Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Val is Bleiswijker fataal

Bleiswijk - De 30-jarige man uit Bleiswijk die op maandagochtend 27 augustus rond kwart voor elf op de Rodenrijsestraat in Rotterdam een val van een hoogte van tien meter maakte, is in de nacht van dinsdag op woensdag in het Erasmus MC ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. (meer)

Vertrek Jol bij Berkel nu definitief

Berkel en Rodenrijs - Er is een einde gekomen aan de onzekere situatie omtrent het ontslag van Dick Jol als trainer van CVV Berkel. Aangezien Jol zich niet kon verenigen met het ontslag dat hem door het bestuur van de Berkelse voetbalvereniging was aangezegd, had hij de zaak laten voorkomen bij de rechter. (meer)

Hollywood met Bleiswijks houtluchtje

Huttendorp
Elk jaar worden de hutten juweeltjes waar de kinderen zelf
een nacht in mogen blijven slapen.


Bleiswijk - Maandagochtend was het weer dringen geblazen voor de entree van de jaarlijkse Jeugd Speel Week in Bleiswijk. De vele kinderen - met ouders en grootouders - hadden er zichtbaar zin in er ook dit jaar weer een schitterende week van te maken. (meer)

Miljoenen aan nieuwbouwinvesteringen van 3B Wonen op de tocht

Lansingerland - "Als Minister Bos zijn plannen doorzet, kan 3B Wonen de komende vier jaren circa 20 miljoen euro minder investeren in nieuwbouwprojecten in de gemeente." Tot die conclusie komt Frans Weterings, directeur van de corporatie. (meer)

Bleiswijker ernstig gewond

Bleiswijk/Rotterdam - Door nog onbekende oorzaak is een medewerker van een aannemersbedrijf maandagochtend 27 augustus tijdens verbouwingswerkzaamheden ernstig gewond geraakt na een val van tien meter vanaf een balkon aan een woning in de Rodenrijsestraat te Rotterdam. (meer)

Zwemmen met de hond

Lansingerland - Zondag 2 september presenteert zwembad De Windas tussen 13.00 en 15.00 uur Dog's PLONS. Alle bezoekers mogen die dag samen met hun honden zwemmen. (meer)

Lopend verder

Berkel en Rodenrijs - Aan de Noordeindseweg werd vrijdag 24 augustus tijdens een controle rond half vijf een 19-jarige Berkelaar aangehouden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij mocht de auto laten staan en verder gaan lopen met een proces verbaal in zijn zak.

Drie auto's beschadigd

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige Berkelse automobiliste aangehouden. Zij was met haar wagen tegen drie geparkeerd staande auto's aangereden. Na controle bleek ze niet alleen onder invloed, maar ze bezat tevens geen rijbewijs.

Gereedschap meegenomen

Berkel en Rodenrijs - Vanaf een bedrijventerrein aan het Westerscheldepad werd na insluiping gereedschap ontvreemd. De onbekenden kwamen binnen tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Aangehouden na achtervolging

Bleiswijk - Een 22-jarige Bleiswijker ging er spoorslags vandoor toen hij ter hoogte van de De Ruyterweg zonder helm een scooter bereed en politie zag naderen. Na een achtervolging door tal van straten ramde de scooterrijder een auto, waarna hij in een voortuin belandde. Uiteindelijk werd hij aan de Ireneweg staande gehouden, waarna hij diverse bekeuringen kreeg.

Huisartsen sluiten zich aan bij nieuwe HAP

HAP
De nieuwe Huisartsenpost opent in het Sint Franciscus
Gasthuis, naast het gebouw van de Spoedeisende Hulp.


Lansingerland - Zowel de huisartsen van Bergschenhoek als die van Berkel en Rodenrijs zullen zich met ingang van 5 september niet alleen voor de weekends, maar ook voor de avond- en nachthulp aansluiten bij de Huisartsenpost (HAP). (meer)

Wie zijn 'anti N470'?

Lansingerland - Zirkus Zeppelin is op zoek naar mensen die 'anti N470' zijn en daar graag iets over willen vertellen. (meer)

Auto vat vlam

Bleiswijk - Door nog onbekende oorzaak vatte een personenauto zaterdagmiddag rond kwart voor vier vlam op de Nieuwe Hoefweg. De bestuurder, een 62-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn, kon ongedeerd de auto verlaten. Zijn beide vrouwelijke passagiers van 62 en 31 jaar oud, eveneens afkomstig uit Alphen aan den Rijn, kregen ademhalingsproblemen door de sterke rookontwikkeling. Beiden zijn overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis. Door gealarmeerd brandweerpersoneel werd de brand snel geblust.

Op de bon

Bergschenhoek - Zowel donderdag als vrijdag werden verkeerscontroles gehouden op respectievelijk de Bergweg en de Boterdorpseweg. Donderdagmiddag werd tussen half vier en zes uur gecontroleerd waarbij vijf bestuurders een bekeuring kregen voor ondermeer het niet handsfree bellen, het rijden zonder rijbewijs en het niet zichtbaar hebben van de taxipas.
Op de Boterdorpseweg werd vrijdagmiddag tussen twee en vijf uur gecontroleerd. Hier kregen 18 bestuurders een proces-verbaal voor ondermeer het niet gebruiken van de autogordel, het niet hebben van een rijbewijs en het niet goed hebben bevestigd van een losbreekreminrichting.

Kraakpoging mislukt

Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van een melding van een inbraak werden in de vroege ochtend van maandag 27 augustus twee Rotterdammers aangehouden aan de Castor.
Aan de hand van het opgegeven signalement konden de een 19- en een 21- jarige Rotterdammer in de kraag worden gevat. Beiden verklaarden dat ze hadden geprobeerd om het pand te kraken.

Snorfietser gewond

Berkel en Rodenrijs - Op de Rodenrijseweg vond maandagmorgen een aanrijding plaats tussen een auto en een snorfiets. De bestuurder van de snorfiets, een 78-jarige Rotterdammer, raakte hierbij licht gewond aan beide armen. Rond half elf haalde de snorfietser op de kruising Rodenrijseweg met de Oude Bovendijk een 54-jarige automobilist in. Op dat moment reed de inwoner uit Montfoort plotseling achteruit waarbij hij de snorfietser raakte. Hierdoor kwam hij ten val en raakte de snorfiets ernstig beschadigd. De man kon na behandeling huiswaarts.

CDA wil onzekerheid wegnemen over ZoRo-bus Rodenrijse Zoom

Berkel en Rodenrijs - De CDA-fractie in de gemeenteraad heeft in de tracťwijziging van de ZoRo-bus (van de oostelijke naar de westelijke kant van de HSL) aanleiding gezien voor vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van Lansingerland. (meer)

Leefbaar 3B wil reanimatie apparatuur op plaatsen met veel mensen

Lansingerland - In een brief aan het college vraagt Leefbaar 3B de gemeente om de plaatsing van defibrillatoren op locaties waar veel mensen zijn te stimuleren. (meer)

De Klipper verhuist

DE KLIPPER
Hoofduitvoerder Chris Busser kon directeur Caroline
Hoffmann geruststellen: alles verloopt naar wens, dus
de school is op tijd klaar.


Berkel en Rodenrijs - Een groot gebouw, maar helemaal in de steigers; lange tijd zag het er naar uit dat het scholencomplex aan de Oudelandselaan nog een lange weg te gaan had voor er door leerlingen en leerkrachten in gewerkt zou kunnen worden. (meer)

Richard de Groot blijft Bommmetjeskampioen

NK BOMMETJE
De finalisten met tussen hen in Nederlands Kampioen
Richard de Groot en tevens de juryleden en presentator
die het grote zonnige feest mede tot een succes maakten.


Lansingerland - Tweevoudig Nederlands Kampioen Bommetje Richard de Groot is er zaterdag 25 augustus ook voor de derde keer in geslaagd de hoogste spetters te produceren tijdens zijn sprong. (meer)

Megafun van start

megafun
Het was de kunst zelf te blijven zitten en de
tegenstander het water in te krijgen.


Bleiswijk - Maandagmiddag werden de jaarlijkse Megafundagen voor de jeugd van Bleiswijk geopend. Ook ditmaal ging dat weer gepaard met veel gespetter en pret, want die eerste middag stond een waterfestijn op het programma voor de jeugd (van 10 tot en met 15 jaar). (meer)

Spaarzegelactie in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Van zaterdag 18 augustus t/m woensdag 5 september wordt in het dorpscentrum van Bruisend Bergschenhoek een spaarzegelactie gehouden. (meer)

Tandarts De Graaf koos 25 jaar geleden voor Bergschenhoek

De Graaf
"De tandarts werkt heel snel en secuur. Dat
in combinatie met het goed bijhouden van de
nieuwste technieken en materialen komt helemaal
ten goede aan de patiŽnten," aldus zijn assistentes.


Bergschenhoek - In de tijd dat er nog een tekort aan tandartsen was meldde tandarts De Graaf zich bij de gemeente Bergschenhoek. In die tijd werkte er slechts ťťn tandarts in het dorp en er was grote behoefte aan een collega. (meer)

Rotterdam Airport verwelkomt Ferrari's met jeugdreumapatiŽnten

ferraririt
Even voelen hoe het is achter het stuur van een
Ferrari te zitten.


Rotterdam - De Ferrari Club Nederland organiseerde voor de vijfde keer - in nauwe samen werking met de Doe Een Wens Stichting - de Doe een Plezierrit voor jeugdreumapatiŽnten. (meer)

Afscheid van De Windas

De Windas
Gerard (links) en Douwe zijn dagelijks in de
weer om het zwembadterrein schoon en opgeruimd
te houden.


Lansingerland - Nog enkele weken en dan zal heel Lansingerland en omgeving afscheid nemen van zwembad De Windas. De zwemliefhebbers zullen het geruime tijd zonder zwembad moeten doen, maar ook voor de mensen die er de kost verdienen volgt een periode van rust, maar ook van onzekerheid. (meer)

Herdenking van een vergeten oorlog

Herdenking
Herdenking aan de vele slachtoffers die vielen
in het Verre Oosten.


Bergschenhoek - Bij het Indisch monument aan het Smitshoek werd woensdagavond 15 augustus het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Verre Oosten herdacht. Het monument bevat aarde van alle erevelden van IndonesiŽ. (meer)

Hoeksenaren beleven 21ste World Jamboree mee

Jamboree
Maaike, Lars en Wouter de Schepper samen
met Irene de Wit, eveneens deel uitmakend van
de groep.


Bergschenhoek - Verspreid over heel de wereld - er zijn slechts vijf landen die geen scoutsgroepen kennen - wordt dit jaar uitgebreid stilgestaan bij het 100-jarig bestaan van de scouts, ooit opgericht door Lord Baden Powell. (meer)

Vakantiewerk (Deel 4)

vakantiewerk
Tussen de Happy Hour; sparen voor een eigen
kasje op de moestuin.


Lansingerland - De scholen hebben allemaal de deuren gesloten; de vakantie is begonnen. Voor veel leerlingen uit het voortgezet onderwijs betekent de vakantie niet alleen uitrusten en boeken kaften, maar ook dagelijks actief in een vakantiebaantje. (meer)

De sherpa's gaan terug naar 1999

Sherpa's
De sherpa's op kamp.

Berkel en Rodenrijs - Op 20 juli vertrokken de sherpa's, de meidengroep van 16 - 19 jaar van scouting Berkel, met de auto richting Overloon. Ter hoogte van Gorinchem stapten zij uit de auto om de weg te vervolgen op de fiets. (meer)

Berkelse Josje wordt 1000e baby in het IJsselland Ziekenhuis

Baby Josje
Baby Josje met haar gelukkige ouders en
medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 15 augustus was het zover: de 1000e bevalling van dit jaar diende zich aan bij de verloskamers van het IJsselland Ziekenhuis. (meer)

Tuinbouwgemeenten Westland/Oostland zetten zich samen in voor Greenport

Greenport
Wethouder Dick van Vliet.

Lansingerland - Een formele organisatie is het niet, maar dat betekent niet dat Greenport Westland/Oostland een papieren tijger is. De gemeenten die erin samenwerken spannen zich samen in voor het op een hoog peil houden van de glastuinbouw die er de ruggengraat van de bedrijvigheid vormt. (meer)

Greenport en de financiŽn

Lansingerland - Dat er voor het werk binnen Greenport Westland/Oostland geld nodig is, wordt duidelijk uit de toelichting van wethouder Dick van Vliet. (meer)

Economisch Platform i.o. ook op de bres voor Greenport

Greenport
Greenport; de weg naar samenwerking.

Lansingerland - 'Economisch Platform in oprichting', zo heet het samenwerkingsverband van belanghebbenden bij de bedrijvigheid in de gemeente. In oprichting, omdat er nu nog wordt gewerkt aan de overeenkomst (het convenant) waarin alle betrokkenen vastleggen wat zij samen willen bereiken. (meer)

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land
Vakantie dicht bij huis: zogauw de zon zich
laat zien inpakken en genieten.


Lansingerland - Het is weer vakantietijd en dat is duidelijk te merken. Op straat en plein, maar ook in winkelcentra is het een stuk rustiger, de wegen naar vakantieoorden lopen regelmatig vol en als je met iemand een afspraak wilt maken moet je in de meeste gevallen een paar weken geduld hebben. (meer)

Winnaar bij C1000

C1000
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 11 augustus was bij C1000 Meijer de uitreiking van de Philips Perfect Draft. Klanten konden bij aankoop van een krat Dommelsch hun naam achterop de kassabon vermelden. Hier is een winnaar uitgetrokken. De winnaar kreeg zijn prijs uit handen van Bernd Meijer van C1000 Meijer.

Aangehouden met pallets

Berkel en Rodenrijs - Een 43-jarige man uit Dordrecht werd woensdag 15 augustus aangehouden, omdat hij pallets uitlaadde aan de Raadhuislaan. Waar die pallets vandaan kwamen kon hij niet duidelijk maken.

Noordeindseweg blijft favoriet

Berkel en Rodenrijs - De wekelijkse snelheidscontrole op de Noordeindseweg leverde ook ditmaal weer een fikse stapel overtredingen op. Er werd donderdag 16 augustus gecontroleerd tussen 09.00 en 09.45 uur. Van de 290 passanten reden er 51 te snel met een hoogst gemeten snelheid van 83km waar 50 gereden mag worden.

Alertheid geboden

Bergschenhoek - Op 15 augustus werd een inbraak gepleegd aan de Van Ruysdaellaan en op 20 augustus bleef het bij een poging in de Verheullaan. Ten tijde van zowel de inbraak als de poging hoorden omwonenden auto's of scooters die met veel geluid rondreden. Het vermoeden bestaat dat dit gebeurde om geluid van ingetrapte ramen of deuren te overstemmen. De politie vraagt dan ook iedereen extra alert te zijn bij 'ongewone of onbekende' geluiden in de directe omgeving.

Aanrijding met letsel

Berkel en Rodenrijs - Terwijl hij overstak bij een rotonde op de hoek van de Boterdorpseweg en de Klapwijkseweg aarzelde een 79-jarige Berkelaar om verder te lopen. Een 18-jarige Hoekse wilde verder rijden, maar net op dat moment besloot de Berkelaar toch over te steken. Hij werd met onbekend hoofdletsel naar het Erasmus MC vervoerd waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen.

Auto na vijf jaar terug

Bleiswijk - De rechtmatige eigenaar zal vreemd hebben opgekeken toen hem gemeld werd dat zijn in 2002 gestolen auto via de Domeinen weer terecht was. In die tussentijd was de auto een paar keer doorverkocht tot hij in beslag werd genomen en naar de Domeinen werd gebracht. Daar ontdekte men de naam van de eigenaar, waar de auto weer naar terug zal gaan.

Nieuw programma bibliotheken

Lansingerland - Het nieuwe programmaboekje van de 3B-Bibliotheek is uit. Men vindt hierin alle activiteiten van 1 september 2007 tot 1 januari 2008. (meer)

Huize Sint Petrus genomineerd voor Zorgaward

Berkel en Rodenrijs - Een idee van Huize Sint Petrus, behorend bij Zorg Compas, is genomineerd voor de V&VN Zorgaward 2007. De prijs wordt door de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden uitgereikt aan het beste vernieuwende idee dat werd uitgevoerd. (meer)

Vierde oldtimer brommertoer door de regio

oldtimers
Enkele oude brommers die klaar zijn voor de rit.
De Daf zal met de Solexrijders meerijden als bezemwagen,
maar ook de andere deelnemers kunnen - indien nodig -
rekenen op de bezemwagen.


Bleiswijk - Voor de vierde achtereenvolgende keer wordt door enkele enthousiaste Bleiswijkers weer de oldtimer brommertoer georganiseerd met als startpunt het parkeerterrein bij 't Zeeltje in het recreatieschap. (meer)

ReptielenZoo Serpo richt de pijlen op De Vlinderstrik

Berkel en Rodenrijs/Delft - Voor de directeur van de Delftse Reptielenzoo Serpo Walter Getreuer lijkt het al een uitgemaakte zaak: volgend jaar wil hij zijn reptielenhuis verplaatsen van Delft naar Berkel en Rodenrijs. (meer)

KWF kankerbestrijding zoekt collectanten

Bleiswijk - De collecte voor KWF Kankerbestrijding wordt dit jaar gehouden van 3 tot en met 8 september. Wie zich als collectant wil inzetten of meer informatie wil over het collecteren kan bellen met M. van Deursen, Lijsterlaan 4 te Bleiswijk. Tel. 5212902.

Reanimatie-onderwijs in Lansingerland

Lansingerland - Onder de vlag van de Hartstichting wordt weer gestart met de verschillende reanimatiecursussen.
Er is een aanbod aan diverse cursussen:
Herhalingscursus volwassenreanimatie op dinsdag 4 september, donderdag 6 en 13 september, maandag 24 en woensdag 26 september. (meer)

In actie tegen kindermisbruik Zuid-Afrika

Lansingerland - Seksueel misbruik van kinderen is een groot probleem in Zuid-Afrika. Geen land ter wereld kent zulke hoge verkrachtingscijfers als dit land. (meer)

Jeugd Speel Week Bleiswijk draait zich warm

Bleiswijk - Het bestuur van de Jeugd Speel Week is weer volop actief met de voorbereidingen voor de Jeugd Speel Week. Deze speelweek, beter bekend als het Huttendorp, wordt georganiseerd voor alle kinderen van de basisscholen uit Bleiswijk en vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie. (meer)

Jeugdfestival 2007 nadert

Berkel en Rodenrijs - De spanning bij de ruim 450 ingeschreven deelnemers van het Jeugdfestival - dat op 28, 29 en 30 augustus in Berkel en Rodenrijs wordt gehouden - begint nu aardig op te lopen. Iedereen die ingeschreven is en een deelnamebewijs heeft ontvangen kan mee doen. (meer)

Open Monumentendag in Bleiswijk

Bleiswijk - Het Historisch Museum Bleiswijk (voorheen Oudheidkamer) is tijdens Open Monumentendag van 10.00-16.00 uur geopend met de tentoonstelling 'De geschiedenis van Bleiswijk'. Zeer de moeite van een bezoek waard in het in juni geopende cultureel centrum 'De Snip', Dorpsstraat 5 te Bleiswijk. (meer)

Meer Bewegen voor 55-plussers in Lansingerland

Lansingerland - Steeds meer mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder willen aan sport-, spel- en dansactiviteiten gaan doen. Hieronder treft men een overzicht aan van sportieve activiteiten in Lansingerland. (meer)

Sierteeltsector fietst recordbedrag bij elkaar

Bleiswijk - De zesde Pre Ride van de sierteeltsector heeft een recordbedrag van 191.000 euro opgeleverd voor KWF/Kankerbestrijding. Dit werd gisteren in Groningen na de Ride for the Roses, waaraan jaarlijks meer dan 10.000 mensen mee doen, bekend gemaakt. De sector heeft hiermee opnieuw haar visitekaartje afgegeven. Vanuit negen sierteeltlocaties stapten in de vroege nacht van vrijdag op zaterdag circa 150 Pre Riders op de racefiets, op weg naar Groningen waar het startpistool van de Ride for the Roses werd aangeboden aan burgemeester Wallage

NK Bommetje heeft nog plaatsen vrij

Lansingerland - In verband met de vakantie zijn er wat afmeldingen gekomen van deelnemers aan het NK Bommetje van zaterdag 25 augustus. Er zijn nu dus enkele plaatsen vrij gekomen voor enthousiastelingen. (meer)

Herco van Loon exposeert

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 22 september start in bloemenspeciaalzaak FlorifŤre Palet in Maasluis de expositie van Herco van Loon. (meer)

't Bevalt goed in 't Lange Land Ziekenhuis

Lansingerland/Zoetermeer - Onder het motto 'Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis' vindt er op 4 september om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats.
Jaarlijks zien ruim 1.200 baby's in 't Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer het levenslicht. (meer)

De Kunstbus gaat weer op pad

Lansingerland - De Stuurgroep GecoŲrdineerd Ouderenwerk organiseert al vele jaren voor 55-plussers 'De Kunstbus'. Er is voor komend jaar een programma samengesteld waar de bus naar toe rijdt. (meer)

Vrouwennetwerk start nieuwe seizoen met ledenpeiling

Lansingerland/Rotterdam - Stichting Vrouwennetwerk Rotterdam opent het nieuwe seizoen met een ledenpeiling. Een soort brainstormsessie met als doel de wensen van de leden voor het komende jaar te inventariseren. (meer)

Nieuwe test prostaatkanker

Lansingerland/Zoetermeer - DNA, de informatiedragers van onze cellen, herbergen allerlei interessante informatie voor de medische wetenschap. Er wordt dan ook volop onderzoek gedaan om nieuwe genen en afwijkingen te ontdekken. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; wo.dag cursussen (zie nieuwsbrief), crea-soos (kaarten maken, 14.00-16.00 uur), biljartles; do.dag (09.15-11.30) workshops, bridgen (13.30-16.30), op de 1e do.dagmiddag van de maand bingo; vr.dag cursussen (zie Heraut), vr.dagmiddag soos. (meer)

Bleiswijk

Workshop bloemschikken in De Leeuwerik
Bleiswijk - In het Diensten- en ontmoetingscentrum 'De Leeuwerik" kan men een workshop bloemschikken volgen van Sylvia Puts: op maandag 10 september, 22 oktober en 10 december. Men is niet verplicht alle drie de workshop te volgen. Men kan zich per workshop aanmelden. De kosten bedragen § 18, 50. per bijeenkomst. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 355 jonge duiven vlogen zaterdag 18 augustus mee in de wedvlucht vanuit Chantilly. Ze vlogen om 7.15 uur met zuidwestenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van 1, 3, 4, 5 en 6. A.v.d. Burg, 2, 7 en 8. B.v.d. Burg, 9 en 10. K.v.d. Bulk. Het poultje werd gewonnen door A.v.d. Burg met prijs 14.
Om 7.45 uur werden 960 duiven gelost vanuit Oudenaarde. De eerste tien die hiervan binnen kwamen waren van: 1 en 7. V.d. Berg, 2 en 10. A. Hagers, 3 en 4. H. Kennepohl, 5. C. Rutten, 6. M.v.d. Ende, 8 en 9. D.v.d. Vrede. Het poultje werd gewonnen door M & J de Veld met prijs 11.

Voetbal

Berkel-Jodanboys: 2-6 (d)
Berkel en Rodenrijs - Jodanboys was zaterdag de betere ploeg en ook wat feller in de duels.
Berkel probeerde wel te voetballen maar kwam wat te kort en had ook moeite om het doel van de tegenstander te vinden. Een schitterende corner van Marcia Emmer die in 1 keer in het doel ging(1-1) en een mooie aanval via Michelle Arbman die haar voorzet binnengeschoten zag door Patty Offers(2-4) konden niet voorkomen dat Jodanboys met 2-6 de sterkste was.
En zo sloot Berkel de voorbereiding af met een verlies na eerst een mooi gelijkspel tegen Rijsoord en de winst op DSVP.
Zaterdag gaat het voor het eerst om het echie als de dames op bezoek gaan bij UVS in Leiden voor de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen.

Autoracen

Chris van der Drift sensationeel
Rotterdam - Chris van der Drift zorgde zondag tijdens de ING Bavaria City Racing voor een groot spektakel. De 21-jarige Rotterdammer toonde zijn International Formula Master-bolide aan het massaal toegestroomde publiek. Op diverse plaatsen op het parcours zette Van der Drift zijn handtekening op het asfalt door middel van heftige donuts en burn-outs. Dit ging gepaard met grote rookwolken.

Pascal van de Sande ging voor de winst

Bleiswijk open
Pascal van de Sande reisde met twee titels
huiswaarts.


Bleiswijk - Het koningsnummer tijdens het Bleiswijks Open - de heren enkel in klasse 3 - werd zondagmiddag een spannende finale tussen de fel spelende Pascal van de Sande en de rustiger Elmar Gerth. (meer)

Rondje Sportpark op Het Hoge Land

Rondje sportpark
'Simply the Best'.

Berkel en Rodenrijs - Samen met een aantal horecabedrijven en verenigingen werd zondag 20 augustus het Rondje Sportpark opgezet. Tien teams, elk bestaand uit een twintigtal deelnemers, streed met elkaar in diverse disciplines. (meer)

Volleybalbedrijventoernooi zoekt versterking

Bleiswijk - Op zaterdag 8 september zal het jaarlijkse volleybalbedrijventoernooi weer plaatsvinden in Bleiswijk. Alle bedrijven uit Lansingerland en omgeving worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi dat garant staat voor sportiviteit en gezelligheid. (meer)

Wim Eilander ziet al lichtpuntjes bij Soccer Boys

Bleiswijk - Hoewel ook bij de Bleiswijkse voetbalvereniging de vakantie nog hoogtij viert kon de nieuwe trainer van de zaterdagformatie zich al verheugen in aanvaardbaar voetbal. (meer)

Kieviten lopen Limburgse Vierdaagse

null
De wandelaars van De Kieviten.

Bleiswijk - Op 8 augustus vertrok een aantal Kieviten naar Zuid-Limburg om daar deel te nemen aan de Heuvelland Vierdaagse. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag : Berkel - BVCB 17.00 uur (beker)
Soccer Boys - SVP'81 15.00 uur (beker)

UVS DA1-Berkel DA1 14.30 uur(Beker).

Zondag: Leonidas - TOGB 14.00 uur (beker)
Blerik - Soccer Boys

Dinsdag 28 augustus (bekerprogramma):
BVCB - Bodegraven 19.00 uur
TOGB - Capelle 19.00 uur
VEP - Soccer Boys (za) 19.00 uur
Berkel - Olympia 19.00 uur
Soccer Boys (zo) - Stolwijk 19.00 uur

Tjerk Visser met BVCB op bezoek bij Berkel voor het bekerduel

Tjerk Visser
Tjerk Visser op de 'pijnbank ' bij verzorgster Mirjam Stokdijk. Nog steeds met de naweeŽn van de verloren beslissingswedstrijd tegen 's-Gravendeel.

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - De KNVB had geen beter affiche kunnen bedenken voor de eerste bekerronde waar BVCB op bezoek moet bij buurman CVV Berkel. Een wedstrijd tussen beide dorpen die in het verleden al meerdere malen gespeeld werd in competitieverband toen beide voetbalelftallen nog in dezelfde klasse waren ingedeeld. (meer)

Pedaalridders in de prijzen tijdens NK tijdrijden Zaltbommel

pedaalridders
Twee Pedaalridders in de prijzen.

Lansingerland - Pedaalridder Jos van Emde die al een paar jaar deel uitmaakt van het Rabobank opleidingsteam en geselecteerd was om mee te strijden om het felbegeerde Rood Wit en Blauw tricot tijdens de wedstrijd, was in het tijdrijden de snelste, totdat clubgenoot Lars Boom van start ging en Jos van Emde versloeg in de laatste kilometer. (meer)

Berkel en Rodenrijs

(Mandala-)Tekenlessen
Berkel en Rodenrijs - Bij Studio Mara beginnen in de maand september weer nieuwe tekencursussen. In kleine groepjes wordt bij de docente thuis gewerkt aan het ontwikkelen van de tekenvaardigheid. Op het programma staan allerlei thema's en technieken die het tekenen heel persoonlijk en fantasievol maken. (meer)

Handbal Promomaand bij TOGB Handbal


Volop actie tijdens een handbalwedstrijd.

Berkel en Rodenrijs - Handbal is voor veel mensen nog een onbekende sport. Om deze dynamische en leuke sport meer bekendheid te geven organiseert TOGB Handbal in september de Handbal Promomaand. Gedurende de maand september zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd waarbij jong en oud kennis kan maken met de sport en de vereniging.) (meer)

Bouwweg Oostmeerlaan gesloten voor doorgaand verkeer

Berkel en Rodenrijs - De Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs is van 20 t/m 24 augustus tussen Kinderdagverblijf de Paddestoel en de Noordersingel gesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer kan omrijden via de Meerweg en de brug over de Meertocht. (meer)

Wild West aan het Westerplein

arrestatieteam
Het arrestatieteam gaat richting het pand van de
ING Bank om het te doorzoeken.


Berkel en Rodenrijs - Passanten keken hun ogen uit en de sfeer was gespannen; woensdagochtend 8 augustus werd een deel van het Westerplein en de Gemeentewerf door de politie afgezet. Er kwam een lint rond de ING Bank en iedereen werd afgeraden daar in de buurt te komen. (meer)

Veehouders houden nieuws over MKZ goed in de gaten

MKZ
De overlast van MKZ en blauwtong valt gelukkig mee;
de poep van ganzen is veel hinderlijker, aldus de veehouder.


Lansingerland - Lansingerland telt nog slechts een handjevol veehouders. Net als alle collega's elders in het land houden zij al het nieuws over het in Engeland uitgebroken mond- en klauwzeer (MKZ) nauwlettend in de gaten.
"Vorige keer was er paniek in oktober en dit jaar al in augustus. (meer)

Auto ramt pui

Bleiswijk - Politiemensen zagen in de nacht van zaterdag op zondag een auto rijden op de N209, die opviel doordat deze nogal slingerde. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor richting de Hoekeindseweg. (meer)

Aanrijtijden ambulances nader bekeken

Lansingerland - De CDA-Statenfractie Zuid-Holland heeft op 13 augustus schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de aanrijtijden van ambulances. De norm van 15 minuten wordt in veel gemeenten van Rotterdam-Rijnmond niet gehaald. (meer)

Onder invloed weggereden

Berkel en Rodenrijs - Na een aanrijding op de hoek van de Westersingel en de Noordeindseweg reed maandagmiddag een der automobilisten weg van de plaats van het ongeval. Een getuige achtervolgde hem en wachtte vervolgens bij zijn op het Westerplein geparkeerde auto tot de bestuurder weer terug zou komen. Hij kreeg daarbij assistentie van enkele agenten die net op dat moment patrouilleerden. Toen de automobilist, die eveneens schade bleek te hebben aan de voorzijde van zijn auto, arriveerde werd hij aangehouden. De man - een 79-jarige Berkelaar - bleek onder invloed.

Afval in brand gestoken

Berkel en Rodenrijs - Woensdagmiddag 8 augustus kwam er om vijf uur een melding binnen van brand bij een bedrijf aan de Roelof Kromkampweg. Op dat moment waren vermoedelijk kassenbouwers actief met het verbranden van vuil. Het aangrenzende weiland liep daardoor schade op.

Eerste hulp geboden

Bergschenhoek - Door zeer adequaat handelen heeft een passant woensdagochtend 8 augustus erger voorkomen na een eenzijdig ongeval aan de Berkelseweg. Daar reed rond half vijf een 19-jarige Berkelse op haar scooter. (meer)

Dance Parade muzikaal verlopen

Rotterdam - Er heerste alom tevredenheid over het verloop van de Dance Parade, waarbij zaterdag 40 praalwagens door het centrum van Rotterdam trokken. Er deden zich geen bijzondere incidenten voor. De tocht door de stad startte om drie uur 's middags en eindigde rond negen uur in de avond. Het geheel had een feestelijk verloop. (meer)

Noordeindseweg favoriet bij snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs - Ook vorige week werden weer snelheidscontroles uitgevoerd. Dinsdagochtend en -middag op de Klapwijkseweg en de Noordeindseweg controleerde men op snelheid. Tussen half elf en kwart over elf reden 60 van de 270 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, waar 50 het maximum is. Tussen ťťn en drie uur 's middags reden op de Noordeindseweg 57 van de 715 passanten te hard. Hier was 89 km/u de hoogst gemeten snelheid.

Met 147 over de Doenkade

Rotterdam - Donderdagochtend tussen half negen en negen uur werd op snelheid gecontroleerd langs de Doenkade. Van de 292 passanten reden er 22 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 147 km/u, waar 80 het maximum is. 's Middags werd tussen ťťn en drie uur opnieuw gecontroleerd. Toen reden er van de 1050 bestuurders 68 te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 128 km/u.

Imkerij De Moerbei op RNN7

Bergschenhoek - Op zaterdag 11 augustus om 17.15 uur deed Imkerij De Moerbei uit Bergschenhoek mee met de maandfinale in het tv programma 'Het leukste bedrijf van Nederland', waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld zijn of haar stem uit te brengen.


(meer)

Dierenberichten (week 33)

Lansingerland - De Dierenbescherming wil informatie over een aantal dieren. Wie wil reageren of zelf een vermist/gevonden dier wil aanmelden, kan bellen naar Amivedi: 0184 - 661509 of www.amivedi.nl. Het telefoonnummer van de egelopvang is 079 - 3290450. Voor algemene vragen over de dierenbescherming kan men bellen naar: 010 - 5214760. Website Dierenbescherming 3B-Hoek: http://www.dierenbescherming3bhoek.nl.

Vermist
-kater, cypers, gechipt, woont in Berkel en Rodenrijs, Overbuurtseweg, Bleiswijk;
-kater, cypers-bruin/witte voeten voor, poten achter, neus, buik, van Vredenburchlaan, Bergschenhoek;
-lapjespoes, is zwanger, Celsiusstraat, Berkel en Rodenrijs;
-Rozalla parkiet, rood, blauwe staart, Snippendreef, Bleiswijk;

Gevonden
-Jack Russel, reu, wit met bruine vlekken, Hoekeindseweg, Bleiswijk;
-kater, ongecastreerd, cypers, Spinel, Berkel en Rodenrijs;
- kitten(s), cypers, achter Zestienhoven, Berkel Rodenrijs;
-kat, cypers-grijs/witte onderkant, streep tussen ogen, Clausstraat, Bergschenhoek;
-konijn, zwart, staande oren, Mesdagstraat, Bleiswijk;
-eend, wit /zwarte snavel, tam, Dr. Vlamingstraat, Berkel en Rodenrijs;
-kanarie, lichtgeel met een klein beetje oranje bij ogen, Ortheliusdreef, Bergschenhoek.


Goed tehuis gezocht voor
-jonge katjes
-poes, gesteriliseerd, cypers, 3jaar, voor bij tuinders, maneges enz.

Attentie
Wegens gezondheidsredenen wil Ingrid de Greef, die wekelijks de dierenberichten verzorgd, stoppen (tijdelijk ??) met haar werk voor Amivedi en ze zou heel graag een vervanger willen hebben die haar werk wil/kan voortzetten. Het moet iemand zijn met veel vrije tijd en veel liefde voor dieren en mensen. Voor meer informatie hierover kan men haar bellen: 010-5121937.

Berkel en Rodenrijs

Winterprogramma NBvP Vrouwen van Nu
Berkel en Rodenrijs- De NBvP Vrouwen van Nu biedt de komende maanden weer een aantal interessante lezingen en cursussen aan. De lezingen zijn 's avonds en de cursussen zowel overdag als 's avonds. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2de en 4de donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 23 augustus is: courgettesoep, Spaanse balletjes en pindasaus, bami goreng, kroepoek, appelmoes, hopjesvla, koffie of thee. (meer)

Bleiswijk

Inloop senioren in De Leeuwerik
Bleiswijk - Dagelijks bezoeken veel senioren het ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om deel te nemen aan ťťn of meer van de vele activiteiten. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. (meer)

Nordic Walking

Kennismaking
Lansingerland - Martin den Otter, INWA instructeur, start weer met nieuwe kennismakingslessen en cursussen Nordic Walking. Er zijn kennismakingslessen op donderdag 23 augustus, 30 augustus of 6 september. Aanvang 9.15 uur of 19.00 uur
En zaterdag 25 augustus, 1 of 8 september aanvang, 10.45 uur. De cursussen starten op donderdag 13 september, aanvang 9.15 uur of 19.00 uur en zaterdag 15 september om 10.45 uur. De locatie waar gestart wordt is Manege Hillegersberg, Lage Bergse Bos, Bosweg, Bergschenhoek, te bereiken via de Grindweg of Bergweg-zuid. Men kan zich aanmelden via de website of per telefoon 06-24202464. Voor meer info: www.martindenotter.nl

Autoracen

Chris van der Drift geeft demonstratie tijdens Bavaria City Racing!
Lansingerland/Rotterdam - Chris van der Drift scheurt zondag 19 augustus door de straten van zijn huidige woonplaats. De 21-jarige Rotterdammer neemt met zijn International Formula Master-bolide deel aan de warming-up van het evenement Bavaria City Racing.
Het autosportspektakel wordt dit jaar voor de derde maal gehouden in het centrum van Rotterdam. De verwachting is dat er net als bij de voorgaande edities enkele honderdduizenden mensen getuige zijn van de spectaculaire demonstraties. In het hoofdprogramma racet onder meer Christijan Albers met de Spyker F1 over het smalle stratencircuit en geeft Robert Doornbos een show weg met zijn Champ Car-bolide. Ook A1 Grand Prix Team Nederland is aanwezig en toont haar gloednieuwe livery met Jeroen Bleekemolen achter het stuur.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 149 oude duiven werden zondag 12 augustus gelost vanuit Moeskroen/Menen. Ze vlogen om 13.15 uur weg met zuidwestenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 7, 8 en 9. A.v.d. Burg, 2. M.v.d. Ende, 3 en 5. J. Zeelenberg, 4 en 6. V.d. Berg en 10. D. Lems. Het poultje en de oude duivenpoule werden gewonnen door V.d. Berg met prijs 6. De jaarling ging naar A.v.d. Burg met prijs 11. Een groep van 602 jonge duiven vloog eveneens om 13.15 uur weg vanuit Moeskroen/Menen. De eerste tien die hiervan binnen kwamen waren van: 1. H. Dersjant, 2 en 9. J.v.d. Berg, 3. V.d. Berg, 4. Erik en Jasper de Vreede, 5 en 7. C. Rutten, 6 en 8. W.v.d. Kooy en 10. J. Maree.
Het poultje werd gewonnen door B.v.d. Burg met prijs 12. De jaarling was voor V.d. Berg met prijs 37.

Eindelijk zomer!

eindelijk zomer
Jong en oud genoot in en langs het verkoelende
water in speeltuin De Kievit.


Lansingerland - Eindelijk lijkt de zomer neergestreken in Lansingerland. Zowel zaterdag als zondag, maar ook de daaraan voorafgaande dagen, trokken de zonliefhebbers er massaal op uit om met elkaar te genieten van de zich dit jaar nog schaars vertoonde zon. (meer)

Na zonneschijn kwam regen

ongeval N471
De wagen belandde ondersteboven in de berm,
maar de chauffeur kwam er ongedeerd vanaf.


Berkel en Rodenrijs - Maandagmiddag 6 augustus gebeurde er een eenzijdig ongeval op de splinternieuwe rotonde van de N471 tussen Rotterdam en Berkel en Rodenrijs. (meer)

De derde braak op rij

vijfde poging dit jaar
De vijfde poging in twee jaar tijd.

Bergschenhoek - In de nacht van maandag op dinsdag rond de klok van ťťn uur werd een ramkraak gezet aan de achterzijde van het pand van Cookers in de Vlashoeck te Bergschenhoek. (meer)

Met gestolen motorscooter onderuit

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van heling.
Surveillerende agenten werden zaterdagochtend rond half drie door omstanders op de Oostersingel aangesproken dat er iemand van zijn motorscooter was gevallen en ondermeer met een hoofdwond op de grond lag. (meer)

Vrouw mishandeld

Bergschenhoek - Een 49-jarige Hoeksenaar werd vrijdagavond aan de Astertuin aangehouden voor huiselijk geweld nadat hij een 43-jarige vrouw had mishandeld.

Controle op Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - Om de verkeersveiligheid nog verder te vergroten werd woensdagochtend tussen half elf en half twaalf een verkeerscontrole gehouden op de Noordeindseweg.
In totaal kregen 21 van de in totaal 560 passanten een bekeuring voor onder meer het overschrijden van de maximumsnelheid (14), het niet dragen van de autogordel (6) en het niet handsfree bellen (1). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur waar 50 gereden mag worden.

Inbraak in winkel

Bergschenhoek - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in een winkel aan het Smitshoek een ruit ingegooid, waarna onbekenden er vandoor gingen met grote flessen bier. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met de noorderzon verdwenen

Bergschenhoek - Via Marktplaats probeerde een 30-jarige Hoeksenaar vrijdagavond 3 augustus zijn motor te verkopen. Er kwam een gegadigde langs voor een proefrit, maar die verdween spoorslags met de motor om niet meer terug te keren naar de ds. van Couwenhovenlaan.

Dronken brokkenmaker aangehouden

Bleiswijk - Zaterdagavond vond op de Overbuurtseweg een aanrijding plaats waar drie auto's bij betrokken waren. Een 30-jarige Rotterdammer werd aangehouden nadat hij achterop een andere auto was gereden die vervolgens een derde wagen beschadigde. Hij bleek onder invloed en blies 1.6 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De inzittenden van de auto die hij aanreed moesten met spoed naar het HMC in Den Haag worden vervoerd. De drie auto's konden worden weggetakeld.

Dozen aluminium gestolen

Berkel en Rodenrijs - Vanaf een bouwterrein aan de Abraham Molenaarweg werden in de nacht van donderdag op vrijdag drie dozen aluminium ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politiewagen ingehaald

Berkel en Rodenrijs - Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats haalde maandagmiddag met hoge snelheid - hij reed 85km per uur - een politiewagen in die op de A.H. Verweijweg reed. De man werd staande gehouden en kon meteen een boete betalen.

Internationale jeugduitwisseling heeft basis langs de Hoeksekade

greenvalley
Tijdens de openingsceremonie in Bergschenhoek toonden
de jongeren allemaal de vlag van het land waar zij vandaan
komen.


Bergschenhoek - De Lionsclubs in zone 1B - met daarin onder andere de Lions uit Lansingerland, Delft, Maasland, Maassluis, Nootdorp-Pijnacker en Westland - organiseren
van 24 juli tot 4 augustus een internationaal jeugduitwisselings programma: Greenyard Outdoor Valley. (meer)

Windas Festival eert inwoonster Annie M.G.Schmidt

VOFdekunst
V.o.f. de kunst, bij de jeugd mede bekend geworden
met hun vertolkingen van de 'Annie-liedjes'.


Lansingerland - Tijdens het Windas Festival op zaterdag 1 september wordt ťťn van de beroemdste inwoners van Berkel en Rodenrijs - Annie M.G.Schmidt - uitgebreid in het zonnetje gezet. Op de kindermiddag zal de bekende formatie V.o.f.. de Kunst een gedeelte van het oeuvre van Nederlands populairste schrijfster ten gehore brengen. (meer)

Aankomst eerste parasolvlucht uit Turkije

Eerste parsolvlucht
Een van de onfortuinlijke vakantiegangers wordt
bij het verlaten van het toestel terzijde gestaan door
medewerkers van de hulpdienst, waarna hij per
ambulance huiswaarts toog.


Lansingerland/Rotterdam - Vrijdag 27 juli landde de eerste parasolvlucht met vakantiegangers vanuit Turkije. Aan boord bevonden zich Nederlanders die om medische redenen hun vakantie moesten afbreken en onder begeleiding terug naar huis werden gebracht. (meer)

Paranormale avond met tv sterren

Paranormale avond met sterren
Petra Lakerveld uit Berkel en Rodnrijs organiseert samen
met een collega een paranormale avond in Berkel en Rodenrijs.


Lansingerland - Op dinsdagavond 14 augustus zullen de Berkelse Petra Lakerveld en Liesbeth van Dijk - bekend als finalisten van het veelbekeken tv programma Het Zesde Zintuig - samen een paranormale avond organiseren in 't Raedthuys aan de Westersingel 80 in Berkel Centrum. (meer)

Clara Veenman toont werk in De Leeuwerik

Clara Veenman
Clara Veenman met een van haar schitterende
aquarellen.


Bleiswijk - Al vele jaren verzorgt Clara Veenman de exposities in de ontmoetingsruimte van De Leeuwerik. (meer)

Plaswijckpark DierenDag beleefde natte start

Plaswijkpark
Deze papegaai had het prima naar zijn zin samen
met de jeugdige bezoeker.


Lansingerland/Rotterdam - Niet 4 oktober maar zondag 29 juli organiseerde Plaswijckpark in samenwerking met Kids For Animals Plaswijckpark DierenDag. (meer)

Vakantiewerk (deel 2)

Vakantiewerk Roel
Het contact met de kinderen is summier,
maar Roel heeft het goed naar zijn zin in het SFG.


Lansingerland - De scholen hebben allemaal de deuren gesloten; de vakantie is begonnen. Voor veel leerlingen uit het voortgezet onderwijs betekent de vakantie niet alleen uitrusten en boeken kaften, maar ook dagelijks actief in een vakantiebaantje. (meer)

Containers in brand

Berkel en Rodenrijs - In het weekend stonden diverse containers in brand bij een bedrijf aan de Laan van Romen. De brandweer kwam ter plaatse om de brandjes te blussen. Men is op zoek naar getuigen van deze voorvallen.

Gasleiding kapot getrokken

Berkel en Rodenrijs - Tijdens graafwerkzaamheden langs de Noordeindseweg werd een gasleiding kapot getrokken. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en Eneco dichtte het lek.

Te snel gereden

Berkel en Rodenrijs - Maandagochtend 23 juli werden snelheidscontroles uitgevoerd langs de Noordeindseweg. Van de 403 passanten die tussen half tien en elf uur langs kwamen reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid bleek 82 waar 50km gereden mag worden.

Kentekenplaten meegenomen

Berkel en Rodenrijs - Van diverse auto's die geparkeerd stonden in de Esdoornlaan, de Ds. Van Koetsveldstraat, de Huygenslaan, Topaas en de Wethouder Schipperstraat werden kentekenplaten ontvreemd. De politie raadt alle gedupeerde automobilisten aan hiervan aangifte te doen.

Onder invloed

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 28 juli werd op de Oostmeerlaan een 28-jarige Berkelse automobilist staande gehouden. Hij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben met als gevolg, dat zijn auto in beslag werd genomen en hij tevens zijn rijbewijs kon inleveren.

Aanrijding met letsel

Bleiswijk - Een 40-jarige automobilist kon 21 juli een aanrijding niet vermijden toen een 6-jarig jochie vanachter een kliko - hij speelde verstoppertje - de rijweg van de Karel Doormanlaan opliep. Het kind werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij klaagde over een pijnlijke pols.

Kop-staart aanrijding

Bleiswijk - Vier auto's bleken betrokken bij een kop-staart aanrijding op de Merenweg. Een 29-jarige vrouw uit Boskoop en haar 3-jarige kind werden gewond naar het Lange Land Ziekenhuis vervoerd.

Scooter ingeleverd

Bergschenhoek - Woensdag 25 juli kon een 14-jarige Hoeksenaar zijn scooter inleveren waarmee hij op het Sporthoekpad rondreed. Hij was niet alleen te jong voor de scooter, maar reed tevens zonder helm.

Oldtimerstennistoernooi schept onderlinge banden

Oldtimer toernooi triomf
Boven de 50, maar nog steeds in topvorm.

Bergschenhoek - Drie dagen land - 24, 25 en 26 juli, waren de banen van LTC Triomf het middelpunt van het jaarlijkse Oldtimerstoernooi. (meer)

Varend Corso op 3, 4 en 5 augustus

Lansingerland/Westland - Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend, uniek en kleurig evenement. Dit jaar wordt het corso gehouden op 3, 4 en 5 augustus. Zo'n zestig fraaie, met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen via een 80 kilometer lange route door de kernen van de gemeente Westland en door de gemeenten Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag en Delft. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut