Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Weekendwerkzaamheden A12

Regio - Rijkswaterstaat voert in het weekend van 29 juni werkzaamheden uit aan de A12. Van vrijdagavond 29 juni 22.00 uur tot en met maandag 2 juli 05.00 uur is de A12 vanaf knooppunt Gouwe in de richting Den Haag tot afslag Waddinxveen én vanaf afrit Zoetermeer/Pijnacker richting Gouda afgesloten voor alle verkeer. (meer)

Toetie Vorenkamp neemt afscheid als wethouder

Toetie Vorenkamp
Wethouder Toetie Vorenkamp neemt afscheid van
de gemeente Lansingerland.


Lansingerland - Na een 'doorstart' als wethouder, eerst van Berkel en Rodenrijs, daarna van Lansingerland, neemt Toetie Vorenkamp-van de Westeringh afscheid van deze gemeente. Haar partij stelde haar bij de collegevorming kandidaat als lid-voor-een-half-jaar vanwege haar ervaring als bestuurder in een fusiegemeente. (meer)

Afscheid van een Bleiswijkse onderwijzer

meester
Het echtpaar Van de Water neemt aan het einde
van het schooljaar afscheid van De Poort in Bleiswijk.


Bleiswijk - In het nieuwe schooljaar zal christelijke basisschool De Poort het zonder hun meester Van de Water (61) moeten stellen. (meer)

Soccer 4 Bangladesh: nat maar gezellig

soccer
De jeugd op de foto met Yousef el Akcaoui
en Said Boutahar.


Berkel en Rodenrijs - Zondag 24 juni organiseerde het lokale jongerenwerk de activiteit Soccer4Bangladesh. Een aantal (ex-)profvoetballers, zoals Said Boutahar, Steve Goosen, Bart Latuheru, Robin Nelisse, Yousef el Akcaoui en Jerry Simons waren ook aanwezig en liepen door het publiek en deelden handtekeningen uit. (meer)

Drevenwijk vraagt nieuwe schommel

oude schommel
Wethouder Hans de Rijke nam de petitie en
miniatuurschommel in ontvangst van ouders en
kinderen (tekst en foto John Hofman).


Bleiswijk - Schommelen de kinderen wonende aan enkele Dreven, zoals Lindendreef en Malusdreef in Bleiswijk, straks weer verder of moeten ze hun vertier weer binnenshuis zoeken? Woensdag 20 juni overhandigde een delegatie bewoners, vergezeld door een aantal kinderen, onder luid getoeter en gefluit een petitie plus miniatuurschommel aan wethouder Hans de Rijke. (meer)

Actief beleid Fietsersbond afd. Lansingerland

fietsersbond
Piet Mazure (Fietsersbond Lansingerland) en wethouder
Hans de Rijke plaatsten het bord dat aangeeft dat een
knelpunt is opgelost (tekst en foto's John Hofman).


Lansingerland - We maken regelmatig wel eens een fietstochtje en dan "pakken" we het liefst geasfalteerde fietspaden. Er zijn, zo blijkt uit een onderzoek van de Fietsersbond, in Nederland nog steeds een zeer groot aantal slechte fietspaden. (meer)

Bromfietscontrole

Bergschenhoek - De politie heeft vorige week donderdagmiddag een brom- en snorfietscontrole gehouden. Tussen half drie en vier uur zijn op de Berkelseweg dertien bestuurders gecontroleerd. Twee kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De overige waren in orde.

Vernieling auto

Bergschenhoek - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 32-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden op verdenking van vernieling. De man wordt ervan verdacht in beschonken toestand een schop tegen een in de Meeuwenlaan geparkeerd staande auto te hebben gegeven.

Brandstichting

Bergschenhoek - Een 14-jarige inwoner van Bergschenhoek wordt ervan verdacht met een aansteker een vuilcontainer in de brand te hebben gestoken. De jongen werd vrijdagavond om 21.00 uur aangehouden. De vuilcontainer stond aan de Groeneweg.

Verkeerscontroles

Berkel en Rodenrijs - Vorige week heeft de politie op twee locaties, de Noordeindseweg en de Oostersingel, een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd ook op alcohol gecontroleerd. Van de 53 bestuurders die een blaastest moesten afnemen, bleek niemand te veel gedronken te hebben. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven vanwege te hard rijden, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Bedreiging

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 19 juni heeft de politie een 46-jarige man uit Giessen aangehouden op verdenking van bedreiging en het mogelijk proberen in te rijden op een bewoner van de Rivierenstraat. De verdachte zou de man met een waterpas hebben bedreigd. De aanleiding van de ruzie ligt in de relationele sfeer.

Naar kinderrechter

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 20 juni werden twee minderjarige verdachten aangehouden, nadat zij twee mobiele telefoons van een 13-jarige jongen uit Pijnacker hadden gestolen. De verdachten, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, zijn beiden afkomstig uit Rotterdam. Zij zullen binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

Schaken

Lansingerland Open
Lansingerland - Vrijdag 29 juni organiseert schaakvereniging 3-Torens haar jaarlijkse snelschaakkampioenschap, aanvang 20.15 uur. 3-Torens schaakt in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Clubschakers, huisschakers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Inschrijving vanaf 20.00 uur aan de zaal of vooraf bij Ron de Jong, pr@3-torens.nl.

Karate

Junior Kyokushin Karate toernooi
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 30 juni wordt voor de eerste keer in Berkel een junior Kyokushin Karate toernooi (10-17 jaar) georganiseerd door sportschool Sidney Kai. Een mooie gelegenheid voor mensen die deze sport nog niet kennen een kijkje te komen nemen op het nationale toernooi dat in sporthal Oostmeer gehouden wordt. Aanvang 14.00 uur, einde in de loop van de avond. Informatie: http://www.sidneykai.com.

Paardensport

Westernwedstrijd HC De Rottemeren
Bleiswijk - Op 8 juli wordt er op manege HC De Rottemeren een grootse westernwedstrijd gehouden. Zeer bekende ruiters en amazones zullen die dag hun rijstijl aan het publiek laten zien. Er wordt ook op een hengst gereden met een zeer bekende naam; alhoewel de organisatie deze naam nog niet mag verklappen, zullen ruiters waarschijnlijk wel weten welke hengst bedoeld wordt.
Op de buitenplaats van de manege wordt een erg leuk strodorp gebouwd met sfeervolle kraampjes waarbij van alles te koop wordt aangeboden. Ook zijn er diverse snacks te verkrijgen. Manege HC Rottemeren organiseert het evenement onder de naam HCR Summer Event, aanvang 10.00 uur.

Hengelsport

Zomeravondcompetitie HSV De Bleiberg
Bleiswijk - Woensdag 20 juni werd gevist in de Rotte bij de Molengang te Zevenhuizen. Het was heerlijk weer en het werd nagenoeg bladstil. Kortom, ideale omstandigheden om te vissen, maar dat wil niet zeggen dat je dan ook veel vangt. De vangst was matig en er werd weinig brasem aan de hengel geslagen. Gemiddeld vingen de deelnemers bijna 1,5 kg per persoon. Het resultaat van deze wedstrijd was: 1. Piet Rotteveel (4,725 kg), 2. Peet van Mullem (3,625 kg), 3. Theo Meijer (3,5 kg). Doordat Peet v.d. Bosch voorlopig uitgeschakeld is vanwege een blessure aan zijn hand is het extra spannend wie dit jaar kampioen gaat worden. De totaalstand na vier wedstrijden is: 1. Piet Rotteveel, 2. André Janssen, 3. Richard Orta. Op woensdag 27 juni wordt gevist in de plas in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs.

Atletiek

Voorinschrijving Keesloop
Lansingerland - Vanaf heden is de inschrijving geopend voor de 4e Keesloop die dit jaar
plaatsvindt in Bergschenhoek op woensdagavond 12 september a.s. Bij voorinschrijving is men verzekerd van een fraai T-shirt. Hoofdsponsor Promax te Bergschenhoek stelt tevens prijzen beschikbaar. Ook is er een leuke verloting. Start en finish van de 5 en 10 km is bij sporthal de Ackers aan de Groeneweg. (meer)

Synchroon zwemmen

Brons voor Roxy van Yperen
Bergschenhoek - Zaterdagmiddag hebben de synchroonzwemsters Manon Brand en Kim Vermaat van ACZ uit Capelle de deelname aan de Synchrobeat 2008 zeker gesteld. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Zaterdag stonden twintig Pedaalridders in Lisse aan de start. Merel Hofman werd 10e en haar vriendin Lissete Prins 15e. In categorie 3 haalde Roos Vollering een mooie 16e plaats. Lissete van Berghenegouwen werd 7e, Stijn van Hoorn 15de en 20ste werd Danielle Heinsbroek. In de zesde categorie is Nicky Gieskens 14e geworden en zijn maat Tim Rodenburg werd 15e. Leon Hofman werd in zijn categorie 3e.
Zondag werd er in Amsterdam gereden door een aantal jeugdleden. Patrick Heinsbroek is 12e geworden en zijn zus Danielle werd 15e. In categorie 7 stonden Emiel de Greef, Yannick Lensink en Leon Hofman aan de start. Emiel werd 8ste ,Yannick 4e en Leon stond dit weekend voor de tweede keer op het podium, hij werd 2e.

Honkbal

Orioles- RCH 3: 6-6
Bergschenhoek - Orioles heeft tegen het derde team van RCH één punt gepakt. Hoewel een gelijkspel in honkbal vreemd is, maakte regen een vroegtijdig einde aan de wedstrijd. Daardoor bleef de eindstand van 6-6 op het scorebord staan. (meer)

Turnen

Omnisport 2B succesvol
Lansingerland - Turnsters van Omnisport 2B afdeling gymnastiek hebben zaterdag 23 juni zeer succesvol meegedaan aan regionale turnwedstrijden. Deze door de KNGU regio Rotterdam Noord georganiseerde wedstrijd heeft als naam de Rayoncup. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Zaterdag 23 juni werden om 7.30 uur in Blois 187 duiven gelost voor een wedvlucht. De eerste tien die binnen kwamen waren van : 1 en 8. Van Rossum-Verweij, 2. D. Stedehouder, 3 en 7. B. v.d. Burg, 4. M. & J. de Veld, 5. A. v.d. Burg, 6. P.H. Huksloot, 9. G.M. v.d. Berg en 10. W.G. van Kooy.
In totaal 954 jonge duiven werden zaterdag 23 juni gelost voor een wedvlucht vanuit Duffel. Ze vlogen om 11.20 uur weg met zuidwestenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 3 en 5. M. v.d. Ende, 2 en 10 B. v.d. Burg, 4 en 8. mw. V.d. Berg, 6. P. Coenraadts, 7. L. v.d. Berg en 9. J. Zeelenberg.
Om 11.20 uur werden eveneens in Duffel 410 (oude) duiven gelost voor een wedvlucht. Ze vlogen weg met zuidwestenwind. De eerste tien: 1 en 10. J. Zeelenberg, 2 en 3. A. v.d. Burg, 4. A. van Weelden, 5, 6 en 7. mw. V.d. Berg, 8 en 9. W. Hulzinga.

Kennismaken met hockey in Bleiswijk

Bleiswijk - Hockey Vereniging Bleiswijk organiseert ook dit jaar weer de jaarlijkse strippenkaartdagen. Werd afgelopen zaterdag de spits afgebeten komende zaterdag 30 juni kunnen kinderen vanaf zes jaar om 10.00 uur gratis komen kennismaken met hockey. (meer)

Na veertien jaar neemt Peter Joëls afscheid van TOGB

Na veertienjaar
Peter Joëls bij zijn laatste optreden als coach. Hier
tijdens het finaleweekend van de Nationale Jeugdmeerkampen.
Anissa Schoonbrood draagt een shirt met de tekst 'Peter bedankt'.


Berkel en Rodenrijs - De tweede periode waarin hij bij TOGB heeft gewerkt zal voorlopig als de meest succesvolle die de Berkelse tafeltennisvereniging TOGB ooit gekend heeft de geschiedenis ingaan. Peter Joëls (58) heeft na het afgelopen seizoen afscheid genomen van de vereniging met het eigen clubhuis Den Opper op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Ook CVV Berkel sluit zijn seizoen af

CVV Berkel
Dikke pret in al dat schuim op de stormbaan
(foto Fred Roobol).


Berkel en Rodenrijs - Voor voetbalvereniging Berkel is het seizoen ook afgelopen. De afgelopen weken waren de velden druk bezet met verschillende toernooien voor de jeugd en de dames. Daaropvolgend werd er voor de jeugd een familiedag gehouden. En afgelopen zaterdag kregen de vrijwilligers als dank voor hun inzet dit seizoen een vrijwilligersavond aangeboden. (meer)

Leo Vermeulen lid van verdiensten van TOGB

Leo Vermeulen
Op de haringparty van de BCT werd Leo Vermeulen,
hier tussen Ronald Hijdra (links) en de nieuwe voorzitter
Paul de Groot, verrast met het feit dat hij benoemd was
tot lid van verdiensten van TOGB (foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Het bestuur van sportvereniging TOGB had het allemaal keurig verpakt. Op een haringparty bij één van de businessvrienden van TOGB, De Jong Diepvries in Bergschenhoek, mocht Leo Vermeulen de speld behorende bij de honorering 'Lid van Verdiensten' van de Berkelse vereniging TOGB in ontvangst nemen. (meer)

Berkenrode tennist voor Kika

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 juli (070707) organiseert Tennisvereniging ATV Berkenrode te Berkel en Rodenrijs een groot evenement waar zij zoveel mogelijk geld wil ophalen voor de Stichting Kika (kinderen kankervrij). Alles staat deze dag in het teken van het cijfer 7. (meer)

Motorcrossers in actie voor Kika kinderkankerfonds

Bleiswijk - Het lijkt een trend te worden dat sporters in actie komen voor hun zieke medemens. Werden in het verleden al sponsorlopen gehouden voor diverse groeperingen in de samenleving en werd een evenement als de Roparun een daverend succes door het grote geldbedrag dat de lopers vanuit Parijs naar Rotterdam bij elkaar brachten, nu willen ook de motorcrossers niet achterblijven. (meer)

Geslaagde demo gymnastiekvereniging Saturnia

Bleiswijk - Zaterdag 23 juni vond de jaarlijkse demo van turnvereniging Saturnia plaats in sporthal Rijneveen. 's Middags waren de kinderen al om één uur aanwezig om nogmaals alle dansjes te oefenen en het nummer van trampoline springen gecombineerd met de lange mat nog eens goed door te nemen. (meer)

Weidevogels Rabobank Schoolkorfbaltoernooi viert jubileum

Bleiswijk - Zaterdag vond voor de 25ste keer het traditionele jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats op de kunstgrasvelden bij Weidevogels. Ter gelegenheid van dit jubileum werd elke deelnemer aan het einde van de dag beloond met een fraaie herdenkingsmedaille. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. (meer)

Eerste paal Bergschenhof zit in de grond

3B Wonen
Het lukte de wethouder niet om de paal met de
handen de grond in te krijgen, maar met behulp van
de heimachine lukte het uiteindelijk wel.


Bergschenhoek - Met blote handen probeerde wethouder Jan den Uil maandagmiddag
25 juni de eerste paal van het appartementencomplex Bergschenhof de grond in te krijgen. (meer)

Woningbeurs met actueel huur- en koopaanbod

Lansingerland - In het gemeentehuis Lansingerland aan de Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs wordt zaterdag 30 juni aanstaande een grote Woningbeurs gehouden. Aanwezig zijn Eurowoning, Amvest, AM, Kavel Vastgoed, BAM Vastgoed, Bouwfonds MAB, 3B Wonen, de Rabobank en de gemeente Lansingerland. (meer)

'Waar is het goed wonen?'

Lansingerland - Het opinieblad Elsevier heeft alle gemeenten van Nederland beoordeeld op wonen, werken en recreëren. Vraag hierbij was: waar is het goed wonen. (meer)

Lansingerland Dictee

Lansingerland - Vorige week berichtte De Heraut over het Lansingerland Dictee. We schreven dat de beste Lansingerlander Wilma Mallee uit Berkel en Rodenrijs was. Zij maakte slechts veertien fouten en won een rondvlucht boven Rotterdam. Vergeten is erbij te vermelden dat er nog drie andere inwoners van Lansingerland slechts veertien fouten maakten. Uit de vier besten werd de hoofdprijs getrokken, waardoor mevrouw Mallee de uiteindelijke winnares werd.

HSL-Zuid rondt aanwezigheid in omgeving af

Lansingerland - Vrijdag 29 juni tekent Rijkswaterstaat HSL-Zuid de benodigde documenten om de omgeving van de HSL-Zuid en de lijn zelf over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Dit zijn de diverse overheden langs het noordelijk deel van de lijn, maar ook Prorail als toekomstig beheerder van de nieuwe spoorlijn. (meer)

Aanleg nieuwe vissteigers aan de overkant van de Rotte

Lansingerland - In recreatiegebied Rottemeren worden aan de oostzijde van de Rotte tweeëndertig eenpersoonssteigers en één steiger voor mindervaliden aangelegd. Het plaatsen gebeurt in opdracht van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam in afstemming met het Recreatieschap Rottemeren en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. (meer)

Kids-Concert Concordia

Bergschenhoek - Op zaterdag 16 juni heeft Concordia voor het tweede achtereenvolgende jaar een kidsconcert gegeven. Dit concert werd gehouden door het Fanfareorkest en de Mallet Percussion Band.
Het concert werd gehouden in het kader van de afsluiting van het scholenproject van dit jaar. (meer)

Nieuwe oriëntatiecursus oecumene in Lansingerland

Lansingerland - Afgelopen jaar is de Katholieke Vereniging voor Oecumene gestart met een nieuwe oriëntatiecursus oecumene. Deze cursus neemt als vertrekpunt het gebed van Jezus Christus op de avond voor zijn dood: "Vader, dat allen één zijn" (Joh. 17,21). Tweeduizend jaar na dat dit gebed is uitgesproken voelen mensen zich nog steeds aangesproken door deze woorden van Jezus. (meer)

PvdA Noordrand: in hetzelfde schuitje

Lansingerland/Rotterdam - Goed overleg over projecten als de nieuwe A13/A16, de HOV snelbus die Rotterdam Alexander met Lansingerland moet gaan verbinden, oppassen met bouwen op de oevers van de Rotte, de gevolgen van de enorme mobiliteit aan de Rotterdamse Noordrand, goede en snelle fietsverbindingen vanaf Lansingerland en Hillegersberg-Schiebroek naar Rotterdam-centrum en zorgvuldig beheren van het groen en het recreatiegebied Rottemeren waren thema's die uitgebreid aan de orde kwamen tijdens een vrijdagavond door de PvdA-fractie van deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek georganiseerde boottocht over de prachtige Bergse Plassen, de Rotte en de Rottemeren.
Aan boord ruim 25 PvdA-ers uit de gemeenteraad en deelraden van Rotterdam, de gemeenteraadsleden en wethouder uit Lansingerland en dagelijks bestuurders van de deelgemeenten. Aanwezig was ook de voorzitter van de PvdA afdeling Rotterdam en één Rotterdamse lid van Provinciale Staten. Behalve Lansingerland en organisator PvdA Hillegersberg-Schiebroek was ook deelgemeente Prins Alexander ruim vertegenwoordigd.
De boottocht zorgde voor nieuwe wederzijdse contacten die nuttig zijn bij de voorbereiding van de besluitvorming van tal van thema's die aan de Rotterdamse Noordrand en in de Stadsregio spelen. Er komt een follow-up bijeenkomst die gehouden zal worden in de nieuwe gemeente Lansingerland.

Dagtocht Groei & Bloei

Berkel en Rodenrijs - Er zijn nog plaatsen vrij voor de dagtocht, die Groei & Bloei organiseert op zaterdag 30 juni naar Het Rijk der duizend eilanden bij Zuid Scharwoude. Er wordt een Tuin-Kunstroute op een koolvlet gevaren en drie fraaie tuinen bezocht. (meer)

Amivedi zoekt vrijwilligers

Lansingerland - Amivedi Nederland, de landelijke registratie van vermiste en gevonden huisdieren, zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de regio Lansingerland. Houdt u van dieren, bent u telefonisch goed bereikbaar en heeft u een computer met internetverbinding? Neem dan contact op met tel. 010 - 512 19 73 of kijk voor meer informatie op www.amivedi.nl.

Vrolijk concert SOREO in De Leeuwerik

Bleiswijk - Zaterdag 30 juni treedt het harmonieorkest Soreo uit Rotterdam op in dienstencentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De middag begint om 14.30 uur. De zaal van het dienstencentrum is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis. (meer)

Opbrengst collecte Handicap.nl

Bergschenhoek - De onlangs gehouden collecte Handicap.nl heeft in Bergschenhoek een mooi bedrag opgeleverd. In de bussen werd in totaal ¤ 3.591,01 geteld. Dank aan alle gevers en collectanten.

Schrijfster Reina ten Bruggenkate

Bergschenhoek - De Stichting Musische Vorming Bergschenhoek nodigde groep 8 van de basisscholen uit voor een optreden van schrijfster Reina ten Bruggenkate in de bibliotheek van Bergschenhoek. Ook de leerlingen van obs De Sparrenhoek werden in de bibliotheek door de schrijfster ontvangen. (meer)

Vacature 3B-Bibliotheek

Bergschenhoek - De 3B-Bibliotheek Bergschenhoek is op zoek naar twee vrijwilligers ter versterking van het team. Voor minimaal twee dagdelen in de week: één medewerker voor de uitlening en één medewerker voor diverse werkzaamheden. (meer)

Gemeente Lansingerland stijgt met stip op ranglijst gemeentelijke websites

Lansingerland - Op de ranglijst van gemeentelijke websites is www.lansingerland.nl met 284 plaatsen gestegen van 337 naar de 53ste plaats. (meer)

De Hoeve rijst op uit het zand

De Hoeve
Het pand rijst nog een beetje eenzaam op
uit het zand.


Berkel en Rodenrijs - Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor de eerste kinderen, ouders en leidsters ervan konden gaan genieten, maar sinds februari kon er dan toch eindelijk worden gestart: met De Hoeve, een schitterend pand voor en vol kinderen van 0 tot 12 jaar, die een plekje vond aan de Naardermeerstraat (Meerpolder) en momenteel nog eenzaam en alleen oprijst vanuit het zand. (meer)

Zandbuizen als oriëntatiepunt uit het straatbeeld verdwenen

zandbuizen
De situatie zoals deze gedurende bijna vijf
jaar was.


Berkel en Rodenrijs - Wie in Berkel en Rodenrijs woont en kennissen van veraf wilde uitleggen hoe te rijden, noemde al snel als oriëntatiepunt de zandbuizen die de Rodenrijseweg overbrugden. (meer)

Lansingerland krijgt eigen Rottepop

Rottepop
Het team rond Rottepop met v.l.n.r. de notaris
Paulusma, Ron, Manon, Bert, Lucy en Pierre.


Lansingerland - Aan het begin van dit jaar zijn de drie dorpen Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk samengegaan in één nieuwe gemeente: Lansingerland. Een gemeente die de komende jaren gaat groeien naar zo'n 75.000 inwoners.
(meer)

Onderwijsontwikkelingen leiden tot irritatie bij gemeenteraadsleden

Lansingerland - In de vergadering van de raadscommissie Burger en Samenleving, vorige week dinsdag, waren wat geïrriteerde geluiden te horen vanuit verschillende raadsfracties. (meer)

Veiligheid brengt duizenden mensen op de been

Veiligheid
Het feestterrein vanuit de autoladder bekeken.

Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland organiseerde in de maand juni drie maal een veiligheidsmarkt. Na Bleiswijk en Bergschenhoek was het zaterdag 16 juni de beurt aan Berkel en Rodenrijs om de markt te organiseren in en rond de brandweerkazerne aan de Berkelse Poort. (meer)

Richard Krajicek krijgt een luisterend oor bij leden VNO-NCW Oostland

Krajicek
Richard Krajicek kreeg van de
ondernemers een aandachtig oor


Berkel en Rodenrijs - De 130 aanwezige leden van VNO-NCW Oostland hingen vorige week dinsdag een klein uurtje aan de lippen van Richard Krajicek, die tijdens een lunchbijeenkomst in het Berkelse restaurant 't Raedthuys, een inspirerend en met anekdotes gevuld betoog hield. (meer)

'Verlengde A16 mag er never nooit komen'

Verlengde A16
Een overzicht van de wensen van de Belangenvereniging
Hillegersberg-Bergse Bos, waarbij de verbinding A16-A12
dwars door Lansingerland loopt.


Lansingerland - Het plan stond niet eens vermeld in het Regionaal Verkeer en Vervoerplan (RVVP), maar wethouder Hans de Rijke (CDA) reageerde fel in de raadscommissie Wonen & Werken toen het idee ter sprake kwam: de verlengde A16. De raadscommissie besprak op 6 juni de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de uitvoeringsagenda tot 2011 die de Stadsregio Rotterdam voor het RVPP heeft opgesteld. (meer)

Rotary scoort met Lansingerlanddictee

Rotary
Erica Terpstra las het Lansingerland dictee voor.

Bleiswijk - Ruim negentig kandidaten schaarden zich donderdagavond 14 juni even voor achten rond de tafels die waren geplaatst in de ruime hal van De Blesewic in Bleiswijk. (meer)

Jubileum-waterconcert 'Aan de oever van de Rotte'

Waterconcert
Het gemengd koor 'Aan de oever van de Rotte' tijdens
de viering van het 10-jarig bestaan.


Bergschenhoek - Alle leden van het gemengd koor 'Aan de oever van de Rotte' verzamelden zaterdag 16 juni langs de oever van de Rotte om met elkaar het tienjarig bestaan te vieren. (meer)

Geslaagd

Lansingerland - De examens zijn achter de rug en de vlaggen konden weer worden uitgestoken. Sommige leerlingen zullen nog een herexamen moeten doen, terwijl anderen het volgend jaar nogmaals moeten proberen.
(meer)

Vaderdag autoshow trekt veel bekijks

Autoshow
Auto's kijken in hartje Bergschenhoek.

Bergschenhoek - Eigenlijk nog niet aan een nieuwe auto toe of juist wel? Zaterdag kreeg iedereen die een bezoekje bracht aan het centrum van Bergschenhoek ruim de gelegenheid alle soorten en maten auto's te bekijken. (meer)

Vakantiebaantjesbeurs brengt veel jongeren op de been

Vakantiebaantjesbeurs
Veel jongeren kregen informatie of vonden
een passend vakantiebaantje.


Bergschenhoek - Voor de eerste keer organiseerde het Jeugd- en Jongerenwerk een baantjesbeurs in Het Spectrum van Bergschenhoek. Met name de eerste uren, de beurs begon zaterdagmiddag om twaalf uur, was het behoorlijk druk op de beurs waar diverse kramen stonden opgesteld. (meer)

Voor één keer midden op straat spelen

midden op straat spelen
Midden op straat je eigen broodje bakken; met
een zonneklep op van de Nationale Straatspeeldag.


Berkel en Rodenrijs - De kinderen uit de Bonfut mochten woensdagmiddag 13 juni de hele middag midden op straat spelen; het was niet voor niets Nationale Straatspeeldag en evenals vorig jaar spanden de volwassenen uit de Berkelse straat zich in om er voor de kinderen iets leuks van te maken. (meer)

Eerste steen gelegd voor Het Kleine Lint

eerste steen kleine lint
Nadat de wethouder de eerste officiële steen had gelegd
mochten ook zes bewoners laten zien of ze de steen
vakkundig konden plaatsen.


Berkel en Rodenrijs - Met als 'opperman' wethouder Jan den Uil, in zijn voetsporen gevolgd door een zestal toekomstige bewoners, werd dinsdagmiddag 12 juni de eerste steen gelegd in het plan 'Het Kleine Lint', gelegen tussen Noordeindseweg, Middelweg en Noordersingel. (meer)

Nieuwtjes uit De Tuinen

Nieuwtjes de tuinen
De Tuinen groeit en bloeit.

Bergschenhoek - Openbare Jenaplan basisschool De Tuinen streek vier jaar geleden neer in een eigen school aan de Noorderparklaan in Boterdorp Zuid-West. (meer)

Carola even terug in Bleiswijk

Carola
Carola even thuis in Bleiswijk, maar al weer met
haar gedachten in Zuid-Afrika.


Bleiswijk - De afgelopen maanden hebben de lezers van De Heraut de belevenissen kunnen volgen van Carola van IJperen (31) die zich actief inzet voor met name kinderen met hiv in Zuid-Afrika. (meer)

Inloopochtend De Peuterhoek

Inloopochtend

Bleiswijk - Op dinsdagochtend 26 juni zet De Peuterhoek in Bleiswijk voor de laatste keer dit schooljaar vanaf 9.30 tot 11.00 uur, haar deuren weer open voor mensen die eens een kijkje willen nemen op de peuterspeelzaal. Ook inschrijven is dan mogelijk. Op deze ochtend betaalt men ¤ 6,50 inschrijfgeld in plaats van de gebruikelijke ¤ 12,50. (meer)

Historische foto's van Dorpsstraat en Polderhuis in 3B-Bibliotheek

Historische foto's
Melkboer C. Zeelenberg op de Kruin voor de Nederlands
Hervormde kerk. Op de achtergrond: huizen van het Smitshoek.
Collectie Historische Vereniging den Berchsen hoeck.


Lansingerland - Van 18 juni tot 16 juli toont het Gemeentearchief Rotterdam oude afbeeldingen van de gemeente Lansingerland in de 3B-Bibliotheek, vestiging Berkel en Rodenrijs. (meer)

Rabobank 3B Hoek verrast geslaagden

Rabobank
Het Rabobank 3B Hoek team dat de geslaagden
een verrassing bezorgde.


Lansingerland - Op 13 en 14 juni kwamen de uitslagen van de examens; spannende dagen dus voor de examenkandidaten in Lansingerland. (meer)

Nieuwe tankautospuit voor Berkelse brandweer

Nieuwe tankspuitauto
Na door een fraaie strik gereden te zijn werd de nieuwe
tankautospuit overhandigd aan de Berkelse brandweer.


Berkel en Rodenrijs - Nadat twee weken geleden afscheid genomen was van de oude tankautospuit die een tweede leven gaat leiden in Letland - het transport er naartoe was geslaagd en inmiddels zijn alle chauffeurs weer veilig en wel thuis gearriveerd - kon zaterdag 16 juni de splinternieuwe tankautospuit de kazerne aan de Berkelse Poort worden binnen gereden. (meer)

'Singapore auto' weer thuis

Singapore
Pieter (links) en René bij de cabriolet die de
Challenge uitreed.


Lansingerland - De cabriolet waarmee René van Winden vanuit Bergschenhoek samen met Marcel van Zonneveld deelnamen aan de EurAsia Cabrio Challenge van Amsterdam naar Singapore - waarvan uitgebreid verslag werd gedaan in De Heraut van 23 mei - is weer thuis. (meer)

Brandweerkazerne genomineerd

Brandweerkazerne genomoneerd

Berkel en Rodenrijs - Mooi of lelijk, grappig of stijlvol; de meningen zijn verdeeld over de nieuwe brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs. Maar dat hij zeer eigentijds is en landelijk hoog wordt aangeschreven blijkt: de kazerne is genomineerd voor de architectenprijs 'Gebouw van het jaar 2007'. (meer)

Youth for Christ nodigt uit

Youth for Christ
Tijdens een van de spellen van vorige keer.

Bergschenhoek - Eens in de maand komen jongeren van 11 tot en met 14 jaar bijeen om elkaar te treffen in Het Baken op de hoek van de Jacob Marislaan en de Oosteindseweg. Nadat er tal van leuke spelletjes zijn gedaan rond een thema wordt de avond besloten met 'lekker kletsen'. (meer)

Feestelijke intocht Avond4Daagse

Bleiswijk - Wegens onweer en regenval was de intocht van de Avond4daagse op 8 juni in Bleiswijk afgelast. Een begrijpelijke beslissing die door alle deelnemers goed begrepen werd. (meer)

Banendag politie groot succes

Den Haag - De banendag van de politie Haaglanden en Hollands Midden was zaterdag 16 juni een groot succes. Meer dan 1200 belangstellenden kwamen langs om te 'speeddaten' met (wijk)agenten, rechercheurs en vrijwilligers. Ook waren er verschillende demonstraties te bekijken en konden ze informatie inwinnen over solliciteren bij de politie. Politie Haaglanden en Politie Hollands Midden zijn op zoek naar 300 politiemedewerkers, allround-politiemedewerkers, politiekundige bachelors, recherchekundigen en vrijwilligers.

Voetganger tegen scooter

Pijnacker/Berkel en Rodenrijs -Een 57-jarige hardloper uit Berkel en Rodenrijs maakte zondagmiddag 17 juni om twee uur op de Katwijkerlaan een onverwachte zijstap. Hierdoor kwam hij in botsing met een voorbijkomende scooter met daarop een 33-jarige Delftse en 46-jarige Delftenaar. Zij vielen en moesten met de ambulance naar het ziekenhuis.

Gebroken been

Bleiswijk - Een 32-jarige bromfietser uit Bleiswijk liep zaterdagmiddag 16 juni even na half vijf een gebroken scheenbeen op bij een aanrijding met een personenauto. De bromfietser reed op de Merenweg en kon niet meer remmen voor de voor hem rijdende auto die op zijn beurt op een voorligger was gereden. De voorste auto sloeg plotseling af, waardoor het achteropkomende verkeer niet meer tijdig kon stoppen. De bromfietser gleed onderuit en brak zijn been. Hij is overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Van paard gevallen

Bergschenhoek - Een 26-jarige inwoonster van Bleiswijk is dinsdag 12 juni op de Bergweg-Zuid van haar paard gevallen. Het dier was gaan bokken, waardoor de vrouw zich niet meer zittende kon houden, twee meter naar beneden viel en op straat terecht kwam. Met fikse rugklachten is zij overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis.

'Blauwe verrassing'

Lansingerland - Het komt regelmatig voor dat extra politiemensen de straat op gaan om in contact te komen met hangjongeren, ondernemers of bij mensen aanbellen die nog een openstaande boete moeten betalen. Deze 'blauwe verrassing' was ook bedoeld voor een inwoner van Bleiswijk die dinsdagavond 12 juni een bezoek kreeg en een nog openstaande boete van ruim tweehonderd euro moest betalen. De man was echter niet thuis; een huisgenoot heeft de boete direct betaald.

Verkeersproblemen Oudelandselaan

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op donderdagmiddag 14 juni bij de scholen aan de Oudelandselaan een preventieve actie gehouden. Met name werd gelet op het oversteekgedrag van kinderen. (meer)

Controle Vreemdelingendienst

Bleiswijk - De CIOD heeft met assistentie van de politie op woensdag 13 juni een vreemdelingencontrole gehouden bij een bedrijf aan de Klappolder. Eén persoon bleek gebruik te maken van het paspoort van een ander. Hij is aangehouden.

Grootscheepse controle

Lansingerland - De Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het UWV, de Koninklijke Marechaussee en de politie hebben op dinsdag 12 juni een grote controle gehouden bij diverse bedrijven in Lansingerland. Er werden geen illegale werknemers aangetroffen. Wel kregen enkele personen een bekeuring omdat zij zich niet ter plekke konden legitimeren. Ook de Arbeidsinspectie schreef een aantal processen-verbaal uit.
De controles vonden plaats op de Anth. Lionweg, de Oosteindseweg (Bergschenhoek), de Overbuurtseweg, de Albert van 't Hartweg (Bleiswijk) en de Noordeindseweg (Berkel en Rodenrijs).

Visserijcontrole

Bergschenhoek - De politie heeft vorige week in het recreatiegebied De Rottemeren twee visserijcontroles gehouden. Zo werden in de nachtelijke uren van maandag 11 juni op dinsdag 12 juni nachtvissers gecontroleerd. Hun papieren bleken prima in orde. Wel kregen vier personen een bekeuring, omdat zij hun auto niet goed geparkeerd hadden.
Zaterdagavond 16 juni werden opnieuw vissers gecontroleerd; alles bleek in orde te zijn.

Oplettende getuige

Bleiswijk - Donderdag 14 juni zag een oplettende getuige even na drie uur 's nachts een aantal mannen lopen op een afgesloten terrein van een bedrijf aan de Albert van 't Hartweg. De gealarmeerde politie zag bij aankomst een bestelbusje met daarin twee mannen rijden. Het busje werd staande gehouden. Omdat de mannen niet duidelijk konden maken wat zij er te zoeken hadden, werd het busje onderzocht. Onder een stoel werden inbrekersgereedschap en wat verdovende middelen aangetroffen. Een en ander werd in beslag genomen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Op het terrein lagen koper en ander bouwmateriaal. De twee verdachten waren afkomstig uit Hoek van Holland.

(Te) jonge verkopers

Bergschenhoek - Een inwoner van Bergschenhoek werd vrijdagavond om 19.15 uur in het centrum van zijn woonplaats aangesproken door een ongeveer elfjarig meisje dat hem een dikke, gouden herenring te koop aanbood. Ze sprak gebrekkig Engels. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 117 duiven werden vrijdag 8 juni gelost voor een wedvlucht vanuit Bordeaux. Ze werden om 14.00 uur gelost. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1. J & H de Vreede, 2. L. Groothuis, 3, 9 en 10. A. Hagers, 4 en 7. L. v.d. Berg, 5. W. v.d. Bosch, 6. W. van Veen en 8. P. Huksloot. Zaterdagmiddag 16 juni volgde om 14.00 uur een wedvlucht vanuit St. Vincent Tyrosse waar 67 duiven aan deelnamen. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1. W. van Veen, 2. L. v.d. Berg, 3, 6, 8 en 9. A. Hagers, 4 en 7. W. v.d. Bosch, 5. P. Vonk en 10. J & H de Vreede. Zondag 17 juni werden in totaal 535 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Chantilly. Ze vlogen om 07.15 uur weg met zuidwesten wind. De eerste tien die hierbij binnen kwamen waren van: 1. M & J de Veld, 2 en 6. J. Zeelenberg, 3. D. v.d. Vrede, 4 en 9. L.A. Kooke, 5. W. v.d. Boogerd, 7. V.d. Berg, 8. E. Colpa en 10. D. Stedehouder.

Motorcross

Brons en Kris Voorwinden op het podium
Lansingerland - Twee van de drie Team Voorwinden-Brouwer KTM-rijders mochten na de KNMV Nationale wedstrijd in Reusel op het podium klimmen. (meer)

Acrogym

Open kampioenschappen
Beverwijk/Bergschenhoek - Op zondag 17 juni werd in Beverwijk de open kampioenschappen acro gehouden waaraan ook acrogymnasten van sv DOTO meededen. Uit heel Nederland konden acrogymnasten zich inschrijven. Duidelijk werd dat acro steeds meer een populaire sport aan het worden is, gezien het aantal inschrijvingen. Ook demogroepen deden dit jaar voor het eerst mee. Omdat het aantal inschrijvingen zeer hoog was, werd er besloten dat alle C-niveaus slechts één oefening mochten laten zien. Zij mochten kiezen uit hun tempo- of balansoefening. D-niveau kent één oefening, dus zij hoefden niet te kiezen. (meer)

Schaatsen

Jaarvergadering Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk
Bleiswijk - Donderdag 21 juni wordt om 20.00 uur de jaarvergadering van de Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk gehouden in clubhuis De Sneeuwbal te Bleiswijk. Alle leden en ouders/verzorgers van de jeugdleden zijn van harte welkom.

Vissen

Zomeravondcompetitie van HSV De Bleiberg.
Bleiswijk - Woensdag 13 juni is er gevist in het water, grenzend aan de skiberg. Los van het vissen is het een prachtige locatie, je waant je daar ergens in Noorwegen. Bovendien was het ook nog heerlijk weer; het was een genot om er te vissen. De vangst was niet geweldig; er werd veel voorn en weinig brasem gevangen. Het resultaat van deze wedstrijd was: 1. Leo Krijgsman (4,525 kg.), 2. Richard Orta (3,5 kg.), 3.Theo Meijer (2,85 kg.). De totaalstand na drie wedstrijden is: 1. Piet Rotteveel, 2. Richard Orta, 3.André Janssen.
Op woensdag 20 juni wordt er gevist in de Rotte bij Zevenhuizen/molengang.

Honkbal

Twins - Orioles 6-7
Bergschenhoek - Orioles heeft in de uitwedstrijd tegen Twins twee verdiende punten gepakt. De koploper werd verslagen na 9 zware innings. Na de verloren wedstrijd van vorige week moest Orioles zich weer opladen voor de wedstrijd tegen koploper Twins. Twins miste zijn Australische werper en moest noodgedwongen met de tweede pitcher starten. (meer)

Atletiek

Midzomeravondloop
Bleiswijk - Op woensdag 4 juli organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een wedstrijd door het recreatiegebied in Bleiswijk. De start is om 19.30 uur aan de Kooilaan ter hoogte van de parkeerplaats van 't Zeeltje. Het parkoers is geheel verhard en voor het merendeel autovrij. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Tijdens het Nederlands Kampioenschap in Oudenbosch eindige Nathalie van Westdonk uit Bergschenhoek op een verdienstelijke 17de plaats. Bij de nieuwelingen jongens startten Mark Heemskerk en Gido Windmeijer. Gido moest vanwege een stuurbreuk de wedstrijd staken en Mark viel net buiten de prijzen. (meer)

3,7 miljoen voor Roparun

Rotterdam/Lansingerland - De Roparun, de langste non-stop estafetteloop ter wereld tussen Parijs en Rotterdam, heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 3,7 miljoen euro opgeleverd. Dit goede nieuws werd vrijdagavond 15 juni tijdens een afsluitende avond in Puttershoek bekend gemaakt. Vorig jaar werd circa 3,1 miljoen euro opgehaald. (meer)

Anique de Groot en Isabel Heinsbroek pakken goud

Kampioen
Het winnende team van het Nederlands Kampioenschap
Straatvoetbal.


Amsterdam - De twee Berkelse voetbalsters Isabel Heinsbroek en Anique de Groot hebben tijdens het Nederlands Kampioenschap straatvoetbal op de Dam in Amsterdam met hun team Westenwind de eerste plaats weten te behalen. (meer)

Indeling voetbalseizoen 2007/2008

Lansingerland - Het voetbalseizoen is net achter de rug of de KNVB heeft de indeling voor het nieuwe voetbalseizoen alweer gemaakt. (meer)

LTV Bleiswijk organiseert ABN*AMRO Parktoernooien

LTV Bleiswijk
De ondertekening van het sponsorcontract, waardoor
de Parktoernooien gegarandeerd zijn.


Bleiswijk - De maand juni bruist het weer van de activiteiten op het tennispark van de LTV Bleiswijk. Vanaf 6 juni vond het Jeugd Parktoernooi plaats met de finales op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni. (meer)

Weidevogels organiseert schoolkorfbaltoernooi

Bleiswijk - Zaterdag 23 juni organiseert Weidevogels voor de 25ste keer met veel plezier het Rabobank schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar is het toernooi wederom gegroeid. Er hebben zich dertien scholen uit Bergschenhoek en Bleiswijk gemeld die om de titel zullen strijden. (meer)

Afscheid van Monique van der Knaap bij CVV Berkel

afscheid
De twee teams van de damesafdeling van CVV Berkel
gezamenlijk op de foto voor het afscheid van Monique
van der Knaap, staande vierde van links.


Berkel en Rodenrijs - Bij voetbalclub CVV Berkel is de afgelopen week afscheid genomen van Monique van der Knaap-Kraaijenbos. De inwoonster van Bergschenhoek heeft zich op velerlei gebied verdienstelijk gemaakt voor de Berkelse voetbalvereniging. (meer)

Perfecte omstandigheden voor Strokeplay kampioenschap

Golf
De winnaars van de strokeplay (van links naar rechts)
Ineke Jonkman, Benedicte Hermans, Casper Gevaerts,
Annemiek de Langen, Stef Fransen en Eric Brommert.


Bergschenhoek - In het weekend van 2 en 3 juni heeft het Strokeplay kampioenschap van Golfclub De Hooge Bergsche, 'homeclub' van Golfbaan De Rottebergen in Bergschenhoek, onder perfecte condities plaatsgevonden. (meer)

Jeugdige judoka's tonen wat ze waard zijn

Jeugdige judokas
Ten aanschouwen van de hele familie deden de
kinderen hun uiterste best tijdens de
zomerkampioenschappen.


Bergschenhoek - In alle vroegte meldden zich zaterdagochtend de ruim 90 deelnemers bij de organisatoren van het jaarlijkse grote judo zomertoernooi van Omnisport 2B Bergschenhoek in sporthal De Ackers. (meer)

Jumpstyle gaat het maken

Jumpstyle

Bleiswijk - Sport en Recreatie Centrum Rottemeren heeft zaterdag 2 juni op de
braderie in Bleiswijk demonstraties Jumpstyle gegeven. Wie zin had, mocht direct meedoen. (meer)

De Otterrotters reiken prijzen uit

De otterrotters
De felicitaties van Hans van Straalen en prins
Kaasius en prinses Ilonka waren voor Joy.


Bleiswijk - De hoofdprijzen van de Carnavalsloterij 2007 werden op zaterdag 26 mei uitgereikt door prins Kaasius en prinses Ilonka.
(meer)

Zomerfeest Kinderdagverblijf Het Parkietennest

Zomerfeest
De peuters genoten samen met hun ouders
en leidsters van het springkussen.


Bergschenhoek - Op zaterdag 2 juni vond op kinderdagverblijf Het Parkietennest van Kern Kinderopvang een gezellig zomerfeest plaats. De kinderen konden springen op een groot springkussen, zich laten schminken, buttons maken, tasjes versieren en waterspelletjes doen. (meer)

Groenehoek op bezoek bij honkbalvereniging The Orioles

OBS Dalton
De kinderen van groep 7 krijgen uitleg hoe je een
bal zo hard en goed mogelijk in het veld moet slaan.


Bergschenhoek - Op maandag 4 juni zijn de kinderen van groep 6 tot en met 8 van obs Dalton Groenehoek op bezoek geweest bij honkbalvereniging The Orioles. (meer)

Ringsteken en geboorte vallen samen

ezeltjes
Het jonge ezeltje, vlak na het ringsteken
geboren, kreeg de naam Kika.


Bleiswijk - Vorige week zaterdagavond na het ringsteken werden de bezoekers van Het Ezelsbruggetje verrast met de geboorte van een merrie ezeltje. (meer)

NOOVA organiseert zonnig zomerfeest

NOOVA
Het organisatiecomité van het Zomerfeest met van links
naar rechts Arditza de Groot, Manita Lemmens, Muriel
Meijs en Jeanette Voets


Oostland - Op donderdag 21 juni - het begin van de zomer - organiseert vrouwennetwerk NOOVA een zonnig zomerfeest voor haar eigen leden en voor de leden van VNO NCW Oostland. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Jeugddienst: What A Feeling
Berkel en Rodenrijs - Op zondag 24 juni vindt de laatste jeugddienst van het seizoen in de Dorpskerk plaats. Het thema is: What A Feeling. Het draait hierbij om de gespannen relatie tussen gevoel en verstand. De verstandelijke benadering, in de vorm van rationaliteit, lijkt nog altijd een bepalende factor te zijn voor veel keuzes. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Inloop senioren in De Leeuwerik
Bleiswijk - Dagelijks bezoeken veel senioren het ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, om deel te nemen aan één of meer van de vele activiteiten. Of om zomaar een praatje te maken, de krant te lezen en een kopje koffie te drinken. (meer)

Regio

Alzheimercafé Lansingerland
Lansingerland - Op woensdagavond 20 juni wordt in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek Alzheimercafé Lansingerland gehouden. Het thema is 'Mooie dingen doen met een dementerende'. Gast is Marian Dijksman, manager welzijn van een zorgcentrum, die veel ervaring heeft met het gedrag en de dagbesteding van (beginnend) dementerenden. (meer)

Bevolking krijgt stem bij uitvoering WMO

Lansingerland - De bevolking van Lansingerland krijgt via een op te richten WMO-Platform een stem bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). (meer)

Gemeente gaat huishoudelijke hulp aanbesteden

Lansingerland - De gemeente gaat de huishoudelijke hulp aanbesteden. De zorgaanbieder die de beste kwaliteit levert voor de prijs die de gemeente ervoor over heeft, mag de hulp in de huishoudens van Lansingerland gaan verlenen. (meer)

Concordia Kids-Concert

Bergschenhoek - Op zaterdag 16 juni heeft Concordia voor het tweede achtereenvolgende jaar een kidsconcert gegeven. Dit concert werd gehouden door het Fanfareorkest en de Mallet Percussion Band.
Het concert werd gehouden in het kader van de afsluiting van het scholenproject van dit jaar. (meer)

Stichting Laurentius neemt peuterspeelzalen Berkel en Rodenrijs over

Berkel en Rodenrijs - Stichting Laurentius zal de Stichting Kinderspeelzalen Berkel en Rodenrijs overnemen. Beide stichtingen hebben daartoe een intentieverklaring getekend. (meer)

De financiële situatie van de gemeente Lansingerland in beeld

Lansingerland - Het college van burgemeester en wethouders beantwoordde op 14 juni in de vergadering van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid de vele vragen die de commissie had over de Voorjaarsnota en de Kadernota 2007. (meer)

Voetbal en feestspektakel op sportpark Het Hoge Land

Lansingerland - Op zondag 24 juni organiseert de Stichting Jeugd en Jongerenwerk van 12.00 tot 21.00 uur in het kader van het project Cash4Bangladesh een voetbaltoernooi met afterparty op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Blokfluit- en klarinetconcerten Crescendo

Bleiswijk - De leerlingen van Harmonieorkest Crescendo hebben dit jaar samen veel mooie muziek gemaakt, dat zij de komende weken ten gehore willen brengen. (meer)

Intentie tot fusie

Lansingerland/regio - De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Holland en Stichting Kwadraad willen gaan fuseren, zo blijkt uit de ondertekening van een intentieverklaring tot fusie, die woensdag 30 mei plaatsvond. (meer)

Groei & Bloei organiseert Open Tuinen weekend

Lansingerland - Opnieuw zijn er genoeg tuinliefhebbers in Berkel en Rodenrijs die het leuk vinden om hun tuingeluk te delen met bezoekers. (meer)

Fietsersbond plaatst waarschuwingsborden bij gevaarlijke plekken

Lansingerland - Het meldpunt 'Mijn slechtste Fietspad' van de Fietsersbond bestaat twee jaar. In deze periode kwamen er 15.000 meldingen over 5000 locaties binnen. De Fietsersbond stuurt alle klachten door naar de verantwoordelijke wegbeheerder. (meer)

Open Dag Zorgboerderij BuitenGewoon

Delfgauw - Op zaterdag 23 juni heten ruim 160 zorgboerderijen belangstellenden van harte welkom op hun bedrijf. Het Nederlandse publiek kan op deze landelijke open dag proeven hoe een zorgboerderij werkt. Ook zorgboerderij BuitenGewoon, Noordeindseweg 40 in Delfgauw is die dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. (meer)

Help MS Fonds collecteren

Lansingerland - Onder het motto: "Actie VASTE WEEK" hoopt het Nationaal MS Fonds in
november van dit jaar 5.000 collectanten te hebben. Het Nationaal MS Fonds wil jaarlijks een vaste week krijgen waarin zij collecteren. (meer)

Van harte welkom in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Natuurlijk is men altijd van harte welkom in De Bron, maar op zondag 24 juni geldt dit in het bijzonder. In de ochtenddiensten van deze zondag is er speciale aandacht voor mensen die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan of weinig tot niets van God weten. (meer)

Rommelmarkt in De Naeldhorst

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 7 juli organiseert activiteitenclub De Naeld een rommelmarkt in het atrium van De Naeldhorst aan de Van Naeldwijcklaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

2500ste 'Internetpatiënt' 't Lange Land Ziekenhuis

Zoetermeer - Op woensdagochtend 13 juni verwelkomde 't Lange Land Ziekenhuis de 2500ste patiënt die via de website van het ziekenhuis een afspraak had gemaakt. (meer)

Vacature 3B-Bibliotheek

Bergschenhoek - De 3B-Bibliotheek Bergschenhoek is op zoek naar twee vrijwilligers ter versterking van het team. Voor minimaal twee dagdelen in de week: één medewerker voor de uitlening en één medewerker voor diverse werkzaamheden.
Informatie: Alie Zegwaard of Carla Holland, tel. 010 - 521 92 97. Sollicitatiebrieven en CV kunnen gestuurd worden naar Notaris Kruytstraat 10, 2661 HP Bergschenhoek mail naar c.holland@3b-bibliotheek.nl.

Sluitingsdagen 3B-Bibliotheek

Lansingerland - De zaterdagen in juli en augustus is de 3B-Bibliotheek in Bergschenhoek gesloten. De vestiging Bleiswijk sluit vanwege de vakanties de zaterdagen 21, 28 juli en 4 augustus. De bibliotheekvestiging in Berkel is op alle zaterdagen geopend. (meer)

Bijeenkomst 'Christen zijn op de werkvloer'

Zoetermeer - Maandag 25 juni zijn Teus en Janneke Vlot uit Bleskensgraaf gastsprekers op het platform van de FGBMFI Zoetermeer & omstreken (Christen zijn op de werkvloer). (meer)

Blikseminslag in Bleiswijk

Blikseminslag
Het dak werd gerepareerd.

Bleiswijk - Donderdagavond werd rond half negen een woning op de hoek van de Marijkelaan en de Evertsenstraat getroffen door de bliksem. Op het moment van de inslag waren de bewoners niet thuis. (meer)

Jonge Lansingerlanders zegevieren tijdens NK Catamaranzeilen

Zeilers
De kampioenen.

Lansingerland - Jorden Veenman en Mischa de Munck zijn in het weekend van 9 en 10 juni in Wassenaar Nederlands Kampioen geworden op de Hobie Tiger. (meer)

Trekker te water

Delft - Een 61-jarige man uit Berkel en Rodenrijs raakte dinsdag 19 juni om 20.15 uur met zijn trekker in de Schie. De man maakte kennelijk een stuurfout waarna hij het water inreed. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer takelde korte tijd later de trekker weer op het droge.

Sociaal Cultureel Centrum De Snip geopend

de snip
De waardevolle schaal verhuisde van het gemeentehuis
naar het museum.


Bleiswijk - Met muziek van Crescendo en veel belangstellenden op het plein openden wethouder Boedhoe en gedeputeerde Huls zaterdag 9 juni het Sociaal Cultureel Centrum De Snip in Bleiswijk. (meer)

Sint Laurenscollege is welkom in Berkel en Rodenrijs

Laurens
Petitie en handtekeningen worden overhandigd.

Berkel en Rodenrijs - Enkele weken geleden werd door de gemeente Lansingerland besloten dat het Hillegersbergse Sint Laurenscollege met een brugklas van start kon in de basisschool van de Gouden Griffelbuurt. (meer)

Leden CVV Berkel geven de twee overgebleven bestuursleden hun steun

Dick Jol
Berkel-voorzitter Bas de Jong was duidelijk in zijn
uitspraak dat Berkel niet verder wil met trainer
Dick Jol (foto). Foto Rob Veldkamp.


Berkel en Rodenrijs - In een tumultvolle, maar correct verlopen ledenvergadering heeft het uit twee leden overgebleven bestuur van de Berkelse voetbalclub de steun van de leden van CVV Berkel gekregen. (meer)

Zinderende Zomer Zaterdag van de Rottemeren

Zomer Zaterdag
De 'Spoortunnel' wordt onthuld.

Lansingerland - Zaterdag 9 juni organiseerde het recreatieschap Rottemeren de Zinderende Zomer Zaterdag van de Rottemeren. Een dag die bol stond van de activiteiten voor jong en oud. (meer)

Natuur- en Vogelwacht Rotta viert 25-jarig bestaan

Natuur en vogels
Ruim 500 kinderen trokken de natuur in om
samen met leden van Rotta naar vogels te kijken.


Lansingerland - In het midden van de zestiger jaren ontwikkelden het Rijk en de lagere overheden grote plannen omtrent recreatie in de buurt van de grote steden. Werken was niet alleen voldoende; ook ontspanning paste daarbij. (meer)

Rotorock houdt het droog

Rotorock
Band en publiek genoten van Rotorock dat werd
afgesloten met spontaan cabaret.


Berkel en Rodenrijs - Rotonde organiseerde zaterdag 9 juni het inmiddels landelijk bekende Rotorock voor liefhebbers van lekkere rock. (meer)

Muziek op topniveau

Melva Houston
Klasse in jazz en blues: Melva Houston.

Berkel en Rodenrijs - Het bleek moeilijk op de stoel te blijven zitten tijdens het zaterdagavond 9 juni georganiseerde optreden van de Amerikaanse jazz en blues zangeres Melva Houston in Oostmeer. (meer)

Muziekschool laat jong en oud kennismaken met muziek

Muziekschool
Jong en oud maakte kennis met diverse soorten
instrumenten en de docenten daarbij.


Bergschenhoek - Muziek is er voor alle leeftijden en dat werd overduidelijk tijdens de open dag die de Muziekschool in Het Polderhuis zaterdag organiseerde. (meer)

Gemeenteleden De Ark genieten van sportieve Bike

Gemeenteleden
Er werd niet alleen gefietst. Onderweg moesten tal
van opdrachten worden uitgevoerd, zoals in het Delftse
Hout waar de deelnemers een eindje moesten varen.


Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Rond de honderdvijftig gemeenteleden van de gereformeerde kerk van Berkel & Rodenrijs en Bergschenhoek (De Ark) namen zaterdag deel aan de Bike 2007, een fietstocht door onze regio Rik, Lisette, Egbert en Peter-Jan, een viertal jonge enthousiaste gemeenteleden, hadden het initiatief genomen om de Bike te organiseren. (meer)

Ellendige nasleep na blikseminslag

Nasleep blikseminslag
Blikseminslag trof de woning van de familie
Zuiderwijk in de Vondelstraat.


Bergschenhoek - Nietsvermoedend zat Marian Zuiderwijk donderdagavond 31 mei beneden in de kamer van haar woning aan de Vondelstraat. Haar kinderen lagen boven in bed te slapen toen het buiten aardedonker werd en een hevig onweer losbarstte. (meer)

Feestelijke afsluiting Avondvierdaagse uitgesteld tot 22 juni

Feestelijke afsluiting
Een tiental wandelaars op de 14 kilometer was al
onderweg toen de bui losbarstte. Na een schuilplek
gevonden te hebben liepen ze de tocht vervolgens
verder uit. Drijfnat ontvingen ze hun verdiende medaille.


Bleiswijk - Traditiegetrouw zou vrijdagavond de feestelijke finale zijn van de jaarlijkse Avondvierdaagse in Bleiswijk. (meer)

Groenehoek op bezoek bij honkbalvereniging The Orioles

Groenehoek
De kinderen van groep 7 krijgen uitleg hoe je een
bal zo hard en goed mogelijk in het veld moet slaan.


Bergschenhoek - Op maandag 4 juni zijn de kinderen van groep 6 tot en met 8 van obs Dalton Groenehoek op bezoek geweest bij honkbalvereniging The Orioles. (meer)

Ruim 300 kinderen rennen voor hun leeftijdsgenootjes

300 kinderen sponsorloop
De start van de sponsorloop werd enthousiast ingezet,
maar naarmate het uur vorderde werd er door velen steeds
meer gewandeld en af en toe een stukje gerend.


Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 7 juni gaf burgemeester Eenhoorn het startschot voor de jaarlijkse sponsorloop van Pax Kinderhulp. (meer)

Bejaardentocht wordt een dag met franje

be3jaardentocht
Een warm muzikaal welkom bij de Rotterdamse
aanlegsteiger.


Berkel en Rodenrijs - Ze werden uitgezwaaid door familie en bekenden en ingehaald met muziek; de ruim 200 deelnemers aan de bejaardentocht 2007. (meer)

Haring smeert de kelen

Haring
Jong en oud genoot van de Hollandse Nieuwe.

Berkel en Rodenrijs - Ruim 400 haringen vonden woensdagmiddag gretig aftrek bij de Visshop aan het Westerplein in Berkel Centrum. Iedereen die een bon uit De Heraut inleverde kon een gratis verse Hollandse Nieuwe komen proeven bij de winkel en daar werd flink gebruik van gemaakt. (meer)

Omnisport 2B gaat het theater in

Omnisport 2B
De kleding is inmiddels gepast en de laatste aanwijzingen
gegeven; de groepen zijn klaar voor de voorstelling.


Berkel en Rodenrijs - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat Omnisport 2B eens in de twee jaar een voorstelling geeft in het theater. (meer)

Volop vertier verdringt donkere wolken

Volop vertier
Ook een ritje in de bokkenwagen behoorde
tot de mogelijkheden.


Berkel en Rodenrijs - Zouden we het droog houden? Die vraag hing enkele uren in de lucht tijdens de door peuterspeelzalen Berkel en Rodenrijs georganiseerde jaarlijkse kinderkermis in en rond het gebouw van de peuters aan De Wildert. (meer)

Eerste paal voor appartementengebouw De Waterman de grond in

Eerste paal
De eerste paal wordt geslagen.

Berkel en Rodenrijs - Onder grote belangstelling assisteerde de heer J.H. van Amstel, Hoofd afdeling projecten van de gemeente Lansingerland, op dinsdag 5 juni bij het heien van de eerste officiële paal voor de bouw van appartementengebouw De Waterman in deelplan De Oevers in Rodenrijse Zoom te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Afvalwaterstructuur Berkel en Rodenrijs aangepast

Afvalwater
Het grote gemaal aan de Oudelandselaan
dat straks al het water van Berkel en Rodenrijs
zal afvoeren.


Berkel en Rodenrijs - Diverse afdelingen van de gemeente Lansingerland zijn al geruime tijd bezig met het aanpassen en het vernieuwen van het rioleringssysteem binnen de kern Berkel en Rodenrijs. (meer)

Vakantiebaantjesbeurs voor jongeren

Vakantiebaantjebeurs
Het nieuwe Berkelse jongerencentrum kan
gebruiksklaar worden gemaakt.


Lansingerland - Op zaterdag 16 juni organiseert de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland een Vakantiebaantjesbeurs in 't Spectrum aan de Groeneweg te Bergschenhoek. (meer)

Fiets zo goed als je kunt

Fiets examens
Eerste goed kijken, je niet laten afleiden door
zwaar verkeer en dan rustig oversteken als de kust
veilig is.


Berkel en Rodenrijs - Na Bleiswijk en Bergschenhoek was het dinsdag 5 juni de beurt aan de leerlingen van de basisscholen van Berkel en Rodenrijs die op de fiets mochten klimmen en vervolgens een praktische verkeersproef afleggen door het dorp. (meer)

Circus in het dorp

Circus
Trapezewerk in de nok met adembenemende
stunts (en dikke kussens op de grond).


Bergschenhoek - De brugklassers van het Wolfert Dalton beleefden een paar spannende dagen. Het circus was in hun school langs de Boterdorpseweg neergestreken en dat gaf de nodige opschudding. (meer)

Atalanta steelt de show in Frankrijk

Atalanta
Het was het eerste buitenlandse optreden van
Atalanta.


Berkel en Rodenrijs - Majorette- en twirlvereniging Atalanta was uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het Franse plaatsje Auby (vlakbij Lens). (meer)

Wierden schrijft naam in Bleiswijk

Wierden
Onder luid applaus werd Cleopatra binnengedragen.

Bleiswijk - De EHBO-ploeg van Wierden wist de eerste plaats te bemachtigen tijdens de zaterdagmiddag 2 juni georganiseerde wedstrijden in de aula van Melanchthon De Kring aan de Rembrandtlaan. (meer)

Oranjeballonnen landden in Engeland

Ballonnen
De beide jeugdige prijswinnaars met hun boek.

Bergschenhoek - Ze maakten een lange oversteek; de ballonnen die in de vroege ochtend van Koninginnedag het luchtruim kozen in Bergschenhoek. (meer)

Vliegers dansen op muziek

Vliegers
Drie soorten vliegers vulden de lucht boven
de evenementenberg van Bergschenhoek.


Bergschenhoek - De evenementenberg in het recreatieschap van Bergschenhoek was zondag het domein van de vliegers. In maten, soorten en kleuren waren zij present om hun stunts te presenteren. Gelukkig stond er goede wind op de berg, dus men genoot. (meer)

Controles bij school

Berkel en Rodenrijs - Politiemensen van het district Noord hebben maandagochtend een controle gehouden bij scholen op de Oudelandselaan om de verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren. Hierbij werd met name gelet op parkeergedrag. Vier bestuurders werden bekeurd voor verkeerd parkeergedrag.

Frontale aanrijding

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Maandagmiddag ontstond even na het middaguur een aanrijding op de Doenkade. Een 65-jarige Rotterdamse automobilist, die uit de richting van Bergschenhoek op de Doenkade reed, kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en schampte daarbij vermoedelijk een vrachtwagen. (meer)

Brandalarm effectief

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 7 juni ontstond rond de klok van drie uur 's nachts in een woning aan de Oudelandselaan rookontwikkeling in een computer. Het brandalarm waarschuwde buurtbewoners. De schade bleef beperkt tot de computersysteemkast, die door de brandweer naar buiten werd gebracht.

Stroomstoring en rook

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 5 juni viel om ongeveer 15.45 uur in een deel van Berkel en Rodenrijs de stroom uit. Rond die tijd kwam bij de brandweer en de politie de melding binnen dat er brand zou zijn in een aggregaathuisje aan de Noordeindseweg, nabij Huize Petrus. Er was echter geen sprake van brand, wel was er rook ontstaan. Mogelijk dat de technische storing in het huisje te maken heeft gehad met het uitvallen van de stroom. Er is een onderzoek ingesteld.

Zakmes in beslag genomen

Bergschenhoek - Op woensdag 6 juni zagen twee surveillerende agenten op de Leeuwenhoekweg twee mannen een te koop staande auto bekijken. Eén van de mannen leek iets bruins in zijn hand te hebben en deed het voorwerp in zijn zak. De agenten stopten en fouilleerden de mannen, van wie er één, een 53-jarige Pool, een zakmes in zijn zak bleek te hebben. Het mes valt onder de Wet wapens en munitie en is in beslag genomen. De twee Polen waren vrachtwagenchauffeurs die tussen Nederland en Polen rijden.

Visserijcontrole

Bleiswijk - Bij een visserijcontrole in Bleiswijk nabij de dagcamping controleerden agenten vorige week diverse vissers. Iedereen bleek te beschikken over de juiste papieren.

Verkeerscontroles

Lansingerland - Agenten schreven vorige week in totaal 22 bekeuringen uit ondermeer voor het niet-handsfree bellen tijdens het rijden (3), het niet-dragen van een autogordel (9) en het niet-direct kunnen tonen van het rijbewijs (4). De controles werden uitgevoerd nabij de veiling in Bleiswijk, Oosteindseweg in Bergschenhoek en de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Zoetermeer - Een 17-jarige bromfietser uit Bergschenhoek raakte woensdag 6 juni om 11.00 uur gewond bij een aanrijding op de Wit-Geellaan. Een 66-jarige automobilist uit Zoetermeer verleende geen voorrang aan de jongen die hierna ten val kwam. Hij werd met letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

'We gaan weer bonnetjes schrijven.' Nee, dat lost wat op!

Ochtendspits in Berkel en Rodenrijs. Tussen kwart over acht en half negen is het op de Oudenlandselaan een komen en gaan van auto's. Kinderen worden op dat moment naar de twee basisscholen gebracht. (meer)

Cor Botermans zoekt sponsors voor zijn rostoeltocht

Bleiswijk - Op 21 juni is het wereld-ALS-dag. In verband daarmee wordt op zaterdag 16 juni een fietstocht georganiseerd in acht provincies. In onze provincie vindt de tocht plaats in Den Haag. Het doel is de Stichting ALS Nederland de mogelijkheid te bieden onderzoek naar en behandeling van ALS te doen. (meer)

Nationale Zonnebloemloterij 2007 van start gegaan

Lansingerland - Zoals overal in Nederland is in Lansingerland de jaarlijkse loterij van de Zonnebloem van start gegaan. Bijvoorbeeld in Bleiswijk waar al tijdens de afgelopen braderie loten zijn verkocht. (meer)

Ontmoetingsavond over geloofs- en zingevingsvragen

Bergschenhoek - Het palliatief netwerk 3B-Hoek organiseert op maandagavond 18 juni weer een ontmoetingsavond voor belangstellenden. (meer)

Nieuwe oriëntatie cursus oecumene

Lansingerland - Afgelopen jaar is de Katholieke Vereniging voor Oecumene gestart met een nieuwe oriëntatiecursus oecumene. Deze cursus neemt als vertrekpunt het gebed van Jezus Christus op de avond voor zijn dood: "Vader, dat allen één zijn" (Joh. 17,21). (meer)

VluchtelingenWerk 3B actief op Wereld Vluchtelingen Dag

Lansingerland - Elk jaar is het op 20 juni Wereld Vluchtelingen Dag. VluchtelingenWerk 3B organiseert op deze dag een mini-tentoonstelling in de drie vestigingen van de bibliotheek van Lansingerland, om deze Wereld Vluchtelingen Dag onder de aandacht te brengen. (meer)

'Mooie dingen doen met een dementerende'

Lansingerland - Op woensdagavond 20 juni wordt in dienstencentrum De Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek Alzheimercafé Lansingerland gehouden. Het thema is deze keer 'Mooie dingen doen met een dementerende'. (meer)

Collecte Handicap.nl

Bergschenhoek - Deze week wordt de collecte Handicap.nl gehouden, de fondsenwervingsorganisatie van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Anbo). Zij verzorgt ieder jaar de landelijke collecte ten behoeve van mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. (meer)

Rommelmarkt op De Wilgenhoek voor Zimbabwe

Berkel en Rodenrijs - Ver weg kan ook dichtbij zijn! Dit is bekend op de r.k. basisschool De Wilgenhoek te Berkel en Rodenrijs. Twee familieleden van juf Liselotte werken in een ziekenhuis en school in de plaats Brunapeg in het Afrikaanse land Zimbabwe. (meer)

Arjan Breukhoven presenteert solo cd Scherzo

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 16 juni zal in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een bijzonder orgelconcert worden gegeven. Het schitterende, oorspronkelijk uit 1801 stammende, orgel zal worden bespeeld door de bekende organist Arjan Breukhoven, die dit jaar zijn 25-jarig musicusjubileum viert. (meer)

Blokfluitkwartet Capriola in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk - Zaterdag 23 juni zal Blokfluitkwartet Capriola een concert verzorgen van muziek uit de Lage Landen in de Bleiswijkse Dorpskerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. (meer)

ZoRo-bus aan Berkelse kant van de HSL

Lansingerland - Het ziet ernaar uit dat de ZoRo-bus, waarvan de aanleg eind 2008 gereed moet zijn, aan de Berkelse en niet aan de Bergschenhoekse kant van de HSL zal gaan rijden. Dat is althans het plan van het dagelijks bestuur van de Stadsregio Rotterdam waarmee de gemeenteraad van Lansingerland moet instemmen. (meer)

Fietsersbond pleit voor inter-stedelijk Randstad fietspad

Lansingerland - In het uitvoeringsprogramma verkeer en vervoer 2007-2011 van de stadsregio Rotterdam is een opmerkelijk project opgenomen. Een verkennend onderzoek naar de aanleg van een langzaam verkeersroute (fietspad dus) tussen Lansingerland en het centrum van Rotterdam. (meer)

Dagexcursie naar het Rijk der Duizend Eilanden

Lansingerland - Groei en Bloei organiseert op zaterdag 30 juni een dagexcursie per bus naar het Rijk der Duizend Eilanden in Zuid Scharwoude. Er wordt gevaren tussen "duizend" eilanden, akkertjes eigenlijk, vaak niet groter dan een paar honderd vierkante meter en alleen bereikbaar per schuit. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bijeenkomst PCOB
Berkel en Rodenrijs - De PCOB komt voor de vakantieperiode nog eenmaal bijeen op donderdag 14 juni in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. Aanvang 14.30 uur. In veel plaatsen in ons land is een zogenaamde Wereldwinkel gevestigd. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Inschrijven voor Seniorenreis Bleiswijk
Bleiswijk - Op donderdag 28 juni vindt de Ouderentocht Bleiswijk plaats. De rit voert dit jaar naar Noord-Holland. Deelname aan dit leuke reisje voor senioren kost ¤ 50,-. (meer)

Regio

Tentoonstelling ds. Van Koetsveld
Heinenoord - In het Streekmuseum Hoekse Waard is tot en met 29 september de tentoonstelling 'Van dorpsdominee tot hofprediker' te bekijken. Centraal staat ds. C.E. van Koetsveld, die ook in Berkel en Rodenrijs predikant is geweest. (meer)

Frank en Menno van Winden zijn weer thuis

Frank en Menno
Frank reed in de laatste rit samen met zijn
zoon Menno naar boven. "Als je dan over de
streep komt, gaat er wel iets door je heen."


Bleiswijk - Ze zijn weer thuis van hun missie, vader en zoon Frank en Menno van Winden die afgelopen week hebben meegedaan aan de tweede editie van Alpe d'HuZes, de beklimming van de Alpe d'Huez om geld in te zamelen voor het KFW Kankerbestrijding. (meer)

Jeugdige judoka's tonen wat ze waard zijn

Judoka's
Ten aanschouwen van de hele familie deden
de kinderen hun uiterste best tijdens de
zomerkampioenschappen.


Bergschenhoek - In alle vroegte meldden zich zaterdagochtend de ruim 90 deelnemers bij de organisatoren van het jaarlijkse grote judo zomertoernooi van Omnisport 2B Bergschenhoek in sporthal De Ackers. Allemaal jeugdige deelnemers, want de leeftijd lag die dag tussen de 4 en 16 jaar. (meer)

Inschrijving Open Jeugd Tennis Toernooi Bleiswijk

Bleiswijk - Van 9 tot en met 15 juli wordt op de tennisbanen van LTV Bleiswijk het Open Jeugd Tennis Toernooi gehouden. Sinds kort is de werving van deelnemers in volle gang door een intensieve verspreiding van affiches en inschrijfkaarten en benadering van trainers. (meer)

Voorronde NK Bommetje nadert

Lansingerland - Op zaterdag 7 juli staat zwembad de Windas weer helemaal in het teken van de voorronde van het NK Bommetje. Er zijn dit jaar vier categorieën waarvoor ingeschreven kan worden, dus er zijn meer kansen om te winnen. (meer)

Jubileum Zomerbridge

Regio - Het district NBB Delft e.o. viert haar 40-jarig bestaan en nodigt alle bridgers uit om deel te nemen aan de zomerdrives die van juni tot en met augustus, verspreid in het hele district, door de verenigingen worden georganiseerd. (meer)

Hengelsportvereniging De Bleiberg viert jubileum met een viswedstrijd

Hengelsport
De prijswinnaars van de jubileumwedstrijd.

Bleiswijk/Bergschenhoek - In alle vroegte schaarden de leden van Hengelsportvereniging De Bleiberg - de vereniging voor zowel Bleiswijk als Bergschenhoek - zich zaterdagochtend 2 juni langs de waterland aan de Noorderparklaan te Bergschenhoek om met elkaar de hengel uit te gooien en te proberen zo goed mogelijk te vangen. (meer)

Heel weekend in het teken van de jongste jeugd van HBR

Heel weekend
De Berkelse spelers tijdens de Jongste Jeugd Dag
op Het Hoge Land.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 2 juni werd bij Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) de Jongste Jeugd Dag georganiseerd. Dit afsluitende toernooi wordt, door de KNHB gesponsord, bij diverse verenigingen georganiseerd. (meer)

Jongste zwarte banddrager van heel Nederland

Tang soo do
De uitreiking van de zwarte band gaat altijd gepaard
met het afleggen van de eed waaraan een goede Tang Soo
Do beoefenaar zich te houden heeft. Ook Cheyenne legde de eed af.


Bergschenhoek - Ze is sinds zaterdag 2 juni de jongste van heel Nederland die een zwarte band Tang Soo Do draagt; de pas 11-jarige Cheyenne van Rutten, lid van de Tang Soo Do vereniging Chung Shin te Bergschenhoek. (meer)

Open Berkelse Dartkampioenschappen

Darten
De kampioenen van het Open Berkelse darttoernooi.

Berkel en Rodenrijs - Onlangs werden de Open Berkelse Dartkampioenschappen georganiseerd. Als locatie viel dit jaar de keuze op de sportaccommodatie Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Heren houden de eer van LTB/PIP hoog

Badminton
Heren dubbel werd een overwinning voor Jan
Noorlander en Oscar van Gerven (rechts).


Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 2 en zondag 3 juni werd in sporthal Oostmeer het 22e La Croix badmintontoernooi georganiseerd onder auspiciën van LTB/PIP. (meer)

Weidevogels scoort met goed verzorgde NK C-jeugd

Weidevogels
Enkele wedstrijdenballen werden gesigneerd om
aan de winnaars mee te geven.


Bleiswijk - De eerste contacten voor de bezoekers die vanuit heel Nederland naar sportpark Merenveld kwamen waren zaterdag meteen al geslaagd; bij de toegangsweg naar de sportvelden stonden parkeerwachters gereed die de automobilisten de weg wezen naar een geschikte parkeerplaats zonder risico een bon tussen de ruitenwisser te vinden. (meer)

Golf

Juiste namen golfdames senioren 2
Bergschenhoek - Vorige week meldden wij in deze rubriek de namen van de vier kampioensteams van Golfclub De Hooge Bergsche. Helaas waren bij de Dames Senioren 2 de verkeerde namen aan ons doorgegeven. Zowel de golfclub als De Heraut willen u de juiste namen van deze dames niet onthouden. Het zijn G. Betz-Velderman, J.C. Groeneveld-Muller, M. 't Hart-Postma, V.J.M.W. Janmaat, C.C. Leenders-Meijer, J.Y. Rasterhoff-Tamsma en B.H. Suerink-Pasman. Dames, gefeliciteerd!

Paardensport

FNRS wedstrijden bij De Rottemeren
Lansingerland - Op zondag 3 juni zijn er op manege HC de Rottemeren FNRS wedstrijden gehouden, waar de volgende ruiters en amazones aan hebben meegedaan. (meer)

Vissen

Zomeravondcompetitie De Bleiberg
Bleiswijk - De zomeravondcompetitie is weer begonnen met 25 deelnemers; er zijn enkele nieuwe gezichten bij en dat is alleen maar leuk voor het wedstrijdelement. (meer)

Voetbal

Zeven nieuwe speelsters voor CVV
Berkel en Rodenrijs - De Berkel-dames blijven in trek; ook bij speelsters van andere verenigingen. De damesafdeling die met vier teams het nieuwe seizoen ingaat en met Dames 1 1ste klasse en met Dames 2 2de klasse gaat spelen ziet twee speelsters verdwijnen uit de A selectie. (meer)

Duivensport

Uitslagen P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 243 duiven werden zaterdag 9 juni gelost voor een wedvlucht vanuit Bourges. Ze vlogen om 07.45 uur weg met noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 3, 5 en 6. B. v.d. Burg, 2. A. v.d. Burg, 4. K. v.d. Bulk, 7. C. Rutten, 8 en 9. M & J de Veld en 10. A. v.d. Bulk.
Om 15.25 uur werden 515 duiven gelost voor een wedvlucht vanuit Gent. Ze vlogen weg met noordenwind. De eerste tien die hiervan binnen kwamen waren van: 1. W. v.d. Boogerd, 2, 7 en 8. D. v.d. Vrede, 3. Van Rossum-Verweij, 4. C. Rutten, 5. M & J de Veld, 6. V.d. Berg, 9. J. Zeelenberg en 10. A.H. van Weelden.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Met veel regen en een spekglad parcours werd in Valkenswaard het NK voor de Jeugd verreden. In cat1 startte Lisette Prins; zij kwam als 5de over de meet. Lisette van Bergenhenegouwen behaalde een mooie 6de plaats. Haar clubgenoot Daniëlle Heinsbroek werd 18de , Roos Vollering16de en Chairmaine Springer 14de. (meer)

Atletiek

Midzomeravondloop
Bleiswijk - Op woensdag 4 juli om 19.30 uur organiseert atletiekvereniging De Kieviten de jaarlijkse midzomeravondloop door het recreatiegebied de Rottemeren. De afstanden zijn: 15 en 5 km en de 1.500 m voor de jeugd. Meer info in de krant van volgende week. Men kan ook info verkrijgen op de website van de Kieviten: www.dekieviten.nl.

Honkbal

Orioles- Pirates 3 3-5
Bergschenhoek - Orioles heeft een kater overgehouden aan de ontmoeting met Pirates 3. Hoewel Pirates 3 veel spelers had met hoofdklassenervaring, maakte Orioles het de gasten erg moeilijk .Lange tijd leek het erop dat Orioles 2 punten kon halen tegen de Amsterdammers, maar uiteindelijk verloren de Hoekenaren. Startend werper Brad Gooding maakte een goede start voor de Orioles. (meer)

Opbrengst Anjercollecte

Bergschenhoek - Het 3B koor Vlijt en Volharding heeft in de week van 28 mei tot en met 2 juni gecollecteerd voor de Anjeractie van het Prins Bernardfonds. De opbrengst van de collecte bedroeg ¤ 1811,-. (meer)

Collecte Maag Lever Darm Stichting

Lansingerland - Volgende week wordt er gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting. De Maag Lever Darm Stichting wil ziekten in het maag-, lever- en darmstelsel voorkomen en bestrijden. Daarom financiert de Maag Lever Darm Stichting onderzoek, geeft zij voorlichting en biedt zij zorg en ondersteuning aan patiënten, betrokkenen en hun organisaties.

Testritten Thalys

Lansingerland - Vanaf afgelopen vrijdag tot en met vandaag, woensdag 13 juni, voert de Thalys weer diverse testritten uit ten noorden van Rotterdam. (meer)

Informatieavond op OBS De Tuinen

Bergschenhoek - Op openbare basisschool De Tuinen wordt op woensdagavond 20 juni, tussen 20.00 en 21.30 uur, een informatieavond georganiseerd voor alle belangstellenden. Zij kunnen aan de Noorderparklaan 123 in Bergschenhoek terecht voor een introductie op het Jenaplanonderwijs. Als spreker is Rien van den Heuvel uitgenodigd. Hij is directeur van drie Jenaplanscholen in Barendrecht en tevens regiovoorzitter van de Jenaplanvereniging Rijnmond. Hij zal over verschillende onderwerpen zijn licht laten schijnen, maar er zal natuurlijk ook ruimte en tijd zijn voor vragen. Het team van obs de Tuinen nodigt belangstellenden van harte uit.

Politie zoekt speed-daters

Den Haag - Een gastles strafrecht bijwonen, ervaren hoe het is om een verdachte op te brengen of speed-daten met politieagent. Dat kan tijdens de Banen Infodag op zaterdag 16 juni in de Politieacademie aan Haagse Wegastraat 44 in Den Haag. (meer)

Grote viswedstrijd 't Schooltje

Bergschenhoek - Op zaterdag 23 juni organiseert Buurthuis 't Schooltje samen met de familie Kunst alweer voor de 25ste keer de jaarlijkse viswedstrijd aan de Rotte. (meer)

Veldonderzoek Hoge Bergse Bos

Bergschenhoek - Het recreatieschap Rottemeren, beheerder van het Hoge Bergse Bos is van plan het milieutechnisch beheer van het gebied over te dragen aan de provincie Zuid-Holland. Daarom wordt vanaf deze week veldonderzoek verricht dat zal bestaan uit metingen en boringen in het gebied. Het onderzoek is nodig om te bepalen hoe dik de afdeklaag is op het puin waarop het Hoge Bergse Bos is aangelegd. Tegelijkertijd wordt nagegaan of het systeem dat de waterhuishouding regelt nog goed functioneert. Als alles in orde is zal het milieutechnisch beheer in principe overgaan naar de Provincie Zuid-Holland. De provincie heeft hiervoor specialistische kennis in huis én heeft ervaring met het beheren van puinstortvoorzieningen.
Het veldonderzoek zal worden uitgevoerd door Geocheck Sampling & Survey BV en is naar verwachting voor de zomervakantie afgerond.

Varenbrug en Rottebanbrug tijdelijk afgesloten

Lansingerland - Wegens het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag op de Varenbrug en de Rottebanbrug zijn beide bruggen deze week tijdelijk niet in gebruik. (meer)

C1000 steunt collecte Handicap.nl

Lansingerland - Ruim 160 vestigingen van C1000 hebben besloten hun medewerking te verlenen aan de nationale collecteweek van Handicap.nl, de fondsenwervingorganisatie van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango), die deze week wordt gehouden. (meer)

Audities voor Toneel Zoethout

Zoetermeer/Lansingerland - Op 24 juni houdt Toneelgezelschap Zoethout audities voor het toneelstuk "De afwikkeling", een thriller met dramatische ondertoon geschreven door Anke Scheffers. Vind je het leuk om op de planken te staan en denk je over het nodige talent te beschikken, meld je dan aan via een mail naar toneelzoethout@hotmail.com of bel voor informatie naar Remy van Etteger, tel. 06 - 232 307 93. Toneelgroep Zoethout is een initiatief van Waanzin Theater Producties.

Inschrijven voor Seniorenreis Bleiswijk

Bleiswijk - Op donderdag 28 juni vindt de Ouderentocht Bleiswijk plaats. De rit voert dit jaar naar Noord-Holland. Deelname aan dit leuke reisje voor senioren kost ¤ 50,-. (meer)

Werner ten Kate nieuwe VVD-wethouder in Lansingerland

Lansingerland - VVD-wethouder Toetie Vorenkamp-van de Westeringh heeft maandag haar ontslag ingediend. (meer)

Jubileum waterconcert ‘Aan de oever van de Rotte’

Bergschenhoek/Bleiswijk - Op zaterdag 16 juni viert algemeen gemengd koor "Aan de oever van de Rotte" het tienjarig bestaan. (meer)

Vrijwilligers genieten van Korendag en festiviteiten

Vrijwilligers
Ook de jeugd liet het zich goed smaken.

Bleiswijk - Zondag 3 juni was het een heel bijzondere dag in de r.k. kerk O.L.V. Visitatie te Bleiswijk. De vier zangkoren van deze parochie verzorgden de eucharistieviering met hun gezamenlijke gezangen. St. Cecilea, Lesito, Melodie en het jeugdkoor Op Blijde Wijs formeerden met elkaar wel honderd stemmen die onder leiding van de drie dirigenten er een prachtige viering van maakten. (meer)

Met elf wagens op pad

Elf wagens
Vlak voor vertrek; bepakt en gezakt.

Lansingerland - De afgelopen maanden werd er veel werk verzet door de dertien leden van het Letland team en echtgenote Coby van de initiator en voorzitter van de Stichting Hulp Letland Joop Fuijkkink voor het transport richting Letland van start kon. (meer)

Onrust omwonenden Spoorhaven over geplande bouw van drie kantoren

Onrust voor kantoorgebouwen
De plannen voor de kantoorgebouwen werden onlangs
door de gemeente gepresenteerd.


Berkel en Rodenrijs - Het aantal omwonenden van de Spoorhaven dat een bezwaarschrift indient tegen de voorgenomen bouw van drie kantoren achter het tankstation op de kop van het Spoorhavengebied neemt met de dag in aantal toe. (meer)

Laatste keer zwemmen met ouder en kind

Windas
De laatste les met de allerkleinsten in De Windas.

Lansingerland - Omdat binnen afzienbare tijd zwembad De Windas plaats moet maken voor nieuwbouw komen ook alle lessen en activiteiten in het binnenbad van lieverlee ten einde. (meer)

Genieten van Melva Houston

genieten
Luisteren en zingen met Melva Houston.

Berkel en Rodenrijs - Na het grote succes van haar vorige optreden in sportcentrum Oostmeer in 2005 is Melva Houston opnieuw te gast in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Kindercentrum Tjoek-Tjoek bezoekt zorgcentrum Sint Petrus

peuters en kleuters
De peuters houden van kleuren en kletsen gezellig
met de bewoners van Huize Sint Petrus.


Berkel en Rodenrijs - Vorige week bracht een groepje kinderen met groepsleidsters Daniëlle en Annie voor de derde keer een bezoekje aan het zorgcentrum St. Petrus in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bolwerk-Oost gaat laatste fase in

Bolwerk-oost
De stenen worden, op vakkundige wijze begeleid,
geplaatst.


Berkel en Rodenrijs - Als variant op het slaan van de eerste paal of het metselen van de eerste steen werden Jan den Uil, wethouder Vinex, Volkshuisvesting en Milieu van Lansingerland en Philip Smits, directeur AM Wonen donderdagmiddag 31 mei uitgenodigd samen enkele kalkzandstenen te plaatsen bij de bouw van de derde en laatste fase van Bolwerk-Oost. (meer)

Viswijvenkoor Sootjevisch schittert bij Henny Huisman

Viswijvenkoor
Viswijvenkoor Sootjevisch is donderdagavond
14 juni te beluisteren en bekijken op Ned.1.


Lansingerland/Zevenhuizen - Donderdagavond 14 juni zal het viswijvenkoor Sootjevisch te beluisteren en bekijken zijn in het korenprogramma dat op Ned.1 (EO) wordt gepresenteerd door Henny Huisman. (meer)

Kamperen in De Windas

Kamperen
De jeugdige deelnemers aan de slaapnacht in
De Windas.


Lansingerland - Ruim 70 kinderen tussen de 6 en 12 jaar kwamen zaterdagmiddag met hun tentje naar zwembad De Windas om samen te genieten van een spannende 'slaapnacht' in het zwembad langs de Berkelseweg. (meer)

Het Forum exposeert in Berkelse bibliotheek

Het Forrum
Enkele schilders bij de expositie van schilderijen.

Berkel en Rodenrijs - Met trots exposeert Het Forum in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs. Aan de wand kan de bezoeker genieten van tal van fraaie schilderijen. (meer)

Zonnige braderie brengt veel mensen op de been

Braderie Bleiswijk
Kop van Jut op het verenigingenplein.

Bleiswijk - In alle vroegte reeds werden de kramen zaterdagochtend in gereedheid gebracht om er met elkaar een zonnige en gezellige braderie van te maken in het centrum van Bleiswijk. (meer)

Hoe station Bleizo een succes wordt

Lansingerland/Zoetermeer - Ze lijken het helemaal voor zich te zien, de colleges van burgemeester en wethouders van Lansingerland en Zoetermeer, die opdracht gaven om er onderzoek naar te doen. Als het NS-station Bleizo (Bleiswijk/Zoetermeer) volgens het scenario 'Landschap als Podium' wordt gerealiseerd, wordt het een succes. (meer)

Veiligheidsmarkt introduceert wijktafels

Veiligheidsmarkt
De wijktafel brengt burger en college van b en w bij elkaar.
De komende zaterdagen zijn er wijktafels in Bergschenhoek
(9 juni) en in Berkel en Rodnerijs (16 juni).


Bleiswijk - Met uitzondering van wethouder Toetie Vorenkamp, die verplichtingen elders had, waren alle collegeleden aanwezig bij de eerste Veiligheidsmarkt in de gemeente Lansingerland, zaterdag 2 juni. (meer)

Edisonlaan onveiligste weg

edisonlaan het gevaarlijkst
Met behulp van het plaatsen van speldjes op gevaarlijke
wegen wezen ruim 250 bezoekers van de braderie op
gevaarlijke plekken in hun gemeente.


Bleiswijk - De Edisonlaan is de gevaarlijkste weg in Bleiswijk. Dat bleek tijdens een zaterdag door de PvdA Lansingerland op de braderie gehouden enquête naar gevaarlijke verkeerssituaties in Lansingerland. (meer)

Uitmuntend optreden Triba met gastsolisten

Triba Jazz tradition
Jazzvioliste Luluk en René ten Cate op de vibrafoon
speelden samen met Triba de sterren van de hemel
(tekst en foto John Hofman).


Bleiswijk - Het leek er zaterdagavond 2 juni op dat ze zeer binnenkort al dé reis van hun leven naar Maleisië/Indonesië gaan maken: de musici van jazzformatie Triba uit Bleiswijk. (meer)

Mens en dier hebben het goed op Ezeltjesdag

Mens en dier
Een ontspannen ezeltjesdag voor zowel de dieren als
de honderden bezoekers werd afgesloten met een
ezeltjeslunch.


Bleiswijk - De sfeer was - zoals men al vele jaren gewend is - ook dit jaar weer opperbest tijdens de jaarlijkse Ezeltjesdag, volgens traditie georganiseerd op de eerste zondag van juni. (meer)

Jong en oud geniet bij de brandweer

Jong en oud
Brandweerlieden lieten zien hoe slachtoffers uit
een auto worden gehaald na een ongeval.


Lansingerland - De gemeente Lansingerland organiseert in de maand juni drie veiligheidsmarkten in de drie dorpskernen. De eerste vond zaterdag 2 juni plaats in en rond de brandweerkazerne van Bleiswijk. (meer)

Graffitivandalen aangehouden

Bergschenhoek - De politie heeft vorige week woensdagavond drie jongens in de leeftijd van 14, 13 en 13 jaar oud aangehouden voor het spuiten van graffiti. (meer)

Bromfietser gewond

Berkel en Rodenrijs - Op de Noordeindseweg vond donderdag 31 mei een ongeval plaats, waarbij een 60-jarige bromfietser uit Berkel en Rodenrijs gewond raakte. (meer)

Boetes voor jonge automobilist

Berkel en Rodenrijs - Op de Doenkade werd in de nacht van zaterdag op zondag een politieauto ingehaald door een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein. Bij het inhalen negeerde de man de dubbele doorgetrokken streep. (meer)

Snelheidsduivel bekeurd

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 1 juni werd op de Klapwijkseweg - op het gedeelte tussen de Rodenrijseweg en de Oudelandselaan - tussen 10.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 700 passanten reden er 104 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 114 km per uur, daar waar 50 km per uur is toegestaan.

Snelheidscontrole Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op dinsdag 29 mei tussen 10.30 en 12.00 uur op de Noordeindseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 631 passerende voertuigen reden er 153 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur, terwijl 50 is toegestaan.

Te hard over Rodenrijseweg

Berkel en Rodenrijs - Dinsdagmiddag 29 mei werd het verkeer in beide richtingen op de Rodenrijseweg op snelheid gecontroleerd. De controle vond plaats tussen 13.00 en 14.00 uur. Van de 374 passerende voertuigen reden er 71 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.

Berkel en Rodenrijs

Fietstochten Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 6 juni organiseert de Driebondenclub de tweewekelijkse woensdagavondfietstocht. Start: 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen). (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Workshop Familieopstellingen
Lansingerland - Op maandagavond 18 juni wordt in Bleiswijk een workshop Familieopstellingen gegeven door Sonja Huizinga. Met behulp van een opstelling is het mogelijk inzicht te verkrijgen in onduidelijke situaties. Daarbij worden onder andere gevoelens en gedrag van jezelf en andere mensen helder. (meer)

Paardensport

Brons voor Manege Hillegersberg
Bergschenhoek - Na het succes van de ponycarrousel van twee weken geleden reisden de paarden zondag naar Capelle a/d IJssel om deel te nemen aan de NK paardencarrousel in de A-poule. Het team eindigde op een fraaie derde plaats, waarbij aangetekend dat de nummers 1, 2 en 3 elkaar niet veel ontliepen. Het team van Manege Hillegersberg verdiende bovendien de eerste prijs voor het schoonste geheel. Het team - waar men aan kan gaan deelnemen vanaf 14 jaar - rijdt inmiddels vijf jaar mee in de A-poule door in de achterliggende jaren opgeklommen te zijn vanuit de E- naar de D- en zo vervolgens steeds hoger tot de A-poule.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 853 duiven werden zaterdag 2 juni gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vlogen om 12.20 uur weg met noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 2, 3, 5, 6 en 10. D. v.d. Vrede, 4. G. v.d. Berg, 7, 8 en 9 A. v.d. Burg.

Golf

Golfclub De Hooge Bergsche vier keer kampioen
Bergschenhoek - De NGF golfcompetitie 2007 is beëindigd. De Golfclub De Hooge Bergsche had zich ingeschreven met 19 teams waarvan er vier kampioen zijn geworden: Heren 1 met
G. Reckweg, E.H.G.F. Brommert, B.L.M.C. van den Dungen, S.F. Fransen, C.J.P. Gevaerts en H. Jonkman, Heren 2 met G. Skern, T.A. Beumer, R.A. Kok, E.F.P. van Mieghem, E.P.J. Schelkers en M. van der Zwet, Heren 4 met M.H.J. Smetsers, Th.P. Bartelse, B.A. Bobbe, J.P.T.M. Bouwense, J. Bruinzeel, C.J.A. Helmons, K.H. Martens en P. Roodenburg en Dames Senioren 2 met J. Bartelse-van Mil, L.L. Davidson-van der Werf, B.J.M. Hermans-Schweitzer, M.J. Noorman-Meinen, C.C.F. Trip-Cammel, L. Vreeswijk-Volwerk.
Heren 4 promoveert automatisch en de overige drie teams hebben promotiewedstrijden moeten spelen zonder positief resultaat. Golfclub de Hooge Bergsche kan terugkijken op een succesvolle competitie waaraan de leden met veel inzet en enthousiasme hebben deelgenomen.

Honkbal

Braves-Orioles 5-8
Bergschenhoek - Orioles heeft zondag twee belangrijke punten gepakt. In Gouda werd gewonnen van directe concurrent Braves. Hierdoor nestelt Orioles zich in de middenmoot van de 2e klasse. Orioles begon wederom goed aan de wedstrijd. Hoewel Braves in de eerste inning één punt scoorde, kwamen de Hoeksenaren goed terug door een homerun van Paco van Leeuwen. Aangezien er twee man op de honken stond, was de tussenstand in de derde inning 1-3. Orioles liep verder uit in de 6e en 7e inning. Rik van Deurzen legde een goed 'squeeze' neer waardoor er twee punten binnenliepen. Alleen slecht honklopen verhinderde een grotere score. Braves kon aanvallend geen vuist maken tegen de werpers van de Orioles. Brendan Schoenmaker liet in de eerste vijf innings drie punten toe en Dimitri Verkuyl liet in de overige vier innings slecht twee punten toe. In de laatste inning werd het nog spannender door enkele honkslagen van Braves, maar Verkuyl gooide de laatste slagman van de Braves met drie slag uit.


Paardensport

Kringwedstrijden op de berg
Bergschenhoek - Zaterdag 2 juni werd op het terrein achter de skiberg beter bekend als 'De Berg' in Bergschenhoek een kringwedstrijd verreden. Ruim 200 combinaties van paarden, pony's en ruiters uit de omgeving hebben deelgenomen aan dit paardenevenement en gestreden om winstpunten en prijzen. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek Lansingerland
Lansingerland - Pedaalridders reden internationale wedstrijden in het Duitsche Kirchem waarbij een groot internationaal deelnemersveld aan het vertrek stond. (meer)

Motorsport

Team Voorwinden nipt buiten top tien
Mill - Het trio van Team Voorwinden-Brouwer KTM heeft nipt geen top tien plek weten te scoren tijdens de derde wedstrijd van het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap in Heerde. (meer)

Overschrijvingen voetbalclubs

Lansingerland - Voor de voetbalclubs zijn de meest spannende tijden voorbij. Nu gaat het er om welke spelers aan een selectie worden toegevoegd of wie er vertrekken. (meer)

BVCB heeft het spannende jongensboek uit

Heerjansdam/Bergschenhoek - Natuurlijk vloeiden er tranen. De teleurstelling was enorm groot. Dit allemaal in tegenstelling tot hoe een spannend jongensboek altijd afloopt, namelijk goed. (meer)

Rabobank Afsluitingsdag Soccer Boys groot succes

Rabobank
Met name de rodeostier bleek favoriet.

Bleiswijk - Soccer Boys hield zaterdag voor de derde keer in successie De Rabobank Afsluitingsdag en dat onder mooie weersomstandigheden. (meer)

Artiesten zetten mobieltjes in werking

Artiesten
Het elftal van Café 't Centrum en de artiesten.
Laatstgenoemden versloegen het elftal uit Berkel en
Rodenrijs met 2-0.


Berkel en Rodenrijs - Na het behaalde kampioenschap van TOGB en de promotie naar de tweede klasse stond het Berkelse sportpark Het Hoge Land andermaal op zijn kop. Het elftal van RTL met tal van artiesten was gast bij TOGB tegen een elftal van Café 't Centrum. (meer)

Soccer Boys wil starten met 7 tegen 7

Bleiswijk - Voor voetballers boven de 35 jaar wil Soccer Boys de mogelijkheid gaan bieden om ook eens tegen een balletje te trappen. Voetballers die niet meer wekelijks uit- en thuiswedstrijden willen spelen, krijgen bij de Bleiswijkse voetbalvereniging de kans op een half veld te gaan spelen. (meer)

Afscheid van Monique van der Knaap bij CVV Berkel

Afscheid
De twee teams van de damesafdeling van CVV
Berkel gezamenlijk op de foto voor het afscheid van
Monique van der Knaap, staande vierde van links.


Berkel en Rodenrijs - Bij voetbalclub CVV Berkel is de afgelopen week afscheid genomen van Monique van der Knaap-Kraaijenbos. De inwoonster van Bergschenhoek heeft zich op velerlei gebied verdienstelijk gemaakt voor de Berkelse voetbalvereniging. (meer)

Patrick Lodewijks steelt opnieuw de show bij TOGB

Patrick Lodewijks
Patrick Lodewijks werd door de spelers van
Rupel Boom een aantal keer knap gepasseerd.


Berkel en Rodenrijs - Het lustrum jeugdtoernooi van TOGB met een internationale tintje door deelname van ploegen uit België en Duitsland mocht zich weer verheugen in grote belangstelling van vooral ouders en voetballiefhebbers. (meer)

Open Jeugd TennisToernooi Bleiswijk kent mooi affiche

Bleiswijk - In januari van dit jaar werd het bestuur van de LTV Bleiswijk geconfronteerd met de mededeling dat de organisatoren van de eerste twee jeugdtoernooien inclusief het hoofdsponsorschap zich om moverende redenen terugtrokken. (meer)

Alpe d' Huez begint voor Frank en Menno van Winden

Bleiswijk - Morgen, donderdag 7 juni, zal voor de Bleiswijkers Frank en zoon Menno van Winden de grote dag zijn. De dag dat zij aan de beklimming van de Alpe d'Huez, één van de bekendste bergen uit de Tour de France, zullen beginnen. (meer)

TOGB 2 promoveert en schrijft geschiedenis

TOGB 2
TOGB 2 kon juichen na de overwinning op VOC.

Berkel en Rodenrijs - Door een 2-0 zege op competitiegenoot VOC 2 is TOGB 2 gepromoveerd naar de reserve 1ste klasse. Op het terrein van cvv Zwervers in Capelle a/d IJssel waren de mannen van ad interim coach Danny Molendijk de sterksten met 2-0. (meer)

Zevende plek voor Combat

Bleiswijk - Vorig weekend zijn de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen tafeltennis gespeeld. In iedere leeftijdsklasse speelden de 12 besten van Nederland een 12 kamp. (meer)

Tracéwijziging ZoRobus vanavond in commissie

Lansingerland - Vanavond, woensdag 6 juni, staat de tracéwijziging van de ZoRobusbaan tussen de Wildersekade en de Anthuriumweg en een optimalisatie van het tracé tussen halte Rodenrijs en de Wildersekade op de agenda van de raadscommissie Wonen en Werken. (meer)

Zinderende Zomer Zaterdag van de Rottemeren

Lansingerland - Zaterdag 9 juni organiseert het recreatieschap Rottemeren de Zinderende Zomer Zaterdag van de Rottemeren. Een dag die bol staat van de activiteiten voor jong en oud. (meer)

Uitgebreid programma RotoRock festival

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 9 juni vindt het jaarlijkse rockfestival van de Rotonde plaats. Op het programma staan optredens van Roto All Stars, Machine, BSE, The Shackles, A New Dawn, I Wanna Bee & the Wannabees, Deliberate Jeopardization, Bound In Blood en Waardeloos.
De deuren van de Rotonde gaan 's middags om 13.00 uur open en zullen rond de klok van 01.00 's nachts pas weer dichtgaan.
De entree bedraagt ¤ 2,50 voor leden en ¤ 5,- voor niet-leden.
Voor meer informatie: kijk op www.rotonde.net. Rotonde is te vinden op Het Hoge Land 15, Berkel en Rodenrijs.

Straatspeeldag Bonfut krijgt vervolg

Berkel en Rodenrijs - Na het succes van vorig jaar organiseert het bewonerscomité Bonfut op woensdag 13 juni van 11.00 tot 20.00 uur voor de tweede maal een straatspeeldag op de Bonfut in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Huls en Boedhoe openen Sociaal Cultureel Centrum De Snip

Bleiswijk - Zaterdag 9 juni vindt de officiële opening plaats van het Sociaal Cultureel Centrum in Bleiswijk De Snip. De 3B-Bibliotheek, Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk, Speel-O-Theek De Vlieger, ROC Zadkine College, Stichting Reanimatie 3B hoek, 3-B Marokkaanse stichting en 'Snap je' (sociaal-emotioneel kinderonderwijs) zullen dan samen in één pand aan de Dorpsstraat 5-7, de voormalige Rabobank in Bleiswijk, een plekje vinden. (meer)

Informatiebijeenkomst PhiladelphiaSupport over het zorgplan

Berkel en Rodenrijs - De onafhankelijke belangenvereniging van ouders van kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, PhiladelphiaSupport, organiseert op maandag 11 juni in Berkel en Rodenrijs een informatieavond met als thema 'Het zorgplan als instrument voor betere zorg'. (meer)

Open Dag muziekschool

Bergschenhoek - De jaarlijkse open dag van muziekschool Het Polderhuis wordt dit keer gehouden op zaterdag 9 juni van 11.00 en 14.00 uur in Het Polderhuis, Bergweg Noord 1-3. (meer)

Chip je dier: maak van je kat geen asielzoeker!

Lansingerland - Katten zijn avonturiers. Als ze de kans krijgen, trekken ze de wijde wereld in op zoek naar alles wat een kat zoal bezighoudt. En veel te vaak lukt het dan niet meer om thuis te komen. (meer)

Kinderkermis belooft waar feest voor peuters te worden

Berkel en Rodenrijs - De Stichting Kinderspeelzaal Berkel en Rodenrijs organiseert op zaterdag 9 juni van 10.30 tot 15.00 uur de jaarlijkse kinderkermis rondom peuterspeelzaal Hummelhonk aan de Wildert 2 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bewegen op muziek voor peuters én ouders

Bleiswijk - Op woensdag 13 juni en 20 juni zijn er van 10.00 tot 10.45 uur twee gratis proeflessen gepland voor bewegen op muziek voor peuters vanaf 20 maanden (als ze het motorisch aankunnen!) in een echt fitnesscentrum. (meer)

Gebruikte kleding voor wetenschappelijk onderzoek

Lansingerland - Op vrijdag 22 juni kan iedereen gebruikte kleding, gordijnen, beddengoed, schoeisel en ander textiel in de bezorgde witte plastic zak aan de stoeprand zetten. Een week voor de inzameling ontvangt men een envelop met daarin de plastic zak. Op de envelop staat de juiste inzameldatum. Bewoners van een woonerf kunnen de zakken op het algemene huisvuilverzamelpunt neerzetten. Op deze dag, weer of geen weer, komt de vrachtwagen van stichting KOVAMO de plastic zakken vanaf 09.00 uur ophalen. De gemeente heeft voor het inzamelen van kleding een vergunning verleend.

Sponsorloop in Huygenspark

Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse sponsorloop van Pax Christi Kinderhulp wordt dit jaar gelopen op donderdag 7 juni. De kinderen van de basisscholen hebben inmiddels een formulier gekregen. Kinderen die elders de basisschool bezoeken kunnen zich een half uur voor de start inschrijven bij het Huygensplantsoen waar de loop wordt georganiseerd.
De start is om 19.00 uur; er zal een uur worden gelopen en na afloop ontvangen alle kinderen een fraaie medaille en een ijsje.
Met de opbrengst van de sponsorloop zal het weer mogelijk worden een twintigtal (wees)kinderen in de wintermaanden vanuit Armenië voor enkele weken gastvrij te ontvangen in Lansingerland.

Workshops voetverzorging voor meiden

Bleiswijk - Maandag 11 juni wordt er in de jeugdsoos Pecto's een workshop voetverzorging georganiseerd. Op deze avond, die duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur en is bedoeld voor meiden vanaf 14 jaar, worden de voeten onder handen genomen. Lekker verwennen met een voetscrub, maskertje en een voetcrème. Oriflame verzorgt deze avond, de deelnemers moeten alleen een teiltje en een handdoek mee nemen. Verzorgde voeten om de zomervakantie goed voor de dag te komen. Na afloop van de avond krijgen alle deelnemers nog een leuk presentje mee naar huis. Kosten voor deze avond bedragen ¤ 2,50.
Wil je mee doen aan deze workshop geef je dan op bij de jeugdsoos Pecto's, we4you-bleiswijk@hotmail.com of via een sms'je bij de jongerenwerker Ilona van Elswijk, tel. 06 - 189 951 54.

Ledenvergadering Semper Paratus

Berkel en Rodenrijs - E.H.B.O. vereniging Semper Paratus verzorgt cursussen en herhalingslessen Eerste Hulp, AED en Eerste hulp aan Kinderen en verleent ook assistentie bij evenementen. De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de vereniging zal dit jaar plaatsvinden op maandag 11 juni op de locatie Annie M.G. Schmidtlaan 4 te Berkel en Rodenrijs, aanvang 20.00 uur. Aansluitend op de vergadering volgt een hapje en een drankje.

De vos is weer flink in actie

Lansingerland - Van diverse kanten wordt weer gewaarschuwd voor de strooptochten van de vos. Met name nu hij jongen heeft is hij constant op zoek naar eten en daarom komt hij ook steeds dichter bij de mensen in de buurt. Niet alleen 's avonds, maar ook overdag. (meer)

Body Blitzz danst voor War Child

Body Blitzz
Vrolijke dansen bij Dance4warchild.

Bleiswijk - Het was warm, spannend, maar vooral heel erg leuk en goed voorbereid; de voorstelling die leerlingen van Body Blitzz zaterdagmiddag verzorgden in sporthal Rijneveen. (meer)

Zandbuizen verdwijnen

Zandbuizen
Inmiddels een vertrouwd beeld in Berkel en Rodenrijs
dat binnenkort echter tot het verleden behoort (foto
Rob Veldkamp).


Lansingerland - Boskalis is momenteel bezig de door de gemeente Lansingerland geplaatste zandbuizen te verwijderen. Dit kan enige verkeersoverlast geven. (meer)

Willem en Annette realiseerden hun droomhuis

willem en annette
"Je krijgt waarschijnlijk maar eens in je leven de
kans om zo'n mooi huis neer te zetten."


Berkel en Rodenrijs - "We worden wakker van de haan, bij de buren werd zondag een veulen geboren terwijl wij in de tuin bezig waren en we zien niets dan groen en gezelligheid om ons heen: niet alleen het huis, maar ook de locatie is schitterend!" (meer)

De Zilveren Schakel krijgt ruimte

Zilveren schakel
Zicht vanaf de derde etage.

Berkel en Rodenrijs - Een kleine drie jaar geleden betrokken de eerste bewoners de appartementen van de Zilveren Schakel, een complex voor senioren in de Meerpolder. (meer)

Noordeindsche Dael krijgt vorm

Noordeindschedael
De eerste fase van de Noordeindsche Dael is
inmiddels opgeleverd.


Berkel en Rodenrijs - Het kende een lang voorbereidingstraject, maar inmiddels zijn twee fasen gereed van het plan Noordeindsche Dael tussen het laatste deel van de Noordersingel en de Noordeindseweg. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut