Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Wandelen

Avondvierdaagse Hillegersberg-Schiebroek
Hillegersberg-Schiebroek - De avondvierdaagse van Hillegersberg-Schiebroek wordt van maandag 11 tot en met donderdag 14 juni gelopen. Iedere avond wordt er vanaf 19.00 uur gestart bij de speeltuin in 110 Morgen aan de Minosstraat 6 (tegenover Humanitas Akropolis). De inschrijfkosten zijn ¤ 3,50 en op 11 juni ¤ 4,00 per wandelaar. Inschrijfadressen tot en met 8 juni: Sport-Sjaak, Peppelweg 95, 't Sigaartje, Teldersweg 241, Bewonersorganisatie 110 Morgen, Minervalaan 18, R.Kievit (alleen groepen op tel. afspraak 06 - 48458736). Men kan parkeren op de parkeerplaats van Hockeyclub Rotterdam, de hondenrenbaan aan de Hazelaarweg en bij het Sint Laurenscollege.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Vanuit Haasdonk vlogen zaterdag in totaal 581 duiven mee met een wedvlucht. Ze werden om 15.30 uur gelost met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 2. M. v.d. Ende, 3, 4 en 8 D. v.d. Vrede, 5. J. v.d. Burg, 6. A. v.d. Burg, 7. J. Zeelenberg, 9. B. v.d. Burg en 10. W. Hulzinga. Het poultje werd gewonnen door M & J de Veld met prijs 16. De oude duivenpoule was voor A. v.d. Burg met prijs 14 en de jaarling voor comb. Van Rossum Verwey met prijs 15. In totaal 400 duiven werden eveneens zaterdag gelost voor een tweede wedvlucht vanuit Haasdonk. Ze vlogen om 16.15 uur weg met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 6. D. v.d. Vrede, 2. Ph. Huksloot, 3. K. v.d. Bulk, 4 en 10. C. Rutten, 5. M. v.d. Ende, 7. W. v.d. Boogerd, 8. A. v.d. Bulk en 9. W. v.d. Kooy. Zowel het poultje als de oude duivenpoule werden gewonnen door D. v.d. Vrede met respectievelijk prijs 15 en 16.

Toerrijden

Eerste Andreas Classic voor brommers
Berkel en Rodenrijs - Zondag 10 juni wordt de eerste Andreas Classic toerrit verreden voor oude brommers. Inschrijven kan bij de heer A. Huige aan de Noordersingel 171 te Berkel en Rodenrijs; zondag 10 juni vanaf 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 7,50. Na de rit wacht voor elke deelnemer een verrassing en tevens een gratis consumptie.
Voor meer informatie of inschrijving: gerda@12move.nl

Honkbal

Orioles-Schiedam: 11-6
Bergschenhoek - Orioles heeft na vier verliespartijen de draad weer opgepakt. Man van de wedstrijd was speler/coach Brad Gooding. Gooding stond negen volledige inningen op de heuvel en sloeg twee driehonkslagen. Orioles begon goed aan de wedstrijd en zette Schiedam meteen onder druk door een aantal honkslagen. Doordat ook de verdediging van Orioles goed stond, liepen de Hoeksenaren uit naar 6-0. Schiedam, waar enkele oud-spelers honkballen, kon daar weinig tegenover stellen. Pas in de vierde innig wisten de gasten twee punten te scoren. Mede door een goed dubbelspel van Paco van Leeuwen en Ben Groenendijk, kwam Orioles uit de inning en kon Schiedam geen punten meer scoren. Orioles sprokkelde in de loop van de wedstrijd nog enkele punten en voorkwam dat de tegenstander hetzelfde deed. Hoewel Schiedam in de laatste inning nog wat punten scoorde, mocht dat niet baten. Brad Gooding sloot de wedstrijd af met drie slag en zorgde ervoor dat Orioles de twee punten pakte. Volgende week mogen de Orioles naar Gouda om tegen de Braves te spelen

Wielrennen


Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de districtskampioenschappen voor nieuwelingen meisjes en jongens sprong Nathalie van Westdonk weg uit het grote peloton om op een 6de plaats te eindigen; goed voor deelname aan het NK. Haar clubgenoten Marijn Olsthoorn, Gido Windmeijer en Mark Heemskerk zaten in het achtervolgende peloton met veel demarages. Marijn werd 7de en Gido 14de ; beiden goed voor deelname aan het NK. Mark Heemskerk viel net buiten de prijzen. Tijdens het clubkampioenschap voor nieuwelingen van de Pedaalridders werd heel veel strijd geleverd de onderlinge verschillen waren heel klein. Het werd een sprint waarbij Gido Windmeijer zich clubkampioen mocht noemen.

Jeugdselectiewedstrijden
Lansingerland - Tijdens de jeugdselectiewedstrijd in Bleiswijk behaalde Leon Hofman vanuit een massasprint een verdienstelijke 4de plaats; hij bevestigde daarmee zijn clubkampioenschap 2007 van de Pedaalridders. In een wedstrijd op Tweede Pinksterdag behaalde Leon een 2de plaats; zijn clubgenoot Jannick Lensink uit Pijnacker werd 7de en Emiel de Greef 13de . Ze werden 2de en 3de in het clubkampioenschap. Tim Rodenburg werd clubkampioen, Bod Ammerlaan werd 2de en Nicky Gieskens behaalde een 3de plaats. Bij de Meisjes werd Claudia van Oranje clubkampioen. Daniëlle Rodenburg 2de en Charmaine Springer plaatse zich op een 3de plaats. In cat5 werd Collin Molenaar clubkampioen. Vasco Rinerie werd 2de en Bas van der Burg 3de . Stein van Hoorn werd clubkampioen in cat4, Menno Oudshoorn werd 3de en Camiel Lock eveneens. Lisette van Bergenhenegouwen werd clubkampioen bij de meisjes in haar categorie. Jelle Rieffe werd clubkampioen in cat3 bij de meisjes werd Roos clubkampioen en Romy de Wilt werd 2de . In cat1 werd Merel Hofman uit Bleiswijk clubkampioen 2007 en Lissette Prins werd 2de .

Voetbalprogramma voor het weekeinde (week 22)

Zaterdag:
's-Gravendeel-BVCB 16.00 uur
(terrein de Molenweide, Heerjansdam)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Strijen - BVCB 14.30 uur

Maandag bekerfinales:
Soccer Boys - Spaland 13.00 uur
DEH/De Musschen (da) - Berkel DA 1 14.30 uur (bekerfinale)
De twee laatstgenoemde wedstrijden worden gespeeld op het veld van VVSB in Noordwijkerhout..

Motorcross

Grand Day bij MCC Bleiswijk
Bleiswijk - Tweede Pinksterdag - maandag 28 mei - zal de motorcrossclub MCC Bleiswijk weer helemaal in het teken staan van de Grand Day; de supergezellige en druk bezochte jaarlijkse crossdag voor jong en oud. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1041 duiven werden zaterdag gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis. Ze vlogen om 09.15 uur weg met westzuidwesten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 5, 6, 8 en 9. A. v.d. Burg, 2. J. Zeelenberg, 3, 4 en 7 D. v.d. Vrede en 10. M & J de Veld.
Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Bulk met prijs 32, de oudenduivenpoule door V.d. Berg met prijs 61 en de jaarling door M & J de Veld met prijs 10.

Biljarten

Uitslagen competitie
Sportvrienden-Raedthuys 7-0
Raedthuys-Carambole 3 9-0
Ackerfietje 1-Diamond 2 5-4
Dikke Mug 1-Vierkantje 7-2
Watertoren-Ackerfietje 2 5-4.

Atletiek

Dobbeloop
Lansingerland/Nootdorp - Op zondag 27 mei organiseert IJsclub Nootdorp weer een nieuwe Dobbeloop. De te lopen afstanden zijn: 750 meter (peuterloop), 1,5 kilometer (jeugd), 3,3 - 5 - 10 - 15 kilometer. (meer)

Korfbal

SDO-Weidevogels: 8-13
Bleiswijk - De laatste wedstrijd van Weidevogels deed er nergens meer toe. Ondanks dat wilde Weidevogels een goed resultaat neerzetten en dat lukte. Met 8-13 werd SDO uit Hillegom verslagen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens een landelijke selectiewedstrijd in Huybergen stonden veel jeugdleden van de Pedaalridders 3B-Hoek aan het vertrek en niet zonder succes. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Strijen 15.00 uur (nacompetitie)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1051 werden zaterdag 12 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vertrokken om 09.00 uur met zuidwesten wind en buien. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 3. Ph. Huksloot, 2. A. van Weelden, 4. comb. Van Rossum Verwey, 5. A.v.d. Burg, 6. J. Zeelenberg, 7 en 8. A.v.d. Bulk, 9. D. Lems en 10. G. Boutesteijn.
Het poultje en de oude duivenpoule werden gewonnen door M&J de Veld met prijs 115 en 36. De jaarling ging naar A. v.d. Burg met prijs 5.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Het klinkerparcours in Meinsherenland vormde voor de jeugd van de Pedaalridders geen belemmering om podiumplaatsen te bezetten. Roos Vollering wist met ruime voorsprong te winnen en de ronde van Meinsherenland op haar naam te schrijven. (meer)

Korfbal

Weidevogels-ZKC'31: 10-10
Bleiswijk - Na een 1-0 voor sprong voor Weidevogels ging de wedstrijd tot de rust gelijk op. ZKC '31 had duidelijk problemen met het achterverdedigen van de Weidevogels. De ruststand was 4-4. Na de rust nam ZKC '31 al snel een 4-6 voorsprong. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
's-Gravenzande - BVCB 14.30 uur (nacompetitie)

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje-Rust Wat 5-4
East End-Ackerfietje 1 7-2
Sportvrienden 2-Raedthuys 5-4

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1143 duiven werden zaterdag 5 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen om 10.00 uur weg met noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren op één na allemaal van D. v.d. Vrede, met uitzondering van de nummer 5 die van W. v.d. Boogerd was. Het poultje en de oude duivenpoule werden gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 6 en 7. De jaarling ging naar B. v.d. Burg met prijs 20.

Wielrennen

Ronde van Zwijndrecht
Lansingerland - Op een zonovergoten parcours werd de ronde van Zwijndrecht verreden; een zwaar parcours, dat bestond uit klinkers en lastige bochten. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep in cat.7 met daarin Pedaalridder Leon Hofman uit Bleiswijk. (meer)

Roparun

Fiets- en motortocht Vrienden van Berkel
Berkel en Rodenrijs - Zondag 6 mei organiseren de 'Vrienden van Berkel', die eind mei deelnemen aan de Roparun, een fietstocht waarvan de opbrengst voor het goed doel is. Start vanaf 't Vierkantje in Berkel Centrum om 10.30 uur, einde ca. 16.00 uur met onderweg gelegenheid een versnapering te nuttigen. Deelname kost ¤ 10,- per persoon; voor een deelnemende familie zijn de kinderen onder de zestien jaar gratis. Inschrijving vooraf of op de dag zelf tegen betaling bij 't Vierkantje.
Dezelfde dag zal ook een motortocht worden gehouden. Verzamelen 10.00 uur (koffie), gezamenlijke start om 10.30 uur, einde ca. 16.00 uur. Deelname kost ¤ 7,50 per persoon. Via www.lansingerlandmotortours.nl kunnen liefhebbers voor deze tocht zich nu al aanmelden. De route (zo'n 150 km) is: Bosch en Duin, Laren, Blaricum, Muiderberg, Loenen, Breukelen, Haarzuilens, Meije, Zwammerdam, Boskoop en Berkel.

Wielrennen

Selectiewedstrijden Almelo
Lansingerland - Er werd heel veel strijd geleverd tijdens de selectiewedstrijd op het bochtige parcours van Almelo. Leon Hofman uit Bleiswijk probeerde uit het grote peloton te ontsnappen, maar hij werd 100 meter voor de meet teruggepakt en plaatste zich op een verdienstelijke 8ste plaats. Jacqueline Leeuwenstijn zag kans als 4de meisje over de meet te gaan. Stein van Hoorn eindigde op een verdienstelijk 15de plaats. Nicky Gieskens zag, ondanks een lekke band, kans om als 18de binnen te komen. Tim Rodenburg, die deel uitmaakte van een groot peloton, passeerde de eindstreep als 15de. Bas van der Burg en Charmaine Springer vielen buiten de prijzen.

Korfbal

Weidevogels-Fluks: 6-10
Bleiswijk - Weidevogels moest winnen van Fluks om nog uitzicht te houden op de eerste plaats. Weidevogels kwam sterk uit de startblokken. In de openingsfase nam Fluks weliswaar een kleine voorsprong (1-2), maar die verdween al snel, vooral omdat Weidevogels veel beter anticipeerde op schoten die de mand voorbij vlogen: 5-3. In de resterende twintig minuten van de eerste helft kregen de bezoekers hun zaakjes verdedigend veel beter op orde. Bij rust was het al 5-6 in het voordeel van Fluks. In de tweede helft wist Weidevogels slechts één doelpunt te scoren. Fluks speelde de wedstrijd degelijk uit en scoorde nog vier maal.

Voetbal

Berkel-Xerxes/DZB: 2-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - De laatste competitiewedstrijd tegen Xerxes/DZB startte al om 11.00 uur en aan dit vroege tijdstip kon niet iedereen tijdig wennen, want na een kleine vijf minuten waren het de gasten die wisten te scoren na wat miscommunicatie in de achterhoede bij Berkel en zo was het dus snel 0-1. In de 13e minuut zette Lindy Hogedoorn na een mooie actie zelf de 1-1 op het bord. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1192 duiven werden zaterdag 28 april gelost voor een wedvlucht vanuit Moeskroen/Menen. Ze vlogen om 08.30 uur weg met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 5 en 9. D. v.d. Vrede, 2. M & J de Veld, 3. S. Paul, 4 en 6. J. Zeelenberg, 7. J. v.d. Berg, 8. A. Hagers en 10. L. Kooke. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 1. De oude duivenpoule ging naar V.d. Berg met prijs 49 en de jaarling naar M & J de Veld met prijs 13.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Carambole 1 7-2
Carambole 1-Ackerfietje 1 7-2
Ackerfietje 2-Egelantier 2 4-5
Sportvrienden 2-Vierkantje 4-5
Z.i.b.-Vierkantje 7-2
Raedthuys-Katpolder 2-7
Egelantier 1-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Egelantier 2 0-9
Raedthuys-Zoetermeer 2-5
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut