoeksenaar Franklin Ortega (links) samen met broeder
Giel Massy die al 16 jaar lid is van Acacia.Lansingerland - Loge Acacia, een van de negen Rotterdamse loges van de Orde van Vrijmetselaren en bovendien met 65 leden de grootste, organiseert op dinsdagavond 17 maart een open avond voor belangstellenden. (meer)

Algemeen Maatschappelijk Werk Kwadraad is er voor iedereen

Foto
De medewerkers van Kwadraad met v.l.n.r. Helen La
Croix, Joyce van Dijk, Priscilla Kievit en Marc Paul van Buren.


Lansingerland - Vanuit de drie kernen van Lansingerland functioneert Kwadraad; het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) waar elke inwoner van de gemeente een beroep op kan doen. (meer)

Offhanded plaatst zich voor finale voorronde Rottepop

Foto
De winnende band Offhanded kreeg al snel de handen
van het publiek op elkaar. Foto: René Laukens.


Lansingerland - Afgelopen zaterdag werd de eerste voorronde van Rottepop gehouden in Ome Ab te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Samenvoeging afdelingen Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland een feit

Foto
Het bestuur van D66 met v.l.n.r. Aniek Dane, Erik
Jonker (achter Aniek), Peter Hennevanger, Jeroen
Heuvelink en Servaas Toebosch.


Lansingerland - 'Samen sta je sterker'. In de loop der jaren is gebleken dat dit vaak opgaat. Reden voor de politieke afdelingen van D66 in zowel Lansingerland als Pijnacker-Nootdorp om samen te voegen. In een gezamenlijke algemene ledenvergadering op dinsdagavond 3 maart is hiertoe besloten. (meer)

Toneelvereniging 't Foetligt komt met blijspel

Foto
Een gedeelte van de cast van 't Foetligt.

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zal er, zoals het er nu naar uitziet, in zalencentrum Rehoboth een 'moord' worden gepleegd. (meer)

Expositie Colette Jacobs in Atelier Kunstbreak

Foto
Vanaf 15 maart is het werk van Colette Jacobs te
bewonderen bij Kunstbreak.


Berkel en Rodenrijs - Atelier Kunstbreak in Berkel en Rodenrijs mag zich verheugen op een behoorlijke belangstelling. Al weer enkele maanden worden er door verschillende docenten schilder- en tekenlessen gegeven. (meer)

Perfect lenteconcert Concordia met inbreng van jong en oud

Foto
Deze jonge blokfluitspelers speelden onbevangen enkele leuke melodieën. Binnenkort start een tweede blokfluitgroep .

Bergschenhoek - De echte muziekliefhebbers keken er al lange tijd naar uit: het jaarlijks Lenteconcert van Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek. (meer)

Kan het heien schade veroorzaken aan molen de Valk?

Foto nr. 1
Heiwerkzaamheden in de nabijheid van molen De Valk.

Berkel en Rodenrijs - Aan de Molenweg in Berkel en Rodenrijs, vlakbij molen de Valk komt een nieuw gemaal om het water uit de Boezem, als deze is volgelopen, weg te malen. (meer)

Lekker eten op kindercentrum Tjoek-Tjoek

Foto
Wat een superidee: gezellig samen eten!

Bergschenhoek - Wat voor de groepen Iejoor en Teigetje als een "gewone dag" begon, werd uiteindelijk een feestelijke gebeurtenis, compleet met een (door de kinderen) gemaakte maaltijd. (meer)

BSO Kanjers opent haar deuren op de woensdagen

Foto
BSO Kanjers biedt nu ook opvang op woensdag.

Bleiswijk - Catalpa Kinderopvang biedt dagelijks op de vestiging BSO Kanjers aan 80 kinderen naschoolse opvang én vakantieopvang. (meer)

Juf Judith en Juf Helma zien samen Sarah

Foto
Klas 1/2C vierden samen met de juffen Helma en
Judith een bijzonder feest.


Bergschenhoek - Op woensdag 4 maart is op OBS De Groenehoek Juffen- en Meestersdag gevierd. Op deze dag vierden alle leerkrachten tegelijk hun verjaardagen. (meer)

Parochie St. Willibrord in bezit van AED

Foto
De cursisten aan het werk.

Bergschenhoek - Na het behalen van de diploma's Bedrijfshulpverlening door een aantal medewerkers van de Parochiezaal en nadat door hen al twee jaar herhalingscursussen, met als belangrijk onderdeel de reanimatie, waren gevolgd, hebben de besturen van de Parochie en de stichting beheer Parochiezaal besloten een Automatische Externe Defibrillator, ook wel AED genoemd, aan te schaffen. (meer)

Programmering festival Rottepop rond met Milow en Infadels

Foto
Eén van de toppers van Rottepop is dit jaar de
Belgische zanger Milow. Foto: Charlie De Keersmaecker.


Lansingerland - De tweede editie van het popfestival aan de Rotte, vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 juni op evenemententerrein Lansingerveld te Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijkse gewond bij aanrijding

Rotterdam/Bleiswijk - Een 26-jarige inwoonster van Bleiswijk raakte zondagochtend ongeveer kwart over vijf gewond bij een aanrijding op de Schiekade. De politie onderzoekt de toedracht van de kop-staart aanrijding, waarbij vier auto's betrokken waren.

(meer)

Woninginbraak Hoefweg

Bleiswijk - In de periode tussen 20 februari en 1 maart werd ingebroken in een woning aan de Hoefweg. Vermoedelijk kwam men via het raam binnen. De hele woning werd doorzocht. Er werd een fotocamera ontvreemd.

Auto's vernield

Bergschenhoek - In de Van Ruijsdaellaan, de Rembrandtlaan en de Verheullaan werden in de nacht van vrijdag 27 februari op zaterdag 28 februari meerdere auto's vernield. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek leverde weinig op. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de recherche van bureau Noord van de politie Rotterdam Rijnmond via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Politieauto vernield

Bergschenhoek - In de Beethovenlaan werd in de nacht van 5 op 6 maart om half een een ruit van een politieauto vernield. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie, bureau Lansingerland, via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Berkel en Rodenrijs

Gebedsdiensten
Berkel en Rodenrijs - De werkgroep Woord- en Gebedsvieringen van de Parochie O.L.V. Geboorte Berkel en Rodenrijs houdt in de Veertigdagentijd op vijf woensdagavonden gebedsdiensten in de Pius X kerk (Anjerdreef), aanvang 19.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 12 maart wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Humanitas Thuisadministratie
Lansingerland - Het Humanitas-project Thuisadministratie 3B-hoek is bedoeld voor inwoners van de gemeente Lansingerland, die moeite hebben met het organiseren van hun administratie en hierbij duidelijk behoefte hebben aan een steuntje in de rug. (meer)

TOGB verdedigt koppositie met succes

Foto
Unio probeerde het wel in de tweede helft, maar
TOGB kon voorkomen dat er gescoord werd.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag hebben de voetballers van TOGB op eigen veld de koppositie in de 2e klasse D succesvol verdedigd. (meer)

Jonna Hulshof naar finale NK turnen

Foto
Jonna in actie.

Bergschenhoek - Zaterdag 7 maart jvond in Reuver (Limburg) één van de drie laatste voorwedstrijden 3e divisie voor het NK turnen plaats. Van SV DOTO hadden zich voor deze wedstrijd zeven meisjes geplaatst. (meer)

Joost Luiten reikt prijzen uit aan dé talenten van golfclub De Hooge Bergsche

Foto
Winnaar van de trofee Carmen Sullivan en de overige
genomineerden ontvingen hun prijzen uit handen van
Joost Luiten.


Bergschenhoek - Carmen Sullivan ontving zaterdag op golfbaan De Rottebergen uit handen van Joost Luiten de 'Joost Luiten Rottebergen Talent Trophy 2008'. (meer)

RWC Ahoy' is op weg naar een topteam

Foto nr. 1
De ploegpresentatie is een feit. Tevreden sponsors
kijken toe, want Ahoy' is er klaar voor. Foto's: John Hofman.


Lansingerland - De jaarlijkse ploegpresentatie van RWC Ahoy' maakte nog eens duidelijk hoe hecht de band is tussen de grootste Rotterdamse wielervereniging en Lansingerland. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Zestienhoven 14.30 uur
Zwammerdam - Soccer Boys
Hion - Berkel
Berkel DA1-Ter Leede DA2 15.00 uur

Zondag:
Sparta - TOGB
Soccer Boys - Warmuda 14.00 uur

CVV Berkel deelt de punten met koploper CION

Berkel en Rodenrijs - Een gouden wissel van trainer Wolterman leverde CVV Berkel zaterdag een gelijkspel tegen koploper CION op. (meer)

Rob Jacobs te gast bij Business Vrienden van Soccer Boys

Foto
Oud-Feijenoord speler en trainer Rob Jacobs zal zijn
voetbalervaringen met de Bleiswijkse sponsors delen.


Bleiswijk - Voor volgende week woensdagavond 18 maart heeft het bestuur van Business Vrienden van Soccer Boys een avond georganiseerd voor de weldoeners en aspirant sponsors van de Bleiswijkse voetbalclub. (meer)

Heembouw en Koppert slaan de handen ineen voor de Roparun

Foto
Het unieke pand van Heembouw.

Berkel en Rodenrijs - Wanneer volgende week donderdag 19 maart in het gloednieuw bedrijvencentrum B2B Oudeland de vestiging van Heembouw (heem= huis of erf) zal worden geopend, krijgt dit een niet alledaags en heel speciaal tintje. (meer)

Willem tien jaar jeugdtrainer bij badmintonvereniging BAZUIN/PIP

Foto
De jeugdleden zetten hun trainer maar al te graag
in het zonnetje.


Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 6 maart was er een feestje te vieren bij de jeugdgroep van badmintonvereniging PIP, want Willem Monteny - beter bekend als 'meester Willem' - stond een aangename verrassing te wachten, omdat de trainer al tien jaar actief is voor de jeugd van PIP. (meer)

Atletiek

Voorjaarsloop de Kievieten
Bleiswijk - Zondag 8 maart vond in Bleiswijk de Voorjaarsloop plaats. Deze interne wedstrijd van De Kieviten werd door veel atleten gebruikt als voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De dag begon en eindigde onstuimig, maar tijdens de wedstrijd over een afstand van 21,1 kilometer waren de weersomstandigheden goed. Bart Roefs wilde zichzelf testen en ging voluit. Hij liep de hele wedstrijd op kop en eindigde ver voor de rest van het deelnemersveld. Met een prachtige eindtijd van 1.23.59 noteerde hij een dik persoonlijk record en zal hij vol vertrouwen de marathon tegemoet zien. Marko van der Voort eindigde als tweede in een tijd van 1.32.19, Tim Bosman als derde in 1.33.30. Bij de dames eindigde Julie Beukers als eerste in 1.45.00, Ingrid Baggerman werd tweede in een tijd van 1.50.53, Mariska van Straalen derde in 1.56.25. Met deze wedstrijd konden punten verdiend worden voor het clubkampioenschap 2009. Bart Roefs, Tim Bosman, Cor van der Blom, Gerrit de Bruin, Julie Beukers, Ingrid Baggerman, Dirk van der Pol en Sabine Sonnevold wonnen in hun leeftijdscategorie en behaalden het maximum aantal punten. Er werden ook andere afstanden gelopen. De wedstrijd over 5 Engelse mijlen, zo'n 8 kilometer, werd gewonnen door Frank Schuurman, gevolgd door Marloes Nuijten en Maaike Ruygrok. Op de 3 kilometer finishte Sander Stortebeker als eerste in een tijd van 00.14.23. Op de 1.500 meter eindigde Tamara Eleonora als eerste meisje in een tijd van 00.6.08. Basil Timmerman won bij de jongens in 00.06.52.

Marathontraining
Bleiswijk - Op zondag 15 maart organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 35 km en er kunnen zeven verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Zie voor informatie en kaarten van de 7 rondes de website van De Kieviten, www.dekieviten.nl.
Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De start is om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug en er is voldoende parkeermogelijkheid bij Sportcentrum Rottemeren, Kooilaan 1A te Bleiswijk. Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes) en deelname is gratis. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij de Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Aart van Hoven (aartvanhoven@tiscali.nl).

Hockey

HBR Heren 1-Rapid: 6-3
Berkel en Rodenrijs - De eerste wedstrijd na de winterstop kwam Rapid uit Gorinchem op bezoek bij Heren 1 van HBR. HBR startte furieus en na tien minuten was het 1-0 via een lucky goal van Roel van Linden. Na nog een schot op de paal zakte HBR wat in en liet Rapid terugkomen in de wedstrijd. Via een mooi schot van de rand van de cirkel en een tip-in stond HBR plotseling met 1-2 achter. De Berkelaren vochten zich terug in de wedstrijd en Steven Mogendorff scoorde met een hard schot onder de vallende keeper door. Hierna was het de beurt aan de jeugd. Junior Nick Bijwaard scoorde met een prachtige sleeppush uit een strafcorner 3-2 en even later met een harde backhand 2-4. Na de rust startte Berkel overdonderend en binnen twee minuten was het via junior Martin van der Ree 5-2. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en kon Rapid na ongeveer een kwartier terugkomen tot 5-3. Het slotakkoord was echter voor Nick Bijwaard, die met een intelligent wippertje zijn hattrick voltooide. Een goed begin van HBR voor de tweede competitiehelft. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Rijswijk.

Voetbal

Hazerswoudse Boys-BVCB: 1-2
Bergschenhoek - De mannen uit Bergschenhoek reisden zaterdag af naar Hazerswoude. De eerste kans van de wedstrijd leverde gelijk een voorsprong op voor de Hazerswoudse Boys. Na nog geen zeven minuten voetballen was er een doorkopbal van BVCB die voor de voeten van Marten Dannenberg terecht kwam, met een droge knal zette hij de thuisploeg op 1-0. Keeper Richard Dekkers van BVCB raakte de bal nog wel, maar toch verdween het leer in de goal. Een slechtere start had BVCB zich niet kunnen wensen, maar met nog 83 minuten voetbal voor de boeg kon er nog van alles gebeuren. Na het doelpunt was het initiatief voor BVCB. In de 12e minuut moest Dennis Boon met een liesblessure het veld af en werd deze vervangen door Daan van Heijningen. Nog geen minuut later waren de blauw-witten bijna bij de gelijkmaker; een fraaie combinatie tussen Robin Monsma en Maarten Tans werd echter door de keeper van de thuisploeg gepakt. BVCB voerde de druk op, maar pas in de blessuretijd van de eerste helft was het eindelijk raak. Een voorzet van Dennis Zegers van rechts werd door Daan met de punt ingetikt. 1-1.
De tweede helft was koud een minuut oud toen Monsma van links een strakke en mooie voorzet afleverde. Huub van Heijningen (na zeven maanden weer in een officiële wedstrijd) had de bal voor het inkoppen, maar de bal vloog naast de goal. BVCB bleef de aanval zoeken en druk zetten op de goal van Hazerswoudse Boys. Toch resulteerde dit niet in echte kansen. De verdedigers van de thuisclub hadden wel hun handen vol aan de snelle buitenspelers van BVCB. Dit mondde dan ook uit in een overtreding. In de 25e minuut was het Bart van Dijn die Monsma een bodycheck gaf. Scheidsrechter Pieterman wees naar de stip en de gelijkmaken hing in de lucht. Oscar schoot de bal echter naast. Met nog tien minuten op de klok begon de thuisploeg in een stunt te geloven, maar invaller Erwin Hermes gooide roet in het eten. Een strakke voorzet van Max van Dijk werd door Hermes fraai aangenomen en raak geschoten, 1-2.


Soccer Boys-Be Fair: 0-1
Bleiswijk - Een zaterdagmiddag om snel te vergeten! Soccer Boys startte deze middag zonder de vijf basisspelers Jesper v.d. Bosch, Jan van Egmond, Tom Dedel, Aziz Benchamach en Hanin Azarouali. De eerste vier door schorsing en de laatste wegens griep. En dat was te merken aan het spel, hoewel de invallers niet onverdienstelijk speelden. Alhoewel de Bleiswijkers iets sterker waren, speelde Be Fair fanatiek met de instelling om zeker niet te verliezen. Kansen waren er voor Soccer Boys genoeg, maar de goed keepende doelman van Be Fair hield zijn doel schoon. Door een fout van doelman Steven van Aalst werd het voor rust 0-1. Na rust probeerden de aanvallers van Soccer Boys er alles aan te doen om die hatelijke achterstand ongedaan te maken, maar het geluk was deze middag niet aan de zijde van de Bleiswijkers. Schoten tegen de lat en de paal en een onverzettelijke doelman van Be fair voorkwamen de gelijkmaker. Omdat zowel Alphia en BVCB wel wonnen staat Soccer Boys weer op de derde plaats.


Jodanboys DA1-Berkel DA1: 2-0
Berkel en Rodenrijs - De dames van Berkel begonnen goed aan de wedstrijd en zochten direct het doel van de tegenstander. Dit moest na drie minuten een penalty opleveren, maar de scheidsrechter wuifde hands in het strafschopgebied van Jodanboys weg. Na tien minuten toonde de thuisclub z'n eerste wapenfeit, maar hun vrije trap was geen gevaar voor Berkel. Niet veel later weer een uitval van Jodanboys; nu was het een makkie voor Jennifer Gittling die de bal pakte en Berkel op de been hield. In de 37ste minuut sloeg het noodlot toe. De eerste echt goede aanval van Jodanboys werd mooi afgerond door de bal over Jennifer Gittling in het doel te schieten en zo kwam de thuisclub op voorsprong, 1-0. Bij Berkel knakte er toen iets en de dames gingen met een zure achterstand de rust in. Na de thee ging Berkel voortvarend van start en had gelijk vanaf de aftrap bijna succes maar een schot van Lindy uit een corner van Michelle was wederom een prooi voor de keepster van Jodanboys. In de 49ste minuut werd een schot van Michelle gepakt en vier minuten later maakte de thuisclub aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 op het bord te zetten.
(meer)

Tafeltennis

Vriendenschaar 5-TOGB: 5-5
Berkel en Rodenrijs - De heren van tafeltennisvereniging TOGB weten niet meer wat verliezen is. Na de zegereeks van drie gewonnen wedstrijden hield de Berkelse formatie nu knap stand tegen koploper Vriendenschaar. In Gouda werd het 5-5. Harry Sintemaartensdijk en Lennard Overdevest wonnen beiden twee van hun drie enkelspelen. Overdevest won samen met Wim Scholte het dubbel.
Het scoreverloop van de avond was vrij opmerkelijk. Vechter Scholte kwam er verrassend genoeg in zijn enkelspelen amper aan te pas. De in bloedvorm verkerende Overdevest trok knap twee vijfgamers naar zich toe. En Sintemaartensdijk pakte zijn twee winstpartijen met miniem verschil.
TOGB staat nu op plek 2 van de 6. De Berkelse ploeg komt net achter Vriendenschaar en voor Shot '65. NS, TOV en Taverzo zijn respectievelijk 4e, 5e en laatste. Als TOGB doorgaat met het goede spel, dan zou de allerlaatste wedstrijd van het seizoen wel eens de beslissing kunnen brengen om het kampioenschap. Op 17 april spelen de heren thuis tegen Vriendenschaar. Zover is het nog niet. Eerst moet TOGB op vrijdag 20 maart thuis tegen concurrent Shot '65. Aanvang 20.00 uur in Den Opper op sportpark het Hoge Land. Uit verloor TOGB nipt met 6-4. En na Shot volgen nog verraderlijke uitwedstrijden tegen de het papier zwakkere Taverzo (28 maart) en TOV (2 april).

Basketbal

Squirrels-BZ '72: 61-62
Berkel en Rodenrijs - Met een sinds lange tijd weer eens complete selectie trad Squirrels aan voor de wedstrijd tegen Zeist. In navolging van het succesvolle damesteam moest er dit keer maar weer eens gewonnen worden. De Berkelaren begonnen sterk; driepunters van Han van Ochten en goed inside werk van Ruben Rothuizen zette na het eerste kwart een 22-19 voorsprong op het bord. Ook in het tweede kwart liep het gesmeerd. Met goede en snelle aanvallen werd de verdediging van Zeist keer op keer ontregeld, zodat er met een comfortabele voorsprong van 38-29 kon worden gerust.
Aan het begin van de tweede helft werd die voorsprong nog verder uitgebouwd, mede dankzij enkele fraaie scores van Remco Ligtvoet. Op dat moment schakelde Zeist over op een hechte zoneverdediging en dat betekende de kentering in de wedstrijd. Squirrels heeft traditioneel moeite met een dergelijke verdediging en ook nu weer ging het fout. Het afstandsschot wilde niet meer vallen, het spel werd steeds slordiger en dus werd er ook veel balverlies geleden. Spelers raakten gefrustreerd, stopten teveel energie in randzaken in plaats van in het verbeteren van hun eigen spel. Tegenstander Zeist profiteerde optimaal en sloop terug naar 51-47 aan het einde van het derde kwart. In het laatste kwart duurde het tot de vierde minuut voordat Squirrels tot scoren kwam. Zeist was intussen al op voorsprong gekomen en vocht tot de laatste snik om die te verdedigen. Dat ging gepaard met veel persoonlijke fouten, maar Squirrels faalde jammerlijk vanaf de vrije worp-lijn. Van de veertien toegekende vrije worpen wisten de Berkelaren er slechts zes te benutte. Dat er daardoor onnodig met slechts één punt verschil verloren werd, had Squirrels dan ook geheel aan zichzelf te danken.


Korfbal

Weidevogels-DES: 6-16
Bleiswijk - Afgelopen zaterdag speelde Weidevogels 1 zijn laatste thuiswedstrijd in Rijneveen. Het team is al gedegradeerd en speelt dus alleen voor de eer. Weidevogels startte met dezelfde gewijzigde opstelling als vorige week, begon ontspannen aan de wedstrijd want er was niets meer te verliezen en een punt halen tegen DES, waarvan dit seizoen al twee maal werd verloren leek een onmogelijke klus. Er werd wel gevochten voor een niet al te groot verlies. DES had aan één helft genoeg om Weidevogels voor de derde keer dit seizoen de punten afhandig te maken. Weidevogels kon een kwartier lang goed aanhaken, maar daarna leek bij DES ieder schot raak te zijn waardoor DES helaas erg uitliep. Ruststand 2-10. De tweede helft was slechts een formaliteit en de wedstrijd eindigde in 6-16.

Volleybal

Berser/Vollye2B - Bernisse: 3-1
Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Zaterdag kreeg de nummer 8 van de ranglijst, Berser/Volley2B, bezoek van Bernisse, de laatst geplaatste. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en lange tijd ging de strijd gelijk op. V2B was echter vastbesloten deze wedstrijd te winnen en ging voor elke punt. Tom Havenaar wist met zijn harde klappen steeds te scoren en ook Christiaan van de Breggen was goed op dreef met zijn messcherpe aanvallen. Setstand 25-22. In de tweede set kwamen de mannen van V2B goed op stoom. Met een goede verdediging vanuit het achterveld kreeg spelverdeler Ronald Havenaar alle gelegenheid om zijn aanvallers te laten scoren. David Punt was op het midden niet af te blokken en ook Stefan Breugem was attent aan het net en wist de tegenstander steeds te verrassen. Aan het eind van de tweede set kwamen er twee wissels in, die even moesten wennen aan het ritme. De tegenstander dacht even het tij te kunnen keren, maar dat liet V2B niet gebeuren en won de set met 25-20. In de derde set kreeg Bernisse in de gaten dat het er aanvallend echt niet door kwam en probeerde met lepe balletjes V2B uit zijn ritme te halen. Soms lukte dat en het spel werd wat onrustig en slordig. Maar elke aanval van de tegenstander werd goed verdedigd en de aanvallers bleven scoren vanuit elke positie, zodat ook de derde set werd gewonnen, 25-14. Vanaf het begin van de vierde set keken de mannen van V2B tegen een achterstand aan, die ook niet meer kon worden omgebogen naar een voorsprong. Rik van Dijk en Reinier Havenaar konden elkaar goed vinden op het midden, maar ook de degelijke passing en service van Frans Jan Voogt mochten niet meer baten. De vierde set werd verloren met 20-25. Buitenaanvaller Robin Koele heeft zichzelf niet veel speeltijd gegund, maar heeft vanaf de zijlijn zijn team gecoached, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-1 overwinning voor V2B. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 april in sporthal De Ackers in Bergschenhoek.

Fusion-Volley2B (da): 0-4
Bergschenhoek - In een iets andere samenstelling dan normaal vertrokken de dames van Volley 2B voor een uitwedstrijd richting Fusion. Zo maakte door wat blessures Inge Goudriaan haar versnelde debuut bij het eerste van Volley2B en ook pikte Jeanine Luijt uit meisjes A haar punten in het eerste team mee. De dames gingen vol enthousiasme van start. Er werd direct goed gepasst en Suzanne Smit verzorgde als vanouds de spelverdeling. De aanvallers werden door haar op hun wenken bediend en konden naar hartelust scoren. De tegenstander verkeert al weken in een dip en daar maakten de dames uit Bergschenhoek dankbaar gebruik van. In alle vier de sets stond er al snel een voorsprong op het telbord. Met een 4-0 overwinning en vijf punten op zak gingen ze opgetogen terug naar huis.


Wielrennen

Haagse kampioenschappen
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de Haagse kampioenschappen waren de podiumplaatsen voor de jeugd van wielervereniging de Pedaalridders. Nieuweling Silvie Haakman was al vroeg in de wedstrijd met een groep medevluchters ontsnapt uit het peloton. Na een succesvolle sprint schreef Silvie het Haags kampioenschap op haar naam; clubgenote Nathalie van Wesdonk eiste de overwinning bij de junioren meisjes op en bij de Elite dames werd Dapfhe van Kleef eveneens Haags kampioene. Daphe maakt deel uit van de dit jaar gevormde dames topploeg van de Pedaalridders.
Bij de Nieuwelingen jongens werd heel hard gestreden tijdens het kampioenschap. Leon Hofman werd vanuit een sprint derde, Nicky Gieskens 7e en Tim Rodenburg 8e.

Voorjaarscompetitie
Berkel en Rodenrijs - Tijdens de voorjaarscompetitie waren de prijzen ook voor de jeugd van de Pedaalriders. In de ronde van Breda ontstond al vroeg een kopgroep van twee rensters die de bel kregen voor de laatste ronde. Merel Hofman die te vroeg de sprint aanging, verloor met een banddikte en kwam als tweede over de meet.
Tijdens de ronde van Spijkenisse die deel uitmaakt van de voorjaarscompetitie ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep met daarin Merel Hofman uit Bleiswijk die na acht slopende ronden met veel wind de bel kreeg voor de laatste ronde. Na een sprint schreef Merel met overmacht de ronde van Spijkenisse op haar naam.

Badminton

Orbiton-Bazuin/PIP: 3-5
Berkel en Rodenrijs - Afgelopen week speelde het 1e herenteam van badmintonvereniging Bazuin/PIP de uitwedstrijd in Leidschendam tegen Orbiton 1. Vanwege de afwezigheid van zowel Jan Noorlander als Vincent Maasland, was het team met twee invallers naar Leidschendam gegaan. Ramon van der Berg (voor Jan Noorlander) beet samen met Danny van den Bulk (voor Vincent Maasland) het spits af. Het tweetal heeft nog nooit samen gespeeld en daardoor kwamen zij niet in hun ritme, zij moesten dan ook de overwinning aan hun tegenstanders laten. Theo Overmeer en Edwin Kuiper speelden een goede partij, waardoor zij in twee redelijk gemakkelijk sets de winst binnenhaalden. Vervolgens speelde Edwin de eerste herensingel. In de eerste set verkeek hij zich in zijn tegenstander, waardoor hij deze set met 21-23 verloor. De twee volgende sets wist Edwin gemakkelijk in winst om te zetten. Ramon speelde wederom een sterke singel. Door zijn overwinning in twee sets zorgde hij voor een 3-1 voorsprong. Danny begon zeer sterk aan zijn singel. Geheel tegen zijn eigen verwachting in won hij de eerste set met 21-12. De tweede set moest Danny echter aan zijn tegenstander laten, maar in de derde set vocht hij sterk terug, waardoor ook hij zijn singel in winst wist om te zetten. Theo speelde wederom een driesetter, waarbij hij in de gelijk opgaande derde set uiteindelijk aan het langste eind trok. Met een riante 5-1 voorsprong begonnen de Berkelaren dus aan de laatste twee herendubbels. Zowel Ramon en Theo als Edwin en Danny maakten er een driesetter van. Helaas konden beide dubbels de winst niet binnen halen, waardoor de eindstand uitkwam op een 5-3 overwinning, waarmee het eerste team van Bazuin/PIP na twee wedstrijden al 12 punten heeft behaald. Komend weekend speelt het team de uitwedstrijd in Wateringen tegen Velo.


College en Stadsregio willen samenhangende ontwikkeling van de Noordas

Lansingerland - In de Noordas, het gebied ten noorden van Rotterdam dat zich grofweg uitstrekt van Vlaardingen in het westen tot de Zuidplaspolder in het oosten, vinden veel ontwikkelingen plaats. (meer)

Gemeente ontwikkelt woonvisie voor heel Lansingerland

Lansingerland - Onder het motto 'Samen bouwen aan een groen en duurzaam Lansingerland' ontwikkelt onderzoeksbureau SGBO in opdracht van het college een woonvisie voor deze gemeente. (meer)

CDA bezorgd over nieuwe bouwplannen in Gouden Griffelbuurt

Lansingerland - In de Gouden Griffelbuurt in Berkel en Rodenrijs gaan 7 villa's gebouwd worden. (meer)

Verkiezingsprogramma Leefbaar 3B

Lansingerland - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Leefbaar 3B is de start gemaakt voor de gemeenteraadverkiezingen van 3 maart 2010. (meer)

Inloopavond N 209 Doenkade

Berkel en Rodenrijs - Op 18 maart organiseert Rijkswaterstaat een informatieavond over de aanleg van de A13/A16, de weg tussen de A13 bij de Doenkade en het Terbregseplein. (meer)

Lansingerlandse delegatie op bezoek bij theaters in de regio

Lansingerland - Een flinke vertegenwoordiging van zowel politiek als culturele instellingen bezocht vorige week drie (overdekte) theaters in de regio om zich te oriënteren op de bouw van een theater in Lansingerland. (meer)

CDA vraagt college om aanvalsplan kredietcrisis

Lansingerland - De kredietcrisis heeft de gemeenteraadsfractie van het CDA ertoe gebracht het college van burgemeester en wethouders vragen te stellen over gemeentelijke mogelijkheden om maatregelen te treffen. (meer)

CDA heeft vragen over eigen bijdrage WMO

Lansingerland - De verstrekking van de bijdrage voor huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), is in een aantal gevallen niet goed verlopen. (meer)

Auto te water

auto te water

Bergschenhoek - Vorige week donderdag eind van de middag raakte op de grens van Bergschenhoek en Rotterdam, op de Bergweg-Zuid/Grindweg, een auto door onbekende oorzaak te water. (meer)

Politiewagen gestrand

politiewagen

Bleiswijk - Maandagochtend werden traumahelikopter, politie en andere hulpverleners ingezet in een nieuwe woonwik in Bleiswijk. (meer)

Voortgang bouw basisschool Boterdorp stagneert

Foto
Prins en prinses brachten een bezoek aan de bouw.

Bergschenhoek - Alle leerlingen van CBS Boterdorp, momenteel huizend in een tijdelijk onderkomen in verband met de bouw van een nieuwe school, kwamen maandagmiddag 2 maart een kijkje nemen bij de vorderingen van de nieuwbouw. (meer)

Potten en pannen taboe voor vetrekkende kok Richard

Foto
Nog een paar dagen en dan is Richard slechts heer en
meester over zijn eigen keuken thuis.


Berkel en Rodenrijs - Na bijna 38 jaar komt er woensdag 11 maart een einde aan de carrière van Richard Hoftijzer. (meer)

Creatief tijdens de vakantie

Foto
In groepen gingen de kinderen aan de slag om verhaal
en liedjes creatief uit te werken. Gelukkig waren er veel
helpende handen present om terzijde te staan waar nodig.


Berkel en Rodenrijs - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat er voor de kinderen van de Berkelse basisscholen een Vakantiebijbelclub wordt georganiseerd in de voorjaarsvakantie. (meer)

Terminale Thuiszorg staat stil bij tienjarig bestaan

Foto
De groep vrijwilligers; de moeite waard er een
beroep op te doen, aldus Petra.


Lansingerland - In de afgelopen tien jaar hebben de vrijwilligers van de Terminale Zorg Lansingerland velen in de laatste levensfase mogen bijstaan. (meer)

Continental Kids boeien een volle zaal

Foto
De kinderen uit de zaal mochten ook even op het
podium komen, waarna Jennifer de taak had de dansjes
uit te leggen tijdens het zingen.


Bergschenhoek - Voor de organisatoren blijft het altijd weer spannend: hebben we overal aan gedacht, staat alles klaar, functioneert alles en komen er voldoende mensen. (meer)

De buurtagent: 'Laat de mensen weten en zien dat je er bent'

Foto
Herman tijdens zijn eerste marktdag in Berkel Centrum.

Berkel en Rodenrijs - Al eerder stelde De Heraut de buurtagenten in Lansingerland aan u voor. Sinds een week is Herman Gevaert (51), de nieuwe buurtagent van Berkel Centrum. (meer)

Kinderpret in Berkel Centrum

bc

Berkel en Rodenrijs - In het centrum van Berkel is altijd van alles te doen. De ondernemers spannen zich in om er een gezellige sfeer te creëren. (meer)

Kinderen BSO Okidoki gaan op bezoek bij...

Foto
Op bezoek bij zwaartransportbedrijf Zwatra.

Bergschenhoek - Het thema van de voorjaarsvakantie bij BSO Okidoki was 'op bezoek bij...'. Zo zijn de kinderen op bezoek geweest bij de Soete Suikerbol waar ze in de keuken mochten kijken en deden ze een speurtocht bij Rotterdam Airport. (meer)

JOP-Wereldexpress bezoekt Lansingerland

Foto
Nadat het lint was doorgeknipt mochten de kinderen
in de wagen op ontdekkingsreis.


Bergschenhoek - De dominees P. Hoogendam en mevrouw A. van der Wel waren maandagmiddag 2 maart present bij basisschool De Acker te Bergschenhoek om samen met leerlingen De Wereldexpress officieel te openen voor basisschoolleerlingen uit heel Lansingerland. (meer)

Zonnebloem neemt afscheid van drie maal Van Dijk

Foto
Ada, Piet en Nel van Dijk namen afscheid van hun
vrijwilligerswerk bij De Zonnebloem.


Bergschenhoek - De Zonnebloem afdeling Bergschenhoek nam vorige week tijdens een dineetje in het restaurant van de Oudelandse Hof afscheid van drie zeer trouwe vrijwilligers. (meer)

Boerenkool en hutspot maken er een feestje van

Foto
De borden worden vol geschept, waarna iedereen van
de smakelijke stamppot geniet.


Berkel en Rodenrijs - Vanaf een uur of half vier waren bewoners en hun familieleden van wijk B1 ofwel de woningen 11, 12 en 13, vrijdagmiddag 27 februari hartelijk welkom in de theaterzaal van De Oudelandse Hof. (meer)

Aftrap voorrondes Rottepop zaterdag in Ome Ab

Lansingerland - Alhoewel de programmering al bijna rond is, zal de openingsact van Rottepop 2009 tot 16 mei onbekend blijven. Deze plek is gereserveerd voor de winnaar van de voorrondes van Rottepop. (meer)

Nieuwbouw De Leeuwerik in gebruik genomen

Foto
De prachtig nieuwe zaal van De Leeuwerik. Foto Henk in 't Veen.

Bleiswijk - Op zaterdag 28 februari waren alle vrijwilligers en andere betrokkenen bij De Leeuwerik uitgenodigd de nieuwbouw van het dienstencentrum aan de Leeuwerikstraat te bekijken. (meer)

Fietsen gestolen

Berkel en Rodenrijs - Vanaf de Spoorhaven en de Berkelse Poort zijn op 23 en 24 februari twee fietsen gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Gazelle Fuente Plus en een Gazelle Chamonix.

Slot verwijderd

Berkel en Rodenrijs - In de middag- of avonduren van dinsdag 24 februari werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Warmoezerij. De inbreker hanteerde de zogenaamde Bulgaarse methode ofwel hij verwijderde het slot. Vermoedelijk is hij hierbij gestoord en er vandoor gegaan. Er werd niets gemist. De politie adviseert bewoners goed hang- en sluitwerk op ramen en deuren aan te brengen.

Duizenden euro's gepind

Berkel en Rodenrijs - Een 81-jarige inwoonster van Berkel en Rodenrijs heeft op 14 februari bij de politie aangifte gedaan van diefstal van enkele duizenden euro's van haar bankpas. Door onbekende oorzaak, wellicht een babbeltruc, waren onverlaten in het bezit gekomen van de pincode van de gedupeerde vrouw die het bedrag overigens van haar bank terug krijgt. De politie adviseert een ieder - en met name ouderen - alert te zijn op babbeltrucs en nooit en te nimmer de pincode van de bankpas aan iemand te geven.

Ladder brengt uitkomst

Berkel en Rodenrijs - In de avonduren van zaterdag 27 februari werd ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. De bewoners ontdekten bij thuiskomst na een avondje uit, dat er een raampje aan de achterzijde van de woning open gebroken was. Ontvreemd werden onder andere sleutels, een laptop en een LCD scherm. Omdat de tv niet door het klapraampje naar buiten kon worden gebracht, pakten de inbrekers een in de tuin liggende ladder. Zij verlieten het huis via het slaapkamerraam en maakten daarbij gebruik van de ladder. Een buurtonderzoek door de politie leverde niets op.

Gereedschap gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 25 op 26 februari werd uit twee auto's gereedschap gestolen. De wagens stonden geparkeerd op de Lindelaan en de Pollux.

Wieldoppen gestolen

Bergschenhoek - Van een auto die geparkeerd stond in de Lelietuin werden zondag 22 februari de wieldoppen gestolen. Een auto in de Stekelvaren werd die nacht opengebroken.

Woning doorzocht

Bergschenhoek - Buren ontdekten op 5 maart dat er was ingebroken in een woning aan de Hondiusdreef. De bewoners waren op vakantie. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. Het hele huis bleek te zijn doorzocht.

Slot uitgeboord

Bergschenhoek - In de periode van maandag 23 februari tot woensdag 25 februari werd ingebroken in een woning aan de Pioentuin. Het slot van een deur aan de voorzijde van de woning bleek te zijn uitgeboord. Ontvreemd werden onder meer een spelcomputer, een computer, twee fietsen en sieraden.

Alerte buurman

Bergschenhoek - Een bewoner van de Groeneweg hoorde op donderdag 26 februari breekgeluiden bij de woning naast hem en waarschuwde direct de politie. Deze trof inderdaad breekschade aan, maar de dader was er vandoor. Buurtonderzoek leverde niets op. Door het alerte optreden van de buurman is de inbraak echter voorkomen.

Intensieve zoektocht

Bergschenhoek - Op 27 februari meldden buren van een woning aan de Adelaarsvaren dat er in het huis naast hen was ingebroken. De bewoners waren op vakantie. De hele woning bleek te zijn doorzocht; zelfs achter de schotten op zolder had men een kijkje genomen. Het is nog niet bekend wat er weg is.

Stevige drinkers bekeurd

Bergschenhoek - De politie trof donderdagavond 26 februari om half negen drie jongens in de leeftijd van 17 tot 19 jaar aan die zoveel hadden gedronken dat ze op een trap bij De Kruin gebraakt hadden. Tegen het drietal uit Bergschenhoek is proces-verbaal opgemaakt.

Gewaarschuwd door glasgerinkel

Bleiswijk - Een oplettende bewoner van de Terrastuin hoorde op 24 februari om vijf uur 's morgens glasgerinkel bij de woning van zijn buren. Toen hij uit het raam keek, zag hij enkele personen er vandoor gaan. De gewaarschuwde politie kon de mannen niet meer achterhalen. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen, maar inbraak was voorkomen.

Berkel en Rodenrijs

Gebedsdiensten
Berkel en Rodenrijs - De werkgroep Woord- en Gebedsvieringen van de Parochie O.L.V. Geboorte Berkel en Rodenrijs houdt in de Veertigdagentijd op vijf woensdagavonden gebedsdiensten in de Pius X kerk (Anjerdreef). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Workshop Familieopstellingen
Bleiswijk - Donderdagavond 5 maart geeft Sonja Huizinga weer een workshop Familieopstellingen in Bleiswijk. Er is nog ruimte om als stand-in kennis te maken met dit bijzondere werk. (meer)

Regio

Extra concert Band Zonder Banaan
Pijnacker - De mateloos populaire Band Zonder Banaan (BZB) komt niet één keer naar Pijnacker, maar twee keer. Dat heeft Trucker-programmeur Marcel Mulhuyzen bekend gemaakt. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Hazerswoudse Boys - BVCB
Soccer Boys - Be Fair 15.00 uur
Berkel - Cion 14.30 uur

Zondag:
TOGB - Unio 14.00 uur
WSE - Soccer Boys

Joost Luiten kan weer putten

Foto
Joost kan weer zowel moed als ballen putten; hij
herstelt van een polsoperatie. Het gips ging er vorige
week af en nu werkt hij aan zijn conditie om er straks
in Spanje weer bij te zijn als het Tourseizoen geopend
wordt.


Bergschenhoek/Bleiswijk - In de maand mei hoopt Joost Luiten weer deel te kunnen gaan nemen aan wedstrijden. (meer)

Sportieve spanning tijdens Combat Scholieren Tafeltennistoernooi

Foto nr. 1
De drie meiden die de winst opstreken in groep 6:
Lisette, Judith en Taum.


Bleiswijk - Al meer dan 25 jaar organiseert tafeltennisvereniging Combat een speciaal toernooi voor de leerlingen van de basisscholen in Bleiswijk. In de voorjaarsvakantie en verdeeld over de ochtend en de middag. (meer)

Sportgala met Jacco Elthingh

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 maart wordt het tweede Sportgala van Lansingerland gehouden in Sportcentrum Oostmeer in Berkel en Rodenrijs, Het Hogeland 19. (meer)

TOGB koploper in de tweede klasse

Berkel en Rodenrijs - Zondag 1 maart moest TOGB de belangrijke wedstrijd spelen tegen PFC uit Geervliet. PFC heeft 15 wedstrijden alleen op kop gestaan met TOGB altijd in het kielzog. (meer)

Volleybaltopper Avital Selinger te gast in Bergschenhoek

Foto nr. 1
Aandacht en actie tijdens de clinic van de snelle
en enthousiaste Avital Selinger.


Lansingerland - Volleybaltopper Avital Selinger was woensdagavond 25 februari present in sporthal De Ackers om daar - op uitnodiging van volleybalvereniging Volley2B - voor en met belangstellenden een clinic te verzorgen van volleybal op hoog niveau. (meer)

Goede wedstrijd maar geen winst voor BVCB

Bergschenhoek - De wedstrijd van zaterdag leverde met een 0-0 stand op het scorebord niet meer dan één punt op. (meer)

Een zaterdagmiddag om niet snel te vergeten

Bleiswijk - Een fel spelend Soccer Boys trok zaterdagmiddag al snel de wedstrijd naar zich toe. (meer)

Puike prestatie CVV Berkel in topper tegen VDL

Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel heeft zichzelf een prima dienst bewezen door een zeer verdiende overwinning (0-2) te boeken in Maassluis op koploper VDL na een gelijkopgaande eerste helft en een tweede helft waarin Berkel duidelijk de toon zette. (meer)

Bleiswijkers staan met lege handen

Bleiswijk - Na de overwinning op Leidsche Boys en een week vakantie begon de maand maart voor de Zondag-1 van Soccer Boys met een thuiswedstrijd tegen Floreant. (meer)

Senioren van TOGB laten zich uitdagen door Alexandria 66

Foto
Vlak voor vertrek.

Berkel en Rodenrijs - Een groep van 20 senioren van tafeltennisvereniging TOGB reisde dinsdagmiddag 24 februari richting Rotterdam om daar in een onderling toernooi uit te komen tegen Alexandria 66. (meer)

Kievitenjeugd presteert tijdens NK Cross

Foto
De Kievieten: v.l.n.r. Nora van der Lelij, Basil Timmerman,
Hannah Driessens en Tamara Eleonora.


Bleiswijk - Vier jeugdleden van De Kievieten togen zaterdag 28 februari, vergezeld door hun enthousiaste ouders en zusjes, naar Gilze-Rijen om aan de start te verschijnen van de Nederlandse Kampioenschappen Cross. (meer)

Geslaagde kandidaten hapkido en taekwondo

Foto
De kandidaten in Bleiswijk.

Bleiswijk - In sporthal Rijneveen werden de taekwondo en hapkido examens afgenomen. (meer)

Veteranentoernooi TOGB 7 tegen 7

Berkel en Rodenrijs - TOGB bestaat 80 jaar en dat is weer een mooie gelegenheid en de hoogste tijd voor een veteranentoernooi. (meer)

Nordic Walking

Kennismaken met Nordic Walking
Bleiswijk - Elly (Vermin)-van Heijningen, Nordic Walking instructeur en fysiotherapeut, geeft binnenkort weer Nordic Walking kennismakingslessen. Deze lessen zijn op dinsdag van 13.15 tot 14.30 uur en donderdag van 09.00 tot 10.15 uur. Op donderdag 5 en 12 maart zijn er om 11.00 uur speciale lessen voor mensen die wat meer beperkt zijn door reuma, artrose, knie-, heup-, rug- of nekklachten. Ook is er op dinsdagochtend gelegenheid, voor mensen die al eerder lessen gevolgd hebben, om mee te gaan met de fitgroep. Tijdens de wandeling wordt gelet op het handhaven van de juiste techniek en wordt, voor de liefhebbers, aan de conditie gewerkt. Voor Nordic Walking poles (stokken) wordt gezorgd. Kosten ¤ 10,- voor de les en ¤ 7,-- voor de fitgroep. Aanmelding/inlichtingen: elly@fysiometho.nl of 06 - 535 873 55 of SRC Rottemeren, tel. 010 - 529 00 26. Men verzamelt in het Sport- en Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1A te Bleiswijk.

Volleybal

Havecon / Spanning 220-Punch: 4-0 (d)
Bleiswijk - De dames van Spanning hadden de laatste wedstrijd wat puntjes laten liggen dus ze moesten in Het Sportpalet goed hun best doen tegen het Delftse Punch, de nummer 13 van de ranglijst. Coach Frieda Bregman startte de wedstrijd met de volgende speelsters: Marije van de Burg, Marloes, Sandra en Michelle Sonneveld, Yvette Adegeest, Nadine Boehrig en Marlies Fijan als libero. De ondersteuning vanaf de bank kwam van dames 2. Het was een snelle wedstrijd waarbij de dames van Havecon / Spanning 220 de eerste set wonnen met 25-18. De tweede set verliep iets moeizamer, maar werd toch gewonnen met 25-22. Ook de derde (25-19) en de 4e set (25-15) wisten de Bleiswijkse dames naar zich toe te trekken. Een sterk spelende Michelle Sonneveld scoorde veel met haar middenaanval. De dames hebben dus vijf punten gepakt en staan hierdoor derde op de ranglijst. Zaterdag spelen ze weer om 18.00 uur een thuiswedstrijd, ditmaal tegen het zesde geplaatste damesteam van Decos/ NOVO uit Noordwijk.

Badminton

Bazuin/PIP-Orbiton: 7-1
Berkel en Rodenrijs - Het 1e herenteam van badmintonvereniging Bazuin / PIP speelde de eerste competitiewedstrijd in de Oostmeerhal tegen Orbiton 1. Ramon van der Berg, die inviel voor Jan Noorlander, beet samen met Vincent Maasland het spits af. Na een gemakkelijk gewonnen eerste set volgde een nipt verlies in de tweede set. De derde set bleef tot het eind toe spannend en jammer genoeg verloren de Berkelaren deze set. Theo Overmeer en Edwin Kuiper kwamen vervolgens wat moeizaam op gang, maar zij wisten in twee redelijk gemakkelijk sets de winst binnen te halen. Vervolgens speelde Edwin de 1e herensingel. Na een gemakkelijke overwinning in de eerste set liet hij zijn tegenstander rustig meekomen in de tweede set, waardoor hij de tweede set maar net met 22-20 won. Ramon singelde voor het eerst dit seizoen en speelde meteen een zware driesetter. Na een redelijk makkelijk gewonnen eerste set, verloor hij de tweede set met 21-23. In de derde set was Ramon echter oppermachtig en zorgde hij voor een 3-1 voorsprong. Vincent had niet al teveel moeite met zijn tegenstander. In de eerste set bleef zijn tegenstander goed bij (21-19), maar in de tweede set bleek Vincent al snel een maatje te groot te zijn. Theo had het vervolgens in de eerste set van zijn singel moeilijk. Na verlies van deze set vocht Theo zich goed terug. Door zijn vechtlust dwong hij een beslissende derde set af. Ook Theo was in deze set duidelijk beter dan zijn tegenstander. Met een riante 5-1 voorsprong begonnen de Berkelaren aan de laatste twee herendubbels. Vincent en Edwin begonnen te tam aan de eerste set, waardoor ze al snel tegen een 7-19 achterstand aankeken. Wat er vervolgens gebeurde zie je niet vaak, Vincent serveerde in een servicebeurt de hele achterstand weg naar een 20-19 voorsprong. Uiteindelijk wisten ze dan ook de eerste set met 23-21 te winnen. In de tweede set stonden Vincent en Edwin de hele tijd aan de goede kant van de score. Met goed verzorgd en rustig spel stonden ze elke keer een puntje voor. Maar aan het einde van de tweede set pakten ze het iets te rustig aan en dwong de tegenstander een derde set af. In deze set ging het ook lange tijd gelijk op, maar nu speelden zij juist aan het einde van de set op de juiste snelheid, waarmee ze de tegenstander verrasten. Met 22-20 wonnen ze de derde set en daarmee de partij. Ramon en Theo behaalde tenslotte een gemakkelijke tweesets overwinning waardoor de eindstand uitkwam op een ruime 7-1 overwinning, waarmee de eerste zeven punten binnen zijn. De volgende wedstrijd speelt het 1e herenteam van BAZUIN / PIP op zondag 8 maart om 10.00 in de Oostmeerhal.

Atletiek

Voorjaarsloop in Bleiswijk
Bleiswijk - Op zondag 8 maart organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een (interne) wedstrijd door het recreatiegebied in Bleiswijk. De start is bij de rotonde Merenweg / Kooilaan. Het parkoers door het recreatiegebied Rottemeren is geheel verhard en voor het merendeel autovrij. De te lopen afstanden zijn: 1.500m voor pupillen, 3.000m voor junioren DC, 5 Engelse mijlen voor junioren BA en de halve marathon (21,1km) voor de senioren. De start van de halve marathon en de 5 EM is om 09.30 uur. De start van de 1.500 en 3.000m is om 10.00 uur.
Voor de halve marathon worden twee ronden van 8 km gelopen en een afsluitende ronde van 5,1 km. Bij de passage na elke ronde en bij de finish is water en sportdrank beschikbaar. Voor veel lopers maakt deze prestatieloop onderdeel uit van de voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Niet-leden die zich aan het voorbereiden zijn op de marathon of die zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Leden en niet-leden kunnen zich bij de start inschrijven (men ontvangt dan een startnummer). Er zijn geen inschrijfkosten, geen accommodatie en geen herinnering, wel een uitslag. Voorinschrijving via aartvanhoven@tiscali.nl. Voor deelnemers die zich vooraf per e-mail melden (naam, woonplaats, vereniging, geboortedatum, m/v) ligt het nummer klaar voor de start (dit geldt voor zowel leden als niet-leden).

Biljarten

Biljartkampioenschap Lansingerland 60+
Berkel en Rodenrijs - De gehele maand maart worden elke maandag en vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur wedstrijden gespeeld voor het een biljartkampioenschap 60+. Deze worden gehouden in de biljartzaal van TOGB op sportpark Het Hoge Land 23 te Berkel en Rodenrijs. Het zullen spannende wedstrijden worden. De toegang is voor iedereen gratis.


Uitslagen competitie
Rust Wat-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Egelantier 1 5-4
Raedthuys-Katpolder 2-7
Raedthuys-Watertoren 2 4-5.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Op zondag 15 februari werden er twee afstanden gereden voor de snelle pupillen en junioren, de 500 en 1000 meter. Uitslagen Pupillen: Naomi van Klaveren: 500m 54,24 (PR), 1000m: 2.04.32 (PR), Tim van den Hul 500m: 52.07 (PR), 1000m: 1.56.08,
Junioren: Kim Bos: 500m: 50.95, 1000m: 1.48.39, Eline Apperloo 500m: 53.80, 1000m: 1.48.10 (PR), Bart van Oosterhout: 500m: 47.19 (PR) , 1000m: 1.37.76, Duco Bos: 500m: 47.71 (PR), 1000m: 1.38.43 (PR), Marc van Vliet: 500m: 47.45 (PR), 1000m: 1.35.78 (PR).

KNSB-Interclubwedstrijd
Den Haag/Lansingerland - Op zondag 1 maart werd in de Uithof in Den Haag de KNSB-Interclubwedstrijd gereden. Er namen zestien verenigingen deel in de categorieën pupillen en junioren C. In elke categorie mochten twee meisjes en twee jongens deelnemen, Voor Schaatsvereniging Lansingerland deden de volgende schaats(t)ers mee:
Meisjes pupillen: Daphne v.d. Burg en Naomie van Klaveren; jongens pupillen: Thomas Roodenberg en Tim van den Hul;
Junioren meisjes: Eline Apperloo en Carola Kleijweg en junioren jongens: Bart Oosterhout en Bob Ammerlaan.
De pupillen hebben een 500 en een 700 meter gereden en de junioren een 500 en een 1000 meter.
De rijders werden met succes gecoached door André v.d. Burg en Ard Ammerlaan. Dankzij de inzet van de rijders en de coaches is Schaatsvereniging Lansingerland geëindigd op een 6e plaats. De individuele tijden waren als volgt: Naomie van Klaveren 500m: 53.41 (PR), 700m: 1.16.30 (PR), Daphne van der Burg 500m: 55.86 (PR), 700m: 1.19.11 (PR), Tim van den Hul 500m: 52.61, 700m: 1.15.91 (PR), Thomas Roodenberg 500m: 1.03.82, 700m: 1.31.50 (PR)_Eline Apperloo 500m: 52.78, 1000m: 1.46.05 (PR), Carola Kleijweg 500m: 54.09 (PR), 1000m: 1.49.24 (PR), Bob Ammerlaan 500m: 45.77, 1000m: 1.32.26, Bart van Oosterhout 500m: 47.22, 1000m: 1.36.59

Korfbal

Luno-Weidevogels: 9-6
Bleiswijk - Weidevogels kon zaterdag lang blijven aanhaken, maar in de tweede helft zorgde Luno voor het beslissende gaatje en won met 9-6. Nadat Luno met een minimale voorsprong van 4-3 kon gaan rusten liet de tweede helft hetzelfde beeld zien als de eerste; er werden goede aanvallen gespeeld, maar beide ploegen konden moeilijk scoren. Na de 5-5 kon Luno weer een gaatje slaan en kwam het op 8-5 voorsprong. Na de 8-6 van Weidevogels bepaalde Luno de eindstand op 9-6.
Zaterdag speelt Weidevogels om 16.20 uur thuis tegen Des en 14 maart volgt de uitwedstrijd tegen Fiks. Daarna gaat het korfbalcircus weer naar buiten waar Weidevogels 1 zich moet handhaven in de derde klasse.

Tafeltennis

NS Rotterdam-TOGB: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Voor de derde maal op rij waren de Berkelaren de betere ploeg. Deze keer namen ze revanche op NS. Man van de wedstrijd was Lennard Overdevest die elke week beter gaat spelen en aan het eind van de avond vleugels kreeg. Overdevest won zijn drie enkelspelen. Wim Scholte pakte twee enkels en Harry Sintemaartensdijk kwam één keer tot winst. De mooiste wedstrijd was zonder twijfel partij nummer 9; Boedhram versus Overdevest. Overdevest won met 10-12. In de volgende drie games herhaalde zich het tafereel. Steeds vocht Overdevest zich terug en steeds eindigde de game met twee punten verschil: 11-9, 12-10, 9-11. Tijd voor de beslissende vijfde game. De messen werden geslepen. De druk liep op. En toen kreeg Overdevest vleugels. Alles lukte. Boedhran werd compleet weggespeeld: 0-11 voor Overdevest. En daarmee 4-5 voor TOGB.
Wim Scholte maakte de laatste partij geroutineerd af. Eindstand 4-6 in het voordeel van de Berkelaren. TOGB staat nu in de bovenste helft van de eerste klasse groep 4. Op vrijdag 6 maart spelen de Berkelaren in Gouda tegen Vriendenschaar. Daarna volgt op vrijdag 20 maart de thuiswedstrijd tegen Schot '65.

Voetbal

Berkel-RCL: 1-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - De Berkel dames gingen voortvarend van start. De duels waren fel en Berkel zocht herhaaldelijk het doel van de tegenstander. In de eerste helft waren er veel kansen voor de thuisploeg, maar de bal wilde er niet in. De eerste kans in de 20e minuut ging over het doel van Jennifer Gittling. Niet veel later volgde een schot van Lindy Hogedoorn voorlangs en 10 minuten later was het Joyce Arends die kopte uit een corner van Marcia, maar ook nu was het de keepster die de bal pakte.
Na de thee ging Berkel weer op jacht naar het doel van de tegenstander en in de 55e minuut was het raak. Een mooie Berkel-aanval waarbij Joyce Arends de bal oppikte en vervolgens een pass gaf aan Lindy Hogedoorn. Die wist hier wel raad mee, speelde alles en iedereen mooi uit en scoorde vervolgens de verdiende 1-0. Hierna ontstond voor de toeschouwers een spannend schouwspel op het sportpark. In de 63e minuut een aanval van RCL met daarbij een aardige kans, maar het was Linda van der Helm werkte de bal koppend weg. Vijf minuten later kon Berkel de wedstrijd beslissen, maar een kopbal van Lindy spatte uiteen op de paal en zo bleef het spannend aan beide kanten. Het was echter Jennifer Gittling die Berkel het laatste kwartier op de been hield met prachtige reddingen. Dat daarbij ook paal en lat een treffer voorkwamen was mooi, maar gezien de wedstrijd ook wel verdiend.
Zaterdag speelt Berkel uit tegen Jodanboys.

Aantal telefoontjes naar klachtenlijn Leefbaar 3B overtreft verwachtingen

Lansingerland - Een maand geleden opende Leefbaar 3B een klachtenlijn voor inwoners van deze gemeente. In februari kwamen daarop 70 klachten binnen. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis organiseert Informatiemarkt Opleidingen

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 14 maart organiseert het Sint Franciscus Gasthuis van 10.00 tot 14.00 uur een Informatiemarkt Opleidingen. (meer)

Lentewandeling in Rottemerengebied

Zevenhuizen/Bleiswijk - Ze zijn er weer: de Er-op-uit in 't Groen?... Doen! wandelingen van G.Z-H. Het belooft opnieuw een goed wandelseizoen te worden met mooie wandelingen door heel Zuid-Holland. (meer)

Amnestygroep Lansingerland: ' Stop Geweld Tegen Vrouwen'

amnesty

Lansingerland - Amnesty International vraagt op en rond 8 maart, Internationale Vrouwendag, aandacht voor geweld tegen vrouwen. Vrijdag 6 maart staat de plaatselijke werkgroep van 15.00 tot 18.00 uur in C1000 Nieuwstraat te Berkel en Rodenrijs, van 18.30 tot 20.00 uur in de bibliotheek van Bleiswijk en op zaterdag 7 maart van 11.00 tot 15.00 uur in C1000 Esdoornlaan te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Sociale vaardigheidstraining en theatercursus Theater Vlammen

Lansingerland - Theater Vlammen gaat weer starten met de sociale vaardigheidstrainingen voor kinderen. (meer)

CDA heeft vragen over komst van reptielencentrum naar Lansingerland

Lansingerland - De mogelijke vestiging van het Reptielencentrum Serpo in de Vlinderstrik geeft de CDA fractie in de gemeenteraad aanleiding tot zorg, met name wat betreft de te verwachten parkeerdruk in de omgeving. (meer)

Enquête openluchttheater Lansingerland voor ondernemers

Lansingerland - De gemeente Lansingerland is van plan rond 2012 in het toekomstige Annie M.G. Schmidtpark een openluchttheater te realiseren, naast het nieuwe zwembad De Windas. (meer)

Publieke eindpresentatie 'Een dag uit het leven van een provinciale weg'

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Het gebied tussen Rotterdam, Delft en Zoetermeer verandert sterk door de grootschalige aanleg van woonwijken, bedrijventerreinen en de recent aangelegde provinciale weg N470. (meer)

Bezoek Lets koor en dansgroep gaat niet door

Berkel en Rodenrijs - De Stichting Hulp Letland liet afgelopen week weten dat het bezoek van een Lets koor en een dansgroep aan Lansingerland niet doorgaat. (meer)

Verloren en gevonden

Berkel en Rodenrijs - Gevonden: roze Barbie handschoenen. Informatie: tel. 010 - 511 27 12.

Wegafsluiting N 209 Doenkade

afgesloten

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op maandag 9 maart worden de afritten van de A13 en de N 209 Doenkade inclusief Vliegveldweg, Schieveensedijk, Oude Bovendijk en Landscheiding tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. (meer)

Beschonken bestuurder ramt auto's

Foto
Zowel de Mercedes als de Fiat-bus werden door de klap
geheel van hun parkeerplekken verplaatst. Foto: Ramsey Jansen.


Berkel en Rodenrijs - Op de Wilgenlaan ontstond op zaterdagavond 27 februari rond de klok van negen uur een chaos doordat een beschonken automobilist meerdere geparkeerde auto's had geramd. (meer)

De lente in aantocht

lente

Lansingerland - We hebben genoten van de kastanjes, de eikels en het schaatsen, maar aan alles komt een einde en dus ook aan herfst en winter. (meer)

Telefooncel een doorn in het oog

telefooncel

Berkel en Rodenrijs - Een ontsierend gezicht deze telefooncel op de hoek Wilgenlaan - Noordeindseweg. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut