Archief - Nieuwsblad De Heraut

Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65

Berkel en Rodenrijs

Creatieve ochtend ouderenbonden
Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 31 oktober is de volgende creatieve ochtend van de ouderenbonden. Deze wordt gehouden in 't Klooster, Noordeindseweg 156 (naast Fixet), aanvang 9.30 uur. Er wordt dan onder leiding van Joke van Wijk een puntzak van gaas met fietsbanden gemaakt. (meer)

Bergschenhoek

Klaverjassen bij P.V. De Vrijheid
Bergschenhoek - Elke maandagavond kan er geklaverjast worden in het clubgebouw van Postduivenvereniging De vrijheid aan het Sporthoekpad op het Hoekse sportpark. Aanvang 20.00 uur.
(meer)

Bleiswijk

Jeugddienst
Bleiswijk - Op zondag 29 oktober is er om 17.00 uur een SOW-jeugddienst in de Gereformeerde kerk Bleiswijk, Dorpsstraat 50. Het thema is: 'Een Vol leven' en André de Oude uit Loosdrecht zal voorgaan. De nieuwe band Creation zorgt voor muziek. Iedereen is van harte welkom. (meer)

Regio

Een goede buur ....
B-Driehoek - Humanitas 3 B-hoek zet zich in voor mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Zij brengt vrijwilligers in contact met mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, een goed gesprek of iemand die even mee naar buiten wil voor een boodschap of wandeling. (meer)

Verkeerspolitie zoekt getuigen ongeval A12 bij Bleiswijk

Bleiswijk - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten is nog op zoek naar getuigen van het ongeval op de rijksweg A12 van woensdag 18 oktober ter hoogte van Bleiswijk. Hierbij raakte een 29-jarige bestuurster uit Bleiswijk ernstig gewond. (meer)

Getuigenoproep: Auto's met hakenkruizen beklad

Bergschenhoek/Berkel en Rodenrijs - De afgelopen week werd een groot aantal eigenaren van auto's geconfronteerd met vernielingen aan hun eigendom. Soms bleek een autospiegel te zijn afgebroken, maar in zo'n 17 gevallen hadden onverlaten met graffity hakenkruizen op de voertuigen gespoten. (meer)

Vier vandalen opgepakt

Berkel en Rodenrijs - Zondag 22 oktober werden even na half één 's nachts vier 18-jarige jongens uit Berkel en Rodenrijs en Rotterdam aangehouden, nadat zij op de Rodenrijseweg een spiegel van een auto hadden vernield.

Schelden beboet

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 21 oktober werd een 19-jarige inwoner van Bergschenhoek aangehouden en beboet omdat hij politieagenten had uitgescholden. Agenten waren op de Oostersingel bezig met het bekeuren van een weggebruiker toen de jongeman zich hiermee zich bemoeien en diverse scheldwoorden gebruikte. Toen hij er met de fiets vandoor wilde gaan, werd hij aangehouden en overgebracht naar bureau Noord. De jongen kreeg nog een tweede bekeuring, omdat hij in dronken staat een fiets bestuurde.

Rijbewijs ingevorderd

Bergschenhoek - Een 43-jarige automobilist uit Rotterdam moest zaterdagavond om 18.00 uur zijn rijbewijs inleveren, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man had met zijn auto op de Leeuwenhoekweg de bocht niet meer gehouden en was in de bosschages beland. Op het moment dat hij, samen met een aantal anderen, de auto op de weg probeerde te krijgen, kwam de politie langs.

Geen helm

Bleiswijk - Een 19-jarige bestuurder van een bromfiets uit Bleiswijk en zijn duopassagier, een 15-jarige plaatsgenoot, werden op 19 oktober om 14.40 uur op de Heulslootweg aangehouden, omdat zij geen helm droegen. De bestuurder werd ook bekeurd, omdat de bromfiets niet verzekerd was, terwijl zijn maatje een tweede bekeuring kreeg omdat hij zich niet kon identificeren.

Geen illegale werknemers

Bleiswijk - Het Westlands Interventie Team (WIT) heeft op 18 oktober een controle gehouden bij een bedrijf op de Klappolder. De controle was gericht op het al of niet werkzaam zijn van illegale werknemers bij het bedrijf. Dit bleek niet het geval te zijn. Er werden wel drie bekeuringen uitgedeeld aan personen die geen legitimatiebewijs bij zich hadden.

Aanrijding met letsel

Bleiswijk - Op de IJsvogellaan ontstond op 18 oktober om 15.45 uur een aanrijding, waarbij twee personen gewond raakten. Een 39-jarige bestuurster van een personenauto reed achterop een bus van Connexxion en raakte hierbij gewond. Ook een inzittende van de bus liep lichte verwondingen op. Beiden werden overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis dat de passagier van de bus na behandeling direct weer kon verlaten.

Wielrennen

Overwinning voor Van den Ende
Berkel en Rodenrijs - Na zijn 2e plaats vorige week bij de internationale veldrit in Dottenijs (B) ging Milan van den Ende zaterdag van start bij de Kleicross van Lebbeke (B). Na als laatste te zijn opgeroepen voor de start, wist de 15-jarige Berkelaar zich na de eerste ronde al te nestelen in de kopgroep. In de laatste ronde wist de Belg Guillaume van Keirsbulck nog dichtbij te komen, maar de overwinning ging naar de renner uit de Restore / Milieu Express ploeg.

Atletiek

Kievitennieuws
Bleiswijk - Bij De Kieviten lopen twee leden (ook buiten het lopen partners) elk weekend een loop ergens in Nederland en krijgen het dan ook voor elkaar om op een hoog niveau te eindigen en om bekers en prijzen in de wacht te slepen. (meer)

Volleybal

Berser/Berkel-Wik/Univé: 1-3
Berkel en Rodenrijs - Berser/Berkel moest het in de tweede ronde van de beker opnemen tegen regiodivisieteam Wik/Univé. De eerste set werd verloren met 16-25. Berser/Berkel kon de tweede set uitmaken toen ze met 24-19 zelf de bal mochten ontvangen en zelf de aanval mochten spelen, maar de mannen uit Alblasserwaard kwamen terug tot 24-25. (meer)

Biljarten

Uitslagen competitie
Watertoren-Vierkantje 7-2
Ackerfietje 2-East-End 2-7
Nieuwdorp-Raedthuys 4-5
Watertoren-Ackerfietje 1 5-4
Raedthuys-Anti poedel 2-5

Meisjes Junioren CVV Berkel mikken hoog

Berkel en Rodenrijs - De meisjes Junioren van CVV Berkel (13-15 jaar) vormen samen een sterk team in de zaterdagcompetitie. Tot nu toe hebben ze alles met grote cijfers gewonnen. (meer)

Collecte Diabetes Fonds

B-Driehoek - Van 30 oktober tot en met 4 november houdt het Diabetes Fonds de jaarlijkse collecte. (meer)

Vriendendienst zoekt vrijwilligers

B-Driehoek - Voor wie het leuk vindt om met mensen om te gaan, samen leuke dingen te doen en per 14 dagen een paar uurtjes tijd heeft, is de Vriendendienst misschien een optie. (meer)

Training effectieve communicatie

Berkel en Rodenrijs - We communiceren de hele dag. Maar wat doen we dan eigenlijk? Wat is er voor nodig om begrepen te worden? Bij het overbrengen van een boodschap zijn er allerlei zaken die een rol spelen. Daarbij gaat het niet alleen om woorden; als houding niet met de woorden overeenkomt kan er al allerlei verwarring ontstaan. (meer)

Gevonden en verloren (week 43)

B-Driehoek - Gevonden: lang geleden in Bergschenhoek gevonden een zilveren horloge met overdwarse wijzerplaat, kleur blauw/grijs. Informatie: tel. 010 - 5212011.

Verloren: op 22 oktober in het Rottemerengebied, omgeving 't Zeeltje, gouden kettinkje met twee trouwringen eraan, informatie, tel. 010 - 5110669.

SFG doet mee aan Donordag

Rotterdam - Op vrijdag 27 oktober doet het Sint Franciscus Gasthuis mee aan de landelijke Donordag. Doel van deze dag is mensen bewust maken van hun eigen standpunt over het donorschap. (meer)

Bijeenkomst voor mensen met een 'beroerte'

Zoetermeer/B-Driehoek - De Nederlandse CVA-vereniging 'Samen Verder' regio ZH, afdeling Zoetermeer e.o. organiseert op zaterdag 4 november van 10.30 tot 12.30 uur in Activiteitencentrum De Spil, Stadhoudersring 5 te Zoetermeer een bijeenkomst voor leden, partners en belangstellenden, die te maken hebben met een 'beroerte'. (meer)

André Rouvoet doet B-Driehoek aan

Berkel en Rodenrijs - Op 2 november komt de ChristenUnie met de campagnebus naar de 3B-gemeenten in het kader van de regiotour Zuid-Holland. Lijsttrekker André Rouvoet deelt met de andere kandidaat-kamerleden flyers uit in Berkel en Rodenrijs. (meer)

Collecteren voor kinderen met een handicap

B-Driehoek - De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) houdt in november voor de vijfde keer haar landelijke collecte. (meer)

Lezing over beleggen

B-Driehoek - In 3B-Bibliotheek Bergschenhoek wordt in samenwerking met de Rabobank 3B Hoek op dinsdag 7 november een lezing over beleggen gehouden. (meer)

Voorlichting over bevallen in 't Lange Land Ziekenhuis

Zoetermeer/B-Driehoek - Onder het motto "Hoe bevalt 't Lange Land Ziekenhuis" vindt er op 7 november een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats. (meer)

Stemwijzer Lansingerland

B-Driehoek - Vanaf 25 oktober kunnen inwoners van de B-Driehoek gebruik maken van de Stemwijzer Lansingerland. (meer)

Leven met een chronische ziekte

Delft/B-Driehoek - De afdeling Preventie van GGZ Delfland start op korte termijn de training 'Leven met een chronische ziekte' voor mensen met een (lichamelijke) chronische ziekte of aandoening. (meer)

Cursus 'Je tuin als natuurreservaat'

Delft/B-Driehoek - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft organiseert een cursus over de wilde natuur in eigen tuin. (meer)

Cursus Babymassage

B-Driehoek - De ZorgRing organiseert regelmatig de cursus Babymassage. Deze cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers van baby's tussen zes weken en negen maanden. (meer)

Kinderafdeling SFG ontvangt Smiley

Rotterdam - De vereniging Kind en Ziekenhuis heeft deze week een Smiley toegekend aan de Kinderafdeling van het Sint Franciscus Gasthuis. (meer)

Landelijke startersdag KvK

Regio - Zaterdag 4 november vindt de landelijke Startersdag van de Kamers van Koophandel plaats. De dag is bedoeld voor mensen die met plannen rondlopen voor het opzetten van een eigen bedrijf. (meer)

Het eigen levensverhaal als inspiratiebron

Delft/B-Driehoek - Het eigen verhaal is een unieke bron. Niemand anders heeft dit leven geleefd. Herinneringen ophalen aan het eigen leven helpt om bewust te blijven van uw eigen kwaliteiten en levenservaring. Dit kan helpen om positief in het leven te staan en bewust betekenis en/of richting aan het leven te geven. (meer)

Voetbal

Soccer Boys - Woubrugge 3-2
Bleiswijk - In deze bekerontmoeting had Soccer Boys-trainer Jon van Staa zijn spelers die niet altijd in de basis staan de kans gegeven om ook wedstrijdritme op te doen in de hoofdmacht. De Bleiswijkse formatie speelde een uitstekende eerste helft en kwam door twee doelpunten van Andreas Schorel op een comfortabele 2-0 voorsprong. (meer)
Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut