Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Asbest in plantsoen in Bergschenhoekse woonwijk

Asbest
Begin van de week hebben politie en milieudienst na de
eerste melding het speelterreintje direct met linten afgezet.
Inmiddels zijn er hekken rond het terrein gezet.


Bergschenhoek - De bodem in het plantsoentje aan de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek bevat naast andere verontreiniging ook stukken asbest. Zo bleek uit onderzoek nadat omwonenden afgelopen zondag alarm hadden geslagen. (meer)

Verkeersexamen basisscholen: hand uit en opletten

Verkeersexamen
De laatste aanwijzingen van Margré (links) voor er gefietst kan
worden. Op de achtergrond de kinderen die net gefietst hebben en
nu genieten van het ijsje.


Bergschenhoek - Zowel vrijdag- als maandagochtend stapten in totaal 255 leerlingen van de diverse basisscholen van Bergschenhoek op de fiets om het praktisch deel van het verkeersexamen af te leggen. (meer)

Nieuw adres HuisArtsenPost Gouda

Bleiswijk/Gouda - De HuisArtsenPost Midden-Holland, de DienstApotheek Midden-Holland, de SpoedEisende Hulp van het Groene Hart Ziekenhuis en de Regionale AmbulanceDienst Hollands Midden verzorgen gezamenlijk de spoedeisende zorg in de regio Midden-Holland. (meer)

Voorkeurstracé noordelijk van Groenblauwe Slinger

Hoogspanning
Belangstellenden konden zich laten informeren over
de hoogspanningsverbinding.


Lansingerland - Tijdens de informatieavond, op 19 april in Bleiswijk, over de voorgenomen aanleg van een 380 kV hoogspanningsleiding tussen Wateringen en Zoetermeer, door de Groenblauwe Slinger konden de inwoners van Lansingerland zich laten voorlichten over de gevolgen voor het recreatiegebied, voor de gezondheid, en voor het milieu. (meer)

Kleine mannetjes in de Rodenrijse Zoom

kleine mannetjes
De drie beelden van kunstenaar Erik Buijs zullen worden
geplaatst op een denkbeeldige schuine lijn tussen het
Landscheidingspark en de Waddenweg.


Berkel en Rodenrijs - Hoewel de bouw van de Rodenrijse Zoom nog lang niet voltooid is, wordt al druk nagedacht over de kwaliteit van de woon- en leefomgeving. Ter opluistering van de wijk zullen de bewoners kort na de zomer kunnen gaan genieten van 'herkenbare, begrijpbare en vrolijke kunst'. (meer)

Verkeerssituatie blijft heikel punt

Verkeerssituatie
De situatie blijft verre van optimaal voor alle weggebruikers
ter hoogte van de tijdelijke locatie van de basisschool.


Bleiswijk - De Anne Frank basisschool heeft een tijdelijk onderkomen aan de Hazenweg/hoek Edisonlaan en inmiddels is de eerste paal geslagen voor nieuwbouw. (meer)

Gevaarlijke situaties op kruising Rodenrijseweg met Industrieweg

Gevaarlijke situatie
De situatie is er niet overzichtelijker op geworden.

Berkel en Rodenrijs - In de commissie Wonen en Werken vroeg de VVD-fractie op 11 april aandacht voor de verkeerssituatie op de kruising Rodenrijseweg/Industrieweg - Provinciale weg. (meer)

Jan Hoogeveen draagt Dorcas-stokje over

Jan Hoogeveen
V.l.n.r. de heren Veenman, Hoogeveen en Rhijnsburger.

Bleiswijk - Jan Hoogeveen is 17 jaar 'het gezicht' geweest van Dorcas Hulp Nederland te Bleiswijk. Zijn gezondheid en leeftijd hebben hem doen besluiten het stokje over te dragen. (meer)

Muzikale Topprestatie in Bergschenhoek

Muzikale Topprestatie
In het driedelige Rubicon van componist Bert
Appermont vertolkte Concordia de strijd die Caesar
leverde om de Rubicon over te steken. Concordia deed
dit samen met een sopraan.


Bergschenhoek - Het fanfareorkest van muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek onder leiding van dirigent John Brouwer had op zaterdag 21 april een zeer bijzonder concert: een Fanfare Promotie Concert. (meer)

Lentezon en muziek van Helicon

Lentezon
Bassist en trombones aan het werk.

Berkel en Rodenrijs - In deze extreem warme aprilmaand was het ook zaterdag 21 april prachtig weer. (meer)

Stilte voor het verkeersexamen

Verkeerssexamen

Lansingerland - Op alle basisscholen in Lansingerland bogen de leerlingen van groep 7 of 8 zich donderdag 19 april over het theoretisch deel van het landelijke verkeersexamen. (meer)

Italiaans schepijs delen voor SOS-Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen
Voor de deur van de ijssalon stond een kraam van
SOS-Kinderdorpen. De stichting bouwt huizen, maar
ook scholen en medische en sociale centra voor weeskinderen
waar ook alle kinderen en volwassen van buiten een derde
werelddorp gebruik van kunnen maken.


Berkel en Rodenrijs - Wie woensdagmiddag een schepijsje kocht bij L-Arcobaleno ijs & bonbons in Berkel Centrum genoot daar niet alleen zelf maar, maar die steunde tevens een goed doel: een kwart van de opbrengst van die dag - de actie vond tevens plaats bij de vestigingen van de ijssalon in zowel Pijnacker als Nootdorp - ging naar de stichting SOS-Kinderdorpen. (meer)

CBS de Acker viert tienjarig jubileum

CBS
De voorbereidingen voor de musical zijn in volle
gang.


Bergschenhoek - De protestants christelijke school CBS de Acker viert van 8 tot en met 16 mei haar tienjarig bestaan. In het kader van dit jubileum wordt voor de leerlingen een aantal feestelijke activiteiten georganiseerd. (meer)

Viva La Donna zet vrouwen met kanker in het zonnetje

Viva La Donna
Gerri Suurland zet haar schoonheidssalon Oase graag open
tijdens de Nationale Verwendag. "Vorig jaar werd ik tijdens
een beurs al benaderd of ik aan deze dag wilde meewerken.
Ik wist toen direct dat ik hier graag mee wilde doen", vertelt
Gerri.


Berkel en Rodenrijs - Vrouwen met kanker ontzien vaak tijdens en na de diagnose kanker en de bijbehorende zware behandelingen hun gezin, kinderen, baan, partner en familie. (meer)

Kimberley wint SpongeBob kleurplatenwedstrijd

Kimberley

Berkel en Rodenrijs - De winnaar van de SpongeBob kleurplaten wedstrijd bij C1000 Meijer aan de Esdoornlaan is bekend. Afgelopen vrijdag kwam Kimberley Oudshoorn (4 jaar) haar prijs in ontvangst nemen. (meer)

Grote pret in de outlet

Grote pret
Drie dagen drukte en gesnuffel in de Outlet Store.

Bleiswijk - Drie dagen lang konden belangstellenden genieten van spectaculaire aanbiedingen in de Outlet Store van Van der Linde, Beetween en Bee Store. (meer)

Kinderen verdacht van brandstichting

Berkel en Rodenrijs - Politiemensen hielden zondag eind van de middag drie minderjarige verdachten aan voor brandstichting. Naast een woning aan de Veilingweg was een bankstel dat buiten stond, in de brand gestoken. De vlammen kwamen zo hoog, dat het naastgelegen huis ook lichte schade opliep. De drie jongens, 11, 12 en 15 jaar oud, werden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Ieders rol wordt nog onderzocht. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Politie houdt verdachte inbraak aan

Bleiswijk/Schiebroek - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 16-jarige jongen uit Bleiswijk aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een school. Tijdens een surveillance, omstreeks half twee zaterdagmorgen, in de omgeving van een scholencomplex aan de Teldersweg zagen agenten twee jongens vanaf de school over een hek klimmen. Toen ze werden aangesproken gingen ze er vandoor. Eén van hen kon worden aangehouden. Bij de school werd braakschade geconstateerd. In de bosjes stond een scooter met een kenteken dat niet bij de tweewieler hoorde. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Verkeerscontroles

Lansingerland - De politie heeft op dinsdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs een verkeerscontrole gehouden. Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet handsfree bellen en het niet dragen van de gordel.
Op 20 april stond de politie op de Hoefweg in Bleiswijk te controleren. Daar kregen 12 automobilisten een bekeuring, omdat zij het rood licht bij de spoorwegovergang negeerden, de voorsorteervakken negeerden of gebruik maakten van de bussluis. Deze controle vond plaats tussen 16.30 en 17.00 uur.

Te hard gereden

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 17 april werd op de Klapwijkseweg (het gedeelte tussen de rotonde en de Oudelandselaan) tussen 10.00 en 11.00 uur in beide richtingen een snelheidscontrole gehouden. Van de 606 passerende voertuigen reden er 165 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km per uur, daar waar 50 is toegestaan. (meer)

Auto in beslag genomen

Bergschenhoek - In de nacht van 22 op 23 april werd een 37-jarige automobilist uit Bergschenhoek op de Bergweg-Zuid staande gehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben. Bovendien reed hij met een ingevorderd rijbewijs. Omdat de man al een aantal keer met te veel alcohol achter het stuur betrapt is, werd zijn auto in beslag genomen.

Man valt van ladder

Bleiswijk - Een 49-jarige man uit Wijk bij Duurstede is woensdag 18 april rond het middaguur van een ladder gevallen. Hij viel zo'n vijf meter naar beneden. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Het ongeval vond plaats bij het bedrijf aan de Klappolder. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Voorjaarsmarkt op de Peuterhoek

Voorjaarsmarkt
De kinderen konden worden geschminkt en er was
gelegenheid om gezellig met elkaar te knutselen.


Bleiswijk - Na de nodige voorbereidingen door het voorjaarscomité, de leidsters en behulpzame ouders was het afgelopen 14 april zover; De Peuterhoek organiseerde haar voorjaarsmarkt met als doel geld in te zamelen om nieuw speelmateriaal te kunnen kopen voor de peuters. (meer)

Tienjarig bestaan staat in het teken van zon en circus

Groenehoek
's Ochtends werd er in de sporthal geoefend en
's middags volgden optredens voor de overige leerlingen.


Bergschenhoek - Openbare Dalton basisschool Groenehoek viert een week lang feest; de school bestaat tien jaar en maakt daar voor leerlingen en leerkrachten een sprankelend jubileumfestijn van met niet alleen tal van creatieve activiteiten, maar tevens met een bezoek van diverse clowns en van het circus. (meer)

Molen De Valk draait weer

De Valk
De molen De Valk na decennia weer draait is te danken
aan de inzet van de huidige bewoonster van de molen.


Berkel en Rodenrijs - Op donderdagavond 26 april organiseert de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs haar jaarlijkse voorjaarsvergadering, gevolgd door een lezing over Berkels heden en verleden. Ditmaal staat het onderwerp in het teken van Het Jaar van de Molen. (meer)

De Sparrenhoek sluit rondje Europa af

De Sparrenhoek

Bergschenhoek - Een drukte van belang was het afgelopen woensdag in o.b.s. de Sparrenhoek. (meer)

Flora Duijmelinks neemt afscheid van de bouwers

Flora
Voor de laatste keer achter haar bureau.

Bergschenhoek - Op 1 november 1965 stapte ze binnen bij Pleun Breugem, de toenmalig aannemer aan de Oosteindseweg te Bergschenhoek: ze was aangenomen om de administratie van het bedrijf bij te houden en dat leek haar wel wat. (meer)

Steun en toeverlaat én butler van de gemeenteraad

Griffier
Kees van 't Hart, vroeger zelf raadslid in Berkel en Rodenrijs,
greep de kans om in zijn eigen woonplaats deze interessante
functie op zich te nemen.


Lansingerland - Hij is nog maar net drie maanden in functie, maar als je hem bezig ziet zou je dat niet zeggen. Kees van 't Hart (1955), griffier van de gemeenteraad van de kersverse gemeente Lansingerland, is in zijn nieuwe baan duidelijk helemaal op zijn plek. (meer)

Jongerenraad we4you in actie tegen discriminatie

Lansingerland - De jongerenraad we4you heeft al een aantal thema's georganiseerd. In de maand mei wordt het onderwerp discriminatie onder de aandacht gebracht. (meer)

Zeemansliederen klinken in de Smitshoek

Bergschenhoek - Op veler verzoek zal op uitnodiging van de SWOB op zaterdagavond 12 mei het shanty koor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen met een nieuw programma zijn ankers weer laten vallen in het dienstencentrum De Smitshoek te Bergschenhoek. (meer)

Hoogheemraadschap werkt aan nieuwe Keur

Bergschenhoek/Bleiswijk - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is van plan in de tweede helft van dit jaar een nieuwe Keur in te voeren. Hierin staan de regels wat er wel en niet op of langs sloten en waterkeringen mag worden gedaan. (meer)

Concert op twee orgels

Overschie/Lansingerland - Al enige tijd wordt er gesproken over restauratie van het orgel in de Grote Kerk te Overschie. Het tijdstip waarop de restauratie een aanvang zal nemen nadert nu met rassen schreden. (meer)

Berkel krijgt ook nog de slagroom op de taart

CVV Berkel 1 kampioen
De kampioenen van CVV Berkel.

Berkel en Rodenrijs - Nadat enkele weken geleden de promotie naar de derdeklasse al door CVV Berkel werd veilig gesteld mochten de voetballers zich na afloop van de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag ook nog eens laten huldigen als de kampioen van de vierdeklasse B. (meer)

Danny Molendijk flikt het toch maar met TOGB

TOGB Kampioen
Het schuimbad stond gereed voor de kampioenen
van TOGB (foto John Hofman).


Berkel en Rodenrijs - Drie jaar nadat TOGB de tweedeklasse heeft weten te bereiken krijgt de Berkelse ploeg een herkansing. De degradatie twee jaar geleden is nu weer vergeten en een nieuw seizoen wacht. (meer)

Berkel Dames 1 kampioen

Dames 1 CVV Berkel
De dames van CVV Berkel konden zaterdag
de bloemen in ontvangst nemen.


Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 21 april gaat de boeken in als een historische dag binnen het damesvoetbal van CVV Berkel, al leek het daar lange tijd niet op deze middag. (meer)

Dames 2 TOGB kampioen derde divisie

Dames 2 TOGB Tafeltennis
TOGB 2 met v.l.n.r.: Melissa Yap, Renske Lubbers,
Janneke 't Hart, coach John Yap. Niet op de foto Marion
Kagenaar.


Berkel en Rodenrijs - Het tweede damesteam van tafeltennisvereniging TOGB is kampioen geworden in de derde divisie. De Berkelse dames veegden in Gouda Vriendenschaar van tafel met 0-10. (meer)

Kieviten presteren in Marathon van Enschede

Kieviten
Voor Jan van Donkelaar was het de vierde
marathon in Enschede.


Lansingerland - Vier leden van De Kieviten uit Bleiswijk hebben zondag 22 april deelgenomen aan de marathon van Enschede. De meeste ambities konden worden gerealiseerd. Paul Heijnen (3.47.14) en Jan van Donkelaar (3.58.21) wisten onder de vier uur te finishen. Jacco Glerum (noodgewongen gestopt in Rotterdam) bereikte de eindstreep in 4.28.48. (meer)

Reinier Kok bereikt finish Marathon Rotterdam

Reinier Kok
Ook Reinier Kok haalde de finish. Eens maar
nooit weer, is zijn reactie na afloop.


Bleiswijk - Eén van de Bleiswijkse deelnemers aan de Marathon van Rotterdam was Reinier Kok (40), getrouwd en vader van twee kinderen en directeur bij Maskate. Na een voltooide Expeditie naar de top van de Mont Blanc in 2006 is dan nu de volgende uitdaging bekroond, de 42 kilometer en 195 meter tellende Fortis Marathon van Rotterdam. (meer)

'Vrienden van Berkel' lanceren nieuwe acties voor het goede doel

Berkel en Rodenrijs - Nu de datum van 26 mei, de start van de Roparun, met rassen schreden nadert, komt het team van de 'Vrienden van Berkel' rond Koninginnedag en op zondag 6 mei andermaal in actie om nog meer geld voor dit goede doel binnen te halen. (meer)

Lokale en landelijke topwielrenners

Bleiswijk - Wereld- en nationaal kampioene Marianne Vos is één van de vele toppers die op zondag 29 april in Bleiswijk deelneemt aan de EBH Restore Tijdrit, een nationale tijdrit georganiseerd door de Pijnackerse wielervereniging Restore Cycling. (meer)

Jeugdviscompetitie van de Bleiberg

Bleiswijk - Als vervolg op de succesvolle jeugdviscursus in Bergschenhoek en Bleiswijk organiseert de Hengelsportvereniging De Bleiberg twee viswedstrijden. De jongens en meisjes kunnen dan de tijdens de cursus opgedane kennis in praktijk brengen. (meer)

Orioles gaan voor de beste plek

Orioles
Het eerste elftal met uiterst rechts staand Brad en
knielend Ben. Links staand coach Evertsz vlak voor
de eerste thuiswedstrijd tegen de Spikes.


Bergschenhoek - Het eerste team van honk- en softbalvereniging The Orioles speelde zondag 22 april de eerste thuiswedstrijd. Ze moesten het die middag opnemen tegen Spikes uit Spijkenisse. (meer)

Spinning Marathon goed voor bijna 19.000 euro

Spinning marathon
Max Claessen en Cindy van der Lugt overhandigen
de cheque aan de verraste Peter.


Bergschenhoek - Ze hadden met elkaar gehoopt dat het bedrag hoger zou uitkomen dan dat van vorig jaar, maar dat het zo hoog zou worden had men alleen maar durven dromen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Oudewater - Soccer Boys
Perkouw - Berkel
Berkel DA1-Xerxes/DZB 14.30 uur
BVCB -WDS 14.30 uur

Zondag:
HMC - TOGB
Floreant - Soccer Boys

Komend weekend EveryOne Summer Kick-off

EveryOne Summer Kick-off 2007

Bergschenhoek - Na het succes van de EveryOne Summer Kick-off in 2006 vindt dit sportieve evenement dit jaar plaats op zondag 29 april. Het betekent de aftrap van Nordic Walking, Mountainbike en Running voor de zomer. Zondag wordt een dag waarbij buiten zijn, gezondheid, fitness, sport en gezelligheid centraal staan. (meer)

Acrogym op niveau

Bergschenhoek - Op zaterdag 7 april werd de districtfinale acrogym west gehouden in de sporthal van Hoogvliet. Van de Acroselectie van SV DOTO deden op C-niveau de deelneemsters Manon Verboon en Eline Cohen mee; zij behaalden net als twee weken geleden in Monster de eerste prijs.
Voor damestrio op D-niveau waren de deelneemsters Annelise Coors, Marieke Tettero en Michelle van den Berg. Zij eindigden op de derde plaats in tegenstelling tot twee weken geleden in Monster waar zij tweede werden. Bij damestrio C-niveau waren de deelneemsters Sanne Overmars en Evelien Aniba; zij behaalden eveneens de derde prijs.
In dezelfde categorie konden Tessa van Huut, Tiffani Karijodirono en Els van Son worden gefeliciteerd met een vierde plaats. Bij mixpaar C-Niveau behaalden Peter Meijndert en Jaimie Buitendijk de derde plaats en ook zij haalden twee weken geleden in Monster de derde plaats.

Turnen

Resultaten Omnisport 2B
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 14 april werd de afsluitende wedstrijd van de Rotterdamse Turncompetitie gehouden. Op deze dag werden de uitslagen van de vorige twee wedstrijden meegeteld voor het algehele resultaat. (meer)

Motorcross

Weer zege voor Pascal Brons
Lansingerland - De KNMV Nationale motocross in Sint Isidorushoeve werd gedomineerd door Team Voorwinden-Brouwer KTM. Pascal Brons, Kris Voorwinden en Maik Voorwinden bezetten na twee manches onder bijzonder warme omstandigheden het podium. (meer)

Postduiven

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1030 duiven werden zaterdag gelost voor een wedvlucht vanuit Oudenaarde. Ze vlogen om 10.30 uur weg met oostenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 10. D. v.d. Vrede, 2 en 7. B. v.d. Burg, 3. J. Zeelenberg, 4. M & J de Veld, 5. C. Rutten, 6. A. Hagers, 8. V.d. Berg en 9. M. v.d. Ende. Het poultje en de oudeduivenpoule werden gewonnen door B. v.d. Burg en de jaarling door M & J de Veld.

Korfbal

Madjoe-Weidevogels: 6-13
Bleiswijk - Na een lange nederlagenreeks in de zaalcompetitie en slechts twee gelijke spelen na de zaal op het veld werd er afgelopen zaterdag door het vlaggenschip van Weidevogels naar tegenstander Madjoe in Rijnsburg afgereisd. Weidevogels was duidelijk de sterkste. (meer)

Volleybal

Le Deux Intermezzo-Van der Breggen Berkel: 0-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - De dames van Van der Breggen Berkel moesten zaterdag spelen tegen de nummer 10 van de competitie Le Deux Intermezzo. Om de kansen op de tweede plaats in eigen hand te houden was een 4 -0 overwinning noodzakelijk. (meer)

Voetbal

Soccer Boys (za)-Perkouw: 1-6
Bleiswijk - Soccer Boys - Perkouw was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Soccer Boys heer en meester en was de 1-0 voorsprong, door een prachtig doelpunt van David Stolk, een uiterst zwakke afspiegeling van de veldverhouding. (meer)

Hockey

Bodegraven-HBR: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Dé hockeywedstrijd in de 4e klas werd zondag in Bodegraven gespeeld. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Het begin was absoluut voor Bodegraven en dat resulteerde in een vroege 1-0. HBR kwam einde eerste helft beter in de wedstrijd. (meer)

Honkbal

Orioles-Spikes: 11-19
Bergschenhoek - Het eerste team van de Orioles kon de goede competitiestart geen vervolg geven. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. (meer)

Wielrennen

Omloop van Sneek
Lansingerland - De dames van De Pedaalridders startten in een groot nationaal deelnemersveld in de omloop van Sneek over een afstand van 130 km en niet zonder succes;
20 km voor de aankomst ontstond er een kopgroep van 20 dames met daarin Sandra Hoeksema van De Pedaalridders Ze pakte de 15e plaats. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Dat wordt lachen...!
Berkel en Rodenrijs - De komende jeugddienst van zondag 29 april heeft een wel heel vrolijke ondertoon: het thema is namelijk 'Vreugde'. Wie goed om zich heenkijkt ziet dat er veel bronnen van blijdschap te ontdekken zijn. Een mooi liedje, een fluitend vogeltje, of een humoristische opmerking: het kan ons even alles doen vergeten en onbezorgd blij laten zijn. (meer)

Bergschenhoek

Yoga
Bergschenhoek - Er zijn momenteel enkele plaatsen vrij gekomen in de avondgroepen voor Hatha Yoga. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.
(meer)

Regio

De VBOK helpt
Lansingerland - De Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind kent ook in de B-Driehoek een werkgroep. De slogan 'Als je eigen omgeving niet kan helpen ... de VBOK wèl' blijft actueel. (meer)

Natuurwandeling met gidsen Rotta

Bergschenhoek - Zaterdagochtend 28 april organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta in het Lage Bergse Bos een natuurwandeling. Een vroege wandeling, omdat de vogels het beste in de ochtenduren zijn waar te nemen. Wie een verrekijker heeft, wordt aangeraden deze mee te nemen. Ook goede wandelschoenen zijn belangrijk. Deelname is gratis. Start om 07.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant Hoekse Hout te Bergschenhoek. De wandeling duurt 1,5 à 2 uur.
Informatie: Aad Deurloo, tel. 010 - 521 42 91.

Reuma en medicijnen

Lansingerland - De Reumapatiëntenvereniging van Rotterdam en omstreken nodigt belangstellenden van harte uit voor de voorlichtingsavond "Reuma en medicijnen". (meer)

Aanrijding Groendalseweg

Bleiswijk - Dinsdagmiddag raakten een 26-jarige vrouw uit Zoetermeer en haar bijrijder, een 44-jarige man uit Den Haag, gewond na een aanrijding op de Groendalseweg in Bleiswijk. (meer)

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagavond het rijbewijs van een 46-jarige motorrijder uit Moordrecht ingenomen. Surveillerende agenten zagen hem die avond rond half twaalf op de Noordeindseweg waar hij met 130 km/uur reed, waar 50 km/uur is toegestaan. (meer)

Slechts twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Lansingerland

Lansingerland - Eigenlijk had men gezien de grootte van de gemeente Lansingerland meer kandidaten verwacht voor het burgemeesterschap van deze gemeente, maar de teller is stil blijven staan op twaalf personen die gesolliciteerd hebben bij de Commissaris van de Koningin. (meer)

Ondertekening horeca-convenant C'est Bon Bleiswijk

ondertekeninig
De handtekeningen worden gezet door v.l.n.r. M.C.W.
Horstink (Officier van Justitie), Mirjam Bonnewitz (C'est Bon),
waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn (gemeente) en Simone
Steendijk (districtschef politie Rotterdam Rijnmond).


Lansingerland - Aan het eind van dit jaar harmoniseert de gemeente Lansingerland het beleid op het gebied van de horeca-convenanten. In Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek waren al convenanten gesloten. (meer)

Nog voor de zomer jongerencentrum in Berkel

Berkel en Rodenrijs - Nog voor de zomer komt er een tijdelijk jongerencentrum in Berkel en Rodenrijs. Het centrum wordt gevestigd in portocabins tegenover de brandweerkazerne langs de Boterdorpseweg. De gemeente voert het plan uit in samenwerking met het Jongerenwerk Midden-Holland. (meer)

Admirade 2007 krijgt een zilveren randje

Admirade
De hindernisbaan werd een hele toer in het warme
weer.


Lansingerland - Honderden scouts en begeleiders verzamelden zich zaterdag 14 april op de grote parkeerplaats De Bokkenplaats in het recreatieschap aan de start van de driejaarlijkse Admirade die voor de negende keer werd georganiseerd door de Admiraliteit van de Maze, de koepel van de zeeverkenners van Scouting Rotterdam. (meer)

Griezelen bij Manege Hillegersberg

Griezelen
De hoofdrolspelers vlak voor zij weer moesten aantreden
in de bak.


Bergschenhoek - Voor de zesde keer sinds de oprichting van de Stichting Manege Hillegersberg, gelegen in het Lage Bergse Bos te Bergschenhoek, presenteerden zowel de manege als de Ruiterclub Rotterdam hun nieuwste uitvoering 'Wie is er bang in het donker?' Na Robin Hood, Peter Pan, Lost in Space, 2001 Nacht en Wereld Circus van de voorgaande jaren volgde men nu het verhaal van Graaf en Gravin Wierserbang. (meer)

Duizendste klant voor Vaccinatiepoli SFG

Duizendste
De heer Van Helden werd met een boeket en een
travelkit ontvangen.


Rotterdam - In juni 2006 opende het Sint Franciscus Gasthuis de deuren van de Vaccinatiepoli. Van klanten die "een weekje naar de zon" willen tot jonge studenten die voor een stage naar de tropen afreizen hebben al gebruik gemaakt van deze service. (meer)

Volle zaal voor toneel van Crescendo

Volle zaal
Een scène uit het toneelstuk van Crescendo.

Bleiswijk - De toneelafdeling van Muziekvereniging Crescendo presenteerde zowel vrijdag als zaterdag de vrolijke klucht 'De Staat betaalt' met daarin tal van bekende gezichten. (meer)

Sint Laurenscollege jubileert met concert

Laurens
De koorleden en alle andere belangstellenden luisteren
naar het pianospel van de jonge Ildeniz.


Berkel en Rodenrijs - Het Sint Laurenscollege - gevestigd in Hillegersberg en school voor middelbaar onderwijs waar heel veel leerlingen vanuit Lansingerland dagelijks hun lessen volgen - viert dit jaar het 40-jarig bestaan met tal van activiteiten. (meer)

Jongeren staan te trappelen om te vertrekken

Jongeren
De groep die naar Bangladesh vertrekt met in hun midden
de bekende rapper.


Bergschenhoek - Vrijdag 20 april vertrekt een groep van 12 jongeren en 5 begeleiders vanuit Bergschenhoek richting Schiphol en vervolgens Bangladesh. In samenwerking met Xplore en de gemeente Lansingerland heeft het jongerenwerk te Lansingerland het project 'Cash 4 Bangladesh' opgezet. (meer)

Merels in de Meerpolder

Merels
Lente in de Meerpolder

Berkel en Rodenrijs - Dat ook dieren zich aanpassen aan hun omgeving bleek vorige week, toen enkele bewoners van appartementen aan de Rivierenstraat een nest ontdekten in een kleine plantenbak die aan de balustrade van hun balkon hing. (meer)

Beschuit met muizen voor leerlingen C.B.S. Máxima

Beschuit met muisjes

Berkel en Rodenrijs - Het kon natuurlijk niet anders dan dat de kinderen van de school die de naam draagt van onze prinses Máxima vorige week met extra spanning afwachtten wat er zou gebeuren toen de prinses werd opgenomen in het ziekenhuis. (meer)

Nieuwe dijkgraaf voor Hoogheemraadschap Delfland

Dijkgraaf
De heer Van Haersma Buma.

Berkel en Rodenrijs - De heer mr. M.A.P. van Haersma Buma is woensdag geïnstalleerd als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dit vond plaats tijdens een buitengewone zitting van de verenigde vergadering (het algemeen bestuur). (meer)

Stichting Hulp Letland viert koperen jubileum

Letland
The Credo Singers is een van de meewerkende
koren op 5 mei in de Bron.


Berkel en Rodenrijs - Op 5 mei zal in kerkgebouw De Bron, Rodenrijseweg 97 te Berkel en Rodenrijs, een bijzonder concert worden gegeven. Aan het concert zullen drie koren en dirigenten hun medewerking verlenen. (meer)

Taarten bij de opening van de nieuwe bibliotheek

Taarten
Francis Twigt, Geertje Veenman en Petra Berkelaar
waren de verraste bezoekers die huiswaarts togen met
een taart. Maar eerst genoten ook zij van het fraaie interieur.


Bleiswijk - De eerste drie bezoekers die maandagmiddag een kijkje kwamen nemen in de nieuwe bibliotheek van Bleiswijk werden verrast met een verse taart. (meer)

Vierde diefstal uit tuin

Bergschenhoek - De bewoners van een woning in de Oltmanstraat hebben vorige week voor de vierde keer moeten constateren dat er gestolen is uit hun voortuin. Het begon een tijdje terug met de diefstal van een naaktbeeld, dat op een betonnen sokkel stond. (meer)

Rijbewijs ingevorderd

Berkel en Rodenrijs - Zondagochtend 15 april werd het rijbewijs van een 38-jarige inwoner van Den Haag ingevorderd. De man had op de Klapwijkseweg verschillende verkeersovertredingen gemaakt. (meer)

Huiselijk geweld

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 12 april werd een 42-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs door de politie aangehouden vanwege huiselijk geweld. De man zou zijn 36-jarige vriendin hebben mishandeld.

Snelheidscontrole Oostmeerlaan

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 10 april heeft de politie tussen 14.00 en 14.30 uur op de Oostmeerlaan in beide richtingen een snelheidscontrole gehouden. Van de 58 passanten reden er 16 te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 95 km per uur bedroeg terwijl 50 is toegestaan.

Auto's beschadigd

Bergschenhoek - In de nacht van vrijdag 13 april op zaterdag 14 april werden op de Bergweg-Noord twee geparkeerd staande auto's beschadigd. Aan de sporen te zien is er over de auto's heen gelopen.

Alcoholcontroles

Bleiswijk/Bergschenhoek - Het afgelopen weekend werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op twee locaties alcoholcontroles gehouden. De controle begon op de Hoefweg in Bleiswijk waar twee automobilisten te diep in het glaasje hadden gekeken. (meer)

Healthcenter MyLife sport voor de Roparun

Healthcenter
Spinning voor het goede doel.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 21 april zal MyLife helemaal in het teken staan van de grote Spinning Marathon 2007. Het derde achtereenvolgende jaar dat sporters zich inzetten voor een goed doel. (meer)

Zaterdag genieten van eerste thuiswedstrijd The Orioles

Bergschenhoek - Afgelopen weekend begon voor de Bergschenhoekse honk- en softbalvereniging The Orioles het nieuwe sportseizoen. De eerste thuiswedstrijd staat zondag op het programma. (meer)

Helft Kieviten strandt in het zicht van hete haven

Kieviten marathon
Ongeloof tekent het gezicht van deze deelneemster aan de Marathon toen zij van politie- en ander hulpverlenend personeel vernam dat de organisatie had besloten de marathon stop te zetten. Deze atlete had er al ruim 30 km op zitten.

Lansingerland - Zondag vond een legendarische Marathon van Rotterdam plaats. De extreme weersomstandigheden noopte de organisatie van het evenement de marathon rond de klok van half drie stil te leggen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Soccer Boys - Perkouw 14.30 uur
Zevenhoven - BVCB 14.30 uur
Berkel - Linschoten 14.30 uur
Barendrecht-Berkel DA1 13.00 uur

Zondag:
TOGB - VEP 14.00 uur
Soccer Boys - SVH 14.00 uur

Supportersvereniging TOGB, Geel Zwart, al zestig jaar actief

Berkel en Rodenrijs - De donkere wolken die zich in de jaren zeventig boven de supportersvereniging van voetbalvereniging TOGB samenpakten zijn verdwenen. Of beter gezegd, de in 1947 opgerichte vereniging tot ondersteuning van TOGB bloeit heden ten dage weer als vanouds. (meer)

Golfclub De Hooge Bergsche goed van start

Bergschenhoek - De NGF golfcompetitie 2007 is begonnen. De Golfclub De Hooge Bergsche heeft zich ingeschreven met 19 teams, waarvan er 9 teams op de zondag spelen, 8 teams door de week en 2 nieuwe jeugdteams op zaterdag. (meer)

Informatique-Squirrels promoveert naar Rayon-klasse

Squirrels
Squirrels steeg boven de tegenstander uit.

Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Informatique-Squirrels heeft een overtuigende overwinning behaald tegen koploper LUSV. (meer)

Eerste welpenochtend bij Weidevogels

Welpenochtend
Op speelse wijze kennismaken met het korfballen.

Bleiswijk - Zaterdag organiseerde korfbalvereniging Weidevogels de eerste welpenochtend op het veld. Terwijl de meegekomen ouders op het terras van een kopje koffie genoten vermaakten de kinderen zich met allerlei balspellen. (meer)

Nationale Sportweek rustig van start

Sportweek
Als afsluiting een wedstrijdje op het volleybalveld.

Berkel en Rodenrijs - De deur van de nieuwe Oostmeer sporthal stond zaterdagmiddag wagenwijd open om belangstellenden welkom te heten die kennis wilden maken met basketbal of volleybal. (meer)

Badmintonspelers in actie op 3B-Hoek Toernooi

Bleiswijk - Vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart is het jaarlijkse badmintontoernooi van BC Fly Over uit Bleiswijk gehouden, onder de insiders beter bekend als het 3B-Hoek Toernooi. (meer)

Motorcross

Druk Paasweekend voor Team Voorwinden-KTM
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag en zondag kwam het Team Voorwinden-KTM in actie in Mill tijdens een dubbele KNMV Nationale wedstrijd. Het werd een succesvolle wedstrijd met vier van de zes podiumplekken voor Team Voorwinden-rijders. (meer)

Volleybal

Revob-DVO: 0-3
Bleiswijk - Al twee jaar lukt het de heren van recreatievolleybalvereniging Revob uit Bleiswijk niet om ook maar één set te winnen van DVO uit Leiderdorp. Woensdag 11 april kwam DVO in het kader van de play-offs naar Bleiswijk om een best of five sets te spelen. (meer)

Voetbal

Berkel-FC Rijnvogels: 2-1 (da)
Berkel en Rodenrijs - Vooruitlopend op de laatste twee belangrijke competitiewedstrijden oefende Berkel zaterdag tegen de nummer 4 uit de 1e klasse FC Rijnvogels uit Katwijk. (meer)

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1164 duiven werden zaterdag 14 april gelost voor een wedvlucht vanuit Oudenaarde. Ze vlogen om 09.15 uur weg met noordoosten wind en mooi weer. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1, 8 en 10. A. v.d. Burg, 2, 3, 5, 6 en 7. D. v.d. Vrede, 4. C. Rutten en 9. M&J de Veld. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 19.

Hockey

HBR -Voorhout: 7-0
Berkel en Rodenrijs - HBR speelde zondag een meer dan verdienstelijke wedstrijd thuis tegen Voorhout. Voor de rust was het slechts 2-0 voor HBR. Spits Ernst Hoogenboom en verdediger Bob van Herwijnen, waren hier middels een tip-in verantwoordelijke voor. (meer)

Atletiek

Dobbeloop
Nootdorp - Op zondag 22 april organiseert IJsclub Nootdorp weer een nieuwe Dobbeloop.
De te lopen afstanden zijn: 750 meter (peuterloop), 1.5 kilometer (jeugd), 3.3 - 5 - 10 - 15 kilometer. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de klassieker Lek en IJssel voor nieuwelingen waren de Pedaalridders goed vertegenwoordigd. Marijn Olsthoorn zag kans om in de laatste kilometer naar voren te schuiven en een 12de plaats te pakken. (meer)

Tafeltennis

TOGMeerService-TOGB: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van TOGB heeft met 7-3 verloren van TOGMeerService in Maasluis. Hierdoor eindigt TOGB op de laatste plaats in de eerste klasse. (meer)

In raadscommissie Burger en Samenleving

Lansingerland - Alle fracties in de raadscommissie Burger en Samenleving waren vorige week vol lof over de manier waarop de gemeente Lansingerland tot nu toe is omgegaan met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). (meer)

PvdA stelt vragen over gymzaal Lijsterlaan

Bleiswijk - De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft vragen gesteld aan het college van b. en w. over het plotseling ontbreken van verwarming en elektriciteit in de gymzaal aan de Lijsterlaan. (meer)

Leerlingenvervoer in Lansingerland wordt geharmoniseerd

Lansingerland - Het leerlingenvervoer in de voormalige 3B-gemeenten wordt geharmoniseerd. Als de gemeenteraad op 26 april instemt met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders zal met ingang van het schooljaar 2007-2008 het vervoer van leerlingen naar een school voor speciaal onderwijs in de gehele gemeente Lansingerland op dezelfde manier plaatsvinden, tegen dezelfde eigen bijdrage voor de ouders. (meer)

Raad dringt aan op betere informatie personeel Windas

Lansingerland - De gemeenteraadscommissie Burger en Samenleving heeft er bij wethouder Boedhoe (onder meer Actief in Lansingerland en Jeugd- en jongerenbeleid) op aangedrongen meer verantwoordelijk te nemen voor het personeel van zwembad De Windas. (meer)

Etty Hillesum; een wandeling door haar dagboek 1941-1943

Berkel en Rodenrijs - In maart 1941 begon Etty Hillesum, als een vrouw van 27 jaar, haar dagboek en ze zette dit voort tot haar deportatie naar Polen, waar zij in 1943 in Auschwitz overleed. (meer)

'Een blik in de kamers' bij theater Vlammen

Bergschenhoek - Theater Vlammen nodigt belangstellenden uit om op zondag 29 april te komen kijken naar de voorstelling 'Een blik in de kamers'. Het publiek kan terechtkomen in de zoete, griezelige, Koninklijke, kleine, rode of de vette kamer. (meer)

MPB Concordia vierde op internationaal concours in Gent

Bergschenhoek - De Melody Percussion Band (MPB) van muziekvereniging Concordia Bergschenhoek heeft op 1 april deelgenomen aan het Europian Masters of Percussion in Gent. Het was een zeer groot evenement met een internationaal karakter. (meer)

Doop-, trouw- en begraafregisters in te zien

Lansingerland - Eind februari zijn de eerste doop-, trouw, en begraafgegevens uit Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek digitaal toegankelijk gemaakt in het programma Digitale Stamboom. Op www.gemeentearchief.rotterdam.nl onder het symbool Stamboom kunnen bezoekers deze gegevens raadplegen. (meer)

Gemeente niet betrokken bij rapport

Lansingerland - De PvdA stelde in de vergadering van de commissie Wonen en Werken op 11 april de analyse aan de orde die bureau Ecorys in opdracht van de Stadsregio Rotterdam heeft gemaakt over de bedrijventerreinen in deze regio. (meer)

Zorgen bij VVD over voorontwerp bestemmingsplan Hoge Bergse Bos

Lansingerland - Tijdens de gedachtewisseling in de vergadering van de commissie Wonen en Werken van de gemeenteraad toonde de VVD fractie zich bezorgd over de mate waarin het groen langs de Rotte in het Hoge Bergse Bos lijkt te worden bedreigd door nieuwe bebouwing. (meer)

Aspirientjes van Nieuw Rechts

Lansingerland - De voorstellen van het college inzake de OZB tarieven en de afvalstoffenheffing zullen respectievelijk ondernemers en huurders hoofdpijn bezorgen. (meer)

Vrijwilligers Oranjefeest gezocht

Bergschenhoek - Stichting Nationale Feestdagen is dringend op zoek naar vrijwilligers die maandag 30 april willen helpen tijdens de viering van Koninginnedag. Het gaat om opbouwen van het feestterrein vanaf ongeveer zes uur 's morgens en overdag helpen door tussen half elf en vier uur bij één van de attracties te staan. (meer)

Ondergrondse aanleg 380 kV leiding van groot belang

Lansingerland - Op donderdag 19 april (morgen) zal er in Bleiswijk een informatieavond gehouden worden waar de plannen voor de aanleg van de zogenaamde 'Randstad 380 kV verbinding' aan de inwoners van Lansingerland zullen worden toegelicht. (meer)

Gemeenteraad wil alleen praten over locatie

Lansingerland - Na een lange discussie over het toekomstige stadskantoor lieten de leden van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Veiligheid donderdag aan het college van b. en w. weten alleen te willen praten over de locatie van het nieuwe kantoor. (meer)

Vragen over gebruik Goudse huisartsenpost

Bleiswijk - In de raadscommissievergadering Burger en Samenleving van dinsdag 10 april vroeg Ies Krijtenburg (CU) naar de contractuele verplichtingen die Bleiswijk heeft met de huisartsenpost in Gouda. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Bergschenhoek

Expositie in 't Schooltje
Bergschenhoek - Dit voorjaar viert Buurthuis 't Schooltje het 30-jarig bestaan. (meer)

Bleiswijk

Klussendienst
Bleiswijk - Inwoners van Bleiswijk die door lichamelijke en/of financiële beperkingen niet in staat zijn klusjes in en om het huis te verrichten en geen beroep kunnen doen op familie of kennissen, kunnen de klussendienst inschakelen. (meer)

Regio

Poppenkast voor peuters en kleuters
Pijnacker - Gastouderbureau Kid-IT organiseert, in samenwerking met Pannenkoekenboerderij De Soete Suikerbol, op zondag 6 mei een poppenkastvoorstelling in De Soete Suikerbol, Ade 23 in Pijnacker.
(meer)

Ledenvergadering en molens

Berkel en Rodenrijs - De Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs houdt op donderdag 26 april haar algemene ledenvergadering in de openbare bibliotheek aan de Nieuwstraat. Aanvang 20.00 uur. (meer)

Jubileum rommelmarkt De Argonauten

Bergschenhoek/Schiebroek - Op maandag 30 april, Koninginnedag, organiseert de Zeeverkennersgroep De Argonauten voor de 30ste keer een grootse rommelmarkt annex kledingbeurs op het Ganzerikplein te Schiebroek. (meer)

Rommelmarkt in Huize Sint Petrus

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 21 april wordt de jaarlijkse grote rommelmarkt van Huize Siont Petrus aan de Noordeindseweg weer georganiseerd. (meer)

Vrijwilligers Het Forum en Poortwerk gezocht

Lansingerland - In de gemeente Lansingerland biedt de Stichting paus Johannes XXIII dagactiviteiten en woonbegeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap. (meer)

Oranjeconcert mannenkoren in Laurenskerk

Rotterdam - Op Koninginnedag, maandag 30 april, geeft het Groot Nederlands Mannenkoor uit Woerden o.l.v. Martin Mans een concert in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein in Rotterdam. (meer)

Sound of Joy naar het Gelredome

Berkel en Rodenrijs - Op 21 april viert de Evangelische Omroep haar 40-jarig bestaan. Dat wordt gevierd met een uitgebreide opname van "Nederland zingt" in het Gelredome in Arnhem. (meer)

Open huis Wellantcollege

Gouda - Op 19 april organiseert Wellantcollege mbo Gouda aan de Ronsseweg 555 vanaf 15.30 uur een open huis. Leerlingen van de examenklassen 'Tuin, park en landschap' en 'Veehouderij en plattelandsvernieuwing' vertegenwoordigen in zelf vormgegeven stands hun bedrijf. (meer)

Reuma en medicijnen

Lansingerland - De Reumapatiëntenvereniging van Rotterdam en omstreken nodigt belangstellenden van harte uit voor de voorlichtingsavond "Reuma en medicijnen". (meer)

'Verder leven met kanker'

Rotterdam/Lansingerland - Woensdagmiddag 25 april wordt in Inloophuis de Boei een themamiddag gehouden voor mensen die kanker hebben (gehad). Het onderwerp is 'verder leven met kanker'. (meer)

Collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

Lansingerland - Het aantal aanvragen voor financiële ondersteuning bij het Nationaal Fonds Kinderhulp voor kinderen met minder kansen blijft stijgen. De collecteweek van 22 tot en met 28 april is dan ook hard nodig om de benodigde gelden binnen te krijgen. (meer)

Internationale onderscheiding voor Wahid Saleh

Berkel en Rodenrijs - Onder grote belangstelling werd in India de internationale onderscheiding 'Pravashi Community Service award' toegekend door GOPIO (Global Organisation of People of Indian origin). (meer)

Overleg over incident zwembad Bleiswijk

Bleiswijk - Onder leiding van loco-burgemeester Jan den Uil is woensdagmiddag beraad geweest met betrokken diensten over het incident rond het zwembad van Elysium, Centre for Well-being in Bleiswijk, waar die ochtend vijftien kinderen en een medewerker van het zwembad tijdens een zwemles onwel waren geworden. (meer)

Ei, ik heb je!

EI ik heb je
Kinderen en ouders kwamen massaal naar
't Ezelsbruggetje om paaseieren te zoeken.


Bleiswijk - Grote topdrukte rond 't Ezelsbruggetje; vrijdagmiddag mochten weer alle kinderen uit Lansingerland paaseieren komen zoeken op de weilanden rond de kinderboerderij in het recreatieschap. (meer)

Jong verwent oud

Jong verwent oud
Alle bewoners ontvingen een paasmandje van de
leerlingen van De Wilgenhoek. Meneer Van der Burg
nodigde een hele groep uit in zijn kamer. Ze genoten
met elkaar van het bezoek.


Berkel en Rodenrijs - In een lange rij liepen alle leerlingen van basisschool De Wilgenhoek Witte Donderdag 5 april richting Huize Sint Petrus. (meer)

Verbijstering over huisvesting voortgezet onderwijs in schoolgebouw Westpolder

Berkel en Rodenrijs - In een brief aan het college van b. en w. en de gemeenteraad van Lansingerland laat het bestuur van de Laurentiusstichting weten, mede namens de directeuren van alle r.k.-basisscholen in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek, verbijsterd te zijn over de komst van het St. Laurenscollege naar het schoolgebouw in de Westpolder. (meer)

Waar komt de melk vandaan?

Waar komt de melk vandaan?
Na het voeren volgde een beker verse melk.

Lansingerland - Vraag een kind waar de melk vandaan komt en negen van de tien keer zal hij zeggen 'uit een pak'. En de spruitjes? Die groeien bij Albert Heijn. (meer)

CBS Prinses Máxima gaat verder met nieuwe directeur

Nieuwe directeur
Directeur Erik Jan Huijser voor zijn
Berkelse school in de Gouden Griffelbuurt.


Berkel en Rodenrijs - Erik Jan Huijser (46), al enkele jaren een bekende naam in het onderwijsveld van Bergschenhoek, is sinds kort tevens directeur van de vorig jaar gerealiseerde CBS Prinses Máxima in de Gouden Griffelbuurt van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Theo Ammerlaan gekozen tot nieuwe voorzitter van The Greenery

Thei Ammerlaan
De nieuwe voorzitter van The Greenery.

Lansingerland - Tijdens de ledenraad van vrijdag 30 maart is Theo Ammerlaan gekozen tot de nieuwe voorzitter van de coöperatie The Greenery U.A.. (meer)

Water voor Gambia

Water
Kees aan het werk bij de waterleiding
in Gambia.


Bleiswijk - Onlangs meldde Kees op den Kelder dat hij zou afreizen richting Gambia om daar een goede bestemming te zoeken voor de fooienpot en een flinke financiële bijdrage van zowel hemzelf als zijn klanten in Sportcafé De Rijneveen. (meer)

VanKatoen in Rotonde

VanKatoen
De band LOTM met v.l.n.r. Koen, Michael,
Wally en Cas.


Berkel en Rodenrijs - Schrijf een tekst en VanKatoen maakt er een track van voor op hun nieuwe album; dat is de uitdaging die jongeren aan kunnen gaan die zondag 15 april komen meegenieten van het muziekspektakel in Rotonde. (meer)

Schaatsers genieten van tocht in Mongolië

schaatsers
Als de trein stopte kwamen er allemaal
verkopers op af.


Lansingerland - Een viertal inwoners uit Lansingerland vertrok vorige maand om deel te nemen aan de alternatieve schaatstocht op het Kovskolmeer in Mongolië. (meer)

Rotary richt de aandacht op energie

Rotary
Hans Bucher is coördinator van de energieavond.

Lansingerland - De Rotaryclub 'De Rottemeren' organiseert op maandagavond 23 april een themabijeenkomst over energie. De Rotaryclub bestaat uit leden die wonen of werkzaam zijn in Lansingerland. (meer)

Wolter Kroes voelt zich thuis in Berkel Centrum

Wolter Kroes

Berkel en Rodenrijs - Vorig jaar was hij nog een van de gasten die kwamen optreden op het feest dat Johan Woutersen gaf ter gelegenheid van het zilveren jubileum van zijn café 't Centrum. (meer)

Paasbezoek op het Kranenburgplein

Paasbezoek
Na het puzzelen konden de kinderen hun gezicht
laten schminken door de paashaas.


Bleiswijk - Twee Paashazen kwamen zaterdag 7 april naar het Kranenburgplein toe om alle kinderen te verrassen. Maar voor ze verrast konden worden moesten alle jeugdige Bleiswijkers eerst een puzzel oplossen. (meer)

Coverband Botulisme luistert lustrumfeest 't Schooltje op

Botulisme
De coverband Botulisme.

Bergschenhoek - Buurthuis 't Schooltje bestaat dertig jaar. Zaterdag 14 april starten de jubileumfestiviteiten met een spetterend optreden van de coverband Botulisme. (meer)

Helicon luidt het voorjaar in met sprankelend concert

Berkel en Rodenrijs - Het is alweer heel wat jaren vaste prik op de agenda van muziekvereniging Helicon dat er in het voorjaar een concert wordt gegeven door het leerlingenorkest en het harmonieorkest samen. (meer)

Toch gelukt!

Och gelukt!

Berkel en Rodenrijs - Enige tijd geleden was er enige onrust ontstaan over het al dan niet kunnen trouwen in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Zirkus Zeppelin bezoekt basis- en middelbare scholen

Zirkus
Florentijn Hofman maakt scholieren warm
voor het kunstproject 'Echt Zien'.


Berkel en Rodenrijs - Florentijn Hofman, de kunstenaar achter Zirkus Zeppelin, bezoekt begin april zo'n vijftig basis- en middelbare scholen om jongeren op te roepen deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze een zeppelinvlucht kunnen winnen. (meer)

Buurt, Onderwijs en Sport gaan samen in BOS-project

Buurt
De leerlingen uit groep 8 van de Anne Frankschool
uit Bleiswijk gaan nu al wekelijks op de dinsdagmiddag
naar het Sport & Recreatiecentrum Rottemeren om daar
te sporten onder leiding van een instructeur. De ouders
betalen hiervoor een geringe vergoeding.


Lansingerland - Vorig jaar reeds vroeg de gemeente Berkel en Rodenrijs subsidie aan om deel te gaan nemen aan het BOS-project; een Buurt-Onderwijs-Sport impuls van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). (meer)

Flora Duijmelinks neemt afscheid van de bouwers

Flora
Voor de laatste keer achter haar bureau.

Bergschenhoek - Op 1 november 1965 stapte ze binnen bij Pleun Breugem, de toenmalig aannemer aan de Oosteindseweg te Bergschenhoek: ze was aangenomen om de administratie van het bedrijf bij te houden en dat leek haar wel wat. (meer)

Zijlstra Accuratesse jubileert en feest mee

Zijlstra
Een waardevolle cheque voor een sprankelend
feest.


Lansingerland - Openbare basisschool Groenehoek viert in de week van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 april feest. De school bestaat tien jaar en dat mag gevierd worden. (meer)

Boterdorpseweg tot 2010 op de schop

Boterdorpseweg
De huidige situatie van de Boterdorpseweg.

Bergschenhoek - Vraag wethouder Jan den Uil (volkshuisvesting, wonen, Vinex en milieu) naar de werkzaamheden aan de Boterdorpseweg die na Pasen beginnen en hij begint te stralen: "Het wordt een heel mooie weg. (meer)

Leden NOOVA bieden workshop fotografie

NOOVA
Er werden camera's vergeleken en functies
uitgelegd.


Bleiswijk - NOOVA, het netwerk van vrouwelijke ondernemers, hield in februari de week van de workshops, maar door het slechte weer werd de donderdagavond toen afgelast. (meer)

Recreatieschap presenteert gebiedsvisie

Recreatieschap
Met name als het weer wat beter wordt stijgt
het aantal recreanten - in alle vormen - in het
recreatieschap.


Lansingerland - De zaal in het Sport en Recreatiecentrum Rottemeren zat vol tijdens de door het recreatieschap georganiseerde informatieavond over de toekomst van het schap. (meer)

Stijgend waterpeil voorkomt succesvolle broed ganzen

Ganzen
Het wordt hoog water in het nest van
deze ganzen.


Bergschenhoek - Patrick Bakker wandelt regelmatig met hond of gezin langs het water vlakbij de Stampioendreef in Bergschenhoek. Daar zitten al enkele jaren achtereen een paar ganzen te broeden. (meer)

Geen gordel: boete

Berkel en Rodenrijs - Maandag 2 april werd tussen 14.00 en 16.00 uur op de Boterdorpseweg een verkeerscontrole gehouden. De politie heeft 14 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel en het niet handsfree bellen. Dinsdagmiddag 3 april werd een zelfde controle gehouden op de Noordeindseweg waar elf automobilisten bekeurd werden voor het niet dragen van de gordel en twee voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

Rijverbod

Berkel en Rodenrijs - Een 64-jarige automobilist uit Rotterdam kreeg woensdagavond 4 april een rijverbod opgelegd, omdat hij teveel gedronken had. De man werd om 23.00 uur op de Noordeindseweg gecontroleerd.

Snelheidsovertredingen

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft dinsdagochtend 3 april het verkeer op de Noordeindseweg op snelheid gecontroleerd. Van de 797 passerende voertuigen reden er 132 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur, daar waar 50 is toegestaan.

Geen rijbewijs

Bleiswijk - De politie heeft vrijdagmiddag een bestuurder uit Rotterdam staande gehouden, omdat hij tegen het verkeer in de Bleiswijkse Dorpsstraat inreed. De man bleek met een ingevorderd rijbewijs te rijden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond

Bleiswijk - Maandag 2 april ontstond er aan het eind van de middag een aanrijding op de Hoekeindseweg, parallel aan de N209. Een 23-jarige fietsster uit Bergschenhoek was de weg opgereden terwijl op dat moment een 47-jarige automobilist met een inhaalmanoeuvre bezig was en op haar rijbaan reed. De auto schepte de vrouw. Ze werd met een gebroken rib en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Werkzaamheden Wilderszijde: beginnen met bouwrijp maken

Bergschenhoek - Het voorbereidende werk voor de aanleg van de nieuwe wijk Wilderszijde begint binnenkort. Om de bouw mogelijk te maken van de grootste uitbreiding van Lansingerland (er moeten in Wilderszijde 2600 woningen komen) wordt er eerst een dikke laag zand aangebracht. (meer)

Westpolder krijgt drie tunnels onder RandstadRail

Berkel en Rodenrijs - Maar liefst drie tunnels moeten de verbinding tussen de oost- en westzijde van de Westpolder onder de spoorlijn van RandstadRail gaan vormen. Een project dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan aan de bewoners van de Berkelse nieuwbouwwijk en de treinreizigers. (meer)

Ook CVV Berkel gepromoveerd

CVV Berkel
De voetballers en technische staf van CVV Berkel
werden zaterdag in de bloemen gezet; promotie was
een feit.


Berkel en Rodenrijs - Na de zaterdagvoetballers van Soccer Boys is ook CVV Berkel na één jaar terug in de 3e klas KNVB. Zaterdag werd de promotie gerealiseerd in de uitwedstrijd tegen Schoonhoven door met 0-3 te winnen. Ook werd Soccer Boys op de ranglijst gepasseerd. (meer)

Rabobank wordt hoofdsponsor van jubilerend HVB

Rabobank
Het sponsorcontract wordt ondertekend.

Bleiswijk - De Hockeyvereniging Bleiswijk bestaat dit jaar dertig jaar en rond dit jubileum worden tal van activiteiten georganiseerd. Zaterdag was het groot feest op en rond het veld aan de Götzenhainsingel. (meer)

De dames strijken met de eer...

De dames
De banen van de Bleiswijkse Jeu-de-boulesclub
zijn weer volop in gebruik.


Bleiswijk - Op het terrein aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk, naast de tennisbanen, werd afgelopen zaterdag gestart met het nieuwe seizoen van de Bleiswijkse Jeu-de-boulesclub. (meer)

De Nationale Sportweek 2007 nadert

Lansingerland - In de week van 13 tot en met 21 april staat heel Nederland in het teken van sport. Overal vinden proeflessen, wedstrijden, demonstraties en heel veel andere sportactiviteiten plaats. (meer)

IJsclub Bleiswijk neemt deel aan mini Elfstedentocht

Lansingerland - Zaterdagmiddag 31 maart loste Erica Terpstra het startschot voor de jaarlijkse mini Elfstedentocht op de baan van De Uithof in Den Haag, waaraan een groot aantal jeugdige schaatsertjes deelnam als afsluiting van het schaatsseizoen. (meer)

Jaap Bosschieter Scholen Volleybal Toernooi 2007

Jaap
Groep 8: winnaars Bad Boys.

Bleiswijk - Op vrijdag 6 april werd het scholentoernooi gehouden voor basisscholieren uit Bleiswijk. Iedereen die een volleybalteam had samengesteld streed mee om de eerste plaats. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel - DSVP 14.00 uur (vr.)
Berkel Da-Rijnvogels 15.00 uur (vr.)

Zondag:
Soccer Boys- Ommoord 14.00 uur

Deelname Soccer Boys aan nacompetitie niet meer in eigen hand

Bleiswijk - Voor de voetballers van Soccer Boys staat de deelname aan de nacompetitie op de tocht na de twee afgelopen wedstrijden. De ploeg van trainer Ron van Houten is met de twee wedstrijden rond de Paasdagen niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. (meer)

Ouderen welkom bij Soccer Boys

Bleiswijk - Het is alweer de achtste keer dat voetbalvereniging Soccer Boys een gezellige middag voor de Bleiswijkse ouderen organiseert. Op donderdag 26 april kunnen de ouderen opnieuw bij de Bleiswijkse voetbalvereniging terecht. (meer)

Open avond badmintonvereniging Fly Over

Bleiswijk - In het kader van de Nationale Sportweek houdt badmintonvereniging Fly Over op dinsdag 17 april een open avond in sporthal Rijneveen te Bleiswijk. (meer)

Paashaas bezoekt Weidevogels

Paashaas

Bleiswijk - Op Tweede Paasdag werd er druk 'geschutterd' op het veld van Korfbalvereniging Weidevogels. Twee aan twee in tien minuten zoveel mogelijk scoren; dat was de bedoeling. In de ochtend waren de jeugdleden aan de beurt. Om half tien begonnen de eerste voorrondes en om half één werd de finale gespeeld. Er werd fanatiek geschoten, maar er was ook tijd voor ontspanning: er was een heuse paashaas die de kinderen in de pauzes vermaakte. Bob Spek en Bram Weerheim waren de terechte winnaars.
Nadat de jeugd uitgezwaaid was zetten ook de senioren hun beste beentje voor; daar waren de uiteindelijke winnaars Manouk de Vries en Elles Ketting.

Fly Over schenkt opbrengst badmintonmarathon aan KIKA

Bleiswijk - Tijdens het feestelijke sportgala op 23 maart werden de Bleiswijkse kampioenen uit 2006 in het zonnetje gezet. Tevens maakte de voorzitter van badmintonvereniging Fly Over Jorn Aagaard de opbrengst van de badmintonmarathon bekend. (meer)

Bowling

Proefles bowling
Lansingerland/Rotterdam - Bowling Vereniging Rotterdam Noord (BVRN) biedt geïnteresseerde sportievelingen op 14 april de kans om kennis te maken met de bowlingsport. Op deze zaterdag in de Nationale Sportweek (13-20 april) geven de trainers van de BVRN een gratis bowlingclinic in bowling Dok '99, Straatweg 99 te Rotterdam. Van 12.00 tot 14.00 uur zijn belangstellenden welkom. Meer weten over de BVRN in het algemeen? Kijk dan eens op www.bvrn.nl.

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - In de ronde van Hoogerheide reden Leon Hofman en Jannick Lensink in de kopgroep mee. De sprint werd al vroeg ingezet, waarbij Leon kans zag als vierde over de meet te gaan. (meer)

Korfbal

Rapid-Kleinhout-Weidevogels: 12-9
Bleiswijk - Zaterdag leverde een goede start van Rapid-Kleinhout een 2-0 voorsprong op. Daarna kwam Weidevogels tot twee maal toe tot scoren en na de 2-2 ging het gelijk op tot aan de rust, 5-6. Na rust ging het verschrikkelijk mis bij het Bleiswijkse vlaggenschip. De gelijkmaker volgde al snel en daarna was het erop en erover, want Rapid-Kleinhout kende een uitstekende fase en liep uit naar een 11-6 voorsprong. In de slotfase kwam Weidevogels nog terug maar de overwinning van Rapid-Kleinhout kwam niet meer in gevaar, 12-9. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op de twee koplopers opgelopen tot vier punten.

Duivensport

P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - In totaal 1108 duiven werden zaterdag 7 april in de eerste vlucht van het seizoen gelost vanuit Meer. Ze vlogen om 10.05 uur weg met een bewolkte lucht en noordenwind. De eerste tien die binnen kwamen waren van: 1 en 6. D. v.d. Vrede, 2. L.A. Kooke, 3, 4 en 10. S. Paul, 5 en 7. Ph. Huksloot, 8 en 9. B. v.d. Burg. Het poultje werd gewonnen door D. v.d. Vrede met prijs 22.

Volleybal

Berser/Berkel-Antillen Stars: 3-2
Berkel en Rodenrijs - De Berkelaren wonnen de eerste set vrij gemakkelijk met 25-20. De tweede set leek in geen enkel opzicht op de eerste. In het spel van Berkel slopen kleine foutjes die de Stars genadeloos afstraften. (meer)

Tafeltennis

TOGB-Hilversum: 4-6 (d)
Berkel en Rodenrijs - Het eerste damesteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 4-6 verloren van koploper Hilversum. De Berkelse dames speelden beduidend beter dan in de uitwedstrijd. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 13 april wordt de maandelijkse bingomiddag van de KBO gehouden. Er zijn leuke prijsjes te winnen. Aanvang 14.00 uur in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag is er prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Clubmiddag 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. (meer)

Oproep reünie basisschool

Schiedam/Lansingerland - In de jaren vijftig en zestig stond er aan de dr. Zamenhofstraat 153 te Schiedam een Finse houten schoolgebouw. In deze school was gedurende die tijd de St. Mariaschool gevestigd. (meer)

Alzheimercafé Lansingerland

Lansingerland - Zorgen voor iemand met dementie kan erg intensief zijn. Sta je er dan alleen voor of kan je op hulpverleners terugvallen? Bij welke instanties kan je terecht? Op deze bijeenkomst zullen verschillende hulpverleners in Lansingerland zich voorstellen en vertellen wat zij voor de dementerende en diens familie kunnen betekenen. (meer)

Griezelfeest BSO Bikkels

Bergschenhoek - Vrijdag de 13e, geen betere dag om een griezelfeest te organiseren dachten de leidsters van BSO Bikkels in Bergschenhoek. Alle kinderen van Bikkels, broertjes en zusjes en papa's en mama's zijn uitgenodigd om op vrijdag 13 april van 17.00 tot 20.00 te griezelen op BSO Bikkels. (meer)

Admirade scouting in Lage Bergse Bos

Bergschenhoek - Op zaterdag 14 april organiseert de Admiraliteit van de Maze, de koepel van de zeeverkenners van Scouting Rotterdam, voor de negende keer de Admirade in het Lage Bergse Bos. (meer)

Fanfare Concordia bereidt zich voor

Bergschenhoek - In de aanloop naar het Fanfare Promotie Concert heeft de Fanfare van muziekvereniging Concordia op zondagmiddag 15 april een try out concert in de studio van Danny Oosterman te Aarlanderveen. (meer)

Correctie datum bijeenkomst hoogspanningsverbinding

Bleiswijk - In een persbericht van het ministerie van Economische Zaken waarin informatiebijeenkomsten over de hoogspanningsverbinding "Randstad 380 kV" werden aangekondigd, is de datum van de bijeenkomst in Bleiswijk onjuist vermeld.

(meer)

Kinderen onwel tijdens zwemles

Bleiswijk - Het Elysium aan de Kooilaan is woensdagochtend ontruimd nadat kinderen onwel waren geworden in het zwembad. Het zwembad is onderdeel van beautycentrum Elysium. (meer)

Stadskantoor Lansingerland: hoek Boterdorpseweg / HSL

Lansingerland - Door het samengaan van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs is het nodig een nieuw stadskantoor te bouwen. Al enige tijd wordt er door de gemeenteraad gesproken over de locatiekeuze. (meer)

Rotaryclub De Rottemeren organiseert thema-avond over energie

Lansingerland - Het staat volop in de belangstelling: de afnemende beschikbaarheid van
fossiele brandstoffen. (meer)

Start nieuwbouw Anne Frankschool en De Peuterhoek

nieuwbouw
De eerste paal voor de Anne Frankschool.

Bleiswijk - Woensdagochtend 28 maart gingen de eerste officiële en fraai versierde palen de grond in van het nieuwe gebouw voor de Anne Frank basisschool en Peuterspeelzaal De Peuterhoek, dat zal verrijzen aan de Lijsterlaan te Bleiswijk. (meer)

Petra Lakerveld ineens een bekende Nederlander

Petra Lakerveld
Petra Lakerveld is finalist in 'Op zoek
naar het Zesde Zintuig'.


Berkel en Rodenrijs - In haar eigen omgeving waren al veel mensen op de hoogte van de speciale gaven waarover Petra Lakerveld beschikt. (meer)

Sint-Laurenscollege start vestiging in Lansingerland

Laurenscollege
De locatie in Lansingerland waar het
Sint-Laurenscollege van start kan.


Lansingerland - Na lang wachten kwam vorige week dan eindelijk het verlossende bericht: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland heeft besloten het Sint-Laurenscollege huisvesting ter beschikking te stellen, zodat deze Hillegersbergse school ook in Lansingerland havo/vwo-onderwijs kan gaan aanbieden. (meer)

Speeltuin De Kievit gaat weer open

De Kievit
Paaszaterdag opent De Kievit de hekken
om 11.00 uur.


Berkel en Rodenrijs - Nog enkele dagen geduld, maar dan gaan de hekken van speeltuin De Kievit aan de Wilgenlaan weer wagenwijd open voor een lang speelseizoen. (meer)

Laat je ouders niet vallen

Laat je ouders
Buiten oefenen bij de stoeprand.

Lansingerland - Op twee plekken in Lansingerland konden senioren zaterdag meer informatie krijgen over het gebruik (en misbruik) van de rollator. (meer)

Oei, er staat een orgel in de kerk

Orgel in de kerk
Mozart boeide, maar liet ook kinderen uit de
zaal ervaren hoe de muziek uit een orgel kan
klinken.


Berkel en Rodenrijs - 'Het orgel is een saai instrument' wordt nogal eens gezegd of gedacht. Aan die mening wilde 'Mozart' persoonlijk zaterdagmiddag tornen met een kinderconcert in de fraaie dorpskerk in Berkel en Rodenrijs. (meer)

OBS Groenehoek officieel basisschool voor Daltononderwijs

Groenehoek
Een trots Daltonteam.

Bergschenhoek - Drie vertegenwoordigers van de Nederlandse Dalton vereniging brachten vrijdag 23 maart een bezoek aan basisschool Groenehoek te Bergschenhoek. (meer)

Basisscholieren trommelen er op los

trommelen
Koos de Gelder verzorgde de workshop Djembé;
het leuke ervan was dat alle leerlingen op deze
Afrikaanse trommel aan de slag konden.


Berkel en Rodenrijs - Dit keer heeft de Stichting Muzische Vorming Berkel en Rodenrijs flink van zich laten horen. Met een Djembé workshop hebben 991 leerlingen van de groepen 3, 4, 5 en 6 van basisscholen in Berkel en Rodenrijs kennis gemaakt met de Afrikaanse trommels. (meer)

Reeks ongevallen vraagt om vakkundige aanpak

Reeks ongevallen
Een van de slachtoffers nam zelf een
EHBO tas ter hand, maar al snel namen
de echte EHBO'ers het van hem over.


Bleiswijk - Een twintigtal al of niet ernstig gewonden was donderdagavond het resultaat van een ernstig ongeval in een van de loodsen van Lemkes op het veilingterrein Klappolder te Bleiswijk. (meer)

Just Kiddies: van peuter tot kleuter

Kiddies
De eerste peuters van Just Kiddies worden
al snel kleuters.


Bleiswijk - Bijna anderhalf jaar geleden ging langs de Hoekeindseweg het kinderdagverblijf Just Kiddies van start. Een kleinschalig kinderdagverblijf voor maximaal tien kinderen van tussen de 0 en 4 jaar. (meer)

Medifit biedt medische fitness

medifit
Jan Vermin, Diane Drenth, Alex Vroegop
(een van de ondersteuners van het sportcentrum)
en Klaas van der Knaap (v.l.n.r.) verzorgen samen
trainingen op maat in Medifit.


Bleiswijk - Fysiotherapeuten Jan Vermin en Klaas van der Knaap zijn in nauwe samenwerking met Diane Drent van Sport en Recreatiecentrum Rottemeren van start gegaan met Medifit; een vorm van medische fitness op maat voor bijvoorbeeld mensen met een whipless, een nieuwe heup, een chronische indicatie of mensen met overgewicht. (meer)

Een vroegertje voor VNO-NCW Oostland

Een vroegertje
De leden van VNO-NCW maakten een wandeling
door de grote hal van The Greenery waar de
versproducten worden klaargemaakt voor transport
naar de klant.


Bleiswijk - De leden van VNO-NCW Oostland moesten dinsdagochtend 27 maart vroeg uit de veren. Zij werden om zeven uur 's ochtends verwacht in The Greenery. (meer)

Gehandicaptenplatform 3B Lansingerland kent herstart

Gehandicaptenplatform
Het bestuur van het platform met v.l.n.r.
Lianne Engelen, Martin Derkse, Jelka van den
Baard, Ben Brinkman en Cor van Dijke.


Lansingerland - De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B is een platform voor belangenbehartiging van mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking en voor chronisch zieken. (meer)

Leilinden verfraaien centrum Bergschenhoek

leilinden
Het eindresultaat, waarmee het dorpscentrum
van Bergschenhoek nog meer verfraaid is.


Bergschenhoek - Vorige week woensdag was het Boomplantdag. In het centrum van Bergschenhoek werden langs de kade aan de Vlashoeck leilinden geplant. (meer)

Drama bij De Wiekslag

Drama
De koning had dagelijks een spannend
verhaal nodig.


Bleiswijk - Vorig jaar ontvingen alle ouderraden van de verschillende Bleiswijkse basisscholen een fiks bedrag van de Lions om daar iets extra's mee te ondernemen voor de leerlingen. (meer)

Sponsorloop Groenehoek een succes

sponsorloop
De C1000 sponsorde de loop met
bekertjes, limonade en ijsjes.


Bergschenhoek - Woensdagochtend 21 maart stonden de kinderen van de Groenehoek klaar voor de start voor hun sponsorloop. Deze sponsorloop is ter voorbereiding op de feestweek die in april gaat plaatsvinden. (meer)

Michiel Smit voor Nieuw Rechts in gemeenteraad

Michiel smit
Michiel Smit kan zich eindelijk lid van
de gemeenteraad van Lansingerland noemen.


Lansingerland - In de raadsvergadering van 29 maart werd Michiel Smit, lijsttrekker voor Nieuw Rechts bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, als nieuw raadslid voor zijn partij geïnstalleerd. (meer)

Gefopt!

Gefopt

Lansingerland - Iets meer dan tien mensen waren afgekomen op de workshop die Sonja Bakker afgelopen zondag in 't Raedthuys zou geven. Helaas voor deze belangstellenden bleek het om een 1 april grap te gaan. (meer)

Ackerdijkse Plassen blijven in goede handen

Lansingerland - Midden in de Randstad ligt een van de natuurpareltjes van Nederland. Onder de rook van Rotterdam en ingeklemd tussen de A13, Delft en Pijnacker liggen de Ackerdijkse Plassen. (meer)

Speel-o-theek De Vlieger week langer gesloten

Bleiswijk - Speel-o-theek De Vlieger gaat in april verhuizen naar het Sociaal Cultureel
Centrum De Snip (voormalig Rabobankgebouw) aan de Dorpstraat 7 in Bleiswijk. (meer)

Te diep in het glaasje gekeken

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van woensdag 28 maart op donderdag 29 maart controleerden agenten op de Röntgenstraat een automobiliste, die met teveel alcohol op achter het stuur zat. Ze had een alcoholpromillage van 1,8. Het rijbewijs van de verdachte is in beslag genomen.

Hond overleeft brand niet

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie rond half één melding van een brand in een woning aan de Noordeindseweg. Agenten zagen ter plaatse geen brand, maar wel veel rook in het huis. De 59-jarige bewoner is nog meerdere malen het huis binnengegaan om zijn honden te zoeken. Eén hond bleek overleden te zijn, de ander is in kritiek toestand meegenomen door een dierenambulance. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Openstaande boetes

Berkel en Rodenrijs - Tijdens een verkeerscontrole op 29 maart op de Boterdorpseweg constateerden agenten dat een 33-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs nog een flink aantal boetes moest betalen. Het ging om een bedrag van ruim zeshonderd euro. Na betaling kon de bestuurder zijn weg vervolgen.

Winkeldief alsnog aangehouden

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 24 maart werd in een supermarkt aan de Esdoornlaan gezien dat een onbekende man goederen wegnam. De man kon echter niet worden aangehouden. Enkele dagen later werd hij opnieuw in de winkel gezien, zodat hij alsnog in de kraag kon worden gevat. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verkeerscontrole

Bergschenhoek - De politie heeft op dinsdag 27 maart tussen 11.00 en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Boterdorpseweg. Er werd specifiek gelet op het niet dragen van de gordel en het niet hands free bellen tijdens het rijden. Twaalf bestuurders gingen op de bon.

Geen rijbewijs

Bleiswijk - Een 20-jarige inwoner van Bleiswijk werd in de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 maart aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, omdat hij bij een alcoholcontrole op de Götzenhainsingel geen ID-papieren kon tonen. Op het bureau bleek dat hij ook geen geldig rijbewijs bezat. De man werd enige tijd ingesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de auto. De Bleiswijker verklaarde dat de auto van vrienden afkomstig was, maar de politie zet vraagtekens bij dit verhaal.

Fietser overleden

Bleiswijk/Kruisweg - Zondagochtend 1 april werd om kwart voor tien een fietser op het fietspad bij het kruispunt Nieuwe Hoefweg/Kruisweg aangetroffen. De man bleek gevallen te zijn. De vrouw die de man vond, hield een automobiliste aan, waarna 1-1-2 werd gebeld. Twee passerende wielrenners, toevallig huisarts van beroep, verleenden eerste hulp en reanimeerden het slachtoffer. Deze 71-jarige inwoner van Wassenaar werd vervolgens per ambulance naar het Lange Land Ziekenhuis gebracht waar hij later is overleden. Met behulp van zijn mobiele telefoon kon de politie zijn familie achterhalen en inlichten.

Raad akkoord met programmabegroting 2007-2010

Lansingerland - De gemeenteraad debatteerde op 29 maart over de programmabegroting 2007-2010. De eerste begroting van de gemeente Lansingerland en daarom één die weinig concrete hoofdstukken omvatte. (meer)

Begroting 2007: raad dient acht moties in

Lansingerland - Vorige week werd de begroting 2007 van de gemeente Lansingerland door de gemeenteraad besproken. (meer)

Leerlingen De Kring in actie voor Stichting Nadus

Bleiswijk - In februari hebben eerste- en tweedejaars leerlingen van Melanchthon De Kring door middel van verschillende acties geld ingezameld voor de straatkinderen van de Stichting Nadus. (meer)

Berkelse bejaardentocht jubileert

Berkel en Rodenrijs - Het bestuur van het Comité Bejaardentochten vraagt speciale aandacht voor de jaarlijkse collecte van de Berkelse Bejaarden dagtocht. (meer)

Het tsjilpt en kwettert in De Rustenburg

Bergschenhoek - Gisteren werd in Verpleeghuis De Rustenburg de tentoonstelling 'Van huismus tot papegaaiduiker' geopend. (meer)

Het Sint-Laurenscollege speelt 'Back to the Future'

Lansingerland/Hillegersberg - In het kader van een maatschappelijke stage, die leerlingen in het voortgezet onderwijs tegenwoordig moeten doen, heeft het St. Laurenscollege een toneelproject ontwikkeld. (meer)

Rijvaardigheidscursus voor 50-plussers in Lansingerland

Lansingerland - Het wordt niet alleen drukker op de weg, maar ook de verkeersregels en verkeerssituaties wijzigen regelmatig. Voor de oudere automobilist komt daar nog een ander aspect bij: afname van het gezichts-, gehoor- en concentratievermogen, waardoor het steeds lastiger wordt om veilig aan het verkeer deel te nemen. (meer)

Professionele zangers en barokmuziek bieden verrassend concert

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 3 mei zal door de Stichting Musica Inaudita opnieuw een concert in Berkel en Rodenrijs worden georganiseerd. Het concert zal plaatsvinden in de O.L.V. Geboortekerk, Noordeindseweg 102 te Berkel en Rodenrijs en zal beginnen om 20.15 uur. (meer)

Informatiebijeenkomst over hoogspanningsverbinding

Lansingerland - Het kabinet heeft besloten een nieuwe hoogspanningsverbinding aan te leggen tussen Wateringen en Zoetermeer om in de toekomst de capaciteit voor het transport van elektriciteit te kunnen garanderen. Deze zogenaamde 'Randstad 380 kV verbinding' komt mogelijk voor een deel over het grondgebied van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp te lopen. (meer)

Reconstructie Boterdorpseweg snel van start

Bergschenhoek - Na Pasen beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Boterdorpseweg. De Boterdorpseweg wordt nu vooral gebruikt door regionaal verkeer vanaf de N209 naar Berkel en Rodenrijs en door lokaal verkeer voor de wijk Boterdorp Zuid-West. (meer)

Onderdoorgangen spoor in Westpolder

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar worden drie onderdoorgangen gebouwd onder het spoor van RandstadRail in de Vinexwijk Westpolder. Een project dat niet ongemerkt voorbij gaat aan de omwonenden en aan de reizigers van RandstadRail. (meer)

3B Talentenjacht gaat niet door

Lansingerland - Vanwege het geringe aantal aanmeldingen, en afzeggingen op het laatste moment, heeft Dennis v.d. Polder besloten af te zien van verdere organisatie van de 3B Talentenjacht die in april gehouden zou worden. Hiermee is de talentenjacht van de baan. "Wij vinden dit heel erg jammer, maar helaas, zonder deelnemers kunnen wij niets beginnen", aldus Dennis van de Polder.

Aankondiging Vergadering Programmaraad BCNZ

Bleiswijk - Op 1 mei wordt de veertiende openbare vergadering gehouden van de programmaraad BCNZ (Bergschenhoek,Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle). (meer)

Opbrengst collecte Reumafonds

Berkel en Rodenrijs/Bleiswijk - In maart werd er gecollecteerd voor het Reumafonds. In Berkel en Rodenrijs werd een bedrag van ¤ 7612,82 opgehaald. (meer)

Expositie leerlingen Marnix Gymnasium

Rotterdam/Lansingerland - Op 10 april opent burgemeester Opstelten de expositie 'eindexamen CKV3 beeldend' van de leerlingen van het Marnix Gymnasium die examen doen in het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. (meer)

Voorlichting over pleegouder worden

Lansingerland - Het Centrum voor Pleegzorg Rotterdam is op zoek naar pleeggezinnen in de Stadsregio Rotterdam. Daarom wordt op woensdag 11 april een informatieavond georganiseerd voor mensen die meer willen weten over pleegzorg. De avond is vrij toegankelijk. (meer)

Paaseieren zoeken bij 't Ezelsbruggetje

Bleiswijk - Zoals al vele jaren gebruikelijk kan er ook nu weer volop gezocht worden naar paaseieren bij 't Ezelsbruggetje. Vrijdagmiddag 6 april kunnen alle kinderen tussen de 0 en 10 jaar er komen zoeken en genieten.
Om te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid is er een indeling gemaakt naar leeftijd. (meer)

Teleurstelling

Bleiswijk - In het artikel van de twee Bleiswijkse dj's die een hun eerste cd op de markt brachten zijn enkele storende fouten geslopen die De Heraut graag wil rechtzetten. (meer)

Tentoonstelling van sieraden

Berkel en Rodenrijs - In de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs exposeren in de maand april
Corina van der Maaden en Yvonne Bour met sieraden. (meer)

Foto-expositie in bibliotheek

Berkel en Rodenrijs - In de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs is in de maand april een foto-expositie van Peter van de Maarel te bewonderen. De foto's zijn vrijwel allemaal in de provincie Zuid-Holland gemaakt. Onder meer in de Delftse Hout, het bos rond het Huis te Warmond, het park Elshout bij Vogelenzang en het Gimborn Arboretum bij Doorn. (meer)

Voorjaarsmarkt de Peuterhoek

Bleiswijk - Op zaterdag 14 april wordt er van 10.00 tot 15.00 uur een voorjaarsmarkt georganiseerd door de Peuterhoek in de Vluchtheuvel, Dorpsstraat 87. (meer)

Paaseieren zoeken in Plaswijckpark

Rotterdam - Op eerste Paasdag wordt om 12.00 uur het startsein gegeven voor de traditionele opening van het recreatieseizoen: PaasEieren Zoeken in Plaswijckpark. (meer)

Nachtelijke afsluitingen Oostweg (N470)

Zoetermeer - Vanwege de reparatie van een ernstige verzakking bij een duiker in de Oostweg te Zoetermeer, wordt deze weg in de avonden en nachten van 10 april tot en met 13 april, dagelijks tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.
Tijdens deze perioden is er geen verkeer mogelijk tussen de Pastellaan en de Scheglaan. Voor het doorgaande verkeer tussen de rijksweg A12 en Berkel en Rodenrijs dan wel Pijnacker (vice verca) worden omleidingsroutes met borden aangegeven.
Na deze reparatie zal de geluids- en trillingshinder veroorzaakt door vrachtwagens die over deze duiker reden, tot het verleden behoren.

Berkel en Rodenrijs

Elkaar ontmoeten in Pius X kerk
Berkel en Rodenrijs - Iedere eerste donderdag van de maand is er van 09.30 tot 11.30 uur gelegenheid in de hal van de Pius X kerk een kopje koffie te drinken en anderen te ontmoeten. (meer)

Bergschenhoek

Prijsklaverjassen
Bergschenhoek - Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83, organiseert op 5 april een Paasprijsklaverjasavond uiteraard met leuke Paasprijzen. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.15 tot 10.15 uur gymnastiek voor leden in de tennishal van tafeltennisvereniging TOGB op het sportcomplex aan de Oudelandselaan. Er wordt onder deskundige leiding gesport. (meer)

LTVB feestelijk geopend

LTV Bleiswijk
Na het doorknippen mochten het oudste en
jongste lid de nieuwe banen in gebruik neme


Bleiswijk - Met het doorknippen van een fraai rood-wit-blauw lint opende wethouder N. Boedhoe vrijdagmiddag 30 maart de entree naar de splinternieuwe tennisbanen van de Bleiswijkse tennisvereniging LTVB aan de Götzenhainsingel. (meer)

RWC Ahoy stelt zich voor

RWC Ahoy
Het zag helemaal groen/wit in het
centrum van Bergschenhoek.


Bergschenhoek - De Kruin van Bergschenhoek was zaterdagmiddag het domein van RWC Ahoy. (meer)

Outdoor Valley opent het seizoen

Outdoor valley
Van een hoge schans met een salto het
water in.


Bergschenhoek - Een mooiere dag hadden de organisatoren van de open dag van buitensportcentrum Outdoor Valley langs de Hoeksekade zich nauwelijks kunnen voorstellen. (meer)

Vader en zoon Kraay te gast bij TOGB

Kraay
Hans Kraay junior (links) en senior (rechts)
op bezoek bij TOGB.


Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de Business Club van TOGB kwamen Hans Kraay senior en junior woensdagavond naar het clubgebouw van de Berkelse vereniging om samen met een groot aantal leden te kijken naar de wedstrijd Slovenië-Nederland. (meer)

Soccer Boys (zaterdag) na één jaar weer terug op 3e klassenniveau

Soccer boys
Promotie voor Soccer Boys zaterdag.

Bleiswijk - Soccer Boys heeft thuis tegen Schoonhoven met 0-0 gelijk gespeeld en is door dit resultaat na één seizoen in de 4de klasse weer gepromoveerd naar de 3de klasse. (meer)

Johan Derksen luistert sponsoravond Soccer Boys op

Johan Derksen
Een volle zaal met sponsors, die met belangstelling
luisterden naar hetgeen Johan Derksen te vertellen had.
Maar zij toonden ook interesse in deelname aan de
Businessvrienden van Soccer Boys.


Bleiswijk - Woensdag 28 maart waren de sponsors van Soccer Boys uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij onder het genot van een hapje en een drankje meer kon worden vernomen over de plannen van de nieuw opgerichte Business Vrienden Soccer Boys. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje-Dikke Mug 2 2-7
Raedthuys-Sportvrienden 1 0-9
Royal Dreef-Ackerfietje 2 5-4
Ackerfietje 1-Egelantier 1 5-4

Basketbal

Leiderdorp-Informatique-Squirrels: 50-38
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Informatique-Squirrels heeft zaterdag de kans laten liggen om het kampioenschap naar zich toe te trekken door van de nummer 2 van de competitie te verliezen. (meer)

Voetbal

Soccer Boys (zo)-Graaf Willem Vac: 0-0
Bleiswijk - Soccer Boys speelde thuis tegen Graaf Willem VAC, dat evenveel punten had. Na afloop stonden de ploegen nog steeds gelijk, want het bleef 0-0. Soccer Boys was technisch beter en had het meeste balbezit, maar echte scoringskansen konden nauwelijks worden afgedwongen. (meer)

Hockey

Waddinxveen-HBR 2-2
Berkel en Rodenrijs - HBR begon de wedstrijd als koploper in de competitie, een plek die het vanaf wedstrijddag nummer 1 had veroverd. Ook deze wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. (meer)

Tafeltennis

TOGB-SKF: 6-4 (d)
Berkel Rodenrijs - Het eerste damesteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft in de eerste divisie met 6-4 gewonnen van SKF. Invallend coach en veelvoudig international Michel de Boer zag zijn eveneens invallende vrouw Mariska de Boer twee wedstrijden winnen. (meer)

Korfbal

Weidevogels-DES: 7-7
Bleiswijk - Na de zaalcompetitie waarin Weidevogels kansloos uit de eerste klasse degradeerde was zaterdag de eerste veldwedstrijd. Op het complex van Weidevogels stond een lastige wind dwars over het veld. (meer)

Volleybal

Berser/Berkel-Voy: 4-0
Berkel en Rodenrijs - De eerste set begonnen de Berkelaren goed, een goede pass, set up en aanval zorgden ervoor dat Berser/Berkel binnen korte tijd een ruime voorsprong had. Die werd heel de set goed vast gehouden. 25-18. De tweede set werd een 25-22 overwinning. (meer)

Wielrennen

Airport Trophy
Lansingerland/Rotterdam - In de wedstrijd voor de Airport Trophy nam Pedaalridder Marijn Olsthoorn uit Berkel en Rodenrijs het initiatief om naar de koploper toe te rijden, maar helaas werd hij 400 meter voor de streep weer terug gepakt door het peloton. Marijn bevestigde daarmee een karakterrenner te zijn; zijn clubgenoot Gido Windmeijer werd 15de. Bij de Jeugd legde Leon Hofman beslag op een mooie 3de plaats. Zijn zusje Merel kwam uit in cat.1 en behaalde vanuit een massasprint een geweldige 5de plaats. Janninck Lensinck uit Pijnacker werd 13de .

Atletiek

Kievitennieuws
Bleiswijk - Na haar tegenvallende tijd bij de CPC heeft Julie Beukers een hele mooie prestatie neergezet op de 21,1 km in het Westland. Zaterdag 31 maart werd zij eerste bij de dames in een tijd van 1.31.16. Bij de heren werd Kievitatleet Arjan de Gier tweede in de klasse 35+ in een zeer goede tijd van 1.15.55. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut