Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Westlander Ewald van Vliet voorgedragen als burgemeester van Lansingerland

Burgemeester van Vliet
Ewald van Vliet de nieuwe burgemeester van
Lansingerland.


Lansingerland - Ewald van Vliet, nu nog wethouder voor GemeenteBelang Westland in die gemeente, is door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad voorgedragen als burgemeester van Lansingerland. (meer)

Drie onderdoorgangen zullen West en Oost gaan verbinden

Drie onderdoorgangen
Er worden drie onderdoorgangen gemaakt.
(tekst en foto: John Hofman)


Berkel en Rodenrijs - De ondertunneling van het spoor in Westpolder is in volle gang. Dinsdag 17 juli werd er een perstocht georganiseerd door het Communicatiebureau Vinexprojecten van de gemeente Lansingerland. (meer)

Op de fiets door de wijk

Op de fiets
Op de fiets door Bleiswijk.

Bleiswijk - Vorige week was Bleiswijk aan de beurt om een bezoek te krijgen van burgemeester en wethouders van Lansingerland. Op de fiets vertrokken ze dinsdagochtend voor een tocht door de straten en wijken. (meer)

Hoed u voor schapen

schaapskude

Bergschenhoek - Hoeksenaar Hans Cieremans legde een bijzonder verkeersbord op de gevoelige plaat vast.Het zal waarschijnlijk voor Lansingerland een uniek en mogelijk een voor de eerste keer geplaatst bord zijn en laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Feest bij Okidoki

Okidoki
Er werden heel wat kabouters gesignaleerd
tijdens het afsluitende zomerfeest bij Okidoki.


Bergschenhoek - Bij peuterspeelzaal Okidoki te Bergschenhoek was het in de week van 16 tot en met 20 juli groot feest. (meer)

Een stralende huwelijksdag

Juf Linda

Lansingerland- Vrijdag 13 juli was de grote dag voor juf Linda en haar partner Richard. Ook de kinderen van groep 3b van CBS De Regenboog hadden maandenlang naar deze dag uitgekeken. (meer)

Zestiende Kraalberg Oldtimer Misterytoer

oldtimers
Een impressie van vorig jaar.

Lansingerland/Rotterdam - Op zaterdag 29 september organiseert Lionsclub Rotterdam Kraalberg voor de 16e achtereenvolgende keer een Oldtimertocht waarvan de gehele opbrengst ten goede komt van het goede doel Stichting Dance Club-The Hit in Barendrecht. (meer)

Zomerfeest bij De Vlinder

Zomerfeest

Berkel en Rodenrijs - Ook dit jaar was het weer groot feest tijdens het Zomerfeest van Kinderdagcentrum De Vlinder. (meer)

Tweede boek Diana van Bezouwen in de winkel

tweede boek
Diana van Bezouwen heeft door het schrijven
een andere kijk op mensen gekregen (tekst en
foto John Hofman).


Bergschenhoek - 'Ik had je zo lief', is de mooie titel van het tweede boek van de even zo mooie schrijfster Diana van Bezouwen. (meer)

Straatfeest Gouden Griffelbuurt

Straatfeest
Straatfeest met een luchtje.

Berkel en Rodenrijs - Medio juli kregen bewoners rond het pleintje aan de Willem Wilminkstraat, de Anne de Vriessingel en een stukje Alet Schoutensingel een uitnodiging voor een straatfeest. (meer)

Heembouw slaat eerste paal

Eerste paal
De eerste officiŽle paal van het bedrijfsverzamelcomplex
zit erin. Samen met de wethouder wordt nog even naar het
resultaat gekeken: goed geheid!


Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 18 juli werd de eerste officiŽle paal geslagen voor bedrijvencentrum B2B op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Wethouder Naushad Boedhoe van de gemeente Lansingerland werd uitgenodigd deze handeling te verrichten, daarbij terzijde gestaan door Matthijs Raak, directeur van Heembouw. (meer)

Openstelling Historisch Centrum Ons Verleden

Museum

Lansingerland/Zevenhuizen - Op zaterdag 28 juli zal vanaf om 14.00 uur in het Historisch Centrum Ons Verleden aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen bij de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de tentoonstelling 'Zevenhuizen-Moerkapelle schildert Zevenhuizen-Moerkapelle' te zien zijn. (meer)

'Stellig maar onzeker' stijgt boven tijd en ruimte uit

God is geen man met baard
Onder heet beeld van Augustinus (links) bekijken
Paul en dochter Sophie het kersverse eerste exemplaar
van het boek 'Stellig maar onzeker'.


Berkel en Rodenrijs - "Met dit boek maak ik niet alleen een wandeling langs de gedachten van Augustinus, maar het uiteindelijk resultaat kan tevens een bijdrage leveren aan een tolerante samenleving. Want wat christenen, moslims en joden tot op de dag van vandaag bindt is het besef dat God onkenbaar en onuitsprekelijk is." (meer)

Harry Wooning met pre-pensioen

Harry wooning
Harry nam afscheid van zijn werk.

Bleiswijk - Na ruim achttien jaar werkzaam geweest te zijn bij F&R Transport gaat Harry Wooning genieten van z'n vrije tijd. (meer)

Jeanne haalt § 2.031, - op voor Wereld Natuur Fonds

Jeanne
De enthousiaste Ranger.
(tekst en foto: John Hofma


Berkel en Rodenrijs - Ze heeft het 'm weer geflikt! Jeanne Rutgers(10) uit Berkel en Rodenrijs zet zich ieder jaar in voor acties van het Wereld Natuur Fonds(WNF) en weet daarmee steeds weer in de prijzen te vallen. (meer)

Opa Van der Burg viert feest

Opa vd Burg
Er was veel belangstelling voor de fraaie bloemen.

Berkel en Rodenrijs - Opa Van der Burg werd zondag, toen hij de respectabele leeftijd van 90 jaar bereikte, door zijn kinderen verrast op een ritje in een fraaie open koets. Na de eucharistieviering stopte de met fraaie bloemen versierde tweespanner voor de deur van Huize Sint Petrus, waarna de totaal verraste jarige mocht instappen om hem naar de feestlocatie elders in het dorp te brengen. (meer)

'Imkerij de Moerbei' door naar de maandfinale

Bergschenhoek - In de uitzending van zaterdag 4 augustus presenteert 'Het leukste bedrijf' van RNN7 een maandcompilatie, waarin alle maandfinalisten te zien zijn met een gedeelte van hun bedrijfsitem. Ook Imkerij De Moerbij uit Bergschenhoek is daarbij van de partij. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Rotondenieuws
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 25 augustus is het openingsfeest in Rotonde. Het nieuwe seizoen zal worden gestart met het themafeest Moulin Rouge waarbij gepaste kleding natuurlijk een must is! In de tussenliggende weken zal Rotonde wel iedere vrijdag en
zaterdag geopend zijn met Rotocafť voor de "niet-vakantiegangers". (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag is er prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is dicht tot vrijdag 8 september
Maandag 20 en 21 augustus is de soos wel open voor de Megafundagen. (meer)

Regio

Natuurwandelingen Koornmolengat
Lansingerland/Zevenhuizen - Natuur- en Vogelwacht Rotta is weer begonnen met de jaarlijkse zomeravond wandelingen door en om het Koormolengat. Gestart wordt elke vrijdagavond om 19.00 uur bij de brug over de Hennipsloot tussen het zwembad en restaurant De Roerdomp te Zevenhuizen. (meer)

Coalitie houdt rijen gesloten in debat over tracť ZoRo bus

Lansingerland - 'We praten hier over een besluit waar eigenlijk iedereen tegen is' zo vatte Elske van Amelsfort-van der Kam (PvdA) het debat over het gewijzigde ZoRo tracť samen dat vorige week donderdag in de raadsvergadering plaatsvond. (meer)

Plaswijckpark DierenDag in samenwerking met Kids For Animals

Lansingerland/Rotterdam - Niet 4 oktober maar op zondag 29 juli organiseert Plaswijckpark in samenwerking met Kids For Animals haar Plaswijckpark DierenDag. (meer)

Wilde dieren bij Zomerbloemententoonstelling

Naaldwijk- Tijdens de 22e Zomerbloemententoonstelling zullen in het H. Geesthofje verschillende wilde dieren te zien zijn. Het bedrijf Artopya uit 's-Gravenzande plaatst daar dierenfiguren in het kader van het thema 'Lekker Wild'. (meer)

Sint Franciscus Gasthuis registreert burgerservicenummer

Lansingerland/Rotterdam - Als koploper in de landelijke pilot elektronisch medicatiedossier startte het Sint Franciscus Gasthuis op maandag 23 juli officieel met het registreren van het burgerservicenummer. (meer)

Vakantiesluiting Speel-o-theek 'De Vlieger'

Bleiswijk - In de zomervakantie is Speel-o-theek 'De Vlieger' geopend op maandag 23 juli en maandag 27 augustus van 18.30 tot 20.00 uur. Alle overige dagen en tijden is zij gesloten. Vanaf 3 september is De Vlieger weer geopend op de reguliere tijden; maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur, maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur en woensdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. (meer)

Decubitus verdient eigen protocol

Zoetermeer - Decubitus, ook wel bekend als doorligplek, behoeft een intensieve behandeling om te genezen. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie van De Bleiberg.
Bleiswijk -Woensdag 18 juli werd er gevist in de Rotte bij Zevenhuizen/molengang.
Het was mooi weer en er is redelijk gevangen, maar helaas niet veel brasem. Totaal was de vangst 26kg. De individuele uitslag van deze avond: 1. Wim Broer(4,25 kg.), 2. Aad Bos(3,9 kg.), 3. John Bierens(2,425 kg.). Na acht avonden is de totaalstand van de vijf beste scores: 1. Piet Rotteveel(16), 2. Peet van Mullem(18), 3. Aad Bos(22).
Woensdag (vanavond) volgt de laatste wedstrijd en het zal erg spannend worden, want niemand is nog zeker van de eindstand; de man met de sterkste zenuwen zal deze bloedstollende finale winnen! De deelnemers vissen woensdag 25 juli aan de Ant.Lionweg in Bergschenhoek en dat is erg moeilijk viswater; leuk om daar de finale te vissen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - In de Ronde van Wezup, een wedstrijd voor Nieuwelingen over 80 kilometer, stonden Mark Heemskerk, Guido Windmeijer en Richard Lamens van de Pedaalridders aan het vertrek van een groot en sterk deelnemersveld. Het was een grote plaatselijke ronde met veel bochten; halverwege de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 5 renners en daarachter het grote peloton met daarin Mark, Guido en Richard.
Het peloton zag geen kans om naar de kopgroep te rijden, daar de samenwerking van het peloton niet optimaal was, de bel klonk voor de laatste ronde en Mark Heemskerk zag kans vanuit een massasprint te ontsnappen uit het peloton en zich naar een verdienstelijke 6e plaats te rijden. Guido werd 12e en Richard die opgesloten zat in het peloton werd 19e.
Volgende week zullen de Nieuwelingen van de Pedaalridders onder begeleiding van ploegleider Age v.d. Lely aan de start staan van een groot landelijk Nieuwelingentoernooi in Assen, een 5 dagen durende etappe wedstrijd, waarbij de renners van de Pedaalridders hoge ogen zullen gooien.

Ronde van Sliedrecht
Lansingerland - In de Ronde van Sliedrecht voor Amateurs maakte Pedaalridder William de Wolf deel uit van een kopgroep van 10 renners. De kopgroep zag kans de voorsprong te vergroten ten opzichte van het peloton. Het werd een lastige aankomst, maar Pedaalridder William plaatste zich op een verdienstelijke 7e plaats.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 344 duiven werden zaterdag 21 juli gelost voor een wedvlucht vanuit Bouillon. Ze vlogen om 08.00 uur weg met zuidwestenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1. H. Kennepohl, 2. B.v.d. Burg, 3. M.v.d. Ende, 4 en 8. V.d. Berg, 5. D.v.d. Vrede, 6. A.v.d. Burg, 7 9. D. Lems, 10. J.v.d. Berg.

Nieuwe trainersstaf CVV Berkel rond

Berkel en Rodenrijs- Na de verwikkelingen van de laatste maanden heeft voetbalvereniging CVV Berkel haar trainersstaf voor het nieuwe voetbalseizoen rond. (meer)

Voltooiing sportpark 'Het Hoge Land' vertraagd van start

Lansingerland - Op 19 juli ging de gemeenteraad akkoord met de beschikbaarstelling van een voorbereidingskrediet van § 300.000,- voor de afbouw van sportpark 'Het Hoge Land' in Berkel en Rodenrijs. Dit jaar zal het werk worden aanbesteed, de uitvoering moet geschieden in 2008. (meer)

Yvonne Houweling combineert zelf sporten en sportverzorging

Yvinne Houweling
Drukte voor aanvang van de wedstrijd rond de
ploegleider- en verzorgingswagens van Team
Flexpoint. Rechts Yvonne Houweling, links collega
Ruud Kuipers.


Berkel en Rodenrijs - Terwijl een groot aantal landgenoten zich dagelijks achter de buis (lees tv) plaatst om de verrichtingen van de tourvedetten, met of zonder dopingperikelen, te aanschouwen wordt ook op een lager niveau de wielersport beoefend. En zeker deze zomermaanden zijn de wielerwedstrijden niet weg te denken van de dagelijkse sportpagina's. Zowel dames als heren koersen regelmatig op Nederlandse en buitenlandse wegen.
(meer)

Jaren tachtig herleven

Lansingerland - Op 16 juli zorgde LindaSports voor een spetterende dansvoorstelling, dit keer in sporthal de Emerald in Delfgauw. De presentatie van dit avondvullende spektakel werd verzorgd door Maria Schumm. (meer)

Pupillen Kieviten succesvol bij pupillencompetitie

De kievitten
De pupillen waar De Kieviten met recht trots
op kan zijn.


Bleiswijk - Vijf pupillen van atletiekvereniging De Kieviten hebben dit seizoen meegedaan met de pupillencompetitie van de Regio Zuid Holland Midden. (meer)

Clubkampioenschappen "Tegen Par" op Golfclub De Hooge Bergsche sportief verlopen

golf hoogebergse
(van links boven naar rechts) Marieke Vollebregt, Bouk
van den Dungen, Ger Reckweg, Marleen van der Mijn,
Benedicte Hermans en Miech Hogendijk.


Bergschenhoek - In het weekend van 14 en 15 juli zijn op Golfbaan de Rottebergen de clubkampioenschappen "Tegen Par" gespeeld. (meer)

Synchroonzwemmen met de sterren

Synchroon zwemmen
Roxy won onlangs een bronzen medaille.

Bergschenhoek - In navolging van 'Dancing with the stars', 'Singing with the stars' en 'Skating with the stars' vond vrijdag 13 juli de eerste versie van 'Swimming with the stars' plaats in het Capelse zwembad de Blinkert. (meer)

Wandelen in het Midden-Delflandgebied

Lansingerland/regio - Midden-Delfland is een gebied met uitstekende mogelijkheden om te wandelen en te genieten van natuur en cultuur. Overal is de stad dichtbij, maar toch is Midden-Delfland een nog tamelijk ongerept weidegebied met smalle polderweggetjes. (meer)

Voorbereidingen voor nieuw voetbalseizoen in zicht

Berkel en Rodenrijs - Nog even genieten van de vrije dagen en dan is het zover; maandag 30 juli start Berkel Dames 1 met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.
Hoewel de selectie vanwege vakanties nog niet compleet is gaat men vol goede moed van start en heeft iedereen zin in het nieuwe avontuur in de 1e klasse A.(meer)

Ledenvergadering Christenunie

Lansingerland - Om alvast in de agenda te noteren: op maandag 3 september houdt de Christenunie haar Ledenvergadering in De Bron aan de Rodenrijseweg; aanvang 19.30 uur. Spreker van de avond is Berkelaar Eimert Middelkoop. Minister van Defensie. ChristenUnie

Loterij Anne Frankschool

Bleiswijk - Op de manifestatie van 14 juli werd ten overstaan van ouders de trekking verricht. Omdat op ieder lot naam en adres staat hebben alle prijswinnaars de prijs persoonlijk thuis overhandigd gekregen. Dit werd zeer op prijs gesteld.

Verloren

Een gouden schakelarmband met 7 kinderkopjes en 1 sterrenbeeld. Voor meer informatie: 06-53213671

Stadsregio doet mee met project Met de fiets minder file

Lansingerland - Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu heeft namens de stadsregio Rotterdam haar handtekening gezet voor deelname aan het project Met de fiets minder file. Dit project moet filerijders verleiden om voor korte woon-werk afstanden de fiets te kiezen. In de stadsregio Rotterdam gaat het om het traject A13 Rotterdam - Delft. Het project maakt onderdeel uit van het landelijk programma Fileproof dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft ontwikkeld.

Zomerfeest bij De Paddestoel

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag de dertiende was voor buitenschoolse opvang De Paddestoel zeker geen ongeluksdag; zij vierde namelijk het jaarlijks terugkerende zomerfeest. (meer)

Auto's vernield

Berkel en Rodenrijs - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar de vernieling van de kentekenplaten van vier auto's. Zondag rond het middaguur werd door ťťn van de benadeelden ontdekt dat de kentekenplaten van auto's die geparkeerd stonden op de Luijtensstraat en de Huygenslaan vernield waren. De platen waren omgebogen en van ťťn auto waren de platen in zijn geheel verdwenen. Door de benadeelden werd aangifte gedaan.

Verkeersongeval

Bleiswijk - Op de Merenweg vond zondagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij vier personenauto's betrokken waren en twee mensen letsel opliepen. Omstreeks vier uur reden twee wagens op de Merenweg richting Hoekeindseweg. Twee andere auto's stonden stil voor een verkeersdrempel op de Merenweg. De bestuurder van de achterste personenauto zag niet op tijd dat er geremd werd door z'n voorganger en botste tegen de achterzijde. Vervolgens ontstond de kettingbotsing waardoor vier auto's beschadigd raakten. Een vrouw liep pijn in haar rug op en haar 3-jarige zoontje een bloedneus. Beiden zijn voor onderzoek naar het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer gebracht.

Verdachte inbraak supermarkt aangehouden

Bergschenhoek - Politiemensen van de regio Haaglanden hebben dinsdagochtend een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan De Vlashoeck in Bergschenhoeck. (meer)

Verkeerscontroles op Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - Om de verkeersveiligheid te vergroten werden woensdag 18 juli snelheidscontroles uitgevoerd op de Noordeindseweg. Hier kregen tussen tien en twaalf uur acht automobilisten een bekeuring omdat zij te hard reden. In de middaguren werd tussen drie en vier uur de snelheid nogmaals gecontroleerd op de Noordeindseweg. Hier kregen in totaal twaalf automobilisten een bekeuring voor ondermeer het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen.

Vierstroomzorgring organiseert cursus Babymassage

Lansingerland - In de cursus Babymassage leert men de lichaamstaal van de eigen baby te verstaan. Er zijn vier wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur en deze zijn bedoeld voor ouders van baby's van ongeveer twee tot negen maanden oud. (meer)

Gemiddeld OZB-tarief voor ondernemers gedaald

Lansingerland/Rotterdam - De Kamer van Koophandel Rotterdam onderzoekt jaarlijks de lokale lasten voor ondernemers. De Onroerende Zaak Belasting (OZB) vormt daar het grootste deel van. (meer)

Themabijeenkomst Slaap kindje slaap

Lansingerland - De afdeling Jeugdgezondheidszorg van Vierstroomzorgring organiseert voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar op twee verschillende plaatsen de themabijeenkomst Slaap kindje slaap. (meer)

Kabelpakket nagenoeg onveranderd

Bergschenhoek - De programmaraad BCNZ (Bergschenhoek, Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle) heeft aan kabelexploitant Casema voor de periode najaar 2007 - najaar 2008 geadviseerd het analoge pakket tv-zenders slechts licht te wijzigen. (meer)

Eerste paal voor Netwerk VSP in Lansingerland

Lansingerland - Netwerk VSP, marktleider in het bezorgen van huis aan huis reclamedrukwerk, betrekt in het voorjaar van 2008 een nieuw pand op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Raad akkoord met financieel onderzoek Bleizo

Lansingerland - De gemeenteraad heeft vorige week donderdag unaniem ingestemd met het voorstel van het college om nader onderzoek te doen naar de financiŽle aspecten van een tweetal scenario's voor de ruimtelijke inpassing van station Bleizo. (meer)

Motie nachtvluchten door raad aangenomen

Lansingerland - In zijn vergadering van 19 juli nam de gemeenteraad eenstemmig een motie aan waarin werd uitgesproken dat het huidige nachtvluchtenregime gehandhaafd moet worden. (meer)

Vakantie!!!!

eindelijk Vakantie

Lansingerland - Wat duurde het land dit jaar en wat hebben alle basisschoolleerlingen er reikhalzend naar uitgekeken: het begin van de zomervakantie. (meer)

Vakantiewerk (Deel 1)

Vakantie werk
WC papier is niet alleen lekker licht, maar het vult
ook snel.


Lansingerland - De scholen hebben allemaal de deuren gesloten; de vakantie is begonnen. Voor veel leerlingen uit het voortgezet onderwijs betekent de vakantie niet alleen uitrusten en boeken kaften, maar ook dagelijks actief in een vakantiebaantje. (meer)

Te weinig vrijwilligers dwingt Klaar-over team Bergschenhoek tot stoppen

Klaar overs
De groep klaar-overs werd door wethouder Hans de Rijke
ontvangen en in de bloemetjes gezet (tekst en foto:
John Hofman).


Lansingerland - "We zullen ze nog even, voor de vakanties beginnen, in het zonnetje zetten", moet het gemeentebestuur hebben gedacht. Donderdag 12 juli waren de verkeersbrigadiers (klaar-overs) van Lansingerland uitgenodigd op het gemeentehuis in Bleiswijk. (meer)

Echtpaar Zwijnenburg 60 jaar getrouwd

Echtpaar zwijnenburg
Burgemeester Eenhoorn verraste het bruidspaar met een
boeket bloemen (tekst en foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Het is toch geweldig als je op zo'n leeftijd nog samen mag zijn. Bub (bijna 84) en Maartje (84) Zwijnenburg uit Berkel en Rodenrijs waren zondag 15 juli zestig jaar getrouwd en vierden dit de zaterdag ervoor in 't Raedthuys. (meer)

Geen file, wel leuk en veel bezoekers

Gezelligste file
Martin Huls, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland,
Jeannette Baljeu, portefeuillehouder verkeer en vervoer
Stadsregio Rotterdam en Pieter Smit, regiobestuurder verkeer
en vervoer Stadsgewest Haaglanden, openden gezeten in een
oldtimer de N470 (tekst en foto's John Hofman
)

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Eindelijk is hij er: de N470, althans het Oosttak gedeelte Zoetermeer-Rotterdam. Zaterdag 14 juli was de inwijding van dit gedeelte provinciale weg. Jaren hebben we er op mogen wachten en nu was het dan zo ver. (meer)

Spetterend optreden Nick en Simon

Nick en Simon
Nick en Simon zongen hun bekende liedjes die van
a tot z door het publiek werden meegezongen (tekst en
foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Hevig transpirerend en tegen elkaar aangedrukt stonden de vele fans (vooral dames) donderdag 12 juli amechtig kijkend en vol bewondering te genieten van Nick en Simon, een van de ontdekkingen op muzikaal gebied van de laatste tijd. (meer)

Chinees bezoek aan Bleiswijk

Chinees bezoek
Wethouder Dick van Vliet met naast hem (links op de foto)
de vice-gouverneur van Ningxia.


Lansingerland - Vrijdag 13 juli bracht een delegatie van de Chinese autonome provincie Ningxia een bezoek aan Bleiswijk. (meer)

'Ieder kind is bij ons op school welkom'

Prinses Maxima
Nog even lekker smullen voordat de zomervakantie
begint.


Berkel en Rodenrijs - Er moest nog eerst even worden gesmuld voordat de schoolvakanties beginnen. Donderdagavond 12 juli kwamen leerlingen van de Prinses MŠximaschool met hun ouders naar de gezellige barbecue, als afsluiting van het schooljaar. (meer)

Gezellige afsluiting Speel en Ontmoetingsbijeenkomsten

Afrsluiting Ontmoetingsbijeenkomsten
Er was volop gelegenheid de ezels te aaien en te voeren.

Bleiswijk - Op de woensdagen 4 en 11 juli heeft het Speel- en Ontmoetingsteam samen met de ouders en kinderen het schooljaar succesvol afgesloten bij de Dierenweide 't Ezelsbruggetje in Bleiswijk. (meer)

Pleinmanifestatie Anne Frankschool

Pleinmanifestatie
De kinderen genoten van hun optreden.

Bleiswijk - Zaterdag 14 juli organiseerde de Anne Frankschool een manifestatie op het schoolplein. Het plein was versierd en er stonden genoeg tafeltjes en stoelen om relaxt genietend van een consumptie het geheel te bekijken. (meer)

Tachtig kittens in de Kattenopvang

katten in opvang
Deze katten wachten op een baasje (tekst en foto:
John Hofman).


Bergschenhoek/Rotterdam - De vakantie komt er aan. Men trekt er op uit en dan komt bij sommige "dierenliefhebbers" weer een naar trekje naar boven: huisdiertje dumpen. (meer)

Artiesten en kinderactiviteiten luisteren jubileumfeest op

Berkel-centrum Lee towers
Lee Towers zal het publiek op zijn eigen bekende
wijze entertainen.


Berkel en Rodenrijs - Het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs viert dit najaar het tienjarig bestaan en doet dat met tal van festiviteiten. Het feest duurt vier weken en het winkelend publiek zal kunnen genieten van aantrekkelijke aanbiedingen en acties, maar ook van bekende artiesten, zoals Lee Towers en de Gebroeders Ko. (meer)

Stichting Berkelpop haalt bekende namen naar Lansingerland

Berkelpop
De Stichting Berkelpop met v.l.n.r. Remco Scherpenisse
(nieuw bestuurslid), Ton Rodenburg en Eddy van der Mast.


Lansingerland - De Stichting Berkelpop, bestaande uit Eddy van der Mast, Remco Scherpenisse en Ton Rodenburg, organiseert op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september een bijzonder evenement: het Windas Festival. (meer)

Floralia deelt prijzen uit

jeugd
De drie beste geraniumverzorgers met v.l.n.r. Chan (1e),
Remco (2e) en Marijn (3e) met op de achtergrond burgemeester
Eenhoorn.


Lansingerland - Evenals voorgaande jaren - en we hebben het over de 34ste editie - werd vorige week de Floralia gehouden. In maart hadden basisscholieren een geraniumstekje gekregen en de bedoeling was deze zodanig te verzorgen dat het plantje een prachtige geranium zou worden. (meer)

Oosthoekers krijgen sportclinics

Oosthoekers
De Hockeyclinic liet zien dat er veel Bleiswijks
talent rondloopt.


Bleiswijk - Vrijdag 6 juli hebben de groepen 1 tot en met 6 van basisschool De Oosthoek hun jaarlijkse sportdag gehad. (meer)

Duizend euro voor groep 7 van de Wiekslag

Winnaar
Shadi, Sophie en Marc hadden de beste ideeŽn voor
een veilige school en werden beloond met een cheque
van duizend euro (tekst en foto: John Hofman).


Bleiswijk - Laten we het maar alvast opmaken, moeten de leerlingen van groep 7 van basisschool de Wiekslag hebben gedacht. (meer)

Geweldige inzet leerlingen De Kring voor het Nadus project in Sudan

Geweldige inzet
De leerlingen van De Kring overhandigden de cheque
voor het Nadius Project in Sudan (tekst en foto
John Hofman).


Bleiswijk - Leerlingen van De Kring in Bleiswijk hadden er dit jaar voor gekozen om zich in te zetten voor het goede doel, het Nadus Project, dat staat voor opvang van straatkinderen in Wadmedani in Sudan. (meer)

Henk de Paepe vernoemd

Henk de Paepe

Lansingerland - Henk de Paepe, de griffier van de voormalige gemeenteraad, was een van de mensen die er voor zorgden dat de raadsfracties in de nieuwe gemeenteraad de beschikking kregen over een eigen fractiekamer. (meer)

Verjaardagspret in het groen

Verjaardagspret

Berkel en Rodenrijs - Vakantiepret? Nee, het verjaardagsfeest van Thomas Roodenberg en Aron Oosthoek. De jongens zijn donderdag 12 juli ouderwets gaan slootjespringen! Weer eens wat anders dan de steeds duurdere uitstapjes van tegenwoordig. (meer)

Corry Olsthoorn veertig jaar werkzaam in Huize Sint Petrus

Corry Oolsthoorn
Corry Olsthoorn werd op ludieke wijze van huis
naar haar werkadres gebracht (tekst en foto John
Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Hopelijk zal ze er nooit echt gebruik van hoeven te maken, maar woensdag 11 juli moest Corry Olsthoorn er toch aan geloven: ze werd zelf in een rolstoel gezet, boven op een boerenkar geplaatst en naar haar werkplek, Zorgcentrum Huize Sint Petrus, gebracht. (meer)

Eerste paal voor Netwerk VSP in Lansingerland

Eerste paal
David de Glint (l), woordvoerder van Netwerk VSP,
overhandigde wethouder Van Vliet een "schilderij",
vervaardigd met allerlei reclamedrukwerk (tekst en
foto: John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Bedrijvenpark Oudeland krijgt langzamerhand een gezicht. Woensdag 11 juli werd de eerste paal geslagen voor Netwerk VSP, een bedrijf dat onder meer reclamefolders drukt en ook zorgt voor het sealen hiervan. (meer)

Schitterende rondreis met Young Voices

Schitterende
Young Voices liet horen wat ze waard was; het
publiek genoot (tekst en foto: John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Even weg van het drukke en lawaaierige verkeer en een heerlijke stilte om je heen waar je alleen maar hoefde te luisteren naar prachtige, zuivere kinderstemmen. (meer)

Extra surveillances politie

Lansingerland - De politie heeft het afgelopen weekend extra surveillances gehouden in de drie dorpskernen. Aanleiding waren klachten van bewoners over verschillende vormen van overlast. Aan het eind van het weekend werd de balans opgemaakt. t. (meer)

Deuk in personenauto

Berkel en Rodenrijs - Twee mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Berkel en Rodenrijs werden zaterdag 14 juli aangehouden op verdenking van het vernielen van een personenauto. In de auto, geparkeerd in de Wilhelminastraat, werd een deuk geschopt.

Rijden zonder rijbewijs

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 13 juli werd een 37-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs bekeurd, omdat hij een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man werd op de Noordeindseweg gecontroleerd.

Bekeuringen Hoefweg

Bleiswijk - De politie heeft op dinsdag 10 juli tussen 17.00 en 18.00 uur een rood licht controle gehouden op de Hoefweg. (meer)

Wildplasser beboet

Bergschenhoek - In de Kerkstraat werd op zondag 15 juli om 23.30 uur een 17-jarige inwoner van Bergschenhoek beboet omdat hij het toilet niet wist te vinden en ergens op straat een alternatief daarvoor had gevonden. De man bleek zich tevens niet te kunnen identificeren.

Gebroken neus

Bergschenhoek - In de Van Vredenburchlaan vond op dinsdag 10 juli om 23.10 uur een mishandeling plaats van een 26-jarige inwoner van Bergschenhoek. Hij kreeg een kopstoot en liep daarbij een gebroken neus op. De verdachte was een 36-jarige plaatsgenoot.

Controle Vreemdelingenwet

Lansingerland - Maandag 9 juli werden bij twee kwekerijen aan de Hoeksekade controles gehouden in het kader van de Vreemdelingenwet. Er bleken geen illegale werknemers present te zijn. Wel konden zich bij de eerste kwekerij zeven en bij de tweede vijf personen zich niet legitimeren.

Christian neemt afscheid van zijn basisschoolvrienden

Christian
Christian temidden van zijn schoolklas (tekst en foto
John Hofman).


Bergschenhoek - Christian Gouweleeuw lijdt al vanaf zijn geboorte aan de spierziekte Duchenne. Vrijdag de 13e juli was voor hem een bijzondere dag, want hij nam afscheid van zijn medeleerlingen van groep 8 van basisschool de Groenehoek in Bergschenhoek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Inlichtingen: J. van Zeele (511 76 87) en H. van Lobberegt (511 47 79). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag is er prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost § 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Afsluiting seizoen 3B Belangenvereniging
Lansingerland - Donderdagmiddag 19 juli sluit de 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid het seizoen af met een kleine bingo en een hapje en een drankje. (meer)

Lansingerland krijgt Lokaal Jeugddebat

Lansingerland - Forum, het landelijk instituut voor multiculturele ontwikkeling, is van plan de gemeente Lansingerland uit te nodigen om als een van de vijf pilot gemeenten (Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein, Alphen a/d Rijn en Lansingerland) een lokaal jeugddebat te organiseren in navolging van het al jaren bestaande landelijke jeugddebat in de Tweede Kamer. (meer)

VVD stelt gebrekkig vervangend vervoer RandstadRail aan de orde

Lansingerland - De VVD-fractie heeft het college van b. en w. van Lansingerland gevraagd in de raadsvergadering van donderdag 19 juli te antwoorden op een aantal vragen over de RandstadRail. (meer)

Nieuwe oriŽntatiecursus oecumene in Lansingerland

Lansingerland - Afgelopen jaar is de Katholieke Vereniging voor Oecumene gestart met een nieuwe oriŽntatiecursus oecumene. Deze cursus neemt als vertrekpunt het gebed van Jezus Christus op de avond voor zijn dood: "Vader, dat allen ťťn zijn" (Joh. 17,21). (meer)

Waal Groep wint prijsvraag deelplan Wilderszijde

Bergschenhoek - De Waal Groep uit Vlaardingen heeft de prijsvraag gewonnen die de gemeente Lansingerland had uitgeschreven voor de ontwikkeling van deelplan De Tuinen in Wilderszijde. Na de voorselectie, waarvoor 33 aanmeldingen zijn ontvangen, zijn vier partijen in de gelegenheid gesteld een concreet ontwikkelingsvoorstel in te dienen. (meer)

Landelijk seminar geconditioneerd telen

Zoetermeer - SynErgie organiseert op 20 september een seminar met als titel: 'Geconditioneerd telen: iets voor u?! Tijdens dit seminar in Zoetermeer komen actuele ontwikkelingen rond de (semi)gesloten kas aan bod, worden nieuwe inzichten uit de praktijk gedeeld en is relevante kennis uit onderzoek over geconditioneerd telen beschikbaar. (meer)

Atletiek

Kievitenpupillen succesvol
Bleiswijk - Zaterdag 10 februari waren de kievitenpupillen met drie deelnemers vertegenwoordigd bij de vierde en laatste cross in Alphen aan den Rijn. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 11 juli viste HSV De Bleiberg op de vissteigers aan de Rubenslaan in Bergschenhoek. Prachtige locatie, goed weer maar weinig vis; er werd bijna geen brasem gevangen. (meer)

Honkbal

Hawks - Orioles: 11-10
Bergschenhoek - Orioles heeft in een bizarre wedstrijd twee punten laten liggen. De ploeg uit Bergschenhoek gaf een voorsprong van vijf punten in de laatste inning weg. (meer)

Wielrennen

De Pedaalriders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - In de regionale tijdrit selectiewedstrijd in Maasdijk, waarin Mark Heemskerk en Richard Lamens aan het vertrek stonden voor een afstand van 15 km, werden voor het eerst speciale tijdritfietsen beschikbaar gesteld door de ploegleider van de Pedaalridders Age van de Lely en niet zonder succes. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 14 juli werden om 7.30 uur in Mariembourg bij zuidenwind 672 oude duiven gelost voor een wedvlucht. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1. M. & J. de Veld, 2, 9 en 10. D. v.d. Vrede, 3. L.A. Kooke, 4, 5 en 8. M. v.d. Ende, 6. A. v.d. Burg, 7. W. Hulzinga.
Zaterdag werden om 7.30 uur in Mariembourg ook 698 jonge duiven voor een wedvlucht gelost. De eerste tien: 1. Comb. van Rossum Verwey, 2, 4, 5 en 6. M. v.d. Ende, 3. Erik & Jasper de Vreed, 7. B. v.d. Burg, 8 en 9. mw. V.d. Berg en 10. W. v.d. Kooy.

Advies Judo Juf: 'Iedereen zou deze sport een paar jaar moeten beoefenen'

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag vond in de Sterrenhal een gezellig en geslaagd judotoernooi van Omnisport 2B plaats waaraan sommige kinderen voor de eerste keer deelnamen en andere kinderen al eerder hadden meegedaan. (meer)

Geslaagd toernooi Bunnik Open bij LTV Bleiswijk

Geslaagd toernooi
Kaylee Hogervorst en Alisha van Geest waren bij de
damesdubbel (14 jaar) de beste speelsters, terwijl Bob
DaniŽls en Tim Bloemendal in hun categorie (14) de
winnaars van de dubbel waren (tekst en foto John
Hofman).


Bleiswijk - Voorzitter Wouter Hoppenbrouwer van Tennisclub LTV Bleiswijk heeft er een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. (meer)

Zeer tevreden over Concours Hippique

Zeer tervreden
Renske Teeuwen van de Van Oldenbarneveltruiters werd
de beste over twee proeven (foto en tekst John Hofman).


Bergschenhoek - Beter weer voor ruiter en paard had het vrijdag 13 en zaterdag 14 juli niet kunnen zijn tijdens het Concours Hippique van de Oldenbarneveltruiters. Niet te warm, een aangenaam windje en gezellig publiek. (meer)

Avonturendag met honderden deelnemers

avonturendag
Spectaculaire beelden dichtbij huis
(tekst en foto's: John Hofman).


Bergschenhoek - Ondanks het minder goede weer (veel regen) hebben honderden mensen het zondag 15 juli "geavontuurd" om deel te nemen aan de Avonturendag, georganiseerd door Sport en Recreatie Gemeente Rotterdam en Outdoor Valley in het recreatiegebied de Rottemeren in Bergschenhoek, waar alles plaats vond. (meer)

Inschrijving bedrijvenvolleybaltoernooi

Bleiswijk - Op zaterdag 8 september zal het jaarlijkse volleybal bedrijventoernooi plaatsvinden in Bleiswijk. Elk bedrijf is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi dat garant staat voor sportiviteit en gezelligheid. (meer)

Oldtimers tennistoernooi

Bergschenhoek - Dit jaar wordt het Oldtimers tennistoernooi gehouden op het tennispark van LTC Triomf in Bergschenhoek. Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 juli (met een reservedag op 27 juli) zullen ruim 200 tennisliefhebbers deelnemen aan het toernooi dat jaarlijks bij toerbeurt wordt georganiseerd door L.T.V. Bleiswijk, A.T.V. Berkenrode, L.T.C. Triomf en T.V. Waddinxveen. (meer)

TOG(B) handbalreŁnie ter gelegenheid van 30-jarig bestaan

TOG(B)
Een plaatje van vijftien jaar geleden,
het eerste damesteam van TOG(B) Handbal.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 15 september wordt er een reŁnie georganiseerd voor iedereen die bij TOG(B) gehandbald heeft. Niet alleen voor de gezelligheid en het ophalen van leuke handbalherinneringen, maar ook omdat de vereniging dan alweer 30 jaar bestaat. (meer)

Fly Over sluit seizoen af met clubkampioenschappen

Flyover
Hidde Duivenvoorden nam afscheid als jeugdtrainer,
maar bleef clubkampioen in het enkelspel.


Bleiswijk - Op 6 en 7 juli was het moment weer aangebroken voor de clubkampioenschappen van badmintonvereniging Fly Over uit Bleiswijk. (meer)

'Help mij leven' zoekt penningmeester

Bleiswijk - De stichting 'Help mij leven' ondersteunt het werk van het straatkinderenproject REMER in BraziliŽ. Robert Smits, opgegroeid in Bleiswijk, heeft dit project gestart in 1988 en is nog steeds de stuwende kracht achter het werk. (meer)

Wandelvierdaagsen

Wie deze week heeft meegelopen aan de Vierdaagse van Nijmegen wordt evenals voorgaande jaren uitgenodigd hun belevenissen naar de redactie te sturen. Dit kan uiteraard vergezeld gaan van een foto. U kunt verslag en foto voor maandag 11.00 uur mailen naar redactie@de-heraut.nl.

ReŁnie De Horizon

Zoetermeer/Lansingerland - De Horizon, een speciale school voor basisonderwijs in Zoetermeer (voorheen LOM), bestaat volgend schooljaar 25 jaar. Onderdeel van het lustrumfeest is een reŁnie. (meer)

MEE Berkel en Rodenrijs vrijdag gesloten

Berkel en Rodenrijs - De vestiging van MEE Rotterdam Rijnmond in Berkel en Rodenrijs voor cliŽnten uit Lansingerland, is vanaf 23 juli tot 3 september op de vrijdag gesloten. Het loket is in deze periode alleen op de maandag- en woensdagochtend bereikbaar. Met uitzondering van maandag 13 augustus, dan is de vestiging gesloten. (meer)

Dierenbescherming 3B-Hoek zoekt vrijwilligers

Lansingerland - De Dierenbescherming afdeling 3B-Hoek zoekt vrijwilligers die in de periode rond Dierendag van 30 september tot en met 6 oktober willen collecteren voor de Dierenbescherming. Het gaat om het collecteren in enkele straten, zo dicht mogelijk in de eigen woonomgeving. (meer)

Bomenbuurt in Berkel en Rodenrijs gaat op pad

Bomenbuurt
De bewonerscommissie maakte samen met 3B
Wonen en de wijkagent een rondgang door de
Berkelse bomenbuurt.


Berkel en Rodenrijs - 3B Wonen wil het begrip leefbaarheid inhoud geven. De vraag is hoe? Tijd dus voor een experiment, een eerste poging om samen met de bewoners van een wijk verbeteringen in de wijk te realiseren en onderlinge contacten te bevorderen. (meer)

Geslaagde uitgaansdag Bleiswijkse senioren

Geslaagde uitgaansdag
Arie Kammeraat werd gehuldigd, omdat hij voor
de zestigste maal meeging.


Bleiswijk - Op donderdag 28 juni vertrokken de Bleiswijkse senioren met 64 mensen met een dubbeldekker voor de jaarlijkse uitgaansdag. Eerst werd genoten van een heerlijk kopje koffie van De Leeuwerik en lekker gebak van bakker Ammerlaan. (meer)

Inwijding N470

File

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Zaterdag 14 juli namen duizenden mensen een kijkje bij de N470, de verbindingsweg tussen Rotterdam en Zoetermeer. Op het gedeelte vanaf de Klapwijkse Knoop tot Zoetermeer was de kunstmanifestatie mijN470: de leukste file van Nederland van Artgineering te zien. (meer)

Bedreigingen aan het adres van bestuursleden CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Voor de twee overgebleven bestuursleden van CVV Berkel, die juist nu druk bezig zijn het bestuur van de Berkelse voetbalvereniging weer compleet te krijgen, zijn het sombere tijden. (meer)

Redders en hulpverleners gehuldigd

Redders
De hulpverleners werden door de burgemeester, de
politie en de brandweer in het zonnetje gezet (tekst
en foto: John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Donderdagmiddag 5 juli werden enkele redders en hulpverleners van het eerste uur door burgemeester Eenhoorn in het zonnetje gezet. (meer)

Peuterspeelzaal Pinkelotje voorlopig gered

Lansingerland/Berkel en Rodenrijs - Op 3 juli besprak de raadscommissie Burger en Samenleving het voorstel van het college om een subsidie beschikbaar te stellen voor het open houden van peuterspeelzaal Pinkelotje tot 1 januari 2008. (meer)

Verkoop Bergsche Zoom gestart

verkoop
Een groot aantal belangstellenden kwam op de
informatiebijeenkomst af (tekst en foto: John Hofman).


Bergschenhoek - De ijscokar voor de deur van de Rabobank (hoofdgebouw), in de hal een schminkafdeling voor de kinderen en diverse kramen met informatiefolders wachtten de belangstellenden zaterdag 7 juli voor de start van de verkoop Bergsche Zoom. Zelfs koffie met gebak ontbrak niet. (meer)

Medezeggenschapsraden in Bleiswijk trekken aan de bel

Zorg
In Bleiswijk wordt het vak bewegingsonderwijs door
een vakleerkracht gegeven.


Lansingerland/Bleiswijk - Dreigt de ouderwetse gymnastiekonderwijzer ook uit Bleiswijk te verdwijnen? De ouders van de leerlingen van het basisonderwijs in Bleiswijk zijn er bang voor. (meer)

Publiek en deelnemers genieten van boegsprietlopen

Boogsprietlopen
Sam werd winnaar bij de jeugd.

Bleiswijk - Zo'n vijftien kinderen waagden zich zaterdag 7 juli aan het boegsprietlopen bij Eetcafť 't Kruispunt in Bleiswijk. Ze hadden er wel een nat pak voor over, hoewel de meeste droog heen en weer liepen. (meer)

Opbrengst jaarlijkse sponsorloop ruim § 9.500

opbrengst sponsorloop
De prijswinnaars van de trekking van de
sponsorformulieren.


Berkel en Rodenrijs - Op 7 juni hebben weer veel kinderen deelgenomen aan de jaarlijkse sponsorloop. Totaal werd in een uurtje tijd een bedrag van ruim § 9.500,- bijeen gelopen. (meer)

Buurtbewoners bezetten N 470

N470
Picknicken op de N 470; het is zaterdag allemaal
mogelijk.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 14 juli zullen omwonenden van de N 470 de weg bezetten. De actie is onderdeel van de kunstmanifestatie 'Echt Zien', waarmee de nieuwe N 470 wordt ingewijd. (meer)

Lotverkopers Grote Club Actie maken rondvlucht

Rondvlucht
V.l.n.r. de piloot, notaris Harry Overtoom, en de
prijswinnaars Dewi Valkenhoff en Arthur Frohn.


Bergschenhoek/Hillegersberg - Dewi Valkenhoff uit Bergschenhoek) en Arthur Frohn uit Hillegersberg hebben afgelopen najaar tijdens de Grote Club Actie de meeste loten verkocht voor paardrijvereniging De Hazelaar. (meer)

Behendigheidswedstrijden met totaal 411 honden

meedoen
tekst en foto: John Hofman)

Bergschenhoek - De ene hond blafte nog mooier en harder dan de andere, maar daar ging het zaterdag 7 en zondag 8 juli niet om. (meer)

Ambiance biedt al het goede van het leven

Ambiance
De drie initiatiefnemers van Ambicane 2007 met v.l.n.r.
Audrey van Kooy, Ruud van Vianen en Renť Lamens
(foto Rob Veldkamp).


Berkel en Rodenrijs - Op donderdagavond 1 november zal voor de derde keer bij Automobielbedrijf Cas Lamens aan de Rodenrijseweg het lifestyle evenement Ambiance worden georganiseerd. (meer)

Grote drukte tijdens rommelmarkt de Naeldhorst

rommelmarkt
Er werd heel wat afgesnuffeld op de rommelmarkt
in de Naeldhorst (tekst en foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Geen slecht idee van de bewoners en activiteitenteam "de Naeld" van de Naeldhorst in Berkel en Rodenrijs om zaterdag 7 juli een rommelmarkt te organiseren. Het heeft ze geen windeieren gelegd: de opbrengst was § 1.708,-, waarmee weer een aantal crea-activiteiten kan worden uitgebreid. (meer)

Scouting Berkel deelt prijzen uit

Scouting
Scoutingvoorzitter Loek Vijverberg (l) overhandigt
de hoofdprijs in het bijzijn van filiaalhouder Pascal
van Informatique aan de winnaar, de heer Greeve.


Berkel en Rodenrijs - Onlangs werd de trekking van de loterij van het scoutingkamp verricht. In totaal zijn er 5194 loten verkocht, wat betekent dat de jeugdleden weer goed hun best hebben gedaan. (meer)

Bewoners De Leeuwerik vieren 15-jarig bestaan

Bewoners
De heer Van Arnhem in gesprek met een van
de bewoonsters (tekst en foto's John Hofman).


Bleiswijk - "Het waren voor zover we het weten, de eerste zorgwoningen in Bleiswijk." We zijn in gesprek met de heer Van Arnhem, voorzitter van bewonersgroep De Leeuwerik. (meer)

Gelijkvloers wooncomfort Berkel en Rodenrijs in verkoop

Gelijkvloers
De patiowoningen van het type Sedum zijn
levensloopbestendig.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 14 juli start de verkoop door inschrijving van 30 Patiowoningen - type Sedum - in de Meerpolder. De door Blauwhoed Eurowoningen ontwikkelde Patiowoningen zijn levensloopbestendig. (meer)

Afscheidskamp groep 8 Anne Frankschool

Afscheidskamp
Met rook werden de muggen weggejaagd.

Bleiswijk - Zondag 10 juni vertrokken de leerlingen van groep 8 van de Anne Frankschool naar hun afscheidskamp in Sint Anthonis in Brabant. Dit kamp staat geheel in het teken van de zelfverzorging. (meer)

Mooie appartementen, passend in de Dorpsstraat

Mooie appartementen
Nog even genieten van een haring voordat er weer
gewerkt moest worden (tekst en foto's John Hofman).


Bleiswijk - Het "harinkie happen" moest nog even wachten, toen donderdag 5 juli projectontwikkelaar en architect van het project Hortes Vicus in Bleiswijk hierover uitleg en informatie gaven aan belangstellenden. (meer)

Jos en Ludya Woning maken werk van hun schapen

Jos schapen
De Bordercollie aan het werk.

Bleiswijk - "Het is eigenlijk allemaal begonnen door de Bordercollie van een zwager."
Jos Woning staat tussen zijn schapen en vertelt: "Het was een leuk hondje. Mijn zwager nodigde ons uit eens te komen kijken als de hond de schapen ging drijven. (meer)

Arjan Breukhoven neemt unieke CD op in Dorpskerk

Arjan Breukhoven
Op de voorkant van de CD staat het schilderij 'a
capella' van de kunstenaar Marius van Dokkum, een
afbeelding van het grappige, hetgeen mooi aansluit
bij de titel van de CD 'Scherzo'.


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 16 juni werd in de Dorpskerk de CD 'Scherzo' van organist Arjan Breukhoven gepresenteerd. Voor het eerst werd in mei, in de eeuwenoude Dorpskerk, een echte orgel CD opgenomen. (meer)

Cessna waait om

Rotterdam - De Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld naar een omgewaaide Cessna 172 op Rotterdam Airport. Op vrijdag 6 juli is het toestel omstreeks 16.00 uur bij 40 knopen zijwind tijdens het taxiŽn na het tanken op zijn kop naast de baan terechtgekomen. De inzittende raakte hierbij niet gewond. Het toestel is beschadigd.

Kruisboog in beslag genomen

Bergschenhoek - Op de Hogelanddreef werd zaterdag 7 juli een kruisboog in beslag genomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Rotterdam, heeft een bekeuring gekregen. De kruisboog valt onder de Wet Wapen en Munitie.

Brandje in frituurpan

Bergschenhoek - Donderdag 5 juli ontstond er brand in een woning aan de Adelaarsvaren. Er bleek een frituurpan in de fik te zijn geraakt. De brandweer heeft het vuur geblust. Er ontstond rook- en waterschade, maar niemand raakte gewond.

Klaar-overs genegeerd

Bergschenhoek - Naar aanleiding van klachten van de verkeersbrigadiers op de Groeneweg heeft de politie op dinsdag 3 juli een controle gehouden. Eťn automobilist kreeg een bekeuring, omdat hij het stopteken van de verkeersbrigadier negeerde.

Verdachten in wijk

Berkel en Rodenrijs - In de nachtelijke uren van 4 juli werden op de Anjerdreef twee mannen staande gehouden. Het tweetal, een 21-jarige Schiedammer en een 18-jarige Rotterdammer, reed in een busje rond in de wijk en gedroeg zich verdacht. De mannen hadden geen ID-kaart bij zich en in hun auto lagen twee ijzeren staven die tot knuppels waren omgebouwd. De knuppels zijn in beslag genomen en tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Moeder bedreigd

Berkel en Rodenrijs - Een 21-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs werd op 3 juli aangehouden nadat hij zijn moeder had bedreigd en een van de banden van haar auto had lek gestoken.

Dronken achter het stuur

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 4 op 5 juli werd een 31-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs op de Oostmeerlaan dronken achter het stuur van zijn auto aangetroffen. De man kreeg een rijverbod van een aantal uren opgelegd en een bekeuring.
Een 43-jarige Rotterdammer overkwam precies hetzelfde op zaterdag 7 juli op de Hoekeindseweg te Bleiswijk.

Verkeerscontrole

Bergschenhoek - De politie heeft op 5 juli op de Boterdorpseweg een verkeerscontrole gehouden. Vier automobilisten kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen of hun rijbewijs en/of kentekenbewijs niet konden tonen.

Alcoholcontrole

Bleiswijk - Zaterdagavond werd op de Hoekeindseweg een alcoholcontrole gehouden. Van de 264 bestuurders die moesten blazen, bleek er ťťn te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Abri's vernield

Bleiswijk - In de nacht van 6 op 7 juli werden in de Gruttostraat en de Edisonlaan twee abri's vernield. De daders worden gezocht in een groepje donker geklede en getinte jongens met petjes op. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden: tel. 0900 - 8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Auto op z'n kop

Bleiswijk - In de Edisonlaan kwam op 4 juli om 19.50 uur een Fiat Panda op z'n kop terecht nadat de bestuurder tegen de stoeprand was gereden. Het slachtoffer, een 65-jarige inwoner van Den Haag, raakte licht gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Opbrengst collecte epilepsie

Bleiswijk - De van 4 tot en met 9 juni gehouden collecte van het Nationaal Epilepsie Fonds heeft in Bleiswijk een bedrag van § 3578,75 opgebracht. Gevers en collectanten worden hartelijk dank gezegd.

Laptop voor raadsleden

Lansingerland - Om nog doeltreffender te kunnen werken stelt het college van burgemeester en wethouders in een memo voor alle raadsleden te voorzien van een laptop die zij in bruikleen krijgen. (meer)

Te veel leesvoer

Lansingerland - Aan het begin van de vergadering van de commissie Algemene Zaken en Veiligheid stelde Ruud Braak (PvdA) het aantal te behandelen raadsvoorstellen aan de orde. Vorige week vergaderden alle commissies en op de agenda prijkten tal van belangrijke onderwerpen. (meer)

Gemeentehuis, stadskantoor of toch raadhuis?

Lansingerland - Donderdag 5 juli kwam het Programma van Eisen van het Stadhuis Lansingerland ter sprake bij de commissie Algemeen Bestuur en Veiligheid. (meer)

Cursusaanbod voor 55-plus in De Leeuwerik en De Smitshoek

Bleiswijk/Bergschenhoek - In september starten voor 55-plussers naast de vaste activiteiten weer nieuwe cursussen in de diensten -en ontmoetingcentra De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk en De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. (meer)

Nieuwe oriŽntatiecursus oecumene in Lansingerland

Lansingerland - Afgelopen jaar is de Katholieke Vereniging voor Oecumene gestart met een nieuwe oriŽntatiecursus oecumene. Deze cursus neemt als vertrekpunt het gebed van Jezus Christus op de avond voor zijn dood: "Vader, dat allen ťťn zijn" (Joh. 17,21). (meer)

Waal Groep wint prijsvraag deelplan Wilderszijde

Bergschenhoek - De Waal Groep uit Vlaardingen heeft de prijsvraag gewonnen die de gemeente Lansingerland had uitgeschreven voor de ontwikkeling van deelplan De Tuinen in Wilderszijde. (meer)

Reinier de Graaf en SFG onderzoeken samenwerking

Rotterdam/Delft - Reinier de Graaf Groep en Sint Franciscus Gasthuis onderzoeken op welke wijze intensieve samenwerking mogelijk is. (meer)

Berkel loopt warm voor het Jeugdfestival

Berkel en Rodenrijs - Op 18 juni is de inschrijftermijn voor deelname aan het Berkelse Jeugdfestival, dat op 28, 29 en 30 augustus wordt gehouden, afgesloten. (meer)

Vakantieperiode Radio 3b-lokaal

Lansingerland - Vanwege de vakantieperiode kent het Nieuwsmagazine van Radio 3b-lokaal een zomerprogrammering. In de weken tussen maandag 16 juli en maandag 3 september wordt het Nieuwsmagazine alleen op de vrijdagen tussen 17.00 en 18.00 u uitgezonden voor het eerst op vrijdag 20 juli. Op de andere werkdagen zal er ook geen redactie aanwezig zijn. (meer)

Megafundagen volop in de voorbereiding

Bleiswijk - De voorbereidingen van de zomeractiviteiten, die door de medewerkers van jeugdsoos Pecto's, de motorcross Bleiswijk, we4you en het jeugd- en jongerenwerk met enthousiasme en grote inzet weer tot een geweldig week met veel spektakel worden neergezet, zijn volop aan de gang. (meer)

Een ambitieus scenario voor station Bleizo

Lansingerland - De raadscommissie Wonen en Werken kreeg in zijn vergadering van 4 juli een gelikte presentatie van het scenario dat de voorkeur heeft van het college als voorwaarde voor de succesvolle realisatie van Station Bleizo. (meer)

Slechte speelvoorzieningen in Bleiswijk worden aangepakt

Lansingerland - Bij een inspectie in de gemeente is gebleken dat van de speelvoorzieningen in Bleiswijk er veel in slechte staat verkeren. De gemeente gaat het achterstallig onderhoud aanpakken en wil daar § 200.000 voor uittrekken. (meer)

Advies: nachtvluchten Rotterdam Airport na de zomer

Lansingerland - De provincie Zuid-Holland maakt zich op om samen met de gemeenten Lansingerland, Rotterdam en Schiedam tot een gezamenlijk standpunt te komen over de reparatie van de geluidscontour voor Rotterdam Airport en de komst van (deels nachtelijke) regeringsvluchten. (meer)

Borelingen op site SFG

Rotterdam - Als eerste ziekenhuis in Nederland introduceert het Sint Franciscus Gasthuis een geborenpagina op de website sfg.nl. Met deze digitale service kunnen ouders met trots hun baby aan familie, vrienden en kennissen laten zien. Thomas is geboren op dinsdag 3 juli en staat als ťťn van de eerste vermeld op de website. Op de website wordt naast een foto de voornaam, het tijdstip en het gewicht van de baby vermeld. In verband met de privacy staan er geen achternamen bij. Foto's worden gemaakt op de afdeling Verloskunde of nagestuurd door ouders als ze thuis zijn.
Het is vergelijkbaar met een digitaal geboortekaartje. De start van de geborenpagina is een proef en met aanhoudende positieve reacties van ouders blijft het ziekenhuis de pasgeboren baby's vermelden op de internetsite. Kinderen kunnen dan ook later nog terugzien dat ze geboren zijn in het Sint Franciscus Gasthuis. Uiteraard alleen als ouders daar toestemming voor geven. Informatie: www.sfg.nl.

Expositie keramiek in bibliotheek Bleiswijk

Bleiswijk - In de maand juli is er in 3b-bibliotheek Bleiswijk een tentoonstelling van keramiek te bekijken. De beelden zijn gemaakt door mevrouw Riet Valkenburg-Oosterlaan. (meer)

Opbrengst collecte Maag Lever Darm Stichting

Lansingerland - In de week van 18 tot en met 23 juni vond de landelijke collecte voor de Maag Lever Darm Stichting plaats. In Bergschenhoek werd een bedrag van § 3539,64 opgehaald, terwijl in Berkel en Rodenrijs een recordbedrag van § 2217,- werd geteld. Gevers en collectanten worden hartelijk dank gezegd.

Wandelvierdaagsen

Het is weer juli en dat betekent dat veel sportieve inwoners van Lansingerland de wandelschoenen aantrekken om deel te nemen aan de Wandelvierdaagsen van Apeldoorn (deze week) of Nijmegen. (meer)

Amivedi zoekt vrijwilligers

Lansingerland - Amivedi Nederland, landelijke registratie van vermiste en gevonden huisdieren, zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de regio Lansingerland. (meer)

Hoekse imkerij op tv

Bergschenhoek - Zaterdag 14 juli is de Hoekse Imkerij de Moerbei te zien in het tv-programma 'Het leukste bedrijf' dat op RNN7 wordt uitgezonden. Kijkers kunnen hun stem voor het bedrijf uitbrengen via telefoonnummer 0900 1936. (meer)

Ruim 7.300 euro voor KiKa bij ATV Berkenrode

Kika
Opperste concentratie voor Kika (tekst en foto:
John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Een balletje slaan voor het goede doel. Bijna 170 tennissers van ATV Berkenrode in Berkel hadden zaterdag 7 juli gehoor gegeven om dit te komen doen. (meer)

Drukke dag voor DOTO met 270 deelnemers

Drukkedag
De Acro-demogroep oogstte veel applaus
(tekst en foto John Hofman).


Bergschenhoek - Met een groot aantal deelnemers sloot DOTO zaterdag 7 juli het seizoen af met haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in sporthal De Ackers. (meer)

Voorrondes Bommetje Springen met meer deelnemers dan in 2006

Bommetje
Zij mogen naar de finale van het NK Bommetje
Springen op 25 augustus (tekst en foto's John Hofman).


Bergschenhoek - Maakt het wat uit of je Bommetje springt, mťt of zonder zware regenbuien? Jazeker, met het zonnetje erbij springt dat toch een stuk leuker. (meer)

Snelschaaktoernooi vormt afsluiting van het seizoen

Snelschaaktoernooi
Ook schaken kan een inspannende bezigheid
zijn (tekst en foto: John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Peinzend, soms het hoofd rustend op ťťn hand terwijl de andere aarzelt om een schaakstuk te verplaatsen, was een aantal schakers van schaakvereniging de 3-Torens vrijdag 29 juni bezig met het Open Snelschaaktoernooi voor senioren, als afsluiting van het seizoen. (meer)

Midzomeravondloop met veel deelnemers

Midzomeravondloop
De eerste drie dames die over de finish gingen
(tekst en foto's John Hofman).


Bleiswijk - Uitgerekend 's avonds werd het droog en aangenaam weer om de Midzomeravondloop te houden. Atletiekvereniging de Kieviten organiseerde woensdagavond 4 juli voor de vijftiende keer deze duurloop. (meer)

Concours Hippique

Bergschenhoek - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli organiseert LR en PC de Oldenbarneveltruiters een Concours Hippique. Dit paarden- en ponyevenement wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Rottebandreef (nabij de skiberg) in Bergschenhoek. (meer)

Smashcourt banen hebben hun diensten bewezen

Tennis Bleiswijk
Clubkampioen werden Leatitia de Goeij en Serge
Aardoom.


Bleiswijk - Op zondag 1 juli sloot LTV Bleiswijk het Parktoernooi af onder een beetje zon wat wel zo prettig was. De laatste jaren is dit toernooi niet zo erg door regen geplaagd als in deze periode. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - Elke woensdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur klaverjassen voor 50+ in Hergerborch, Raadhuislaan 7. Inlichtingen: J. van Zeele (511 76 87) en H. van Lobberegt (511 47 79).
(meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; wo.dag cursussen (zie nieuwsbrief), crea-soos (kaarten maken, 14.00-16.00 uur), biljartles; do.dag (09.15-11.30) workshops, bridgen (13.30-16.30), op de 1e do.dagmiddag van de maand bingo; vr.dag cursussen (zie Heraut), vr.dagmiddag soos. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Ouderenadviseur 3B
Lansingerland - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en FinanciŽn kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana Kuling, ouderenadviseur 3b-gemeenten. De ouderenadviseur is bereikbaar via de telefoonnummers: 06-13022603 of 010-5111010. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 4 juli viste HSV De Bleiberg in de Rotte bij Zevenhuizen waar voor het eerst de luxe vissteigers bewonderd werden en waarvan enkele vissers mochten profiteren. Er kon gelukkig precies tussen de buien door gevist worden en met de wind was het net te doen. De vangst viel dan ook niet tegen: totaal 32,5 kg en per persoon 1,8 kg. De uitslag van deze avond: 1. Aad Bos (4,3 kg.), 2. Peet van Mullem (3,25 kg.), 3. Ben v.d. Berg (3,225 kg.).
Na zes avonden is de totaalstand van de vijf beste scores: 1. Piet Rotteveel (18 p.), 2. Richard Orta (28 p.), 3. Peet van Mullem (31 p.). Er zijn nog drie wedstrijden te vissen en er kan nog van alles veranderen in de top. Woensdag 11 juli wordt aan de Rubenslaan in Bergschenhoek gevist.

Atletiek

Kadeloop in Schipluiden
Bleiswijk - Zaterdag 7 juli hebben vijf leden van atletiekvereniging de Kieviten onder gunstige weersomstandigheden (alleen de wind was iets te hard) deelgenomen aan de jaarlijkse kadeloop in Schipluiden. De exacte afstand is 11,8 km. Drie lopers vielen in de prijzen. Tijden: 43.46 Jack 't Hoen 5e bij de mannen, 49.02 Julie Beukers 3e bij de vrouwen, 49.50 Hans van Rieven 2e bij de M60. Overige tijden: 46.23 Kees Voogt 4e bij de M50 en
66.15 Jeannette Voogt.

Honkbal

Orioles- kinheim 3: 3-10
Bergschenhoek - Orioles is er niet in geslaagd om de positieve lijn van de afgelopen weken vast te houden. Orioles verloor in Bergschenhoek van Kinheim met 3-10. Voor de wedstrijd miste Orioles enkele belangrijke basisspelers en dat was in het begin van de wedstrijd goed te merken. (meer)

Wielrennen

De Pedaalriders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Een grote internationaal deelnemersveld van ongeveer 180 renners stond aan het vertrek in het prachtige heuvelachtige landschap in Heinsbergen (Duitsland) met hier en daar vals plat en enkele klimmetjes. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 7 juli werden om 7.15 uur in Breisach bij west-zuidwestenwind 288 oude duiven gelost voor een wedvlucht over ongeveer 490 kilometer. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1, 6, 7, 9 en 10. M. & J. de Veld, 2, 4 en 5. mw. V.d. Berg, 3, M. v.d. Ende en 8. B. v.d. Burg.
In totaal 770 jonge duiven werden zaterdag in Pommeroeul gelost voor een wedvlucht over 180 kilometer. Ze vlogen om 08.05 uur weg bij west-zuidwestenwind. De eerste tien: 1 en 2. P. Coenraadts, 3. L. v.d. Berg, 4. A. v.d. Burg, 5 en 7. J. Zeelenberg, 6. Comb. van Rossum Verwey, 8. J. v.d. Berg, 9. B. v.d. Burg en 10. B. van Rossum.
Tot slot vlogen zaterdag 7 juli om 08.05 uur eveneens vanuit Pommeroeul 390 oude duiven voor een wedvlucht. De eerste tien die binnenkwamen waren van: 1, 4 en 5. M. v.d. Ende, 2 en 7. D. v.d. Vrede, 3. J. Zeelenberg, 6 en 10. D. Lems, 8. A. v.d. Burg en 9. L.A. Kooke.

Mogelijk ruim 200 slachtoffers van skimming

Pijnacker-Nootdorp - Meer dan 200 mensen zijn maandag 2 en dinsdag 3 juli mogelijk slachtoffer geworden van skimming bij een tuin- en plantencentrum in Pijnacker. (meer)

Getuigenoproep schade aan auto

Berkel en Rodenrijs - In de late avonduren van 6 juli werd een aan de Sterrenweg geparkeerd staande auto beschadigd door stenen. (meer)

Bouwkeet volledig uitgebrand

Bouwkeet
Ondanks de inzet van de brandweer ging de bouwkeet
geheel verloren. Foto: Martijn Mastenbroek


PIJNACKER/BERKEL - Zondagavond omstreeks 21.45 uur is een bouwkeet volledig uitgebrand aan de Klapwijkseweg. (meer)

Werk aan project Wilderszijde officieel begonnen

wildersekade
Wilderszijde is gevormd, nu begint het ťchte werk op de
bouwlocatie in Bergschenhoek (foto's John Hofman).


Lansingerland - Vorige week dinsdag verrichtten de wethouders Den Uil (CU) en Van Vliet (CDA) tijdens een feestelijke bijeenkomst de 'aftrap' voor de aanleg van de nieuwe woonwijk Wilderszijde in Bergschenhoek. Het begin van de bouw van 2600 woningen, scholen en voorzieningen. (meer)

Raad unaniem voor aanleg A13/A16 in tunnel

Lansingerland - Een motie van Leefbaar 3B inzake de A13/A16 leidde in de raadsvergadering van 28 juni tot een aanvaring tussen deze fractie en die van het CDA. (meer)

Lionsclubs 3B organiseren Cre-Actief in de Kas

Lionsclub
Een impressie van de Workshop Bloemschikken vorig
jaar in de hal van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan.


Lansingerland - De Lionsclubs van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk organiseren dit najaar - om precies te zijn op de laatste zaterdag van oktober - weer een Cre-Actief in de Kas met als hoogtepunt een Workshop Bloemschikken. (meer)

Wethouder De Rijke over bereikbaarheid in Lansingerland

Hans De Rijke
Wethouder Hans de Rijke heeft als parttime wethouder
zijn handen vol aan infrastructuur en openbaar vervoer,
dť pijlers onder bereikbaarheid (foto John Hofman).


Lansingerland - Voor de bereikbaarheid in Lansingerland is wethouder Hans de Rijke (CDA) verantwoordelijk. Infrastructuur en openbaar vervoer zijn de pijlers onder bereikbaarheid. (meer)

RandstadRail twee weken gestremd

randstadrail
Tijdens de informatieavond werden de aanwezigen
met behulp van diabeelden geÔnformeerd over de bouw
van de toekomstige halte Westpolder (tekst en foto:
John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - RandstadRail. De naam klinkt goed, maar voordat alles in kannen en kruiken is en RandstadRail rijdt zoals het zou moeten, zal er nog heel wat moeten gebeuren. (meer)

Jubileum-feestavond VNO-NCW Oostland

golden earring
Golden Earring zal het jubileumfeest van VNO-NCW
Oostland opluisteren (foto Kees Tabak).


Oostland - Dit jaar is het tien jaar geleden dat VNO-NCW Oostland het levenslicht zag. De organisatie kent inmiddels een kleine tweehonderd leden en mag dan ook met recht een succes worden genoemd. (meer)

EZG Nederland breidt uit

ezg
Met een kraan werd de 22 ton wegende prefabkelder
op de juiste plek geplaatst.


Bergschenhoek - Het was vrijdag 29 juni een heel gehijs bij het Kunststofverwerkend bedrijf EZG Nederland vof in Bergschenhoek. (meer)

Goed bezochte woningbeurs

starters beurs
Veel belangstellenden wisten de weg naar de
Woningbeurs te vinden. Zij konden zich uitgebreid
laten informeren over de verschillende projecten
(tekst en foto John Hofman).


Lansingerland - Het was zaterdag 30 juni een drukte van belang tijdens de Woningbeurs Lansingerland in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. Er zijn, zo bleek, veel mensen die het plan hebben een nieuwe woning te kopen of een (andere) huurwoning willen betrekken. (meer)

De Watervogels genieten van jaarlijks kampeerweekeinde

De watervogels
De vijftig deelnemers aan het jaarlijkse
kampeerweekeinde van zwemvereniging De Watervogels.


Bleiswijk - Op vrijdag 22 juni was het weer zover. Zo'n kleine 50 leden van zwemvereniging De Watervogels uit Bleiswijk begonnen aan hun traditionele jaarlijkse kampeerweekeinde. (meer)

Juf Siska geniet van sprong boven Lansingerland

Juf Siska
Juf Siska van Reeuwijk ging de uitdaging aan en genoot
van haar sprong met tandemmaster Jan (foto Arie Overduin).


Bergschenhoek - Donderdag 28 juni was een spannende dag voor juf Siska van groep 7 van CBS de Regenboog. (meer)

Stichting Hulphond krijgt vijfduizend euro van Lions Bergschenhoek

St hulphond
Jacques Biemond overhandigde de cheque namens
de Lions Bergschenhoek aan Ina de Ritter (tekst en
foto: John Hofman).


Bergschenhoek - Met een goed gevoel kon voorzitter Jacques Biemond van Lionsclub Bergschenhoek donderdag 28 juni een cheque overhandigen aan mevrouw Ina de Ritter van de Stichting Hulphond, die daarmee weer een bedrag van § 5.000,- op haar rekening kan bijschrijven.
(meer)

Sponsorloop De Poort voor het werk van Robert Smits

sponsorloop
Getooid met gele petten en gekleed in zelf ontworpen
shirts liepen de kinderen zoveel mogelijk rondjes voor
het werk van Robert Smits.


Bleiswijk - Wat is de overeenkomst tussen een school in Bleiswijk en een sloppenwijk in BraziliŽ? In dit geval is het antwoord Robert Smits. De oud-inwoner van Bleiswijk en oud-leerling van basisschool De Poort leidt in BraziliŽ een project waarbij straatkinderen worden opgevangen en huisvesting en een opleiding worden geboden. (meer)

Afscheid Jan de Niet van SBO De Prinsenhof

Jan der Niet
Jan de Niet neemt na 24 jaar afscheid van
De Prinsenhof.


Zoetermeer/Lansingerland - Na 24 jaar op SBO De Prinsenhof in Zoetermeer gewerkt te hebben zal Jan de Niet aan het einde van dit schooljaar afscheid nemen van de school. (meer)

Feest op De Peuterhoek in Bleiswijk

Peuterhoek

Bleiswijk - Afgelopen week was het weer zover; alle juffen van De Peuterhoek waren jarig. (meer)

Optreden Vixy in Ome Ab

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 7 juli treedt de band Vixy op in Ome Ab aan de Noordeindseweg. Vixy is een enthousiaste band uit Rotterdam en bestaat uit acht leden, onder wie geboren en getogen Hoeksenaar Stefan Bakker. Hun ska-pop muziek maakt het bijna onmogelijk om stil te blijven staan. (meer)

Ten Kate benoemd als wethouder, nieuw raadslid geÔnstalleerd

Ten Kate
Werner ten Kate werd benoemd tot wethouder
als opvolger van Toetie Vorenkamp.


Lansingerland - In de raadsvergadering van 28 juni werd Werner Ten Kate, tot dan toe fractievoorzitter van de VVD, benoemd als wethouder. Hij volgt de vertrekkende Toetie Vorenkamp op. (meer)

Gezamenlijke activiteiten kerken Bergschenhoek

gezamelijk
De organisatie van 'Puur voor jou', bestaande uit v.l.n.r.
Annette Molenaar, Wim Joosse, Henk den Breejen en
Martin Daniels.


Bergschenhoek - De Hervormde Gemeente van Bergschenhoek, Gereformeerde Kerk Het Baken en de Hoekse wijken van de Gereformeerde Kerk van Berkel & Rodenrijs en Bergschenhoek (De Ark) organiseren begin september de bijzondere Actieweek 'Puur voor jou!' met tal van activiteiten voor jong en oud. (meer)

Maarten en Jonathan van den Berg voor even in de schijnwerpers

mantelzorg
Mede namens zijn broer Jonathan nam Maarten
de waarderingsprijs in ontvangst uit handen van
wethouder Boedhoe. In zijn dankwoord zei Maarten
nog dat hij eigenlijk niet vond dat hij zoveel energie
in zijn broertjes had gestoken, maar wel dat hij er
zelf veel energie voor terug had gekregen.


Lansingerland - Eťn op de tien kinderen groeit op met een chronisch zieke of gehandicapte ouder, 1,2 miljoen kinderen heeft een ouder met een psychiatrische diagnose, ťťn op de dertien heeft een ouder met een alcoholprobleem, 400.000 kinderen hebben een ouder met een chronische lichamelijke ziekte en 300.000 kinderen hebben een chronisch zieke of gehandicapte broer of zus (onder de 25 jaar); deze cijfers gelden voor jongeren onder de 25 jaar. (meer)

Bewoners verzorgen en onderhouden zelf hun fleurig plantsoen

woongenot
Ruby (l) en Marian genieten samen met de hele
straat van het fleurige bloemenperk (tekst en foto
John Hofman).


Bergschenhoek - Met zo'n prachtig boeket voor de deur lijkt het wel of ze iedere dag jarig zijn. (meer)

Cor Botermans geniet van geslaagde rolstoeldag door Den Haag

botermans
Wie Cor Botermans wil sponsoren kan alsnog een
bijdrage storten op giro 100.000 ten name van
Stichting ALS Nederland onder vermelding van 'wij
sponsoren C. Botermans rolstoeltocht 16-06-2007'


Bleiswijk - In 2006 kreeg Cor Botermans, onlangs nog verrast met een Koninklijke Onderscheiding, te horen dat hij ALS heeft. Dat was het jaar van de 'schrik'. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het progressief uitvallen van de spieren. (meer)

Melanchthon-geslaagden krijgen vrolijke vaandels

geslaagd

Rotterdam - Alle geslaagden van Christelijke Scholengemeenschap Melanchthon werden dit jaar verrast met speciale vaandels. (meer)

474 vissen met totale lengte van 112,13 meter

vissen
Na afloop ontvingen de prijswinnaars uit handen van
Janny Kunst hun welverdiende beker (tekst en foto John
Hofman).


Bergschenhoek - Terwijl in Buurthuis 't Schooltje het oude liedje klonk van 'Er is ťťn ding dat ik niet zou willen missen, en dat is vissen', haalden zaterdag 23 juni de stoere vissers langs de Rottekade met de regelmaat kanjers, maar ook hele kleintjes uit het water. (meer)

Musische Vorming Bergschenhoek sluit cultureel schooljaar af

musische vorming
Het werd een spannende tocht in het kottertje
de "Nessie 13".


Bergschenhoek - Vorige week werd met de voorstelling Loch Ness door HetPaardDatVliegt het culturele schooljaar van de Musische Vorming Bergschenhoek afgesloten. (meer)

Getuigen ongeval gezocht

Rotterdam-Centrum - De politie onderzoekt de toedracht van een ongeluk waarbij in de loop van zondagochtend een 22-jarige Rotterdamse man is overleden. Agenten onderzoeken de toedracht. Zondagochtend vroeg rond half drie kreeg de politie melding van een aanrijding op de Coolsingel ter hoogte van het Stadhuis. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Informatiepunt Historische Vereniging
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 juli is weer iemand van de Historische vereniging Berkel en Rodenrijs aanwezig bij het informatiepunt in de bibliotheek. Van 11.00 tot 12.30 uur kan men er terecht voor vragen, boeken en foto's over de geschiedenis van ons dorp en de regio. (meer)

Bergschenhoek

Schuimparty tienerdisco The Point
Bergschenhoek - Zaterdag 7 juli is de laatste tienerdisco voor de vakantie. Om het seizoen af te sluiten wordt een schuimparty gehouden, bedoeld voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Locatie: Spectrum, Groeneweg 53 te Bergschenhoek. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

De VBOK helpt
Lansingerland - De Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind kent ook in de B-Driehoek een werkgroep. De slogan 'Als je eigen omgeving niet kan helpen ... de VBOK wŤl' blijft actueel. (meer)

Michiel Smit is nog raadslid

Lansingerland - In de raadsvergadering van 28 juni rezen vragen over de voortdurende afwezigheid van Michiel Smit, raadslid voor Nieuw Rechts, in de bijeenkomsten van de raad. (meer)

Meerderheid Provinciale Staten tegen extra nachtvluchten

Lansingerland/Rotterdam - Als het aan de meerderheid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland ligt komen er geen extra nachtvluchten op Rotterdam Airport, en ook geen 3000 extra vluchten overdag. (meer)

Drie maanden gratis lenen

Lansingerland - Alle bibliotheken in Zuid-Holland bieden de hele maand juli een gratis proefabonnement van drie maanden aan. (meer)

Geen Veteranendag in Lansingerland

Lansingerland - Afgelopen donderdag stelde de CDA fractie in de raadsvergadering vragen over het feit dat in deze gemeente dit jaar op 29 juni geen Nationale Veteranendag werd gehouden. In 2006 was die er in Bleiswijk wel. (meer)

Dierenbescherming afdeling 3B-Hoek zoekt vrijwilligers

Lansingerland - De Dierenbescherming afdeling 3B-Hoek zoekt vrijwilligers die in de periode rond Dierendag van 30 september tot en met 6 oktober 2007 willen collecteren voor de Dierenbescherming. (meer)

Zomerconcert Young Voices maakt wereldtour

Berkel en Rodenrijs - Na de officiŽle wijziging van de naam van het koor wil het kinder- en jeugdkoor IKK Young Voices (voorheen De Berkelse Zangertjes) hun zomerconcert extra glans geven door een 'Muzikale Wereldtour' te maken op woensdag 11 juli aanstaande. (meer)

FinanciŽn Lansingerland onder de loep

Lansingerland - In zijn vergadering van 28 juni stelde de gemeenteraad de nota Groei, de Kadernota en de Voorjaarsnota 2007 vast. In deze documenten wordt een beeld gegeven van de financiŽle situatie van de gemeente en worden de perspectieven voor de begroting 2008 geschetst. (meer)

Nog beter worden in het opvoeden van uw kind?

Berkel en Rodenrijs - Gastouderbureau Kid-IT organiseert op woensdag 11 juli om 19.30 uur een gratis thema-avond voor bij Kid-IT aangesloten gast- en vraagouders en voor andere geÔnteresseerden. Tijdens deze avond komen verschillende volgende onderwerpen aan bod. (meer)

Opening nieuwe centrale hal Erasmus MC

Rotterdam - Op 7 juli kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen in de nieuwe centrale hal van het Erasmus MC. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. (meer)

Prima opbrengst collecte Rode Kruis

Lansingerland - De afdeling Lansingerland van het Nederlandse Rode Kruis heeft vorige week haar jaarlijkse collecte gehouden. De bekende acceptgiro's zijn weer in Lansingerland verspreid, en twaalf vrijwilligers gingen met de collectebus in de winkelcentra van Berkel en Bergschenhoek rond. (meer)

Agility-wedstrijd in Lage Bergse Bos

Bergschenhoek - Op zaterdag 7 en zondag 8 juli wordt op het terrein van de KC Rotterdam in het Lage Bergse Bos een Agility-wedstrijd gehouden. Tijdens deze wedstrijden zal het aankomend talent van Nederland lopen. Er zijn verdeeld over de twee dagen zo'n 400 deelnemers, in de A, B1-klasse. (meer)

Geslaagd!

Lansingerland - Van het Wolfert Dalton met vestigingen in Bergschenhoek en Rotterdam-Hillegersberg ontving de redactie de namen van hun geslaagden.
De vlag kon uit voor Zakaria Elkhanza uit Berkel en Rodenrijs en Manon Heijligers uit Bleiswijk (beiden Vmbo TL), Christina Kuipers en Simon Visser uit Bergschenhoek (beiden Havo), en Bart de Boer en Anne Piena uit Bergschenhoek (VWO).
Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Bloemschikken in De Leeuwerik

Bleiswijk - Op maandag 16 juli kunnen alle 55-plussers deelnemen aan een workshop bloemschikken. Op deze middag zorgt de docente voor alle materialen. De deelnemers hoeven alleen maar een snoeischaar en een mesje mee te nemen. (meer)

Bloemenveilingen ondertekenen fusiebesluit

Bleiswijk - Op 28 juni hebben Besturen en Raden van Commissarissen van FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer het fusiebesluit ondertekend. Deze formele stap is nodig om aan te geven dat, na goedkeuring van de NMa en de leden van de veilingen, de bedrijven het voornemen hebben als ťťn ongedeelde nieuwe coŲperatie verder te gaan onder de naam CoŲperatieve Bloemenveiling FloraHolland u.a.
Op 19 september komt het fusievoorstel ter stemming op de bijzondere Algemene Ledenvergaderingen die gelijktijdig in Naaldwijk en Aalsmeer plaatshebben.

'Poverty Requiem' in Wereldwinkel

Bleiswijk - Eťn van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties is om in 2015 de armoede in de wereld flink terug te dringen. Op 7 juli 2007 zijn we halverwege en wordt hier wereldwijd extra aandacht aan besteed. Ook Wereldwinkel Bleiswijk werkt hier aan mee. Op 7 juli is in de winkel het 'Poverty Requiem' te horen, krijgt elke klant 7 procent korting op cadeauartikelen en ontvangt elke jarige klant (identiteitskaart meebrengen!) een presentje.

Rommelmarkt in De Naeldhorst

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 juli organiseert activiteitenclub De Naeld een rommelmarkt in het atrium van De Naeldhorst aan de Van Naeldwijcklaan in Berkel en Rodenrijs. De rommelmarkt is van 10.00 tot 14.00 uur en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen snuffelen. Naast een ruim aanbod van tweedehands artikelen zijn er mooie planten, bloemen en groenten te koop. Ook is er ruimte voor een lekker kopje koffie of thee en een portie poffertjes. De opbrengst van deze rommelmarkt zal worden besteed aan de diverse activiteiten voor en door bewoners van de Naeldhorst.

Gezellig Darttoernooi bij Ome Ab

darttoernooi
De winnaars van het Darttoernooi Open Lansingerland
(tekst en foto: John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Raymond van Barneveld, Barney in de volksmond, heeft toch wel wat op zijn geweten. Darten is inmiddels een topsport geworden. (meer)

Bezoekers Ome Ab zoeken de waterkant

viswedstrijd

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 1 juli werd gevist langs de waterkant van Ome Ab. (meer)

Lansingerland met twee jeugdteams vertegenwoordigd

beachvolleybal
Kay in beweging naar de bal met Kees op
de achtergrond.


Lansingerland/Almere - Zaterdag 23 juni speelden twee jeugd beachvolleybalteams uit Lansingerland mee met de Open Jeugd Beachvolleybal Kampioenschappen van Nederland. (meer)

Voorronde NK Bommetje in de Windas

Bergschenhoek - Op zaterdag 7 juli wordt in zwembad De Windas te Bergschenhoek de voorronde van het NK Bommetje gehouden. Er zijn dit jaar vier categorieŽn waarvoor ingeschreven kan worden: t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en tot slot de categorie 16 jaar en ouder. (meer)

Een spetterend Six-a-Side Toernooi bij HVB

spetterend
De finale bij de heren ging tussen de Engelse teams
Nah Mate en Cheam Cheaters, waarbij Nah Mate de
sterkste bleek te zijn.


Bleiswijk - Voor de negentiende keer vond dit jaar op 15, 16 en 17 juni het HVB Six-a-Side hockeytoernooi plaats in Bleiswijk. Twee jaar geleden is dit toernooi omgedoopt in CMA Six-a-Side Toernooi, waardoor de organisatie dankzij sponsoring door Computer Marketing Association B.V. (meer)

Open training Acro bij sportvereniging Doto

training arcogym
Trek je gymkleding aan en durf de stap te
zetten met Doto.


Bergschenhoek - De sportieve acrobatiek, of kortweg acrogym of acro is een van de telgen binnen de turnfamilie. Door demonstraties en groei van de wedstrijdsport binnen Nederland groeit de bekendheid en daarmee ook de erkenning als topsport. (meer)

Paardensport

Westernwedstrijd HC De Rottemeren
Bleiswijk - Op 8 juli wordt er op manege HC De Rottemeren een grootse westernwedstrijd gehouden. Zeer bekende ruiters en amazones zullen die dag hun rijstijl aan het publiek laten zien. Er wordt ook op een hengst gereden met een zeer bekende naam; alhoewel de organisatie deze naam nog niet mag verklappen, zullen ruiters waarschijnlijk wel weten welke hengst bedoeld wordt. Op de buitenplaats van de manege wordt een erg leuk strodorp gebouwd met sfeervolle kraampjes waarbij van alles te koop wordt aangeboden. Ook zijn er diverse snacks te verkrijgen. Manege HC Rottemeren organiseert het evenement onder de naam HCR Summer Event, aanvang 10.00 uur.

Korfbal

Weidevogels zoekt recreanten
Bleiswijk - Ter aanvulling van het recreanten/midweekteam zoekt Korfbalvereniging Weidevogels spelers en speelsters die het leuk vinden om (weer) eens een (korf)balletje te gooien. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 27 juni werdgevist in de plas in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Renners van de Pedaalridders vielen afgelopen weekend tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Zuid-Limburg voor belofte renners massaal in de prijzen. Jos van Emde maakte deel uit van een omvangrijk peloton, waarbij al vroeg in de wedstrijd een kopgroep was ontstaan van drie renners. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 30 juni werden om 8.30 uur in Oudenaarde bij westenwind 902 jonge duiven gelost voor een wedvlucht. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 4. mw. V.d. Berg, 2, 3 en 5. P. Coenraadts, 6. L. v.d. Berg, 7, 8 en 9. B. v.d. Burg, 10. Comb. van Rossum Verwey.
In totaal 490 oude duiven werden zaterdag 30 juni in Creil voor een wedvlucht gelost. Ze vlogen om 07.00 uur weg bij westenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 7. B. v.d. Burg, 2. D. v.d. Vrede, 3. Mw. V.d. Berg, 4, 8 en 9. A. v.d. Burg, 5 en 6. M. v.d. Ende, 10. J. Zeelenberg.

Barbecue sluit renovatie woningen rond de Plaats af

renovatie
Bewoners, 3B Wonen en de aannemer sloten het
renovatieproject af met een gezellige barbecue
(tekst en foto John Hofman).


Bleiswijk - Ze hebben er die twee jaar overlast wel voor over gehad, de bewoners van de woningen rond de Plaats, met name die van de Oranjewijk. Zo'n 70 woningen werden in die periode gerenoveerd en vrijdag 22 juni werd dit feestelijk afgesloten met een grote barbecue voor alle betrokkenen. (meer)

Politie zoekt getuigen poging overval benzinestation

Bleiswijk - In de vroege maandagochtend is het tankstation aan de Hoekeindseweg door twee gemaskerde en gewapende mannen overvallen.
Rond zes uur werd een medewerkster van het station verrast door twee mannen met bivakmutsen op, waarvan er ťťn gewapend was. (meer)

Auto met drie kinderen te water

Berkel en Rodenrijs - De politie onderzoekt de toedracht van een eenzijdig ongeval waarbij een auto te water is geraakt. De bestuurder en zijn drie kinderen zijn met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Donderdagavond 28 juni rond half negen kwam de auto door nog onbekende oorzaak in een sloot naast de A.H. Verweyweg terecht. (meer)

R.O.O.S.

Het idee voor R.O.O.S. is afkomstig van Jeanette Voets die, als voorzitter van het regionale vrouwennetwerk NOOVA, constateerde dat bij veel vrouwen een grote behoefte bestaat aan nieuws en informatie uit de regio. Vanwege de sterke groei van zowel Lansingerland als Pijnacker-Nootdorp, vestigen zich hier relatief veel vrouwen van buitenaf.

R.O.O.S. kan voorzien in de behoefte om snel binding te krijgen mét en wegwijs te worden ín de eigen regio. Jeanette Voets wordt hoofdredacteur van R.O.O.S. en is daarmee eindverantwoordelijk voor de inhoud en uitstraling van het magazine. Jeanette heeft een eigen communicatiebureau genaamd Faam Communicatie en beschikt over jarenlange ervaring als tekstschrijver.

Midden in de R.O.O.S.!
Omdat uitgeven ons vak is, zijn wij altijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe uitgaven voor onze regio. Denkt u maar aan de weekenduitgaven van Heraut en Telstar die nu – enkele maanden na de introductie - al succesvol zijn. Met het vrouwenmagazine R.O.O.S. verwachten wij opnieuw te kunnen scoren, bij een hele specifieke doelgroep! Bovendien willen we met R.O.O.S. laten zien dat wij ook in staat zijn om een kleurrijke uitgave op de markt te brengen.

Sterk in de regio
Met ingang van dit jaar is ook Postiljon Uitgeverij in het pand van Telstar getrokken – waar ook De Heraut al gevestigd was – en is de donderdaguitgave van de Postiljon in het gebied van De Heraut en Telstar, vervangen door de weekendkrant. Doelstelling van de drie uitgeverijen is om een sterke positie in deze regio te verkrijgen door effectieve samenwerking op het gebied van verkoop, redactie en verspreiding. Graag nodigen wij U uit deel te nemen aan één of meer uitgaven van R.O.O.S. In deze folder vindt u een helder overzicht van alle advertentiemogelijkheden en –tarieven. Heeft u daarna nog vragen, neemt u dan contact op met een van onze verkoopmedewerkers. Zij vertellen u er graag meer over.

Tarieven Advertorial
1/2 pagina € 650,
1/1 pagina € 1.150,-

Advertentie
1/8 pagina 11 x 7 cm € 150,-
1/4 pagina 11 x 14,5 cm € 275,-
1/2 pagina 23 x 14.5 cm € 510,-
1/1 pagina 23 x 30 cm € 950,-

Toeslag achterpagina € 200,-
Bij meerdere plaatsingen in één jaar 10% korting.


Voor meer informatie advertentie@de-heraut.nl


terug


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut