Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Locatie Hordijk in ontwikkeling

Hordijk locatie
De intentieverklaring werd ondertekend door v.l.n.r.
J. Bruil en E.A. Piek-Hemmer (ING Vastgoed/Ontwikkeling
BV), R.R. Albers (VDR Vastgoed BV), B. Cremers (voorzitter
deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) en J. den Uil
(wethouder gemeente Lansingerland).


Berkel en Rodenrijs - De ondertekening van de intentieverklaring - donderdagmiddag 10 januari in het gemeentelijk servicepunt van Berkel en Rodenrijs - markeerde de afsluiting van een lange aanloop naar de herontwikkeling van palletfabriek Hordijk die jarenlang actief was vanuit de locatie aan de Rodenrijseweg. (meer)

350-jarig jubileum Hervormde Gemeente Bergschenhoek

jubileum
Het team van de jubileumcommissie.

Bergschenhoek - Binnenkort kunnen alle inwoners van Bergschenhoek een jubileumfolder van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek in de brievenbus verwachten. (meer)

De vandalismethermometer heeft twee kanten

Vandalismethermometer
Martin Schrader (rechts) en zijn nieuwe collega
Bert Grimmerink.


Lansingerland - Maandelijks kunnen de inwoners van Lansingerland in de gemeenterubriek van De Heraut lezen hoe hoog het bedrag is dat de vandalismethermometer aanwijst. De een maakt zich daar boos over, de ander kent de reden van de hoogte en weer een ander zal opperen dat er 'hoognodig iets aan gedaan zou moeten worden'. (meer)

Kindercarnaval bij Carnavalsvereniging De Volhouders

Kindercarnaval
Prins Clen 1 en prinses Esther hopen veel verklede
kinderen te kunnen verwelkomen.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 januari houdt Carnavalsvereniging De Volhouders de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Net als vorig jaar wordt deze middag gehouden in jongerencentrum De Rotonde, Het Hoge Land 15 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Op heterdaad betrapt

Zoetermeer/Bergschenhoek - Een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek werd zaterdagavond 12 januari op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend graffiti aanbracht op een sportschool aan de Meerzichtlaan in Zoetermeer. Dit werd gezien door een medewerker van de sportschool die de jongen beetgreep. Zijn vriend kon ontkomen. De sportschoolhouder waarschuwde de politie waarna de verdachte werd overgedragen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring afleggen. Zijn vriend, van wie de identiteit bekend is, moet binnenkort een verklaring afleggen.

Mishandeling in woning

Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben zondagavond 13 januari een man en een vrouw aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden elkaar te hebben mishandeld. Rond kwart voor acht die avond werd gemeld dat een vrouw mishandeld werd in haar woning aan het Deventerpad. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Bij de woning aangekomen bleek na kort onderzoek dat zowel de man (36), als zijn 25-jarige vrouw verdacht worden van het mishandelen van elkaar. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Zonder te betalen

Berkel en Rodenrijs - In een supermarkt aan het Westerwater werd zaterdagmiddag 12 januari een 35-jarige inwoonster van Bergschenhoek betrapt op het niet afrekenen van de boodschappen met een waarde van ongeveer zestig euro. De vrouw is meegenomen naar het bureau en zal een bekeuring krijgen.

Auto in het water

Berkel en Rodenrijs - Op de Molenweg raakte vrijdagmiddag 11 januari een 20-jarige inwoonster van Rotterdam met haar auto te water. Zij kon zelf uit de auto klimmen en raakte niet gewond. De vrouw verklaarde naderhand dat zij moest uitwijken voor een tegenligger en daarbij de macht over het stuur verloor.

Reprimande na verbranden kerstbomen

Berkel en Rodenrijs - In de nabijheid van de Berkelse hockeyvereniging waren woensdagavond 9 januari om 20.00 uur drie jongens in de leeftijd van 14 jaar bezig met het verbranden van een aantal kerstbomen. Het vuurtje werd op een braakliggend terrein gesticht. Omdat de jongens zich zeer beleefd opstelden tegenover de gealarmeerde politieagenten, bleef het bij een reprimande.

Te diep in het glaasje gekeken

Bergschenhoek - In de nachtelijke uren van dinsdag 8 januari werd een 22-jarige automobilist uit Rotterdam op het Weg en Bos aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Dezelfde dag, maar dan om half twaalf 's avonds werd een 39-jarige inwoner van Bleiswijk aangehouden, omdat hij teveel gedronken had. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Betrokken bij aanrijding

Bleiswijk - Op de Kruisweg ontstond op 7 januari een aanrijding, waarbij een 44-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk betrokken was. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade.

Winkeldiefstal

Bleiswijk - Op vrijdag 11 januari probeerde een 51-jarige Bleiswijkse een aantal goederen te stelen uit een supermarkt aan de Dorpsstraat. Zij werd echter op heterdaad betrapt. De vrouw is aangehouden en kreeg een winkelverbod opgelegd. Ook moet ze een boete van ¤ 110,- betalen; de boodschappen gingen terug naar de winkel.

CDA Zoetermeer en Lansingerland eisen haalbaarheidsonderzoek

Lansingerland/Zoetermeer - De gezamenlijke CDA-gemeenteraadsfracties van Zoetermeer en Lansingerland willen in het verlengde van de Financiële Verkenning een haalbaarheidsonderzoek voor de inrichting van de nieuwe locatie BleiZo. (meer)

René Klawer nieuwe voorzitter VNO-NCW West

Rene Klawer
René Klawer (foto: Michel Porro).

Regio - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West op 10 januari in Den Haag is René Klawer officieel aangesteld als voorzitter van de regionale werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. (meer)

De Zonnebloem zet stamppottenmaaltijd op tafel

Zonnebleom
De gasten aan tafel konden kiezen uit verschillende
stamppotten.


Lansingerland - Op initiatief van de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs werd afgelopen zondag in samenwerking met de Rabobank Lansingerland alle Zonnebloem gasten uit Lansingerland en een aantal vrijwilligers een stamppottenmaaltijd voorgezet. (meer)

Onderscheiding voor organist Arjan Breukhoven

Onderscheiding
Paul Koppert speldt het draaginsigne op het revers van
Arjan Breukhoven.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 6 januari ontving de in Rotterdam woonachtige organist van de Berkelse Dorpskerk Arjan Breukhoven uit handen van Paul Koppert het Draaginsigne in Zilver namens de Protestantse Kerk in Nederland. (meer)

Gebedsdienst voor eenheid van de kerken

gebedsdienst
Het Chr. Gem. koor Shining uit Bergschenhoek, dat bestaat
uit ruim 35 enthousiaste zangers en staat o.l.v. Willemdirk v.d.
Berg, verleent medewerking aan de gebedsdienst in Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zondagavond 20 januari wordt om 19.00 uur door het IKO de jaarlijkse gebedsdienst voor de eenheid van de kerken gehouden in de r.k. kerk aan de Hoefweg. (meer)

Minister Donner spreekt over thema 'Meedoen aan de samenleving'

Minster Donner
Minister Donner.

Lansingerland/Westland - Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mr. J.P.H. Donner komt op maandagavond 21 januari naar de gemeente Westland. (meer)

Professor 'Weet-Ik-Veel' op bezoek bij De Regenboog

Professor
De machine die professor 'Weet-Ik-Veel' meebracht,
liet het afweten. Hopelijk hebben de leerlingen de
komende weken wel iets aan de uitvinding van de
professor.


Bergschenhoek - Op maandagmiddag 7 januari is het jaarlijkse project op CBS De Regenboog van start gegaan. Dit gebeurde met een toneelstuk met een technisch karakter. (meer)

Optreden vocaliste Deborah J. Carter

Deborah J. Carter
Deborah Carter.

Bleiswijk - Op zaterdagavond 2 februari treedt op uitnodiging van In a Jazz Tradition de Amerikaanse vocaliste Deborah J. Carter op in Sport & Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan te Bleiswijk. (meer)

Moeite met lezen?

Bleiswijk - 3B-Bibliotheek organiseert in haar vestiging in Bleiswijk een informatiebijeenkomst voor ouders met kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. (meer)

Zes uur van Nieuwkoop

Nieuwkoop
De deelnemende zwemmers (op willekeurige volgorde): Janneke
Radder, Marieke van Rijn, Janneke van Rijn, Esther Radder, Melissa
de Zeeuw, Ilona van der Knaap, Laura van der Knaap, Michael Straver,
Mike van der Beek, Jandirk Oostenbrink, Michelle Berg, Clarissa de
Bruin, Jos Nelisssen, Rick van der Stam, Michiel Reijns en Michel
Heschle.


Bleiswijk - Waar velen het nieuwe jaar begonnen met een nieuwjaarsduik zijn de Bleiswijkse Watervogels gestart met de '6 uur van Nieuwkoop'. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Pedagogische workshop 'Grenzen stellen'
Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT wil graag gastouders én ouders de gelegenheid geven om de pedagogische kennis weer eens bij te spijkeren. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag 20.00-01.00 uur. Ook dinsdag- en donderdag 14.30-17.30 uur en woensdag 19.30-22.00 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Alzheimercafé Lansingerland
Lansingerland/Bergschenhoek - 'Dementie of vergeetachtigheid' is het thema van het eerstvolgende Alzheimercafé Lansingerland op woensdagavond 16 januari van 19.00 tot 21.00 uur in dienstencentrum Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. Dr. Ziere, klinisch geriater aan de polikliniek geriatrie van het Havenziekenhuis Rotterdam zal over dit onderwerp een lezing geven. (meer)

Badmintonvereniging Fly Over presenteert 'monster'clinic

Badminton
De mensen die de clinics mede mogelijk maken met
staand v.l.n.r. Arless Tjin-Asjoe, Ruud Roso, Dennis Tjin-Asjoe.
Zittend Jorn Aagaard, Niko Koot en Rohin Mehra.


Bleiswijk - Na een langdurige voorbereiding kunnen vanaf maandag de Fly Over Clinics (FOC) van start gaan. (meer)

Biljartkampioenschap voor 60-plussers in Lansingerland

Biljart
Het prachtige domein van TOGB-biljart waar het toernooi
voor 60-plussers uit Lansingerland zal worden verspeeld.


Berkel en Rodenrijs - Wat kan een idee van een oud-voorzitter van een voetbalclub allemaal teweegbrengen. Sportvereniging TOGB heeft het ondervonden en is nog steeds in de wolken met zijn initiatief. (meer)

Berkelaren houden huis bij wielerverenging Ahoy

Wielrennen
Aad Treurniet hier in actie tijdens de veldritcompetitie in
Berkel en Rodenrijs op zaterdag 29 december jl. Ook afgelopen
zaterdag was hij actief in de laatste wedstrijd van het veldritseizoen.
(Foto Kees van der Stoep).


Rotterdam - De finale van de veldcompetitie in deze regio kreeg afgelopen zaterdag zijn finale op het parcours van de Rotterdamse Wielren Combinatie (RWC) Ahoy. (meer)

Wintersportgevoel bij HVB

Wintersportgevoel
Gezellig zittend aan lange tafels terwijl de vuurkorven
brandden en van een heerlijke maaltijd genoten kon worden,
ontstond een heus wintersportgevoel.


Bleiswijk - Zaterdag 5 januari werd bij Hockeyvereniging Bleiswijk het nieuwe jaar traditioneel ingeluid tijdens het Oliebollenfestijn. (meer)

Atletiek

Voorbereiding Rotterdam Marathon
Bleiswijk - Op zondag 27 januari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie een trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 25 km en er kunnen vijf verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De 30 km wordt op 2 maart op dezelfde wijze langs de Rotte gelopen en de ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 23 maart. De start is telkens om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug.
Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes); deelname is gratis.
Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep Ronnie Duinkerken, rduinkerken@zonnet.nl.

Egmond Halve Marathon
Bleiswijk - Op zondag 13 januari vond de 36ste editie van de PWN Egmond Halve Marathon plaats. Dit jaar was het vooral de wind die de deelnemers parten speelde. Er verschenen twee leden van De Kieviten aan de start. Bart Roefs eindigde in een tijd van 1.40.1. Ook Gerrit de Bruin presteerde goed, hij liep zijn tweede tijd ooit in Egmond. Volgens Gerrit waren de eerste kilometers door het dorp goed te doen, maar de zeven kilometer op het strand met forse tegenwind vielen hem zwaar. Terug door het duingebied, met de wind in de rug, finishte Gerrit in een tijd van 1.44.31.

Oliebollenloop
Bleiswijk - Op de laatste dag van het oude jaar vond in Schoonhoven de 25e editie van de Oliebollenloop plaats. Een peloton van ruim 600 deelnemers liep onder goede weersomstandigheden door het poldergebied van de Krimpenerwaard. Wim en Gerda van Dam, beiden lid van De Kieviten, namen deel aan de 10 kilometer en liepen allebei een nieuw persoonlijk record. Gerda eindigde in een tijd van 51.21; Wim finishte in 42.11.

Korfbal

KIOS-Weidevogels:13-9
Bleiswijk - Weidevogels bezet momenteel de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. De Bleiswijkse ploeg begon tegen Kios met een gewijzigde basisopstelling: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut. Helaas kon het team niet overtuigen. Er werd niet genoeg gescoord en Weidevogels kon geen echte vuist maken. Komend weekend moet Weidevogels tegen Madjoe uit, de enige ploeg waar zij dit seizoen de punten tegen pakte en die als concurrent voor de laatste plek moet worden gezien.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Een aantal pupillen en junioren van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk heeft dit weekend weer wedstrijden geschaatst op De Uithof in Den Haag. De junioren C1 en C2 rijders hebben een 100, 300 en 500 meter geschaatst en de junioren C3 en de pupillen-2 rijders een 1000 meter. Ook deze week hebben de rijders van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk het goed gedaan. Merith van 't Hoff verbeterde zich op alle afstanden, Marc van Vliet is gepromoveerd naar C2, Duko Bos wist een kleine 10 seconden van zijn PR-tijd af te halen met een technisch zeer goede 1000 meter en Bart van Oosterhout reed een keurige tijd met zijn eerste 1000 meter.
De uitslagen: Merith van 't Hoff 100m 12.87 (PR), 300m 31.36 (PR), 500m 50.26 (PR); Kim Bos 100m 12.94 (PR), 300m 31.91 (PR), 500m 53.35; Claudia Oranje 100m 13.21, 300m 32.85, 500m 50.90 ; Bob Ammerlaan 100m 12.45 (PR), 300m 30.45, 500m 48.58; Marc van Vliet 1000m 1.39.59 (PR + promotie C2); Bart van Oosterhout 1000m 1.49.40 (PR); Duko Bos 1000m 1.46.95 (PR). Menno van Winden 100m 12.26, 300m 29.53, 500m 45.68.

Handbal

Oliveo-TOGB: 17-19 (d)
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijden bij buur Pijnacker startte niet goed voor TOGB. Oliveo kwam meteen voor te staan. TOGB had het geluk dat Oliveo toch veelal alleen uit dode spelmomenten wist te scoren zoals vrije worpen. Daarnaast kregen ze regelmatig een penalty toegewezen, maar de dames misten keer op keer deze kansen, waardoor TOGB in de wedstrijd kon blijven. Het rustsignaal klonk bij 11-9, maar na rust veranderden vier doelpunten op rij voor TOGB de stand van een achterstand naar een voorsprong. Oliveo probeerde telkens terug te komen, maar gelukkig gooide de goed keepende Mariska Weerheim menigmaal roet in het eten. Uiteindelijk werd er zelfs overgegaan op een alles of niets man-op-man-dekking. Toch wisten de dames van TOGB het hoofd zo koel mogelijk te houden in die slotminuten, mede dankzij steun van het meegereisde publiek. Zo kon de voorsprong vast worden gehouden en bij een stand van 17-19 floten de scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd. Dinsdag 15 januari moeten de dames alweer thuis aantreden voor de derde wedstrijd om de Jan Alma Cup. Er wordt gespeeld in de Oostmeerhal om 20.00 uur.

Voetbal

Berkel-Reiger Boys: 0-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Na anderhalve minuut in de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys lag de bal al op de stip; Cynthia Gonsalvez tikte haar tegenspeelster onderuit en de scheidsrechter wees onherroepelijk naar de stip. Hoewel Jennifer Gittling wel de goede hoek koos ging de bal er in en zo keek Berkel al snel tegen een achterstand aan. De tweede helft startte Berkel fel en maakte het de tegenstander weer zo moeilijk mogelijk. Met drie verse wissels probeerde Berkel er nog een punt uit te slepen, maar het mocht niet zo zijn. In de laatste minuut kreeg Reiger Boys zelfs de kans op nog een treffer, maar een penalty - gegeven na een overtreding en geel van Janneke Lamens - was een prooi voor Jennifer.

Volleybal

Spivo-Van der Breggen/Volley2B: 0-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag speelde het eerste damesteam van Van der Breggen/Volley2B haar laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Er moest in Spijkenisse gespeeld worden tegen de nummer 4 en dus werd een lastige tegenstander verwacht. De meeste last kwam echter vanuit het eigen team met het ontbreken van de coach en een aantal vaste speelsters. Deze elementen stonden echter een klinkende overwinning niet in de weg. Er werd relatief eenvoudig met 4-0 gewonnen. De setstanden waren twee maal 25-23, 25-22 en 25-16. De komende week begint de het tweede en laatste gedeelte van de competitie. De doelstelling blijft promotie naar de promotieklasse en dus zal er op regelmatige basis met 4-0 gewonnen moeten worden.

Van der Breggen/ Volley2B-Fusion: 4-0
Lansingerland - In de eerste set begon Volley2B sterk, met het spelen van de eigen tempo werd Fusion al snel op achterstand gezet. Vooral de combinaties waren voor de mannen uit Rotterdam onhoudbaar. Hierdoor werd met gemak de eerste set binnengehaald 25-18.
De tweede set slopen er wat foutjes in het spel van de nummer twee van de competitie, maar Fusion heeft geen enkel moment daarvan kunnen profiteren. Van der Breggen/Volley2B bleek veel meer aanvallend vermogen in huis te hebben, zodat op de beslissende een bal hard op de grond werd geslagen. Ook deze set werd gewonnen 25-22. De derde set zakte het tempo een beetje weg. Met het inbrengen van jeugdspeler Rik van Dijk werd het tempo weer hersteld. De set werd dan ook binnengehaald met 25-20. De laatste set kwam Van der Breggen/Volley2B niet meer in de problemen; aan het begin konden de gasten nog mee komen, maar met het inbrengen van Ronald Havenaar was de tegenstand gebroken. De set werd vrij uitgespeeld en zo werd de winst veilig gesteld: 25-14.
Door het verlies van de koploper mag Volley2B zich nu koploper noemen met 4 punten voor op de nummer 2. De volgende wedstrijd is in Zwijndrecht tegen Switch.

Wielrennen

Resultaten renners Ahoy
Lansingerland - De vernieuwde wielerploeg van RWC Ahoy is het 'wielerjaar' 2008 goed begonnen. Eén dag nadat Berkelaar Marco van der Stoep zijn veldritseizoen afsloot met een zege in de cross op het parcours aan de Rotterdamse Doenkade, liet Marco's clubgenoot, eliterenner Pieter Scheerens zondag al de eerste overwinning op de weg noteren. Hij was - tussen veertig deelnemers - de sterkste in een trainingskoers bij DTS in Zaandam. In de nationale veldritten blijft Harm Bronkhorst zorgen voor positieve publiciteit voor zijn op de noordrand van Rotterdam en Lansingerland gerichte vereniging. Na zijn knappe elfde plaats in het NK voor eliterenners in St. Michielsgestel, pakte Bronkhorst nu weer een vijfde prijs in het Brabantse Bakel. Winnaar was daar Rik van IJzendoorn uit Tiel. Bij de nieuwelingen (15 en 16 jaar) in Bakel werd Berkelaar Fabian Ammerlaan in een sterk veld zestiende.

Tien jaar deelname aan Roparun door FloraHolland

Bleiswijk/Naaldwijk - Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 mei (Pinksterweekend) doet het team van FloraHolland voor de tiende keer mee aan de Roparun. (meer)

Oranje zaalhockeydames oefenen in Oostmeerhal

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 17 januari zal om 16.15 uur een zaalhockey oefenwedstrijd gespeeld worden door de dames van Oranje tegen Jongens A1 van HC Rotterdam. Dit in het kader van de voorbereiding van de dames op het Europese Kampioenschap zaalhockey, dat van 25 tot en met 27 januari in Spanje wordt gehouden. (meer)

Reünie korfballers Fortuna/Tempus

Delft - Op 3 februari 1957 werd korfbalvereniging Fortuna/Tempus opgericht. Op 3 februari van het afgelopen jaar bestond de vereniging 50 jaar. Om het herdenkingsjaar af te sluiten organiseert Fortuna/Tempus op 2 februari 2008 een reünie en aansluitend een feestavond voor haar leden, oud-leden en donateurs. De reünie begint om 15.00 uur. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Alexandrie'66 - BVCB
Soccer Boys - DWO 15.00 uur
Leonidas - Berkel
't Zand DA1-Berkel DA1 14.45 uur (KNVB Beker)

Zondag:
Boshuizen - TOGB
DJSCR - Soccer Boys

Zwart/wit feest sluit Kievitenjaar feestelijk af

Zwart wit feest
De prijswinnaars bijeen.

Bleiswijk - Aan het begin van het nieuwe jaar kwamen de leden van atletiekvereniging De Kieviten - zoals jaarlijks gebruikelijk - bij elkaar om terug te blikken op het afgesloten sportjaar. (meer)

'Toverij achter de letter' in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk - Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk houdt ds. E. van Rooijen op vrijdag 25 januari een lezing in het historisch kerkgebouw aan de Bleiswijkse Kerkstraat, aanvang 20.00 uur. (meer)

Jeugdgroep de Kas organiseert een cabaretavond voor jongeren

Lansingerland - Opnieuw staat de jongeren van Lansingerland en omgeving een grandioze cabaretavond te wachten. Jeugdgroep de Kas organiseerde in 2006 al een hele leuke avond rondom cabaretgroep "De Oermannen" en het succes was zo groot dat de 15-plussers van de Kas besloten te gaan voor een herhaling. (meer)

Sociale vaardigheidstrainingen en theatercursussen Theater Vlammen

Lansingerland - Theater Vlammen start binnenkort met verschillende theatercursussen voor jong en oud. Naast de lopende cursussen is er ook een kennismakingscursus improvisatietheater. (meer)

Ontwerp een verkiezingsposter en win een geldbedrag

Bleiswijk/Bergschenhoek - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - waar de dorpskernen Bleiswijk en Bergschenhoek onder ressorteren - roept eenieder op mee te doen aan het ontwerpen van een verkiezingsposter. (meer)

Spinningmarathon voor Hartstichting

Bleiswijk - Op zondag 20 januari wordt bij Sport & Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a te Bleiswijk, een spinningmarathon gehouden. Teams kunnen van 10.00 tot 15.00 uur meedoen en fietsen voor het goede doel. (meer)

Collectanten Hoofdcollecte gezocht

Bergschenhoek - In de week van 28 januari tot en met 2 februari wordt weer de gezamenlijke collecte van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid gehouden, onder de naam "Hoofdcollecte van Nederland". De opbrengst van de collecte gaat naar onderzoek en voorlichting.
Voor Bergschenhoek zijn nog collectanten nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Schuring, Vogelwikke 6, tel. 010 - 888 31 87.
Zie ook de website www.hoofdcollecte.nl.

Afscheid Marja Vis

Zoetermeer - Marja Vis, verpleegkundig coördinator oncologie, neemt na 25 jaar dienstverband afscheid van 't Lange Land ziekenhuis. Zij gaat met de OBU (vervroegd pensioen). Maar liefst 43 jaar heeft zij als verpleegkundige gewerkt, inclusief haar opleiding tot verpleegkundige A. In haar loopbaan heeft zij verschillende leidinggevende functies verricht in verschillende ziekenhuizen. De laatste jaren is zij werkzaam geweest als verpleegkundig coördinator oncologie. Veel (ex)patiënten kennen Marja, mede dankzij het veelvuldig langdurige contact met patiënten vanuit haar functie.
Op 22 januari vindt de afscheidsbijeenkomst voor Marja Vis plaats vanaf 16.00 uur in de Toneelzaal van 't Lange Land Ziekenhuis. Patiënten, ex-patiënten en hun partners en familieleden, ex-collega's: iedereen is van harte welkom.

Nieuwe EHBO-cursus

Bleiswijk - Weet u waar de meeste ongelukken gebeuren? In en om het huis. Weet u dan wat u moet doen? De meeste mensen weten het niet. Wilt u het wel weten? Volg dan een cursus EHBO. De EHBO-vereniging Bleiswijk start in januari 2008 weer met een nieuwe cursus EHBO en er is nog plaats.
Op de cursus leren de deelnemers enige kennis van het menselijk lichaam en hoe men moet omgaan met ernstige verwondingen. Tevens krijgt men verbandleer en reanimatie. De meeste ongevallen gebeuren immers in en om het huis.
Voor leden van een vereniging geldt een speciaal tarief. De avond wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur naast het Craenenborggebouw achter de korfbal.
Aanmelding/informatie: www.ehbo-bleiswijk.nl of bel met Janny Hofman, secretaris, tel. 010 - 521 24 17 ('s avonds na 18.30 uur) of 06 - 254 628 09 (overdag). Mailen kan ook, stuur het inschrijfformulier dan als bijlage naar: secretaris@ehbo-bleiswijk.nl.

Vrijwilligerswerk in De Leeuwerik

Bleiswijk - Vrijwilligers/-sters zijn hard nodig en vormen een zeer onmisbare groep voor diverse werkzaamheden met name voor het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. Er worden gastdames en/of -heren gevraagd voor de bediening aan het buffet en ontvangst van bezoekers, voor de dinsdag- en donderdagmiddag,
Belangstellenden voor bovengenoemde vrijwilligerstaak kunnen bellen met mevrouw L. Engelen, die ook nadere informatie kan geven, tel. 06 - 150 543 28. Kijk ook eens op de website www.de-leeuwerik.info.

Cursus babymassage

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 18 februari de cursus Babymassage. In deze cursus leren de deelnemers de lichaamstaal van hun baby te verstaan. Er zijn vier wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en deze zijn bedoeld voor ouders van baby's van ongeveer twee tot negen maanden oud. De cursus start op 18 februari en wordt gehouden van 09.30 tot 11.00 uur in Bergschenhoek.
Inschrijving en informatie (o.a. over de kosten): de Zorglijn, telefoonnummer 0900-9300 of mail naar cursussen@vierstroomzorgring.nl.

Cadeaushop De Oudelandse Hof

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 20 januari wordt in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 een cadeaushop geopend. Het is een initiatief van één van de medewerkers, Minke Vink, en vrijwilligers. Er worden allerlei cadeauartikelen verkocht, waarvan een aantal gemaakt wordt door de bewoners zelf. De opbrengsten worden gebruikt voor bijvoorbeeld een gezellige aankleding voor het nieuwe woonzorgcentrum.
De winkel wordt bemand door vrijwilligers. Wie het leuk vindt om in een winkel te werken in de weekenden, kan zich aanmelden via telefoonnummer 010 - 422 12 55.
De winkel zal vanaf 20 januari ieder weekend vanaf 13.00 uur geopend zijn voor bezoekers en bewoners.

Het bevalt beter met een doula

Bevalt beter
Maren en Astrid Schoormans met staande op de achtergrond
Malua te Lintelo. Op de voorgrond Nina en baby Nadia.


Berkel en Rodenrijs - De bevalling van je baby is een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Je bereid je er, samen met je partner, zo goed mogelijk op voor. (meer)

Berkels jongerencentrum opent de deuren

Jongerecentrum
Er wordt deze week nog hard gewerkt om alles op tijd
klaar te krijgen.


Berkel en Rodenrijs - Met een Open Huis voor alle belangstellenden - dus zowel jongeren als ouders en andere volwassenen - wordt zaterdagmiddag 19 januari het jongerencentrum van Berkel en Rodenrijs geopend. (meer)

Voorlopig geen vrachtvervoer over de HSL

Lansingerland - Sinds juni vorig jaar circuleren berichten over de plannen van HST Cargo, een consortium dat vracht wil gaan vervoeren over de HSL. Berichten die leidden tot de nodige verontrusting bij bestuur in inwoners van Lansingerland. (meer)

Informatie- en discussieavond 380 kV verbinding

Lansingerland - In aansluiting op de jaarvergadering van de bewonersvereniging Meerpolder wordt op woensdag 16 januari om 20.45 uur een informatie- en discussieavond gehouden over het door het rijk geplande traject van hoogspanningsmasten. (meer)

Kabelmaatschappij schrapt budgetabonnement omdat er niet genoeg aan verdiend wordt

Bergschenhoek - Kabelmaatschappij Casema, de aanbieder van kabel TV en -radio in Bergschenhoek, biedt per 1 januari 2008 niet meer het zogenaamde budgetabonnement aan, het goedkope pakket dat alleen de publieke zenders omvat. De programmaraad BCNZ is er niet gelukkig mee. (meer)

Aanrijding op zebrapad

Bergschenhoek - Op woensdag 2 januari jongstleden werd een 85-jarige inwoner van Bergschenhoek aangereden op een zebrapad in de Dorpsstraat in zijn woonplaats. (meer)

Kerstboom vernield

Kerstboom vernield
De lege plantenbak is alles wat achterbleef.

Berkel en Rodenrijs - Een pracht van een boom stond er op het plein van de Prins Willem-Alexanderschool. Een enorme kerstboom die door een betrokken ouder aan de school werd geschonken. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut