Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Pre Riders gaan knallen

<i>Foto
De fietsploeg vlak voor de start: (in willekeurige volgorde) Rens Wijnands, Joost Kerklaan, Ben Scholtes, Cor en Joop Haakman, John Vollebregt, Joop Koops, Wilfred Ruitenberg, Gerdian Timmerman, Martin van der Togt en Mark Breugem.

Lansingerland - Fietsen aan de kant, sponsorkleding aan en even bijpraten over de te volgen route: zaterdagochtend in alle vroegte kwam een groep ondernemers bijeen in de tuin van Ben Scholtes aan de Noordersingel. Niet alleen voor een bak koffie, maar tevens voor de start van een bijzondere fietsroute. (meer)

Kinderopvang en BSO Just Kiddies opent tweede vestiging

<i>Foto</i><br />
Het fraaie pand in de Dorpsstraat waar voldoende ruimte is voor de kinderen; zowel binnen als in de grote achtertuin.

Bleiswijk - Just Kiddies, een kleinschalige kwalitatief hoogwaardige kinderopvang waarbij persoonlijke aandacht en kleinschaligheid centraal staan, bleek vanaf de opening begin 2006 zo goed te bevallen bij ouders en kinderen, dat onlangs besloten werd een tweede vestiging te openen. (meer)

Varend Corso Westland wordt 'Werelds!' spektakelstuk

<i>Foto</i><br />
Het varend corso voor een aantrekkelijke vakantiedag.

Naaldwijk - Nog een paar dagen en dan kan het grote genieten weer beginnen. Op 1, 2 en 3 augustus zijn de wateren in het Westland en omliggende gemeenten weer het decor voor een fantastisch evenement: het Varend Corso Westland. (meer)

Jongeren komen vanuit de hele wereld bijeen in Youth Exchange-programma

<i>Foto</i><br />
Samen met de jongeren en de organisatoren poseerde de burgemeester voor een van de tipi's waar de jongeren de komende tien dagen in zouden overnachten.

Bergschenhoek - Een heel belangrijke peiler van de wereldwijde Lions organisatie is het internationale jeugduitwisselingsprogramma. (meer)

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs - Bij een snelheidscontrole, dinsdagochtend 22 juli tussen half tien en half twaalf uitgevoerd op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs, werden 632 passanten gecontroleerd. Op de weg waar 50km mag worden gereden werd een hoogste snelheid gemeten van 90. In totaal kunnen 70 overtreders van de maximum snelheid een proces verbaal in hun brievenbus verwachten.

Step gevonden

Berkel en Rodenrijs - In de Wilhelminastraat werd een blauwe aluminium step van het merk Wanda King gevonden met op het frame de letters YPEEH. De eigenaar hiervan kan zich melden bij het politiebureau in Berkel en Rodenrijs.

Rotterdammer mag niet verder

Berkel en Rodenrijs - Bij een controle op de N471, maandag 28 juli, werd een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had een ontzegging rijbevoegdheid en bovendien stond er op zijn naam nog een boete van ruim 600 euro open. De man werd aangehouden en kreeg ook nu een proces verbaal.

Een buurman om in de gaten te houden

Berkel en Rodenrijs - Na een tip ging de politie op woensdag 23 juli op bezoek bij een 32-jarige Berkelaar aan de Burgemeester Hendrixstraat. In het huis werden naast verdovende middelen tevens een wapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De man is aangehouden.

Inbraak opgelost

Bleiswijk - Met de aanhouding van vier jeugdige Bleiswijkers in de leeftijd van 14 en 15 jaar is een inbraak aan de Lijsterbesdreef - gepleegd op 31 mei - opgelost. Na gehoord te zijn kregen de vier een proces verbaal.

Ruit ingegooid

Bergschenhoek - Twee mannen uit Bergschenhoek - 17 en 23 jaar - bleken er lol in te hebben zondag 27 juli een ruit van een winkel in het centrum van Bergschenhoek te vernielen. Ze werden, rijdend op een scooter, aangehouden.

Te veel alcohol genuttigd

Bleiswijk - Een 34-jarige Bleiswijker bleek zondagnacht achter het stuur van zijn auto gekropen te zijn, terwijl hij te veel alcohol had gedronken. Op de Groendalseweg werd hij aangehouden, waarna hij niet alleen een rijverbod kreeg, maar tevens zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Voetbal

Wout van Overdamtoernooi
Bergschenhoek - Op 9 augustus komt BVCB uit Bergschenhoek voor de 3de keer uit op
het gratis toegankelijke Wout van Overdamtoernooi dat bij Oliveo in Pijnacker wordt gespeeld. Naast de 1ste selecties van BVCB en Oliveo zullen de beloftenteams van FC Groningen, FC Utrecht, Vitesse, NEC, Willem2, Sparta, Royal Antwerp en Germinal Beerschot garant staan voor attractief technisch voetbal.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 950 duiven vlogen zaterdag 26 juli mee in een wedvlucht vanuit St. Quentin. Ze werden om 09.15 uur gelost met noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen in de A-ploeg waren van: 1, 2, 3, 5 en 6. D.v.d. Vrede, 4 en 7. C.v.d. IJssel, 8. B.v.d. Burg, 9. M.v.d. Ende en 10. A.v.d. Burg. De eerste drie in de B-ploeg waren van: 1 en 3. B. Hertog en 2. A. van Weelden.
Het poultje werd gewonnen door A.v.d. Burg met prijs 46 en de jaarling was voor B.v.d. Burg met prijs 55.

Atletiek

Halve marathon van punt naar punt
Bleiswijk - De halve marathon tussen Lauwersoog en Ulrum is een begrip in Nederland. Deze loop van 'punt tot punt' is tot al 18 keer onder zomerse, soms zelfs tropische omstandigheden gehouden. Ook dit jaar waren de omstandigheden zwaar: volle zon, 31 graden, broeierig en geen wind. De route is sfeervol door het Lauwersmeergebied, met een afwisselend, geheel verhard parcours over de bodem van de voormalige Lauwerszee. Ronnie Duinkerken en Janna Brand van atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten namen zaterdag deel aan deze wedstrijd. Ronnie eindigde als achtste in de wedstrijd en noteerde een eindtijd van 1 uur 17 minuten en 53 seconden. Janna Brand veroverde een podiumplaats bij de dames, ze werd derde in een tijd van 1 uur 37 minuten en 25 seconden. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Buddy Greene geeft concert in De Ark
Berkel en Rodenrijs - Buddy Greene, één van de grote namen in de country gospelmuziek, verzorgt op woensdag 6 augustus een concert in De Ark aan de Oranjestraat te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk - Tot en met vrijdag 5 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Nieuwe winkels en woningen in Berkel-Centrum

<i>Foto</i><br />
Een stukje historie gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw.


Berkel en Rodenrijs - Op de hoek van de Kerksingel en de Wilhelminastraat gaapt sinds vorige week een groot gat. De gebouwen - drie in totaal - die op de hoek stonden, waaronder De Tol, zijn afgebroken.

(meer)

Bedrijvenpark Omega officieel geopendBleiswijk - Als onderdeel van het Prisma bedrijvenpark op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer is vorige week Bedrijvenpark Omega officieel in gebruik genomen. Dit bestaat uit 24 hoogwaardige bedrijfsruimten, verdeeld over drie bedrijfsverzamelgebouwen.


(meer)

'Zwarte pad' verleden tijd

<i>Foto</i><br />
Het oude bordje wordt verwijderd, waardoor het nieuwe tevoorschijn komt.


Berkel en Rodenrijs - De weergoden waren de organisatoren en fietsers, donderdagmiddag 17 juli present onder het viaduct aan het begin van het Zwarte pad, niet gunstig gezind. (meer)

Samen de schouders onder een veilig bedrijvenpark Oudeland

<i>Foto</i><br />
De gemeente Lansingerland, Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland, Politieregio Rotterdam-Rijnmond en Brandweer Rotterdam-Rijnmond spreken met deze ondertekening uit samen zorg te dragen voor veiligheid op het bedrijvenpark


Berkel en Rodenrijs - In een nauwe samenwerking gáán de gemeente, parkmanagement, politie en brandweer voor een veilig bedrijvenpark Oudeland. Donderdag kwam men bijeen om een convenant te ondertekenen voor integrale veiligheid op het nieuwe bedrijvenpark Oudeland in Rodenrijs. (meer)

Rottepop klopt

Foto
Na de eerste band Vixy die de voorronden won maakte
Di-rect om één uur z'n opwachting voor het publiek van
Rottepop.


Lansingerland - Vanaf zaterdag 12 juli staat Lansingerland muzikaal op de kaart. Met artiesten als onder andere Di-rect, Van Velzen en Racoon heeft Rottepop ongetwijfeld een plek verdiend op de agenda van toppers wat betreft festivals. (meer)

Veilingmeester Rita Verdonk gunt de gemeente de behalijn

Foto
Met verve hanteerde veilingmeester Rita Verdonk de hamer.

Bleiswijk - De originele juli-actie van Van der Linde Interieur en Van der Linde Lingerie zal niet snel vergeten worden. (meer)

Uitslaande brand wakkert aan

Foto
Een grote uitslaande brand aan de Vosmaerstraat.

Berkel en Rodenrijs - Brandweer en politie spoedden zich zaterdagavond 12 juli even voor tienen met gezwinde spoed richting Vosmaerstraat in 't Rodenrijs voor een felle uitslaande brand in een woning. (meer)

Onderbroeken- en roeilol met prijswinnaars

Foto
De megaslip, opgehangen langs de Rotte, maakte
grote indruk.


Lansingerland - Tijdens de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van Van der Linde Interieur en Van der Linde Lingerie werden enkele prijsvragen uitgeschreven waarmee leuke prijzen te winnen waren. (meer)

Veel gebreken bij caravancontrole

Lansingerland - Vrijdag 11 juli hielden medewerkers van Bureau Verkeer van Politie Haaglanden nabij Rijksweg A13 een controle van het recreatieverkeer. De politie controleerde in totaal 43 combinaties met caravans en andere combinaties. In 26 gevallen werd er proces-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten; geen losbreek reminrichting, gescheurde velgen, overbelading waarvan twee uitschieters van 22% en 27%, geen hulpkoppeling, niet de vereiste opzetspiegels, verlichtingsproblemen, geen kentekenbewijs, niet voorzien van vereiste reflectie, beschadigde banden en niet werkende richtingaanwijzers. Eén aanhangwagen was in een dusdanige technische staat dat deze door een takelbedrijf moest worden opgehaald omdat verder rijden onverantwoord was.

Overlast jeugd

Bergschenhoek - Voetballende jongeren zorgden dinsdagavond 8 juli rond de klok van negenen voor overlast op het schoolplein bij de Stampioendreef te Bergschenhoek. De politie kwam ter plaatse en sprak de jongeren hier op aan, waarna de rust weerkeerde.

Man onwel

Bergschenhoek - Een 22-jarige man werd woensdag 9 juli onwel toen hij 's middags rond drie uur over de Boekweitveld reed. De Hoeksenaar reed tegen een personenauto aan, maar hield er geen ernstig letsel aan over.

TV in brand

Berkel en Rodenrijs - Dankzij een alerte buurman bleef het dinsdag 8 juli bij een melding voor de brandweer. Aan de Planetenweg bleek een tv in brand te staan. De 72-jarige buurman reageerde meteen en zette de kijkkast buiten. Voor alle zekerheid werd hij samen met de bewoner van het pand voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze erg veel rook hadden ingeademd.

Informatique Rallyteam maakt indruk met nieuwe rallywagen

Foto
De fraaie opvallende wagen van Informatique.

Lansingerland - De nieuwe rallywagen van het Informatique rallyteam debuteert met een 2e plaats in de klasse. Theo van den Berg en Etienne Struijs hebben in het weekend voor het eerst met hun nieuwe rallywagen gereden tijdens de ExoticGreen rally. (meer)

Bunnik Open zet 376 partijen op de baan

 Foto
Bleiswijkse toppers samen met naamgever aan het
toernooi Fred Bunnik.


Bleiswijk - Het jaarlijkse Bunnik Open, de tennistopper voor de jeugd en georganiseerd op de banen van LTV Bleiswijk, werd een groot succes. (meer)

Rattlesnake Shake in podiumcafé Ome Ab

Foto
Rattlesnake Shake komt naar de Noordeindseweg.

Berkel en Rodenrijs - Al meer dan 15 jaar houdt Rattlesnake Shake een ongekende live reputatie hoog. De balans tussen heftig en hitgevoelig is al jaren een schot in de roos en de in Oss gerijpte mannen weten telkens van elk optreden weer een waar spektakel te maken. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietstochten 3Bondenclub
Berkel en Rodenrijs - De Driebondenclub organiseert elke twee weken een woensdagavondfietstocht. Aanwezig 17.45 uur, zodat om 18.00 uur gestart kan worden vanaf het Atrium bij Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag 20.00-01.00 uur. Ook dinsdag- en donderdag 14.30-17.30 uur en woensdag 19.30-22.00 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Zomeravondwandelingen Koornmolengat
Zevenhuizen/Bleiswijk - Tot en met vrijdag 5 september worden elke vrijdagavond door en om het Koornmolengat zomeravondwandelingen georganiseerd door Natuur- en Vogelwacht Rotta. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 525 duiven vlogen zaterdag 12 juli mee met een wedvlucht vanuit Creil. Ze werden om 11.30 gelost met westenwind. De eerste tien die binnenkwamen in de A-groep waren van: 1. A.v.d. Burg, 2, 8 en 9. D.v.d. Vrede, 3. J. Zeelenberg, 4. L.A. Kooke, 5 en 10. C. Romein, 6 en 7. M.v.d. Ende. In de B-ploeg waren de eerste drie van: 1 en 2. S. Huksloot en 3. D. Stedehouder.
Aan de wedvlucht vanuit St.Quentin deden in totaal 1016 duiven mee. De eerste tien die hiervan binnen kwamen in de A-ploeg waren van: S. Huksloot, 2 en 9. C. Romein, 3 en 5. D.v.d. Vrede, 4 en 6. A.v.d. Burg, 7 en 8. J.v.d. Berg en 10. M.v.d. Ende. In de B-ploeg waren de eerste rie van: 1 en 2. S. Paul, 3. G. Boutesteijn.

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk.
Woensdagavond 9 juli is er door 18 deelnemers gevist aan de Rubenslaan in Bergschenhoek.
Het heeft de hele avond geregend en er zit wel vis, maar ze waren bijna niet te vangen.
Er is slechts 6,75 kg. gevangen; het slechtste resultaat dit seizoen!
De uitslag van deze wedstrijd: 1. Kees Hulst(1,3 kg.), 2. Jan v.d. Burg(0,8 kg.)
en 3. Jan Valkenburg(0,7 kg.).
In de totaalstand na zeven wedstrijden komt weer een kleine verandering, maar Jan Valkenburg staat wel erg duidelijk als eerste vermeld; nr.2: Ben v.d. Berg en 3. Rob van Dijk.
Woensdag 16 juli wordt er gevist in de Rotte bij Ottenvanger.

Atletiek

Baanwedstrijd in Naaldwijk
Bleiswijk - Donderdag 10 juli nam Ronnie Duinkerken, lid van De Kieviten, deel aan een 3 kilometer baanwedstrijd in Naaldwijk. Hij eindigde als vijfde in een tijd van 9 minuten en 28 seconden, slechts drie luttele seconden boven het stokoude clubrecord van De Kieviten. Zijn eindtijd was echter wel een verbetering van zijn persoonlijk record met maar liefst 17 seconden. (meer)

Honkbal

Pioniers-Orioles: 0-5
Bergschenhoek - Orioles heeft zondag zijn derde overwinning op rij gepakt. Pioniers werd door goed veldwerk en pitching aan de kant gezet. Brendan Schoemaker was de startende werper en hij gooide wederom om grandioze wijze. De ervaren slagploeg van Pioniers, die zelfs enkele hoofdklassers in de selectie had, kon moeilijk op de honken komen. Over de hele wedstrijd had de ploeg uit hoofddorp zelf maar twee honkslagen. Orioles was aanvallend wel bij de les en nam in de tweede inning een voorsprong van twee punten. De ploeg uit Bergschenhoek bouwde die voorsprong in de loop van de wedstrijd uit, door om de paar inningen punten te sprokkelen. Orioles had een paar kansen om een grotere voorsprong te pakken, maar een aantal goede verdedigende acties van Pioniers voorkwam dit. Orioles maakte echter verdedigend ook geen fouten en zorgde ervoor dat geen enkele slagman over de thuisplaat kwam. Schoemaker sloot de wedstrijd af in stijl door de laatste slagman met drie slag aan de kant te zetten. Orioles heeft vanwege de zomerstop nu enkele weken vrij. Op 10 augustus speelt Orioles de thuiswedstrijd tegen Hawks.

Floralia 2008

Foto
De kanjers van Floralia 2008 met hun schitterende geranium.

Lansingerland - De groep kinderen wordt elk jaar groter, maar het aantal groeit mee met de groei van het dorp, dus dat zal de komende jaren zeker niet minder worden. (meer)

Directeur Huijser feestelijk onthaald

Foto
In een lawaaioptocht begeleidden leerlingen, collega’s
en ouders Eric Jan Huijser naar de feestzaal in Berghonk.


Lansingerland – Met veel getoeter, gebel en getetter werd meester Eric Jan
Huijser vrijdagochtend in een cabriolet door zowel Berkel en Rodenrijs als (meer)

Comedia Elastico maakt hoogtepunt van Juffendag

Foto
Grappige clowns en acrobatiek gingen hand in hand.

Bleiswijk – Alle juffen van basisschool De Klimophoeve in Bleiswijk vierden
op dinsdag 1 juli hun verjaardag. Juffendag mocht ook dit jaar weer een (meer)

Agility-wedstrijd trekt veel deelnemers naar het Lage Bergse Bos

Foto
Tanja in actie met haar hond.

Bergschenhoek – Op het terrein van de Kynologenclub Rotterdam (KC
Rotterdam), gelegen aan het Bunzingpad op Bergschenhoeks terrein in het (meer)

Informatieavond Mobiliteitsplan Lansingerland

Foto
Op panelen kon worden bekeken hoe de situatie nu
is en wat de plannen zijn.


Lansingerland - Het college van b. en w. behandelde op 17 juni het concept-
visiedocument Mobiliteitsplan Lansingerland. Het document werd aan het
(meer)

Val van klimwand

Bergschenhoek – Zondagmiddag 6 juli vond er een ongeval plaats bij de
klimwand bij Outdoor Valley. Een 28-jarige man uit Utrecht kwam –
(meer)

Vals paspoort

Bergschenhoek – Op de Hogelanddreef heeft een medewerker van Groenservice
ZH een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het in bezit
(meer)

Kop-staartbotsing

Bergschenhoek – Op de Leeuwenhoekweg ontstond op dinsdag 1 juli een kop-
staartbotsing waarbij drie voertuigen betrokken waren. Op het moment dat
(meer)

Winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 4 juli werd in een supermarkt aan de
Nieuwstraat een 49-jarige man uit Berkel aangehouden op verdenking van
(meer)

Boetes bij verkeerscontrole

Berkel en Rodenrijs – Op de Rodenrijseweg/Anjerdreef werd op vrijdag 4 juli
tussen 14.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden
(meer)

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs – Op de Oudelandselaan werd op 3 juli tussen 13.00 en
14.00 uur ter hoogte van de sportvelden een snelheidscontrole gehouden. De
hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur, daar waar 50 is toegestaan. Van
de 122 reden 8 automobilisten te hard.

Schuur in brand

Berkel en Rodenrijs – Op de Noordeindseweg stond op donderdag 3 juli rond
de klok van vier uur ’s middags een schuur in brand. De snel ter plekke (meer)

Bromfiets gestolen

Berkel en Rodenrijs – Een 29-jarige inwoonster van Berkel en Rodenrijs
heeft vorige week aangifte gedaan van diefstal van haar bromfiets. Ze had
(meer)

Onwel

Bleiswijk – Op het fietspand langs de Hoefweg werd op 4 juli om 21.15 uur
een fietser aangetroffen die onwel bleek te zijn geworden. De man had een (meer)

Te snel gereden

Lansingerland - Op verschillende locaties in onze omgeving zijn
woensdagochtend en -middag 2 juli door de politie verkeerscontroles (meer)

Inbraak in niet afgesloten schuren

Bleiswijk - Zaterdagochtend 5 juli kreeg de politie rond de klok van vier
uur melding van een inbraak in een schuur aan de Hoekeindseweg. Een getuige (meer)

Rommelmarkt levert 1840 euro op

Foto
Er werd heel wat afgesnuffeld tijdens de rommelmarkt,
waar ook de lucht van poffertjes niet ontbrak.


Berkel en Rodenrijs – Er kwamen zaterdag 5 juli heel wat mensen een kijkje
nemen bij de grote rommelmarkt die in De Naeldhorst werd georganiseerd. De (meer)

Serpentines en gezelligheid bij officiële paal voor Bergsche Zoom

Foto
De wethouder assisteerde bij het heien van de eerste
officiële paal.


Bergschenhoek - Wethouder J. den Uil mocht donderdagmiddag 3 juli
plaatsnemen in de cabine van de heistelling om de officiële eerste paal (meer)

Wensenbord centraal tijdens pleinmarkt

Foto
Het bord, dat een plaats krijgt in de centrale hal
van de Oudelandse Hof, wordt onthuld.


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 juli werd er op het binnenterrein van de
Oudelandse Hof een feest georganiseerd voor alle buurtbewoners, waarbij (meer)

Wiecher neemt een beetje afscheid

Foto
Wiecher draagt het stokje voor het kinderkoor over
aan Rozemarijn.


Berkel en Rodenrijs – Tijdens het zomerconcert dat Kinder- en Jeugdkoor
Young Voices zaterdagavond 5 juli verzorgde in De Ark was er niet alleen (meer)

Leden Rabobanken stemmen in met fusie

Foto
De fusievergadering werd geleid door Jan van Spengen,
terzijde gestaan door Pierre Schoemacher en John Maasland.


Lansingerland - De leden van Rabobank 3B Hoek, Rabobank Delflanden en
Rabobank Nootdorp-Pijnacker hebben op donderdag 3 juli ingestemd met het (meer)

Rode kruis op zoek naar nieuwe voorzitter

Foto
Het Rode Kruis afdeling Lansingerland is op zoek
naar een opvolger voor voorzitter Jan Pieter Blonk.


Lansingerland – Het Rode Kruis afdeling Lansingerland is op zoek naar een
nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter Jan Pieter Blonk wil de
(meer)

Zonnig Jaarfeest voor alle leeftijden

Foto Zonnig nr. 2
Muziek en dans verhoogden de feestvreugde.

Bergschenhoek – Vlak voordat een groot deel van de Lansingerlanders de
koffers zal pakken om te gaan genieten van een zomervakantie organiseerden (meer)

Rottepop festival beleeft z’n primeur!

Foto nr. 1
Rottepop knalt direct met een optreden van
Di-rect.


Lansingerland – Zaterdag 12 juli kunnen muziekliefhebbers vanaf het
middaguur tot middernacht hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het (meer)

Asbest ontdekt tijdens sloop schoolgebouw CBS Boterdorp

Foto nr. 1
De leerlingen van beide scholen waren samen met
de leerkrachten en de wethouder present om een handje
te helpen bij de sloop van hun schoolgebouw.


Bergschenhoek - Op donderdag 19 juni en vrijdag 20 juni zijn CBS Boterdorp, peuterspeelzaal De Beestenboemel en groep 7 en 8 van de Regenboog naar hun nieuwe tijdelijke gebouw verhuisd aan de Van Vredenburchlaan. (meer)

Contouren nieuwe zwembad al duidelijk waar te nemen

Foto nr. 1
De wethouder op grote hoogte; de bovenkant van
het bouwbord werd onthuld, waarna de naam van het
nieuwe zwembad zichtbaar werd.


Lansingerland – Vanaf de weg is nog niet veel te zien, maar tijdens een
‘rondje zwembad’ voor raadsleden en enkele andere genodigden was al (meer)

Lansingerland verrast haar veteranen

Foto
In een stoet van legervoertuigen maakte men een
rit door de drie dorpskernen van Lansingerland, waarna
men richting De Rotte reed.


Lansingerland – Terwijl kroonprins Willem Alexander samen met de minister
president in Den Haag het défilé – waaraan ruim 3500 veteranen en 1000 (meer)

Wmo-Seniorenbeurs druk bezocht

Foto
Naast een zaal vol informatie kon men tevens deelnemen
aan enkele workshops, waaronder het druk bezochte bloemschikken.


Bleiswijk - De Seniorenbeurs in De Leeuwerik te Bleiswijk, gehouden op
donderdag 26 juni, werd heel goed bezocht. De beurs stond in het teken van (meer)

Jong en oud genieten van Ouderenverwendag

Foto
Jong en oud genoot van de aangeboden high tea.

Bergschenhoek - Zaterdagmiddag begon om 14.00 uur de verwenmiddag voor de
ouderen van de Hervormde Gemeente van Bergschenhoek. Tevens was dit het (meer)

Meester Den Houdijker zegt zijn school vaarwel

Foto
Meester Ton den Houdijker met zijn laatste groep
leerlingen van De Wilgenhoek.


Berkel en Rodenrijs – Er liggen heel wat voetstappen van hem en hij is nog
steeds met veel plezier een echte schoolmeester, maar toch zal meester Ton (meer)

Uit welk jaar ben jij?

Foto
Een gezellige reünie in de nieuwe Anne Frank
basisschool aan de Lijsterlaan te Bleiswijk
.

Bleiswijk – In de net geopende splinternieuwe Anne Frank basisschool te
Bleiswijk kwamen rond de honderd oud-leerlingen en leerkrachten (meer)

Melanchthon De Blesewic bruist van de activiteiten

Foto
Na een paar kennismakingsspelletjes te hebben
gedaan, voelden de nieuwe brugklasleerlingen zich
al snel op hun gemak.


Bleiswijk – In de maand juni stond Melachthon De Blesewic in Bleiswijk bol
van de activiteiten. Zo was er een kennismakingsochtend voor nieuwe (meer)

Gouden Griffelschool stuurt ballonnen de lucht in

goudengriffel

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 26 juni hebben de kinderen van de Gouden
Griffelschool in Berkel en Rodenrijs ballonnen opgelaten in het kader van (meer)

Berenleuk feestje voor kinderen De Oosthoek

Foto
De kinderen waren allemaal als beertje
geschminkt.


Bleiswijk - Woensdag 18 juni vierde juf Marije van groep 4 van basisschool
de Oosthoek haar 21-ste verjaardag. Helaas verdween de juf ’s morgens om (meer)

Zeilrace Zeeverkenners en de Wilde Vaart Cranenborghgroep

Foto
Er werd 24 uur gezeild op de Bergse Voorplas.

Bleiswijk - Jaarlijks organiseert watersportvereniging Aegir de 24-uurs
zeilrace op de Bergse Voorplas. Dit evenement wordt altijd in het weekend (meer)

Nieuwe dirigent voor kinderkoor Young Voices

Foto
De bestuursleden Fuijkkink (rechts) en Elias
Ouwerling zijn blij met de komst van dirigente
Rozemarijn Kalis.


Berkel en Rodenrijs - Met ingang van het nieuwe seizoen zal Kinder- en
Jeugdkoor Young Voices twee dirigenten hebben. Wiecher Mandemaker blijft (meer)

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs - Tijdens een snelheidscontrole op de Noordeindseweg werden op 24 juni tussen 11.00 en 12.00 uur twee bestuurders bekeurd, omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km per uur. Ook kregen twee automobilisten een boete wegens niet handsfree bellen.

Container in brand

Berkel en Rodenrijs - Bij een school aan de Oudelandselaan bleek op 17 juni een vuilcontainer in brand te staan. Buurtbewoners belden de brandweer. De container brandde geheel uit. De politie heeft een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Hangjeugd

Bergschenhoek - Naar aanleiding van een melding van omwonenden heeft de politie op 25 juni om 17.00 uur een bezoekje gebracht aan hangjeugd dat zich op de Smitshoek bevond. Er is met de jongeren gesproken, maar er werden geen strafbare feiten geconstateerd. Wel lag er wat afval, dat door de jeugd is opgeruimd.

Geen gordel

Bergschenhoek - Op de Boterdorpseweg werd op 25 juni tussen 11.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven, waarvan het merendeel wegens het niet dragen van de autogordel. Ook kon een bestuurder zijn rijbewijs niet tonen.

Berkelaren gewond bij aanrijding

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op zondag 29 juni sloeg omstreeks kwart
over drie ’s middags een personenauto over de kop nadat deze in botsing was
gekomen met de linker vangrail en een andere personenauto. De inzittenden,
een 65-jarige man en een 62-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs, zijn met
respectievelijk een hersenschudding en een schaafwond aan de arm, opgenomen
in verschillende ziekenhuizen in Rotterdam. Ter verzorging van de
slachtoffers is een traumaheli ter plaatse geland. Onderzoek moet uitwijzen
wat de toedracht voorafgaand aan het ongeval is geweest. De andere
personenauto raakte licht beschadigd, deze inzittenden kwamen met de schrik
vrij.

Dronken en met pech langs de weg

Pijnacker/Berkel en Rodenrijs – De politie kreeg op zaterdag 28 juni om
00.50 uur een melding dat een auto met pech langs de Klapwijkseweg zou
staan en dat twee inzittenden in de auto lagen te slapen. Toen de agenten
een kijkje gingen nemen, troffen zij een 23-jarige man uit Pijnacker
slapend achter het stuur aan. Naast hem zat een 18-jarige man uit Letland
te slapen. De agenten maakten de mannen wakker en wilden weten wat ze langs
de kant van de weg deden. De 23-jarige man vertelde dat hij een lekke band
had en dat het verwisselen niet lukte. Daarop had het tweetal maar besloten
in de auto te overnachten. Omdat het in de auto sterk rook naar alcohol
moest de bestuurder blazen. Hij blies 565 ugl. De verdachte is beginnend
bestuurder. De man bekende in eerste instantie dat hij met alcohol op had
gereden, maar ontkende dit later weer. Hij kreeg een rijverbod van acht uur
en een dagvaarding.

Fiets gestolen: doe aangifte!

Lansingerland - De politie van district Noord heeft in Lansingerland de
afgelopen tijd veel gestolen fietsen teruggevonden, waarvan geen aangifte (meer)

Kinderdiabetesteam operationeel in ’t Lange Land Ziekenhuis

Foto
Het Kinderdiabetesteam met vooraan v.l.n.r. mevrouw M.H.M. Ruigrok
(diëtist), de heer E.D. Stam (kinderarts); achteraan v.l.n.r. mevrouw S.
Meurs (kinderdiabetesverpleegkundige), mevrouw. R.G. van Ommen-Koolmees
(kinderarts). Op de foto ontbreekt mevrouw J. van Vliet (kinderpsycholoog).


Zoetermeer - Sinds 15 november 2007 is mevrouw Van Meurs,
kinderdiabetesverpleegkundige, in dienst van ’t Lange Land Ziekenhuis. Zij (meer)

‘We gaan voor goud’

Foto
De zeven deelnemers van Rogam die meededen in de Nederlandse
kampioenschappen. Staand v.l.n.r. Sjaak van den Berge, Olivier Mudde,
Marcel Kool en Rob van Dijk. Zittend Stefan van Mil, Ruud Neeleman en
Jeroen Tol.


Bergschenhoek – In de achterliggende weken streden in totaal 50 Techmaster
finalisten – monteurs die gespecialiseerd zijn in het repareren van (meer)

Verloskundige Hanneke Maan laat al dertig jaar baby’s kennis maken met de

Foto
Hanneke Maan oogst bewondering voor haar enthousiasme.
Ze blijft ruime aandacht houden voor elke vrouw en heeft
daarbij veel baat bij de opleiding homeopathie die ze met succes
afrondde. “Daarmee herken je vaak de lichaamstaal van iemand,”
is zij van mening.


Berkel en Rodenrijs – “Vroeger zei ik altijd: als ik 55 ben stop ik er mee.
Maar ik geloof dat ik het nog te graag doe om er al een punt achter te (meer)

Land- en waterverkenners bivakkeren in recreatiegebied

Foto
Tijdens het openingsspel arriveerde de politie om
assistentie te vragen bij een overval.


Bleiswijk – Negen jaar geleden werd voor het eerst een initiatief
uitgewerkt waarbij water- en landscouts elkaar ontmoetten en samen een leuk
(meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietstochten 3Bondenclub
Berkel en Rodenrijs – De Driebondenclub organiseert elke twee weken een
woensdagavondfietstocht. Aanwezig 17.45 uur, zodat om 18.00 uur gestart kan (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek – Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen,
Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto’s
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto’s is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21
jaar. Elke vrijdag en zaterdag 20.00-01.00 uur. Ook dinsdag- en donderdag (meer)

Regio

Humanitas 3B-hoek
Lansingerland - Humanitas is een landelijke vereniging waar duizenden
vrijwilligers steun verlenen bij het opvoeden van jonge kinderen,
(meer)

Hoogspanningsstation TenneT kan verhuizen naar Hoefweg-Zuid

Lansingerland - Met het besluit van de gemeenteraad om samen met Zoetermeer
een projectovereenkomst te sluiten met Tennet, is in de ontwikkeling van
(meer)

Opnieuw voorbereidingsbesluit voor Bergweg-zuid e.o. vastgesteld

Bergschenhoek – Met het opnieuw vaststellen van een voorbereidingsbesluit
voor de Bergweg-zuid en omgeving wil de gemeente ongewenste ontwikkelingen (meer)

Raad komt tegemoet aan bezwaren volkstuinders Bleiswijk

Bleiswijk – De gemeenteraad is vorige week donderdag tegemoet gekomen aan
bezwaren van leden van de Volkstuinvereniging Bleiswijk tegen het (meer)

Jaarrekening 2007 vastgesteld

Lansingerland – Na de bespreking van de Kadernota 2009-2012, eerder deze
maand, had de gemeenteraad niet veel tijd nodig om de Programmarekening
(meer)

Krijg nou wat!

Krijg nou wat
Bleiswijk – In verband met asfalteringswerkzaamheden
op de Wilgenlei in Bleiswijk is een duidelijk bord geplaatst. We
zullen er maar vanuit gaan, dat een aantal letters de benen heeft
genomen, maar het valt wel op zo’n tekst, vond Henk Wessels die
de moeite nam uit z’n auto te stappen en voor De Heraut een plaatje
te schieten.

Politieagenten-in-opleiding aan de slag met plantenbakken

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 5 juli zullen vijftien politieagenten-in-
opleiding (met coaches en praktijkopleiders) tussen 09.00 en 17.30 uur
verhoogde plantenbakken maken in de tuin van afdeling Ouderenpsychiastrie
van Bavo-Europoort Berkel aan de IJsselstraat 1 (Meerpolder). (meer)

Zon en wind kozen voor eerste zondagse openlucht rommelmarkt

Foto
Men kwam voor de koopjes.

Berkel en Rodenrijs – Even zag het er zondagochtend naar uit dat regen roet
in het eten zou gooien voor de start van de eerste openlucht rommelmarkt (meer)

Argonaut Advies nieuw indicatieorgaan Wmo

Foto
De heer H. Kuhry (links) en wethouder N. Boedhoe
ondertekenen het contract.


Lansingerland - Met ingang van 1 juli heeft de gemeente Lansingerland een
nieuw indicatieorgaan voor Wmo-voorzieningen (Wet maatschappelijke (meer)

Het Carré van Steinmetz/de Compaan feestelijk geopend

Foto
De ballonnen werden losgelaten door de heren
G. Schuring (3B Wonen) en E. van Vliet (burgemeester),
terzijde gestaan door twee bewoners van het complex.


Berkel en Rodenrijs – Het Carré langs de Oudelandselaan heeft diverse
groepen bewoners ‘onder dak’. Een deel woont en werkt in De Oudelandse (meer)

Willibrordkerk weer een stapje dichter bij het vernieuwde eindpunt

Foto nr. 2
Het werd steeds gezelliger op de Fancy Fair toen
het ophield met regenen en de zon doorbrak.


Bergschenhoek – Nat: dat was het eerste wat de organisatoren van de
festiviteitendag voor de Willibrordkerk zagen toen ze zaterdagochtend in (meer)

Getuigenoproep dodelijk ongeval motorrijder

Foto
De motorrijder werd met spoed overgebracht naar
het ziekenhuis waar hij later overleed.


Berkel en Rodenrijs - Een 47-jarige man uit Voorschoten is donderdagavond
26 juni overleden aan verwondingen die hij had opgelopen na een aanrijding
(meer)

Cafés en restaurants verboden gebied voor rokers

Foto nr. 1
Binnen roken is verboden.

Lansingerland – Met ingang van 1 juli mag er niet meer worden gerookt in
restaurants en cafés. Een maatregel die heel wat gevolgen heeft voor zowel (meer)

Compressor in brand

compressor

Berkel en Rodenrijs – Zondagavond moest de brandweer uitrukken na een alarm
op de Industrieweg. Bij de firma Luyt op het bedrijventerrein bleek brand
uitgebroken in een schuurtje waar een compressor stond. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut