Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Biljarten

Uitslagen competitie
Rust Wat 2-Raedthuys 7-2
Egelantier 2-Ackerfietje 1 5-4
Zoetermeer 2-Raedthuys 4-3
Rust Wat-Raedthuys 2-7.

Volleybal

Van der Breggen/Volley2B-WHV: 1-3 (d)
Lansingerland - Het eerste damesteam van Volley2B speelde zaterdag 14 februari tegen WHV, die boven hen op de ranglijst stond. De eerste set begonnen de dames sterk, maar ze zakten in; WHV won deze set met 25-21. De dames wilden deze wedstrijd winnen dus gingen ze er in de tweede set helemaal voor. Door de service van Chantal van den Bulk werd deze set gewonnen. De derde en vierde set was WHV sterker als Volley2B. De gasten wonnen deze sets.

Spanning 220- Velo: 2-3 (d)
Bleiswijk - Na weer een aantal overwinningen op naam van Spanning 220 begon dames 1 de wedstrijd met goede moed tegen Velo, de nummer 4 van de competitie. De eerste set werd heel goed begonnen met veel aanvalsdruk en een goede verdediging, waarop Velo geen antwoord had. Uiteindelijk werd er met 25-15 gewonnen. De tweede set werd er weer goed gespeeld en werd met 25-23 gewonnen. De derde set ging Velo sterker spelen en zakte Spanning een beetje in door een minder goede aanvalsdruk. Uiteindelijk werd de set nog erg spannend maar werd toch verloren met 25-27. De vierde set lukte het Spanning niet meer in hun spel te komen en ging Velo steeds krachtiger spelen; er werd verloren met 13-25. De laatste en beslissende set kon het verlies niet meer omgezet worden en was de wedstrijd beslist met 8-15. Hopelijk kunnen de dames dit verlies over twee weken (28 februari) weer omzetten in winst, thuis tegen Punch om 18.00 uur.

Voy-M de Koning/Volley2B: 0-4
Lansingerland - De mannen van Volley2B hebben nog meer afstand genomen van de nummer 2 Spivo. Door met 4-0 te winnen van Voy pakten de mannen uit Lansingerland de volle winst, Spivo daarentegen liet twee punten liggen waardoor het gat nu zes punten bedraagt. Met jeugdspeler Tom Havenaar in de basis begonnen de gasten erg sterk aan de wedstrijd met winst in de eerste set: 10-25. De tweede set denderde Volley2B rustig door. Met name Jurgen Langerak profiteerde van de slechte blokkering van de tegenpartij. Mede door een goede serviceserie van 6-8 naar 6-17 werd de set met ruime cijfers binnen gehaald; 13-25. In de derde set leek Volley2B makkelijk uit te lopen, maar twee wissels waren nodig om het tempo op te voeren. De set werd uiteindelijk gewonnen met 21-25. De laatste set verliep moeizaam voor Volley2B. Toch lieten de mannen het hoofd niet hangen. Frank Waagmeester wist de ballen op midden goed af te maken waardoor de achterstand klein bleef. Aan het einde van de set moest Remko Marks geblesseerd het veld verlaten. Daarna werd een tandje bij geschakeld en werd de set binnengehaald met 20-25.
Met 16 punten uit de laatste vier wedstrijden pakten de mannen van M de Koning/Volley2B alle mogelijke punten. De volgende wedstrijd is pas op 12 maart in Oud Beijerland; tegenstander is DVO.

Basketbal

Green Eagles-Squirrels: 87-72
Berkel en Rodenrijs - Vanaf de zesde minuut begon Green Eagles vat te krijgen op de Berkelse formatie. Door twijfel werden er verkeerde keuzes gemaakt en kon Green Eagles een 12-0 run laten noteren. De schade bleef beperkt en het eerste kwart eindigde in 22-17. Het tweede kwart liet Squirrels de oplossing zien tegen het spel van Green Eagles. Met een goede verdediging en snelle omschakeling wisten zij punten te vergaren. Voornamelijk door vijf snelle scores van Remko Ligtvoet kwam Squirrels in de zesde minuut langszij: 33-33. Ook Robert Hofman liet van zich spreken met enkele scores. De eerste helft werd verdienstelijk afgesloten met een 38-42 tussenstand.
De meegereisde supporters zagen een degelijk begin van het derde kwart. Het ging gelijk op en Ruben Rothuizen liet hier meermaals zijn nummer op het scoresheet noteren. Maar toen de thuisploeg een zoneverdediging neerzette, kregen de Berkelaren het lastig. Dit resulteerde in een 20-4 run voor Green Eagles. Tussenstand na het derde kwart: 71-56. In het vierde kwart trachtte Squirrels het tij nog te keren, maar het was vergeefse hoop. Beide ploegen konden niet meer echt goed spel brengen, waardoor dit kwart met een 16-16 stand werd afgesloten. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs kon met een 87-72 nederlaag op zak weer naar huis vertrekken.
Op 7 maart om 18.15 uur moet Squirrels thuis in de Sporthal Oostmeer aantreden tegen BZ '72 uit Zeist.

Atletiek

Heinenoordtunnelloop
Bleiswijk - De tweede loop van de Loopreizenserie had zaterdag plaats met start en finish van de halve marathon in Oud-Beijerland; een wedstrijd over 25 kilometer en twee maal de Heinenoordtunnel hetgeen een behoorlijke aanslag op de conditie was. Veel atleten van De Kieviten gebruikten deze loop als voorbereiding op de Rotterdam Marathon. Julie Beukers eindigde als eerste bij de dames in een zeer snelle tijd van 1.43.13. Met deze prestatie verbeterde zij het clubrecord dat al 19 jaar op naam stond van Thea van de Berg. Janna Brand finishte in 1.47.03, een tijd die goed was voor een eerste plaats bij de dames senioren. Jeannette Voogt liep voor het eerst 25 kilometer, zij kwam na 2.32.12 over de eindstreep. Bij de heren was Ronnie Duinkerken de snelste Kievit, hij eindigde in 1.31.05. Willem van der Kooij werd tweede in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar, hij zette een tijd van 1.38.52 op de klokken. De overige tijden: Jack 't Hoen 1.40.19, Kees Voogt 1.43.40, Chris Paardenkooper 1.47.03, Erik van Keeken 1.47.30, Bart Roefs 1.47.56, Marko van der Voort 1.49.02 en Richard Lelieveld 2.02.52. Op zaterdag 21 maart vindt de derde wedstrijd in de Loopreizenserie plaats; de Reeuwijkse Plassenloop over een afstand van 15 kilometer.

Dobbeloop
Lansingerland/Nootdorp - De Nootdorpse IJsclub organiseert zondag 22 februari de maandelijkse Dobbeloop. Bij deze trimloop is iedereen (recreant, trimmer of wedstrijdloper) van harte welkom en de uitslag hiervan staat binnen enkele dagen op de site van de ijsvereniging. Het parcours door het Dobbeplasgebied is geheel verhard en vrijwel autovrij. Deze Dobbeloop wordt gelopen over 3, 5, 10 en 15 km. De start is om 11.00 uur. Om 10.45 uur vindt de start plaats van de Peuter- en Jeugdloop (750 meter en 1,5 km). Het inschrijven is vanaf 10.00 uur in de kantine waar kleedruimte en douchegelegenheid ruim aanwezig is. Inschrijven, start en finish zijn in het clubgebouw op de ijsbaan bij De Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp (bij de Dobbeplas). Voor meer informatie: kijk op www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl.

Bridge

Bleiswijkse Bridgeclub
Bleiswijk - De tweede parencompetitie van het seizoen 2008-2009 is afgesloten. De hoogst geëindigde paren zijn:
A-lijn:
1. Leo de Jong & Hardy van Oosten 57.68%; 2. Kees van Leeuwen & Gert Roos 55.35%; 3. Harry de Grooth & Uitze Tjeerdsma 55.06%; 4. Margot Helderman & Wim Helderman 53.17%; 5. Dorien Bink & Willem Neeteson Lemkes 53.11%.
B-lijn:
1. Mieke van Buul & Corry v.d. Pijl 55.28%; 2. Ronald Vedder & Rob Voerman 55.08%; 3. Anecke Plugge & Jan v.d. Sman 54.88%; 4. Karel Bomers & Cees v.d. Linden 54.22%; 5. Bertus Ammerlaan & Piet van Santen 53.42%.
C-lijn:
1. Els Vollebregt & Rinus Vollebregt 55.73%; 2. Toos v.d. Helm & Wim v.d. Helm 55.66%; 3. Jenny Becker & Ed Wagterveld 55.11%; 4. Simone & Harry van Luxemburg 54.52%; 5. Susan Koker & Greetje Ruffles 52.95%.

Korfbal

Maassluis-Weidevogels: 23 - 6
Bleiswijk - Het gedegradeerde Weidevogels moest uit tegen koploper Maasluis, een wedstrijd die van te voren al als verloren moest worden beschouwd. Ondanks dat Weidevogels geprobeerd heeft er een wedstrijd van te maken bleek Maasluis een maatje te groot. Weidevogels verloor kansloos met 23 tegen 6.
Weidevogels heeft nog drie wedstrijden in de zaal voor de boeg. Degradatie is een feit, maar Weidevogels hoopt nog een punt te pakken alvorens het in april weer het veld op gaat.

Volleybal

Van der Breggen/ Volley2B-Volley Meerkerk 4-0 (d)
Lansingerland - Volley Meerkerk, de ploeg waar het team van Van der Breggen/Volley2B tegen uitkwam, staat één plaats onder Univé/ Volley2B in de ranglijst. De wedstrijd moest dus gewonnen worden om een goede positie te behouden. De eerste set begonnen de dames geconcentreerd met hun spel en ook de drie volgende sets verliepen prima. Mede door een goede invalbeurt van debutante Nicole van Barele werden er veel mooie punten gemaakt. Hierdoor werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. De dames van volley2B staan nu 5e in de ranglijst.

M de Koning/Volley2B-VCN King Software: 4-0
Lansingerland - De eerste set was moeizaam. Het lukte volley2B maar niet om in het ritme te komen, maar ondanks dat kon toch de set aan het einde winnend worden afgesloten; 25-22. De tweede set was het belangrijk om VCN niet langszij te laten komen; dit lukte dan ook aardig, met name de passes uit de handen van libero Sjafaro Kohinor boden perspectief voor de aanvallers. Ook deze set werd winnend afgesloten. Met name een wissel in het tactische spel van Volley2B zorgde ervoor dat de opponent het spoor in de derde set bijster was. Spelverdeler Henk Kruizinga die op een aanvallende positie werd gezet wist zich ook daar goed te manifesteren. De set werd dan ook met ruime cijfers gewonnen 25-16. De laatste set bleef Volley2B sterk spelen, met name in de middenaanval wisten de spelverdeler Jesse van Wijnen en Middenaanvaller Jaron de Buck elkaar feilloos te vinden. Dat in samenwerking met de goede combinaties door Remko Marks en Arjan de Gelder op buiten, bleek het slechts een kwestie van tijd voordat er 4-0 op het scorebord te zien was. De volgende wedstrijd van M de Koning/Volley2B is op 14 februari in Ouderkerk aan de IJssel tegen Voy 3.


Biljarten

Uitslagen competitie
Op Dreef-Ackerfietje 2 3-6
Raedthuys-Anti poedel 0-7
Raedthuys-Nieuwdorp 2-7
Raedthuys-Sportvrienden 0-9.

Basketbal

Squirrels-Divine: 61 - 71
Berkel en Rodenrijs - De tribunes puilden uit voor de wedstrijd tegen Divine. Een spannend eerste kwart gaf scores te zien van onder meer Hofman (driepunter), Persoon en een onder de ring knokkende Rothuizen (6 punten). Bij Divine scoorden diverse spelers gemakkelijk van afstand, zodat na tien minuten een score van 19-20 op het scorebord prijkte. In het tweede kwart nam invaller Zuurmond (niet helemaal fit) de eerste twee scores voor zijn rekening. Verder werd de snelheid van Ligtvoet goed benut, al kon Squirrels maar niet echt afstand nemen: ruststand 34-34. Het duurde in de derde kwart maar liefst tot de zesde minuut voordat de Berkelaren tot scoren kwamen, terwijl Divine inmiddels al 12 punten had bijgeschreven. Daarnaast was er veelvuldig balverlies, werd er uitermate slap verdedigd en werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Toen ook enkele beslissingen van de scheidsrechters voor Squirrels verkeerd uitpakten, brak er iets in de Berkelse ploeg en gingen de koppies hangen. Coach Ard Horst trachtte in een time out het tij nog te keren, bracht nieuwkomers René van Gelder en Idwer Stolk in, maar het mocht niet baten. Met een 11-20 score in het derde kwart trok Divine de wedstrijd geheel naar zich toe. De vanwege blessures uitgedunde Squirrelsselectie zat er ook fysiek doorheen en kon niet de kracht opbrengen om nog eens aan te zetten. Daarnaast begon de opgebouwde foutenlast zwaar te wegen, zodat tegenstander Divine het resterende kwart redelijk relaxed kon uitspelen.

Tafeltennis

TOGB-Taverzo 5: 8-2
Lansingerland - De heren van tafeltennisvereniging TOGB hebben de streekderby tegen het Zoetermeerse Taverzo glansrijk gewonnen. Lennard Overdevest was de man van de wedstrijd met drie gewonnen enkelspelen en winst in het dubbel (met Wim Scholte). Sintemaartensdijk en Scholte verloren beiden van Zoetermeerder Bezoen. Opvallend was dat geen van de tien partijen in de maximale vijf games verliep terwijl de spelers toch aan elkaar gewaagd waren. Zo won Lennard Overdevest weliswaar in vier games van Bezoen, maar de vierde game ging pas ver in de tiebreak (17-15) naar de Berkelse oogartsassistent. Met de knappe 8-2-overwinning heeft TOGB weer de aansluiting gevonden met de overige clubs.
Vrijdag de dertiende speelt TOGB thuis tegen het Noordwijkse TOV. Aanvang 20.00 uur in speelzaal Den Opper op het Hoge Land. Maandag 23 februari moet TOGB naar NS Rotterdam. Een maand eerder verloor TOGB thuis van NS met 3-7.


Combat-Tablo: 5-5
Bleiswijk - Combat 1 speelde thuis tegen Tablo 1 uit Heerjansdam. Combat kwam snel met 2-0 voor, maar daarna ging het minder voortvarend. Combat kwam zelfs met 5-3 achter, maar in de laatste twee partijen wisten de Combatters met bekwaam en beheerst spel de stand gelijk te trekken. Een uitslag die recht deed aan het geringe krachtsverschil want veel partijen werden pas in de vijfde game beslist.
Het tweede team, eveneens thuis spelend, nam het op tegen Nationale Nederlanden 1 uit Rotterdam. Gerard van Dam, Robin van der Elst en Marco van Rijn waren goed op dreef want toen het eerste nog drie wedstrijden moest spelen hadden zij een 10-0 overwinning geboekt.
Het eerste duo-team, na de promotie uitkomend in de derde klas, weert zich goed. Het won met 3-2 van ATTC-Freepack 2 uit Alphen aan de Rijn.

Atletiek

Aarcross
Bleiswijk - In Alphen aan den Rijn liepen vijf jeugdleden van atletiekvereniging De Kieviten zaterdag 7 februari mee in de laatste wedstrijd van de crosscompetitie van de regio Zuid- Holland Midden. Mike Ooms, nog maar net lid van De Kieviten, liep zijn 1400 meter in 8.22 min. Basil Timmerman liep 8.15 min. Bij de meisjes pupillen A2 kwamen Hannah Driessens en Tamara Eleonora aan de start. Tamara liep een sterke race: zij werd 3e in 7.11 min. Hannah liep soepel naar een tijd van 8.42 min. De junioren legden een parcours van 2100 m af. Jori Paardekooper liep zijn race in 10.33 min. Ex Kieviet Steven Eleonora liep 9.46 min.
Iedereen die aan minimaal vier van de vijf crosswedstrijden deelnam deed automatisch mee aan het crosskampioenschap. Basil Timmerman eindigde in het eindklassement bij de jongens pupillen A2 op de 24e plaats. Bij de meisjes pupillen A2 eindigde Tamara Eleonora op de 3de plaats. Zij won hiermee een mooie beker en een plaats op het erepodium. Bij de junioren D eindigde Jori Paardenkooper op de 12e plaats. Steven Eleonora stond evenals zijn zusje op het podium; hij werd 2de.

Atletiek

Midwinter Marathon Apeldoorn
Bleiswijk - Ook dit jaar hebben enkele leden van De Kieviten deelgenomen aan wedstrijden tijdens de Midwinter Marathon in Apeldoorn. De zogenaamde Mini-Marathon, over een afstand van 18,5 km., werd afgelegd door de gebroeders Van der Bulk; Ruud in een tijd van 1.26 uur, Hennie in 1.39 uur. Rob Steentjes legde dezelfde afstand af in 1.36.50. Voor Ruud, Rob en Hennie is deelname in Apeldoorn inmiddels een traditie. Volgens Rob waren de omstandigheden goed. De familie Treurniet nam deel aan de Asselronde, over 27,5 km. De snelste was Marijn in een tijd van 1.54:13. Zijn broer finishte in 2.17.30 en vader Kees wist 2.29.35 op de klokken te zetten. Ronnie Duinkerken liep in Apeldoorn de volledige marathon en realiseerde op dit heel zware parcours een prima tijd van 2.49.39.

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Met elk een dik persoonlijk record liepen Paul van den Berg en Pauline van Donkelaar naar de overwinning in de eerste Aart van Hovenloop in 2009. Paul finishte bij de heren in 19.00 minuten, Pauline bij de dames in 20.44. In totaal werden vijf PR's gelopen. Onder vrijwel ideale omstandigheden werd door 56 lopers deelgenomen aan de door De Kieviten georganiseerde Aart van Hovenloop. De jeugd tot 16 jaar liep 1000 meter. Winnaar bij de jongens werden Jori Paardenkoper (cat. jjdc in 3.49) en Basil Timmerman (cat. jpcba in 4.35) en bij de meisjes Tamara Eleonora (cat. mpcba in 4.13). Marloes Nuijten was de enige deelneemster op de 5 km. bij de junioren (16 jaar en ouder) in een tijd van 23.26.
Bij de dames senioren gingen de overwinningen naar Pauline van Donkelaar (cat.V in 20.44), Ellen Eleonora (cat.V35 in 26.16), Dorina in 't Veen (cat.V45 in 26.53) en Adri van den Berg (cat.V55 in 25.58). Bij de heren werd Paul van den Berg verrassend winnaar (cat. M in 19.00) en wist daarmee de ervaren Marco Medendorp (cat. M35 in 19.05) nipt voor te blijven. De andere winnaars bij de heren waren Willem van der Kooij (cat. M45 in 19.39), Hans van Rieven (cat. M55 in 22.09) en Dirk van der Pol (cat. M65 in 26.53).
Behalve voor de winnaars waren er PR's voor Basil Timmerman (1000 meter in 4.35), Jacco Glerum (5 km. in 20.07) en Cor van der Blom (21.31).
De volgende Aart van Hovenloop is op zondag 19 april in Bleiswijk.

Tafeltennis

Shot '65-TOGB: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Tafeltennisvereniging TOGB heeft de tweede competitiewedstrijd nipt verloren van Shot'65. In Zwijndrecht verloren de Berkelaren met 6-4. Wim Scholte vocht zich naar twee overwinningen, Lennard Overdevest pakte één partij en Harry Sintemaartensdijk kon niet tot winst komen. Het dubbel Overdevest/Scholte zorgde voor het vierde punt.
Officieel zou TOGB zaterdag 7 februari uit spelen tegen het Zoetermeerse Taverzo. In overleg hebben beide teams besloten om dit eerste treffen bij TOGB te spelen en wel op vrijdag 6 februari vanaf 20.00 uur in speelzaal Den Opper aan het Hoge Land 7. Op vrijdag 13 februari speelt TOGB ook thuis. Te gast is dan het Noordwijkse TOV.

Combat- Phoenix: 9-1
Bleiswijk - Met goed spel wist Combat het de spelers van Phoenix 1 uit Delft zo moeilijk te maken dat die met een 9-1 nederlaag huiswaarts moesten keren. Arjen van der Linde won alle drie zijn partijen. Ook Maurice Muller pakte de volle winst met doortastend spel, alleen Harmen van Rossum moest dit keer een partij aan zijn tegenstander laten. Maurice en Harmen wonnen ook het dubbel.
Het team probeert weer kampioen te worden, het heeft de potentie maar de poule waarin ze zijn ingedeeld is heel sterk.

Schaatsen

Uitslagen Schaatsvereniging Lansingerland
Lansingerland - Ondanks de kou buiten én op de ijsbaan leek het, ondanks een paar valpartijen, wel een beetje feest op de schaatsbaan. Op een van de laatste wedstrijddagen kon vrijwel iedereen met een PR huiswaarts keren.
De resultaten: Kim de Kleijnen, 500m: 1:06.31 (PB), 100m: 14.47 (PB), Demi Ammerlaan: 500m: 1:06.45 (PB), 100m: 14.93 (PB), Meike Bos: 500m: 1:10.24 (PB), 100m: 14.81 (PB), 500m: Lisette Prins 500m: 1:16.33 (PB), 100m: 16.00 (PB), Vivienne de Jong: 500m: 1:17.86 (PB), 100m: 16.65 (PB), Martijntje Roodenburg 500m: 1:16.06 (PB), 100 m: 21.82 (PB), Juliaan Visser 500m: 1:12.83 (PB), 100m: 14.63 (PB), Olav Spa 500m: 1:23.70 (PB), 100m: 16.68 (PB), Juriaan Linschoten 100m: 15.23 (PB), Daphne van de Burg 500m: 57.47 (PB) en 57.40 (PB), Naomi van Klaveren 500: 55.20 (PB en promotie), Fieke Uwland 500m: 1:0095 (PB) en 1:00.55 (PB), Danique Ammerlaan: 500m: 1:02.37 en 1:02.31, Tim van Veen 500m: 57.98 (PB) en 57.21 (PB), Everhard de Neeling : 500m: 51.03, 1000m: 1:41.83 (PB).

Volleybal

Havecon/Spanning 220-Visade Voorburg: 4-0 (d)
Bleiswijk - Het eerste team van Spanning 220 mocht zaterdag weer aantreden in het Sportpalet te Bleiswijk. Dit keer was de nummer 11 uit Voorburg de opponent. Al snel werd duidelijk dat Visade uit Voorburg moeite had met het spel van Spanning 220. Serverend en verdedigend begonnen de Bleiswijkse meiden heel sterk aan de wedstrijd. De eerste set werd ook gewonnen met 25-21. Visade gaf het in de tweede set niet op en kon door een goede verdediging steeds in puntenaantal achter Spanning aanlopen. De meiden van Spanning speelden wel heel netjes en maakten weinig fouten, maar echt grote afstand werd nog niet genomen. Wel werd ook de tweede set gewonnen met 25-23. In de derde en de vierde set lieten de Bleiswijkse dames zien wie er de baas was. Terwijl het achterin de gehele wedstrijd al goed liep, werd er nu aan het net ook meer killersmentaliteit getoond. Deze sets gingen dan ook met duidelijke cijfers naar Spanning 220 met 25-17 en 25-19.

Move4U-M de Koning/Volley2B: 0-4
Lansingerland - Het tweede herenteam van Volley2B moest het afgelopen vrijdag opnemen tegen Move4U uit Vlaardingen. Twee jeugdspelers, Niels de Gelder en Sven Vermeijden, maakten hun debuut. De eerste set begonnen de mannen van M de Koning/Volley2B weer erg sterk, het team wist al snel het spel van de opponent te ontregelen en de zwakke plekken bloot te leggen. Al snel was het 17-25. De tweede set werd het goede spel voortgezet, met name met het blok werden erg veel punten gescoord. Mede door goed lopende combinaties werd het blok van Move4U uit elkaar getrokken en kon er naar hartenlust worden gescoord; 11-25. De derde set was het zaak om het spel van de eerste twee sets vast te houden, maar dat kostte de nodige moeite, mede doordat de spelers wat vermoeid raakten ging de set lange tijd gelijk op. Met het inbrengen van Jaron de Buck werd een voorsprong geforceerd die tot aan het einde van de set niet meer weggegeven werd. De jeugdspelers wisten zich moeiteloos staande te houden toen de druk wat groter werd aan het einde van de set. De set werd binnengehaald met 21-25. De laatste set leek de thuisploeg het wel te geloven. Volley2B werd niks meer in de weggelegd om de laatste set binnen te halen. 18-25. Met deze 0-4 overwinning staat M de Koning/Volley2B nog steeds aan kop. Zaterdag wacht een lastige wedstrijd tegen VCN Capelle om 17:15 in de Ackers.

Wielrennen

Koppelomnium in Alkmaar
Lansingerland - Nathaly van Wesdonk en Silvie Haakman van wielervereniging De Pedaalridders ontvingen een uitnodiging voor een Koppelomnium in het grote Wielersportpaleis te Alkmaar, waarbij veel bekende rensters aan de start stonden. De koppels bestonden uit Nathaly van Westdonk met Nathasha de Vrome en Silvie Haakman met Liza Schrooder. Tijdens de wedstrijd gaf het tweetal van De Pedaalridders de concurrentie geen ruimte om een ronde te pakken. Het koppel Wesdonk/De Vrome verloor met een banddikte de overwinning en plaatste zich op een verdienstelijke tweede plaats. De bronzen medaille werd door het koppel Haakman/Schrooder in ontvangst genomen.

Goede prestaties bij baanwedstrijden
Lansingerland - Door hun enorme prestatie werden de meiden van De Pedaalridders uitgenodigd mee te doen aan de baanwedstrijden op 11 januari in Apeldoorn en 25 januari in Amsterdam. Op de gloednieuwe multifunctionele wielersportbaan in Apeldoorn maakten ze kennis met de dernywedstrijden waarbij snelheden worden bereikt van boven de 70 km per uur. Een omniumwedstrijd werd door Nathaly van Wesdonk met overmacht gewonnen; haar clubgenoot Silvie Haakman werd vijfde. In de dernywedstrijd op 25 januari in Amsterdam waren de prijzen voor De Pedaalridders meisjes. Achter de derny behaalde Silvie Haakman een verdienstelijke tweede plaats. De omniumwedstrijd over verschillende onderdelen wist zij met overmacht op haar naam te schrijven. Nathaly van Wesdonk werd zevende.

Rabo opleidingsteam
Tijdens de selectiewedstrijden van het Rabobank opleidingsteam zijn Nathaly van Wesdonk en Richard Lamens uitgenodigd om internationale baanwedstrijden te gaan rijden. De eerste staat gepland op 7 en 8 februari in het sportcomplex in het Belgische Gent waarbij veel buitenlandse renners aan het vertrek zullen staan.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut