Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Oprichting Parkmanagement Oudeland met handtekeningen bekrachtigd

Parkmanagment
De handtekeningen worden gezet door v.l.n.r. Corrie van
den Berg (gemeente), Michel Capitein, notaris Overtoom,
wethouder Boedhoe, Kees van der Helm, Joop Houweling
en Theo Bentvelsen (gemeente).


Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 25 januari werd met het zetten van een handtekening en in het bijzijn van de notaris de Stichting Parkmanagement Oudeland opgericht. (meer)

Bibliotheken openen Makkelijk Lezen Plein

Bibliotheken
Het Makkelijk Lezen Plein in Bleiswijk werd op feestelijke
wijze geopend door leerlingen van een aantal basisscholen en
de schrijfster Selma Noort.


Lansingerland - Vorige week openden de bibliotheken van Lansingerland het Makkelijk Lezen Plein (MLP), een kast met materialen speciaal voor deze doelgroep (kinderen van 8 tot 12 jaar). (meer)

Het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat 2008

Onderwijsdebat
Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming.

Lansingerland - Op maandag 4 februari organiseert de VVD-fractie Lansingerland het Groot Lansingerlands Onderwijsdebat in de aula van het Wolfert Dalton aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek. (meer)

Werkzaamheden Landscheidingspark worden zichtbaar

Landscheidingspark
De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels
begonnen.


Lansingerland - Er is nog wat fantasie voor nodig, maar voor wie goed kijkt zijn de werkzaamheden aan het Landscheidingspark-in-wording nu toch echt zichtbaar. (meer)

Vernieuwing centrum Bergschenhoek zet door

bergschenhoek
De nieuwe situatie op de hoek van de Kerkstraat en
de Dorpsstraat in het centrum van Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Nog geen drie jaar na oplevering van winkelcentrum De Vlashoeck wordt alweer gewerkt aan het volgende plan voor de herontwikkeling van het centrum. (meer)

Start begeleidingstraject voor kinderen met overgewicht

Overgewicht
De cursus wordt onder andere gegeven door diëtiste
Gerda Stougie.


Lansingerland - Veel kinderen met overgewicht zitten minder lekker in hun vel. Speciaal voor hen start er daarom in maart een cursus, waarin de kinderen op een positieve manier leren gezonder te eten en meer te bewegen. Ook werken zij aan het verbeteren van hun zelfbeeld. (meer)

Smullen met de bakker

smullen met de bakker
Eten en luisteren tijdens het Nationaal
Schoolontbijt.


Berkel en Rodenrijs - Zowel de Paddestoel aan de Ranonkelweg als De Hoeve aan de Meerweg werden woensdagochtend 23 januari bezocht door de Echte Bakker Rodenburg. (meer)

Kunstzinnige cursussen bieden inzicht in jezelf én plezier

Kunstzinnig
Mariska: "Bij de cursussen zal niet de nadruk liggen op de
therapeutische kwaliteiten, maar is het wel mogelijk om
meer verdieping en inzicht te krijgen in jezelf. Er zal echter
vooral gewerkt worden voor het plezier".


Bleiswijk - Ruim een jaar geleden is Mariska v.d. Knaap gestart met haar praktijk voor Kunstzinnige Therapie in Bleiswijk. Een non-verbale therapie door middel van schilderen, tekenen en boetseren. (meer)

Hoogste punt brugklasgebouw Melanchthon

Rotterdam-Schiebroek - Vorige week donderdag werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe brugklasvleugel van Melanchthon Schiebroek gevierd. (meer)

'Koningin Beatrix 70 jaar en over drie maanden ... gaan we dat vieren'

Beatrix
Zaterdag was het bestuur van de Stichting Nationale
Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis om
inwoners van Bergschenhoek te vragen vrijwilliger, collectant
of donateur te worden van de stichting.


Bergschenhoek - Zaterdag 26 januari was het bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen aanwezig bij de ingang van Plus Koelhuis. Bezoekers aan de supermarkt in het centrum van Bergschenhoek werden in de gelegenheid gesteld een verjaardagskaart te tekenen voor onze jarige koningin. (meer)

Met PvdA-fractie praten over de horeca

De rodebank
De PvdA-fractie op de bank.

Lansingerland - Zaterdag, 2 februari zullen voor het eerst PvdA-fractieleden op een rode bank inwoners van Lansingerland te woord staan over politieke speerpunten. (meer)

In beslag genomen

Bergschenhoek - Vorige week dinsdagochtend hebben politieagenten van district Noord materialen voor een hennepkwekerij in beslag genomen. Na een anonieme tip gingen zij rond half tien naar een woning aan het Weg en Bos. Hier aangekomen troffen ze verschillende materialen die gebruikt worden om hennep te kweken. Deze zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar een mogelijke verdachte.

Fiets gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de omgeving van het RandstadRailstation werd op 23 januari een fiets gestolen. De diefstal vond overdag plaats.

Auto-inbraken

Lansingerland - Op 21 januari werd uit een op de Diamant in Berkel en Rodenrijs geparkeerd staande auto een autoradio gestolen. Enkele dagen later - in de nacht van 23 op 24 januari - overkwam dit de eigenaar van een op de Planetenweg staande wagen. In dezelfde nacht werd ook op de Veldspaat ingebroken in een auto. Uit deze wagen werd navigatieapparatuur gestolen. Ook in Bergschenhoek was het raak. Daar werd in de nacht van 25 op 26 januari op de Ameland ingebroken in een auto. Ontvreemd werden een acculader, een trui, een carkit, navigatieapparatuur en wat kleingeld.
De politie adviseert autobezitters geen spullen in de auto achter te laten. Zelfs een kledingstuk kan aanleiding geven tot inbraak. Ook is het advies om het dashboardkastje open te zetten, zodat men kan zien dat er geen spullen in de auto liggen - ook niet in afgesloten vakjes en kastjes.

Politie spreekt jeugd en ouders aan op risico van indrinken

Lansingerland - Indrinken is in. Veel jongeren kunnen het dure uitgaansleven niet betalen en kopen voordat ze daar naar toe gaan zelf drankjes bij de supermarkt. Samen met vrienden en vriendinnen wordt op straat, op de hangplek of waar dan ook alvast het nodige alcohol genuttigd. De politie wil deze jeugd, maar juist ook hun ouders attenderen op de gevaren van het zogenaamde indrinken en alcoholgebruik op jeugdige leeftijd. (meer)

Oppas onaangenaam verrast

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 26 januari werd tegen elf uur aangebeld bij een woning in De Linie. De oppas die de deur opende, zag twee mannen voor de deur staan, van wie er één dreigde met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Het werd niet helemaal duidelijk wat de mannen wilden, maar korte tijd later vertrokken zij weer. Het leek alsof zij bij het verkeerde huis hadden aangebeld. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

Jeugdtheater Hofplein presenteert Doornroosje, Doornroosje

jeugdtheather
Alle leerlingen van de jeugdtheaterschool uit Bergschenhoek
tijdens de repetitie met kostuum en grime op de bühne van
Theater 222.


Lansingerland - Van 8 februari tot en met 16 maart presenteren de leerlingen van Jeugdtheaterschool Bergschenhoek en Papendrecht op originele wijze samen het stuk Doornroosje, Doornroosje in Theater 222, een tweede en bovendien zeer sfeervol theater van het Jeugdtheater Hofplein aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam. (meer)

Jennie Sepers krijgt steeds meer het gevoel zinvol bezig te zijn

Jennie Sepers
Jennie Sepers in Bodnath bij een grote Stupa
(Tempel).


Hasora-Chilana/Nepal - Woensdag 9 januari is ze vertrokken, de Berkelse Jennie Sepers. Haar missie, zo zullen we het maar noemen, naar Nepal krijgt na een wat rommelige aanloopperiode steeds meer gestalte. Begaan met het lot van vooral kinderen in Nepal is Jennie Sepers voor drie maanden vertrokken naar het land waar ze al verschillende keren op vakantie was geweest. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen
Bleiswijk - Vrijdag 1 februari is er om 20.15 uur klaverjassen in het clubgebouw van Soccer Boys. (meer)

Regio

Wijzigingen ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Henk Boon laaiend over het slechte veld van BVCB

Henk Boon BVCB
Daan van Heijningen (links) en Ron Benschop nemen gezamenlijk
een aanvaller van Victoria'04 in de tang. Benschop zou uiteindelijk
wel het winnende doelpunt scoren. Foto: John Hofman.


Bergschenhoek - BVCB mocht dan wel geen glanzende wedstrijd spelen tegen het laaggeplaatste Victoria'04, in deze fase van de competitie zal dat de Bergschenhoekse voetballers een worst zijn. (meer)

Diane Valkenburg maakt zich op voor het grote werk

Diane Valkenburg
Diane is op 9 en 10 februari te zien tijdens de
WK in Berlijn.


Bergschenhoek - De afgelopen weekend gehouden wereldbekerwedstrijden in Hamar waren voor schaatsster Diane Valkenburg een opwarmer voor de Wereldkampioenschappen die over anderhalve week in Berlijn worden gehouden. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
RVVH-Soccer Boys (beker)
Berkel DA1-Rijsoord DA1 11.00 uur
Berkel-Hazerswoudse Boys 15.00 uur (vr)

Zondag:
TOGB-Alphense Boys 14.00 uur

Technische staf TOGB rond

Berkel en Rodenrijs - Voetbalvereniging TOGB heeft voor het volgend seizoen haar technische staf van de selectie rond. Trainer Danny Molendijk heeft verleden jaar een contract voor nog twee seizoenen afgesloten en gaat daarmee in augustus zijn derde jaar in bij de zondagtweedeklasser. (meer)

Fly Over 2 kampioen

Fly over
Het kampioensteam, bestaande uit v.l.n.r. Audrey Jager,
Wilfred van Duijne, Sandra Brandhorst, Jorn Agaard en Jim
van Elswijk.


Bleiswijk - Team 2 van badmintonvereniging Fly Over uit Bleiswijk kon in de districtscompetitie van vorig seizoen, na een pittige strijd, helaas net niet promoveren. (meer)

Kennismaken met TOGB Handbal

handbal
Na de eerste kennismaking met de handbalsport mochten
de vriendjes en vriendinnetjes een team vormen om enkele
wedstrijden te spelen met elkaar.


Berkel en Rodenrijs - Om zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met TOGB Handbal organiseerde de vereniging vorige week een Open Dag (het uitgestelde Oliebollentoernooi) in sporthal Oostmeer op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Badminton Jeugdtoernooi bij LTB-PIP

Berkel en Rodenrijs - Badmintonvereniging LTB-PIP organiseert ook dit jaar weer het open Garage Wilgenlaan jeugdtoernooi. Het toernooi zal plaats vinden op 2 februari in De Sterrenhal aan de Sterrenweg te Berkel en Rodenrijs. (meer)

HBR MD1 kampioen na spannend slot

HBR MD1
Achterste rij van links naar rechts: Fleur van 't Wout ,
Nadine van Amersfoorth, Linda Oosthoek, Linda Nederlof.
Middelste rij: Anne de Ruiter, Sascha van der Ree, Danique
Zaal, Evi-Anne Knijnenburg, Robin Stam, Stephanie Zaal.
Voorste rij: Marloes van Langen, Leanne Koningen, Bianca
Blom.


Berkel en Rodenrijs - HBR meisjes MD1 is na een zinderende wedstrijd tegen Rotterdam MD3 kampioen geworden in de 1ste klasse zaalhockey. De laatste competitiewedstrijd moest de beslissing brengen wie er kampioen zou worden. (meer)

Shorttrackschaatsen voor Kluner uit Kenia

Shorttrackschaatsen
De heer Haitsma en de Keniaan Shadrack
Kipkemboi.


Bleiswijk - Sinds 26 december is een van de Kluners uit Kenia weer in het land. De 24-jarige Shadrack Kipkemboi verblijft in Den Haag-Leidschenveen bij hetzelfde gastgezin als vorig jaar. (meer)

Kampioenen gehuldigd

Kampioenen gehuldigd
De kampioenen v.l.n.r. Evie Izeboud met Rosa,
Daphne Muller met Mickey en Marieke Hartman met
Sierra.


Bergschenhoek - Op zondag 20 januari werden op Manege Lansbergen de kampioenen van Paardensportvereniging Pegasus over 2007 gehuldigd. (meer)

Voetbal

TOGB - Verburch 3-2
Berkel en Rodenrijs - In deze wedstrijd maakte de Berkelse ploeg het zichzelf wel erg moeilijk door de goede kansen die het kreeg niet te benutten. Vooral in de eerste helft was het spel van TOGB van een goed gehalte. Verburch liep in die fase van de wedstrijd volkomen achter de feiten aan. Met Richard van den Bulk voor Samim Bayat zou het vooral verdedigend uitstekend in elkaar zitten bij TOGB en het was min of meer afwachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen voor de thuisclub. Na een half uur spelen was het de uitblinker van deze wedstrijd bij TOGB, Roy Schenk, die met medewerking van doelman Youri Heskes de voorzet van Stephan Vermeulen wist te promoveren tot het eerste doelpunt voor TOGB. Een voorsprong waarvan de thuisclub niet lang kon genieten toen aanvaller Stefan Verhagen een wat onschuldige lijkende voorzet gaf die echter totaal verkeerd viel in de afweer van TOGB waar Walter Sengers klaar stond om Maurice Langstraat het nakijken te geven, 1-1.
Voor deze twee treffers was het al een belegering van het doel van de Westlanders geweest, waarbij TOGB zeker een grote voorsprong had moeten nemen.
Stephan Vermeulen, Roy Schenk die een inzet voor de doellijn zag gekeerd en Dennis de Weker die voorlangs schoot, hadden uitstekende kansen om de tegenstander al vroegtijdig te elimineren. Tien minuten voor de thee zou TOGB andermaal een voorsprong nemen toen weer Roy Schenk doeltreffend laag en hard kon uithalen na een afgeslagen aanval, 2-1.
Met een kopbal van Bas Mourits net naast, Stephan Vermeulen op de lat en laatstgenoemde ook nog een keer op de voeten van de sluitpost van Verburch deed TOGB zich deze wedstrijd erg te kort. De tweede helft liet een matig TOGB zien, dat zich op het middenveld liet overlopen. Wel kwamen de Berkelaren snel op 3-1 door een treffer van Stephan Vermeulen, maar ze verzuimden kansen te benutten.
Halverwege de tweede helft volgde de aansluitende treffer van Verburch, waardoor de spanning nog wel weer terugkeerde. De rest van de speeltijd was hoofdzakelijk voor de bezoekers met uiteindelijk wel weer een schot op de paal van Tim van der Vorm voor TOGB.


Oostkapelle-Berkel: 3-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de 26ste minuut van de wedstrijd was het de thuisploeg die als eerste scoorde. Berkel liet zich echter niet kennen en probeerde met man en macht meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rond de 37ste minuut werden twee gevaarlijke corners van Marcia Emmer nog niet beloond met een treffer maar zes minuten voor tijd viel toch de verdiende gelijkmaker. Na een pass van Corine Notenboom was het Lindy Hogedoorn die prachtig de keepster uitspeelde en de gelijkmaker op het bord zette.
Na de thee kwamen voor de beide doelen weinig echte kansen, maar beide ploegen wilden wel en dat leverde een spannende tweede helft op. Hoewel Berkel zeker niet slecht speelde was het toch de thuisploeg die scoorde. Nadat een overtreding op Linda Welles niet werd bestraft kreeg Oostkapelle aan de andere kant wel een vrije trap na een overtreding: 2-1.
Berkel wilde minimaal een punt halen en ging dus risico's nemen door 1 op 1 te spelen.
Al snel sloeg echter het noodlot toe, want uit een corner kon de thuisclub een kwartier voor tijd de 3-1 op het bord zetten en was de wedstrijd gespeeld. Komende zaterdag een nieuwe kans; dan thuis tegen Rijsoord.

CVV Berkel-Kamerik: 5-1
Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel en Kamerik begonnen allebei wat verkennend. Tot in de zevende minuut een vrije trap door CVV Berkel vanaf de zijkant mocht worden genomen. Dit was de eerste van een reeks vrije trappen - genomen door afwisselend Nederstigt en Krijtenburg - waaruit CVV Berkel uiteindelijk twee maal succesvol scoorde. Deze eerste vrije trap werd voor het doel prima teruggekopt door Reiny Buitenhuis, waarna Lennard Kennepohl droog binnenschoot 1-0. Kamerik was amper van de schrik bekomen, toen vijf minuten later de 2-0 al door CVV Berkel werd aangetekend. Een prima pass van Reiny Buitenhuis door het centrum werd door Aad Bredius keurig doorgekopt op Johan van Egmond. Deze had geen moeite met deze kans en schoot uitstekend in. Vijftien minuten later werd er weer een vrije trap vanaf de flank genomen en opnieuw kopte Reiny Buitenhuis terug, nu op Glenn van Vianen. Ook hij liet zich deze kans niet ontglippen en schoot keihard raak, 3-0. Vanaf dat moment nam CVV Berkel wat gas terug en daardoor kreeg Kamerik kans om weer in de wedstrijd te komen. Een schitterende trap op het doel van CVV Berkel keeper Ralph van den Bulk luidde de russtand van 3-1 in.
Na de rust probeerde Kamerik de bakens te verzetten, maar toen Lennard Kennepohl aan een fantastische solo vanaf de eigen helft begon, drie man uitspeelde en fraai binnenschoot, was het gebeurd met de manschappen uit Kamerik. CVV Berkel wist in de 75e minuut na een prachtige aanval nog via Johan van Egmond de 5-1 te scoren. Johan volleerde de bal fantastisch achter de keeper van Kamerik.
De directe concurrenten van de thuisclub wisten eveneens hun wedstrijd in winst om te zetten.
Maar met 5 ploegen op maximaal een afstand van 4 punten van elkaar gloren er toch mogelijkheden aan de horizon voor CVV Berkel.

PPSC-Soccer Boys (za): 0-2
Bleiswijk - Op een hobbelig veld en met harde wind was het spel in de eerste helft niet oogstrelend. PPSC hanteerde de lange bal en was door de snelheid van enkele voorwaartsen wel dreigend, maar kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant schoot Jordi van der Kaden op de paal na een mooie aanval. Na rust waren er enkele omzettingen en zette Soccer Boys PPSC vast op eigen helft en het overwicht werd zo groot dat doelpunten niet konden uitblijven. Na een snelle uitval werd Jordi onderuit gehaald en met de terecht toegekende penalty had Jesper van den Bosch geen moeite. Daarna was er weer een snelle aanval en kreeg een PPSC-speler een rode kaart wegens het blokkeren van een tegenstander. Soccer Boys was oppermachtig en 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Wouter Hagen die een speler fraai omspeelde en beheerst binnen schoot. PPSC probeerde daarna via een alles of niets offensief het tij nog te keren, maar kansen kwamen er niet meer.

Soccer Boys (zo)-Ommoord : 2-2
Bleiswijk - Soccer Boys speelde zeer verdienstelijk gelijk tegen koploper Ommoord en met iets meer geluk was winst mogelijk geweest. Voor rust gebeurde er weinig en kregen beide keepers nauwelijks een bal. Vijf minuten na rust kende de scheidsrechter een penalty toe aan Soccer Boys wegens hands, die door Rachid Amghar beheerst werd verzilverd. Ommoord protesteerde fel, maar ging daarna in de aanval en maakte met een schot dat van richting werd veranderd gelijk. Maar Soccer Boys pakte de draad weer op en 20 minuten voor tijd maakte Duncan van der Veen na een mooie aanval en een strak schot 2-1. Weer kwam Ommoord op gelijke hoogte, toen de bal een arm van een Soccer Boys-speler raakte en hiervoor uiteraard ook een penalty werd toegekend. Keeper John Petersman stopte het schot, maar uit de rebound werd toch gescoord. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Duncan had pech met een schot dat via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper kwam en Vincent Meijer stuitte op dezelfde keeper. Maar aan de andere kant redde John Petersman in de laatste minuten met twee katachtige reflexen een punt voor de Bleiswijkers.

Roparun

Vrienden van Berkel in training
Berkel en Rodenrijs - De eerste gezamenlijke training van de Vrienden van Berkel zit er alweer op. Zondag 27 januari lag het trainingsparcours rond de Klimberg in Bergschenhoek, waar een ideaal trainingsrondje ligt van 2 km met een pittig klimmetje erin. De training bestond uit vijf rondjes van 2 km, waarbij twee rondjes op tempo gelopen werden. Om aan te geven dat dit tempo niet kinderachtig was: Jeroen en Ivo liepen het tweede temporondje binnen acht minuten, wat een gemiddelde van ruim 15 km/h betekent. Iedereen is de winter goed doorgekomen en fit voor de Roparun 2008. De volgende gezamenlijke training is op 17 februari, weer om 10.00 uur bij de Klimberg in Bergschenhoek.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de baanselectiewedstrijden voor junioren in Amsterdam was Wielervereniging de Pedaalridders uit Lansingerland present in een enorm groot deelnemersveld met daarin veel kanshebbers voor een overwinning. Pedaalridder Mark Heemskerk meldde zich aan de start. Voor de junioren stonden er drie onderdelen op het programma; een rit in lijn, een leidersprijs en een puntenkoers.
De wedstrijd rit in lijn werd beslist door een sprint van vijf renners, waarbij Mark Heemskerk de snelste benen had en legde beslag op de eerste plaats. Ook de leidersprijs was voor hem, maar in de puntenkoers kwam Mark een paar centimeter te kort voor de overwinning. Hij eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. In het algemeen klassement legde Mark Heemskerk beslag op de eerste plaats.

Atletiek

Aart van Hovenloop
Bleiswijk - Zondag 3 februari organiseert De Kieviten in Bleiswijk de eerste van een serie van zes Aart van Hovenlopen. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats van 't Zeeltje aan de Kooilaan. De te lopen afstand is 5 kilometer (voor senioren en junioren van 16 jaar en ouder) en 1 kilometer (voor de jeugd tot en met 15 jaar).
De Aart van Hovenlopen vormen inmiddels een jarenlange traditie, met vorig jaar gemiddeld meer dan 50 deelnemers. Voor de leden van De Kieviten is dit de eerste prestatieloop die meetelt voor het clubkampioenschap van 2008. Lopers die geen lid zijn, maar zich wel eens met anderen willen meten zijn van harte welkom. Gaarne even ter plaatse vooraf aanmelden. Deelname is gratis.

Regiowedstrijden jeugd Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 19 januari stond de vierde cross van de crosscompetitie op het programma: de Gouweboscross in Waddinxveen. Door de modder en in de stromende regen moest een zwaar parcours worden afgelegd. De pupillen liepen 1550m; voor de junioren was de afstand 2200m. Alle atleten hebben wederom hun uiterste best gedaan, getuige de volgende uitslagen: Marjolein Buijs, pupil B: 9e in 9.15 min., Tamara Eleonora, pupil A1: 4e in 8.13 min., Jorine van der Heiden, pupil A1: 15e in 9.10 min., Basil Timmerman, pupil A1: 24e in 9.41 min., Steven Eleonora (inmiddels overgestapt naar atletiekvereniging Ilion), junior D1: 2e 9.24 min.

Indoorwedstrijden
Bleiswijk - Op 26 januari hebben Jorine van der Heiden en Tamara Eleonora meegedaan met de indoorwedstrijd van Ilion in Zoetermeer. Geen blubberig terrein deze keer, maar een comfortabele binnenaccommodatie. De dames hebben beiden goed gepresteerd: op alle onderdelen behaalden zij een persoonlijk record. Jorine liep de 60m in 11.57 sec. en sprong 2.71 m ver. In het totaalklassement eindigde zij hiermee op de 22e plaats. Tamara liep de 60m in 10.43 sec., sprong 3.42m ver en stootte de kogel naar 5.24m. Zij eindigde hiermee op een mooie 7e plaats.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Op zondagochtend 27 januari werden er op De Uithof in Den Haag weer wedstrijden gereden door een aantal pupillen en junioren. Voor veel pupillen was het de eerste keer dat ze een 100 en een 500 meter reden; ze deden dit niet onverdienstelijk met veel p.r.'s. Naomie van Klaveren wist haar persoonlijk record op de 500m, in een spannende wedstrijd met haar tegenstander, met bijna 3,5 sec te verbeteren. Zij brak ruim door de magische minuut grens met een tijd van 57.7 sec. en kon hierdoor promoveren. Tim van den Hul wist tot twee persoonlijke records te komen, op de 100m (13.8) en op de 500m (56.2). Ondanks een aantal valpartijen kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
De uitslagen: Tim van Veen 100m 15.0 (PR), 500m 1.04.21(PR); Daphne van der Burg 100m 15.7 (PR), 500m 1.06.53 (PR); Steffie Olree 100m 15.6 (PR), 500m 1.11.32 (PR); Danique Ammerlaan 100m 15.2 (PR), 500m 1.12.98 (PR); Nona Blijlevens 100m 15.4 (PR), 500m 1.17.26 (PR); Lieke Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.13.41 (PR); Fieke Uwland 100m 14.4 (PR), 500m 1.23.62 (PR) (val); Mirthe ven der Beek 100m 15.9 (PR), 500m 1.16.21 (PR); Margriet Geluk 100m 15.4 (PR), 500m 1.11.19 (PR); Pim Kleijweg 100m 15.4 (PR), 500m 1.18.10 (PR) (val); Inge Bos 100m 14.7, 500m 1.02.56(PR); Carola Kleijweg 100m 14.4, 500m 1.24.24 (val); Naomie van Klaveren 100m 13.9, 500m 57.7 (PR); Tim van den Hul 100m 13.8 (PR), 500m 56.2 (PR).

Volleybal

Volley2B-Benevia: 4-0 (d)
Lansingerland - De nummer 7 uit de competitie stond op het programma. In de wedstrijden mogen de dames van Van der Breggen Volley2B/Univé geen set meer laten liggen om de gedeeld eerste plek niet te laten gaan. De eerste set moesten de dames inkomen, maar wonnen ze uiteindelijk met 25-17. In de 2e set was er duidelijk meer servicedruk en kon deze set ook gemakkelijk gewonnen worden met 25-8. In de laatste twee sets werden er iets meer eigen foutjes gemaakt, maar deze werden beide nog gewonnen met 25-20 en 25-14. Zo staan de dames dus nog steeds bovenaan. Volgend weekend spelen de dames om 15.00 uur uit tegen Hou stand.

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje 2-Dikke Mug 2 4-5
Carambole 3-Ackerfietje 1 4-5
Raedthuys-Zoetermeer 5-4
Ackerfietje 2-Carambole 2 5-4
Prins Heerlijk-Vierkantje 2 2-7
Carambole 2-Raedthuys 5-4
Raedthuys-Diamond 3-4.

Gevarieerd programma Peuter- en kleutertheaterfestival

Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT organiseert zaterdag 2 februari het derde Peuter- en kleutertheaterfestival in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Carmiggelt herleeft in de Smitshoek

Bergschenhoek - Wie herinnert zich Simon Carmiggelt niet? De man die zulke fantastische tragikomische verhalen kon schrijven? Hij bedacht geweldige personages en was geniaal in het beschrijven van alledaagse situaties. (meer)

Ombudsman gaat handelwijze gemeente in UPC-kwestie onderzoeken

Lansingerland - De Nationale Ombudsman gaat een onderzoek instellen naar de handelwijze van de gemeente in de UPC-kwestie. Dat meldt de Stichting Advisering en Bewindvoering (SAB) in een persbericht. De stichting heeft hierom namens een aantal inwoners van Berkel en Rodenrijs gevraagd omdat zij vindt dat er sprake is van onbehoorlijk overheidsoptreden in deze zaak. (meer)

Mediacafé AD over bereikbaarheid Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Het AD organiseert op woensdag 13 februari een Mediacafé over alles wat met verkeer en vervoer in Lansingerland te maken heeft. Het café, dat vrij toegankelijk is, wordt gehouden bij 't Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Straatolifanten op tv

Lansingerland - Llink TV zendt zaterdag 2 februari om 21.25 uur op Nederland 3 het programma Aanpakken en Wegwezen uit. In dit programma wordt de Stichting Bring the Elephant Home gevolgd toen zij de straatolifant Faa Sai konden vrijkopen. (meer)

Nieuwe datum Informatiemiddag whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 12 februari (en niet zoals eerder aangekondigd op 7 februari) in de Hoofdbibliotheek, Stadhuisplein 2 te Zoetermeer een informatiebijeenkomst over whiplash. (meer)

Wijziging spreekuur Opvoedbureau

Lansingerland - Opvoeden kan vragen, twijfels en zorgen oproepen. Soms weet men niet meer wat men er mee aan moet. Vaak helpt het als er met iemand over gepraat kan worden. (meer)

Nieuwe openingstijden speel-o-theek De Vlieger

Bleiswijk - Vanaf 1 februari zal Speel-o-theek De Vlieger open zijn op de volgende tijden:
maandag van 15.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 9.30 tot 11.00 uur. (meer)

Thema-avond 'Peuters leuk maar lastig'

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 3 maart voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar de cursus 'Peuters leuk maar lastig'. Tijdens deze bijeenkomst krijgen ouders informatie, tips en adviezen aangereikt over de ontwikkeling en het gedrag van peuters en komen lastige situaties aan de orde. (meer)

Informatiepunt Historische Vereniging

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 februari is het weer zover: zoals elke eerste zaterdag van de maand is ook dan het Informatiepunt van de Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs in de bibliotheek weer bemand. (meer)

Tentoonstelling 'Kleurrijk - figuratief'

Berkel en Rodenrijs - Van 31 januari tot 17 maart exposeert de in Bergschenhoek woonachtige Jeannette Ruigrok-Greeve haar schilderwerk in Galerie Oudeland in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Schoolkeuze voortgezet onderwijs in en om Lansingerland

Scholen 2008
De meeste scholen zijn goed per fiets bereikbaar.

Toekomstige brugpiepers kiezen hun nieuwe school
Lansingerland - Nog een paar maanden en dan zal weer een hele groep leerlingen de basisscholen gaan verlaten om hun weg te vervolgen in het voortgezet onderwijs. (meer)

Feesten met De Otterrotters

Bleiswijk - Nog even en dan kunnen de beentjes weer van de vloer. Het komen weekend zal heel Bleiswijk in het teken staan van Carnaval onder leiding van Prins Balans en de Raad van Elf. (meer)

NOOVA luidt 2008 in

NOOVA
Yvonne Gruis (rechts) werd door NOOVA-voorzitter
Jeanette Voets dank gezegd voor haar inzet als lid van
het aanjaagteam van het vrouwennetwerk. Ook Agnes
Janssen (niet op de foto) nam officieel afscheid.


Bleiswijk - Op woensdag 23 januari heeft de nieuwjaarsbijeenkomst "2008: Een jaar voor een nieuw begin of een mooi vervolg" plaatsgevonden georganiseerd door NOOVA, het Oostlandse netwerk voor vrouwelijke ondernemers. (meer)

Voorlezen op De Tovertuin

De Tovertuin
Er werd aandachtig geluisterd.
Spreken is zilver en luisteren goud


Berkel en Rodenrijs - In het kader van de Nationale Voorleesdagen hadden de kinderen op Kinderdagverblijf De Tovertuin, Oudelandselaan 133, afgelopen dinsdag 23 januari een andere dag dan anders. (meer)

Adriaan van Dis doet zijn naam van taalvirtuoos eer aan

Bergschenhoek - Met de opmerking 'deze man kan in één minuut voor tien minuten vertellen' had een der aandachtige luisteraars tijdens het bezoek dat Adriaan van Dis aan de Hoekse bibliotheek bracht eigenlijk alles gezegd. (meer)

Lansingerland viert carnaval

Carnaval Lansingerland

Lansingerland - Komend weekend zal burgemeester Ewald van Vliet de sleutel van de gemeente Lansingerland voor een paar dagen uit handen geven aan Carnavalsvereniging De Otterrotters. (meer)

Autospiegel vernield

Berkel en Rodenrijs - In de Krugerlaan werd zaterdagavond even voor middernacht de linkerbuitenspiegel van een geparkeerd staande auto afgebroken. (meer)

Peter Ketting ook naar CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Als opvolger van Gerrit Wijngaard heeft CVV Berkel voor het volgend seizoen een nieuwe assistent trainer aangetrokken in de persoon van Peter Ketting. (meer)

Grote brand in Elysium snel geblust

Bleiswijk - De brandweer van Bleiswijk rukte in de vroege ochtend van maandag 28 januari even voor vijven uit naar een brand in het Elysium aan de Kooilaan. (meer)

Diane Valkenburg zeker van deelname aan WK

Diane Valkenburg
Diane Valkenburg maakt zich op voor deelname aan WK.
Foto: Ingrid Koenen.


Bergschenhoek- De skate off wedstrijden die Diane Vlakenburg moest rijden voor deelname aan de wereldkampioenschappen schaatsen zijn halverwege afgebroken door het terugtrekken van Renate Groenewold. (meer)

Bezorgde bewoners buigen zich over hoogspanningsverbinding

Bezorgde bewoners
De hoogspanningsmasten zullen bij bovengrondse
plaatsing vlak langs de Meerpolder komen te staan.


Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de bewonersorganisatie Meerpolder werd woensdagavond een informatie- en discussieavond georganiseerd over de plannen voor het traject hoogspanningsmasten door de Groenblauwe Slinger. (meer)

Rik en de wethouder geven de aftrap voor een sportief leven

Rik
Bij basisschool Groenehoek aan de Groeneweg werd
door wethouder Ten Kate en Rik het startsein gegeven
van het project 'Kies voor Hart en Sport', waarna ook de
overige basisscholen van Lansingerland werden bezocht.


Bergschenhoek - Dinsdag 15 januari was wethouder Ten Kate present bij de aftrap van het project 'Kies voor hart en sport' op basisschool Groenehoek te Bergschenhoek. (meer)

De eerste lammetjes, maar nog geen lente

Lammetjes

Lansingerland - Volgens de boer was de moeder ondeugend geweest, want helemaal rekenen op jonge lammetjes deed hij nog niet. De meeste verwacht boer Hoogerbrugge pas in februari, maar deze eerste aankondigers van de lente lopen nu al bij hem in het Hoekse gras te dartelen. (meer)

Natte ruggen en warme gerechten van klantvriendelijke ambtenaren

Natte ruggen
Werken met een glimlach, ook als het druk
of spannend is.

Lansingerland - Werken met een glimlach; dat stond centraal tijdens de workshops 'klantgericht en klantvriendelijk werken' die medewerkers van de afdeling Publiekszaken van Lansingerland volgden bij het trainingscentrum Engel en Colfield.

(meer)

Onderzoekscentrum gaat op zoek naar een smaakpanel

Onderzoekcentrum
Het proefstation is op zoek naar een
nieuw smaakpanel.

Bleiswijk - In 2007 heeft Wageningen Universiteit speciaal voor het toegepaste onderzoek in de glastuinbouw een bedrijf geopend in Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw. (meer)

Geslaagde workshopavond Nationale Voorleesdagen in bibliotheek

geslaagde
De workshops boden praktische tips voor peuter-
en kleuterleidsters.

Bleiswijk - Dinsdagavond 15 januari vond in de bibliotheek van Bleiswijk voor peuter- en kleuterleidsters uit Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp een workshopavond plaats. (meer)

Raad steunt voornemens van college om vandalisme aan te pakken

raad steunt
Naar aanleiding van het interview met burgemeester
Van Vliet over de aanpak van vandalisme stuurde Greetje
van der Luit-Smit uit Bergschenhoek een foto van een
bushokje in Denemarken. Misschien iets voor Lansingerland?


Lansingerland - In de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid was men het donderdag 17 januari roerend eens: het is de spuigaten uit gelopen met de vernielzucht van sommige feestvierders tijdens de jongste jaarwisseling. (meer)

Raadscommissie dringt bij verbreding N209 aan op fietstunnel Wildersekade

Lansingerland - De gemeente, de provincie, de stadsregio én de gemeente Rotterdam gaan samen de verkeersafwikkeling op de N209 verbeteren tussen de Boterdorpseweg en de Ankie Verbeek-Ohrlaan. (meer)

Bleizo weer stapje dichterbij

Lansingerland - Als het aan de gemeenteraad ligt is de realisering van Bleizo, het gebied met een nieuw station op de lijn Den Haag - Utrecht en een scala aan bedrijven en voorzieningen, weer een stapje dichterbij gekomen. (meer)

Wethouder: samenwerking met Crescendo is goed

Bleiswijk - Het Multifunctioneel Kunstcentrum in Bleiswijk was onderwerp van een pittige discussie in de vergadering van de raadscommissie Burger en Samenleving op 15 januari. (meer)

Wethouder wil geen harde maatregelen tegen Vierstroomzorgring

Lansingerland - De gemeenteraad is er niet gerust op dat Vierstroomzorgring dit jaar aan zijn verplichting tot het leveren van zorg in de gemeente kan voldoen. (meer)

Nieuwe voorstellen college voor realisatie brede school in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Het Hoekse Huis begint een stevig hoofdpijndossier te worden. Zo begon raadslid Ruitenberg (CDA) zijn betoog over de voorstellen van het college om de bouw van dit scholencomplex in Bergschenhoek vlot te trekken. (meer)

Leefbaar 3B wil meer aandacht voor ontwikkeling kern Bleiswijk

Lansingerland - In het coalitieakkoord werd indertijd veel aandacht besteed aan het belang van een goede relatie met de ondernemers in de gemeente. Participatie en dienstverlening waren sleutelwoorden daarin. (meer)

Fietsen gestolen

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 12 op 13 januari werd op de Spoorhaven een fiets gestolen. Een dag later werd er een fiets ontvreemd vanaf de Stationsweg. Beide fietsen stonden bij de haltes van RandstadRail.

Auto bekrast

Berkel en Rodenrijs - In de periode tussen 1 en 12 januari werd het linkerportier van een in de Krugerlaan geparkeerd staande auto bekrast. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

Bromfietser gewond

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 19 januari ontstond er even voor tien uur 's avonds in de Herenstraat een aanrijding tussen een bromfietser en een auto. De bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Rijnsburg zag bij het afslaan naar de Terpstraat, de hem tegemoet komende bromfietser over het hoofd. De 52-jarige bromfietser uit Spijkenisse werd met nekklachten overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
De politie heeft getuigen van het ongeval gehoord. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek naar de toedracht ingesteld.

Inbraak niet gelukt

Bleiswijk - In de vroege ochtenduren van woensdag 16 januari is geprobeerd in te breken in een winkelpand op de Plaats. Aan de achterzijde van de winkel bleek een deur en het slot ervan te zijn geforceerd. Men is niet binnen geweest. Het alarm heeft de inbreker waarschijnlijk weggejaagd.

Geldbedrag gestolen

Bergschenhoek - Tussen maandag 14 januari en dinsdagmiddag 15 januari werd ingebroken in een sportkantine aan het Sporthoekpad in Bergschenhoek. Er bleek een raam te zijn opengebroken. Men ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De inbraak is waarschijnlijk om kwart over drie 's nacht gepleegd daar op dat moment het alarm is afgegaan.

Ruit ingegooid

Bergschenhoek - Vier personen hebben op 17 januari rond de klok van vier uur 's nachts geprobeerd in te breken in een winkel op de Kruin. Zij hadden een ruitje van de zijingang ingegooid. Ze gingen er al snel op twee scooters, een grijze en een roodkleurige, vandoor. De vier personen hadden elk hun capuchon opgezet.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; (meer)

Bleiswijk

Moeite met lezen'
Bleiswijk - De informatiebijeenkomst voor ouders in bibliotheek Bleiswijk is op donderdag 24 januari en niet op 25 januari. Het duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Toegang is gratis. (meer)

Regio

Wijzigingen ouderenadviseur Lansingerland
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana van IJzendoorn-Kuling, ouderenadviseur Lansingerland. Zij is werkzaam vanuit de Stichting Welzijn Senioren Lansingerland (SWSL). (meer)

Meersma en De Pedaalridders slaan de handen ineen voor realisatie van nieuw multifunctioneel sportcomplex

meersma
Ike en Herman bij een maquette van de fietsberg in
Pijnacker; ook een uitgewerkt idee van De Graaff.

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Vanaf vorige week ligt er een uniek plan op tafel om Lansingerland op de kaart te zetten met een schitterend multifunctioneel sportcomplex dat zijn weerga niet kent. (meer)

Hoofdgerecht smaakt voortreffelijk op sponsoravond CVV Berkel

Hoofdgerecht CVV
Gastsprekers tijdens de sponsoravond van CVV Berkel waren
v.l.n.r. burgemeester Ewald van Vliet, minister van Defensie
Eimert van Middelkoop en Peter Bonthuis, algemeen directeur
van Sparta.


Berkel en Rodenrijs - Voor de sponsoravond van voetbalvereniging CVV Berkel had de sponsorcommissie een rijkelijk menu samengesteld. Zo waren zowel de dames- als herenselectie in volle omvang aanwezig en werden de aanwezigen voorzien van een hapje en een drankje. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB- Victoria'04 14.30 uur
Berkel - Kamerik 14.30 uur
Oostkapelle DA1-Berkel DA1
PPSC - Soccer Boys

Zondag:
TOGB - Verburch 14.30 uur
Soccer Boys - Ommoord 14.30 uur

World Cups voor Diane Valkenburg

Bergschenhoek - De skate-off die schaatsster Diane Valkenburg zou moeten rijden voor deelname aan de World Cup wedstrijden in Hamar (25 januari) en Baselga (2 februari) met zes dames voor vier startplaatsen, gaat niet door. (meer)

John Rohling verder bij dames CVV Berkel

cvv berkel
John Rohling (l) en begeleider Johan van Aalst zetten
de samenwerking voort.

Berkel en Rodenrijs - John Rohling is ook komend seizoen hoofdtrainer van de dames van CVV Berkel. De inwoner van Pijnacker gaat zijn zesde seizoen in bij de zaterdag 1e klasser. (meer)

Wielrennen

Voorjaarskoersen RWC Ahoy
Rotterdam - De eerste 'slag' was meteen voor Cycling Team Ahoy'. Niet één van de twee 'criteriumtijgers' uit het ruim 40-koppige deelnemersveld, maar de jonge Sven van Luijk (nauwelijks 18 jaar) pakte de overwinning in de eerste van een reeks voorjaarskoersen op het parcours van RWC Ahoy'. Halfkoers reden zaterdagmiddag de Vlaams-Nederlandse routinier Ronald Roos en de altijd vooraan koersende Rob Disseldorp weg uit het peloton. Van Luijk zag het gevaar en haakte meteen aan. Tot de finale leek de voorsprong van het leidende trio veilig. Een ontketend peloton slaagde er echter bijna in, in de laatste ronde, de kloof nog te dichten. De beste nieuweling in de eerste 'eurokoers' van 2008 was Jelle van der Marel. Bij de vrouwen won Krista Meesterburrie.

NK veldrijden
Berkel en Rodenrijs - Bij het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd in Eerde slaagde Ahoy'-renner Fabian Ammerlaan erin een top-10 plaats te veroveren. In de strijd van de nieuwelingen (15 en 16 jaar) eindigde het Berkelse talent op de achtste plek. Winnaar en landskampioen in die leeftijdsgroep werd Mike Teunissen uit het Limburgse Ysselsteijn, voor Danny van Poppel (Moergestel) en Elmar Reinders (Emmen).

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de regionale baanwedstrijden in Amsterdam legde Richard Lamens bij de Nieuwelingen beslag op een derde plaats; clubgenoot Leon Hofman eindigde als negende. In de rit in lijn over vijftig ronden voor de junioren en belofte kwam Mark Heemskerk als tweede over de streep. In de Scratch over acht ronden pakte Richard de vierde, Leon de tiende en Mark Heemskerk de elfde plek in hun categorie. In de afvalkoers waren de uitslagen: 4. Leon Hofman, 9. Richard Lamens en 11. Mark Heemskerk. In de puntenkoers over vijftig ronden klasseerde Richard zich als tweede, Leon als derde en Mark vierde. In het eindklassement over vier afstanden behaalde Richard Lamens een verdienstelijke derde plaats, Leon Hofman werd zesde en bij de Junioren legde Mark Heemskerk beslag op een zesde plek.

Sprintwedstrijden
Lansingerland - Tijdens de regionale baansprintwedstrijden voor Nieuwelingen meisjes en dames stond Nathalie van Wesdonk op de diverse onderdelen aan de start voor De Pedaalridders. In het eindklassement pakte ze een fraaie tweede plaats.

Afsluiting veldcompetitie
Lansingerland - De veldritcompetitie is afgesloten met enkele goede successen voor Pedaalridderrijders. In het eindklassement behaalden Thijs van Gemert en John Maasbach (hij reed voor het eerst in deze wedstrijden mee) een verdienstelijke tweede en derde plaats.

Basketbal

Squirrels-Red Stars: 71 - 67
Berkel en Rodenrijs - In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg BV Informatique Squirrels het sterk(er) geachte Red Stars uit Soest op bezoek. De twee teams gaven elkaar geen duimbreed toe, wat resulteerde in een ongemeen spannend gevecht tussen de lijnen. Geen hoogstaand basketbal, regelmatig erg rommelig om te zien, maar de spanning vergoedde veel.
Het eerste kwart was met 17-12 voor Squirrels. Vooral de lengte van Bas Schuring en Ruben Rothuizen gaven met hun scores de doorslag. Red Stars zette daar een lustig scorende nummer 11 tegenover, een speler die vooral in het tweede kwart de Squirrels-verdediging helemaal gek maakte. Met 19 van de 36 punten in de eerste helft bracht hij zijn team met voorsprong de rust in: 32-36. In het derde kwart schakelde Squirrels een tandje bij. Verdedigend werd nét dat stapje extra gezet waardoor de aanval van Red Stars in moeilijkheden kwam. Aan Berkelse kant begon ook het schot steeds beter te vallen, zodat dit kwart met 18-17 werd gewonnen. In het vierde kwart was het beste er af bij Red Stars, dat met slechts twee wisselspelers geen vuist meer kon maken. Voor Squirrels kon Remco Ligtvoet vijf keer onbedreigd naar de andere basket oversteken en het definitieve verschil optekenen. De driepunter van Stefan Holstege vormde de slagroom op de cake.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 1-Rust Wat 0-9
Raedthuys-Concordia 2 0-7
Zoetermeer-Raedthuys 6-3
Katpolder-Vierkantje 2 4-5
Concordia 1-Raedthuys 2-5
Raedthuys-Katpolder 4-5
Watertoren 2-Raedthuys 9-0
Ackerfietje 1-Ackerfietje 2 2-7
Concordia 2-Raedthuys 5-2.

Korfbal

Madjoe-Weidevogels: 16-11
Bleiswijk - Weidevogels staat op de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. De onderste plek zou degradatie betekenen en dat wil Weidevogels voorkomen. Weidevogels begon met dezelfde basisopstelling als de vorige week: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut. De ploeg kon wederom niet overtuigen. Weidevogels kon geen echte vuist maken. Na dit verlies wordt het voor Weidevogels erg moeilijk om degradatie te voorkomen. Volgend weekend speelt Weidevogels thuis tegen koploper VIKO. Het lijkt bij voorbaat een lastige strijd, maar Weidevogels zal wederom gebrand de strijd in gaan. Aanmoedigingen van de tribune zou wel eens de doorslag kunnen geven. De wedstrijd begint om 18.50 uur.

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Switch-Volley2B: 1-3
Lansingerland - Vooraf was Switch bekend als stugge ploeg. Dat bleek dan ook voluit in de eerste set van de wedstrijd tegen Van der Breggen/Volley2B; deze ging naar de thuisploeg met 25-23. Halverwege de set werd met een goede serviceserie van Reinier Havenaar een gat geslagen met de thuisploeg. Aan het eind werd het nog spannend, maar na een 22-21 achterstand werd de set uiteindelijk door Volley2B gewonnen met 22-25. Het werd geen makkelijke pot voor Volley2B, want ook de derde set keken de mannen tegen een achterstand aan. Met pieken en dalen, hortend en stotend werd ook deze set tot een goed einde gebracht door Volley2B: 22-25. De laatste set leek het voor Volley2B een makkie te gaan worden; binnen korte tijd stond er een mooie voorsprong op het bord en leek de ploeg eindelijk een set makkelijk te beslissen, maar een goede serviceserie van de tegenpartij leidde ertoe dat Volley2B toch weer vol aan de bak moest aan het slot van de set. Dat werd naar behoren gedaan: 22-25.
Met zeven punten voorsprong gaat Volley2B aan de leiding. Volgend weekend wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Schovocomca uit Capelle.

(T)ennis (O)p (G)ras (B)anen heeft ruimte voor nieuwe leden

Berkel en Rodenrijs - De afdeling tennis van TOGB heeft weer ruimte voor nieuwe leden. (meer)

Badmintonclub Nerash begint het nieuwe jaar goed

nerash
De deelnemers aan de clinic bij Nerash.

Bergschenhoek - De in De Ackers gehouden nieuwjaarsopening van Badmintonclub Nerash op vrijdag 11 januari is een gezellige en feestelijke happening geworden. (meer)

Fraaie overwinning van de 3-Torens

fraaie overwining
De partij van John Dieleman eindigde in remise.

Lansingerland - Nadat schaakvereniging EBSV jaren geleden al eens in de 1e klasse van de Rotterdamse Schaakbond uitkwam, was het dit jaar het eerste team van fusievereniging 3-Torens om te laten zien dat ook dit team op hoog niveau kan meekomen. (meer)

Sportieve korfballessen op de basisscholen

korfballessen
De leerlingen hadden erg veel plezier tijdens
de korfballessen.


Bergschenhoek - Martijn Sprangers, zelf topspeler bij Dalto, ondersteunt Weidevogels met het geven van korfballessen op basisscholen. Martijn Sprangers heeft vele jaren ervaring en weet de kinderen van begin af aan te boeien voor het korfbalspel. (meer)

Nieuwe sponsor voor jeugdleden Fly Over

Nieuwe sponsor
Bleiswijk - Zaterdag 12 januari was een spannende dag voor de jeugdleden van Badmintonvereniging Fly Over. (meer)

Body Blitzz gaat met sporten en ontbijten het nieuwe jaar in

Body blitzz
Iedereen kon kennismaken met de vele mogelijkheden bij
Body Blitzz; onder deskundige leiding en in een ontspannen sfeer.


Bleiswijk - Met een vroeg ontbijtje werden belangstellenden zondagochtend rond de klok van tienen welkom geheten bij Fitness Centrum Body Blitzz te Bleiswijk. (meer)

Dames verslaan de heren op het hockeyveld

dames
Een spannende hockeystrijd in Oostmeer.


Berkel en Rodenrijs - De Oostmeerhal op sportpark Het Hoge Land was donderdagmiddag het domein van de hockeyers. (meer)

Spinning Marathon brengt 1350 euro op voor de Hartstichting

Spinnigmarathon
De spinningmarathon werd een groot succes.


Bleiswijk - Niet alleen zweetdruppels op de voorhoofden, maar tevens met kletsnatte T-shirt fietsten de deelnemers aan de spinningmarathon zich zondag tussen tien en drie uur in het zweet voor de Hartstichting. (meer)

Kieviten pieken in Maassluis

Bleiswijk - Atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten heeft een wedstrijdteam geformeerd dat deelneemt aan de Loopreizen Serie 2008. Deze serie van 9 hardloopwedstrijden wordt georganiseerd voor een breed publiek van zowel toplopers als recreanten. (meer)

Workshop Barbershopsinging

Rotterdam/Lansingerland - Op donderdag 24 januari organiseert Mainport Barbershop Singers een introductieavond voor belangstellenden, om een week daarna te starten met de korte cursus close harmony zingen in barbershop stijl. (meer)

De wereld rond in één avond

Bleiswijk - In samenwerking met de reisvereniging Wereldcontact wordt op dinsdag 5 februari in 3B-Bibliotheek Bleiswijk een beamerpresentatie getoond voor reislustigen die meer willen weten over Australië, de westelijke staten van de U.S.A. en Zuid-Afrika. (meer)

Pokeravond in Jeugdsoos Pecto's

Bleiswijk - In januari 2006 heeft een zestigtal leden en vrijwilligers van Jeugdsoos Pecto's een workshop gevolgd om te leren pokeren. Daarna trainde men hard om het spelletje goed te leren spelen. (meer)

Gemeente werkt aan verbetering klantvriendelijkheid

Lansingerland - Het gaat beter met de klantvriendelijkheid van de gemeente, maar nog niet goed genoeg. De één loket gedachte werkt niet altijd, de bereikbaarheid laat soms te wensen over en schriftelijke reacties laten vaak lang op zich wachten. (meer)

Verloren en gevonden

Bergschenhoek - Verloren in Bergschenhoek een sleutelbos aan Peugeot/Stolk steutelhanger. Beloning voor vinder. Informatie: tel. 010 - 521 38 92.

Poprock coverband Blend in Ome Ab

poprock ome ab
Blend.

Berkel en Rodenrijs - De kortste manier om een optreden van Blend te omschrijven is 'Feest'. (meer)

Combo Trinity speelt in bijzondere jeugddienst

Combat
Het landelijk bekende Combo Trinity is zondagavond
in Berkel te beluisteren.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 januari vindt er in de Hervormde Dorpskerk te Berkel en Rodenrijs een bijzondere jeugddienst plaats, waarin het landelijk bekende Combo Trinity muzikale medewerking zal verlenen. (meer)

Brecht van den Berg verrast

brecht van de Berg

Berkel en Rodenrijs - Op 10 januari werd Brecht van den Berg 80 jaar. 's Morgens keek hij verrast op toen hij een grote kopie van zichzelf in de tuin zag staan. (meer)

Afscheid van Brenda Moes

afscheid Brenda

Bergschenhoek - Na ruim 14 jaar op het secretariaat van de KBO Zuid-Holland te hebben gewerkt, nam Brenda Moes op 8 januari afscheid van haar werk op het kantoor aan het Eiberplein te Bergschenhoek. (meer)

Woningbeurs Lansingerland biedt overzicht nieuwbouwwoningen

Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 januari vindt van 10.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de Woningbeurs Lansingerland plaats. (meer)

Armeense kinderen zetten voet op Berkelse bodem

Armeense kinderen
Twee aan twee mochten de kinderen met de gastgezinnen
mee.


Berkel en Rodenrijs - Het lijkt nog maar zo kort geleden dat de vorige groep Armeense kinderen werd uitgezwaaid, maar zondag 20 januari was het weer zover: een nieuwe groep van in totaal twintig kinderen (meer)

Porsche liefhebbers verzamelen zich

Porscheliefhebbers
Wegens succes geprolongeerd: de tweede swapmeeting
van Porsche 356 Club Nederland bij de clubleden José en
Erik-Jan Laurens te Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Laurens Autoschade te Bergschenhoek gastheer voor de leden van de Porsche 356 Club Nederland. (meer)

Bleiswijk in handen van de nieuwe Prins

Bleiswijk Prins carnaval
Prins Balans kijkt uit naar het naderende
Carnavalsfeest.


Bleiswijk - Nog even en dan zal Bleiswijk het domein zijn van een nieuwe bestuurder: Prins Balans der Otterrotters zal de sleutel overnemen van het huidige bestuur en zijn uiterste best gaan doen er een mooie tijd van te maken. (meer)

Nieuw Bleiswijks schoolgebouw nadert voltooiing

Nieuw bleiswijkse
De hoge bouwhekken rond de school kunnen bijna
weg.


Bleiswijk - Leerlingen en leerkrachten van de Anne Frank basisschool in Bleiswijk kijken er al reikhalzend naar uit: nog enkele weken en dan kunnen zij hun splinternieuwe schoolgebouw betrekken dat gerealiseerd wordt op hetzelfde terrein op de hoek van de Emmastraat en de Lijsterlaan waar voorheen hun oude gebouw stond. (meer)

Kaarten voor restauratie kerkvloer

Bergschenhoek - Als onderdeel van alle activiteiten rondom de restauratie van de kerkvloer van de r.k. kerk St. Willibrord te Bergschenhoek wordt dit voorjaar gekaart in de parochiezaal. Het kaarten is elke eerste en derde vrijdag van februari t/m juni 2008. Er is één uitzondering: op 21 maart is het Goede Vrijdag, waarschijnlijk zal deze kaartavond worden verplaatst naar 14 maart.
Het schema ziet er als volgt uit:
De eerste vrijdag van de maand klaverjassen op 1 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni.
Op de derde vrijdag van de maand bridgen op 15 februari, 14 maart (voorstel), 18 april, 16 mei en 20 juni.
Ook wie alleen is, is natuurlijk van harte welkom. Er is een maximum van 80 personen. Aanvang van alle avonden 20.00 uur, zaal open 19.15 uur. Entree: ¤ 8,- per persoon, inclusief twee consumptiebonnen.

Country-line dance voor 55-plussers

Lansingerland - Regelmatig bewegen is goed; lichaam en geest blijven in conditie. Daarnaast geeft het bewegen op muziek ook een tevreden gevoel. Daarom organiseert de SWSL weer een twaalf wekelijkse cursus country-line-dansen voor actieve 55-plussers uit Lansingerland.
(meer)

Vragen bij longkanker

Rotterdam/Lansingerland - Woensdag 30 januari begint om 14.30 uur in inloophuis De Boei een themabijeenkomst voor patiënten en hun naasten over het thema 'Behandeling van longkanker, stand van zaken'. Tijdens de themabijeenkomsten van het Longkanker Informatiecentrum vindt men informatie en steun van deskundigen en lotgenoten. Er is gelegenheid vragen te stellen, te praten of gewoon alleen maar te luisteren.
Spreker is dr. Hans in 't Veen, longarts in het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam, die spreekt over de laatste inzichten op gebied van de behandeling van longkanker. Verschillen in behandeling, angst voor benauwdheid en kwaliteit van leven bij longkanker zijn onderwerpen die ook aan de orde komen.
De bijeenkomst duurt ca. anderhalf uur, er is koffie en thee.
Locatie: 'De Boei', inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, Weimansweg 70-72, 3075 MP Rotterdam, tel. 010 - 215 28 55. Men wordt verzocht zich vooraf aan te melden op www.longkanker.info, via email op info@longkanker.info, of telefonisch via 06 - 248 811 18.

Hoofdcollecte van Nederland

Bergschenhoek - In de week van 28 januari tot en met 2 februari wordt weer de gezamenlijke collecte van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid gehouden, onder de naam "Hoofdcollecte van Nederland".
Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met een psychische aandoening of hersenletsel. De kans dat het uzelf van dichtbij raakt, is groot: het betreft bijna 4 miljoen Nederlanders. De opbrengst van de collecte gaat naar onderzoek en voorlichting. Een gift draagt bij aan betere behandelingsmogelijkheden. Wie de collectant mist, kan ook een gift rechtstreeks overmaken op giro 950 t.n.v. Hoofdcollecte van Nederland, Den Haag.
Voor Bergschenhoek zijn nog collectanten nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Schuring, Vogelwikke 6, tel. 010 - 888 31 87.
Wie - al is het maar een uurtje - in Berkel en Rodenrijs wil collecteren, kan contact opnemen met Linda van der Helm, tel. 06 - 103 598 83. Misschien hebt u volgende week geen gelegenheid, maar zou u een volgende collecte gebeld kunnen worden, ook dan kan u zich bij Linda aanmelden.
De collecte in Lansingerland was overigens vorig jaar zeer succesvol. De organisatoren hopen dat u de collectanten ook dit jaar niet in de kou laat staan. Zie ook de website www.hoofdcollecte.nl.

Dorcas in actie voor Kenia

Regio - Eind december brak er in het westen van Kenia een heftige stammenstrijd uit nadat de verkiezingsuitslagen bekend waren gemaakt. Naar schatting 600 mensen kwamen om het leven en 250.000 mensen sloegen op de vlucht voor het geweld. Velen raakten, net als Joseph, al hun bezittingen kwijt. Al snel is er een tekort aan voedsel, water, onderdak, sanitaire voorzieningen en medische goederen ontstaan.
Edwin Onyancha, Dorcas-directeur in Kenia, schreef: 'Vanuit ons kantoor in Nairobi hebben we al in de eerste dagen verschillende slachtoffers bezocht. De situatie in de vluchtelingenkampen is schrijnend. We hebben direct hulp nodig. We willen in elk geval duizend getroffen gezinnen zo snel mogelijk voorzien van voedsel, olie en dekens.'
Dorcas Hulp Nederland wil vanuit Nederland onmiddellijk gehoor geven aan deze dringende noodoproep. Zo kan er direct worden begonnen met het geven van hulp aan de ontheemden.
Bijdragen zijn welkom op giro 2500 t.n.v. Dorcas - Andijk o.v.v. Noodhulp Kenia. Zie ook www.dorcas.nl.

Informatiebijeenkomst over leesproblemen

Bleiswijk - 3B-Bibliotheek organiseert in haar vestiging in Bleiswijk een informatiebijeenkomst voor ouders met kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. Op donderdag 24 januari (en niet zoals abusievelijk vorig week werd vermeld op 25 januari) zal van 19.30 tot 20.30 uur een uitleg worden gegeven over het Makkelijk Lezen Plein en tevens geven deskundigen informatie over dyslexie en andere leesproblemen. De toegang is gratis.
Informatie: r.hoofs@3b-bibliotheek.nl of 010 - 529 93 80 (maandag en dinsdag) en 010 - 511 59 72 (vrijdag) en vraag naar Rian Hoofs. Zie ook www.makkelijklezenplein.nl.

Bijeenkomst over opleidingen gezondheidszorg

Zoetermeer - Op zaterdag 9 februari organiseert 't Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer een informatiebijeenkomst over opleidingen in de gezondheidszorg. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.00 en 13.30 uur en is vooral interessant voor leerlingen van middelbare scholen.
Er zijn onder andere medewerkers aanwezig van de kinderafdeling en de afdeling verloskunde om te vertellen over hun werk. Ook zijn er diabetesverpleegkundigen, medewerkers van de radiodiagnostiek, de operatieafdeling en het laboratorium aanwezig. Verder is het mogelijk om je te laten rondleiden over verschillende afdelingen.
Tijdens deze open dag is een informatiemarkt ingericht met stands, waar informatie wordt verstrekt over de opleiding tot verpleegkundige (HBO en MBO), de opleiding tot radiodiagnostisch laborant en de opleidingen die nodig zijn om als analist op een laboratorium, operatieassistent en anesthesiemedewerker in een ziekenhuis te gaan werken. Tevens wordt een videofilm vertoond en zijn er demonstraties met apparatuur.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Ouders, vrienden of vriendinnen zijn ook welkom.

Themafeest in Rotonde

Rotonde
De voorbereidingen van het themafeest zijn in volle
gang.


Berkel en Rodenrijs - In jongerencentrum Rotonde wordt weer hard gewerkt aan een nieuw themafeest op zaterdag 9 februari. Al enkele weken is een groep vrijwilligers in de weer om in de Rotonde de sfeer van 'The Dark Ages' ofwel de vroege middeleeuwen te doen herleven. (meer)

Volkstuincomplex Berkelhof heeft nog enkele tuinen vrij

Berkel en Rodenrijs - Tuinieren op een volkstuin staat de laatste tijd in de belangstelling. Tuinieren is goed voor mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl. (meer)

Woningbeurs Lansingerland biedt overzicht aanbod nieuwbouwwoningen

Woningbeurs
Water, groen en sfeervolle woningen, zoals bijvoorbeeld
de reeds eerder gerealiseerde wijk Westpolder.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 26 januari vindt van 10.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de Woningbeurs Lansingerland plaats. (meer)

Klokkenlint gaat weer spelen

Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van klachten van een tweetal bewoners werd er geen gebruik meer gemaakt van het vorig jaar aangelegde klokkenlint dat vanaf het gemeentehuis de Meerpolder ingaat en weer terugkomt. (meer)

Jongerencentrum met graffiti geopend

Jongerencentrum
Burgemeester en wethouder hanteerden de spuitbus
om het Berkelse jeugdhonk officieel te openen.


Berkel en Rodenrijs - Burgemeester en wethouder namen zaterdagmiddag zelf de spuitbus ter hand om op feestelijke wijze het jongerencentrum van Berkel en Rodenrijs officieel als geopend te verklaren. (meer)

Winkel Oudelandse Hof feestelijk geopend

Winkel
Minke en Corrie (links) worden elke zondag
terzijde gestaan door Grieta en Han.

Berkel en Rodenrijs - Ze vonden het een beetje spannend en toch hebben ze inmiddels al flink wat ervaring opgedaan: Minke Vuyk en Corrie Dröge die samen al geruime tijd een 'winkeltje' runden in De Rustenburg en dat graag wilden voortzetten in de nieuwe Oudelandse Hof. (meer)

Gouwe Ouwe avonden in zaal Lansbergen

Gouwe ouwe zaal
Fred (rechts) en André gaan weer de Gouwe Ouwe
avonden organiseren bij Lansbergen.


Bergschenhoek - In de tachtiger jaren was de zaal hét middelpunt van dans- en muziekfeesten; zaal Lansbergen aan de Bergweg-Zuid te Bergschenhoek. (meer)

Klaverjasclub De Leeuwerik viert 15-jarig bestaan

klaverjasclub
Tijdens een korte onderbreking van het klaverjassen
werden zaterdagmiddag de heer en mevrouw V.d.
Langeberg in het zonnetje gezet.


Bleiswijk - Vlak na opening van het ontmoetingscentrum De Leeuwerik gingen de heer en mevrouw V.d. Langenberg van start met een klaverjasclub. (meer)

Nieuwjaarsduik op kindercentrum De Kameleon

Nieuwjaarsduik
De kinderen genoten van hun 'Nieuwjaarsduik'.

Bleiswijk - Ieder jaar zien we op televisie dat vele mensen de kou trotseren om op Scheveningen deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik. Met zijn allen dat koude water in en als men weer opgedroogd en een beetje opgewarmd is een lekker broodje knakworst toe. (meer)

Meisje krijgt stomp in maag

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Een 12-jarige meisje uit Berkel en Rodenrijs, dat vanaf haar school in Pijnacker op weg was naar huis werd donderdag 10 januari samen met haar vriendin belaagd door een vijftal jongens. De meisjes reden op het fietspad langs de Klapwijkseweg vlak voor de fietstunnel na de bebouwing in Pijnacker toen de vijf knullen in de leeftijd van een jaar of veertien de weg versperden. Toen één van de meisjes aangaf dat de jongens opzij moesten gaan, stapte een van de jongens af en stompte haar in haar maag. Overstuur gingen de meisjes er vandoor, aanvankelijk nog nagezeten door een van de jongens. Na een korte woordenwisseling konden de meisjes hun weg vervolgen.

Locatie Hordijk in ontwikkeling

Hordijk locatie
De intentieverklaring werd ondertekend door v.l.n.r.
J. Bruil en E.A. Piek-Hemmer (ING Vastgoed/Ontwikkeling
BV), R.R. Albers (VDR Vastgoed BV), B. Cremers (voorzitter
deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) en J. den Uil
(wethouder gemeente Lansingerland).


Berkel en Rodenrijs - De ondertekening van de intentieverklaring - donderdagmiddag 10 januari in het gemeentelijk servicepunt van Berkel en Rodenrijs - markeerde de afsluiting van een lange aanloop naar de herontwikkeling van palletfabriek Hordijk die jarenlang actief was vanuit de locatie aan de Rodenrijseweg. (meer)

350-jarig jubileum Hervormde Gemeente Bergschenhoek

jubileum
Het team van de jubileumcommissie.

Bergschenhoek - Binnenkort kunnen alle inwoners van Bergschenhoek een jubileumfolder van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek in de brievenbus verwachten. (meer)

De vandalismethermometer heeft twee kanten

Vandalismethermometer
Martin Schrader (rechts) en zijn nieuwe collega
Bert Grimmerink.


Lansingerland - Maandelijks kunnen de inwoners van Lansingerland in de gemeenterubriek van De Heraut lezen hoe hoog het bedrag is dat de vandalismethermometer aanwijst. De een maakt zich daar boos over, de ander kent de reden van de hoogte en weer een ander zal opperen dat er 'hoognodig iets aan gedaan zou moeten worden'. (meer)

Kindercarnaval bij Carnavalsvereniging De Volhouders

Kindercarnaval
Prins Clen 1 en prinses Esther hopen veel verklede
kinderen te kunnen verwelkomen.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 27 januari houdt Carnavalsvereniging De Volhouders de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Net als vorig jaar wordt deze middag gehouden in jongerencentrum De Rotonde, Het Hoge Land 15 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Op heterdaad betrapt

Zoetermeer/Bergschenhoek - Een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek werd zaterdagavond 12 januari op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend graffiti aanbracht op een sportschool aan de Meerzichtlaan in Zoetermeer. Dit werd gezien door een medewerker van de sportschool die de jongen beetgreep. Zijn vriend kon ontkomen. De sportschoolhouder waarschuwde de politie waarna de verdachte werd overgedragen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring afleggen. Zijn vriend, van wie de identiteit bekend is, moet binnenkort een verklaring afleggen.

Mishandeling in woning

Berkel en Rodenrijs - Politieagenten hebben zondagavond 13 januari een man en een vrouw aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden elkaar te hebben mishandeld. Rond kwart voor acht die avond werd gemeld dat een vrouw mishandeld werd in haar woning aan het Deventerpad. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Bij de woning aangekomen bleek na kort onderzoek dat zowel de man (36), als zijn 25-jarige vrouw verdacht worden van het mishandelen van elkaar. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Zonder te betalen

Berkel en Rodenrijs - In een supermarkt aan het Westerwater werd zaterdagmiddag 12 januari een 35-jarige inwoonster van Bergschenhoek betrapt op het niet afrekenen van de boodschappen met een waarde van ongeveer zestig euro. De vrouw is meegenomen naar het bureau en zal een bekeuring krijgen.

Auto in het water

Berkel en Rodenrijs - Op de Molenweg raakte vrijdagmiddag 11 januari een 20-jarige inwoonster van Rotterdam met haar auto te water. Zij kon zelf uit de auto klimmen en raakte niet gewond. De vrouw verklaarde naderhand dat zij moest uitwijken voor een tegenligger en daarbij de macht over het stuur verloor.

Reprimande na verbranden kerstbomen

Berkel en Rodenrijs - In de nabijheid van de Berkelse hockeyvereniging waren woensdagavond 9 januari om 20.00 uur drie jongens in de leeftijd van 14 jaar bezig met het verbranden van een aantal kerstbomen. Het vuurtje werd op een braakliggend terrein gesticht. Omdat de jongens zich zeer beleefd opstelden tegenover de gealarmeerde politieagenten, bleef het bij een reprimande.

Te diep in het glaasje gekeken

Bergschenhoek - In de nachtelijke uren van dinsdag 8 januari werd een 22-jarige automobilist uit Rotterdam op het Weg en Bos aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Dezelfde dag, maar dan om half twaalf 's avonds werd een 39-jarige inwoner van Bleiswijk aangehouden, omdat hij teveel gedronken had. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Betrokken bij aanrijding

Bleiswijk - Op de Kruisweg ontstond op 7 januari een aanrijding, waarbij een 44-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk betrokken was. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade.

Winkeldiefstal

Bleiswijk - Op vrijdag 11 januari probeerde een 51-jarige Bleiswijkse een aantal goederen te stelen uit een supermarkt aan de Dorpsstraat. Zij werd echter op heterdaad betrapt. De vrouw is aangehouden en kreeg een winkelverbod opgelegd. Ook moet ze een boete van ¤ 110,- betalen; de boodschappen gingen terug naar de winkel.

CDA Zoetermeer en Lansingerland eisen haalbaarheidsonderzoek

Lansingerland/Zoetermeer - De gezamenlijke CDA-gemeenteraadsfracties van Zoetermeer en Lansingerland willen in het verlengde van de Financiële Verkenning een haalbaarheidsonderzoek voor de inrichting van de nieuwe locatie BleiZo. (meer)

René Klawer nieuwe voorzitter VNO-NCW West

Rene Klawer
René Klawer (foto: Michel Porro).

Regio - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW West op 10 januari in Den Haag is René Klawer officieel aangesteld als voorzitter van de regionale werkgeversorganisatie voor Noord- en Zuid-Holland. (meer)

De Zonnebloem zet stamppottenmaaltijd op tafel

Zonnebleom
De gasten aan tafel konden kiezen uit verschillende
stamppotten.


Lansingerland - Op initiatief van de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs werd afgelopen zondag in samenwerking met de Rabobank Lansingerland alle Zonnebloem gasten uit Lansingerland en een aantal vrijwilligers een stamppottenmaaltijd voorgezet. (meer)

Onderscheiding voor organist Arjan Breukhoven

Onderscheiding
Paul Koppert speldt het draaginsigne op het revers van
Arjan Breukhoven.


Berkel en Rodenrijs - Op zondag 6 januari ontving de in Rotterdam woonachtige organist van de Berkelse Dorpskerk Arjan Breukhoven uit handen van Paul Koppert het Draaginsigne in Zilver namens de Protestantse Kerk in Nederland. (meer)

Gebedsdienst voor eenheid van de kerken

gebedsdienst
Het Chr. Gem. koor Shining uit Bergschenhoek, dat bestaat
uit ruim 35 enthousiaste zangers en staat o.l.v. Willemdirk v.d.
Berg, verleent medewerking aan de gebedsdienst in Bleiswijk.


Bleiswijk - Op zondagavond 20 januari wordt om 19.00 uur door het IKO de jaarlijkse gebedsdienst voor de eenheid van de kerken gehouden in de r.k. kerk aan de Hoefweg. (meer)

Minister Donner spreekt over thema 'Meedoen aan de samenleving'

Minster Donner
Minister Donner.

Lansingerland/Westland - Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mr. J.P.H. Donner komt op maandagavond 21 januari naar de gemeente Westland. (meer)

Professor 'Weet-Ik-Veel' op bezoek bij De Regenboog

Professor
De machine die professor 'Weet-Ik-Veel' meebracht,
liet het afweten. Hopelijk hebben de leerlingen de
komende weken wel iets aan de uitvinding van de
professor.


Bergschenhoek - Op maandagmiddag 7 januari is het jaarlijkse project op CBS De Regenboog van start gegaan. Dit gebeurde met een toneelstuk met een technisch karakter. (meer)

Optreden vocaliste Deborah J. Carter

Deborah J. Carter
Deborah Carter.

Bleiswijk - Op zaterdagavond 2 februari treedt op uitnodiging van In a Jazz Tradition de Amerikaanse vocaliste Deborah J. Carter op in Sport & Recreatiecentrum Rottemeren aan de Kooilaan te Bleiswijk. (meer)

Moeite met lezen?

Bleiswijk - 3B-Bibliotheek organiseert in haar vestiging in Bleiswijk een informatiebijeenkomst voor ouders met kinderen van 8 tot 13 jaar die leesproblemen hebben. (meer)

Zes uur van Nieuwkoop

Nieuwkoop
De deelnemende zwemmers (op willekeurige volgorde): Janneke
Radder, Marieke van Rijn, Janneke van Rijn, Esther Radder, Melissa
de Zeeuw, Ilona van der Knaap, Laura van der Knaap, Michael Straver,
Mike van der Beek, Jandirk Oostenbrink, Michelle Berg, Clarissa de
Bruin, Jos Nelisssen, Rick van der Stam, Michiel Reijns en Michel
Heschle.


Bleiswijk - Waar velen het nieuwe jaar begonnen met een nieuwjaarsduik zijn de Bleiswijkse Watervogels gestart met de '6 uur van Nieuwkoop'. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Pedagogische workshop 'Grenzen stellen'
Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT wil graag gastouders én ouders de gelegenheid geven om de pedagogische kennis weer eens bij te spijkeren. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag 20.00-01.00 uur. Ook dinsdag- en donderdag 14.30-17.30 uur en woensdag 19.30-22.00 uur (geen alcohol). (meer)

Regio

Alzheimercafé Lansingerland
Lansingerland/Bergschenhoek - 'Dementie of vergeetachtigheid' is het thema van het eerstvolgende Alzheimercafé Lansingerland op woensdagavond 16 januari van 19.00 tot 21.00 uur in dienstencentrum Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. Dr. Ziere, klinisch geriater aan de polikliniek geriatrie van het Havenziekenhuis Rotterdam zal over dit onderwerp een lezing geven. (meer)

Badmintonvereniging Fly Over presenteert 'monster'clinic

Badminton
De mensen die de clinics mede mogelijk maken met
staand v.l.n.r. Arless Tjin-Asjoe, Ruud Roso, Dennis Tjin-Asjoe.
Zittend Jorn Aagaard, Niko Koot en Rohin Mehra.


Bleiswijk - Na een langdurige voorbereiding kunnen vanaf maandag de Fly Over Clinics (FOC) van start gaan. (meer)

Biljartkampioenschap voor 60-plussers in Lansingerland

Biljart
Het prachtige domein van TOGB-biljart waar het toernooi
voor 60-plussers uit Lansingerland zal worden verspeeld.


Berkel en Rodenrijs - Wat kan een idee van een oud-voorzitter van een voetbalclub allemaal teweegbrengen. Sportvereniging TOGB heeft het ondervonden en is nog steeds in de wolken met zijn initiatief. (meer)

Berkelaren houden huis bij wielerverenging Ahoy

Wielrennen
Aad Treurniet hier in actie tijdens de veldritcompetitie in
Berkel en Rodenrijs op zaterdag 29 december jl. Ook afgelopen
zaterdag was hij actief in de laatste wedstrijd van het veldritseizoen.
(Foto Kees van der Stoep).


Rotterdam - De finale van de veldcompetitie in deze regio kreeg afgelopen zaterdag zijn finale op het parcours van de Rotterdamse Wielren Combinatie (RWC) Ahoy. (meer)

Wintersportgevoel bij HVB

Wintersportgevoel
Gezellig zittend aan lange tafels terwijl de vuurkorven
brandden en van een heerlijke maaltijd genoten kon worden,
ontstond een heus wintersportgevoel.


Bleiswijk - Zaterdag 5 januari werd bij Hockeyvereniging Bleiswijk het nieuwe jaar traditioneel ingeluid tijdens het Oliebollenfestijn. (meer)

Atletiek

Voorbereiding Rotterdam Marathon
Bleiswijk - Op zondag 27 januari organiseert de Kieviten Marathontrainingsgroep in samenwerking met de Wedstrijdcommissie een trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. De te lopen afstand is 25 km en er kunnen vijf verschillende rondjes worden gelopen van elk 5 km met als centraal punt de Pekhuisbrug. Iedereen kan zijn/haar eigen tempo bepalen en zijn/haar groepje kiezen. Na iedere ronde staat er verzorging klaar in de vorm van verkwikkende sportdrank en water. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen drinken of voedsel klaar te leggen bij de verzorgingspost. Iedere kilometer staat duidelijk aangegeven en bij de verzorgingspost staat bovendien een klok zodat de lopers hun tussentijden optimaal in de gaten kunnen houden.
De 30 km wordt op 2 maart op dezelfde wijze langs de Rotte gelopen en de ultieme test over 7 rondjes (35 km) vindt plaats op 23 maart. De start is telkens om 09.00 vanaf de Pekhuisbrug.
Iedereen is van harte welkom (ook voor minder dan de geplande rondjes); deelname is gratis.
Voor meer informatie over de marathontrainingen bij De Kieviten kan contact worden opgenomen met de trainer van de Marathontrainingsgroep Ronnie Duinkerken, rduinkerken@zonnet.nl.

Egmond Halve Marathon
Bleiswijk - Op zondag 13 januari vond de 36ste editie van de PWN Egmond Halve Marathon plaats. Dit jaar was het vooral de wind die de deelnemers parten speelde. Er verschenen twee leden van De Kieviten aan de start. Bart Roefs eindigde in een tijd van 1.40.1. Ook Gerrit de Bruin presteerde goed, hij liep zijn tweede tijd ooit in Egmond. Volgens Gerrit waren de eerste kilometers door het dorp goed te doen, maar de zeven kilometer op het strand met forse tegenwind vielen hem zwaar. Terug door het duingebied, met de wind in de rug, finishte Gerrit in een tijd van 1.44.31.

Oliebollenloop
Bleiswijk - Op de laatste dag van het oude jaar vond in Schoonhoven de 25e editie van de Oliebollenloop plaats. Een peloton van ruim 600 deelnemers liep onder goede weersomstandigheden door het poldergebied van de Krimpenerwaard. Wim en Gerda van Dam, beiden lid van De Kieviten, namen deel aan de 10 kilometer en liepen allebei een nieuw persoonlijk record. Gerda eindigde in een tijd van 51.21; Wim finishte in 42.11.

Korfbal

KIOS-Weidevogels:13-9
Bleiswijk - Weidevogels bezet momenteel de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. De Bleiswijkse ploeg begon tegen Kios met een gewijzigde basisopstelling: Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mandy Biever en Frederike Wilschut. Helaas kon het team niet overtuigen. Er werd niet genoeg gescoord en Weidevogels kon geen echte vuist maken. Komend weekend moet Weidevogels tegen Madjoe uit, de enige ploeg waar zij dit seizoen de punten tegen pakte en die als concurrent voor de laatste plek moet worden gezien.

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Een aantal pupillen en junioren van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk heeft dit weekend weer wedstrijden geschaatst op De Uithof in Den Haag. De junioren C1 en C2 rijders hebben een 100, 300 en 500 meter geschaatst en de junioren C3 en de pupillen-2 rijders een 1000 meter. Ook deze week hebben de rijders van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk het goed gedaan. Merith van 't Hoff verbeterde zich op alle afstanden, Marc van Vliet is gepromoveerd naar C2, Duko Bos wist een kleine 10 seconden van zijn PR-tijd af te halen met een technisch zeer goede 1000 meter en Bart van Oosterhout reed een keurige tijd met zijn eerste 1000 meter.
De uitslagen: Merith van 't Hoff 100m 12.87 (PR), 300m 31.36 (PR), 500m 50.26 (PR); Kim Bos 100m 12.94 (PR), 300m 31.91 (PR), 500m 53.35; Claudia Oranje 100m 13.21, 300m 32.85, 500m 50.90 ; Bob Ammerlaan 100m 12.45 (PR), 300m 30.45, 500m 48.58; Marc van Vliet 1000m 1.39.59 (PR + promotie C2); Bart van Oosterhout 1000m 1.49.40 (PR); Duko Bos 1000m 1.46.95 (PR). Menno van Winden 100m 12.26, 300m 29.53, 500m 45.68.

Handbal

Oliveo-TOGB: 17-19 (d)
Berkel en Rodenrijs - De wedstrijden bij buur Pijnacker startte niet goed voor TOGB. Oliveo kwam meteen voor te staan. TOGB had het geluk dat Oliveo toch veelal alleen uit dode spelmomenten wist te scoren zoals vrije worpen. Daarnaast kregen ze regelmatig een penalty toegewezen, maar de dames misten keer op keer deze kansen, waardoor TOGB in de wedstrijd kon blijven. Het rustsignaal klonk bij 11-9, maar na rust veranderden vier doelpunten op rij voor TOGB de stand van een achterstand naar een voorsprong. Oliveo probeerde telkens terug te komen, maar gelukkig gooide de goed keepende Mariska Weerheim menigmaal roet in het eten. Uiteindelijk werd er zelfs overgegaan op een alles of niets man-op-man-dekking. Toch wisten de dames van TOGB het hoofd zo koel mogelijk te houden in die slotminuten, mede dankzij steun van het meegereisde publiek. Zo kon de voorsprong vast worden gehouden en bij een stand van 17-19 floten de scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd. Dinsdag 15 januari moeten de dames alweer thuis aantreden voor de derde wedstrijd om de Jan Alma Cup. Er wordt gespeeld in de Oostmeerhal om 20.00 uur.

Voetbal

Berkel-Reiger Boys: 0-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Na anderhalve minuut in de thuiswedstrijd tegen Reiger Boys lag de bal al op de stip; Cynthia Gonsalvez tikte haar tegenspeelster onderuit en de scheidsrechter wees onherroepelijk naar de stip. Hoewel Jennifer Gittling wel de goede hoek koos ging de bal er in en zo keek Berkel al snel tegen een achterstand aan. De tweede helft startte Berkel fel en maakte het de tegenstander weer zo moeilijk mogelijk. Met drie verse wissels probeerde Berkel er nog een punt uit te slepen, maar het mocht niet zo zijn. In de laatste minuut kreeg Reiger Boys zelfs de kans op nog een treffer, maar een penalty - gegeven na een overtreding en geel van Janneke Lamens - was een prooi voor Jennifer.

Volleybal

Spivo-Van der Breggen/Volley2B: 0-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag speelde het eerste damesteam van Van der Breggen/Volley2B haar laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Er moest in Spijkenisse gespeeld worden tegen de nummer 4 en dus werd een lastige tegenstander verwacht. De meeste last kwam echter vanuit het eigen team met het ontbreken van de coach en een aantal vaste speelsters. Deze elementen stonden echter een klinkende overwinning niet in de weg. Er werd relatief eenvoudig met 4-0 gewonnen. De setstanden waren twee maal 25-23, 25-22 en 25-16. De komende week begint de het tweede en laatste gedeelte van de competitie. De doelstelling blijft promotie naar de promotieklasse en dus zal er op regelmatige basis met 4-0 gewonnen moeten worden.

Van der Breggen/ Volley2B-Fusion: 4-0
Lansingerland - In de eerste set begon Volley2B sterk, met het spelen van de eigen tempo werd Fusion al snel op achterstand gezet. Vooral de combinaties waren voor de mannen uit Rotterdam onhoudbaar. Hierdoor werd met gemak de eerste set binnengehaald 25-18.
De tweede set slopen er wat foutjes in het spel van de nummer twee van de competitie, maar Fusion heeft geen enkel moment daarvan kunnen profiteren. Van der Breggen/Volley2B bleek veel meer aanvallend vermogen in huis te hebben, zodat op de beslissende een bal hard op de grond werd geslagen. Ook deze set werd gewonnen 25-22. De derde set zakte het tempo een beetje weg. Met het inbrengen van jeugdspeler Rik van Dijk werd het tempo weer hersteld. De set werd dan ook binnengehaald met 25-20. De laatste set kwam Van der Breggen/Volley2B niet meer in de problemen; aan het begin konden de gasten nog mee komen, maar met het inbrengen van Ronald Havenaar was de tegenstand gebroken. De set werd vrij uitgespeeld en zo werd de winst veilig gesteld: 25-14.
Door het verlies van de koploper mag Volley2B zich nu koploper noemen met 4 punten voor op de nummer 2. De volgende wedstrijd is in Zwijndrecht tegen Switch.

Wielrennen

Resultaten renners Ahoy
Lansingerland - De vernieuwde wielerploeg van RWC Ahoy is het 'wielerjaar' 2008 goed begonnen. Eén dag nadat Berkelaar Marco van der Stoep zijn veldritseizoen afsloot met een zege in de cross op het parcours aan de Rotterdamse Doenkade, liet Marco's clubgenoot, eliterenner Pieter Scheerens zondag al de eerste overwinning op de weg noteren. Hij was - tussen veertig deelnemers - de sterkste in een trainingskoers bij DTS in Zaandam. In de nationale veldritten blijft Harm Bronkhorst zorgen voor positieve publiciteit voor zijn op de noordrand van Rotterdam en Lansingerland gerichte vereniging. Na zijn knappe elfde plaats in het NK voor eliterenners in St. Michielsgestel, pakte Bronkhorst nu weer een vijfde prijs in het Brabantse Bakel. Winnaar was daar Rik van IJzendoorn uit Tiel. Bij de nieuwelingen (15 en 16 jaar) in Bakel werd Berkelaar Fabian Ammerlaan in een sterk veld zestiende.

Tien jaar deelname aan Roparun door FloraHolland

Bleiswijk/Naaldwijk - Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 mei (Pinksterweekend) doet het team van FloraHolland voor de tiende keer mee aan de Roparun. (meer)

Oranje zaalhockeydames oefenen in Oostmeerhal

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 17 januari zal om 16.15 uur een zaalhockey oefenwedstrijd gespeeld worden door de dames van Oranje tegen Jongens A1 van HC Rotterdam. Dit in het kader van de voorbereiding van de dames op het Europese Kampioenschap zaalhockey, dat van 25 tot en met 27 januari in Spanje wordt gehouden. (meer)

Reünie korfballers Fortuna/Tempus

Delft - Op 3 februari 1957 werd korfbalvereniging Fortuna/Tempus opgericht. Op 3 februari van het afgelopen jaar bestond de vereniging 50 jaar. Om het herdenkingsjaar af te sluiten organiseert Fortuna/Tempus op 2 februari 2008 een reünie en aansluitend een feestavond voor haar leden, oud-leden en donateurs. De reünie begint om 15.00 uur. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Alexandrie'66 - BVCB
Soccer Boys - DWO 15.00 uur
Leonidas - Berkel
't Zand DA1-Berkel DA1 14.45 uur (KNVB Beker)

Zondag:
Boshuizen - TOGB
DJSCR - Soccer Boys

Zwart/wit feest sluit Kievitenjaar feestelijk af

Zwart wit feest
De prijswinnaars bijeen.

Bleiswijk - Aan het begin van het nieuwe jaar kwamen de leden van atletiekvereniging De Kieviten - zoals jaarlijks gebruikelijk - bij elkaar om terug te blikken op het afgesloten sportjaar. (meer)

'Toverij achter de letter' in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk - Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk houdt ds. E. van Rooijen op vrijdag 25 januari een lezing in het historisch kerkgebouw aan de Bleiswijkse Kerkstraat, aanvang 20.00 uur. (meer)

Jeugdgroep de Kas organiseert een cabaretavond voor jongeren

Lansingerland - Opnieuw staat de jongeren van Lansingerland en omgeving een grandioze cabaretavond te wachten. Jeugdgroep de Kas organiseerde in 2006 al een hele leuke avond rondom cabaretgroep "De Oermannen" en het succes was zo groot dat de 15-plussers van de Kas besloten te gaan voor een herhaling. (meer)

Sociale vaardigheidstrainingen en theatercursussen Theater Vlammen

Lansingerland - Theater Vlammen start binnenkort met verschillende theatercursussen voor jong en oud. Naast de lopende cursussen is er ook een kennismakingscursus improvisatietheater. (meer)

Ontwerp een verkiezingsposter en win een geldbedrag

Bleiswijk/Bergschenhoek - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - waar de dorpskernen Bleiswijk en Bergschenhoek onder ressorteren - roept eenieder op mee te doen aan het ontwerpen van een verkiezingsposter. (meer)

Spinningmarathon voor Hartstichting

Bleiswijk - Op zondag 20 januari wordt bij Sport & Recreatiecentrum Rottemeren, Kooilaan 1a te Bleiswijk, een spinningmarathon gehouden. Teams kunnen van 10.00 tot 15.00 uur meedoen en fietsen voor het goede doel. (meer)

Collectanten Hoofdcollecte gezocht

Bergschenhoek - In de week van 28 januari tot en met 2 februari wordt weer de gezamenlijke collecte van de Hersenstichting Nederland en het Fonds Psychische Gezondheid gehouden, onder de naam "Hoofdcollecte van Nederland". De opbrengst van de collecte gaat naar onderzoek en voorlichting.
Voor Bergschenhoek zijn nog collectanten nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Schuring, Vogelwikke 6, tel. 010 - 888 31 87.
Zie ook de website www.hoofdcollecte.nl.

Afscheid Marja Vis

Zoetermeer - Marja Vis, verpleegkundig coördinator oncologie, neemt na 25 jaar dienstverband afscheid van 't Lange Land ziekenhuis. Zij gaat met de OBU (vervroegd pensioen). Maar liefst 43 jaar heeft zij als verpleegkundige gewerkt, inclusief haar opleiding tot verpleegkundige A. In haar loopbaan heeft zij verschillende leidinggevende functies verricht in verschillende ziekenhuizen. De laatste jaren is zij werkzaam geweest als verpleegkundig coördinator oncologie. Veel (ex)patiënten kennen Marja, mede dankzij het veelvuldig langdurige contact met patiënten vanuit haar functie.
Op 22 januari vindt de afscheidsbijeenkomst voor Marja Vis plaats vanaf 16.00 uur in de Toneelzaal van 't Lange Land Ziekenhuis. Patiënten, ex-patiënten en hun partners en familieleden, ex-collega's: iedereen is van harte welkom.

Nieuwe EHBO-cursus

Bleiswijk - Weet u waar de meeste ongelukken gebeuren? In en om het huis. Weet u dan wat u moet doen? De meeste mensen weten het niet. Wilt u het wel weten? Volg dan een cursus EHBO. De EHBO-vereniging Bleiswijk start in januari 2008 weer met een nieuwe cursus EHBO en er is nog plaats.
Op de cursus leren de deelnemers enige kennis van het menselijk lichaam en hoe men moet omgaan met ernstige verwondingen. Tevens krijgt men verbandleer en reanimatie. De meeste ongevallen gebeuren immers in en om het huis.
Voor leden van een vereniging geldt een speciaal tarief. De avond wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur naast het Craenenborggebouw achter de korfbal.
Aanmelding/informatie: www.ehbo-bleiswijk.nl of bel met Janny Hofman, secretaris, tel. 010 - 521 24 17 ('s avonds na 18.30 uur) of 06 - 254 628 09 (overdag). Mailen kan ook, stuur het inschrijfformulier dan als bijlage naar: secretaris@ehbo-bleiswijk.nl.

Vrijwilligerswerk in De Leeuwerik

Bleiswijk - Vrijwilligers/-sters zijn hard nodig en vormen een zeer onmisbare groep voor diverse werkzaamheden met name voor het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk. Er worden gastdames en/of -heren gevraagd voor de bediening aan het buffet en ontvangst van bezoekers, voor de dinsdag- en donderdagmiddag,
Belangstellenden voor bovengenoemde vrijwilligerstaak kunnen bellen met mevrouw L. Engelen, die ook nadere informatie kan geven, tel. 06 - 150 543 28. Kijk ook eens op de website www.de-leeuwerik.info.

Cursus babymassage

Bergschenhoek - Vierstroomzorgring organiseert vanaf 18 februari de cursus Babymassage. In deze cursus leren de deelnemers de lichaamstaal van hun baby te verstaan. Er zijn vier wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en deze zijn bedoeld voor ouders van baby's van ongeveer twee tot negen maanden oud. De cursus start op 18 februari en wordt gehouden van 09.30 tot 11.00 uur in Bergschenhoek.
Inschrijving en informatie (o.a. over de kosten): de Zorglijn, telefoonnummer 0900-9300 of mail naar cursussen@vierstroomzorgring.nl.

Cadeaushop De Oudelandse Hof

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 20 januari wordt in woonzorgcentrum De Oudelandse Hof aan de Oudelandselaan 226 een cadeaushop geopend. Het is een initiatief van één van de medewerkers, Minke Vink, en vrijwilligers. Er worden allerlei cadeauartikelen verkocht, waarvan een aantal gemaakt wordt door de bewoners zelf. De opbrengsten worden gebruikt voor bijvoorbeeld een gezellige aankleding voor het nieuwe woonzorgcentrum.
De winkel wordt bemand door vrijwilligers. Wie het leuk vindt om in een winkel te werken in de weekenden, kan zich aanmelden via telefoonnummer 010 - 422 12 55.
De winkel zal vanaf 20 januari ieder weekend vanaf 13.00 uur geopend zijn voor bezoekers en bewoners.

Het bevalt beter met een doula

Bevalt beter
Maren en Astrid Schoormans met staande op de achtergrond
Malua te Lintelo. Op de voorgrond Nina en baby Nadia.


Berkel en Rodenrijs - De bevalling van je baby is een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Je bereid je er, samen met je partner, zo goed mogelijk op voor. (meer)

Berkels jongerencentrum opent de deuren

Jongerecentrum
Er wordt deze week nog hard gewerkt om alles op tijd
klaar te krijgen.


Berkel en Rodenrijs - Met een Open Huis voor alle belangstellenden - dus zowel jongeren als ouders en andere volwassenen - wordt zaterdagmiddag 19 januari het jongerencentrum van Berkel en Rodenrijs geopend. (meer)

Voorlopig geen vrachtvervoer over de HSL

Lansingerland - Sinds juni vorig jaar circuleren berichten over de plannen van HST Cargo, een consortium dat vracht wil gaan vervoeren over de HSL. Berichten die leidden tot de nodige verontrusting bij bestuur in inwoners van Lansingerland. (meer)

Informatie- en discussieavond 380 kV verbinding

Lansingerland - In aansluiting op de jaarvergadering van de bewonersvereniging Meerpolder wordt op woensdag 16 januari om 20.45 uur een informatie- en discussieavond gehouden over het door het rijk geplande traject van hoogspanningsmasten. (meer)

Kabelmaatschappij schrapt budgetabonnement omdat er niet genoeg aan verdiend wordt

Bergschenhoek - Kabelmaatschappij Casema, de aanbieder van kabel TV en -radio in Bergschenhoek, biedt per 1 januari 2008 niet meer het zogenaamde budgetabonnement aan, het goedkope pakket dat alleen de publieke zenders omvat. De programmaraad BCNZ is er niet gelukkig mee. (meer)

Aanrijding op zebrapad

Bergschenhoek - Op woensdag 2 januari jongstleden werd een 85-jarige inwoner van Bergschenhoek aangereden op een zebrapad in de Dorpsstraat in zijn woonplaats. (meer)

Kerstboom vernield

Kerstboom vernield
De lege plantenbak is alles wat achterbleef.

Berkel en Rodenrijs - Een pracht van een boom stond er op het plein van de Prins Willem-Alexanderschool. Een enorme kerstboom die door een betrokken ouder aan de school werd geschonken. (meer)

Kerstbomen inzamelen nog steeds populair

Kerstbomen
Wout had zo'n 120 bomen in de achtertuin van zijn
ouders liggen.


Lansingerland - Slepen met kerstbomen en dat op je vrije woensdagmiddag! Dat was het zelf gekozen 'lot' van vele kinderen woensdagmiddag 9 januari. De door hen opgehaalde en verzamelde kerstbomen brachten ¤ 0,25 per stuk op als ze deze inleverden bij inzamelpunten die de gemeente had georganiseerd. (meer)

René Wolterman nieuwe trainer CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Voor het volgend voetbalseizoen heeft CVV Berkel als opvolger voor Michel Breur een overeenkomst afgesloten met René Wolterman. De Rotterdammer Wolterman (47) is nu nog trainer bij DSVP in Pijnacker. (meer)

Eerste patiënt bezoekt Sint Franciscus Gasthuis locatie Berkel

eerste patient
V.l.n.r.: locatiemanager Lizette van der Stelt, dr. Schrama,
mevrouw Nieuwenhuijzen, de heer P.L. Batenburg en zorgmanager
André Vis.


Berkel en Rodenrijs - Afgelopen maandag 7 januari verwelkomde de heer P.L. Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis, de eerste patiënt op de polikliniek locatie Berkel. (meer)

Herman Gelton maakt van uw 'bengeltje' een engeltje

Herman Gelton
Herman Gelton en zijn dochtertje Eva tonen de van haar
gemaakte collage.


Bergschenhoek - Digitaliseren, we ontkomen er anno 2008 niet meer aan. Het 'gewone' fotorolletje is nagenoeg verleden tijd en de digitale camera heeft haar plek in ons leven veroverd. (meer)

Informatie- en discussieavond 380 kV verbinding

Lansingerland - In aansluiting op de jaarvergadering van de bewonersvereniging Meerpolder wordt op woensdag 16 januari om 20.45 uur een informatie- en discussieavond gehouden over het door het rijk geplande traject van hoogspanningsmasten. (meer)

Cursus weidevogelbescherming

Regio - Landschapsbeheer Zuid-Holland start woensdag 16 januari een cursus Vrijwillige Weidevogelbescherming in Schipluiden aan de Burgemeester Musquetiersingel 40. (meer)

Topzaalhockey in Oostmeerhal

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 17 januari zal om 16.15 uur een zaalhockey oefenwedstrijd gespeeld worden door de dames van Oranje tegen Jongens A1 van HC Rotterdam. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis opent de deuren in Berkel en Rodenrijs

Sint franciscus
Vanaf de eerste dag werd het al aardig druk in het Sint
Franciscus Gasthuis locatie Berkel.


Berkel en Rodenrijs - De entree is nog niet helemaal wat het zijn moet, maar is men eenmaal op de eerste etage van 't Mozaïek op de hoek van de Oudelandselaan en de nieuwe Boerhaavestraat aangekomen dan is de verrassing en verbazing groot: (meer)

Jan van Rossum en de SGOB uitverkoren tot vrijwilligers van het jaar

VP
Enkele vrijwilligers van de SGOB namen de Vrijwilligersprijs in
ontvangst uit handen van de burgemeester.


Lansingerland - Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn twee bijzondere prijzen uitgereikt: de Vrijwilligersprijs 2007 voor een groep vrijwilligers en tevens een voor een individuele vrijwilliger. (meer)

Veel ambities gelanceerd tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Ambities
Burgemeester E. van Vliet richtte het woord tot alle bezoekers
van de Nieuwjaarsreceptie.


Lansingerland - Traditiegetrouw nodigde de burgemeester van de drie dorpskernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk - samen een jaar geleden verder gegaan als Lansingerland - alle burgers van de gemeente uit elkaar een goed nieuw jaar te komen wensen tijdens de nieuwjaarsreceptie; ditmaal op donderdag 3 januari in het bestuurscentrum te Bleiswijk.
(meer)

Taxateur maakt mensen nieuwsgierig

Taxateur
Tassen vol boeken kwamen op tafel, maar er bleek maar
weinig van echte waarde tussen te zitten.


Berkel en Rodenrijs - Het leek 't spreekuur van de dokter wel: de hal van t Manneke zat vrijdagmiddag helemaal gevuld met belangstellenden die - meestal met een tas vol boeken - graag een bezoekje wilden brengen aan taxateur Molendijk die de hele middag aanwezig was om de meegebrachte boeken en kaarten te bekijken en te beoordelen. Was een klant klaar, dan werd de volgende afgeroepen. (meer)

Vestigingsmanager Aad van den Enden zet ambities uiteen

Vestigingsmanager
Nieuwjaarstoespraak door vestigingsmanager Aad van
den Enden.


Bleiswijk - Op 2 januari vond in alle vroegte de nieuwjaarsbijeenkomst voor relaties en medewerkers plaats in de afmijnzaal van FloraHolland vestiging Bleiswijk. (meer)

Oliebollentoernooi Sint-Laurenscollege

Oliebollentoernooien

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 2 januari vond in Sporthal Oostmeer te Berkel en Rodenrijs weer het traditionele Oliebollentoernooi plaats. (meer)

Adriaan van Dis te gast in bibliotheek

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis, een graag gehoord spreker en schrijver.

Bergschenhoek - Op zondagmiddag 27 januari komt de schrijver en televisiepersoonlijkheid Adriaan van Dis naar 3B-Bibliotheek Bergschenhoek. De lezing door Van Dis begint om 15.00 uur. (meer)

Diana Lorier: "Melanchthon wil echt iets betekenen voor onze samenleving!"

Diane Lorie
Op De Blesewic hecht men erg aan de betrokkenheid van
leerlingen, vertelt directeur René Meijster (l). Twee leerlingen
van zijn school, Sharon Shreiber (brugklas Bb5) en Joceline Baas
(T3b), maakten in dat kader zowel het ontwerp als de tekst van
de Kerstkaart die door alle acht vestigingen van Melanchthon
wordt gebruikt.


Lansingerland/Rotterdam - "Op onze acht vestigingen zitten nu bij elkaar ruim 4000 leerlingen. En we groeien de komende jaren nog verder. Daar ben ik natuurlijk blij om want dat betekent dat ouders en leerlingen vertrouwen hebben in onze aanpak en ons onderwijs. (meer)

Zin in buikdansen? Kom naar de proefles!

Zin in Buikdansen
Buikdansles: gewoon lekker een uurtje bewegen op een
vrouwelijke manier, zonder het gevoel op een andere manier
te worden bekeken.


Berkel en Rodenrijs - Wie op een verjaardag vertelt dat ze aan buikdansen doet, loopt het risico door het manvolk een beetje lacherig te worden uitgenodigd een 'showtje' op te voeren. (meer)

Irado verrast de bezoekers

Irado
Bergschenhoek - Irado maakte de een na laatste zaterdag van december alle bezoekers blij met een hele leuke verrassing. (meer)

Fietsster gewond

Berkel en Rodenrijs - Op de kruising Muiderstraat - Klapwijksezoom botsten vorige week woensdagmorgen een auto en een fietser op elkaar. Het ongeluk gebeurde even voor twaalf uur. Een automobilist draaide vanuit de Muiderstraat de Klapwijksezoom op toen een 46-jarige vrouw op haar fiets de Muiderstraat instuurde. De twee raakten elkaar waardoor de fiets werd beschadigd, de bestuurster is voor onderzoek naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht.

Aanhouding opgeblazen abri

Bergschenhoek - Oplettende getuigen hebben op oudejaarsdag twee daders van het opblazen van een abri aan de Jacob Marislaan kunnen aanwijzen, waarna de politie de jongens heeft aangehouden. Het betreft een 17-jarige inwoner van Bleiswijk en een 16-jarige inwoner van Bergschenhoek. De abri was met vuurwerk vernield.

Getuigen vernielingen gezocht

Bergschenhoek - Op oudejaarsdag werd in het IJslandmos een auto door vuurwerk beschadigd. Aan de Stampioendreef ontstond schade aan een gebouw. Ook hierbij speelde vuurwerk een rol. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden, tel. 0900 - 88 44.

Verkeersbord vernield

Bergschenhoek - Op de Europasingel werd op 31 december om 23.05 uur een verkeersbord van z'n paal afgeblazen. Er werd - en dat mag geen verbazing wekken - vuurwerk gebruikt. De verdachte heeft zich inmiddels gemeld. Het betreft een 21-jarige inwoner van Bergschenhoek.

Vernielingen in Bleiswijk

Bleiswijk - Een groot aantal abri's heeft de viering van oud en nieuw niet overleefd. Zo werd in de IJsvogellaan om 23.20 uur een bushokje vernield. Van de daders ontbreekt elk spoor. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden, tel. 0900 - 8844. De politie wil er alles aan doen de daders te achterhalen, zodat de kosten van de schade op hen kan worden verhaald.

Gestolen auto

Bleiswijk - In de Kastanjelaan werd in de periode tussen 23 december en 2 januari een grijze VW Golf gestolen. De diefstal werd pas in het nieuwe jaar ontdekt, omdat de eigenaar een week afwezig was.

Poging inbraak

Berkel en Rodenrijs - Op het Rozenpad werd tussen 29 december en 1 januari geprobeerd in te breken in een woning. De bewoners ontdekten op nieuwjaarsdag dat de voordeur beschadigd was. Het bleef echter bij een poging.

Bedrijfsinbraak Zuidersingel

Berkel en Rodenrijs - Op 1 januari werd tussen 6.15 en 11.00 uur ingebroken in een bedrijf waar de dagen ervoor nog vuurwerk was verkocht. De vuurwerkbunkers bleken voor de inbrekers niet toegankelijk te zijn. Er werd wel wat kindervuurwerk en alcoholische drank gestolen. Ook ging men er met een computer vandoor.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 januari wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Creatief bij 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Dinsdagsmiddags is er van 14.00 tot 17.00 uur in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs gelegenheid voor creatief handwerk, zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. Mochten er mensen zijn met andere ideeën wordt daar bij voldoende deelname graag aan meegewerkt. (meer)

Knutselen voor mensen met een beperking

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 29 januari wordt een knutselavond georganiseerd voor mensen met een beperking. Aanvang 19.30 uur in de mooie ruimte van Poortwerk, Berkelse Poort 37 te Lansingerland.
De deelnemers kunnen kiezen uit schilderen, het maken van een mooi en handig doosje én iets maken voor de vogels die graag wat te eten hebben in deze koude dagen.
Deelname kost ¤ 2,50. Opgeven voor 25 januari bij Lianne Engelen, tel. 010 - 521 10 78 of bij Jelka van den Baart, tel. 010 - 511 38 07.
Jij komt toch ook, en neem je vriendin gezellig mee! Deze activiteit wordt georganiseerd door het Gehandicapte Platform Lansingerland.

Bloemschikken in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op 21 januari is er een workshops bloemschikken in De Leeuwerik. Het is altijd weer een verrassing wat er gemaakt gaat worden. De deelnemers zijn echter verzekerd van een mooi eigen gemaakte bloemencreatie. De kosten bedragen ¤ 18,50. Men hoeft alleen maar een snoeischaar, mesjes en een vuilniszak mee te nemen. Voor alle andere materialen wordt gezorgd. Betaling vindt plaats bij aanmelding. De workshop wordt op maandagmiddag om 13.00 uur gegeven. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er om 15.30 uur nog een workshop zijn. Omdat de docente de spullen moet inkopen is het noodzakelijk dat belangstellenden zich voor 17 januari aanmelden bij Lianne Engelen, tel. 06 - 150 543 28 of mail naar deleeuwerik@plannet.nl.

EHBO Bleiswijk start nieuwe cursus

Bleiswijk - Hoeveel ongelukken zijn er weer gebeurd tijdens de jaarwisseling? Weet men wat te doen bij een ongeluk? De meeste mensen weten het niet. Voor wie het wel willen weten, organiseert EHBO-vereniging Bleiswijk in januari weer een cursus EHBO. Er is nog plaats.
Op de cursus leren de deelnemers enige kennis van het menselijk lichaam en hoe men moet omgaan met ernstige verwondingen. Tevens krijgt men verbandleer en reanimatie. De meeste ongevallen gebeuren immers in en om het huis.
Voor leden van een vereniging geldt een speciaal tarief. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur naast het Craenenborggebouw achter de korfbal.
Informatie/aanmelding: www.ehbo-bleiswijk.nl of bel Janny Hofman, secretaris, tel. 010 - 521 24 17 (na 18.30 uur) of overdag 06 - 254 628 09. Mailen kan ook naar: secretaris@ehbo-bleiswijk.nl.

Expositie kleding en schilderijen

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - In de bibliotheek van Bergschenhoek is in januari een expositie te zien van schilderijen en kleding van Hak Stam. Zij kreeg haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam (mode en middelbaar tekenen). (meer)

Alzheimercafé Delft

Lansingerland/Delft - 'Dementie. Juridisch alles goed geregeld?' Dit is het thema van het Alzheimercafé, dat op maandag 14 januari wordt gehouden in Café-restaurant Kwasi Kwame, gebouw Delftstede, Phoenixstraat 66 te Delft. Men kan binnenlopen vanaf 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is vrij.
Als gastspreker zal mevrouw E. Heitink van Alzheimer Nederland aanwezig zijn. Ook zal het aspect 'autorijden en het rijden met een scootmobiel' aan de orde komen.
Informatie: tel. 015 - 285 04 97, b.g.g. 015 - 257 13 87.

Internationaal dansen voor senioren

Lansingerland - De Stichting Welzijn Senioren Lansingerland organiseert allerlei bewegingsactiviteiten voor 55-plussers. Vanaf 8 januari is er elke dinsdag van 13.30 tot 14.45 uur voor 55-plussers de mogelijkheid om in de Smitshoek, Smitshoek 18a, mee te doen aan het Internationaal Dansen. Het samen dansen is gezellig, want het plezier in bewegen staat voorop. De dansen komen overal vandaan: bijvoorbeeld uit Griekenland, Amerika en Israël. Men heeft geen partner nodig en kan vrijblijvend komen kijken.

Geslaagd Plus Koelhuis -Triomf tennisnieuwjaarstoernooi

Triomf
De winnaars van het Tennistoernooi.

Lansingerland - Zaterdag 5 januari vond de vierde editie van het Plus Koelhuis -Triomf tennisnieuwjaarstoernooi plaats. (meer)

Pedaalridders rijden zich in de kijker tijdens NK baanrijden

Pedaalridders
De drie renners die deelnamen aan de Nederlandse
Kampioenschappen op de baan in Alkmaar. Met v.l.n.r. Leon,
Richard en Nathaly.


Lansingerland - Tijdens de selectiewedstrijden van de afgelopen weken wist een aantal renners en rensters van de Pedaalridders zich te kwalificeren voor deelname aan alle onderdelen van het Nederlands Kampioenschap dat op de wielerbaan in Alkmaar werd verreden. (meer)

Jeugd van BVCB treft elkaar in zaalvoetbaltoernooi

Jeugd BVCB
Voor elke bal werd keihard gewerkt.

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Koos Schonewille, jeugdcoördinator van voetbalvereniging BVCB had het tijdens de kerstvakantie helemaal naar zijn zin. (meer)

Badmintonclub Nerash opent het nieuwe jaar

Bergschenhoek - Na alle gezellige dagen is het weer tijd om het badmintonnen te hervatten. (meer)

Sportief en gezellig Tiroler Kersttoernooi

Sportief en gezellig
De prijswinnaars van het Tiroler Kersttoernooi, gehouden
bij sport & recreatiecentrum Rottemeren te Bleiswijk.


Bleiswijk - Het in het sport & recreatiecentrum Rottemeren gehouden Kersttoernooi is ook dit keer gezellig en sportief verlopen. Dit jaar werd het toernooi afgesloten met een Skihutfeest op de vrijdagavond. (meer)

Sponsoravond CVV Berkel met interessante gasten

Berkel en Rodenrijs - Alle sponsoren en leden van de Club van Honderd van voetbalvereniging CVV Berkel zijn door het bestuur uitgenodigd voor een interessante bijeenkomst op woensdag 16 januari om 20.00 uur in clubgebouw De Verlenging op Het Hoge Land. (meer)

Vrienden van Lansingerland gaan voor de 700 kilometer

Berkel en Rodenrijs - Al zal het nog ruim een half jaar duren vier inwoners van Lansingerland zijn al aan de voorbereidingen begonnen voor een mountainbiketocht van 700 kilometer. (meer)

Ron van Houten en Soccer Boys

Bleiswijk - Voetbalvereniging Soccer Boys en trainer Ron van Houten van de zondagformatie van de Bleiswijkse vereniging zullen de samenwerking volgend seizoen niet in de huidige constructie voortzetten. (meer)

Veldritcompetitie beleeft zaterdag zijn finale

Lansingerland - Aanstaande zaterdag zullen er weer veldritwedstrijden worden gehouden bij RWC Ahoy aan de Doenkade. Dit in navolging van de wedstrijden die twee weken geleden in Berkel en Rodenrijs plaatsvonden. De wedstrijden die om 12.00 uur beginnen worden in verschillende categorieën verreden. (meer)

'Sport is geen kostenpost, maar heeft een maatschappelijke betekenis'

Jos Mijnders
Soccer Boys-voorzitter Jos Mijnders: "Die veertig miljoen
was er snel. Twee ton erbij voor Soccer Boys blijkt een groot
probleem te zijn." (foto John Hofman)


Bleiswijk - Zoals gebruikelijk kwamen de leden van voetbalvereniging Soccer Boys op nieuwjaarsdag naar hun eigen clubgebouw om elkaar een goed nieuw jaar te wensen. (meer)

Diane Valkenburg naar Hamar en Baselga

Bergschenhoek - Voor schaatsster Diane Valkenburg kunnen de reizen over de wereld niet op dit seizoen. Nadat de drieëntwintigjarige Bergschenhoekse reizen naar het Russische Kolomna, Calgary (Canada) en Salt Lake City in Amerika achter de rug heeft, zal ze de komende weken weer haar koffers mogen pakken voor de volgende World Cup wedstrijden. (meer)

Bronkhorst bij debuut net buiten top-10 NK

Bronkhorst
Harm Bronkhorst in actie.

Rotterdam - Het eerste optreden van Harm Bronkhorst in het shirt van wielervereniging RWC Ahoy' leverde net geen top-10-klassering op. Tijdens het NK veldrijden in St. Michielsgestel behoorde de kopman van de volledig vernieuwde Rotterdamse formatie wel tot de betere crossers. (meer)

Schaatsen

Uitslagen Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Een aantal pupillen en junioren van Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk mocht zondagochtend 6 januari drie afstanden schaatsen op De Uithof in Den Haag. Een goed begin van het nieuwe jaar, want iedereen heeft minimaal één PR genoteerd, Eline Apperloo is gepromoveerd en Sanneke de Neeling heeft zelfs een clubrecord gereden op de 500m.
De uitslagen zijn: Sanneke de Neeling 500m 49.08 (PR en clubrecord), 100m 13.06, 300m 32.06 (PR); Naomie van Klaveren 500m 1.01.15 (PR), 100m 13.71 (PR), 300m 37.75; Nienke Markensteijn: 500m 1.04.34 (PR), 100m 14.45 (PR), 300m 38.79 (PR); Marieke Apperloo 500m 1.07.35 (PR), 100m 14.51 (PR), 300m 39.54 (PR); Sanne Uwland 500m 1.07.99 (PR), 100m 15.15, 300m 40.37; Felicia de Jong 500m 1.15.31, 100m 16.15 (PR), 300m 45.04 (PR); Eline Apperloo 500m 56.06 (PR), 100m 13.25 (PR), 300m 34.20 (PR); Carola Kleijweg 500m 58.23 (PR); 100m 14.25, 300m 36.97 (PR); Inge Bos 500m 1.13.52 (mv), 100m 14.12 (PR), 300m 37.75 (mv); Stefan van den Hoek 500m 1.07.50 (PR) , 100m 14.54 (PR), 300m 41.23 (PR); Jim van der Poel 500m 1.13.76, 100m 15.64, 300m 42.62 (PR).

Korfbal

Weidevogels-Velocitas: 1 10-15
Bleiswijk - Weidevogels staat op de onderste plek in de competitie met slechts twee punten. Gelukkig is een aantal ploegen nog wel in het zicht, zodat er nog het één en ander rechtgezet kan worden. De onderste plek zou degradatie betekenen en dat wil Weidevogels voorkomen. De missie was dus duidelijk: er moest vandaag gewonnen worden.
Het team begon met Peter de Waard, Stefan Huisman, DirkJan van Dijk, Laurens Melchers, Josien Rozendaal, Mirjam de Waard-Verschoor, Mayke Bolle en Frederike Wilschut. Na enkele minuten scoorde Velocitas de 0-1. Minuten later bracht Josien de 1-1 op het bord. Daarna liet Velocitas zien wat zuiver schieten was. Bijna ieder schot was raak en Weidevogels kwam al snel op een 1-6 achterstand. Weidevogels liep gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan en scoren lukte moeizaam waardoor de ruststand 5 - 9 werd.
Na de rust eenzelfde beeld; Weidevogels dat achter de feiten aanliep en met veel schoten probeerde de marges te verkleinen. Helaas werd er te weinig gescoord. Marianne v. Beek kwam in het veld voor Frederike Wilschut. Dirkjan v Dijk werd vervangen door Chris Bos, Manouk de Vries verving Mayke Bolle en Stefan Huisman ruilde met Johan Kuipers. Het mocht echter niet baten.

Tafeltennis

Combat/Ammerlaantoernooi
Bleiswijk - Combat begon het nieuwe tafeltennisseizoen met een toernooi waarbij de oliebollen van Bakkerij Ammerlaan de attractie vormden. De senioren hadden er blijkbaar zin in de bollen en/of de ballen, want de opkomst was groot. Er moest door iedereen zo'n twee uur gespeeld worden voordat aan de finale begonnen kon worden. Daarin stonden Robin van der Elst en Harmen van Rossum tegenover elkaar. Het ging aanvankelijk heel voorspoedig voor Robin. Hij won de eerste twee games en de derde begon hij ook goed, maar langzamerhand kreeg Harmen meer grip op het spel en wist die game heel nipt te winnen. In de volgende twee games ging de strijd gelijk op. Harmen kon op de beslissende momenten juist iets meer en ging met de eer en extra bollen strijken.
Bij de jeugd won Rutger Borsboom en Nico Haagsma werd tweede.
Voor alle belangstellenden die ook wel eens willen komen tafeltennissen: doe mee aan het open familietoernooi op zaterdag 19 januari 's middags vanaf twee uur in de sportzaal van de Anne Frank School. Er wordt gespeeld met teams van twee personen met een familierelatie in zeer ruime zin. Er kan alvast geoefend worden elke woensdag- en vrijdagavond vanaf zeven uur. Dan is er ook meer informatie te verkrijgen over het toernooi en Combat.

Staatscircus van Moskou-Holiday in Bleiswijk

Staatscircus
Dennis & Vladimir Stoliarov, de Russische 'huisclowns',
doen het publiek bulderen van de lach.


Bleiswijk - Op woensdag 23 januari geeft het Staatscircus van Moskou-Holiday twee voorstellingen in de circustent op het terrein bij 't Zeeltje aan de Kooilaan. Het hooggeëerd publiek is om 15.30 en om 19.00 uur van harte welkom. (meer)

Kennismaken met theater voor peuters en kleuters

Berkel en Rodenrijs - Met trots presenteert Gastouderbureau Kid-IT het derde Peuter- en kleutertheaterfestival in Berkel en Rodenrijs. Theater voor de allerkleinsten, voor peuters van 2 jaar en kleuters tot 7 jaar. (meer)

Alzheimercafé Lansingerland: Dementie of vergeetachtigheid?

Lansingerland/Bergschenhoek - Wat is het verschil tussen gewone vergeetachtigheid en dementie. Uitleg over hoe de diagnose dementie wordt gesteld en over de oorzaken van dementie en welke verschijnselen het kent. (meer)

Pax Kinderhulp zoekt nog twee gastgezinnen

Lansingerland - Pax Kinderhulp, de organisatie die jaarlijks een vakantiereis organiseert voor een twintigtal (wees)kinderen uit Armenië, is naarstig op zoek naar twee gastgezinnen. (meer)

Patiëntenplatform gaat op in Zorgbelang Zuid-Holland

Lansingerland/Oostland - Vanaf 1 januari 2008 maakt het Regionaal Patiënten Consumenten Platform-Delft Westland Oostland deel uit van de nieuw opgerichte Stichting Zorgbelang Zuid-Holland. (meer)

Vijfentachtig inwoners van Lansingerland sinds 1 januari zonder huishoudelijke hulp

Lansingerland - Vijfentachtig inwoners van Lansingerland moeten het sinds 1 januari stellen zonder de voor hen geïndiceerde huishoudelijke hulp. Door het ontslag van een groot aantal medewerkers laat thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorgring het afweten. (meer)

Zeventig miljoen euro de lucht in

zeventig miljoen de lucht in
Jong en oud stond in de rij voor aanschaf van vuurwerk,
maar het bestellen en betalen werd uitsluitend voorbehouden
aan personen van 16 jaar en ouder.


Lansingerland - In de nacht van Oud op Nieuw is er voor tien euro per persoon aan vuurwerk de lucht in gegaan; in totaal ruim zeventig miljoen euro. De bestedingen aan vuurwerk zijn echter zeer ongelijk verdeeld. Ruim driekwart van de Nederlanders gaf er geen cent aan uit. (meer)

Oliebollencheque kan de kerk weer verstevigen

Oliebollencheque
De cheques worden overhandigd aan de penningmeester
van de kerk (midden). In de loop van het jaar zullen nog
meer acties volgen.


Bergschenhoek - Na de dienst van zondagochtend wachtte de parochianen van de r.k.-kerk in Bergschenhoek een verrassing: de opbrengst van de eerste acties rond de aanpak van hun kerk die onlangs te maken kreeg met betonrot in de vloer. (meer)

Na de krachtsinspanning volgen de oliebollen bij BVCB

BVCB
Oud en jong bijeen voor de aftrap van de traditionele
wedstrijd bij BVCB op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar.


Bergschenhoek - Voor de voetballers van BVCB werd afgelopen zaterdag, altijd op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar, de traditionele wedstrijd tussen jong en oud gespeeld. (meer)

Op heterdaad betrapt

Berkel en Rodenrijs - Een 17-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs werd op oudejaarsdag op het Westerplein op heterdaad betrapt door agenten op het moment dat hij de kerstverlichting van een luifel trok. (meer)

Lading op gemeentewagen in de fik

Lading
Het vuur op de gemeentewagen kon niet met een paar emmers
slootwater worden gedoofd. De brandweer moest er aan te pas
komen. Foto: Martijn Mastenbroek.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens het opruimen van het restafval en vreugdevuren in de straten van Berkel en Rodenrijs werden twee medewerkers van de gemeente verrast door een oplaaiend vuurtje in de achterbak. (meer)

Hond dood door rattengif

Berkel en Rodenrijs - De verdrietige eigenaar van hond Spike meldde zich afgelopen weekend bij de redactie met de mededeling dat zijn negenjarige hond overleden was, nadat deze rattengif had binnen gekregen. (meer)

De scholen zijn weer begonnen

De scholen
Bert van der Spek van Bouwbusters (links) en
directeur Later bij een van de borden.


Berkel en Rodenrijs - Zowel aan het einde van de Chrysantenhof als halverwege de Anjerdreef (bij de bocht tegenover de C1000) zijn maandag twee levensgrote knalblauwe borden geplaatst met daarop de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. (meer)

Brand in leegstaand pand zet dorp in de rook

Brand
De brand bleek te woeden op de vliering van het
leegstaande pand .


Bergschenhoek - Tweede kerstdag brak er brand uit in een leegstaande boerderij aan de Bergweg-Noord. Het pand moet als verloren worden beschouwd. (meer)

Klasgenoten via Hyves opgespoord

Klasgenoten PiusX
De leerlingen tijdens de reünie bijeen.

Bergschenhoek - In mei vorig jaar vonden enkele vroegere klasgenootjes van de Pius X basisschool uit Bergschenhoek elkaar via Hyves. (meer)

Honderdjarige in Huize Sint Petrus

Hondersjarige
Burgemeester Van Vliet bracht een felicitatiebezoek aan de
100-jarige mevrouw Van der Burg-van den Berg. Hij overhandigde
haar niet alleen een fraai boeket, maar tevens een ingelijste
kopie van haar geboortebewijs.


Berkel en Rodenrijs - Op de valreep naar het nieuwe jaar vierde mevrouw Geertruida Maria van der Burg-van den Berg haar honderdste verjaardag. (meer)

Commissie Normen en Waarden deelt prijzen uit

Normen en waarden
De prijswinnaars ontvingen hun presentje uit handen
van voorzitter Bas de Jong (l). In het midden vooraan
Johan Zwikstra, die het Feyenoord T-shirt natuurlijk
direct aantrok.


Berkel en Rodenrijs - Onlangs heeft de Commissie Normen en Waarden van CVV Berkel onder de leden van de voetbalvereniging een quiz gehouden met als onderwerp - hoe kan het ook anders - normen en waarden. (meer)

Brandweer mag zich Top Team van het jaar noemen

Top team toernooi
Dienbladen stapelen ging het winnende team van
de brandweer eveneens goed af.


Bergschenhoek - Dit jaar werd het jaarlijkse het Top Team Toernooi voor de 33e keer georganiseerd. Het toernooi werd gehouden op twee vrijdagen en twee zaterdagen, voor en na de kerstdagen. (meer)

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Volleybal
Het team van Houweling International wist de meeste
punten te scoren om de eerste plaats te pakken.


Berkel en Rodenrijs - Houweling International werd de winnaar van het Volleybalbedrijventoernooi dat ook dit jaar weer werd georganiseerd in de zaal van sporthal Oostmeer. (meer)

Kees en Leny van der Heiden nemen afscheid van De Heraut

v.d. Heijden

Berkel en Rodenrijs - Na ruim 23 jaar voor De Heraut bezorgwerkzaamheden te hebben verricht, kwam hier vorige week een eind aan. (meer)

Aanhouding dief

Bleiswijk - Politieagenten hebben vorige week dinsdagavond een inbreker aangehouden. Nadat de man rond kwart over tien tegen een voorbijganger opschepte over een kraak die hij eerder die dag had gezet waarschuwde deze de politie. Aan de hand van het gegeven signalement troffen de agenten de verdachte aan op de Dorpsstraat/Lijsterlaan. Tijdens onderzoek bleek de 41-jarige Rotterdammer een grote hoeveelheid kleingeld op zak te hebben. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit het verhoor bleek dat het geld afkomstig was uit een kerk aan de Dorpsstraat, waar eerder die dag ingebroken was. Het geldbedrag is teruggeven aan de kerk. De verdachte is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Gewonden bij vechtpartij

Bergschenhoek - Vrijdagavond 28 december ontstond er rond half elf in een woning aan de Maria Enzersdorflaan onenigheid tussen twee mannen. De ruzie liep uit op een vechtpartij, waarbij een 61-jarige man gewond raakte aan onder andere zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het Erasmus MC te Rotterdam. Een 36-jarige Rotterdammer was het slachtoffer met een cricketbad te lijf gegaan. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Computers gestolen

Berkel en Rodenrijs - De politie stelt een nader onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg. Hier werden tussen vrijdagavond 28 december half zes en zaterdagmorgen 29 december negen uur tussen de twintig en dertig computers weggenomen. De Forensische Opsporing heeft een nader sporenonderzoek verricht.

Onbekenden vernielen waterbassin

Pijnacker - Onbekenden hebben vrijdag 28 december om 20.45 uur in de Oude Leedeweg met vermoedelijk een lawinepijl een gat in het zeil van een waterbassin van een tuinder geschoten. Het bassin met daarin elf kuub water dreigde het te begeven en hierdoor kwamen de nabijgelegen kassen in gevaar. De brandweer heeft het waterbassin leeggepompt om de druk te verminderen. In het bassin vond de politie restanten van een lawinepijl. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Pijnacker/Nootdorp via 0900 - 8844. Anomiem kan uiteraard ook, via M: 0800 - 7000.

Leenstra zet Diane Valkenburg de voet dwars

Groningen - Waar eigenlijk een heel seizoen naar uitgekeken is, werd afgelopen weekend wreed verstoord. De droom van de Bergschenhoekse Diane Valkenburg om mee te doen aan het Europees Kampioenschap over twee weken ging op de Groningse ijsbaan Kardinge in rook op. (meer)

Niels Boon kwam, zag en overwon

veldrit
Niels Boon eenzaam op weg naar de zege in Berkel waar
hij met grote overmacht tot zijn vierde seizoenzege kwam
(foto Kees van der Stoep).


Berkel en Rodenrijs - Als klapper op een al sportief jaar in Lansingerland heeft Berkel en Rodenrijs zaterdag het sportjaar afgesloten met een veldrit om, wat in de volksmond genoemd wordt, 'Het Witte Dorp'. Een veldrit die zich dit keer ook kenmerkte als een rit door modder en vooral veel gras rondom een uitlaatplaats voor honden. (meer)

Nieuwjaarswedstrijd BVCB

Bergschenhoek - Het is een traditie geworden bij de Bergschenhoekse voetbalvereniging BVCB. Iedere eerste zaterdag van het nieuwe jaar komen veel leden van de sportvereniging, voetbalclub en tennisafdeling, bij elkaar voor de nieuwjaarswedstrijd van de voetballers. (meer)

Weidevogels toont kwaliteit tijdens Korfbal Challenge

Weidevogels
De kampioenenparade: 'handjeklap' met de
Nederlandse wereldkampioenen.


Bleiswijk - Van 26 tot en met 29 december streden top korfbalteams tegen elkaar tijdens de TIME for Korfbal Challenge 2007. (meer)

Gezellige en lekkere jaarafsluiting voetbalsters Berkel

cvv berkel
Een gezellige kerstgourmet voor de dames van
CVV Berkel en hun begeleiding.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 22 december stond voor de damesafdeling van CVV Berkel in het teken van een gezellige kerstgourmet met als thema glitter en glamour. (meer)

Eerste Kerstloop groot succes

Kerst loop
Deze vast en zeker sportieve Kerstman gaf het startschot
voor de loop.


Bergschenhoek - De BVCB Kerstloop op maandag 24 december, georganiseerd door Kees Voogt, is een groot succes te noemen. (meer)

Tennis

Plus-Triomftennistoernooi
Bleiswijk/Bergschenhoek - Op zaterdag 5 januari organiseert de recreantencommissie van ltc Triomf het inmiddels traditionele Plus-Triomftennistoernooi in het Sport & Recreatiecentrum De Rottemeren te Bleiswijk. Dat het toernooi zich in grote belangstelling mag verheugen blijkt wel uit het feit dat binnen één week de inschrijving voor 56 spelers/speelsters was volgeboekt.
Belangstellenden kunnen ook eens een kijkje komen nemen bij de banen op het sportpark aan de Hoeksekade. De vereniging heeft weer ruimte voor nieuwe leden.

Handbal

Oliebollentoernooi
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt voor jeugd tot 12 jaar bij TOGB Handbal een Oliebollentoernooi georganiseerd. Er zijn leuke spelletjes en natuurlijk handbalwedstrijden. Ook wie nog nooit gehandbald heeft, mag gewoon meekomen.
Je kunt aan het toernooi meedoen met je eigen team. Hiervoor moet je minimaal vier vriendjes of vriendinnetjes verzamelen, zodat je team uit vijf spelers bestaat. Natuurlijk mag je ook een mooie naam verzinnen voor je team, en kan je misschien zelfs een mooie outfit bedenken die jullie kunnen dragen op het toernooi. Wie geen team heeft, maar wel graag mee wil doen aan het Oliebollentoernooi, dan kan dat natuurlijk ook. Je wordt dan op het toernooi ingedeeld bij een team. De winnaars van het toernooi verdienen een mooie prijs.
Het toernooi is van 15.00 tot 17.00 uur in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie is te vinden op www.togb.nl.

Volleybalbedrijventoernooi krijgt spannend slot

Volley2B-Volley-Zuid: 3-1 (meisjes A)
Lansingerland - Ondanks het gemis van enkele basisspelers werd er goed gespeeld door Volley2B. Bij de eerste set was de stand 25-19 voor volley2B na een rommelig spel. Volley-Zuid kwam terug en pakte de tweede set met 25-20; mede gevolg van slecht serveren van de tegenpartij. Bij de derde set was de stand 25-17 voor volley2B. Het Lansingerlandteam speelde beter. Bij de vierde set was de stand 25-14 voor volley2B. De vierde was tevens de best gespeelde set, mede door de goede aanvallen en serves.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-East End 9-0
Carambole 1-Raedthuys 5-4
Vierkantje 2-Carambole 1 8-1
Raedthuys-Katpolder 1 4-5
Egelantier 2-Ackerfietje 1 6-3
Ackerfietje 2-Diamond 1 9-0

Atletiek

Kerstloop
Bergschenhoek - Maandag 24 december organiseerden voetbalvereniging BVCB en de organisatie van de jaarlijkse Keesloop in Bergschenhoek de Kerstloop. Vanaf de accommodatie van BVCB liepen de deelnemers 5 of 10 kilometer. Op beide afstanden kwamen leden van De Kieviten in actie. Marloes Nuijten werd 1e dame op de 5 kilometer in een tijd van 23.17. Renee Rutten noteerde een tijd van 29.55. Maritza Weggeman eindigde in 30.44 en Nelly van der Burg in 31.29. Op de 10 kilometer was Willem van der Kooij de snelste Kievit in een tijd van 40.39. Hanneke van Vliet was 2e dame in een tijd van 50.14, Yvonne Kosters eindigde als 3e dame in 55.24 De overige tijden: Dirk van der Pol 56.26, Ria Wooning 56.26, Teun Baak 58.13, Jan Ypenburg 58.13, Rob Meeuwisse 59.19, Joanne Hofman 59.19 en Martine Wooning 62.54.

Dans

Open lesweek Linda Sports
Bergschenhoek - Iedereen kan volgende week vrijblijvend een les volgen bij Linda Sports. Men kan er terecht voor hip-hop, street-dance, break-dance, show dans en aerobics. Nieuw is algemene dansvorming vanaf 4 jaar op woensdag van 16.00-17.00 uur. Jazz-dance van 10 t/m 15 jaar, dinsdag 16.00-17.00 uur. Voor het volledige rooster kan men kijken op www.lindasports.nl. Adres: Weg en Bos 101, Bergschenhoek, tel. 010 - 529 01 05.

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: (meer)

Bleiswijk

Programma Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is voor Bleiswijkse jongeren van 12 tot 21 jaar. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B-Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Druk bezochte kerstshow Manege Lansbergen

Lansbergen
Een aantal deelnemers aan de fantastische en druk
bezochte kerstshow van Manege Lansbergen.

Bergschenhoek - Het applaus is een paar dagen geleden al verstomd. De kerstbomen in de binnenbak van de manege staan er inmiddels stilletjes bij. (meer)

Minder milieuvergunningen door nieuw Activiteitenbesluit

Regio Rijnmond - Vanaf 2008 is het nieuwe Activiteitenbesluit met algemene milieuregels voor bedrijven van kracht. (meer)

Voorlichtingsavond over bevallen

Zoetermeer - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 15 januari 2008 om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats. (meer)

EHBO Bleiswijk start nieuwe cursus

Bleiswijk - Hoeveel ongelukken zijn er weer gebeurd tijdens de jaarwisseling? Weet men wat te doen bij een ongeluk? De meeste mensen weten het niet. (meer)

Cursus Eerste Hulp

Berkel en Rodenrijs - De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de opleiding tot gediplomeerd Eerste Hulp Verlener. De opleiding omvat enige kennis van het menselijk lichaam, hoe om te gaan met verwondingen en ongevallen, verbandleer en reanimatie. De cursus wordt gehouden op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 14 januari 2008. De leerstof wordt afgesloten met een examen.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.

Informatiebijeenkomst whiplash

Zoetermeer/Lansingerland - Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) organiseert op dinsdag 8 januari van 13.00 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek te Zoetermeer aan het Stadhuisplein 2 (melden aan de balie van de bibliotheek) een informatiemiddag over whiplash. (meer)

Taxatie en inkoopdag boeken

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 4 januari wordt van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur door antiquaar, taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Ouddorp een taxatie- en inkoopdag van oude en zeldzame boeken gehouden. De middag vindt plaats in t Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. Voor taxatie wordt ¤ 3,- per persoon gevraagd.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk te Ouddorp, info@molendijkboeken.nl, tel. 0187 - 687 506 of 06 - 519 500 97.

Cursus Reanimatie en AED

Berkel en Rodenrijs -De EHBO-vereniging Berkel en Rodenrijs heeft nog enkele plaatsen bij de cursus Reanimatie en AED. De cursus wordt gehouden op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus start op 15 januari 2008.
Informatie en inschrijving: Arend Olie, tel. 010 - 511 88 21 of Ank van der Hoff, tel. 010 - 511 45 16 of via het internet www.semperparatus.nl.

Redelijk rustige jaarwisseling

Lansingerland - De jaarwisseling is in de gemeente Lansingerland redelijk rustig verlopen. Naast gezelligheid waren er - evenals in de gehele regio Rijnmond - ook een aantal incidenten. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut