Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Familie Van Winden is weer in de ban van Alpe d'Huez

Familie van Winden
Menno en Frank van Winden met de vlag met het
totaalbedrag die de groep deelnemers aan deze tocht
in 2007 bijeen wist te 'klimmen'.


Bleiswijk - Net als vorig jaar zal in 2008 de fietstocht 'Alpe d'HuZes' verreden worden. De 'Zes' op het einde heeft betrekking op het jaar 2006 toen deze tocht voor het eerst werd georganiseerd. Een fietstocht waarin fietsers de Franse berg uit de Tour de France, de Alpe'd Huez, zullen beklimmen. En dit allemaal voor het goed doel om zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen ten bate van de kankerbestrijding. In navolging van haar man Frank en zoon Menno zal nu ook vrouw en moeder Esther van Winden de strijd aanbinden met deze puist in de Franse Alpen. Met z'n drieŽn vijftien maal de Alpe beklimmen, in totaal 368 kilometer op ťťn dag.

Rien Kuyvenhoven

Zij willen met z'n drieŽn sponsor worden van het KWF Kankerbestrijdingsfonds. En de Bleiswijkers gaan wat dat betreft niet over ťťn dag ijs. Want verleden jaar hebben Frank (7x) en Menno (5x) al laten zien hoe groot hun doorzettingsvermogen is iets te doen voor hun zieke medemens. "Al snel werd het meer dan een sportieve uitdaging. De emoties die erbij kwamen, maakten het voor ons een onvergetelijke ervaring. Ja, het begon voor mij als een sportieve uitdaging, maar het werd al snel 'ons gevoel', omdat onze middelste zoon, Menno, direct en vastbesloten meedeelde dat hij ook mee zou gaan doen. Uiteindelijk hebben we samen twaalf keer die berg beklommen. Menno was pas dertien, maar het weerhield hem er niet van om toch maar vijf keer omhoog te gaan tegen deze Alpenreus", vertelt Frank van Winden over zijn eerste kennismaking met deze tocht voor het goed doel.
Frank van Winden (40) heeft fietsen en schaatsen als hobby. Ook een sporter die het rijden van de Marmotte, de ÷lztaler Marathon en Trondheim-Oslo (540 km) al op zijn conto heeft staan.
Zoon Menno (14) begon op tienjarige leeftijd met fietsen, omdat zijn oudste broer het ook deed. En om er een drietal van te maken heeft Esther van Winden onlangs ook een fiets gekocht en het initiatief genomen om een 'meidenklim' te organiseren. Een tocht tegen de Alpe d'Huez voor de vrouwen, dochters, zussen, nichtjes en buurmeisjes van de kanjers die omhoog gaan.

Missie
De twee fietsers uit Bleiswijk rijden deze tocht onder de vlag van de stichting Alpe d'HuZes. Deze stichting spant zich in om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF-fonds. De missie van deze stichting luidt dan ook: 'Anderen faciliteren en inspireren om goed, gezond en gelukkig met kanker te kunnen leven'.
In 2006 vond de eerste editie van deze tocht plaats en wisten de fietsers een totaalbedrag van ruim 370.000 euro bijeen te rijden. Tijdens de tweede editie in 2007, waaraan het Bleiswijkse tweetal voor het eerst meedeed, werd dit bedrag ruimschoots overschreden en kwam de teller uiteindelijk op 1.043.155,11 euro te staan. De deelnemers aan de tocht hebben voor dit jaar een hoger bedrag voor ogen. Dit allemaal onder het motto van 'opgeven is geen optie'.
Frank van Winden: "Na de ervaring van verleden jaar willen we ons hier graag bij aansluiten. We hebben wat ons zelf betreft de lat weer wat hoger gelegd. Ik ga proberen dit jaar achtmaal omhoog te gaan. Menno wil ook een keer meer dan de vijfmaal van verleden jaar. En mijn vrouw Esther gaat het voor de eerste keer eenmaal proberen. Zij is al een paar maanden in training, dus dat moet lukken. Uiteindelijk willen we met z'n drieŽn vijftien maal omhoog en vanzelfsprekend willen we ook een groter sponsorbedrag ophalen dan verleden jaar toen we boven de 37.000 euro uitkwamen".
Natuurlijk hoopt het drietal in navolging van sponsors als Motorcross Aad, Paprikakwekerij A. Ammerlaan en het Oranje Nassau College uit Zoetermeer nog veel sponsors te vinden die dit goede doel willen steunen. Belangstellenden kunnen kennismaken met deze drie sportieve Bleiswijkers door middel van een bezoek aan de site www.familievanwinden.nl .


-------


Comitť van Aanbeveling van Alpe d'HuZesErica Terpstra, voormalig Olympische Zwemkampioen, voormalig Tweede Kamerlid;
Eddy Mercks, vijfvoudig winnaar Tour de France, winnaar vele klassiekers;
Bob Pinedo, emeritus Hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam;
Joop Zoetemelk, winnaar Tour de France, vele malen Nederlands- en Wereldkampioen;
Nout Wellink, president van de Nederlandse bank;
Dries van Agt, voormalig minister-president en een groot fietsfanaat;
Joop Alberda, was acht jaar technisch directeur van de Olympische ploeg NOC*NSF;
Gerard Kleisterlee, bestuursvoorzitter Philips.


Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut