Wekelijks nieuws en meer uit Lansingerland e.o. |
_________________________ _________________________

  Bedrijven in Lansingerland

Bedrijvengids
_________________________ _________________________

  Gemeente

Lansingerland
   Bergschenhoek
   Berkel en Rodenrijs
   Bleiswijk

 Gemeentenieuws

 Meer nieuws

N470
N209

  Links

Knmi
Google
Postadres:

Postbus 43

2650 AA, Berkel en Rodenrijs

Tel: 010 - 511 88 92

Fax: 010 - 511 48 65


  Het weer

Het weer


RSS feed
Firefox

Zorgboerderij

Vestiging van een zorgboerderij aan de rand van bedrijvenpark Oudeland geeft het bedrijvenpark een extra dimensie. Het geeft hierdoor een goede representatie dat men door goed overleg en samenwerking veel kan bereiken.
Ook biedt het huidige bestemmingsplan daar mogelijkheden voor. Maar het bestemmingsplan moet veranderen, want er zijn alleen bedrijven met een zwaardere milieubelasting die in aanmerking kunnen komen om grond aan te kopen. Als bewoners van het Rodenrijs achter het spoor, vinden wij dat er goede voorlichting moet zijn over welke bedrijven zich daar mogen vestigen.
Want niet alleen voor zorgvoorzieningen zijn hoge eisen nodig, maar ook voor andere omwonenden.
Aan de rand van deelplan 2 ligt de van Oldebarneveldhoeve die met 1 hectare grond nog eigendom is van de heer Gerrit Koot. Jan Koot, een broer van Gerrit, woont met zijn zoon Robin Koot aan de Zuidersingel. Omdat Jan nog nauw betrokken is bij de boerderij wil hij zich met Gerrit ervoor inzetten de boerderij goed verzorgd en met een goede bestemming achter te laten.
Robin is 28 jaar en meervoudig gehandicapt en moet met veel zorg omringd worden. Door zijn handicap kan hij moeilijk voor zichzelf opkomen, maar Jan geeft hem toch de vrijheid, dat hij sommige dingen voor zichzelf kan bepalen. Dat vergt ook enige aanpassing aan de zorgvoorziening waar Robin kan gaan wonen. Ook kan Robin harde geluiden maken. Daarom is wonen voor Robin dichtbij andere huizen geen optie.
Ook Cas en Anneke Pannekoek zoeken een zorgvoorziening. En die bij Wietse past. Wietse heeft een verstandelijke beperking en is autistisch wat een dubbele handicap is. Ook Wietse geven wij een bepaalde vrijheid en spreken hem steeds aan op zijn specifieke eigenwaarde. Ook wij hechten waarde aan een particuliere woonvoorziening, want wij zijn er van overtuigd, dat Wietse alleen kan blijven functioneren op dit niveau dat we met heel veel mensen hebben bereikt.
Ook kunnen zijn dagbestedingen doorgaan als hij in zijn eigen omgeving kan blijven wonen. Wietse werkt een dag in de week thuis op de kwekerij en een dag in de week bij Poortwerk, wat op het bedrijventerrein de Berkelse Poort is gevestigd. Ook kunnen nog vier andere gehandicapten met een bijzondere zorgvraag op de van Oldebarneveldhoeve komen wonen. Wij vinden dit ook bedrijvigheid en kunnen onze bewoners hun privacy bieden. En overlast voor bedrijven goed afschermen.
Daarnaast kunnen wij goede gordijnen aanschaffen voor eventuele overlast van belichting, maar niet tegen afvalstoffen die we niet mogen accepteren in een gebied waar zoveel mensen wonen. En daarom hebben wij bezwaar gemaakt tegen het veranderen van het bestemmingsplan, omdat het niet de bedoeling zou mogen zijn, dat zwaardere industrie hier mag vestigen.
Wij vinden het dus heel fijn, dat de gemeenteraad ons de mogelijkheid biedt om ons plan te laten slagen, en respecteert, dat mensen zelf hun verantwoording daarin nemen. Ook geeft het aan, dat door elkaar vooraf te informeren we tot goede resultaten kunnen komen. Wij begrijpen dat het een moeilijke kwestie is. Maar ook wij strijden voor onze kinderen, waar we zelf zeer bij betrokken zijn en veel voor over hebben, om ook voor hen een leefbaar leven mogelijk te maken. En voor het behoud van de boerderij.

Families Koot en Pannekoek
Berkel en Rodenrijs

Deze week op de Voorpagina

Zoeken


Copyright © Nieuws- en advertentieblad De Heraut 2015 | Design by De Heraut