Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Vissen

Zomeravondcompetitie van De Bleiberg.
Bleiswijk -Woensdag 18 juli werd er gevist in de Rotte bij Zevenhuizen/molengang.
Het was mooi weer en er is redelijk gevangen, maar helaas niet veel brasem. Totaal was de vangst 26kg. De individuele uitslag van deze avond: 1. Wim Broer(4,25 kg.), 2. Aad Bos(3,9 kg.), 3. John Bierens(2,425 kg.). Na acht avonden is de totaalstand van de vijf beste scores: 1. Piet Rotteveel(16), 2. Peet van Mullem(18), 3. Aad Bos(22).
Woensdag (vanavond) volgt de laatste wedstrijd en het zal erg spannend worden, want niemand is nog zeker van de eindstand; de man met de sterkste zenuwen zal deze bloedstollende finale winnen! De deelnemers vissen woensdag 25 juli aan de Ant.Lionweg in Bergschenhoek en dat is erg moeilijk viswater; leuk om daar de finale te vissen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - In de Ronde van Wezup, een wedstrijd voor Nieuwelingen over 80 kilometer, stonden Mark Heemskerk, Guido Windmeijer en Richard Lamens van de Pedaalridders aan het vertrek van een groot en sterk deelnemersveld. Het was een grote plaatselijke ronde met veel bochten; halverwege de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 5 renners en daarachter het grote peloton met daarin Mark, Guido en Richard.
Het peloton zag geen kans om naar de kopgroep te rijden, daar de samenwerking van het peloton niet optimaal was, de bel klonk voor de laatste ronde en Mark Heemskerk zag kans vanuit een massasprint te ontsnappen uit het peloton en zich naar een verdienstelijke 6e plaats te rijden. Guido werd 12e en Richard die opgesloten zat in het peloton werd 19e.
Volgende week zullen de Nieuwelingen van de Pedaalridders onder begeleiding van ploegleider Age v.d. Lely aan de start staan van een groot landelijk Nieuwelingentoernooi in Assen, een 5 dagen durende etappe wedstrijd, waarbij de renners van de Pedaalridders hoge ogen zullen gooien.

Ronde van Sliedrecht
Lansingerland - In de Ronde van Sliedrecht voor Amateurs maakte Pedaalridder William de Wolf deel uit van een kopgroep van 10 renners. De kopgroep zag kans de voorsprong te vergroten ten opzichte van het peloton. Het werd een lastige aankomst, maar Pedaalridder William plaatste zich op een verdienstelijke 7e plaats.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 344 duiven werden zaterdag 21 juli gelost voor een wedvlucht vanuit Bouillon. Ze vlogen om 08.00 uur weg met zuidwestenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1. H. Kennepohl, 2. B.v.d. Burg, 3. M.v.d. Ende, 4 en 8. V.d. Berg, 5. D.v.d. Vrede, 6. A.v.d. Burg, 7 9. D. Lems, 10. J.v.d. Berg.

Atletiek

Kievitenpupillen succesvol
Bleiswijk - Zaterdag 10 februari waren de kievitenpupillen met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de vierde en laatste cross in Alphen aan den Rijn. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 11 juli viste HSV De Bleiberg op de vissteigers aan de Rubenslaan in Bergschenhoek. Prachtige locatie, goed weer maar weinig vis; er werd bijna geen brasem gevangen. (meer)

Honkbal

Hawks - Orioles: 11-10
Bergschenhoek - Orioles heeft in een bizarre wedstrijd twee punten laten liggen. De ploeg uit Bergschenhoek gaf een voorsprong van vijf punten in de laatste inning weg. (meer)

Wielrennen

De Pedaalriders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - In de regionale tijdrit selectiewedstrijd in Maasdijk, waarin Mark Heemskerk en Richard Lamens aan het vertrek stonden voor een afstand van 15 km, werden voor het eerst speciale tijdritfietsen beschikbaar gesteld door de ploegleider van de Pedaalridders Age van de Lely en niet zonder succes. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 14 juli werden om 7.30 uur in Mariembourg bij zuidenwind 672 oude duiven gelost voor een wedvlucht. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1. M. & J. de Veld, 2, 9 en 10. D. v.d. Vrede, 3. L.A. Kooke, 4, 5 en 8. M. v.d. Ende, 6. A. v.d. Burg, 7. W. Hulzinga.
Zaterdag werden om 7.30 uur in Mariembourg ook 698 jonge duiven voor een wedvlucht gelost. De eerste tien: 1. Comb. van Rossum Verwey, 2, 4, 5 en 6. M. v.d. Ende, 3. Erik & Jasper de Vreed, 7. B. v.d. Burg, 8 en 9. mw. V.d. Berg en 10. W. v.d. Kooy.

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 4 juli viste HSV De Bleiberg in de Rotte bij Zevenhuizen waar voor het eerst de luxe vissteigers bewonderd werden en waarvan enkele vissers mochten profiteren. Er kon gelukkig precies tussen de buien door gevist worden en met de wind was het net te doen. De vangst viel dan ook niet tegen: totaal 32,5 kg en per persoon 1,8 kg. De uitslag van deze avond: 1. Aad Bos (4,3 kg.), 2. Peet van Mullem (3,25 kg.), 3. Ben v.d. Berg (3,225 kg.).
Na zes avonden is de totaalstand van de vijf beste scores: 1. Piet Rotteveel (18 p.), 2. Richard Orta (28 p.), 3. Peet van Mullem (31 p.). Er zijn nog drie wedstrijden te vissen en er kan nog van alles veranderen in de top. Woensdag 11 juli wordt aan de Rubenslaan in Bergschenhoek gevist.

Wielrennen

De Pedaalriders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Een grote internationaal deelnemersveld van ongeveer 180 renners stond aan het vertrek in het prachtige heuvelachtige landschap in Heinsbergen (Duitsland) met hier en daar vals plat en enkele klimmetjes. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 7 juli werden om 7.15 uur in Breisach bij west-zuidwestenwind 288 oude duiven gelost voor een wedvlucht over ongeveer 490 kilometer. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1, 6, 7, 9 en 10. M. & J. de Veld, 2, 4 en 5. mw. V.d. Berg, 3, M. v.d. Ende en 8. B. v.d. Burg.
In totaal 770 jonge duiven werden zaterdag in Pommeroeul gelost voor een wedvlucht over 180 kilometer. Ze vlogen om 08.05 uur weg bij west-zuidwestenwind. De eerste tien: 1 en 2. P. Coenraadts, 3. L. v.d. Berg, 4. A. v.d. Burg, 5 en 7. J. Zeelenberg, 6. Comb. van Rossum Verwey, 8. J. v.d. Berg, 9. B. v.d. Burg en 10. B. van Rossum.
Tot slot vlogen zaterdag 7 juli om 08.05 uur eveneens vanuit Pommeroeul 390 oude duiven voor een wedvlucht. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1, 4 en 5. M. v.d. Ende, 2 en 7. D. v.d. Vrede, 3. J. Zeelenberg, 6 en 10. D. Lems, 8. A. v.d. Burg en 9. L.A. Kooke.

Paardensport

Westernwedstrijd HC De Rottemeren
Bleiswijk - Op 8 juli wordt er op manege HC De Rottemeren een grootse westernwedstrijd gehouden. Zeer bekende ruiters en amazones zullen die dag hun rijstijl aan het publiek laten zien. Er wordt ook op een hengst gereden met een zeer bekende naam; alhoewel de organisatie deze naam nog niet mag verklappen, zullen ruiters waarschijnlijk wel weten welke hengst bedoeld wordt. Op de buitenplaats van de manege wordt een erg leuk strodorp gebouwd met sfeervolle kraampjes waarbij van alles te koop wordt aangeboden. Ook zijn er diverse snacks te verkrijgen. Manege HC Rottemeren organiseert het evenement onder de naam HCR Summer Event, aanvang 10.00 uur.

Korfbal

Weidevogels zoekt recreanten
Bleiswijk - Ter aanvulling van het recreanten/midweekteam zoekt Korfbalvereniging Weidevogels spelers en speelsters die het leuk vinden om (weer) eens een (korf)balletje te gooien. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 27 juni werdgevist in de plas in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Renners van de Pedaalridders vielen afgelopen weekend tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Zuid-Limburg voor belofte renners massaal in de prijzen. Jos van Emde maakte deel uit van een omvangrijk peloton, waarbij al vroeg in de wedstrijd een kopgroep was ontstaan van drie renners. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 30 juni werden om 8.30 uur in Oudenaarde bij westenwind 902 jonge duiven gelost voor een wedvlucht. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 4. mw. V.d. Berg, 2, 3 en 5. P. Coenraadts, 6. L. v.d. Berg, 7, 8 en 9. B. v.d. Burg, 10. Comb. van Rossum Verwey.
In totaal 490 oude duiven werden zaterdag 30 juni in Creil voor een wedvlucht gelost. Ze vlogen om 07.00 uur weg bij westenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 7. B. v.d. Burg, 2. D. v.d. Vrede, 3. Mw. V.d. Berg, 4, 8 en 9. A. v.d. Burg, 5 en 6. M. v.d. Ende, 10. J. Zeelenberg.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut