Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Cor Botermans verrast met Koninklijke Onderscheiding

Cor Botermans
Na de uitreiking volgde een receptie voor de kersverse
decorandus.


Bleiswijk - Voordat haar ouders de raadzaal zouden betreden en daar een zaal vol familie en bekenden zouden aantreffen richtte de dochter van Cor Botermans zich tot de aanwezigen met de alles zeggende woorden: "Mijn vader krijgt straks een lintje, maar hij wist dat hij altijd kon rekenen op een heel 'blik van mensen' dat hij maar open hoefde te trekken als hij hulp nodig had. Daarom weet ik zeker dat ik nu al namens hem kan zeggen: Dit lintje is dus ook voor jullie allemaal!" (meer)

Raad stemt niet in met aanwijzingen Rotterdam Airport

Lansingerland - Zoals al werd verwacht stemde de gemeenteraad vorige week donderdag in met het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om de minister van Verkeer en Waterstaat te laten weten dat de gemeente Lansingerland niet instemt met de Aanwijzingen Rotterdam Airport. (meer)

Burgemeester en wethouders klimmen op de pedalen

Op de pedalen
Lachen op de familieschommel, waarbij de burgemeester
het tempo aangaf.


Berkel en Rodenrijs - In navolging van de trend die ook de Haagse politici in beweging kreeg stapten burgemeester en wethouders van Lansingerland vorige week op de fiets om Lansingerland te verkennen en in gesprek te gaan met de burgers onderweg. (meer)

Bleiswijk haakt in op het Jaar van de Molens

Molen opblazen
Met alle muzikanten onder een paraplu die het stuk
Spatter speelden werd de molen opgeblazen.


Bleiswijk - Gaat het wel door of gaat het niet door. Op het moment dat de muziekverenigingen Crescendo en Helicon maandagmiddag Tweede Pinksterdag het stuk Spatter moesten gaan spelen bij de stompe molen aan de Lange Vaart en een grote molen opgeblazen zou worden, regende het pijpenstelen in Bleiswijk en werd het startmoment van de manifestatie voor even uitgesteld. (meer)

'De Vrienden van Berkel' moe maar voldaan na hun Roparun

Vrienden van Berkel
Zaterdagmorgen vroeg bij de start van de rit richting
Parijs bij automobielbedrijf Cas Lamens. Iedereen is nog
fit en weet niet wat er de komende dagen staat te gebeuren.


Berkel en Rodenrijs - En daar zaten zij dan op de avond van tweede Pinksterdag. De barbecue die door de achterblijvers voor lopers en helpers in elkaar was gezet was dik verdiend. In de eerste plaats voor het mooie bedrag van omstreeks 28.000 euro dat bij elkaar was gebracht door 'Team 33' van De Vrienden van Berkel. (meer)

Hardleers

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Klapwijkseweg een bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Na de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en brachten de politiemensen de man over naar een politiebureau. Daar bleek dat de 26-jarige man uit Bergschenhoek met een ingevorderd rijbewijs en in een onverzekerde auto had gereden. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek.

Vissers gecontroleerd

Bergschenhoek - De politie heeft het afgelopen weekend een visserijcontrole gehouden in het Recreatieschap De Rottemeren. De controles vonden plaats vrijdagavond rond kwart voor twaalf en zaterdagochtend om half vijf. Daarbij werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een vispas (5), nachtvissen (10), parkeren in de groenstrook (2), afval weggooien (1), open vuur (5) en openlucht recreatie (3).

Eerste paal voor Kievitsnest geheid

Kievitsnest
De eerste paal wordt geheid door Kees Zoetemelk.

Berkel en Rodenrijs - Het heeft heel wat reken- en denkwerk gekost, maar eindelijk is het er toch van gekomen. (meer)

Bodyblitzz danst voor War Child

Bodyblitzz
De Piraten zijn er klaar voor; komt u ook!

Bleiswijk - Bodyblitzz organiseert zaterdag 2 juni tijdens de Bleiswijkse braderie een danspektakel in sporthal Rijneveen. Met het dansfestijn wordt geld ingezameld voor War Child. (meer)

Peuterdansen op De Peuterhoek

peutersdansen
De peuters genieten van het bewegen op
muziek.


Bleiswijk - Het peuterdansen op De Peuterhoek wordt inmiddels alweer een jaar gedaan en is een groot succes onder de deelnemende peuters en hun ouders. (meer)

Sportieve leerlingen geven Bos-project inhoud

Sportieve leerlingen
De kinderen boekten vooruitgang.

Bleiswijk - Gedurende een aantal weken brachten leerlingen uit groep 8 van de Anne Frank basisschool uit Bleiswijk een bezoek aan het Sport & Recreatiecentrum Rottemeren. (meer)

Blij verrast met het diploma

Diploma
Een deel van de geslaagde leerlingen in het
gemeentehuis van Bleiswijk.


Bleiswijk - Alle 138 kinderen van de vijf basisscholen in Bleiswijk zijn geslaagd voor het verkeersexamen 2007. Traditiegetrouw werden zij allemaal in het gemeentehuis welkom geheten om uit handen van de wethouder Vorenkamp-van de Westeringh hun diploma in ontvangst te nemen. (meer)

Berkelse brandweerauto krijgt tweede leven

Brandweerauto
De drie brandweerlieden die meereizen naar Letland
met hun tankautospuit vanuit Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - De tweede tankautospuit van de Berkelse brandweer gaat een tweede leven tegemoet in Letland. Vrijdag 25 mei overhandigde burgemeester Eenhoorn de sleutels van deze wagen aan Joop Fuijkkink, voorzitter van de Stichting Hulp Letland. (meer)

Leo Hulst viert 40-jarig jubileum bij Oosterlaan

Leo Hulst
Leo Hulst bij een van zijn zelf gebouwde
spitmachines.


Bleiswijk - Als 16-jarige jongen kwam hij samen met zijn vader vanuit Nootdorp naar de Lange Vaart in Bleiswijk. Van een zwager had hij gehoord dat Servicebedrijf Oosterlaan nog wel iemand kon gebruiken. Dat was 24 mei precies veertig jaar geleden. (meer)

NOOVA met flinke pas vooruit!

NOOVA
De leden van NOOVA maakten een heerlijke wandeling
door het recreatiegebied.


Bleiswijk - Dinsdag 22 mei kwam het vrouwennetwerk NOOVA bijeen voor een avond die in het teken van "gezondheid" zou staan. Het startpunt was Retraiterie Rottemeren in Bleiswijk, waar bijna veertig leden ontvangen werden met een gezond hapje en drankje. (meer)

De winkel van Verhoeff maakt een doorstart

Verhoeff
Moeder Simone en dochter Carina hebben er helemaal zin
in op een nieuwe locatie in het dorp verder te gaan.


Bleiswijk - Kleur Enzo Verhoeff; dat zal de nieuwe naam worden van de hele nieuwe Verhoeff in Bleiswijk. (meer)

De Gok verandert in Cozmic Poolacademy

De Gok
Egon (links) draagt na zeven jaar zijn zaak
over aan Darko.


Berkel en Rodenrijs - Met ingang van 1 juni zal Egon Mundt de sleutel van zijn zaak De Gok aan de Wilhelminastraat uit handen geven aan zijn opvolger Darko Filipovic. (meer)

De Zonnebloem kleurt de wereld

De zonnebloem
Na het harken en het zaaien mogen de pitten
ontkiemen en doorgroeien tot een fraaie zonnebloem.


Bergschenhoek - Gewapend met een hark en zakken vol zaadjes gingen enkele dames van de Zonnebloem afdeling Bergschenhoek vorige week op pad. (meer)

Sint-Laurenscollege viert 40-jarig bestaan

Sint-Laurens
Het Sint-Laurenscollege, dat het nieuwe schooljaar
tevens van start gaat in Lansingerland, organiseert
op 9 juni een grote reünie.


Lansingerland/Hillegersberg - Het Sint-Laurenscollege kan bogen op een traditie van veertig jaar. (meer)

Zwembad De Windas sluit definitief op 1 september van dit jaar

Lansingerland - De poging van Partij tot Behoud Huis de Haas (PBHdH) en Leefbaar 3B om zwembad De Windas een jaar langer open te houden, heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. (meer)

Ezeltjesdag bij Het Ezelsbruggetje

Bleiswijk - Dat de tijd snel verglijdt blijkt uit het feit dat het al weer bijna de eerste zondag van de maand juni is en dat betekent dat het op zondag 3 juni weer Ezeltjesdag is bij kinderboerderij Het Ezelsbruggetje in het recreatieschap De Rottemeren te Bleiswijk. (meer)

Controles in gemeente Lansingerland

Lansingerland - Op donderdag 24 mei werd in de gemeente Lansingerland een integrale controle gehouden waarbij verschillende inspectiediensten gezamenlijk optraden. (meer)

Mini vliegerfeest in recreatiegebied

Bergschenhoek - Op zondag 3 juni zal tussen 09.00 en 16.00 uur voor de eerste maal een mini-vliegerfeest plaatsvinden in onze regio. De hoofdmoot van het vliegerfeest is een wedstrijd die meetelt voor het Nederlands kampioenschap stuntvliegeren STACK: de Rotterdam Cup. (meer)

Nieuw initiatief: gezamenlijke jeugddienst in de Ark

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 3 juni wordt er een bijzonder initiatief ontplooid: de eerste gezamenlijke jeugddienst die helemaal door een nieuw samenwerkingsverband van Hervormde en Gereformeerde jongeren wordt ingevuld. (meer)

Klantvriendelijkheid Alfa scoort hoog

Bleiswijk - Alfa is het meest klantvriendelijke accountants- en advieskantoor van Nederland. Dat staat in het magazine Sprout. Alfa verdient een eerste plaats omdat 94 procent van de geënquêteerde klanten heeft aangegeven tevreden te zijn over de dienstverlening. (meer)

Steunpunt Mantelzorg zoekt invalvrijwilligers

Lansingerland - Mantelzorgers zijn kinderen, partners, familieleden en vrienden van chronisch zieken. Het Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp helpt mantelzorgers om hun zorg aan chronisch zieken thuis, vol te houden. Het is bekend dat langdurig zorg geven een zware taak kan worden, hoe liefdevol men dat ook doet. (meer)

Avond van Gebed voor vervolgde christenen

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 1 juni wordt evenals voorgaande jaren een 'Avond van Gebed' gehouden voor vervolgde christenen. De Avond van Gebed is het initiatief van enkele voorgangers en leden van kerken in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Vrijstellingsmogelijkheid voor vlaggenmasten in Bleiswijk

Bleiswijk - Een pleidooi van Kees Heugens (Leefbaar 3B) om anders te besluiten ten spijt, stemde de gemeenteraad donderdagavond in met het voorstel van burgemeester en wethouders om in bestemmingsplannen in de voormalige gemeente Bleiswijk een vrijstellingsmogelijkheid voor vlaggenmasten op te nemen. (meer)

Informatiebijeenkomst PhiladelphiaSupport over het zorgplan

Berkel en Rodenrijs - De onafhankelijke belangenvereniging van ouders van kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking, PhiladelphiaSupport, organiseert op maandag 11 juni in Berkel en Rodenrijs een informatieavond met als thema 'Het zorgplan als instrument voor betere zorg'. (meer)

Tuinbouwjongeren organiseren excursie naar Emmen

Lansingerland - Traditiegetrouw sluiten de Tuinbouwjongeren Oostland het seizoen af met een excursie. Dit keer op zaterdag 2 juni naar tuinbouwgebied Emmen. Een regio waar dit seizoen medebestuurslid Alette van de Velden naar toe is verhuisd. (meer)

Open Dag muziekschool dit jaar in Het Polderhuis

Bergschenhoek - Ook dit jaar houdt muziekschool Het Polderhuis weer een open dag. Anders dan in de voorgaande jaren vindt de muzikale dag, compleet met optredens van leerlingen, dit jaar plaats in Het Polderhuis zelf. (meer)

Indringende gezangen van het Utrechts Byzantijns Koor

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 3 juni vanaf 11.00 uur zingt het Utrechts Byzantijns Koor een Goddelijke Liturgie in de kerk van O.L.V. Geboorte aan de Noordeindseweg 100, Berkel en Rodenrijs. Het UBK vierde in 2006 het 55-jarig bestaan. (meer)

Tweede WMO-café Lansingerland

Lansingerland - Op woensdag 23 mei is het tweede WMO-café gehouden in Cultureel Centrum 't Manneke in Berkel en Rodenrijs. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die de zorg en ondersteuning regelt voor de mensen die dat nodig hebben, geeft gemeentes een belangrijke rol bij de uitvoering ervan. (meer)

EHBO-wedstrijden in Bleiswijk

Bleiswijk - Op zaterdag 2 juni wordt in Bleiswijk de Algemene Ledenvergadering van EHBO-Nederland gehouden. Na afloop van deze vergadering zijn er landelijke EHBO-wedstrijden, waaraan twaalf ploegen uit diverse plaatsen in Nederland deelnemen. (meer)

Nieuwe afvalcontainers Lage Bergse Bos

Bergschenhoek - Het recreatieschap Rottemeren plaatst tien ondergrondse afvalcontainers in het Lage Bergse Bos. Het recreatieschap verwacht dat met dit nieuwe systeem de overlast van overvolle prullenbakken en rondzwervend vuil tot een minimum beperkt wordt. (meer)

Nationale Cholesteroltest bij PLUS

Bergschenhoek - De Nederlandse Hartstichting start op maandag 21 mei de jubileumeditie van de Nationale Cholesteroltest. Voor de vijfde keer op rij gaan vanaf die dag 150 verpleegkundigen zes weken het land in. (meer)

Veiligheidsmarkten in Lansingerland

Bleiswijk - De gemeente organiseert in juni Veiligheidsmarkten in de dorpskernen van Lansingerland. Zaterdag bijt Bleiswijk het spits af. (meer)

Website 'mijN470: de leukste file van Nederland' in de lucht

Lansingerland - Vanaf deze week is de website www.mijn470.nl van het evenement 'mijN470: de leukste file van Nederland' in de lucht. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen
Berkel en Rodenrijs - In de Pius X kerk aan de Anjerdreef is het vrijdagavond weer sponsorklaverjassen. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Poffertjesbingo in De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 2 juni wordt er een bingomiddag gehouden in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, waarbij heerlijke poffertjes worden geserveerd. (meer)

Regio

Zwemmen 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Iedere vrijdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur in- en ontspannend zwemmen in het warme water van zwembad De Viergang te Pijnacker. (meer)

Bejaardencomité bedankt bevolking

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 5 juni wordt de jaarlijkse reis voor Berkelse senioren gehouden. Het Comité Bejaarden Berkel en Rodenrijs bedankt alle inwoners van deze gemeente die de jaarlijkse collecte tot een succes hebben gemaakt. Mede dankzij deze bijdragen kan de zeventigste editie van deze reis weer worden georganiseerd.

Verloren voorwerp

Lansingerland - Tijdens een collecte heeft een inwoonster van Lansingerland waarschijnlijk haar zonnebril op sterkte even bij iemand neergelegd en vervolgens vergeten weer mee te nemen. Het gaat om een zwarte, vierkanten kunststoffen bril met kleine witte stipjes aan de randjes. Wie de bril heeft gevonden, kan contact opnemen met mevrouw Hoogeveen, tel. 06 - 164 351 21.

Internet voor dialysepatiënten in SFG

Rotterdam - Sinds kort kunnen dialysepatiënten in het Sint Franciscus Gasthuis gebruik maken van internet. Dit is mede mogelijk gemaakt door de laptops die in bruikleen zijn gegeven door de Nierpatiëntenvereniging "Rijnmond". (meer)

Prijswinnaar Wereldwinkel Bleiswijk

Bleiswijk - Op 5 en 12 mei was Wereldwinkel Bleiswijk met diverse activiteiten op het Kranenburgplein aanwezig. Veel mensen maakten naast een (hernieuwde) kennismaking met de Wereldwinkel ook van de gelegenheid gebruik om een gokje te wagen een Unicef Beer te winnen. Uiteindelijk is de beer gewonnen door mevrouw A. de Wilde uit Bleiswijk. De prijs is inmiddels aan haar overhandigd.

Voorlichtingsavond over bevallen

Zoetermeer - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 6 juni om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats. (meer)

Wandelen

Avondvierdaagse Hillegersberg-Schiebroek
Hillegersberg-Schiebroek - De avondvierdaagse van Hillegersberg-Schiebroek wordt van maandag 11 tot en met donderdag 14 juni gelopen. Iedere avond wordt er vanaf 19.00 uur gestart bij de speeltuin in 110 Morgen aan de Minosstraat 6 (tegenover Humanitas Akropolis). De inschrijfkosten zijn ¤ 3,50 en op 11 juni ¤ 4,00 per wandelaar. Inschrijfadressen tot en met 8 juni: Sport-Sjaak, Peppelweg 95, 't Sigaartje, Teldersweg 241, Bewonersorganisatie 110 Morgen, Minervalaan 18, R.Kievit (alleen groepen op tel. afspraak 06 - 48458736). Men kan parkeren op de parkeerplaats van Hockeyclub Rotterdam, de hondenrenbaan aan de Hazelaarweg en bij het Sint Laurenscollege.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Vanuit Haasdonk vlogen zaterdag in totaal 581 duiven mee met een wedvlucht. Ze werden om 15.30 uur gelost met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 2. M. v.d. Ende, 3, 4 en 8 D. v.d. Vrede, 5. J. v.d. Burg, 6. A. v.d. Burg, 7. J. Zeelenberg, 9. B. v.d. Burg en 10. W. Hulzinga. Het poultje werd gewonnen door M & J de Veld met prijs 16. De oude duivenpoule was voor A. v.d. Burg met prijs 14 en de jaarling voor comb. Van Rossum Verwey met prijs 15. In totaal 400 duiven werden eveneens zaterdag gelost voor een tweede wedvlucht vanuit Haasdonk. Ze vlogen om 16.15 uur weg met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 6. D. v.d. Vrede, 2. Ph. Huksloot, 3. K. v.d. Bulk, 4 en 10. C. Rutten, 5. M. v.d. Ende, 7. W. v.d. Boogerd, 8. A. v.d. Bulk en 9. W. v.d. Kooy. Zowel het poultje als de oude duivenpoule werden gewonnen door D. v.d. Vrede met respectievelijk prijs 15 en 16.

Toerrijden

Eerste Andreas Classic voor brommers
Berkel en Rodenrijs - Zondag 10 juni wordt de eerste Andreas Classic toerrit verreden voor oude brommers. Inschrijven kan bij de heer A. Huige aan de Noordersingel 171 te Berkel en Rodenrijs; zondag 10 juni vanaf 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt ¤ 7,50. Na de rit wacht voor elke deelnemer een verrassing en tevens een gratis consumptie.
Voor meer informatie of inschrijving: gerda@12move.nl

Honkbal

Orioles-Schiedam: 11-6
Bergschenhoek - Orioles heeft na vier verliespartijen de draad weer opgepakt. Man van de wedstrijd was speler/coach Brad Gooding. Gooding stond negen volledige inningen op de heuvel en sloeg twee driehonkslagen. Orioles begon goed aan de wedstrijd en zette Schiedam meteen onder druk door een aantal honkslagen. Doordat ook de verdediging van Orioles goed stond, liepen de Hoeksenaren uit naar 6-0. Schiedam, waar enkele oud-spelers honkballen, kon daar weinig tegenover stellen. Pas in de vierde innig wisten de gasten twee punten te scoren. Mede door een goed dubbelspel van Paco van Leeuwen en Ben Groenendijk, kwam Orioles uit de inning en kon Schiedam geen punten meer scoren. Orioles sprokkelde in de loop van de wedstrijd nog enkele punten en voorkwam dat de tegenstander hetzelfde deed. Hoewel Schiedam in de laatste inning nog wat punten scoorde, mocht dat niet baten. Brad Gooding sloot de wedstrijd af met drie slag en zorgde ervoor dat Orioles de twee punten pakte. Volgende week mogen de Orioles naar Gouda om tegen de Braves te spelen

Wielrennen


Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de districtskampioenschappen voor nieuwelingen meisjes en jongens sprong Nathalie van Westdonk weg uit het grote peloton om op een 6de plaats te eindigen; goed voor deelname aan het NK. Haar clubgenoten Marijn Olsthoorn, Gido Windmeijer en Mark Heemskerk zaten in het achtervolgende peloton met veel demarages. Marijn werd 7de en Gido 14de ; beiden goed voor deelname aan het NK. Mark Heemskerk viel net buiten de prijzen. Tijdens het clubkampioenschap voor nieuwelingen van de Pedaalridders werd heel veel strijd geleverd de onderlinge verschillen waren heel klein. Het werd een sprint waarbij Gido Windmeijer zich clubkampioen mocht noemen.

Jeugdselectiewedstrijden
Lansingerland - Tijdens de jeugdselectiewedstrijd in Bleiswijk behaalde Leon Hofman vanuit een massasprint een verdienstelijke 4de plaats; hij bevestigde daarmee zijn clubkampioenschap 2007 van de Pedaalridders. In een wedstrijd op Tweede Pinksterdag behaalde Leon een 2de plaats; zijn clubgenoot Jannick Lensink uit Pijnacker werd 7de en Emiel de Greef 13de . Ze werden 2de en 3de in het clubkampioenschap. Tim Rodenburg werd clubkampioen, Bod Ammerlaan werd 2de en Nicky Gieskens behaalde een 3de plaats. Bij de Meisjes werd Claudia van Oranje clubkampioen. Daniëlle Rodenburg 2de en Charmaine Springer plaatse zich op een 3de plaats. In cat5 werd Collin Molenaar clubkampioen. Vasco Rinerie werd 2de en Bas van der Burg 3de . Stein van Hoorn werd clubkampioen in cat4, Menno Oudshoorn werd 3de en Camiel Lock eveneens. Lisette van Bergenhenegouwen werd clubkampioen bij de meisjes in haar categorie. Jelle Rieffe werd clubkampioen in cat3 bij de meisjes werd Roos clubkampioen en Romy de Wilt werd 2de . In cat1 werd Merel Hofman uit Bleiswijk clubkampioen 2007 en Lissette Prins werd 2de .

Soccer Boys pakt wél de beker

Noordwijkerhout/Bleiswijk - De zaterdagvoetballers van Soccer Boys, die in de competitie weliswaar de titel misten maar wel promoveerden naar de derdeklasse, bewezen in Noordwijkerhout dat het succes dit seizoen geen toevalstreffer was. (meer)

Vrouwen van Berkel grijpen met veel overmacht de beker

Vrouwen CVV Berkel
Berkel in juichstemming na de bekerwinst waar
ook het kampioenschap aan vooraf ging. Op de
voorgrond met beker Sheila van den Bulk die volgend
seizoen gaat uitkomen voor ADO Den Haag.


Noordwijkerhout/Berkel en Rodenrijs - Voor de dames van Berkel kan het voetbalseizoen niet meer stuk. (meer)

Verrassende titel voor Martin de Haas

MCC Bleiswijk
Bagger en regen deerden hem niet: Stephan werd
in de eerste manche negende, maar wist zich in de
tweede manche naar een achtste plaats te rijden.


Bleiswijk - De Grand Day van MCC Bleiswijk, traditiegetrouw verreden op Tweede Pinksterdag, werd ook dit jaar weer een groot succes. (meer)

Regen deert Rottetoernooi Weidevogels niet

Regen deert niet
Ook Weidevogels 5 viel in de prijzen.

Bleiswijk - In de ochtenduren van Tweede Pinksterdag konden alle partijen van het inmiddels voor de 26ste keer georganiseerde Rottetoernooi van start. Het was droog, maar daar was ook alles mee gezegd. (meer)

Clubkampioenschappen en selectiewedstrijden bij De Pedaalridders

pedaalridders
Wethouder Boedhoe loste het startschot van
de eerste wedstrijd.


Bleiswijk- 's Morgens liep de organisatie tijdens het opbouwen van het parcours op het terrein van FloraHolland, zoals ze het zelf noemden, als verzopen katten rond. (meer)

Trainer Henk Boon: 'Lelijker kon het eigenlijk niet'

Strijen/Bergschenhoek - Door het na honderd en tachtig minuten voetbal beter nemen van de strafschoppen heeft BVCB de promotiewedstrijd tegen 's-Gravendeel weten af te dwingen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde (week 22)

Zaterdag:
's-Gravendeel-BVCB 16.00 uur
(terrein de Molenweide, Heerjansdam)

Bijzondere algemene ledenvergadering CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Omdat vijf bestuursleden van CVV Berkel hebben gemeend hun bestuursfuncties vaarwel te moeten zeggen, heeft het overgebleven gedeelte van het bestuur van de Berkelse voetbalclub een bijzondere algemene ledenvergadering uitgeschreven. (meer)

Lansingerland presteert goed bij Pinkstertoernooi RWC Ahoy

Lansingerland - Helaas liet het weer het afweten maar verder was er een sportieve strijd tijdens het Pinkstertoernooi dat RWC Ahoy organiseerde. (meer)

Kampioenschap en promotie voor volleyballers Mix-1 Valeas

Mix_1 Valeas
Op de foto van links naar rechts: (boven) Carola
Overmeer, Andres van Nieuwamerongen, DirkJan Bulstra
(en onder) Dick van Dijk, Coline van der Beek, Jakobien
Talma. Helaas ontbreken er twee spelers op de foto:
Robert Buitenhuis en Manon Middelveld. Andres en Manon
nemen afscheid van het team, daarom wordt nog gezocht
naar twee nieuwe spelers voor het komend seizoen.


Bergschenhoek - Met maar liefst tien punten voorsprong op de nummer 2 is het volleybalteam Mix-1 van Valeas Bergschenhoek kampioen geworden in de Randstad competitie in de B-poule. (meer)

Interne Rabo Tenniscompetitie soepel verlopen

Triomf Interne competitie
Het merendeel van de winnaars uit de diverse poules
met hun gewonnen beker en eeuwige roem.


Bergschenhoek - Medio april ging op de banen van LTC Triomf de interne Rabocompetitie van start voor alle seniorleden van de Hoekse vereniging. Iedereen kon zich hiervoor inschrijven en er werd wekelijks op de dinsdagavond gespeeld. (meer)

MCC Bleiswijk maakt zich op voor de toekomst

mcc Bleiswijk
Het terrein aan de Merenweg waar MCC Bleiswijk
moest wijken voor de aanleg van hockeyvelden.


Bleiswijk - Met een reünie voor leden en oud-leden staat Motorcrossclub Bleiswijk zaterdag 2 juni vanaf 10.00 uur stil bij het 40-jarig bestaan van de club. Jong en oud is er welkom en ook oude motoren en sterke verhalen zullen niet ontbreken. (meer)

Doe mee aan het GCR Open

Lansingerland/Rotterdam - Op 1 juni bestaat het GCR (Golfclub Rotterdam) 20 jaar. Dit heugelijke feit zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Van zaterdag 16 juni t/m zaterdag 23 juni organiseert het GCR een Lustrumweek met allerlei activiteiten voor zowel leden als niet-leden en voor jong en oud. (meer)

Internationaal Jeugdtoernooi TOGB staat in het teken van twee lustra

Jeugdtoernooi
Patrick Lodewijks die al eerder te gast was bij TOGB
zal ook komende zaterdag te bewonderen zijn.


Berkel en Rodenrijs - Het jaarlijks terugkerend Internationaal Jeugdtoernooi Toernooi van TOGB staat zaterdag 2 juni voor een lustrumuitgave. Daarnaast mag de BCT (Business Club TOGB) ook min of meer op een verjaardagscadeau hopen. (meer)

Avond4daagse in Bleiswijk

Bleiswijk - In de week van 4 t/m 8 juni gaat de 33ste avond4daagse in Bleiswijk van start. De routes gaan voor een groot deel door het mooie recreatiegebied de Rottemeren. De start is op maandag- en dinsdagavond vanaf 19.00 uur vanuit de kantine van Soccer Boys op het sportpark het Merenveld. (meer)

Melanchthon Soccer Tournament mondt uit in sportief treffen

Melanchthon
Er werd hard gestreden om de eerste plaatsen.

Bergschenhoek - Om kwart over vier klonk vrijdagmiddag 25 mei het startsignaal voor het eerste Melanchthon Soccer Tournament dat plaatsvond op het sportcomplex van honk- en softbalvereniging Orioles. (meer)

Avondvierdaagse mag verder groeien

Avondvierdaagse
Menigeen toonde zich apetrots met de verdiende
medaille.


Berkel en Rodenrijs - In totaal 225 deelnemers gingen vorige week van start in de Berkelse Avondvierdaagse. Een aantal dat de komende jaren nog flink zou kunnen groeien als ook wat meer scholen en verenigingen zich bij dit sportieve evenement zouden aansluiten. (meer)

NK Carrouselrijden voor Manege Hillegersberg

Carrouselrijden
De complete carrouselploeg na het behalen van
het NK.


Bergschenhoek - Zestien jeugdige ponyrijders van Manege Hillegersberg te Bergschenhoek hebben samen met hun commandant en trainer Antoinette een prestatie van formaat behaald. (meer)

Jaarlijkse inenting DTP en BMR

Lansingerland - Alle kinderen die in 1998 geboren zijn, worden dit jaar ingeënt tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en BMR (Bof, Mazelen en Rodehond). (meer)

Hoekse studenten ronden eindproject succesvol af

Hoeks talent
Ook het decor hadden ze zelf gemaakt.

Bergschenhoek - Romy Stigt en Lisanne van der Wel uit Bergschenhoek organiseerden maandag 14 mei met hun klas een activiteitenochtend op een school voor kinderen met een IQ lager dan 60. (meer)

Zeshonderd bestuurders doorgestuurd naar CBR

Regio - In het eerste kwartaal van 2007 hebben medewerkers van de verkeerspolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond ruim zeshonderd bestuurders doorverwezen naar het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), omdat het vermoeden bestaat dat deze bestuurders niet meer beschikken over de nodige rijvaardigheid dan wel over de lichamelijke of geestelijke gesteldheid om een motorrijtuig te besturen. (meer)

Bewoners wachten al jaren op verbetering situatie

bewoners
De bewoners van het woonwagencentrum in Berkel
zijn het zat.


Berkel en Rodenrijs - De bewoners van het woonwagenkamp aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs zijn het beu. Hun woonwagens, in 1997 geplaatst en gehuurd van de gemeente, hebben al jaren ernstig te lijden onder de gevolgen van verzakking en achterstallig onderhoud. (meer)

Stilte Examen

examen

Bleiswijk - Het Voortgezet Onderwijs is weer van start gegaan met de jaarlijkse eindexamens en dus is het ook bij Melanchthon College De Kring in Bleiswijk zweten geblazen. (meer)

Hoeks talent op de bühne

Hoeks talent
Doorgaan bij het Jeugdtheater Hofplein? Zeker weten
voor Joyce.


Bergschenhoek/Rotterdam - In het kader van de Operadagen Rotterdam gaat de opera Don Giovanni op vrijdag 25 mei in première. De voorstelling is geschreven door Carla van Driel en Bruun Kuijt en wordt gespeeld door leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. (meer)

Woonzorgcentrum De Tuinen kan gaan groeien

De Tuinen
Nadat het bouwbord was onthuld werden de handen
geschud met v.l.n.r. de heren Den Uil, Van Schijndel, Van
Iwaarden en Van Woensel.


Bleiswijk - "Het was een mooi moment toen in 2003 werd besloten nabij De Leeuwerik een zorgcomplex te realiseren. Vandaag starten we met de bouw en als alles meezit kan het centrum eind 2008 in gebruik genomen worden." (meer)

Jongeren zien de wereld van een andere kant

Jongeren
De aardbeien gingen grif van de hand.

Lansingerland - Vorige week werd de film getoond waarin te zien was wat de jongeren meemaakten en hun begeleiders van het project Cash4Bangladesh op hun reis door Bangladesh. (meer)

Heilige Birmaan Mousy verrast met kale kittens

Heilige Birmaan
Ook moeder poes lijkt zich te verbazen over haar
kittens.


Berkel en Rodenrijs - De familie Gouweleeuw is dol op katten. Toen de lente naderde bleek dat ze van hun drie katten Mousy, Lolly en Galaika een nestje tegemoet konden zien. (meer)

Boeiende gastles illustrator Helen van Vliet

Boeiende gastles
Helen van Vliet: "Plezier hebben en je fantasie gebruiken
zijn de belangrijkste bronnen om uit te putten".


Bergschenhoek - Op uitnodiging van de Musische Vorming hebben de leerlingen van groep 5 onlangs in de Bibliotheek Bergschenhoek een presentatie bijgewoond van de illustrator Helen van Vliet. (meer)

De handen uit de mouwen in een kindertehuis

zuid afrika
Paarden spelen een grote rol in het leven van de kinderen.

Kaapstad/Bleiswijk - Carola van IJperen uit Bleiswijk woont tegenwoordig in Kaapstad (Zuid-Afrika), waar zij zich bezig houdt met kinderen die Aids hebben, HIV besmet zijn en kinderen die hun ouders aan Aids hebben verloren. Zij doet regelmatig in De Heraut verslag van haar werk. (meer)

Maak ook een tandemsprong boven Lansingerland

tandemsprong
Spektakel in de lucht.

Lansingerland - Skydive Rotterdam nodigt avonturen uit voor een tandemsprong boven Lansingerland. Wie springt krijgt uitzicht over zee en de grootste haven ter wereld, en er wordt geland in recreatiegebied De Rottemeren. Een leuke manier om kennis te maken met deze sport. (meer)

De Prinses Máximaschool heeft haar eigen Koninklijke troon

Prinses Maxima
Het winnende ontwerp was van Mike Thijssen. De heer
Toussaint begeleidde de leerlingen met het schilderen van
de troon.


Berkel en Rodenrijs - Een paar maanden geleden heeft de Prinses Máximaschool zich ingeschreven voor de Savantis Tronenwedstrijd. Bij deze landelijke wedstrijd wil men het schildersvak onder de aandacht van jonge leerlingen brengen. (meer)

Een reis om nooit te vergeten

reis
De stop op het Rode Plein in Moskou.

Bergschenhoek - De uitdaging was een monstertocht per open cabriolet van Amsterdam naar Singapore. Team 307CC, bestaande uit Hoeksenaar René van Winden en Marcel van Zonneveld, ging die uitdaging aan. (meer)

Aanhouding verdachten fietsendieven

Bergschenhoek - In de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei zijn twee Rotterdammers in Bergschenhoek aangehouden op verdenking van diefstal. In die nacht zag een oplettende burger rond de klok van vier uur dat de twee mannen van 23 en 24 jaar oud op de Noorderparklaan fietsen inlaadden in een auto. (meer)

Controle nachtvissers

Bergschenhoek - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in samenwerking met Groenservice Zuid-Holland een nachtviscontrole gehouden in het recreatieschap De Rottemeren ter hoogte van de Rottebandreef. Er werden twaalf bekeuringen uitgeschreven.

Auto in beslag

Bergschenhoek - In de nacht van zondag op maandag werd rond half een op De Kulck een 52-jarige automobilist uit Barendrecht op alcohol gecontroleerd. De man bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Omdat hij niet meewerkte, werd hij in de boeien geslagen. Op het politiebureau bleek dat de man met een ongeldig verklaard rijbewijs reed en dat het niet de eerste keer was dat hij met alcohol achter het stuur werd betrapt. Op last van de Officier van Justitie werd de auto van de man in beslag genomen. De rechter zal bepalen of en zo ja wanneer hij zijn auto weer terug krijgt.

Beroving met geweld

Bergschenhoek - In de nacht van zaterdag op zondag werden om ongeveer half vijf op de Bergweg-Zuid ter hoogte van de Bosweg twee 19-jarige vrouwen van een schoudertas beroofd. (meer)

Silvo Helping Hands helpt leidsters De Peuterhoek

Silvo
De peuters en leidsters zijn maar wat blij met deze verstelbare
verschoontafel die handig met een trapje te beklimmen is.


Bleiswijk - Door de nieuwe regelgeving van de Arbowet was het noodzakelijk dat er op De Peuterhoek in Bleiswijk speciaal ergonomisch meubilair geplaatst werd. (meer)

Rob Favier zingt en spreekt in jeugddienst

Rob Favier
Rob Favier.

Berkel en Rodenrijs - Op zondagavond 27 mei (eerste Pinksterdag) komt theoloog/zanger/liedjesschrijver Rob Favier naar Berkel en Rodenrijs om een jeugddienst te verzorgen in de Hervormde Dorpskerk. (meer)

Beercoo laat CliniClowns lachen

Beerco
De cheque wordt overhandigd in het nieuwe pand van
Beercoo Schoonmaakgroep.


Bergschenhoek - Tijdens de opening van hun splinternieuwe gebouw op het bedrijventerrein van Bergschenhoek ontvingen de broers Patrick en Vincent de Beer van het bedrijf Beercoo honderden gasten. (meer)

Leerlingen Blesewic begeven zich op glad ijs

Blesewic
De cheque wordt overhandigd door de drie leerlingen
van De Blesewic.


Bleiswijk - Ruim 250 leerlingen uit klas 1 en 2 van Melanchthon De Blesewic bonden medio maart - op de laatste dag dat de ijsbaan in Zoetermeer geopend was - de schaatsen onder om deel te nemen aan een sponsortocht. Die was spontaan opgezet na het bezoek dat Robert Smits aan de Bleiswijkse middelbare school bracht. (meer)

Bronzen Keurmerk en nieuwe counter genoeg reden voor een feestje

Bronzen Keurmerk
De counter werd officieel geopend met een feestelijk
buffet.


Berkel en Rodenrijs - Met koffie, een gezellig samenzijn en aansluitend een feestelijk buffet vierde Huize Sint Petrus niet alleen het feit dat men in het bezit was gekomen van het Bronzen Keurmerk, maar tevens dat de splinternieuwe counter in de zaal werd geopend en iedereen voortaan welkom kan worden geheten in de totaal gerenoveerde hal van het verzorgingshuis aan de Noordeindseweg. (meer)

Piet Verhoef geeft de voorzittershamer door

Piet Verhoef
Provinciaal voorzitter Verhoef nam afscheid, maar hij blijft
nauw betrokken bij de KBO.


Lansingerland - Temidden van vrienden, bekenden en medebestuurders nam Piet Verhoef (78) vorige week tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid als voorzitter van het provinciale bestuur van de KBO Zuid-Holland dat kantoor houdt in Het Eibernest aan het Eiberplein. (meer)

Van je vrienden moet je het hebben

Breugem
De auto werd in de achtertuin geplaatst, maar moest daarvoor
over tal van tuinen getakeld worden.


Bergschenhoek - Ze hadden helemaal niets verteld van hun plannen en pas toen ze op huwelijksreis waren stuurden ze kaartjes rond: Ronald en Monique Breugem gaven elkaar op 7 mei het jawoord en vertrokken vervolgens samen met dochtertje Lara richting de zon. (meer)

Internationale hondenwedstrijd

Bergschenhoek - Maandag 28 mei, Tweede Pinksterdag, wordt er op het terrein van de Kynologenclub Rotterdam aan het Bunzingpad in het Lage Bergse Bos (tegenover de manege) een Internationale Gedrag- en Gehoorzaamheidwedstrijd gehouden met toekenning CACIOB. (meer)

Expositie natuurfoto's

Bleiswijk - De komende drie maanden tot augustus 2007 zal er in het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk een mooie expositie van natuurfoto's te zien zijn. (meer)

Inschrijven voor Ouderentocht Bleiswijk

Bleiswijk - Op 28 juni vindt de Ouderentocht Bleiswijk plaats. De rit voert dit jaar naar Noord-Holland. Op dinsdag 5 juni kunnen belangstellenden zich tussen 16.00 en 17.00 uur laten inschrijven in dienstencentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. (meer)

Inschrijving Jodocus Jeugdfestival van start

Bergschenhoek - Het Jodocus Jeugdfestival is een feest voor kinderen uit Bergschenhoek in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Er worden gedurende drie dagen veel verschillende activiteiten georganiseerd. (meer)

Utrechts Byzantijns Koor zingt in O.L.V. Geboorte kerk

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 3 juni wordt om 11.00 uur in de O.L.V. Geboorte Kerk een bijzondere viering gehouden. Het Utrechts Byzantijns Koor zingt de liturgie van de H. Johannes Chrysostomus volgens de Byzantijns-Slavische ritus. (meer)

Herdenkingsbijeenkomst begraafplaats Hofwijk

Rotterdam - Op woensdag 30 mei zal om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst worden gehouden in de Witte Kapel op de begraafplaats Hofwijk te Rotterdam-Overschie. Het programma is op initiatief van Uitvaartverzorging Rijkeboer opgesteld. (meer)

Brandweer officieel AED-responder

Lansinerland/regio - Onlangs vond onder grote belangstelling de officiële introductie plaats van de brandweer als AED-responder in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. (meer)

The Wellness Club behaalde in 2006 de tweede plaats in Nederland

Lansingerland - In Lansingerland gaat de strijd tegen overtollig gewicht weer van start. Het Afslankduel is een Europees initiatief ter bevordering van welbevinden en gezondheid. (meer)

Schilderkunst in de klas op de Oosthoek

Bleiswijk - De jaarlijkse projectweek van basisschool De Oosthoek staat dit jaar geheel in het teken van de schilderkunst. De opening vond plaats op dinsdag 15 mei en sindsdien zijn de groepen 1 tot en met 4 in de weer met Cobra. (meer)

BSO Zus en Zo ook in Bleiswijk

Lansingerland - BSO Zus en Zo start na de zomervakantie op maandag 3 september 2007 op twee locaties in Bleiswijk. De namen van de nieuwe locaties zijn bedacht door de kinderen van BSO Zus en Zo. (meer)

Aftellen is begonnen voor Vrienden van Berkel

Berkel en Rodenrijs - Maanden zijn eraan vooraf gegaan. Maanden van acties, training en vooral het regelen van de hele onderneming. 'Team 33' van de Vrienden van Berkel gaat het komende weekeinde op stap voor hun eerste Roparun. Een tocht met mooie vergezichten vanaf mooie heuvels, aldus captain Philip Verhagen. (meer)

RTL artiesten bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - Voetbalvereniging TOGB krijgt op woensdag 30 mei hoog bezoek van het artiestenteam van RTL. De aftrap van de wedstrijd tegen een selectie van TOGB, tevens bezoekers van Café 't Centrum, zal om 19.30 uur zijn. De toegang is geheel gratis, omdat Johan Wouters van 't Centrum de sponsor is van deze activiteit. (meer)

BVCB speelt niet mooi, maar wel effectief

BVCB
BVCB won de wedstrijd, omdat het net iets meer kansen
kreeg (foto Rob Veldkamp).


Bergschenhoek - Door de 1-0 zege van BVCB op het bezoekende Strijen heeft de Bergschenhoekse voetbalformatie zich in een goede uitgangspositie gebracht voor de return komende zaterdag. (meer)

G-voetbaltoernooi is vooral hartverwarmend

C-Voetbaltoernooi
Een spelmoment uit de wedstrijd, die de organiserende
vereniging TOGB speelde.


Berkel en Rodenrijs - We zijn er zo aan gewend: voetbalvelden vol met sporters. Maar zoals het afgelopen zaterdag bij de Berkelse voetbalclub TOGB ging, kan het ook. Een voetbaltoernooi voor spelers en speelsters met een verstandelijk of lichamelijke handicap. (meer)

Pedaalridders weer actief

Pedaalridders
Gwen Vollering (16) en Gaby Gieskens (7) zijn de Rondemissen
voor komende zondag.


Bleiswijk - Komende zondag, eerste Pinksterdag, zal wielervereniging De Pedaalridders weer een jeugdtoernooi houden op het Veilingterrein van FloraHolland in Bleiswijk. (meer)

BVCB weer enigszins in rustiger vaarwater gekomen

BVCB
De aanleg van nieuwe velden is in volle gang
(foto Rob Veldkamp).


Bergschenhoek - Te weinig leden van voetbal- en tennisvereniging BVCB waren vorige week aanwezig op de voorlichtingsavond die het bestuur van de Bergschenhoekse sportvereniging had belegd naar aanleiding van eerder dit jaar geconstateerde negatieve verschillen in de kas en dat er geld was ontvreemd. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Strijen - BVCB 14.30 uur

Maandag bekerfinales:
Soccer Boys - Spaland 13.00 uur
DEH/De Musschen (da) - Berkel DA 1 14.30 uur (bekerfinale)
De twee laatstgenoemde wedstrijden worden gespeeld op het veld van VVSB in Noordwijkerhout..

Jubileumviswedstrijd van H.S.V. De Bleiberg

Bleiswijk - Hengelsportvereniging De Bleiberg is sinds enige jaren erg actief bij de jeugd door cursussen jeugdvissen te houden zowel in Bleiswijk als Bergschenhoek, met als afsluiting twee wedstrijden. (meer)

Motorcross

Grand Day bij MCC Bleiswijk
Bleiswijk - Tweede Pinksterdag - maandag 28 mei - zal de motorcrossclub MCC Bleiswijk weer helemaal in het teken staan van de Grand Day; de supergezellige en druk bezochte jaarlijkse crossdag voor jong en oud. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1041 duiven werden zaterdag gelost voor een wedvlucht vanuit Ablis. Ze vlogen om 09.15 uur weg met westzuidwesten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 5, 6, 8 en 9. A. v.d. Burg, 2. J. Zeelenberg, 3, 4 en 7 D. v.d. Vrede en 10. M & J de Veld.
Het poultje werd gewonnen door A. v.d. Bulk met prijs 32, de oudenduivenpoule door V.d. Berg met prijs 61 en de jaarling door M & J de Veld met prijs 10.

Biljarten

Uitslagen competitie
Sportvrienden-Raedthuys 7-0
Raedthuys-Carambole 3 9-0
Ackerfietje 1-Diamond 2 5-4
Dikke Mug 1-Vierkantje 7-2
Watertoren-Ackerfietje 2 5-4.

Atletiek

Dobbeloop
Lansingerland/Nootdorp - Op zondag 27 mei organiseert IJsclub Nootdorp weer een nieuwe Dobbeloop. De te lopen afstanden zijn: 750 meter (peuterloop), 1,5 kilometer (jeugd), 3,3 - 5 - 10 - 15 kilometer. (meer)

Korfbal

SDO-Weidevogels: 8-13
Bleiswijk - De laatste wedstrijd van Weidevogels deed er nergens meer toe. Ondanks dat wilde Weidevogels een goed resultaat neerzetten en dat lukte. Met 8-13 werd SDO uit Hillegom verslagen.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens een landelijke selectiewedstrijd in Huybergen stonden veel jeugdleden van de Pedaalridders 3B-Hoek aan het vertrek en niet zonder succes. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 25 mei een klaverjasmiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus, aanvang 14.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Tot eind juni is er elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 26 mei wordt in het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, weer een ruil- en verzamelbeurs gehouden. Er kunnen postzegels, munten, ansichtkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen of stripboeken worden geruild. (meer)

Regio

Autisme Info Centrum (AIC
Lansingerland/Delft - In het MEE-gebouw, Asvest 28 te Delft (tegenover ingang parkeergarage) is het Autisme Info Centrum (AIC) Delft Westland Oostland gevestigd. (meer)

Zomerbridge Bleiswijkse Bridge Club

Bleiswijk - Op woensdag 6 juni start de Bleiswijkse Bridge Club met een nieuwe serie zomerdrives, die voor iedereen toegankelijk zijn. Gedurende 12 weken wordt er een competitie gehouden, afgesloten met een feestelijke topintegraal slotdrive op 29 augustus. Prijzen in natura. Meesterpunten volgens de NBB-schaal. De vijf beste scores tellen mee voor het eindklassement, waarvoor de volgende prijzen beschikbaar zijn: 1e prijs ¤ 50,-, 2e ¤ 40,-, 3e ¤ 35,-, 4e ¤ 30,-, 5e ¤ 25,-, 6e t/m 15e prijs: in natura.
Locatie: Parochiehuis/Paddock, Hoefweg 53, Bleiswijk. Inschrijving is mogelijk tot 19.55 uur. Zaal open: 19.30 uur. Elke woensdagavond in juni, juli en augustus. Deelname kost ¤ 5,- per paar.
Inlichtingen: Matthijs Tuurenhout, tel. 010 - 511 56 10, 06 - 253 578 69, e-mail:
tuurenhout@planet.nl.

Sponsorloop nadert

Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse sponsorloop van Pax Christi Kinderhulp nadert weer. Die wordt dit jaar gelopen op donderdag 7 juni.
Vanaf 24 mei krijgen alle kinderen een formulier voor deze sponsorloop uitgereikt op alle Berkelse basisscholen. Kinderen die elders de basisschool bezoeken kunnen zich een half uur voor de start inschrijven bij het Huygensplantsoen waar de loop wordt georganiseerd.
De start is om 19.00 uur; er zal een uur worden gelopen en na afloop ontvangen alle kinderen een fraaie medaille en een ijsje.
Met de opbrengst van de sponsorloop zal het weer mogelijk worden een twintigtal (wees)kinderen in de wintermaanden vanuit Armenië voor enkele weken gastvrij te ontvangen in Lansingerland.

Stroomstoring treft Boezemterrein e.o.

Pijnacker - Door nog onbekende oorzaak hebben woensdagmorgen ruim 10.000 huishoudens enige tijd zonder stroom gezeten.

De storing die om 09.00 uur begon, trof een groot deel van Pijnacker en Zoetermeer. Inmiddels is de storing verholpen. Eneco onderzoekt de stroomstoring.

Man gewond op bouwplaats

MAN GEWOND
Met behulp van een ladderwagen werd het slachtoffer
van het bouwwerk afgehaald.


Berkel en Rodenrijs - Bij een ongeval op een bouwplaats aan de IJsselstraat in de Meerpolder raakte woensdagmiddag 16 mei rond kwart over twee een 33-jarige inwoner van Den Haag gewond aan zijn hoofd. (meer)

Verkeersdrukte spreiden vraagt geduld

Verkeersdrukte
Het ontbrekende stuk fietspad wordt aangelegd, waarna
de Oudelandselaan open kan voor alle verkeer.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Hans de Rijke komt met een klein lichtpuntje in de vervelende en knap lastige verkeerssituatie aan de Raadhuislaan. (meer)

Melding asbest in Bergschenhoek in maart gemist door ambtenaar

Lansingerland - Eind april werd in Bergschenhoek aan de Notaris Kruijtstraat in een plantsoen asbestverontreiniging aangetroffen, waarna de gemeente maatregelen nam om de daar de bodem te onderzoeken en te saneren. Met name het feit dat een melding over verontreiniging op 13 maart niet tot ingrijpen had geleid was voor Leefbaar 3B aanleiding tot vragen aan het college. (meer)

Zeer grote brand aan de Wildersekade

Brand
De oefenlocatie zal worden gesloopt.

Bergschenhoek - Op donderdagavond 10 mei brak om kwart voor tien brand uit in een leegstaand pand aan de Wildersekade te Bergschenhoek. Vanaf begin 2007 oefent de Brandweer van de Post Bergschenhoek wekelijks in het pand. (meer)

Muziek en show trekken de aandacht

Muziek
In Berkel Centrum kon men genieten van een modeshow van
kleding uit Senegal, geshowd door zowel jongeren uit Bleiswijk
als door Tanja, haar echtgenoot en enkele zeer jeugdige modellen.


Berkel en Rodenrijs - Luide muziek van djembéspelers, een modeshow van kleding uit Senegal en jongeren die armbandjes, voorzien van een belletje, uitdeelden aan voorbijgangers: met tal van activiteiten werd zaterdag 12 mei in Berkel Centrum aandacht gevraagd voor de actie 'Make some noise against discrimination'. (meer)

Feestelijke opening glastuinbouwgebied verlengde Wilgenlei

Wilgenlei
Gezamenlijk openden de kwekers de verlengde Wilgenlei.

Bleiswijk - Op zaterdagochtend 12 mei is het 40 hectare grote glastuinbouwgebied verlengde Wilgenlei in Bleiswijk officieel geopend. (meer)

Philips steekt zijn licht op bij Ies Bos

Philips
De groep van Philips die zich liet voorlichten over
de belichting in de paprikateelt van Bos.


Bleiswijk - Medewerkers van Philips uit Eindhoven brachten onlangs een bezoek aan Bos Kwekerijen aan de Wilgenlei. (meer)

Mark Kruijthoff (7) wint fotowedstrijd Wereldwinkel Berkel

Mark Kruithof
Mark Kruijthoff (7) ontving zijn prijs uit handen van
de jury.


Bergschenhoek - De zevenjarige Mark Kruijthoff uit Bergschenhoek is winnaar geworden van de fotowedstrijd die de Wereldwinkel Berkel en Rodenrijs had uitgeschreven ter gelegenheid van de World Fair Trade Day, de twaalfde Landelijke Wereldwinkeldag die zaterdag werd gehouden. (meer)

Geslaagd "Mij"concert MPB Concordia

Geslaagde
De MPB kan terugkijken op een concert vol entertainment
en leuke muziek.


Bergschenhoek - Op zaterdag 12 mei heeft de Melody Percussion Band van muziekvereniging Concordia een zeer afwisselend concert gegeven. Zij gaven dit concert voor de tweede keer, en lieten hiermee zien dat zij zelfstandig een avondvullend programma kunnen weggeven. (meer)

Poolster maakt vliegende start met estafetteprogramma

Poolster
De kinderen konden kijken en vragen stellen, maar
ook ervaren hoe een grote brandweerhelm voelt.


Berkel en Rodenrijs - In aanvulling op de Jeugd Luchtvaartdag lanceerde Rotterdam Airport vorige week een nieuwe mogelijkheid voor basisscholen om een kijkje achter de schermen te nemen op en rond de luchthaven; het Estafette programma. (meer)

Zestig senioren controleren hun rijgedrag

Broemdag
De deelnemers konden ook plaatsnemen in een
rijsimulator.


Bleiswijk - Ze waren best een beetje nerveus, want het leek wel een examen! In totaal zestig senioren - 's ochtends dertig en 's middags nogmaals een zelfde aantal - hadden de moed gehad zich aan te melden voor de Bleiswijkse Broemdag. (meer)

Montfoort Jazz Messengers bij HBR

Montfoort
Montfoort Jazz Messengers.

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 20 mei spelen de Montfoort Jazz Messengers vanaf 15.00 uur bij Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs. Zij zullen met hun jazzmuziek een hockeyevenement muzikaal opluisteren. (meer)

Informatieavond over houding en beweging

Informatieavond
Elize Krijger (links) en Laura Bunnik.

Bergschenhoek - Op dinsdag 29 mei organiseren Laura en Elize van de praktijk voor oefentherapie Mensendieck uit Bergschenhoek een voorlichtingsavond over houding en beweging. (meer)

Hulp voor Letland uit de groene hoek

Letland
De motorspuit aanhangwagen wordt overhandigd
en in dank aanvaard.


Bleiswijk - Aan het eind van de maand zal een groot transport richting Letland vertrekken om de mensen daar te verrassen met tal van voor hen zeer waardevolle artikelen. (meer)

Dringen bij kelderverkoop

Kelderverkoop
Leuke koopjes voor weinig; het ACR organiseerde
zaterdag een kelderverkoop.


Berkel en Rodenrijs - Het was eigenlijk weer het vertrouwde beeld dat men gewend is van de verkopen die het Actie Comité Rehoboth (ACR) jaarlijks organiseert in Rehoboth; een rij wachtenden voor de deur en een grote toeloop. (meer)

Roodkapje komt geld brengen

Roodkapje
Annie van Dierendonck is onlangs van start gegaan met een
gastouderbureau om mensen te helpen bij het krijgen van
subsidie voor kinderopvang.


Bleiswijk - Met ingang van 1 januari is elke werkgever verplicht 0,26 procent van de totale loonsom af te dragen aan kinderopvang. Hierdoor ontstaat landelijk een grote pot geld. (meer)

Paniek in het paleis

Paniek
Veel leuke typetjes kwamen langs om prins Harry
les te geven.


Bergschenhoek - Karel is koning van het vorstendom Karelië. Hij zoekt voor zijn zoon Harry het beste onderwijs dat er is, maar er zijn geen scholen in Karelië. Die heeft de koning zelf gesloten, omdat er steeds geldgebrek is. (meer)

In a Jazz Tradition verhuist

In a Jazz Tradition
Triba in actie.

Bleiswijk - Na jarenlang gastvrij ontvangen te zijn in 't Zeeltje zal In a Jazz Tradition de bakens verzetten. (meer)

Drukke voorjaarsmarkt brengt veel mensen op de been

Voorjaarmarkt
Stapels speelgoed en boeken die van eigenaar
mochten wisselen.


Bergschenhoek - De stoelen in de hervormde kerk gingen vrijdag aan de kant om plaats te maken voor de jaarlijkse voorjaarsmarkt. (meer)

BSO Kanjers schenkt 't Ezelsbruggetje kruiwagens

BSO kanjers
Het Ezelsbruggetje van Ton v.d. Berg werd verblijd
met spiksplinternieuwe kruiwagens van BSO Kanjers.


Bleiswijk - Vrijdag 4 mei gingen de kinderen van buitenschoolse opvang Kanjers met kruiwagens op pad naar de kinderboerderij van Ton v.d. Berg om deze aan hem te overhandigen. (meer)

Blaas de molen op!

Blaas de molen op
Een impressie van het zeven meter hoog zijnde
kunstwerk, gemaakt door Femke van Heerikhuizen


Bleiswijk - Bij de stompe molen aan de Lange Vaart onthullen muziekvereniging Crescendo uit Bleiswijk en muziekvereniging Helicon uit Berkel en Rodenrijs op Tweede Pinksterdag, maandag 28 mei, om 14.00 uur al blazend een bijzonder kunstwerk van zeven meter hoog. Ook vertelt wethouder Boedhoe over de geschiedenis van Bleiswijk en haar molens. (meer)

Puur Berkels bedrijf ingehaald door de tijd en de wetgeving

Hordijk
De directie van Hordijk Pallets en Kisten.

Berkel en Rodenrijs - Groeneveld Hordijk startte in 1922 met zijn kisten en raamlijstenfabriek aan de Rodenrijseweg. Heel wat Berkelaren vonden er in de loop der jaren werk en startten hun loopbaan bij de kistenfabriek. (meer)

Perenboom siert 'De Peereboom'

Perenboom
De perenboom werd geplant door Hans van
Miltenburg (m) en Jan Droogers (r).


Bleiswijk - Wie het nieuws in Bleiswijk de afgelopen jaren heeft gevolgd zal regelmatig de naam van 'De Peereboom' zijn tegengekomen. Eerst het schoolgebouwtje en later na de sloop ervan de bouwlocatie op de hoek Van Goghlaan - Rembrandtlaan. (meer)

Boom door ruit

Bergschenhoek - Een 60-jarige man uit Bergschenhoek raakte zaterdagavond gewond toen een grote tak door de voorruit van de cabine van zijn graafmachine kwam. De man was aan de Rottebandreef deze tak vermoedelijk aan het verwijderen, toen het ongeval gebeurde. Met behulp van de brandweer werd de tak verwijderd, de man is met verwondingen in zijn gezicht naar het IJssellandziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Snelheidscontrole Oostmeerlaan

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op donderdag 10 mei tussen 13.15 en 14.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oostmeerlaan waar 50 km per uur mag worden gereden. Van de 161 gecontroleerde voertuigen reden er 46 (25%) te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur.

Honkbalknuppels

Bleiswijk - Donderdagochtend 10 mei werden rond de klok van zes uur op de Hyacintweg twee jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar uit Zoetermeer aangehouden. De politie had eerder een melding gekregen dat er twee gemaskerde mannen met honkbalknuppels op het erf van een kwekerij aan de Hyacintweg zouden lopen. Bij aankomst zag de politie de twee jongens wegfietsen. Uit onderzoek bleek één van de verdachten in het bezit te zijn van een mes terwijl zij ieder een honkbalknuppel bij zich hadden. De jongens zijn aangehouden en ingesloten. Uit verhoor is gebleken dat zij mogelijk wilden inbreken. De officier van justitie zal bepalen wat er met deze verdachten gaat gebeuren.

Vrijstellingsbepaling vlaggenmasten om eind te maken aan burenruzie

Lansingerland - Het college van b. en w. wil voor het plaatsen van vlaggenmasten tot een hoogte van maximaal negen meter een vrijstellingsbepaling opnemen in de bestemmingsplannen van Bleiswijk. (meer)

Zienswijze gemeente over 380 kV hoogspanningsverbinding

Lansingerland - Tot en met 14 mei kan bij het Inspraakpunt van Verkeer en Waterstaat gereageerd worden op de startnotitie voor de milieueffectrapportage (MER) inzake de 380 kV hoogspanningsverbinding die het Rijk wil aanleggen door de groenblauwe zone. (meer)

Meer geluidsoverlast van vliegveld

Lansingerland - Het voornemen van het college om niet in te stemmen met het voorontwerp Aanwijzingen Rotterdam Airport kreeg op 9 mei de steun van de commissie Wonen en Werken. (meer)

Plan lijkt Lansingerland voorlopig nog geen goeds te bieden

Lansingerland - De raadscommissie Wonen en Werken kreeg in zijn vergadering van 9 mei een presentatie over de uitvoering van het Regionaal Verkeers- en Vervoersplan (RVVP) van de Stadsregio Rotterdam. (meer)

Goede huurwoningen in Berkel moeten wijken voor nieuwbouw

Lansingerland - Een tweetal woningen aan de rand van de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs zal, als het aan eigenaar 3B Wonen ligt, worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. (meer)

Voortgezet onderwijs in Lansingerland vraagt aandacht

Lansingerland - De discussie over de tijdelijke huisvesting van het Sint Laurenscollege kreeg vorige week dinsdag in de raadscommissie Burger en Samenleving extra aandacht door de presentatie over de toekomst van het voortgezet onderwijs in Lansingerland die op de agenda van dezelfde commissievergadering stond. (meer)

Nog één keer praten over openhouden Windas

Lansingerland - Nog één keer willen gemeenteraadsleden praten over het openhouden van zwembad De Windas tot de nieuwbouw gereed is, en dan moet het écht afgelopen zijn. De Partij tot Behoud Huis De Haas vroeg in de raadscommissie Burger en Samenleving van dinsdag 8 mei nóg een keer naar de argumentatie voor het sluiten van het bad na gestarte seizoen. (meer)

Scouts massaal naar Bentveld

Bergschenhoek - Nog minder dan honderd dagen en dan gaat de Wereld Jamboree in Engeland van start. Regio West heeft zijn laatste voorbereidingsweekend op het Naaldenveld in Bentveld. (meer)

Zelf beslissen. Op BSO Bikkels wel...

Bergschenhoek - Zelf mogen meebeslissen - Op BSO Bikkels kan het. In februari vergaderden alle kinderen van 8 jaar en ouder van de BSO voor het eerst over van alles en nog wat . Over nieuwe workshops, over uitstapjes, activiteiten, toernooien... (meer)

Voorlopig advies tv-pakket Bergschenhoek

Bergschenhoek - In de vergadering op dinsdag 1 mei heeft de Programmaraad BCNZ haar voorlopig advies aan kabelexploitant Casema inzake het (analoge) tv-pakket 2007/2008 samengesteld. Conform dit advies zal in dit najaar het budget tv-pakket waarschijnlijk ongewijzigd blijven, maar het advies voor het standaard tv-pakket wijkt op twee punten af van de huidige situatie. (meer)

Suggesties voor MER welkom

Lansingerland - De Provincie Zuid-Holland wil graag weten op welke vragen de bevolking een antwoord wil hebben als het gaat om de invloed van wegen en verkeer op het milieu in en rond de Zuidplaspolder. (meer)

Raadscommissie dringt aan op nader overleg met Laurentiusstichting

Berkel en Rodenrijs - De gemeenteraadscommissie Burger en Samenleving heeft er in haar vergadering van dinsdag 8 mei nadrukkelijk op aangedrongen dat onderwijswethouder Toetie Vorenkamp (VVD) nog een keer om de tafel gaat zitten met het bestuur van de Laurentiusstichting voor katholiek primair onderwijs. (meer)

Oecumenische Pinksterzangdienst zaterdagavond voor Pinksteren

Bleiswijk - Op zaterdagavond 26 mei zal in de r.k.-kerk aan de Hoefweg de jaarlijkse Pinksterzangdienst worden gehouden; aanvang 19.00 uur. Door medewerking van de r.k.-parochie kan deze dienst dit jaar voor het eerst gehouden worden op zaterdagavond in plaats van de traditionele donderdagavond. (meer)

Ledenwerfactie CDA: op bezoek bij de mensen thuis

Regio - Het CDA Zuid-Holland organiseert, daarbij ondersteund door het landelijke CDA, deze maand mei een grote ledenwerfactie. Tientallen leden van het CDA Zuid-Holland gaan na drie verkiezingscampagnes in een jaar tijd wederom de boer op. (meer)

Twee gewetensbezwaarden 'homohuwelijk' in Lansingerland

Lansingerland - Van de elf buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Lansingerland hebben er twee aangegeven principiële bezwaren te hebben tegen een huwelijksvoltrekking of partnerregistratie van paren van hetzelfde geslacht, in de wandeling het homohuwelijk genoemd. (meer)

Vernielingenthermometer alleen is niet genoeg

Lansingerland - Een vernielingenthermometer alléén is niet genoeg om vandalen te wijzen op de consequenties van hun daden. (meer)

BVCB poetst een slechte wedstrijd gewoon weg

's-Gravenzande' - Alsof er een vuiltje weggewerkt moest worden. Met veel elan en overtuiging heeft BVCB de mindere wedstrijd van verleden week (1-2 verlies) tegen 's-Gravenzande weggepoetst. (meer)

Jean Marie Pfaff stopt penalty's op Het Hoge Land

JEAN MARIE PFAFF
Jean Marie Pfaff nam voor iedereen de tijd.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 mei werd bij voetbalvereniging TOGB een groot voetbaltoernooi gehouden door OSRAM Benelux BV met deelnemers uit verschillende landen uit Europa. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Strijen 15.00 uur (nacompetitie)

Kiekiek grootste fan van HVB meisjes ME 2 Koala's

KiekKiek
Stefanie Spruijt, Sanne van Voorden, Lisa Eindhoven, Merel
van Staalduinen, Sanne Huisman, Britt Jacobs, Merel Hoebee,
Roos Heimeriks en Judy de Vrij. Met hun coaches Yvonne Eindhoven
en trainer Pim Eindhoven. Sponsors Natascha Huisman en Chantal
Straver.


Bleiswijk - Stefanie, Sanne, Lisa, Merel, Sanne, Britt, Merel, Roos en Judy gaan er helemaal voor. Hockey is echt hun sport en dat merk je wel op het veld. Deze negen meiden, zes uit Bleiswijk en drie uit Bergschenhoek, vormen een heel gezellig team. (meer)

C.V.V. Berkel kijkt terug op geslaagde meidendag

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 mei stond de meidendag bij Berkel op het programma.
Na maandenlange voorbereiding leek alles geregeld en kon alleen het weer nog roet in het eten gooien. (meer)

Grand Day bij MCC Bleiswijk

Bleiswijk - Tweede Pinksterdag - maandag 28 mei - zal de motorcrossclub MCC Bleiswijk weer helemaal in het teken staan van de Grand Day; de supergezellige en druk bezochte jaarlijkse crossdag voor jong en oud. (meer)

Open Dag Bleiswijkse Jeu de boulesclub

Jeu de Boules
Jeu de boules, een gezellige en leuke
vrijetijdsbesteding.


Bleiswijk - Op Hemelvaartsdag - donderdag 17 mei tussen 11.00 en 16.00 uur - zijn de banen van de Bleiswijkse Jeu de boulesclub aan de Götzenhainsingel (vlakbij de entree naar de tennisbanen) geopend voor belangstellenden. (meer)

Orioles en Van der Wel bezegelen nauwe samenwerking

Orioles

Bergschenhoek - Honk- en softbalvereniging Orioles, met een schitterende accommodatie al weer enkele jaren present op het sportpark van Bergschenhoek, regelde vorige week een verrassingsbezoekje aan sponsor Hyundai Van der Wel. (meer)

G-voetbaltoernooi bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - Voetbalvereniging TOGB dat in het seizoen 2005-2006 gestart is met G-voetbal, organiseert zaterdag 19 mei een voetbal- en sportdag voor deze categorie voetballers. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1051 werden zaterdag 12 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Creil. Ze vertrokken om 09.00 uur met zuidwesten wind en buien. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 3. Ph. Huksloot, 2. A. van Weelden, 4. comb. Van Rossum Verwey, 5. A.v.d. Burg, 6. J. Zeelenberg, 7 en 8. A.v.d. Bulk, 9. D. Lems en 10. G. Boutesteijn.
Het poultje en de oude duivenpoule werden gewonnen door M&J de Veld met prijs 115 en 36. De jaarling ging naar A. v.d. Burg met prijs 5.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Het klinkerparcours in Meinsherenland vormde voor de jeugd van de Pedaalridders geen belemmering om podiumplaatsen te bezetten. Roos Vollering wist met ruime voorsprong te winnen en de ronde van Meinsherenland op haar naam te schrijven. (meer)

Korfbal

Weidevogels-ZKC'31: 10-10
Bleiswijk - Na een 1-0 voor sprong voor Weidevogels ging de wedstrijd tot de rust gelijk op. ZKC '31 had duidelijk problemen met het achterverdedigen van de Weidevogels. De ruststand was 4-4. Na de rust nam ZKC '31 al snel een 4-6 voorsprong. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo-middag KBO
Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 18 mei de maandelijkse bingomiddag, waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Vanaf 10 mei is er tot eind juni elke donderdag prijsklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
(meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. (meer)

Juiste datum ALV Oudheidkundige Vereniging

Bleiswijk - De Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk houdt op 31 mei 2007 de jaarlijkse algemene ledenvergadering in het nieuwe onderkomen Dorpsstraat 5 te Bleiswijk. In de uitnodiging is abusievelijk vermeld dinsdag 31 mei, dit moet uiteraard zijn donderdag 31 mei.
Welgemeende excuses voor deze vergissing,
het bestuur van de OVMB.

Kunstschilder bij FGBMFI platform

Zoetermeer/Lansingerland - Op maandagavond 21 mei is kunstschilder Eric Visser (64) gastspreker op het FGBMFI platform (Christen zijn op de werkvloer) in Zoetermeer. (meer)

Officiële opening Poortwerk

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 24 mei om 14.00 uur verricht burgemeester Bas Eenhoorn van Lansingerland dagbestedingscentrum Poortwerk officieel. Hij wordt daarbij geassisteerd door een aantal deelnemers van Poortwerk. (meer)

Kindermiddag groot succes

Bergschenhoek - Zaterdag 28 april waren bijna 100 kinderen te gast in de Ackers in Bergschenhoek bij Scoutinggroep Albert Schweitzer. Met een strippenkaart in de hand konden kinderen van 7 tot en met 10 jaar vele spelletjes doen. (meer)

Verhuizing Museum Bleiswijk

Bleiswijk - De Oudheidkunstige Vereniging en Museum Bleiswijk verhuizen per 14 mei van de Vluchtheuvel naar de Dorpsstraat 5, 2665 BG Bleiswijk, tel. 010 - 524 93 52. In verband met de verhuizing is het museum de gehele maand mei gesloten. Vanaf 9 juni heet de OVMB belangstellenden weer van harte welkom in het nieuwe museum.
Informatie: ovmb.bleiswijk@planet.nl of kijk op www.ovmb.nl.

Viswijvenkoor Sootjevisch in Korenslag

Zevenhuizen - Viswijvenkoor Sootjevisch uit Zevenhuizen is als zestiende koor gekozen om deel te nemen aan Korenslag van Hennie Huisman. Op donderdag 24 mei gaat dit programma bij de EO van start. (meer)

Collecte Hartstichting

Bleiswijk - De collecte van de Nederlandse Hartstichting, die gehouden werd van 16 t/m 21 april, heeft in Bleiswijk een recordbedrag van ¤ 5.906,07 opgeleverd. Een prachtig resultaat, en daar wil de organisatie natuurlijk de inwoners van Bleiswijk hartelijk voor bedanken, maar uiteraard ook de 69 collectanten die zich hiervoor ingezet hebben. (meer)

Website Projecten Lansingerland

Lansingerland - Vorige week is de nieuwe website van de afdeling Projecten van Lansingerland - www.lansingerland.nl/projecten - online gegaan. Deze zogenoemde 'subsite' is een onderdeel van de website van de gemeente Lansingerland - www.lansingerland.nl. (meer)

Onmogelijke bocht staat veelvuldig vol en vast

Zit plaatsen te huur
Ze staan er net maar zijn nu al deels aan- of scheef gereden;
de betonnen bollen op de hoek van de Raadhuislaan en de Laan
van Romen.


Berkel en Rodenrijs - Het korte stuk Rodenrijseweg bij Berkel Centrum wordt fiks aangepakt en daarom is de weg de komende maanden afgesloten voor alle doorgaande verkeer. (meer)

Hoekse vraagt Koninklijke Onderscheiding aan voor Paul de Leeuw

Paul De Leeuw
Helga van Baalen samen met de net koninklijk onderscheiden
Paul de Leeuw.


Bergschenhoek - Niet iedereen in haar directe omgeving wilde het geloven; tot ze de foto toonde waarop zij staat samen met een net gedecoreerde Paul de Leeuw. (meer)

Met de schrik vrij

Met de schrik vrij
Na enkele keren over de kop gegaan te zijn kwam de wagen
tot stilstand in een heg. De traumahelikopter kwam ter plaatse,
maar de bemanning hoefde ditmaal niet in actie te komen.


Berkel en Rodenrijs - Twee automobilisten kwamen donderdag 3 mei laat in de ochtend met de schrik vrij bij een frontale aanrijding op de hoek van de Middelweg en de Noordersingel. (meer)

Wie doet er mee aan het Lansingerland Dictee

Dictee Lansingerland
Erica Terpstra leest het dictee voor.

Lansingerland - Rotaryclub De Rottemeren organiseert op donderdagavond 14 juni in Melanchthon De Blesewic te Bleiswijk het Lansingerland Dictee. (meer)

TOGB met opgeheven hoofd uit RD-cup

TOGB
TOGB was gedreven, maar benutte de vele kansen niet
(John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Dinsdagavond werd de kwartfinale in de AD Rotterdams Dagblad Cup tussen het Berkelse TOGB (gepromoveerd naar de zondag tweedeklasse) en hoofdklasser Excelsior Maassluis gespeeld. Er was met veel verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. (meer)

Aanhouding na achtervolging

Bergschenhoek/Rotterdam - De politie heeft zondagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Rond half acht zagen de agenten een auto rijden op de Boterdorpseweg, met daarin twee personen die de autogordel niet droegen. (meer)

Aangehouden na mishandeling

Bergschenhoek - Zondagmiddag werd een 41-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden, omdat hij een 26-jarige man uit Bleiswijk in het gezicht zou hebben geslagen. (meer)

Poging inbraak videotheek

Bergschenhoek - In de nacht van woensdag 2 mei op donderdag 3 mei werd geprobeerd in te breken in een videotheek in de Beethovenlaan. (meer)

Dodenherdenking

Dodenherdenking

Lansingerland - Ook dit jaar werd weer op drie plaatsen in de gemeente Lansingerland op 4 mei stil gestaan bij de slachtoffers die vielen voor volk en vaderland. (meer)

Kievit ontvangt cheque van Paardestal

kievit
De cheque wordt overhandigd; het bedrag zal bijdragen aan
nieuwbouw van Het Kievitsnest.


Berkel en Rodenrijs - De festiviteiten rond Koninginnedag kregen voor speeltuin De Kievit een speciaal feestelijk randje. (meer)

Margreet Blanken maakt ademloos

Margreet Blanken
Een zeer boeiende voordracht van Margreet Blanken.

Berkel en Rodenrijs - Je kon een speld horen vallen tijdens de voordracht die Margreet Blanken vorige week in de Berkelse bibliotheek verzorgde rond de dagboeken en brieven van Etty Hillesum. (meer)

Lions met groene vingers verzamelen duizenden euro's

Lions
Het werd zaterdag op vier plaatsen een zonnige en drukke
dag voor de leden van de Lions die hun medewerking verleenden
aan de geranium- en perkplantenmarkt in de verschillende dorpen.


Lansingerland - Zaterdag 5 mei was weer de jaarlijkse topdag voor de zomerbloeiersmarkten van de Lions. Op vier plaatsen in de diverse kernen van Lansingerland kon men er niet omheen: de karren van de Lions stonden boordevol vrolijke bloeiers en zelfs de tuinaarde ontbrak niet. (meer)

Zwembad De Windas gaat weer open

De Windas
Het grote buitenbad ligt weer helemaal klaar voor
een lange en warme zomer.


Lansingerland - Nog een paar dagen geduld en dan gaan de deuren van zwembad De Windas weer open. (meer)

Steunpunt wil meer aandacht voor jonge mantelzorgers

Steunpunt
Een op de tien kinderen in Nederland heeft te maken
met mantelzorg in de directe omgeving.


Lansingerland - Een op de tien kinderen, zo blijkt uit cijfers die onlangs zijn gepubliceerd, heeft te maken met mantelzorg in het gezin. Zij delen veelal de zorg voor gehandicapte of zieke ouders, een broertje of zusje of grootouders. (meer)

Kinder- en jeugdkoor verder onder één naam

Kinder en jeugd koren
De handtekeningen worden gezet.

Berkel en Rodenrijs - Vorige week werden bij notaris Baijer de handtekeningen gezet onder een statutenwijziging van de twee koren die jarenlang door het leven gingen als De Berkelse Zangertjes en Young Voices. (meer)

Creatief in de bibliotheek met collages

Creatief
Een van de werken van Herman Gelton.

Bergschenhoek - Tot 30 mei exposeert Herman Gelton in de bibliotheek van Bergschenhoek met Collagekids. CollageKids is een jaar geleden opgericht om te dienen als creatieve uitlaatklep en om mooie kunst te maken. (meer)

Steunpunt Mantelzorg verrast met laptop

Mantelzorg
Frans Swiebe van 3B Wonen overhandigt de nieuwe laptop
aan Leen van der Meij, coördinator Steunpunt Mantelzorg en
Vrijwillige Thuishulp Lansingerland.


Lansingerland - De oude computer van het Steunpunt Mantelzorg was niet meer geschikt om de toename van activiteiten van het steunpunt administratief te verwerken. (meer)

De Peuterhoek nog meer in beweging dankzij Lions

Peuterhoek

Bleiswijk - Bewegen is goed voor lijf en leden en het is ook nog eens leuk. (meer)

Knutselterras in Berkel Centrum

Knutselterras

Berkel en Rodenrijs - Op een gezellig terras met tafeltjes en stoeltjes kunnen alle kinderen zaterdag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs onder vrolijke begeleiding een mooie placemat voor moeder maken. (meer)

Melva Houston komt naar Lansingerland

Melva Houston
Een topartiest in Lansingerland.

Berkel en Rodenrijs - Na het grote succes van haar vorige optreden in sportcentrum Oostmeer in 2005 - samen met Rita Reys - komt Melva Houston weer terug naar Berkel en Rodenrijs. (meer)

De Sparrenhoek maakt kennis met "Onvergetelijk Indië"

De Sparrenhoek
Als voorbereiding op de 4 meiherdenking en de 5
meiviering was de voorlichting van mevrouw Huijsman
zeer waardevol.


Bergschenhoek - "Eén op de zes Nederlanders heeft de oorlogsjaren 1940-1945 meegemaakt", schrijft het AD op 3 mei. Dit betekent dat er 2,9 miljoen Nederlanders voor 1945 zijn geboren. (meer)

Geslaagde uitvoering leerlingen Janine de Jong

uitvoering
Janine is trots op haar leerlingen die een voortreffelijke
uitvoering neerzetten.


Lansingerland - In maart hadden de blokfluit- en pianoleerlingen van Janine de Jong hun jaarlijkse uitvoering in de mooie aula van basisschool De Poort. Alle leerlingen zorgden zoals gebruikelijk voor de inwendige mens door het meenemen van drinken, zelfgemaakte cake en andere lekkernijen. (meer)

Koren, musici en publiek kunnen er geen genoeg van krijgen

Koren
Bloemen in de vorm van Letland en de kleur van de Letse
vlag voor de afgevaardigde van de Letse ambassade.


Berkel en Rodenrijs - De Stichting Hulp Letland kan terugzien op een zeer succesvol bevrijdings- en jubileumconcert in De Bron. (meer)

Musica Inaudita presenteert prachtige klanken in Berkelse kerk

Musica
Het barokensemble Giardino Misicale tijdens het concert.

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 3 mei genoten muziekliefhebbers van een schitterende presentatie van muziek van Vlaams-Nederlandse bodem. (meer)

Prins Willem Alexander school viert feest

Berkel en Rodenrijs - Elk jaar wordt er op 27 april uitbundig feest gevierd op de Prins Willem Alexanderschool, omdat op die datum de kroonprins jarig is. Vorige week donderdagochtend waren de juffen en meesters al vroeg in de weer om het schoolplein om te toveren tot spelletjesplein. (meer)

Tijdelijke huisvesting Laurenscollege blijft gemoederen bezig houden

Berkel en Rodenrijs - Het besluit van het college van b. en w. om het St. Laurenscollege tijdelijk te huisvesten in de Westpolderschool houdt de gemoederen in de gemeenteraad én in het onderwijsveld nog steeds bezig. (meer)

Make some noise against discrimination

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 12 mei zullen tussen 13.00 en 15.00 uur in Berkel en Rodenrijs aan het winkelend publiek armbandjes uitgedeeld worden. (meer)

Zwemwaterseizoen gestart

Lansingerland - Het zwemseizoen is weer aangebroken. Dit betekent dat de provincie, net als ieder jaar, actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit verstrekt. (meer)

Alzheimercafé Lansingerland

Lansingerland - Woensdagavond 16 mei is er weer een Alzheimercafé in dienstencentrum Smitshoek te Bergschenhoek. Onderwerp van deze avond is 'Is dementie afscheid nemen?'. (meer)

Voorbereidingen Jodocus Jeugdfestival weer in volle gang

Bergschenhoek - Het is alweer mei, dus dat betekent dat de voorbereidingen voor het Jodocus Jeugdfestival in Bergschenhoek in volle gang zijn. (meer)

Cabaret 'Amar speelt Ali' in 't Spectrum

Bergschenhoek - Op zaterdag 19 mei organiseert het jongerenwerk Bergschenhoek in 't Spectrum in samenwerking met Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en we4you een cabaretvoorstelling 'Amar speelt Ali'. (meer)

ACR organiseert Kelderopruiming

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur organiseert het Actie Comité Rehoboth (ACR) een kelderopruiming in Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Wereldwinkel viert Landelijke Wereldwinkeldag

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 12 mei vieren alle Wereldwinkels in Nederland voor de twaalfde keer de World Fair Trade Day. Ook de Wereldwinkel in de Centrumpassage in Berkel en Rodenrijs doet mee. De hele dag zijn er gratis Fair Trade consumpties te krijgen: koffie, thee en limonade. (meer)

Jeugdfestival komt langs met collectebus

Berkel en Rodenrijs - Reeds meer dan 40 jaar wordt er in Berkel en Rodenrijs een Jeugdfestival georganiseerd. Ook dit jaar is er weer een groep enthousiaste mensen maanden met de voorbereiding bezig. (meer)

Atelier/Arthotheek Overdevest

Berkel en Rodenrijs - De groene polder van Berkel en Rodenrijs is niet meer, dus kiezen zeven exposanten het ruime sop in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Hoogheemraadschap werkt aan nieuwe Keur

Bergschenhoek/Bleiswijk - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is van plan in de tweede helft van dit jaar een nieuwe Keur in te voeren. Hierin staan de regels wat er wel en niet op of langs sloten en waterkeringen mag worden gedaan. (meer)

Molens en gemalen zaterdag geopend voor het publiek

Lansingerland/Zevenhuizen - Zaterdag 12 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag. Naast de hoogheemraadschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard, die een aantal gemalen en molens voor het publiek open stellen, zijn ook de molens van de Molenviergang in Zevenhuizen vrij toegankelijk. (meer)

Randzaken domineren in wedstrijd BVCB contra 's-Gravenzande

BVCB
Dennis Zegers (midden) en rechts Appie Ouled Said die later
met rood voortijdig moest vertrekken in duel met Marco di Siervi
van de Westlandse ploeg (foto Rob Veldkamp).


Bergschenhoek - De nacompetitiewedstrijd tussen BVCB, derde periodekampioen, en het bezoekende 's-Gravenzande RW stond meer in het teken van randzaken dan dat er sprake was van een echte wedstrijd. (meer)

Vrienden van Berkel nu ook wijnboeren?

Berkel en Rodenrijs - Om het streefbedrag van 33.333.33 euro te halen hebben de vrienden van Berkel een volgende actie op touw gezet voor het goede doel van de Roparun. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
's-Gravenzande - BVCB 14.30 uur (nacompetitie)

Jan Sebel hangt zijn TOGB shirt aan de wilgen

Jan Sebel
Jan Sebel voetbalde een halve eeuw en werd verrast met een
wedstrijd met tal van oud-teammaatjes.


Berkel en Rodenrijs - Niets vermoedend kwam Jan Sebel (60) zondag even voor twaalven richting sportpark Het Hoge Land om daar zijn laatste voetbalwedstrijd te spelen. (meer)

Avondvierdaagse in Bleiswijk

Bleiswijk - De Avondvierdaagse van Bleiswijk wordt dit jaar georganiseerd in de week van
4 tot en met 8 juni. De verwachting is dat er een grote deelname zal zijn aan dit mooie evenement dat voor de 33e keer gehouden zal gaan worden.
Het startschot wordt vanuit de kantine van s.v. Soccer Boys gegeven. (meer)

Ouder-Kind toernooi in Het Sportpalet

Bleiswijk - De Bleiswijkse volleybalvereniging Spanning 220 organiseert op zaterdag 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur het Ouder-Kind toernooi in sporthal Het Sportpalet. (meer)

Stichting Sportclub Outdoor Valley in zee met Teva Beach Dag

Bergschenhoek/Scheveningen - Op zondag 20 mei vindt op het Scheveningse strand de derde editie van de Teva Beachdag plaats, mede georganiseerd door de Stichting Sportclub Outdoor Valley uit Bergschenhoek. (meer)

Sporters Albeda College zamelen 4500 euro in voor Right To Play

Lansingerland/Rotterdam - Zaterdagmiddag 26 april liepen 400 deelnemers en 20 docenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College mee aan een speciaal georganiseerde prestatieloop om geld in te zamelen voor de humanitaire organisatie Right To Play. (meer)

Meidendag bij CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Voor de voetbalsters van CVV Berkel is het komende zaterdag 12 mei meidendag. Deze dag, die hoofdzakelijk in toernooivorm wordt gehouden, begint om 09.00 uur. (meer)

BVCB Jeugdtoernooi op Hoekse velden

Bergschenhoek - Op zaterdag 12 mei organiseert voetbalvereniging BVCB de eerste editie van het BVCB C- en D-Jeugdtoernooi. Aan dit toernooi zullen verengingen uit verschillende regio's van Nederland deelnemen. (meer)

Dick Fransen brengt Berkel Dames 2 naar 2e klasse

Dick Fransen
Bloemen voor de Dames 2 van CVV Berkel.

Berkel en Rodenrijs - Topcoach Dick Fransen heeft voor een prachtig resultaat gezorgd door Berkel Dames 2 kampioen te maken van de 3e klasse. Dit betekent dat het team promoveert naar de 2e klasse en hier dus de plek zal innemen van het al eerder gepromoveerde Dames 1. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje-Rust Wat 5-4
East End-Ackerfietje 1 7-2
Sportvrienden 2-Raedthuys 5-4

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1143 duiven werden zaterdag 5 mei gelost voor een wedvlucht vanuit Peronne. Ze vlogen om 10.00 uur weg met noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren op één na allemaal van D. v.d. Vrede, met uitzondering van de nummer 5 die van W. v.d. Boogerd was. Het poultje en de oude duivenpoule werden gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 6 en 7. De jaarling ging naar B. v.d. Burg met prijs 20.

Wielrennen

Ronde van Zwijndrecht
Lansingerland - Op een zonovergoten parcours werd de ronde van Zwijndrecht verreden; een zwaar parcours, dat bestond uit klinkers en lastige bochten. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep in cat.7 met daarin Pedaalridder Leon Hofman uit Bleiswijk. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Fietstochten Driebondenclub
Berkel en Rodenrijs - Op woensdagavond 9 mei organiseert de Driebondenclub de tweewekelijkse woensdagavondfietstocht. Start: 18.00 uur bij de wandelgangen van Huize St. Petrus (Past. Veldhuisstraat inrijden, pad linksaf naar het plein nemen). (meer)

Bergschenhoek

Oud papier actie Bergschenhoek
Bergschenhoek - Op donderdag 10 mei wordt er oud papier opgehaald door basisscholen in Bergschenhoek. Het papier (geen karton) kan tot ca. 18.45 uur op de kliko-verzamelplaats worden neergezet. (meer)

Bleiswijk

Amnesty International
Bleiswijk - Op vrijdag 11 mei zullen werkgroepleden van Amnesty 3B-Hoek vanaf 18.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn met petitielijsten. Er worden handtekeningen gevraagd voor de actie 'vrijheid ja! DiscrimiNEE'. Dat valt hier toch wel mee? Nee, dat valt niet mee. Ook in Nederland is discriminatie een groot probleem. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden: tel. 0800 0228070 of 010 - 5120654. (meer)

Tuinders verlengde Wilgenlei zetten de deuren open

Bleiswijk - Op zaterdagmiddag 12 mei tussen 14.00 en 17.00 uur is het Open Dag in het nieuwe Glastuinbouwgebied aan de verlengde Wilgenlei te Bleiswijk. De organisatie verwacht veel belangstelling van leveranciers, relaties, branchegenoten, omwonenden en andere belangstellenden die van harte zijn uitgenodigd een kijkje in de keuken te nemen bij de vijf vooruitstrevende kwekers die zich sinds kort in dit nieuwe, duurzame glastuinbouwgebied hebben gevestigd. (meer)

De werking van het geheugen

Bleiswijk - Op vrijdag 25 mei organiseert de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Bleiswijk een bijeenkomst over de werking van het geheugen. Aanvang 13.30 uur in diensten- en ontmoetingcentrum de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, einde ca. 15.30 uur. (meer)

Met plezier naar de middelbare school

Lansingerland - Speciaal voor kinderen uit groep 8 van de basisschool verzorgt de afdeling Preventie van GGZ Delfland in de laatste weken van de zomervakantie de training 'Plezier op school'. Deze sociale vaardigheidstraining is bedoeld om kinderen extra steun te geven bij de overgang naar het voorgezet onderwijs. (meer)

Huiselijk geweld meegemaakt?

Lansingerland - De afdeling Preventie van GGZ Delfland start per 4 juni een cursus voor moeders met jonge kinderen van ongeveer 2 tot 6 jaar die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. (meer)

Kennismakingsweekend waterscouts

Lansingerland/Schiebroek - In het weekend van 12 en 13 mei organiseren de waterscouts van de Argonauten een kennismakingsweekend van zaterdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 13.00 uur. (meer)

SFG geeft voorlichting over beroerte

Lansingerland/Rotterdam - Het Sint Franciscus Gasthuis doet op donderdag 10 mei mee aan de European Stroke Day. Patiënten en bezoekers ontvangen op deze dag belangrijke informatie over een hersenberoerte. (meer)

Cursus Leren ontspannen

Lansingerland - Vierstroomzorgring organiseert deze maand de cursus Leren Ontspannen. Deze cursus geeft inzicht in gezonde en ongezonde spanningen en leert de deelnemers hoe zij spanningen kunnen verminderen. (meer)

Moederdagactie Winkeliersvereniging Bleiswijk

Bleiswijk - Op zaterdag 12 mei houdt de Winkeliersvereniging Bleiswijk een moederdagactie. (meer)

Cursus Babymassage

Lansingerland - Vierstroomzorgring organiseert regelmatig de cursus Babymassage. Deze cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers van baby's tussen 6 weken en 9 maanden. In mei starten twee cursussen. (meer)

Collectanten Epilepsiefonds gezocht

Bleiswijk - Er wordt naarstig gezocht naar mensen die enkele uren vrij hebben om zich in te zetten als collectant voor het Epilepsiefonds. De collecte wordt gehouden van 4 tot en met 9 juni. Belangstellenden kunnen zich melden bij M. van der Belt, Terrasruin11, tel. 5299801.

Getuigenoproep winkelinbraak

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een supermarkt aan het Westerwater in Berkel Centrum. Dit gebeurde omstreeks drie uur, vermoedelijk door twee jongens op een scooter. Er zijn verschillende spullen weggenomen. Mensen die iets gezien hebben of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Noord via tel.nr. 0900 - 8844.

Nieuws van Dorcas

Bleiswijk - Het nieuwe adres van de depothouder van Dorcas voor de gemeente Lansingerland is vanaf heden: W.J. Rhijnsburger, Korenmolenweg 17 te Bleiswijk, tel. 010 - 521 53 16 en bij geen gehoor 010 - 521 63 07.
(meer)

Voorjaarsmarkt in de hervormde kerk

Bergschenhoek - Waar in voorgaande jaren de traditionele najaarsmarkt werd gehouden is
nu gekozen voor een voorjaarsmarkt. Deze markt is vrijdag 11 mei in de Nederlands Hervormde Kerk te Bergschenhoek. (meer)

Hoeksenaar geniet één dag van rijbewijs

Ridderkerk - Een 19 jarige inwoner uit Bergschenhoek heeft slechts één dag van zijn rijbewijs genoten. Afgelopen donderdag had hij zijn rijbewijs opgehaald en vrijdagavond ging hij een stukje rijden op de A16 bij Ridderkerk. (meer)

Leefbaar wil extra voorlichting over 380 kV verbinding

Lansingerland - In een brief aan het college van B&W heeft Leefbaar 3B de gemeente gevraagd om een voorlichtingsbijeenkomst over de voorgenomen 380 kV hoogspanningslijn te beleggen waarin een deskundige ingezetene van deze gemeente een presentatie kan houden over de consequenties van zo'n verbinding. (meer)

Ballonnen kleuren de lucht oranje

ballonnen oranje
De lucht boven Bleiswijk kleurde oranje van alle
ballonnen die het luchtruim kozen.


Bleiswijk - In hartje Bleiswijk werd het startsein voor het vieren van de Koninginnedagfeesten met het oplaten van honderden knaloranje ballonnen gegeven. Dat gebeurde zaterdagmiddag klokslag vier uur in het centrum van het dorp. (meer)

Hand van Tim Vincken is TOGB goed gezind

TOGB
Tim Vincken verricht de loting.

Berkel en Rodenrijs - In de strijd om de AD Rotterdams Dagblad cup 2007 is TOGB weer een ronde verder gekomen; het zal dinsdag 8 mei thuis (19.00 uur) in de kwartfinale uitkomen tegen hoofdklasser Excelsior Maassluis. (meer)

Achtste Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in het Sint Franciscus Gasthuis

Van Dam
De feestelijkheden konden vrijdag - zij het in een andere
omgeving - toch doorgang vinden voor de heer Van Dam. Hij
moest onverwacht naar het ziekenhuis en kreeg daar bezoek
van de burgemeester die hem de Koninklijke Onderscheiding
persoonlijk kwam opspelden.


Lansingerland/Rotterdam - Een dag voordat hij zou worden onderscheiden veranderden de plannen van de heer J. van Dam en zijn familie. Hij moest donderdag worden opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis, dus de feestelijkheden, zo dacht men, konden vrijdagochtend geen doorgang vinden. (meer)

Raadsleden op verkenning

Raadsleden
De raadsleden tijdens hun bezoek aan de dependance
in Bergschenhoek.


Lansingerland - Enkele weken geleden reeds was een eerste groep raadsleden met elkaar op pad geweest op een route langs de diverse werkplekken binnen de gemeente Lansingerland. (meer)

Zonnige Koninginnedag 2007

Bleiswijk
Een stampvol plein tijdens het optreden van
het Feestteam.


Lansingerland - Koninginnedag 2007 zal de boeken ingaan als een van de zonnigste Koninginnedagen. Al was het in de vroege ochtenduren nog knap fris; met name voor al die kinderen en ouders die al vroeg uit de veren waren om een goed plekje te bemachtigen op een van de vrijmarkten die in de drie kernen van Lansingerland werden georganiseerd. (meer)

Erasmus Theater opnieuw podium voor jong talent

Erasmus
De leerlingen van het Erasmus College in Zoetermeer, een school
die ook bezocht wordt door leerlingen uit onzer regio, brachten een
stuk gebaseerd op 'Furiën, een afwisselend programma vol liefde,
romantiek, seks, haat en moord' (foto Bart van Liebergen).


Zoetermeer - Nog geen vijf weken na de mega-productie "Spamalot" van het 'grote' Erasmus Toneel was het afgelopen week de beurt aan de derde klassers van het Erasmus College in Zoetermeer om hun eigen theaterproductie op de planken te brengen. (meer)

Feestelijke trekking prijzen loterij Oranjebazar

Feestelijke trekking
De winnende lotnummers werden getrokken door
oud-voorzitter de heer Morre en wethouder Boedhoe.


Bleiswijk - Maandagmiddag verrichtte wethouder Boedhoe samen met de heer Morre, de allereerste voorzitter van de jubilerende Oranjebazar, de trekking voor de prijzen van de Oranjeloterij. (meer)

Diamanten bruidspaar verrast met muziek

Diamanten paar
Het echtpaar Van der Hoek ontving namens de gemeente
de felicitaties van burgemeester Eenhoorn.


Berkel en Rodenrijs - Het was op 30 april - Koninginnedag - feest in de koepel van Hergerborch. Daar waren Aart van der Hoek (85) en Teuntje van der Hoek-van Zwienden (86) het middelpunt van hun 60-jarig bruiloftsfeest. (meer)

Succes voor Vlammen

Vlammen
Bergschenhoek - De warmte buiten werd zondagmiddag al snel vergeten tijdens het vlammende improvisatietoneel 'Een blik in de kamers' van jeugdige leerlingen van Theater Vlammen. (meer)

Spontaan initiatief zet zich voort

Spontaan
Voor de laatste keer 'Samen eten' dat ruim twintig jaar
geleden van start ging in Hergerborch.


Berkel en Rodenrijs - In 1986 namen twee vrijwilligers van verzorgingshuis Hergerborch - de dames Gelderblom en Struik - het initiatief van start te gaan met de actie 'Samen eten'; voor alleenstaande ouderen die zelfstandig wonen. (meer)

RAF Lancaster even terug boven Nederland

RAF
De 'sound of freedom' riep veel herinneringen op.

Lansingerland - Zaterdag 28 april was rond twee uur de Avro Lancaster van de Royal Air Force te zien die een ode bracht aan de voedseldroppingen - operatie Manna - die op 28 april 1949 door dit type vliegtuig werden uitgevoerd. (meer)

Gemeentewapen voor Lansingerland

gem_wapen
Lansingerland - De gemeenteraad accepteerde op 26 april unaniem het voorstel van het college om te kiezen voor het gemeentewapen van het ontwerp met drie horizontale banen met daarin bovenaan de rode ster zoals die voorkomt in de wapens van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, en onderaan de ruit ontleend aan het wapen van Bleiswijk. (meer)

Leerlingen PJF even terug in de tijd

PJF
Het valt nog niet mee om met een kroontjespen te
schrijven.


Berkel en Rodenrijs - Vorige week heeft groep 4 van de Prins Johan Friso school het onderwijsmuseum in Rotterdam bezocht. Twee gidsen vertelden de kinderen alles over het lesgeven aan jonge kinderen door de eeuwen heen. (meer)

'Mij' concert Melody Percussion Band Concordia

Melody
De Melody Percussion Band aan het werk tijdens het
concours in Gent.


Bergschenhoek - Vorig jaar is de Melody Percussion Band een nieuwe traditie gestart binnen muziekvereniging Concordia, er werd toen voor het eerst een eigen concert georganiseerd. (meer)

Speel-o-theek De Vlieger vindt plekje in Sociaal Cultureel Centrum

Speel o theek
Een fleurige muurschildering vrolijkt de speel-o-theek
op.


Bleiswijk - Vorige week dinsdag opende Speel-o-theek De Vlieger haar deuren in het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum aan de Dorpsstraat 7 in Bleiswijk. (meer)

Geraniummarkten Lions voor het goede doel

Geranium
Zaterdag zijn de Lions met perkplanten en geraniums in de drie
dorpskernen van Lansingerland te vinden. De opbrengst gaat naar
verschillende goede doelen.


Lansingerland - Sinds bijna 20 jaar houden de Lionsclubs van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk op de eerste zaterdag van mei een geraniummarkt. Dit jaar op zaterdag 5 mei van 08.00 tot 16.30 uur. (meer)

Bert van Tol geniet van zijn groentetuin

Bert
Bert van Tol voelt zich een gelukkig mens tussen
zijn plantjes en zijn spullen.


Berkel en Rodenrijs - Jarenlang bewerkte hij een stuk grond langs de Katwijkerlaan, vlak achter de Noordeindseweg: Bert van Tol, inmiddels 68 en nog steeds dagelijks actief met alles wat groeit en bloeit. (meer)

Eendjes voeren? Liever niet!

Eendjes voeren
Het is niet nodig eendjes te voeren en daarnaast worden
eend en omgeving er niet altijd even gelukkig van.


Lansingerland - Oud brood, dat....voer je aan de eendjes. Dat doen we al jaren en het lijkt een vredelievende bezigheid. Vooral kinderen vinden het leuk en het geeft het gevoel dat je wat goeds doet voor die dieren. (meer)

Bloemen en geschenken voor trouwe leden FNV Bouw

Bloemen
De jubilarissen met v.l.n.r. Arie, Joop, Jan en Kees.

Lansingerland - Voor de laatste keer organiseerde de FNV Bouw een ledenvergadering van de afdeling Delfland. (meer)

Energie blijkt boeiend thema

Energie
Aandachtige luisteraars tijdens de interessante energieavond
van de Rotaryclub.


Lansingerland - De leden van de Rotaryclub Rottemeren organiseerden maandagavond 23 april een zeer boeiende avond met als thema Energie. Niet alle stoelen in De Ark waren bezet, maar dat was alleen maar jammer voor de mensen die er niét waren. (meer)

Theaterprogramma over de oorlog voor oudste basisschoolleerlingen

Theaterprogramma
Leerlingen van CBS De Acker vulden hun koffer met
de spulletjes die hun dierbaar zijn.


Bergschenhoek - Vorige week waren de leerlingen van groep 7 en 8 van de Bergschenhoekse basisscholen uitgenodigd door de Musische Vorming Bergschenhoek om in het Spectrum de bijzondere en aangrijpende voorstelling "Ik was, jij was", gespeeld door Theater B'zar te bekijken. (meer)

Bedrijfsinbraak

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 april is er ingebroken bij een bedrijf aan het Westerwater. De inbreker(s) hebben vermoedelijk goederen ter waarde van een klein bedrag meegenomen. De recherche van de politie van district Noord onderzoekt de inbraak.

Verdachte mishandeling aangehouden

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft in de nacht van maandag 30 april op dinsdag 1 mei een 20-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had rond de klok van één uur in de Nieuwstraat om nog onbekende reden een 19-jarige plaatsgenote en een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek geslagen en geschopt. De verdachte zou vervolgens in de richting van de Kerksingel zijn weggerend. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en zagen de verdachte rennen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar werd alsnog ingesloten.
Bekeken wordt of hij ook verantwoordelijk is voor het vernielen van een reclamelichtbak van een videotheek aan de Kerksingel.

Brom- en snorfietscontrole

Bleiswijk - De politie heeft op woensdag 25 april tussen 14.00 en 17.30 uur een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Hoekeindseweg. Er werden zestien bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van een helm, het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat en het opvoeren van de brommer.

Te zwaar beladen

Bergschenhoek - Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hellevoetsluis kreeg woensdag 25 april een bekeuring, omdat zijn auto 23% te zwaar beladen bleek. De politie zag de vrachtwagen op de Doenkade rijden en besloot de auto op het Bosland, het terrein van Irado, te laten wegen. Daar bleek de wagen 11.600 kilogram te zwaar te zijn.

Lintjesregen gaat Lansingerland niet voorbij

Lansingerland - In aanwezigheid van familie en vrienden werden vrijdagochtend 27 april in totaal zeven lintjes uitgereikt. De zeven uitverkorenen hadden er zelf in eerste instantie geen idee van dat hen deze Koninklijke onderscheiding ten deel zou vallen. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Informatiepunt Historische Vereniging
Berkel en Rodenrijs - Na een overweldigende belangstelling voor de lezing over Molen De Valk vorige week donderdag, kan men op zaterdag 5 mei nog een keer gezellig napraten bij het Informatiepunt van de Historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs in de bibliotheek. (meer)

Bergschenhoek

Klussendienst
Bergschenhoek - Voor inwoners van 55-plus en zelfstandig wonende gehandicapten die problemen hebben met kleine karweitjes in en om het huis, regelt de SWOB een klussendienst. Voor elke klus betaalt men ¤ 2,30 als bijdrage in de onkosten, exclusief materiaalkosten. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten
Lansingerland - Voor vragen en/of klachten met betrekking tot aanvragen van voorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten kan men bellen naar de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten: Lianne Engelen (010 - 5211078) of Jelka van den Baard (010 - 5113807). (meer)

Vernielingen thermometer nu ook in Lansingerland

Lansingerland - Tijdens de behandeling van de begroting 2007 op 29 maart vroeg het CDA het college om maandelijkse publicatie van de zogenaamde vernielingen thermometer. (meer)

Palletfabriek Hordijk verdwijnt uit Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - In de tweede helft van dit jaar komt er een eind aan de activiteiten van Hordijk Pallets Kisten aan de Rodenrijseweg. Hordijk Holding BV te Delft en PKF Pallets BV te Heinenoord hebben bekend gemaakt dat overeenstemming is bereikt over de overname van de activiteiten van de fabriek in Berkel en Rodenrijs, met ingang van 1 augustus 2007. (meer)

'Schilderijen met een verhaal' van ANNA

Berkel en Rodenrijs - Haar wieg stond in Rodenrijs, aan de Bonfut, die toen nog Rodenrijscheweg heette. Daar heeft ze fantastische kinderjaren gehad, met veel speelplezier in de polders en 'de kistenfabriek'. (meer)

Gemeenteraad stemt in met OZB tarieven 2007

Lansingerland - De gemeenteraad ging op 26 april akkoord met een nieuwe Verordening Onroerende-zaakbelastingen 2007. In deze verordening, die de op 29 maart vastgestelde vervangt, zijn de definitieve tarieven voor 2007 opgenomen. (meer)

Raad kiest met grote meerderheid voor stadskantoor in Wilderszijde

Lansingerland - Na een langdurig debat, vele amendementen en een aantal moties ging de gemeenteraad op 26 april akkoord met het voorstel van het college om voor het stadskantoor de locatie Boterdorpseweg/Schiebroekseweg te kiezen. Met dit voorstel had het college zijn voorkeur voor het Landscheidingspark laten vallen. (meer)

Raad akkoord met voorstellen leerlingenvervoer, ouderenwerk en WMO

Lansingerland - In zijn vergadering van 26 april ging de gemeenteraad akkoord met de voorstellen van het college inzake de Verordening Leerlingenvervoer, het visiedocument Wet Maatschappelijke Ondersteuning en een krediet voor ouderenadvisering en sociaal cultureel ouderenwerk. (meer)

Vragen bij vragenhalfuurtje in raadsvergadering

Lansingerland - De belangrijkste vragen in het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering op 26 april gingen eigenlijk over het vragenhalfuurtje zelf. (meer)

Sint-Laurenscollege onderscheiden met een Oskar

Lansingerland/Hillegersberg - Het Sint-Laurenscollege is onderscheiden met een Oskar, de onderwijsprijs van de gemeente Rotterdam die wordt uitgereikt in het kader van onderwijsvernieuwing. (meer)

Groot bevrijdings- en jubileumconcert in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Op 5 mei zal in kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97 te Berkel en Rodenrijs, een bijzonder concert worden gegeven. Het concert staat in het teken van de bevrijding van ons land in 1945 en de vrijmaking van Letland op 4 mei 1991. (meer)

Activiteiten Wereldwinkel Bleiswijk

Bleiswijk - In de maand mei wordt in heel Europa door honderden wereldwinkels de Europese wereldwinkeldag gevierd. Alleen al in Nederland zijn 400 wereldwinkels. Gezamenlijk vestigen zij nogmaals de aandacht op de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld. (meer)

Jan Rodenburg 'wint' Amstel Gold Race

Jan Rodenburg
Jan Rodenburg en zijn gezin (archieffoto).

Bergschenhoek - Een pagina van Telesport ligt op de balie van zijn autobedrijf Van Dijk/Schouten aan Weg en Land in Bergschenhoek. Het hoofdartikel heeft de fenomenale kop 'Jan Rodenburg wint de Amstel Gold Race'. (meer)

Gratis kennismaking met badminton

Lansingerland - De belangstelling voor een gezonde leefstijl met voldoende beweging is tegenwoordig groot. Bij Badmintonvereniging Yorin en badmintonvereniging BOV kan men in de maanden mei en juni gratis komen kennismaken met de badmintonsport. (meer)

Sterk deelnemersveld brengt pure sport tijdens EBH Restore Tijdrit

Dterk veld
Het erepodium bij de Elite Vrouwen met Ellen van Dijk op
het hoogste schavot. Met de wethouder van Lansingerland, de
heer Boedhoe, die de bloemen overhandigde aan de vrouwen.
V.l.n.r. wethouder Boedhoe, rondemiss Eline Post, Regina Bruins
(2e), Ellen van Dijk, en Kirsten Wild (3e).


Bleiswijk - Waar een mooie omgeving als het tuindersgebied in Lansingerland al niet goed voor kan zijn. Zondag werd de EBH Restore Tijdrit tussen de kwekerskassen verreden. Het evenement, dat voor de tweede maal werd gehouden, bracht rond de driehonderd wedstrijdrijders op de been. (meer)

BVCB start zaterdag de nacompetitie

Bergschenhoek - Voor de voetballers van BVCB krijgt de competitie in ieder geval nog een toegift door middel van de nacompetitie. De ploeg van trainer Henk Boon veroverde de derdeperiodetitel en krijgt zodoende de kans om alsnog de promotie te bewerkstelligen. (meer)

Sheila v.d. Bulk opgenomen in selectie ADO Den Haag

Sheila
Sheila (rechts) is komend seizoen te volgen in de eredivisie damesvoetbal
waar zij deel uitmaakt van het team van ADO Den Haag.

Berkel en Rodenrijs - De Berkelse Sheila v.d. Bulk is opgenomen in de selectie van ADO Den Haag. Zij zal hierdoor komend seizoen uitkomen in de eredivisie damesvoetbal dat de KNVB na de zomer start. (meer)

Nanja Schorel en Samira Benchamach breken een lans voor het damesvoetbal

Schorel
Nanja Schorel (links) en Samira Benchamach, twee voorlopers
van het damesvoetbal bij Soccer Boys.


Bleiswijk - Het bestuur van voetbalvereniging Soccer Boys moet zich wel erg gelukkig voelen met twee van deze enthousiaste dames binnen de vereniging. Geheel op eigen initiatief willen Nanja Schorel (23) en Samira Benchamach (25) de komende periode gebruiken om het damesvoetballen bij de Bleiswijkse vereniging te promoten (lees: leden te werven). (meer)

LTC Triomf start met Rabo Interne Competitie

Triomf
Monique Sinke deelde koelhoudtasjes uit aan alle deelnemende
leden van Triomf.


Bergschenhoek - Binnen tennisvereniging LTC Triomf vindt jaarlijks de interne competitie plaats. Na het openingstoernooi het tweede evenement waar de hele vereniging bij betrokken is. (meer)

Oproep aan alle oud-leden van MCC Bleiswijk

Bleiswijk - Wegens het 40-jarig bestaan van MCC Bleiswijk wordt op zaterdag 2 juni een reünie gehouden voor leden en oud-leden op het terrein van de motorcrossclub aan de Groendalseweg te Bleiswijk. Vanaf 13.00 uur is men van harte welkom. (meer)

Roparun

Fiets- en motortocht Vrienden van Berkel
Berkel en Rodenrijs - Zondag 6 mei organiseren de 'Vrienden van Berkel', die eind mei deelnemen aan de Roparun, een fietstocht waarvan de opbrengst voor het goed doel is. Start vanaf 't Vierkantje in Berkel Centrum om 10.30 uur, einde ca. 16.00 uur met onderweg gelegenheid een versnapering te nuttigen. Deelname kost ¤ 10,- per persoon; voor een deelnemende familie zijn de kinderen onder de zestien jaar gratis. Inschrijving vooraf of op de dag zelf tegen betaling bij 't Vierkantje.
Dezelfde dag zal ook een motortocht worden gehouden. Verzamelen 10.00 uur (koffie), gezamenlijke start om 10.30 uur, einde ca. 16.00 uur. Deelname kost ¤ 7,50 per persoon. Via www.lansingerlandmotortours.nl kunnen liefhebbers voor deze tocht zich nu al aanmelden. De route (zo'n 150 km) is: Bosch en Duin, Laren, Blaricum, Muiderberg, Loenen, Breukelen, Haarzuilens, Meije, Zwammerdam, Boskoop en Berkel.

Wielrennen

Selectiewedstrijden Almelo
Lansingerland - Er werd heel veel strijd geleverd tijdens de selectiewedstrijd op het bochtige parcours van Almelo. Leon Hofman uit Bleiswijk probeerde uit het grote peloton te ontsnappen, maar hij werd 100 meter voor de meet teruggepakt en plaatste zich op een verdienstelijke 8ste plaats. Jacqueline Leeuwenstijn zag kans als 4de meisje over de meet te gaan. Stein van Hoorn eindigde op een verdienstelijk 15de plaats. Nicky Gieskens zag, ondanks een lekke band, kans om als 18de binnen te komen. Tim Rodenburg, die deel uitmaakte van een groot peloton, passeerde de eindstreep als 15de. Bas van der Burg en Charmaine Springer vielen buiten de prijzen.

Korfbal

Weidevogels-Fluks: 6-10
Bleiswijk - Weidevogels moest winnen van Fluks om nog uitzicht te houden op de eerste plaats. Weidevogels kwam sterk uit de startblokken. In de openingsfase nam Fluks weliswaar een kleine voorsprong (1-2), maar die verdween al snel, vooral omdat Weidevogels veel beter anticipeerde op schoten die de mand voorbij vlogen: 5-3. In de resterende twintig minuten van de eerste helft kregen de bezoekers hun zaakjes verdedigend veel beter op orde. Bij rust was het al 5-6 in het voordeel van Fluks. In de tweede helft wist Weidevogels slechts één doelpunt te scoren. Fluks speelde de wedstrijd degelijk uit en scoorde nog vier maal.

Volleybal

VS Haag-Revob: 3-0
Bleiswijk - In de eerste set leek de wedstrijd heel erg spannend te worden, want tot het laatst vocht Revob tegen de titelkandidaat in Den Haag mee om de setwinst. Die ging op het laatst toch met 25-23 naar de thuisploeg. In de tweede set kwam Revob niet verder dan 25-13. Ook in de derde set vocht Revob voor de punten, maar kon niet voorkomen dat het gat steeds groter werd, zodat ook deze set verloren ging en wel met 25-17. (meer)

Voetbal

Berkel-Xerxes/DZB: 2-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - De laatste competitiewedstrijd tegen Xerxes/DZB startte al om 11.00 uur en aan dit vroege tijdstip kon niet iedereen tijdig wennen, want na een kleine vijf minuten waren het de gasten die wisten te scoren na wat miscommunicatie in de achterhoede bij Berkel en zo was het dus snel 0-1. In de 13e minuut zette Lindy Hogedoorn na een mooie actie zelf de 1-1 op het bord. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1192 duiven werden zaterdag 28 april gelost voor een wedvlucht vanuit Moeskroen/Menen. Ze vlogen om 08.30 uur weg met noordoosten wind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 5 en 9. D. v.d. Vrede, 2. M & J de Veld, 3. S. Paul, 4 en 6. J. Zeelenberg, 7. J. v.d. Berg, 8. A. Hagers en 10. L. Kooke. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 1. De oude duivenpoule ging naar V.d. Berg met prijs 49 en de jaarling naar M & J de Veld met prijs 13.

Biljarten

Uitslagen competitie
Ackerfietje 2-Carambole 1 7-2
Carambole 1-Ackerfietje 1 7-2
Ackerfietje 2-Egelantier 2 4-5
Sportvrienden 2-Vierkantje 4-5
Z.i.b.-Vierkantje 7-2
Raedthuys-Katpolder 2-7
Egelantier 1-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Egelantier 2 0-9
Raedthuys-Zoetermeer 2-5

Opbrengst collecte ZOA-Vluchtelingenzorg

Bergschenhoek - De collecte van ZOA-Vluchtelingenzorg in 2007 is een succes geworden. Dankzij de enthousiaste inzet van 71 collectanten is in Bergschenhoek een bedrag van ¤ 3.078,16 opgehaald voor het werk van ZOA onder de vluchtelingen in Afrika en Azië. De plaatselijke werkgroep van ZOA-Vluchtelingenzorg wil alle gevers en collectanten hartelijk bedanken voor hun bijdrage. (meer)

Open Dag Ambrosiusgilde

Lansingerland/Zevenhuizen - Het Ambrosiusgilde organiseert zaterdag 5 mei een Open Dag op de Educatieve Bijenstand aan de Nesseweg te Zevenhuizen (makkelijk bereikbaar via het fiets- en wandelbruggetje over de Rotte bij de skiberg). De Open Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Men kan er kijken naar en genieten van een imker werkplaats, demonstraties, drachtplanten en bovendien kan men er honing en tweedehands imkerbenodigdheden kopen.

Gevonden en verloren

Berkel en Rodenrijs - Gevonden nabij het (voetbal)speelveldje in de Havenstraat (Meerpolder): een sleutelbos met drie sleutels, te weten een een huissleutel, een fietssleutel en nog een derde sleutel, sleutelhanger FC Feyenoord. Informatie: Dennis v.d. Polder, tel. 06 - 293 228 02.

Jubileumcollecte Berkelse Bejaardentocht

Berkel en Rodenrijs - De Berkelse Bejaardentocht wordt dit jaar op dinsdag 5 juni voor de zeventigste keer georganiseerd. Om dit feestelijk te kunnen vieren, vraagt het Comité Bejaardentochten de steun van de bevolking door middel van een collecte die in de week van 7 tot en met 12 mei wordt gehouden.
De organisatie heeft tot doel voor inwoners van Berkel en Rodenrijs van 65 jaar en ouder een uitgaansdag te organiseren. Dankzij de bereidheid van de inwoners om de tocht financieel te steunen, is het elk jaar mogelijk geweest een dagtocht te organiseren. De senioren die meegaan, betalen zelf ook een deel van de kosten die zo'n dag met zich meebrengt.
Wie zich wil aanmelden voor de dagtocht op 5 juni, kan zich opgeven bij de collectant of bij de voorzitter van het comité, de heer P.J. Tetteroo, tel. 010 - 511 23 44.
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut