Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Rukwinden verwoesten wondere wintermarkt

rukwinden
Chaos na het scheuren van de paraplutent boven
de wondere wintermarkt.


Berkel en Rodenrijs - Het slechte weer werd zaterdagochtend de grote spelbreker tijdens het feest dat Berkel en Rodenrijs vierde op de grote parkeerplaats van sportpark Het Hoge Land. (meer)

Eigentijds ontwerp voor Berkelse brandweer: Kazerne officieel in gebruik genomen

brandweer
Na een druk op een pijp sierde de hal zich
met feestelijk gekleurde slierten.


Berkel en Rodenrijs - Donderdagmiddag 23 november opende burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders, terzijde gestaan door voormalig brandweercommandant Jan Boonekamp en architect Gerrit Jan van Rijswijk, met het wegschieten van feestelijke slingers de splinternieuwe brandweerkazerne op Berkelse Poort. (meer)

Het CDA neemt het voortouw in coalitiebesprekingen

B-Driehoek - 'Het CDA bepaalt de setting,' gaf lijsttrekker van de VVD Werner Ten Kate aan over de aanstaande coalitiebesprekingen. (meer)

Bleiswijk Blij(ft) een topper

Blof
BLØF vormde het hoogtepunt van de avond.

Bleiswijk - Honderden belangstellenden genoten zaterdag 25 november van het Bleiswijk Blij(ft)feest in de veilinghal, georganiseerd door de gemeente en het Oranjecomité. Dit grote evenement vond plaats aan de vooravond van de gemeentelijke herindeling: per 1 januari 2007 vormen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs de nieuwe gemeente Lansingerland. (meer)

Binnenactiviteiten konden doorgaan: Storm verstoort afscheidsfeest Berkel en Rodenrijs

binnen activiteiten
Tijdens Thee en Theater werd genoten van
heerlijke jazzmuziek waardoor de storm buiten
even vergeten werd.


Berkel en Rodenrijs - Het is een stormachtig afscheid geworden, dat van de 'oude' gemeente Berkel en Rodenrijs en een kleine viering van de nieuwe gemeente Lansingerland. Aan het eind van de ochtend maakte een kleine windhoos een einde aan het buitenfeest. (meer)

Sinterklaasje kom maar binnen

sinterklaas
Zelf een liedje zingen bij de Sint.

Berkel en Rodenrijs - 'Hoor de wind waait door de bomen' zou een toepasselijke titel geweest kunnen zijn tijdens het Sinterklaasfeest dat zaterdagochtend tijdens het Berkel en Rodenrijsfeest werd gevierd in de nieuwe Oostmeerhal. (meer)

Warm welkom voor Sinterklaas

welkom
De prijswinnaars mochten allemaal op het
podium komen.


Bergschenhoek - Als de verkiezingen een week later waren geweest en de kinderen van Bergschenhoek ook hadden mogen stemmen waren ze vast en zeker massaal 'gevallen' voor Leon Hoek. (meer)

Sinterklaas komt ook volgend jaar weer naar Bleiswijk

sinterklaas bleiswijk
Sint en zijn Pieten zetten voet aan
wal in Bleiswijk.


Bleiswijk- De kinderen van Bleiswijk hoeven zich geen zorgen te maken: ondanks het feit dat er Lansingerland langs De Rotte zal staan heeft de Goedheiligman nu al beloofd dat hij zeker weer het anker zal uitgooien in Bleiswijk. (meer)

Nieuwe vrijwilligers van harte welkom: Klaar-overs moeten zeer alert zijn

Klaar oover
Wethouder Koster ging als klaar-over aan de slag
en constateerde dat het een drukte van belang is
bij de school.


Bergschenhoek - Verkeersbrigadiers, zoals de klaar-overs nu worden genoemd, zijn onmisbaar geworden voor u en uw kinderen. Dinsdag 21 november wilde wethouder Koster deze taak zelf eens op zich nemen om te kijken hoe overstekende kinderen en verkeer zich bij het zebrapad gedragen. (meer)

Zomer 2007 weer buiten zitten en genieten: Binnenplein de Wielewaal is af

Binnenplein
De drie betrokken partijen bij het verfraaien van
het binnenplein van de Wielewaal. V.l.n.r. René Schut
van de gemeente Bleiswijk, hovenier Toon van Dijk en
Frans Schwiebbe van 3B-Wonen.


Bleiswijk - Veel soorten vaste planten die voorjaar 2007 in bloei zullen staan, een splinternieuw vogelhuis en mooi aangelegde paden: zie daar het opnieuw ingerichte plein bij het wooncomplex de Wielewaal in Bleiswijk. (meer)

Roparun 2007: Vrienden van Berkel gaan lopen voor het goede doel

vrienden van Berkel
Twee lopers van voetbalvereniging Berkel op de Coolsingel
afgelopen jaar, die ook volgende zomer de afstand Parijs - Rotterdam
zullen lopen; tweede van rechts Rein Buitenhuis en vierde van rechts
Abel van der Meulder.


Berkel en Rodenrijs- Door een groep zeer enthousiaste mensen van CVV Berkel is onlangs het idee geopperd om volgend jaar deel te nemen aan één van de grootste estafettelopen ter wereld. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Rodha'76 14.30 uur
Berkel - Oudewater 14.30 uur
Zwaluwen DA1 - Berkel DA1
Soccer Boys - Siveo'60 14.30 uur

Zondag:
TOGB - DHL 14.00 uur
Soccer Boys - Gouderak 14.00 uur

Nieuwe hoofdsponsor voor voetbalvereniging CVV Berkel

CVV Berkel
Berkel-voorzitter Bas de Jong (links) geeft namens
voetbalvereniging CVV Berkel Reint Jan Zijlstra een
ingelijste elftalfoto, als waardering voor het
hoofdsponsorschap bij de Berkelse voetbalvereniging.


Berkel en Rodenrijs - Afgelopen week beleefde voetbalvereniging Berkel een hoogtepunt met de ondertekening van het sponsorcontract van de nieuwe hoofdsponsor Zijlstra Accuratesse. Door deze geste van de sponsor zal het eerste team voortaan in het tenue van deze sponsor spelen. Het was niet voor de eerste keer dat Zijlstra Accuratesse een overeenkomst sloot met de bespelers van het Berkelse sportpark Het Hoge Land. (meer)

Pedaalridders sluiten het seizoen waardig af

Berkel en Rodenrijs - Hoewel het wielerseizoen voor de Pedaalridders al succesvol was verlopen met veertig podiumplekken voor de rijders van de vereniging uit de B-Driehoek werd dit alles zaterdagavond nog eens dunnetjes over gedaan. (meer)

TOGB eenvoudig langs VEP

Berkel en Rodenrijs/Woerden - TOGB lijkt zich serieus te willen gaan mengen in de strijd om promotie. In Woerden bij VEP sloegen de Berkelaren andermaal genadeloos toe. (meer)

Lekker stoeien in de bagger

Bergschenhoek - Waar menigeen loopt te klagen over slechte weersomstandigheden kan het de crossers niet vuil genoeg zijn. Wedstrijden om de Interclubcompetitie blijven nog steeds wielrenners trekken, die in de winterperiode de benen niet willen stil houden. (meer)

Heel even een held

even held
Jelle (midden achter) voor hij het opnam tegen de
drie teams van 't Centrum.


Berkel en Rodenrijs - Niemand minder dan de bekende darter Jelle Klaasen kwam vorige week richting Berkel Centrum om het op te gaan nemen tegen de drie eigen dartteams van Café 't Centrum. Jelle bleek iedereen te vlug af, met uitzondering van Casper van der Heijden. (meer)

Coby Kronberg 15 jaar vrijwilliger bij Omnisport 2B

Coby
Duizendpoot Coby werd in de bloemen gezet.

Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek - Het is alweer meer dan 15 jaar geleden dat Coby Kronberg het bestuur kwam versterken van de afdeling judo. In het clubblad van TOG had al meerdere malen een oproep gestaan om een extra vrijwilliger voor de ledenadministratie en in 1991 besloot Coby op deze oproep te reageren. (meer)

Straten- en Bedrijvenvolleybaltoernooi in de kerstvakantie

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 27 december organiseert Volleybal Vereniging Berkel een recreatief volleybaltoernooi voor alle inwoners van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Atletiek

Trainen voor de Rotterdam Marathon
Bleiswijk - De Kievieten is ook dit jaar weer van plan met een trainingsgroep van start te gaan in voorbereiding op deelname aan de Rotterdam Marathon op 15 april 2007. Leden van De Kieviten doen gratis mee. Niet leden doen mee voor ¤ 40,-. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Dikke Mug 2-Vierkantje 9-0
Sportvrienden 1 - Raedthuys 7-2
Egelantier 1-Ackerfietje 1 4-5
Ackerfietje 2-Royal Dreef 2-7
Raedthuys-Concordia 1 5-2.

Hockey

Voorhout-HBR: 1-4
Berkel en Rodenrijs - In een wedstrijd waarin HBR het moest opnemen tegen de nummer laatst Voorhout, kwam de doelpuntenmachine niet echt op gang. Toch een duidelijke winstpartij, de elfde op rij. Jasper van Dijk soleerde naar de 0-1 en Paul de Wolf maakte de 0-2. In de vijfde strafcorner van de wedstrijd scoorde junior Stefan van Ree de 0-3. Na de rust scoorde Voorhout ook door een strafcorner tegen, 1-3. Steven Mogendorf wist met een strafbal de eindstand op het scorebord te brengen, 1-4. Vermeldenswaard was dat Thom Leijendekker A1 speler bij HBR een goede wedstrijd speelde als laatste man. De jeugd dient zich aan en krijgt bij HBR de mogelijkheid hun talent te laten zien bij heren 1. Volgende week de sleutelwedstrijd uit tegen Bodegraven. Daarna wordt thuis tegen Reeuwijk de eerste helft van het seizoen afgesloten.

Volleybal

DVO-Revob: 4-0
Bleiswijk - In de eerste set tegen DVO kon Revob tot halverwege de set aanklampen, maar kwam er toen helemaal niet meer aan te pas. De set ging daardoor met 25-14 verloren. (meer)

Tafeltennis

Dames 1 TOGB ongeslagen naar eerste divisie
Berkel en Rodenrijs - Met een uitstekende overwinning hebben de TOGB-dames afscheid genomen van de tweede divisie. TOGB won met 3-7 van de nummer 2, De Treffers uit Roelofsarendveen. (meer)

Verloren en gevonden

Bergschenhoek - Tijdens het Sinterklaasfeest op zaterdag 25 november is voor de Plus een digitale fotocamera verloren, een Kodak in een grijs tasje. De eigenaar zou de camera en vooral de foto's graag terug willen hebben. De vinder wordt vriendelijk verzocht te bellen naar 06 - 53978039.

Berkel en Rodenrijs

Sinterklaas bezoekt De Kievit
Berkel en Rodenrijs - Dit jaar brengen Sinterklaas en zijn pieten op donderdag 30 november een bezoek aan speeltuin de Kievit. Het feest zal worden gehouden van 15.30 tot 16.45 uur in de naast de speeltuin gelegen Sterrenhal. Alle kinderen tot en met 9 jaar zijn van harte welkom. De hal wordt versierd met tekeningen voor Sinterklaas. Nemen jullie er ook één mee voor de Sint? (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. Het menu voor 14 december is Javaanse kerriesoep, gehaktballetjes in pindasaus, bami goreng, appelmoes, kroepoek, kersenvla, koffie of thee. Kosten ¤ 6,-. Aanmelden is noodzakelijk bij de bar van De Smitshoek of telefonisch (521 92 81) tot dinsdag 15.30 uur. Inlichtingen: mw. Barmentlo, tel. 5213413. (meer)

Bleiswijk

Bingo in De Leeuwerik
Bleiswijk - Zaterdag 2 december is er o.l.v. de heer W. de Leeuw bingo in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur. Inlichtingen: tel. 010 - 5214899. (meer)

Regio

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten
B-Driehoek - Voor vragen en/of klachten met betrekking tot aanvragen van voorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten kan men bellen naar de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid 3B gemeenten: mevrouw R. de Graaf (010 - 5113715) en de heer M. Derkse (010 - 5213637). (meer)

Geen jeugd wel rommel

Berkel en Rodenrijs - Donderdagavond 23 november nam de politie een kijkje in het park bij de Langeveldstraat waar jeugd zich zou ophouden en overlast zou geven. Bij aankomst trof de politie geen jeugd aan, maar wel een hoop rommel zoals lege bierblikjes. De gemeente is in kennis gesteld en zou de troep opruimen. De locatie zal in het vervolg in de surveillanceroute worden meegenomen.

Op heterdaad betrapt

Berkel en Rodenrijs - Woensdagmiddag 22 november werd een 13-jarig meisje in een winkel aan de Kerkstraat betrapt op winkeldiefstal. Ze krijgt een HALT-straf.

Lekkende container

Berkel en Rodenrijs - Na een melding van het Hoogheemraadschap van Delfland ging de politie vorige week een kijkje nemen op een kwekerij aan de Noordeindseweg waar een lekkende afvalcontainer zou staan. In de container bevond zich resten gewas waaruit vocht uit de container in de sloot lekte.

Oproep politie

Berkel en Rodenrijs - De politie roept personen die iets meer kunnen vertellen over een grijs bestelautootje met Belgisch kenteken op zich te melden. De auto reed op 21 november in de omgeving van de Dorpskerk en de inzittenden leken opvallend veel belangstelling te hebben voor de zich in de buurt bevindende pinautomaat en winkels. Men kan bellen met de politie van Berkel en Rodenrijs, tel. 0900 - 8844.

Auto in bewaring

Bleiswijk - Op 26 november kreeg een bestuurder van een personenauto met Belgisch kenteken duizend euro aan boetes, omdat zijn papieren niet in orde waren. Hij reed in een auto met Belgisch kenteken dat echter niet bleek te kloppen. De douanerecherche die ter plaatse was gekomen onderzocht de papieren van de man. De auto is in bewaring genomen. De bestuurder werd op de Zoetermeerselaan staande gehouden.

Auto in het water

Bleiswijk - Op de Nieuwe Hoefweg belandde zondagavond 26 november een auto in het water. Het lukte de bestuurder zelf uit de auto te klimmen. Met onderkoelingsverschijnselen en een glaswond is de man, een 22-jarige inwoner van Den Haag, naar het ziekenhuis gebracht. De man verklaarde door een donkergekleurde auto te zijn ingehaald en afgesneden om vervolgens via de berm in het water te belanden.

CDA blijft zich verzetten tegen knip Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de raadsvergadering van 23 november in Berkel en Rodenrijs kwam het voorstel Uitwerking hoofdwegenstructuur rond de Noordeindseweg aan de orde. (meer)

Klimaatbeheersing scholen Chrysantenhof kost gemeente 450.000 euro

Berkel en Rodenrijs - In de zomer van 2003 werden door de scholen aan de Chrysantenhof de eerste klachten geuit over de warmteontwikkeling binnen de school en de slechte ventilatie. (meer)

Sport en bewegen bij reuma

B-Driehoek - De Reumapatiëntenvereniging van Rotterdam en omstreken organiseert op 7 december in het Berghonk, Burg. van Oostenweg 4 te Bergschenhoek een voorlichtingsavond met als thema "Sport en Bewegen bij Reuma". (meer)

Winnaars kleurwedstrijd aan de slag in de bakkerij

winnaaars
Alle winnaars konden getooid met bakkersmuts en
schort aan de slag.


Berkel en Rodenrijs - Tijdens de schoolontbijten van diverse scholen in de regio gaf Echte Bakker Rodenburg de kinderen een kleurplaat mee. Wie de plaat het mooiste inkleurde, kon een middag taart maken winnen. (meer)

Robert Smits op bezoek

Roberts Smits
Robert Smits nodigt iedereen uit te komen luisteren op
donderdagavond 30 november; in de Gereformeerde Kerk in
de Dorpsstraat te Bleiswijk.


Bleiswijk - Bleiswijker Robert Smits brengt donderdag weer een bezoek aan zijn geboortedorp. Voor velen is hij al lang geen onbekende meer. Eind tachtiger jaren besloot hij, na een rondreis, zijn krachten te gaan geven en zich in te gaan zetten voor de straatkinderen in Rio de Janeiro Brazilië. (meer)

Bleiswijk blij(ft): Bleiswijkers verrast met herdenkingsboek

boekje
Op voor- en achterkant de foto's van de inwoners van
Bleiswijk die iets in het boekje kunnen vertellen over 'hun'
dorp, afgewisseld met enkele verledenfoto's.


Bleiswijk - Alle inwoners van Bleiswijk krijgen een gratis herdenkingsboekje uitgereikt van de gemeente; als aandenken aan de tijd dat ze uitsluitend in Bleiswijk woonden en leefden en aan de vooravond van de stap die gezet gaat worden naar Bleiswijk, gemeente Lansingerland. (meer)

Oorlogsgravenstichting: Gouden erespeld voor consul Van der Vliet

gouden erespeld
De erepenning werd uitgereikt door de burgemeester.

Berkel en Rodenrijs - De Oorlogsgravenstichting werd in 1946 opgericht met als doel de aanleg, inrichting en instandhouding van het Nederlandse oorlogsgraf waar ook ter wereld. (meer)

Kanjers binnen de gemeente: Vrijwilligersprijzen uitgereikt

vrijwilligers
De drie vrijwilligers van Berkel en Rodenrijs met
(vooraan) v.l.n.r. Diny Groen, Letty Hulst en Tineke van Winden.


Berkel en Rodenrijs - "Het zijn spannende weken in Berkel en Rodenrijs. Nog maar drie dagen geleden stemde u niet alleen voor de Tweede Kamer, maar ook voor de nieuwe gemeenteraad van onze toekomstige gemeente Lansingerland. Een nieuwe gemeente waar wij straks samen deel van uit zullen maken. (meer)

Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

onderscheiding
De vijf Bleiswijkers die een Koninklijke Onderscheiding
kregen opgespeld.


Bleiswijk - Tijdens de festiviteiten in de Bleiswijkse veilinghal werden vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Bleiswijkse burgers. Burgemeester J. Wolf nodigde zaterdag 25 november vijf aanwezigen uit naar voren te komen: de heren J. Goedegebure, W. van der Lecq, N. Prins en A. Slootweg en mevrouw M. van Steijn-Mooij. (meer)

Getuigenoproep valpartij

Bergschenhoek - Vrijdagmiddag 15 november is een inwoonster van Bergschenhoek rond 17.15 uur ten val gekomen bij de uitgang van de parkeergarage aan de zijde van de Dorpsstraat te Bergschenhoek. Dit gebeurde vlak voor twee auto's die net de parkeergarage uitgekomen waren. De bestuurster van één van de auto's heeft de vrouw overeind geholpen. Later bleek haar knieschijf te zijn gebroken.
Het slachtoffer, mevrouw G.M. van den Bosch, roept de dame en eventuele andere getuigen van de valpartij op zo spoedig mogelijk contact met haar op te nemen, tel. 010 - 521 54 84.

Gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland: CDA grootste partij, twee lokale nieuwkomers

verkiezingen
De belangstelling voor de uitslag van de
gemeenteraadsverkiezingen in Lansingerland was
groot. Er moest wel geduld worden opgebracht, want
de uitslag kwam pas laat op de avond binnen wegens
een storing van de computer.


B-Driehoek - Het CDA is woensdag met 9 zetels de grootste partij geworden in de gemeente Lansingerland. Van de in totaal 29 te verdelen zetels gingen er verder 6 naar de VVD, 5 naar de PvdA, 4 naar Leefbaar 3B, 3 naar de ChristenUnie, 1 naar Nieuw Rechts en 1 naar De Partij tot Behoud van Huis de Haas. (meer)

De verkiezingen zijn achter de rug: Het echte werk kan beginnen

Jong geleerd
Met vader gaan stemmen: jong geleerd is oud gedaan.

B-Driehoek - De laatste dagen begon de verkiezingskoorts zelfs bij enkele doorgewinterde partijtijgers om te slaan in campagnemoeheid. Het werd hoogtijd dat woensdag 22 november zou aanbreken. Nog één keer deed men een verwoede poging om de befaamde zwevende kiezer over de te lijn trekken en dan kon de aandacht zich kortstondig richten op een feestelijke overwinning of een dramatisch verlies. (meer)

CDA blij met grote overwinning

Er was enige twijfel gerezen in de rangen van het CDA. De explosieve groei van Lansingerland en de koppeling van de landelijke en gemeentelijk verkiezingen zou het CDA wel eens kunnen schaden, werd er hier en daar voorzichtig geopperd. (meer)

VVD tevreden met resultaat

'Deze uitslag is echt bijzonder lastig om te voorspellen,' zei Werner Ten Kate, lijsttrekker van de VVD vroeg op de avond. 'Er zijn zoveel factoren die een rol spelen dat ik me er ook maar niet aan ga wagen. Wat gaan bijvoorbeeld al die SP en PVV stemmers doen in Lansingerland? Ik heb echt geen idee. (meer)

PvdA had een zetel meer verwacht

De PvdA behaalde 5 zetels. Lijsttrekker Gerard Bovens had er eigenlijk op één meer gerekend en daarom vielen de verkiezingen hem niet alleen landelijk maar ook lokaal tegen. 'Daarentegen zijn we ten opzichte van voorgaande jaren even groot gebleven en hebben de landelijke uitslagen ons niet te diep naar beneden getrokken.' (meer)

Leefbaar 3B wil breed gedragen college

Vier jaar geleden juichte Leefbaar Bergschenhoek met het behalen van vier zetels in de gemeenteraad van Bergschenhoek. Nu mag Leefbaar 3B zich verheugen op een zelfde aantal zetels. Volgens lijsttrekker Kees Heugens niet slecht. "Het is een leuke club met goede ideeën. (meer)

ChristenUnie tevreden ondanks effect van hoge opkomt

Lijsttrekker Jan den Uil van de ChristenUnie toonde zich bijzonder dankbaar voor de drie zetels waarmee de ChristenUnie in de raad zal komen. Een zetel voor een raadslid uit elk van de drie dorpen. (meer)

Partij voor machteloze burger

Een zetel, en daarmee succes voor de Partij tot Behoud van Huis de Haas. Mieke de Haas toonde zich er erg verheugd over dat zoveel mensen op haar partij gestemd hebben. Zij hoopt dat vooral de duidelijkheid die zij voorstaat over de voortgang van belangrijke zaken in de gemeente haar kiezers heeft aangesproken, evenzeer als het onderwerp waarmee het voor haar was begonnen, namelijk te voorkomen dat het huis van haar ouders wordt onteigend en gesloopt. (meer)

Nieuw Rechts in de raad

Vlak voor het scheiden van de markt arriveerde Michiel Smit woensdagavond laat op het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. De lijsttrekker van Nieuw Rechts was zeer tevreden over het behaalde resultaat. (meer)

Merk Fortuyn verbleekt

Met 2,6 procent van de stemmen redde hij het niet. Evenals bij de landelijke verkiezingen zat een zetel er voor Lijst Vijf Fortuyn niet in. 'Heel erg jammer', aldus Rick Datema over het slechte resultaat voor zijn partij. (meer)

Gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland

B-driehoek - De verkiezingen brachten in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk de mensen naar de stembus dit voor de nieuwe Tweede Kamer en om een nieuwe gemeenteraad voor de gemeente Lansingerland te kiezen, de opkomst hiervan was 83 procent. (meer)

Ereburgerschap voor Sinterklaas: Intocht Sint en Pieten weer groot feest in Berkel Centrum

Sint in Berkel
Sinterklaas werd dit jaar voor de laatste keer
welkom geheten door burgemeester De Goeij. Zij
had een verrassing voor hem in petto: het
ereburgerschap van de gemeente Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Sinterklaas en zijn Pieten zullen het zaterdag 18 november niet koud hebben gehad tijdens hun intocht in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Burgemeester Wolf vertrekt naar Rozenburg

Bleiswijk - De heer ir. J.W.J. Wolf (PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Rozenburg. Hij neemt op 1 december deze functie over van burgemeester mevrouw M.J. de Sutter-Besters die met ingang van die datum met pensioen gaat. (meer)

101-jarige in Berkel en Rodenrijs: 'Als je wat tobberig wordt, is het niet zo leuk meer'

101 jarige
Mevrouw De Vrij-Harteveld werd afgelopen
maandag 101 jaar. De burgemeester bracht haar
een felicitatiebezoek.


Berkel en Rodenrijs - "Zo'n mooie voornaam heb ik nog nooit gehoord", zei de makelaar destijds tegen haar toen ze haar woning in de Wilhelminastraat verkocht. We hebben het over Zwanetta Johanna de Vrij-Harteveld. Maandag 20 november werd ze 101 jaar. Een respectabele leeftijd. (meer)

Veel omwonenden niet blij met plannen voor de Leeuwenkuil

Leeuwenkuil
Omwonenden hebben moeite met de plannen
voor de Leeuwenkuil. De reconstructie van de
Leeuwenkuil gaat begin 2007 van start.


Bergschenhoek - 'Ik spreek namens een groot aantal omwonenden', zegt mevrouw Van der Luit-Smit als zij haar bezwaren uit over de plannen voor de opknapbeurt van park De Leeuwenkuil in Bergschenhoek. (meer)

Acht gedecoreerden bij afscheid vrijwillige brandweer

Brandweer
De gedecoreerden met in hun midden burgemeester
Van der Kluit-de Groot.


Bergschenhoek - Afscheid nemen van iets wat je al jaren met veel plezier hebt gedaan valt niet mee. Gelukkig valt niet helemaal het doek voor de leden van de vrijwillige brandweer in Bergschenhoek. (meer)

Een bruisend Sinterklaasfeest in Bergschenhoek

Sint in Bergschenhoek
Net als vorig jaar zal Sinterklaas weer vele
kinderhandjes schudden.


Bergschenhoek - Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas naar Bergschenhoek. (meer)

Levensgevaarlijke situatie: Zeilende steentjes vormen een gevaar voor passanten

steentjes
Er wordt regelmatig grind vanaf het dak naar
beneden gegooid.


Berkel en Rodenrijs - Dat theorie en praktijk niet altijd tot de gewenste oplossing leiden is overduidelijk gebleken en blijkt nog dagelijks in het Albert Schweitzerpad. De huizen daar zijn in september 2004 opgeleverd, evenals de basisscholen Het Baken en Prins Johan Friso. (meer)

Grote Sint intocht in Bleiswijk

Intocht in Bleiswijk
Zie ginds komt de stoomboot in Bleiswijk al aan.

Bleiswijk - Zaterdag 25 november zal Sinterklaas zijn entree maken in Bleiswijk. Zoals de laatste jaren gebruikelijk zal hij samen met zijn Pieten met pakjesboot De Raaf aankomen. (meer)

Genieten van het smartlappenkoor en allerlei lekkers

smarlappen koor
De Club van 100 had dit jaar een smartlappenkoor
uitgenodigd.


Bleiswijk - Zingen nodigt uit tot zingen. Dat bleek zaterdagmiddag tijdens het optreden van het Smartlappenkoor De Sanseveria's uit Zoetermeer in dienstencentrum de Leeuwerik. (meer)

Na bezoek aan de stand op de Hortifair: LTB-Berkel reikt prijs uit aan kwekerij Jami

LTB_Berkel
De drie directeuren van trostomatenkwekerij Jami
wonnen tot hun verrassing een Off The Roadrit met
een Hummer over ruig terrein in Almere voor twee personen.

Bergschenhoek - Genietend op de Tuinbouwbeurs Hortifair in Amsterdam, vulden de eigenaars van trostomatenkwekerij Jami uit Bergschenhoek bij de LTB-stand een formulier in en werden daarmee, zo bleek later, de winnaars van een leuke prijs: een Off The Roadrit met een Hummer over ruig terrein in Almere voor twee personen. (meer)

Hoe lang blijft dit hek nog staan?

Hek
Hoe lang blijft dit hek nog staan?

Bleiswijk - Tijdens een perslunch vorige week woensdag vroeg Anneke Heinecke, kandidaat-gemeenteraadslid (7) voor de PvdA zich af hoe lang het hek, dat op de foto te zien is, er (in Bleiswijk) al staat.
(meer)

Nasleep gaslek in Bergschenhoek

Nasleep
Met water werd het gas nat gehouden, zodat het
zich niet kon verspreiden.


Bergschenhoek - Vorige week donderdag werd Boterdorp opgeschrikt door een gaslek. Direct werd openbare basisschool De Sparrenhoek ontruimd. Na reparatie van het lek konden de leerlingen vrijdag weer terug naar school. (meer)

Boeiende lezing over naamgeving Lansingerland

lezing
Het koor 'Aan de oever van de Rotte' zong
toepasselijke liederen.


B-Driehoek - Degenen die een van de drie avonden heeft bezocht in de bibliotheken in de 3B gemeenten, waar vorige week de lezing "Voorbij de (land)scheiding" werd gehouden hebben ongetwijfeld genoten. Jan in 't Veld uit Oss was te gast bij de Historische Verenigingen in de drie gemeenten en de bibliotheken die deze avond organiseerden. (meer)

VVD wil ondernemen weer leuk maken

VVD
Het panel met v.l.n.r. Van der Burg, Aptroot,
Helder en Ten Kate.


Bleiswijk - Als afsluiting van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde de VVD een debat in The Greenery in Bleiswijk over een aantal actuele thema's in de tuinbouwsector. (meer)

Feest in 't Hoekje

Hoekje
Leden en oud-leden van 't Hoekje vierden samen
het 10-jarig bestaan.


Bleiswijk - Een deel van het clubhuis van voetbalvereniging Soccer Boys was op een zaterdagavond begin november voor enkele uren het domein van leden en oud-leden van 't Hoekje. (meer)

Vertrekkend raadslid aan het woord: Bas Lont van de ChristenUnie over de verkiezingen en wat daarna komt

BasLont
Bas Lont, vier jaar geleden en net geïnstalleerd,
neemt nu afscheid van Berkel en Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Na de verkiezingen zal een aantal raadsleden niet meer terugkeren. Ze stellen zich geen kandidaat meer of ze worden niet herkozen. Een van hen stopt ermee omdat hij Berkel en Rodenrijs, of zo men wil Lansingerland, vaarwel gaat zeggen. (meer)

Record bij Bridge in de Kas

Record
V.l.n.r. het winnende paar Hendriks/De Bruijn,
ING-Bank directeur Dick de Blois en Rotarian
Huguette Tichler.


Bleiswijk - Zaterdag 18 november werd alweer voor de zevende keer bij Bunnik Plants de drive Bridge in de Kas gehouden, met dit keer het recordaantal van 210 paren bridgeliefhebbers. (meer)

Laatste debat: Lijsttrekkers praten over financiën en bereikbaarheid

B-Driehoek - Op 15 november vond het laatste van een serie van drie door Radio 3B-Lokaal live uitgezonden lijsttrekkerdebatten plaats. In gebouw de Ark in Berkel en Rodenrijs gingen Dick van Vliet (CDA), Laurine Bonnewits (VVD), Gerard Bovens (PvdA), Jan den Uil (ChristenUnie), Rick Datema (Lijst 5 Fortuyn), Mieke de Haas (Partij tot Behoud Huis de Haas), Michiel Smit (Nieuw Rechts) en Kees Heugens (Leefbaar 3B) met elkaar verbaal de strijd aan op de thema's financiën, bereikbaarheid en actualiteit. (meer)

Lijsttrekkersdebat voor ondernemers: Ondernemers vragen meer veiligheid en minder bureaucratie

B-Driehoek - In zalencentrum Het Manneke organiseerden Ondernemend 3B en de ondernemersvereniging Bleiswijk op 14 november een debat met de lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie, Leefbaar 3B, PvdA en VVD. Centraal in het debat stonden ondernemersvragen over onderwerpen als veiligheid, infrastructuur en regelgeving. (meer)

Gratis met de RandstadRail

Berkel en Rodenrijs - De RET heeft met onmiddellijke ingang besloten het vervoer met RandstadRail vanaf zaterdag 18 november gratis aan te bieden. De nieuwe lijn kampt met nog te veel problemen in de dienstregeling. (meer)

Inloopbijeenkomst plannen N 209 Doenkade

Berkel en Rodenrijs/Rotterdam - Op woensdag 29 november organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopbijeenkomst over de verbreding van de N 209 tussen de A13 en de G.K. van Hogendorpweg in Rotterdam en de reconstructie van de aansluiting tussen de A13 en de N 209. (meer)

Aanval op promotiekraam Nieuw Rechts 3B

Berkel en Rodenrijs - Nieuw Rechts 3B dient een klacht in bij de Commissaris van de Koningin Zuid-Holland over het functioneren van burgemeester De Goeij van Berkel en Rodenrijs en eist directe actie tegen de aanvallers op de promotiekraam van Nieuw Rechts afgelopen zaterdag. (meer)

Te hard door de bocht

Bergschenhoek/Pijnacker - Beteuterd keek een 19-jarige automobilist uit Bergschenhoek vrijdagmiddag 17 november naar de resten van zijn auto. De jongen reed rond de klok van vijf uur zijn auto in de prak nadat hij in de S-bocht van de Katwijkerlaan de macht over het stuur verloor. De man belandde met zijn auto achterstevoren op een betonnen hekwerk. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd, niemand raakte echter gewond.

Veel bekeuringen

Berkel en Rodenrijs - In het Rodenrijs is men volop bezig het kruispunt Industrieweg / Rodenrijseweg / Landscheidingsweg te reconstrueren. Het doorgaand verkeer wordt met verkeerslichten geregeld en voor een deel wordt het verkeer via de Spoorhaven omgeleid.
De politie heeft woensdag 15 november tussen 14.00 en 16.20 uur gecontroleerd of het verkeer zich hield aan de gesloten verklaring aldaar. Er werden 72 bekeuringen uitgeschreven. Op 17 november werd opnieuw een controle gehouden en wel van 16.40 tot 17.40 uur. Het leverde 15 bekeuringen op.

Te zwaar beladen

Berkel en Rodenrijs - In de Laan van Romen werd vrijdag 17 november om 17.25 uur een bestelauto met aanhanger gecontroleerd en te zwaar beladen bevonden. De aanhanger, gevuld met grasblokken, straatbandjes en stenen, bleek 63 procent te zwaar beladen te zijn. Daarbij kwam dat de trekkende auto maximaal 1500 kg mocht trekken. De bestuurder kreeg een bekeuring.

Motorrijder gewond

Bergschenhoek - Vrijdag 17 november ontstond er om 15.30 uur een aanrijding op de Hoekeindseweg, waarbij een 38-jarige bestuurder van een motorfiets uit Berkel en Rodenrijs gewond raakte. De man liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op.

Te hard op de Oudelandselaan

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 15 november werd tussen 11.00 en 12.30 uur op de Oudelandselaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 302 passanten reden er 15 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur, daar waar 50 km per uur is toegestaan.

Vuilnisbakken in de brand

Berkel en Rodenrijs - Het afgelopen week hadden onbekenden het gemunt op de vuilnisbakken in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De bakken, staande op de Warmoezerij, in de Julianastraat en op het Westerplein werden in de nacht van zaterdag op zondag in brand gestoken.

Jongen beroofd en geslagen

Bergschenhoek - Een 14-jarige jongen heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving en mishandeling door een 16-jarige plaatsgenoot. De 16-jarige jongen had de mobiele telefoon van het slachtoffer afgepakt en hem mishandeld. Toen vriendjes van de verdachte hem aanspoorden de telefoon terug te geven, gaf hij hieraan gevolg, waarna het slachtoffer zijn vader belde. Nadat de vader gearriveerd was, kreeg ook hij enkele klappen en schoppen. De verdachte is thuis door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Jongen in de sloot na aanrijding

Bergschenhoek - Een 16-jarige bestuurder van een bromscooter uit Bergschenhoek belandde zaterdagmiddag 18 november om 15.45 uur in het water naast de Bergweg Zuid nadat hij was aangereden door een personenauto. De bestuurder van de auto, een 58-jarige inwoner van Bergschenhoek, had de jongen bij het rechtsaf slaan over het hoofd gezien. Na de aanrijding haalde hij het slachtoffer onmiddellijk uit het water. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht waar een beenbreuk werd geconstateerd.

Berkel en Rodenrijs

Sound of Joy op Wintermarkt
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 25 november zal het Interkerkelijk Koor Sound of Joy een optreden verzorgen op de Wintermarkt in Berkel Rodenrijs. Het koor staat onder leiding van dirigent Guillermo Quintero Rojas en wordt op de piano begeleid door Rebecca van den Berg. Sound of Joy zingt Nederlands- en Engelstalige gospelmuziek en treedt ook op in kerken en verzorgingshuizen. (meer)

Bergschenhoek

Activiteiten De Smitshoek
Bergschenhoek - In activiteiten- en ontmoetingscentrum De Smitshoek kan men terecht voor diverse activiteiten: ma.dag gymnastiek 55+ (09.30-10.15), gym 65+ (10.30-11.15), soos (13.30-16.30); di.dag koersbal (09.30-12.00), internationale dans, voorheen volksdansen (13.30-14.45) en competitie biljarten; wo.dag cursussen (zie nieuwsbrief), crea-soos (kaarten maken, 14.00-16.00 uur), biljartles; do.dag (09.15-11.30) workshops, bridgen (13.30-16.30), op de 1e do.dagmiddag van de maand bingo; vr.dag cursussen (zie Heraut), vr.dagmiddag soos. De Smitshoek is van ma.dag t/m vr.dag van 09.15-12.00 en 13.15-17.00 uur geopend voor een praatje, een kopje koffie of thee. Informatie: kom eens langs of bel de SWOB, 5219281. (meer)

Bleiswijk

Ruil- en verzamelbeurs in De Leeuwerik
Bleiswijk - Op zaterdag 25 november wordt in het diensten- en ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, weer een ruil- en verzamelbeurs gehouden. Er kunnen postzegels, munten, ansichtkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen of stripboeken worden geruild. Openingstijd: 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Inlichtingen bij de heer G.J. van Kampen, tel. 010 - 5216622. (meer)

Regio

Moeders voor Moeders
B-Driehoek - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden: tel. 0800 0228070 of 010 - 5120654. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
Berkel - BSC'68 14.30 uur (vr.)

Zondag:

VEP- TOGB

Open dag Power Wrap bij New Sports

Berkel en Rodenrijs - New Sports is dé Power Plate studio in Berkel en Rodenrijs waar uitsluitend onder persoonlijke begeleiding getraind wordt op de Power Plate. Dit zijn altijd volledige lichaamstrainingen die slechts twintig minuten tijd vergen. (meer)

Een training vol enthousiasme en plezier: Feijenoorder Ron Vlaar te gast bij G-elftal Soccer Boys

feyenoord
Ron Vlaar temidden van de jongens en het meisje
van het G-elftal van Soccer Boys.


Bleiswijk - Het G-elftal van Soccer Boys verkeerde zaterdagmiddag 18 november in een hoera stemming. Profvoetballer Ron Vlaar van Feijenoord kwam het elftal een training geven. (meer)

Bleiswijker Joost Luiten professional

Bleiswijker - Golfer Joost Luiten uit Bleiswijk is als tweede Nederlander toegetreden tot het Golfteam Holland. Hierdoor heeft hij de mogelijkheid om in de golfsport verder te gaan als professional. (meer)

Berkel schiet eindelijk eens met scherp

Berkel en Rodenrijs - Voor de voetballers van CVV Berkel was het bezoekende Perkouw een tegenstander die met argusogen werd bekeken, omdat deze koploper Soccer Boys verleden week een nederlaag had toegebracht. (meer)

Danny Molendijk: 'Leren dat het een teamsport is': TOGB met de hakken over de sloot

TOGB
TOGB moest alle zeilen bijzetten voor
drie punten.


Berkel en Rodenrijs - "Voor de poorten van de hel weggesleept." Een betere analyse van de wedstrijd kon ook TOGB-trainer Danny Molendijk niet over zijn lippen krijgen na afloop van de wedstrijd tussen TOGB en het bezoekende HMC uit Den Haag. (meer)

Nieuwe scheidsrechters CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - Onlangs heeft voetbalvereniging CVV Berkel negentien nieuwe scheidsrechters mogen begroeten. Met goed gevolg heeft deze groep de pupillen-scheidsrechterscursus gevolgd. (meer)

Grote opkomst in Oostmeer: Jeugdranglijsttoernooien brengen honderden tafeltennissers op de been

Tafeltennis
Coach Harmen van Rossum geeft de laatste
aanwijzingen aan Combatspelers Nico Haagsma
(midden) en Hugo Elsing (rechts).


Berkel en Rodenrijs - Op 11 november zijn in zowel Heel als in Berkel en Rodenrijs twee jeugdranglijsttoernooien voor C-spelers gespeeld. In Berkel en Rodenrijs konden ook D-spelers meedoen. Met name het tafeltennistoernooi in Berkel en Rodenrijs had een bijzonder grote opkomst. (meer)

Veldrit in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Zaterdag 25 november wordt in het recreatiegebied De Rottemeren bij Outdoor Valley een veldrit verreden. Het spektakel begint om 12.00 uur. De veldrit van komende zaterdag is de zesde in een reeks van twaalf voor de Interclubcompetitie. (meer)

Basketbal

Informatique-Squirrels-Juventus: 80-45
Berkel en Rodenrijs - Informatique-Squirrels heeft afgelopen zaterdag geen spaan heel gelaten van de tegenstander uit Schiedam. Juventus werd met 80-45 totaal overlopen. (meer)

Tang Soo Do

Eerste prijs voor Chung Shin
Bergschenhoek - Tijdens het jaarlijks VELO toernooi op zondag 5 november te Wateringen heeft sportschool Chung Shin uit Bergschenhoek wederom buitengewoon gepresteerd. (meer)

Korfbal

Kinderdijk - Weidevogels: 20-14
Bleiswijk - Het eerste team van korfbalvereniging Weidevogels reisde na de thuisnederlaag van vorige week af naar Alblasserdam voor de uitwedstrijd tegen Kinderdijk. (meer)

Biljarten

Open dag biljarten
Berkel en Rodenrijs - Aan de rand van het winkelcentrum in Berkel en Rodenrijs ligt aan het Westerwater een schitterende biljartlocatie. De Biljartvereniging 't Raedthuys heeft daar de beschikking over vijf biljarts en twee grote wedstrijdtafels. (meer)

Voetbal

Soccer Boys (za) - Oudewater: 2-0
Bleiswijk - Soccer Boys pakte na twee nederlagen tegen Perkouw en Linschoten weer de volle winst. Soccer Boys startte goed en kwam al 15 minuten door Fabian Koller verdiend op een 1-0 voorsprong. (meer)

Hockey

HBR-Waddinxveen: 7-1
Berkel en Rodenrijs - In een wedstrijd waarin HBR duidelijk wilde laten zien wie er de baas was, scoorde junior Stefan van Ree door middel van een corner de eerste van de wedstrijd. Martijn Luger wist via een prachtige combinatie met Ernst Hoogenboon de tweede treffer te scoren. Spits Jasper van Dijk was in deze wedstrijd goed voor drie doelpunten. Stefan van Ree en Ernst Hoogenboom scoorden beiden ook in de tweede helft. Waddinxveen kon één keer tegen scoren, zodat de eindstand 7-1 werd voor HBR. Volgende week speelt HBR uit tegen Voorhout.

Volleybal

Wisselende resultaten Revob
Bleiswijk - Het herenteam van Revob heeft afgelopen woensdag z'n meerdere moeten erkennen in Volcano uit Delft. De op enige plaatsen gewijzigde Bleiswijkse formatie kreeg in de thuiswedstrijd tegen de Delftenaren geen enkel moment grip op de wedstrijd en verloor kansloos met 4-0. (meer)

Atletiek

Zevenheuvelenloop
Op zondag 19 november nam een sterke ploeg van De Kieviten deel aan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De loop door de prachtige omgeving van Nijmegen met ruim 27.000 deelnemers werd door 12 Kieviten-lopers volbracht onder bijna ideale weersomstandigheden. (meer)

Martin Veltkamp Tuinen opent vestiging in Dubai

Bergschenhoek - Martin Veltkamp Tuinen heeft een vestiging geopend in Dubai. Daarmee onderstreept het bedrijf haar internationale ambitie en speelt in op de vraag naar luxe en onderhoudsvrije tuinen in het subtropische klimaat. De vestiging in Dubai zal zich, net als die in Nederland, richten op het ontwerpen en aanleggen van tuinen, inclusief de inrichting ervan. De vestiging wordt geleid door drs. Ing. A. Stellema. De komst van Veltkamp naar Dubai blijkt niet onopgemerkt: zo wordt op dit moment al gewerkt aan de eerste opdrachten voor particulieren. Ook het bedrijfsleven weet Martin Veltkamp Tuinen al te vinden.

Verkiezingen 2006

verkiezingen

B-driehoek - Wie gaan de verkiezingen winnend afsluiten vanaf vanmorgen half acht zijn de stem lokalen open gegaan om te kunnen gaan stemmen voor de nieuwe Tweede Kamer en de nieuwe Gemeente Raad van Lansingerland. In de B-driehoek staan per stem lokaal twee stemcomputers.

School ontruimd na gaslek

Gaslek

Bergschenhoek - Aan de Lindenhorst, vlakbij basisscholen De Sparrenhoek en CBS Boterdorp, is donderdagochtend 16 november rond negen uur een gaslekkage ontstaan.
Uit voorzorg is door de politie de nabij gelegen basisschool De Sparrenhoek ontruimd.
(meer)

Toch geen woningbouw op grond met sportbestemming: Voltooiing fase twee van sportpark Het Hoge Land veilig gesteld

Berkel en Rodenrijs - Voor de realisatie van fase twee van het sportpark Het Hoge Land zal alsnog een investering worden opgenomen in de meerjarenbegroting. De afbouw van het sportpark in de komende drie jaar lijkt daarmee zeker gesteld. (meer)

RandstadRail rijdt

hij rijdt
Het plakken van de grote stip op de kaart
betekende de ingebruikstelling van de nieuwe
verbinding tussen Rotterdam en Den Haag met
de halte Rodenrijs.


Berkel en Rodenrijs - Met het plakken van een grote stip op de halte Rodenrijs openden wethouder Titia Cnossen en portefeuillehouder van de Stadsregio Jeannette Baljeu zaterdag om kwart over elf de RandstadRail Erasmuslijn van halte Hofplein naar Den Haag Centraal officieel. (meer)

Maxime Verhagen op bezoek

Maxime Verhagen
De CDA-gasten en de familie Van den Bosch voor
het bedrijf waar momenteel boringen worden verricht.


B-Driehoek - Maxime Verhagen, de nummer 2 van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen, bracht zaterdag 11 november een bezoek aan de B-Driehoek. (meer)

Minister Van der Hoeven opent Dorpsschool Westpolder

opening
Een vrolijke minister genoot van het bezoek
aan en de opening van het nieuwe schoolgebouw.


Berkel en Rodenrijs - Op woensdagmiddag 8 november opende minister Maria van der Hoeven de nieuwe Dorpsschool in de Vinexwijk Westpolder-Bolwerk te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Zonder auto kom je niet ver in de B-Driehoek: PvdA op de koffie in Huize Sint Petrus

PVDA
Van Bleiswijk naar Berkel en Rodenrijs met de bus.

Bleiswijk/Berkel en Rodenrijs - In het kader van de plaatselijke verkiezingscampagne ging de PvdA Lansingerland op de koffie in Huize Sint Petrus te Berkel en Rodenrijs. (meer)

Intocht Sint Nicolaas in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - De kinderhartjes gaan weer sneller kloppen, want zaterdag 18 november zal Sint Nicolaas voet op Nederlandse bodem zetten. Dezelfde dag nog brengt hij, vergezeld van zijn Pieten, een bezoek aan Berkel en Rodenrijs. (meer)

Samenwerking gemeente Bleiswijk, Ledro en 3B Wonen: Realisatie parkeergarage nabij winkelcentrum Kranenburg stap dichterbij

Bleiswijk - Binnenkort ondertekenen wethouder Dick van Vliet, Jan Droogers, directeur Van der Lecq-Droogers en Frans Weterings, directeur 3B Wonen een intentieovereenkomst, waarin is afgesproken binnen twee maanden te komen tot een samenwerkingsovereenkomst voor herontwikkeling van het gebied Plaats Noord in het centrum van Bleiswijk. (meer)

Concordia's Kidsconcert sluit bijzonder project af

Concordia
Dit muzikaal talent is er klaar voor.

Bergschenhoek - Zaterdagmiddag 25 november geeft Concordia uit Bergschenhoek een speciaal jeugdconcert in het Spectrum aan de Groeneweg (achter sporthal de Ackers). (meer)

Stichting Hulp Letland verblijd met bus

stichting
Als dank voor de bus ontvangt Hans de Ruiter (rechts)
een schaalmodel van een brandweerauto, vervaardigd
door Toon in 't Veen die eveneens nauw verbonden is
bij de stichting.

Berkel en Rodenrijs - Uit handen van Hans de Ruiter van de Rogam te Bergschenhoek ontving Joop Fuijkkink vorige week voor de Stichting Hulp Letland een fraaie grote bus. (meer)

Handen uit de mouwen op landelijke natuurwerkdag

Handen uit de mouwen
Met het bootje van Rotta werden de scouts
naar de verschillende eilandjes gebracht.Bergschenhoek - Leden van Natuur en Vogelwacht Rotta en van scouting Capelle a/d IJssel stroopten zaterdagochtend rond de klok van negenen de mouwen op om samen aan het werk te gaan in een deel van het recreatieschap: De Wiebertjes. (meer)

Dierenkliniek Berkel en Rodenrijs deelt prijzen uit

Dieren
Amber en Twan werden verrast met prachtige
prijzen.


Berkel en Rodenrijs - Dierenartsenpraktijk Meijers en Van Nieuwland is verhuisd van het Berliozplein naar de Rodenrijseweg en heet nu Dierenkliniek Berkel en Rodenrijs. (meer)

Atalanta sluit seizoen succesvol af

Atalanta
De meisjes van de C-groep.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 4 november was het laatste concours waaraan majorette- en twirlvereniging Atalanta deelnam. Dit concours vond plaats in Schiedam en dus was het een beetje een thuiswedstrijd voor de dametjes. (meer)

Mantelzorgers verwend

mantelzorgers
Stoelmassage voor elke mantelzorger die zich
daarvoor aanmeldde.


Bergschenhoek - Het viel niet altijd mee de mantelzorgers zo ver te krijgen dat ze zichzelf eens een keer lieten verwennen, maar niet voor niets was het vrijdag 10 november de Dag van de Mantelzorg 2006. (meer)

Uitmuntend voor een zijdehoen kriel: Kenners en leken kijken hun ogen uit tussen gekakel en gekwaak

kenners
De prijswinnaars bijeen met hun dieren, die er
maar weinig voor schenen te voelen om 'mooi' op
de foto te gaan. ze vonden het maar niks zo op die
tafel bijeen.


Berkel en Rodenrijs - Rob Nieuwenburg was vrijdagavond een trots voorzitter van Kleindieren sportvereniging Door Veredeling Verbetering (DVV). (meer)

Minister Van der Hoeven bezoekt 3B-bibliotheek in Bergschenhoek

bibliotheek
De minister en de auteur in de Hoekse bibliotheek.

Bergschenhoek - Maria Van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen bracht woensdag 8 november een bezoek aan de 3B-bibliotheek aan de Notaris Kruytstraat te Bergschenhoek. (meer)

Derde fase De Tuinen van start

Derde fase
Wethouder, burgemeester en bouwer kijken toe
hoe de eerste paal in stelling wordt gebracht.


Bleiswijk - Terzijde gestaan door wethouder Boedhoe verleende waarnemend burgemeester Wolf dinsdagmiddag 7 november assistentie bij het heien van de eerste officiële paal voor de bouw van de derde fase in De Tuinen (west) te Bleiswijk: het project De Boomgaard in Bleiswijk met 133 grondgebonden woningen in de dertiger jaren stijl. (meer)

Vincent tapt de beste

Vincent
De trotse tapkampioen van de regio.

Berkel en Rodenrijs - Vincent, werkzaam bij De Gok aan de Wilhelminastraat, mag zich een jaarlang biertapkampioen van de B-Driehoek noemen. (meer)

Vers water in plaats van jubileum

vers water
Kees op den Kelder; 25 jaar actief als zelfstandig
horecaondernemer in Bleiswijk.


Bleiswijk - Kees op den Kelder viert deze maand zijn zilveren jubileum als zelfstandig horecaondernemer. In plaats van het organiseren van een jubileumfeest koos hij echter voor een andere invulling van zijn 25-jarige loopbaan; hij gaat meehelpen schoon water te leveren aan inwoners van Gambia.
(meer)

Dichter bij de kern

Dichter
Met de CDA-delegatie (links Claudia Füss en rechts
Dick van Vliet) en de burgemeester maakte minister
Van Ardenne (midden) een wandeling door het
centrum van het dorp.


Berkel en Rodenrijs - Het centrum van Berkel en Rodenrijs werd woensdag verrast met een bezoek van minister Van Ardenne (CDA). (meer)

Een van de grootste kunstwerken van Nederland: Klokkenlint vormt verbinding van anderhalve kilometer

Klokkenlint
Enkele klokken voor het lint in de hal van
het Berkelse gemeentehuis.


Berkel en Rodenrijs - De gemeente Berkel en Rodenrijs krijgt een kunstwerk voor speciale gelegenheden dat het centrum van Berkel en Rodenrijs verbindt met de nieuwbouwwijk Meerpolder. (meer)

Achtste Kerst-In nadert

kerstin
De medeorganisatoren van de grote Kerst-In:
Erna Pieters, André Wolmerstett en Bob van der
Ploeg.


B-Driehoek - Voor de achtste keer zal in de decembermaand een grote Kerst-In worden georganiseerd door het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) en het Interkerkelijk Koor Bleiswijk(IKB). (meer)

Belangstelling gering: FNV praat mee over verkiezingen Lansingerland

FNV
Henk van der Kolk in gesprek met enkele aanwezigen.

Bergschenhoek - Alle bewoners van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk werden uitgenodigd om op dinsdag 7 november in Partycentrum Berghonk aan de Burgemeester van Oostenweg 4 in Bergschenhoek mee te komen praten over de naderende verkiezingen voor het bestuur van Lansingerland. (meer)

VVD onder indruk van innovatieve kracht tuinbouwsector

VVD
Het gezelschap kreeg uitleg op rozenkwekerij
de Singel.


B-Driehoek - Op donderdag 9 november brachten Jules Maaten (VVD-europarlementariër), Frans van der Dussen en Ronald Waterman (beiden VVD-leden van de statenfractie Zuid-Holland) en de VVD Lansingerland (Hans Bucher, Edith Bal en Laurine Bonnewits) een werkbezoek aan een tweetal tuinbouwbedrijven in de B-Driehoek. (meer)

Kaasius geïnstalleerd als Prins der Otterrotters

Kaasius
Prins Kaasius met aan zijn zijde Prinses Ilonka.

Bleiswijk - Carnavalsvereniging de Otterrotters organiseerde zaterdagavond 11 november een feestavond in het Parochiehuis te Bleiswijk waar ook prins en prinses carnaval 2007 aan het publiek werdem voorgesteld. (meer)

'Het was allemaal niet zo vanzelfsprekend': Dominee Roel Stutvoet 25 jaar predikant

Dominee Roel
Dominee Roel Stutvoet.

Berkel en Rodenrijs - Op 22 november 2006 is het 25 jaar geleden dat dominee Roel Stutvoet bevestigd werd als predikant van de gemeente Brouwershaven-Zonnemaire. Het zilveren jubileum wordt bescheiden gevierd na afloop van de kerkdienst op 19 november in zijn huidige gemeente, de Gereformeerde Kerk van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. (meer)

Kamerkoor Gaudeamus Musica zingt Händel en Vivaldi

kamerkoor
Net voordat de repetitie begint, wordt nog even
een foto gemaakt.


B-Driehoek/Hillegersberg - Op zaterdag 18 november zal het kamerkoor Gaudemus Musica een concert geven. (meer)

Najaarsrapportage district Noord: Politie Rotterdam-Rijnmond presenteert de cijfers

B-Driehoek - Donderdagavond kwamen de raden van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs in een openbare bijeenkomst bijeen in het Berkelse gemeentehuis, samen met de politie Rotterdam-Rijnmond. (meer)

Fietsendiefstallen opgelost

Berkel en Rodenrijs - Met de aanhouding van twee verdachten heeft de politie vorige week een aantal fietsendiefstallen opgelost. Het tweetal bleek in Berkel en Rodenrijs verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van drie gestolen fietsen. (meer)

Vrees voor langere zwembadloze periode: Zorgen over gang van zaken rond zwembad in raadscommissie Berkel

B-Driehoek - In de vergadering van de commissie Dienstverlening van 7 november werden vragen gesteld over de voortgang bij de bouw van het nieuwe zwembad. Informatie daarover blijft uit en de commissie vreest dat als een aantal zaken niet spoedig geregeld is een zwembadloze periode wel eens aanzienlijk langer kan duren dan nu al verwacht. (meer)

Netto kosten op termijn lager dan bij tijdelijke huisvesting: Berkelse raad akkoord met onderzoek naar nieuwbouwlocaties stadskantoor

Berkel en Rodenrijs - De Berkelse gemeenteraad heeft op 8 november ingestemd met het onderzoek naar twee locaties voor de nieuwbouw van het gemeentekantoor van Lansingerland. (meer)

Meerderheid raad Bergschenhoek: Landscheidingspark ongeschikt voor stadskantoor

Bergschenhoek - Op de raadsvergadering van dinsdag 7 november in Bergschenhoek kwam het voorstel 'Onderzoek twee locaties nieuwbouw gemeentekantoor Lansingerland' aan de orde. In dit voorstel werd door de stuurgroep verzocht ¤ 230.000 beschikabar te stellen om een vooronderzoek te starten naar twee mogelijke locaties voor de bouw van het stadskantoor. (meer)

Verkiezingsdebat: Wmo voer voor discussie

Debat
Er waren veel belangstellenden op het debat
in De Leeuwerik afgekomen.


Bleiswijk - Het tweede debat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 22 november had als onderwerpen de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het welzijn in het algemeen en die van ouderen in het bijzonder. (meer)

Senioren Bleiswijk naar Kerstconcert

Bleiswijk - Op vrijdag 15 december kunnen de senioren van Bleiswijk naar een kerstconcert in de Laurenskerk. (meer)

Conflict over parkeren Kamperpad duurt voort

Berkel en Rodenrijs - In de vergadering van de raadscommissie Ruimte van 6 november deelde wethouder Cnossen mee dat zij de vijf huiseigenaren aan het Kamperpad in de wijk Meerpolder, die door een meningsverschil dreigen geen eigen parkeerplaats meer te zullen hebben, een voorstel zal doen om dat probleem op te lossen. (meer)

Motie aangenomen: Wethouder moet praten met bewoners Parkwijk

Berkel en Rodenrijs - In de gemeenteraadsvergadering kwam op 8 november een brief aan de orde die de Beheervereniging Parkwijk op 6 oktober aan de raad had gestuurd over de gewijzigde bouwplannen in deze wijk. (meer)

Pinkelotje uit de problemen: Toch geld voor peuterspeelzaal

Berkel en Rodenrijs - In de vergadering van de raadscommissie Dienstverlening bleek dat er alsnog een oplossing is gevonden om te voorkomen dat al per januari aanstaande peuterspeelzaal Pinkelotje zijn deuren moet sluiten. (meer)

Knip Noordeindseweg blijft omstreden

Berkel en Rodenrijs - In de commissie Ruimte kwam op 6 november de hoofdwegenstructuur rond de Noordeindseweg aan de orde. (meer)

Bleiswijkse commissie verbaasd

Bleiswijk - Tijdens een vergadering van de commissie Wonen, Zorg en Welzijn op donderdag 9 november toonden zowel commissieleden als burgemeester Wolf, die bij ziekte van wethouder Van Vliet aanschoof, zich verbaasd over nieuws in de media dat het college van Bergschenhoek in opdracht van de gemeenteraad van deze plaats in gesprek is met de Stadsregio over het mogelijk later opleveren van woningen op de locatie van het huidige zwembad waardoor De Windas wellicht langer open kan blijven. (meer)

Gratis lesmateriaal voor VMBO docenten

Berkel en Rodenrijs - Het Productschap Tuinbouw opende op dinsdag 14 november met Koppert in Berkel en Rodenrijs de deur voor docenten VMBO. (meer)

Politie brengt jongen naar huis

Berkel en Rodenrijs - Alhoewel de politie geen taxibedrijf is, werd zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs door agenten thuis afgezet. (meer)

Parkeerproblemen Ranonkelweg

Berkel en Rodenrijs - Naar aanleiding van klachten van omwonenden zal de politie extra controleren in de omgeving van de Ranonkelweg waar veel ouders bij het brengen en halen van hun kroost naar het kinderdagverblijf hun auto her en der neerzetten waardoor soms het zicht op de kruising voor andere weggebruikers belemmerd wordt.

Jeugd ruimt op

Bergschenhoek - Overlast gevende jeugd op de Goudwinde, in de omgeving van basisschool Pius X, heeft donderdag 9 november op verzoek van de politie hun rommel opgeruimd. (meer)

Aanrijding Hoefweg

Bleiswijk - Op de Hoefweg ontstond op 12 november een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto. De bestuurder van de bromfiets, een jeugdige inwoner van Bleiswijk, raakte gewond aan zijn enkel en knie. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Geen overlast jeugd

Bleiswijk - Op vrijdagavond 10 november kwam bij de politie de melding binnen dat er in de omgeving van de IJsvogellaan jongeren aan het vechten waren en dat er bushokjes gesloopt werden. (meer)

Knallen mag nog niet

B-Driehoek - Wie nu al vuurwerk afsteekt, maakt kans om in zijn kraag gegrepen te worden, want het is natuurlijk nog niet toegestaan om rotjes en andere knallers de lucht in te laten vliegen. (meer)

Bladeren in brand gestoken

Bleiswijk - Een groepje jeugd vond het maar wat spannend om op 6 november een berg bladeren in brand te steken op het schoolplein aan de Lijsterlaan. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
WDS - BVCB
Berkel - Perkouw 14.30 uur
Xerxes/DZB - Berkel DA1
Soccer Boys - Oudewater 14.30 uur

Zondag:
TOGB - HMC 14.00 uur
Leidse Boys - Soccer Boys

Oscar Schewe heeft nog energie om te dansen: Scheidsrechter kleurt BVCB tegen Zevenhoven geel in

BVCB
Scrimmage voor het doel van Zevenhoven en
de inleiding tot de 1-1.


Bergschenhoek - Vorige week werd met de 3-1 overwinning op koploper RCL een reeks van vier nederlagen doorbroken. Afgelopen zaterdag kwam BVCB tegen Zevenhoven tot een 1-1 deling die voor beide ploegen de meest rechtvaardige uitslag was. (meer)

Biljarten voor de jeugd

Berkel en Rodenrijs - In de B-Driehoek zijn veel nieuwe mensen komen wonen. Niet iedereen weet dat er een biljartvereniging is. Aan de rand van het winkelcentrum in Berkel en Rodenrijs ligt aan het Westerwater een schitterende biljartlocatie. (meer)

Het Wooning jeugdkamp van de Orioles

Bergschenhoek - Zaterdag 7 oktober begon het jeugdweekend van honkbalvereniging Orioles. Al voordat de kinderen arriveerden, was er een bedrijvigheid van jewelste op het clubterrein: tenten opzetten, indelingen ophangen, boodschappen uitpakken. (meer)

Tennis in jeugdtoernooi Berkenrode: Jeugd sportief actief in Pauls Partners Open

tennis
De prijswinnaars op Het Hoge Land.

Berkel en Rodenrijs - In de herfstvakantie werd op het park van ATV Berkenrode weer het Pauls Partners Open jeugdtoernooi gespeeld. Er deden maar liefst 143 kinderen mee aan dit toernooi en er werden in totaal 226 partijen gespeeld. (meer)

Een talent in de dop: Roxy koos voor 'balletzwemmen'

Roxy
Roxy met in haar hand zowel de oorkonde
als een foto van de groep waarin ze zwemt.


Bergschenhoek - Synchroonzwemster Roxy van Yperen, pas zeven lentes jong en dagelijks te vinden in groep 4 van CBS De Ackers, won vorige week de eerste prijs in Roosendaal. (meer)

Darttoernooi in Oostmeer

Berkel en Rodenrijs - Op zondag 19 november wordt in sporthal Oostmeer op Het Hoge Land weer het jaarlijkse darttoernooi georganiseerd. (meer)

Crosslopers trotseren guur herfstweer in cross-country

crosslopers
Het parcours was erg blubberig.

Bleiswijk - Zondag 12 november werd de traditionele Cross-loop gelopen in het Rottemerengebied. Voor de afstanden van 1,2 km voor de jeugd, 2,4 km voor junioren en 8.6 km voor de fanatiekelingen was een mooi parcours uitgezet. (meer)

Atletiek

Kralingerhoutloop
B-Driehoek - Op zaterdag 9 december organiseert c.a.v. TENACO voor de 38ste keer de Kralingerhoutloop. Een recreatieloop met start en finish in het Kralingerbos nabij het atletiekcomplex van PAC aan het Langepad. (meer)

Tafeltennis

Ronald Vijverberg naar Peking
Bergschenhoek - Tafeltennisser Ronald Vijverberg is na een redelijk succesvol verlopen WK genomineerd voor de paralympics te Peking in 2008. NOC NSF maakte bekend dat sporters minimaal bij de eerste acht moeten eindigen tijdens een WK. (meer)

Hockey

Bleiswijk-HBR: 2-8
Berkel en Rodenrijs - Zondag vond de streekderby Bleiswijk-HBR plaats. De onderlinge confrontatie staat al jaren garant voor een hockeywedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder willen doen. (meer)

Voetbal

Linschoten-VCC Berkel: 2-2
Berkel en Rodenrijs - Reeds in de derde minuut ging Frank v.d. Heide, de doelman van CVV Berkel, opzichtig de fout in door uit zijn doel te komen terwijl verdediger Rein Buitenhuis nog in de buurt van de tegenstander was om te kunnen corrigeren. (meer)

Volleybal

Schovocomca-Berser/Berkel: 2-3
Berkel en Rodenrijs - Aan het einde van de eerste set moest Berser/Berkel alle zeilen bijzetten om de set binnen te halen; na een achterstand van 19-17 wist Berkel het tij te keren en won het de set met 23-25. (meer)

Badminton

Schollevaar-LTB/PIP: 5-3
Berkel en Rodenrijs -Eerste heer Edwin Kuiper verloor onnodig zijn enkelspel. Tweede heer Jan Noorlander, invallend vanwege het ontbreken van Oscar van Gerven en Ramon van der Berg, verloor in 2 sets. (meer)

Basketbal

Informatique-Squirrels-Springers : 81-76
Berkel en Rodenrijs - Zaterdag heeft Informatique-Squirrels gewonnen van de nummer twee uit de competitie: Springers uit Gouda werd in de laatste minuten alsnog verslagen. (meer)

Uitslag loterij Crescendo

Bleiswijk - Zaterdag 4 november stond op het programma van het jubileumconcert van muziekvereniging Crescendo Bleiswijk ook de trekking van de loterij. (meer)

Winterconcert Helicon

Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon is weer hard aan het werk om ook dit jaar een spetterende najaarsuitvoering neer te zetten op zaterdag 25 november in de Sterrenhal. (meer)

De Kunstbus gaat weer op pad

B-Driehoek - De Stuurgroep Gecoördineerd Ouderenwerk organiseert al vele jaren voor 55-plussers 'De Kunstbus'. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo de Kievit in Mauritsschool
Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 16 november organiseert speeltuin de Kievit volwassenenbingo in de Mauritsschool, Orionstraat 1-2. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Het tweede kopje koffie is gratis.
(meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen bij P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Elke maandagavond kan er geklaverjast worden in het clubgebouw van Postduivenvereniging De vrijheid aan het Sporthoekpad op het Hoekse sportpark. Aanvang 20.00 uur. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. Ook geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30-17.30 uur en op woensdagavond van 19.30-22.00 uur (op deze dagen wordt geen alcohol geschonken). (meer)

Regio

Ouderenadviseur 3B
B-Driehoek - Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn en Financiën kunnen mensen van 55 jaar en ouder contact opnemen met Diana Kuling, ouderenadviseur 3b-gemeenten. (meer)

Betalen met pinpas in 3B-Bibliotheek

B-Driehoek - In de bibliotheken Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek kan men vanaf nu gebruik maken van een betaalautomaat voor alle betalingen. Voortaan is geen contant geld meer nodig. Contributie, leengeld, reserverings- en te-laat-gelden of geschenkbonnen: het kan betaald worden met pinpas of chipkaart. (meer)

Bibliotheek zoekt voorlezers

B-Driehoek - Komend voorjaar gaat de 3B-Bibliotheek weer van start met het project 50+ leest voor. Hierbij lezen 50-plussers voor aan kleine groepjes kleuters op de basisscholen in de B-Driehoek. Het project start op 8 januari en duurt tot en met vrijdag 16 februari. (meer)

Eerste hulp aan kinderen

Berkel en Rodenrijs - De ZorgRing organiseert vrijdag 1 december van 19.30 tot 22.00 uur de cursus Eerste hulp aan kinderen. Deze cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. (meer)

Kennismakingscursus GPS

Bleiswijk - JaTi organiseert op zondag 19 november een kennismakingscursus GPS en
geocaching in de Bleiswijkse zoom bij Bleiswijk. Tijdens de cursus leren de deelnemers in de praktijk hoe een GPS werkt en wat ze er mee kunnen doen. (meer)

Ledenwerfactie Stichting Vrienden van 't Lange Land

Berkel en Rodenrijs - De Stichting Vrienden van 't Lange Land Ziekenhuis Zoetermeer heeft vorige week in Berkel en Rodenrijs een grote ledenwerfactie gehouden. (meer)

Gedeputeerde Martin Huls op bezoek in Lansingerland

B-Driehoek - Martin Huls, gedeputeerde en lijsttrekker van de PvdA bij de provinciale verkiezingen van 2007, bezoekt op zaterdag 18 november en op dinsdag 21 november Lansingerland. (meer)

Sinterklaas puzzeltocht

Bleiswijk - De Bleiswijkse winkeliers organiseren van maandag 20 november tot en met zaterdag 25 november een Sinterklaas puzzeltocht. In de etalages van een groot aantal winkeliers vind je een paar schoenen met een nummer. (meer)

Aan u de keuze!

Verkiezingen 2006

B-Driehoek - Woensdag 22 november vinden de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad van het toekomstige Lansingerland en de Tweede Kamer plaats. (meer)

Verkiezingsmarkten B-Driehoek

B-Driehoek - In de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk worden komende zaterdag verkiezingsmarkten gehouden. Het winkelend publiek zal in gesprek kunnen gaan met de vertegenwoordigers van de deelnemende politieke partijen. Misschien een goede gelegenheid om kennis te maken met de kandidaten en de programma's van de partijen.

Kieslijst

B-Driehoek - Vrijdag 13 oktober jl. maakte de voorzitter van het Centraal Stembureau, burgemeester Mirjam de Goeij-Smulders de definitieve lijst met partijen bekend die op 22 november meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe gemeente Lansingerland. (meer)

Verkiezingscafé

Berkel en Rodenrijs - Wie de uitslag van de verkiezingen niet thuis wil afwachten, is welkom op het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs waar speciaal ter gelegenheid van de verkiezingen een café is ingericht. (meer)

3B burgemeesters roepen op: ga stemmen!

Burgemeesters
De burgemeesters zijn het helemaal met elkaar
eens: ga stemmen op 22 november!


B-Driehoek - Woensdag 22 november is de dag van de waarheid. Niet alleen vinden de Tweede Kamerverkiezingen dan plaats, maar in onze eigen gemeenten mogen we naar de stembus om de leden van de gemeenteraad van Lansingerland te kiezen. (meer)

VVD: drie kandidaten, drie kernen, één Lansingerland

VVD
V.l.n.r. Erik Roest, lijsttrekker
Werner ten Kate en Edith
Bal-Verbeek.


B-Driehoek - Het VVD verkiezingsprogramma 'Drie Dorpen, samen sterk!' windt er geen doekjes om. De partij ziet kansen om een aantal zaken op een effectievere wijze aan te pakken in de nieuwe gemeente Lansingerland. De karakteristieke dorpskernen mogen uiteraard niet verloren gaan maar op punten waar dat nodig is, geeft de nieuwe gemeente straks meer armslag. (meer)

Lijst 6 als nieuwkomer: Partij tot Behoud Huis de Haas heeft een duidelijke visie

De Haas
Mieke de Haas op de plek waar de ouderlijke
woning (rechts) moet wijken voor een flat.


Bergschenhoek - De onteigeningsprocedure van haar geboortehuis langs de Berkelseweg te Bergschenhoek was de directe aanleiding voor Mieke de Haas om een eigen politieke partij op te richten. De kassen en het huis van de familie De Haas passen niet in het bestemmingsplan Parkzoom en zullen moeten wijken voor woningbouw. (meer)

Van drie dorpen naar één stad: PvdA Lansingerland betrekt nieuwe inwoners bij lokale politiek

PVDA
De kandidatenlijst van de PvdA bestaat uit
bekende gezichten, maar ook uit nieuwkomers.


B-Driehoek - Het verkiezingsprogramma van Partij van de Arbeid Lansingerland bruist. Het programma is gericht op de toekomstige samenvoeging van drie dorpen met ongeveer 45.000 inwoners naar één nieuwe stad, Lansingerland, met op den duur 75.000 inwoners. (meer)

Lijsttrekker aan het woord: ChristenUnie op de bres voor meer betrokkenheid burgers

Christenunie
Jan den Uil is er trots op dat hij als geboren
en getogen Bergschenhoekse wethouder aan de
leefbaarheid in die gemeente een steentje heeft
kunnen bijdragen.


B-Driehoek - De ChristenUnie gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met als belangrijkste speerpunten: het bestuur dichter bij de burgers brengen, bouwen met prioriteit voor doelgroepen als ouderen, starters en jongeren en een ruimhartig subsidiebeleid dat het verenigingsleven in zijn sociale functie stimuleert. (meer)

Rick Datema over het verkiezingsprogramma: Lijst Fortuyn wil naar de menselijke maat

Fortuyn
Lijst Vijf Fortuyn met v.l.n.r.: Ward Datema,
Margo Oosterom, Rick Datema (lijsttrekker) en
Joop Hulst. Op de foto ontbreekt M. Heijerman.


B-Driehoek - Lijst Vijf Fortuyn noemt voor de raadsverkiezingen van 22 november in zijn programma twee kernpunten: participatie door de burger en de menselijke maat. (meer)

Mensen staan centraal bij Leefbaar 3B

Leefbaar 3B
Kees Heugens hecht belang aan het dichten van
de kloof tussen burger en politiek.


B-Driehoek - Kees Heugens, lijsttrekker voor de Leefbaren, laat er geen twijfel over bestaan als hem wordt gevraagd wat de hoofdthema's zijn bij de komende verkiezingen. (meer)

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen
De lijsttrekker van Nieuw Rechts, Michiel Smit.

B-Driehoek - Michiel Smit, de lijsttrekker van Nieuw Rechts voor de gemeenteraadsverkiezingen van 22 november is duidelijk over wat hij wil bereiken in Lansingerland. 'Ik wil voorkomen dat hier 'Rotterdamse toestanden' gaan ontstaan. (meer)

Dierenbescherming 3B-Hoek wil dierenwelzijn op politieke agenda

B-Driehoek - Voor het bestuur van de Dierenbescherming van de 3B-Hoek zijn de verkiezingen een goed moment om het onderwerp 'dierenwelzijn' opnieuw op de lokaal politieke agenda te krijgen. Daartoe stuurden zij de lokaal politieke partijen een brief en een folder met diervriendelijke aanbevelingen met daarbij het verzoek deze op te nemen in hun verkiezingsprogramma's. (meer)

"Slagvaardig besturen, behoud van de kernen en investeren in de jeugd"

CDA
Dick van Vliet en Claudia Füss, de CDA-lijsttrekkers
voor de gemeenteraad van Lansingerland.


Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk worden met ingang van 1 januari 2007 samengevoegd tot de gemeente Lansingerland. De toekomstige gemeente zal de komende jaren voor grote uitdagingen komen te staan. (meer)

Nog op zoek naar lokale talenten: Berkel en Rodenrijs maakt zich op voor inwonersfeest

feest berkel
Een 'Ultimate Sky' zal de parkeerplaats grotendeels
overdekken.


Berkel en Rodenrijs - Het einde van het jaar nadert met rasse schreden; het einde ook van Berkel en Rodenrijs als zelfstandige gemeente. (meer)

Tuinders en politici discussiëren over toekomst glastuinbouw

tuinders
Tweede Kamerleden waren naar Bleiswijk
afgereisd om met elkaar te praten over de ontwikkeling
van de glastuinbouw.


Bleiswijk - Op donderdag 2 november werd in de vestiging van FloraHolland in Bleiswijk door LTO Nederland, Glaskracht, VBN en DPA een verkiezingsdebat georganiseerd. (meer)

Druk bezochte informatieavond over Wilderszijde

Druk bezochte
Er was ook een maquette van Wilderszijde te
bekijken.


Bergschenhoek - De informatieavond over de nieuwe woonwijk Wilderszijde op dinsdag 31 oktober in het Wolfert Dalton College in Bergschenhoek was een groot succes. (meer)

Hoogheemraadschap neemt maatregelen: 'Wat te doen aan slechte waterkwaliteit Noordeindsevaart'

Berkel en Rodenrijs - Berkelaar Cees van der Burg maak zich al geruime tijd ernstige zorgen over de al jaren slechte waterkwaliteit in de Noordeindsevaart in zijn woonplaats. (meer)

Rood campagneteam trekt dorpen door

campagne

B-Driehoek - Zaterdag 4 november kleurden de pleinen rood in de centra van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. (meer)

Bleiswijkse markt verplaatst

markt

Bleiswijk - Met ingang van donderdag 2 november heeft de markt van Bleiswijk een nieuwe locatie. (meer)

Sledehonden in de klei

sledehonden
Als een gladiator over de eindstreep.

Bergschenhoek - Een witte achtergrond zou gepast hebben, maar de sledehonden die er zaterdag en zondag met hun baasjes voor kozen deel te nemen aan de wedstrijden rond Outdoor Valley te Bergschenhoek troffen daar niets dan vette klei waar ze doorheen moesten ploegen om te proberen een goede tijd neer te zetten. (meer)

Derde man van ChristenUnie op bezoek

Cristen Unie

Berkel en Rodenrijs - In de namiddag van 2 november arriveerde de ChristenUnie met de campagnebus in Berkel Centrum in het kader van de regiotour Zuid-Holland. (meer)

Wie ontwerpt het fraaiste Sinterklaaspapier? Expositie en wedstrijd rond Sint en zijn Pieten

expositei
Tini Haartsen-Slappendel bij haar expositie in
de Berkelse bibliotheek.


Berkel en Rodenrijs - Na twee jaar geleden in Bergschenhoek en vorig jaar in Bleiswijk geëxposeerd te hebben met haar grote verzameling Sinterklaaspapier is Tini Haartsen-Slappendel momenteel present in de bibliotheek van Berkel en Rodenrijs waar iedereen kan genieten van Sinterklaaspapier in honderden uitvoeringen. (meer)

Met een medaille en een handdruk: Afscheid van een commandant

afscheid
Na bijna 25 jaar nam Jan Boonekamp afscheid
van 'zijn' korps.


Berkel en Rodenrijs - Leden van de vrijwillige brandweer, maar ook de gemeente Berkel en Rodenrijs, namen op 31 oktober afscheid van hun brandweercommandant Jan Boonekamp. (meer)

Ruim 1500 euro voor creatieve bazaar

ruim 1500 euro
Veel fraaie handwerken in Hergerborch.

Berkel en Rodenrijs - De jaarlijkse handwerkbazaar in verzorgingshuis Hergerborch trok ook ditmaal weer veel bezoekers. (meer)

Groepen 8 van de Oosthoek en Klimophoeve op werkweek naar Texel

groepen 8
De boottocht met een garnalenkotter was een
van de hoogtepunten van de werkweek. De leerlingen
keken hun ogen uit!


Bleiswijk - Op 16 oktober zijn de groepen 8 van de basisscholen de Oosthoek en de Klimophoeve uit Bleiswijk vertrokken naar Texel, voor de jaarlijkse werkweek. (meer)

Trees van Kan toont haar schilderijen

Trees van kan
Trees van Kan met een van haar fraaie en
kleurrijke doeken.


Bleiswijk - De komende maanden kunnen bezoekers van De Leeuwerik, het ontmoetingscentrum te Bleiswijk, weer genieten van een nieuwe expositie. (meer)

Internationale marktpositie sterker : Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland streven naar fusie

Bloemenveiling
De grootste veiling van Nederland - daarnaast
telt ons land nog twee kleine veilingen in Vleuten
en Bemmel - zal FloraHolland gaan heten en als
vignet de rode tulp van Aalsmeer krijgen als de
leden definitief het fiat geven tijdens de
ledenvergadering van september.


Bleiswijk - De concentratie van vraag en aanbod in de sierteelt staat onder druk. Wereldwijd groeit de grootschalige productie en handel in bloemen en planten in hoog tempo en neemt de concurrentie toe. (meer)

Wadief en Danny winnaars tafelvoetbaltoernooi Pecto's

Wadief
Wadief en Danny (links met de petjes op)
werden kampioen.


Bleiswijk - Wadief en Danny zijn vorige week kampioen geworden van het Pecto's tafelvoetbaltoernooi, dat zeer fanatiek, maar ook erg sportief gespeeld werd. (meer)

Burmees hout houdt de gemoederen bezig

Burmees
Volop verbouwing en nieuwbouw bij het
Bleiswijkse Worldwood.


Bleiswijk - Na een gesprek met de leden van de VVNH (de vereniging van Nederlandse Houthandelaren) heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Van Gennip, het Bleiswijkse bedrijf Worldwood en twee andere Nederlandse houtimporteurs onlangs gevraagd hun positie in Burma te heroverwegen. (meer)

Honden stralen en keurders doen hun werk

honden

Bleiswijk - Honderden honden en duizenden bezoekers genoten zowel zaterdag als zondag van de keuringen in de Bleiswijkse veilinghallen. (meer)

Waardering en een schouderklop

Bleiswijk - Op dinsdag 31 oktober werden de genomineerden voor de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijzen 2007 bekend gemaakt op de Horti Fair in de RAI te Amsterdam. (meer)

Een kwestie van schakelen: Onderwijs en arbeidsmarkt lonken naar elkaar

Onderwijs
Het forum beantwoordde vragen vanuit de zaal.

Bergschenhoek - Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is cruciaal; dat was de conclusie die getrokken kon worden tijdens de periodieke bijeenkomst van VNO-NCW Oostland - donderdagavond 2 november gehouden in een van de zalen van het nieuwe Rabobankgebouw te Bergschenhoek - met als thema 'Onderwijs-arbeidsmarkt: een kwestie van schakelen'. (meer)

Jeugddienst met Theater 'Jes 55'

Berkel en Rodenrijs - Zondag 12 november organiseren de hervormde en gereformeerde kerk in Berkel en Rodenrijs een bijzondere jeugddienst in De Ark, Oranjestraat 2. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
BVCB - Zevenhoven 15.00 uur
Linschoten - Berkel
Berkel DA1-Barendrecht DA1 14.30 uur
Perkouw - Soccer Boys

Zondag:
VEP- TOGB
Waddinxveen - Soccer Boys

Berkel overleeft schoppartij

Berkel en Rodenrijs - Dat het een sportwedstrijd betrof zou je bijna vergeten, want wie de voetbalwedstrijd tussen CVV Berkel en het bezoekende Schiebroek'94 bekeek zou zich bijna op een slagveld wanen. (meer)

Betere tijden gloren aan de horizon voor Soccer Boys

Socceboys
Soccer Boys was wel blij met de gelijkmaker,
maar voelde zich over negentig minuten te kort
gedaan (foto Rob Veldkamp).


Bleiswijk - Het voetballen is best acceptabel bij de voetballers van Soccer Boys. Het veldspel zal ook trainer Ron van Houten weinig zorgen baren. Echter de gecreëerde kansen benutten blijft een kunst op zich. (meer)

TOGB Handbal reikt prijs uit

togb

Berkel en Rodenrijs - Tijdens de braderie in Berkel en Rodenrijs kon bij de stand van TOGB handbal een prijsvraag beantwoord worden. (meer)

Soccer Boys-trainer gelooft in resultaat: Ron van Houten: 'Met z'n allen moeten we er een schepje bovenop doen'

Ron van Houten
Ron van Houten die langs de lijn aan het
coachen is bij zijn jonge groep voetballers.


Bleiswijk - De kranten hebben er al vol van gestaan. Menig Bleiswijker, die vergroeid was en is met voetbalvereniging Soccer Boys, vond en vindt het nog maar niets. (meer)

Oktober Bokaal op de kast van Jorden en Mischa

catamaran
Jorden en Mischa op hun catamaran.

Berkel en Rodenrijs - Jorden Veenman (21) uit Berkel en Rodenrijs en Mischa de Munck (19) uit Sliedrecht hebben de Oktober Bokaal op het Haringvliet gewonnen op hun Hobie Tiger catamaran. (meer)

Atletiek

Cross met De Kieviten
Bleiswijk - Op zondag 12 november organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een cross door het recreatiegebied in Bleiswijk. De start is om 10.00 uur nabij de ophaalbrug aan de Merenweg vlakbij de Retraiterie. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Rust Wat 3-Raedthuys 9-0
Katpolder 2-Vierkantje 4-5
Raedthuys-East-End 2-5

Motorsport

Tweede plaats voor Van der Drift
Zevenhuizen - Chris van der Drift heeft afgelopen weekend in Barcelona de tweede plaats in het eindklassement van de Eurocup Formule Renault 2.0 zeker gesteld. (meer)

Volleybal

Revob-VS Haag: 2-2
Bleiswijk - Revob bleek minimaal gelijkwaardig te zijn aan de Haagse opponent VS Haag en wist, zeer geconcentreerd spelend, al snel een gaatje te slaan in de eerste set. (meer)

Hockey

HBR-Bommelerwaard: 12-0
Berkel en Rodenrijs - HBR zet de zegereeks voort. Nu was het Bommelerwaard dat het onderspit moest delven. (meer)

Voetbal

Sleeuwijk-Berkel: 0-0 (d)
Berkel en Rodenrijs - Na een kwartier was er het eerste wapenfeit voor Berkel, maar een kopbal van Lindy Hogedoorn trof geen doel. Vlak voor rust was het nog Corine Notenboom die een schot op doel loste maar de ruststand werd 0-0. (meer)

Tafeltennis

TOGB-Victoria: 8-2 (d)
Berkel en Rodenrijs - Met een 8-2 zege op het Hilversumse Victoria lopen de dames van TOGB verder uit op hun concurrenten. Het kampioenschap in de tweede divisie is in zicht. (meer)

Badminton

LTB/PIP-Spijkenisse: 5-3
Berkel en Rodenrijs - Het eerste team van Berkelse badmintonvereniging LTB/PIP heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. (meer)

Leefbaar 3B plaatst kanttekeningen bij Stemwijzer

B-Driehoek - Volgens Leefbaar 3B deugt de Stemwijzer Lansingerland niet. Eigen onderzoek van de partij heeft aangetoond dat wie achtergrondinformatie mist en niet of onvoldoende op de hoogte is van de aanleiding van de vraagstelling, al gauw verkeerde conclusies trekt. (meer)

Pastor Lusunzi bezoekt Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De Zuid-Afrikaanse pastor Lusunzi brengt van 8 tot 29 november een bezoek aan Nederland. De pastor was eerder in ons land in 2005. Hij zal op 19 november (19.00 uur) en 20 november (20.00 uur) spreken in gereformeerde kerk De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Nieuw Rechts 3B wil rood potlood terug

B-Driehoek - Nieuw Rechts 3B vraagt in een aangetekende brief aan het hoofdstembureau voor de verkiezingen van de gemeenteraad Lansingerland om de verkiezingen niet met stemcomputers te houden, maar met papier en potlood. (meer)

Muziek voor peuters en kleuters in Het Polderhuis

Bergschenhoek - Binnenkort starten er in muziekschool Het Polderhuis twee cursussen voor de kleintjes en hun pappa's of mamma's. (meer)

Poppenkast voor peuters en kleuters over Sinterklaas

Berkel en Rodenrijs - Op woensdag 22 november organiseert gastouderbureau Kid-it met dank aan de 3B-bibliotheken en kantoorboekhandel Van Atten poppenkastvoorstellingen van 't Sprekende Koffertje voor peuters (10.30 uur) en kleuters (14.00 uur) in de Bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Sieraden ontvreemd

Berkel en Rodenrijs - Bij een inbraak in een woning aan de Zwanenbloemstraat zijn in de nacht van 2 op 3 november sieraden ontvreemd. Men had een openslaand raam aan de voorgevel van de woning opengebroken. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld; de technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Agenten beledigd

Berkel en Rodenrijs - Op het moment dat twee agenten bezig waren met het afhandelen van een aanrijding op 3 november vond een 18-jarige passant, het nodig om zowel verbaal als door middel van het opsteken van de beruchte middelvinger, de ambtenaren in functie te beledigen. (meer)

Kleine hennepkwekerij aangetroffen

Berkel en Rodenrijs - In een woning aan de Venus werd na een onderzoek door Eneco een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De uit negentien planten bestaande kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De bewoonster van het pand, een 34-jarige vrouw, werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets weer terecht

Bergschenhoek - In de Oltmansstraat werd op woensdag 1 november een eerder in Berkel en Rodenrijs gestolen bromfiets aangetroffen. De bromfiets is inmiddels teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Vechtpartij na feestje

Bleiswijk - In de nachtelijke uren van zaterdag op zondag ontstond op de Merenweg een massale vechtpartij. Op het moment dat de politie arriveerde stoven de vechtersbazen uiteen. (meer)

Rijbewijs ingevorderd

Berkel en Rodenrijs - Omdat hij beschonken achter het stuur van zijn auto zat werd woensdag 1 november aan het eind van de middag het rijbewijs ingevorderd van een 78-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs. De man reed op de Munnikenweg toen hij gecontroleerd werd.

Gaatjes geboord

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van 30 op 31 oktober werd ingebroken in een woning aan de Rodenrijseweg. Er bleken gaatjes geboord te zijn in de achterdeur, waardoor deze geopend kon worden. Ontvreemd werden een computer en foto- en filmapparaatuur. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Ook werd een buurtonderzoek gehouden.

Illegale rijles

Bergschenhoek - Op de Rottebandreef kreeg een 20-jarige Rotterdamse een bekeuring, omdat zij zonder rijbewijs achter het stuur zat en illegaal rijles kreeg.

Aangifte van mishandeling

Bergschenhoek - Een 16-jarige inwoner van Bergschenhoek heeft vorige week aangifte gedaan van mishandeling. Hij zou op zaterdagavond 28 oktober omstreeks tien uur op het Landmeterplein zijn mishandeld door twee jongens. De identiteit van het tweetal is inmiddels bij de politie bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gymles: spijkerbroeken gestolen

Bleiswijk - Op maandag 30 oktober werd uit een kleedkamer van sporthal Rijneveen een aantal spijkerbroeken gestolen. De broeken waren van leerlingen van groep 8 van een Bleiswijkse basisschool die aan het gymen waren.

Eerste verkiezingsdebat Lansingerland met de bekende thema's

debat
De drie nieuwkomers in de politiek van
Lansingerland, v.l.n.r. Mieke de Haas, Michiel
Smit en Kees Heugens, deden volop mee in het
debat.


Bergschenhoek - Op woensdag 1 november werd in Bergschenhoek het eerste verkiezingsdebat gehouden. In Berghonk kwamen kandidaten van zeven van de acht partijen samen om te discussiëren over de thema's jongerenbeleid (met name voorzieningen voor jongeren), economie/werkgelegenheid en milieu/groenvoorziening. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Bingo KBO
Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 10 november is weer de maandelijkse bingomiddag van de KBO, waarmee leuke prijsjes te winnen zijn. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom in het tuinpaviljoen van Huize Sint Petrus, aanvang 14.00 uur. (meer)

Bergschenhoek

Creatieve avond ZijActief
Bergschenhoek - Op donderdag 16 november organiseert ZijActief een gezellige creatieve avond. Er wordt begonnen met het maken van een lotusbloem. Na de pauze gaat men verder met Karaoke. Zaal open 19.45 uur, aanvang 20.00 uur. Voor leden is deze avond gratis. (meer)

Bleiswijk

'Snert-bridge-drive' Vrouwen van Nu
Bleiswijk - Op dinsdag 28 november organiseert Vrouwen van Nu in het Sport- en Racketcentrum Rottemeren, Kooilaan 1a (tel. 5290027, naast het Elysium), een 'Snert-bridge-drive'. (meer)

Regio

Gymnastiek 3B Belangenvereniging Sociale Zekerheid
B-Driehoek - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.15 tot 10.15 uur gymnastiek voor leden in de tennishal van tafeltennisvereniging TOGB op het sportcomplex aan de Oudelandselaan. (meer)

Club van 100 in de Leeuwerik

Bleiswijk - De Club van 100 organiseert zaterdagmiddag 18 november een supermiddag voor de minder validen en senioren van Bleiswijk in het zorgcentrum de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. (meer)

Gevonden en verloren

Berkel en Rodenrijs - Aan komen vliegen een gele parkiet, W. Alexanderlaan 20, Berkel en Rodenrijs, tel. 010 - 4221514.

Muzikale avond in Bleiswijkse Dorpskerk

Bleiswijk - De Stichting Vrienden van de Dorpskerk nodigt belangstellenden van harte uit tot het bijwonen van een muzikale avond in de Bleiswijkse Dorpskerk op zaterdag 11 november a.s. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Medewerking aan deze avond wordt verleend door het Berkels Blokfluit Ensemble, de bekende Bleiswijkse organist Jan Droogers en het Vocaal Ensemble Ad Hoc, onder leiding van Dick van der Lecq.

Informatieavond 'Seks en jongeren' op Melanchthon

Schiebroek - Donderdag 9 november organiseert de ouderraad van Melanchthon Schiebroek, in samenwerking met het zorgteam van de school, een informatieavond over seks en jongeren. (meer)

Bibliotheek zoekt voorlezers

B-Driehoek - Komend voorjaar gaat de 3B-Bibliotheek weer van start met het project 50+ leest voor. Hierbij lezen 50-plussers voor aan kleine groepjes kleuters op de basisscholen in de B-Driehoek. Het project start op 8 januari en duurt tot en met vrijdag 16 februari. (meer)

Ondergrondse containers Sterrenwijk in gebruik

containers
De wethouder stopt de eerste vuilniszak in
de nieuwe container.


Berkel en Rodenrijs - Het beeld van straten met de groene en bruine containers behoort in een groot gedeelte van de Sterrenwijk vanaf vrijdag 3 november tot het verleden. (meer)

Met het Nationaal Schoolontbijt bij de les

ontbijt
Op de Sparrenhoek in Bergschenhoek waren
de tafels ook gezellig gedekt. dit jaar nam de
hele school deel aan het Nationale Schoolontbijt.


B-Driehoek - Van dinsdag 31 oktober tot en met vrijdag 3 november genoten duizenden scholieren van het Nationaal Schoolontbijt, georganiseerd door de stichting Voorlichting Brood in nauwe samenwerking met de plaatselijke Echte Bakker. (meer)

Mark Rutte bezoekt De Ruiter Seeds in Bergschenhoek

Mark Rutten
Mark Rutte bracht een bliksembezoek aan
Bergschenhoek waar hij vergezeld van Laurine
Bonnewits (links) en Edith Bal van de lokale
VVD-afdeling De Ruiter Seeds bezocht.


Bergschenhoek - De lijsttrekker van de VVD Mark Rutte bezocht op maandag 6 november De Ruiter Seeds (DRS) om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zaadveredeling. Bij aankomst was het hem opgevallen dat er een grote rode kunsttomaat in de tuin van het bedrijf staat. (meer)

Maxime Verhagen naar B-Driehoek

B-Driehoek - Maxime Verhagen, de nummer 2 van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen bezoekt op zaterdag 11 november de 3B-gemeenten. (meer)

En toen ging het licht uit...: Crescendo schittert in jubileumconcert 'Let us entertain you'

Crescendo
De drie jubilarissen werden onderscheiden
onder het toeziend oog van al hun collega's en
het publiek.


Bleiswijk - Het moest een muzikaal hoogstaande avond worden waar nog lang over nagepraat mocht worden; daarin slaagden de leden van muziekvereniging Crescendo volledig. (meer)

Jeugdige Berkelaar overleden na ongeval

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige automobilist overleden nadat hij met zijn auto vanaf de Noordeindseweg in de aangrenzende vaart terecht kwam. Zijn 17-jarige passagier bleef ongedeerd. (meer)

Buurt in Bergschenhoek onaangenaam verrast door wegwerkzaamheden

verkeers opstakel
Onverwachte verkeersperikelen.

Bergschenhoek - De bewoners van Boterdorp in Bergschenhoek werden op de ochtend van woensdag 25 oktober geconfronteerd met een verrassend probleem. De asfaltlaag van de Lindenhorst/Beukenhorst werd met een freesmachine verwijderd. (meer)

Stemwijzer Lansingerland online

stemwijzer
De drie burgemeesters gaven het startsein
met een eerste muisklik.


B-Driehoek - De burgemeesters van de 3B-gemeenten, De Goeij, Van der Kluit en Wolf gaven op woensdag 25 oktober gezamenlijk de eerste muisklik waarmee ze de Stemwijzer Lansingerland voor het publiek online zetten. (meer)

De handtekeningen zijn gezet: Brandweerkorpsen worden officieel collega's in de Veiligheidsregio

Brandweerkorpsen
In het bijzijn van alle brandweerleden uit
de B-Driehoek werden de handtekeningen gezet.


Bergschenhoek - De leden van de drie brandweerkorpsen - van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk - verzamelden zich donderdagavond 26 oktober in de hal van het fraaie gebouw van De Ruiter Seeds te Bergschenhoek. (meer)

Met revue, een sapje en een borrel: ACR verwent de senioren

ACR verwent
Alle gasten werden verwend met een
compleet revueprogramma, maar ook met
een hapje en een drankje tussen de bedrijven
door.


Berkel en Rodenrijs - Het is een jaarlijks terugkerend festijn waar elk jaar weer heel wat senioren en mindervaliden uit de hele gemeente van meegenieten: de feestmiddag - altijd de laatste zaterdag van de maand oktober - die wordt georganiseerd door de vrijwilligers van het Actie Comité Rehoboth. (meer)

Bijbelweek 'Gewoon bijzonder' verlopen

Bijbelweek1
Bleiswijk: Samen knutselen en kleuren.

B-Driehoek - Bijzonder gewoon; dat was dit jaar het thema van de bijbelweek, waarvan honderden kinderen drie ochtenden tijdens de herfstvakantie genoten in alle drie de dorpen. Twee maal bijbelweek, maar in Berkel en Rodenrijs als vele jaren bekend onder de naam tentweek.

(meer)

Creatief actief in de kas: Lions organiseren bloemen- en creafestijn voor jong en oud

Lions
Veel creatief plezier tijdens de workshop
bloemschikken.


Bleiswijk - Voor de tweede maal organiseerden de Lions een bloemschikdag in het glastuinbouwbedrijf van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan te Bleiswijk. (meer)

De Peuterhoek vol konijntjes

De Peuterhoek
De peuters hadden een prachtige
konijnenmuts gemaakt.


Bleiswijk - Op peuterspeelzaal de Peuterhoek in Bleiswijk werd volop aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Het thema "Dieren" is zeker voor peuters heel speciaal. (meer)

Prins Johan Frisoschool sluit kinderboekenweek af

kinderboekenweek
Tijdens het open podium was ook optreden
van een groep kikkers te zien.


Berkel en Rodenrijs - Het thema van de kinderboekenweek was dit jaar 'De leeuw is los!' Op de Prins Johan Frisoschool was dit goed te merken. Woensdag 4 oktober - dierendag en start van de kinderboekenweek - waren toevallig alle juffen en meester tegelijkertijd jarig. (meer)

PvdA schuift aan in de Leeuwerik

PVDA
Anneke Heinecke, kandidaat-raadslid voor
de PvdA, gaf een toelichting op het
ouderenbeleid van haar partij.


Bleiswijk - Op woensdag 25 oktober ging de PvdA-Lansingerland op bezoek bij Woonzorgcentrum De Leeuwerik. Raadslid Ariane Dirker, bestuurslid Joke Fraterman en kandidaat-raadslid Anneke Heinecke aten tussen de middag een hapje mee. (meer)

Bridgevereniging Doublet jubileert: Ook na 35 jaar: verboden voor heren

bridge
De leden van Doublet vlak voor vertrek.

Berkel en Rodenrijs - Bridgevereniging Doublet bestaat sinds eind augustus 35 jaar en dat jubileum wilden de huidige leden niet ongemerkt voorbij laten gaan. (meer)

Rond het 40-jarig jubileum: Drie generaties luisteren naar en werken met elkaar

drie generaties
Rond elke tafel in de grote zaal bogen
drie generaties zich over zowel de schilderijen
als de ervaringen uit de verschillende tijden,
waarna men met elkaar en vele anderen genoot
in het 'bruine café'.


Berkel en Rodenrijs - In het kader van het 40-jarig jubileum van verzorgingshuis Hergerborch werd woensdagmiddag 25 oktober een leuke activiteit georganiseerd. (meer)

Met 'Ouwe jongens krentenbrood': Verenigde Berkelse Spelers komen eraan

Berkelse spelers
De spelers en 'mensen achter de schermen'
bijeen tijdens een repetitie.


Berkel en Rodenrijs - Het is weer bijna zover; na maanden van repeteren, herhalen en opnieuw beginnen zijn de Verenigde Berkelse Spelers bijna zover. (meer)

Paard en wagen verdwijnt in de sloot

paard en wagen
Brandweer, politie en ambulance waren
ter plaatse om de wagen uit het water te
takelen.


Berkel en Rodenrijs - Vijf mensen moesten zaterdagmiddag 28 oktober een ritje in een aanspanning bekopen met een nat pak. (meer)

Gezamenlijke kijk op terrorismebestrijding en hulpverlening: Rijnmond burgemeesters leren van Londen en Toronto

Rijnmond burgemeesters
Het gezelschap uit Rotterdam-Rijnmond
vloog in twee toestellen; om elk risico te
vermijden.


B-Driehoek/Rijnmond - De aanpak van terrorisme is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheidsdiensten, maatschappelijke organisaties én burgers. (meer)

VVD-huifkar zorgt voor vertier in de B-Driehoek

VVD Huifkar
De huifkar was op diverse locaties in
de B-Driehoek te zien.


B-Driehoek - Met veel plezier heeft een team van enthousiaste VVD'ers afgelopen zaterdag een rondreis gemaakt in de B-Driehoek. Niet op de fiets of in de auto, maar met een huifkar. (meer)

Feest- en dansavond bij De Otterrotters

Bleiswijk - Zaterdagavond 11 november organiseert Carnavalsvereniging de Otterrotters een feest- en dansavond in het parochiehuis te Bleiswijk. Evenals in vele andere plaatsen komt ook bij de Otterrotters het carnavalsgevoel weer tot leven rond de 11e van de 11e. (meer)

De Week van het Luisterboek in de 3B-Bibliotheek

B-Driehoek - De 3B-Bibliotheek heeft sinds vorig jaar november een collectie luisterboeken in haar bezit. De collectie voor jong en oud groeit gestaag. Tijdens de Week van het Luisterboek staan de boeken voor de volwassenen centraal. (meer)

Internationale rashondententoonstelling in Bleiswijkse veilinghallen

Bleiswijk - Voor het negende achtereenvolgende jaar zullen de veilinghallen van FloraHolland veilcentrum Bleiswijk weer het domein worden van de honderden rashonden die zich aan de keurmeester laten zien. (meer)

Kindertheater 'Moeders wil is wet"

Bleiswijk - De jongerenwerkgroep we4you gaat theatervoorstellingen organiseren voor de Bleiswijkse jeugd vanaf 8 jaar. Er zijn in het land heel veel leuke een mooie theatervoorstellingen voor kinderen en wat is dan handig om die in je eigen dorp te kunnen zien. (meer)

Sledehonden terug in Outdoor Valley

Bergschenhoek - Na een afwezigheid van vijf jaar zijn de sledehonden weer terug in Outdoor Valley aan de Hoeksekade 141. Op zaterdag 4 november en zondag 5 november kan het publiek vanaf een uur of negen 's morgens genieten van spectaculaire sledehondenkarrenwedstrijden. De toegang is gratis. (meer)

Het wordt genieten op de Dag van de Mantelzorg

B-Driehoek - Op 10 november is elk jaar de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het doel is om de mantelzorgers zelf eens te verzorgen en aandacht te geven. (meer)

Jubileumconcert Crescendo belooft groot spektakel te worden

Bleiswijk - Muziekvereniging Crescendo bestaat 110 jaar en dat feest wordt gevierd met het spetterende jubileumconcert 'Let us entertain you.' De medewerkende muziekverenigingen zijn Ambrosius uit Schiedam en Excelsior uit Bolnes onder leiding van de dirigenten Koert Arink en Ton Lansbergen. (meer)

Zendingszangdienst sluit steun aan project 'de Esch' af

Bleiswijk - Zaterdag 4 november zal in de Dorpskerk in Bleiswijk om 19.00 uur een zendingszangdienst worden gehouden. Het thema van deze avond is 'Samen geloven' en is tot stand gekomen in samenwerking met de Hervormde gemeente Kralingen-West. (meer)

Theater en muziek voor de allerkleinsten: Peuter & Kleuter 10-daagse bij Jeugdtheater Hofplein

B-Driehoek/Rotterdam - Van zaterdag 28 oktober tot en met woensdag 8 november vindt de Peuter & Kleuter 10-daagse plaats bij Jeugdtheater Hofplein. (meer)

Minister Van der Hoeven bezoekt bibliotheek in Bergschenhoek

Bergschenhoek - Minister Van der Hoeven (Onderwijs) bezoekt op 8 november tussen drie en vijf uur 's middags de 3B-Bibliotheek aan de Notaris Kruytstraat 10 in Bergschenhoek. (meer)

FNV bijeenkomst verkiezingen Lansingerland

Bergschenhoek - Op dinsdag 7 november vindt om 19.00 uur in het Berghonk aan de Burgemeester van Oostenweg 4 een bijeenkomst plaats met een politiek forum over de komende verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Lansingerland. (meer)

Arbeidsongeval

Berkel en Rodenrijs - Op een bouwplaats aan de Klapwijkseweg raakte vorige week dinsdag aan het begin van de middag een 44-jarige man uit Schoonhoven gewond aan zijn been. (meer)

Snelheidscontroles

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandag 23 oktober op de Noordeindseweg een snelheidscontrole gehouden. (meer)

ANPR-controle

Bleiswijk - De politie heeft donderdag 26 oktober tussen drie uur 's middags en acht uur 's avonds een ANPR-controle gehouden op de Hoefweg. Aan de controle namen ook de Gemeentelijke Belastingen en de Belastingdienst Rotterdam deel. (meer)

Berkelaar gaat er vandoor

Rotterdam/Berkel en Rodenrijs - De politie heeft tijdens een alcoholcontrole een 19-jarige inwoner van Berkel en Rodenrijs aangehouden die wegreed omdat hij teveel gedronken had. (meer)

Controle voor veilige auto's

Bergschenhoek - De politie heeft in de Laan der Vrijheid en de ds. van Couwenhovenlaan 150 auto's gecontroleerd in het kader van preventieve actie tegen auto-inbraak. (meer)

Nog meer aangiften bekladding met hakenkruizen

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - Ook de afgelopen week heeft een aantal eigenaren van auto's aangifte gedaan van het bekladden van hun voertuig met graffiti. (meer)

Vraag naar legitimatiebewijs

Berkel en Rodenrijs - Vorige week kreeg de politie twee meldingen van verdachte personen die zich voordeden als iemand van Eneco en een schoorsteenveger, terwijl zij zich niet konden legitimeren. (meer)

Wildplasser beboet

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond een uur of twee in de Herenstraat een groepje herrieschoppende horecabezoekers aangesproken en gecontroleerd. (meer)

Overlast jeugd

Berkel en Rodenrijs - Vorige week kreeg de politie diverse meldingen van overlast gevende jeugd. In de meeste gevallen werd er ter plekke geen jeugd meer aangetroffen. (meer)

Onderzoek ingesteld naar diefstal fietsen

Berkel en Rodenrijs - Op 27 oktober werd in de Coornwinderlaan een fiets gestolen. (meer)

Vreemdelingen aangetroffen

Berkel en Rodenrijs - Bij een bedrijf aan de Rodenrijseweg heeft het Westlands Interventie Team woensdag 25 oktober drie vreemdelingen aangetroffen. Zij werden staande gehouden.

Geen overlast jeugd

Bergschenhoek - In deze krant wordt regelmatig melding gedaan van overlast gevende jeugd. Bewoners bellen de politie, die vervolgens naar de betreffende locatie gaat en meestal niemand meer aantreft. (meer)

Jongens weggestuurd

Bergschenhoek - Naar aanleiding van een melding overlast jeugd ging de politie 27 oktober naar de Smitshoek waar vier jongens werden aangetroffen. (meer)

Bleiswijker Joost Luiten geeft de aanzet voor de wereldtitel golf

Zuid Afrika - Met een profavontuur in zicht heeft Bleiswijker Joost Luiten nog even van zich laten spreken op de wereldkampioenschappen voor golfers in Stellenbosch in Zuid-Afrika. Samen met zijn teamgenoten Wil Besseling en Tim Sluiter was de Bleiswijker behoorlijk op drift op deze kampioenschappen voor amateurs. (meer)

De beker voor Team Gerard Storre: Bleiswijkse Sportweek kent uitsluitend winnaars

Sportweek
Het team van Gerard Storre Woninginrichting
won de eerste prijs tijdens de Bleiswijkse
sportweek 2006.


Bleiswijk - Sporthal Rijneveen bestaat dit jaar 25 jaar en bovendien is het de laatste keer dat er een sportweek georganiseerd zou kunnen worden als Sportweek Bleiswijk in verband met de voorgenomen fusie van de B-Driehoek. (meer)

Voetbalprogramma voor het weekeinde

Zaterdag:
RCL - BVCB
Berkel - Schiebroek 14.30 uur
Sleeuwijk DA1 - Berkel DA1
Soccer Boys - Linschoten 15.00 uur

Zondag:
TOGB - Delft 14.00 uur
Soccer Boys - Floreant 14.00 uur

TOGB eert zijn kanjers: Gerrit de Brabander vrijwilliger van het jaar

Gerrit
De drie genomineerden van sportvereniging TOGB
werden in de bloemetjes gezet, v.l.n.r. Gerrit de Brabander,
Mary Vonk en Jamel Liman. Eerstgenoemde werd door de
leden uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.


Berkel en Rodenrijs - Op de jaarlijkse avond voor werkers, vrijwilligers of hoe je ze ook mag noemen heeft TOGB enkele topvrijwilligers in het zonnetje gezet. Door de ruim 250 aanwezigen op deze avond van muziek en spel werd uiteindelijk Gerrit de Brabander in het zonnetje gezet als vrijwilliger van het jaar bij sportvereniging TOGB. (meer)

Trainer Van Staa: geen goed voetbal, wel resultaat: Zaterdagvoetballers Soccer Boys behalen periodetitel

Bleiswijk/Rotterdam - Na twee degradaties in twee jaar is de zon weer gaan schijnen voor de zaterdagvoetballers van Soccer Boys. In de eerste acht competitiewedstrijden in de vierdeklasse heeft de Bleiswijkse voetbalploeg zijn eerste succes binnen. (meer)

Voetbal

TAVV - Berkel 4-2 (2-0)
Berkel en Rodenrijs - Berkel-trainer Dick Jol zal de dag prijzen waarop zijn ploeg slechts de helft van de kansen weet te benutten, die het iedere wedstrijd in negentig minuten voetbal in deze competitie krijgt. (meer)

Zaalvoetbal

Bedrijventoernooi in Oostmeerhal
Berkel en Rodenrijs - Op zaterdag 4 november is er weer een zaalvoetbaltoernooi in sporthal Oostmeer voor teams van bedrijven. (meer)

Duivensport

Kampioenen Postduivenvereniging
Bergschenhoek - De vluchten zijn voor dit jaar weer achter de rug en de punten zijn geteld. De leden van Postduivenvereniging De Vrijheid te Bergschenhoek ontvingen de kampioenslijst 2006. Met daarop de kanjers van de club.
(meer)

Tafeltennis

De Sprint 2 - TOGB 2: 5-5
Berkel en Rodenrijs - Uitblinker in Brielle was TOGB-speler Nick van Leeuwaarden. Hij won zijn drie partijen en haalde oud-TOGB-speler en rivaal Joeri Bakx van zijn ongeslagen status. Lennard Overdevest en invaller Harry Sintemaartensdijk wonnen elk één wedstrijd. (meer)

Atletiek

Cross voor de liefhebbers
Bleiswijk - Op zondag 12 november organiseert atletiek-, trim- en wandelvereniging De Kieviten een cross door het recreatiegebied in Bleiswijk. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Vierkantje-Diamond 4-5
Raedthuys-Carambole 2 2-7
Diamond 2-Ackerfietje 2 7-2
Ackerfietje 1-Carambole 2 2-7


Volleybal

Move4U-Van der Breggen Berkel: 1-3 (d)
Berkel en Rodenrijs - Vanaf het eerste punt van de wedstrijd werd er geconcentreerd gespeeld en werd de tegenstander onder druk gezet. (meer)

Hockey

HBR-Evergreen: 2-0
Berkel en Rodenrijs - HBR Heren 1 heeft tot nu toe alle wedstrijden winnend weten af te sluiten. (meer)

Streetdance

Streetdance in de Ackers
Bergschenhoek - Helga Sauer geeft al een aantal jaren streetdancen op maandagavond in de balletzaal van De Ackers te Bergschenhoek. (meer)

Berkel en Rodenrijs

Informatiepunt Historische Vereniging
Berkel en Rodenrijs - Zoals elke eerste zaterdag van de maand is op zaterdag 4 november iemand van de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs aanwezig bij het informatiepunt in de bibliotheek. (meer)

Bergschenhoek

Open Tafel De Smitshoek
Bergschenhoek - Elke 2e en 4e donderdag van de maand is er van 12.30 tot 13.30 uur Open Tafel in De Smitshoek. (meer)

Bleiswijk

Jeugdsoos Pecto's
Bleiswijk - Jeugdsoos Pecto's is geopend voor Bleiswijkse jongeren tussen de 12 en 21 jaar. Elke vrijdag en zaterdag geopend van 20.00-01.00 uur. (meer)

Regio

Creatief en klaverjassen bij 3B Belangenvereniging
B-Driehoek - Dinsdagsmiddags is er van 14.00 tot 17.00 uur in gebouw De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs gelegenheid voor creatief handwerk, zoals diverse soorten borduurwerk, pergomano, papierfiligraan en diverse kaarten zoals 3D. (meer)

Minister Van Ardenne op weekmarkt

Berkel en Rodenrijs - Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) bezoekt op 8 november tussen half elf en twaalf uur het centrum van Berkel en Rodenrijs. (meer)

Verloren en gevonden

B-Driehoek - Verloren: maandagmiddag 16 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur in het centrum van Berkel en Rodenrijs een zilveren broche, bloemmotief met edelsteen, tel. 010-5114156; verloren donderdag 19 oktober in Berkel Centrum een horloge, merk Guess, zwarte vierkante wijzerplaat, zilverkleurige band, schakeling g-tjes; informatie 06 55834614.

Heb je even voor mij.... Zelfs Frans Bauer mist de opening van Dobey niet

Frans Bauer
Frans Bauer samen met Linda en Pascal.

Bergschenhoek - Het leek gepland, maar was heel spontaan en onverwacht; precies op het moment dat Pascal en Linda hun nieuwe dierenspeciaalzaak Dobey openden wandelde niemand minder dan de sympathieke zanger Frans Bauer langs in de Dorpsstraat te Bergschenhoek. (meer)

Starterswoningen vervangen eengezinswoningen: Bewoners ongelukkig met radicale verandering in Parkwijk

Berkel en Rodenrijs - De bewoners van Parkwijk zijn het massaal oneens met het voornemen dat de gemeente heeft om af te wijken van de oorspronkelijke plannen met betrekking tot het type woningen dat daar gerealiseerd zou worden. (meer)

Mark Rutte bezoekt Lansingerland.

B-Driehoek - Maandag 6 november zal Mark Rutte een bezoek brengen aan De Ruiter Seeds in Bergschenhoek om zich te laten informeren over hun wereldvermaarde ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie. (meer)

Koninklijke Onderscheidingen voor parate vrijwilligers: Een regen van lintjes zwaait de brandweer uit

Lintjes regen
Twaalf gedecoreerden in het Berkelse
brandweerkorps.


Berkel en Rodenrijs - Een regen van lintjes begeleidde de leden van de vrijwillige brandweer van Berkel en Rodenrijs tijdens de overstap van het korps naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. (meer)

Voorbij de Landscheiding: Historische Verenigingen bereiden tentoonstellingen en lezing voor

Historische
Leden van het team die samen zowel de
lezingen als de exposities gaan realiseren.


B-Driehoek - De Historische Verenigingen van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs organiseren in samenwerking met de Stichting 3B-Bibliotheek zowel een tentoonstelling als een lezing in de drie vestigingen van de bibliotheken. (meer)

Halloween in het dorp

Halloween
Berkel en Rodenrijs - Op verschillende plaatsen in Berkel Centrum konden kinderen zaterdag maskers en andere kleurplaten van een leuk kleurtje voorzien. (meer)

Halloween rukt op

Halloween rukt op
Maandag werd er nog flink geoefend voor
het Halloweenfeest. Met hier een deel van de
buitenscène van 'de bungelende man aan de
boom' die er 's avonds in het donker ongetwijfeld
enger uit zal zien.


Bergschenhoek/Schiebroek - Wat begon als een 'overgewaaid feest' uit onder andere Amerika lijkt ook in Nederland steeds meer vaste grond onder de voeten te krijgen; het Halloweenfeest van griezels en engerds. (meer)

Gala NOOVA afgeblazen

Oostland - Het 'Gala of the Year' dat op 10 november op de agenda van NOOVA Vrouwennetwerk stond is afgeblazen. Het grootse feest dat men in gedachten had, bleek (met name financieel) nog iets te hoog gegrepen voor een jonge club als NOOVA.
Aangezien zich inmiddels reeds zestig leden hebben aangemeld, wordt verwacht dat het evenement volgend jaar wel gehouden zal kunnen worden.
Bekeken zal worden of er dit jaar nog een extra bijeenkomst georganiseerd wordt; hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut