Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Oprichting Parkmanagement Oudeland met handtekeningen bekrachtigd

Parkmanagment
De handtekeningen worden gezet door v.l.n.r. Corrie van
den Berg (gemeente), Michel Capitein, notaris Overtoom,
wethouder Boedhoe, Kees van der Helm, Joop Houweling
en Theo Bentvelsen (gemeente).


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 25 januari werd met het zetten van een handtekening en in het bijzijn van de notaris de Stichting Parkmanagement Oudeland opgericht. (meer)

Bibliotheken openen Makkelijk Lezen Plein

Bibliotheken
Het Makkelijk Lezen Plein in Bleiswijk werd op feestelijke
wijze geopend door leerlingen van een aantal basisscholen en
de schrijfster Selma Noort.


Lansingerland - Vorige week openden de bibliotheken van Lansingerland het Makkelijk Lezen Plein (MLP), een kast met materialen speciaal voor deze doelgroep (kinderen van 8 tot 12 jaar). (meer)

Het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat 2008

Onderwijsdebat
Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming.

Lansingerland - Op maandag 4 februari organiseert de VVD-fractie Lansingerland het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat in de aula van het Wolfert Dalton aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. (meer)

Werkzaamheden Landscheidingspark worden zichtbaar

Landscheidingspark
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels
begonnen.


Lansingerland - Er is nog wat fantasie voor nodig, maar voor wie goed kijkt zijn de werkzaamheden aan het Landscheidingspark-in-wording nu toch echt zichtbaar. (meer)

Vernieuwing centrum Bergschenhoek zet door

bergschenhoek
De nieuwe situatie op de hoek van de Kerkstraat en
de Dorpsstraat in het centrum van Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Nog geen drie jaar na oplevering van winkelcentrum De Vlashoeck wordt alweer gewerkt aan het volgende plan voor de herontwikkeling van het centrum. (meer)

Start begeleidingstraject voor kinderen met overgewicht

Overgewicht
De cursus wordt onder andere gegeven door diëtiste
Gerda Stougie.


Lansingerland - Veel kinderen met overgewicht zitten minder lekker in hun vel. Speciaal voor hen start er daarom in maart een cursus, waarin de kinderen op een positieve manier leren gezonder te eten en meer te bewegen. Ook werken zij aan het verbeteren van hun zelfbeeld. (meer)

Smullen met de bakker

smullen met de bakker
Eten en luisteren tijdens het Nationaal
Schoolontbijt.


Berkel en Rodenrijs - Zowel de Paddestoel aan de Ranonkelweg als De Hoeve aan de Meerweg werden woensdagochtend 23 januari bezocht door de Echte Bakker Rodenburg. (meer)

Kunstzinnige cursussen bieden inzicht in jezelf én plezier

Kunstzinnig
Mariska: "Bij de cursussen zal niet de nadruk liggen op de
therapeutische kwaliteiten, maar is het wel mogelijk om
meer verdieping en inzicht te krijgen in jezelf. Er zal echter
vooral gewerkt worden voor het plezier".


Bleiswijk - Ruim een jaar geleden is Mariska v.d. Knaap gestart met haar praktijk voor Kunstzinnige Therapie in Bleiswijk. Een non-verbale therapie door middel van schilderen, tekenen en boetseren. (meer)

Hoogste punt brugklasgebouw Melanchthon

Rotterdam-Schiebroek - Vorige week donderdag werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe brugklasvleugel van Melanchthon Schiebroek gevierd. (meer)

'Koningin Beatrix 70 jaar en over drie maanden ... gaan we dat vieren'

Beatrix
Zaterdag was het bestuur van de Stichting Nationale
Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis om
inwoners van Bergschenhoek te vragen vrijwilliger, collectant
of donateur te worden van de stichting.


Bergschenhoek - Zaterdag 26 januari was het bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis. Bezoekers aan de supermarkt in het centrum van Bergschenhoek werden in de gelegenheid gesteld een verjaardagskaart te tekenen voor onze jarige koningin. (meer)

Met PvdA-fractie praten over de horeca

De rodebank
De PvdA-fractie op de bank.

Lansingerland - Zaterdag, 2 februari zullen voor het eerst PvdA-fractieleden op een rode bank inwoners van Lansingerland te woord staan over politieke speerpunten. (meer)

In beslag genomen

Bergschenhoek - Vorige week dinsdagochtend hebben politieagenten van district Noord materialen voor een hennepkwekerij in beslag genomen. Na een anonieme tip gingen zij rond half tien naar een woning aan het Weg en Bos. Hier aangekomen troffen ze verschillende materialen die gebruikt worden om hennep te kweken. Deze zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar een mogelijke verdachte.

Fiets gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de omgeving van het RandstadRailstation werd op 23 januari een fiets gestolen. De diefstal vond overdag plaats.

Auto-inbraken

Lansingerland - Op 21 januari werd uit een op de Diamant in Berkel en Rodenrijs geparkeerd staande auto een autoradio gestolen. Enkele dagen later - in de nacht van 23 op 24 januari - overkwam dit de eigenaar van een op de Planetenweg staande wagen. In dezelfde nacht werd ook op de Veldspaat ingebroken in een auto. Uit deze wagen werd navigatieapparatuur gestolen. Ook in Bergschenhoek was het raak. Daar werd in de nacht van 25 op 26 januari op de Ameland ingebroken in een auto. Ontvreemd werden een acculader, een trui, een carkit, navigatieapparatuur en wat kleingeld.
De politie adviseert autobezitters geen spullen in de auto achter te laten. Zelfs een kledingstuk kan aanleiding geven tot inbraak. Ook is het advies om het dashboardkastje open te zetten, zodat men kan zien dat er geen spullen in de auto liggen - ook niet in afgesloten vakjes en kastjes.

Politie spreekt jeugd en ouders aan op risico van indrinken

Lansingerland - Indrinken is in. Veel jongeren kunnen het dure uitgaansleven niet betalen en kopen voordat ze daar naar toe gaan zelf drankjes bij de supermarkt. Samen met vrienden en vriendinnen wordt op straat, op de hangplek of waar dan ook alvast het nodige alcohol genuttigd. De politie wil deze jeugd, maar juist ook hun ouders attenderen op de gevaren van het zogenaamde indrinken en alcoholgebruik op jeugdige leeftijd. (meer)

Oppas onaangenaam verrast

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 26 januari werd tegen elf uur aangebeld bij een woning in De Linie. De oppas die de deur opende, zag twee mannen voor de deur staan, van wie er één dreigde met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Het werd niet helemaal duidelijk wat de mannen wilden, maar korte tijd later vertrokken zij weer. Het leek alsof zij bij het verkeerde huis hadden aangebeld. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Jeugdtheater Hofplein presenteert Doornroosje, Doornroosje

jeugdtheather
Alle leerlingen van de jeugdtheaterschool uit Bergschenhoek
tijdens de repetitie met kostuum en grime op de bühne van
Theater 222.


Lansingerland - Van 8 februari tot en met 16 maart presenteren de leerlingen van Jeugdtheaterschool Bergschenhoek en Papendrecht op originele wijze samen het stuk Doornroosje, Doornroosje in Theater 222, een tweede en bovendien zeer sfeervol theater van het Jeugdtheater Hofplein aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam. (meer)

Jennie Sepers krijgt steeds meer het gevoel zinvol bezig te zijn

Jennie Sepers
Jennie Sepers in Bodnath bij een grote Stupa
(Tempel).


Hasora-Chilana/Nepal - Woensdag 9 januari is ze vertrokken, de Berkelse Jennie Sepers. Haar missie, zo zullen we het maar noemen, naar Nepal krijgt na een wat rommelige aanloopperiode steeds meer gestalte. Begaan met het lot van vooral kinderen in Nepal is Jennie Sepers voor drie maanden vertrokken naar het land waar ze al verschillende keren op vakantie was geweest. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen
Bleiswijk - Vrijdag 1 februari is er om 20.15 uur klaverjassen in het clubgebouw van Soccer Boys. (meer)

Regio

Wijzigingen ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Henk Boon laaiend over het slechte veld van BVCB

Henk Boon BVCB
Daan van Heijningen (links) en Ron Benschop nemen gezamenlijk
een aanvaller van Victoria'04 in de tang. Benschop zou uiteindelijk
wel het winnende doelpunt scoren. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - BVCB mocht dan wel geen glanzende wedstrijd spelen tegen het laaggeplaatste Victoria'04, in deze fase van de competitie zal dat de Bergschenhoekse voetballers een worst zijn. (meer)

Diane Valkenburg maakt zich op voor het grote werk

Diane Valkenburg
Diane is op 9 en 10 februari te zien tijdens de
WK in Berlijn.


Bergschenhoek - De afgelopen weekend gehouden wereldbekerwedstrijden in Hamar waren voor schaatsster Diane Valkenburg een opwarmer voor de Wereldkampioenschappen die over anderhalve week in Berlijn worden gehouden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
RVVH-Soccer Boys (beker)
Berkel DA1-Rijsoord DA1 11.00 uur
Berkel-Hazerswoudse Boys 15.00 uur (vr)

Zondag:
TOGB-Alphense Boys 14.00 uur

Technische staf TOGB rond

Berkel en Rodenrijs - Voetbalvereniging TOGB heeft voor het volgend seizoen haar technische staf van de selectie rond. Trainer Danny Molendijk heeft verleden jaar een contract voor nog twee seizoenen afgesloten en gaat daarmee in augustus zijn derde jaar in bij de zondagtweedeklasser. (meer)

Fly Over 2 kampioen

Fly over
Het kampioensteam, bestaande uit v.l.n.r. Audrey Jager,
Wilfred van Duijne, Sandra Brandhorst, Jorn Agaard en Jim
van Elswijk.


Bleiswijk - Team 2 van badmintonvereniging Fly Over uit Bleiswijk kon in de districtscompetitie van vorig seizoen, na een pittige strijd, helaas net niet promoveren. (meer)

Kennismaken met TOGB Handbal

handbal
Na de eerste kennismaking met de handbalsport mochten
de vriendjes en vriendinnetjes een team vormen om enkele
wedstrijden te spelen met elkaar.


Berkel en Rodenrijs - Om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met TOGB Handbal organiseerde de vereniging vorige week een Open Dag (het uitgestelde Oliebollentoernooi) in sporthal Oostmeer op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Badminton Jeugdtoernooi bij LTB-PIP

Berkel en Rodenrijs - Badmintonvereniging LTB-PIP organiseert ook dit jaar weer het open Garage Wilgenlaan jeugdtoernooi. Het toernooi zal plaats vinden op 2 februari in De Sterrenhal aan de Sterrenweg te Berkel en Rodenrijs. (meer)

HBR MD1 kampioen na spannend slot

HBR MD1
Achterste rij van links naar rechts: Fleur van 't Wout ,
Nadine van Amersfoorth, Linda Oosthoek, Linda Nederlof.
Middelste rij: Anne de Ruiter, Sascha van der Ree, Danique
Zaal, Evi-Anne Knijnenburg, Robin Stam, Stephanie Zaal.
Voorste rij: Marloes van Langen, Leanne Koningen, Bianca
Blom.


Berkel en Rodenrijs - HBR meisjes MD1 is na een zinderende wedstrijd tegen Rotterdam MD3 kampioen geworden in de 1ste klasse zaalhockey. De laatste competitiewedstrijd moest de beslissing brengen wie er kampioen zou worden. (meer)

Shorttrackschaatsen voor Kluner uit Kenia

Shorttrackschaatsen
De heer Haitsma en de Keniaan Shadrack
Kipkemboi.


Bleiswijk - Sinds 26 december is een van de Kluners uit Kenia weer in het land. De 24-jarige Shadrack Kipkemboi verblijft in Den Haag-Leidschenveen bij hetzelfde gastgezin als vorig jaar. (meer)

Kampioenen gehuldigd

Kampioenen gehuldigd
De kampioenen v.l.n.r. Evie Izeboud met Rosa,
Daphne Muller met Mickey en Marieke Hartman met
Sierra.


Bergschenhoek - Op zondag 20 januari werden op Manege Lansbergen de kampioenen van Paardensportvereniging Pegasus over 2007 gehuldigd. (meer)

Voetbal

TOGB - Verburch 3-2
Berkel en Rodenrijs - In deze wedstrijd maakte de Berkelse ploeg het zichzelf wel erg moeilijk door de goede kansen die het kreeg niet te benutten. Vooral in de eerste helft was het spel van TOGB van een goed gehalte. Verburch liep in die fase van de wedstrijd volkomen achter de feiten aan. Met Richard van den Bulk voor Samim Bayat zou het vooral verdedigend uitstekend in elkaar zitten bij TOGB en het was min of meer afwachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen voor de thuisclub. Na een half uur spelen was het de uitblinker van deze wedstrijd bij TOGB, Roy Schenk, die met medewerking van doelman Youri Heskes de voorzet van Stephan Vermeulen wist te promoveren tot het eerste doelpunt voor TOGB. Een voorsprong waarvan de thuisclub niet lang kon genieten toen aanvaller Stefan Verhagen een wat onschuldige lijkende voorzet gaf die echter totaal verkeerd viel in de afweer van TOGB waar Walter Sengers klaar stond om Maurice Langstraat het nakijken te geven, 1-1.
Voor deze twee treffers was het al een belegering van het doel van de Westlanders geweest, waarbij TOGB zeker een grote voorsprong had moeten nemen.
Stephan Vermeulen, Roy Schenk die een inzet voor de doellijn zag gekeerd en Dennis de Weker die voorlangs schoot, hadden uitstekende kansen om de tegenstander al vroegtijdig te elimineren. Tien minuten voor de thee zou TOGB andermaal een voorsprong nemen toen weer Roy Schenk doeltreffend laag en hard kon uithalen na een afgeslagen aanval, 2-1.
Met een kopbal van Bas Mourits net naast, Stephan Vermeulen op de lat en laatstgenoemde ook nog een keer op de voeten van de sluitpost van Verburch deed TOGB zich deze wedstrijd erg te kort. De tweede helft liet een matig TOGB zien, dat zich op het middenveld liet overlopen. Wel kwamen de Berkelaren snel op 3-1 door een treffer van Stephan Vermeulen, maar ze verzuimden kansen te benutten.
Halverwege de tweede helft volgde de aansluitende treffer van Verburch, waardoor de spanning nog wel weer terugkeerde. De rest van de speeltijd was hoofdzakelijk voor de bezoekers met uiteindelijk wel weer een schot op de paal van Tim van der Vorm voor TOGB.


Oostkapelle-Berkel: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de 26ste minuut van de wedstrijd was het de thuisploeg die als eerste scoorde. Berkel liet zich echter niet kennen en probeerde met man en macht meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rond de 37ste minuut werden twee gevaarlijke corners van Marcia Emmer nog niet beloond met een treffer maar zes minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Na een pass van Corine Notenboom was het Lindy Hogedoorn die prachtig de keepster uitspeelde en de gelijkmaker op het bord zette.
Na de thee kwamen voor de beide doelen weinig echte kansen, maar beide ploegen wilden wel en dat leverde een spannende tweede helft op. Hoewel Berkel zeker niet slecht speelde was het toch de thuisploeg die scoorde. Nadat een overtreding op Linda Welles niet werd bestraft kreeg Oostkapelle aan de andere kant wel een vrije trap na een overtreding: 2-1.
Berkel wilde minimaal een punt halen en ging dus risico's nemen door 1 op 1 te spelen.
Al snel sloeg echter het noodlot toe, want uit een corner kon de thuisclub een kwartier voor tijd de 3-1 op het bord zetten en was de wedstrijd gespeeld. Komende zaterdag een nieuwe kans; dan thuis tegen Rijsoord.

CVV Berkel-Kamerik: 5-1
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel en Kamerik begonnen allebei wat verkennend. Tot in de zevende minuut een vrije trap door CVV Berkel vanaf de zijkant mocht worden genomen. Dit was de eerste van een reeks vrije trappen - genomen door afwisselend Nederstigt en Krijtenburg - waaruit CVV Berkel uiteindelijk twee maal succesvol scoorde. Deze eerste vrije trap werd voor het doel prima teruggekopt door Reiny Buitenhuis, waarna Lennard Kennepohl droog binnenschoot 1-0. Kamerik was amper van de schrik bekomen, toen vijf minuten later de 2-0 al door CVV Berkel werd aangetekend. Een prima pass van Reiny Buitenhuis door het centrum werd door Aad Bredius keurig doorgekopt op Johan van Egmond. Deze had geen moeite met deze kans en schoot uitstekend in. Vijftien minuten later werd er weer een vrije trap vanaf de flank genomen en opnieuw kopte Reiny Buitenhuis terug, nu op Glenn van Vianen. Ook hij liet zich deze kans niet ontglippen en schoot keihard raak, 3-0. Vanaf dat moment nam CVV Berkel wat gas terug en daardoor kreeg Kamerik kans om weer in de wedstrijd te komen. Een schitterende trap op het doel van CVV Berkel keeper Ralph van den Bulk luidde de russtand van 3-1 in.
Na de rust probeerde Kamerik de bakens te verzetten, maar toen Lennard Kennepohl aan een fantastische solo vanaf de eigen helft begon, drie man uitspeelde en fraai binnenschoot, was het gebeurd met de manschappen uit Kamerik. CVV Berkel wist in de 75e minuut na een prachtige aanval nog via Johan van Egmond de 5-1 te scoren. Johan volleerde de bal fantastisch achter de keeper van Kamerik.
De directe concurrenten van de thuisclub wisten eveneens hun wedstrijd in winst om te zetten.
Maar met 5 ploegen op maximaal een afstand van 4 punten van elkaar gloren er toch mogelijkheden aan de horizon voor CVV Berkel.

PPSC-Soccer Boys (za): 0-2
Bleiswijk - Op een hobbelig veld en met harde wind was het spel in de eerste helft niet oogstrelend. PPSC hanteerde de lange bal en was door de snelheid van enkele voorwaartsen wel dreigend, maar kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant schoot Jordi van der Kaden op de paal na een mooie aanval. Na rust waren er enkele omzettingen en zette Soccer Boys PPSC vast op eigen helft en het overwicht werd zo groot dat doelpunten niet konden uitblijven. Na een snelle uitval werd Jordi onderuit gehaald en met de terecht toegekende penalty had Jesper van den Bosch geen moeite. Daarna was er weer een snelle aanval en kreeg een PPSC-speler een rode kaart wegens het blokkeren van een tegenstander. Soccer Boys was oppermachtig en 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Wouter Hagen die een speler fraai omspeelde en beheerst binnen schoot. PPSC probeerde daarna via een alles of niets offensief het tij nog te keren, maar kansen kwamen er niet meer.

Soccer Boys (zo)-Ommoord : 2-2
Bleiswijk - Soccer Boys speelde zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Ommoord en met iets meer geluk was winst mogelijk geweest. Voor rust gebeurde er weinig en kregen beide keepers nauwelijks een bal. Vijf minuten na rust kende de scheidsrechter een penalty toe aan Soccer Boys wegens hands, die door Rachid Amghar beheerst werd verzilverd. Ommoord protesteerde fel, maar ging daarna in de aanval en maakte met een schot dat van richting werd veranderd gelijk. Maar Soccer Boys pakte de draad weer op en 20 minuten voor tijd maakte Duncan van der Veen na een mooie aanval en een strak schot 2-1. Weer kwam Ommoord op gelijke hoogte, toen de bal een arm van een Soccer Boys-speler raakte en hiervoor uiteraard ook een penalty werd toegekend. Keeper John Petersman stopte het schot, maar uit de rebound werd toch gescoord. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Duncan had pech met een schot dat via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper kwam en Vincent Meijer stuitte op dezelfde keeper. Maar aan de andere kant redde John Petersman in de laatste minuten met twee katachtige reflexen een punt voor de Bleiswijkers.

Roparun

Vrienden van Berkel in training
Berkel en Rodenrijs - De eerste gezamenlijke training van de Vrienden van Berkel zit er alweer op. Zondag 27 januari lag het trainingsparcours rond de Klimberg in Bergschenhoek, waar een ideaal trainingsrondje ligt van 2 km met een pittig klimmetje erin. De training bestond uit vijf rondjes van 2 km, waarbij twee rondjes op tempo gelopen werden. Om aan te geven dat dit tempo niet kinderachtig was: Jeroen en Ivo liepen het tweede temporondje binnen acht minuten, wat een gemiddelde van ruim 15 km/h betekent. Iedereen is de winter goed doorgekomen en fit voor de Roparun 2008. De volgende gezamenlijke training is op 17 februari, weer om 10.00 uur bij de Klimberg in Bergschenhoek.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de baanselectiewedstrijden voor junioren in Amsterdam was Wielervereniging de Pedaalridders uit Lansingerland present in een enorm groot deelnemersveld met daarin veel kanshebbers voor een overwinning. Pedaalridder Mark Heemskerk meldde zich aan de start. Voor de junioren stonden er drie onderdelen op het programma; een rit in lijn, een leidersprijs en een puntenkoers.
De wedstrijd rit in lijn werd beslist door een sprint van vijf renners, waarbij Mark Heemskerk de snelste benen had en legde beslag op de eerste plaats. Ook de leidersprijs was voor hem, maar in de puntenkoers kwam Mark een paar centimeter te kort voor de overwinning. Hij eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. In het algemeen klassement legde Mark Heemskerk beslag op de eerste plaats.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 3 februari organiseert De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van 't Zeeltje aan de Kooilaan. De te lopen afstand is 5 kilometer (voor senioren en junioren van 16 jaar en ouder) en 1 kilometer (voor de jeugd tot en met 15 jaar).
De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie, met vorig jaar gemiddeld meer dan 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2008. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse vooraf aanmelden. Deelname is gratis.

Regiowedstrijden jeugd Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 19 januari stond de vierde cross van de crosscompetitie op het programma: de Gouweboscross in Waddinxveen. Door de modder en in de stromende regen moest een zwaar parcours worden afgelegd. De pupillen liepen 1550m; voor de junioren was de afstand 2200m. Alle atleten hebben wederom hun uiterste best gedaan, getuige de volgende uitslagen: Marjolein Buijs, pupil B: 9e in 9.15 min., Tamara Eleonora, pupil A1: 4e in 8.13 min., Jorine van der Heiden, pupil A1: 15e in 9.10 min., Basil Timmerman, pupil A1: 24e in 9.41 min., Steven Eleonora (inmiddels overgestapt naar atletiekvereniging Ilion), junior D1: 2e 9.24 min.

Indoorwedstrijden
Bleiswijk - Op 26 januari hebben Jorine van der Heiden en Tamara Eleonora meegedaan met de indoorwedstrijd van Ilion in Zoetermeer. Geen blubberig terrein deze keer, maar een comfortabele binnenaccommodatie. De dames hebben beiden goed gepresteerd: op alle onderdelen behaalden zij een persoonlijk record. Jorine liep de 60m in 11.57 sec. en sprong 2.71 m ver. In het totaalklassement eindigde zij hiermee op de 22e plaats. Tamara liep de 60m in 10.43 sec., sprong 3.42m ver en stootte de kogel naar 5.24m. Zij eindigde hiermee op een mooie 7e plaats.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Op zondagochtend 27 januari werden er op De Uithof in Den Haag weer wedstrijden gereden door een aantal pupillen en junioren. Voor veel pupillen was het de eerste keer dat ze een 100 en een 500 meter reden; ze deden dit niet onverdienstelijk met veel p.r.'s. Naomie van Klaveren wist haar persoonlijk record op de 500m, in een spannende wedstrijd met haar tegenstander, met bijna 3,5 sec te verbeteren. Zij brak ruim door de magische minuut grens met een tijd van 57.7 sec. en kon hierdoor promoveren. Tim van den Hul wist tot twee persoonlijke records te komen, op de 100m (13.8) en op de 500m (56.2). Ondanks een aantal valpartijen kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
De uitslagen: Tim van Veen 100m 15.0 (PR), 500m 1.04.21(PR); Daphne van der Burg 100m 15.7 (PR), 500m 1.06.53 (PR); Steffie Olree 100m 15.6 (PR), 500m 1.11.32 (PR); Danique Ammerlaan 100m 15.2 (PR), 500m 1.12.98 (PR); Nona Blijlevens 100m 15.4 (PR), 500m 1.17.26 (PR); Lieke Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.13.41 (PR); Fieke Uwland 100m 14.4 (PR), 500m 1.23.62 (PR) (val); Mirthe ven der Beek 100m 15.9 (PR), 500m 1.16.21 (PR); Margriet Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.11.19 (PR); Pim Kleijweg 100m 15.4 (PR), 500m 1.18.10 (PR) (val); Inge Bos 100m 14.7, 500m 1.02.56(PR); Carola Kleijweg 100m 14.4, 500m 1.24.24 (val); Naomie van Klaveren 100m 13.9, 500m 57.7 (PR); Tim van den Hul 100m 13.8 (PR), 500m 56.2 (PR).

Volleybal

Volley2B-Benevia: 4-0 (d)
Lansingerland - De nummer 7 uit de competitie stond op het programma. In de wedstrijden mogen de dames van Van der Breggen Volley2B/Univé geen set meer laten liggen om de gedeeld eerste plek niet te laten gaan. De eerste set moesten de dames inkomen, maar wonnen ze uiteindelijk met 25-17. In de 2e set was er duidelijk meer servicedruk en kon deze set ook gemakkelijk gewonnen worden met 25-8. In de laatste twee sets werden er iets meer eigen foutjes gemaakt, maar deze werden beide nog gewonnen met 25-20 en 25-14. Zo staan de dames dus nog steeds bovenaan. Volgend weekend spelen de dames om 15.00 uur uit tegen Hou stand.

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje 2-Dikke Mug 2 4-5
Carambole 3-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 5-4
Ackerfietje 2-Carambole 2 5-4
Prins Heerlijk-Vierkantje 2 2-7
Carambole 2-Raedthuys 5-4
Raedthuys-Diamond 3-4.

Gevarieerd programma Peuter- en kleutertheaterfestival

Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT organiseert zaterdag 2 februari het derde Peuter- en kleutertheaterfestival in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Carmiggelt herleeft in de Smitshoek

Bergschenhoek - Wie herinnert zich Simon Carmiggelt niet? De man die zulke fantastische tragikomische verhalen kon schrijven? Hij bedacht geweldige personages en was geniaal in het beschrijven van alledaagse situaties. (meer)

Ombudsman gaat handelwijze gemeente in UPC-kwestie onderzoeken

Lansingerland - De Nationale Ombudsman gaat een onderzoek instellen naar de handelwijze van de gemeente in de UPC-kwestie. Dat meldt de Stichting Advisering en Bewindvoering (SAB) in een persbericht. De stichting heeft hierom namens een aantal inwoners van Berkel en Rodenrijs gevraagd omdat zij vindt dat er sprake is van onbehoorlijk overheidsoptreden in deze zaak. (meer)

Mediacafé AD over bereikbaarheid Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het AD organiseert op woensdag 13 februari een Mediacafé over alles wat met verkeer en vervoer in Lansingerland te maken heeft. Het café, dat vrij toegankelijk is, wordt gehouden bij 't Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Straatolifanten op tv

Lansingerland - Llink TV zendt zaterdag 2 februari om 21.25 uur op Nederland 3 het programma Aanpakken en Wegwezen uit. In dit programma wordt de Stichting Bring the Elephant Home gevolgd toen zij de straatolifant Faa Sai konden vrijkopen. (meer)

Nieuwe datum Informatiemiddag whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 12 februari (en niet zoals eerder aangekondigd op 7 februari) in de Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2 te Zoetermeer een informatiebijeenkomst over whiplash. (meer)

Wijziging spreekuur Opvoedbureau

Lansingerland - Opvoeden kan vragen, twijfels en zorgen oproepen. Soms weet men niet meer wat men er mee aan moet. Vaak helpt het als er met iemand over gepraat kan worden. (meer)

Nieuwe openingstijden speel-o-theek De Vlieger

Bleiswijk - Vanaf 1 februari zal Speel-o-theek De Vlieger open zijn op de volgende tijden:
maandag van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 9.30 tot 11.00 uur. (meer)

Thema-avond 'Peuters leuk maar lastig'

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 3 maart voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar de cursus 'Peuters leuk maar lastig'. Tijdens deze bijeenkomst krijgen ouders informatie, tips en adviezen aangereikt over de ontwikkeling en het gedrag van peuters en komen lastige situaties aan de orde. (meer)

Informatiepunt Historische Vereniging

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 februari is het weer zover: zoals elke eerste zaterdag van de maand is ook dan het Informatiepunt van de Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs in de bibliotheek weer bemand. (meer)

Tentoonstelling 'Kleurrijk - figuratief'

Berkel en Rodenrijs - Van 31 januari tot 17 maart exposeert de in Bergschenhoek woonachtige Jeannette Ruigrok-Greeve haar schilderwerk in Galerie Oudeland in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Schoolkeuze voortgezet onderwijs in en om Lansingerland

Scholen 2008
De meeste scholen zijn goed per fiets bereikbaar.

Toekomstige brugpiepers kiezen hun nieuwe school
Lansingerland - Nog een paar maanden en dan zal weer een hele groep leerlingen de basisscholen gaan verlaten om hun weg te vervolgen in het voortgezet onderwijs. (meer)

Feesten met De Otterrotters

Bleiswijk - Nog even en dan kunnen de beentjes weer van de vloer. Het komen weekend zal heel Bleiswijk in het teken staan van Carnaval onder leiding van Prins Balans en de Raad van Elf. (meer)

NOOVA luidt 2008 in

NOOVA
Yvonne Gruis (rechts) werd door NOOVA-voorzitter
Jeanette Voets dank gezegd voor haar inzet als lid van
het aanjaagteam van het vrouwennetwerk. Ook Agnes
Janssen (niet op de foto) nam officieel afscheid.


Bleiswijk - Op woensdag 23 januari heeft de nieuwjaarsbijeenkomst "2008: Een jaar voor een nieuw begin of een mooi vervolg" plaatsgevonden georganiseerd door NOOVA, het Oostlandse netwerk voor vrouwelijke ondernemers. (meer)

Voorlezen op De Tovertuin

De Tovertuin
Er werd aandachtig geluisterd.
Spreken is zilver en luisteren goud


Berkel en Rodenrijs - In het kader van de Nationale Voorleesdagen hadden de kinderen op Kinderdagverblijf De Tovertuin, Oudelandselaan 133, afgelopen dinsdag 23 januari een andere dag dan anders. (meer)

Adriaan van Dis doet zijn naam van taalvirtuoos eer aan

Bergschenhoek - Met de opmerking 'deze man kan in één minuut voor tien minuten vertellen' had een der aandachtige luisteraars tijdens het bezoek dat Adriaan van Dis aan de Hoekse bibliotheek bracht eigenlijk alles gezegd. (meer)

Lansingerland viert carnaval

Carnaval Lansingerland

Lansingerland - Komend weekend zal burgemeester Ewald van Vliet de sleutel van de gemeente Lansingerland voor een paar dagen uit handen geven aan Carnavalsvereniging De Otterrotters. (meer)

Autospiegel vernield

Berkel en Rodenrijs - In de Krugerlaan werd zaterdagavond even voor middernacht de linkerbuitenspiegel van een geparkeerd staande auto afgebroken. (meer)

Peter Ketting ook naar CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Als opvolger van Gerrit Wijngaard heeft CVV Berkel voor het volgend seizoen een nieuwe assistent trainer aangetrokken in de persoon van Peter Ketting. (meer)

Grote brand in Elysium snel geblust

Bleiswijk - De brandweer van Bleiswijk rukte in de vroege ochtend van maandag 28 januari even voor vijven uit naar een brand in het Elysium aan de Kooilaan. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut