Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Hugo Elsing en Meisjes MJ1 pakken de zege

Sportploeg
Meisjes MJ1 van Soccer Boys, geflankeerd door
de broers Dennis en Arless Tjin Asjoe.


Bleiswijk - Badminton stond vrijdagavond centraal tijdens het Sportgala dat de gemeente Bleiswijk jaarlijks organiseert. (meer)

Raad akkoord met voorstel zwembad

Nieuw zwembad Lansingerland
ARTIST IMPRESSION

Lansingerland - In zijn vergadering van 22 maart is de gemeenteraad akkoord gegaan met het ontwerp voor het nieuwe zwembad en de beschikbaarstelling van een krediet daarvoor van
¤ 13.200.000 excl. BTW. (meer)

RTL5 maakt opnamen bij Aphrodite

RTL5
Onder leiding van Jim werkte Manuela een hele
dag mee in de zaak terwijl er volop opnamen werden
gemaakt voor het programma 'Help! Ik krijg een baan.'


Bleiswijk - Iedereen die een leuk verhaal 'van dichtbij' wil meemaken moet zondag 1 april om 16.00 uur de tv afstellen op RTL5. Klaas van der Eerden presenteert op dat tijdstip het programma 'Help! Ik krijg een baan.' (meer)

Steeds minder ruimte voor de melkveehouder

melkkoeien
Melkveehouder Arie Steenwijk heeft het naar zijn
zin op zijn bedrijf, maar raakt steeds meer ingeklemd
tussen mensen en infrastructuur.


Bergschenhoek - Rijdend langs de Boterdorpsweg wapperen tientallen vrolijke rood/witte vlaggetjes op het land waar binnen afzienbare tijd een begin zal worden gemaakt met realisatie van de nieuwe wijk Wilderszijde. (meer)

Kinderdagverblijf De Tovertuin wil graag verder

kinderdagverblijf
De wethouder in gesprek met kinderen en
verontruste ouders.


Lansingerland - Vrijdagochtend 23 maart was het druk in de hal van het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan. Kinderen van kinderdagverblijf De Tovertuin verzamelden zich samen met hun ouders voor de deur van het gebouw, maar de kou bracht hen al snel op het idee de beschutting van de hal op te zoeken . (meer)

Busrit toont glaskracht van Lansingerland

Busrit
De groep die deelnam aan de rondleiding door de
kassengebieden van Lansingerland.


Lansingerland - Na de enkele weken geleden verreden busrit van 3B Wonen langs tal van woonprojecten in Lansingerland pakte LTO Glaskracht afdeling Oostland zaterdagochtend 24 maart het stokje over met een busrit voor bestuurders van de nieuwe gemeente langs de glastuinbouwgebieden in heel Lansingerland. (meer)

Trouwe leden ontvangen presentje

Trouwe leden
De jubilarissen van majorettevereniging Atalanta.

Berkel en Rodenrijs - Afgevaardigde van de KNFM de heer Spijkerman maakte dinsdagavond 20 maart zijn opwachting in zalencentrum Rehoboth. Hij kwam niet met lege handen, want bij majorettevereniging Atalanta bleek iets te vieren. (meer)

De Sterren van het Rode Kruis

rode kruis
De gehuldigde vrijwilligers die aanwezig waren tijdens
de ledenvergadering met v.l.n.r. Bep Berg, Alie Kooy,
Ron van Bekkum, Annie van Leeuwen en Corry Welp.


Lansingerland - De grote zaal van De Leeuwerik was vorige week de locatie waar het Rode Kruis afdeling Lansingerland haar jaarvergadering organiseerde. Die avond werd als nieuw bestuurslid Jan Sieben welkom geheten, tevens coördinator van het vrijwilligerswerk. (meer)

Kinderconcert in Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar heeft Arjan Breukhoven er speciaal voor gekozen om in de concertserie een kinderconcert op te nemen. Op zaterdag 31 maart om 16.00 uur is er in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een kinderconcert speciaal voor kinderen en hun ouders en opa's en oma's, ooms en tantes en alle anderen. (meer)

Geslaagde Nationale Scoutingdag voor Cranenborghgroep

scoutingdag
De kinderen vermaakten zich uitermate goed
bij de Cranenborghgroep.


Bleiswijk - De Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk heeft afgelopen vrijdag en zaterdag, 23 en 24 maart, meegedaan aan de nationale scoutingdag. (meer)

Berkelse Plas verkend door Argonauten

Berkelse plas
Er werden soms halsbrekende toeren uitgehaald op
de boten, maar gelukkig haalde niemand een nat pak.


Berkel en Rodenrijs - Scoutinggroep De Argonauten had zaterdag de primeur door als eerste met twee boten op de zojuist nieuw aangelegde Berkelse Plas te varen. (meer)

Het Wilde Westen bij Scouting Berkel

Het wilden westen
Een wigwam maken valt nog niet mee.

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 24 maart was het open dag bij scouting Olave Sint Clair, de scoutinggroep van Berkel en Rodenrijs. De hele dag stond in het teken van Het Wilde Westen. (meer)

Peuterspeelzalen Bergschenhoek vieren de lente

Peuterspeelzalen
Alle kinderen willen wel een jong beestje aaien,
daar hoef je geen peuter voor te zijn.


Bergschenhoek - Op zaterdag 24 maart vierden peuterspeelzaal Okidoki en peuterspeelzaal de Beestenboemel hun jaarlijkse open dag. Het thema voor dit jaar was de lente. (meer)

Verdachten straatroof opgepakt

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor straatroof. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor twee is een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee door meerdere daders. Het slachtoffer kreeg daarbij ook nog een klap in het gezicht. De volgende dag zagen surveillerende agenten de verdachten voetballen in de omgeving van de Castor. Ze hielden direct de twee verdachten aan en brachten de 16- en 19-jarige jongens uit Berkel en Rodenrijs over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.

Kleuter gewond na valpartij

Bergschenhoek - Een 4-jarigejongetje is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Scholtendreef met z'n fietsje over de kop sloeg. Met ernstig letsel aan zijn hand is het ventje naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht. De moeder was direct bij haar zoontje en door een oud politiemedewerkster werd direct eerste hulp verleend. Zowel de kleuter als zijn driejarig zusje kregen een traumabeertje. De moeder is met haar kind meegegaan naar het ziekenhuis en het zusje is thuis opgevangen door de oud politiemedewerkster totdat de vader thuis was. De gewonde jongen is inmiddels geopereerd.

Woning doorzocht

Berkel en Rodenrijs - Vrijdag 23 maart werd in de namiddag ingebroken in een woning aan de Kerksingel. De woning bleek te zijn doorzocht. Er werden onder andere een mobiele telefoon en twee portemonnees met wat geld uit de woning weggenomen.

Snelheidscontrole Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs - Op het gedeelte van de Klapwijkseweg tussen de Rodenrijseweg en de Oudelandselaan heeft de politie op woensdag 21 maart tussen half tien en elf uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 650 passanten reden er 100 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

Hondenpoep in de Meerpolder (2)

Naar aanleiding van het stukje van Mariska Termoshuizen over hondenpoep in de Meerpolder het volgende. Wij wonen ook heerlijk in de Meerpolder aan het Romenpad maar het lijkt wel of heel Berkel en Rodenrijs zijn hond hier uitlaat. (meer)

Expositie 'Een Volk Komt Thuis'

Bleiswijk - De expositie 'Een Volk Komt Thuis' over de terugkeer van 3,5 miljoen Joden naar Israël in de afgelopen ruim honderd jaar is van 2 tot en met 16 april te zien in Bleiswijk. (meer)

2006, een onzeker jaar voor VluchtelingenWerk 3B

Lansingerland - In haar jaarverslag over 2006 beschrijft VluchtelingenWerk 3B haar activiteiten voor vluchtelingen. Uit het verslag blijkt ook dat er diverse ontwikkelingen gaande waren die invloed hadden op VluchtelingenWerk 3B. (meer)

Kinderconcert in Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Dit jaar heeft Arjan Breukhoven er speciaal voor gekozen om in de concertserie een kinderconcert op te nemen. Op zaterdag 31 maart om 16.00 uur is er in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een kinderconcert speciaal voor kinderen en hun ouders en opa's en oma's, ooms en tantes en alle anderen. (meer)

Kinderkleding-, speelgoed- en babyartikelenbeurs

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 14 april organiseert speel-o-theek De Speelhut een beurs voor de koop én verkoop van tweedehands (merk-)kinderkleding, speelgoed- en babyartikelen in basisschool De Poolster, Esdoornlaan 11-13. (meer)

Kamerkoor Gaudeamus Musica zingt Bach en Mendelssohn

Berkel en Rodenrijs - Op maandag 2 april zal kamerkoor Gaudeamus Musica medewerking verlenen aan een Vesperdienst in de Hervormde Dorpskerk te Berkel en Rodenrijs. (meer)

BleiZo toegelicht in raad

Bleiswijk - De gemeenteraad van Lansingerland kreeg na zijn vergadering op 22 maart een presentatie over de stand van zaken rond het station BleiZo. (meer)

Raad akkoord met voorstel Hoekse Huis

Bergschenhoek - Op 22 maart stemde de gemeenteraad in met het voorstel van het college met betrekking tot het Hoekse Huis Boterdorp in Bergschenhoek. (meer)

Leerlingen De Kring in actie voor Stichting Nadus

Bleiswijk - In februari hebben eerste- en tweedejaars leerlingen van Melanchthon De Kring door middel van verschillende acties geld ingezameld voor de straatkinderen van de Stichting Nadus. (meer)

Sint-Laurenscollege jubileert met concert

Berkel en Rodenrijs - Het in Hillegersberg gevestigde Sint-Laurenscollege organiseert in het kader van haar 40-jarig bestaan op 14 april aanstaande een concert waaraan het Hillegersbergs Mannenkoor en het Internos Mannenkoor medewerking verlenen. (meer)

Berkelse bejaardentocht jubileert

Berkel en Rodenrijs - Het bestuur van het Comité Bejaardentochten vraagt speciale aandacht voor de jaarlijkse collecte van de Berkelse Bejaarden dagtocht. (meer)

Extra krediet voor Landscheidingspark

Lansingerland - De gemeenteraad is op 22 maart akkoord gegaan met een extra krediet van 4 miljoen euro voor de aanleg van overgangen over de HSL in het Landscheidingspark. (meer)

Fietsen met senioren

Bleiswijk - 'Voor de wind, naar beneden en in de zon' is het motto van de drie heren die op 2 april van start gaan voor het fietsseizoen 2007. Samen fietsen met senioren uit Bleiswijk is al jaren een gezellige en actieve activiteit die vanuit De Leeuwerik georganiseerd wordt. (meer)

Aan de slag met midlife problemen

Lansingerland - GGZ Delfland organiseert binnenkort een training bedoeld voor 55-plussers die in hun huidige levensfase psychische problemen ondervinden. (meer)

Trainingen GGZ Delfland

Lansingerland - De afdeling Preventie van GGZ Delfland biedt verschillende trainingen voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen. (meer)

Dementie staat centraal op ledenvergadering Patiënten Vereniging Oostland

Lansingerland - Het thema "'Met mij is niks mis', omgaan met dementie" staat centraal op de Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Oostland (Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp) op donderdag 29 maart. (meer)

Opbrengst collecte Jantje Beton

Bleiswijk - Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk heeft een bedrag van ¤ 1510,- opgehaald voor het jeugdwerk van Jantje Beton. Dat is bijna honderd euro meer dan vorig jaar. (meer)

Bijeenkomst FGB

Zoetermeer- Op maandagavond 26 maart is Henk Vink gastspreker op het maandelijkse open platvorm van de FGB, christen zijn op de werkvloer, afd. Zoetermeer. (meer)

Themabijeenkomst 'Nog één hapje'

Bergschenhoek - De afdeling Jeugdgezondheidszorg van Vierstroomzorgring organiseert voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar op 3 april in het gezondheidscentrum Bergschenhoek, Burg. van Oostenweg 10, de themabijeenkomst 'Nog één hapje'. (meer)

Breien voor Oekraïne

Bergschenhoek - Vorige week heeft de breiclub in de Smitshoek weer twintig schitterende dekens afgeleverd aan de Stichting Armenhulp Oekraïne. Sommige dames breien de lapjes thuis, waarna een groep 55-plussers ze in elkaar naaien. (meer)

Lezen in een Leeskring

Lansingerland - Veel mensen vinden het leuk hun interesse in literatuur en schrijvers te delen met anderen. Samen terugkijken op een gelezen boek werkt stimulerend. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark
Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. Er is geen programma, zodat men in een ontspannen sfeer met elkaar kan praten. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; wo.dag cursussen (zie nieuwsbrief), crea-soos (kaarten maken, 14.00-16.00 uur), biljartles; do.dag (09.15-11.30) workshops, bridgen (13.30-16.30), op de 1e do.dagmiddag van de maand bingo; vr.dag cursussen (zie Heraut), vr.dagmiddag soos. (meer)

Bleiswijk

In a Jazz Tradition
Bleiswijk - Op zaterdag 31 maart heeft In a Jazz Tradition de band Carmen Gomes Inc. op de planken van 't Zeeltje staan. Haar muziek kan het beste omschreven worden als 'Souljazz with a blues flavour'. Het concert begint om 21.00 uur. Dankzij de sponsors is de entree gratis. Het is mogelijk vooraf een tafel te reserveren voor een menu. Het telefoonnummer van 't Zeeltje is 010 - 521 28 12. Zie ook www.inajazztradition.nl. (meer)

Regio

Creatief bij 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Dinsdagsmiddags is er van 14.00 tot 17.00 uur in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs gelegenheid voor creatief handwerk, zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. (meer)

Belangrijkste overwinning van het seizoen voor TOGB

Delft/Berkel en Rodenrijs - De eerste helft van de belangrijke uitwedstrijd van TOGB tegen Delft had de thuisclub het heft in handen, gaf het de aanvallers van TOGB vrijwel geen kans tot scoren en was zelf toch een paar keer gevaarlijk, maar de lat en doelman Roseleur waren zondagmiddag 25 maart een 'sta in de weg' voor de Delftenaren. (meer)

Sportschool Leunis kent z'n kampioenen

Leunis
Actie tijdens de judokampioenschappen van
sportschool Leunis.


Bleiswijk - Eens per jaar meten de leerlingen van sportschool Leunis onderling hun krachten in de jaarlijkse judokampioenschappen in sporthal Rijneveen. (meer)

Druk en spanning voor kampioenschap speelden de hoofdrol

Dames voetbal CVV Berkel
De voetbalsters van Sleeuwijk gingen voor de
punten en stelden het kampioensfeest van de dames
van Berkel uit.


Berkel en Rodenrijs - Goed, ze zijn zaterdag nog geen kampioen geworden, het eerste damesteam van CVV Berkel, maar ze hadden toch wel wat meer belangstelling verdiend. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekend

Zaterdag:
Berkel - JAC (vr.) 14.30 uur
Soccer Boys - Schoonhoven 14.30 uur

Zondag:
Soccer Boys - Gr. Willem2 Vac. 14.00 uur

Paardenshow: 'Wie is er bang in het donker?'

Bleiswijk - Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april wordt er op Stichting Manege Hillegersberg aan Bosweg 10 te Bergschenhoek een grote paardenshow met als titel 'Wie is er bang in het donker?' opgevoerd. (meer)

Kampioenen bij Schietvereniging Wilhelm Tell

Wilhelm Tell
De beste schutters van 2006 werden gehuldigd.

Bergschenhoek - Schietvereniging Wilhelm Tell hield op woensdag 21 maart haar jaarlijkse ledenvergadering in het Berghonk te Bergschenhoek. Er was weer een goede opkomst; 27 van de 50 leden woonden de vergadering bij. (meer)

RWC Ahoy presenteert Eliteteam

RWC Ahoy
Het sterke team van RWC Ahoy samen met
de begeleiders presenteert zich.


Berkel en Rodenrijs - Met taart, heel veel bezoekers en een trotse voorzitter Hans van 't Houdt presenteerde RWC Ahoy vorige week haar elite/belofteteam 2007. (meer)

Bovenste tree voor Lisa en Michel

NK skieen
De kampioenen samen op het hoogste schavot.

Bergschenhoek - De Nederlandse Ski Vereniging en Skicentrum Bergschenhoek kunnen terugzien op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap alpine skiën op de baan. (meer)

Seizoensopening Outdoor Valley

Bergschenhoek - Op zondag 1 april zal Outdoor Valley het outdoor seizoen officieel openen. De seizoensopening gaat van start om 11.00 uur en zal doorgaan tot 17.00 uur op het terrein van Outdoor Valley aan de Hoeksekade. De seizoensopening is voor iedereen die van sporten houdt. (meer)

Gymnastiek

Peutergym
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 13 april start een cursus peutergym in de Sterrenhal aan de Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Volleybal

Berser/Berkel-Nivoc'72: 3-2
Berkel en Rodenrijs - Dat de mannen van Berkel op scherp waren gezet na de verloren eerste set bleek wel in de tweede set. De passing verliep beter en de aanvallers wisten regelmatig met scherpe aanvallen de verdediging van Nivoc te tarten. (meer)

Handbal

Unitas-TOGB: 23-32 (d)
Berkel en Rodenrijs - Zondag 18 maart moesten de dames van TOGB tegen Unitas in Maassluis. (meer)

Wandelen

Nordic Walking.
Lansingerland - Martin den Otter, INWA instructeur start met nieuwe kennismakingslessen en cursussen Nordic Walking. Er zijn kennismakingslessen op donderdag 5 of 12 april 09.30 uur en 19.00 uur en op zaterdag 7 of 14 april 10.45 uur. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Royal Dreef-Raedthuys 5-4
Diamond 1-Ackerfietje 1 2-7
Ackerfietje 2-Carambole 3 5-4
Raedthuys-Moordrecht 5-2

Turnen

Turncompetitie Omnisport
Berkel en Rodenrijs - Op 17 maart was het in de Turncompetitie de beurt aan de turnsters van Omnisport die uitkomen in nivo 11 tot 13. De verschillen bleken onderling heel klein te zijn na de eerste wedstrijd. Joline Rodenburg mocht de 3e plaats delen met Omnisport collega Daniek Haesakkers. (meer)

Voetbal

Schiebroek-CVV Berkel: 0-2
Berkel en Rodenrijs - In het begin van de belangrijke wedstrijd tegen Schiebroek had CVV Berkel moeite om de juiste organisatie neer te zetten. Schiebroek speelde met twee spitsen en het was een tijdlang niet duidelijk wie gekoppeld moest worden aan deze spitsen. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de landelijke selectiewedstrijden in Berghem plaatste Leon Hofman zich op een verdienstelijke 9de plaats en verzekerde zich daarmee van deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Tijdens het Rotterdams Kampioenschap behaalde Leon een prachtige 2de plaats. Daniëlle Heinsbroek werd bij de meisjes 7de en mag ook naar het NK. Haar clubgenoot Nicky Gieskens werd 19de . (meer)

Hockey

HBR-HVB: 16-0
Berkel en Rodenrijs - Een wedstrijd die altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld, de streekderby tussen de heren van HBR en de heren van Bleiswijk. (meer)

Badminton

Nerash-SOVB: 1-7
Bergschenhoek - NERASH team 3, dat uitkomt in klasse F, afdeling 45, ontving op zaterdag 17 maart SOVB 2 uit Heenvliet. Na de singles keek NERASH 3 tegen een stand aan van 1-3. Sander van Nikkelen Kuijper, Esmee van den Hoek en Emilia van Dam waren niet opgewassen tegen de duidelijk sterkere tegenstander en verloren hun wedstrijd in twee sets. Ramon de Koster wist met veel inzet wel te winnen met de setstanden 19-21, 21-19 en 21-16.
De daarna gespeelde gemengd dubbels, jongens dubbel en meisjes dubbel gingen ook verloren. Hierdoor werd de eindstand 1-7 in het voordeel van SOVB 2.

Basketbal

Informatique-Squirrels-Punch: 76-46
Berkel en Rodenrijs - Tegen het studententeam van Delft hadden de Berkelse basketballers weinig tegenstand. In het eerste kwart kon Squirrels vrijuit spelen. Met name Rohan Akkermans en Micha Ligtvoet scoorden er op los. Beiden 7 punten in dit kwart, genoeg voor een ruime voorsprong van 20-10. Ook het tweede kwart werd gewonnen, zodat men met een ruststand van 13 punten verschil kon gaan rusten, 39-26. Na de thee kwam Punch nog gevaarlijk dichtbij. De Delftenaren scoorden de eerste 6 punten van de helft. Met een verschil van slechts 7 punten bracht Quintus Zuurmond met een 3-punter weer rust in de Berkelse gelederen. Hoogtepunt van de wedstrijd was het vierde kwart. In 9 minuten tijd kwamen de gasten welgeteld tot maar 1 score. Suirrels scoorde echter in hoog tempo door. Junior Jeroen van Winden en alweer Micha Ligtvoet zorgden dat Punch met verlies kon afreizen. Zaterdag speelt Squirrels de belangrijke uitwedstrijd tegen Leiderdorp.

Tafeltennis

Docos-TOGB: 4-6 (d)
Berkel en Rodenrijs - Door de winst in Leiden neemt het eerste damesteam van TOGB meer afstand op hekkensluiter Docos. Anissa Schoonbrood won solide drie wedstrijden. Maaike Dekkers pakte moeizaam twee punten. Merel Broers behaalde haar eerste winstpartij in de eerste divisie. Er had zelfs nog meer in gezeten voor de vijftienjarige Berkelse als ze in de tweede wedstrijd de rust had weten te bewaren. De thuiswedstrijd ging overigens enkele maanden geleden ook met 6-4 naar de Berkelse formatie.
Zaterdag speelt TOGB thuis tegen het Veenendaalse SKF. Eerder werd het in Veenendaal 6-4 voor SKF.

Atletiek

Kieviten langeafstandsloop
Bleiswijk - Als voorbereiding op de Marathon van Rotterdam was zondag de 35 kilometer aan de beurt. Voor de aspirant-Marathonners de ultieme test of de botjes, peesjes, maag en ademhaling de uitdaging aan konden. Na de start volgden de lopers de zeven verschillende Rotte-rondjes van 5 km, die op het pad waren uit gepijld door de wedstrijdcommissie. Onder leiding van locomotief Paul Heijnen werd een straf tempo in een middengroep gevoerd, terwijl Tim Bosman zijn eigen sneltrein vormde. Door het behaaglijk geworden weer liep ieder zijn of haar rondjes, of zelfs meer rondjes dan misschien van tevoren ingepland. Door de klok kon ieder goed inschatten of zijn geplande Marathontijd mogelijk lijkt en welke pijngrens daarbij hoort. Van de sportdrank bij de drank- en bemoedigingspost werd dankbaar gebruik gemaakt. Informatie: www.dekieviten.nl.

De golfbaan als oase in de natuur

Golfbaan
Er werd een inventarisatie gemaakt van
voorkomende dieren en voorkomend groen.


Bergschenhoek - Met 69 soorten broedvogels, 18 soorten vlinders, 12 soorten zoogdieren en met vele soorten mossen, korstmossen, paddenstoelen, bomen, struiken en vaste planten mag golfbaan De Rottebergen aan de Rottebandreef in het Recreatieschap Rottemeren zeker tot een oase in een natuurgebied worden gerekend. (meer)

Succesvol benefietdiner voor Ronald McDonald Huizen

bennefietdiner
De cheque wordt overhandigd.

Bleiswijk - Het Benefietdiner van The Greenery dat vorige week plaatsvond, was een succes. (meer)

Hans Wiebes heeft hart voor Greenpeace

Wiebes
Bleiswijker Hans Wiebes zet zich bestuurlijk
in voor Greenpeace.


Bleiswijk - Anderhalf jaar geleden trad Hans Wiebes toe als lid van het landelijk bestuur van Greenpeace. Na jarenlang actief lid geweest te zijn van zowel het Rotterdamse als het landelijk bestuur van de Dierenbescherming verzette hij de bakens. (meer)

Gratis pannenkoeken verdiend met een schilderij

pannekoeken
De eerste gratis pannenkoek mag Maaike zelf in de
keuken van het restaurant bakken, terzijde gestaan
door zusje Lotte (5) en eigenaar Joost Suijten.


Kruisweg/Bleiswijk - Stralen deed ze: de 8-jarige Maaike Hidding uit Waddinxveen. Dat was niet ten onrechte, want ze was de gelukkige prijswinnaar van maar liefst 26 smakelijke pannenkoeken. (meer)

Anthura BV verrast met FloraHolland Award

<br />
<i>Voor het eerst werd een FloraHolland Award <br />
uitgereikt aan een veredelaar. Een erkenning van <br />
jarenlang veredelen, aldus Eveliene Hartmanns en <br />
Richard Smit.</i><br />
<br />
Bleiswijk - Tijdens de prijzenregen van FloraHolland viel ook Anthura BV dit jaar in de prijzen. Een deskundige jury besloot de Anthurium Sierra in de productgroep kamer- en tuinplanten een Award toe te kennen in de categorie 'geslaagde marktintroductie'. (meer)

Platencontract voor Bleiswijkse dj's

platencontract
Michael (links) en Jeroen met hun eerste cd.

Bleiswijk - Jeroen Kühbach (24) en Michael de Kooter (21) hebben het voor elkaar; de twee Bleiswijkse dj's hebben een platencontract getekend en aan het eind van de maand kan iedereen hun product zowel beluisteren als kopen bij elke Free Record Shop. (meer)

Brand trekt veel bekijks

Brand
De brand bleek al snel onder controle.

Berkel en Rodenrijs - Grote zwarte rookwolken waren donderdagmiddag tot in de verre omtrek te zien. (meer)

Stemmers gemeentewapen kiezen variant 1

Gemeente wapen
De keuze lijkt te vallen op variant A1, het wapen
waarin delen (zoals de ruit en de ster) uit de
gemeentewapens van de voormalige 3B-gemeenten zijn
opgenomen.


Lansingerland - Bijna 400 inwoners van Lansingerland hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun voorkeur uit te spreken voor een gemeentewapen voor de nieuwe gemeente. (meer)

Vrouw gewond na aanrijding

Berkel en Rodenrijs - Maandagmiddag werd op het kruispunt Rodenrijseweg/Herenstraat een 36-jarige vrouw aangereden door een auto. (meer)

Oefening hulpdiensten: Ernstige aanrijding stremt alle verkeer

Oefening
Tijdens de oefening was een team van 90 mensen
in de weer om alles vlot te laten verlopen.


Bleiswijk - Veel sirenes, bloed en materiële schade, heel veel helpende handen en op de N209 veel kijkers die met matige snelheid passeren. Donderdag 15 maart rond de klok van zevenen is het goed mis op het veilingterrein aan de Klappolder. (meer)

Wijziging collecte Jeugdfestival

Berkel en Rodenrijs - Vorige week stond in De Heraut de aankondiging van de collecteweek ten behoeve van het Jeugdfestival 2007 die in de week van 2 april t/m 9 april gehouden zou worden. Deze informatie blijkt niet correct te zijn. (meer)

Openbaar Vervoer in stadsregio Rotterdam goed gewaardeerd

Lansingerland - Reizigers waarderen het openbaar vervoer in de stadsregio goed. Aldus een persbericht van de stadsregio Rotterdam op 13 maart. Ze zijn tevreden over kwaliteit en service. (meer)

Daltonscholen zetten de deuren open

Daltonscholen
Een leerling van groep 8 begeleidde de bezoeker
door de school.


Lansingerland - De drie Daltonscholen van Lansingerland liggen goed verdeeld; elke kern telt een Daltonbasisschool, dus wie er voor kiest zijn of haar kind een Daltonschool te laten bezoeken kan daar altijd in de nabijheid terecht. (meer)

Klimaatverandering

Klimaatverandering
Het Hoogheemraadschap heeft de zorg voor dijken en
het water. Het is belast met de zorg voor droge voeten en
schoon water.


Bergschenhoek - Met enkele fragmenten uit de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore opende men maandag 12 maart de informatieavond over klimaatverandering in Het Baken te Bergschenhoek. (meer)

Open huis bij beeldend kunstenaar Diny Pijpers

Open huis
Diny Pijpers zorgt altijd dat er herkenbare elementen
in haar beeldhouwwerk zitten. De rest kan dan worden
ingevuld door de kijker. 'Die moet ook creatief zijn. Ik
hou er niet van als iets zo is voorgekauwd dat er niets
overblijft om zelf te bedenken.'


Bergschenhoek - Beeldend kunstenaar Diny Pijpers uit Bergschenhoek houdt volgende week open huis. Op vrijdag en zaterdag 30 en 31 maart zijn belangstellenden tussen 13.00 en 19.00 uur welkom op de Van Vredenburchlaan 73 te Bergschenhoek om haar beeldencollectie te bewonderen en eventueel werken van haar over te nemen. (meer)

Thema: veilig op pad met de rollator

Laat je ouders
Lansingerland sluit aan bij de landelijke actie
'Laat je ouders niet vallen'.


Lansingerland - Er zijn al heel wat activiteiten voor senioren in Lansingerland, maar toch ziet men nog steeds mogelijkheden daar nieuwe activiteiten aan toe te voegen. (meer)

In a Jazz Tradition presenteert Carmen Gomes Inc.

In a Jazz tradition
De band Carmen Gomes Inc.: souljazz met
een vleugje blues.


Bleiswijk - Zaterdag 31 maart heeft In a Jazz Tradition de band Carmen Gomes Inc. op de planken van 't Zeeltje staan. Haar muziek kan het beste omschreven worden als 'Souljazz with a blues flavour'. Het concert begint om 21.00 uur. (meer)

Meester en juffendag op obs Groenehoek

meesters en juffendag
De kinderen werken samen aan een
groepswerkstuk.


Bergschenhoek - Op woensdag 14 maart vierden op de Nationale Daltondag alle meesters en juffen van de openbare basisschool Groenehoek hun verjaardag. (meer)

'Denk na wat je doet'

Denkje na wat je doet
De aarde is de moeite waard om zuinig op te zijn.
Denk daarom na wat je doet. En dat geldt uiteraard
niet alleen voor kinderen.


Bergschenhoek - In het Baken werd op biddag, woensdag 14 maart, in de middag een speciale bijeenkomst gehouden voor de basisschoolkinderen. (meer)

Lunch met de bouwers in de polder

Lunch met bouwers
De bouwers genoten van de lunch in de polder.

Berkel en Rodenrijs - In de polder van Rodenrijs wordt hard gewerkt; daar verschijnt langzaam maar zeker de eerste locatie op een nieuw bedrijventerrein. (meer)

Cranenborghgroep houdt open dag

Cranenborghgroep
De Scouting biedt sport en spel, maar de
Zeeverkenners leren naast het varen bijvoorbeeld
ook koken.


Bleiswijk - Op zaterdag 24 maart vindt de jaarlijks terugkerende Nationale Scoutingdag plaats. Overal in Nederland worden er dan activiteiten georganiseerd om Scouting in het nieuws te brengen. (meer)

Concert in De Bron

Concert de Bron
Het Berkelse koor Dominica zal ook van
zich laten horen.


Berkel en Rodenrijs - Op 31 maart wordt er een concert gegeven in de Bron, Rodenrijseweg 97. Het koor 'Coram Deo uit Capelle aan de IJssel, het kinderkoor Immanuel en het gemengd koor Dominica uit Berkel en Rodenrijs presenteren een gezamenlijk avondprogramma. (meer)

Berichten uit Zuid-Afrika

Berichten uit Afrika
Aan het werk in Zuid-Afrika.

Lansingerland - Vier jongeren uit Lansingerland volgen een zes maanden durende zendings- en evangelisatietraining in Zuid-Afrika. (meer)

Eerste paal de grond in voor De Waarden

Eerste paal
De geslaagde heiklus, gade geslagen door de
toekomstige bewoners en bouwers, was een felicitatie
waard.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Jan den Uil had er dinsdagmiddag 13 maart duidelijk schik in toen hij, onder het toeziend oog van ontwikkelingsmanager Menno Stok, voor de eerste keer in zijn functie als wethouder (volkshuisvesting) van Lansingerland een officiële eerste paal mocht slaan. (meer)

Fysiokids breidt uit met meetspreekuur voor baby's

Meten is weten
De schedelmeting doet geen pijn en is niet
vervelend voor de baby.


Lansingerland - Fysiokids, de fysiotherapiepraktijk speciaal voor kinderen van 0 tot 18 jaar in heel Lansingerland, is sinds kort uitgebreid met een meetspreekuur voor baby's met een scheve of afgeplatte schedel. (meer)

Engels in de praktijk

Engels in praktijk
Can I get that shirt please?

Bleiswijk - Hoe vraag ik de weg in het Engels en hoe maak ik duidelijk dat ik een trui uit de etalage graag even wil aanpassen om hem vervolgens te kunnen kopen? (meer)

Succesvolle beurs vraagt om herhaling

Beurs
Er werd heel wat gesnuffeld en gekocht tijdens
de eerste Zuid-Hollandbeurs in Rehoboth.


Berkel en Rodenrijs - Het was een eerste keer, maar meteen al vanaf de opening stroomde het belangstellende publiek zaterdagochtend de grote zaal van Rehoboth in om een kijkje te nemen op de Zuid-Holland beurs. (meer)

Volle zaal voor 'Rare gevallen'

Volle zaal
Het aanstaande huwelijk van Linda de Jong
zorgde voor heel wat consternatie op toneel.


Berkel en Rodenrijs - Zowel vrijdag als zaterdag kwamen heel wat belangstellenden genieten van de klucht die toneelvereniging 't Foetligt presenteerde in de grote zaal van Rehoboth. (meer)

Erkenning voor vakmanschap

Erkenning
Aad Bik in zijn Hoekse zaak, waar een herstelde
herenschoen meedeed voor de prijs.


Bergschenhoek - Aad Bik, al vele jaren de vertrouwde Hoekse vakman als het gaat om het herstellen van schoeisel, heeft een bronzen onderscheiding ontvangen voor zijn werk. (meer)

Waanzin presenteert de musical Bye Bye Birdie

Waanzin
Bye Bye Birdie is een vrolijke musical en brengt
een typisch jaren zestig verhaal.Zoetermeer - Op zaterdag 24 en zondag 25 maart speelt Waanzin Theaterproducties de musical Bye Bye Birdie in de Grote Zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. (meer)

Kleuters PJF ontmoeten de brandweer

Kleuters PJF
Berkel en Rodenrijs - Voor het thema Brandweer gingen de kleuters van groep 1A van de Prins Johan Friso school op bezoek bij de nieuwe brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Duizend euro voor MCC Bleiswijk

Duizend Euro
Super mini Vincent van Dijk (7) op zijn crossbrommer
samen met voorzitter Leo Krijgsman op het terrein van
MCC Bleiswijk. Met de 'cheque' van de kledingbeurs in de
vorm van een beertje aan een parachute.


Bleiswijk - Tijdens één van de vorig jaar gehouden Kledingbeurzen in Bleiswijk in het Sport & Recreatiecentrum werd weer heel wat geld opgehaald dat een bestemming krijgt voor een goed doel. (meer)

Winkeldiefstal

Berkel en Rodenrijs - Een 48-jarige inwoonster van Berkel en Rodenrijs werd vrijdagochtend 16 maart betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had een aantal broden niet afgerekend. Zij verklaarde dat zij de broden, die in haar tas zaten, vergeten was te betalen.

Aanhouding jongeren

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagavond 17 maart werden vier Berkelse jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar door de politie aangehouden, omdat zij op het station Rodenrijs van RandstadRail niet wilden meewerken aan een controle door RET-personeel.

Teveel gedronken

Bergschenhoek - Op het Sporthoekpad werd in de nacht van woensdag op donderdag een 63-jarige bestuurder van een auto uit Bergschenhoek staande gehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben.

Controle Arbeids- en Vreemdelingenwet

Lansingerland - Het Westlands Interventieteam (WIT) van de politie en de Vreemdelingendienst heeft op zaterdag 17 maart bij diverse bedrijven in Lansingerland personeelscontroles gehouden. Eerst werd om 8.45 uur een bedrijf aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs aangedaan, waar drie personen geen ID-bewijs bij zich hadden. Zij kregen een bekeuring. De papieren van het overige personeel bleek in orde te zijn.
Vervolgens ging men naar de Groendalseweg in Bleiswijk waar in een kas van een bedrijf een persoon werd aangetroffen die al een half jaar in de WW zat. Zijn gegevens zijn doorgegeven aan de sociale dienst.
Tot slot kwam men bij een bedrijf aan de Anth. Lionweg waar in een bedrijf drie personen geen ID-bewijs bij zich hadden en één persoon die arbeidsongeschikt was werkzaam was. Ook bleken er twee zwart aan het werk te zijn.

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op dinsdag 13 maart het verkeer op de Noordeindseweg op snelheid gecontroleerd. Van de 561 bestuurders die tussen 12.30 en 13.30 uur passeerden reden er 53 te hard, waarvan de hoogst gemeten snelheid 77 km per uur was. Er gold op dat moment een maximum snelheid van 30 km per uur omdat er aan de weg werd gewerkt.
Korte tijd later, tussen 13.45 en 14.45 uur werd er opnieuw gecontroleerd. Van de 545 passanten reden er dit keer 87 te hard; de hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur.

Snelheidscontrole Edisonlaan

Bleiswijk - Op dinsdag 13 maart werd op de Edisonlaan tussen 11.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 110 passanten reden er 15 te hard; de hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Controle op dragen gordel

Bergschenhoek - Op de Boterdorpseweg werd op maandag 12 maart een controle gehouden die vooral gericht was op het dragen van de veiligheidsgordel. Botsproeven hebben onlangs weer uitgewezen dat door het niet dragen van een gordel de kans dat men bij een aanrijding gelanceerd wordt erg groot is. Het dragen van een gordel is daarom van levensbelang. De controle werd gehouden tussen 11.00 en 12.00 uur. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal. Daarnaast werden er ook nog veel waarschuwingen gegeven voor het rijden met een kapot achterlicht etc.
Op vrijdag 16 maart werd op dezelfde locatie opnieuw gecontroleerd, waarbij ook aandacht was voor het bellen tijdens rijden. Negen bestuurders kregen een bekeuring.

Alzheimercafé Lansingerland

Lansingerland - Woensdag 21 maart is er het Alzheimercafé Lansingerland weer geopend in dienstencentrum Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. Het onderwerp is dit keer 'Dementie verandert de relatie'. (meer)

Een paleisje op Het Hoge Land

Een Paleisje
De meegekomen kinderen vonden al snel hun
plekje.


Berkel en Rodenrijs - Na Bergschenhoek (Julianalaan) is nu ook Berkel en Rodenrijs een paleisje rijker. Zaterdag opende Kinderdagverblijf Het Paleisje de deuren op sportpark Het Hoge Land. (meer)

Sport en spel voor kinderen met een verstandelijke beperking

sport en spel
De kinderen maken kennis met allerlei leuke
spelletjes.


Bergschenhoek - Bij sportvereniging Doto kunnen kinderen met een verstandelijke beperking terecht voor sport- en spelactiviteiten. (meer)

Een mentor helpt je een handje

een mentor
Carien van Nierop samen met mentor Ab Horneman
in De Rustenburg.


Lansingerland - Het zal je maar gebeuren. Je bent oud en ziek en zowel lichamelijk als geestelijk ga je steeds verder achteruit. Je hebt alleen nog een oude neef, maar die woont ver weg en is moeilijk ter been. Je staat er dus eigenlijk alleen voor. (meer)

Soccer Boys is volop in beweging

Soccer boys
Onder leiding van Jan de Jong wordt begonnen
met een voetbalschool.


Bleiswijk - Voetbalvereniging Soccer Boys heeft grote plannen voor de toekomst. Naast de al enkele jaren op financieel en praktisch gebied actieve 'Vriendenclub van Soccer Boys' wordt woensdag 28 maart de oprichtingsavond gehouden van de Stichting Business Vrienden van Soccer Boys. (meer)

Bestuur zwicht voor financiële gevolgen tussentijds vertrek trainer Jol

Berkel en Rodenrijs - In een brief aan de leden heeft het bestuur van voetbalvereniging CVV Berkel excuses aangeboden voor de onzorgvuldigheid waarmee gehandeld is ten aanzien van het al dan niet aanblijven van trainer Dick Jol. (meer)

NK alpine skiën op de baan

Bergschenhoek - Zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseert de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met Skicentrum Bergschenhoek de Nederlandse kampioenschappen alpine skiën op de baan. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekend

Zaterdag:
BVCB - RCL 15.00 uur
Schiebroek - Berkel 15.00 uur
Berkel Da1 - Sleeuwijk 15.00 uur
Linschoten - Soccer Boys

Zondag:
Delft - TOGB
Soccer Boys is vrij

Badmintontoppers present tijdens Sportgala 2007

badmintontopper
De broers Tjin Asjoe verzorgen samen een deel
van de sportieve avond.


Bleiswijk - Elk jaar organiseert de gemeente Bleiswijk een sportgala. Vrijdagavond 23 maart zal Rijneveen de hele avond in het teken staan van topsport. (meer)

Team Voorwinden stelt zich voor

Team Voorwinden
Het complete Team Voorwinden-Brouwer KTM met
v.l.n.r. monteur Dennis van den Eng, Kris en Maik
Voorwinden en Pascal Brons.


Berkel en Rodenrijs - Het Team Voorwinden stond zondag 18 maart aan de start van de eerste wedstrijd van het Jumbo Open Nederlandse Kampioenschap (ONK). (meer)

Zeilen

Zeilseizoen begint met opfriscursus
Lansingerland/Zoetermeer - Het nieuwe zeilseizoen gaat binnenkort weer losbarsten. De wedstrijdregels even opfrissen of voor de aankomende wedstrijdzeilers een heldere uitleg krijgen over de regels, dat is het hoofdbestanddeel van de cursus die de Zoetermeerse Watersport Vereniging aanbiedt op vrijdagavond 23 maart van 20.00 uur tot 22.30 uur (deur open vanaf 19.30 uur) in het clubgebouw van WSV Noord-AA in Zoetermeer aan het Langeland 2. Voor leden van de vereniging is deelname gratis en voor niet-leden ¤ 2,50. p.p. Men kan zich opgeven tot en met vrijdag 23 maart 12.00 uur door een email met naam telefoonnummer en het aantal personen te sturen naar pr@zwvnoord-aa.nl. Er is beperkte inschrijving mogelijk. Vol = Vol

Biljarten

Uitslagen competitie
Dikke Mug-Raedthuys 9-0
Vierkantje-Katpolder 2 7-2
Raedthuys-Rust Wat 3 4-5
Ackerfietje 1-Carambole 4 9-0
East End-Raedthuys 7-0
Carambole 1-Ackerfietje 2 2-7

Voetbal

Berkel-VVOR: 1-1
Berkel en Rodenrijs - Op sportpark Het Hoge Land speelde Berkel zaterdag een oefenduel tegen VVOR. Deze ploeg speelt bovenin de derde klasse en maakt kans op directe promotie. (meer)

Atletiek

Trainingsloop de Kieviten
Bleiswijk - Zondag 25 maart organiseert de marathongroep in samenwerking met de wedstrijdcommissie van Trim- en Atletiekvereniging De Kieviten de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. (meer)

Tafeltennis

Taverzo-TOGB: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 8-2 verloren van titelkandidaat Taverzo 3. In Zoetermeer zorgden Lennard Overdevest en Dennis van Rutten elk met één winstpartij voor de punten. (meer)

Hockey

Bommelerwaard-HBR: 0-7
Berkel en Rodenrijs - Al na 20 seconden was het Martijn Luger die via een scoop van Mark de Rijke het doel wist te vinden, 0-1. Door een strafcorner van HBR wist aanvoerder Mark de Rijke de 0-2 op het scorebord te krijgen. (meer)

Badminton

Nerash-BC Zigo: 6-2
Bergschenhoek - Zaterdag 17 maart werd door NERASH de 4e wedstrijd van de jeugdcompetitie badminton gespeeld. NERASH team 1 speelde tegen BC Zigo uit Alphen aan de Rijn. (meer)

Handbal

Kennismaken met TOGB Handbal en Tennis
Berkel en Rodenrijs - Bij TOGB Handbal en Tennis is er op woensdagmiddag 4 april
gelegenheid om kennis te maken met Handbal en Tennis. (meer)

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Veel storm en regen trotseerde de jeugd tijdens de afsluitingswedstrijd van de voorjaarscompetitie en met mooie resultaten. Leon Hofman uit Bleiswijk legde beslag op een tweede plaats. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Aanmelden viscursus
Berkel en Rodenrijs - Voor de jeugd van 8 tot 13 jaar zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de viscursus die hengelsportvereniging De Ruischvoorn dit voorjaar organiseert. De cursus begint op 18 april op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur (in totaal zes keer) en één vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Aanmelding/informatie: Wilma v.d. Bulk, tel. 010 - 511 51 30. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag is er prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78.
(meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 24 maart a.s. wordt in het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, weer een ruil- en verzamelbeurs gehouden. (meer)

Regio

Bijeenkomst Kids for Animals 3bhoek
Lansingerland - Leden en niet-leden van de Kids for Animals (KFA) in Lansingerland kunnen zich nog tot en met zaterdag 24 maart opgeven voor de tweede creaochtend van de jeugdafdeling van de Dierenbescherming op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 12.00 uur. (meer)

Uitslag kwartfinale Voorleeswedstrijd

Zoetermeer/Lansingerland - Op woensdag 14 maart werd de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden in het CKC-gebouw in Zoetermeer. De Voorleeswedstrijd bestaat uit een aantal rondes. (meer)

Minder afval, minder kosten

Lansingerland - Bedrijven die in de praktijk minder afval aanbieden aan Irado dan in hun contract is opgenomen, krijgen een korting op de heffing die zij voor de afvalverwerking moeten betalen. (meer)

Collecte Jantje Beton succes voor Argonauten

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Vorige week hebben de leden van Scouting De Argonauten met veel enthousiasme gecollecteerd voor Jantje Beton. In Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek werd in de toegewezen straten een bedrag van ¤ 3.646,- opgehaald. (meer)

Een nieuwe woonwijk onder aanvliegroute Rotterdam Airport

Bergschenhoek - De bouwlocatie Wilderszijde wordt begrensd door de Wildersekade, de Schiebroekseweg de Boterdorpseweg en de HSL-lijn. Deze nieuwe wijk in Bergschenhoek zou oorspronkelijk 1250 woningen tellen en groenvoorzieningen met onder meer een recreatieplas. (meer)

Ontwikkeling bedrijvenpark Oudeland op schema

Berkel en Rodenrijs - De ontwikkeling van het bedrijvenpark Oudeland ligt op schema. Aldus de gemeente in een presentatie van projectleider Theo Bentvelsen, gegeven in de vergadering van de commissie Wonen en Werken op 13 maart. (meer)

Laatste oproep voor gastgezinnen

Berkel en Rodenrijs - Europa Kinderhulp is op zoek naar de laatste gastgezinnen die deze zomer een kansarm kind uit een achterstandswijk voor even uit zijn dagelijkse sleur van ellende willen halen. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar, die hier in de zomer drie weken verblijven bij een gastgezin. (meer)

Lions Geraniummarkt

Lansingerland - Sinds bijna 20 jaar houden de Lionsclubs van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk op de eerste zaterdag van mei een geraniummarkt. (meer)

Gemeenteraad heeft toch vragen genoeg

Lansingerland - Inderdaad, een beleidsarme begroting en het is een compliment waard dat het college van burgemeester en wethouders die zo snel na de start van de nieuwe gemeente Lansingerland sluitend kunnen presenteren. (meer)

Bijeenkomst FGB

Zoetermeer- Op maandagavond 26 maart is Henk Vink gastspreker op het maandelijkse open platvorm van de FGB, christen zijn op de werkvloer, afd. Zoetermeer. (meer)

Nationale Boomplantdag

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 21 maart (vandaag) is het Nationale Boomplantdag. Ook in Berkel en Rodenrijs worden bomen geplant. Op bedrijventerrein Berkelse Poort zal tijdens een officieel gedeelte om half vier de eerste schop voor de aanplant van een aantal bomen de grond in gaan, waarbij belangstellenden van harte worden uitgenodigd.

Gratis OV-reisplanner voor bedrijven

Zuid-Holland - Bedrijven in Zuid-Holland die veel bezoekers ontvangen en een on-line reisadvies willen geven naar hun bezoekadres, kunnen één jaar lang gratis een eigen OV-reisplanner op hun website krijgen. (meer)

Passie en Pasen Zangavond

Bleiswijk - Mede op verzoek van enkele leden van het mannenkoor HCM wordt er onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde gemeente te Bleiswijk op vrijdagavond 30 maart een passie- en paaszangavond georganiseerd in de Hervormde Dorspkerk te Bleiswijk. (meer)

Museum Bleiswijk gaat verhuizen

Bleiswijk - De Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk gaat half april verhuizen naar het pand Dorpsstraat 7, het nieuwe Sociaal-Cultureel Centrum (SCC) in Bleiswijk. In verband met de verhuisactiviteiten en het opzetten van een nieuwe tentoonstelling is het
museum gesloten van donderdag 22 maart tot 8 juni. De officiële opening van het SCC vindt plaats op zaterdag 9 juni a.s. Het nieuwe adres van het museum Bleiswijk is: Dorpsstraat 7, 2665 BG Bleiswijk, tel. 010 - 524 93 52, E-mail: ovmb.bleiswijk@planet.nl.

Workshop 'Opgeruimd organizing'

Bleiswijk - De Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Bleiswijk organiseert een workshop 'Opgeruimd organizing' in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. In drie middagen krijgen de deelnemers praktische tips om op te ruimen. (meer)

Open dag bij Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs- Op zaterdag 24 maart organiseert Scouting Berkel van 11.00 tot 14.00 uur een open dag. (meer)

Themabijeenkomst 'Nog één hapje'

Bergschenhoek - De afdeling Jeugdgezondheidszorg van Vierstroomzorgring organiseert voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar op 3 april in het gezondheidscentrum Bergschenhoek, Burg. van Oostenweg 10, de themabijeenkomst 'Nog één hapje'. (meer)

Eerste hulp aan kinderen

Berkel en Rodenrijs - Vierstroomzorgring organiseert donderdagavond 12 april van 19.30 tot 22.00 uur de cursus Eerste hulp aan kinderen. Deze cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. (meer)

Breigroep De Leeuwerik

Bleiswijk - Op woensdag 28 februari zijn de dekens en truien en alle andere artikelen die de Breiclub van De Leeuwerik heeft gemaakt weer opgehaald. Dit om de kinderen in Roemenië heel blij te maken. Het was weer ontzettend veel. (meer)

Breien voor armen Oekraïne

Bergschenhoek - Vorige week heeft de breiclub in de Smitshoek weer twintig schitterende dekens afgeleverd aan de Stichting Armenhulp Oekraïne. Sommige dames breien de lapjes thuis, waarna een groep 55-plussers ze in elkaar naaien. (meer)

Lezen in een Leeskring

Lansingerland - Veel mensen vinden het leuk hun interesse in literatuur en schrijvers te delen met anderen. Samen terugkijken op een gelezen boek werkt stimulerend. (meer)

Discriminatie in Lansingerland

Lansingerland - De jongeren van We4You zijn druk in de weer met het maken van plannen voor activiteiten die te maken hebben met het thema 'discriminatie' en die in mei zullen plaatsvinden. (meer)

Voorlichtingsavond over bevallen

Zoetermeer/Lansingerland - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 3 april om 19.30 uur een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats in het ziekenhuis te Zoetermeer. (meer)

Uitspraak RvS over vestiging Lidl

Bleiswijk - De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak op 7 maart in een geschil tussen omwonenden en de gemeente Lansingerland gezegd dat het bouwplan van een vestiging van de Lidl aan de Hoefweg, zoals het er nu ligt en waar vergunning aan is verleend, niet binnen de woningwet valt (het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan). (meer)

Politie controleert aanhangwagens

Lansingerland - Vanaf half maart controleert de Verkeerspolitie in de regio Rotterdam-Rijnmond extra op verkeerd of te zwaar beladen aanhangwagens. (meer)

Paard te water

Paard te water
Het paard kwam in de sloot terecht en moest er later
worden uitgetrokken.


Berkel en Rodenrijs - De vrijwillige brandweer van Berkel en Rodenrijs werd zaterdagochtend even na elven te hulp geroepen toen bleek dat een paard te water was geraakt in een sloot, grenzend aan de Noordeindseweg ter hoogte van het volkstuincomplex. (meer)

Ambtswoning plotseling een issue in profiel nieuwe burgemeester

Lansingerland - Tot verrassing van de raadsleden ging de Commissaris van de Koningin Jan Franssen, donderdag in de gemeenteraadsvergadering over de toekomstige burgemeester, uitvoerig in op het onderwerp 'ambtswoning'. (meer)

Bedrijven en gemeente besluiten tot oprichting Economisch Platform Lansingerland

Bedrijven Lansingerland
Lansingerland moet omweg waard zijn.

Lansingerland - Op 6 maart organiseerde VNO-NCW afdeling Oostland een lunchbijeenkomst waar de ondernemers van Lansingerland konden kennismaken met het college van b. & w. van deze gemeente. (meer)

Hoekse krijgt haar bekeuringengeld terug

Bekeuring terug
Bianca was het niet eens met de twee bekeuringen
die ze ontving en ging de gang naar de rechter. Ze stelt
haar dossier beschikbaar, zodat ook andere gedupeerden
een poging kunnen wagen.

Bergschenhoek - Reeds eerder meldde Bianca de Leede dat zij tweemaal - volgens haar volkomen ten onrechte - was bekeurd op de Boterdorpseweg te Bergschenhoek. (meer)

Hennepkwekerij ontmanteld

Bleiswijk - Politiepersoneel van het district Noord van het korps Rotterdam-Rijnmond stelde maandagmiddag een onderzoek in een loods aan de Christiaan Huygensstraat in. (meer)

Ronde Tafel swingt met Wipneus en Pim

Wipneus en pim
Drie cheques voor het goede doel.

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - De toegangskaarten waren enkele weken geleden reeds allemaal verkocht en de voorbereidingen verliepen voorspoedig. (meer)

Kledingbeurzen in Lansingerland groot succes

Kledingbeurzen
Lekker snuffelen op de kledingbeurs.

Lansingerland - Het is weer voorjaar en dat betekent dat de tijd voor de kinderkledingbeurzen is aangebroken. In alle drie dorpen van Lansingerland zijn dan zo'n dertig vrijwilligers actief om de beurs te organiseren, en talloze ouders zijn thuis druk in de weer met het sorteren, wassen, strijken en prijzen van kleding die naar de beurs kan worden gebracht. (meer)

Ontwerp schoolgebouw Hoekse Huis Boterdorp gepresenteerd

ontwerp school gebouw
Een artist impression van het Hoekse Huis Boterdorp
dat naar verwachting in het najaar van 2008 gereed is.


Lansingerland - Op 5 maart organiseerde de gemeente in het Wolfert Dalton College een informatieavond voor de omwonenden van de protestants-christelijke basisschool Boterdorp en de openbare basisschool Sparrenhoek in Bergschenhoek. (meer)

Exploitatie en financiering roepen bij raadsleden nog veel vragen op

Lansingerland - Over de inhoud en vormgeving van het Hoekse Huis Boterdorp was geen wanklank te horen in de raadscommissie Burger en Samenleving van dinsdag 6 maart. De te bouwen 'Brede School' waarin behalve OBS De Sparrenhoek en CBS Boterdorp, ook een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang voor de jeugd een plaats krijgen, kon bij alle fracties op waardering rekenen. (meer)

Kinderopvang in de knel

Lansingerland - Met de verkoop van de huidige locatie en in afwachting van een nieuwe plek in het Hoekse Huis lijken de kinderopvang in peuterspeelzaal de Tovertuin en buitenschoolse opvang Dino danig in het gedrang te komen. (meer)

Collecte Simavi

Lansingerland - Van 18 t/m 24 maart is de Simavi collecteweek. Dan gaan zo'n 12.000 collectanten langs de deuren voor een betere gezondheid in Azië en Afrika. Dit jaar staan projecten om kindersterfte door diarree te voorkomen centraal. (meer)

Profielschets burgemeester vastgesteld

Profielschets burgemeester
In aanwezigheid van Commissaris van de Koningin
Jan Franssen (rechts) werd de profielschets voor de eerste
burgemeester van de nieuwe gemeente Lansingerland
vastgesteld. Vice-voorzitter van de gemeenteraad Nick
Steenkamp leidde de vergadering.


Lansingerland - 'Met inachtneming van de gemaakte opmerkingen', zoals de vice-voorzitter van de gemeenteraad, Nick Steenkamp (CDA), het uitdrukte, heeft de gemeenteraad van Lansingerland de profielschets voor de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente vastgesteld. (meer)

Eerste boeken- en prentbriefkaartenmarkt in Lansingerland

Eerste boekenbeurs
De Lansingh organiseert zaterdag voor de eerste
keer een Zuid-Hollandse beurs in zalencentrum
Rehoboth.


Berkel en Rodenrijs - De grote zaal van zalencentrum Rehoboth in de Wilhelminastraat zal zaterdag 17 maart helemaal in het teken staan van de eerste grote Zuid-Hollandse boeken- en prentbriefkaartenmarkt van Lansingerland. (meer)

Haak aan bij ontwikkelingen Greenport

Greenport
V.l.n.r. Nico van Ruiten (voorzitter LTO Noord Glaskracht),
wethouder Dick van Vliet (Lansingerland), voorzitter Cees
van Boxtel, directeur Jacques Teelen en wethouder Piet van
Adrichem (Pijnacker-Nootdorp) achter de tafel tijdens de
Algemene Ledenvergadering in Bleiswijk.


Bleiswijk - Tijdens de ledenvergadering van LTO Noord Glaskracht afdeling Oostland was Jaques Teelen, algemeen directeur van FloraHolland, duidelijk in zijn stelling over de toekomst van Greenport Nederland en de positie van het Oostland hierin: " Het economisch beleid van de overheid is gekanteld naar niet meer inzetten op de zwakke regio's. (meer)

Met liefde verrast

Liefde verrast
Na de eerste verrassing volgde de volgende: samen
een weekend in een bungalowpark.


Bergschenhoek - Ouders en kinderen keken vrijdag 9 maart hun ogen uit: jammer genoeg in de stromende regen kwam er een spierwitte, meterslange Limousine voorrijden bij basisschool de Groene Hoek aan de Groeneweg te Bergschenhoek. (meer)

Theo Ammerlaan als kandidaat voorzitter Coöperatie The Greenery voorgedragen

Theo Ammerlaan
Theo Ammerlaan; kandidaat voor het voorzitterschap.

Bleiswijk - In de vacature van voorzitter van Coöperatie The Greenery draagt het Coöperatiebestuur de heer Th.L.J. (Theo) Ammerlaan voor als kandidaat. De besluitvorming hierover zal plaatsvinden in de Ledenraad van 30 maart. (meer)

Zang en show in 't Smitshoek

Smitshoek
A capella en om van te genieten.

Bergschenhoek - De SWOB haalde 'een schot in de roos' in huis met de uitnodiging aan The Sweet Lake Harmony Singers uit Zoetermeer om een optreden te komen verzorgen in het dienstencentrum aan 't Smitshoek. (meer)

Bevers sporten in Wilgenring

Bevers
Zaklopen blijft een hele kunst.

Berkel en Rodenrijs - De bevers van de Olave St. Clairgroep vertrokken zaterdagmiddag richting Rotterdam om samen met een hele groep andere jonge scouts actief deel te nemen aan een sportmiddag die speciaal voor hen in de grote sportzaal naast het Schiebroekse zwembad werd georganiseerd.
(meer)

Hip Hop Toppers bij BSO Zus en Zo

Hip hop toppers
Karim en Railyson (foto) zijn present op het
dance event van BSO Zus en Zo.


Lansingerland - Downtown raakt in de ban van de breakdance en Hip Hop toppers Karim en Railyson. De moves die zij laten zien tonen een eigen unieke stijl en zijn te bewonderen in clips op tv bij 'the box' of TMF. (meer)

Concordia presenteert vrolijk lenteconcert

Concordia
Een fraai en goed verzorgd lenteconcert
van Concordia.


Bergschenhoek - Met voor de pauze een sprankelend optreden van de Melody Percussion Band (MPB) en na de pauze van het Orkest presenteerde muziekvereniging Concordia weer haar jaarlijkse lenteconcert in de grote zaal van Berghonk. (meer)

Vrouwenlunch met een bloemetje

Vrouwenlunch
Tijdens de lunch werden onderling gesprekken
gevoerd door de aanwezigen.


Bleiswijk - Op 8 maart - internationale Vrouwendag - organiseerde FloraHolland vestiging Bleiswijk samen met vrouwennetwerk NOOVA (Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief) een interactieve vrouwenlunch. (meer)

Berkel zet medeconcurrent overtuigend op een zijspoor

CVV Berkel
CVV Berkel speler Tim v.d. Vorm is de tegenstander
te snel af. Op de achtergrond Berkelaar Glenn van
Vianen (foto Rob Veldkamp).


Berkel en Rodenrijs - Waar Berkel in de eerste wedstrijd in Ter Aar bij TAVV met een forse nederlaag genoegen moest nemen, daar werd deze tegenstander zaterdag op het Berkelse sportpark Het Hoge land op zijn Hollands gezegd afgedroogd. (meer)

TOGB blijft op titelkoers

Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft in de wedstrijd tegen het bezoekende ESTO uit Bodegraven pas in de tweede helft zijn stempel op de wedstrijd weten te drukken. (meer)

Eerste danslessen in nieuwe Oostmeerhal

Danslessen
Kelly (rechts) en Christina willen hun danskennis
graag met anderen delen.


Berkel en Rodenrijs - Christina Erwich (16) en Kelly Ruigrok (17) gaan maandag 19 maart in de nieuwe Oostmeerhal op sportpark Het Hoge Land te Berkel en Rodenrijs van start met hun nieuwe dansschool Work it out. (meer)

Koppelklaverjassen om Lansingerland Bokaal

Bleiswijk - De Bleiswijkse Klaverjasvereniging organiseert op vrijdag 23 maart, aanvang 20.15 uur, een koppelklaverjastoernooi om de Lansingerland Bokaal. Er worden deze avond drie ronden volgens het officiële systeem van de Nederlandse Klaverjas Unie gespeeld. (meer)

Voetbalprogramma

Zaterdag:
Berkel - VVOR 14.30 (vr.)
Oudewater - Soccer Boys (beker)

Zondag:
Gouderak - Soccer Boys 14.00 uur

BVCB en Orioles vinden elkaar

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB en zijn buurman honk- en softbalvereniging Orioles hebben elkaar gevonden om enkele praktische problemen op te lossen. (meer)

Kraay en Kraay bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - Op uitnodiging van de businessclub van TOGB (BCT) zullen op woensdagavond 28 maart tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Slovenië - Nederland zowel Hans Kraay senior als zijn zoon Hans Kraay junior hun opwachting maken bij de Berkelse voetbalvereniging. (meer)

Leon Hofman succesvol in jeugdwielerronde

Leon Hofman

Berkel en Rodenrijs/Spijkenisse - Renners van de Pedaalrenners 3B-Hoek namen deel aan de Jeugdronde van Spijkenisse waar al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van zes renners ontstond. (meer)

Wielrennen

Uitslagen Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens de Haagse kampioenschappen voor amateurs nieuwelingen en dames zagen de renners van de Pedaalridders kans zich te plaats op het podium. Tussen de amateurs bestond al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van acht renners met daarin Bas van Werven en William de Wolf . (meer)

Danssport

Break-Dance
Bergschenhoek - Er start een nieuw lesuur Break-Dance voor beginners vanaf 7 jaar
op vrijdagavond van 19.00-20.00 uur. Open les op 16 maart; iedereen die een keer wil komen kijken of meedoen is welkom. De andere twee lesuren schuiven door: 20.00-21.00 uur vanaf 11 jaar medium gevorderd, 21.00-22.00 uur 14 jaar en ouder. Meer info: Lindasports, tel. 010 - 529 01 25 of www.lindasports.nl.

Atletiek

Trainingsloop de Kieviten
Bleiswijk - Zondag 25 maart organiseert de marathongroep in samenwerking met de wedstrijdcommissie van Trim- en Atletiekvereniging De Kieviten de derde trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. (meer)

Tafeltennis

TOGB-VVV: 7-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft met 7-3 gewonnen van VVV uit Leidschendam. De heenwedstrijd ging nog met 6-4 verloren. (meer)

Hockey

Evergreen-HBR: 2-2
Berkel en Rodenrijs - In een zinderende wedstrijd waarin HBR na 10 minuten spelen al tegen een 0-2 achterstand aankeek, vocht HBR zich gaandeweg letterlijk en figuurlijk terug. (meer)

Voetbal

Soccer Boys (za)-Schiebroek: 3-1
Bleiswijk - Soccer Boys speelde een van de mindere wedstrijden van het seizoen, maar hield toch de drie punten in Bleiswijk. In de eerste helft was Schiebroek sterker en zette het Soccer Boys steeds vroeg vast. (meer)

Volleybal

Van der Breggen Berkel-Volley Zuid: 4-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - De dames van Van der Breggen Berkel hebben zaterdag laten zien wat ze kunnen. In een prima wedstrijd gaven ze de dames van Volley Zuid 3 geen enkele kans. (meer)

Ramen boerderij ingegooid

Berkel en Rodenrijs - Drie kinderen werden op 8 maart aangehouden omdat zij ramen van een boerderij aan de Noordeindseweg hadden ingegooid. Het drietal, een meisje (14) en twee jongetjes (9 en 10 jaar) uit Berkel en Rodenrijs, zal een Halt- of Stopstraf krijgen.

Geluidsinstallatie in beslag genomen

Berkel en Rodenrijs - In een woning in de Sterrenwijk werd zondagochtend om 09.00 uur een geluidsinstallatie in beslag genomen. De muziek stond dermate hard dat het buiten te horen was.

Auto gestolen

Bleiswijk - De eigenaar van een Volkswagen Passat, die zijn auto in de Julianastraat geparkeerd had, ontdekte maandagochtend om half zes dat zijn auto was gestolen.

Alcoholcontrole

Lansingerland - Zaterdagavond en - nacht heeft de politie op diverse locaties in Lansingerland alcoholcontroles gehouden. Er werd tussen 20.00 uur 's avonds en 03.30 uur zondagochtend gecontroleerd. Van de 250 automobilisten die moesten blazen, hadden er vier teveel gedronken.

Te hard op Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 6 maart heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Klapwijkseweg. Tussen 11.00 en 14.30 uur werden 530 auto's op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden er 183 te hard ofwel bijna 30 procent! De hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft op dinsdag 6 maart een snelheidscontrole gehouden op de Rodenrijseweg. Tussen 9.30 en 10.00 uur werden 282 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 36 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur.
Ook op de Noordeindseweg werd een controle gehouden en wel op woensdag 7 maart tussen 13.30 en 15.00 uur. Van de 893 reden er100 te hard. De hoogste gemeten snelheid was 83 km per uur.
Donderdag 8 maart stond de politie op de Oostmeerlaan waar tussen 13.00 en 14.30 uur van de 121 passanten er 32 de snelheid overtraden.
Op de drie wegen waar gecontroleerd werd, is de maximum snelheid 50 km per uur.

Berkel en Rodenrijs

Meditatieve gebedsvieringen
Berkel en Rodenrijs - De Werkgroep Woord en Gebed van de r.k.-parochie O.L. Vrouwe Geboorte organiseert in de Vastentijd op de woensdagavond meditatieve bijeenkomsten met als uitgangspunt 'De tien woorden meer bekend als de tien geboden'. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen
Bergschenhoek - Elke donderdag is er prijsklaverjassen bij Manege Lansbergen, Bergweg-Zuid 135. Aanvang 19.45 uur. Deelname kost ¤ 3,-. Inlichtingen: 06 510 755 78. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen
Bleiswijk - Vrijdag 16 maart is er klaverjassen in het clubgebouw van Soccer Boys, aanvang 20.15 uur. (meer)

Regio

Steunpunt mantelzorg/vrijwillige thuishulp
Lansingerland - Mantelzorgers zijn mensen die een zieke of stervende verzorgen. Dit verzorgen kan soms teveel worden omdat de zorg zwaar, intensief en langdurig is of op de schouders van te weinig mensen neerkomt. (meer)

Per saldo geen lastenverhoging, dienstverlening blijft op peil

Lansingerland - Het coalitieakkoord Lansingerland 2007 - 2010 gaf absolute prioriteit aan het op orde brengen van de gemeentelijke financiën. Het college heeft onlangs een sluitende begroting over deze periode kunnen presenteren. (meer)

Gemeenteraad wacht op afrekening inwonersfeest Berkel

Lansingerland - De gemeenteraad dringt aan op een snelle afrekening van het inwonersfeest, dat in november 2006 als afscheid van de voormalige gemeente Berkel en Rodenrijs werd gehouden. (meer)

Depressiviteit (ook bij jongeren) staat centraal op ledenvergadering

Oostland - De Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Oostland (Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp) houdt op donderdag 29 maart haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. (meer)

Gemeenteraad kan eindelijk besluiten over nieuw zwembad

Lansingerland - Het lijkt er nu echt van te gaan komen dat de gemeenteraad kan besluiten over de bouw van het nieuwe zwembad dat De Windas moet gaan vervangen. (meer)

Leefbaar 3B ziet af van bezoek aan gemeentehuizen elders

Lansingerland - Op 23 maart organiseert het college van b. en w. van Lansingerland een dag waarop een aantal gemeentehuizen zal worden bezocht in het kader van de bouw van een nieuw gemeentehuis in Lansingerland. (meer)

Fotowedstrijd voor de jeugd bij Berkelse Wereldwinkel

Berkel en Rodenrijs - De twaalfde Landelijke Wereldwinkeldag wordt dit jaar gevierd op zaterdag 12 mei. Voor het eerst wordt het een internationale dag voor eerlijke handel: de World Fair Trade Day zal over de hele wereld op dezelfde dag worden gevierd. (meer)

Breigroep De Leeuwerik

Bleiswijk - Op woensdag 28 februari zijn de dekens en truien en alle andere artikelen die de Breiclub van De Leeuwerik heeft gemaakt weer opgehaald. (meer)

'Laat je ouders niet vallen dag'

Bleiswijk - Ook de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Bleiswijk (SGOB) neemt op 31 maart deel aan de 'Laat je ouders niet vallen dag'. (meer)

Het Jeugdfestival komt langs

Berkel en Rodenrijs - Al meer dan 40 jaar wordt er in Berkel en Rodenrijs een Jeugdfestival georganiseerd. Ook dit jaar is er weer een groep enthousiaste mensen reeds maanden met de voorbereiding bezig. (meer)

Cursus babymassage

Lansingerland - Vierstroomzorgring organiseert regelmatig de cursus Babymassage. Deze cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers van baby's tussen zes weken en negen maanden. (meer)

Bijeenkomst Kids for Animals 3bhoek

Lansingerland - De eerste bijeenkomst van de Kids for Animals (KFA) in Lansingerland, gehouden in september 2006, was een groot succes. Daarom houdt de jeugdafdeling van de Dierenbescherming een tweede creaochtend op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 12.00 uur. (meer)

Alzheimercafé Lansingerland

Lansingerland - Woensdag 21 maart is er het Alzheimercafé Lansingerland weer geopend in dienstencentrum Smitshoek, Smitshoek 18a te Bergschenhoek. Het onderwerp is dit keer 'Dementie verandert de relatie'. (meer)

Verloren en gevonden

Lansingerland - Verloren: zilveren Pandora-armband met ca. 7 bedels, waarschijnlijk op de markt in Berkel; info 06 - 126 668 97; zilveren ketting, platte schakels, medio februari - begin maart, verloren omgeving Bergschenhoek, info 010 - 521 32 41.

Voorjaarsbeurs 'Klokservice'

Bleiswijk - Van 19 tot en met 23 maart organiseren FloraHolland vestiging Bleiswijk en FloraHolland Boskoop BV gezamenlijk de voorjaarsbeurs 'Klokservice'. (meer)

Workshop in 3B-Bibliotheek

Lansingerland - Op donderdag 22 maart organiseert de 3B-Bibliotheek samen met het Gezondheids Informatie Punt van 20.00 tot 22.00 uur een interactieve workshop over "omgaan met stress". (meer)

Opbrengst collecte Amnesty International

Lansingerland - De collecte van Amnesty International, die van 11 februari tot en met 17 februari 2007 in de gemeente Lansingerland werd gehouden, heeft ¤ 5.765,20 opgebracht. (meer)

ZOA-Vluchtelingenzorg zoekt collectanten

Lansingerland - ZOA-Vluchtelingenzorg is een christelijke organisatie voor internationale vluchtelingenhulp. Van 25 tot 31 maart is de nationale collecteweek van ZOA-Vluchtelingenzorg. De organisatie kan nog collectanten gebruiken. Zij kunnen zich aanmelden bij Margreet Kuipers, tel. 010 - 522 19 39. Informatie: www.zoa.nl.

Blijspel 't Foetligt

Berkel en Rodenrijs - Toneelvereniging 't Foetligt zet op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart het blijspel 'Rare gevallen' op de planken van zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. (meer)

Snelheidscontroles

Lansingerland - De politie heeft dinsdag 13 maart snelheidscontroles gehouden in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs op de Noordeindseweg. (meer)

PvdA zou twee zetels verliezen aan SP

Provincialestaten verkiezingen
In het verkiezingscafé van Lansingerland werden
de uitslagen op een groot scherm gevolgd.


Lansingerland - Nog niet de helft van de kiezers in de nieuwe gemeente Lansingerland had de moeite genomen om de regen te trotseren en naar de stembus te gaan voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. (meer)

Bleizo weer in beeld

Bleizo
Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn van Lansingerland
en zijn Zoetermeerse ambtgenoot Jan Waaijer schudden elkaar
de hand nadat zij de afspraken rond een studie naar een NS
station bij Bleiswijk hebben bezegeld. Alle andere betrokkenen
kijken tevreden toe.


Lansingerland en Zoetermeer laten onderzoek doen naar nieuw NS station
Lansingerland - De colleges van Lansingerland en Zoetermeer zijn het er over eens dat de ontwikkeling van een nieuw NS station Bleizo wenselijk is. (meer)

Boekenweek van 14 t/m 24 maart

Boekenweek
Volgens Carla Holland van de 3B-Bibliotheek
wordt er gelukkig nog veel gelezen.


Lansingerland - Die tv kan wel even uit! Wat is er nu meer ontspannen dan met een goed boek in de hand even tot rust te komen? Wordt er overigens nog veel gelezen? (meer)

Boeken- en Prentbriefkaartenmarkt

Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 17 maart wordt de eerste Zuid-Hollandse Boeken- en Prentbriefkaartenmarkt gehouden in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Frank en Menno van Winden beklimmen tien maal de Alpe d'Huez

opgeven
Frank en Menno van Winden. Twee fietsers
die gaan voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.
Samen tien beklimmingen naar de top van de
Alpe d'Huez.


Bleiswijk - Ze zijn er beiden vol van. Frank (39) en Menno (13) van Winden willen met hun sportieve inslag iets doen voor de mensen die het wat gezondheid betreft een stuk minder hebben. (meer)

Wethouder: stadskantoor bijt zwembad niet

Lansingerland - De investeringen voor het stadskantoor zullen die voor het zwembad niet in de weg zitten, aldus wethouder Boedhoe in reactie op vragen van CDA-raadslid Ruitenberg tijdens de raadsvergadering op 1 maart. (meer)

Jongeren exposeren

jongeren
De hele groep exposanten rond het groepswerk
dat eveneens te bekijken is tijdens de expositie in
de Berkelse bibliotheek.


Berkel en Rodenrijs - Er bleek vrijdagavond erg veel belangstelling voor de opening van de expositie die jongeren samen met hun docente Marijke Wessel-de Bruin opbouwden in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs. (meer)

25 jaar veilen in Bleiswijk

De jarige
FloraHolland, vestiging Bleiswijk overhandigde
bakken violen aan burgemeester Bas Eenhoorn


Lansingerland - Met in zijn armen twee bakken vol fleurige violen arriveerde Arthur Arent maandagochtend bij het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan. (meer)

Lansingerland presenteert sluitende begroting 2007-2010

Lansingerland - Het college van burgemeester en wethouders presenteert een sluitende begroting voor de jaren 2007-2010. Het sluitend maken is mogelijk geworden zonder dat per saldo de lasten voor de burgers omhoog gaan en zonder het beperken van de dienstverlening naar de burgers. (meer)

De SP laat zich zien

SP
Winkelend publiek kon kennismaken met de
SP Werkgroep in Lansingerland.


Lansingerland - Ondanks het slechte weer was een aantal enthousiaste leden van de SP Werkgroep in Lansingerland zaterdag al vroeg in de weer om een kraam op te bouwen in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Frisse verkiezingscampagne

Statenverkiezingen
De PvdA vroeg zaterdag aandacht voor het
nieuwe gemeentewapen voor Lansingerland.
Het linker wapen is de mix van de oude 3B
wapens.


Lansingerland - De actieve aanhang van CDA, SP en PvdA in Lansingerland liet zich zaterdag niet weerhouden door het slechte weer. Zij gingen toch de straat op om de winkelende inwoners in de drie kernen warm te maken voor de Statenverkiezingen. (meer)

Bevolking Lansingerland kan stem uitbrengen voor gemeentewapen

Lansingerland - De inwoners van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs kunnen hun stem uitbrengen op één van de ontwerpen voor een gemeentewapen voor de gemeente Lansingerland. (meer)

Raad praat donderdag met Commissaris van de Koningin

Lansingerland - In een speciale vergadering zal de gemeenteraad donderdag 8 maart met de Commissaris van de Koningin spreken over het profiel voor een burgemeester voor de Gemeente Lansingerland. (meer)

Ambtsgebed in Lansingerland komt te vervallen

Lansingerland - Het ambtsgebed aan het begin en het einde van de gemeenteraadsvergadering wordt afgeschaft. (meer)

Zorg over bouwplannen in Hoge Bergse Bos

Lansingerland - In het vragenhalfuur tijdens de raadsvergadering van 1 maart heeft Leefbaar 3B het college om commentaar gevraagd op de zorg die de Stichting Rotte-Verband heeft over het Voorontwerp Bestemmingsplan Hoge Bergse Bos. (meer)

In volgende raadsvergadering vertegenwoordigd door Michiel Smit?

Lansingerland - Lijsttrekker Michiel Smit van Nieuw Rechts heeft inmiddels het contract voor een huis in de gemeente getekend. Binnenkort zal hij hier ook ingeschreven staan. Hij hoopt dat hij op de 29e maart, als de begroting in de raad wordt behandeld, de zetel van zijn partij zal kunnen innemen, zo liet hij op 1 maart in een gesprek met deze krant weten. (meer)

Raadslid Nieuw Rechts geïnstalleerd

Nieuw rechts
Iwan Hoogeveen diende als kersvers raadslid
direct een motie in.


Lansingerland - In de vergadering van 1 maart werd Iwan Hoogeveen geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad van Lansingerland. (meer)

WMO-café trekt veel belangstelling

WMO
De aanwezigen gingen in werkgroepen uiteen
om te praten over de rol van burger en
gemeentelijke overheid bij de uitvoering van
de WMO.


Lansingerland - Verrassend veel belangstellenden waren dinsdagavond 27 februari naar Cultureel Centrum 't Manneke in Berkel gekomen. Ze kwamen in het eerste 'WMO-café' meepraten over de manier waarop de gemeente Lansingerland uitvoering zal gaan geven aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (meer)

Leen en Aad gaan nog even verder bij ABM

Leen en Aad
Leen (links) en Aad in de werkplaats van het
bedrijf.


Bergschenhoek - Medewerkers, familieleden en andere belangstellenden verzamelden zich vrijdagmiddag in de grote werkplaats van het splinternieuwe gebouw aan Weg en Bos waar onlangs de thuisbasis van ABM Installatietechniek in gebruik werd genomen. (meer)

Henk en Henriet verrast door hun medewerkers

Henk en Henriet
Het team van Berbouw verraste Henk en
Henriet op de dag dat hun bedrijf 25 jaar
bestond: op 1 maart.


Kruisweg - In het grootste geheim bereidden de medewerkers van aannemersbedrijf Berbouw een verrassing voor. Het bedrijf zou op 1 maart precies 25 jaar bestaan, maar hun baas meldde dat hij dit feest later in het jaar wel een keer zou vieren. (meer)

Uitverkocht huis voor de Continental Kids

Uitverkocht
Veel belangstelling voor de Continental Kids.

Bleiswijk - Ze stonden te stralen op het toneel, maar ook in de zaal zat menigeen met een brede glimlach te genieten. (meer)

Robijnen jubileum voor Leo Stolk

Leo Stolk
De totaal verraste Leo werd vanaf zijn
werk opgehaald in een oldtimer. Er
wachtte de jubilaris niet alleen een
tasje met feestkleding (om zich snel
nog even te verkleden voor het feest),
maar tevens een gezellige receptie.


Berkel en Rodenrijs - De laatste dag van de maand februari werd er een die Leo Stolk niet snel zal vergeten. (meer)

Foto's en Haiku's in beeld

Fotos
De exposanten in de Hoekse bibliotheek.

Bergschenhoek - Eerder reeds verzorgden Bea Hermus-Straver en Tini Haartsen-Slappendel een tentoonstelling in Lansingerland. Bea met fotowerk en Tini met Sinterklaaspapier. In de bibliotheek van Bergschenhoek bouwden ze voor het eerst samen een expositie op die de hele maand maart en april te bewonderen zal zijn. (meer)

Ans Wessels eerste nieuwe CDA-lid in Lansingerland

Ans Wessels
Ans Wessels (rechts) werd hartelijk welkom
geheten binnen het CDA.


Lansingerland - Sinds de fusie van de drie voormalige 3B CDA-afdelingen tot de nieuwe CDA-afdeling Lansingerland is Ans Wessels uit Bergschenhoek het eerste nieuwe lid van deze politieke partij in de nieuwe gemeente. (meer)

Project Cash 4 Bangladesh is in volle gang

Projekt cash
De jongeren hadden succes met hun
oliebollenverkoop.


Bergschenhoek - Het door het jongerenwerk en de gemeente opgezette project 'Cash 4 Bangladesh' is in volle gang. De jongeren in de buurt doen de afgelopen maanden hard hun best om geld in te zamelen voor een weeshuis in Bangladesh. (meer)

Kinderen meer inzicht geven in fotografie

fotografie kinderen
Veel kinderen hebben fotografie als hobby.

Berkel en Rodenrijs - Met de komst van de digitale fotografie zie je steeds vaker dat kinderen zich aan deze hobby wagen. Ze kunnen de foto's immers makkelijk op de computer bekijken en je hoeft ze niet meer duur af te drukken. (meer)

Summit Care en Berkelhoek vinden elkaar

Summit care

Berkel en Rodenrijs - Summit Care, de regionale arbodienst die inmiddels een actieve plek inneemt binnen Lansingerland, verzorgt voor honderden ondernemers het verzuimbeleid. (meer)

Plannen voor popfestival in 2008

Lansingerland - Er bestaat een gerede kans dat er in 2008 in het Hoge Bergse Bos een popfestival wordt gehouden. (meer)

Bleiswijkse weerman was doodsbang voor onweer

Bleiswijkse weerman
Robert Kuiperij in de achtertuin van zijn
Bleiswijkse woning naast het weerstation.


Bleiswijk - Meteo Bleiswijk is twee jaar geleden gestart als online weerstation op internet. Het station wordt gerund door Robert Kuiperij. Zijn interesse in het weer is er al vanaf de kindertijd. (meer)

Voorbereiding viering Koninginnedag in volle gang

Bergschenhoek - Het bestuur van de Stichting Nationale Feestdagen werkt hard aan de voorbereidingen van Koninginnedag 2007. Veel vertrouwde onderdelen maar ook veranderingen. (meer)

Nationale Daltondag: scholen openen hun deuren

Bleiswijk - Nog steeds hoor je grapjes over schietende cowboys als het woord Dalton of Daltonschool valt. (meer)

Lenteconcert muziekvereniging Concordia

Bergschenhoek - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart geeft Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek haar jaarlijkse lenteconcert in de grote zaal van Berghonk, Burgemeester van Oostenweg 4 te Bergschenhoek. (meer)

Genomineerden FloraHolland Award

Bleiswijk - De genomineerden voor de FloraHolland Award 2007 zijn bekend. Deze noviteitenaward is uitgegroeid tot een belangrijke erkenning voor veredelaars en kwekers. De FloraHolland Award kent twee categorieën: de 'geslaagde marktintroductie' en de 'veelbelovende noviteit'. (meer)

RET Airport Shuttle verbetert bereikbaarheid luchthaven

Rotterdam - De RET Airport Shuttle nummer 33 rijdt zeer frequent tussen Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Airport. De bus vertrekt gemiddeld iedere 10 minuten vanaf Rotterdam Centraal Station en Rotterdam Airport. (meer)

Nieuw cursusaanbod Stichting Reanimatie 3B

Lansingerland - De Stichting Reanimatie 3B is druk doende het reanimeren onder de aandacht te brengen. Reanimeren kan van levensbelang zijn. Daarom is het belangrijk een cursus reanimatie te volgen. (meer)

Optreden dames showkoor in Smitshoek

Bergschenhoek - De SWOB (Stichting Welzijn Ouderen Bergschenhoek) organiseert op vrijdagavond 9 maart weer een culturele avond voor vijftigplussers in dienstencentrum De Smitshoek. Van 20.00 tot 21.30 uur zal het barbershopkoor Sweet Lake Harmony Singers uit Zoetermeer een optreden verzorgen. (meer)

Expositie Gusta Meijer-Cassee

Bergschenhoek - In de bibliotheek van Bergschenhoek exposeert in de maand maart Gusta Meijer-Cassee. (meer)

Kleding- en speelgoedbeurs Pippeloentje

Bergschenhoek - Kinderkleding- en speelgoedbeurs Pippeloentje organiseert zaterdag 10 maart van 09.00 tot 12.00 uur een voorjaar/zomerbeurs in de Driesprong (parkeren aan de Loodsmandreef). (meer)

Back to the 70's and 80's

Bergschenhoek - Zaterdag 17 maart staat het Sport & Recreatiecentrum Rottemeren vanaf 20.30 uur in het teken van de 70's and 80's. De disco met muziek en verlichting wordt deze avond verzorgd door Mercurius Drive in. Vanaf het begin van de avond kunnen de liefhebbers zich weer heerlijk uitleven op de dansvloer. Natuurlijk kunnen ook favoriete dansnummers worden aangevraagd. De avond is toegankelijk vanaf 21 jaar.

De C van comedy is weer in de maand

Berkel en Rodenrijs - De wisseling van het jaargetijde is in zicht en dus tijd voor een verhoogde dosering comedy om de lentekriebels een plek te geven. (meer)

Hond

Bleiswijk - Vorige week meldde deze krant dat de politie in de nacht van 25 op 26 februari uit een woning aan de Kreeft een hond had meegenomen, omdat deze overlast gaf. (meer)

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs - Nadat vorige week dinsdagochtend al op de Noordeindseweg een snelheidscontrole was gehouden, waarbij 141 van de 583 (25%!) van de automobilisten te hard reed en de hoogst gemeten snelheid 84 km per uur was, heeft de politie ook 's middags op diverse locaties in Berkel het verkeer op snelheid gecontroleerd. Bij deze controle op de Rodenrijseweg, de Noordeindseweg en de Planetenweg werden 23 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.

Geen blauwe schijf

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 27 februari heeft de politie in de Kerkstraat een verkeerscontrole gehouden. Acht automobilisten bleken hun parkeerschijf niet te hebben gebruikt. Zij kregen een bekeuring.

Alcoholcontrole bij sportaccommodaties

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 1 maart werden op diverse locaties in de omgeving van sportaccommodaties in Berkel en Rodenrijs alcoholcontroles gehouden. Van de 267 automobilisten die moesten blazen, bleek er één te diep in het glaasje te hebben gekeken. (meer)

Getuigenoproep

Bleiswijk - Politiemensen stelden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half vier een onderzoek in na de melding dat er op de Heulslootweg een auto te water was geraakt. (meer)

Auto geschampt

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 27 februari werd in de Kerkstraat een 46-jarige automobiliste uit Ridderkerk aangehouden, omdat zij doorgereden was na op de Rodenrijseweg een auto te hebben geschampt. (meer)

Dronken bromfietser

Bleiswijk - Maandagmiddag 26 februari wilde een bromfietser rond de klok van kwart over vijf tanken bij een tankstation op de Hoekeindseweg. (meer)

Afval op straat beboet

Bergschenhoek - Een viertal jongeren dat in een auto op de Hogelanddreef kippenpootjes had gegeten en nog zat na te genieten van hun heerlijke maal werd donderdagavond 1 maart rond tienen door de politie beboet, omdat zij de afgekloven botjes en verpakkingsmateriaal uit de auto op de grond hadden gegooid in plaats van in de afvalbak.

Bromfietsster gewond aan voet

Bergschenhoek - Bij een aanrijding op 28 februari op de Leeuwenhoekweg is een 26-jarige bromfietsster uit Zevenhuizen gewond geraakt aan haar voet. (meer)

Gevonden en verloren

Lansingerland - Verloren tussen Bleiswijk (Merenweg) en Bergschenhoek (Maria Enzersdorflaan) een plastic tas met daarin zwart lederen enkellaarsjes maat 36. Waarschijnlijk zijn ze van de brommer af gevallen. Tel.: 06 - 132 213 73.

Tentoonstellingen in bibliotheek Bleiswijk

Bleiswijk - Van 3 tot 24 maart exposeren Henk van der Veen (schilderijen, beelden, keramiek) en Yvon Krabbendam (beelden) in de bibliotheek in Bleiswijk. (meer)

Informatieavond over pleegzorg

Lansingerland - Het Centrum voor Pleegzorg Rotterdam is op zoek naar pleeggezinnen in de Stadsregio Rotterdam. Daarom wordt op maandag 12 maart een informatieavond georganiseerd voor mensen die meer willen weten over pleegzorg. (meer)

3B-bal internationaal dansen

Bergschenhoek - Eén van de vele activiteiten van de Stuurgroep Ouderen 3B-hoek is het Internationaal dansen voor ouderen. Dit is een onderdeel van het Meer Bewegen voor Ouderen programma van het welzijnswerk voor senioren in Lansingerland. (meer)

Reumacollecte

Lansingerland - Volgende week start het Reumafonds met de jaarlijkse collecte. (meer)

Ophaaldag kleding Salvatoriaanse Hulpactie

Bleiswijk - De Stichting Salvatoriaanse Hulpactie houdt dinsdag 13 maart een kledinginzameling in Bleiswijk. (meer)

Spelletjesavond Meerpolder

Berkel en Rodenrijs - Bewonersvereniging Meerpolder organiseert op vrijdagavond 23 maart vanaf 19.30 uur in Cultureel Centrum 't Manneke (vanuit de wijk de rotonde Oostmeerlaan oversteken, aan Leeweg 33) een spelletjesavond voor alle Meerpoldernaren en geïnteresseerden. (meer)

Open lessen Jeugdtheaterschool

Rotterdam/Bergschenhoek - Ruim twee decennia geleden begon de Jeugdtheaterschool met 40 leerlingen in Rotterdam. Inmiddels zijn er negen leslocaties binnen en buiten Rotterdam met ruim 3.000 leerlingen. (meer)

Op de schaats in Mongolië

Cees moerland
Cees Moerland; klaar voor vertrek.

Bergschenhoek - Het is een spannende week voor Cees Moerland. De Hoeksenaar stapt woensdag 7 maart, vandaag, niet alleen voor de eerste keer in zijn leven in een vliegtuig, maar bovendien maakt het toestel meteen een vlucht van enkele uren richting Moskou. (meer)

BVCB licht koploper De Jodan Boys pootje

Bergschenhoek - De druiven waren zuur voor de gasten uit Gouda. Want koploper De Jodan Boys leed op het kunstgrasveld van de Bergschenhoekse zaterdagtweedeklasser zijn vierde nederlaag van het seizoen, 2-1. (meer)

Björn van Buijtene en Milan van den Ende klaar voor een nieuw wielerseizoen

Wielrennen
Björn van Buijtene (links) en Milan van
den Ende tijdens de presentatie van de renners
van Restore Cycling.


Pijnacker - Nu het wielerseizoen met rassen schreden nadert is het tevens de tijd voor het presenteren van de wielerploegen. (meer)

Pedaalridders presenteren zich

pedaalridders

Berkel en Rodenrijs - Voor de start van het nieuwe seizoen presenteerden de ploegen van De Pedaalridders zich vorige week in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Jeugd, nieuwelingen, junioren, dames, nieuwelingen, amateurs A en B, elite en de begeleiders; ze zijn er ook dit jaar weer helemaal klaar voor om er iets goeds van te gaan maken.

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel - TAVV 14.30 uur
Soccer Boys - Schiebroek 15.00 uur
Semper Altius - BVCB
RKDEO - Berkel (da)

Zondag:
TOGB - ESTO 14.00 uur
Soccer Boys - NSV'46 14.00 uur

Stroopwafelactie Korfbalvereniging Weidevogels

stroopwafelactie
De kinderen van Weidevogels zijn te
herkennen aan een oranje 'Weidevogelsmuts'.


Bleiswijk/Bergschenhoek - Vrijdag 9 maart gaan de jeugdleden van Korfbalvereniging Weidevogels uit Bleiswijk op pad om heerlijke stroopwafels te verkopen voor hun eigen club. (meer)

Weidevogels 4 kampioen

Weidevogels
De samenstelling van het vierde team van
Weidevogels was dit keer door het ontbreken
van Joost (skiën is ook leuk natuurlijk) en
ziekte van Tom als volgt: aanval: Marieke,
Monique, Toine en Lennard, de verdediging:
Bonetta, Lettie, André en Ivo.


Bleiswijk - De korfballers van Weidevogels 4 zijn na een sterk seizoen kampioen geworden. In een versierd en overvol Rijneveen werd concurrent Dijkvogels 5 verslagen met 13-12.
De wedstrijd ging eigenlijk gelijk goed van start voor Weidevogels, met een snelle treffer van Monique. (meer)

Atletiek

Bruggenloop
Bleiswijk/Rotterdam - Diverse leden van de Kieviten hebben ter voorbereiding op de Marathon Rotterdam aan de Bruggenloop deelgenomen. Het weer was redelijk ten tijde van de loop op deze verder onstuimige zondag, met wel een flink windje. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Carambole 2-Ackerfietje 1 9-0
Diamond-Vierkantje 5-4
Ackerfietje 2-Diamond 2 5-4
Carambole 2-Raedthuys 7-2

Volleybal

Berser/Berkel-Schovocomca: 3-1
Berkel en Rodenrijs - De eerste set begonnen de mannen van Berser/Berkel voortvarend tegen de nummer 4 in de competitie; mede door een goede servicedruk kon er snel een voorsprong gepakt worden: 26-24. De tweede set kon binnen gehaald worden met 25-20. (meer)

Basketbal

Informatique-Squirrels-LUSV: 50-59
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van Informatique-Squirrels is dit weekend tegen zijn eerste verliespartij opgelopen. (meer)

Tafeltennis

TOGB-Taverzo: 3-7
Berkel en Rodenrijs - Vooraf beloofde het een spannende strijd te worden. TOGB stond één punt achter op Taverzo. De club uit Zoetermeer won echter vrij gemakkelijk met 3-7. Bij de Berkelse club won Dennis van Rutten twee enkelspelen en samen met Lennard Overdevest het dubbel. (meer)

Voetbal

Berkel-RCL: 4-1 (d)
Berkel en Rodenrijs - Meteen al uit de tweede aanval werd de toon gezet door de meiden van Berkel. Het was de afscheid nemende Linda van der Helm die de openingstreffer erin zette. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Meditatieve gebedsvieringen
Berkel en Rodenrijs - De Werkgroep Woord en Gebed van de r.k.-parochie O.L. Vrouwe Geboorte organiseert in de Vastentijd op de woensdagavond meditatieve bijeenkomsten met als uitgangspunt 'De tien woorden meer bekend als de tien geboden'. (meer)

Bergschenhoek

Vrouwen-Bijbelkring
Bergschenhoek - Op dinsdag 13 maart is er in de hervormde kerk, Kerkstraat 1, weer een open koffieochtend. Mevrouw Heleen Bénard zal spreken over het thema 'Conditietraining ... gewoon doen!'. (meer)

Bleiswijk

Voorjaars Open Dagen
Bleiswijk - Op 9 en 10 maart organiseert Renate Jenniskens Bloembindkunst van 10.00 tot 17.00 uur de Voorjaars Open Dagen 2007. Het is voor de tweede keer dat Renate de deuren van haar Atelier aan de Dorpsstraat 75 (boven de Theeroos) voor iedereen opent. (meer)

Regio

Clubmiddag 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
Lansingerland - Elke donderdag is er een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. (meer)

Thema-avond over klimaatverandering in Het Baken

Thema avond
Water, we kunnen niet zonder, maar wat staat ons te wachten
als er in de toekomst sprake is van teveel water?


Bergschenhoek - Op maandag 12 maart organiseert Gereformeerde kerk Het Baken een avond met als thema 'Klimaatverandering Mij(n) (een) zorg'. Bijna dagelijks staat er wel iets in de kranten over de klimaatverandering. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut