Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Bescheiden belangstelling voor buurtpreventie

Foto
Na de bijeenkomst gingen de jassen aan en wandelde
men naar plekken rond de school die aandacht verdienen;
onder andere de bollen waar parkeerplaatsen zouden kunnen
komen, het gevaarlijke fiets/auto kruispunt vlakbij de school
en de 'waterpartij' die voorheen grasveld was, maar waar niet
meer op te spelen valt.


Bergschenhoek - Slechts een tiental bewoners uit de wijk rond de Stampioendreef kwam maandagavond naar de informatieavond in De Driesprong om van gemeente, politie, een deelnemer aan de buurtpreventie in een Berkelse wijk en van de jongerenwerker te horen hoe ver men is met de voorbereidingen om te komen tot een veiliger, schoner en hele wijk. (meer)

Zilveren speld voor Unicef-vrijwilliger Van der Mast

Foto
De heer Van der Mast werd bedankt voor 25 jaar
vrijwilligerswerk.


Bergschenhoek - Op 29 december heeft de heer L.H. van der Mast een zilveren speld van Unicef Nederland ontvangen voor 25 jaar vrijwilligerswerk. (meer)

Haluco BV en BGB verrast met de AGF Innovatieprijs 2009

Foto
Izaak Havenaar: "De logistiek staat centraal in
ons gebouw aan de Klappolder".


Bleiswijk - Haluco BV en telersvereniging BGB zijn met het Warehouse Management Systeem van Westfalia uitgeroepen tot winnaar van de AGF Innovatieprijs 2009. (meer)

Sint Laurenscollege kijkt reikhalzend uit naar eigen locatie

Foto
Het Sint Laurenscollege gaat van start met
een laptopklas.


Berkel en Rodenrijs - In het schooljaar 2006/2007 ging het Sint Laurenscollege, met de hoofdvestiging al vele jaren gehuisvest te Hillegersberg, van start met een brugklas in Lansingerland. (meer)

"Ik ga het liefst uit van wat mensen zelf vinden"

Foto
Anneke Heinecke wil zich onder andere hard gaan maken voor
verbetering van het openbaar vervoer in onze gemeente.


Lansingerland - Openbaar vervoer, mobiliteit, bereikbaarheid en het beheer van de openbare ruimte. Samen met de glastuinbouw zijn dat de thema's waarmee het kersverse PvdA-gemeenteraadslid Anneke Heinecke (55) zich tot het eind van de lopende raadsperiode zal bezig houden. (meer)

Pin in been

Bleiswijk - Bij een bedrijfsongeval op dinsdag 20 januari raakte een 21-jarige medewerker van een bedrijf aan de Anthuriumweg gewond aan zijn been. De man had een buis op zijn been gekregen en hierdoor was een ijzeren pin in zijn been terecht gekomen. Het slachtoffer is overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis.

Inbraak via balkon

Bleiswijk - In de nacht van 24 op 25 januari werd ingebroken in een woning aan de Heemtuin. Men was via de balkondeur, die op een kiertje stond, het huis binnen gegaan. De woning werd doorzocht en men ging er vandoor met onder andere een laptop en een portable dvd. De politie heeft een buurtonderzoek verricht.

Frontale botsing

Bergschenhoek - Op vrijdag 23 januari ontstond om zeven uur 's ochtends op de Leeuwenhoekweg een aanrijding tussen een scooter en een auto. De bestuurder van de scooter wilde een auto inhalen en botste frontaal op een hem tegemoetkomende auto. Ambulancemedewerkers verwezen de 17-jarige Rotterdamse bestuurder van de scooter door naar een arts om naar zijn been te laten kijken; hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Burenhulp jaagt inbrekers weg

Bergschenhoek - Op 22 januari zag een bewoonster van een woning aan het Haverveld twee onbekende mannen in de gang van haar huis staan. Het tweetal vroeg om geld. Nadat de vrouw om hulp had geroepen, belde een gealarmeerde buurvrouw direct de politie. Omdat de vrouw hulp bleef roepen, gingen de twee mannen er vandoor. Zij zijn niet meer aangetroffen.

Inbraak in auto's

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 20 op 21 januari werd op de Klapwijkse Zoom in een drietal auto's ingebroken. In alle gevallen werden de radio's gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Tevens adviseert men geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.

Alcoholcontrole

Lansingerland - Op 21 januari werd een 36-jarige inwoonster van Bergschenhoek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Ze had een promillage van 2,1 procent. Haar rijbewijs werd ingevorderd.
Op 24 januari bleek een 35-jarige inwoner van Gouda licht onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Hij werd op de Bergweg-Zuid staande gehouden en kreeg een bekeuring.
Een dag later bleek tijdens een controle in de Burg. Hendrixstraat dat een 33-jarige inwoner van Zeist te veel had gedronken. Tevens reed de man met een eerder ongeldig verklaard rijbewijs.

Mooie opbrengst voor Carola bij indrukwekkende IKO dienst

Foto
Klaas Korthorst tijdens zijn dankwoord aan de voorgangers,
de Jubileumcantorij en de makers van het liturgisch bloemstuk.
Foto: Peter Treep.


Bleiswijk - Zondagavond 18 januari was er in de Gereformeerde kerk de jaarlijkse gebedsdienst voor de eenheid van de kerken, waarbij dit jaar tevens aandacht werd geschonken aan het 25-jarig jubileum van het IKO. (meer)

Drukbezochte poppen-, beren en hobbyfestival komt terug

Foto
Jong en oud genoot van het aanbod in de ruim
100 kramen.


Bleiswijk - Ruim 2500 bezoekers wisten in het weekend van 24 en 25 januari de weg te vinden naar het voor de eerste keer in de veilinghal van FloraHolland georganiseerde poppen-, beren en hobbyfestival. (meer)

Kring-apotheek Meerpolder te zien in nieuw lifestyleprogramma

Foto
Kring-apotheek Meerpolder beschikt over een
eigen spreekkamer.


Berkel en Rodenrijs - Kring-apotheek Meerpolder is vanaf februari regelmatig op televisie te zien. Apotheker Wilko van Amelsfort doet als deskundige mee aan 4me, het nieuwe lifestyleprogramma van RTL4. (meer)

PCOB schrijft driehonderdste lid in

Foto
Arie de Vos werd als 300ste lid van de Bleiswijkse PCOB
welkom geheten met bloemen en een fles wijn.


Bleiswijk - De PCOB, Protestants Christelijke Ouderen Bond, de belangenorganisatie voor senioren heette woensdagmiddag 21 januari het driehonderdste lid welkom. (meer)

Oranjecomité Berkel en Rodenrijs een feit

Foto
Met een handtekening, gevolgd door koffie en oranjegebak,
ging het Oranjecomité officieel van start.


Berkel en Rodenrijs - Notaris Harry Overtoom maakte donderdagochtend 22 januari zijn opwachting in het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs; de SPiL aan de Raadhuislaan. (meer)

FNV Bondgenoten zet trouw lid in het zonnetje

Foto
Corrie de Groot-v.d. Werf ontving een zilveren schaal
met inscriptie als aandenken aan de bijzondere dag.

Bleiswijk - Ze werd met een smoesje naar De Rank gelokt. De dochters van mevrouw Corrie de Groot-van der Werf (84) haalden haar van huis en vroegen of ze zin had even mee te gaan naar een rommelmarkt in De Rank. (meer)

Jan de Jong beroert 55 jaar de toetsen van het orgel

Foto
Jan de Jong; thuis achter de piano, maar in de
kerk achter het orgel.


Bleiswijk - Vier Bleiswijkers worden zaterdag 31 januari in de r.k. kerk van Bleiswijk in het zonnetje gezet; Jan van den Bosch en zijn echtgenote zijn ruim 25 jaar trouw lid van het zangkoor, Kees Rutten is vijf jaar met grote gedrevenheid dirigent van het koor, maar Jan de Jong spant de kroon in deze rij: hij is maar liefst 55 jaar organist van de kerk aan de Hoefweg en doet zijn vrijwilligerswerk nog steeds met veel plezier. (meer)

Theo van Wanrooy neemt afscheid van de Buitendienst

Foto
Op zijn laatste werkdag werd Theo van Wanrooy van
huis opgehaald en naar zijn afscheidsfeest in de loods van
de Buitendienst gebracht.


Berkel en Rodenrijs - Met een auto van de Buitendienst - met op het dak een bord met tekst dat voor zich sprak - werd Theo van Wanrooy donderdagmiddag 22 januari van huis gehaald aan de Noordersingel. (meer)

Veel bezoekers en tal van lege kramen tijdens Informatieavond Voortgezet Onderwijs

Foto
Koekjes, balpennen, bloknootjes, snoepjes en stapels
folders: de bezoekers van de informatieavond voor
voortgezet onderwijs kwamen niet met lege handen thuis.


Berkel en Rodenrijs - Honderden ouders en kinderen uit zowel groep 7 als 8 brachten woensdagavond 21 januari een bezoekje aan de informatieavond Voortgezet Onderwijs die in de grote zaal van Sportcomplex Oostmeer werd georganiseerd. (meer)

Afrikaravaan doet Westersingel aan

Foto
Een houten speer; een van de attributen die
de kinderen konden bekijken in het klaslokaaltje
in de Afrikaravaan.


Berkel en Rodenrijs - De leerlingen van de Koningin Beatrixschool aan de Westersingel brachten een bezoekje aan de Afrikaravaan die vorige week zowel maandag als dinsdag en woensdag een plek vond voor hun school. (meer)

Het leven van de ondernemer bestaat uit het maken van keuzes

Foto
De leden van Ondernemend 3B troffen elkaar tijdens
de nieuwjaarsbijeenkomst in het clubhuis van de Berkelse
hockeyvereniging.


Lansingerland - De nieuwjaarbijeenkomst van Ondernemend 3B werd een zeer geanimeerde. De leden troffen elkaar dinsdagavond 20 januari in het clubhuis van HBR op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Rollatorspreekuur
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 29 januari kunnen mensen die een rollator (gaan) gebruiken een bijeenkomst bijwonen die als thema heeft ' Veilig op pad met de rollator'. De bijeenkomst vindt plaats in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

CVV Berkel ontmoet sponsoren

Foto
Een geslaagde avond voor en met de sponsoren van
CVV Berkel.


Berkel en Rodenrijs - Donderdag 22 januari jl. was op uitnodiging van CVV Berkel een aantal van haar sponsoren te gast in het nieuwbouwpand van de Berkelse wijnspecialist Ruud van Vianen ('t Wijnblad) voor een wijnproeverij. (meer)

Aanleg glasvezelnetwerk in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Binnenkort start de firma Glashart met graafwerkzaamheden om een groot deel van Berkel en Rodenrijs van een glasvezelnetwerk te voorzien. Het bedrijf Glashart is verantwoordelijk voor de aanleg van dit netwerk. (meer)

Collectieve verzekering voor vrijwilligers in Lansingerland

Lansingerland - De gemeenteraad gaat morgenavond akkoord met een voorstel van het college van burgemeester en wethouders alle vrijwilligers in Lansingerland door middel van een collectieve verzekering te verzekeren tegen de risico's bij het uitoefenen van hun vrijwilligerswerk. (meer)

Tafeltennis

TOGB-NS Rotterdam: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Tafeltennisvereniging TOGB heeft de eerste competitiewedstrijd enigszins geflatteerd verloren. Op sportpark het Hoge Land verloren de Berkelaren met 3-7 van NS Rotterdam. Harry Sintemaartensdijk, Lennard Overdevest en Wim Scholte wonnen elk één enkelpartij. Wim Scholte had ook kansen op een tweede en derde overwinning. Scholte, die onlangs bij de clubkampioenschappen als enige de latere winnaar Ronald Vijverberg wist te verschalken, delfde twee keer nipt in vijf games het onderspit. Ook Lennard Overdevest en Harry Sintemaartensdijk hadden kansen op een tweede winstpartij.
TOGB speelt in de eerste klasse van de afdeling West. In het najaar degradeerde Berkel met twee teams uit deze klasse. TOGB maakte vervolgens uit de twee oude teams een nieuw eerste team en kreeg op basis van de sterktes van de spelers een plek in de eerste klasse toegewezen.
Donderdag 29 januari speelt TOGB in Zwijndrecht tegen Shot '65. Zaterdag 7 februari volgt de streekderby in Zoetermeer tegen Taverzo.

Basketbal

Squirrels-Flyers: 67-62
Berkel en Rodenrijs - Na een kortstondig avontuur in de eerste klasse trad Squirrels zaterdag weer aan in de vertrouwde tweede klasse. Op bezoek kwam Flyers uit Waddinxveen en gezien de uitgedunde Squirrels-selectie (ziekte, schorsing) was coach Ard Horst er niet helemaal gerust op. Het Berkelse vijftal kwam goed uit de startblokken. Lars Persoon profiteerde van de hem gegeven basispositie en verrichtte goed werk. Splijtende passes van Robert Hofman brachten Remco Ligtvoet keer op keer in vrije scoringspositie, waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een 18-14. In het tweede kwart leverde Stefan Holstege een waardevolle bijdrage aan het puntentotaal, zodat er bij rust een 39-32 op het bord prijkte. Met het inbrengen van Rohan Akkermans ging het tempo nog wat omhoog, al werd het spel van de Berkelaren daardoor ook wel wat slordiger. Desondanks bouwde Squirrels de voorsprong uit naar twaalf punten halverwege het derde kwart en leek de wedstrijd gespeeld. Flyers wenste zich daar echter niet bij neer te leggen, toonde veerkracht en kwam terug tot zeven punten bij het begin van het laatste kwart. Inmiddels had een vermoeid Squirrels een aanzienlijke foutenlast opgebouwd, waardoor behoedzaam verdedigd moest worden. Flyers profiteerde optimaal van de geboden ruimte en sloop naderbij. Met nog twee minuten op de klok had Squirrels nog maar één punt voorsprong, die in een tumultueuze slotfase verdedigd werd. Met goed genomen vrije worpen wist Ruben Rothuizen de stand uiteindelijk op te schroeven tot 67-62.

Volleybal

Smash'66-Van der Breggen/Volley2B: 1-3 (d)
Lansingerland - Univé/Dames1 van Volley2B speelde vrijdagavond uit tegen Smash'66 uit Alblasserdam. Dit team staat laatste in de competitie, dus nu was het aan Volley2B om punten te gaan pakken. Simone de Buck viel dit keer in als spelverdeelster. De eerste en tweede set leken qua spel veel op elkaar. Er werd geconcentreerd gespeeld en er was een goede servicedruk. Dit leidde dan ook tot setwinsten van 20-25 en 21-25. De derde set ging minder. De pass kwam niet meer goed aan en daardoor werd het moeilijker om direct te scoren. De set werd dan ook verloren met 25-19. In de laatste set stond er een sterk blok aan de kant van Volley2B waardoor Smash'66 er niet meer goed doorheen kwam. Na even achter gestaan te hebben, werd de set toch binnen gehaald met 20-25. Met een goed gevoel van een 3-1 winst, gingen de dames naar huis. Zaterdag speelt dames 1 weer thuis om 19.00 uur.


M. de Koning/Volley2B-Benevia: 4-0
Lansingerland - Het tweede herenteam van volleybalvereniging volley2B heeft zaterdag goede zaken gedaan in de competitie. Thuis werd de nare smaak van de verloren wedstrijd tegen Fusion weggespeeld en gespoeld. De nummer 3 Benevia moest het ontgelden. De eerste set speelden de mannen van volley2B keurig hun eigen spel, met name de pass uit handen van Sjafaro Kohinor kwamer precies bij de spelverdeler aan, die op zijn beurt de aanvallers op maat bediende. Niet alleen met harde aanvallen, maar ook met lepe prikballen, wist het thuisteam de opponent uit Puttershoek te verschalken. Dit resulteerde in een 25-20 setwinst. De tweede set werd het tempo vastgehouden, 25-17. De derde set moest er toch nog wel geknokt worden, want na een 9-9 en 13-13 stand, bleef het zaak om te blijven scoren. Met het inbrengen van de ervaren Arjan de Gelder werd ook de derde set omgezet in een punt, 25-22. De laatste set leken de gasten het wel best te vinden, met het inbrengen van de jeugdige spelers was de weerstand gebroken en kon de thuisploeg met gemak het vierde punt binnenslepen. De volgende wedstrijd van M de Koning/Volley2B is op vrijdagavond 30 januari, in Vlaardingen tegen Move4U.

Handbal

TOGB-Hermes: 18-11 (beker d)
Berkel en Rodenrijs - Doordat de eerste ronde om de Jan Alma Cup werd gewonnen mocht de ploeg uit Berkel op voor de tweede ronde. Woensdagavond 14 januari moesten de dames op bezoek bij Hermes dat in de eerste ronde had weten te winnen van DES. TOGB kenmerkte de wedstrijd onmiddellijk door vanaf de eerste minuut verdedigend te staan als een huis. Felheid, communicatie en een goede teamgeest zorgde ervoor dat Hermes met moeite de bal kon laten rollen in het aanvalsspelletje. De rust gaf de dames de tijd om met elkaar te realiseren dat winst er deze wedstrijd echt in moest zitten en er kan gezegd worden dat TOGB na het beginsignaal van de tweede helft ook daadwerkelijk explosief te werk ging. De ruststand van 6-7 werd vervangen in 6-13 doordat de dames het tempo opschroefden, verdedigend nog meer felheid toonden en de kansen afmaakten. TOGB overheerste en bereikte zo de kwartfinale van de beker. Wanneer de volgende ronde gespeeld zal worden is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat TOGB het uit zal moeten opnemen tegen Hellas 3.

TOGB-Vires et Celeritas : 22-17 (d)
Berkel en Rodenrijs - TOGB begon goed aan de wedstrijd en nam gedurende de eerste helft telkens het voortouw. De dames wisten de eerste dertig minuten bijna continu een voorsprong van één á twee doelpunten te houden, waardoor het Vires was dat moest zorgen dat ze bij bleven. Zolang TOGB in de aanval de rust wist te bewaren kreeg het de gelegenheid van Vires om middels positiewisselingen en druk vanaf de hoekposities tot scoren te komen. Verdedigend duurde het even voordat TOGB dezelfde felheid en concentratie had als tegen Hermes, maar zo lang de ploeg wist te scoren in de aanval was er nog geen probleem. Met een stand van 10-9 ging TOGB de rust in. Vires leek net iets beter uit de rust te komen en veranderde de stand in 10-11. Beetje bij beetje nam TOGB de leiding over en zo wisten de dames de stand te veranderen in 15-11, maar de gasten uit Gouda wisten terug te komen tot 16-15. Vanaf dat moment leek het wel alsof ineens alles lukte bij de thuisploeg. Als een wervelwind raasde TOGB over Vires heen en kon men de winst veilig stellen. Voor het actuele wedstrijdprogramma van TOGB 1 kan men terecht op www.togb.nl.


Korfbal

Vriendenschaar-Weidevogels:16-12
Bleiswijk - Zaterdag ging Weidevogels vol goede moed naar Bodegraven waar Vriendenschaar verslagen diende te worden. Vriendenschaar stond drie plekken boven Weidevogels dus de kans was er zeker. Met de normale basisopstelling begon Weidevogels vol goede moed aan de wedstrijd, maar helaas trok het wederom aan het kortste eind en werd met 16-12 verloren. Met grote zorg wordt naar de ranglijst gekeken; met negen wedstrijden staat de stand nog op nul punten en degradatie wordt gevreesd. Zaterdag speelt Weidevogels tegen KIOS in Rijneveen.

Atletiek

Crosscompetitie voor de jeugd
Bleiswijk - Zaterdag 17 januari vond de vierde wedstrijd van de crosscompetitie plaats. In Waddinxveen verschenen vijf pupillen en één junior van De Kieviten aan de start. Marjolein Buijs werd 23e bij de meisjes pupillen A 1e jaars. Bij de meisjes pupillen A 2e jaars werd Tamara Eleonora 3e ; Nora van der Lelij eindigde op de 25e plaats. Bij de jongens pupillen A 2e jaars debuteerde Jesse Metselaar; hij liep een prima race en werd 13e. Basil Timmerman eindigde als 21e. Junior Jori Paardekooper liep soepel naar een 12e plaats. Ex-Kievit Steven Eleonora werd 2e.

Meerkampwedstrijd voor pupillen
Bleiswijk - In de indoorhal van atletiekvereniging Ilion uit Zoetermeer werd zaterdag 24 januari een meerkampwedstrijd voor de pupillen georganiseerd. De jongens en meisjes van De Kieviten presteerden goed. Dylan van Mechelen kwam in actie bij de jongens pupillen B. In een sterk deelnemersveld eindigde hij op een 20e plaats. Bij de A2 pupillen regende het persoonlijke records. Op de sprint liepen Nora van der Lelij en Rianne Haagsma voor het eerst onder de 11.00 seconden: resp. 10.84 en 10.99. Bij het hoogspringen sprong Hannah Driessens 1.00 m , Demi van Mechelen 1.05 m en Tess Grootscholten (als debutante) en Basil Timmerman zelfs 1.10m. Tamara Eleonora stootte de kogel een halve meter verder dan haar oude record: 6.78m. Met een prestatiediploma op zak kon tevreden worden teruggekeken op een leuke en sportieve dag.

Schaatsen

Resultaten Schaatsvereniging Lansingerland
Bleiswijk - Slechts enkele rijders van schaatsvereniging Lansingerland moesten zaterdagochtend vroeg op om hun wedstrijd te rijden. Voor de meeste rijders kwam er een goede tijd op het scorebord te staan. De uitslagen: Pupillen Sanneke de Neeling 1000 meter 1.36.83, 500 m: 47.59. De junioren reden allen de 1500 meter: Kim Bos 2.41.67 (PR); Duco Bos 2.32.27 (PR); Bart van Oosterhout 2.32.65 (PR); Marc van Vliet: 2.26.20 (PR).

Voetbal

Roac'79-Soccer Boys (zo): 4-1
Bleiswijk - Na enkele weken van rust werd door de Zondag 1 van Soccer Boys dit weekend de competitie hervat. Tegenstander was het hooggenoteerde Roac'79, dat een tweede positie op de ranglijst bezette. Van te voren zou dit al een lastige wedstrijd worden, maar vlak voor aanvang van de wedstrijd bleek de Zondag selectie ook nog eens dun bezet door blessures en ziekte. Met A1-speler Wouter Jansen, Zondag-2 speler Matthijs van Beek en trainer Micheal Huigen kwam het team ter nauwer nood nog aan elf spelers. Soccer Boys startte de wedstrijd goed en wist de tegenstander redelijk op eigen helft te houden. Het eerste half uur had Roac'79 dan ook vrij weinig te vertellen, maar ook Soccer Boys kwam niet tot hele grote kansen. Kort na het half uur krijgt Roac'79 een vrije trap te nemen op 25 meter afstand van de goal. Met wind in de rug schoot de Roac-speler de bal strak in de uiterste hoek, 1-0. Soccer Boys leek van slag en Roac begon veel op de helft van Soccer Boys te spelen, dit resulteerde in een ruststand van 3-0, waarvan één penalty. Na rust kwam Soccer Boys gedreven de kleedkamers uit en vanaf minuut één van de tweede helft liet het duidelijk zien nog niet verslagen te zijn. Roac had moeite met het afdekken van de lopende mensen en kwam flink onder druk te staan. Soccer Boys kreeg dan ook enkele vrij grote kansen. Na een kwartier in de tweede helft zou de verdiende aansluitingstreffer er voor Soccer Boys toch komen. Een afgeslagen bal uit de zestien werd door Michel Haakman vrij gelegd en ingeschoten. Na deze 3-1 bleef Soccer Boys aandringen, maar ondanks enkele kansjes viel de broodnodige 3-2 niet. Een kwartier voor tijd was het (letterlijke) elftal zo leeg gestreden dat Roac weer het heft in handen kreeg en de einduitslag op 4-1 bracht.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - WDS 14.30 uur
Kamerik - Soccer Boys
Berkel - Hoekse Boys 14.30 uur
Berkel (da) - CSW 15.00 uur
Botlek (da) - Soccer Boys

Zondag:
TOGB - Olympia 14.00 uur
Soccer Boys - Gouda 14.00 uur

Kampioenen Paardrijvereniging Pegasus gehuldigd

Foto Kampioenen
De winnaars van de rubrieksprijzen en de
kampioenen 2008 van Pegasus.


Bergschenhoek - Zondag 18 januari vond na een jaar van dressuur- en springwedstrijden de uitreiking van de rubrieksprijzen en de kampioenen 2008 van paardenrijvereniging Pegasus op manege Lansbergen plaats. (meer)

Sleetje glijden voor omwonenden Halte Berkel Westpolder

Foto
Grote pret voor ouders en kinderen die samen naar
beneden gleden op de ijssleebaan.


Berkel en Rodenrijs - Om alle inwoners van de vorige week officieel in gebruik genomen RandstadRailhalte Berkel Westpolder (van de Erasmuslijn) in Berkel en Rodenrijs iets beter te leren kennen en de halte nader te bekijken werd zaterdag een feestje gevierd. (meer)

Halte Berkel Westpolder officieel geopend

 Foto nr. 1
De officiële naam van de halte wordt onthuld door v.l.n.r. Hans
de Rijke, Jeannette Baljeu en Ad van Bavel.


Berkel en Rodenrijs - Vooraf gegaan door trommelaars met vrolijke muziek wandelden de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam Jeannette Baljeu en wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Lansingerland Hans de Rijke dinsdagavond naar de splinternieuwe halte Berkel Westpolder om die officieel te openen. (meer)

Gouden Hart

Foto
Het gebied rondom RandstadRail station Westpolder
vormt het Gouden Hart.


Berkel en Rodenrijs - Het centrumgebied rond het RandstadRail station Berkel Westpolder zal in de nabije toekomst het kloppend hart van de Gouden Buurten (momenteel al de Gouden Griffel en Gouden Uilbuurt) vormen. (meer)

Gezellige en informatieve open dag bij Beheer & Onderhoud

Foto
Ook politie, brandweer (met demonstraties) en ambulance waren
present tijdens de open dag waarop Beheer & Onderhoud zich manifesteerde.


Bleiswijk - Iedereen kon zaterdag 24 januari nader kennis maken met zowel de mogelijkheden als de werkzaamheden, de medewerkers en het materieel van de dienst Beheer & Onderhoud van de gemeente Lansingerland. (meer)

Drie dwerggeitjes melden zich in ijstijd

Foto
De drie eerste dwerggeitjes: winter en lente
gaan hand in hand.


Berkel en Rodenrijs – Terwijl iedereen buiten de schaatsen onderbond en
zich opmaakte voor een misschien voorlopig wel laatste schaatszondag (meer)

Buitendienstmedewerkers verdienen een pluim met taart

Foto
De Buitendienst in het zonnetje gezet.

Lansingerland – Wethouder De Rijke nodigde vorige week alle medewerkers van
de gemeentelijke Buitendienst uit om hen – met taart en koffie – te (meer)

Tuinderscafé als nieuwe ontmoetingsplek voor de Glastuinbouw in Oostland

Foto nr. 1
De sprekers van het eerste Tuinderscafé werden
verrast met een vers product uit Oostland.


Bleiswijk – De kantine van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan aan de Irisweg 40
was donderdagmiddag 15 januari tot de laatste stoel gevuld. Die middag werd
(meer)

Noodlocatie Melanchthon Berkroden in gebruik genomen

Foto
Samen met enkele leerlingen kwam de wethouder
in een brandweerwagen aanrijden, waarna een lint
voor de school werd doorgeknipt.


Berkel en Rodenrijs – Na enkele maanden gebruik gemaakt te hebben van de
tijdelijke voorziening aan de Ds. Van Koetsvelstraat opende wethouder Ten (meer)

Berkel en Rodenrijs heeft weer een Oranjecomité

Foto
Met een vlaggetje, een hoedje en een toeter; Ruud Egas heeft er zin als
voorzitter in het nieuwe Oranjecomité Berkel en Rodenrijs te gaan
functioneren.


Berkel en Rodenrijs – Na enkele jaren van afwezigheid heeft Berkel en
Rodenrijs – net als de beide andere dorpen van Lansingerland – weer een (meer)

SWSL stelt Berkelse ploeg voor

Foto
Het is gelukt een werkgroep samen te stellen om de activiteiten in Berkel
en Rodenrijs verder op te zetten.


Berkel en Rodenrijs – Het was gezellig druk tijdens de door de SWSL –
Stichting Welzijn Senioren Lansingerland – op woensdag 14 januari (meer)

Meeslepend sprookje ‘De Rode Prinses’ zorgt voor ontroering

Foto
De zes leerlingen van Jeugdtheater Hofplein die
meespelen in De Rode Prinses die begin februari in
première gaat.


Lansingerland - In Theater 222 in Rotterdam gaat op vrijdag 6 februari de
spannende familievoorstelling ‘De Rode Prinses’ van Jeugdtheater Hofplein
in première. Het meeslepende sprookjesavontuur is gebaseerd op het (meer)

Plaatselijke afdelingen sluiten aan bij het landelijk jubileum

Foto
De leden van toneelvereniging P.O.P. presenteerden
tal van liedjes uit de drie musicals.


Berkel en Rodenrijs – De Nationale Vereniging de Zonnebloem gaf
vrijdagochtend 16 januari het officiële startschot voor haar 60-jarig
jubileum. Dat gebeurde tijdens een feestelijke happening op het Nationaal (meer)

Drie creatieve zussen starten met Sweet Home Creations

Foto
Inmiddels heeft Bergschenhoek al kennis kunnen maken met Sweet Home
Creations van (v.l.n.r.) Petra, Esther en Monique tijdens zowel de
Kerstmarkt als op Koninginnedag.


Bergschenhoek – In een tot winkeltje omgetoverde garage aan de Laan der
Vrijheid 17 (met de entree aan de 5 Meistraat) opende Sweet Home Creations
eind november de deuren. Initiatiefnemers van de winkel die tevens tal van (meer)

RET onderzoekt mogelijkheid tot vervroegde gedeeltelijke aanleg ZoRo busbaan

Lansingerland – De stadsregio laat onderzoeken of de ZoRo busbaan gefaseerd kan worden aangelegd. Doordat een deel van de benodigde grond via onteigeningsprocedures zal moeten verworven, zal het tracé veel later dan (meer)

Gemeente gaat samen met bewoners snuitkeverplaag bestrijden

Lansingerland – In de wijk Boterdorp ZW heerst al enige tijd een ware plaag van snuitkevers, die grote schade aanrichten in tuinen en plantsoenen. In overleg met de bewoners gaat de gemeente de bestrijding ter hand nemen.
(meer)

ChristenUnie wil werk van Annie M. G. Schmidt een plaats geven in het naar haar genoemde park

Lansingerland – De ChristenUnie betreurt het dat de creaties van Annie M. G. Schmidt in de inrichting van het naar haar genoemde park tot nu toe geen rol spelen. De fractie stelt voor om van het park een themapark te maken (meer)

Gemeentelijk beleid bedrijfswoningen in buitengebied krijgt steun van raad

Lansingerland – De gemeente heeft in een beleidsnota regels vastgelegd met betrekking tot woningen in het buitengebied. Daarbij gaat het er vooral om hoe wordt omgegaan met agrarische bedrijfswoningen. (meer)

Verordening heffing eenmalig riool aansluitrecht valt slecht in raadscommissie

Lansingerland – In navolging van de voormalige gemeente Berkel en Rodenrijs wil het college voor heel Lansingerland een eenmalig aansluitrecht van ¤ 1600 heffen voor nieuwe aansluitingen op de riolering. (meer)

Inspraakavond Mobiliteitsplan een flop

Lansingerland – De inspraakavond die over het Mobiliteitsplan van de gemeente trok vorige week maandag slechts een handjevol belangstellenden. (meer)

Belasting is belasting, hoe je die ook betaalt

Lansingerland – Service aan de inwoners van Lansingerland. Het is maar hoe je het wilt zien. De gemeente vindt het in elk geval getuigen van serviceverlening dat zij de inwoners in staat stelt zelf te kiezen hoe zij de gemeentelijke heffingsaanslag willen betalen. (meer)

Wegsleepregeling in gemeente van kracht

Lansingerland – De gemeenteraad stelt eind januari een nieuwe wegsleepverordening vast. De verordening komt in de plaats van die van Berkel en Rodenrijs die sinds begin van dit jaar is verlopen. (meer)

Raadscommissie gaat nadenken over wie, wat, hoe in nieuw regionaal bestuur

Lansingerland – Waar moet het regionaal bestuur in ons land zich eigenlijk mee bezighouden? En hoe moet het eruit zien? De vorm die we nu kennen, zoals in onze omgeving de Stadsregio Rotterdam, voldoet niet, vinden velen. (meer)

Lof voor burgemeester in debat over Oud & Nieuw

Lansingerland – Even was er een kleine verbale schermutseling in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid, vorige week donderdag. (meer)

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs – Op dinsdag 13 januari heeft de politie tussen 9.00 en 10.30 uur ene snelheidscontrole gehouden op de Noordeindseweg. Van de 279 passanten reden er 18 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur waar een maximum snelheid van 50 is toegestaan.
Daarna werd een snelheidscontrole op de Klapwijkseweg gehouden. Hierbij werd het verkeer in beide richtingen op snelheid gecontroleerd. Van de 305 passerende voertuigen bleken er 45 te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 78 km per uur; ook hier geldt een maximum snelheid van 50.

Vernieling aan boom

Bergschenhoek – Op zaterdag 17 januari werd rond middernacht een 18-jarige jongen uit Bergschenhoek aangehouden omdat hij met een bijl in een boom had geslagen. Een passant zag het incident gebeuren en belde de politie. De boom stond aan de Stampioendreef.

Poging inbraak supermarkt

Bleiswijk – Zondagmorgen werd geprobeerd in te breken in een supermarkt aan de Dorpsstraat in Bleiswijk. Het inbraakalarm van de slagerij en de aanwezige politie in de buurt hebben de dader vermoedelijk afgeschrikt.

Verkeersongeval

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Donderdagavond 15 januari vond op de Doenkade een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 42-jarige man om het leven kwam. De Schiedammer reed rond kwart over zeven op de Doenkade in de richting van Berkel en Rodenrijs toen hij door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor en met zijn auto tegen een boom reed.
Door de klap raakte de man dusdanig gewond dat hij in kritieke toestand overgebracht is naar het EMC. Hier overleed hij korte tijd later.

Woningbeveiliging helpt

Berkel en Rodenrijs – Vorige week dinsdag 13 januari werd tussen 15.30 en 18.30 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Ooievaar. Een aan de onder- en bovenzijde van de voordeur aangebrachte inbraakstrip voorkwam dat de inbreker naar binnen konden.
Diezelfde dag mislukte ook een poging tot inbraak in een woonhuis in de Wilhelminastraat. Daar bleken de hefboompjes zodanig te zijn afgesloten dat de inbraak mislukte.

Berkel en Rodenrijs

Internationale gebedsweek
Berkel en Rodenrijs - Ter gelegenheid van de Internationale gebedsweek
organiseert het Oecumenisch Werkverband een gebedsviering in de Dorpskerk,
Kerksingel 1 op woensdag 21 januari 2009 aanvang 19.30 uur. Voorganger is (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen,
Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06
510 755 78.

Open kerkdienst
Bergschenhoek - “Hoe staat u ervoor?”, dat is het thema van de Open
Kerkdienst die op 25 januari gehouden wordt in de Hervormde Kerk, (meer)

Bleiswijk

Vrouwen van Nu
Bleiswijk - Woensdag 21 januari zal Prof. drs. W.J. Rietveld de dames van
Vrouwen van Nu via een Powerpoint presentatie informeren over de (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is
het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is
een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen (meer)

Biljarten

Uitslagen
Carambole 3-Ackerfietje 1 5-4
Ackerfietje 2-Carambole 2 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 1 2-5
Raedthuys-Sportvrienden 7-2
Raedthuys-Dikke Mug 5-4.

Volleybal

Van der Breggen/Volley2B-Benevia: 3-2 (d)
Lansingerland – De eerste set speelde Univé/Dames 1 van Volley2B thuis moeizaam tegen de op dat moment hekkensluiter van de competitie. Uiteindelijk trok Univé/Dames 1 toch aan het langste eind en won de set met 25-23. De tweede set ging erg rommelig van start. Coach Perry Brard had een extra moeilijkheid in het team gebracht, door de begin opstelling per ongeluk anders te maken dan de dames gewend zijn. Deze uitdaging konden de dames helaas niet aan, waardoor binnen 17 minuten de 2e set verloren ging met 10-25. Tijdens de 3e set viel middenspeelster Chantal van den Bulk uit door een enkelblessure en moesten de dames met een gedwongen wissel verder spelen. Josca Punt deed dit goed, waardoor de 3e set werd gewonnen. De 4e set ging teleurstellend met 23-25 verloren. Maar dit motiveerde de dames om de 5e set overtuigend te winnen. Dit was het lichtpuntje van deze wedstrijd, aangezien dit de 1e vijfsetter was, die winnend door Univé/Dames 1 werd afgesloten. Vrijdag gaan de dames naar Alblasserdam om daar om 21.15u te spelen tegen Smash’66.

Atletiek

Biesheuvelloop
Bleiswijk - De Loopreizenserie 2009 - een serie van negen hardloopwedstrijden - werd zondag afgetrapt in Maassluis. Daar organiseerde atletiekvereniging Waterweg de 15e Intersport Biesheuvelloop over een afstand van 21,1 kilometer. Na een regenachtige ochtend was het bij de start van de wedstrijd droog. Vooral richting Hoek van Holland hadden de atleten echter last van de harde wind. Veel Kieviten verschenen aan de start om zodoende de eerste punten voor het regionale kampioenschap te pakken. Vooral Julie Beukers, Janna Brand en Willem van der Kooij deden goede zaken voor het klassement. Julie Beukers finishte als tweede dame in een tijd van 1 uur 28 minuten en 32 seconden en werd eerste in haar leeftijdscategorie dames vanaf 40 jaar. Ook Janna Brand werd eerste in haar leeftijdscategorie; zij noteerde een eindtijd van 1 uur 30 minuten en 50 seconden. Willem van der Kooij toonde aan dat hij nog steeds in vorm is, hij liep zijn tweede tijd ooit op deze afstand. Met zijn tijd van 1 uur 22 minuten en 51 seconden werd hij bovendien eerste in zijn leeftijdscategorie heren vanaf 50 jaar. Ook opvallend was het debuut van Ingrid Baggerman in deze loopserie. Ze werd vierde in haar leeftijdscategorie dames vanaf 45 jaar en liep een prachtig nieuw persoonlijk record van 1 uur 44 minuten en 9 seconden. Bart Roefs noteerde eveneens een persoonlijk record van 1 uur 27 minuten en 58 seconden. De overige tijden: Ronnie Duinkerken 1.19.35, Marijn Treurniet 1.25.21, Kees Voogt 1.26.34, Erik van Keeken 1.28.16, Jack ’t Hoen 1.30.41, Bart van Dodeweerd 1.34.17, Marko van der Voort 1.36.27, Marco Medendorp 1.42.12 en Jeannette Voogt 2.02.00


Egmond Halve Marathon
Bleiswijk - Op zondag 11 januari vond de 37ste editie van de Egmond Halve Marathon plaats. Over een parcours waarin de natuur van enerzijds het Noordzeestrand en anderzijds het Noordhollands Duinreservaat een grote rol speelt. Onder de 12.500 deelnemers strijdt elk jaar tevens een groot aantal wereldtoppers voor de overwinning op de boulevard van Egmond aan Zee. Ook Gerrit de Bruin, lid van De Kieviten, bevond zich onder de deelnemers. Hij liep naar een tijd van 1 uur 55 minuten en 9 seconden.

Korfbal

Weidevogels-Dijkvogels: 7-13
Bleiswijk - Meteen na het beginsignaal speelde Dijkvogels geconcentreerd en fel. Dit leidde na 3 minuten via een afstandsschot tot de eerste treffer, 0-1. Het vlaggenschip van Weidevogels speelde geen beste eerste helft en Dijkvogels stond bij rust al met 1-8 voor. 
Na rust was het Bleiswijkse spel verzorgder. Dit leverde de thuisploeg een aantal doelpunten op, mede doordat de concentratie bij Dijkvogels minder was dan in de 1ste helft. Weidevogels wist terug te komen tot een stand van 6-10. Helaas maakt Dijkvogels op dat moment twee belangrijke afstandsschoten, zodat de stand op 6-12 werd gebracht. Dit betekende de definitieve beslissing van de wedstrijd. In de eindfase gebeurden er weinig noemenswaardige feiten. Beide ploegen wisten nog eenmaal tot scoren te komen voordat de scheidsrechter voor het einde floot. De volgende wedstrijd van Weidevogels is 24 januari; dan reist de Bleiswijkse formatie naar Vriendenschaar.

Zes uur van Nieuwkoop

Foto
De deelnemers aan de 6 uur van Nieuwkoop.

Lansingerland - Traditiegetrouw startten de zwemmers van zwemvereniging De
Watervogels het nieuwe jaar met de 6 uur van Nieuwkoop. Dit jaar was er (meer)

Clubkampioenen De Kieviten staan centraal

Foto
De kampioenen van De Kieviten bijeen met medailles
en bekers.


Bleiswijk - Het is een goede gewoonte van atletiekvereniging De Kieviten om
jaarlijks een terugblik te geven op hetgeen geweest is. Tijdens de zaterdag
17 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst – waarbij alle leden werden (meer)

Darts Nieuwjaarstoernooi kent grote opkomst

Foto
Drie van de vier prijswinnaars van het
darttoernooi.


Berkel en Rodenrijs – In totaal 37 deelnemers schreven zich in voor het
Darts Nieuwjaarstoernooi in het clubgebouw van tafeltennisvereniging TOGB (meer)

Golf Centrum Rotterdam organiseert Winterse GCR Open

Rottterdam - Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseert het GCR
in samenwerking met de Wedstrijdcommissie in 2009 een winter- en (meer)

Weidevogels blij met aandacht voor korfbal in ‘Het Klokhuis’

Bleiswijk - Het tv-programma ‘Het Klokhuis’ van de NPS stond vrijdag
volledig in het teken van het korfballen. In dit programma werd getoond dat (meer)

Schaatsen

Schaatsverneiging Lansingerland
Bleiswijk – Terwijl de temperatuur buiten op zondag 18 januari weer ver boven nul was, zochten pupillen en junioren van Schaatsvereniging Lansingerland het ijs weer op. Deze ochtend kwamen zowel de junioren C als pupillen 4 aan de start. De tijden:
Frederieke Jansen 500m: 1.05.57 (PR), 100m: 14.37 (PR); Steven van den Hoek 500m: 1.02.74 (PR); Jim van der Poel 500m: 1.11.28, 100m: 15.54 (PR); Margriet Geluk 500m: 1.12.63, 100m: 15.72; Nona Blijlevens 500m: 1.13.47, 100m: 15.67; Mirthe van Beek 500m: 1.09.57, 100m: 15.73; Danique Ammerlaan 500m: 1.01.49 (PR), 100m: 14.41 (PR); Thomas Roodenberg 500m: 1.05.27 (PR), 100m: 14.95; Marieke Apperloo 500m: 1.07.96, 100m: 14.38; Demi Vollering 500m: 1.06.43 (PR),100m: 14.31 (PR); Bob Ammerlaan 500m: 45.44, 100m: 11.81 (PR); Nienke Markesteijn 500m: 103.98, 300m: 38.79; Noortje Geerts 500m: 1.08.57 (val), 100m: 36.71 (PR) ; Sanne Uwland 300m: 44.28 (val); Inge Bos 500m: 59.84, 300m: 36.27; Carola Kleijweg 500m: 1.00.14, 300m: 36.88 en Frank van der Zalm: 1500 meter: 2.44.51 (PR).

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
RCL – BVCB (vr)
Soccer Boys – De JodanBoys 2 12.00 uur (vr)
Binnenmaas - Berkel (vr)
Rijnvogels Da1-Berkel Da1 (vr)

Zondag:
ROAC’79 – Soccer Boys
TOGB – Feyenoord (amateurs) 14.00 uur (vr)

Lansingerland geniet van winterse taferelen

Foto
Deze twee schaatsers nemen na vele kilometers
even hun rust en genieten van een heerlijk warm drankje.
Foto Monique de Jong.


Lansingerland – Wat hebben we met z’n allen genoten van het vriesweer van
de afgelopen weken. Met de kerst viel de vorst in en vroor het aanvankelijk
nog wat aarzelend, maar begin januari kwam de winter goed op gang. Jong en (meer)

IKO viert zilveren jubileum

Foto
De groep die de diensten voorbereidt: pastoor
G. Lansbergen (voorganger), mevrouw G. de Jong,
ds. E.A. van Halsema (voorganger), K. Korthorst, P.
Groen (voorganger) en ds. E. van Rooijen (voorganger).


Bleiswijk - Het InterKerkelijk Overlegorgaan IKO bestaat 25 jaar. Na een
voorzichtige eerste stap op de oecumenische weg in 1983 viert het IKO op
zondagavond 18 januari haar jubileum tijdens de gebedsdienst voor de (meer)

Spannende ‘boomoperatie’ bij de begraafplaats

Foto
Vanuit de woning was goed te volgen, dat de enorme
takken van de boom nadat deze was kort gezaagd met een
hoogwerker naar de parkeerplaats werden getakeld.


Berkel en Rodenrijs – Vanaf september hing er een dikke tak van een
gigantisch grote boom op de grond tussen de algemene begraafplaats en een
(meer)

Sportaccommodatie langs Boterdorpseweg groeit

Foto nr. 1
Een artist impression van het nieuwe sportcomplex
op de hoek Boterdorpseweg / HSL tracé.


Bergschenhoek – De palen zijn geslagen en het is nu even wachten op het
moment dat de vorstperiode voorbij is en men verder kan met de bouw van de
fraaie sportaccommodatie aan de Boterdorpseweg ter hoogte van de HSL. Het
(meer)

Molentocht trekt duizenden schaatsliefhebbers naar het ijs

Foto nr. 1
Voorzitter Rinus Vollebregt met een van de medailles
die men kreeg na het verrijden van de Molentocht Rottemeren.
Zelf kwam hij niet aan schaatsen toe, maar dat vond hij niet zo erg.
“Misschien dat het deze week nog een keer kan,” hoopte hij.


Bleiswijk – Nadat vrijdag het sein ‘ijs zeker’ was gegeven spoedden
duizenden schaatsliefhebbers zich naar de Rottemeren om deel te nemen aan
de door zowel de IJsclub Bleiswijk als Zevenhuizen uitgeschreven
Molentocht. Een afstand van 10 kilometer, maar die afstand kon meerdere (meer)

Aanhoudingen na incidenten jaarwisseling

Bergschenhoek - De politie heeft afgelopen maandag twee aanhoudingen
verricht naar aanleiding van verschillende incidenten die plaatsvonden in
Bergschenhoek tijdens de jaarwisseling. De twee 17-jarige inwoonsters van
Bergschenhoek worden verdacht van het plegen van vernielingen aan winkels
en bedrijven. Deze vernielingen werden verricht door middel van het gooien
met vuurwerk en stenen. De verdachten konden worden aangehouden naar
aanleiding van getuigenverklaringen en camerabeelden. De verdachten zullen
aansprakelijk worden gesteld voor de schade. De politie verwacht later deze
week meer aanhoudingen te kunnen doen.

Met bijna 100 km/uur op Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs – Vorige week woensdag heeft de politie tussen half elf
en half twaalf een snelheidscontrole gehouden op de Klapwijkseweg tussen de
Rodenrijseweg en de Oudelandselaan in beide richtingen. Er werden 510
auto's gecontroleerd waarvan er 67 werden bekeurd. De hoogst gemeten
snelheid was 99 km per uur waar 50 is toegestaan!
Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten een dag later
op donderdag 8 januari tussen half twee en drie uur ook op de Rodenrijseweg
een snelheidscontrole. In totaal zijn ter hoogte van de kruising met de
Anjerdreef 362 automobilisten gecontroleerd. Achttien van hen reden te
hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur waar 50 km/uur is
toegestaan.

Snel taxiritje

Delft – Een 66-jarige taxichauffeur moest donderdag 8 januari rond 1.30 uur
zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 175 km/uur reed op de A13. Bij de
afslag Berkel en Rodenrijs moest de man zijn auto aan de kant zetten en
sprak de politie hem aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bewoners op tijd gewekt

Bergschenhoek – Bewoners van een huis aan de Rembrandtlaan werden in de
nacht van 11 op 12 januari wakker van geluiden in hun woning. Inbrekers
bleken een deur te hebben opengebroken. Toen de bewoners begonnen te
roepen, gingen de inbrekers er vandoor. Er werd niets weggenomen.

Ruit uit sponning

Bergschenhoek – Op woensdag 7 januari werd tussen 16.30 en 21.00 uur
ingebroken in een woning aan de Warmoeziersweg. Men was via het ijs naar de
woning gelopen en had vervolgens een ruit uit de sponning gehaald.
Ontvreemd werden onder andere sieraden en een geldbedrag. De technische
recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Korfbal

Weidevogels-Fiks: 13-15
Bleiswijk - Met nul punten uit zes wedstrijden verlangde het publiek van
Weidevogels naar de eerste punten. Met Marianne van Beek op de plek van de
(meer)

Volleybal

Van der Breggen/Volley2B-RVC/Libanon: 0-4 (d)
Lansingerland - Univé/Dames 1 van Volley2B trad zaterdag aan tegen de
nummer 1 van de competitie. Twee speelsters zijn wegens zwangerschap niet
meer actief in het veld, maar Mieke Hoek van dames 2 viel zeer (meer)

Inbraken Weidebuurt

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van 8 op 9 januari is ingebroken in een
aantal woningen in de Weidebuurt. Zo werd van een woning in de
Sleutelbloemstraat een raam opengebroken en onder andere een laptop, een
gsm en een fotocamera weggenomen.
De politie is de afgelopen weken druk bezig met onderzoek naar de inbraken
die in geheel Lansingerland hebben plaatsgevonden. Bewoners wordt
geadviseerd ramen en deuren op slot te doen ook al verlaat men slechts voor
vijf minuten het huis. Ook is het raadzaam waardevolle spullen niet in het
zicht te leggen en gebruik goed hang- en sluitwerk.

Diefstal uit auto’s

Bleiswijk – Op vrijdag 9 januari werd van een op de parkeerplaats achter de
C1000 in Bleiswijk het ruitje van een auto ingeslagen waarna een tas en een
portemonnee werden ontvreemd. Ook op de Hoefweg vond een autoinbraak plaats
en werd een ruitje ingeslagen. Daar gingen de inbrekers er met een mobiele
telefoon vandoor.
De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in hun wagen
achter te laten.

Schuifdeur opengebroken

Bleiswijk – Donderdagochtend 8 januari werd ontdekt dat er was ingebroken
in een bakkerij in de Bleiswijkse Dorpsstraat. Er bleek een schuifdeur te
zijn opengebroken. De inbrekers gingen er met een geldbedrag vandoor.

Inbraak bij IJsclub

Bleiswijk – Zaterdagochtend 10 januari bleken onverlaten de deur van het
clubgebouw van IJsclub Bleiswijk te hebben opengebroken. Bar en keuken
waren doorzocht. Men was er met wat geld vandoor gegaan.

Berkel en Rodenrijs

Bingo De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Elke derde donderdag van de maand is er een bingo-
avond voor volwassenen in het Kievitsnest van Speeltuin De Kievit, (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot
13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 15 januari is
rundvleessoep, rookworst, stamppot zuurkool, appelmoes, mokkavla, (meer)

Bleiswijk

Peuterdansen
Bleiswijk – De Peuterhoek is maandag 12 januari gestart met peuterdansen.
Het thema is ‘Winterpret’. Tijd: 13.15-14.00 uur. Locatie: speellokaal
basisschool de Oosthoek. Kosten: ¤ 45,- voor zes middagen (peuters die De (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC
Lansingerland/Delft - In de MEE-vestiging, Hooikade 30, 2627 AB Delft is
het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. Dit is
een informatie- en documentatiecentrum voor ouders en partners van mensen (meer)

Oud en Nieuw brengt lief en leed

Foto nr. 1
Wijnhandel Santé had zijn zaak al
voor de jaarwisseling dichtgetimmerd, maar toch zag
men kans de brievenbus te openen en vuurpijlen naar
binnen te schieten.


Lansingerland – Op de meeste plaatsen in Lansingerland is de overgang van
2008 naar 2009 soepel, rustig en gezellig verlopen. Er waren van gemeente-
en politiewege diverse maatregelen genomen voor het geval er anders dan (meer)

Politie verwacht aanhoudingen

Bergschenhoek – De politie ondervond in de nieuwjaarsnacht in de omgeving
van het Smitshoek te Bergschenhoek hinder van een groep van ongeveer 25
personen die het werken van de politie belemmerde. Politie Rotterdam (meer)

Rotteplons valt ‘in het water’

Foto nr. 1
Op 1 januari 2008 nam Louis van
Rijn ook al een duik in de Rotte.


Bleiswijk – Louis van Rijn neemt al een aantal jaren op Nieuwjaarsdag een
duik in de Rotte in plaats van in de zee bij Scheveningen. Dit jaar verliep (meer)

Top team Toernooi gewonnen door TOGB

Foto nr. 1
Het winnende team van TOGB.

Bergschenhoek - Dit jaar is het 34e Top Team Toernooi gespeeld op twee
dagen in 2008 (maandag 29 december en dinsdag 30 december) en twee dagen in
het nieuwe jaar 2009 (vrijdag 2 januari en zaterdag 3 januari) in de (meer)

Afscheid van een bijzondere dokter

Foto
Geen zieke patiënt, maar een kamer
vol gezonde patiënten én koffie en appeltaart voor huisarts
Van der Kamp.


Bergschenhoek - Dokter van der Kamp, die na 34 jaar afscheid neemt als
Bergschenhoekse huisarts, voelde niets voor een officiële een
afscheidsreceptie, maar bewoners van de Oosteindseweg wilden hun zeer (meer)

Vandalisme gaat ook in 2009 gewoon door

Foto
Het resultaat.


Berkel en Rodenrijs - Dat er rond de nieuwjaarswisseling altijd veel
vernielingen plaatsvinden verbaast ons al niet meer. Na 1 januari blijken
ze gewoon door te gaan. Op zaterdagochtend (meer)

Wolfert Pro vestigt zich in Lansingerland

Foto
Wethouder Werner ten Kate (links)
ontvangt de folder van Wolfert Pro uit handen van
Rob Fens, rector van de Wolfert van Borselen
Scholengroep.


Bergschenhoek – Met ingang van het schooljaar 2009/20010 zal er een nieuwe
school voor VMBO worden geopend in Lansingerland: Wolfert Pro. Een nieuwe
tak aan de Wolfert van Borselenboom die momenteel zes vestigingen kent: (meer)

Halte Berkel-Westpolder in gebruik

Foto
Halte Berkel-Westpolder aan het einde van
de Stationssingel in de Gouden Griffelbuurt is inmiddels in
gebruik.


Berkel en Rodenrijs – Het is er nog redelijk stil, maar toch is het een
feit; halte Berkel-Westpolder van RandstadRail is in gebruik en als (meer)

Bezoekers Jongerenbeurs verrast met een laptop

Foto
Jolien Voshol (links) en Simone van
Langen krijgen een laptop uitgereikt uit handen van
wethouder Boedhoe.


Lansingerland – De 16-jarigen Simone van Langen en Jolien Voshol uit
Bergschenhoek zijn de winnaars geworden van de laptops (waarvan er een werd
gesponsord door Informatique) die de gemeente, organisator van de (meer)

Winterpret in Lansingerland

Winter 1
Natuur en stad door ijs met elkaar verbonden.
Foto René Laukens.
(meer)

Aanhouding na afsteken vuurwerk

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft twee jongens aangehouden die
verdacht worden van het afsteken van vuurwerk en het thuis opgeslagen
hebben van illegaal vuurwerk. Maandagmiddag 29 december rond half vier
zagen surveillerende politiemensen enkele jongens die vuurwerk afstaken.
Bij het zien van de agenten renden ze weg. Enkele tientallen meters
verderop hielden de politiemensen een tweetal aan. Zij bekenden strijkers
te hebben afstoken. In de woning van de verdachten bleek nog meer illegaal
vuurwerk opgeslagen te liggen. Het ging ondermeer om enkele tientallen
illegale Belgische crackers, pijlen en vuurbloemen. Dit is door de agenten
in beslag genomen ter vernietiging. De twee jongens zijn doorgestuurd naar
bureau HALT.

Brandje in kas

Bleiswijk – Zaterdagavond ontstond er tijdens werkzaamheden met een
slijptol in een kas aan de Albert van ’t Hartweg brand in een stapel
triplex. De eigenaar van het bedrijf en zijn 20-jarige zoon werden met
ademhalingsproblemen naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer gebracht.
Het brandje kon worden geblust.

Inbraken mislukt

Bergschenhoek – Afgelopen week werd bij vier woningen aan de Pruimenhof
geprobeerd in te breken. Men bereikte de woningen waarschijnlijk via het
ijs, waarna getracht werd door middel van het boren van gaatjes in de
kozijnen in te breken. Het bleef echter bij een poging.

Autospiegel vernield

Berkel en Rodenrijs – De eigenaar van een auto die in de Castor geparkeerd
stond, heeft op 30 december aangifte gedaan van het vernielen van de
spiegel van zijn auto. De spiegel bleek van de auto te zijn getrapt.

Beveiliging voorkomt inbraak

Berkel en Rodenrijs – Op maandagavond 29 december werd geprobeerd in te
breken in een woning aan de Van Aalstraat. Men probeerde tussen 18.00 en
20.00 uur eerst een raam aan de achterzijde van het huis open te breken,
maar dat lukte niet. Daarna brak men de bijkeukendeur open, maar kwam
vervolgens niet door de tussendeur waarvan de beveiliging z’n werk deed.
Alhoewel er niets gestolen is, is de braakschade aanzienlijk.

Weer meer vuurwerk verkocht dan voorheen

Foto
Keuzes maken en compromissen sluiten.


Lansingerland – Aan de schitterende sterrenhemel was het in de nacht van 31
december op 1 januari al snel duidelijk: dit jaar koos Lansingerland weer (meer)

Vrijwilligers onderscheiden

Foto nr. 1
Klaijs Neeleman volkomen verrast met
zijn Vrijwilligersprijs 2008.


Lansingerland – Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente
ontvingen zowel een vrijwilliger als een vrijwilligersgroep de
Vrijwilligersprijs Lansingerland 2008. Vrijwilliger van het jaar werd (meer)

Eerste burger van Lansingerland richt de blik op tendensen

Foto
Tijdens de zeer geanimeerde
nieuwjaarsbijeenkomst richtte burgemeester
Ewald van Vliet zich tot de vele gasten.


Lansingerland – Tijdens een zeer geanimeerde nieuwjaarreceptie in het
bestuurscentrum van Bleiswijk richtte burgemeester Ewald van Vliet
vrijdagmiddag 2 januari in zijn nieuwjaarsrede de aandacht niet alleen op
(meer)

Feestelijke verjaardag voor 101-jarige

Foto
Mevrouw Van der Burg-van den Berg
vierde haar 101ste verjaardag met familie en vrienden
in de huiskamer van Huize Sint Petrus.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar vierde mevrouw
Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar verjaardag. Dinsdag 30 (meer)

De Tuinen start met continurooster

Foto
Op de eerste continudag van De Tuinen
werden de kinderen verrast met een ‘gezonde prikker’.


Bergschenhoek – Openbare Jenaplan basisschool De Tuinen aan de
Noorderparklaan is maandag van start gegaan met een continurooster. Om de
start op maandagochtend toch een beetje feestelijk te laten verlopen kregen
(meer)

Nieuwjaarsfestival in Rotonde

Foto
What about Amy.


Berkel en Rodenrijs - Na een geweldig benefietfestival in december staat
jongerencentrum Rotonde zaterdag 10 januari de eerste editie van het
Nieuwjaarsfestival te wachten. De Rotonde, gevestigd aan het Hoge Land 15
(meer)

Vermindering regeldruk blijft ook in 2009 prioriteit gemeente

Foto
Wethouder Ten Kate.

Lansingerland – De gemeente heeft het afgelopen jaar ernst gemaakt met de
vermindering van de regeldruk binnen de gemeente. Er zijn heel wat
(meer)

Jolanda de Zeeuw huiswaarts met de Triomf wisselbeker

Foto
De winnares met de wisselbeker.


Bergschenhoek – Jolanda Zeeuw mocht als overwinnaar van het vijfde Plus
Koelhuis Triomf tennistoernooi zaterdagavond even na middernacht de (meer)

Milan van den Ende en Niels Boon oppermachtig in Berkelse veldrit

Foto nr. 1
Winnaar in de A-klasse Milan van den Ende.


Berkel en Rodenrijs – De door de stichting Ronde van Berkel georganiseerde
veldrit heeft ondanks de koude weersomstandigheden mooie sport te zien
gegeven. Vooral de inbreng van de regiorijders was formidabel. In de A- (meer)

Soccer Boys huldigt Jan en Corrie Schmitz

Bleiswijk - Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij voetbalvereniging Soccer Boys
werd de aftrap nog eenmaal gedaan door voormalig voorzitter Jos Mijnders.
(meer)

Bunnik en gemeente praten bij

Bleiswijk - Het nieuwe schakelstation van TenneT wordt gebouwd op grond
direct ten oosten van de HSL en ten zuiden van de A12 dat eigendom is van (meer)

Mevrouw Duifs heeft haar rust en een luisterend oor gevonden

Foto
Samen met wethouder Jan den Uil maakte
een groepje rolstoelgebruikers waaronder de heer Duifs en
zijn echtgenote en enkele vertegenwoordigers van de gemeente,
in oktober een wandeling door de omgeving van de Parkstraat.


Berkel en Rodenrijs – Jarenlang knokte Henk Duifs voor goede bereikbaarheid
rond zijn woning aan de Parkstraat te Berkel en Rodenrijs. Zijn vrouw was
moeilijk ter been en bovendien bezocht ze bijna dagelijks de dagopvang van
(meer)

Korfbal

DES - Weidevogels 13-9
Bleiswijk - De openingsfase van het eerste was prima maar leverde geen
treffers op. DES voerde hierna het aanvalstempo flink op. De Delftse ploeg
creëerde veel kansen en wist daarvan een flink aantal te benutten. In de
Bleiswijkse aanval viel vooral de slordigheid in de passing op. Mede door
het vele balverlies kwam de verdediging dan ook nauwelijks onder de druk
uit. De rust werd bereikt met een forse achterstand: 9-3.
Na rust was de organisatie in de verdediging terug. Daarnaast begon DES ook
nog eens een stuk nonchalanter te spelen. Dit leidde er toe dat de
verdediging van Weidevogels twintig minuten geen tegentreffer incasseerde.
Beetje bij beetje knabbelde het eerste wat van de achterstand af. De stand
9-6 bleek het breekpunt in de wedstrijd. Waar Weidevogels nog een paar
kansen miste, sloeg DES alsnog toe.

Schaatsen

Schaatsuitslagen
In de kerstvakantie werd er door de schaatsers van Lansingerland niet
alleen op natuurijs gereden, maar waren er ook diverse wedstrijden op de
Uithof.
Uitslagen dinsdag 23 december pupillen 4 en E: Lisette Prins: 100 m 16.19
(PR), 300 m 45.87, 500m 1.18.47 (PR); Marije Markensteijn: 100 m 16.85
(PR), 300 m 45.93, 500m 1.15.71 (PR); Meike Bos: 100 m 15.22 (PR), 300 m
41.72, 500m 1.11.59 (PR); Fieke Uwland: 100 m 13.87 (PR), 300 m 39.0,
500m 1.03.89; Demi Vollering: 300 m 41.88, 500m 1.09.54 (PR); Mirthe van
der Beek: 100 m 15.31, 300 m 42.83, 500m 1.10.55 ; Lieke Geluk: 100 m
15.76, 300 m 41.92, 500m 1.11.59; Olav Spa: 100 m 17.92 (PR), 300 m 49.92
(PR), 500m 1.25.25 (PR).
Junioren 27 december: Rick Bregman: 300m: 31.67, 500m: 51.16 (PR); Mark
Bregman: 300m: 31.81, 500m: 52.38; Arthur Bregman: 300m: 34.57, 500m: 52.88
(PR).
Pupillen en junioren 4 januari: Kim Bos 100m: 12.87 (PR), 500m: 50.79;
Eline Apperloo 100m: 13.87, 500m: 53.39; Duco Bos 100m: 12.25 (PR), 500m:
48.88; Bart van Oosterhout 100m: 12.53, 500m: 48.74; Marc van Vliet 100m:
12.20 (PR), 500m 48.63; Naomi van Klaveren 300m 36.19, 500m: 59.09;
Daphne van der Burg 300m: 36.81 (PR), 500m: 58.98; Fieke Uwland 300m: 37.39
(PR), 500m 1:01.96; Everhard de Neeling 300m: 32.49, 500m 50.38 (PR).


Atletiek

Kieviten actief
Bleiswijk – Drie leden van De Kieviten verschenen zondag 4 januari aan de
start van de Voorne Atletiek Winterloop: de Rabo Halve van Rockanje met een
lengte van 21,1km. Een prachtige loop over een bijna autovrij parcours met
bovendien ruim 9 kilometer strand en natuurgebied. Kees Voogt passeerde de
eindstreep na 1 uur, 30 minuten en 35 seconden. Janna Brand eindigde als
derde dame in een tijd van 1 uur 32 minuten en 24 seconden. Ze werd tijdens
haar race vergezeld door haar partner Ronnie Duinkerken, hij finishte vlak
achter haar. Jeannette Voogt deed mee aan de 10,8 kilometer, zij noteerde
op deze afstand een tijd van 1 uur en 45 seconden. Op oudejaarsdag kwamen
Ronnie Duinkerken en Janna Brand ook al in actie tijdens de Sylvestercross.
Onder koude weersomstandigheden werd een parcours gelopen in de Lange
Duinen in Soest, vlakbij de atletiekbaan van AV Pijnenburg. Ronnie eindigde
bij de heren op een veertiende plek; Janna finishte bij de dames als
achtste.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een
plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten,
(meer)

Bergschenhoek

Schrijfactie Amnesty
Bergschenhoek - Op vrijdag 9 januari zullen werkgroepleden van Amnesty 3b-
hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn. Met petitielijsten
worden handtekeningen gevraagd voor acties rondom schendingen van (meer)

Bleiswijk

Bingo in de Leeuwerik
Bleiswijk - Zaterdag 10 januari is het weer tijd voor de maandelijkse
bingo, een terugkerende activiteit die door de senioren van Bleiswijk erg
wordt gewaardeerd. De middag die onder leiding staat van de heer W. de (meer)

Regio

Persoonsalarmering en maaltijdvoorziening
Lansingerland - Voor aanvragen en informatie over persoonsalarmering en
maaltijdvoorziening van o.a. Apetito en Zorg Compas (huize St. Petrus en
Hergerborch) kan men bellen met Zorg Compas zorgbemiddelingsbureau W.Z.O. (meer)

Fernanda en Kasper zijn blij met steun uit Lansingerland

Foto nr. 1
De eerste schooldag op het terras met ballonen en een clown.

Bleiswijk - Ze hebben driekwart jaar geleden al in de alinea’s van deze
krant hun eerste bevindingen in Ecuador wereldkundig gemaakt. Fernanda
Anchundia Ponce en Kasper Mijnders. Zij als rasechte Ecuadoraanse en hij (meer)

Hoge masten 380 kV hoogspanningsverbinding door Lansingerland komt dichterbij

Foto
Burgemeester en voorzitter buigen zich samen
over de kaart waarop is aangegeven welk traject de hoogspanningsmasten
zullen afleggen.


Lansingerland – De Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding van Beverwijk
naar Zoetermeer zal deels onder de grond verdwijnen. In Lansingerland zal
hij echter – als het aan de ministeries van Economische Zaken en VROM ligt (meer)

Pechvogels landen op Rotterdam Airport

Foto
Een beetje overweldigd door alle media-aandacht.


Rotterdam – Met dertien pechvogels aan boord landde de eerste gipsvlucht
van het wintersportseizoen 2008/2009 woensdag 24 december op Rotterdam
Airport. Een paar dagen eerder dan gebruikelijk werden de eerste (meer)

Top Team Toernooi: Berghonk tot de nok toe gevuld

Foto
Het kegelen stond onder leiding van leden
van de Hoekse kegelclub. Ook de banen van de club konden
maandagavond worden gebruikt.


Bergschenhoek – Tafeltennis in de grote zaal, darten in de Chabotzaal en
kegelen op de eerste etage; Berghonk was maandagavond tot de nok toe gevuld (meer)

IJsclub Bleiswijk gaat niet over één nacht ijs

Foto nr. 1
Zaterdag reeds werden de masten opgebouwd
langs de Lange Vaart ter hoogte van clubgebouw De Sneeuwbal.


Bleiswijk – Het gaat weer kriebelen bij de leden van de IJsclub Bleiswijk.
Nu de eerste wedstrijden op natuurijs verreden zijn op ijsbanen elders in
(meer)

Getuigenoproep inbraak garage

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 27 december werd tussen 13.00 en 19.45
uur ingebroken in een garage aan de Leeweg. Ontvreemd werden twee
personenauto’s, sieraden en een portemonnee. De inbrekers hadden met een
schep een raam ingeslagen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en
roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900 8844 of via Meld
Misdaad Anoniem, tel. 0800 7000.

Woninginbraak Andriessenstraat

Berkel en Rodenrijs - Tussen vrijdagmiddag 26 december 14.00 uur en
zaterdagavond 27 december 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de
Andriessenstraat. Er bleek een tuindeur te zijn opengebroken. Verschillende
kamers werden doorzocht. Vermist worden onder andere een laptop, sieraden
en een jas. De politie heeft een nader onderzoek naar de inbraak ingesteld.

Diefstal uit auto’s

Berkel en Rodenrijs - De politie onderzoekt een diefstal uit verschillende
auto's aan de Spoorhaven. Op zondagochtend tussen half negen en twaalf uur
werden de ruiten van vier auto's vernield met stoeptegels. Uit de
voertuigen werden diverse goederen, waaronder navigatieapparatuur,
weggenomen. De politie adviseert mensen om nooit kostbaarheden in de auto
achter te laten, zoals camera's, telefoons, autopapieren, geld en
navigatiesystemen.
Tevens vraagt de politie getuigen, of mensen die anderszins informatie
hebben over de diefstal, contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-
Noord op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Kluis opengebroken

Bleiswijk – In de periode tussen woensdag 24 december en zaterdag 27
december werd ingebroken in een bedrijf in de Dorpsstraat. Men kwam via een
deur aan de voorkant van het pand binnen. Er werd een kluis opengebroken.
De inbrekers gingen er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor. De politie
heeft een onderzoek naar de inbraak ingesteld.

Gestolen scooter

Bleiswijk – Op maandagavond 22 december werd op de Hoekeindseweg een 23-
jarige bestuurder van een naar later bleek gestolen scooter aangehouden. De
scooter had een defect achterlicht en reed zonder kentekenplaat. Reden voor
de politie de inwoner van Bleiswijk een stopteken te geven. De man bleek
geen geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. De scooter bleek
bovendien gestolen te zijn. De Bleiswijker werd vervolgens op verdenking
van heling aangehouden. De politie onderzoekt nu of de verdachte de scooter
ook zelf heeft gestolen.

Jeugd naar HALT

Bleiswijk – Drie jongens van 12, 13 en 14 jaar krijgen een HALT straf,
omdat zij op maandag 22 december met illegaal vuurwerk aan het spelen
waren. Na een melding dat er in de Nachtegaallaan een groepje jongens
vuurwerk aan het afsteken was, ging de politie een kijkje nemen en trof de
drie jongens aan. Zij waren in het bezit van onder andere gigavlinders en
strijkers. Het vuurwerk is in beslag genomen en de jongens zijn meegenomen
naar het bureau.

Stenen gegooid

Bleiswijk – Maandagavond 22 december kreeg de politie de melding dat een
man stenen naar een in de Nachtegaallaan rijdende auto had gegooid. De auto
raakte hierbij beschadigd en de eigenaar deed aangifte. De verdachte, een
22-jarige inwoner van Bleiswijk, werd later in zijn woning aangehouden.

Betrapt met vuurwerk

Bergschenhoek – Surveillerende agenten hoorden dinsdagavond 23 december
harde vuurwerkknallen in de omgeving van de Loodsmandreef. Al snel werden
drie jongens gesignaleerd en staande gehouden. Eén van hen, een 16-jarige
inwoner van Bergschenhoek, bleek in het bezit te zijn van 26 strijkers. Hij
werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam ook naar voren dat hij
verdovende middelen bij zich had. Vuurwerk en verdovende middelen werden in
beslag genomen.

De horeca feestend het nieuwe jaar in

Foto
De voorbereidingen worden getroffen voor een feestelijke jaarwisseling in
de diverse horecagelegenheden.


Lansingerland – Diverse horecagelegenheden in Lansingerland gaan samen met
hun klanten al feestend het nieuwe jaar in. Slechts enkele houden de deuren
(meer)

Jacques Vollebregt kreeg 17 stemmen te weinig

Foto
Jacques Vollebregt had graag verder gegaan
in het waterschapsbestuur. Foto: Henk in ’t Veen.


Bleiswijk/Bergschenhoek - Bij de onlangs gehouden verkiezingen voor de
waterschappen kwam oud-wethouder van Bleiswijk, Jacques Vollebregt, slecht
17 stemmen tekort om te worden herkozen. Als hij deze ontbrekende stemmen (meer)

Spectaculair optreden van Kiss on the Rocks

Berkel en Rodenrijs – Ome Ab is zaterdagavond 3 januari het podium voor de
tributeband Kiss on the Rocks, een Haagse band die in 2005 werd opgericht.
(meer)

Bewoners Woning 20 genieten van feestelijke brunch

Foto
Een feestelijke kerstbrunch in woning 20 van
De Oudelandse Hof.


Berkel en Rodenrijs – De negen bewoners van woning 20 in verpleeghuis De
Oudelandse Hof vierden dit jaar op een zeer eigen wijze het kerstfeest. Een
(meer)

Effe Anders

Foto
De kinderen genoten van het poppenspel
van Roelof Speelman.


Berkel en Rodenrijs – Alle kinderen die in de herfstvakantie hadden
deelgenomen aan de Tentdagen in Berkel en Rodenrijs (met als thema Effe (meer)

Overweldigende belangstelling voor vakantiefeest in Het Baken

Foto
De jongste kinderen deden ganzenbord in de hal.


Bergschenhoek - Ruim 110 kinderen verzamelden zich dinsdagochtend 23
december in Het Baken voor het jaarlijkse vakantiefeest. Ook in de speciaal
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs – Elke vrijdagavond wordt in clubgebouw De Verlenging (meer)

Bergschenhoek

Nieuwjaar wensen ‘t Schooltje
Bergschenhoek - In buurthuis ’t Schooltje, Rottekade 83 te Bergschenhoek
wordt op Nieuwjaarsdag gelegenheid geboden elkaar een Gelukkig Nieuwjaar
(meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21
jaar elke vrijdag en zaterdag van 20.00-01.00 uur geopend. Het (meer)

Regio

Cursus vogelherkenning van Rotta
Regio – Natuur- en Vogelwacht Rotta geeft in 2009 weer een Vogelcursus voor
beginners. Theorie: donderdagavonden 22 januari, 5 februari, 26 maart, 9 en
23 april en 7 mei, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Excursies:
zaterdagmorgen 7 februari, 28 maart, 11 april, 2 en 9 mei. Locatie: V.T.V.
De Boerderij, Max. Heimanstraat 93 te Rotterdam (Nesselande, Haag en Park).
Kosten: ¤ 40,- incl. cursusmateriaal. Inschrijven kan door betaling van het
cursusgeld op girorekening 4473961 t.n.v. Natuur- en Vogelwacht Rotta,
Postbus 111, 2665 ZJ Bleiswijk. Er kunnen maximaal dertig personen
deelnemen. De betalingsdatum is inschrijfdatum, bij overschrijving ontvang
men daarover bericht en het geld retour. Geef bij de overschrijving van het
cursusgeld uw adres door. Informatie: Aad Deurloo, tel. 06 – 410 435 62 of
f2ha.j.deurloo@hetnet.nl.


Schaatsplezier in de kerstvakantie

schaatsen

Lansingerland – Wie had verwacht, dat de jeugd tijdens deze kerstvakantie
zou kunnen genieten van schaatspret op natuurijs? En het lijkt erop, dat
ook de meer ervaren schaatsers de komende dagen een tochtje kunnen gaan
maken al moeten we daar natuurlijk nog even voorzichtig mee zijn.
(meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut