Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Erepenning voor 'het geweten van Bergschenhoek'

Foto_voorpagina
De erepenning voor het echtpaar Van Dijk.

Bergschenhoek - "Ik heb nog een gemeentelijke onderscheiding aan te bieden en wel aan Piet van Dijk", gaf waarnemend burgemeester Van der Kluit tijdens de bijzondere raadsvergadering van Bergschenhoek aan.
(meer)

'Het was wel bikkelen': Titia Cnossen neemt afscheid van de Berkelse politiek

Titia Cnossen
Titia Cnossen was - als Vinex-wethouder -
menigmaal op een bouwplaats te vinden.


Berkel en Rodenrijs - In april 2002 werd Titia Cnossen wethouder van Berkel en Rodenrijs. Vrij onverwacht, want de ChristenUnie was in eerste instantie niet bij de collegeonderhandelingen betrokken. Daarvoor zaten de drie grootste partijen, CDA, VVD en PvdA aan tafel. (meer)

Gedenkboek voor alle Hoeksenaren

Gedenkboek Bergschenhoek
"Dit Gedenkboek overtreft zeer zeker onze
verwachtingen," aldus mevrouw Van der Kluit.


Bergschenhoek - Of men nu vůůr of tťgen de maatregel is: het opheffen van een gemeente, zodat deze opgenomen kan worden in een grotere, maakt ook bij veel inwoners emoties los.
"In de contacten met inwoners heb ik vaak met waardering horen spreken over Bergschenhoek. (meer)

Luisteren naar het klokkenlint

Klokkenlint
Het startsein voor het klokkenlint is gegeven.

Berkel en Rodenrijs - Na de prijsuitreiking van de door kinderen versierde klokken wandelden genodigden en andere belangstellenden woensdagmiddag vanuit de Dorpskerk naar het carillon op het plein voor het gemeentehuis om daar met elkaar de muziek van het klokkenlint voor het eerst te beluisteren. (meer)

Afscheid met een gouden en zilveren randje

De Wit
De Koninklijke Onderscheiding voor
vertrekkend raadslid Paul de Wit.


Bergschenhoek - Bergschenhoek zal vanaf 1 januari deel uitmaken van de gemeente Lansingerland. Om afscheid te nemen van de gemeenteraad werd dinsdagmiddag 19 december een buitengewone vergadering van de gemeenteraad gehouden in het sfeervol versierde Spectrum aan de Groeneweg. (meer)

Blijde Wijs maakt senioren blij

Blijde wijs
'Kerst heeft de toekomst'.

Bleiswijk - 'Kerst heeft de toekomst' was de titel van de musical die de kinderen en hun begeleiders van het kinderkoor Op Blijde Wijs woensdagmiddag presenteerden aan de senioren van Bleiswijk. (meer)

Cash voor Bangladesh: Jongeren van de straat gaan de straat op

Jongeren van de straat
Een deel van de jongeren en begeleiders die
mee kunnen naar Bangladesh. Met vooraan op de
tafel de tv acteur.


Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Iedereen kan ze tegenkomen op straat; de jongeren die elkaar opzoeken en hun vertier buitenshuis zoeken. Ogenschijnlijk om er wat rond te hangen en elkaar op te zoeken. (meer)

Koningin Beatrixschool leverde de mooiste klokken in

Beatrixschool
De winnende klokken en de leerlingen die
ze zo fraai versierden.


Berkel en Rodenrijs - Net na Sinterklaas heeft elke basisschool piepschuimen klokken ontvangen om ook de jongste inwoners te laten meegenieten van het klokkenlint dat door het dorp zou worden opgehangen. Die werden door de leerlingen allemaal beschilderd of beplakt of anderszins mooi gemaakt. (meer)

Hortus Vicus won de wedstrijd: Locatie 'Brandhorst' kan ontwikkeld worden

Brandhorstlocatie
De realisatieovereenkomst wordt getekend
door wethouder D. van Vliet en directeur Novaform
E. Kolkhuis Tanke (rechts).


Bleiswijk - Met een door de gemeente Bleiswijk uitgeschreven prijsvraag heeft Novaform Vastgoedontwikkelaars de opdracht verworven voor een herontwikkeling op de voormalige locatie 'Brandhorst' gelegen aan de Dorpsstraat midden in het centrum van Bleiswijk. (meer)

Veiliger voor fietsers

Veileiger voor fietsers
Martin Huls (rechts) overhandigt vast een eerste
voorrangsbord aan wethouder Huub Vermeulen.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 20 december overhandigde de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Martin Huls de ontheffing van de provincie om de gemeente toestemming te geven werkzaamheden uit te voeren aan vier provinciale rotondes, zodat fietsers hier in de toekomst voorrang hebben. (meer)

Warm kerstconcert in de Dorpskerk

Warm kerstconcert
Kerstconcert met medewerking van Crescendo.

Bleiswijk - Vrienden van de Dorpskerk genoten dinsdagavond 19 december van een fraai kerstconcert. Niet alleen de muziek gaf een warme kerstuitstraling, maar ook de hele entourage van de kerk; een schitterend onderhouden en gerestaureerd gebouw waar de vrienden zich graag en met verve voor inzetten. (meer)

Vereniging Ondernemend 3B ziet haar toekomst in Lansingerland

Ondernemend 3B
Voorzitter Andrea Maxwell: "Overheid en
bedrijfsleven kunnen de handen ineen slaan
om er iets goeds van te maken."


B-Driehoek - Onder voorzitterschap van Andrea Maxwell gaat de Vereniging Ondernemend 3b vol vertrouwen de toekomst in met Lansingerland. Waar ruimte is voor ondernemen en een breed draagvlak om er met elkaar iets goeds van te maken. (meer)

Een kerstmarkt voor de stichting 'Doe een Wens'

Een kerstmarkt
Ramona samen met de kerstman op de
gezellige kerstmarkt.


Berkel en Rodenrijs - De kerstmarkt van basisschool De Kwakel stond woensdagavond 20 december helemaal in het teken van de stichting Doe een Wens. (meer)

De Sparrenhoek in actie voor Schoenmaatjes

De Sparrenhoek
De leerlingen verzamelden allerlei spullen voor
kinderen in landen waar armoede heerst.


Bergschenhoek - Ook dit jaar heeft o.b.s. de Sparrenhoek deelgenomen aan de actie Schoenmaatjes. Voorheen heette deze actie Operatie Schoenendoos. (meer)

Dubbele kerstviering op de Oosthoek

Dubbele kerstviereng
Speciaal ter gelegenheid van het kerstfeest
had juffrouw Marja een kinderkoor samengesteld.
Onder begeleiding van Crescendo zongen zij
kerstliederen.


Bleiswijk - Vorige week hebben kinderen, ouders en leerkrachten van katholieke basisschool de Oosthoek in Bleiswijk het jaar afgesloten met twee sfeervolle kerstvieringen. (meer)

Goede voornemens tezamen met Weeg en Beweeg

Goede voornemens
Annette Verhoeven, gewichtsconsulente
Weeg en Beweeg.


Bleiswijk - Ieder jaar worden weer steevast goede voornemens gemaakt. Eťn van de goede voornemens is om meer te gaan bewegen en om af te vallen. (meer)

Vakantiekinderfeest in het Baken

Vakantiekinderfeest
Het wordt weer een groot feest in Het Baken.
Alle basisscholieren zijn welkom.


Bergschenhoek - Het is alweer de vijfde keer dat er in de kerstvakantie een vakantiekinderfeest wordt gehouden in de gereformeerde kerk Het Baken in Bergschenhoek. (meer)

Gemeentelijke erepenning voor grote verdiensten: Burgemeester De Goeij stond pal voor de belangen van Berkel en Rodenrijs

Burgemeester
Burgemeester De Goeij, ook in haar
afscheidsrede bevlogen.


Berkel en Rodenrijs - In een bijzondere bijeenkomst van de raad en in het bijzijn van vele genodigden en belangstellenden nam burgemeester Mirjam de Goeij-Smulders op 19 december afscheid als eerste burger van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Wethouder Vorenkamp over haar periode in het college

Vorenkamp
Toetie Vorenkamp blijft toch nog
even wethouder.


Berkel en Rodenrijs - Wethouder Toetie Vorenkamp trad op 1 september 2005 als interim wethouder voor de VVD aan in Berkel en Rodenrijs. Zij volgde Tjeerd van Bekkum op, die burgemeester werd van het Groningse Marum. Door haar aantreden op driekwart van de rit voelde zij aanvankelijk wel de beperking van haar 'historische' achterstand. (meer)

Bij Hans Koster is er geen sprake van gemengde gevoelens

Hans Koster
Scheidend wethouder Hans Koster, een aantal
weken geleden nog in actie als klaar-over.


Bergschenhoek - 'Ik lees en hoor hier en daar dat bepaalde raads- en collegeleden met gemengde gevoelens op hun ambtstermijn terugkijken. Bij mij is dat nadrukkelijk niet zo', zegt Hans Koster, die vijf jaar en acht maanden wethouder was voor het CDA in Bergschenhoek. (meer)

Ook Geert Renes zet punt achter raadswerk

Geert Renes
Geert Renes.

Berkel en Rodenrijs - Met de voordracht van Naushad Boedhoe als PvdA-wethouder in het nieuwe college van Lansingerland heeft ook Geert Renes een punt achter het raadswerk gezet. Het Berkelse PvdA-raadslid was vanaf november 2005, dus ruim een jaar, lid van de raadsfractie. (meer)

Bewoners Organisatie Hoeksekade ontmoet elkaar

Bergschenhoek - Onder het genot van een glaasje warme chocomel of glŁhwein, wat hapjes en twee vuurkorven hadden de bewoners van de Hoeksekade vrijdagavond 15 december een gezellig avondje, georganiseerd door het bestuur van de BOH (Bewoners Organisatie Hoeksekade). (meer)

Verdachten overval aangehouden

Berkel en Rodenrijs - Maandagochtend vroeg zijn vier inwoners van Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een plaatsgenoot. (meer)

Winkeliersvereniging Berkel en Rodenrijs groeit

Berkelcentrum
Een deel van het Berkelse bestuur. Met de
heren Van Atten, Van Dongen, Van Rijn, Van
der Burg, Van Vianen en rechts vooraan Scholtes.


Berkel en Rodenrijs - Niet scheidend voorzitter Piet van der Burg, maar de nieuwe eerste man Gerard Scholtes voert namens de Berkelse winkeliersvereniging het woord als het gaat om een terugblik naar 2006 en een vooruitziende blik naar het nieuwe jaar in Lansingerland. (meer)

Hoogste punt bereikt

Hoogste punt
De directeur van 3B Wonen hees de container
met vlaggen persoonlijk op.


Berkel en Rodenrijs - In de Meerpolder wordt druk gewerkt aan het realiseren van de Meerwegzone. Donderdagmiddag 21 december bereikte men het hoogste punt en daar werd uiteraard feestelijk bij stil gestaan. (meer)

Winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek bruist verder

Bruisend Bergschenhoek
De bestuursleden Versteeg, Koelhuis, Meijer,
Swijghuysen Reigersberg en Van Dijke in het
winkelcentrum. De heren Van Houten en Buysman
waren afwezig.


Bergschenhoek - Na een verenigingsloze periode zag in 2004 de Winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek het levenslicht. (meer)

Centrumvisie samengesteld met winkeliersvereniging en gemeente

centrumvisie
Drie bestuursleden van Bleiswijk: de heren
Van Yperen, Hefti en Van Breukelen.


Bleiswijk - Het bestuur van Winkeliersvereniging Bleiswijk weet al vele jaren dat Bleiswijk een gemakscentrum heeft. Met een gezellig dorp waar de dagelijkse boodschappen allemaal te vinden zijn. (meer)

Samenwerkingsovereenkomst met de Huurdersvereniging getekend

samenwerkingsovereenkomst
Taart om de overeenkomst te vieren.

B-Driehoek - Donderdagmiddag werd in het kantoor van 3B Wonen een overeenkomst getekend tussen 3B Wonen en de huurdersvereniging. In deze overeenkomst wordt invulling gegeven aan de structuur van overleg van 3B Wonen met haar huurders; overleg dat voortvloeit uit het Besluit Beheer Sociale Huursector (BBSH) en de Wet Overleg Huurders en Verhuurders. (meer)

Wethouder Van Laviere werkte vooral achter de schermen

Bergschenhoek - Ook Frank van Laviere neemt afscheid als wethouder van de gemeente Bergschenhoek. Van Laviere is trots op wat er is bereikt in de ruim vijf jaar dat hij wethouder voor de PvdA is geweest. 'De coalitie van CDA, CU en de PvdA had maar een beperkte meerderheid van acht zetels tegenover zeven, 'geeft hij aan. (meer)

Laatste raadsvergadering met lovende woorden: 'U als raad heeft zich gewetensvol van uw taken gekweten'

U als raad
De heer Jaap Wolf legt voor de laatste
keer als waarnemend burgemeester van
Bleiswijk zijn ambtsketen af.


Bleiswijk - Tranen zijn er niet geplengd, maar de laatste vergadering van de gemeenteraad van Bleiswijk op donderdag 21 december gaat toch de geschiedenis in met: we hebben naar eer en geweten gehandeld. (meer)

Nieuwe CVV-regeling waarschijnlijk pas vanaf 1 april 2007

Bergschenhoek - In de raadsvergadering van 18 december in Bergschenhoek stelde CDA raadslid Van Arem een aantal vragen over het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in de gemeente Lansingerland. (meer)

Halt Rotterdam-Rijnmond wijst op de gevaren van vuurwerk

vuurwerk
Vuurwerk kan heel mooi zijn

B-Driehoek - Net als in 2005 informeert Halt Rotterdam-Rijnmond ouders en jongeren deze maand over de gevaren en overlast van vuurwerk. Brochures, flyers en posters verwijzen naar de internetsites www.vetvuurwerk.nl en www.vuurwerk06.nl. (meer)

New Years Party in Oostmeerhal

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van oud en nieuw gaan de deuren van de nieuwe Oostmeerhal om 01.00 uur open voor een knallende New Years Party. Naast een optreden van de bekende band Fragment zullen verschillende dj's speciaal voor deze nacht herkenbare feestmuziek draaien. (meer)

Glastuinders Delfgauw nu ook aangesloten op OCAP-CO2

Regio - OCAP heeft het aantal gebieden waarin het CO2 levert, opnieuw uitgebreid. Naast glastuinders in de B-Driehoek, Wilgenlei en het Westland kunnen vanaf deze week ook glastuinders in Delfgauw OCAP-CO2 afnemen. (meer)

Voor senioren Bergschenhoek: Nog enkele plaatsen vrij bij cursus Tai Chi

Bergschenhoek - De cursus Tai Chi op vrijdagochtend is volgeboekt. Daarom organiseert de SWOB ook in 2007 op de donderdagochtend een extra serie lessen. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. (meer)

Tuindersvragen voortaan naar Informatiepunt Glastuinbouw

Delfland - Vanaf 1 januari 2007 kunnen ondernemers in de glastuinbouw met alle vragen over waterbeheer terecht bij het Informatiepunt Glastuinbouw. Met het informatiepunt wil het Hoogheemraadschap van Delfland de service voor de ondernemers in de glastuinbouw verhogen. (meer)

Cursus Vogelherkenning

B-Driehoek - In het voorjaar van 2007 start Natuur- en Vogelwacht Rotta met een cursus Vogelherkenning voor beginners. Tijdens zes avonden zal er worden gesproken over kijkers, vogels, waarnemen, vogelgedrag en -geluiden. Hierbij zullen de meest in ons woongebied voorkomende soorten aan bod komen. (meer)

'Samen eten' in Hergerborch

Berkel en Rodenrijs - Elke dinsdag kan men deelnemen aan het open tafelproject 'Samen eten' in Woonzorgcentrum Hergerborch, Raadhuislaan 7. Het menu op 2 januari is tomatensoep, saucijsje of blinde vink, savooiekool, koolraap, gekookte aardappelen of aardappelpuree, vruchtenvla, koffie of thee. Aanmelden tot maandag 1 januari 11.00 uur, tel. 5112744.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten

B-Driehoek - Voor vragen en/of klachten met betrekking tot aanvragen van voorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten kan men bellen naar de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten: mevrouw R. de Graaf (010 - 5113715) en de heer M. Derkse (010 - 5213637).

Een goede buur ....

B-Driehoek - Humanitas 3 B-hoek zet zich in voor mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Zij brengt vrijwilligers in contact met mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, een goed gesprek of iemand die even mee naar buiten wil voor een boodschap of wandeling. Informatie: Humanitas afdeling 3 B-hoek, tel. 06 - 10673231, Postbus 74, 2650 AB Berkel en Rodenrijs.

Steunpunt mantelzorg/vrijwillige thuishulp

B-Driehoek - Mantelzorgers zijn mensen die een zieke of stervende verzorgen. Dit verzorgen kan soms teveel worden omdat de zorg zwaar, intensief en langdurig is of op de schouders van te weinig mensen neerkomt. (meer)

Ouderenadviseur 3B

B-Driehoek - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en FinanciŽn kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana Kuling, ouderenadviseur 3b-gemeenten. (meer)

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld

B-Driehoek - De GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Rotterdamse Aanpak Huiselijk Geweld. (meer)

Bewegen in het Alzheimer Cafť Delft

Delft/B-Driehoek - Op 8 januari is Prof. dr. Erik Scherder te gast in het Alzheimer Cafť Delft. Hij is Hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Groningen en Hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Expositie Annie Winterkamp
Berkel en Rodenrijs - Op 23 en 30 december exposeert Annie Winterkamp van 14.00 tot 16.00 uur in 't Klooster, Noordeindseweg 156. Te bekijken zijn spirituele en abstracte schilderijen, gemaakt met acrylverf en gemengde technieken. Het bijzondere aan sommige schilderijen is dat ze geschilderd zijn met de handen (zonder kwast en dergelijke). (meer)

Bergschenhoek

Tienerdisco The Point
Bergschenhoek - Zaterdag 30 december is er weer een tienerdisco (12 tot en met 15 jaar) in het gebouw Spectrum aan de Groeneweg 53 te Bergschenhoek. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 00.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Party in Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Op vrijdag 29 december wordt in jeugdsoos Pecto's een knallende party worden georganiseerd. Het feest is alleen voor Bleiswijkse jeugd. Meer info op www.pectos.nl.

Regio

Inschrijving r.k. Alpha cursus
B-Driehoek - Op 16 januari 2007 begint in de gemeente Lansingerland weer een Alpha-cursus. De cursus is bedoeld voor mensen die in een ontspannen sfeer nader kennis willen maken met het christelijke geloof. Dit gebeurt in 10 avonden en een zaterdag. (meer)

Zaterdag 30 december: Wielerveldrit met Marco van der Stoep als favoriet

wielerveldrit
Marco van der Stoep wil in zijn woonplaats
niet achterblijven.


Berkel en Rodenrijs - Veldrijden en crossen op de ATB-fiets zijn nog altijd favoriete bezigheden van Marco van der Stoep. Maar, hij heeft in de aanloop naar het seizoen 2007 z'n prioriteiten wat verlegd. De 21-jarige wielrenner uit Berkel en Rodenrijs wil komend jaar ook op de weg 'scoren'. (meer)

Top Team Toernooi Bergschenhoek tussen Kerst en Nieuwjaar

Bergschenhoek - Dit jaar wordt het Top Team Toernooi voor de 32e keer in Bergschenhoek gehouden. Net als vorige jaren wordt er op twee verschillende locaties in Bergschenhoek gespeeld: te weten in de zalen van Berghonk (aan de Burg. Van Oostenweg 4) en in de sporthal De Ackers (aan de Groeneweg 27). (meer)

The Greenery ontvangt Van Heiloma Prijs van KNSB

Bleiswijk - Uit handen van de heer Kloosterboer, bestuurslid KNSB, heeft The Greenery zaterdag 16 december de Van Heiloma Prijs in ontvangst genomen. (meer)

Frank en Ruud schrijven kersttoernooi op hun naam

Ruud Ginter met de beker.
Ruud Ginter met de beker.


Berkel en Rodenrijs - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat De Gok een kersttoernooi organiseert voor zowel biljarters als poolers. Zondag troffen de heren elkaar weer rond de tafels in de Wilhelminastraat. (meer)

Hockeyvereniging Bleiswijk viert 30-jarig bestaan

Bleiswijk - Hockeyvereniging Bleiswijk viert zondag 7 januari haar zesde lustrum. Via deze weg wil HVB ook oud-leden uitnodigen voor deze feestelijke dag. Het is alweer dertig jaar geleden dat een paar enthousiaste hockeyers HVB oprichtten. (meer)

Dodelijk ongeval N209 Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op de N209 is woensdagmorgen een 53-jarige man uit Zoetermeer om het leven gekomen. Door het ongeluk was de N209 in beide richtingen uren afgesloten. (meer)

Snelle afronding coalitievorming: SŠmen voor Lansingerland is het nieuwe bestuursthema

Lansingerland
Dick van Vliet zittend te midden van (v.l.n.r. )
Werner ten Kate (VVD), Gerard Bovens (PvdA), Hans
Dirkzwager (Leefbaar 3B) en Jan den Uil (CU).


B-Driehoek - Samen met de lijsttrekkers van de andere coalitiepartijen presenteerde CDA-voorman Dick van Vliet gisteren het coalitieakkoord op hoofdlijnen dat CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie met elkaar hebbeen gesloten. (meer)

Tijdelijke wethouder voor VVD: Namen kandidaat wethouders eveneens bekend gemaakt

B-Driehoek - Nadat het coalitieakkoord was toegelicht werd ook de portefeuilleverdeling op hoofdlijnen bekend gemaakt, waarbij ook de namen van de beoogd wethouders werden genoemd. (meer)

Delfland start bouw gemaal Meerpolder

Gemaal N470
Het gemaal kan gebouwd worden, mede
dankzij de eerste inzet van de heren Van der
Burg (links) en Vermeulen.


Berkel en Rodenrijs - Hoogheemraad Johan van der Burg van Delfland verrichtte vrijdagochtend 15 december samen met wethouder Huub Vermeulen van de gemeente Berkel en Rodenrijs de starthandeling voor de bouw van het poldergemaal Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Afscheid van een 'blijvend waarnemer': Burgemeester Wolf had het naar zijn zin in Bleiswijk

Brgemeester Wolf
Burgemeester Wolf verruilt Bleiswijk voor
Rozenburg waar de installatie begin december
een hartelijke gebeurtenis werd.


Bleiswijk - Op 2 juli 2001 maakte Bleiswijk kennis met waarnemend burgemeester Jaap J.W. Wolf. Hij volgde vertrekkend burgemeester Lamers op die was benoemd in de gemeente Houten. Als waarnemer, want in die tijd had ook de Commissaris van de Koningin er nog geen zicht op welke koers Bleiswijk zou gaan varen.
(meer)

Vuurwerkpunten gelijk aan dat van vorig jaar

B-Driehoek - Ondanks de strenge regelgeving voor opslagplaatsen van consumentenvuurwerk
verwacht de DCMR Milieudienst Rijnmond dat het aantal verkooppunten in Rotterdam en in de gemeentes in de regio Rijnmond ongeveer gelijk zal zijn aan vorig jaar. (meer)

Volle bak voor Kerst-In

Kerst Inn
Het HCM onder leiding van Ajran Breukhoven
in actie tijdens de Kerst-In.


Bleiswijk - Er moesten zaterdagavond zelfs stoelen worden bijgehaald om alle belangstellenden van een zitplaats te voorzien tijdens de inmiddels al weer voor de achtste keer georganiseerde Kerst-In op het veilingterrein van Bleiswijk. (meer)

Sfeervol Moonlight Shoppen

Moonlightshopping
Een sfeervol kerstmannenorkest.

Berkel en Rodenrijs - Het centrum van Berkel en Rodenrijs was zaterdagavond weer helemaal in kerstsfeer tijdens het jaarlijkse Moonlight Shoppen, traditiegetrouw georganiseerd door de ondernemers. (meer)

Milan maakt zich op voor NK Horeca

Milan
Milan (rechts) en Arjan achter de bar bij
Cookers.


Bergschenhoek - Er blijken in Bergschenhoek twee kanjers rond te lopen die het ver hebben weten te schoppen en nog lang niet klaar zijn met presteren. Milan Molenwijk (20) en Arjan van der Spek (19) mochten deelnemen aan de halve finale Nationaal Kampioenschap Horeca 2007 leerling kasteleins. (meer)

Kerstnacht in Bleiswijk

Kerstnacht
De kerstman werd warm onthaald.

Bleiswijk - Het werd woensdagavond een gezellige drukte tijdens de jaarlijkse kerstmarkt die traditiegetrouw op het Kranenburgplein in hartje Bleiswijk werd gehouden. Heel wat mensen trokken schoenen en jassen aan om mee te komen genieten. (meer)

Bergschenhof wordt aanschouwelijk gemaakt

Bergschenhof_01
Een artist impression van het appartementencomplex,
ontworpen door Van Dop + Mathot architecten. Bergschenhof
krijgt veel glas, hout en middelgrijze metallic panelen.
Luchtigheid is als uitgangspunt genomen. Veel glasvlakken,
schuivende panelen in de panden, een ruwe gemetselde
steen met een 'zwevend' effect en balkonhekwerk met de
kleur van de achtergrond.


Bergschenhoek - Er was nogal wat weerstand tegen de bouwplannen die werden gepresenteerd; 't Smitshoek wordt een fiks aantal appartementen rijker, maar omwonenden konden daar nog niet echt blij mee zijn. (meer)

Motorrijder onderuit

Berkel en Rodenrijs/Rijswijk - Een 52- jarige motorrijder uit Berkel en Rodenrijs is maandag 18 december op de Einsteinlaan om 09.30 uur onderuit gegaan met zijn motor. (meer)

Wethouder: 'Take it or leave it' Laatste woord over parkeren aan Kamperpad

Berkel en Rodenrijs - Wat wethouder Cnossen betreft is inzake de kwestie rond het parkeren aan het Kamperpad in de raadsvergadering van 13 december het laatste woord gezegd. (meer)

Raad verwerpt voorstellen college: Vuurwerk in laatste gewone raadsvergadering

Berkel en Rodenrijs - In zijn laatste reguliere vergadering, op 13 december, heeft de Berkelse gemeenteraad in een stevig debat de voorstellen van het college voor vaststelling van een aantal nieuwe belastingverordeningen, leges en tarieven van tafel geveegd. (meer)

Raad neemt motie aan over trouwzaal

Berkel en Rodenrijs - In zijn laatste gewone vergadering heeft de raad van de gemeente Berkel en Rodenrijs op 13 december unaniem een door de PvdA fractie ingediende motie aangenomen waarbij het college werd gevraagd om ook na 1 januari te zorgen voor een geschikte gemeentelijke trouwlocatie. (meer)

Raad in laatste reguliere vergadering: Sportpark Het Hoge Land moet worden afgebouwd

Berkel en Rodenrijs - In zijn laatste gewone vergadering op 13 december keurde de gemeenteraad het voorstel van B & W goed om het investeringsschema voor de bouw van de tweede fase van sportpark het Hoge Land op te nemen in de meerjarenbegroting. (meer)

The Greenery steunt nieuwe leerstoel Versinnovatie te Wageningen

Bleiswijk - Wageningen Universiteit zal begin 2007 van start gaan met een nieuwe bijzondere leerstoel, Versinnovatie. The Greenery zal dit initiatief de komende vijf jaar financieel ondersteunen. (meer)

Nieuwe woonmogelijkheden op mobiliteitsknooppunten

Regio - Meer dan 300 deskundigen en bestuurders uit de regio bogen zich onlangs over de mogelijkheden van wonen op knooppunten. De verwachting is dat de vraag naar binnenstedelijke woningen rond 2010 sterk toeneemt. (meer)

BROEM-dag in De Leeuwerik: Rijvaardigheidstest voor 65-plussers

Bleiswijk - Het kan nooit kwaad om van tijd tot tijd uw rijvaardigheid eens onder de loep te nemen. Dat geldt natuurlijk voor iedere automobilist, maar speciaal voor senioren is dat zeer verstandig. (meer)

Melanchthon Schiebroek gepromoveerd tot Universumschool

Rotterdam/B-Driehoek - Tijdens de officiŽle opening van het universumjaar vorige week in Amsterdam werd Melanchthon Schiebroek in het zonnetje gezet toen een overdonderde heer Bolomey, adjunct-directeur van de school, het certificaat 'Universumschool' kreeg uitgereikt door demissionair minister van Onderwijs Maria van der Hoeven. (meer)

Jeugdsoos Pecto's heeft nog twee daverende slotweekenden

Bleiswijk - Vrijdag 22 december en zaterdag 23 december staat het weekend van jeugdsoos Pecto's in het teken van de kerst. De activiteitengroep richt de zaal schitterend in met veel kerstlichtjes en kerstversiering. (meer)

Nieuwe dijkgraaf Delfland

Regio - Op 14 december 2006 heeft de verenigde vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland unaniem besloten de heer mr. M.A.P. van Haersma Buma voor te dragen als kandidaat voor de functie van dijkgraaf. (meer)

RAI Uno voor TV West op kabel Bergschenhoek

Bergschenhoek - Kabelbedrijf Casema geeft vanaf woensdag 20 december RAI Uno weer door op het kabelnet van Bergschenhoek. Door de komst van de verplicht door te geven lokale omroep 3B-TV is onlangs bij vergissing RAI Uno vervangen. (meer)

Top Team Toernooi sportieve afsluiting van het jaar

Top Team
Volop actie en sportieve spanning tijdens
het Top Team Toernooi vorig jaar.


Bergschenhoek - Elk jaar wordt er tussen Kerst en Nieuwjaar door een aantal (sport)verenigingen uit Bergschenhoek met veel enthousiasme en sportplezier gestreden om de titel Top Team; ditmaal voor de 32ste keer. (meer)

B-Driehoekers lopen marathon van Macau

Hardlopers
Tim en Bart in het verre China.

B-Driehoek - Op woensdag 29 november vertrokken Bart Teeuw en Tim Bosman met een door Radio Rijnmond georganiseerde reis naar China voor een schitterende rondreis met als klap op de vuurpijl de marathon van Macau. (meer)

Nieuwe vereniging in de B-Driehoek: Hondensportvereniging Lansingerland brengt plezier voor hond en baasje

Hondensport
De drie instructeurs van de vereniging, elk met
hun eigen hond. "Het samen plezier hebben met je
hond staat bij HSV Lansingerland centraal."Bergschenhoek - Onlangs is HSV Lansingerland ofwel Honden Sport Vereniging Lansingerland opgericht. (meer)

Diane Valkenburg weer op de buis tijdens het NK

Bergschenhoek - Voor schaatsster Diane Valkenburg staat het komende weekend weer in het teken van het Nederlands Kampioenschap allround in Heerenveen. (meer)

Henk Boon gaat de tien volmaken

Bergschenhoek - Voetbalvereniging BVCB en zijn trainer Henk Boon zijn overeen gekomen nog twee jaar samen verder te gaan. De inwoner van Hoek van Holland en BVCB komen dan uiteindelijk uit op tien jaar samenwerking. (meer)

TOGB maakt het nu wel goed af

Berkel en Rodenrijs - TOGB mag zich verheugen op feestdagen waarbij het in het vooruitzicht heeft dat een succesvol vervolg van de competitie nog steeds mogelijk is. (meer)

Wielrennen

RWC Ahoy renner wint internationale wedstrijd
B-Driehoek - Thijs Bezemer heeft een wedstrijd in het Spaanse Aguilas gewonnen. (meer)

Korfbal

Weidevogels-All Ready: 8-12
Bleiswijk - Het eerste team van Weidevogels staat er niet rooskleurig voor in de competitie. (meer)

Atletiek

Topprestaties van Kieviten
Bleiswijk - Zaterdag 15 december vond de Ameland Adventure Run plaats, een mooie en zware hardloopwedstrijd door de bossen, duinen en over het strand. (meer)

Voetbal

Winterkampioenen CVV Berkel
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag zijn zowel het 1e als het 2e damesteam van CVV Berkel winterkampioen geworden in hun klasse. Dames 2 won de inhaalwedstrijd bij Zwaluwen met 0-3 en blijft zo de trotse koploper in de 3e klasse met 23 punten uit 9 wedstrijden (zeven keer winst en twee keer gelijk). (meer)

Volleybal

Revob-Skania: 3-1
Bleiswijk - De volleyballers van Revob uit Bleiswijk ontvingen woensdag 13 december Skania ui Delft. De eerste set ging gelijk op totdat Skania fouten begon te maken en Revob juist zeer geconcentreerd bleef spelen en met 25-15 won. (meer)

Turnen

Saturnia gym en streetdance
Bleiswijk - Gymnastiekvereniging Saturnia heeft weer ruimte voor streetdanceleden na het aantrekken van een nieuwe streetdancetrainer. Bovendien is men gestart met 25+ gym dat wordt gegeven op dinsdag van 19.30 - 20.30 uur in de zaal van de Anne Frank basisschool aan de Lijsterlaan.

Biljarten

Uitslagen competitie
Raedthuys-Rust Wat 1 2-7
Rust Wat-Vierkantje 0-9
Raedthuys-Sportvrienden 2 2-7
Ackerfietje 1-East End 4-5
Raedthys-Sportvrienden 5-2

Watersport

Cursus snorkelen
Bleiswijk - Op maandag 15 januari begint zwemvereniging de Watervogels een nieuw cursus snorkelen in thermen Elysium aan de Kooilaan in Bleiswijk. De cursus duurt een jaar. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Klaverjassen KBO
Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 22 december om 14.00 uur een klaverjasmiddag in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus. (meer)

Bergschenhoek

Kerstklaverjassen in 't Schooltje
Bergschenhoek - Op donderdag 21 december is er kerstklaverjassen in Buurthuis 't Schooltje, Rottekade 83. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Er zijn veel leuke prijzen te winnen. Iedereen is welkom. Informatie: tel. 010 - 5216071. (meer)

Kindje wiegen
Bleiswijk - Op Eerste Kerstdag vindt om 14.00 uur in de r.k.-kerk aan de Hoefweg 57 voor peuters en kleuters het traditionele kindje wiegen plaats. Het duurt een half uurtje, waarin een kerstverhaaltje wordt verteld en de bekende kerstliedjes worden gezongen. Tevens kan men de prachtige kerststal bewonderen in de kerk. (meer)

Inschrijving r.k. Alpha cursus
B-Driehoek - Op 16 januari 2007 begint in de gemeente Lansingerland weer een Alpha-cursus. De cursus is bedoeld voor mensen die in een ontspannen sfeer nader kennis willen maken met het christelijke geloof. (meer)

Feest op peuterspeelzaal Pinkelotje

Pinkelotje
Het was feest bij Pinkelotje en daarom werd
er taart gegeten!


Berkel en Rodenrijs - Hoewel het college van de gemeente Berkel en Rodenrijs deze week een en ander nog moet formaliseren, ziet het eruit dat peuterspeelzaal Pinkelotje in Berkel Noord open mag blijven. (meer)

'Ik ga eerst even bellen dat mijn video twee uur later aan kan': Ondernemend Oostland vermaakt zich met Mario van der Ende

Mario vd Ende
Mario van der Ende met vaak leuke, maar
ook zinvolle opmerkingen.


Berkel en Rodenrijs - Voor de ruim tweehonderd aanwezigen op de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW Oostland was de aanwezigheid van de oud-toparbiter uit het voetballen, Mario van der Ende, niet alleen vermaak. (meer)

De bom zien vallen: Ontploffingen doen oude herinneringen herleven

De Bom
Sjaak van der Vis bij de plek waar
hij de bommen zag vallen.


Bleiswijk - "Samen met mijn zusje fietste ik langs, precies op het moment dat het Engelse vliegtuig naderde." De herinneringen uit een ver verleden kwamen Sjaak van der Vis weer helemaal voor ogen toen hij de berichten in de nieuwsmedia zag en las over de gevonden bom op Bleiswijks grondgebied. (meer)

De Naeld gebruiksklaar gemaakt voor de bewoners

De Naeld
Een schitterende entree waar het goed toeven is.

Berkel en Rodenrijs - De hele hal van de entree van appartementencomplex De Naeldhorst aan de Van Naeldwijcklaan was zondagmiddag gevuld met belangstellenden die graag getuige wilden zijn van de opening van hun nieuwe ontspanningsruimte. (meer)

Kerstoptredens op de Groenehoek

Kerstoptredes
De kinderen treden voor elkaar op.

Bergschenhoek - Elk jaar met kerst staan alle kinderen van obs Groenehoek een keer op het podium van de Driesprong. Zij treden dan allemaal op voor de andere kinderen. (meer)

Grootte buitenbad en ligweide blijft gemoederen bezig houden: Voorlopig ontwerp zwembad gepresenteerd

zwembad
Een artist impression van het nieuwe
zwembad (Vaessen Bouwbedrijf).


Bergschenhoek - Maandagavond waren gemeenteraadsleden, zwembadmedewerkers, gebruikers en andere belangstellenden aanwezig in De Driesprong om te luisteren en te kijken naar het voorlopig ontwerp van het nieuwe zwembad dat in het Landscheidingspark zal worden gerealiseerd. (meer)

Overeenstemming over vierpartijen coalitie: CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie in Lansingerlands college

B-Driehoek - De heer Heijkoop, na de raadsverkiezingen in de 3B-gemeenten informateur bij de collegevorming, heeft uit de gevoerde gesprekken geconstateerd dat de vorming van een coalitie tussen CDA, VVD, PvdA en CU het meest voor de hand ligt. (meer)

Ziekenhuis heeft straks 1194 plaatsen: Eerste paal geheid voor parkeergarage Sint Franciscus Gasthuis

eerste paal
De eerste paal is de grond in voor de bouw van
een nieuwe parkeergarage bij het SFG.


B-Driehoek - De parkeerproblemen rond het Sint Franciscus Gasthuis zullen in de toekomst misschien niet allemaal opgelost kunnen worden, maar wel voor een belangrijk deel. (meer)

Eerste tijdens WK: Safer ontvangt erepenning van Bergschenhoek

Safer ontvangt
Uit handen van de wethouder ontving
Safer de erepenning. Met naast hem (links)
leermeester Sjef Lamens.


Bergschenhoek - Uit handen van wethouder Hans Koster ontving de 17-jarige Safer Karimoeddin zaterdagmiddag 9 december de erepenning van de gemeente Bergschenhoek. (meer)

Nog eenmaal de spots op de brandweer

Brandweer
Vier erepenningen voor de Bleiswijkse
brandweer.


Bleiswijk - Bleiswijk werd zaterdagmiddag opgeschrikt door het geluid van sirenes. Menigeen vroeg zich af waar de uitruk van de brandweer ditmaal naar leidde, maar men kon gerust zijn. (meer)

Adieu Bergschenhoek: Een gratis herinneringsboek voor alle Hoeksenaren

Een Gratis
Het boek zal huis aan huis worden
uitgereikt in heel Bergschenhoek.


Bergschenhoek - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie aan het begin van dit jaar werd het al aangekondigd: in nauwe samenwerking met de Historische Vereniging den Berchsen hoeck zou een herinneringsboek worden samengesteld met daarin de geschiedenis van Bergschenhoek. (meer)

Voorzitter Willem Schewe: 'Dit is diep triest' Veel euro's zoek bij BVCB

Bergschenhoek - Waar veel sportclubs altijd de eindjes bij elkaar moeten knopen om rond te komen heeft voetbalvereniging BVCB wel met een heel grote tegenvaller te maken. (meer)

Clubs krijgen beheer over de tap

Clubs
De handballeden zijn 25 januari aan de
beurt er iets leuks van te maken.


Berkel en Rodenrijs - Na het jubileumfeest en het bezoek van topdarter Jelle Klaasen wacht vanaf donderdag 4 januari weer een nieuw festijn bij cafť 't Centrum in Berkel Centrum. (meer)

Veel leuker dan verwacht: Waarnemend burgemeester neemt afscheid van mooie en rustige woonomgeving

Waarnemend
Het bordje 'gemeente Lansingerland'
is nog even afgeplakt onder de naam
Bergschenhoek; dat mag er op 1 januari pas
af. Op de dag dat het werk van waarnemend
burgemeester Van der Kluit ten einde is.


Bergschenhoek - De start van een nieuwe periode voor de dorpen uit de B-Driehoek - het samengaan onder de naam Lansingerland - betekent tevens het afscheid nemen van zaken die niet meer in de grote gemeente passen. (meer)

'Een schat in aarden vaten': De Berkelse religie door de eeuwen heen in boekvorm samengebracht

Religie
De heer Groeneveld ziet het boek als een
hommage aan alle Berkelaren van vroeger en
nu.


Berkel en Rodenrijs - Enige maanden geleden is door de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs het boek 'Feesten in Berkel en Rodenrijs door de eeuwen heen' uitgegeven. Het eerste exemplaar werd in de Dorpskerk aangeboden aan burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders. (meer)

Creagroep presenteert Kerstmarkt

Creagroep
Met name de kerststukjes vonden
gretig aftrek.


Bleiswijk - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat de Creagroep van de hervormde kerk een kerstmarkt organiseert in De Rank. Zo ook dit jaar; zaterdag 9 december kon iedereen er een kijkje komen nemen. (meer)

Kerstsfeer in De Leeuwerik

Kerstsfeer
Een optreden van het Leeuwerikkoor.

Bleiswijk - Zaterdagmiddag 9 december stond in ontmoetingscentrum De Leeuwerik helemaal in het teken van de naderende kerstdagen. In de beide zalen waren tal van kraampjes opgezet met daarin leuke artikelen. (meer)

Kerstlunch met De Zonnebloem

Kerstlunch
De hele serre van Meerenbos zat vol gasten
en vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling
Bergschenhoek.


Bergschenhoek - De vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Bergschenhoek organiseerden voor de eerste keer een kerstlunch voor alle senioren die verbonden zijn aan de vereniging. (meer)

'Maak tijd voor elkaar': Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Rode Kruis
Het geeft een goed gevoel een stukje
van je tijd te delen en iemand blij te
maken.


B-Driehoek - Het Rode Kruis afdeling Lansingerland is van start gegaan met het werven van vrijwilligers die het leuk en gezellig vinden een bezoekje te brengen aan mensen die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan contact. (meer)

Sinterklaas al in de ban van verhuizing Anne Frankschool

verhuizen
Sinterklaas nam een groot aantal
verhuisdozen mee.


Bleiswijk - Ook dit jaar bracht Sinterklaas met twee van zijn Pieten een bezoek aan de gezellige Anne Frankschool. Maar hij liet de kinderen wel lang in spanning. (meer)

BSO De Paddestoel ontvangt Sinterklaas

BSO

Berkel en Rodenrijs - Maandag 4 december was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam met drie van zijn Pieten op bezoek bij de BSO. (meer)

Lansingerland is goed voor 3B: Burgemeester De Goeij aan het woord over haar ambtsperiode

De Goeij
Burgemeester De Goeij-Smulders kijkt
met tevredenheid terug.


Berkel en Rodenrijs - Op 31 december 2006, als we het oude jaar uitluiden, komt er een einde aan het zelfstandig bestaan van de gemeente Berkel en Rodenrijs. (meer)

Pater van Oeffelen neemt waardig afscheid van De Rustenburg

Pater van Oeffelen
De laatste Eucharistieviering van
pater Van Oeffelen in De Rustenburg.


Bergschenhoek - Voor de laatste maal trok hij zijn liturgische gewaad aan. Voor de laatste maal ook ontving hij zijn kerkbezoek persoonlijk met voor ieder een bemoedigend woordje. (meer)

Winnaar Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs 2007: Oriental Group verrassend eerste

Orientel group
De planten worden naar de wens van
de klant klaargemaakt voor verpakking
en verzending.


Bleiswijk - Vrijdag 8 december werd bekend gemaakt welk bedrijf de winnaar was geworden van de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs 2007 (NTO). De jury riep Oriental Group uit Bleiswijk uit tot winnaar van de felbegeerde prijs. (meer)

In de Oostmeerhal: New Years Party met coverband Fragment

Fragment
Fragment is ook van de partij.

Berkel en Rodenrijs - De coverband Fragment zal ook dit jaar de New Years Party in de Oostmeerhal openen. Deze coverband is voor inwoners van de B-Driehoek niet onbekend. (meer)

Sint op bezoek bij Prins Willem Alexander school

Sint op bezoek

Berkel en Rodenrijs - Vol spanning stonden de kinderen van de PWA-school dinsdagochtend 5 december te wachten bij de landingsbaan die gemaakt was. (meer)

Verzet tegen 'somber' Bergschenhof

Bergschenhoek - Het ontwerp voor het appartementencomplex voor senioren dat door 3B Wonen in samenwerking met Koudijs Bouw gebouwd gaat worden in Bergschenhoek op het terrein waar vroeger 't Akkertje stond, roept de nodige weerstand op. (meer)

Kerstconcert The Willibrothers & Sisters

Bergschenhoek - Na eerdere samenwerking tussen koor en orkest organiseren Muziekvereniging Concordia en The Willibrothers & Sisters voor de tweede maal een kerstconcert in de sfeervolle Willibrordkerk aan de Smitshoek. (meer)

Vrienden van Berkel collecteren voor Roparun

Berkel en Rodenrijs - De Vrienden van Berkel doen als team volgend voorjaar mee aan de Roparun, de non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het doel van deze loop is: trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. (meer)

Politie zoekt getuigen inbraak super

Berkel en Rodenrijs - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak die in de nacht van woensdag 6 december op donderdag 7 december plaatsvond aan de Rozenoord. (meer)

Alsnog boetes betalen

B-Driehoek - De politie van ondermeer district Noord waar ook de B-Driehoek onder valt, is een decemberoffensief gestart om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk veroordeelden hun boete voor het einde van het jaar betalen. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel - Oudewater 14.30 uur
MVV'27 DA1-Berkel DA1 14.30 uur
(4 resterende minuten van gestaakte
wedstrijd 9 september bij 1-2 voorsprong voor Berkel)
Soccer Boys - Siveo'60 14.30 uur

Zondag:
TOGB - Delft 14.00 uur
Soccer Boys - Waddinxvee 14.00 uur

Soccer Boys denkt aan uitbreiding kleedkamers

Bleiswijk - Voetbalvereniging Soccer Boys is met een nieuw stappenplan gekomen om de kleedkameraccommodatie op het Bleiswijkse sportpark Merenveld uit te breiden. (meer)

Jon van Staa niet: Ron van Houten gaat door bij Soccer Boys

Bleiswijk - Jon van Staa van de zaterdagploeg van Soccer Boys en het bestuur van de Bleiswijkse voetbalvereniging hebben in goed overleg besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Van Staa (de Meern) kwam twee seizoenen geleden als trainer naar de zondagafdeling van Soccer Boys. (meer)

TOGB wordt in hectische slotfase punten uit handen genomen

Pijnacker - In een wedstrijd waarin TOGB met zondag de topper tegen Delft op het programma de aansluiting moest behouden, is de Berkelse ploeg tegen Oliveo niet schadevrij uit de strijd gekomen. (meer)

De Blesewic ontvangt sportprijs voor cursus jeugdsportleider

De Bleswewic
Namens de gemeente reikte de
heer Van Oeffel de prijs uit.


Bleiswijk - Donderdag 16 november ging de nieuwe cursus jeugdsportleider op de Blesewic van start. Tijdens de eerste bijeenkomst werden de deelnemers door verschillende mensen toegesproken. (meer)

Tijdens kerstcontactmiddag: Eerste vispas uitgereikt

Vispas
De eerste vispas wordt uitgereikt.

Berkel en Rodenrijs - Traditiegetrouw kwamen de leden van Hengelsportvereniging De Ruischvoorn in de maand december bijeen om tijdens een gezellige kerstcontactmiddag nog eens terug te kijken op de prestaties en de activiteiten van het achterliggende jaar. (meer)

Sportieve spanning tijdens Onderlinge wedstrijden Saturnia

Stralend
Stralend met de gewonnen medaille.

Bleiswijk - De zaal van de sporthal aan de Lijsterlaan was donderdagmiddag en een deel van de avond het domein van de turnsters van Saturnia. Die dag werden in twee sessies de Onderlinge Wedstrijden gehouden en daar mochten alle leden aan deelnemen. (meer)

Schietsport

Kerstkip schieten
Berkel en Rodenrijs - SV Waterloo organiseert op dinsdag 19 december vanaf 19.00 uur het traditionele kerstkip schieten. Er wordt op gelukskaarten geschoten zodat ook de wat mindere schutter kans maakt op een kippetje. Toegang voor klein en groot. SV Waterloo is te vinden op sportpark Het Hoge Land.

Hockey

HBR-Reeuwijk: 3-1
Berkel en Rodenrijs - HBR heeft in de eerste helft van de competitie laten zien dat het met recht aanspraak heeft gemaakt op de titel 'herfstkampioen van de 4e klasse'. (meer)

Badminton

BC Fly Over-BC de Krammer: 5-3
Bleiswijk - Vrijdag speelde het 1e team van Fly Over thuis tegen de Krammer uit Oude Tonge. (meer)

Voetbal

Ommoord -Soccer Boys (zo): 0-1
Bleiswijk - In en tegen Ommoord won Soccer Boys met 0-1 door een doelpunt in de tweede helft van Arnoud in `t Veen. Het was geen goede wedstrijd met vooral in de eerste helft veel rommelig spel op het middenveld. (meer)

Volleybal

Fusion-Van der Breggen/Berkel: 3-1
Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 7 december mocht Van der Breggen/ Berkel aantreden tegen ťťn van de koplopers Fusion. Al snel nam Fusion de voorsprong, mede door vele fouten van Berkel. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo de Kievit in Mauritsschool
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 14 december organiseert speeltuin de Kievit volwassenenbingo in de Mauritsschool, Orionstraat 1-2. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Het tweede kopje koffie is gratis. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen bij P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Elke maandagavond kan er geklaverjast worden in het clubgebouw van Postduivenvereniging De vrijheid aan het Sporthoeckpad op het Hoekse sportpark. Aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Koffie/inloopochtend
Bleiswijk - Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom. (meer)

Regio

Kerstconcert Hillegondakerk
Hillegersberg - Donderdag 14 december vindt in de Hillegondakerk in Hillegersberg het jaarlijks Kerstconcert plaats met o.a. het Chr. gem. koor Song of Praise o.l.v. Reinata Heemskerk, Loek v.d. Leeden, vleugel, Jan Teeuw, orgel en Diana Abspoel, hobo. Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij. (meer)

Pax Kinderhulp zoekt gastgezinnen

B-Driehoek - Pax Kinderhulp zoekt voor kinderen uit ArmeniŽ gastgezinnen. De kinderen zullen van 21 januari tot 18 februari 2007 in de B-Driehoek en omgeving verblijven. (meer)

Vervanging botenhelling bij Pekhuisbrug

Bleiswijk - In opdracht van het recreatieschap Rottemeren wordt de botenhelling ter hoogte van de Pekhuisbrug in het Rottemerengebied vervangen. (meer)

Cursus over omgaan met rouw

B-Driehoek - Rouw is de pijn die je lijdt aan een verbroken relatie. Het verwerken van rouw is een levenstaak, waar tijd en steun voor nodig zijn. De cursus 'omgaan met rouw', wil die tijd en steun bieden. (meer)

Dode en zwaargewonden bij ongeval op N209

ongeval
Complete chaos na een ernstig ongeval
op de N209.


Bergschenhoek - Dinsdagmiddag 5 december even voor vijven veranderde de N209 op de grens van Bergschenhoek en Hillegersberg in een complete chaos toen twee auto's frontaal met elkaar in botsing kwamen. (meer)

Winkels, horeca, parkeergarage.... Uitbreiding winkelcentrum Berkel en Rodenrijs

Winkelcentrum B&R
De samenwerkingsovereenkomst wordt
getekend door v.l.n.r. de heer Vink, burgemeester
De Goeij en projectmanager de heer Markhorst.


Berkel en Rodenrijs - Dinsdagmiddag 5 december werd in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en ING Real Estate; de overeenkomst met betrekking tot de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Dodelijk ongeval N 209

Bergschenhoek - Op de Leeuwenakkerweg (N 209) botsten dinsdagmiddag, rond half zes, twee auto's frontaal, waarbij een 45-jarige automobiliste uit Oud Beijerland om het leven kwam. (meer)

Eenhoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Lansingerland

Eenhoorn
Bas Eenhoorn.

B-Driehoek - De nieuwe gemeente Lansingerland - waarin de bestaande gemeenten Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk fuseren - komt voorlopig onder leiding te staan van Bas Eenhoorn (VVD). (meer)

Waarschijnlijk niet de laatste: Bom tot ontploffing gebracht op bedrijventerrein

bom
Met een pantserwagen werd de bom naar open
terrein gebracht, waarna hij in een hoge berg zand
werd neergelegd.


Bleiswijk - Dinsdag 28 november werd bij werkzaamheden in opdracht van Rijkswaterstaat een Engelse vliegtuigbom (500 pond) uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen in het gebied langs de A12, ten oosten van de N209 in Bleiswijk. (meer)

Bouw jongerencentrum toch in zicht

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 28 november kon wethouder Vermeulen de commissie Dienstverlening van de Berkelse gemeenteraad in haar laatste vergadering meedelen dat de bouw van het jeugdhonk uiteindelijk toch in zicht is. (meer)

Handtekeningen voor ontwikkeling Bergschenhof gezet

Handtekeningen
De overeenkomst wordt getekend door v.l.n.r.
Frans Weterings (directeur 3B Wonen), mevrouw
F.A. van der Kluit (waarnemend burgemeester van
Bergschenhoek) en Rob Warmerdam
(directeur Koudijs Bouw BV).


Bergschenhoek - Na een lange aanloopperiode was het maandagmiddag 4 december zover: er kon door de verschillende partijen - de gemeente Bergschenhoek, Koudijs Bouw BV en 3B Wonen - een handtekening worden gezet onder de samenwerkings-/verkoopovereenkomst van het te ontwikkelen gebied waar voorheen 't Akkertje stond. (meer)

Koninklijke Onderscheiding en erepenning langs de tennisbaan

speld
Jan Ouwerkerk krijgt de versierselen opgespeld.

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de ledenvergadering van ATV Berkenrode werden de aanwezigen maandagavond verrast met de komst van burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders. Ze kwam niet met lege handen, maar met een verrassing voor zowel een enthousiast lid als voor de complete vereniging. (meer)

Polikliniek Berkel weer een stapje dichterbij

Polikliniek
Veel belangstelling van zowel bezoekers als
medewerkers voor de ontwikkelingen rond locatie
Berkel.


Berkel en Rodenrijs - Vorige week organiseerde het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) een informatiemarkt in de centrale hal van het ziekenhuis. Belangstellenden konden vast een kijkje nemen hoe polikliniek en diagnostisch centrum locatie Berkel er binnen enkele maanden uit zullen gaan zien. (meer)

Voorrang fietsers op rotondes Klapwijkseweg

Berkel en Rodenrijs - In de laatste vergadering van de raadscommissie Ruimte, op 27 november, kon wethouder Vermeulen meedelen dat de provincie formeel akkoord is met de wijziging van de voorrangsregeling op de vier rotondes in de Klapwijkseweg. (meer)

Voor de laatste keer achter het gordijn: Anneke Strack sluit poppenkastloopbaan af

Anneke
Het poppenkastdoek viel voor Anneke Strack.

Bergschenhoek - Met een luid applaus van zowel kinderen als leerkrachten en collega's sloot Anneke Strack-Bennik vorige week haar lange poppenkastloopbaan af. (meer)

Plus verloot een auto: Autosleuteltjes mogen met mevrouw Koolhaas mee naar huis

Plusmarkt
Mevrouw Koolhaas mocht de auto mee
naar huis nemen.


Bergschenhoek - Plus Koelhuis werkt al weer twee jaar vanuit het grote fraaie pand in de Vlashoeck en dat was een feestje waard. Dat feest werd gevierd samen met alle klanten, want iedereen kon meedingen naar leuke prijzen die zaterdag 2 december zouden worden uitgereikt. (meer)

De commandant verlaat zijn 'troepen': Wijnand van der Lecq hangt zijn brandweerhelm aan de wilgen

Wijnand
Wijnand van der Lecq: de laatste vrijwillige
brandweercommandant van de regio neemt zaterdag
9 december tussen drie en vijf uur afscheid.


Bleiswijk - Na een dienstverband van 28 jaar neemt Wijnand van der Lecq (57) zaterdag 9 december tijdens een receptie afscheid als commandant van de Bleiswijkse brandweer. (meer)

Na 40 jaar 'van alles en nog wat': Emma Veenman werkt nog steeds met plezier

Emma Veenman
"Mijn werk valt moeilijk te omschrijven.
Ik pak eigenlijk alle voorkomende zaken aan."


Bleiswijk - Als 18-jarig meisje ging ze aan de slag bij bouwbedrijf Van der Lecq en Droogers. Dat is inmiddels 40 jaar geleden en nog steeds heeft Emma Veenman-Prins, geboren en getogen Bleiswijkse, het er prima naar haar zin. (meer)

Fancy Fair voor het goede doel: Brugklassers Wolfert Dalton vergaren ruim 800 euro

Brugklassers
De zelfgebakken taart ging grif van
de hand.


Bergschenhoek - Kneden, bakken, versieren en smullen maar: heel wat leerlingen van het Wolfert Dalton, gevestigd langs de Boterdorpseweg, staken vorige week - al of niet terzijde gestaan door ouders of grootouders - de handen uit de mouwen om iets lekkers te maken voor de school. (meer)

Taxi van Leeuwen krimpt in

Taxi van leeuwen
Piet en Elsbeth van Leeuwen stoppen met hun
taxibedrijf. Wat rest zijn de ritten voor de ANWB
Alarmcentrale.


Berkel en Rodenrijs - Na een tijdperk van maar liefst 70 jaar komt er binnen enkele weken een einde aan het oudste taxibedrijf van Berkel en Rodenrijs: Taxibedrijf Van Leeuwen. Het Berkelse bedrijf wordt de das omgedaan door de marktwerking in aanbesteding, waardoor bedrijven van buitenaf onder de prijzen doken. (meer)

Snelle groei: NOOVA heet 60ste lid welkom

NOOVA
Binnen een half jaar kon reeds het 60ste lid
worden bijgeschreven (rechts).


Oostland - Binnen een half jaar na oprichting van NOOVA (Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief) konden de leden het 60ste lid welkom heten; MilŤne du
Burck. (meer)

Na deelname aan X-Factor: Shena is voor man en kinderen een ster

Schena
De familie Ammersing; trots op moeder
en echtgenote Shena.


Bergschenhoek - "Wij hebben onze moeder aangemeld als kandidaat voor het programma X-Factor. Ze kan heel mooi zingen en ze heeft ons altijd geleerd dat we moedig moeten zijn en iets moeten durven. (meer)

Exposeren in de pastorie

axposeren
Annette van Veen met een van haar
werken.


Bleiswijk - Aan de wanden van de Bleiswijkse pastorie naast de r.k. kerk aan de Hoefweg is tot eind december het schilderwerk te bewonderen van Annette van Veen. (meer)

Tijdens kampioenschappen TechMasters: Marcel Kool schaart zich tussen de besten

Marcel Kool
Marcel Kool: "Geef mij maar een lekkere
grote storing."


Bergschenhoek - Het Nederlandse team eindigde met een vierde plek net naast het podium, maar individueel mocht Hoeksenaar Marcel Kool van de Rogam de derde plaats innemen tijdens de Wereldkampioenschappen TechMasters in Stuttgart. (meer)

Basisscholieren bezoeken voorstellingen Musische Vorming

basisscholieren
Groep 6 nam deel aan een Djembe
Workshop.


Bergschenhoek - Het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar bezochten de basisscholieren in Bergschenhoek op uitnodiging van de Stichting Musische Vorming Bergschenhoek weer een aantal voorstellingen. (meer)

Juffen kunnen meer dan alleen lesgeven

juffen
Juf Hylke temidden van groep 8b van basisschool
de Groenehoek uiteraard vergezeld van haar honden
Jaeda en Myra.


Bergschenhoek - Dat juffen niet alleen goed zijn in lesgeven bewijst juf Hylke van basisschool de Groenehoek. Naast de twee dagen dat ze zich op deze Daltonschool inzet voor groep 8b, is zij ook zeer fanatiek binnen haar hondenschool. (meer)

Afname drijfkaarsen voor de kerst: Unieke samenwerking Poortwerk en Oost-West Woondecoratie

Samenwerkeing
Cynthia (l) is ťťn van kaarsenmakers van
Poortwerk, een project dat begeleid wordt
door Bianca Koning. Liesbeth van Oost-West
Woondecoratie verkoopt de drijfkaarsjes met
veel plezier.


Berkel en Rodenrijs/regio - Poortwerk, het in mei dit jaar geopende Dagbestedingscentrum op bedrijventerrein De Berkelse Poort, speelt uiteraard ook in op de komende kerstdagen. (meer)

Rabobank speelt voor Sinterklaas

Rabobank
Vertegenwoordigers van de verraste organisaties
met hun net ontvangen cheques, geflankeerd door
enkele medewerkers van de Rabobank.


B-Driehoek - Een toepasselijker tijd had de Rabobank nauwelijks kunnen kiezen; enkele dagen voor heel Nederland ging genieten van het Sinterklaasfeest deelde de bank cheques uit aan organisaties in de B-Driehoek die daarmee veel goed werk kunnen verrichten. (meer)

Piet Borsboom bouwt levensgrote kerststal op

Piet Borsboom
Piet Borsboom tussen zijn zelf vervaardigde
kerstgroep.


Berkel en Rodenrijs - Nog tot 12 december kunnen belangstellenden een kijkje gaan nemen in het Berkelse gemeentehuis waar een levensgrote kerststal staat opgesteld; het werk van Piet Borsboom die hem helemaal zelf maakte. (meer)

'De voortuin is onze trots' Bewoners moeten plaats maken voor hoofdgroenstructuur

bewoners moeten plaats maken
De heer Rosbergen bij zijn voortuintje dat
aangelegd is op gemeentegrond en voor 15
december moet zijn verwijderd.


Bergschenhoek - Het echtpaar Rosbergen, sinds april 2002 met veel plezier wonend aan de Amaryllistuin in Boterdorp Zuidwest, is boos. (meer)

Herauten vragen aandacht voor het Paleis

Herauten
De burgemeester en andere aanwezigen werden
voorafgegaan door een tweetal Herauten te paard.


Berkel en Rodenrijs - Even stoppen voor een overstekende groep was geen enkel probleem voor de automobilisten en fietsers die vrijdagmiddag 24 november over de Oudelandselaan door Bolwerk reden. (meer)

Basisschool De Tuinen verzamelt stapels oude Telefoongidsen

De Tuinen
De Kikkers haalden een record aantal
op.


Bergschenhoek - Basisschool De Tuinen heeft met het ophalen van 673 oude Telefoongidsen een bedrag van 135 euro ingezameld. Dit bedrag heeft de school verdiend met de Boeken voor Boeken actie van De Telefoongids. (meer)

Rode Kruis verkoopt creativiteit

Rode Kruis
Gebreide, geborduurde en genaaide, maar ook
in elkaar geplakte artikelen voor de verkoop in
de Rode Kruiskraam.


Bleiswijk - Het is al vele jaren een goede gewoonte dat het Rode Kruis van de afdeling Bleiswijk eens per jaar een handwerkverkoop organiseert van zelfgemaakte artikelen. (meer)

Vrouwen van Nu rond de tafel

Vrouwen van nu
Het koppel Sedee/Moes dat de overwinning
opeiste in groep A.


Bleiswijk - Voor de allereerste keer organiseerde de Vrouwen van Nu afdeling Bleiswijk een bridgedrive voor belangstellenden. (meer)

'Engelen bestaan' Onderscheiding voor meiden thuiszorg

onderscheiding

Bleiswijk - Een bijzondere cliŽnte, een bijzondere situatie. Bea I, zo werd deze cliŽnte van De ZorgRing genoemd. Twee jaar geleden ging ze bij haar schoonzoon en dochter in Bleiswijk wonen om daar te sterven. (meer)

Sinterklaas maakt tijd vrij voor vluchtelingenwerk

Vluchtelingen
Sinterklaas op bezoek bij de Stichting
Vluchtelingenwerk 3B.


Bergschenhoek - 'Zie ginds komt de stoomboot' is ook, zo bleek zaterdagmiddag overduidelijk, een belangrijk liedje voor de kinderen waarvan de wieg niet in Nederland stond. (meer)

Ontwerpen Sinterklaaspapier in de prijzen

Ontwerpen
Niels was zichtbaar blij met zijn uitverkiezing
tot prijswinnaar.


Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde de Hoekse Tini Haartsen-Stappendel een fraaie expositie van Sinterklaaspapier in een van de drie bibliotheken in de B-Driehoek. (meer)

Sinterklaas weet wat uitdelen is

deelt uit
Honderden mensen kwamen zaterdagmiddag
hun surprisedoos afhalen bij Sint en zijn Pieten.


Berkel en Rodenrijs - Ondanks zijn hele drukke programma wist Sinterklaas, terzijde gestaan door enkele hard werkende Pieten, ook zaterdagmiddag weer flink wat tijd vrij te maken voor een bezoek aan het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Luchtbus stopt bij de Groenehoek

Luchtbus

Bergschenhoek - Een trailer van zo'n tien meter bij school is al een gebeurtenis. (meer)

Paardentrainster schrijft kinderboek

Paardentrainster
Louise Ouwerkerk met haar eerste
boek: Sophie.


B-Driehoek - In een eerste oplage van 1000 stuks presenteerde Louise Ouwerkerk vorige week haar eerste boek; Sophie. Een boek voor kinderen vanaf 5 jaar (om lekker voor te lezen) en vanaf 8 jaar om zelf in weg te dromen. (meer)

'Dag voor de 8 plusser' bij BSO Ratjetoe

Dag voor de 8

Bergschenhoek - Na de zomervakantie is BSO Ratjetoe gestart met een 'dag voor de 8 plusser'. Dit houdt in dat alle 8 plus kinderen in het kader van kinderparticipatie een dag in de week zelf een leuke activiteit mogen uitkiezen of verzinnen. (meer)

Peuters kindercentra genieten van poppenkast

Peuters
Spannend zo'n poppenkastvoorstelling.

Bergschenhoek - Vrijdag 1december was het groot feest voor de kinderen vanaf 2 jaar van kindercentra de Petteflat en de Tovertuin. Zij waren met hun ouders uitgenodigd voor een poppenkastvoorstelling, verzorgd door Fritsie Duikelaar, en gaven daar met velen gehoor aan. (meer)

Ook in 't Vierkantje wordt gedart

darten
De nieuwe dartteams van 't Vierkantje.

Berkel en Rodenrijs - Na de jarenlang gekoesterde wens van 't Vierkantje om deel te nemen in de steeds populairder wordende sport darts, is het dan eindelijk zover. (meer)

Sint Nicolaas heet lopers welkom

Sint lopers
Zowel bij het startschot als bij de finish
was de Sint present.


Bleiswijk - Zaterdag 2 december trokken, ondanks de wat mindere weersvoorspellingen, ruim 190 lopers en loopsters naar de jaarlijkse Sint Nicolaasloop van De Kieviten. (meer)

Melanchthon De Blesewic ontvangt Ortec-Nesselande

Melanchton
Leerlingen met de toppers aan de slag.

Bleiswijk - Voor het derde jaar op rij hebben de leerlingen van het tweede jaar van Melanchthon De Blesewic een volleybalclinic gekregen van een aantal van de beste volleyballers van Nederland. (meer)

Golfclub De Hooge Bergsche huldigt wereldkampioen Joost Luiten

golf
Voorzitter Joop van den Berg feliciteert
Joost Luiten.


Bergschenhoek - Op 20 november heeft de Golfclub De Hooge Bergsche, spelend op de golfbaan de Rottebergen, tijdens haar Algemene Ledenvergadering Joost Luiten gehuldigd als wereldkampioen, een titel die hij heeft behaald in Zuid-Afrika tijdens het WK voor landenteams. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Forum Sport - BVCB
Siveo'60 - Berkel
Berkel DA1-MVV'27 DA1 14.30 uur

Zondag:
Oliveo - TOGB
Ommoord - Soccer Boys

Wonderschoon doelpunt van Curtis Martels: BVCB maakt een zevenklapper op kunstgrasveld

Bergschenhoek - Het telefoontje van het bestuur van BVCB naar de KNVB of het bij een afgelasting van het hoofdveld moest spelen op het kunstgrasveld werd niet voor niets gepleegd. (meer)

Tang Soo Do

Open Duitse Kampioenschap
Bergschenhoek - In november reisde een aantal leden van Chung Shin naar het Duitse MŁnchen als deelnemer aan het Open Duitse Kampioenschap. Ongeveer 180 deelnemers waren op dit evenement afgekomen; uit ItaliŽ, Zweden, Amerika, KroatiŽ en uit Nederland. (meer)

Tafeltennis

ATC-TOGB: 4-6
Berkel en Rodenrijs - Het eerste jongensteam van ttv TOGB heeft met 4-6 gewonnen bij ATC Nijmegen en eindigde hiermee als vierde in groep drie van Landelijk A, de hoogste klasse van Nederland. (meer)

Korfbal

Verkiezingscampagne
Bleiswijk - Vlak na de landelijke en gemeentelijke verkiezingscampagne is korfbalvereniging Weidevogels gestart met een eigen verkiezingscampagne. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje-Watertoren 1 7-2
Katpolder-Raedthuys 8-1
Zoetermeer-Raedthuys 5-2
Egelantier-Ackerfietje 7-2
Ackerfietje 2-Egelantier 1 0-9

Voetballen

Zwaluwen-CVV: (d)
Berkel en Rodenrijs - Berkel was duidelijk de betere ploeg en het was wachten op een treffer om de wedstrijd open te breken. (meer)

Hockey

Bodegraven-HBR 4-3
Berkel en Rodenrijs - HBR verloor de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen de nummer twee Bodegraven werd het een superspannende wedstrijd, waarin HBR 5 minuten voor tijd nog alle kansen had om de wedstrijd zelfs te winnen. De stand was toen namelijk 2-3 voor HBR. (meer)

Volleybal

Revob-MVC: 4-0
Bleiswijk - MVC kwam in een ten opzichte van vorige seizoenen gewijzigde formatie naar Bleiswijk, maar bleek nog steeds een ploeg te hebben die nagenoeg gelijkwaardig was aan Revob. (meer)

Berkel volleybaljongens A1 gesponsord door 'Puur'

Volleybal
V.l.n.r. Jos Bochardt en Steven van Veen van
Puur Projectstoffering, Hilco de Bruijn, Jesse van
Wijnen, Rik van Dijk, Henk Kruizinga (trainer) en
zittend Robert-Jan van Dijk, Tom Havenaar, Mario
Wijsman, Leon Hensen en Ronald Havenaar (coach).


Berkel en Rodenrijs - Jongens A1 van volleybalvereniging Berkel wordt dit jaar gesponsord door Puur Projectstoffering uit Bergschenhoek. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van harde en zachte vloerbedekking bij bedrijven in verschillende sectoren. (meer)

Plannen Parkwijk nader bekeken

Berkel en Rodenrijs - Wethouder Cnossen meldde de raadscommissie Ruimte op 27 november dat na overleg met de Beheervereniging Parkwijk een tweetal varianten op de plannen voor de bouw van startersappartementen in Parkwijk zullen worden uitgewerkt. (meer)

Inloopbijeenkomst verbreding Doenkade

B-Driehoek - Om de toekomstige gemeente Lansingerland bereikbaar en mobiel te houden, is het van groot belang om de verkeerscapaciteit van het wegennet te vergroten. (meer)

Bijeenkomst 'Wmo en cliŽnteninspraak'

Berkel en Rodenrisj - Op 7 december houdt het Regionaal PatiŽnten Consumenten Platform - Delft Westland Oostland in samenwerking met de 3B-gemeenten een bijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en cliŽnteninspraak in de 3B-gemeenten. (meer)

Expositie in bibliotheken : Benefietconcert Hand in Hand 2006

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Elk jaar levert kunstenares Els van der Giessen met de kinderen van BSO Zus en Zo een bijdrage aan het werk van kinderrechtenorganisatie GHRD en het benefiet concert 'Hand in Hand'. Dit jaar is het thema 'licht & kunst'. (meer)

Expositie in De Rustenburg

Bergschenhoek - Vanaf 30 november is de expositie Verwachting van Siem Rosman te zien in De Rustenburg , Bergweg Zuid 90 te Bergschenhoek. De Schiedamse schilder maakte speciaal voor deze tijd van het jaar een serie schilderijen, gebaseerd op bijbelse thema's. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Kerstconcert Young Voices
Berkel en Rodenrijs - Het Interkerkelijk Kinder- en Jeugdkoor Young Voices geeft op zaterdag 9 december het jaarlijkse kerstconcert in De Ark, Oranjestraat 2. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Aan dit concert werkt ook het speciaal voor dit concert door Wiecher Mandemaker samengesteld Vocaal Ensemble 'Christmas' mee. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 14 december is Javaanse kerriesoep, gehaktballetjes in pindasaus, bami goreng, appelmoes, kroepoek, kersenvla, koffie of thee. (meer)

Bleiswijk

Klaverjassen
Bleiswijk - Vrijdag 8 december is er klaverjassen in het clubgebouw van Soccer Boys, aanvang 20.15 uur. (meer)

Regio

Creatief bij 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
B-Driehoek - Dinsdagsmiddags is er van 14.00 tot 17.00 uur in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs gelegenheid voor creatief handwerk, zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. (meer)

Vuilcontainer in brand

Berkel en Rodenrijs - Op het parkeerdek bij de C1000 aan de Nieuwstraat raakte vrijdag om half twee 's nachts een vuilcontainer in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken.

Nieuwe auto in brand

Berkel en Rodenrijs - De eigenaar van een spiksplinternieuwe auto keek woensdagochtend 29 november gek op toen zijn voertuig plotseling in brand vloog. De man reed in de Havenstraat toen hij een harde tik hoorde en daarna vlammen uit zijn motorkap zag komen.

Vandalen in kraag gegrepen

Berkel en Rodenrijs - Twee jongens in de leeftijd van 14 jaar, afkomstig uit Bergschenhoek en Zoetermeer, werden zaterdag 2 december om 23.55 uur vastgehouden door medewerkers van een uitgaansgelegenheid nadat zij een fiets in elkaar hadden getrapt. Het tweetal krijgt een HALT-straf opgelegd.

Een slokje teveel op

Berkel en Rodenrijs - Een inwoner van Berkel en Rodenrijs kreeg zaterdag 2 december om 1.30 uur een proces-verbaal omdat hij licht onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man werd in de Havenstraat staande gehouden.

Teveel gedronken

Bergschenhoek - Woensdagavond 29 november werd een 29-jarige automobilist uit Bergschenhoek beboet omdat hij teveel gedronken had. De man reed op de Maria Enzersdorflaan en raakte betrokken bij een aanrijding. Hij bleek licht onder invloed te zijn.

Getuigenoproep overval bedrijf

Bleiswijk - De politie is op zoek naar eventuele getuigen van een overval op een kantoor van een bedrijf aan de Hoefweg. Op vrijdag 1 december drongen twee jongemannen rond 14.15 uur het kantoor binnen en bonden een medewerker vast. (meer)

Motorrijder gewond

Bleiswijk - Op de kruising N209 met de Kruisweg ontstond op vrijdag 1 december om 18.20 uur een ongeval, waarbij een motorrijder komende uit de richting Bleiswijk gewond raakte. De man was tegen een afslaande personenauto opgereden; deze auto komende uit de richting Benthuizen wilde de Kruisweg inslaan. Het slachtoffer is overgebracht naar het Westeinde Ziekenhuis te Den Haag.

Lionsclub verkoopt kerstbomen voor Stichting Hulphond

Bergschenhoek - De Lionsclub Bergschenhoek is vrijdag 8 en zaterdag 9 december present voor de Plus op het Vlashoeckplein met de verkoop van kerstbomen. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Hulphond Nederland, het goede doel dat tot de zomer van 2007 alle aandacht en steun van de Lions zal krijgen. (meer)

PvdA Zoetermeer onderzoekt RandstadRail

Zoetermeer/regio - De Zoetermeerse afdeling van de PvdA wil onderzoeken hoe reizigers het gebruik van RandstadRail ervaren. (meer)

Verloren en gevonden

Bergschenhoek - Verloren op zaterdag 25 november in het centrum van Bergschenhoek een zilverkleurig dameshorloge van Guess met parelband. De vinder wordt verzocht het horloge - waaraan de eigenaar dierbare herinneringen heeft - op het politiebureau af te geven of contact op te nemen met 06 - 50683973.

Wintermarkt Creagroep

Bleiswijk - Zaterdag 9 december houdt de Creagroep van de Dorpskerk Bleiswijk haar jaarlijkse wintermarkt in gebouw De Rank, Kerkstraat 13. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom. (meer)

Zelf beleggen via Internet

B-Driehoek - In 3B-Bibliotheek Bergschenhoek wordt in samenwerking met de Rabobank 3B hoek een inloopochtend gehouden over 'zelf beleggen via de Internetsite van de Rabobank. (meer)

IKO Adventszangdienst

Bleiswijk - Op zondagavond 10 december houden de gezamenlijke kerken in Bleiswijk de jaarlijkse Adventszangdienst. Aanvang 19.00 uur in het schoolgebouw De Blesewic aan de Hoekeindseweg, de locatie waar de Evangelische Gemeente De Driehoek zondags haar bijeenkomsten houdt. (meer)

Informatieavond Pleegzorg

Op 14 december organiseert het Centrum voor Pleegzorg een voorlichtingsbijeenkomst over pleegzorg. Tijdens de voorlichtingsavond komen alle vormen van pleegzorg aan bod. (meer)

Korte stroomstoring in de B-Driehoek

B-Driehoek - Zeker 50.000 huishoudens hebben korte tijd zonder stroom gezeten in een gedeelte van de toekomstige gemeente Lansingerland en omgeving. (meer)

Ontmanteling Engelse vliegtuigbom

Bleiswijk - Dinsdag is bij werkzaamheden van Ballast Nedam een explosief aangetroffen uit de Tweede Wereldoorlog in het gebied langs de A12, ten oosten van de N209 in Bleiswijk. Het betreft een Engelse bom van 500 pond. (meer)

Treinen RandstadRail uit de rails: vijftien licht gewonden

RandstadRail
Het is niet altijd even fijn in deze trein.
Al een paar keer is de trein van RandstadRail
het spoor bijster geraakt.


In Den Haag zijn woensdagavond kort na elkaar twee trams van de RandstadRail ontspoord. (meer)

Oud-gedeputeerde Heijkoop begeleidt collegevorming Lansingerland

B-Driehoek - Oud-gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland Jan Heijkoop is door de fractievoorzitters van de politieke partijen in de B-Driehoek aangesteld als procesbegeleider van de collegevorming van de toekomstige gemeente Lansingerland. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut