Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Atletiek

Voorjaarsloop
Bleiswijk - Op zondag 4 maart organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een (interne) wedstrijd door het recreatiegebied van Bleiswijk. De start is aan de Kooilaan ter hoogte van de parkeerplaats van 't Zeeltje. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Anti poedel-Raedthuys 7-0
Vierkantje-Watertoren 2 2-7
East End-Ackerfietje 2 2-7
Raedthuys-Nieuwdorp 4-5
Ackerfietje 1-Watertoren 4-5.

Volleybal

VV Kwiek-Van der Breggen Berkel: 0-4 (d)
Berkel en Rodenrijs - In de eerste set ging Berkel goed van start en de tegenstander uit Bruinisse werd met veel servicedruk in de problemen gebracht. Dit leverde de setwinst op. In de tweede set nam Kwiek het initiatief en liep zomaar uit naar 8-2. Dankzij een sterke servicebeurt van Sanne Coomans werd deze achterstand weer weggewerkt, maar Kwiek bleef telkens opnieuw een punt voorsprong nemen. Pas bij 20 nam Berkel de voorsprong maar het werd een benauwde 27-25 zege. Toen was de tegenstand gebroken en vrij eenvoudig werden de derde en vierde set gewonnen. Opvallend was het sterke serveren van Sanne Coomans in de hele wedstrijd. Op haar servicebeurten scoorde Berkel 35 van de in totaal 102 punten.
Zaterdag wacht een uitwedstrijd bij VoVeRo in Rozenburg.

Tafeltennis

TOGB-VVV: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft nipt verloren van koploper VVV uit Leidschendam. Lennard Overdevest, Arjan ten Cate en Dennis van Rutten wonnen allen één partij. Overdevest en Van Rutten wonnen daarnaast nog eenvoudig het dubbel.
Vrijdag 2 maart staat het herenteam weer op scherp. Dan volgt de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. TOGB treft thuis in 'den Opper' het Zoetermeerse Taverzo 3. De Zoetermeerders hebben slechts één punt meer dan TOGB. Ook de andere teams, op koploper VVV na, liggen nog dicht bij elkaar. Iedereen is van harte welkom.
De stand na vier van de tien wedstrijden: VVV 2: 27 punten; Avanti 3: 21; averzo 3: 20; TOGB 1: 19; TOG 1: 17; Dordrecht 3: 16 punten.

Tai Chi Ch'uen

Start voorjaarscursus
Bleiswijk - In maart start de voorjaarscursus Tai Chi Ch'uen weer in Bleiswijk. Tai Chi Ch'uen (Tai ji) is een reeks van bewegingen die uitgevoerd wordt op een heel zachte manier. Ontspanning, concentratie, evenwicht, coördinatie en vloeiend uitvoeren van de bewegingen zijn heel belangrijk. Tai chi heeft een weldadige invloed op de spieren, pezen, gewrichten, het klierstelsel, het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de organen, de ademhaling en het energiesysteem waardoor je je gezondheid kan behouden of verbeteren. Deze Chinese bewegingskunst is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven: beginners, gevorderden en ervaren. De kennismakingsles is gratis. De cursus wordt gegeven op woensdagavond in de Anne Frank School, aan de Hazenweg nabij de Edisonlaan. Voor meer informatie bel Wei van Deursen-Huang: tel. 010 - 521 99 20.

Voetbal

Soccer Boys (za) - Siveo: 5-3
Bleiswijk - In een meer spannende dan goede wedstrijd won Soccer Boys moeizaam van Siveo. Voor rust kwam de ploeg na een kwartier met 1-0 voor door een doelpunt van Jesper v.d. Bosch, maar een minuut later lag de gelijkmaker al weer achter doelman Steven van Aalst. (meer)

Tafeltennis

Combatspeler naar finale
Bleiswijk - Op zondag 12 februari speelde Hugo Elsing voor een plaats in de finales van de Nationale Jeugdmeerkampen. Hiervoor plaatsen zich de beste 12 spelers van Nederland in iedere leeftijdsklasse. (meer)

Atletiek

Dobbeloop
Nootdorp - Op zondag 25 februari organiseert IJsclub Nootdorp weer een nieuwe Dobbeloop. De te lopen afstanden zijn: 750 m (peuterloop), 1,5 km (jeugd), 3,3 - 5 - 10 - 15 km. (meer)

Volleybal

Hyundai v.d. Wel Valeas-Kwiek: 3-2 (d)
Bergschenhoek - In de kwartfinale van de bekerwedstrijd moesten de ploegen in de eerste set nog een beetje aan elkaar wennen; die ging naar de gastspelers uit de promotieklasse. (meer)

Badminton

LTB/PIP-Invictus: 3-5
Berkel en Rodenrijs - Het 2de herenteam van Berkelse Badminton Vereniging LTB/PIP gaf in het tweede gedeelte van de thuiswedstrijd tegen Invictus uit Waddinxveen de winst uit handen. (meer)

Turnen

Vier medailles voor Omnisport 2B
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 10 februari kwamen de turnsters van Omnisport 2B uit tegen de diverse clubs uit de omgeving van Rotterdam Noord in de Turncompetitie voor de hoge nivo's. (meer)

Tafeltennis

TOGB - TOG: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft 5-5 gelijkgespeeld tegen TOG uit Maassluis. Lennard Overdevest en Dennis van Rutten wonnen elk twee enkelspelen. Arjan ten Cate zorgde voor één punt. (meer)

Volleybal

Revob-DVO: 0-4
Bleiswijk - Revob moest, net als in de uitwedstrijd, met 4-0 voor de nummer twee van de ranglijst DVO uit Leiderdorp buigen. De Bleiswijkse formatie moest met 25-20 de eerste setwinst laten aan de bezoekers en in de tweede set werd Revob met 25-12 aan de kant gezet. (meer)

Voetbal

Berkel-Nootdorp: 6-3 (d)
Berkel en Rodenrijs - De thuisclub ging furieus van start en zocht ook direct de aanval. In de
derde minuut was het gelijk al raak; uit een vrije trap van Linda van der Helm kopte Lindy Hogedoorn de 1-0 in de touwen, al snel gevolgd door een tweede treffer van Linda. (meer)

Atletiek

Rotte Rondjes bij de Kieviten.
Bleiswijk - Een groep van 35 deelnemers was al voordat het startsein gegeven werd nat geregend bij de botenhelling voor de Marathontrainingsloop van 30 km. (meer)

Badminton

Nerash-Swindrecht BC: 8-0
Bergschenhoek - Op zaterdag 10 februari ging de badmintoncompetitie (NBB) voor de jeugdteams van BC Nerash van start. Nerash team 1, bestaande uit Huub van Harteveld, Quincy van den Bosch, Melanie Schoovers en Kim van Dijk, komt uit in klasse E. (meer)

Nordic Walking

Kennismakingslessen
Lansingerland - Martin den Otter, INWA instructeur organiseert weer kennismakingslessen in de regio Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. (meer)

Schaatsen

Uitslagen IJsclub Bleiswijk
Den Haag/Bleiswijk - De pupillen van IJsclub Bleiswijk hebben afgelopen zondagochtend weer goed gereden. Allen reden drie afstanden: 100, 300 en 500 meter. Er werden acht persoonlijke records gereden en Tim van Hul promoveerde naar pupillen 3. (meer)

Voetbal

RKDEO - TOGB 2-3 (1-2)
Nootdorp - Tegen een goed spelende Nootdorpse formatie had TOGB een zware dag. Na de uitstekende wedstrijd van de Berkelse ploeg verleden week tegen DHL was deze tegenstander van een heel ander formaat. (meer)

Atletiek

Trainingsloop
Bleiswijk - Zondag 11 februari organiseert de marathongroep in samenwerking met de wedstrijdcommissie van Trim- en Atletiekvereniging De Kieviten een trainingsloop in het kader van de voorbereiding op de Rotterdam Marathon. (meer)

Volleybal

Volcano-Revob: 3-1
Bleiswijk - In de eerste set bleek Revob gelijkwaardig aan de Delftse koploper en pas aan het einde van de set sloeg Volcano een gaatje. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Wapen van Gouda-Raedthuys 5-2
Sportvrienden 1-Vierkantje 2-7
Ackerfietje 1-Ackerfietje 2 4-5

Wielrennen

Pedaalridders 3B-Hoek
Lansingerland - Tijdens het districtkampioenschap op de baan in Sloten stonden vier Pedaalridders aan het vertrek. (meer)

Basketbal

Punch-Informatique-Squirrels: 34-65
Berkel en Rodenrijs - Het team uit Delft kwam er totaal niet aan te pas, het werd in het eerste kwart compleet overrompeld, 9-23; 21 van de 23 punten kwamen op het conto van het duo Ligtvoet en Akkermans. (meer)

Turnen

Goede start Turncompetitie
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 3 februari ging de turncompetitie (nivo 11 tot 13) voor de meisjes van Omnisport 2B van start. Na enkele weken hard getraind te hebben op de oefeningen van nivo 13 konden de elf meiden de resultaten laten zien. (meer)

Tafeltennis

TOGB-Dordrecht: 8-2
Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging TOGB heeft zijn eerste
overwinning te pakken. Vrijdag wonnen de Berkelaren met 8-2 van Dordrecht 3. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut