Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Brand in leegstaand pand zet dorp in de rook

Brand
De brand bleek te woeden op de vliering van het
leegstaande pand .


Bergschenhoek - Tweede kerstdag brak er brand uit in een leegstaande boerderij aan de Bergweg-Noord. Het pand moet als verloren worden beschouwd. (meer)

Klasgenoten via Hyves opgespoord

Klasgenoten PiusX
De leerlingen tijdens de renie bijeen.

Bergschenhoek - In mei vorig jaar vonden enkele vroegere klasgenootjes van de Pius X basisschool uit Bergschenhoek elkaar via Hyves. (meer)

Honderdjarige in Huize Sint Petrus

Hondersjarige
Burgemeester Van Vliet bracht een felicitatiebezoek aan de
100-jarige mevrouw Van der Burg-van den Berg. Hij overhandigde
haar niet alleen een fraai boeket, maar tevens een ingelijste
kopie van haar geboortebewijs.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar honderdste verjaardag. (meer)

Commissie Normen en Waarden deelt prijzen uit

Normen en waarden
De prijswinnaars ontvingen hun presentje uit handen
van voorzitter Bas de Jong (l). In het midden vooraan
Johan Zwikstra, die het Feyenoord T-shirt natuurlijk
direct aantrok.


Berkel en Rodenrijs - Onlangs heeft de Commissie Normen en Waarden van CVV Berkel onder de leden van de voetbalvereniging een quiz gehouden met als onderwerp - hoe kan het ook anders - normen en waarden. (meer)

Brandweer mag zich Top Team van het jaar noemen

Top team toernooi
Dienbladen stapelen ging het winnende team van
de brandweer eveneens goed af.


Bergschenhoek - Dit jaar werd het jaarlijkse het Top Team Toernooi voor de 33e keer georganiseerd. Het toernooi werd gehouden op twee vrijdagen en twee zaterdagen, voor en na de kerstdagen. (meer)

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Volleybal
Het team van Houweling International wist de meeste
punten te scoren om de eerste plaats te pakken.


Berkel en Rodenrijs - Houweling International werd de winnaar van het Volleybalbedrijventoernooi dat ook dit jaar weer werd georganiseerd in de zaal van sporthal Oostmeer. (meer)

Kees en Leny van der Heiden nemen afscheid van De Heraut

v.d. Heijden

Berkel en Rodenrijs - Na ruim 23 jaar voor De Heraut bezorgwerkzaamheden te hebben verricht, kwam hier vorige week een eind aan. (meer)

Aanhouding dief

Bleiswijk - Politieagenten hebben vorige week dinsdagavond een inbreker aangehouden. Nadat de man rond kwart over tien tegen een voorbijganger opschepte over een kraak die hij eerder die dag had gezet waarschuwde deze de politie. Aan de hand van het gegeven signalement troffen de agenten de verdachte aan op de Dorpsstraat/Lijsterlaan. Tijdens onderzoek bleek de 41-jarige Rotterdammer een grote hoeveelheid kleingeld op zak te hebben. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit het verhoor bleek dat het geld afkomstig was uit een kerk aan de Dorpsstraat, waar eerder die dag ingebroken was. Het geldbedrag is teruggeven aan de kerk. De verdachte is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Gewonden bij vechtpartij

Bergschenhoek - Vrijdagavond 28 december ontstond er rond half elf in een woning aan de Maria Enzersdorflaan onenigheid tussen twee mannen. De ruzie liep uit op een vechtpartij, waarbij een 61-jarige man gewond raakte aan onder andere zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC te Rotterdam. Een 36-jarige Rotterdammer was het slachtoffer met een cricketbad te lijf gegaan. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Computers gestolen

Berkel en Rodenrijs - De politie stelt een nader onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Hier werden tussen vrijdagavond 28 december half zes en zaterdagmorgen 29 december negen uur tussen de twintig en dertig computers weggenomen. De Forensische Opsporing heeft een nader sporenonderzoek verricht.

Onbekenden vernielen waterbassin

Pijnacker - Onbekenden hebben vrijdag 28 december om 20.45 uur in de Oude Leedeweg met vermoedelijk een lawinepijl een gat in het zeil van een waterbassin van een tuinder geschoten. Het bassin met daarin elf kuub water dreigde het te begeven en hierdoor kwamen de nabijgelegen kassen in gevaar. De brandweer heeft het waterbassin leeggepompt om de druk te verminderen. In het bassin vond de politie restanten van een lawinepijl. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Pijnacker/Nootdorp via 0900 - 8844. Anomiem kan uiteraard ook, via M: 0800 - 7000.

Leenstra zet Diane Valkenburg de voet dwars

Groningen - Waar eigenlijk een heel seizoen naar uitgekeken is, werd afgelopen weekend wreed verstoord. De droom van de Bergschenhoekse Diane Valkenburg om mee te doen aan het Europees Kampioenschap over twee weken ging op de Groningse ijsbaan Kardinge in rook op. (meer)

Niels Boon kwam, zag en overwon

veldrit
Niels Boon eenzaam op weg naar de zege in Berkel waar
hij met grote overmacht tot zijn vierde seizoenzege kwam
(foto Kees van der Stoep).


Berkel en Rodenrijs - Als klapper op een al sportief jaar in Lansingerland heeft Berkel en Rodenrijs zaterdag het sportjaar afgesloten met een veldrit om, wat in de volksmond genoemd wordt, 'Het Witte Dorp'. Een veldrit die zich dit keer ook kenmerkte als een rit door modder en vooral veel gras rondom een uitlaatplaats voor honden. (meer)

Nieuwjaarswedstrijd BVCB

Bergschenhoek - Het is een traditie geworden bij de Bergschenhoekse voetbalvereniging BVCB. Iedere eerste zaterdag van het nieuwe jaar komen veel leden van de sportvereniging, voetbalclub en tennisafdeling, bij elkaar voor de nieuwjaarswedstrijd van de voetballers. (meer)

Weidevogels toont kwaliteit tijdens Korfbal Challenge

Weidevogels
De kampioenenparade: 'handjeklap' met de
Nederlandse wereldkampioenen.


Bleiswijk - Van 26 tot en met 29 december streden top korfbalteams tegen elkaar tijdens de TIME for Korfbal Challenge 2007. (meer)

Gezellige en lekkere jaarafsluiting voetbalsters Berkel

cvv berkel
Een gezellige kerstgourmet voor de dames van
CVV Berkel en hun begeleiding.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 22 december stond voor de damesafdeling van CVV Berkel in het teken van een gezellige kerstgourmet met als thema glitter en glamour. (meer)

Eerste Kerstloop groot succes

Kerst loop
Deze vast en zeker sportieve Kerstman gaf het startschot
voor de loop.


Bergschenhoek - De BVCB Kerstloop op maandag 24 december, georganiseerd door Kees Voogt, is een groot succes te noemen. (meer)

Tennis

Plus-Triomftennistoernooi
Bleiswijk/Bergschenhoek - Op zaterdag 5 januari organiseert de recreantencommissie van ltc Triomf het inmiddels traditionele Plus-Triomftennistoernooi in het Sport & Recreatiecentrum De Rottemeren te Bleiswijk. Dat het toernooi zich in grote belangstelling mag verheugen blijkt wel uit het feit dat binnen n week de inschrijving voor 56 spelers/speelsters was volgeboekt.
Belangstellenden kunnen ook eens een kijkje komen nemen bij de banen op het sportpark aan de Hoeksekade. De vereniging heeft weer ruimte voor nieuwe leden.

Handbal

Oliebollentoernooi
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt voor jeugd tot 12 jaar bij TOGB Handbal een Oliebollentoernooi georganiseerd. Er zijn leuke spelletjes en natuurlijk handbalwedstrijden. Ook wie nog nooit gehandbald heeft, mag gewoon meekomen.
Je kunt aan het toernooi meedoen met je eigen team. Hiervoor moet je minimaal vier vriendjes of vriendinnetjes verzamelen, zodat je team uit vijf spelers bestaat. Natuurlijk mag je ook een mooie naam verzinnen voor je team, en kan je misschien zelfs een mooie outfit bedenken die jullie kunnen dragen op het toernooi. Wie geen team heeft, maar wel graag mee wil doen aan het Oliebollentoernooi, dan kan dat natuurlijk ook. Je wordt dan op het toernooi ingedeeld bij een team. De winnaars van het toernooi verdienen een mooie prijs.
Het toernooi is van 15.00 tot 17.00 uur in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie is te vinden op www.togb.nl.

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Volley2B-Volley-Zuid: 3-1 (meisjes A)
Lansingerland - Ondanks het gemis van enkele basisspelers werd er goed gespeeld door Volley2B. Bij de eerste set was de stand 25-19 voor volley2B na een rommelig spel. Volley-Zuid kwam terug en pakte de tweede set met 25-20; mede gevolg van slecht serveren van de tegenpartij. Bij de derde set was de stand 25-17 voor volley2B. Het Lansingerlandteam speelde beter. Bij de vierde set was de stand 25-14 voor volley2B. De vierde was tevens de best gespeelde set, mede door de goede aanvallen en serves.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-East End 9-0
Carambole 1-Raedthuys 5-4
Vierkantje 2-Carambole 1 8-1
Raedthuys-Katpolder 1 4-5
Egelantier 2-Ackerfietje 1 6-3
Ackerfietje 2-Diamond 1 9-0

Atletiek

Kerstloop
Bergschenhoek - Maandag 24 december organiseerden voetbalvereniging BVCB en de organisatie van de jaarlijkse Keesloop in Bergschenhoek de Kerstloop. Vanaf de accommodatie van BVCB liepen de deelnemers 5 of 10 kilometer. Op beide afstanden kwamen leden van De Kieviten in actie. Marloes Nuijten werd 1e dame op de 5 kilometer in een tijd van 23.17. Renee Rutten noteerde een tijd van 29.55. Maritza Weggeman eindigde in 30.44 en Nelly van der Burg in 31.29. Op de 10 kilometer was Willem van der Kooij de snelste Kievit in een tijd van 40.39. Hanneke van Vliet was 2e dame in een tijd van 50.14, Yvonne Kosters eindigde als 3e dame in 55.24 De overige tijden: Dirk van der Pol 56.26, Ria Wooning 56.26, Teun Baak 58.13, Jan Ypenburg 58.13, Rob Meeuwisse 59.19, Joanne Hofman 59.19 en Martine Wooning 62.54.

Dans

Open lesweek Linda Sports
Bergschenhoek - Iedereen kan volgende week vrijblijvend een les volgen bij Linda Sports. Men kan er terecht voor hip-hop, street-dance, break-dance, show dans en aerobics. Nieuw is algemene dansvorming vanaf 4 jaar op woensdag van 16.00-17.00 uur. Jazz-dance van 10 t/m 15 jaar, dinsdag 16.00-17.00 uur. Voor het volledige rooster kan men kijken op www.lindasports.nl. Adres: Weg en Bos 101, Bergschenhoek, tel. 010 - 529 01 05.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Druk bezochte kerstshow Manege Lansbergen

Lansbergen
Een aantal deelnemers aan de fantastische en druk
bezochte kerstshow van Manege Lansbergen.

Bergschenhoek - Het applaus is een paar dagen geleden al verstomd. De kerstbomen in de binnenbak van de manege staan er inmiddels stilletjes bij. (meer)

Minder milieuvergunningen door nieuw Activiteitenbesluit

Regio Rijnmond - Vanaf 2008 is het nieuwe Activiteitenbesluit met algemene milieuregels voor bedrijven van kracht. (meer)

Voorlichtingsavond over bevallen

Zoetermeer - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 15 januari 2008 om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats. (meer)

EHBO Bleiswijk start nieuwe cursus

Bleiswijk - Hoeveel ongelukken zijn er weer gebeurd tijdens de jaarwisseling? Weet men wat te doen bij een ongeluk? De meeste mensen weten het niet. (meer)

Cursus Eerste Hulp

Berkel en Rodenrijs - De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de opleiding tot gediplomeerd Eerste Hulp Verlener. De opleiding omvat enige kennis van het menselijk lichaam, hoe om te gaan met verwondingen en ongevallen, verbandleer en reanimatie. De cursus wordt gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 14 januari 2008. De leerstof wordt afgesloten met een examen.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.

Informatiebijeenkomst whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 8 januari van 13.00 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek te Zoetermeer aan het Stadhuisplein 2 (melden aan de balie van de bibliotheek) een informatiemiddag over whiplash. (meer)

Taxatie en inkoopdag boeken

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur door antiquaar, taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp een taxatie- en inkoopdag van oude en zeldzame boeken gehouden. De middag vindt plaats in t Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. Voor taxatie wordt 3,- per persoon gevraagd.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk te Ouddorp, info@molendijkboeken.nl, tel. 0187 - 687 506 of 06 - 519 500 97.

Cursus Reanimatie en AED

Berkel en Rodenrijs -De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de cursus Reanimatie en AED. De cursus wordt gehouden op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 15 januari 2008.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.

Redelijk rustige jaarwisseling

Lansingerland - De jaarwisseling is in de gemeente Lansingerland redelijk rustig verlopen. Naast gezelligheid waren er - evenals in de gehele regio Rijnmond - ook een aantal incidenten. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut