Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Voetbal

TOGB - Verburch 3-2
Berkel en Rodenrijs - In deze wedstrijd maakte de Berkelse ploeg het zichzelf wel erg moeilijk door de goede kansen die het kreeg niet te benutten. Vooral in de eerste helft was het spel van TOGB van een goed gehalte. Verburch liep in die fase van de wedstrijd volkomen achter de feiten aan. Met Richard van den Bulk voor Samim Bayat zou het vooral verdedigend uitstekend in elkaar zitten bij TOGB en het was min of meer afwachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen voor de thuisclub. Na een half uur spelen was het de uitblinker van deze wedstrijd bij TOGB, Roy Schenk, die met medewerking van doelman Youri Heskes de voorzet van Stephan Vermeulen wist te promoveren tot het eerste doelpunt voor TOGB. Een voorsprong waarvan de thuisclub niet lang kon genieten toen aanvaller Stefan Verhagen een wat onschuldige lijkende voorzet gaf die echter totaal verkeerd viel in de afweer van TOGB waar Walter Sengers klaar stond om Maurice Langstraat het nakijken te geven, 1-1.
Voor deze twee treffers was het al een belegering van het doel van de Westlanders geweest, waarbij TOGB zeker een grote voorsprong had moeten nemen.
Stephan Vermeulen, Roy Schenk die een inzet voor de doellijn zag gekeerd en Dennis de Weker die voorlangs schoot, hadden uitstekende kansen om de tegenstander al vroegtijdig te elimineren. Tien minuten voor de thee zou TOGB andermaal een voorsprong nemen toen weer Roy Schenk doeltreffend laag en hard kon uithalen na een afgeslagen aanval, 2-1.
Met een kopbal van Bas Mourits net naast, Stephan Vermeulen op de lat en laatstgenoemde ook nog een keer op de voeten van de sluitpost van Verburch deed TOGB zich deze wedstrijd erg te kort. De tweede helft liet een matig TOGB zien, dat zich op het middenveld liet overlopen. Wel kwamen de Berkelaren snel op 3-1 door een treffer van Stephan Vermeulen, maar ze verzuimden kansen te benutten.
Halverwege de tweede helft volgde de aansluitende treffer van Verburch, waardoor de spanning nog wel weer terugkeerde. De rest van de speeltijd was hoofdzakelijk voor de bezoekers met uiteindelijk wel weer een schot op de paal van Tim van der Vorm voor TOGB.


Oostkapelle-Berkel: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de 26ste minuut van de wedstrijd was het de thuisploeg die als eerste scoorde. Berkel liet zich echter niet kennen en probeerde met man en macht meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rond de 37ste minuut werden twee gevaarlijke corners van Marcia Emmer nog niet beloond met een treffer maar zes minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Na een pass van Corine Notenboom was het Lindy Hogedoorn die prachtig de keepster uitspeelde en de gelijkmaker op het bord zette.
Na de thee kwamen voor de beide doelen weinig echte kansen, maar beide ploegen wilden wel en dat leverde een spannende tweede helft op. Hoewel Berkel zeker niet slecht speelde was het toch de thuisploeg die scoorde. Nadat een overtreding op Linda Welles niet werd bestraft kreeg Oostkapelle aan de andere kant wel een vrije trap na een overtreding: 2-1.
Berkel wilde minimaal een punt halen en ging dus risico's nemen door 1 op 1 te spelen.
Al snel sloeg echter het noodlot toe, want uit een corner kon de thuisclub een kwartier voor tijd de 3-1 op het bord zetten en was de wedstrijd gespeeld. Komende zaterdag een nieuwe kans; dan thuis tegen Rijsoord.

CVV Berkel-Kamerik: 5-1
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel en Kamerik begonnen allebei wat verkennend. Tot in de zevende minuut een vrije trap door CVV Berkel vanaf de zijkant mocht worden genomen. Dit was de eerste van een reeks vrije trappen - genomen door afwisselend Nederstigt en Krijtenburg - waaruit CVV Berkel uiteindelijk twee maal succesvol scoorde. Deze eerste vrije trap werd voor het doel prima teruggekopt door Reiny Buitenhuis, waarna Lennard Kennepohl droog binnenschoot 1-0. Kamerik was amper van de schrik bekomen, toen vijf minuten later de 2-0 al door CVV Berkel werd aangetekend. Een prima pass van Reiny Buitenhuis door het centrum werd door Aad Bredius keurig doorgekopt op Johan van Egmond. Deze had geen moeite met deze kans en schoot uitstekend in. Vijftien minuten later werd er weer een vrije trap vanaf de flank genomen en opnieuw kopte Reiny Buitenhuis terug, nu op Glenn van Vianen. Ook hij liet zich deze kans niet ontglippen en schoot keihard raak, 3-0. Vanaf dat moment nam CVV Berkel wat gas terug en daardoor kreeg Kamerik kans om weer in de wedstrijd te komen. Een schitterende trap op het doel van CVV Berkel keeper Ralph van den Bulk luidde de russtand van 3-1 in.
Na de rust probeerde Kamerik de bakens te verzetten, maar toen Lennard Kennepohl aan een fantastische solo vanaf de eigen helft begon, drie man uitspeelde en fraai binnenschoot, was het gebeurd met de manschappen uit Kamerik. CVV Berkel wist in de 75e minuut na een prachtige aanval nog via Johan van Egmond de 5-1 te scoren. Johan volleerde de bal fantastisch achter de keeper van Kamerik.
De directe concurrenten van de thuisclub wisten eveneens hun wedstrijd in winst om te zetten.
Maar met 5 ploegen op maximaal een afstand van 4 punten van elkaar gloren er toch mogelijkheden aan de horizon voor CVV Berkel.

PPSC-Soccer Boys (za): 0-2
Bleiswijk - Op een hobbelig veld en met harde wind was het spel in de eerste helft niet oogstrelend. PPSC hanteerde de lange bal en was door de snelheid van enkele voorwaartsen wel dreigend, maar kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant schoot Jordi van der Kaden op de paal na een mooie aanval. Na rust waren er enkele omzettingen en zette Soccer Boys PPSC vast op eigen helft en het overwicht werd zo groot dat doelpunten niet konden uitblijven. Na een snelle uitval werd Jordi onderuit gehaald en met de terecht toegekende penalty had Jesper van den Bosch geen moeite. Daarna was er weer een snelle aanval en kreeg een PPSC-speler een rode kaart wegens het blokkeren van een tegenstander. Soccer Boys was oppermachtig en 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Wouter Hagen die een speler fraai omspeelde en beheerst binnen schoot. PPSC probeerde daarna via een alles of niets offensief het tij nog te keren, maar kansen kwamen er niet meer.

Soccer Boys (zo)-Ommoord : 2-2
Bleiswijk - Soccer Boys speelde zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Ommoord en met iets meer geluk was winst mogelijk geweest. Voor rust gebeurde er weinig en kregen beide keepers nauwelijks een bal. Vijf minuten na rust kende de scheidsrechter een penalty toe aan Soccer Boys wegens hands, die door Rachid Amghar beheerst werd verzilverd. Ommoord protesteerde fel, maar ging daarna in de aanval en maakte met een schot dat van richting werd veranderd gelijk. Maar Soccer Boys pakte de draad weer op en 20 minuten voor tijd maakte Duncan van der Veen na een mooie aanval en een strak schot 2-1. Weer kwam Ommoord op gelijke hoogte, toen de bal een arm van een Soccer Boys-speler raakte en hiervoor uiteraard ook een penalty werd toegekend. Keeper John Petersman stopte het schot, maar uit de rebound werd toch gescoord. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Duncan had pech met een schot dat via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper kwam en Vincent Meijer stuitte op dezelfde keeper. Maar aan de andere kant redde John Petersman in de laatste minuten met twee katachtige reflexen een punt voor de Bleiswijkers.

Roparun

Vrienden van Berkel in training
Berkel en Rodenrijs - De eerste gezamenlijke training van de Vrienden van Berkel zit er alweer op. Zondag 27 januari lag het trainingsparcours rond de Klimberg in Bergschenhoek, waar een ideaal trainingsrondje ligt van 2 km met een pittig klimmetje erin. De training bestond uit vijf rondjes van 2 km, waarbij twee rondjes op tempo gelopen werden. Om aan te geven dat dit tempo niet kinderachtig was: Jeroen en Ivo liepen het tweede temporondje binnen acht minuten, wat een gemiddelde van ruim 15 km/h betekent. Iedereen is de winter goed doorgekomen en fit voor de Roparun 2008. De volgende gezamenlijke training is op 17 februari, weer om 10.00 uur bij de Klimberg in Bergschenhoek.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de baanselectiewedstrijden voor junioren in Amsterdam was Wielervereniging de Pedaalridders uit Lansingerland present in een enorm groot deelnemersveld met daarin veel kanshebbers voor een overwinning. Pedaalridder Mark Heemskerk meldde zich aan de start. Voor de junioren stonden er drie onderdelen op het programma; een rit in lijn, een leidersprijs en een puntenkoers.
De wedstrijd rit in lijn werd beslist door een sprint van vijf renners, waarbij Mark Heemskerk de snelste benen had en legde beslag op de eerste plaats. Ook de leidersprijs was voor hem, maar in de puntenkoers kwam Mark een paar centimeter te kort voor de overwinning. Hij eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. In het algemeen klassement legde Mark Heemskerk beslag op de eerste plaats.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 3 februari organiseert De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van 't Zeeltje aan de Kooilaan. De te lopen afstand is 5 kilometer (voor senioren en junioren van 16 jaar en ouder) en 1 kilometer (voor de jeugd tot en met 15 jaar).
De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie, met vorig jaar gemiddeld meer dan 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2008. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse vooraf aanmelden. Deelname is gratis.

Regiowedstrijden jeugd Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 19 januari stond de vierde cross van de crosscompetitie op het programma: de Gouweboscross in Waddinxveen. Door de modder en in de stromende regen moest een zwaar parcours worden afgelegd. De pupillen liepen 1550m; voor de junioren was de afstand 2200m. Alle atleten hebben wederom hun uiterste best gedaan, getuige de volgende uitslagen: Marjolein Buijs, pupil B: 9e in 9.15 min., Tamara Eleonora, pupil A1: 4e in 8.13 min., Jorine van der Heiden, pupil A1: 15e in 9.10 min., Basil Timmerman, pupil A1: 24e in 9.41 min., Steven Eleonora (inmiddels overgestapt naar atletiekvereniging Ilion), junior D1: 2e 9.24 min.

Indoorwedstrijden
Bleiswijk - Op 26 januari hebben Jorine van der Heiden en Tamara Eleonora meegedaan met de indoorwedstrijd van Ilion in Zoetermeer. Geen blubberig terrein deze keer, maar een comfortabele binnenaccommodatie. De dames hebben beiden goed gepresteerd: op alle onderdelen behaalden zij een persoonlijk record. Jorine liep de 60m in 11.57 sec. en sprong 2.71 m ver. In het totaalklassement eindigde zij hiermee op de 22e plaats. Tamara liep de 60m in 10.43 sec., sprong 3.42m ver en stootte de kogel naar 5.24m. Zij eindigde hiermee op een mooie 7e plaats.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Op zondagochtend 27 januari werden er op De Uithof in Den Haag weer wedstrijden gereden door een aantal pupillen en junioren. Voor veel pupillen was het de eerste keer dat ze een 100 en een 500 meter reden; ze deden dit niet onverdienstelijk met veel p.r.'s. Naomie van Klaveren wist haar persoonlijk record op de 500m, in een spannende wedstrijd met haar tegenstander, met bijna 3,5 sec te verbeteren. Zij brak ruim door de magische minuut grens met een tijd van 57.7 sec. en kon hierdoor promoveren. Tim van den Hul wist tot twee persoonlijke records te komen, op de 100m (13.8) en op de 500m (56.2). Ondanks een aantal valpartijen kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
De uitslagen: Tim van Veen 100m 15.0 (PR), 500m 1.04.21(PR); Daphne van der Burg 100m 15.7 (PR), 500m 1.06.53 (PR); Steffie Olree 100m 15.6 (PR), 500m 1.11.32 (PR); Danique Ammerlaan 100m 15.2 (PR), 500m 1.12.98 (PR); Nona Blijlevens 100m 15.4 (PR), 500m 1.17.26 (PR); Lieke Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.13.41 (PR); Fieke Uwland 100m 14.4 (PR), 500m 1.23.62 (PR) (val); Mirthe ven der Beek 100m 15.9 (PR), 500m 1.16.21 (PR); Margriet Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.11.19 (PR); Pim Kleijweg 100m 15.4 (PR), 500m 1.18.10 (PR) (val); Inge Bos 100m 14.7, 500m 1.02.56(PR); Carola Kleijweg 100m 14.4, 500m 1.24.24 (val); Naomie van Klaveren 100m 13.9, 500m 57.7 (PR); Tim van den Hul 100m 13.8 (PR), 500m 56.2 (PR).

Volleybal

Volley2B-Benevia: 4-0 (d)
Lansingerland - De nummer 7 uit de competitie stond op het programma. In de wedstrijden mogen de dames van Van der Breggen Volley2B/Univé geen set meer laten liggen om de gedeeld eerste plek niet te laten gaan. De eerste set moesten de dames inkomen, maar wonnen ze uiteindelijk met 25-17. In de 2e set was er duidelijk meer servicedruk en kon deze set ook gemakkelijk gewonnen worden met 25-8. In de laatste twee sets werden er iets meer eigen foutjes gemaakt, maar deze werden beide nog gewonnen met 25-20 en 25-14. Zo staan de dames dus nog steeds bovenaan. Volgend weekend spelen de dames om 15.00 uur uit tegen Hou stand.

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje 2-Dikke Mug 2 4-5
Carambole 3-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 5-4
Ackerfietje 2-Carambole 2 5-4
Prins Heerlijk-Vierkantje 2 2-7
Carambole 2-Raedthuys 5-4
Raedthuys-Diamond 3-4.

Wielrennen

Voorjaarskoersen RWC Ahoy
Rotterdam - De eerste 'slag' was meteen voor Cycling Team Ahoy'. Niet één van de twee 'criteriumtijgers' uit het ruim 40-koppige deelnemersveld, maar de jonge Sven van Luijk (nauwelijks 18 jaar) pakte de overwinning in de eerste van een reeks voorjaarskoersen op het parcours van RWC Ahoy'. Halfkoers reden zaterdagmiddag de Vlaams-Nederlandse routinier Ronald Roos en de altijd vooraan koersende Rob Disseldorp weg uit het peloton. Van Luijk zag het gevaar en haakte meteen aan. Tot de finale leek de voorsprong van het leidende trio veilig. Een ontketend peloton slaagde er echter bijna in, in de laatste ronde, de kloof nog te dichten. De beste nieuweling in de eerste 'eurokoers' van 2008 was Jelle van der Marel. Bij de vrouwen won Krista Meesterburrie.

NK veldrijden
Berkel en Rodenrijs - Bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd in Eerde slaagde Ahoy'-renner Fabian Ammerlaan erin een top-10 plaats te veroveren. In de strijd van de nieuwelingen (15 en 16 jaar) eindigde het Berkelse talent op de achtste plek. Winnaar en landskampioen in die leeftijdsgroep werd Mike Teunissen uit het Limburgse Ysselsteijn, voor Danny van Poppel (Moergestel) en Elmar Reinders (Emmen).

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de regionale baanwedstrijden in Amsterdam legde Richard Lamens bij de Nieuwelingen beslag op een derde plaats; clubgenoot Leon Hofman eindigde als negende. In de rit in lijn over vijftig ronden voor de junioren en belofte kwam Mark Heemskerk als tweede over de streep. In de Scratch over acht ronden pakte Richard de vierde, Leon de tiende en Mark Heemskerk de elfde plek in hun categorie. In de afvalkoers waren de uitslagen: 4. Leon Hofman, 9. Richard Lamens en 11. Mark Heemskerk. In de puntenkoers over vijftig ronden klasseerde Richard zich als tweede, Leon als derde en Mark vierde. In het eindklassement over vier afstanden behaalde Richard Lamens een verdienstelijke derde plaats, Leon Hofman werd zesde en bij de Junioren legde Mark Heemskerk beslag op een zesde plek.

Sprintwedstrijden
Lansingerland - Tijdens de regionale baansprintwedstrijden voor Nieuwelingen meisjes en dames stond Nathalie van Wesdonk op de diverse onderdelen aan de start voor De Pedaalridders. In het eindklassement pakte ze een fraaie tweede plaats.

Afsluiting veldcompetitie
Lansingerland - De veldritcompetitie is afgesloten met enkele goede successen voor Pedaalridderrijders. In het eindklassement behaalden Thijs van Gemert en John Maasbach (hij reed voor het eerst in deze wedstrijden mee) een verdienstelijke tweede en derde plaats.

Basketbal

Squirrels-Red Stars: 71 - 67
Berkel en Rodenrijs - In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg BV Informatique Squirrels het sterk(er) geachte Red Stars uit Soest op bezoek. De twee teams gaven elkaar geen duimbreed toe, wat resulteerde in een ongemeen spannend gevecht tussen de lijnen. Geen hoogstaand basketbal, regelmatig erg rommelig om te zien, maar de spanning vergoedde veel.
Het eerste kwart was met 17-12 voor Squirrels. Vooral de lengte van Bas Schuring en Ruben Rothuizen gaven met hun scores de doorslag. Red Stars zette daar een lustig scorende nummer 11 tegenover, een speler die vooral in het tweede kwart de Squirrels-verdediging helemaal gek maakte. Met 19 van de 36 punten in de eerste helft bracht hij zijn team met voorsprong de rust in: 32-36. In het derde kwart schakelde Squirrels een tandje bij. Verdedigend werd nét dat stapje extra gezet waardoor de aanval van Red Stars in moeilijkheden kwam. Aan Berkelse kant begon ook het schot steeds beter te vallen, zodat dit kwart met 18-17 werd gewonnen. In het vierde kwart was het beste er af bij Red Stars, dat met slechts twee wisselspelers geen vuist meer kon maken. Voor Squirrels kon Remco Ligtvoet vijf keer onbedreigd naar de andere basket oversteken en het definitieve verschil optekenen. De driepunter van Stefan Holstege vormde de slagroom op de cake.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 1-Rust Wat 0-9
Raedthuys-Concordia 2 0-7
Zoetermeer-Raedthuys 6-3
Katpolder-Vierkantje 2 4-5
Concordia 1-Raedthuys 2-5
Raedthuys-Katpolder 4-5
Watertoren 2-Raedthuys 9-0
Ackerfietje 1-Ackerfietje 2 2-7
Concordia 2-Raedthuys 5-2.

Korfbal

Madjoe-Weidevogels: 16-11
Bleiswijk - Weidevogels staat op de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. De onderste plek zou degradatie betekenen en dat wil Weidevogels voorkomen. Weidevogels begon met dezelfde basisopstelling als de vorige week: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut. De ploeg kon wederom niet overtuigen. Weidevogels kon geen echte vuist maken. Na dit verlies wordt het voor Weidevogels erg moeilijk om degradatie te voorkomen. Volgend weekend speelt Weidevogels thuis tegen koploper VIKO. Het lijkt bij voorbaat een lastige strijd, maar Weidevogels zal wederom gebrand de strijd in gaan. Aanmoedigingen van de tribune zou wel eens de doorslag kunnen geven. De wedstrijd begint om 18.50 uur.

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Switch-Volley2B: 1-3
Lansingerland - Vooraf was Switch bekend als stugge ploeg. Dat bleek dan ook voluit in de eerste set van de wedstrijd tegen Van der Breggen/Volley2B; deze ging naar de thuisploeg met 25-23. Halverwege de set werd met een goede serviceserie van Reinier Havenaar een gat geslagen met de thuisploeg. Aan het eind werd het nog spannend, maar na een 22-21 achterstand werd de set uiteindelijk door Volley2B gewonnen met 22-25. Het werd geen makkelijke pot voor Volley2B, want ook de derde set keken de mannen tegen een achterstand aan. Met pieken en dalen, hortend en stotend werd ook deze set tot een goed einde gebracht door Volley2B: 22-25. De laatste set leek het voor Volley2B een makkie te gaan worden; binnen korte tijd stond er een mooie voorsprong op het bord en leek de ploeg eindelijk een set makkelijk te beslissen, maar een goede serviceserie van de tegenpartij leidde ertoe dat Volley2B toch weer vol aan de bak moest aan het slot van de set. Dat werd naar behoren gedaan: 22-25.
Met zeven punten voorsprong gaat Volley2B aan de leiding. Volgend weekend wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Schovocomca uit Capelle.

Atletiek

Voorbereiding Rotterdam Marathon
Bleiswijk - Op zondag 27 januari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie een trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 25 km en er kunnen vijf verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De 30 km wordt op 2 maart op dezelfde wijze langs de Rotte gelopen en de ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 23 maart. De start is telkens om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug.
Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes); deelname is gratis.
Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep Ronnie Duinkerken, rduinkerken@zonnet.nl.

Egmond Halve Marathon
Bleiswijk - Op zondag 13 januari vond de 36ste editie van de PWN Egmond Halve Marathon plaats. Dit jaar was het vooral de wind die de deelnemers parten speelde. Er verschenen twee leden van De Kieviten aan de start. Bart Roefs eindigde in een tijd van 1.40.1. Ook Gerrit de Bruin presteerde goed, hij liep zijn tweede tijd ooit in Egmond. Volgens Gerrit waren de eerste kilometers door het dorp goed te doen, maar de zeven kilometer op het strand met forse tegenwind vielen hem zwaar. Terug door het duingebied, met de wind in de rug, finishte Gerrit in een tijd van 1.44.31.

Oliebollenloop
Bleiswijk - Op de laatste dag van het oude jaar vond in Schoonhoven de 25e editie van de Oliebollenloop plaats. Een peloton van ruim 600 deelnemers liep onder goede weersomstandigheden door het poldergebied van de Krimpenerwaard. Wim en Gerda van Dam, beiden lid van De Kieviten, namen deel aan de 10 kilometer en liepen allebei een nieuw persoonlijk record. Gerda eindigde in een tijd van 51.21; Wim finishte in 42.11.

Korfbal

KIOS-Weidevogels:13-9
Bleiswijk - Weidevogels bezet momenteel de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. De Bleiswijkse ploeg begon tegen Kios met een gewijzigde basisopstelling: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut. Helaas kon het team niet overtuigen. Er werd niet genoeg gescoord en Weidevogels kon geen echte vuist maken. Komend weekend moet Weidevogels tegen Madjoe uit, de enige ploeg waar zij dit seizoen de punten tegen pakte en die als concurrent voor de laatste plek moet worden gezien.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Een aantal pupillen en junioren van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk heeft dit weekend weer wedstrijden geschaatst op De Uithof in Den Haag. De junioren C1 en C2 rijders hebben een 100, 300 en 500 meter geschaatst en de junioren C3 en de pupillen-2 rijders een 1000 meter. Ook deze week hebben de rijders van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk het goed gedaan. Merith van 't Hoff verbeterde zich op alle afstanden, Marc van Vliet is gepromoveerd naar C2, Duko Bos wist een kleine 10 seconden van zijn PR-tijd af te halen met een technisch zeer goede 1000 meter en Bart van Oosterhout reed een keurige tijd met zijn eerste 1000 meter.
De uitslagen: Merith van 't Hoff 100m 12.87 (PR), 300m 31.36 (PR), 500m 50.26 (PR); Kim Bos 100m 12.94 (PR), 300m 31.91 (PR), 500m 53.35; Claudia Oranje 100m 13.21, 300m 32.85, 500m 50.90 ; Bob Ammerlaan 100m 12.45 (PR), 300m 30.45, 500m 48.58; Marc van Vliet 1000m 1.39.59 (PR + promotie C2); Bart van Oosterhout 1000m 1.49.40 (PR); Duko Bos 1000m 1.46.95 (PR). Menno van Winden 100m 12.26, 300m 29.53, 500m 45.68.

Handbal

Oliveo-TOGB: 17-19 (d)
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijden bij buur Pijnacker startte niet goed voor TOGB. Oliveo kwam meteen voor te staan. TOGB had het geluk dat Oliveo toch veelal alleen uit dode spelmomenten wist te scoren zoals vrije worpen. Daarnaast kregen ze regelmatig een penalty toegewezen, maar de dames misten keer op keer deze kansen, waardoor TOGB in de wedstrijd kon blijven. Het rustsignaal klonk bij 11-9, maar na rust veranderden vier doelpunten op rij voor TOGB de stand van een achterstand naar een voorsprong. Oliveo probeerde telkens terug te komen, maar gelukkig gooide de goed keepende Mariska Weerheim menigmaal roet in het eten. Uiteindelijk werd er zelfs overgegaan op een alles of niets man-op-man-dekking. Toch wisten de dames van TOGB het hoofd zo koel mogelijk te houden in die slotminuten, mede dankzij steun van het meegereisde publiek. Zo kon de voorsprong vast worden gehouden en bij een stand van 17-19 floten de scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd. Dinsdag 15 januari moeten de dames alweer thuis aantreden voor de derde wedstrijd om de Jan Alma Cup. Er wordt gespeeld in de Oostmeerhal om 20.00 uur.

Voetbal

Berkel-Reiger Boys: 0-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Na anderhalve minuut in de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys lag de bal al op de stip; Cynthia Gonsalvez tikte haar tegenspeelster onderuit en de scheidsrechter wees onherroepelijk naar de stip. Hoewel Jennifer Gittling wel de goede hoek koos ging de bal er in en zo keek Berkel al snel tegen een achterstand aan. De tweede helft startte Berkel fel en maakte het de tegenstander weer zo moeilijk mogelijk. Met drie verse wissels probeerde Berkel er nog een punt uit te slepen, maar het mocht niet zo zijn. In de laatste minuut kreeg Reiger Boys zelfs de kans op nog een treffer, maar een penalty - gegeven na een overtreding en geel van Janneke Lamens - was een prooi voor Jennifer.

Volleybal

Spivo-Van der Breggen/Volley2B: 0-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag speelde het eerste damesteam van Van der Breggen/Volley2B haar laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Er moest in Spijkenisse gespeeld worden tegen de nummer 4 en dus werd een lastige tegenstander verwacht. De meeste last kwam echter vanuit het eigen team met het ontbreken van de coach en een aantal vaste speelsters. Deze elementen stonden echter een klinkende overwinning niet in de weg. Er werd relatief eenvoudig met 4-0 gewonnen. De setstanden waren twee maal 25-23, 25-22 en 25-16. De komende week begint de het tweede en laatste gedeelte van de competitie. De doelstelling blijft promotie naar de promotieklasse en dus zal er op regelmatige basis met 4-0 gewonnen moeten worden.

Van der Breggen/ Volley2B-Fusion: 4-0
Lansingerland - In de eerste set begon Volley2B sterk, met het spelen van de eigen tempo werd Fusion al snel op achterstand gezet. Vooral de combinaties waren voor de mannen uit Rotterdam onhoudbaar. Hierdoor werd met gemak de eerste set binnengehaald 25-18.
De tweede set slopen er wat foutjes in het spel van de nummer twee van de competitie, maar Fusion heeft geen enkel moment daarvan kunnen profiteren. Van der Breggen/Volley2B bleek veel meer aanvallend vermogen in huis te hebben, zodat op de beslissende een bal hard op de grond werd geslagen. Ook deze set werd gewonnen 25-22. De derde set zakte het tempo een beetje weg. Met het inbrengen van jeugdspeler Rik van Dijk werd het tempo weer hersteld. De set werd dan ook binnengehaald met 25-20. De laatste set kwam Van der Breggen/Volley2B niet meer in de problemen; aan het begin konden de gasten nog mee komen, maar met het inbrengen van Ronald Havenaar was de tegenstand gebroken. De set werd vrij uitgespeeld en zo werd de winst veilig gesteld: 25-14.
Door het verlies van de koploper mag Volley2B zich nu koploper noemen met 4 punten voor op de nummer 2. De volgende wedstrijd is in Zwijndrecht tegen Switch.

Wielrennen

Resultaten renners Ahoy
Lansingerland - De vernieuwde wielerploeg van RWC Ahoy is het 'wielerjaar' 2008 goed begonnen. Eén dag nadat Berkelaar Marco van der Stoep zijn veldritseizoen afsloot met een zege in de cross op het parcours aan de Rotterdamse Doenkade, liet Marco's clubgenoot, eliterenner Pieter Scheerens zondag al de eerste overwinning op de weg noteren. Hij was - tussen veertig deelnemers - de sterkste in een trainingskoers bij DTS in Zaandam. In de nationale veldritten blijft Harm Bronkhorst zorgen voor positieve publiciteit voor zijn op de noordrand van Rotterdam en Lansingerland gerichte vereniging. Na zijn knappe elfde plaats in het NK voor eliterenners in St. Michielsgestel, pakte Bronkhorst nu weer een vijfde prijs in het Brabantse Bakel. Winnaar was daar Rik van IJzendoorn uit Tiel. Bij de nieuwelingen (15 en 16 jaar) in Bakel werd Berkelaar Fabian Ammerlaan in een sterk veld zestiende.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Een aantal pupillen en junioren van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk mocht zondagochtend 6 januari drie afstanden schaatsen op De Uithof in Den Haag. Een goed begin van het nieuwe jaar, want iedereen heeft minimaal één PR genoteerd, Eline Apperloo is gepromoveerd en Sanneke de Neeling heeft zelfs een clubrecord gereden op de 500m.
De uitslagen zijn: Sanneke de Neeling 500m 49.08 (PR en clubrecord), 100m 13.06, 300m 32.06 (PR); Naomie van Klaveren 500m 1.01.15 (PR), 100m 13.71 (PR), 300m 37.75; Nienke Markensteijn: 500m 1.04.34 (PR), 100m 14.45 (PR), 300m 38.79 (PR); Marieke Apperloo 500m 1.07.35 (PR), 100m 14.51 (PR), 300m 39.54 (PR); Sanne Uwland 500m 1.07.99 (PR), 100m 15.15, 300m 40.37; Felicia de Jong 500m 1.15.31, 100m 16.15 (PR), 300m 45.04 (PR); Eline Apperloo 500m 56.06 (PR), 100m 13.25 (PR), 300m 34.20 (PR); Carola Kleijweg 500m 58.23 (PR); 100m 14.25, 300m 36.97 (PR); Inge Bos 500m 1.13.52 (mv), 100m 14.12 (PR), 300m 37.75 (mv); Stefan van den Hoek 500m 1.07.50 (PR) , 100m 14.54 (PR), 300m 41.23 (PR); Jim van der Poel 500m 1.13.76, 100m 15.64, 300m 42.62 (PR).

Korfbal

Weidevogels-Velocitas: 1 10-15
Bleiswijk - Weidevogels staat op de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. Gelukkig is een aantal ploegen nog wel in het zicht, zodat er nog het één en ander rechtgezet kan worden. De onderste plek zou degradatie betekenen en dat wil Weidevogels voorkomen. De missie was dus duidelijk: er moest vandaag gewonnen worden.
Het team begon met Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mayke Bolle en Frederike Wilschut. Na enkele minuten scoorde Velocitas de 0-1. Minuten later bracht Josien de 1-1 op het bord. Daarna liet Velocitas zien wat zuiver schieten was. Bijna ieder schot was raak en Weidevogels kwam al snel op een 1-6 achterstand. Weidevogels liep gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan en scoren lukte moeizaam waardoor de ruststand 5 - 9 werd.
Na de rust eenzelfde beeld; Weidevogels dat achter de feiten aanliep en met veel schoten probeerde de marges te verkleinen. Helaas werd er te weinig gescoord. Marianne v. Beek kwam in het veld voor Frederike Wilschut. Dirkjan v Dijk werd vervangen door Chris Bos, Manouk de Vries verving Mayke Bolle en Stefan Huisman ruilde met Johan Kuipers. Het mocht echter niet baten.

Tafeltennis

Combat/Ammerlaantoernooi
Bleiswijk - Combat begon het nieuwe tafeltennisseizoen met een toernooi waarbij de oliebollen van Bakkerij Ammerlaan de attractie vormden. De senioren hadden er blijkbaar zin in de bollen en/of de ballen, want de opkomst was groot. Er moest door iedereen zo'n twee uur gespeeld worden voordat aan de finale begonnen kon worden. Daarin stonden Robin van der Elst en Harmen van Rossum tegenover elkaar. Het ging aanvankelijk heel voorspoedig voor Robin. Hij won de eerste twee games en de derde begon hij ook goed, maar langzamerhand kreeg Harmen meer grip op het spel en wist die game heel nipt te winnen. In de volgende twee games ging de strijd gelijk op. Harmen kon op de beslissende momenten juist iets meer en ging met de eer en extra bollen strijken.
Bij de jeugd won Rutger Borsboom en Nico Haagsma werd tweede.
Voor alle belangstellenden die ook wel eens willen komen tafeltennissen: doe mee aan het open familietoernooi op zaterdag 19 januari 's middags vanaf twee uur in de sportzaal van de Anne Frank School. Er wordt gespeeld met teams van twee personen met een familierelatie in zeer ruime zin. Er kan alvast geoefend worden elke woensdag- en vrijdagavond vanaf zeven uur. Dan is er ook meer informatie te verkrijgen over het toernooi en Combat.

Tennis

Plus-Triomftennistoernooi
Bleiswijk/Bergschenhoek - Op zaterdag 5 januari organiseert de recreantencommissie van ltc Triomf het inmiddels traditionele Plus-Triomftennistoernooi in het Sport & Recreatiecentrum De Rottemeren te Bleiswijk. Dat het toernooi zich in grote belangstelling mag verheugen blijkt wel uit het feit dat binnen één week de inschrijving voor 56 spelers/speelsters was volgeboekt.
Belangstellenden kunnen ook eens een kijkje komen nemen bij de banen op het sportpark aan de Hoeksekade. De vereniging heeft weer ruimte voor nieuwe leden.

Handbal

Oliebollentoernooi
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt voor jeugd tot 12 jaar bij TOGB Handbal een Oliebollentoernooi georganiseerd. Er zijn leuke spelletjes en natuurlijk handbalwedstrijden. Ook wie nog nooit gehandbald heeft, mag gewoon meekomen.
Je kunt aan het toernooi meedoen met je eigen team. Hiervoor moet je minimaal vier vriendjes of vriendinnetjes verzamelen, zodat je team uit vijf spelers bestaat. Natuurlijk mag je ook een mooie naam verzinnen voor je team, en kan je misschien zelfs een mooie outfit bedenken die jullie kunnen dragen op het toernooi. Wie geen team heeft, maar wel graag mee wil doen aan het Oliebollentoernooi, dan kan dat natuurlijk ook. Je wordt dan op het toernooi ingedeeld bij een team. De winnaars van het toernooi verdienen een mooie prijs.
Het toernooi is van 15.00 tot 17.00 uur in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie is te vinden op www.togb.nl.

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Volley2B-Volley-Zuid: 3-1 (meisjes A)
Lansingerland - Ondanks het gemis van enkele basisspelers werd er goed gespeeld door Volley2B. Bij de eerste set was de stand 25-19 voor volley2B na een rommelig spel. Volley-Zuid kwam terug en pakte de tweede set met 25-20; mede gevolg van slecht serveren van de tegenpartij. Bij de derde set was de stand 25-17 voor volley2B. Het Lansingerlandteam speelde beter. Bij de vierde set was de stand 25-14 voor volley2B. De vierde was tevens de best gespeelde set, mede door de goede aanvallen en serves.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-East End 9-0
Carambole 1-Raedthuys 5-4
Vierkantje 2-Carambole 1 8-1
Raedthuys-Katpolder 1 4-5
Egelantier 2-Ackerfietje 1 6-3
Ackerfietje 2-Diamond 1 9-0

Atletiek

Kerstloop
Bergschenhoek - Maandag 24 december organiseerden voetbalvereniging BVCB en de organisatie van de jaarlijkse Keesloop in Bergschenhoek de Kerstloop. Vanaf de accommodatie van BVCB liepen de deelnemers 5 of 10 kilometer. Op beide afstanden kwamen leden van De Kieviten in actie. Marloes Nuijten werd 1e dame op de 5 kilometer in een tijd van 23.17. Renee Rutten noteerde een tijd van 29.55. Maritza Weggeman eindigde in 30.44 en Nelly van der Burg in 31.29. Op de 10 kilometer was Willem van der Kooij de snelste Kievit in een tijd van 40.39. Hanneke van Vliet was 2e dame in een tijd van 50.14, Yvonne Kosters eindigde als 3e dame in 55.24 De overige tijden: Dirk van der Pol 56.26, Ria Wooning 56.26, Teun Baak 58.13, Jan Ypenburg 58.13, Rob Meeuwisse 59.19, Joanne Hofman 59.19 en Martine Wooning 62.54.

Dans

Open lesweek Linda Sports
Bergschenhoek - Iedereen kan volgende week vrijblijvend een les volgen bij Linda Sports. Men kan er terecht voor hip-hop, street-dance, break-dance, show dans en aerobics. Nieuw is algemene dansvorming vanaf 4 jaar op woensdag van 16.00-17.00 uur. Jazz-dance van 10 t/m 15 jaar, dinsdag 16.00-17.00 uur. Voor het volledige rooster kan men kijken op www.lindasports.nl. Adres: Weg en Bos 101, Bergschenhoek, tel. 010 - 529 01 05.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut