Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Stichting Stop Geluidsoverlast HSL: “Tweede Kamer onvolledig ge´nformeerd”

Lansingerland – Minister Schultz-van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft de Tweede Kamer onvolledig ge´nformeerd over het feit dat geluidsnormen voor de Hoge Snelheidslijn (HSL) in Lansingerland niet worden overschreden. Dit stelt de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in een verklaring naar aanleiding van een recente brief van de minister aan de Tweede Kamer.

In deze brief maakt de minister geen melding van het feit, dat de resultaten van de geluidsmetingen, uitgevoerd door TNO in opdracht van het ministerie, na bijgestelde metingen door DCMR Milieudienst Rijnmond, hoger uitvallen dan in het TNO-rapport van januari 2011 vermeld staan. Volgens de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL is het departement niet van plan dit geluidsrapport bij te stellen. Dit ondanks de nieuwe feiten.
Begin 2011 zijn door TNO geluidsmetingen gedaan langs de HSL in de provincie Zuid-Holland. Dit geluidsonderzoek werd uitgevoerd vanwege aanhoudende klachten van bewoners over geluidsoverlast. Minister Schultz-van Haegen heeft daarover de Tweede Kamer recent gerapporteerd.
Uit een nadere analyse van TNO en DCMR Milieudienst Rijnmond, welke laatste in opdracht van de gemeente Lansingerland werkt, blijkt echter dat de meetcijfers anders moeten worden uitgelegd. De toevallige windrichting heeft namelijk het eerdere resultaat te positief be´nvloed, zo blijkt nu.
Volgens de Stichting Stop Geluidsoverlast wil het departement echter het rapport van TNO niet in deze zin aanpassen. Woordvoerder Rob van der Ouderaa van de stichting: “Het ligt blijkbaar gevoelig om de Tweede Kamer te melden dat de feiten toch duidelijk anders liggen, dan eerst aan het parlement gerapporteerd was. De geluidsbelasting wordt dit jaar, net als het vorige jaar, op basis van de nieuwe meetgegevens naar verwachting alweer overschreden”.
Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut