Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vragen over veiligheid kruispunt Rodenrijseweg-Industrieweg

Berkel en Rodenrijs - In de raadsvergadering van 21 februari werd CDA wethouder De Rijke geconfronteerd met vragen over de veiligheid van het kruispunt Rodenrijseweg-Industrieweg. (meer)

Dagelijks over gevaarlijk kruispunt, Dion heeft geboft

Dion

Berkel en Rodenrijs - "Je mag best geloven dat ik hem elke dag met gemengde gevoelens zie vertrekken op zijn fiets." (meer)

Wethouders nemen tuinbouwkunstwerken in ontvangst

Wethouders

Lansingerland/Westland - Op woensdag 20 februari namen wethouder Dick van Vliet (gemeente Lansingerland) en wethouder Theo Duijvensteijn (gemeente Westland) ieder een werkstuk van de Westlandse kunstenares Elly van Baalen in ontvangst, uit handen van Harry van Heijningen. (meer)

College Lansingerland verhoogt financiële bijdrage aan Soccer Boys

Lansingerland - Als het aan het college van b. en w. ligt, kan voetbalvereniging Soccer Boys dit jaar een bedrag van 343.000 euro tegemoet zien. (meer)

Politie schiet gewonde eend dood

Berkel en Rodenrijs - Omwonenden van de Oudelandselaan zagen op donderdagochtend 21 februari tussen ongeveer kwart over acht en half negen dat een politieagent met drie kogels een einde maakte aan het leven van een gewonde eend. (meer)

Vuurwerkbom

Bergschenhoek - Politieagenten hielden zondagavond 24 februari in het Hoge Bergse Bos twee jongens uit Rotterdam aan. Een oplettende voorbijganger zag de jongens met een vuurwerkbom en waarschuwde de politie. (meer)

Openlijke geweldpleging

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging. (meer)

Aanhouding illegale verkopers

Bergschenhoek - De politie heeft twee illegale verkopers aangehouden. Vrijdagmiddag 22 februari rond kwart over vier kregen politiemensen de melding dat er in een omgeving van de Zuiderparklaan twee jongens illegaal wafels aan het verkopen waren zonder vergunning. (meer)

Mark Rutte bezoekt woonzorgcentrum De Oudelandse Hof

Lansingerland - Op uitnodiging van de VVD kamercentrale Zuid-Holland Noord bracht VVD leider Mark Rutte afgelopen maandag een werkbezoek aan Lansingerland. (meer)

Mark Rutte over de groeigemeente Lansingerland

Mark Rutte

Lansingerland - Dat VVV voorman Mark Rutte voor de tweede keer in korte tijd te gast was in Lansingerland berustte niet helemaal op toeval. (meer)

Raad positief over uitbreiding faciliteiten golfbaan De Rottebergen

Lansingerland - De gemeenteraad ging op 21 februari akkoord met de procedurevoorstellen van het college betreffende de bouw van een nieuw facilitair gebouw op de golfbaan De Rottebergen.(meer)

Ravage voor bedrijf na reconstructie Rodenrijseweg

Ravage

Berkel en Rodenrijs - Al geruime tijd zitten Berkelse ondernemers met de gevolgen van de werkzaamheden aan vak 3 van de Rodenrijseweg. De bereikbaarheid van hun bedrijven heeft er behoorlijk onder geleden en het resultaat van de reconstructie, een smallere rijbaan met een obstakel er in, heeft voor hen de problemen alleen maar vergroot. De berichten over het instellen van eenrichtingverkeer zijn bij de ondernemers slecht gevallen.

(meer)

Eerste voorronde Rottepop

Lansingerland - De band Two Way Radio is de eerste winnaar in de voorrondes die de organisatoren van Rottepop uitschrijven.
(meer)

Nieuwste boek van oud-politieman J.A. Blaauw

Berkel en Rodenrijs - Vorige week presenteerde Berkelaar en oud-politieman J.A. Blaauw weer een nieuw boek. Het kreeg als titel mee ‘Texas Dodencel Nr.1.

(meer)

Jennifer en Claudia mogen Lansingerland gaan vertegenwoordigen

Lansingerland - Van de twaalf leerlingen van basisscholen die namens hun school deelnamen aan de voorronde van de voorleeswedstrijd in de Hoekse bibliotheek mogen Jennifer Jongenotter en Claudia Vijverberg Lansingerland gaan vertegenwoordigen in de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd die gehouden wordt in Zoetermeer. (meer)

Lammetjes ontroeren

Berkel en Rodenrijs - Nog nooit eerder waren zoveel bezoekers tegelijk present op de Oude Bovendijk. Zaterdag organiseerde Martin Oosthoek een lammetjesdag. (meer)

Woningbouw in Parkzoom 1 kan van start

Lansingerland - Het mocht even duren, maar dan heb je ook wat: donderdagmiddag 21 februari werd na een lange periode van onderhandelen en voorbereiden de overeenkomst getekend tussen de gemeente Lansingerland en BBGZ voor de ontwikkeling van 392 woningen in Parkzoom 1. (meer)

Rotterdampas nu ook in Lansingerland verkrijgbaar

Lansingerland - Donderdag 21 februari werd de Rotterdampas in Lansingerland officieel gelanceerd. Wethouder Werner ten Kate en ervaringsdeskundige en lid van de WWB Cliëntenadviesraad (Wet Werk en Bijstand) de heer P. van Leeuwen kregen de Rotterdampassen uitgereikt door Erik Reitsma, hoofd Rotterdampas. (meer)

Bibliotheekkorting met Rotterdampas

Lansingerland - Houders van een Rotterdampas krijgen vanaf 1 maart korting op een jaarabonnement van de 3B-Bibliotheek. Een standaardabonnement kost 34 euro. Met dit abonnement kan men per keer tien materialen lenen en deze drie weken houden. DVD's leent men voor één week tegen betaling van 2,50 euro leengeld per item. Op vertoon van de pas geeft de bibliotheek 8 euro korting en betaalt men voor het standaardabonnement 26 euro.
De openingstijden van bibliotheekvestigingen in Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs zijn te vinden op de website: www.3b-bibliotheek.nl .

Collecte Jantje Beton

Bleiswijk- In de week van 3 tot en met 8 maart wordt de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton gehouden. In Bleiswijk zullen zoals vanouds de kinderen van Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk en vrijwilligers van de Speel-O-Theek De Vlieger langs de deuren gaan.
(meer)

Bijeenkomst over medicijngebruik

Bleiswijk - Op woensdagmiddag 19 maart organiseert de PCOB Bleiswijk van 14.30 tot 16.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, in samenwerking met de SWSL, KBO en ANBO de themabijeenkomst 'Wijs met medicijnen'.
(meer)

Reumafonds zoekt collectanten

Berkel en Rodenrijs - De coördinatoren van de collecte voor het Reumafonds - te houden van 9 t/m 15 maart - zijn op zoek naar nieuwe collectanten. Omdat het Reumafonds geen subsidie krijgt van de overheid is het geld dat in de collecteweek wordt opgehaald hard nodig voor goed onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen om reuma zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Collectanten kunnen zich aanmelden bij Joke Overhand, tel. 010 - 511 68 34 of bij Tineke Steenwijk, tel. 010 - 511 84 79.

Musical 'U bent het Licht'

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 2 maart wordt om 19.00 uur een avonddienst gehouden in de Gereformeerde kerk De Ark, Oranjestraat 2. Tijdens deze dienst wordt een bijzonder muzikaal project gebracht door Gospelkoor ''Come Together' uit Rotterdam-Zevenkamp. De centrale persoon in dit muzikale spel is Petrus, die vanuit zijn gezichtspunt naar zijn leven met Jezus kijkt. Omdat het leven, lijden en sterven van Jezus ook thema’s zijn in dit stuk, is het bij uitstek geschikt voor de 40-dagentijd. Belangstellenden en koorliefhebbers zijn van harte uitgenodigd.

Concert in de Bleiswijkse Dorpskerk

Bleiswijk - Zaterdagavond 8 maart verzorgen 'De Delftse Muzikanten en vrienden' een concert in de Dorpskerk van Bleiswijk met Strauss, Mozart en Dvorák. Aanvang 20.15 uur.

(meer)

Berkel en Rodenrijs

Informatiepunt Historische Vereniging
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 1 maart houdt de Historische Vereniging van 11.00-12.30 uur haar maandelijkse spreekuur in de Bibliotheek. Men kan er terecht met vragen over de Berkelse historie en de activiteiten van de vereniging. Ook kan men oude foto’s tonen. Foto’s van Berkelse plekjes of echte Berkelaren zou men graag willen lenen om te scannen en uw verhaal erbij te horen. Wie wil dat foto’s of andere Berkelse voorwerpen echt goed bewaard zullen blijven, kan ze schenken aan de vereniging die de optimale bewaarmogelijkheden heeft. Voor scholieren is een uitgebreide bibliotheek met Berkelse boeken en tijdschriften aanwezig.

(meer)

Bergschenhoek

Kinderbingo
Bergschenhoek - Buurthuis t Schooltje, Rottekade 83, organiseert in de voorjaarsvakantie op donderdag 28 februari een gezellige Kinderbingo voor kinderen van 5 t/m 14 jaar. Er zijn leuke prijzen te winnen. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Informatie: Riet, tel. 010 - 521 79 20 of 't Schooltje, tel. 010 - 521 60 71.

(meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

(meer)

The Continental Kids in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op zaterdag 1 maart treedt The Continental Kids op in Bergschenhoek. Eén van de activiteiten die georganiseerd worden in verband met het 350-jarig bestaan van de Hervormde Gemeente.
(meer)

Thema Wereldgebedsdag: wijsheid en inzicht

Bleiswijk - De jaarlijkse Wereldgebedsdag wordt gehouden op vrijdag 7 maart 2008. Het thema zal zijn: Wijsheid en inzicht. De Wereldgebedsdag heeft een lange traditie. (meer)

Open dag Gezondheidscentrum, SFG en apotheek

Berkel en Rodenrijs - Het Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs, het Sint Franciscus Gasthuis locatie Berkel en Kring-Apotheek Meerpolder aan de Boerhaavestraat / Oudelandselaan zijn sinds begin van deze maand geopend. Het wordt tijd voor een open dag!

(meer)

Lansingerland in Gemeentearchief Rotterdam

Lansingerland - Heeft u interesse in agrarische geschiedenis? Sinds kort kan iedereen het archief van de Rooms-katholieke Land- en Tuinbouw Bond, afdeling Berkel en Rodenrijs, 1918-1994 inzien.
(meer)

Daisyspeler

Lansingerland - In de 3B-Bibliotheek zijn op het Makkelijk Lezen Plein allerlei materialen te vinden voor kinderen vanaf 8 jaar met leesproblemen. (meer)

Van auto beroofd

Hillegersberg/Berkel en Rodenrijs - Een 34-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs is vorige week woensdagmorgen rond half tien op de Kootsekade beroofd van zijn personenauto Audi Q7. (meer)

Auto te water

Bleiswijk - Op de Heulslootweg raakte dinsdagavond 19 februari een personenauto te water. De 42-jarige bestuurder uit Rotterdam vertelde dat hij vanaf de Edisonlaan de Heulslootweg opreed. Er was iets met z'n stuur waardoor hij van schrik op het gas trapte. De auto reed het water in, de bestuurder kwam er ongedeerd uit. De wagen is uit het water getakeld.

Verkeerscontroles

Berkel en Rodenrijs - Politiepersoneel van district Noord hield donderdagmiddag 21 februari tussen 14.30 en 16.00 uur op de Boterdorpseweg en de Noordeindseweg een verkeerscontrole. In totaal kregen negen automobilisten een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen. Twee van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.

Snelheidscontrole

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdagochtend 19 februari heeft de politie het verkeer op de Noordeindseweg op snelheid gecontroleerd. Tussen half tien en half twaalf reden van de 596 passanten er 42 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Flinke buit bij inbraak

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 17 op 18 februari werd in een tweetal woningen in de Annie M.G. Schmidtlaan ingebroken. Uit de eerste woning werden een breedbeeldtelevisie, een PlayStation en mobiele telefoons weggenomen. De bewoners van de andere woning ontdekten dat hun Audi A6 evenals een videocamera, een fototoestel en een paspoort waren ontvreemd.

Woninginbraak

Kruisweg - Op 18 februari werd rond de klok van 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Kruisweg. De daders hadden een raam vernield. Ontvreemd werden onder andere een laptop en een navigatiesysteem.


Soccer Boys komt weer niet langs DJSCR

Rotterdam - De voetballers van de zondagafdeling van Soccer Boys moeten een competitieverlenging voorlopig weer in de koelkast zetten. De formatie van trainer Ron van Houten zag andermaal geen kans om DJSCR te verslaan. (meer)

Tegen- en meevallers voor Diane Valkenburg

Bergschenhoek - Ondanks dat schaatsster Diane Valkenburg tijdens de World Cup wedstrijden in Heerenveen op de 3000 meter werd gediskwalificeerd omdat zij de bochten niet goed had genomen, is de Bergschenhoekse toch geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen afstanden in Nagano (Japan).

(meer)

Lenigheid troef bij Saturnia

Lenigheid

Bleiswijk - Afgelopen vrijdagmiddag en een deel van de avond stonden in de sporthal aan de Lijsterlaan helemaal in het teken van de jaarlijkse Onderlinge wedstrijden van gymnastiekvereniging Saturnia. Alle leden van de vereniging konden aan de wedstrijden deelnemen.

(meer)

Rob Steenks zet renners van Cyclingteam Ahoy' op de fiets

Rob Steenks

Berkel en Rodenrijs - Aan het materiaal kan het in ieder geval niet liggen. Wanneer de 18 leden van het vernieuwde Cyclingteam RWC Ahoy' in maart beginnen aan een uitgebreide reeks nationale en internationale wedstrijden kunnen ze rekenen op een betrouwbare fiets. Aan het eind van de winterse trainingsperiode zette de Berkelse rijwielspecialist Rob Steenks de eliterenners en beloften perfect op het zadel.

(meer)

The Orioles kiest nieuwe voorzitter

Bergschenhoek - Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van honk- en softbalvereniging The Orioles - dinsdag 19 februari - werd niet alleen de visie voor de komende jaren gepresenteerd, maar kon tevens de voorzittershamer worden overhandigd aan de nieuwe voorzitter van de Hoekse vereniging: Wouter van Poppel ontving de hamer uit handen van Pieter Halenbeek die vijf jaar voorging. Vice-voorzitter en tevens voorzitter van de softbaltak werd Joost de Kwant als opvolger van Eli Smit.

(meer)

BVCB: Voormalig eerste elftal spelers aan de basis jeugdopleidingsplan

Bergschenhoek - In de achterliggende maanden is er door een speciale werkgroep van de jeugdafdeling zeer hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van het jeugdbeleid voor de komende jaren. Het Trio Witte en de gebroeders van Dijk, allen voormalig 1e elftal spelers, gaan samen met het jeugdbestuur het reeds bestaande jeugdplan verder uitbouwen en verfijnen naar een integraal jeugdopleidingsplan.


(meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
HVO - BVCB
Soccer Boys - Leonidas 15.00 uur
Rohda’76 - Berkel
Berkel DA1-Smerdiek DA1 15 .00 uur
Zondag:
Laakkwartier - TOGB
Blijdorp - Soccer Boys

Soccer Boys (za) periodekampioen

Bleiswijk - Soccer Boys is er door een 3-0 overwinning in geslaagd de tweede periode op haar naam te schrijven. en daarmee een loepzuivere hattrick. Hiermee was de tweedeperiodetitel binnen.
(meer)

Ronde Tafel presenteert muzikaal feest met The Jaqz

Lansingerland - Elk jaar organiseert de Ronde Tafel (RT 136) wel één of twee festiviteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zal de band The Jaqz op zaterdag 22 maart een spetterend optreden verzorgen in sporthal De Ackers, Groeneweg 27.


(meer)

Eén boom in plaats van een heel bosplantsoen

Berkel en Rodenrijs - Er komt een nieuwe aanvraag voor het mogen rooien van bomen tussen de Wildersekade en station Rodenrijs. Eén die 'zo goed mogelijk rekening houdt met aanwezige bomen en struiken'. (meer)

L3B vraagt om afvalbakken voor hondenpoep

Berkel en Rodenrijs - Hondenbezitters nemen het kennelijk niet zo nauw met de hygiëne. (meer)

Banen gezocht!

Lansingerland - Op zaterdag 15 maart organiseert Stichting Jeugd en Jongerenwerk werk Midden-Holland een banenbeurs in de grote zaal van het Spectrum te Bergschenhoek. (meer)

Bijeenkomst Tuinbouwjongeren Oostland

Zoetermeer/Lansingerland - Tuinbouwjongeren Oostland organiseert op maandag 10 maart een bijeenkomst over het onderwerp ‘Optimalisering van je bedrijfsvoering’.
(meer)

Voetbal

Alexandria'66-BVCB: 4-2
Bergschenhoek - Een wedstrijd waarin de Bergschenhoekse formatie andermaal de punten niet kon behalen om van de nacompetitieplaats voor degradatie te komen. De ploeg van trainer Henk Boon liet het met name in de eerste helft afweten toen vooral verdedigend soms zwak werd ingegrepen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Rotterdamse ploeg door middel van treffers van Rafiek Castelijns en Groeneweg een voorsprong kon nemen. Laatstgenoemde nam een vrije trap zo goed dat deze onhoudbaar voor Nick Stofbergen in de kruising zou belanden. BVCB stelde ook aanvallend teleur, omdat het deze wedstrijd en het verdere verloop van deze competitie zonder Curtis Martels moet doen. De aanvaller kreeg afgelopen week op de training een aanvaring met trainer Henk Boon en liet het bestuur van de Bergschenhoekse club weten niet verder te willen gaan bij de vereniging. Desondanks kreeg BVCB voldoende kansen in de tweede helft, maar was het allerminst slagvaardig. Daartegenover zou Alexandrie’66, nadat BVCB aanvallend was opgebrand, wel de mogelijkheden benutten. De zwakke start van de Rotterdammers na de thee zou voor BVCB dus niet het gewenste resultaat opleveren behalve een doelpunt van Maarten Tans. Echter toen had Angelo Koeiman al een derde doelpunt voor de thuisclub gescoord. Dezelfde speler zou in het vervolg ook verantwoordelijk zijn voor het vierde doelpunt van de thuisclub. Dennis Zegers zou voor de ploeg van trainer Boon nog een vierde doelpunt aan de score toevoegen, maar het was toen al diep in blessuretijd en te laat voor de Bergschenhoekse zaterdag tweedeklasser om hierna er nog een eindsprint uit te persen.

Boshuizen-TOGB: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Na drie nederlagen heeft TOGB eindelijk weer een punt weten te bemachtigen. De uitbeurt in Leiden tegen Boshuizen was van beide partijen geen hoogstandje wat het veldspel betreft. Mede door het slechte veld werd het geen goede wedstrijd. Beide tweedeklassers wisten hierdoor weinig kansen te scheppen laat staan doelpunten te maken. TOGB had daarbij nog een tegenvaller dat doelman Maurice Langstraat al na een kwartier spelen naar de kant moest met een blessure waardoor tweede doelman Tim van der Helm onder de lat kwam te staan. Het openingsdoelpunt was wel van TOGB en kwam door Paul Docter tot stand. TOGB dat het deze wedstrijd eveneens moest doen zonder de geblesseerde Ruud Vermeulen en de op vakantie zijnde Joey Lems kwam de tweede helft veelvuldig onder druk te staan. Twintig minuten voor tijd kreeg Boshuizen de beloning voor het betere spel in de tweede vijfenveertig minuten. En voor de rest was het voor de Berkelse ploeg van trainer Danny Molendijk hard werken om achterin orde op zaken te houden om dat ene punt te koesteren na de wedstrijden met nederlagen.

't Zand-Berkel: 2-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - Voor de derde keer stond deze wedstrijd op het programma en ook nu probeerde Berkel weer het maximale eruit te halen. Berkel was strijdbaar, maar kwam toch na een kwartier op achterstand; 1-0. De thuisclub was voetballend duidelijk beter en Berkel moest vaak alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te blijven. Een vrije trap van Marcia Emmer ging nog ver over en zo was de ruststand 1-0 voor de thuisclub.
Na de thee hetzelfde beeld; keepster Jennifer Gittling hield Berkel in de wedstrijd, maar de gasten konden voorin geen potten breken. Toch bleef Berkel hoop houden en loeren op die ene kans, maar het was de thuisclub die in de 72ste minuut de 2-0 kon binnen tikken. Met vers bloed via Fenneke van der Breggen en Leoni van den Baard probeerde Berkel nog wat uit het vuur te slepen. Enerzijds lukte dat niet en anderzijds had ook de scheidsrechter zijn dag niet.
Corine Notenboom had een kans nadat zij van Fenneke de bal kreeg (op aangeven van Annet van Vaalen), maar haar schot/voorzet buitenkant voet trof geen doel. Niet veel later werd een Berkelaanval (met Fenneke en Corine) onterecht afgefloten voor vermeend buitenspel en zo bleef de teller voor Berkel op 0 staan. Hard gewerkt en er alles voor gedaan maar de thuisclub was beter. Vanaf de komende week komen er wedstrijden waarbij Berkel zeker de punten kan pakken en de doelstelling kan verwezenlijken.

Leonidas-CVV Berkel: 1-0
Berkel en Rodenrijs - Tegen één van de toppers in de derde klasse B werd een uitstekende prestatie geleverd. Leonidas was nog in de race om de periodetitel en was er derhalve alles aan gelegen om de punten thuis te houden. Dat laatste lukte, maar de periodetitel ging aan de neus van Leonidas voorbij doordat Soccer Boy haar wedstrijd wist te winnen en daarmee beslag op deze titel legde. Een felicitatie waard. De organisatie van CVV Berkel stond uitstekend. Dit had zeker ook te maken met de terugkeer van aanvoerder Rein Buitenhuis. In de eerste helft werd er geen enkele kans weggegeven door CVV Berkel. Door de gekozen tactiek oogde Leonidas wat sterker, maar dat was slechts optisch. Sterker nog, in de laatste vijf minuten voor rust had CVV Berkel twee prachtige kansen op 0-1. Helaas mislukten de pogingen van Pieter v.d. Breggen en Lennard Kennepohl. Na de onderbreking bleef CVV Berkel het vertrouwde spelletje spelen. Opnieuw leverde dat twee kansen op. Eerst schoot de uitstekend spelende Frans Krijtenburg in het zijnet en vlak daarna ging Kennepohl op een solo-avontuur. Fantastisch omspeelde hij drie man. Helaas voor CVV Berkel bracht de keeper van Leonidas (met behulp van de paal) redding voor zijn team.
In de 59e minuut sloeg het noodlot toe voor CVV Berkel. Een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel werd door de aanvoerder van Leonidas uitstekend binnen geschoten. 1-0. In de resterende 30 minuten heeft CVV Berkel getracht de bakens nog te verzetten, maar dit mocht geen baat hebben. Toch biedt de prestatie van zaterdag perspectief. Zo spelend kunnen de laatste zes wedstrijden door CVV Berkel met vertrouwen tegemoet worden gezien. In een ultieme poging zal men moeten proberen de dreigende degradatie af te wenden.

Reünie Rvv Noorderkwartier
Rotterdam - Rvv Noorderkwartier viert dit jaar het 75-jarig jubileum. De vereniging is op zoek naar oud-leden, en naar oude voetbalfoto’s en ander materiaal voor een te houden expositie. Tijdens het jubileum zullen er activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Omdat het 75-jarig bestaan in de vakantieperiode valt, is besloten de viering te houden op 6 september 2008 vanaf 13.00 uur. Voor meer informatie: Rvv Noorderkwartier, Energieweg 15, 3041 JC Rotterdam. telefoon 010 - 466 00 00 / 06 443 378 51.Atletiek

Trainingsloop de Kieviten
Bleiswijk - Op zondag 2 maart organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. Deze keer kan 30 kilometer worden gelopen. Er zijn zes verschillende rondjes uitgezet van elk 5 kilometer. Start: 09.00 uur vanaf de Pekhuisbrug. Er is voldoende parkeermogelijkheid bij Sportcentrum Rottemeren, Kooilaan 1A. Iedereen kan meedoen, ook voor minder dan de geplande rondjes. Deelname is gratis, ook voor lopers die geen lid zijn van de Kieviten. Op 23 maart vindt de derde en laatste trainingsloop plaats, er kan dan tot 35 kilometer worden gelopen. Voor meer informatie over de marathontrainingen bij de Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep, Ronnie Duinkerken, rduinkerken@zonnet.nl.

Voorjaarsloop
Bleiswijk - Op zondag 9 maart organiseert De Kieviten in Bleiswijk een (interne) wedstrijd door het recreatiegebied De Bleiswijkse Zoom. Start: rotonde Merenweg/Kooilaan. De te lopen afstanden zijn: 1.500 meter voor pupillen, 3.000 meter voor junioren A/B/C/D en
21,1 kilometer voor de senioren. Start halve marathon 9.30 uur. Start 1.500 en 3.000 meter 10.00 uur. Voor de halve marathon worden twee rondjes van 8 km gelopen en een afsluitend rondje van 5,1 km. Bij de passage na elke ronde en bij de finish is water en sportdrank beschikbaar. Voor veel lopers maakt deze prestatieloop onderdeel uit van de voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Lopers die geen lid zijn, maar zich aan het voorbereiden zijn op de marathon of lopers die zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Er kan bij de start worden ingeschreven. In de plaats van inschrijfgeld is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven die volledig ten goede komt aan de stichting van Melchior Bigirimana (trainer van De Kieviten). Deze stichting zorgt voor de inzameling en verscheping van hulpgoederen voor Burundi. Informatie: www.dekieviten.nl.

Kieviten in actie
Bleiswijk - Zondag stonden bijna 3800 hardlopers aan de start van de 23e Fortis Bruggenloop Rotterdam. Beste Kievit was Ronnie Duinkerken; hij liep ruim 1,5 minuut van zijn beste tijd af en finishte in een nieuw persoonlijk record van 51.56. Hiermee werd hij 15e in de wedstrijd. Willem van der Kooij eindigde in 58.12 en werd met deze tijd knap 3e in zijn leeftijdscategorie Heren vanaf 50 jaar. De andere Kieviten die in actie kwamen waren Chris Paardenkooper - 1.04.14 Gerrit de Bruin - 1.07.18 Kees Treurniet - 1.16.48 Paul Jongman - 1.19.09 Mark van Holst - 1.20.36 en Rob Meeuwissen - 1.24.39
Dit weekend kwam er nog een Kievit in actie. In Woerden vond zaterdag de Knotwilgenloop plaats. Wim van Dam liep de halve marathon in een nieuw persoonlijk record van 1.34.58.


Tafeltennis

Combat-Phoenix: 10-0
Bleiswijk - Na de onverwachte nederlaag vorige week heeft Combat 1 deze week thuis even onverwacht met de hoogst mogelijke score gewonnen van Phoenix 1 uit Delft, 10 – 0 dus. Het was echter geen makkelijke wedstrijd. Veel partijen moesten in vijf games beslist worden, maar steeds was de laatste rally voor de Combatters. Vrijdag organiseert Combat het toernooi voor scholieren van de Bleiswijkse basisscholen.

SKF-TOGB: 5-5 (d)
Berkel en Rodenrijs - In Veenendaal won Maaike Dekkers (19) twee wedstrijden en pakten Merel Broers (15) en Anissa Schoonbrood (16) elk één partij. SKF kwam met 3-0 voor en leek op een dikke overwinning af te stevenen. TOGB won echter het dubbel en kwam terug in de wedstrijd. Op 1 maart spelen de dames van TOGB thuis tegen het Zeeuwse SAR/Rabobank. Ook de jeugdteams spelen thuis. De thuiswedstrijden beginnen om 14.00 uur in de eigen speelzaal 'Den Opper' aan Het Hoge Land 7.

TOGB-TogMeerServices: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft na drie verloren wedstrijden het eerste gelijkspel binnen. Harry Sintemaartensdijk en Gregor van Vreden wonnen elk twee partijen. Lenny van der Meer zorgde voor één punt. Maasluis trad aan met een invaller die niet wist te winnen. Op vrijdag 7 maart speelt TOGB in Rijswijk tegen Steeds Hoger/TSB. Dat is de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Op 14 maart komt Kwiek op bezoek. In Waddinxveen verloor TOGB met 7-3.Biljarten

Uitslagen competitie
Sportvrienden-Raedthuys 3-4
Vierkantje 2-Sportvrienden 2 6-3
Ackerfietje 1-Diamond 1 7-2
Diamond-Raedthuys 5-4
Watertoren-Ackerfietje 2 4-5


Wielrennen

Pedaalridders beginnen seizoen goed
Lansingerland - Aan de start in de eerste wedstrijd van het seizoen in Breda stond een groot aantal Pedaalridders aan de streep. In cat1 werd Gaby Gieskens in haar eerste wedstrijd 14de en Lisette Prins stond op het podium; zij werd 3de. In cat2 werd Bas Buitenhuis 19de en Fabiënne Dijkshoorn 18de. Merel Hofman stond eveneens op het podium met een 3de plaats.
In cat5 werd Camiel Lok 8ste en weer werd een dame derde: Lisette van Bergenhenegouwen.
In cat6 werd Rowan Remmerswaal in zijn eerste wedstrijd 33ste en Bas van der Burg die een super wedstrijd reed eindigde op een 15de plek. In cat7 reed Nicky Gieskens meteen voorin. Hij maakte een sterke indruk en eindigde tenslotte op een mooie 7de plaats.

Team Ahoy' tevreden
Rotterdam/Lansingerland - Met een tevreden gevoel heeft het elite- en beloftenwielerteam van RWC Ahoy' de aanloop naar het wegseizoen 2008 afgesloten met een geslaagd trainingsweekeinde in Drenthe. In de eindsprint van de Beloften (tot 23 jaar) bleek Geert Dijkshoorn de sterkste in het peloton. Ook Maurits van der Ven (17e) en Douwe Schouten draaiden mee in dat gezelschap. De achterstand van Berkelaar René Bunnik was iets groter en nog wat meer naar achteren beëindigde debutant Stefan van Winden (Berkel) zijn eerste echte wedstrijd.
Op zaterdag 1 maart wacht de eerste grote klassieker, de Ster van Zwolle. Daar starten, tussen alle toppers uit het nationale elitepeloton, voor Ahoy': René Bunnik, Geert Dijkshoorn, Matthijs Delen, Pieter Scheerens, Douwe Schouten en Maurits van der Ven.Volleybal

Van der Breggen/Volley2B-Yum: 3-1
Lansingerland - Van der Breggen/Volley2B moest winnen om de eerste plek te behouden. Met goed geplaatste prikballen wisten de 2B-ers regelmatig de bal op de grond te werken bij de opponent uit Hoogvliet. Met vijf punten voorsprong stond er setpunt op het bord aangegeven, maar Volley2B vergat de set tijdig af te maken zodat de tegenstanders nog terug konden komen tot 23-23. Gelukkig werd de thuisploeg op tijd wakker geschud door het publiek zodat de set toch met 25-23 kon worden gewonnen. Nadat de tweede set door Yum was binnengehaald met 20-25 en Volley2B met 25-23 de derde set won liet het thuisteam in de vierde set het beste spel van de wedstrijd zien. Ook het blok van de thuisploeg maakte deze set een sterke en stabiele indruk. Uiteindelijk wist Volley2B de set weer met minimaal verschil te winnen. Met deze overwinning verwijzen de mannen van Volley2B Yum terug naar de derde plaats, omdat Bernisse de Hoogvlieters voorbij is gestreefd. Deze twee teams spelen komend weekend tegen elkaar. Volley2B heeft een week vakantie en mag 8 maart weer aantreden in Spijkenisse tegen Spivo.


Camera verloren

Bergschenhoek - Vrijdag 22 februari werd tijdens of na de busrit van Connexion lijn 170 van R'dam CS naar Bergschenhoek (halte Dorpstraat) omstreeks 15.00 uur een Samsung S600 rode digitale camera verloren. De camera zat in een zwart hoesje. Deze kan ook fietsend van de bus naar huis zijn kwijt geraakt. Mocht u de camera gevonden hebben, dan kunt u bellen met telefoonummer 06 – 306 907 65.De eerste prijs is eruit

Lansingerland - Sjeannette van Leeuwen is de gelukkige prijswinnaar geworden van de Nieuwjaarspuzzel die jaarlijks in de laatste week van het jaar in De Heraut staat. (meer)

Lansingerland krijgt één WMO-loket voor alle hulpvragen

vp_heraut
Wethouder N. Boedhoe reikte het handige WMO-boekje
uit aan mevrouw Ch. Buijs, voorzitter van de WMO-raad.


Lansingerland - In navolging van tal van steden is nu ook Lansingerland zo ver dat alle inwoners met hulpvragen omtrent de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) terecht kunnen bij één loket. (meer)

Annieke Spijker ontdekt gastvrijheid van Guatemala

Jongeren
Annieke (links) interviewde ook tijdens het stenen hakken
kinderen en ouders.


Berkel en Rodenrijs - Ze is inmiddels weer thuis, maar heeft een schat aan ervaringen opgedaan. (meer)

Christen zijn op de werkvloer

christen op de werkvloer
Huub Dijkshoorn heeft ervaren dat je eerst moet geloven
om dingen te kunnen begrijpen.


Pijnacker/Lansingerland - Het is een hele mond vol: de organisatie FGBMFI. In gewoon Nederlands betekent dat Internationale Gemeenschap van Volle-Evangeliezakenlieden. (meer)

Gezondheidscentrum GBR telefonisch tijdelijk slecht bereikbaar

Berkel en Rodenrijs - Het nieuwe Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs (GBR) dat pas in gebruik is genomen wordt geplaagd door allerlei problemen met de telefoon. (meer)

Bijzondere wieldop verloren

Lansingerland - Een inwoner van Bleiswijk heeft op woensdag 13 februari jl. een wieldop van zijn klassieke auto verloren toen hij via de Groendalseweg (Bleiswijk), de Vlielandseweg (Pijnacker) en de Nieuwkoopseweg naar Nootdorp reed. Het gaat om een verchroomde wieldop waarop vermeld staat 'Ford Motor Company' en een kroontje in het midden. De eerlijke vinder kan een beloning tegemoet zien. Informatie: tel. 06 - 534 389 51.

Kievitenjeugd beëindigt crosscompetitie met goede prestaties

kievitenjeugd
Deze pupillen met v.l.n.r. Tamara, Marjolein, Jorine en Basil kunnen crossen!


Bleiswijk - De jeugd van de Kieviten waren zaterdag 9 februari wederom van de partij om de laatste wedstrijd van hun crosscompetitie af te leggen. (meer)

Trainingsloop de Kieviten

Bleiswijk - Op zondag 2 maart organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie de tweede trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. (meer)

Het Erasmus Toneel speelt 'Metropolis'

Zoetermeer - Van 4 tot en met 8 maart speelt in het Erasmus Theater 'Metropolis', Van Doornenplantsoen 31 te Zoetermeer, een theaterspektakel gebaseerd op de eerste sciencefiction film ooit (1927) over de stad van de toekomst. (meer)

Klimmen en glijden maar

Klimmen

Berkel en Rodenrijs - De verenigde ondernemers van Berkel Centrum verrasten hun jonge bezoekers zaterdag op een fikse opblaas klim- en glijbaan midden in het centrum. (meer)

Rotonde ontvangt zaterdag eerste drie bands

Leave
Leave.

Lansingerland - Welke muziekband uit de regio opent zaterdag 12 juli de eerste editie van Rottepop? Om deze vraag draait het zaterdag 23 februari wanneer de eerste voorronde van Rottepop wordt gehouden in jongerencentrum Rotonde. Hierna volgen nog drie voorrondes op 15 maart, 5 april en 17 mei, waarna op 21 juni de vier overgebleven bands in een spannende finale met elkaar zullen strijden om een plekje op Rottepop. (meer)

Betere busverbinding tussen de kernen in het vooruitzicht

Betere bus verbindingen Lansingerland
Een groot aantal inwoners van Lansingerland was
afgekomen op de bijeenkomst over verkeer en vervoer.


Lansingerland - De vervoersproblemen in Lansingerland nemen met de uitbundige groei van de gemeente evenredig toe. Dat dit de gemoederen bezig houdt bleek vorige week woensdag wel tijdens het AD Mediacafé. (meer)

Wethouder bezoekt scholen Melanchthon College

Wethouder
Wethouder Ten Kate sprak niet alleen met de leiding van
de school, maar nam ook een kijkje in de klassen.


Bleiswijk/Bergschenhoek - Wethouder Werner ten Kate (o.m. onderwijs) heeft vorige week werkbezoeken gebracht aan twee scholen in het voortgezet onderwijs in Lansingerland. (meer)

Vlooienmarkt blijkt gat in de markt

vlooienmarkt
Leuke koopjes en meer dan genoeg spullen om uitgebreid
tussen de snuffelen.Berkel en Rodenrijs - Verdeeld over de dag schuifelden honderden bezoekers zondag langs de 130 kramen die opgesteld stonden in de Oostmeerhal op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Chinees Nieuwjaar in Bleiswijk

Chinees Nieuwjaar
De eerste les na de vakantie werd een vrolijke; de
viering van het Chinese Nieuwjaar.


Bleiswijk - Sinds enkele weken kunnen ouders en kinderen Chinese lessen volgen bij lerares Wei Van Deursen-Huang. (meer)

Hoekse markt compleet

Hoekse markt
Zowel marktkooplieden als klanten en marktmeester
zijn tevreden over de Hoekse weekmarkt in de Vlashoeck.


Bergschenhoek - Sinds enkele weken is de weekmarkt in Bergschenhoek - elke dinsdag te vinden op het plein bij de Vlashoeck - compleet. Wekelijks kan men er waren kopen bij twaalf kramen of wagens. (meer)

Creatief in 't Schooltje

Creatief
De meeste kinderen wisten precies wat ze op hun shirt
wilden schilderen.


Bergschenhoek - Voor heel wat creatieve en muzikale inwoners van Lansingerland en omgeving is het al lang geen geheim meer: in buurthuis 't Schooltje worden tal van creatieve cursussen en muziekavonden aangeboden, (meer)

3B-Bibliotheek aan de slag met project 'Vliegende Hollander'

3B-Bibliotheek
Vivian den Hollander wist de kinderen te boeien met
verhalen en liedjes.


Berkel en Rodenrijs - In het kader van educatie en leesbevordering heeft de 3B-Bibliotheek onlangs op de scholen de Poolster en de Prins Willem Alexander het project 'Vliegende Hollander' uitgevoerd. (meer)

'Lerend Wijs' biedt hulp aan kinderen

Lerend wijs
Marij Schilder-Adriaens werkt als remedial teacher;
ook buiten de basisschool. Ze startte haar eigen bedrijfje
'Lerend Wijs'.


Bergschenhoek - Met ingang van het nieuwe jaar is Marij Schilder-Adriaens van start gegaan met Remedial Teaching 'Lerend Wijs'. (meer)

Vlijt & Volharding presenteert Van Beethoven en Haydn

vlijt en volharding
Vlijt & Volharding in concert.

Bergschenhoek - In een redelijk goed gevulde zaal van Het Baken te Bergschenhoek bracht het gemengd koor Vlijt & Volharding zaterdagavond voor de pauze muziek ten gehore van Ludwig van Beethoven en daarna van Joseph Haydn. (meer)

Archieven Bleiswijk 'lijk in de kast'

Bleiswijk - "Typisch een lijk in de kast, dus", stelde Ruud Braak (PvdA) vast over het archief uit de jaren 1520 tot 1810 van de voormalige gemeente Bleiswijk. (meer)

Heiwerkzaamheden zwembad gestart

Lansingerland - Deze week is begonnen met de heiwerkzaamheden van het nieuwe zwembad. De bouwwerkzaamheden aan het zwembad zijn gestart in november. (meer)

Lammetjesdag biedt gevarieerd programma

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 23 februari organiseert Martin Oosthoek, Oude Bovendijk 287, een lammetjesdag. Naast demonstraties worden de hele dag rondleidingen door de stal gegeven, is er knutselen voor kinderen, lammetjes aaien, verkoop wolproducten en wordt er een prijsvraag gehouden. (meer)

Meer Bewegen voor 55-plussers in Lansingerland

Lansingerland - Steeds meer mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder willen aan sport-, spel- en dansactiviteiten gaan doen. Hieronder treft u een overzicht aan van sportieve activiteiten in Lansingerland. (meer)

Gemeente gaat APV aanpassen

Lansingerland - "We willen juist de uitgangspunten vastleggen, omdat we anders geen houvast hebben als er klachten komen. Als we alles vrij laten hebben we geen juridische basis om op treden". (meer)

Bijeenkomst over 'Veilig op pad met de rollator'

Bergschenhoek - Op woensdag 5 maart kunnen mensen die een rollator (gaan) gebruiken een bijeenkomst bijwonen met als thema 'Veilig op pad met de rollator'. (meer)

Ondernemersprijs Oostland 2008 staat in teken van creativiteit

Oostland - VNO-NCW Oostland zal dit jaar voor de tweede keer de Ondernemersprijs uitreiken, speciaal voor de regio Oostland. Het bedrijf dat deze prijs wint, mag zich twee jaar lang Beste Onderneming Oostland noemen. (meer)

Tiende Lanparty in jeugdsoos Pecto's

Bleiswijk - In Jeugdsoos Pecto's wordt van 22 tot en met 25 februari voor de tiende keer een Lanparty gegeven. (meer)

Auto bekrast

Bleiswijk - In de Meidoornstraat werd in de nacht van zondag 10 februari op maandag 11 februari een auto bekrast. De eigenaar ontdekte maandagochtend dat er een grote kras op het rechter voorportier zat. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 - 8844

Auto gestolen

Bergschenhoek - Vanaf de Calandweg werd maandagavond 11 februari tussen 20.30 en 22.00 uur een VW Golf gestolen.

Poging woninginbraak

Bleiswijk - Op woensdag 13 februari werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Kastanjelaan. Nadat de bewoner twee jongens voor zijn huis had zien staan, ontdekte hij later dat er een latje van een ruit was weggehaald. Het zou kunnen zijn dat de jongens wilden inbreken, maar gestoord werden. Het signalement van het tweetal is bij de politie bekend.

Raam woning vernield

Bleiswijk - Een bewoner van de Karel Doormanlaan heeft maandag 11 februari aangifte van woninginbraak gedaan. Bij thuiskomst na een verblijf in het buitenland ontdekte de man dat er aan de achterzijde van de woning een raam was vernield. Het is niet bekend of en zo ja, wat er gestolen is.

Aanhouding na achtervolging

Bleiswijk - Maandagavond 11 februari werd een 30-jarige Rotterdam aangehouden in de Beukenlaan in Bleiswijk. De man wordt ervan verdacht in een gestolen auto te hebben gereden. De auto was tussen zondagochtend 10 februari en maandagochtend 11 februari ontvreemd. De politie zag de wagen echter maandagavond op de A12 rijden. De verdachte kon na een korte achtervolging in Bleiswijk worden aangehouden.

Fiets gestolen

Berkel en Rodenrijs - Vanaf station Rodenrijs van RandstadRail werd op zaterdag 9 februari een fiets gestolen. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Bergschenhoek, heeft aangifte gedaan van de diefstal van haar Gazelle.

Aanrijding met goede afloop

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 12 februari vond om 10.00 uur op de Industrieweg een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fietser. De 10-jarige fietser werd naar het Sophia Kinderziekenhuis gebracht waar bleek dat de jongen schaafwonden en waarschijnlijk een gekneusd been had opgelopen.

Goederen gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag 8 februari op zaterdag 9 februari werd ingebroken in een winkel aan de Kerksingel. Er werden diverse goederen weggenomen.

Geen rijbewijs

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 15 februari werd de auto van een 34-jarige inwoner van Rotterdam in beslag genomen, omdat de man geen rijbewijs had. De Rotterdammer werd in de Coornwinderlaan door de politie gecontroleerd.

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klussendienst
Bergschenhoek - Voor inwoners van 55-plus en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis, regelt de SWOB een klussendienst. (meer)

Bleiswijk

Inloop senioren in De Leeuwerik
Bleiswijk - Dagelijks bezoeken veel senioren het ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om deel te nemen aan één of meer van de vele activiteiten. Of om zomaar een praatje te maken, de krant te lezen en een kopje koffie te drinken. Iedereen is welkom. (meer)

Regio

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Lansingerland - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. Met het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld heeft de GGD gezorgd voor één aanspreekpunt voor slachtoffers en plegers van huiselijk geweld én voor iedereen in hun omgeving. (meer)

Pedaalridders present bij Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

pedaalridders

Lansingerland - Ook de Pedaalridders werden gesignaleerd op de Weissensee tijdens de jaarlijkse Alternatieve Elfstedentocht. (meer)

Veelbelovend golftalent ontmoet Joost Luiten

veelbelofend golftalent
De golftalenten samen met topper Joost (rechts).

Bergschenhoek - Vier jeugdleden van Golfbaan de Rottebergen, homecourse van Golfclub de Hooge Bergsche, te weten Carmen Sullivan, Jordy Zimmerman, Lars Pool en Max Coenraad hadden in februari de dag van hun leven. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Alexandria'66 - BVCB
Soccer Boys - DWO 15.00 uur
Leonidas - Berkel
't Zandt DA1-Berkel DA1

Zondag:
Boshuizen - TOGB
DJSCR - Soccer Boys

Biljarten

Uitslagen competitie
Sportvrienden 2-Raedthuys 2-7
Op Dreef-Ackerfietje 1 9-0
Raedthuys-Rust Wat 2-7
Carambole 2-Vierkantje 2 7-2
Raedthuys-East End 7-0

Schaatsen

Baan Sprint Kampioenschap
Bleiswijk - Zondag 17 februari stond het Baan Sprint Kampioenschap op het programma in De Uithof te Den Haag. Mede dankzij de winterse temperatuur in de vroege ochtend was het erg goed ijs. Voor Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk hadden zich Sanneke de Neeling, Bart van Oosterhout, Duko Bos en Sven Baas geplaatst. Door de kou en de extreem hoge luchtdruk waren er niet veel pr's, maar het was een mooie wedstrijd met prima resultaten voor de rijders van IJsclub Bleiswijk. De uitslagen:
Meisjes pupillen: Sanneke de Neeling: 100m 12.84 , 300m 31.41, 500m 50.31 (4e plaats).
Jongens pupillen: Bart van Oosterhout: 100m 12.52, 300m 31.75, 500m 50.83 (7e plaats); Duko Bos: 100m 12.67, 300m 31.13, 500m 51.86 (9e plaats).
Jongens junioren B: Sven Baas: 100m 11.58, 300m 28.32, 500m 44.16 (13e plaats).

Volleybal

Volley2B-Move4U: 4-0
Lansingerland - Met Andries Muis in de basis was het in het begin van de wedstrijd zoeken naar ritme en tempo. De set verliep in een gelijk opgaande strijd, maar een goede serviceserie maakte een einde aan de hoop van move4U om de set nog te winnen, deze ging dan ook met 25-21 naar de thuisploeg. De tweede set werd er beter gespeeld, vooral blokkerend en verdedigend stonden de Volley2B-ers steeds op de goede plek: 25-18. In een ongewijzigd team bleef de spelverdeler zoeken naar zijn middenman, tevergeefs, zodat veel ballen naar buiten moesten waar de ballen dan ook dankbaar werden ontvangen en afgemaakt. Met af en toe een goede service van de opponent wist volley2B weer dat ze een tegenstander hadden, maar voor de rest was er niks te verwachten van de nummer 11: 25-18. De laatste set was de snelste van allemaal; 25-14.
Volgend weekend speelt van der Breggen/Volley2B tegen de nummer 2 Yum uit Hoogvliet. De wedstrijd begint om 19.00 en wordt gespeeld in De Ackers te Bergschenhoek.

Voetbal

't Zand-Berkel: 2-1 (da. beker)
Berkel en Rodenrijs - Berkel begon fel aan de wedstrijd en zette ook direct druk op de achterhoede van de thuisclub. Met uitzondering van een vrije trap in de 19de minuut was het vooral Berkel dat het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Ondanks de druk van Berkel viel in de 25ste minuut toch uit het niets de 1-0 voor de thuisclub. Berkel bleef er echter voor gaan en had ook kans op kans, maar helaas wilde de bal er niet in. Daar waar Berkel geen geluk had scoorde 't Zand wederom met een schot van afstand de 2-0. Voor rust had onder andere Linda Welles ook nog een kans uit een vrije trap van Linda van der Helm, maar helaas voor Berkel werd de thee opgezocht met een 2-0 achterstand.
Berkel ging in de tweede helft driftig op zoek naar de aansluitingstreffer. Met drie verse wissels en het laatste gedeelte één op één spelend ging Berkel meer risico nemen; dat leverde uiteindelijk een treffer op, maar deze viel helaas te laat. In de slotseconde scoorde Michelle Arbman op aangeven van Lisa Wijnen de zeer verdiende treffer; 2-1 dus, maar dat was helaas te weinig. Hierdoor is het bekeravontuur ten einde en gaan de dames zich richten op de competitie, te beginnen volgende week in en tegen Tilburg.


Alphia-Soccer Boys: 0-1
Bleiswijk - Door een 0-1 overwinning in Alphen tegen koploper Alphia heeft Soccer Boys samen met Leonidas de koppositie in 3B overgenomen. Beide ploegen begonnen enigszins nerveus aan de wedstrijd en wilden beide niet verliezen. Voor rust kregen zowel Soccer Boys als Alphia slechts twee kansen, maar die werden niet benut. Jesper van den Bosch stuitte op de doelman en Jordi van der Kaden schoot in het zijnet. Aan de andere kant redde Steven van Aalst in een één tegen één situatie. Rust 0-0. Het zag ernaar uit dat de ploeg die zou scoren waarschijnlijk zou winnen. Dat werd uiteindelijke Soccer Boys.
In de 52ste minuut werd de wedstrijd binnen 30 seconden beslist: Alphia had pech met een schot op de binnenkant van de paal en uit de zeer snelle tegenaanval werd de doorgebroken Jesper van den Bosch binnen de 16 onderuit gehaald en kreeg een speler van Alphia zijn tweede gele kaart. Jesper benutte de penalty: 0-1. Alphia probeerde daarna met lange ballen hun snelle spitsen aan het werk te zetten, maar de Soccer Boys achterhoede bleef prima overeind en Steven van Aalst kwam een paar goed zijn doel uit. Alphia was ook uit op een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter had dat doorzien. Aan de andere kant kreeg Soccer Boys veel ruimte en daardoor drie grote kansen in de wedstrijd om de score op te voeren, maar dat lukte niet. Zaterdag speelt Soccer Boys thuis de laatste wedstrijd om de tweede periode tegen DWO. Een gelijkspel is voldoende voor de periodetitel.


CVV Berkel-Be Fair: 0-6
Berkel en Rodenrijs - Het resultaat van CVV Berkel zaterdag tegen Be Fair zorgt ervoor dat deze zaterdag de boeken in gaat als een zwarte zaterdag. Dat CVV Berkel het tegen Be Fair en komende zaterdag tegen Leonidas moeilijk zou gaan krijgen was op voorhand duidelijk.
In de zes wedstrijden daarna tellen wekelijks de punten dubbel en kunnen worden bestempeld als finales; men strijdt dan tegen de directe concurrenten. Bij CVV Berkel waren Reiny Buitenhuis, Johan van Egmond en Wouter Neelis geblesseerd of afwezig, maar dat men zich zo gewillig naar de slachtbank liet leiden had niemand gedacht. De huid zou duur verkocht moeten worden. Het bleek teveel gevraagd. In de gehele derde klasse is bekend dat Be Fair in de persoon van Patrick Vermeulen een speler van bijzondere klasse heeft. Toch liet CVV Berkel het gebeuren dat deze speler reeds binnen zes minuten de 0-1 en 0-2 aan kon tekenen. Vanaf dat moment speelde Be Fair een gewonnen wedstrijd. Behendig en watervlug zette Vermeulen de verdediging van CVV Berkel te kijk. Hierdoor groeide Vermeulen in de wedstrijd en was hij een constante plaag voor CVV Berkel. Bij vele acties was hij betrokken en in de 69e minuut wist hij persoonlijk ook nog de 0-5 aan te tekenen. Zijn medespeler William Hoogeveen beleefde eveneens een heerlijke middag en mocht de 0-3 en 0-6 achter zijn naam schrijven. Henk Jan Molenaar maakte de 4e treffer voor Be Fair en daarmee was het halve dozijn vol.
Het positieve deze middag was dat een aantal lang geblesseerde spelers weer terugkeerde bij CVV Berkel. Martijn Muis en Patrick Vaes startten in de basis en Tim Koetsier en Glenn van Vianen konden hun tas ook weer eens inpakken. Muis en Vaes werden in de 63e minuut afgelost door Van Vianen en Halma. Logischerwijs konden deze jongens de bakens niet meer verzetten, ondanks de goede wil die ze uitstraalden. Ook een lichtpuntje was de beleving van de Berkel-spelers na de wedstrijd. Men zat er fors doorheen en schaamde zich voor de vertoning. Het boetekleed werd aangetrokken. Een goede basis om als team zo'n echec een volgende keer te voorkomen.
De meest teleurgestelde persoon was trainer Michel Breur. Hij had nog zo gewaarschuwd voor Be Fair's Patrick Vermeulen en de eerste 10-15 minuten van de wedstrijd. Daarin zou de basis voor het vervolg van de wedstrijd worden gelegd.

Tafeltennis

De Treffers-TOGB: 2-8 (d)
Berkel en Rodenrijs - Bij de Berkelse dames was Maaike Dekkers de vrouw van de wedstrijd in Roelofarendsveen. Zij won haar drie partijen. Merel Broers en Anissa Schoonbrood wonnen elk twee wedstrijden en samen het dubbel. Broers en Schoonbrood verloren beiden van de sterke Judith Kuyf. De meeste wedstrijden waren snel beslist.
Voor TOGB-coach Kevin Olijerhoek was het treffen bijzonder en gaf het een beetje een dubbel gevoel. De dag voor het damesduel had Olijerhoek nog voor Treffers in de herencompetitie tegen TOGB 1 gespeeld. Toen wonnen De Treffers met 2-8 en kwamen de twee verliespunten van Olijerhoek.
Op 23 februari spelen de TOGB-dames in Veenendaal tegen SKF. Op 1 maart is speelt Dames 1 thuis tegen het Zeeuwse SAR/Rabobank. Ook de jeugdteams spelen op 1 maart thuis. De thuiswedstrijden beginnen om 13.30 uur in de eigen speelzaal 'Den Opper' op Het Hoge Land.

TOGB-De Treffers: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft het zwaar na de promotie naar de eerste klasse. Na drie speelrondes hebben de heren nog niet gewonnen. Vrijdag waren De Treffers uit Roelofarendsveen te sterk. Voor Berkel wonnen Gregor van Vreden en Harry Sintemaartensdijk elk één enkelspel. Lenny van der Meer kon niet tot winst komen. Van Vreden en Sintemaartensdijk versloegen beiden Kevin Olijerhoek, de coach van de dames van TOGB.
Zes van de tien wedstrijden verliepen in de maximale vijf games. Twee van die partijen gingen naar TOGB, vier naar De Treffers. De andere wedstrijden telden minder games, maar er waren wel veel uitslagen met de minimale twee punten verschil.
Vrijdag 22 februari speelt Heren 1 thuis tegen TogMeerServices uit Maasluis. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Op 7 maart speelt TOGB in Rijswijk tegen Steeds Hoger/TSB.

NTTC-Combat: 8-2
Bleiswijk - Al enkele jaren is de Afdeling Gouda, waarin toen ook Combat uitkwam, met andere tafeltennisafdelingen samengevoegd tot de grote Afdeling West. Afgelopen competitieweek leek het echter of de oude tijden van de Afdeling Gouda weergekeerd waren. De eerste drie seniorenteams van Combat speelden namelijk tegen zeer bekende verenigingen uit die voormalige afdeling.
Het eerste nam het uit op tegen NTTC 1 uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Vooraf zullen de Combatspelers niet vermoed hebben dat ze met een dikke nederlaag naar huis zouden gaan. Dit was echter wel het geval, met slechts twee van de tien punten keerden ze terug. Alleen Arjan van der Linde haalde het normale niveau en zorgde voor de twee punten.
Het tweede ging op bezoek bij TTVN 2 uit Nieuwkoop. Het werd een gelijkspel met weer een 100% prestatie van Gerard van Dam.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Jeugd en nieuwelingen van De Pedaalridders reden de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, waarbij in totaal 180 renners aan het vertrek stonden. Tijdens de hele wedstrijd waren de renners van De Pedaalridders voorin het grote peloton te vinden. Tim Rodenburg (nog jeugdrijder) kreeg de kans zich te meten tussen de grote mannen en draaide zonder probleem zijn rondjes mee Zijn zus is dit jaar eerstejaars nieuwelingen meisjes. Nathalie van Wesdonk, tweedejaars Nieuwelingen meisjes, reed zich in de prijzen en kwam als tweede meisje over de meet. Leon Hofman en Richard Lamens plaatsten zich op een tweede en derde plaats. De overige renners zoals nieuwkomer Dean van Etten en eerstejaars nieuwelingen meisje Mandy van Adrichem vielen buiten de prijzen.
Bij de junioren reden Mark Heemskerk en Gido Windmeijer zich in de prijzen.

Atletiek

Dobbeloop
Lansingerland/Nootdorp - Op zondag 24 februari organiseert IJsclub Nootdorp weer een nieuwe Dobbeloop. Men kan meedoen met een van de volgende afstanden : 750 meter (peuterloop, t/m 5 j), 1.5 kilometer (jeugd vanaf 6 j), 3.3 - 5 - 10 - 15 kilometer.
De jeugd en de peuterloop starten om 10.45 uur. De andere afstanden starten om 11.00 uur.
De jeugdlopen kosten één euro vijftig, de andere afstanden twee euro. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de kantine van de ijsclub aan de Oudeweg in Nootdorp (achter de molen).
Inlichtingen bij Hans v.d. Sman, 015-3108007. Bezoek ook de internetsite: www.nootdorpseijsclub.nl.

Korfbal

Koveni-Weidevogels: 9-9
Bleiswijk - Voor Weidevogels werd het een belangrijke wedstrijd in de strijd om de degradatie te ontlopen. Met deze boodschap ging Weidevogels op weg naar Nieuwegein.
Bij Koveni moest vlak na het beginsignaal een speler met een enkelblessure vervangen worden. Koveni was hierdoor even van slag waardoor Weidevogels het initiatief nam en een 2-0 voorspong wist te bereiken. Koveni begon voorzichtig de korf te vinden en opende via een strafworp de score. Op slag van rust was er een voorsprong voor Koveni.(6-5).
In de tweede helft hadden beide ploegen moeite met scoren. Koveni miste een strafworp maar kreeg in de 9de minuut een herkansing die er wel in ging (7-5). Gelukkig wist Weidevogels de stand binnen twee minuten via twee afstandschoten weer gelijk te trekken (7-7). Koveni nam de tijd voor uitgebreide aanvallen waarin lang werd gecombineerd voordat gepoogd werd af te ronden. Het duurde hierdoor lang maar toch vielen er doelpunten die de marge weer op twee in het voordeel voor Koveni bracht. Gelukkig wist Weidevogels in de 27ste minuut te scoren en in een bloedstollende eindfase ging ook de gelijkmaker er in (9-9) waardoor Weidevogels toch één punt naar Bleiswijk meenam.
De volgende wedstrijd is 8 maart, in sporthal Rijneveen tegen Dijkvogels.

Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi

Bleiswijk - In de voorjaarsvakantie op vrijdag 29 februari organiseert de Bleiswijkse tafeltennisvereniging Combat het Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi. Het toernooi is voor de groepen 5 t/m 8 van de Bleiswijkse basisscholen. (meer)

Kievitendames doen het goed in Heinenoordtunnelloop

Kievit dames
Janna Brand eindigde als tweede dame in
de Heinenoordtunnelloop.


Bleiswijk - Zaterdag vond de zevende editie van de Heinenoordtunnelloop plaats met aan de start ruim 450 lopers. Deze loop was de tweede wedstrijd in de Loopreizen Serie 2008, een serie van negen hardloopwedstrijden waarin regionale lopers individueel en in teamverband de competitie met elkaar aangaan. (meer)

Co Stompé te gast bij De Uitzendspecialist

Co Stompe
Een groot gedeelte van de medewerkers van De Uitzendspecialist
samen met Co Stompe en de Engelse mastercaller die op tv altijd de
belangrijke wedstrijden verslaat.


Regio - De Tuinbouw Relatiedagen, gehouden op 12, 13 en 14 februari, waren weer een groot succes. (meer)

TOGB-tafeltennis organiseert Schrikkelspel

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdagochtend 29 februari (voorjaarsvakantie) organiseert tafeltennisvereniging TOGB 'Het Schrikkelspel'. (meer)

Opbrengst Hoofdcollecte

Bergschenhoek - De Hoofdcollecte van Nederland vond dit jaar plaats in de week van 29 januari tot en met 2 februari, ook in Bergschenhoek. De organisatoren zijn heel erg blij met de opbrengst van ¤ 3.284,-. Zij bedanken gevers en collectanten heel hartelijk.
Geen collectant aan de deur gehad? Uw gift is nog altijd welkom op giro 950, t.n.v. Hoofdcollecte van Nederland, Den Haag.
Wilt u ook meehelpen bij deze gezamenlijke collecte van het Fonds Psychische Gezondheid en de Hersenstichting Nederland? Bel dan mevrouw M.A. Schuring, coördinator in Bergschenhoek, tel. 010 -888 31 87. Meer informatie: www.hoofdcollecte.nl .

Verloren voorwerp

Lansingerland - Een inwoner van Bleiswijk heeft op woensdag 13 februari jl. een wieldop van zijn klassieke auto verloren toen hij via de Groendalseweg (Bleiswijk), de Vlielandseweg (Pijnacker) en de Nieuwkoopseweg naar Nootdorp reed. Het gaat om een verchroomde wieldop waarop vermeld staat 'Ford Motor Compagny' en een kroontje in het midden. De eerlijke vinder kan een beloning tegemoet zien. Informatie: tel. 06 534 389 51.


'De virtuoos' van Margriet de Moor

Lansingerland - Na een geslaagde middag met Adriaan van Dis, organiseert de 3B-Bibliotheek weer een aantal nieuwe activiteiten. In de Boekenweek zijn er twee interessante avonden rond het boek 'De virtuoos' van Margriet de Moor. Het boek 'De virtuoos' speelt zich af in het Napels van 1740, waar Carlotta een korte maar duizelingwekkende liefde beleeft met de castraatzanger Casparo.
Op 5 maart bespreekt de neerlandica Marianne van Seters het boek vanuit literair perspectief. Een week later, op woensdagavond 12 maart, wordt de muzikale kant van dit boek belicht door de muziekpedagoge Joke Veltman. Beide avonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in de 3B-Bibliotheek Bergschenhoek, Notaris Kruytstraat 20. De toegang bedraagt voor twee avonden ¤ 15,-, leden van de 3B-Bibliotheek betalen ¤ 10,-. Voor één avond bedraagt de entree ¤ 9,- en voor leden van de 3B-Bibliotheek ¤ 6,50 (inclusief koffie of thee).
Kaartjes zijn te koop in Bibliotheek Bergschenhoek of te bestellen via www.3b-bibliotheek.nl of telefonisch 010 - 521 92 97.

Overgrootmoeder zoeken via het web

Lansingerland/Rotterdam - Wilt u meer weten over uw opa, oma of ander voorouders? Vanuit huis kan men via internet al veel te weten komen. Het Gemeentearchief Rotterdam biedt op dinsdag 26 februari hierover een lezing aan, getiteld 'Genealogie digitaal'.
Daniël van Bokhoven, medewerker van het archief, besteedt in de lezing uitgebreid aandacht aan Nederlandse en buitenlandse websites met genealogische informatie. Ook komt aan de orde welke computerprogramma's geschikt zijn voor genealogisch onderzoek.
'Genealogie digitaal' is onderdeel van de cursus genealogie voor beginners, maar kan ook door andere belangstellenden worden bezocht. De lezing wordt gehouden van 14.00-16.00 uur aan de Hofdijk 651 te Rotterdam. De entreeprijs is 10 euro.

Uithuilen en opnieuw beginnen

Zoetermeer/Lansingerland - Op maandagavond 25 februari spreekt op uitnodiging van de FGBMFI (Christen zijn op de werkvloer) afd. Zoetermeer & omstreken, de heer Liat Goei, tandarts-implantoloog. Liat is geboren in Semarang, Indonesië en heeft zijn tandartsopleiding gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. In 1991 is hij in Jakarta zijn werkzaamheden als tandarts-implantoloog begonnen. Toen in 1998 de economisch-politieke crisis in Indonesië ontstond, waarbij Christen Indonesiërs van Chinese afkomst het mikpunt van geweld en terreur werden, moest Liat met zijn gezin terugkeren naar Nederland. Het waren moeilijke tijden voor het gezin. "Uithuilen en opnieuw
beginnen", zoals Liat het heeft samengevat. "God heeft ons vertrouwen op Hem niet beschaamd integendeel Hij heeft ons bijzonder gezegend en geholpen een prachtige algemene tandartsenpraktijk en verwijspraktijk voor implantologie in Leidschendam te realiseren." Wie zijn levensverhaal wil horen is welkom op deze bijeenkomst.
Aanvang 19.00 uur met een Fellowship diner (¤ 12,50 p.p.) of anders om 20.15 uur. De entree is dan ¤ 5,- (inclusief kopje koffie of thee).
Aanmeldingen voor het diner is noodzakelijk en kan tot maandag 12.00 uur bij Jerry Sarioen, e-mail: jerry@sarijoen.nl of bel 06 - 555 5553 2 / secr. 06 - 526 461 20.
Locatie: restaurant Passie, hoek Oostweg/Natuursteenlaan bij afslag (wijk 13) sportcentrum Dekker.

Bijbel-Vakantieclub in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Voor alle kinderen uit Berkel en Rodenrijs van 4 tot 12 jaar is er in de voorjaarsvakantie, op woensdag 27 februari, de Bijbel-Vakantieclub. Je kunt komen zingen, luisteren naar een bijbelverhaal, knutselen en spelen.
De Bijbel-Vakantieclub is van 10.30 tot 15.15 uur in kerkgebouw De Bron aan de Rodenrijseweg 97. Er zijn klaar-overs om je te helpen met oversteken. Voor eten en drinken wordt gezorgd.
Om 13.00 uur begint er een voorstelling. Hierbij zijn ook je vader, moeder, opa, oma en andere bekenden van harte welkom.
Voor meer informatie: tel. 010 - 511 26 01.

Help vluchtelingen in Afrika en Azië

Lansingerland - Van 30 maart tot 5 april wordt de nationale collecteweek van ZOA-Vluchtelingenzorg gehouden. Hiervoor zijn nog collectanten nodig.
Wij kunnen ons moeilijk voorstellen hoe het is om vluchteling te zijn. In een land waar we gezegend zijn met alles wat we maar willen, is een leven zonder toekomst ver van ons bed. Maar wereldwijd leven ruim 35 miljoen vluchtelingen en ontheemden, het merendeel (95 procent) in Afrika en Azië. Ze zijn verdreven van huis en haard, gevlucht voor oorlogsgeweld, honger of natuurrampen.
ZOA-Vluchtelingenzorg zoekt voor de landelijke collecteweek collectanten die aan deze vluchtelingen hun tijd willen geven door te collecteren voor noodhulp en wederopbouw in diverse landen. Collecteren is toegestaan vanaf zestien jaar. Daarnaast zoekt men mensen die helpen met het organiseren van de collecte in Bergschenhoek. Kijk voor meer informatie op www.zoa.nl of neem contact op met Margreet Kuipers, tel. 010 - 522 19 39 of Jan Veenman, tel. 010 - 521 89 12.

GGZ Delfland Preventie biedt steun voor ouders en kinderen

Lansingerland/Delft - Kinderen opvoeden is leuk, maar ook zwaar en ingewikkeld. Vooral wanneer een kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Het kind voelt zich bijvoorbeeld somber, angstig of heeft gedragsproblemen. Kinderen hebben dan extra aandacht en steun nodig.
De afdeling Preventie van GGZ Delfland biedt groeps- en individuele trainingen voor kinderen en ouders. Trainingen voor kinderen en jongeren met lichte of beginnende psychische klachten (angstklachten, somberheid en gedragsproblemen); 5-gesprekken (een kortdurend individueel aanbod voor kinderen en/of hun ouders met lichte, beginnende psychische klachten); trainingen voor kinderen in bijzondere gezinssituaties (een ouder of familielid met psychische en/of verslavingsproblemen; getuige zijn van huiselijk geweld) en sociale vaardigheidstrainingen (8-19 jaar).
Informatie/aanmelding: afdeling Preventie van GGZ Delfland (locatie de Gravin), Reinier de Graafweg 7a, 2625 AD Delft, tel. 015 - 260 89 70, e-mail: optijderbij@ggz-delfland.nl .
Het aanbod wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van de huisarts is daarom een voorwaarde. Bij sommige trainingen wordt een vergoeding voor de materiaalkosten gevraagd.

Vlijt & Volharding presenteert Van Beethoven en Haydn

Vlijt en volharding
Vlijt & Volharding in concert.

Bergschenhoek - In een redelijk goed gevulde zaal van Het Baken te Bergschenhoek bracht het gemengd koor Vlijt & Volharding zaterdagavond voor de pauze muziek ten gehore van Ludwig van Beethoven en daarna van Joseph Haydn. (meer)

Nieuwe exposant in De Leeuwerik

Nieuwe exposant
Mevrouw Van Klei met twee van de tekeningen die te bekijken
zijn in De Leeuwerik.


Bleiswijk - Mevrouw Margreeth van Klei exposeert de komende drie maanden met haar tekeningen in de ontmoetingsruimte van De Leeuwerik te Bleiswijk. (meer)

Groot onderhoud Merenweg recreatiegebied Rottemeren

Bleiswijk - Het recreatieschap Rottemeren start begin maart de onderhoudswerkzaamheden aan de Merenweg tussen de Kooilaan en Hoekeindseweg.

In het kader van groot onderhoud aan de wegen in het recreatiegebied Rottemeren is de huidige Merenweg toe aan onderhoudswerkzaamheden. (meer)

Start bomenkap oostzijde N 209 Lansingerland

Bleiswijk - Voor de reconstructie van de N 209 (Nieuwe) Hoefweg worden alle bomen gekapt langs deze provinciale weg tussen de aansluiting Veilingen en de toekomstige aansluiting met de Verlengde Australiëweg. (meer)

Stankcode 1 voor heel Rijnmond van kracht

Regio - Maandag 18 februari heeft de DCMR Milieudienst Rijnmond vanaf half tien 's ochtends stankcode 1 uitgegeven voor de industrie in het hele Rijnmondgebied. Code 1 is een voorwaarschuwing aan de industrie. (meer)

VMBO- en MBO-onderwijs krijgen een stevige eigen plek in Lansingerland

VMBO- en MBO
In Berkel en Rodenrijs zal langs de Klapwijkseweg binnenkort
een noodvoorziening voor VMBO worden gerealiseerd.


Lansingerland - Met ingang van 1 april wordt een noodvoorziening aan de Merenweg te Bleiswijk in gebruik genomen die ruimte biedt aan een tweehonderdtal leerlingen van Melanchthon De Kring die een VMBO basisberoeps- , kader- en een gemengde leerweg aanbiedt. (meer)

De tijd van Simon Carmiggelt herleefde

Simon carmiggelt
Bastiaan Verhorst zette tal van bekende typetjes op
de planken.


Bergschenhoek - Dat Bastiaan Verhorst een rasartiest is die niet alleen kan toneelspelen, maar ook een fraaie zangstem heeft en bovendien typetjes en stemmen wonderwel kan imiteren bewees hij vrijdagavond toen hij de voorstelling 'Simon Carmiggelt, vroeger kon je lachen' presenteerde in 't Smitshoek. (meer)

Dirk Boesveld wordt wereldkampioen met tropische duiven

Dirk Boesveld
Dirk en zoon Jurgen met de wereldkampioenen en het
bijbehorende certificaat.


Bleiswijk - Trots toont hij het certificaat waarop te lezen staat dat hij met zijn tropische duiven de beste van de hele wereld is: Dirk Boesveld, de 52-jarige Bleiswijker die al meer dan 25 jaar actief is met en tussen zijn gevleugelde vriendjes. (meer)

Wereldwinkel drijft op kracht van vrijwilligers

Wereldwinkel
De Wereldwinkel in de Berkelse Centrumpassage.

Berkel en Rodenrijs - Wie heeft ze niet gekend hier in de regio. Gerda Dijkstra die met haar mobiele verkooppunt in Berkel menigeen van een leuk cadeautje heeft voorzien. (meer)

'Kunstbreak' vestigt zich in voormalige winkel van Kennepohl

Kunstbreak
Het atelier zal zich vestigen in het pand aan de Wilhelminastraat
5 in Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Onder de naam 'Kunstbreak' zal atelier Wessel uit Bergschenhoek zich vestigen in de vroegere winkel van melkboer Kennepohl in de Wilhelminastraat 5. (meer)

Crea-ochtend Prins Willem-Alexanderschool

crea-ochtend pwa
De kinderen hadden een leuke, creatieve ochtend
op school.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdagochtend 30 januari was er weer een gezellige crea-ochtend op de Prins Willem-Alexanderschool. (meer)

Nieuwe exposant in De Leeuwerik

Nieuwe exposant
Mevrouw Van Klei met twee van de tekeningen
die te bekijken zijn in De Leeuwerik.


Bleiswijk - Mevrouw Margreeth van Klei exposeert de komende drie maanden met haar tekeningen in de ontmoetingsruimte van De Leeuwerik te Bleiswijk. (meer)

Lammetjesdag biedt kijk op schaapherder en zijn schapen

Lammertjesdag
Martin's kinderen, Harm, Willemijn en Marinka zijn nog
wat te jong om hem te helpen, hoewel ze al leren omgaan
met de dieren. Gelukkig heeft hij regelmatig hulp van enkele
nichtjes bij het verzorgen en voederen van de schapen.


Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Ze zijn de hele dag met elkaar in gesprek. Hoor je rechts van je: Bèh, dan komt er van alle kanten eenzelfde antwoord: Bèh. Dat krijg je als je 450 ooien en 260 lammeren bij elkaar hebt staan. (meer)

Een geluk bij een ongeluk

Een geluk bijongeluk
Bergschenhoek - De boom, die in de kinderboerderij in Bergschenhoek helemaal omwaaide (en zelfs op één van bouwketen ter plekke neerkwam) is grotendeels blijven liggen, en is nu een prachtig speeltoestel voor de dieren geworden! (meer)

Groot onderhoud Merenweg recreatiegebied Rottemeren

Bleiswijk - Het recreatieschap Rottemeren start begin maart de onderhoudswerkzaamheden aan de Merenweg tussen de Kooilaan en Hoekeindseweg. (meer)

Jeugd IJsclub Bleiswijk naar landelijke wedstrijden

Ijsclub
De groep nog jonge schaatsers van IJsclub Bleiswijk sluit het seizoen
af met een aantal mooie wedstrijden.


Lansingerland - Aan het 'gekakel' te horen is de concentratie er nog niet, maar zaterdag zal deze er zeker zijn. (meer)

Aanhouding vandalen

Rotterdam/Pijnacker - De politie heeft dinsdagavond vier minderjarigen aangehouden nadat ze een spiegel van een auto hadden vernield. Rond kwart over tien die avond kreeg de politie melding dat een oplettende bewoner achter vier jongeren aan zou zitten die vernielingen hadden gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Kastanjesingel in Rotterdam. Een 47-jarige Rotterdammer hoorde het geluid van de vernieling en zette de achtervolging in. Gewaarschuwde politiemensen hebben het viertal aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.
De verdachten, twee 16-jarige jongens uit Pijnacker en Rotterdam en twee 17-jarige Rotterdammers zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Een man die gemist wordt: Aad van den Berg

Aad van den Berg man bij fiets
Aad van den Berg, enkele jaren geleden tijdens een
fietstochtje langs de Rotte.


Berkel en Rodenrijs - Het zijn wat fragmenten uit een leven van zomaar een man.
Wat Aad van den Berg zo uniek maakte, was zijn innemendheid, zijn belangstelling voor alles én voor andere mensen, dit maakte hem bemind. (meer)

Hoekse leerlingen in tv-programma Kids Top 20

Hoekse leerlingen
De opnamen in de sportzaal van de Pius X school zijn
in volle gang.


Bergschenhoek - Leerlingen van de basisscholen Pius X en Sparrenhoek uit Bergschenhoek hadden vorige week een heel bijzondere dag. De sportzaal van de Pius X school was dinsdag omgetoverd tot opnamestudio voor het programma Kids Top 20. (meer)

Valentijnsdag

Valentijn

Lansingderland - Donderdag 14 februari is het Valentijnsdag. Bloemen - en dan met name rode rozen - nemen op deze dag een belangrijke plaats in. (meer)

Aftrap voorrondes Rottepop op 23 februari

Aftrap Rottepop
Free Record Shop is bereid gevonden de voorrondes financieel
te ondersteunen. Hierdoor is de toegang gratis. Bert Hamer,
shopmanager van Free Record Shop en programmeur van Rottepop,
samen met Joep van Mourick, Sabrina Groothuesheidkamp (beiden
verkopers Free Record Shop) en Lucy Beld (voorzitter van Rottepop).


Lansingerland - Op zaterdag 12 juli zal de eerste editie plaatsvinden van het Rottepop Festival in Lansingerland. De initiatiefnemers zijn volop bezig met de productie en organisatie van dit evenement. (meer)

Maatregelen moeten verkeerssituatie bij scholen Groeneweg verbeteren

Bergschenhoek - Binnenkort moet de verkeerssituatie bij de scholen aan de Groeneweg verbeteren. (meer)

Arjan Olivier zwaait directeursscepter over Prins Maurits basisschool

Arjan Oliver
Directeur Arjan Olivier en Frony te Winkel van de BSO.

Berkel en Rodenrijs - Sinds kort is Arjan Olivier (38) actief als directeur van p.c. basisschool Prins Maurits aan de Orionstraat 1-2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Rabobank blijft actief in Hoeks centrum

Rabobank
De Rabobank blijft in het centrum van Bergschenhoek, maar
zal een nieuw pand betrekken in de Dorpsstraat (iets meer richting
de Lindeboom die er al vele jaren staat).


Bergschenhoek - De ontwikkelingen rond verdere vernieuwing van het centrum van Bergschenhoek zijn in volle gang. Binnen niet al te lange tijd zal een deel van de panden aan de Dorpsstraat (de hoek waar het pand van de Rabobank momenteel nog staat) verdwijnen om plaats te maken voor een nieuwe invulling. (meer)

Batenburg bouwt Groenehof

Batenburg
Niet alleen een ondertekening, maar ook feesttaart bij de
'papierstart' van de Groenehof.


Lansingerland - Op dinsdag 5 februari werd door de gemeente Lansingerland en Batenburg Ontwikkelaars de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van project Groenehof. (meer)

Bevergroep breidt uit

Bevergroep
De nieuwe bevers van scouting Olave St. Clair.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 januari was het een spannende dag voor de jongste bevers van scoutinggroep Olave St Clair uit Berkel en Rodenrijs. (meer)

Charlie's viert muzikaal feestje

Charlie's
De band Ob6sion luistert het eenjarig bestaan van Charlie's
muzikaal op.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 16 februari viert Charlie's Eet- en Muziekcafé aan Het Hoge Land 19 (achter de Oostmeerhal) in Berkel en Rodenrijs haar 1-jarig bestaan. (meer)

Re-Start in Ome Ab

Restart
Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 16 februari treedt de formatie Re-Start op in Ome Ab. (meer)

Chinees Nieuwjaar bij de Oriental Group

Chinees Nieuwjaar
Timo Hughes van FloraHolland ontving uit handen van
directeur Erik van der Pol Chinees banket ter gelegenheid van
Chinees Nieuwjaar.


Bleiswijk - De Oriental Group in Bleiswijk is ook dit jaar weer in de ban van Chinees Nieuwjaar. Dit feest, ook wel bekend als het Lentefestival, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. (meer)

VBOK-team in Lansingerland na dertig jaar opgeheven

VBOK
De stand van het VBOK-team Lansingerland afgelopen
november tijdens een informatieavond over de VBOK voor
een vrouwengroep.


Lansingerland - Na dertig jaar is er geen plaatselijke vertegenwoordiging van de VBOK meer in Lansingerland. De laatste jaren bestond het team uit slechts vier vrijwilligers. (meer)

14 februari: verras elkaar op Valentijnsdag

Lansingerland - Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, veelal in de vorm van een cadeautje, van bloemen of een kaart. Valentijnsdag wordt jaarlijks gevierd op 14 februari; dit jaar dus op een donderdag. (meer)

Alcoholcontrole

Lansingerland - Op diverse locaties in Lansingerland werd zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. In de late avonduren werden 264 automobilisten gecontroleerd. Eén van hen bleek teveel alcohol genuttigd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak

Berkel en Rodenrijs - De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Munnikenweg. Vrijdagavond rond half negen ontdekte de bewoner, een 39-jarige man, dat er was ingebroken in zijn woning. Het raamkozijn van een slaapkamer was geforceerd waarna men de woning was binnengegaan. Alles werd doorzocht. Nog onbekend is wat er precies werd meegenomen. Door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek verricht.

Autokraak

Bleiswijk - Vorig weekend werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Klappolder. Ontvreemd werden een radio-cd-speler, een frontpaneeltje en een telefoon.

Autoruit ingeslagen

Bergschenhoek - In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari werd op de Elzen de rechtervoorruit van een auto ingeslagen. Er werd niets uit de auto ontvreemd. In dezelfde nacht werd op het Maïsveld een autoradio uit een auto gestolen. Omdat er geen sporen van inbraak werden aangetroffen, zou het kunnen zijn dat de auto niet goed was afgesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Pedigree Roadshow bij Intratuin Pijnacker

Pijnacker - Vier op de vijf honden ouder dan drie jaar heeft gebitsproblemen. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate een hond ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen 50+
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 14 februari wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen de Leeuwerik
Bleiswijk - In ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, wordt op zaterdag 16 februari de maandelijkse klaverjasdrive gehouden onder leiding van de fam. W. v.d. Langenberg, tel. 010 - 521 56 09. (meer)

Regio

Ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Bleiswijkse voetbalclub voelt zich de Calimero van Lansingerland

Bleiswijkse voetbalclub
Oud-voorzitter van Soccer Boys Hans van Dijk: 'Wij zijn klein en
tellen niet mee'. Foto: John Hofman.


Bleiswijk - Om in de geest van het voetballen zelf te blijven, oud Soccer Boys-voorzitter Hans van Dijk kan geen beter voorbeeld geven dan te stellen dat de stand tussen Berkel en Soccer Boys 24-11 is. Een stand die gezien moet worden in de verhouding van het aantal kleedkamers bij beide voetbalclubs. (meer)

Soccer Boys overklast Berkel op alle fronten

Soccer boys
Hanin Azaroiali (links), maker van twee doelpunten, kijkt toe hoe
Jeroen Buitenhuis (3) en Jesper van den Bosche (7) een luchtduel
aangaan. Foto: John Hofman.


Lansingerland - Waar menig voetballiefhebber met verlangen naar had uitgekeken, werd afgelopen zaterdag een ware deceptie. Want de derby tussen Soccer Boys en het bezoekende CVV Berkel bood qua voetbal totaal niets. Het krachtsverschil tussen de beide zaterdagderdeklassers was zo groot dat het nooit tot een echte wedstrijd kwam. (meer)

MCC huldigt de kampioenen

BCC Bleiswijk
De kampioenen bijeen.

Bleiswijk - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat de leden van MCC Bleiswijk eens per jaar bijeen komen om met elkaar de kampioenen van het voorgaande jaar te huldigen. (meer)

Voetbal

VCS - TOGB: 3-1
Berkel en Rodenrijs - In deze wedstrijd had TOGB de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten. Vooral de inzet van de Haagse tegenstander was een voorbeeld hoe een wedstrijd benaderd moet worden. Smet op de wedstrijd voor thuisclub VCS waren de twee rode kaarten van deze ploeg in de tweede helft. Zelfs uit de toen numerieke meerderheid kon de Berkelse ploeg geen voordeel halen. In de eerste helft kwam TOGB al op een achterstand toen de thuisclub het betere van het spel had en vooral de mentaliteit toonde om een wedstrijd te winnen. Tim van der Vorm zag de kans op de gelijkmaker op slag van rust van de doellijn getrapt door een verdediger van VCS. Met een fraaie treffer zou de Haagse formatie TOGB vroeg in de tweede helft op een grotere achterstand zetten, 2-0. Ondertussen had een speler van de thuisclub zijn tweede gele, dus rode kaart gekregen toen hij Frank Docter met een forse overtreding deze doorbraak een halt toe riep. Toen andermaal Frank Docter in een scoringspositie werd neergehaald kon de arbiter van dienst niet anders doen dan voor de tweede maalde rode kaart te trekken. Uit de toegekende strafschop bij deze overtreding zou Stephan Vermeulen de aansluitende treffer achter de doelman van VCS plaatse, 2-1. Echter TOGB was deze wedstrijd in een slechte vorm en liet tegen negen man zichzelf nog een keer te kijk zetten door een derde doelpunt van de thuisclub.


RVVH - BVCB: 5-0
Bergschenhoek - In deze wedstrijd was duidelijk te zien dat de Ridderkerkse formatie RVVH titelaspiraties heeft en de tweedeklasse wil ontstijgen. Met de uiteindelijke overwinning die deze ploeg boekte op BVCB zou door RVVH de tweede periodetitel worden behaald. BVCB heeft door deze nederlaag nog steeds niet de echte aansluiting gevonden bij de veilige middenmoot. Al vroeg in de wedstrijd kwam thuisclub RVVH door Pim Louer op een voorsprong toen deze in het centrum van de verdediging van BVCB werd vrijgelaten. Het overwicht van de thuisclub was zo groot dat achtereenvolgens nog op de paal werd geschoten en een treffer werd afgekeurd van Giovanni Franken. De international van de Nederlandse Antillen die de afgelopen week nog een wedstrijd speelde tegen Nicaragua. De kansen die BVCB voor de pauze door middel van Maarten Tans en Curtis Martels kreeg, werden door doelman Danny Spelde van RVVH onschadelijk gemaakt. En aan de overzijde werd een inzet van RVVH goed door BVCB-doelman Nick Stofbergen verwerkt. Een klutsbal uit een hoekschop was voor Kayis de gelegenheid om zijn ploeg op een ruimere marge te zetten, waarna een goede inzet van Huub van Heijningen door doelman Spelde werd gepakt en de ruststand toch op 2-0 kwam te staan. BVCB was de tweede helft niet sterk genoeg om het de Ridderkerkers lastig te maken. Giovanni Franken mocht een strafschop verzilveren. Seymour ging goed door op een dieptepass van Franken, 4-0. En invaller Mark van der Kruit schoot nummer vijf binnen. Gele kaarten waren er voor de BVCB-ers Rick van Hal, Lennart Kunnen en Ron Benschop.


Berkel-Stedeco: 2-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - Uit een voorzet van Linda van der Helm was het Lindy Hogedoorn die al binnen vijf minuten schitterend de 1-0 koppend op het bord zette en de voorsprong pakte in de wedstrijd tegen Stedoco. Berkel was de betere ploeg en speelde lekker fel. Het spel bleef strijdbaar en voetballend ging het team op zoek naar een tweede treffer. In de 37ste minuut mocht Marcia Emmer een corner nemen en deze werd prima afgerond door Lindy Hogedoorn; 2-0. Vlak voor rust was er nog een schitterende aanval waarbij Corine net naast schoot, werd een kans van Lindy tot corner verwerkt en moest Jennifer Gittling redding brengen om de 2-0 vast te houden. Na de thee was het begin duidelijk voor Stedoco en moest Jennifer de eerste tien minuten meerdere malen alles uit de kast halen om haar doel schoon te houden. Hierna herpakte Berkel zich weer en kreeg het ook weer kansen via vaak mooie aanvallen. Stedoco bleef goed mee voetballen, alleen was Berkel vandaag feller in de duels en erg gretig. De goed ingevallen Michelle Arbman kreeg ook nog kansen maar de eerste bal ging naast en bij de ander was het weer de Stedoco keepster die redding bracht. Vlak voor het eindsignaal had ook Fenneke van der Breggen nog een kansje, maar het bleef bij 2-0. Door deze driepunter doet Berkel hele goede zaken en ligt alles weer open in de competitie.


Floreant-Soccer Boys (zo): 1-1
Bleiswijk - Soccer Boys speelde in Boskoop gelijk tegen het op de eerste plaats staande Floreant. Die plaats kon deze ploeg echter geen moment waarmaken. Voor rust was Soccer Boys veel sterker en kreeg het drie goede mogelijkheden, maar die werden gemist. Floreant beperkte zich tot verdedigen en bleef dankzij enkele harde overtredingen en twijfelachtige buitenspelsituaties op de been. Na rust hetzelfde spelbeeld: Soccer Boys probeerde te voetballen, Floreant verdedigde en zette met lange trappen hun spits aan het werk. Toch werd het 1-0 door een eigen doelpunt van de overigens sterk ingevallen Mark Termeulen. Daarna zocht Soccer Boys nog nadrukkelijker de aanval, maar lang zag het ernaar uit dat de stand 1-0 zou blijven, totdat vlak voor tijd invaller Wilmar Zeelenberg naar binnen kwam en met links de bal in de kruising schoot en daarmee een dik verdiend punt zeker stelde.

Nordic Walking

Kennismakingslessen
Lansingerland - Martin den Otter, INWA instructeur, start weer met nieuwe kennismakingslessen en cursussen Nordic Walking: op donderdag 21, 28 februari en 6 maart.
Aanvang 9.30 uur. Men kan tevens ook terecht op zaterdag 23 februari, 1 en 8 maart. Aanvang 11.00 uur. Belangstellenden kunnen zich na de kennismakingsles opgeven voor een cursus van 6 lessen. De cursussen starten op donderdag 13 maart en 17 april, aanvang 9.30 uur. Vanaf 3 april ook lessen om 19.00 uur. Zaterdag 15 maart om 11.00 uur. De locatie waar gestart wordt is Manege Hillegersberg, Lage Bergse Bos, Bosweg, Bergschenhoek; te bereiken via de Grindweg of Bergweg-Zuid. Een kennismakingsles kost ¤ 10,- inclusief gebruik van poles. Men kan zich aanmelden via de website of per telefoon 06 - 242 024 64. Voor meer informatie: www.martindenotter.nl .

Volleybal

Volley2B-Yum: 4-0 (d)
Lansingerland - Zaterdag kwam Yum in Bergschenhoek op bezoek. Volley2B, eerste in de ranglijst, had de opdracht om dit als negende geplaatste team geen punt mee naar huis te laten nemen. Met die insteek begonnen de dames de wedstrijd. In de eerste en tweede set liet Volley2B de tegenstander nog teveel in het spel komen en moest het team goed bij de les blijven om de sets te winnen. Pas in de derde set liet het team dat gesponsord wordt door Univé zien dat het een maat groter was dan Yum. Met meer servicedruk en goed aanvallend werk werd de set met een grote overmacht van 25-14 binnengehaald. Ook de vierde set kwamen de dames van Volley2B eerst achter en pakten ze pas later, mede door goed aanvallend werk van Dian Sonneveld, een voorsprong. Zij speelde, als jeugdige invalster, een voortreffelijke wedstrijd. Zij kreeg dan ook de eer om de laatste bal van de wedstrijd binnen de lijnen te slaan. Dames 1 van Volley2B/ Van der Breggen pakte de volle vijf punten en kan volgende week genieten van een vrije zaterdag. Op 23 februari spelen zij uit bij Ibis om 19.00 uur.

Tafeltennis

TOGB-Summa/Red Stars: 2-8 (d)
Berkel en Rodenrijs - Het eerste damesteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft enigszins geflatteerd verloren van Summa/Redstars. Voor de Berkelse dames redde vechter Merel Broers de eer. Zij won twee van haar drie enkelspelen. Anissa Schoonbrood (Zuid-Hollands kampioen) en Maaike Dekkers kwamen in de slotfase steeds net een paar punten te kort.
Halverwege de middag stonden de dames van TOGB met 0-6 achter. Steeds waren de TOGB-speelsters dicht bij de winst, maar telkens maakten de geroutineerde dames van Summa/Red Stars de beslissende punten. Vijf van de tien wedstrijden verliepen in de maximale vijf games en veel games eindigden met de minimale twee punten verschil.
Zagen we in voorgaande seizoenen dat meestal Maaike Dekkers of Annissa Schoonbrood het team op sleeptouw nam, nu was het Merel Broers die zich naar twee overwinningen vocht. Onder toeziend oog van coach Kevin Olijerhoek en vierde vrouw Mariska de Boer won Broers van Lindsey Preuter en Kelly Willems. Op zaterdag 16 februari spelen de TOGB-dames in Roelofarendsveen tegen De Treffers en op 23 februari volgt een uitwedstrijd tegen het Veenendaalse SKF.


Kwiek-TOGB: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB wacht op de eerste overwinning. Na het nipte 4-6 verlies in ronde 1 verloor het eerste nu met 7-3. Tegen het Waddinxveense Kwiek wonnen Gregor van Vreden, Harry Sintemaartensdijk en Lenny van der Meer elk één wedstrijd. Het zat TOGB niet echt mee. Veel wedstrijden gingen net naar Kwiek. Vrijdag 15 februari speelt heren 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is het vierde van De Treffers uit Roelofarendsveen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Ook op 22 februari speelt TOGB thuis.

Korfbal

Weidevogels-DKV: 15-11
Bleiswijk - Voor Weidevogels werd het een belangrijke wedstrijd. Tegenstander DKV staat één plaats hoger op de ranglijst, zodat er gewonnen moest worden om nog enige aanspraak te maken op het behoud van de tweede klasse. Weidevogels begon met de volgende basisopstelling: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut.
De eerste helft begon gespannen met een 1-0 achterstand na drie minuten. Maar nadat DirkJan van Dijk gelijk maakte zorgden Mandy Biever en Peter de Waard voor een 3-1 voorsprong. Vier en vijf één kwamen van DirkJan van Dijk. Na twee tegendoelpunten zorgden Frederike Wilschut, Stefan Huisman en twee keer Mirjam de Waard-Verschoor dat de eerste helft met 9-3 werd afgesloten. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar.
In de tweede helft werd nog zes maal door Weidevogels gescoord. Komend weekeind wordt Koveni uit ook weer belangrijk in de strijd om degradatie te ontlopen.

Basketbal

Jumpers-Squirrels: 73-85
Berkel en Rodeenrijs - Squirrels boekte een zwaarbevochten overwinning in Den Haag. Squirrels kwam zeer fel uit de startblokken en wist in het eerste kwart al snel een marge van rond de tien punten te bemachtigen. Helaas was dit niet vol te houden en Jumpers kwam al snel terug in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in een nipte voorsprong voor Squirrels 26-24. Het tweede kwart liet een sterker Jumpers zien en eindigde in 42-36 in het voordeel van de Jumpers. De voorsprong werd door Jumpers in stand gehouden tot het einde van het derde kwart wat eindigde in 56-51 in het voordeel van de Jumpers. Het vierde kwart ging bij Squirrels de turbo weer aan en was er weer sprake van een enorm hoog schotpercentage aan Squirrels zijde. Alles liep in dit kwart en hierdoor eindigde dit laatste kwart in een alleszeggende 17-34 in het voordeel van Squirrels. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 1 maart om 18.15 uur. Squirrels zal het dan opnemen tegen medekoploper DAS.

Atletiek

Kieviten actief in de regio
Bleiswijk - Veel leden van atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten maakten in het fraaie loopweekend trainingskilometers, maar twee Kieviten namen deel aan een wedstrijd. Ronnie Duinkerken verscheen zaterdag aan de start van de AAR Cross in Alphen aan den Rijn. Ronnie eindigde als tweede in een tijd van 39 minuten en 21 seconden. Een dag later vond in Zoetermeer de achtste editie van de Noord-Aa Polderloop plaats. Huib la Chapelle nam deel aan de 15 kilometer en finishte in een tijd van 1 uur 19 minuten en 37 seconden.

Alzheimercafé Lansingerland: 'van onzekerheid naar zekerheid'

Lansingerland - Het is belangrijk om op een gegeven moment zeker te weten dat iemand dementie heeft. Wie kunnen helpen als je antwoord wilt op vage vermoedens van dementie. En als de diagnose bekend is, hoe ga je dan verder? (meer)

Project Oostland moet glastuinbouw en recreatie de ruimte geven

Lansingerland - In de raadscommissie Wonen en Werken presenteerde het college afgelopen week het project Oostland. (meer)

PvdA wil permanente openstelling van bussluis in Bergschenhoek

Bergschenhoek - De PvdA-fractie vraagt het college om de tijdelijke openstelling van de bussluis tussen de Jacob Marislaan en de Groeneweg in Bergschenhoek ook na 1 april 2008 te laten voortduren. (meer)

Gemeente moet zich net als burger aan termijnen houden

Lansingerland - De gemeente moet zich veel beter aan wettelijke termijnen houden. En zich bij vragen en klachten van burgers niet zo formeel opstellen. Dat vond de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid vorige week donderdag bij de bespreking van correspondentie met burgers die niet tevreden waren over de afdoening van hun klachten. (meer)

HAP in Lansingerland voorlopig van de baan

Lansingerland - De gemeente staakt voorlopig haar pogingen om een eigen (satelliet) huisartsenpost (HAP) in Lansingerland te krijgen. Uit een onderzoek naar de haalbaarheid van dat idee is gebleken dat er vooral onder de Bleiswijkse huisartsen geen draagvlak voor bestaat. (meer)

Lof van provincie voor begroting Lansingerland

Lansingerland - "U hebt het fantastisch gedaan. Het is een grote uitzondering dat een fusiegemeente haar begroting zó snel na een herindeling zó goed op orde heeft. Gemeenteraad, college én ambtenaren hebben samen een prestatie van formaat geleverd". (meer)

Aanpak Bergboezem Berkel

Berkel en Rodenrijs - In de polder Berkel in de gemeente Lansingerland worden veel woningen en bedrijven gebouwd. Het watersysteem wordt hierop aangepast. Het algemeen bestuur heeft het ontwerp van de Bergboezem Berkel en de bijbehorende investeringsplannen goedgekeurd. De voorgestelde ABC boezem- en poldermaatregelen zijn hierin verwerkt. (meer)

Bloemschikken in De Leeuwerik

Bleiswijk - Maandag 25 februari is er voor 55-plussers weer bloemschikken in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De docente zorgt ervoor dat de deelnemers een gezellige middag hebben en met een mooi resultaat naar huis gaan. Tevens let zij erop dat men een bloemstuk maakt waarvan men lang plezier beleeft. De kosten bedragen ¤ 18,50. Men hoeft alleen een snoeischaar, mesjes en een vuilniszak mee te nemen. Voor alle materialen wordt gezorgd.
Omdat de docente de spullen moet inkopen is het noodzakelijk dat men zich aanmeldt voor 21 februari bij Lianne Engelen, tel. 06 - 1505 43 28.
De workshop wordt op maandagmiddag om 13.00 uur gegeven Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er ook nog een workshop om 15.00 uur zijn. Betaling vindt plaats bij aanmelding. Informatie: www.de-leeuwerik.info .

Trekkingslijst loterij CV De Otterrotters

Bleiswijk - Tijdens de viering van het Carnaval, vorig weekend, werd ook dit jaar weer een grote loterij gehouden door Carnavalsvereniging De Otterrotters. De winnende lotnummers zijn:
1e prijs dames/heren fiets, no. 1183 (Hans van Straalen)
2e prijs 1 minuut gratis winkelen bij C1000, no. 0826
3e prijs waardebon t.w.v. ¤ 100,-, no. 0017 (Haitsma)
4e prijs eletrische barbecue, no. 2514
5e prijs rijstkookpan, no. 0350
6e prijs elektrische poffertjesbakplaat, no. 1021
7e prijs partyset, no. 2767
8e prijs barbecueset, no. 1751
9e prijs elektrische hapjespan, 0369
10e prijs oranje EK parasol, no. 1448
11e prijs waardebon, no. 2235
12e prijs waardebon, no. 2851
13e prijs waardebon, no. 0217
14e prijs clip, no. 2129
15e prijs clip, no. 0360 (zetfouten voorbehouden).
Prijzen zijn af te halen in de winkel van A. Noordhoek, Van Waningstraat 1 te Bleiswijk.

Vlooienmarkt in Oostmeer

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 17 februari wordt voor de tweede keer in sporthal Oostmeer op Het Hoge Land een vlooienmarkt gehouden. Dit keer staan zo'n 130 kramen in de grote hal, zodat het aanbod nog groter is. Inmiddels zijn alle kramen verhuurd. De vlooienmarkt is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De volgende markt is op 30 maart en dan waarschijnlijk in twee hallen. Informatie: tel. 06 - 537 779 67 of e-mail: roodbol@lycos.nl .

Zwemmen met Meer Bewegen voor Ouderen

Lansingerland - Op donderdag en vrijdag kunnen 55-plussers uit Lansingerland zwemmen in de Wilgenring te Schiebroek. Voorheen werd gezwommen in zwembad De Windas. Onder deskundige begeleiding worden er verschillende oefeningen gedaan, zodat alle spieren aan bod komen. Daarnaast is de sfeer erg gezellig en als men wil kan men er met de bus heen. Het is echter wel zo dat er maar twee opstapplaatsen zijn.
In Bergschenhoek is dat aan de Dorpsstraat voor de winkel van bakker Rodenburg en in Berkel en Rodenrijs is dat bij het zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2.
Er zijn nog plaatsen open op de volgende tijdstippen:
- donderdag om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, vertrek een half uur van te voren;
- vrijdag om 13.00 en 14.00 uur, vertrek een half uur van te voren.
Kosten ¤ 8,25 per maand. Inlichtingen: de heer Elburg, tel. 010 - 511 43 74.

Voorlichtingsavond Reumapatiëntenvereniging

Bergschenhoek - De Reumapatiëntenvereniging Rotterdam en omstreken organiseert op donderdag 21 februari een voorlichtingsavond over houdings- en bewegingsgedrag volgens de methode van Mensendieck. Doel is inzicht te verkrijgen in houdings- en beweginggedrag en hoe men het lichaam in het dagelijks leven het beste kan belasten. De voorlichting wordt gegeven door oefentherapeuten Mensendieck Elize Krijger en Laura Bunnik.
De toegang is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in Sport- en Partycentrum Berghonk, Burg. van Oostenweg 4 te Bergschenhoek (achter het gemeentehuis).
Informatie: www.rotterdam-reumapv.nl .

Jubileum Operettekoor 'Irene'


Rotterdam/Lansingerland - Het uit 45 leden (ook uit Berkel en Bergschenhoek) bestaande Rotterdamse Operettekoor 'Irene' viert op 29 maart haar honderdjarig bestaan en is daarmee één van de oudste operetteverenigingen van Nederland. Rond dit jubileum zijn talloze evenementen georganiseerd. (meer)

Cursus Peuter in Zicht

Bergschenhoek - Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razend snel. Dit is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Wat doe je als ouder als je kind een driftbui heeft ? Of niet wil eten? Of niet luistert? Of andere kinderen slaat?
Alle ouders van peuters komen voor dit soort vragen te staan, en zoeken oplossingen. Dat kun je alleen doen, maar je kunt ook meedoen aan een oudercursus, om gezamenlijk over de opvoeding van peuters te praten. Op een dvd zie je voorbeelden van hoe andere ouders situaties oplossen. Maar je kunt ook je eigen situaties en vragen inbrengen.
De cursus duurt vijf avonden, en wordt gegeven door twee verpleegkundigen JGZ van het consultatiebureau. Aan deelname aan de cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus start op 10 maart van 20.00 tot 22.00 uur in Bergschenhoek. Verschillende ziektekostenverzekeraars, waaronder Trias, vergoeden (een deel van) het cursusgeld. Inschrijven kan door te bellen met de Zorglijn, telefoonnummer 0900-9300 of te mailen naar cursussen@vierstroom.nl.

Koning Winter herleeft in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 16 februari zal Koning Winter van zich doen spreken in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. Op het plein voor 't Vierkantje aan de Kerkstraat zal een grote ski-klim-glijbaan van maar liefst zeven meter hoog, vier meter breed en ruim acht meter lang staan. De jeugd kan er naar hartenlust op glijden. Een draaiorgel zorgt voor de vrolijke klanken. Wederom dus sfeer en gezelligheid in koopcentrum Berkel.

Rouwverwerking bij kanker

Lansingerland/Rotterdam - Op woensdag 20 februari wordt van 13.30 tot 15.30 uur in Inloophuis De Boei een themabijeenkomst gehouden over 'rouwverwerking bij kanker'.
Verlies van gezondheid en daardoor soms ook werk, inkomen, vrienden, zekerheden, heeft een enorme impact op een mens. Ook lijkt het verwerken ervan soms een eenzame reis; niemand om je heen loopt gelijk met je op, begrijpt het volkomen. De mensen om je heen lijken soms van een andere planeet, ze gaan gewoon door met hun leven, terwijl dat van jou in een roes verloopt. Gewone uitleg over deze processen of het uitwisselen van ervaringen kunnen helpen om het een en ander weer op 'de rails' te krijgen. Deze middag is hiervoor bedoeld en zal onder de begeleiding van Riet Langstraat plaatsvinden.
Locatie: De Boei, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, Weimansweg 70-72 te Rotterdam. Heeft u belangstelling om te komen, dan graag van tevoren even aanmelden via telefoon of de e-mail, tel. 010 - 215 28 55, e-mail: jokewil.deboei@chello.nl .

Gebedsdiensten in de Vastentijd

Berkel en Rodenrijs - De door de Werkgroep Woord en Gebedsvieringen van de R.K. Parochie O.L.Vr. Geboorte jaarlijks in de veertigdagentijd georganiseerde samenkomsten in de Pius X kerk zijn inmiddels een traditie geworden in de tijd voor Pasen.
Bidden en zingen, lezen in Gods woord geven deze diensten een meditatief karakter. Men kan zich bezinnen op het eigen leven, even afstand nemen van het drukke bestaan, zich verdiepen in wat van waarde is. Dit jaar staat het thema 'Op weg naar nieuw leven' centraal. Op weg naar nieuw leven in de natuur, in ons persoonlijk leven, in ons geloof op weg naar Pasen. Maar hoe doe je dat, hoe kom je los van oude gewoonten, hoe breek je los uit de knellende dingen in het leven? Hoe krijg je zicht op licht op lucht op nieuwe kansen?
De samenkomsten zijn op 13 februari (Op weg naar nieuw leven door stilte), 20 februari (luisteren), 27 februari (delen), 5 maart (beminnen) en 12 maart (vergeven). Aanvang 19.00 uur in de Pius X kerk, Anjerdreef in Rodenrijs.

Sociale Vaardigheidstraining groep 7 en 8

Lansingerland - Stichting Kwadraad verzorgt tweemaal per schooljaar een Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool woonachtig in Lansingerland. De training zal worden begeleid door twee ervaren maatschappelijk werkers. Start: donderdag 6 maart van 16.00-17.30 uur. Locatie: Burg. Van Oostenweg 10 Bergschenhoek. Kosten: ¤ 30,-. Voor deze training is nog een aantal plaatsen beschikbaar.
Deze training is bedoeld voor kinderen die het moeilijk vinden om contact te leggen en/of te onderhouden met leeftijdgenoten, kinderen die moeilijk 'nee' kunnen zeggen, het lastig vinden om voor zichzelf op te komen of gepest worden. De training is niet voor kinderen met ADHD en/of andere psychische aandoeningen. De training bestaat uit acht bijeenkomsten, met 8-12 jongens en meiden. Halverwege de acht bijeenkomsten zal er een ouderavond zijn. Op de ouderavond wordt informatie gegeven over bijvoorbeeld opvoedingsvragen. Bij de zevende bijeenkomst laten de kinderen aan hun ouders zien wat zij in de training geleerd hebben.
Informatie en aanmelding: op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur, tel. 0182 - 59 47 32.

Afscheid nadert al weer

Afscheid nadert
De werkgroep neemt dankbaar de cheque van Monuta
in ontvangst.


Berkel en Rodenrijs - De kinderen keken er maanden naar uit en ook de gastouders en de werkgroep waren vele maanden in de weer met de voorbereidingen. (meer)

Start verkoop appartementengebouw De Waterjuffer

Start verkoop
Appartementencomplex De Waterjuffer in de Rodenrijse
Zoom.


Berkel en Rodenrijs - De verkoop van 28 ruime appartementen in gebouw De Waterjuffer in het project Rodenrijse Zoom start zaterdag 16 februari in het informatiecentrum Rodenrijse Zoom in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs). (meer)

Discussie over nieuw facilitair gebouw golfbaan De Rotte Bergen

Discussie Rotte bergen
Het huidige gebouw van De Rotte Bergen.

Bergschenhoek - De Bewoners Organisatie Rotte heeft bezwaren tegen de voorgenomen bouw van een nieuw facilitair gebouw op de golfbaan 'De Rotte Bergen'. (meer)

Armeense kinderen bedanken gastouders met optredens

Armeense kinderen
De groep Armeense kinderen.

Lansingerland - De afgelopen weken was weer een groep Armeense kinderen te gast in onder meer Lansingerland. Vrijdagmiddag 1 februari werden de gastouders uitgenodigd om een gezellige middag met 'hun kinderen' te hebben. (meer)

Verkeer loopt vast tussen chicane en stoplicht

rodenrijseweg
Op dit gedeelte van de Rodenrijseweg ontstaat geregeld een
verkeerschaos.


Berkel en Rodenrijs - Na de reconstructie die vorig jaar nog op het nippertje kon worden voltooid is de verkeerssituatie op de Rodenrijseweg er niet beter op geworden. (meer)

Vernielingen aan school

Bergschenhoek - Een 19-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs is in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor drie aangehouden voor vernieling. De jongen had samen met een aantal andere jongeren diverse planken losgetrokken van een schoolgebouw aan de Stampioendreef en deze vervolgens in de brand gestoken. De overige jongeren gingen er bij het zien van de politieauto vandoor. De 19-jarige jongen werd na een korte achtervolging aangehouden. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Diefstal rookwaren uit winkel

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari werd om drie uur ingebroken in een winkel in de Kerkstraat. Ontvreemd werden rookwaren. (meer)

Ski- en snowboardpret met BSO Zus en Zo

Ski en snowboard pret
Genieten tijdens de ski- en snowboardlessen.

Lansingerland - Sinds 2006 organiseert BSO Zus en Zo volop winterse activiteiten. (meer)

Geweldig debuut voor Diane Valkenburg op Wereldkampioenschappen

Geweldig debuut
Diane Valkenburg lijkt weer tevreden naar de goede
WK in Berlijn.


Lansingerland - Voor de Bergschenhoekse schaatsster Diane Valkenburg, die voor het eerst mocht aantreden op een wereldkampioenschap, is het weekeinde erg succesvol verlopen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - NBSVV 14.30 uur
Alphia - Soccer Boys
Berkel - Be Fair 15.00 uur
't Zand DA1 - Berkel DA1 14.45 uur (KNVB beker)

Zondag:
TOGB - HVV 14.00 uur
Soccer Boys - WSE 14.00 uur

Michael Huigen nieuwe trainer Soccer Boys-zondag

Bleiswijk - Na het aangekondigde vertrek aan het einde van dit seizoen van de huidige hoofdtrainer Ron van Houten, heeft het bestuur van Soccer Boys voor volgend seizoen Michael Huigen aangetrokken als hoofdtrainer voor de zondagselectie. (meer)

Bij Naomi staat sport op nummer één

Bij Naomie
Naomi samen met een vriendin in de sneeuw.

Berkel en Rodenrijs - Ze telt pas vijftien lentes, maar nu al heeft ze een tweede plek op een belangrijk sportevenement achter haar naam staan: Naomi Claessen uit Berkel en Rodenrijs eindigde op een tweede plaats tijdens de NK Snowboarden in het Zwitserse Laax. (meer)

Carnaval op Kindercentrum de Kameleon

Carnaval Kameleon
Het was Carnaval op de Kameleon.

Bleiswijk - Vrijdag 1 februari was het Carnaval op Kindercentrum de Kameleon. Alle kinderen, leidsters en ouders waren prachtig verkleed. Het was een kleurrijk geheel. (meer)

"Ik speel graag onbekende, romantische werken"

Orgelconcert
Jan Droogers: "Het kerkorgel is de koning der instrumenten".

Bleiswijk - Kerkorgelmuziek. Bij veel mensen roept dit een beeld op van: oubollig, zwaarmoedig en saai om naar te luisteren. Niet van deze tijd. Mis! Orgelmuziek kan wel degelijk heel modern en vrolijk klinken. (meer)

"Even kijken hoe onze kleinkinderen les krijgen"

Beatrixschool
Grootouders en kinderen samen aan het werk.

Berkel en Rodenrijs - De oma's en opa's van de leerlingen op de Koningin Beatrixschool zaten woensdagochtend 6 februari gezamenlijk met hun kleinkind(eren) in de schoolbanken. (meer)

Minister Donner over arbeid, solidariteit en zorg

Oostland/Westland - Op initiatief van het CDA waren op 21 januari jl. 180 mensen in Poeldijk bijeen toen minister Donner op onnavolgbare wijze in zijn speech inging op vragen uit de regio Delft Westland Oostland onder de titel "Meedoen aan de samenleving". (meer)

Auto in de sloot na slippartij op N470

Auto in sloot N470
De wagen crashte in de sloot langs de nieuwe weg N470.
Foto: Martijn Mastenbroek.


Pijnacker/Zoetermeer - Op de N470 is vorige week vrijdag rond 14.00 uur een auto te water geraakt. (meer)

Kinderen motiveren iets te leren 'erg idealistisch'

Ondewijsdebat
Het werd een levendig debat waarin meningen zijn uitgewisseld
en plannen zijn ontstaan.


Bergschenhoek - Niet iedereen was het met elkaar eens tijdens het groot Lansingerlands Onderwijsdebat dat maandagavond 4 februari werd gehouden in de aula van het Wolfert Dalton te Bergschenhoek. (meer)

Prinses Máxima reikt diploma's uit

Prinses Maxima
Drie leerlingen van de Berkelse Prinses Máxima basisschool
ontmoetten de prinses waarnaar hun school werd vernoemd.


Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Vrijdag 1 februari maakte een drietal leerlingen van de Prinses Máxima basisschool uit de Gouden Griffelbuurt in Berkel en Rodenrijs iets mee wat ze niet snel zullen vergeten; (meer)

Burgemeester brengt smakelijke groet van de gemeente mee

Burgemeester
Nadat een kaarsje door de kinderen was uitgeblazen -
van 1 jaar Lansingerland - kon de burgemeester de taart
aansnijden en ronddelen.


Berkel en Rodenrijs - De groep Armeense kinderen die enkele weken bij gastgezinnen in Lansingerland en omgeving logeert heeft het prima naar de zin. Zowel de kinderen als de gastgezinnen genieten van hun verblijf. (meer)

Raad dringt unaniem aan op fietstunnel onder N 209

Lansingerland - "Ik ben blij met deze motie. Die ondersteunt ook de visie van het college". Dat zei wethouder Hans de Rijke (CDA - mobiliteit en bereikbaarheid) toen de gemeenteraad in een motie had aangedrongen op aanleg van een fietstunnel onder de N 209. (meer)

Fietsendieven in kraag gegrepen

Berkel en Rodenrijs - Omdat er de laatste tijd weer fietsen waren gestolen in het gebied Spoorhaven hield de politie verschillende postacties. Vrijdagmiddag 1 februari was het raak. (meer)

Val van vier meter

Bleiswijk - Een 18-jarige inwoner van Leusden is vrijdagochtend gewond geraakt toen hij tijdens schilderswerkzaamheden vierenhalve meter omlaag viel in een in aanbouw zijnd pand aan de Lorentzstraat. Hulpdiensten waren snel aanwezig om de man met verwondingen, aan onder andere zijn linkerheup, naar het Erasmus MC te brengen. De arbeidsinspectie heeft een controle uitgevoerd.

Motorkap bespoten

Berkel en Rodenrijs - Vorig weekend werd op de Smaragd de motorkap van een geparkeerd staande auto met verf bespoten. Er bleken afbeeldingen te zijn aangebracht.

Een reeks bekeuringen

Bergschenhoek - Vrijdag 1 februari heeft de politie om 15.40 uur op de Vlaggemansdreef een automobilist aangehouden, omdat uit controle bleek dat zijn auto niet verzekerd en gekeurd was. Ook zou de bestuurder geëmigreerd moeten zijn. Uit controle van het rijbewijs kwam naar voren dat deze al vanaf begin 2007 verlopen was. De 45-jarige Rotterdam ging met een serie bekeuringen naar huis.

Jongen aangereden

Bergschenhoek - Zaterdag 2 februari werd een 12-jarige fietser uit Bergschenhoek op de Bladmos aangereden door de bestuurder van een auto. De jongen raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. De auto reed vanuit de IJslandmos richting Berkelseweg op de Bladmos toen de fietser vanaf het trottoir de Bladmos wilde oversteken. Beiden verklaarden elkaar niet te hebben gezien.

Hennepteelt ontdekt

Bergschenhoek - Bij Meld Misdaad Anoniem kwam de melding binnen dat zich in een woning aan de Rottekade wel eens een hennepkwekerij kon bevinden. Bij controle door de politie op 25 januari om 11.15 uur werden ongeveer vijftig plantjes aangetroffen. De Roteb heeft de plantjes afgevoerd en vernietigd. Eneco zal een onderzoek instellen naar het inbreken op het elektronet.
De bewoonster is meegenomen naar het bureau, waar zich 's avonds ook de bewoner meldde. Beiden hebben bekend.

Geen menselijke botten

Bergschenhoek - Een 33-jarige Rotterdamse die vorige week woensdagavond haar hond uitliet, schrok toen haar hond met een paar zakken vol met botten aan kwam lopen. Aanvankelijk was niet duidelijk of het om menselijke of dierlijke resten ging. Forensisch onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het om dierlijke resten - vermoedelijk slachtafval van een schaap - ging.

Bromfiets in beslag genomen

Bergschenhoek - Op 28 januari zagen surveillerende agenten om 21.30 uur op de Anki Verbeek-Ohrlaan een bromfietser rijden met twee passagiers. De bestuurder en een van de passagiers droegen geen helm. Ook had de brommer geen achterlicht. De 16-jarige Rotterdam, die de bromfiets bestuurde, had kennelijk haast want hij negeerde het rode licht op de kruising met de Doenkade en reed in volle vaart de Schiebroekseweg op. Voor de politie reden de jongen een stopteken te geven. Stoppen ging niet zo gemakkelijk, omdat de remmen bijna niet werkten. Uit de controle bleek dat er geen kentekenplaat op de bromfiets zat, de bromfiets niet verzekerd was, de banden zo glad als een aal waren en het vermogen was opgevoerd. De bestuurder had geen bromfietscertificaat en rijbewijs. Kortom, reden voor de politie het voertuig in beslag te nemen en een aantal bekeuringen uit te schrijven.

Gestolen auto aangetroffen

Bleiswijk - Bij een tankstation op de Hoekeindseweg werd op 30 januari een gestolen auto aangetroffen. De wagen stond er al een paar dagen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van de wagen.

Potloodventer gesignaleerd

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagmiddag 1 februari rond 14.30 uur werd op de Topaas een potloodventer gezien. De gewaarschuwde politie trof hem niet meer in de wijk aan. Het signalement van de man luidt: blank, ca. 25-30 jaar, lengte 1.80 meter, bol gezicht, ongeschoren met lichte baard, zwarte werkschoenen, blauwe werkjas en broek, grijze bootsmanmuts.
Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de recherche van bureau Noord, tel. 0900 - 8844.


Gele wensbriefjes boven een rode canapé

Gele wensbriefjes
Suggesties van passanten werden genoteerd en
opgehangen boven de rode canapé.


Lansingerland - Het was zaterdag niet echt 'buitenzit' weer, maar dat weerhield leden van de PvdA er niet van met hun rode canapé present te zijn in de drie dorpskernen van Lansingerland. (meer)

Jeannette Ruigrok exposeert in Oudelandse Hof

Jeannette Ruigrok
Jeannette Ruigrok exposeert tot medio maart in de
Oudelandse Hof te Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Van 31 januari tot 17 maart exposeert Jeannette Ruigrok-Greeve haar schilderwerk in Galerie Oudeland in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Peuters en ouders genieten tijdens derde peuter- en kleuterfestival

Peuters
Muziek maken op het podium.

Berkel en Rodenrijs - Voor de derde achtereenvolgende keer organiseerde Gastouderbureau Kid-IT het Peuter- en kleutertheaterfestival. Een groot feest waarbij kinderen tussen 2 en 7 jaar naar hartenlust konden genieten van muziek, theater en spelletjes, maar ook van elkaar. (meer)

Eerste Meidenclub in Gouden Griffelbuurt actief

eerste meidenclub

Berkel en Rodenrijs - De eerste Meidenclub in de Gouden Griffelbuurt is een feit. Vrijdagmiddag 1 februari kwam een aantal meiden bijeen bij Florance van de Máxima school in Berkel en Rodenrijs; zij organiseerde de eerste Meidenclub. (meer)

Voorleesontbijt op peuterspeelzaal Okidoki

Voorleesontbijt

Bergschenhoek - Vorige week werden op peuterspeelzaal Okidoki en kindercentrum Droomplaats de Nationale Voorleesdagen gehouden. Alle peuters en juffen kwamen in pyjama naar school toe. (meer)

Peuters Beestenboemel genieten van voorleesontbijt

Peuters

Bergschenhoek - Heerlijke broodjes en gezellige voorleesoma's tijdens het Nationale Voorleesontbijt bij de Beestenboemel. Het was vorige week extra gezellig op de peuterspeelzaal de Beestenboemel in Bergschenhoek. (meer)

Meester Bert verlaat basisschool Pius-X

Meester Bert
De leerlingen namen afscheid van hun meester Bert
met bloemen, een high tea en optredens.


Bergschenhoek - Na meer dan 25 jaar met heel veel plezier op de Pius-X in Bergschenhoek te hebben gewerkt, heeft meester Bert v.d. Tol met ingang van 1 februari 'zijn' school verlaten. (meer)

Professor 'Weet-ik-veel' neemt afscheid van De Regenboog

Professor
Professor 'Weet-ik-veel' nam afscheid.

Bergschenhoek - Op 7 januari kwam professor 'Weet-ik-veel' het project Techniek op CBS De Regenboog in Bergschenhoek officieel openen. Dat gebeurde met de 'Moeilijke-vragen-machine' die de professor zelf had gebouwd. (meer)

Jan Droogers speelt gehele 6e Symfonie Widor

Jan Droogers
Jan Droogers speelt Widor.

Bleiswijk/Voorburg - Zaterdag 9 februari zal de Bleiswijkse organist Jan Droogers een concert geven in de Oude of Martini Kerk te Voorburg. (meer)

Nieuwe directeur op de Oosthoek

Nieuwe directeur
De scheidend directeur Annet Dries werd achterop
een versierde aanhanger naar school gebracht.


Bleiswijk - Vrijdag 31 januari was de laatste werkdag van juffrouw Annet Dries als directeur van basisschool De Oosthoek in Bleiswijk. En dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. (meer)

Bavo Europoort start Leerafdeling

BAVO
Wim Moonen, directeur van de divisie ouderenpsychiatrie
van Bavo Europoort, in gezelschap van een aantal leerlingen.


Berkel en Rodenrijs - Maandagmiddag 4 februari startte de divisie Ouderen van Bavo Europoort (BE) op de locatie Berkel aan de IJsselstraat 1 een Leerafdeling. (meer)

Gemeenteraad unaniem: Bleizo moet er komen

Gemeenteraad unaniem
De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer hebben de
handen ineen geslagen om Bleizo tot een succes te maken.


Lansingerland - Niet alleen met unanieme instemming liet de gemeenteraad donderdag weten te willen dat station Bleizo, op de NS-lijn Den Haag/Utrecht, er komt. Na de vaststelling door burgemeester Ewald van Vliet dat het voorstel van b. en w. was aangenomen, klonk ook een daverend applaus. (meer)

Rinus Bodbijl: 'Mensen worden te vaak in de steek gelaten'

Rinus Bodbijl
Rinus Bodbijl: 'Er komt veel onderzoek en juridische
kennis aan te pas'.


Lansingerland - De Stichting Advisering en Bewindvoering, SAB, is de laatste tijd in het nieuws vanwege haar acties tegen het besluit van de gemeente om de compensatie voor de onrechtmatig door UPC verhoogde kabeltarieven niet aan de abonnees ten goede te laten komen, maar zelf te incasseren. (meer)

Team 'Veilig op Weg' bezoekt Pius-X

Team veilig opweg
Na de theorieles gingen de kinderen in groepjes naar buiten
om de vrachtwagen van binnen en buiten van dichtbij te bekijken.


Bergschenhoek - Een 'Veilig op Weg' team van Transport en Logistiek Nederland (TLN) - de grootste werkgeversorganisatie in het wegtransport - verzorgde maandagochtend een les over vrachtauto's en andere grote voertuigen in het verkeer aan de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Pius-X. (meer)

Onderwijs en bedrijfsleven zoeken elkaar op

Onderwijs
Meer stageplaatsen en bewuste beroepskeuze; onderwijs
en bedrijfsleven moeten elkaar beter weten te vinden en op
elkaar aansluiten via netwerken en korte lijnen.


Lansingerland - Twee jaar geleden heerste er onder de leden van VNO NCW Oostland een steeds verder groeiende behoefte naar informatie over scholen in de regio. (meer)

Na moeilijk jaar heeft Vierstroomzorgring zaken weer op orde

Vierstroomzorgring
De zorgverlener hoopt dat de onrust in de thuiszorg
verleden zal zijn.


Gouda/Lansingerland - Vierstroomzorgring heeft de problemen in Lansingerland onder de knie. Waren er eind december nog 85 cliënten die geen huishoudelijke hulp meer kregen, nu is dit aantal gedaald tot vijf. En ook voor hen is een oplossing in zicht. (meer)

Jeugdtheater Hofplein presenteert Doornroosje, Doornroosje

Jeugdtheater
Alle leerlingen van de jeugdtheaterschool uit Bergschenhoek
tijdens de repetitie met kostuum en grime op de bühne van Theater
222.


Lansingerland - Van 8 februari tot en met 16 maart presenteren de leerlingen van Jeugdtheaterschool Bergschenhoek en Papendrecht op originele wijze samen het stuk Doornroosje, Doornroosje in Theater 222, een tweede en bovendien zeer sfeervol theater van het Jeugdtheater Hofplein aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam. (meer)

TOGB moet pas op de plaats maken

TOGB
Frank Docter kan hier maar net een tackel van Moustapha
Yachou ontwijken in de wedstrijd tegen Alphense Boys.
Foto: Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft zijn aanhang voorlopig in het ongewisse gelaten wat betreft het vervolg van de competitie. Kon verleden week tegen Verburch in een matige tweede helft de winst nog worden behaald omdat de Berkelse ploeg in de eerste helft wél tot goed voetbal kwam, de wedstrijd tegen het bezoekende Alphense Boys was van een heel ander niveau. (meer)

Anja Bakker enthousiast na rijden toertocht op Weissensee

Anja Bakker
Anja en haar maatje Arend.

Berkel en Rodenrijs - "De wekker loopt vroeg af, vijf uur precies. Gelukkig heb ik goed geslapen, al is het kort. Als ik uit bed stap, voel ik nog weinig spanning, maar nadat ik me warm heb aangekleed en mijn broodje smeert, begint het te borrelen. (meer)

Sterrenhal tot de nok toe gevuld met jeugdspelers

Sterrenhal

Berkel en Rodenrijs - Honderd deelnemers schreven zich in voor het jaarlijkse jeugdtoernooi van badmintonvereniging LTB PIP, dat ditmaal op de agenda prijkte als het Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi, (meer)

Sportfondsen/Rabo 3B Hoek Integratie Toernooi

Integratietoernooi
De voorbereidingen voor het grote integratietoernooi zijn
in volle gang. Met aan tafel v.l.n.r. Franka Oosterwaal
(Sportsupport), Rob Met, Adri van de Merwe en Frits de Jong
(Arrows'81) en Vera van Welzenis (Sportfondsen).


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 24 mei organiseren Sportfondsen Berkel en Rodenrijs en rolstoelbasketbalvereniging Arrows'81 uit Rotterdam een groot integratie rolstoelbasketbaltoernooi in sportcentrum Oostmeer. (meer)

Team 1 Badmintonclub Fly Over pakt het kampioenschap

Badminton
Het kampioensteam van Fly Over.

Bleiswijk - Op vrijdagavond 1 februari vond in sporthal Rijneveen te Bleiswijk de kampioenswedstrijd van Team 1 van BC Fly Over plaats tegen Team 7 van Velo met als inzet de eerste twee plekken in de poule en promotie naar de Hoofdklasse. (meer)

Squirrels verslaat Binnenland in eigen huis

Squirrels
Lars Persoon torent hoog boven de Binnenland-
defensie uit.


Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van BV Informatique Squirrels heeft zaterdag een klinkende overwinning behaald op Binnenland. (meer)

Nieuwe bestuursleden BVCB

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB heeft na het aftreden van zijn voorzitter en een ziekte van een bestuurslid weer mensen bereid gevonden de club op bestuursniveau te ondersteunen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys - Berkel 15.00 uur
RVVH - BVCB
Berkel (da) - Stedoco 15.00 uur

Zondag:
VCS - TOGB
Floreant - Soccer Boys

Biljarten

Uitslagen competitie
Wapen van Gouda-Raedthuys 5-2
Raedthuys-Rust Wat 2 7-2
Egelantier 1-Ackerfietje 2 4-5
Vierkantje 2-Katpolder 4-5
Ackerfietje 1-East -End 2-7
Watertoren 1-Raedthuys 4-5.

Atletiek

Midwintermarathon in Apeldoorn
Bleiswijk - Zondag vond in Apeldoorn de 35e editie van de Midwinter Marathon plaats; met een heuvelachtig parcours door de prachtige bosrijke omgeving van Apeldoorn, Hoog Soeren en Assel, staat deze marathon bekend als een van de meest uitdagende wedstrijden van Nederland. Onder de deelnemers waren twee leden van De Kieviten. Marijn Treurniet zette een prachtige prestatie neer. Hij verpulverde zijn persoonlijk record met ruim 12 minuten en finishte in een tijd van 3.13.32. Ook Gerrit de Bruin presteerde goed, hij finishte in een tijd van 3.48.38.

Tafeltennis

TOP - TOGB: 6-4
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB, dat vorig seizoen uitkwam als team 2, heeft de eerste wedstrijd van het seizoen nipt verloren van TOP. In Haastrecht werd het 6-4. Lenny van der Meer won twee wedstrijden. Gregor van Vreden won één enkelspel en samen met Harry Sintemaartensdijk het dubbel.
Vorig seizoen werden zowel heren 1 als heren 2 tweede in de tweede klasse. Heren 2 kreeg op grond van goede individuele resultaten een plek in de eerste klasse. Heren 1 en 2 wisselen daardoor van naam. Het komend seizoen speelt TOGB dus met een nieuw heren 1. Het team bestaat uit Lenny van der Meer, Hans van Rutten, Harry Sintemaartensdijk en Gregor van Vreden.
Op vrijdag 8 februari speelt heren 1 uit bij Kwiek in Waddinxveen. Zaterdag 9 februari speelt dames 1 thuis tegen Summa/Red Stars uit Venray en heren 2 speelt thuis een derby tegen het Zoetermeerse Taverzo 4. De wedstrijden beginnen zaterdag om 14.00 uur.

Volleybal

Hou Stand-Van der Breggen/Volley2B: 0-4 (d)
Lansingerland - Zaterdag speelden de dames van Volley2B/Univé tegen het derde geplaatste Hou Stand uit Rotterdam. Hou Stand is een ervaren ploeg en altijd een lastige tegenstander. De dames van Volley2B waren echter zeer gemotiveerd om te winnen om zo de koppositie in de poule te kunnen behouden. De wedstrijd was bij vlagen zeer wisselvallig met in het begin veel service fouten aan de kant van Volley2B. De dames wisten toch aan het eind van iedere set aan het langste eind te trekken en sleepten er een wel verdiende 0-4 uit! De dames, onder leiding van trainer Perry Brard, staan nu eerste in de competitie. Binnenkort treffen zij de medekoploper in deze poule: DVO. Zaterdag spelen de dames thuis tegen het 9e geplaatste YUM. Aanvangen 19.00 uur in sporthal De Ackers.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - De onderstaande schaatsers hebben zondagmorgen weer één of twee afstanden gereden. Er lag goed ijs, maar het was wel aan de koude kant. Dit vertaalde zich vooral in persoonlijke records op de langere afstanden. De uitslagen: Steven van den Hoek: 100m 14.78, 500m 1.09.94; Thomas Roodenberg 100m 14.40 (PR), 500m 1.08.21 (PR); Jim van der Poel 100m 15.89, 500m 1.11.49 (PR); Mike Fieten: 100m 14.46 (PR), 500m 1.16.85 (PR+MV); Nienke Markensteijn: 100m 14.92, 500m 1.05.43; Sanne Uwland: 100m 14.71, 500m 1.10.96; Felicia de Jong: 100m 16.84, 500m 1.18.76; Sanneke de Neeling: 1500m 2.48.57 (PR); Duko Bos: 1000m 1.45.99 (PR); Bart van Oosterhout: 1000m 1.46.81 (PR); Menno van Winden: 500m 45.50, 1500m 2.17.92 (PR).

Berkel en Rodenrijs

Elkaar ontmoeten in Pius X kerk
Berkel en Rodenrijs - Iedere eerste donderdag van de maand is er van 09.30 tot 11.30 uur gelegenheid in de hal van de Pius X kerk een kopje koffie te drinken en anderen te ontmoeten. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; wo.dag cursussen (zie nieuwsbrief), crea-soos (kaarten maken, 14.00-16.00 uur), biljartles; do.dag (09.15-11.30) workshops, bridgen (13.30-16.30), op de 1e do.dagmiddag van de maand bingo; vr.dag cursussen (zie Heraut), vr.dagmiddag soos. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Wijzigingen ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. (meer)

Extra geld voor KDV en BSO in Hoekse Huis Boterdorp

Bergschenhoek - Een onontkoombaar besluit, vond de gemeenteraad vorige donderdag het voorstel van b. en w. om een aanvullend budget van ¤ 1.26 miljoen beschikbaar te stellen voor het Hoekse Huis Boterdorp. (meer)

VVD wil budget voor wijkbewoners

Lansingerland - De VVD wil wijkbudgetten laten verdelen door de inwoners zelf. De partij roept een discussie op om bewoners meer te betrekken bij hun directe leefomgeving. (meer)

Soos voor jongeren met een beperking

Lansingeland - Vorige week dinsdagavond kwamen achttien jongeren met een lichte verstandelijk handicap naar de pas opgestarte soos, een initiatief van Lianne Engelen en Jelka van den Baard, beiden bestuurslid van het Gehandicapte Platform Lansingerland. (meer)

Virtueel bewegingsonderwijs de toekomst?

Lansingerland - Instructeurs die, geprojecteerd op een scherm, bewegingsonderwijs geven op scholen in Lansingerland. Wat Leefbaar 3B betreft is het een toekomstbeeld. (meer)

Aanpak Bergboezem Berkel

Berkel en Rodenrijs - In de polder Berkel in de gemeente Lansingerland worden veel woningen en bedrijven gebouwd. Het watersysteem wordt hierop aangepast. (meer)

Ondernemers op Oudeland krijgen stroom

Berkel en Rodenrijs - Energieleverancier ENECO NetBeheer heeft via technische aanpassingen extra transportcapaciteit gerealiseerd voor bedrijven die zich gaan vestigen op het nieuwe bedrijventerrein Oudeland in Lansingerland. Hierdoor krijgen zij direct stroom geleverd via het gewone net, waardoor zij bespaard blijven voor hoge uitgaven aan noodaggregaten. (meer)

Mediacafé over bereikbaarheid Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het AD organiseert op woensdag 13 februari een Mediacafé over de bereikbaarheid van Lansingerland. (meer)

Collecteweek Amnesty International

Lansingerland - Van 10 tot en met 16 februari organiseert Amnesty International haar jaarlijks collecteweek. Tientallen vrijwilligers in Lansingerland gaan de straat op voor een huis-aan-huis collecte. (meer)

Unicef bedankt

Berkel en Rodenrijs - Namens Unicef wordt een ieder die heeft bijgedragen in de vorm van giften, aankoop van kaarten en cadeaus in de tweede helft van 2007, hartelijk bedankt voor de steun aan projecten waar 'Kinderen eerst' en 'Kinderen nooit meer bang' de belangrijkste items waren. (meer)

Erasmus College en DAPA

Rotterdam/Lansingerland - DAPA (Dutch Academy for Performing Arts) is een onderdeel van het NME (Nederlands Musical Ensemble) en is dit jaar onder de vlag van het ID-College een officiële MBO-opleiding Musicalartiest gestart. (meer)

Sociale Vaardigheidstraining groep 7 en 8

Lansingerland - Stichting Kwadraad verzorgt tweemaal per schooljaar een Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool woonachtig in Lansingerland. De training zal worden begeleid door twee ervaren maatschappelijk werkers. (meer)

Alzheimercafé Delft

Delft - Hoe beleeft iemand met dementie de ziekte? Op maandag 11 februari bespreekt een psycholoog hoe iemand met dementie de verschillende stadia van de ziekte dementie beleeft. Voor een juist begrip, het bieden van adequate zorg en het in stand houden van goed contact is het voor de mantelzorger van belang deze beleving te kennen.
Het Alzheimer Café Delft wordt gehouden in Café-restaurant Kwasi Kwame, gebouw Delftstede, Phoenixstraat 66 te Delft. Men kan binnenlopen vanaf 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is vrij. Voor nadere informatie: 015 - 285 04 97, b.g.g. 015 - 257 13 87.

Oproep Reumafonds

Bleiswijk - Het Reumafonds is druk bezig met de voorbereidingen van de collecteweek van 9 t/m 15 maart en kan nog collectanten gebruiken. Omdat het Reumafonds geen subsidie krijgt van de overheid is het geld dat in de collecteweek wordt opgehaald hard nodig voor goed onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen om reuma zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Collectanten kunnen zich aanmelden via de website www.reumafonds.nl of bel 020 - 589 64 71.
Het Reumafonds roept tevens iedereen in Bleiswijk en omgeving op om een relatie enquête in te vullen. Het fonds wil graag weten in hoeverre de inwoners elkaar helpen in hun relatie en of reuma daar invloed op heeft. De resultaten worden begin maart bekend gemaakt. Kijk op www.reumafonds.nl en klik op de banner.

Soccer Boys en Berkel klaar voor de beslissende fase van de competitie

Derby Soccer Boys Berkel
Michel Breur (l) op de bank bij Berkel met naast hem
elftalleider Dennis Maasland. Foto: Fred Roobol.


Lansingerland - De eerste wedstrijd tussen de twee elftallen had een hectisch karakter. Maar dat hoort nu eenmaal bij een derby. (meer)

Concerten The Continentals Kids

Lansingerland - Op twee plaatsen zullen The Continental Kids de komende maand van zich laten horen. Op zaterdag 9 februari kan men van het muziekspektakel gaan genieten in De Blesewic te Bleiswijk en op zaterdag 1 maart in de Hervormde kerk te Bergschenhoek. (meer)

In Carnavalssfeer met De Volhouders

Carnaval Berkel

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagochtend 2 februari waren de leden van Carnavalsvereniging De Volhouders er al weer vroeg bij. (meer)

Sleutel in veilige handen bij Prins Carnaval

Alaaf
De sleutels werden overhandigd door de
loco-burgemeester.


Bleiswijk - Eens in het jaar kunnen burgemeester en wethouders de stoel in de 'slaapstand' zetten, want dan zijn zij heel even van alle bestuurlijke verantwoordelijkheid verlost. (meer)

Oosthoekers vieren carnaval

Oosthoekers carnaval
Alle leerlingen en teamleden hadden erg hun best gedaan
om er een geslaagd carnavalsfeest van te maken.


Bleiswijk - Een carnavalsvakantie zit er helaas niet in, maar carnaval vieren kunnen ze evengoed op de Oosthoek. Vrijdagmiddag 1 februari was het zover. (meer)

Jazz in optima forma: genieten van Deborah J. Carter

Jazz
Deborah J. Carter fascineerde de zaal met haar zang.

Bleiswijk - Het was een verademing zo na alle feestdagen en een wat 'kale' maand januari, te mogen genieten van een heerlijk avondje pure jazz. (meer)

Afvalcontainers in brand

Brand afvalcontainer
Berkel en Rodenrijs - In de nacht van zaterdag op zondag zijn rond de klok van drie uur in de Warmoezerij drie grote afvalcontainers tot de grond afgebrand. (meer)

Storm velt boom

Storm
Bleiswijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag trok een zware storm over ons land en ook over Lansingerland. Een boom in de Dorpsstraat te Bleiswijk verloor het van deze natuurkracht en brak spontaan af.

Startconvenant Economisch Platform Lansingerland getekend

convenant
"Laten we overgaan tot ondertekening en dan
samen beginnen!" stelde de wethouder voor.


Lansingerland - "Een belangrijk moment," zo typeerde wethouder Van Vliet de samenkomst die dinsdagmiddag 29 januari plaatsvond in het bestuurlijk centrum van de gemeente Lansingerland te Bleiswijk. (meer)

Bromfietser rijdt in net

Berkel en Rodenrijs - Een 23-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs is in nacht van vrijdag 25 januari op zaterdag 26 januari rond half drie op het Weidebloempad gevallen toen hij op zijn scooter tegen een net reed. (meer)

Zoetermeerse Raad stemt voor station Bleizo

Zoetermeer/Lansingerland - De Zoetermeerse gemeenteraad heeft op maandag 28 januari unaniem het voorstel voor de bouw van station Bleizo aangenomen. (meer)

Jan en Nel Hermes ontvangen onderscheiding van de gemeente Rotterdam

Jan en Nel Hermes
Jan en Nel Hermes bij de uitreiking van de Zilveren
Vrijwilligerspeld van Rotterdam


Berkel en Rodenrijs - In 1989 heeft het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam besloten de Rotterdamse Vrijwilligersprijs in te stellen. Ook in 2007 waren veel vrijwilligers actief bij de diverse verenigingen, buurthuizen, ziekenhuizen, kerken of welke andere instantie het ook mogen zijn. (meer)

Aart van Hovenloop

Bleiswijk - Zondag 3 februari organiseert De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van 't Zeeltje aan de Kooilaan te Bleiswijk. (meer)

Mediacafé over bereikbaarheid Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het Algemeen Dagblad organiseert op woensdag 13 februari een Mediacafé over alles wat met verkeer en vervoer in Lansingerland te maken heeft. (meer)

Ontdekclub op basisschool de Groenehoek

Ontdekclub
Ook grootouders kregen de gelegenheid de tentoonstelling
te bekijken.


Bergschenhoek - Dit schooljaar is de openbare Daltonschool Groenehoek gestart met een pilot van de Ontdekclub. (meer)

Technische staf CVV Berkel bijna rond

Berkel en Rodenrijs - Nadat al in een eerder stadium CVV Berkel voor het volgend seizoen René Wolterman en zijn assistent Peter Ketting voor het nieuwe voetbalseizoen bij de senioren heeft vastgelegd evenals John Rohling voor de damesselectie is de technische commissie met nog een trainer en verzorger tot overeenstemming gekomen. (meer)

Records in Thialf voor jeugd IJsclub Bleiswijk

Records IJsclub
De jeugd van IJsclub Bleiswijk aan het werk op
Thialf.


Bleiswijk/Heerenveen - De jeugd van IJsclub Bleiswijk beleefde onlangs een paar mooie uren op Thialf, de ijsbaan in Heerenveen. (meer)

Vlijt & Volharding zingt Beethoven

Vlijt en volharding
Beethoven had meer te bieden dan alleen romantische
muziek.


Bergschenhoek - Op zaterdag 9 februari geeft het 3B-koor Vlijt en Volharding een concert in kerkgebouw Het Baken, Anthonie van Dijcklaan 1 te Bergschenhoek. (meer)

Benefietconcert voor Vrije School Zoetermeer

Benefietconcert
Flower to the People. Foto: vakfotografie Wim Stad
Zoetermeer.


Nootdorp/Zoetermeer - Stichting Meerklank organiseert op zondag 10 februari een benefietconcert voor de in december door brand verwoeste Vrije School in Zoetermeer. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut